Miten eristää talon ja talon kellarissa penoplex

Kun rakennat yksityistä taloa, sinun on noudatettava perusrakennuskoodeja, mukaan lukien rakennuseristys. Eristeen puute vaikuttaa kielteisesti mukavuus- ja lämmityslaskuihin sekä lukuisiin seinämäärien jäädyttämiseen johtavat niiden ennenaikaiseen tuhoutumiseen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä säätiön ja kellarin eristämiseen. Kylmän ilman lisäksi tämän rakennuksen osan heikentää maaperän ja veden paisuminen, joka voi olla korkealla tasolla.

Emäksinen eristys vaahtomuovilla: materiaaliominaisuudet

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää pohjan ja kellarin lämpöeristykseen, mutta on parasta eristää talon pohja ulkopuolelta penoplexilla. Materiaalilla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.

Hyvän kosteuden ja erilaisten patogeenisten mikro-organismien vastustuskyvyn takia tällainen säätiön lämpeneminen omalla kädellä olevilla penoplexilla säästää paljon rahaa korjausten rakentamiseen.

Materiaalin etu ei ole vain erinomaiset fysikaaliset ominaisuudet vaan myös alhaiset kustannukset. Alhainen hinta johtuu siitä, että penoplexin tuotanto on valmistettu polypropeenista, mikä on edullista.

 1. Esimerkiksi voi ostaa vaahtoeristettä 50 mm: n perustaksi, jonka hinta on enintään 150 ruplaa per m2. Näin ollen 100 mm materiaalin hinta maksaa 2 kertaa kalliimpaa.
 2. Edullisen eristyksen lisäksi on riittävästi joustavuutta kompensoimaan maaperän siirtymistä jäädyttämisen aikana.

Materiaalin asianmukainen asentaminen pohjan ja ympäröivän maaperän välillä muodostaa luotettavan esteen kosteuden tunkeutumiselle, mikä mahdollistaa rakennuksen käyttöiän huomattavan lisäämisen ennen remonttia. Jotta asennustyöt toimisivat oikein, se ei vaadi erityisiä taitoja ja kokemuksia rakentamisessa, riittää, että artikkelin ohjeet selviävät selvästi.

Ennen perustuksen lämmittämistä on tarpeen valita oikea materiaali ja laskea tarvittava eristysmäärä.

Laskeminen numeron ja valinnan "oikea" penoplex

Jos eristystyössä käytetään laadukasta materiaalia, voit luottaa hyvään lopputulokseen. Ulkonäön avulla voidaan määrittää, sopiiiko materiaali talon tuen eristämiseen.

Laadun materiaalin pinta on jopa ilman jälkiä tuhoamasta ja kun se on rikki, penoplexin solut on muotoiltu polyhedroniksi.

Perusmateriaalin eristykseen käytetään erityissarjaa "F". Tämäntyyppinen eristys on kestävämpi biohajoamiseen, mekaaniseen rasitukseen ja kostutukseen. Materiaali sopii erinomaisesti eristeen kellariin, kellariin tai kellariin, joten ostamisessa tulee kiinnittää huomiota merkintöihin.

Jotta yksinkertaistettaisiin penoplexin valintaprosessia, kannattaa kiinnittää huomiota tunnettujen valmistajien tuotteisiin, joita käytetään paitsi yksityisten rakennusten rakentamisessa myös asuinrakennusten eristämiseen.

Kotimaisilta valmistajilta etusija olisi annettava Technonikol-yhtiön tuotteille. Mikä laatu ei ole alhaisempi kuin eurooppalaiset materiaalit, ja kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tuodun eristämisen.

Ennen kuin ostat polystyreeniä missä tahansa kaupallisessa organisaatiossa, sinun on laskettava oikein materiaalin määrä, jota käytetään talon säätiön ja kellarin eristämiseen.

 1. Eristysalueen määrittämiseksi on välttämätöntä mitata pohjan kehä, moninkertaistaa tuloksena oleva arvo pohjan syvyyden ja pohjan korkeuden summana.
 2. Esimerkiksi jos rakennuksen ympärysmitta on 36 m, syvyys on 1,5 ja kellarikerroksen korkeus on 0,5 m, sitten 36 * (1,5 + 0,5) = 72 m2.

Näin voit helposti laskea penoplexin määrän, jota tarvitaan työhön.

Valmistelutyöt

Säätiön eristäminen edellyttää melko suurta valmistelutoimintaa.

Ensinnäkin on välttämätöntä poistaa maaperä pitkin rakenteen kehää koko pohja-alustan syvyyteen. Jotta koko työmäärä voidaan suorittaa niin, että penoplex voidaan asentaa mahdollisimman mukavasti, kaivanto on oltava vähintään 90 cm leveä.

Louhintatyön loppuun saattamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pohjan pinta kokonaan maaperästä. Sopiva työkalu tämäntyyppiseen työhön on muovinen harja, jossa on jäykkäät harjakset, joiden avulla pystyt laadullisesti valmistamaan pohjalevyn pinnan kohdistusta varten.

Jotta eristysmateriaali olisi kiinnitettävä pohjan pinnalle, on välttämätöntä tasoittaa laatan pinnat sementtilaastin avulla.

Betoniyhdistettä valmistetaan 1 osa sementistä ja 4 osaa hiekasta. Ratkaisu kohdistetaan majakoihin, joiden täytyy välttämättä olla samassa pystytasossa. Valokeilojen sijainnin säätöön sovelletaan rakennustasoa.

Kun olet säätänyt säätöä, odota vähintään 1 viikko sementtilaastin voimaa.

Tässä valmistelutyössä voidaan pitää täydellistä. Eristyksen asentaminen on kuitenkin mahdollista vain pohjan maanalaisen ja kellariosan vedenpitävyyden jälkeen.

Pohjan vedenpitävyys: ominaisuudet

Betonin vedeneristys on tavanomaista käyttää maaöljypohjaista bitumia.

Mastiksi voidaan tehdä itsenäisesti:

 1. Tätä tarkoitusta varten käytetään metallisäiliötä, jossa bitumia kuumennetaan sulamispisteeseen, minkä jälkeen lisätään moottoriöljyä.
 2. Öljyä lisätään materiaalin joustavuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi alhaisissa lämpötiloissa.
 3. Jotta mastiset tarpeelliset ominaisuudet saataisiin, sekoitetaan bitumi ja öljy suhteessa 3 - 1.

Mastista levitetään pohjan tasaiselle pinnalle, jonka kerros on korkeintaan 4 mm.

Sen jälkeen koko käsitelty alue on tiivistettävä edelleen valssautuneilla materiaaleilla. Tätä tarkoitusta varten sopiva kateaine, joka on liitettävä päällekkäin.

Voit kiinnittää rullan vedeneristeen säätöön ja kellariin seuraavasti:

 • toisella puolella lämmitä materiaali kaasupolttimella;
 • laita ruberoidi seinään;
 • sileä materiaali niin, että ilma on kokonaan pois pinnasta;
 • telojen vedeneristys telakointipaikoista pitäisi jättää mastiksi.

Kaikki on mahdollista aloittaa penoplexin asennus.

Asennuksen eristys

Kiinnityslevyn maanalaisessa osassa ei saa asentaa vaahtolastua kiinnikkeillä, joten eristyslevyjen kiinnittämistä varten sinun on hankittava akryyliliimaa. Liimakoostumus levitetään levyn takapuolelle useissa paikoissa, minkä jälkeen materiaali asennetaan rakennuksen ympärille.

Levyjen asennus suoritetaan alhaalta ylöspäin. Liiman levittämisen jälkeen penoplex painetaan pohjaan 1-2 minuutiksi, sitten seuraava levy asennetaan samalla tavalla.

Levyjen välinen kiinnitys suoritetaan "piikkisuuntaisella" järjestelmällä, joten töiden päätyttyä saadaan jatkuva eristyslevy. Paremman luotettavuuden vuoksi on suositeltavaa rasvaa akryyliliimalla vaahtopaneelien telakointipisteet.

Eristeen kiinnittymisen luotettavuuden lisäämiseksi perustuksen yläpuolella olevaan osaan penoplex olisi kiinnitettävä myös tukeen pohjalevyjen avulla, joilla on laajat korkit.

Foundation Finish

Nauhatalustan lopulliseen viimeistelyyn maatason yläpuolella on välttämätöntä tehdä kipsiä sementtilaastilla. Lämpimällä pinnalla olevaan kipsilevyyn on käytettävä vahvistusverkkoa.

Sopiva materiaali tämäntyyppiseen työhön on lasikuitukangas, joka on kevyt, kosteutta kestävä ja ei aiheuta mätää.

Ristikko kiinnitetään eristeeseen liimakoostumuksella tai tangoilla.

Säätiön maanalaista osaa ei tarvitse vahvistaa, sen pintaan ei kohdistu tuulikuormaa.

Asennuksen jälkeen kaivanto voidaan täyttää maaperällä tai lisätä lämpösuojausta, käytä laajennettua savea.

Maanalaisen eristyskerroksen suojaamiseksi on tarpeen tehdä sokea alue seinämien ympärillä talon ympärillä.

Sokean alueen asennus

Jotta ilmakehän kosteus poistettaisiin tehokkaasti talon seinistä, on tarpeen asentaa sokea alue. Tämä osa pohjan maanalaisen osan monimutkaisesta suojasta negatiiviselta vaikutukselta vähentää paitsi maaperän kosteutta talon ympärillä, mutta myös vähentää sen jäätymistä johtuen ylimääräisestä lämpöeristyksestä, joka sijaitsee vaakasuorassa asennossa.

 1. Jotta lämpöeristeen maksimaalinen vaikutus saavutettaisiin, on välttämätöntä sijoittaa sementtialueen alla oleva penoplex-kerros.
 2. Eristys sopii välttämättä hiekka- ja sora-alustaan. Jonka rakentamiseksi on tarpeen poistaa vähintään 10 cm: n paksuinen maapintakerros.
 3. Tyynyn yli, jonka paksuuden on oltava noin 5 cm, sijoitetaan penoplex, sitten metallin vahvistusverkko, jonka päälle sementti-hiekkalaasti kaadetaan.

Sokean alueen yläpinnan pitäisi olla pienellä kulmalla talon seinämästä ja nostettu muutaman senttimetrin korkeudella maanpinnasta. Voit tehdä tämän työn oikein, mutta et voi tehdä rakennustöiden rakentamista 1 - 1,5 metrin etäisyydellä rakennuksen perustuksesta. Laastin kaatamisen ja pitämällä sitä useiden päivien ajan, muotti voidaan irrottaa ja maaperä poistetaan tyynyn täyttämiseksi voidaan jakaa tasaiselle kerrokselle heti betonikerroksen takana.

Tällöin talon perustalle on mahdollista tarjota lisää suojaa saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

Paalun perustuksen lämmitys

Palliseoksen lämmöneristystekniikka vaahtomuovien kanssa vaatii kantojen pakollisen vedenpitävyyden ennen lämmöneristyskerroksen asentamista. Kaikki puurakenteet on käsitelty antiseptisellä aineella suojaamaan hyönteisiä ja hometta vastaan.

Tarvitset kotitekoisen pohjan, jolla on rooli lämmön säästämisessä. Voit asettaa tiiliseinän yhteen riviin.

Oman kätensä pystytetty kellari on eristetty penoplexilla ja piilotettu koristeelliseen muotoon.

Kiinnitys kynänsuojukset tähän malliin tehdään lisäkiinnitysputkilla. Vahvistettu asennus on välttämätöntä, jotta eristyskerros ei liiku kohoavan maaperän vaikutuksesta, johon yleensä asennetaan paalut.

Jotta estettäisiin kosteuden pääsyn tukien asentamiseen tehtyjen reikien läpi, niitä käsitellään sisäpuolelta bitumimastilla, ja kiinnityskorkit peitetään akryyliliiman kerroksella.

Jokainen rakenteellinen tukiosa on suojattu päällystysmateriaalilla negatiiviselta vaikutukselta.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kunnolla lämmität yksityisen talon perusta penoplexilla. Jos kaikki valmistuksen vaiheet, materiaalin kiinnittäminen ja sokean alueen rakentaminen suoritetaan oikein, rakennuksen pitkät tarkistukset eivät ole välttämättömiä.

Talon rakentaminen

Viime aikoina kukaan ei ajatellut säätiön eristämistä, ja kaikki lämpöhäviöt kompensoivat tehokkaampi lämmitys. Energiansäästöpolitiikka antaa meille uuden näkökulman ongelmaan. On käynyt ilmi, että säätiön lämmittäminen ei ainoastaan ​​vältä lähes 20 prosenttia lämpöhäviöstä, vaan myös säätiö tarjoaa mukavia olosuhteita ja lisää käyttöikää. Kuten käytännössä on osoitettu, vedenpitävät ja lämmitettävät perustukset eivät ole enää alttiita tuholle, mikä tarkoittaa, että ne elävät pidempään. Kysymyksessä, mitä parempaa lämmittämään säätiö, vanha palmu on lukenut uuden materiaalipuristetun polystyreeni-vaahdon. Huolimatta siitä, että tämä materiaali maksaa lähes kaksi kertaa enemmän kuin polystyreeni, Penoplexin säätiön eristys tulee laajalle levinneeksi. Ja kaikki sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ja kestävyyden ansiosta.

Tapaa - Penoplex

Puristetusta polystyreeni-vaahdosta muodostuu laajennettu polystyreenistä valmistettu mate- riaali vaahdottamalla korkeassa lämpötilassa. Suspensionaineena koostumuksessa lisätään seitsemän freonin ja hiilidioksidin kaasuja. Tuloksena on kestävä materiaali, jossa on tiheä yhtenäinen rakenne, jossa pelletit ovat 0,1-0,2 mm.

Penoplex on yksi venäläisistä tavaramerkeistä, joka tuottaa ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erilaisiin tarpeisiin, olkoon se katon, putkien, tienpidon, talon seinien tai sen perustusten eristys. Jokaisella niistä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka liittyvät tiettyyn sovellukseen. Penoplex-pohjalevyjä ja harvemmin Penoplex 45: tä käytetään kellarieristykseen.

Penoplexin etuja eristää säätiö on ilmeinen:

 • Matala lämmönjohtavuus (λ = 0,03-0,032 W / (m × K)). Tämä indikaattori on alhaisimpi yleisesti käytettyjen eristyslaitteiden joukossa, mikä tarkoittaa, että tarvitaan pienempiä levyjä.
 • Poikkeuksellinen puristuslujuus - 27 t / m2, mikä on erittäin tärkeää, sillä valtavat kuormat vaikuttavat säätöön.
 • Käytännössä ei absorboi kosteutta. Kokeet osoittivat, että 30 vuorokautta vietettiin veteen, Penoplex-levyt imeytettiin ja täytettiin kosteudella vain 0,6%. Pohjaveden ja sadeveden jatkuvan vaikutuksen vuoksi materiaalin vähäinen veden imeytyminen takaa pohjan suojan kosteudelta, ja eriste itse ei kaadu tai muuta ominaisuuksia jatkuvasta kosketuksesta veden kanssa.
 • Laaja lämpötila-alue - -50 ° C - +75 ° C. Materiaali kestää sekä äärimmäistä kylmää että lämpöä.
 • Pieni paino helpottaa asennustöitä ja sallii pohjan lataamisen lisäämättä.
 • Penoplex ei pelkää muotteja, ei murskata eikä hajota. Se ei käynnistä hiirtä.
 • Kestää monia syövyttäviä aineita, jotka voivat olla maassa.
 • Aine ei aiheuta haitallisia aineita ja höyryjä, ja se on turvallista käytettäväksi asuinrakennuksessa.
 • Penoplex-levyt on helppo asentaa, koska ne on valmistettu piikki-urajärjestelmällä, ne voidaan helposti leikata, liimata ja kiinnittää.
 • Materiaali on erittäin kestävä (jopa 50 vuotta).

Säätiön lämpöeristys Penoplex-levyillä takaa perustan rakenteen ja materiaalin kestävyyden sekä kellarin tai kellarihuoneen. Haluan huomauttaa, että Penoplex -säätiöllä on palonkestävyysluokka - G4, ts. polttaa. Mutta kun otetaan huomioon se, että materiaali piilotetaan kerroksella kipsistä ja maaperästä, se ei ole pelottavaa.

Penoplex-säätiö valmistetaan levyille, joiden koko on 600x1200 mm ja paksuus 20-100 mm (20, 30, 40, 50, 60, 80, 100). Näin voit valita tarvittavan paksuuden materiaalin kullekin erityistilanteelle.

Kuinka eristää säätiö paremmin - ulkopuolelta tai sisäpuolelta

Eristeen sijainti pohjassa - ulkona tai sisällä on erittäin tärkeä. Perimmäisen suojan suojelemiseksi ympäristön kielteiseltä vaikutukselta on tarpeen eristää säätiö ulkopuolelta. Mutta se on helpompi tehdä rakentamisen aikana kuin talon toiminnan aikana. Niinpä esimerkiksi ne, jotka haluavat lämmittää vanhan talon perustan, eivät todellakaan halua kaivaa säätiön seiniä, koska se on työläs, vaikea ja pitkä. Mutta sinun pitäisi tietää, että säätiön eristys sisäpuolelta on itse asiassa kellarin tai kellarin eristys, mutta ei perustus, koska säätiön rakenne ja materiaali ovat suojaamattomia ja kosteutta, huurretta ja maaperää heikentää.

Eristeen edut säätiön ulkopuolella:

 • Säätiö on suojattu pakkaselta, kylmä ei tunkeudu sisään.
 • Betonialusta on suojattu kosteudelta ja useilta sulatusjäähdytysjaksoilta, jotka pidentävät sen käyttöikää.
 • Se toimii lisäesteenä pohjavesille ja myrskyvesiin, puristaa ja suojaa vedeneristyskerrosta mekaanisilta vaikutuksilta.
 • Se sopii kausiluonteisiin lämpötilan muutoksiin.
 • Kellarissa tai kellarissa luodaan optimaalinen mikroilmasto.
 • Kastepiste siirtyy, mikä vaikuttaa edullisesti perusmateriaaliin.

Jos päätät eristää sisäpuolelta, ole valmis siihen, että säätiö pysyy suojaamattomana pakkaselta, maaperän ja veden talteenotosta. Tämän seurauksena lämpötilan, jäätymisen ja talteenoton kausivaihtelut johtavat säätöön ja sen muodonmuutoksiin. Ajattele, ehkä sinun pitäisi tehdä kaikki oikein kerran, sen sijaan että se rajoittui puoleen toimenpiteisiin.

Penoplex-paksuuden laskeminen perustuksen lämpöeristykselle

Ensimmäinen kysymys, joka on mielenkiintoista perustuksen lämpenemisen kannalta, on kuinka paksu materiaali on otettava. Tämän määrittämiseksi on tehtävä laskentasarja. Vaikka valmistaja ilmoittaa Penoplexin vähimmäispaksuuden eri rakennusalueille, on vielä parempi laskea kaikki itse.

R - lämmönsiirtovastus tietyllä alueella. Moskovan ja Moskovan alueella se on 3,2 m2x ° K / W;

H1 on pohjan paksuus;

λ1 - perusaineen lämmönjohtavuuskerroin;

H2 on eristemateriaalin paksuus (Penoplex);

λ2 - Penoplex-lämmönjohtavuuskerroin.

Jos aiomme lämmittää teräsbetoniseoksen (λ = 1,69 W / m * ° K) 400 mm (0,4 m) paksu, saamme:

H2 = 0,0947 m. Tämä on noin 95 mm.

Joten, käy ilmi, että 400 mm: n paksuisen säätiön eristykseen Penoplex tarvitsee kerrosta 100 mm. Et saa pyöristää alas, on parempi ottaa marginaali. Penoplex-kellarikerroksessa hinta riippuu alueesta, joka on peitettävä levyillä ja materiaalin paksuudella.

Esimerkiksi eristeen korkeus on 2 m, seinien pituus on 10 + 8 + 10 + 8 m (talon 10x8 m). On selvää, että eristysalue on - 72 m2. Yksi Penoplex-levyn pinta-ala on 0,72 m2. Säätämisen eristämiseksi tarvitsemme vähintään 100 materiaalilevyä.

Jotta vältetään kylmäsiltoja niin paljon kuin mahdollista, kun eristät Penoplexia ja estävät kaikki liitokset ja aukot, on suositeltavaa sijoittaa eristys kahdelle kerrokselle, joissa on siirtymä, ruutupiirroksessa. Jos 100 mm eristystä tarvitaan, on käytettävä kahta 50 mm: n levyä. Yhteensä tarvitaan 200 Penoplex-levyä, joiden paksuus on 50 mm. Pakkauksessa on 8 levyä, joten meillä on 25 pakkausta. Kokonaiseristyksen hinta maksaa 930 - 950 USD

Perustan eristämiseksi Penoplexilla eristysmateriaalin hinta on leijonanosuus budjetista. Tähän on lisättävä vesieristyskustannukset, bitumi-mastit eristämisen liimaamiseksi, tynnyrit, sateenvarjot, sementti pintamaalaukseen. Kaikki tämä on vain hiukan verrattuna eristystyön kokonaiskustannuksiin.

Teknologian eristys kellari Penoplex

Penoplex - erittäin tekninen materiaali. Jotta etuja voidaan hyödyntää täysimääräisesti, on parempi noudattaa sen soveltamista koskevaa teknologiaa eri tapauksille.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleksy (sisäpuolelta ulkopuolelle lämpeneminen):

 • Säätiön seinä.
 • Vedeneristys.
 • Penoplex-levyt.
 • Sementti-hiekkasaumakerros.
 • Täyttäminen maaperällä tai hiekalla, laajennettu savi.
 • Penoplex-levyt (vaakasuoraan) sokean alueen alla.
 • Sokea alue

Laattojen pohjan lämmittäminen Penoplexin kanssa (alhaalta ylös pie):

 • Hiekkaa.
 • Penoplex-levyt.
 • Betonilaatta
 • Vedeneristys.
 • Lattiapinnoitteet.
 • Betonilaatan päätyeristys.
 • Penoplex-levyt levyn päähän, asetettu hiekkakuoren syvyydestä erittäin korkealle - 40 - 50 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Penopleks levyt sokea alueella.
 • Sokea alue

Huomaa, että Penoplex-laatat voidaan kiinnittää pohjalevylle suoraan lattiapinnoitteen alapuolelle.

Kellon lämmittäminen Penopleks tekee sen itse

Kaikki työt, joissa on Penoplexin kellarieristys, voidaan tehdä itsenäisesti, turvautumatta rakentamisorganisaatioiden apuun. Vaikka tämäkin voidaan tallentaa. Tietenkin on paljon helpompaa tehdä eristys rakennusvaiheessa, jopa ennen kuin se täyttää perustakuopan. Mutta jos hetki jäätyy, ja nyt on olemassa tarve lämmittää vanhan talon perustuksia, niin sinun on hikoilla. Huomaa myös, että säätiön uudelleen kaivaminen voi johtaa halkeiluun, sillä talo vajoaa epätasaisesti. Tämä on vaarallista, joten on järkevää laskea kuorma ennen työn aloittamista.

Harkitse vain tätä enemmän aikaa vievää vaihtoehtoa.

maavalli

Ensimmäinen tehtävä on kaivaa perusta. Koko talon ympärillä kaivetaan kaivannon hiekkaan syvyyteen, ts. pohjan syvyys ja leveys vähintään 1 - 1,5 m. Nauhatuloksen syvyys lasketaan yleensä maaperän jäädyttämiseen talvella, tämä indikaattori löytyy paikallisesta geodeettisesta palvelusta.

Huolimatta siitä, että Penoplex ei pääse läpi eikä absorboi kosteutta, on vielä järkevää rakentaa laadukasta vedenpoistoa. Se on erityisen tärkeää, jos rakennusvyöhykkeellä on korkea pohjavesi tai suuret tulvat. Viemäröinti varustaa pohjan alapuolella olevan hiekkotyynyn tasolla. Koko talon ympärysmitta 50-60 cm: n etäisyydellä kellarikerroksista kaivamme matalaa kaivoa tyhjennysputkille. Kaivannon pohjalle kaadetaan hiekkaa kerroksella 5 - 10 cm, sitten ryöstöstä 5 - 10 cm, sitten levitämme geotekstiilejä, joiden reunat tehdään kaivannon reunoilta. Kaivon sisäpuolella sijoitamme tyhjennysputket reikiin suoraan geotekstilikanavaan. Asennettaessa putkistoja, kaltevuuden tulee olla vähintään 2 cm 1 m. Sitten ripotellaan kaikki 10 cm soraa päälle ja kiedo geotekstillin reunat niin, että ne kääritään putken. Putket ohjataan kaivoon myrskyjä varten.

Pohjan pinnan esikäsittely

Säätiön ja jalustan seinät on puhdistettava maaperän jäänteistä, eristyksistä betonista ja muista likaista. Voit tehdä tämän käyttämällä harjaa kovilla synteettikuiduilla. Kun pinta on täysin puhdistettu, se on tasoitettava. Sileä pinta takaa vedenpitävän pinnoitteen kestävyyden, mikä voi vahingoittaa teräviä ulkonevia reunoja tai kappaleita. Jo jonkin aikaa käytön jälkeen on äärimmäisen harvinaista, että säätiön seinät pysyvät ihanteellisesti sileinä, joten niiden kipsi on välttämätöntä.

Kellariseinien linjaus:

 • 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan ​​asennamme ja kiinnitämme majakoita. Rei'itettyjä oppaita voidaan käyttää. Asettamme majakoita koko korkeuteen, johon aiomme kiinnittää eristys - pohjan pohjasta ja 50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 • Vaivaa liuos: 4 osaa hiekkaa ja 1 osa sementistä, kaada vettä ja vaivaa paksuun sakeuteen, mutta liuoksen ei pidä olla kuiva. Nestemäinen liuos välittömästi tyhjenee pinnalta.
 • Laastin avulla heittoamme laastin pohjaseinille. Teemme teräviä liikkeitä kädellä, alamme heittää sitä ylöspäin.
 • Kun koko pinta täytetään liuoksella, käytämme sääntöä, jonka pituus on 2 metriä, sitä käytetään majakoihin ja venytämme sen ylhäältä alaspäin poistamalla ylimääräinen liuos. On suositeltavaa vetää ei suoraan alas, vaan pikemminkin tehdä hieman aaltoilevia liikkeitä.
 • Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen voit käyttää toisen tasoituksen.

Se on tärkeää! Jos pohjan seinämissä oli yli 2,5 cm: n pisaroita, kipsinpoistoon on tarpeen käyttää lisävahvistusta. Voit käyttää ketjuliitosverkkoa kiinnitettynä suluihin.

Älä jatka työskentelyä, ennen kuin tasoituslaasti on täysin kuiva. Se kestää 7 päivästä 20: een, jos säätiö täyttyy pitkään. Jos eristämme uuden perustan, on tarpeen odottaa kuukausi, kunnes kosteus on kokonaan poistettu betonista.

Pohja vedeneristys

Säätiön korkealaatuista vedenpitävyyttä on parempi tehdä kahdessa kerroksessa: ensimmäinen on bitumimastista, toinen on TechnoNIKOL-levyjä.

Bitumimastia voidaan ostaa valmiiksi - purkaa pakkaus ja levittää se ja valmistaa se itse ostetun bitumipalkin avulla. Jos olet hankkinut kuivaa bitumia, se on sulatettava joissakin säiliöissä ja sen jälkeen siihen lisätään käytetty öljy (moottoriöljy) 50 litran öljyllä 120 - 150 kg: n bitumia kohti. Öljy lisää plastisuutta bitumiin ja sen jälkeen se ei halkeile pakkasessa.

Käytä rullaa levittämään pohjaan ja sokkeliin koko pintaan 2 - 4 mm: n kerrosta. Yritämme täyttää kaikki halkeamat ja pienet huokoset. Kun bitumi on kuivaa, liimaa TechnoNIKOL-levyt. Liimataan arkit alhaalta ylöspäin sulaten selkäpuolen kaasupolttimella. Pidä poltin vähintään 20 - 25 cm: n etäisyydellä, muuten TechnoNIKOL palaa. Jokainen liimattu arkki on tasoitettu, jolloin ilmasta pääsee ulos alustasta. Levyt liimataan päällekkäin 10 cm, sitten liitokset päällystetään mastiksella.

Se on tärkeää! Monet tekevät pohjan vedenpitävyyden vain TechnoNIKOL-levyillä. Tämä ei ole paras ratkaisu, koska se ei salli täyttää pieniä aukkoja ja huokosia. Ja jos kosteus joutuu arkin alle, ne tulevat nopeasti pois. Mutta mastikerroinpinnoitus suojaa pintaa paremmalla laadulla, vaikka itse prosessi on hyvin likainen ja aikaa vievää.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleks

Vedeneristystyön jälkeen voit jatkaa eristyksen kiinnittämistä.

Se on tärkeää! Erittäin tärkeä vivahde - voit täyttää suositukset, jotka Penoplex-levyjen kiinnittämiseksi on tarpeen lämmittää uudelleen bitumin vedeneristys ja kiinnittää materiaali siihen, itse asiassa tämä ei ole syytä tehdä. Mahdollisuus vaurioittaa vedenpitävyyttä.

Liitämme Penoplex-levyt pohjaan pystyasennossa alhaalta ylöspäin. Korjata, tarvitsemme akryyliliimaa tai muuta liimaa epäorgaanisiin liuottimiin. Levitä liimaa Penoplex-lautaselle - 5 - 6 pistettä. Sitten painelemme laattoja pohjan pinnalle ja painamme se korjata se. Odotetaan 1 minuutti. Kaikki myöhemmät Penoplex-levyt ovat myös kiinteitä, vain jo kiinteillä on tarpeen liittää ne "piikkisuuntaisen" järjestelmän avulla. Täytä levyjen väliset aukot kiinnitysvaahdolla tai akryyliliimalla.

Penoplex-levyjen toinen kerros kiinnitetään myös liimalla, mutta offsetilla, jotta estetään liitokset ensimmäisen kerroksen levyjen välillä.

Se on tärkeää! Penoplex-levyjen kiinnittämistä siihen osaan pohjaa, joka peitetään maaperällä, ei saa tehdä tukien ja sienten avulla, koska se voi vahingoittaa vedeneristyskerrosta.

Kiinnikkeitä on mahdollista käyttää vain jalustaosassa, jossa kiinnitys tehdään 5 kpl (120 mm pitkä, 10 mm halkaisijaltaan) jokaiselle levylle. Tylkevät reiät on peitettävä akryyliliimalla. Työtä jatketaan vasta, kun liima on täysin kuivunut.

Pinnan tasoitus

Nyt Penoplex-eristys on suojattava maaperän vaikutuksesta, sillä pinta pinnoitetaan uudelleen.

Penoplexin yläosasta kiinnitämme lujitetun lasikuituverkkoa, yhdistävät verkot, joiden päällekkäisyys on 10 - 15 cm, jotta verkon kiinnityksestä ei muodostu halkeamia tai siruja.

Joissakin lähteissä on suositeltavaa, että kaikki kohdistus suoritetaan käyttäen vain yhtä akryyliliimaa, levittämällä sitä useisiin kerroksiin, kunnes pinta tasoitetaan. Mutta voit suorittaa klassisen tasoituksen sementti-hiekkaseoksella. Kun täydellinen kuivaus kerros kipsi voi täyttää kuoppaan.

Penoplexin täyttö ja lämmin sokeus

Kaivosta poistetun maaperän sijasta on mahdollista täyttää hiekkaa tai laajennettua savea talon alla lämmöneristyksen parantamiseksi. Vaikka voit täyttää maaperän, joka oli siellä. Mutta ei loppuun asti. Kellarin lämpenemisen viimeinen vaihe on lämmin sokea alue.

Noin 30 cm: n syvyydestä ylhäällä nukahdutaan 10 cm: n kerros hiekkaa ja varovasti varovasti. Sitten levitimme vedenpitävästä materiaalista pohjasta 1 - 1,5 m leveä. Se voi olla jopa tavallinen ruberoidi, jonka liitokset ovat huolellisesti kadonneet bitumilla. Kovettumisen jälkeen Penoplex-levyt asetetaan päälle, liitokset päällystetään akryyliliimalla tai täytetään asennusvaahdolla.

Kun eristyskerros asetetaan maahan, voit varustaa sokean alueen ylhäältä. Tätä tarkoitusta varten betonikivet kaadetaan talon alapuolelle kaltevalle alamäkeen, jotta se siirtää jätevettä ja sadevesivettä.

Talon kellari, johon myös Penoplex on kiinnitetty, on koristettava kivellä, klinkkerilevyllä tai muulla tavalla.

Muista - laatu suojattu säätiö on kodin perusta. Tee vedenpitävä ja eristys ajallaan, eikä sinun tarvitse katua siitä, etkä muista muistelemaan säätiötä pitkään aikaan. Penopleks on erinomainen tekninen materiaali, joka on erittäin kätevä käyttää pohjan lämmittämiseen, se on helppo asentaa eikä se vaadi erityistä huomiota itselleen. On tärkeää tietää vain yksi asia - pursotettua polystyreenivaahtoa tuhoutuu kosketukseen asetonin, bentseenin, alkoholin ja muiden orgaanisten liuottimien kanssa.

Kellarissa penoplex lämmittää se itse

Kuumentaminen kellarin penopleks, mitkä kriteerit ovat tärkeitä? Tärkeintä on luonnollisesti eristyksen eristysominaisuudet. Mutta ei ole vain tarpeen kiinnittää huomiota tähän, sillä riippumatta siitä, kuinka lämpimiä ominaisuuksia lämmitin olisi säätiölle, on täysin hyödytön ilman sen voimaa ja kykyä torjua kosteutta. Vaahtomuovin kämmen on pysäytetty uusi moderni lämmitinpuristettu polystyreeni vaahto (Penoplex). Se maksaa lähes kaksi kertaa enemmän kuin sen valkoinen edeltäjä. Tästä huolimatta yhä useammat ihmiset tekevät valinnan Penoplexin hyväksi korkean laadun ja kestävyyden ansiosta.

Miksi Penoplex

Harvat ihmiset ajattelivat, mutta lämmitetyt säätimet mahdollistavat talon lämpöhäviöt melkein 20 prosentilla, lisäksi sen käyttöikä kasvaa, mikä on myös tärkeää.

Loppujen lopuksi perusta koko elämänsä paitsi että se kohdistuu suuria kuorman painon kotona, on kamppailemaan ulkoisten luonnolliset tekijät, kuten nosti pinnalle pohjaveteen ja äkilliset lämpötilan.

Sisällä lämmitin on tuhansia pienimpiä soluja (kuplia) täynnä ilmaa, jotka on erotettu toisistaan ​​ohut osio, tällainen rakenne antaa Penoplex erityistä voimaa, keveyttä ja vedenpitävyys.

Jalustan lämmittäminen etupenkillä - edut

 • Erittäin alhainen lämmönjohtavuus - 0,03 W / m · ºK. Tämä on eräs eristysmarkkinoiden materiaalien alhaisimmista materiaaleista.
 • Suuri puristuslujuus - 0,20 MPa, mikä on tärkeää, koska pohja altistuu valtaville kuormille;
 • Ei absorboi kosteutta, joka takaa perustan suojelun pohjavedestä;
 • Säilyttää suuria eroja ilman lämpötilan välillä - 55 ° - + 65 ° C;
 • Pieni painoeristys. Tämä ei salli säätää ylimääräistä kuormitusta ja yksinkertaistaa työskentelyä sen kanssa.
 • Ei hajota eikä se roikku maan alla.
 • Se ei reagoi käytännössä mihinkään kemikaaleihin, mikä mahdollistaa materiaalin välttämään tuhoutumista.
 • Asennustyön yksinkertaisuus "piikkisuuntaisen" järjestelmän ansiosta;
 • Lämmittimen kestävyys. Asiantuntijapäätösten mukaan materiaalin käyttöikä on yli 50 vuotta.

Lämpenemisen tavat

Perustan eriste eristetään penoplexilla asentamalla levyt pohjan ulkopuolelle. Tämä menetelmä antaa perustuksen korkeimman suojan maapallon ylemmän kerroksen pakkaselta, kosteudelta ja turvotukselta. Tätä menetelmää on kuitenkin helpompi käyttää myös talon rakentamisen vaiheessa, kun maata ei ole vielä haudattu perustuksen seiniin.

Jos sinulla on valmiin talon, jossa altistuminen ulkoseinät perusta niiden eristys on ongelmallista, ja päätät eristää säätiön sisäpuolelta, on muistettava, että tämä on normaalia eristys kellarissa kotona, sen sijaan täyden valikoiman teoksia lämpenemistä perusta. Koska suojaa tärkeiltä uhilta (kosteus, maaperä, huurre) ei saa perustusta.

Ulkoeristeen edut:

 • Säätiön suojaaminen jäädyttämiseltä;
 • Kosteus ei tunkeudu betoniin, mikä poistaa sen kausiluonteisen jäädytys-sulatuksen taajuuden, mikä pidentää huomattavasti sen käyttöikää;
 • Luo ylimääräisen esteen pohjavedelle;
 • Se on suojakerros vedeneristyskerrokselle, mikä vähentää mekaanisten vaurioiden vaaraa;
 • Talon maanalaisissa kerroksissa luodaan suotuisa mikroilmasto;

Kellarin eristysjärjestelmä

On tärkeää muistaa, että vain säätiön ulkovaippa antaa sinulle täyden takuun sen suojaamiseksi ja eristää sen sisäpuolelta, mutta turvautuu vain puoleen mittaan, joka lukuunottamatta kellarin huoneen eristämistä ei ole mitään toimintoa.

On vielä yksi tapa - tämä on levyperustan vaakasuora lämpeneminen, kun kakku menee alhaalta ylöspäin. Tämäntyyppinen eristys on erinomainen suoja säätöä vastaan ​​pakastamista vastaan, lisäksi paikka, jossa levyt asetetaan säätiön alapuolelle, ei altistu maaperän kuumentumiselle äärimmäisen kylmässä. Tätä menetelmää käytetään yksinomaan pohjalevyn lämmittämiseen.

Horisontaalisen eristyslevyn perustus

Penoplexin paksuuden laskeminen

Jokaisella Venäjän alueella on oma erityinen indikaattori lämmönsietokyvystä, joka tarvittaessa löytyy Internetistä. Annamme esimerkin Moskovan alueen levyjen tarvittavan paksuuden laskemisesta, sillä käytämme seuraavaa kaavaa:

Saadun luvun pyöristäminen aikaansaa, että säätöeriste on eristetty 0,4 m paksulla. Eristyskerros on 100 mm.

Nyt laskemme tarvittavan määrän levyjä. Esimerkiksi 8x10-talon kellarikerroksen korkeus on 2 m. Sen ympärysmitta on P = 8 + 8 + 10 + 10 = 36 m. Keräämällä ympärysmitta korkeus saadaan pinta-ala S = 72 m².

Yhden levyn alueen tunteminen ja Penoplex-standardissa se on 0,72 m², me löydämme eristyksen tarpeessa 100 100 mm: n levyä. Muistamme, että asiantuntijat suosittelevat levyjen pinota kahteen kerrokseen, joten sinun tarvitsee ostaa 200 levyä, joiden koko on 50 mm.

Lämmitä säätiö ulkona

Koko kellarikerroksen töiden kokonaisuus voidaan tehdä käsin, säästämättä kuitenkaan pienen määrän rahaa. Kuten edellä mainittiin, paras vaihtoehto olisi lämmittää säätiö rakennusvaiheen aikana, kun seinät eivät peitä maata. Mutta jos jostain syystä et ole tehnyt tätä, sinun on käytettävä muuta vaihtoehtoa, mikä on paljon vaikeampaa, mutta ei ole mahdotonta tehtävää. Siksi pidämme enemmän aikaa vievää vaihtoehtoa.

Kaivaa säätiö

Pohjapenkkien lämpeneminen

Kaivanto kaivetaan talon ulkoreunaa pitkin pohjan syvyyteen. Eristeen jatkuvaa työskentelyä varten kaivannon leveyden on oltava vähintään 1 metri. Käytettäessä raskaita koneita, erityistä varovaisuutta ei tarvitse vaurioittaa säätiön seinämiä.

Jos talon sijaintipaikka on riittävän korkealla pohjaveden tasolla, on järkevää varustaa vedenpoistojärjestelmä talon ympärillä. Kaivamisen päätyttyä säätiö tarkastetaan vahinkoa aiheuttavien oireiden varalta ja mahdollisuuksien mukaan ryhdytään toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

Pohjan pinnan esikäsittely

Kellariseinien linjaus:

 1. 1,5 metrin etäisyydellä toisistaan ​​säätiön korkeudella majakat kiinnitetään seiniin.

 • Vaivaa ratkaisu. Seoksen ei pitäisi olla liian nestemäinen, koska se yksinkertaisesti tyhjentää pinnan.
 • Käyttämällä rakennustyöntä, jonka terävät liikkeet alhaalta ylöspäin laitamme laastarin seinille.
 • Kun kaikki majakkaen välitila täyttyy, käytämme sääntöä (2 m leveä) poistamalla ylimääräinen liuos. Tätä varten teemme säännön aaltomainen liikettä majakkaista alhaalta ylöspäin. Jos aukkoja muodostuu, lisää ratkaisu tähän paikkaan ja toista menettely uudelleen.

 • Kun käytät ensimmäistä kerrosta, odota, että se kuivuu kokonaan, käytä tasoituskerrosta.
 • Pohja vedeneristys

  Jos haluat tehdä korkealaatuista vedenpitävyyttä, sinun on tehtävä se kahdella kerroksella:

  • 1. seinäpinnoite bitumimastilla;
  • Toinen - TechnoNicole liimaus.

  Voit ostaa valmiita bitumimateriaaleja missä tahansa rautakaupassa, kaikki on yksinkertainen, avautuva ja halkaistu, mutta voit ostaa murskautettua karkeaa brikettiä, se on paljon halvempaa. Kiinteä kimmoisuus ennen sulattamista on sulatettava tulipalossa tai höyrysaunassa.


  Sulatetun kimmoisuuden muovaamiseksi se voidaan laimentaa käytetyn moottoriöljyn avulla. Seuraavaksi käytetään rullaa tai harjaa, nestemäistä tahnaa levitetään pohjaseinille. Tämä työ on varsin ahtaasta, vaatii hoitoa ja kärsivällisyyttä, sillä koko pinnan on oltava hyvä 2-3 mm. kerros, kulkematta näin pieniä halkeamia ja onttoja.

  Kun ensimmäinen vedeneristyskerros kuivuu, alas alhaalta ylöspäin, liimataan TechnoNIKOL-levyt, sulattamalla haluttu puoli kaasupolttimella. Lisäksi arkki tasoitetaan, jolloin kaikki ilmakuplat poistetaan. Ylälevy on liimattu pohjaan päällekkäin 10 cm, niiden välinen liitoskappale voidaan lisäksi levittää mastiksella.

  Pohjaprosessin kaksinkertainen vedeneristys on pitkä ja työläs, mutta välttämätön. Käyttämällä vain TechnoNIKOLia, on mahdotonta täyttää kaikki pienet ontelot ja halkeamat, lisäksi jos kosteus joutuu levyn alle, ne tulevat ulos, mikä johtaa suojaamattoman paikan syntymiseen säätiöön.

  Penoplex-levyjen asennus

  On sitä mieltä, että Penoplex-levyjen liimaamiseksi on tarpeellista lämmittää bitumin vedeneristys kaasupolttimella ja kiinnittää se eristeeseen ikään kuin liimalla. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä millään tavoin, koska vesitiiviyden eheyden vaara on suuri.

  Asennuslevyille on erityinen akryyliliima, jossa ei ole orgaanisia liuottimia. Liimaa levitetään laudalle, sitten tiukalla puristuksella se kiinnitetään pohjan seinään.


  Tällä tavoin jäljelle jääneet levyt kiinnitetään alhaalta ylöspäin liittäen ne yhdessä "piikki-ura" -järjestelmän kanssa. Saadut aukot ja halkeamat täytetään vaahdolla. Levyjen toinen liitos kiinnitetään samalla tavalla, vain ensimmäinen arkki on siirrettävä sivuille, mikä estää ensimmäisen kerroksen yhdistävän sauman.

  Liiman tulee kattaa vähintään 40% levyn pinnasta sen jälkeen, kun se painaa pohjaa vasten

  Säätiön kellarista voidaan kiinnittää erityisellä tukipuikolla (sientä), käyttäen 5 kuppia nurkkaan, nurkissa ja keskellä. On mahdollista käyttää samaa akryyliliimaa laastariin tukilevyjen yli.

  Pinnan tasoitus

  On edelleen eristettävä eristys maaperän ja lian vaikutuksista. Tätä tarkoitusta varten pintaan levitetään kosteudenkestävä kipsi vahvistusverkolla.

  Lukemisen johtopäätös

  Muista - oikein lämmitetty säätiö ei ole vain kodin lämpöä ja mukavuutta, vaan myös suuri energiansäästö, mikä on hyvä uutinen taskussasi. Tällainen säätiö ei vaadi merkittäviä korjauksia, vielä kovin hyvin pitkiä aikoja.

  Penoplex-uunien avulla voit luotettavasti suojata talosi pohjan kylmästä, muotista ja sienestä. Yksinkertaisuuden vuoksi niiden asentaminen auttaa sinua selviytymään heistä ilman mitään rakennesuunnittelua niiden takana.

  Kuinka lämmittää pohjaa Penoplexista ulkona?

  Rakennuksen pohjaa, joka sijaitsee aivan pohjalla ja erottuu hieman, kutsutaan perustaksi. Tämä talon osa on tärkein ja samalla haavoittuva.

  Kellari on suojattava asianmukaisesti kosteuden haitallisilta vaikutuksilta ja sillä on oltava tarvittava lämmönsuojelun taso.

  Kuinka lämmittää talon perusta Penoplexin ulkopuolella

  Erittäin tehokas polystyreeni-vaahdon suulakepuristus mahdollistaa Penoplex-pohjan eristämisen liimalla vaahtomuovia varten.

  1 Millainen Penoplex valitsee?

  Useimmissa tapauksissa talon kellari suojaa rakennetta tehokkaasti kosteudelta luvattomalta levyltä, mutta on myös vastuussa eräistä arkkitehtonisista toiminnoista.

  Lisäksi sen weatherisaatioon olisi kiinnitettävä paljon huomiota. Polyuretaanivaahdon muodostaman lämpöeristyksen kerroksella tulisi olla näkyvä ulkonäkö.

  Nyt voit tehdä Penoplexin pohjan eristämisen ilman erityisiä ongelmia omalla kädelläsi. Nykyään rakennusmarkkinoilla ostajan on valittava lämpöeristysmateriaaleja useista esitellyistä tuotteista, joiden avulla voidaan valmistaa korkealaatuista polyuretaanivaahtoa.

  Kaikki nämä materiaalit yhdistyvät yhdellä tekniikalla - se luodaan ekstrudoituneen vaahtopolystyreenin, jota kutsutaan myös polyuretaanivaahdoksi.

  Lattian vaahdon tai jopa vaahdon pohja lämmitetään ja sen myöhempi asennus liittyy valitun hetken. Kun ostat tällaisen verhousn, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

  • Asuinpaikka;
  • Maaperän yleinen kunto;
  • Pohjaveden läsnäolo tai puuttuminen.

  Kun eristät soclen polyuretaanivaahtoa, voit käyttää kahta perusominaisuutta ja vastaa kaikkia Penoplex-tuotemerkin pääominaisuuksia.

  1. Penoplex Wall. Tämä erittäin tehokas materiaali pystyy tarjoamaan luotettavan vedenpitävän suojan eristetylle kellarille.
  2. Penoplex Comfort (tunnetaan myös nimellä penoplex seinien eristys) on suunniteltu erityisesti tekemään kotitekoista työtä rakentamiseen ja korjaamiseen yksityisten talojen. Tällaisen materiaalipohjan viimeistely ulkopuolelle tuo varsin konkreettisia tuloksia.

  Miten lämmittää talon kellarissa - eristys penoplex

  Tekniikka, jossa suuntaus, jossa polyuretaanivaahtopäällysteen asennus tapahtuu sekä pohjan sisäpuolella että sisäpuolella, on useita merkittäviä etuja.

  Huolimatta siitä, että tällaisen vuorauksen paksuus voi olla pieni, sen alhaisen höyryläpäisevyyden parametri estää kondensaatin ja kosteuden muodostumisen rakennuksen alaosan rakenteessa ja rakenteissa.

  Jos materiaali levitetään pohjan sisäpuolelta tai ulkopuolelta, tämän rakenteen elementin lämmönjohtavuus pienenee, mikä ei ole riippuvainen ympäristön kosteuden indikaattorista.

  Huolimatta siitä, että Penoplexin paksuus on pieni, kun sitä käytetään, seinät, kellari tai osa kellarista ei altistu kosteuden ja huurteen haitallisille vaikutuksille.

  Tämä johtuu siitä, että kun polyuretaanivaahtoa eristetään, pinnan veden imeytymisen kerroin vähenee huomattavasti, mikä takaa korkean vedenpitävyyden.

  Esitetyllä lämmittimellä on korkea biologinen vastustuskyky sienten ja homeen haitallisille vaikutuksille. Muista, että Penoplex Comfortin lämpeneminen suojaa sinua jyrsijöiltä.

  Tämä liittyy suoraan materiaalin käyttöiän huomattavaan lisääntymiseen, jonka pohjalta ulkopuolelta eristettiin omat kädet.
  valikkoon ↑

  2 Penoplexin tekniset vaa'at baseball-eristys

  Tällä hetkellä rakennuksen kellarissa sekä sisäpuolelta että ulkopuolelta tapahtuva lämpeneminen polyuretaanivaahdolla on melko tehokas tapa, jolla materiaalin lämpöä säästävät toiminnot toteutuvat.

  Lämpöeristeen asennus omalla kädellä alkaa metalliprofiilien esiasennusta edeltävällä prosessilla. Tämä muotoilu, joka on valmistettu ja asennettu itse, suojaa tehokkaasti kellarin alaosat kaikenlaisilta mekaanisilta vaurioilta.

  Penoplex. Kellarin eristys ulkona

  Lisäksi nämä metalliprofiilit pystyvät tukemaan lämmöneristyslaatan ensimmäistä riviä, vaikka kellari on viimeistelty kivellä ja kipsi on sen sisäpinnalla.

  Asiantuntijat suosittelevat valinnaisia ​​alumiiniprofiileja - niiden asennus on hyvin yksinkertaista. Esimerkkinä on ekstrudoitu polystyreenivaahto.

  On tarpeen rakentaa profiilirunko omilla kädilläsi suuntaamalla tiivisteen paksuuden parametriin. Päällysteen sisäpinnan viimeistelyä voidaan käyttää, ja ulkopinta voidaan koristella villikivellä.

  Profiilikokoonpanon kokoaminen omilla käsillä alkaa profiilin asentamisesta 500 millimetrin korkeudelle maanpinnasta.

  Tästä johtuen eristys on luotettavasti suojattu kosteuden haitallisilta vaikutuksilta, jotka syntyvät veden talteenotossa.

  Asennus liittyy myös oppaiden kiinnittämiseen, jotka on sijoitettu 25-30 senttimetrin välein esiasennettuihin erikoistasoihin, jotka on tehty muovin avulla.

  Asennus jatkuu vahvistamalla kellariprofiili tukeilla tai erityisellä liimajärjestelmällä. Samaan aikaan kipsi voidaan levittää pohjan sisäpintaan, se voidaan myös leikata kivellä.
  valikkoon ↑

  2.1 Yleiset suositukset asennuksesta ja sen jälkeen eristyksestä

  Tarvittavan tukikantarakenteen metallikiskot on tiukasti kiinnitettävä eristettäessä vaahtomuovista, sillä palkkarakenteen toiminta-ajan laatu ja kesto riippuvat siitä suoraan.

  Opas on kiinnitettävä yli kaksi pistettä. Kiinnitä kiskokippa erityisillä tapilla.

  Kellarin eristyksen työjärjestys ulkona

  Tällöin asennuksen tulisi tapahtua kiinnittimien avulla, jotka asennetaan myöhemmin ohjaimen pitkittäisreikiin reikiin.

  Voit hallita vaakakiskoa käyttämällä rakennustasoa. Kun luotettava metallirakenne on asennettu, voit jatkaa pohjan ulkopinnan eristämistä.

  Aluksi puhdistetaan pöly ja lika perusteellisesti, minkä jälkeen se altistuu rasvanpoistolle. Seinät eivät saa sisältää suuria määriä pisaroita.

  Adheesion parametrin parantamiseksi koko pinta käsitellään hiekkapaperilla. Kun seinät ovat täysin kuivuneet, voit aloittaa Penoplexin laatat.

  Kun valitset liiman, jonka sinun on kiinnitettävä tiiviste, sinun on kiinnitettävä huomiota merkintöihin. Asennustyön yksinkertaistaminen on, että alumiiniprofiilien esiasennuksen jälkeen levyjä ei tarvitse tasaisesti vaakatasossa asennusprosessin aikana.

  Asennettaessa eristys sinun on aloitettava alareunalla. Jotta varmistetaan korkea luotettavuus sekä polymeeriin perustuva liima, on suositeltavaa käyttää lisäosia, jotka mahdollistavat eristyskorjauksen.

  Ne kiinnittyvät seinän pinnalle eristävän materiaalin läpi penoplexin seinämien äänieristyksellä. Materiaalin kiinnitys tehdään viiden pisteen suunnalla, joka on sijoitettava kulmiin ja keskelle. Kun liima kuivuu ja voimistuu, sinun on käytettävä pohjamaalia ja sen jälkeen kipsiä.

  Pohjaseinäeristystekniikka

  2.2 Tuotearvostelut

  Useimmat Penoplexin positiivisen käytön arvioinnit.

  Vladimir, 45, Ufa:

  Huomasin viime talvena, että talo ei ollut niin kauan kuin se oli lämmin ennen. Päätin tehdä kellarin eristeen ulkona. Naapuria kehotettiin käyttämään Penoplex-levyjä. Rakensin kaiken itseni, kuten aiemmin hän työskenteli rakennustyömaalla.

  Nyt, vuosi myöhemmin, talvilämpötilan alkamisen myötä talon lämpötila pysyy korkealla tasolla. Suuri eristys, nyt suosittelen sitä kaikille.

  Sergey, 39 vuotias, Voronezh:

  Olen myynyt rakennusmateriaaleja useiden vuosien ajan. Kun tuon Penoplexia, ihmiset purkavat sen kuumina kakkuina. He puhuvat hyvin siitä, että he voivat lämmittää talon kellarikerroksen hyvin.

  Pavel, 40, Kherson:

  Äskettäin ostin talon yksityiseltä sektorilta ja ajattelin valmistautua talveen ja eristämiseen. Päätin aloittaa korkilla. Veljeni on rakennusmestari, ja siksi hän itse on neuvonut käyttämään Penoplexia eristykseen, hän sanoo, erinomainen materiaali.

  2.3 Miten vaahtolattiat eristetään?

  Eristyslevyjen kiinnittimien tehokkuuden lisäämiseksi on ennen työn aloitusta tehtävä pinnan perusteellinen käsittely rullalla kipsilevyllä.

  Tästä johtuen levyt sileälle pinnalle näkyvät uria, jotka parantavat merkittävästi tarttumista. Tämä voidaan tehdä myös metallisella harjalla, veitsellä tai ruuvimeisselillä.

  Kellarin eristys ulkona

  Kun valmistelutyö päättyy, voit aloittaa levyjen asentamisen pohjan ulkopinnalle.

  Tällä hetkellä yleisiin rakennustöihin suuntautuvilla tavoilla käytetään kaksi yleisintä tapaa asentaa levyjä - naulaamalla ja liimaamalla.

  Ensin suoritetaan aloitusprofiilin asennus ja sitten rakennustason tai kiristysjohdon avulla asennusrivi ilmestyy.

  Lisäksi poraus tai erityiset kiinnitysputket kiinnitetään. Tämä vahvistaa levyt haluttuun asentoon asennuksen aikana.

  Jos pinnalle ei ole yli 1 senttimetrin pudotusta, voidaan pohjalevyn pinnalla käyttää lovettu lastalla.

  Kun Penoplex-levyt on kiinnitetty tiukasti, kokoonpanoseosta tulisi käyttää tarkemmin, mikä auttaa välttämään epätasaisuuksia.

  Tässä tapauksessa asennusseos tulisi tehdä ottaen huomioon jo olemassa olevat urat. Sen jälkeen painetaan pohjaosan ulkopinnalle eristyslevyä, jonka enimmäistiheys on. Tämä varmistaa lämpötilan eston muodostumisen.
  valikkoon ↑

  Ominaisuudet kellarikerroksen eristys penoplex ulkopuolella tehdä sen itse

  Kellarin kellarikerros on tärkeä prosessi, jonka avulla voit selviytyä useista tehtävistä.

  Ulkoinen eristys voi merkittävästi vähentää rakennuksen lämpöhäviötä ja lisää myös kellarin käyttöikää, joka on alttiina ilmakehän ilmiöille, jotka tuhoavat sen.

  Suulakepuristettu polystyreeni vaahto (penoplex) - suosituin materiaali eristys pohjan sekä sisä-ja ulkopuolella. Tämä materiaali on suuri kysyntä, koska:

  • sen kustannukset ovat alhaiset;
  • sillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet;
  • tunnettu korkea lujuus;
  • helppo asentaa;
  • ei polta;
  • vedenpitävä.

  Tehokkain on sokean alueen ja pohjan kompleksin eristys. Työ olisi suoritettava tiettyä algoritmia noudattaen, ja ensimmäinen vaihe on pinnan valmistaminen:

  • Socle on puhdistettu kipsi, maali ja muut aikaisemmin sovelletut materiaalit;
  • jos pinnalla on sientä, muotteja ja muita loisia, - käsittely suoritetaan erityisin keinoin;
  • edellä mainittujen toimenpiteiden suorittamisen jälkeen pinta on kuivattava;
  • Viimeinen valmisteluvaihe tasoittaa pinnan soveltamalla sementin ja hiekan sekoitetta 4: 1-suhteessa ja laimennetaan vedellä.

  Se tekniikka, joka lämmittää kellarikerroksen ulkopuolelta penoplexin kanssa, tekee sen itse

  Ennen eristeen asennusta kellarin alustavan valmistuksen jälkeen, käytä vesitiiviitä materiaaleja.

  Yleisimmin käytetty bitumi-kimmoisuus, jolle on ominaista alhaiset kustannukset ja helppokäyttöisyys.

  Mastia levitetään alustaan ​​koko alareunaan harjalla ja jätetään kuivumaan kokonaan. Ei ole suositeltavaa esilämmittää materiaalia ja liimata penoplex suoraan siihen - tällainen rakenne ei kestä kauan.

  Älä laimenna mastasia asetonin tai bensiinin kanssa, koska liuottimien tiedot tuhoavat penoplexin reagoimalla sen kanssa. Mastia voidaan ostaa käyttövalmiina, tai voit tehdä sen itse sulamalla bitumi säiliöön ja sekoittamalla se käytetyn moottoriöljyn kanssa suhteessa 1: 3, mikä antaa materiaalin suuremman elastisuuden ja mastiini ei särje edes vaikeissa pakkasissa.

  Käytä sitä 3-5 mm: n paksuisena kerroksena. Levittämisen jälkeen on odotettava täydellistä kuivausta. Seuraavana vaiheena on vedenpitävien levyjen liimaus, esimerkiksi TechnoNIKOL, joka suoritetaan kaasupolttimien avulla ja joka on pidettävä vähintään 20 cm: n päässä käsitellystä pinnasta, jotta materiaali ei vahingoitu.

  Penoplex-arkit pinotaan päällekkäisyydellä toisistaan ​​8-10 cm: n etäisyydellä, ja liitokset pitäisi jättää pois mastiksin kanssa. Näin säätö on täysin suojattu kosteudelta.

  Bitumipolymeerilevyjen linjassa voit valita sopivimman hinnan ja laadun materiaalin, esimerkiksi:

  1. Bikrost on edullisin vaihtoehto, mutta materiaalin käyttöikä ei ylitä 10 vuotta.
  2. Linokrom, Bikroelast - materiaalit kuuluvat keskimääräiseen hintaluokkaan ja toimivat oikein, ne palvelevat noin 15 vuotta.
  3. Uniflex - tämä materiaali viittaa tuotteisiin, joiden hinta on keskimääräistä suurempi. Se koostuu viidestä eri materiaalista valmistetusta kerroksesta, joten sen käyttöalue on melko laaja ja käyttöikä saavuttaa 25 vuotta.
  4. Technoelast on kallein materiaali, joka poikkeaa edellä mainituista, joiden käyttöikä on pidempi (jopa 30 vuotta) ja erinomaiset laatuominaisuudet.

  Nyt on tarpeen liimata vaahtopaneelit, joihin käytetään liimaa, useimmiten akryylia. Levyjä liimattaessa täyttyvät seuraavat vaatimukset:

  • liima levitetään levyn päälle pisteestä, liimauksen jälkeen sen on peitettävä vähintään 40% materiaalin kokonaispinta-alasta;
  • levyt asennetaan pystysuoraan alhaalta ylös;
  • Penoplexia on painettava seinämään vähintään 1 minuutin ajan, jotta liima tarttuu asianmukaisesti;
  • ensimmäinen rivi laattoja on pienin, se sopii koko säätiön ympärysmitta;
  • toinen rivi ja sen jälkeiset levyt rivit on kiinnitetty ensimmäisen yläpuolelle;
  • materiaalin asettamisessa on tärkeää varmistaa, että laattojen urat ovat samat, jolloin vältetään suuret aukot niiden välissä;
  • Voit käyttää sateenvarjoja lisää asennusta varten, 4-6 kappaletta riittää jokaiselle laudalle.

  Kerros lasikuituverkkoa asetetaan vaahtomuovin päälle materiaalin suojaamiseksi vaurioilta. Vuori on tehty kipsillä, mikä parantaa aiemmin asennettujen materiaalien vedeneristys- ja eristysominaisuuksia.

  Eristyksen edut ja haitat

  Ulkoeristyksen kellarissa voit käyttää useita eristeitä, jotka eroavat kustannuksista ja ominaisuuksista. Näitä ovat:

  1. Polyfoam on halvin materiaali, mutta se ei ole ehdottomasti suositeltavaa käyttää puupaneeleiden lämmittämiseen, koska se ei ole pelkästään palavaa vaan myös tukee aktiivisesti palamista. Turvallisuuden poistamiseksi on käytettävä muita materiaaleja.
  2. Styroksi. Tämän materiaalin kustannukset ovat korkeammat kuin vaahtomuovit, mutta tämä korvaa sen korkeat lämmöneristysominaisuudet. Lisäksi se ei ole palava, ei kulje kosteutta, on kestävä ja sillä on huokoinen rakenne mikro-soluilla.
  3. Polyuretaanivaahto. Materiaalilla on vähimmäiskerroin lämmönjohtavuutta, se tarttuu helposti ruiskuttamalla mihin tahansa pintaan, muodostaen tasaisen monoliittisen kerroksen. Polyuretaanivaahtoa levitetään erityisellä ruiskulla useissa kerroksissa, joiden kunkin paksuuden on oltava vähintään 15 mm. Tämän lämmittimen ainoa haittapuoli on sen korkea kustannus.

  Sopivimman eristyksen valinnassa ohjaavat sen lämmöneristys- ja vedeneristysominaisuudet, syttyminen ja hinta.

  Nuances to consider kun weaving kellarissa

  Jos talon pohjaa syvennetään, ennen eristyksen työtä on tarpeen kaivaa kaivanto koko pohjasta, syvyys sen pohjaan ja puoli metriä puolentoista leveäksi.

  Työn päätyttyä kaivanto haudataan samalla maaperällä tai se korvataan laajennetulla savella ja hiekalla, mikä parantaa lämmöneristystä.

  noin 30 cm: n syvyydessä kaivannon yläosasta kaadetaan kymmenen metriä hiekkaa ja tiivistetään tiiviisti. Tämän jälkeen ruploidi asetetaan, leveys hieman suurempi kuin kaivetun kaivannon leveys, sen liitokset päällystetään bitumilla.

  Kun bitumi kovettuu kaivannon pohjalla olevan ruberoidin päälle, vaahto liimataan akryyliliimalla, sen liitokset päällystetään kokoonpanovaihdolla tai samalla liimalla. Kun liima kuivuu, pohjasta on tehtävä betonipinta, jonka avulla kestää ylimääräistä kosteutta pois talosta.

  Kellarin lopullinen viimeistely voi olla klinkkerilevyjä, kiveä tai muuta materiaalia. Pohjan kellarin lämmittäminen vähentää lämmön menetystä yli 20%. Suoritetut työt suojaavat myös jalusta mekaanisilta vaurioilta, säästävät sen halkeilua ja hometta, sieni-kehitystä.

  Jos et tee ulkoeristettä, säätiön käyttöikä pienenee merkittävästi, koska se altistuu haitallisille tekijöille - pakkaselle, kosteudelle. Voit tehdä sen itse omilla käsilläsi, ja hankkia materiaaleja ja tutkia tarkasti teoksen tekniikkaa.

  Master-luokka käytännöllisessä kellarissa ulkona tarkastellaan videota vaiheittain: