Käsinmittaus maaperän tiivistämiseen omilla käsillä

Maatilalla on usein tarve tiivistää maata tai raunioita pienellä alueella. Esimerkiksi sinun on korjattava raita, nostettava lattia kanttiin tai kiinnitettävä aitauspositit. Nopeasti koottu käsijalka ei kestää pitkään ja yleensä menee muuhun rakennusjätteen loppuun. Älä tuhlaa aikaa ja vaivaa joka kerta, varoita kaksi tuntia ja tee hyvä työkalu maaperän tiivistämiseen omin käsin.

Käytetyt materiaalit

Sopiva materiaali kotitekoiselle käsijalostimelle on neliömäinen baari, jonka sivu on 100 tai 150 mm. Pyöreä loki ei toimi kulmien kädestä, ja se on pakattava merkittävällä päällekkäisyydellä edellisestä iskukohdasta.

Ei ole tarpeen ottaa uutta puutavaraa, sopivaa baaria. Pääasia on, että puu oli ilman rotua ja halkeamia. Valitse puutavara, jota voit nostaa. Manuaalisen suojakannen korkeus voi olla vyötärön korkeus tai rintakehän perustuva helppokäyttöisyys. Jos tätä työkalua ei ole saatu kokemalla, vie pidempi palkki, kokeile sitä ja lyhentää sitä tarvittaessa.

Piirtäminen käsinpuristamiseen maaperän tiivistämiseksi.

 1. 2 mm: n teräslevy.
 2. Pyöreä koivu tikku 450 mm pitkä (vanha leikkaaminen lapasta tekee).
 3. Ruuvit puusta.
 4. Savi puuseppä.

Materiaalit manuaalisen maadoituksen maaperän valmistukseen.

Valmista kallistus

Sahat työkappaleen päiden mittasuhteet tarkalleen suorassa kulmassa. Asenna palkin alapään taso neliön alle. Poista viisteistä 5 mm leveä teräviä reunoja.

Keittäminen puuta varten.

Päätä, kuinka hyvä viimeistely haluat. Maalauksen alla palkki on kosketettava ja kiillotettava. Kun kaunista näkymää ei tarvita, riittää puhdistaa pinta hieman niin, että ei ole siruja.

Tee kenkä

Siirrä työkappaleen mitat piirustuksesta teräslevyyn.

Avaa kengän levy.

Voit yksinkertaisesti kohdistaa palkin pystysuoraan asennettuun metalliin ja ympyrä ääriviivat lyijykynällä.

Teemme maaperän tiivistyskengän.

Levyn paksuudesta riippuen leikkaa työkappale saksilla metallia tai näy ylimääräistä jauhaa. Irrota haavat tiedostolla pitämällä osa varaan.

Merkitse ja porata reikiä ruuveihin, tee sisennykset kourun pään alle tai poraa suurempi halkaisija.

Hiekkaa pinta smash-kankaalla.

Kenkä puristamiseen.

Taivuta työkappaleen siivet varaan, mikä on helppo tehdä kahden ensimmäisen vastakkaisen sivun kanssa. Kun leukojen kaksi jäljellä olevaa puolta on taitettu, varsi voi olla leveämpi kuin kenkä, ja käytä sitten puuhun valmistettua puuta.

Kiinnitä kenkä

Tarkista teräsvuorauksen sopivuus puuhun, tarvittaessa hankaa metalli tai hiomaan puuta. Kengän on sovitettava tiukasti kaikkien koneiden päkiin.
Poraa ruuvit yhdessä siivessä porakoneella, ohjaa poraa kevyellä kaltevuudella puuhun ja kiristä ruuvit.

Kiinnitä kenkä valmiiseen puuhun.

Käännä kantta vastakkaiselle puolelle ja samalla kiinnitä toinen siipi. Varmista, että kenkä ei pääse irti pylväästä.

Kun poraavat myöhemmät reiät, ohjata ne jo ruuvien ruuvien ohitse.

Kiinnitetty käsihöyrykenkäyn.

Asenna kahva

Merkitse porauksen keskipiste 100 mm: n etäisyydellä yläpään päästä. Nosta ensimmäinen pora, jonka halkaisija on 2 mm pienempi kuin kahvan poikkipinta. Tee läpimenevä reikä kohtisuoraan puun pintaan.

Reiän tekeminen luukun kahvalle.

Huolellisen porauksen ansiosta reiän ulompi osa on hieman suurempi kuin sisähalkaisija. Terävöi puu tiedostoilla, joskus yrittää asentaa kahva paikoilleen.

Samalla korjaa reiän mahdollinen vinoutuminen palkin tasoon nähden. Saavuta tiukka (mutta ilman merkittävää ponnistusta) lähestymistapa kahvaa, tarvittaessa hieman oskuyuyte kiinni. Älä yritä vasarata kahvalla vasaralla - puu voi haljeta. Aseta tarra palkkiin ja aseta tageja.

Varren kiinnittimen kiinnitys maaperään.

Levitä liimaa reiän seiniin.

Laita kynä yli merkkien päälle ja pyyhi ylimääräinen liima. Poraa ohjausreikä ja kiinnitä kahva pitkällä ruuvilla.

Kiinnitys kahvaan jalkakäytävään.

Liimavahvuussarjan (valmistajan suosittelemien) jälkeen manuaalinen suojus on käyttövalmis.

Kuva kotitekoisesta käsi-manipuloinnista maaperälle.

Käytön jälkeen puhdista laite pölyltä ja säilytä se paikassa, joka on suojattu sateelta ja lumelta. Ajan myötä luukun pohja kuluu loppuun, seuraa metallivanteen tilaa ja muuttaa sitä ajoissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Master class korvata epäonnistunut ruuvimeisseli nikkeli-kadmium-akku nykyaikaisella litiumpolymeerillä.

Kuvauksen vaiheittainen ohjeistus tutkii prosessin yksinkertaisen nappulan tekemiseksi hanojen kohdalle.

Artikkelissa käsitellään yksinkertaisen laitteen tekemistä ja käyttämistä kädessä pidettävän pyöreän sahan käsittelemiseen, mikä antaa tarkan kuvan.

Pääluokka, jossa on vaiheittaiset valokuvat ja piirustukset, tutkii taivutettujen vuohien tekemistä itsestäsi.

Yksityiskohtaiset ohjeet vaneriteiden valmistukseen tehdaspähkinöiden sijasta. Pääluokka vaiheittaiset valokuvat.

Kuinka tehdä manuaalinen jyrsin

Rakentamisen aikana talot, autotallit, maa-kaistat ja paljon muuta kiinnitettäessä huomiota kiinnitetään soraa ja hiekkaa muodostavaan substraattiin. Jotta betoni monoliitti voidaan sijoittaa tasaisesti eikä alkaa siirtyä ajan myötä, on tärkeää tarkkailla taustalla olevaa kerrosta huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoistunutta värähtelevää koneet tai valssaustyökaluja, mutta manuaalinen tamping on paljon halvempaa.

Periaate omalla kädelläsi on, että improvisoitujen työkalupuhallusten avulla pudotetaan pinnalla, minkä vuoksi hiekkaa ja roskaa tiivistetään. Tässä tamperissa suoritetaan kunkin näiden kerrosten päällepanon jälkeen.

Rikkomisen tiivistymisominaisuudet

Jokainen aloittelijan rakastaja vilpittömästi ihmettelee, miksi muistaa jo vahva kivi. On kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja:

 1. Koska murskattua kiveä tuotetaan murskaamalla, sen hiukkaset saadaan eri kooltaan vapaamuotoisilla reunoilla. Tämän vuoksi alustan alapuolella materiaalin hiukkaset eivät tartu täydellisesti toisiinsa, muodostaen suuren määrän ilma-aukkoja, joiden ulkonäkö johtaa loppujen lopuksi kuormituksen kestävyyden vähenemiseen. Jos raakapihdit sopivat tiiviisti yhteen, materiaalin määrä pienenee, mutta muodostuu vahvempi säätö.
 2. Jos rauniot asetetaan kivikkoiselle maaperälle, voit tehdä ilman tampingia. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tasoittaa soraa.
 3. Sorauksen tiivistymisen jälkeen kerroksen paksuus voi olla 50 - 250 mm, riippuen kuormituksesta, joka tulee pohjaan.

Lisäksi murskattua kiveä käsiteltäessä on suositeltavaa suorittaa rasklintsovka-pohja. Voit tehdä tämän jakamalla sora jakeiksi. Aluksi asetetaan suurempi materiaali, joka on manuaalisesti paisutettu. Sitten hienompi materiaali täytetään, joka myös tiivistetään. Viimeisen yläkerroksen tulee koostua hienoimmasta materiaalista, joka on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä uudelleen.

Tämän ansiosta valmiin pohjan vahvuus kasvaa. Jos tuot samanlaista hiekkakäsitöitä, vaikutus on vielä parempi.

Hiekan tiivistymisen ominaisuudet

Tampon hiekka kädelläsi eroaa eräissä vivahteissa, jotka on otettava huomioon luotaessa kiinteän pohjan betonilaatan alle.

Ensimmäinen vaihe on määrittää hiekan tyyppi, joka soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin. On parempi käyttää sora-ainetta, mutta ei ole suositeltavaa täyttää hienojakoista hiekkaa tamping. Mitä suurempia jyviä on, sitä enemmän puristetaan perusta, joten voit välttää tulevan talon tai parkkipaikan kutistumista.

Jos aiot rakentaa monoliittisen rakenteen, on parasta ottaa etusijalle keskirenkaan hiekka tai louhos hiekka. Tällöin pohjavesi kuitenkin vaikuttaa myös taustalla olevaan kerrokseen. Sen vuoksi peruskemikaaliprosessin estämiseksi on välttämätöntä geotekstilien sijoittaminen kaivannon pohjaan, ja vasta sen jälkeen täytetään hiekka.

Lisäksi ennen hiekan täyttämistä se on siivilöity, koska epäpuhtauksien (erityisesti saven) esiintyminen voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Katso materiaalin kosteustasoa, täydellinen sakeus on, jos voit rullata pienen pallon pois hiekasta, joka ei murene välittömästi. Näin ollen hiekkakosteuden tulisi olla alueella 8-14%.

Vastaavasti 50% soran ja hiekan tyynyn onnistuneesta asennuksesta riippuu itse materiaalista, loput 50% on laitteita. Kuten aikaisemmin mainittiin, näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoiskoneita, mutta on paljon halvempaa tehdä manuaalinen jyrsin itse.

Käsipuristus

Rammerin valmistukseen on monia vaihtoehtoja. Joku tekee massiivisen rakenteen, joka koostuu kokonaan raudasta, mutta tässä tapauksessa on tehtävä hitsausta. Toiset mieluummin tekevät romumateriaaleista. Harkitse parasta vaihtoehtoa manuaalisen tampingin valmistukseen maaperän, hiekan ja soran tiivistämiseksi.

Tämä vaatii normaalin neliömäisen palkin 100-150 mm. Sen ei pitäisi olla märkä tai kerrostunut.

Hyödyllisiä! Jotkut käyttävät pyöreitä lokeja, mutta tällaisten rakkulaisten avulla on mahdotonta täysin sulkea pohjaa kulmissa.

Sinun on myös valmisteltava:

 • Teräslevy, jonka paksuus on vähintään 2 mm.
 • Pyöreä tikku noin 450 mm pitkä (se toimii kädensijana tulevaisuuden tamping). Voit tehdä tämän käyttämällä tarpeetonta leikkaamista lapion avulla.
 • Ruuvit ja puulamppu.

Aihiot

Suunnittelu valmistellaan alla olevan piirroksen mukaisesti.

Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, näki puun päät päin suorassa, tasaisessa kulmassa mitan mukaan. Sen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa tangon alapään tasoa tason avulla ja poistaa n. 5 mm: n kokoisia viisteitä aihion reunoista.

Se, että työn aikana ei saa lukuisia sirpaleita, on suositeltavaa hioa ja kiillottaa tangon pintaa.

Teemme "kenkä"

Seuraavassa vaiheessa ompelumateriaalin luomisessa on metallin "kenkä" valmistaminen teräslevystä. Levyn leikkaamiseksi käytä seuraavaa mallia.

Tai voit asentaa puuta alempaan päähän metallilevyyn ja ympyröidä se lyijykynällä.

Sen jälkeen on välttämätöntä:

 1. Leikkaa työkappale, kuten kuvassa, käyttämällä erikoisaksia metallia tai hiomakoneella.
 2. Poista metallihihnat kengästä. Tämän vuoksi on kätevää kiinnittää työkappale päinvastoin ja poistaa ylimääräinen tiedosto.
 3. Ilman "kengän" irrottamista varren poraa ruuveja aikaisemmin merkittyihin pisteisiin.
 4. Hiekkaa pinta hiekkapaperilla.
 5. Taivuta työkappaleen "siivet" ja aseta puu "kengän" päälle. Jos työkappale osoittautuu hieman leveämmäksi, on tarpeen työntää "siivet" vasaralla.
 6. Aseta poranterä ruuvinreikiin ja poraa puu hieman kallistuksella.
 7. Kiinnitä ruuvit kaikkiin sivuihin.

Aseta kahva

Kun olet vetäytynyt 100 mm: n etäisyydeltä palkin yläreunasta, on tarpeen hahmoteltaa tuleva kahvan keskipiste. Tätä varten sinun on ensin mitattava katkaisijan halkaisija lapista. Oletetaan, että se on 36 mm. Jotta kädensija ei olisi taipuisaa, sinun on käytettävä poraa, jonka halkaisija on useita mm pienempi kuin kahvan halkaisija. Olisi pidettävä mielessä, että palkin ulkoreuna on hieman suurempi kuin sisähalkaisija, joten työvaiheessa on välttämätöntä asettaa kahva palkkiin säännöllisesti ja tarkistaa, kuinka tiukasti se istuu.

Jos kahva ei pääse reikään, ei missään tapauksessa yritä heittää sitä alas. Muussa tapauksessa puu voi haljeta ja maanpinnan, hiekan ja sora-aineen valmistaminen omiin käsiinsä täytyy aloittaa uudestaan. On huomattavasti helpompaa leikata vartta haluttuun halkaisijaan.

Kun reikä on valmis, on käytettävä liimaa sen seiniin ja asenna kahva. Liiallinen liimakoostumus voidaan poistaa liinalla. Jotta kahva pysyy tiiviinä, sinun on kiinnitettävä se pitkällä ruuvilla, joka on ruuvattava palkin yhdelle puolelle.

Kun liima on saavuttanut voimakkuutensa, voit aloittaa kallion käytön. On parasta tallentaa kotitekoinen työkalu kuivaan paikkaan tai esikyllästyttää työkappale niin, että se kestää kauemmin. Tarvittaessa teräksinen suutin voidaan helposti korvata uudella.

Lopuksi

Käsityökalujen avulla voit hiertää hiekkaa, soraa tai maata. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa käytetään ihmisen lihasvoimaa, joten on kallista käyttää tällaista työkalua suurien alueiden tiivistämiseen. Tällaisia ​​rakkolevyjä suositellaan käytettäväksi rakennettaessa pieniä rakennuksia tai puutarhojen järjestämistä varten.

Puutarhasta

Sivuston valmistelu nurmikolle - alueen puhdistamisesta maaperän kaivamiseen ja tasoittamiseen

Miten maaperä valmistetaan nurmikolle?

. Palvelujen kustannuksista riippuen organisaatiosta ja laitteista riippuen hinnat vaihtelevat.

Kohdistusprosessi itsessään on seuraava:

Alueiden puhdistaminen ja sivuston valmistelu nurmikolle

Paikka, jossa maa poistettiin. Jos maaperä on savi, sen jälkeen hiotaan alue.

Ensimmäistä menetelmää - manuaalisesti - käytetään tavallisesti pienten pinta-alojen tasoittamiseen

Kuinka kaivaa maata nurmikolle

Vaikka on toivottavaa, että sää oli tänä aikana aurinkoinen ja kuiva.

Mineraalilannoitteet, jotka tässä vaiheessa voidaan jakaa parhaiten paikan päällä, ovat olennainen osa maaperän valmistamista nurmikolle. Joten maa ei jäähtyä sateen jälkeen, ja nurmikko ruoho on paremmin juurtunut, maaperän jälkeen soveltamalla orgaaninen lannoite tamped kanssa erityinen rulla.

Ensimmäistä kertaa voit leikata ruohoa 4-6 viikkoa itämisen jälkeen. Noin 8 viikon kuluttua nurmikolle tulee muodostaa yhtenäinen paksu kerros.

 • Kylvää siemeniä kuivalla tuulettamattomalla säällä. Varmista kylvösi, että siemenet jaetaan tasaisesti. Tee näin mittaa alue, jaa se neliömetreinä ja paina niin monta siementä jokaista neliömetriä kohden kuin se suositellaan tähän seokseen. Hajota kukin osa siemeniä pitkin juuria, sitten poikki. Suuri tontti voidaan myös jakaa kaistaleiksi ja taipuisiksi nauhoiksi ensin pitkin ja sitten poikki, kaapattaen noin 8 cm viereisestä nauhasta. Sekoita siemenet maaperään tuulettimen avulla noin 1 cm: n syvyyteen.
 • Viimeinen vartalo on täynnä sitä maata, joka oli kaivettu aivan alussa.
 • Nurmikon maaperän valmistelu on verrattavissa kiinteän perustan rakentamiseen taloon. Mitä vastuullisemmin otat tämän tärkeän vaiheen, sitä siistimpi ja tarkempi nurmikko näyttää ja vähemmän ongelmia syntyy myöhemmin. Ole valmis siihen, että aikaa ja vaivaa vie paljon, mutta tulos on sen arvoista!
 • Esimerkiksi on mahdollista tilata linjaus talvella keskimäärin
 • 10-15 senttimetriä

Tontin ja maan päällyskerroksen kohdistaminen

Itse tasoittavaan alueeseen, jossa on kaltevuus, tarvitaan seuraavat

Nurmikon lopullinen maaperänvalmistus

Seuraavaksi koko pinta käsitellään rakeilla, jolloin se näyttää tiheän hiekkakehän, joka on ripsattu hienoille sirulle. Tämän jälkeen nurmikon alla olevan postin valmistelu voidaan pitää loppuun. Ammattimaiset puutarhurit suosittelevat kuitenkin poistumispaikka 1-2 kuukautta ja vain jatkaa istuttamalla ruohoa. Tuolloin viljelty maa väistämättä saa useita vikoja (se istuu ja peitetään uudella rikkaruoholla), joka on poistettava. tulevaisuudessa. Tämän aikaa vievän prosessin toteuttamiseksi on välttämätöntä puhdistaa rikkaruohojen ja roskien alue, kaivaa ja tasoittaa maaperä, levittää lannoitetta, kompakti ja tasoittaa maaperän kerrosta uudelleen.

On parempi käsitellä kasveja kevyellä kuitukankaalla suojaamaan lintuja ja säilyttämään kosteutta. Jos kylvämisen jälkeen sää on kuiva, tontti on kasteltu säännöllisesti. Vinkki: Älä koskaan käytä korkeapaineletkua - vesisuihku pestää siemenet pinnalle, ja nurmikolla näkyy särmämerkit ja kalut. On parasta varustaa nurmikko sprinklerillä. Kuvat yleensä näkyvät 2-3 viikon kuluttua. Kun ruoho kasvaa 5-6 cm: n korkeudella, nurmikon pinta on valssattava valorullalla niin, että versojen aiheuttama maaperä tulee tiheämmäksi. Muutaman päivän kuluttua murskatut versot suoristuvat ja voit pitää ensimmäisen hiusten leikkauksen. Ensimmäistä kertaa leikata nurmikko ruoho, kun se saavuttaa 8-10 cm: n korkeuden ja jättäen vähintään 5 cm: n. Leikkaa sitten ruoho 7-10 päivän välein, jolloin se ei pääse kasvamaan.

Maaperään voidaan lisätä hyvin mätä routaa tai kompostia. Huonon vedenpoisto- ja savimaidon tapauksessa maaperän valmistaminen nurmikolle sisältää myös tyhjennyskerroksen muodostamisen - kaksitasoisen kaivostoiminnan aikana sora tai sora kaadetaan alemman tason päälle.

MITEN ENNEN VALMISTAMINEN ENNEN LAIMAN SIJAINTI. | Tee se itse - miten se tehdään itse

Sinun täytyy poistaa roskat valitun osan, ja uproot rikkaruohot kantojen poistamiseksi kaivettu maaperään, sileä pinta, lisää lannoitetta, tiiviste ylemmän maakerros, ja sitten löysää ja huuhtele uudelleen. Erityisesti on hikoilla siinä tapauksessa, että ennen kuin sivustoa ei hallita. Sillä ei ole merkitystä, aiotko istuttaa juoni ruoho omalla tai laittaa valssattu nurmikko - valmistelu maaperän nurmikko on sama 200 p. 1 neliömetriä kohti

Huolellinen tasoitus

Ylämaata poistetaan ja taitetaan sivun reunalla (kaikki tämä on tehtävä haarukalla ja lapiolla).

Tamp tontti nurmikon alla

Yhtenäinen kylvö

Ennen ensimmäistä leikkaamista

. Tätä varten käytännössä ei ole käteiskustannuksia - vain aikaa ja vaivaa. Tarvittavien työkalujen ansiosta tarvitset pihkalangan, piikkilan tai rake. Manuaalinen kohdistus on seuraava: sinun on poistettava maaperän yläkerros (

Nurmikon sijoituspaikan valmistelu vaiheittain

Paras aika valmistautua maankorkeuteen on kevään alku, koska lumen sulamisen jälkeen juoni on enemmän roskia.

C

Maaperän valmistaminen nurmikolle, kuten kiinteän perustan rakentaminen talolle edellyttää sopimuspuolelta vastuuta, mutta myös huomattavaa aikaa ja vaivaa. Erityiset ponnistelut edellyttävät sivustoa, jota ei ole koskaan aiemmin kehitetty. Samalla on ehdottomasti merkityksetöntä millaista vihreää katetta me puhumme - maaperän valmistelu on sama sekä keinotekoisille että klassisille eläville vaihtoehdoille.

On erittäin tärkeää alusta alkaen laittaa nurmikko välttää virheitä ja tehdä työtä perusteellisesti.

Maan valokuvakohdistuksessa

Kuvauksessa valmistellaan nurmikon järjestelyä

. Maan tasoitus puskutraktorin kanssa maksaa noin

Seuraavaksi tarvitset

Kun olet poistanut alueen, voit jatkaa seuraavia toimia:

Maanmuokkaus nurmikolle

Nurmikon paikan valmistelu aloitetaan nimetyn alueen perusteellisella puhdistuksella, joka on puhdistettava paitsi kotitalouksien ja rakennusjätteiden lisäksi myös luonnollisista materiaaleista, kuten oksista, kivistä, siruista jne. Ulkomaisia ​​esineitä ei suositella hautaamaan maahan, koska ne tulevat tulevaisuudessa häiritsemään nurmikon ruohon juurtajärjestelmän täydellistä kehitystä ja voivat myös vahingoittaa puutarhalaitteita.

1. VALMISTAA SOIL

Alueen puhdistaminen

Niinpä, että pienillä kukkuloilla ruoho ei näytä leikkaantuvalta eikä alamäki ole liian pitkä, sinun on huolehdittava etukäteen, miten tasoittaa aluetta nurmikon alla. Voit tehdä tämän kävelemällä rake pitkin kaivettua aluetta poistamalla samaan aikaan vanhat juuret ja kivet, jotka ovat pinnalla. Ajoittain tarkasta sivustosta huolellisesti sivu, niin että sen taso on sama eri pisteistä. Maaperä siirretään kukkuloilta alamäkeen tasaamiseksi, mutta pidä mielessä, että kaikki sääntöjenvastaisuudet ilmestyvät uudelleen, kun maa on ratkaistu.

Ensimmäinen asia on puhdistaa alue rakentamisesta ja kotitalousjätteestä, siruista, kivistä, oksista jne. Älä haeta pieniä roskia maahan, muutoin voi olla ongelmia laitteiden käytössä, ja jopa vieraat esineet estävät kasvien juurisysteemin kehittymistä. Jos sinulla on konkreettisia tai kivireittejä paikassa, jossa aiot sijoittaa nurmikon, sinun on poistettava ne kokonaan pohjaan.

50 r. 1 neliömetriä kohti

 • Puhdista maa

maaperän kaivaminen

. Seuraavaksi sinun on palattava maahan paikkaan - nyt se on hiekkaan

 1. telttatikut
 2. ) Ja taita se tontin viereen (lapio ja haarukka). Sen jälkeen siirrä maata kukkuloilta kaivoihin (yleensä siellä on monia tällaisia ​​paikkoja). Viimeinen vaihe on paluu maaperän yläkerroksen paikalle ja sen tasoittaminen (tässä tarvitaan pölkkyjä). Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, anna sivuston seistä (
 3. Ensin sinun on jaettava tontti
 4. O stranamasterov.net

Kohdista alue

Nurmikon paikka on puhdistettava kokonaan vanhoista kukkapenkkeistä, tarpeettomista betonista tai kivipoluista sekä puista, pensaista ja nuorista versoista. Erityisen huolellisesti pitäisi käsitellä rikkakasvien tuhoutumista. Voit päästä eroon siitä käsin esimerkiksi poistamalla ohuen kerroksen turpeesta bajonettipataa käyttäen tai käyttämällä erityisiä kemikaaleja - rikkakasvien torjunta-aineita. Toinen vaihtoehto rikkaruohojen torjuntaan on tehokkaampaa ja voit tuhota tuhoamattoman kasvillisuuden muutamassa päivässä.

Ennen kylvösiementen maata on syytä irrottaa. Kaivamisen jälkeen maadoitusrulla riittää löysää maata viljelijän kanssa. Maaperä ennen kylvöä on oltava kuiva.

Lopullinen työ

Kun tasoitat juonta, yritä sekoittaa maapallon pohjakerros pohjaan. Jos haluat tasoittaa kuoppia ja kouruja, on parempi poistaa tilapäisesti hedelmällinen kerros ja pudottaa se, suorita kaikki tasoitustyöt alemmalla kerroksella ja laita sitten hedelmällinen maa takaisin. Jos alueella on puutetta hedelmällisessä maaperässä (kerroksen on oltava vähintään 20 cm), voit ostaa sen ja sekoittaa sen olemassa olevaan - tämä varmistaa tasaisen kuivatuksen.

Video nurmikon maanparannuksesta

. Kuuleminen ja matkailuasiantuntija voi hoitaa korotuksia kaivoihin ja lopulta palauttaa maaperän korkeimman kerroksen paikalleen ja tasoittaa rake. Näiden vaiheiden jälkeen on tarpeen määrittää visuaalisesti kohta, jolla tasoitetaan alue ja ajetaan tähän paikkaan merkitty 10 cm

Maan kohdistaminen omiin käsiinsä - työn ohjeet. PUSH!

Sivustonvalmistus tasoittamiseen

Kaksi viikkoa riittää 9 yhtä suurta osaa mirabilis

Katso myös: 2. TALOUDEN LAATUUDEN PARANTAMINEN Ennen maaperän valmistamista nurmikolle, sinun täytyy tehdä mineraalilannoitteita, koska maaperällä ei missään tapauksessa ole ravinteita ja ruokinta tässä vaiheessa sallii sinun jakaa lannoitteen parhaalla mahdollisella tavalla. Orgaanisia lannoitteita käytetään keväällä ja syksyllä.

Nurmikon maa olisi myös täysin vapautettava puista, pensaasta, nuorista versoista, entisistä kukkapenkkeistä. Erityistä huomiota kiinnitetään rikkakasvien tuhoamiseen. Voit poistaa ohuen kerroksen maapähkinä bajonettisella piikillä ja käyttää sitä sitten hedelmällisenä maana (laittaa turpeen paaluun, juuret puutarhan kaukana yläkulmassa ja kuuden kuukauden kuluessa erinomainen hedelmällinen maa). Toinen vaihtoehto on poistaa rikkaruohot kemikaalien avulla (reglon tai roundap), joka tunkeutuu kasvien varret ja lehdet juurijärjestelmään tuhoamaan kaiken ruohon muutamassa päivässä. Rikkakasvien torjunta-aineen levittämisen jälkeen on suositeltavaa kylvää ruohonjuomalaa vasta kuuden viikon kuluttua, jolloin rikkaruohot varovaisesti rikkinäisiltä tältä ajanjaksolta ovat 500-1 400 r Pieni haittapuoli on odottamassa, koska kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sinun on odotettava pari viikkoa, jotta maanpinta vähenee. Jos ei ole halua tai tilaisuutta odottaa, voit laskeutua

Peg -rakennustaso) ja käytä tarkoitetulla tavalla

 • Ja lisää mukavuutta, merkitse ne tangoilla (työnnä tapit noin joka kolmas metriin.) Ennen kuin alat tasoittaa itsesi, sinun on poistettava kaikki sivustolta.
 • Raskas maaperä, lisää hiekkaa, hiekkakompostissa. Sitten tasoitetaan pinta levyllä. 7-10 päivää ennen kylvämistä, käytä monimutkaista mineraalilannoitetta, sulkemalla sen varovasti rakeeseen maaperän pintakerrokseen. Nurmikon video, joka valmistelee maaperää kylvämiseen Maaperän valmistelu edelleen nurmikolle on huolellisesti kaivettu. Tätä vaihetta ei pidä hukata, vaikka se tuntuisi erittäin vaikealta. Hyvä maaperä (keittiön puutarhan tai kukkapenkkien jälkeen) riittää kaivaamaan lapiot yhden bajonetin syvyyteen, kääntämällä ja murtamalla maanpalasia. Yksinkertainen yksivuotinen kaivaminen sopii vain aiemmin viljeltyyn maaperään, koska vain maaperän yläkerros on valmistettu ja alempi pysyy muuttumattomana.
 • .

Maan tasoitusmallit

Tamping rulla. Tällöin tasoitusmaata jaetaan ruutuun (neliöt), ja tämän ristikon jokaisessa kulmassa ajetaan myös koukku (korkeuden on oltava yhtä suuri kuin ensimmäinen koukku, jolla on korkein korkeus) vähintään 30 cm

 1. Toinen tapa on tasoittaa tontti jossain määrin etäisyydellä maasta (roskat.) Kun maa on puhdistettu, nurmikon maa on kaivettu. Jos tätä maata on aiemmin viljelty, voit käyttää yksinkertaista yhden kaivannon kaivamista, jolloin voit työskennellä yhden lapion syvyyden. Jos puhumme maaperästä, jota ei ole käsitelty pitkään aikaan, vaaditaan kaksitasoinen kaivaminen. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat vaiheet: 3. PITUA PINTAKÄSITTELY Tasoitetun maaston on oltava juokseva, Azhzhkami tai tamped kanssa rulla on nurmikkoa niin, että se ei vähenevät sateen jälkeen.Kaikki tiivistetty maaperä ruoho juurtuu paremmin.Kun maa maaperän alla nurmikko on perusteellisesti särkynyt, kävellä sen pinnan uudelleen rake, tasoittamalla kaikki epäsäännöllisyydet ja poistamalla kivet. maan pinnan pitäisi näyttää kakku, joka on ripoteltu hiekkakastikkeilla, samalla kun se on melko tiheä sisällä. Kuva kaivaa maata nurmikon alla
 2. Voit oppia tasoittamaan maata omalla kädelläsi näet tässä videossa :. Periaatteessa viimeinen toiminta on itsessään
 3. Kultivaattoripalkki, moottoripyörä noin 10 cm: n päässä. Kaivaa haarukka yhden lapinpainon yli koko sivuston.

Tason yhdenmukaistaminen

Itämistä varten siementen tulee olla mahdollisimman lähellä maaperää. Siksi ennen kylvöä maata tulee tiivistää telalla. Pienillä alueilla maata voidaan tiivistää käyttämällä kalkin pohjaan kiinnitettyjä levyjä. Tämä mahdollistaa maaperän pinnan tasoittamisen melkein täydellisesti ja maaperän valmistelu nurmikolle on valmis. On suositeltavaa jättää paketti kuukaudeksi tai kahteen höyryyn - maa istuu jonkin aikaa ja voit poistaa poistetut puutteet sekä tuhota rikkakasvien aallon, joka väistämättä kasvaa tuoreella maaperällä. Tämän jälkeen on vielä löysä tonttin pinta rakeilla ja kylvää nurmikon ruohonsiemeniä. Jos tonttia ei ole käsitelty pitkään tai maa on liian kevyt tai raskas, tarvitaan kaksitasoinen kaivaminen:

 • Jos traktori, niin ilmeisesti erittäin suuri alue. Minulla on nurmikko kuto 1.5. Se riippuu siitä, millainen maa ja mikä poikkeama. Luulen, että kaltevuus ei ole niin kauhea kuin ei tasoitettu patoja ja koloja. Leikkaaminen on epämiellyttävä. Optimaalinen kylvämisaika, kuten minusta tuntuu, on kirjattu myös kirjallisuudesta, elokuun ja syyskuun lopusta, sateiden alkamisajasta. Valmistin pinnan keväällä kesällä minun nurmikon alla. Koko kesän aikana rikkaruohoista poistetut rikkaruohot, jotta ne eivät ryömi ja ei vetäytyisi pinseteillä) eivät tuottaneet maata. Vaikka maa on heikko, mutta mikään ei ole kasvamassa. Lannoitan ja fertikaa ja muita. Halvempi ja joskus vain urea Jos tontti
 • Kohdistus vähintään 2 metriä pitkä
 • . Soveltuu alueille, joilla on hieman kaltevuus. Viljelijä - laite jalostukseen ja maan tasoittamiseen. Motoblock on niin kutsuttu "jalankulku traktori". Ohjaimen hallintaan mies menee koneen taakse ja säätelee prosessia ohjausnäppäimien avulla. Tällöin ei ole tarpeen poistaa maaperää. Ohjaustangon kohdistus on seuraava: ensin kiinnityslaitteen takaosaan kiinnitetään litteä levy (se on ruuvattava yleiskäyttöön). Tämän jälkeen voit jatkaa maan tasoittamisprosessia. Moottorilukko irrottaa maaperän aluksi ja sitten kohdistaa sen oheisen alustan avulla.) Vedä köysi varteen. Tämä on välttämätöntä kohdistamisen hallinnan helpottamiseksi (se voidaan tehdä sekä manuaalisesti että tekniikan avulla, lisää jäljempänä)
 • Käytä pikkukuviota löysää maan pohjakerros 4. CROP Aiotko murtaa nurmikon puutarhassa tai maassa?
 • Kaivaa ura yhden sivun bajonettia pitkin, poista maan tilapäisesti sivulle, vasara tangot tasolle ja kohdista pienet - kippaustangojen ansiosta on selvää, kuinka paljon maa kaadetaan ja missä paikoissa Kohdista juoni jossa kaltevuus seuraa näin:
 • Kolmannelle kohdistustyypille - ja viimeisenä vaiheena - on kumpujen ja muiden korkeuksien kohdistaminen ja tyhjän kentän täyttäminen kaivoilla. Usein sattuu, ettei ole vielä riittävästi maata, joka on jo tontilla, joten maa on tarvittaessa ostettava. Voit ostaa maata erikoistuneissa yrityksissä maaperän toimittamiseen alueelle
 • Kaada seuraava haara ja täytä edellinen maaperään. Siemeniä voidaan levittää manuaalisesti tai siemennesteen avulla. Toinen menetelmä varmistaa siementen tasaisen jakautumisen. Siemeniä voidaan käyttää myös lannoitteiden levittämiseen. Manuaalista kylvöä suositellaan vain rauhallisella säällä. Hajota siemenet kahteen suuntaan, poikittain. Siemenlajista ja lajikkeesta riippuen 20 - 40 g siemeniä kulutetaan 1 mg: aan. Ensinnäkin löydät sopivan aurinkoisen alueen sille. Rakennukset, puut ja pensaat eivät saa peittää tulevaa nurmikkoa yli 4 tuntia päivässä. Maaperässä ei pidä pysäyttää sulatettua ja sadevettä. Tämän jälkeen vapauta alue roskista ja kivistä. Tasaa maaperän pinta perusteellisesti ja kaivaa 20-25 cm: n syvyyteen. Tarvittaessa parannetaan maaperän laatua kaivamisen aikana. Lisää hiekkaa erittäin raskaaseen maahan ja savi hiekkaisella maaperällä. Jos tontti maaperä ei ole tarpeeksi hedelmällistä, lisää siihen komposti. Kun kaivaa, on myös välttämätöntä päästä eroon vaikeasti juurtuneista rikkaruohoista, kuten voikukka, apila, nyvyanik, puusäike. Kylvöruohon kylvämisen jälkeen on paljon vaikeampaa tehdä, nurmikon sijoittamisen paras aika on huhtikuun lopussa - toukokuun alussa, kun sää on kohtalaisen lämmin ja maaperä on vielä melko märkä.

Nurmikon alueen tasoittaminen

Kallistetaan alhaisempaa maata pinnalla tai pikkuhousulla, riippuu siitä, millaista maata olet saanut traktorin käyttämisen jälkeen - meillä oli savi ja me toimitimme mustan maaperän ja olemme jo suunnitelleet sen, voit tasoittaa sen omilla käsillään ilman rahaa.

Nurmikon alapuolella oleva juonta kohdistuu samalla tavoin kuin pienten tonttien kohdistaminen - Tarvitaan tekniikan avulla

Siinä on puhdistuskivet, rikkoutuneet tiilet, lanka, saastunut maa jne. On tärkeää tietää, että rakennusjätteet on hävitettävä nimettyihin paikkoihin. On olemassa erikoistuneita palveluita, jotka auttavat ratkaisemaan tämän ongelman. Viimeinen haara on täynnä alun perin kaivettua maata.

5. VESI 7-10 päivää ennen kylvöä, monimutkainen mineraalilannoite tulisi tuoda maaperään jakamalla se tasaisesti tontin päälle ja kaatamalla maata. Tämän jälkeen tontti täytyy tasoittaa huolella ja murskata suuria maapalloja. Pienellä alustalla tämä voidaan tehdä lapioilla ja rakeilla, mutta kun rakennat suuria nurmikoita, on parempi käyttää moottorikäyttöistä moottoria tai moottorilohkoa. Tämän toimenpiteen jälkeen maaperän jakeet eivät saa olla suurempia kuin vehnän jyvät. Nyt maaperän pinta on huolellisesti tasoitettava suurella laudalla, vetämällä sitä juoniin päin. Tämän toimenpiteen aikana pienet syvennykset nukahtavat ja tuberkit ovat leikkautuneet. Irrota toisesta kädensija, irrotetaan siitä maan päällä, täytä ensimmäinen teräs;

Rake lapio) Mutta jos sinulla ei ole tarvittavaa tietoa, kokemusta ja kykyjä, kannattaa kääntyä käsin

Poista maansiirto (puskutraktori tai traktori) - keinotekoisesti kohdistaa suuri alue. Tässä tapauksessa se tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensin ensin, sitten poikki. Puskutraktorit ja tasauspyörästöt on varustettu erityisillä veitteillä, joiden avulla ne poistavat maan yläosan ja siirtävät sitä kolmella tavalla.

Tietenkin sivustolla voi olla erilaisia ​​kantoja, rikkaruohoja, kasvien juuria. Heistäkin pitäisi päästä eroon. Sitten sinun on annettava sivuston seisomaan. Maaperän kaivamisen jälkeen nurmikon alapuolella oleva alue on huolellisesti tasoitettava. Maisemasuunnittelijat suosittelevat huolellisesti tarkastaakseen omaisuutensa eri pisteistä ja päästä eroon vielä merkityksettömästä alamäksestä ja hillokannoista. Kaikki epäsäännöllisyydet vääristävät nurmikon visuaalista käsitystä, jolloin se on joko liian korkea tai leikattu ja välittömästi kaada runsaasti vettä kastelupulloon tai sprinkleriin hienoisella suihkeella. Siemen kylvöajankohdasta maaperän on oltava jatkuvasti märkä. Heti ennen kylvösiementen maaperää on painettava manuaalisella rullalla (paino 100-150 kg). Maaperää voidaan painaa omalla painollaan ja korvata rulla suurella laudalla: siirrä se koko tontin alueelle ja usein risteävät kulkemaan pitkin sitä päästä toiseen. Vihje: nurmikon alapuolella oleva alue vain kuivalla ilmalla kuivalla maaperällä. Pakatussa maaperässä on mahdotonta kävellä. Jos haluat käydä läpi sivuston, kiinnitä pienet lankut jaloille (kuten lyhyet sukset). Kuiva-aika 2-3 päivää ennen kylvöä, alue on kasteltava. Rikkoa suuret maapallon pinnalla tai lapio, lannoittaa Fertica!

. Tällöin tarvitset lapiot, sorkkataudan ja rakin.

Miten tasata sivuston nurmikon alla? Kuinka tehdä "horisontti" ja helpompi)))

Julia Shulga

Alueesta, jossa kohdistaminen on suunniteltu

Maaperän tamping omilla käsillä

Rammer on edullisin ja teknologisesti yksinkertaisin menetelmä maaperän tiivistämiseen perustusten valmistelussa ja säätiön täytön aikana. Lisäksi tamping - universaali tapa, joka sopii kaikentyyppiseen maaperään, on se, että työkalun avulla maapalloon kohdistetaan sarja puhalluksia, jotka tiivistävät sen.

Käsijyrsimet

Helpoin tapaus on manuaalinen jyrsin. Työkalu voidaan tehdä käsin: riittää kahva laajaan puuhun noin 100x100 mm ja valmis! Nosta puuta kädensijaan pystysuoraan ja tartu maahan pinnalla. Samankaltainen häiriö voidaan tehdä levyistä tai lokeista, kuten seuraavissa kuvioissa on esitetty.

Myös käsinpuristus voidaan tehdä teräksestä, puu- tai metallinen kahva.

Manuaaliseen painamiseen voidaan turvautua pieniin töihin tai työskennellessä ahtaissa olosuhteissa, kun on mahdotonta käyttää laitteita. Suurten alueiden manuaalinen kiinnittäminen esim. Laattaperustaan ​​vie liian paljon aikaa ja vaivaa; On parempi käyttää levyä tai pneumaattista jyrsintä, joka ei välttämättä osta, voit vuokrata.

Pneumaattinen jyrsin

Pneumaattinen tamping toimii samalla periaatteella kuin käsikirja, mutta kaikki työ on suoritettu polttomoottorilla, joka kulkee dieselmoottorilla tai bensiinillä.

Mutaattori iskee useita iskuja sekunnissa, joten sen avulla työ ei ole pelkästään helpompi vaan myös nopeampi: se on vain ohjattava sitä oikeaan suuntaan.

Maaperän vaimennus tärytyslevyllä

Värähtelylevy - ehkä kätevä laite perusta valmistettavien tyynyjen valmistukseen. Moottori voi olla diesel, bensiini tai sähkö; hän luo tärinän ja siirtää sen levylle, joka puolestaan ​​kasvaa ja painaa maahan. Tärisevä levy ei hyppää kuin pneumaattinen jyrsin, sillä on paljon suurempi iskutila maassa ja vähemmän amplitudia. Sivulta näyttää siltä, ​​että se hitaasti liukuu pinnalla itsessään, jättäen itsensä taakse tasaisen ja tiivistetyn maaperän.

Levyn laite on melko yksinkertainen ja se voidaan tehdä käsin, erityisesti yksinkertaisesti sähkömoottorin perusteella.

Tämän artikkelin videon kokoamisessa näet kuinka tamping tapahtuu näillä kaikilla tavoilla.

Tässä artikkelissa on valikoima videoita (videoiden määrä: 4)

Kun valmistetaan pohja perustilaan ja täytetään sinusin, maata tulee tiivistää.

Maaperän tiivistyskerroin on dimensiivinen indikaattori, joka lasketaan maan tiheyden suhdetta suurimman tiheyden suhteen ja osoittaa, kuinka hyvin maaperä tiivistyy.

Densitometrit ovat erityisiä rakennuslaitteita, joiden avulla voidaan mitata maan tiheys suoraan rakennustyömaalla ja arvioida sen kantokykyä.

Yleiskatsaus hiekan tiivistämismenetelmistä

Rakentamisessa pidetään yhtenä rakennuksen tärkeimmistä yksityiskohdista perustana. Ennen pohjan asettamista on tarpeen tehdä maaperän tiivistyminen. Tekniikkaa on noudatettava mahdollisimman tarkasti, muussa tapauksessa se voi johtaa kutistumiseen, mikä aiheuttaa halkeamia sekä kellarissa että seinissä. Kaikenlaiset reiät vaikuttavat budjettiin, koska rakentaminen vähenee ja lämmityskustannukset kasvavat. Kuinka hyvin maaperän tamping on tehty, myös koko rakennuksen pitkäikäisyys ja luotettavuus riippuu. Siksi hiekka on perustana monien rakennusprosessien toteuttamiselle.

Hiekkapuhallus perustuksen alle on välttämätön seuraavissa tapauksissa:

1. Jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan tai pohjaan.

2. epätasaisella maalla.

3. Puristumisen ja venytyksen estämiseksi. Hiekkapuhallustekniikan avulla pystytään estämään rakennuksen kutistuminen.

4. Hiekka ja vesi ovat erinomaisia ​​avustajia ongelmajätteen, kuten talvimaahan tai turveturvassa. Tiiviste säilyttää säätiön eheyden ja luotettavuuden.

Mikä hiekka on toivottavaa käyttää?

Sora hiekka on ihanteellinen tamping, ja emme suosittele voimakkaasti hienojen ja hienojen fraktioiden käyttöä. On välttämätöntä suosia suuria, koska se on kestävämpi pakkaamiseen, mikä tulevaisuudessa estää rakennuksen kutistumiselta. Monoliittirakenteiden luomiseksi on toivottavaa käyttää keskimääräisen jakeen joki- tai louhoshiekkaa. Jotta pohjavesi ei vahingoittaisi hiekkapohjaista kerrosta, ennen kuin kaivon tai pohja-altaan täyttö on tarpeen, on eristeen asennettava geotekstiilillä.

Järjestettäessä hiekkalaatikkoa tai betoniliuoksen valmistamista on suositeltavaa hiomata hiekka ennen sen käyttöä. Tämä poistaa erilaiset lisäaineet, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti työnkulkuun. Asiantuntijoiden mukaan kosteustasoa pidetään ihanteellisena, jos et voi tehdä koomaan. Savi liian suuri läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti materiaalin sitkeisiin ominaisuuksiin. Tämä vähentää ratkaisun vahvuutta, jota pidetään yhtenä suunnittelun tärkeimmistä merkityksistä. Maaperän koostumuksen liikkuvuus vaihtelee riippuen kosteudesta, joten sinun on oltava varovainen, kun valitaan rakennustöiden sääolosuhteet, otetaan huomioon niiden ominaisuudet ja tehdään säätöjä. Hiekkapohjaisen maaperän kosteuden optimaalinen arvo on 8-14%.

Tekniikat, jotka mahdollistavat tiivistymisen, perustuvat mekaanisesti syrjäyttävään ilmaan, mikä, jos se on tehty oikein, on enintään 5%. Täyttäminen on välttämätöntä optimaalisissa sääolosuhteissa ottaen huomioon kosteuden. Vain tällä tavalla saat halutun tuloksen. Tämän menettelyn toteuttamiseen on useita menetelmiä. Se voidaan tehdä manuaalisesti kotitekoisen puun avulla kahvoilla tai erikoislaitteilla. Tarkastele kaikkia mahdollisia menetelmiä tarkemmin.

Tulos saavutetaan rullan staattisen paineen tai itseliikkuvien tai perävaunujen pyörien vuoksi. Uniaxial-malleissa massa on 10-25 tonnia. Kevyet laitteet on sijoitettu löysäksi maaperäksi, jonka koko on 20-30 cm ja jonka tartuntaleveys on 2,5 m. Biaxial (perävaunut) voi painaa jopa 50 tonnia. Ne tuottavat maaperän tiivistymistä 30-35 cm: n kerroksella. Pituuden leveys on 2-3,5 m.

Tehokkaimmat puoliperävaunurullat painavat noin sata tonnia. Ne levittävät maaperän 40-50 cm kerroksella, jonka leveys on kolme metriä. Rullat ovat 4-12 kertaa (painosta riippuen) yhdessä osassa. Itsekulkevat ja vetoautot rullat ovat suuria vaatimuksia kuin nokkatehikot, johtuen laajasta levitysalueesta. Usein spiraalirengas on mukana jäännöstyössä. Hiekkapohjaisten koneiden määrä on tavallisesti 2-3, ja savi 3-4.

Menetelmä perustuu värähtelevän levyn käyttöön, josta mekaaniset tärinät lähetetään tiivistettyyn maaperään. Tällaisen tekniikan syntyminen on mahdollistanut meille onnistuneen ehkäisemisen mahdollisen maaperän kutistumisen ja nopean ja tehokkaan tampingin suorittamisen. Se on erinomainen luotettavuus, kompaktisuus, liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Sen avulla rakennetaan massiivisia rakenteita, kauppakeskuksia ja monikerroksisia rakennuksia. Värinä voi olla pinnallinen tai syvä. Tällöin käytetään kierre- tai sukkulamekanismia. Kun prosessoitu maaperä puristetaan, vesi ja ilma puristetaan.

3. Bensiinilevitysmittari.

Tänään vibrotamping on yhä suosittu. Tämän menetelmän suurin etu on lisääntynyt voiman impulssi ja lisääntynyt iskun aika maahan. Sitä voidaan käyttää tiivistämään kerros yhden senttimetrin kokoisella mittarilla tai enemmän. Rullien hinta vaihtelee koosta ja kunnosta riippuen.

Tummapäätä käytetään siinä tapauksessa, että hiekalla on huono tartunta. Suurin tiheä muotoilu tehdään siirtämällä mineraalihiukkasia värähtelyjärjestelmässä. Värähtelevien puristimien yleiset ominaisuudet (amplitudi ja värähtelytaajuus, massa, tukialue) ja maaperän koostumus vaikuttavat prosessiin. Moderni vibraattori mahdollistaa kerroksen koon pienentämiseksi 30-50 cm: iin.

Vibrotamper eroaa hiekan tiivistämisestä värähtelevällä levyllä sen parametrien avulla. Tärinän amplitudi vibro-iskutilassa kasvaa, mutta se menettää taajuudella. Sähköinen häiriö - suuri apu alueilla, joissa on rajallinen ilmanvaihto ja kaivannot. Tähän tarkoitukseen käytettävät laitteet auttavat saavuttamaan syvemmän vaikutuksen kuin staattisella paineella, joten se varmasti kattaa noin 70 prosenttia markkinoista.

Se on tuotettu heittämällä nosturia, joka painaa jopa kaksi tonnia nosturin korkeudesta 1-2 metriä. Tämä menetelmä on merkityksellinen koheesioille, joilla esiintyy voimakkaita muovityyppisiä muodonmuutoksia tai niitä, joissa pohja on hiekkaa. Tamping on tehty erityisen koneen avulla sähköllä, bensiinillä tai dieselmoottorilla. Lajikkeet - massa, niiden hinta vaihtelee kolmesta viiteen tuhanteen dollariin.

Manuaalinen hiekka tiivistys

Pohjapuristus on mahdollista myös käsin. Tämä on energiaintensiivistä fyysistä työvoimaa, joka joutuu viettämään paljon aikaa ja vaivaa. Kuitenkin, jos tavoitteena on "hiekkaan pienentää pieniä määriä", ei ole tarvetta soittaa ammatillisiin prikaatiin, jonka hinta on 15 dollaria neliömetriä kohden. Voit myös luoda manuaalisesti rakennustyökalun hiekkaan - tolkushku. Tätä varten käytä melko laajaa puupalkkia tai teräslevyä. Ne voivat olla sekä kevyitä (noin 30 kg) että raskaampia (jopa 80 kg). Luonnollisesti tamping manuaalisesti ei salli syvä tiivistys maaperään. Tämä on otettava huomioon valittaessa menetelmää.

Manuaalinen kiristys voi antaa sinulle erityisvaimennuksen levyn alla, jonka pääaine on hiekka. Varmista, että ensin käytä vioittimia, kun otetaan huomioon hiekan kosteus, muuten kaikki ponnistelut voivat olla turhaa. Vesi on välttämätön asia tässä prosessissa, on tärkeää valvoa sen määrää. Esimerkiksi tiivisteen muodostamiseksi kytkimen alle täytetään hiekka ohuella kerroksella (noin 10-15 cm). Sitten vettä levitetään pieninä määrinä ja sitten syöksyy haluttuun syvyyteen.

On olemassa monia tekniikoita, joiden avulla hiekan tiivistäminen on tullut yksinkertaiseksi ja ymmärrettäväksi prosessiksi. Myös henkilö, jolla on vain vähän tietoa rakentamisesta, voi osallistua siihen. Värähtelevy ja tärinänvaimennin ovat yksi edullisimmista lisävarusteista. Ne ovat valinnaisia ​​tuotteita ostettavaksi - tänään voit vuokrata ne monilla paikoilla. Hinta riippuu alueesta, vuokra-ajasta ja laitteiden kunnosta. Esimerkiksi Moskovan keskilaatuinen värähtelevä levy maksaa kaksi tuhatta ruplaa päivässä.

Erilaisen voiman, koon, hinnan ja ergonomian runsaus tietenkin ilahduttaa silmää, mutta silti se ei salli tällaisen sinetin aikaansaamista, kuten raskaiden työkalujen käytössä.

Työn laadun arviointiperusteena on indikaattori, joka lasketaan maantieteellisen tiheyden suhdetta suhteessa sen maksimaaliseen tiivistämiskykyyn, joka saadaan erityisten GOST-välineiden avulla. Rakennusten perustan edellyttämä arvo riippuu projektista, mutta usein - vähintään 0,98. Tämä on kerroin, jolla ei ole kokoa. Maadoitustiheys tapahtuu kenttä- ja paikallaan toimivien laboratorioiden kautta.

Talon rakentaminen

On melko vaikeaa kuvitella rakennusprosessia ilman raunioita. Sitä käytetään säätiön luomiseen, betoniratkaisun sekoittamiseen, puutarhojen muodostamiseen, maisemasuunnittelun järjestämiseen, ajoväylien ja moottoriteiden järjestämiseen. Artikkelissa käsitellään raunioiden tiivistämisen perusteet.

sisältö:

Murskauskivien tuotetta käytetään ns. Tyynyn järjestämiseen, joka suorittaa seuraavat toiminnot:

 • perustaa alusta ennen jatkotyötä;
 • antaa kovuus heikosti kantaville maille;
 • rakennusten suojelu kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta;
 • lisääntynyt kestävyys suurilla kuormilla.

Joka tapauksessa makadamipohjan laatu riippuu suoraan materiaalin fysikaalisista ja teknisistä ominaisuuksista. On mahdotonta määritellä ominaisuuksia ulkonäöltään, ne on ilmoitettu mukana olevissa asiakirjoissa, todistuksissa.

Erilaisia ​​raunioita

Tämä irtomateriaali tuotetaan kulkemalla lohkareita murskauslaitteiden avulla. Poistuessa saadaan eri murto-osasta 0 * 5 - 40 * 70 mm kiveä. Koko määrittää sovelluksen laajuuden. Kotitalouskonstruktioissa käytetään pääasiassa murskattua kiveä 5 * 20 ja 20 * 40 mm.

Rakennusmateriaalin tyyppi on:

 • graniitti. Siitä on ominaista korkea luonnollinen lujuus ja kyky kestää monisuuntaisia ​​kuormia;
 • kalkkikiveä. Kovuus on melkein yhtä hyvä kuin murskattu graniitti. Se on kuitenkin paljon halvempaa. Täydellinen asuntojen rakentamiseen;
 • kuona. Tällainen materiaali saadaan metallurgisen jätteen tuotannosta. Kustannukset ovat paljon pienemmät kuin yllä mainitut soratyypit. Mutta sen koostumuksen haitallisten epäpuhtauksien vuoksi soveltamisala on melko rajallinen;
 • toissijainen. Murskattu kivi valmistetaan rakennusjätteestä (palojen, asfaltin tai betonin palaset). Tietenkin materiaalin kierrätyksellä ei ole korkeita hintoja, joten se ei sovellu kaikentyyppiseen työhön.

Ennen ostamista kannattaa maksaa tällaisesta parametrista epätasaisuus. Suuri prosenttiosuus lamellimuodon jyvien sisällöstä vähentää merkittävästi valmiin pohjan lujuutta esineiden rakentamisen aikana mihin tahansa tarkoitukseen. Siksi mitä pienempi tämä parametri, sitä parempi.

Jätteiden tiivistyskerroin

Itserakentamisessa molemmat kohtaavat tällaisen ongelman kuin materiaalin puute tai ylijäämä. Kyky laskea tarvittava määrä on tärkeä osa prosessia. Kotimaisissa tarpeissa käytetään usein keskiarvoja.

Voit laskea tarvittavan äänenvoimakkuuden seuraavasti:

 • tarvittava paksuus tyynyn jälkeen tamping. Yleensä tämä indikaattori on 0,2 tai 0,25 m;
 • murskatun kiven tiivistäminen painumiskertoimen tiivistymisen avulla - 1.3. Parametri pätee useimmille koneistetuilla välineillä tiivistetyistä fraktioista;
 • irtotavaran osuus, joka ilmoitetaan todistuksessa. Käytännöllisyyden vuoksi otamme painon 1,5 t / m. kuutio, tyypillinen tavalliselle raunioille.

Joten, tietämällä kaikki yhtälön komponentit, laskemme materiaalin 1 neliömetrin laskemiselle: 0,25x1,3x1,5 = 0,4875 tonnia.

Kuten missä tahansa laskennassa, tulos on pyöristetty ylöspäin. Täyteaineet 1 neliömetriä neliökerros murskattua kiveä, jonka paksuus on 25 cm, tarvitsee 490 kg. No, laske volyymi 10-20 neliömetriä kohti. m. se on paljon helpompaa.

Miksi tarvitset tiivistymistä soran pohjalta

Tällöin tiivistyskysymys ovat kaikki urakoitsijat rakentamiseen. Loppujen lopuksi teoriassa itse kivi on kestävä materiaali, ja se riittää tasoittamaan sitä ja voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia.

 • Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla, jonka aikana jyvien kasvot hankkivat vapaan muodon. Kun materiaali täytetään jokaisen elementin väliin, muodostuu ilmatiiltoja, mikä vähentää resistenssin tasoa kuormituksen aikana.
 • Yksittäisten palasien tiukka sovitus vähentää niiden "kävely" riskiä. Loppujen lopuksi, kun maaperän tiivistyminen ryöstöllä, tyhjät katoavat tai vähentävät merkittävästi tilavuutta. Siten luodaan säätiön ylimääräinen turvamarginaali.
 • Poikkeuksena kivikkoista maata voidaan pitää rakentamisen perustana. Tällöin on melko tarpeellista tasoittaa murskattua kivipäällystettä jatkotyöskentelyyn: laatoittaminen, betoniseoksen kaataminen jne.
 • Muissa olosuhteissa soran ei pitäisi vain paeta maahan, vaan se puristetaan alas ja muodostaa yhden tason. Jyvien ja maaperän hiukkasten välisen tilan tiheä täyttö antaa tarvittavan lujuuden.
 • Tiivistetyn kerroksen paksuus voi vaihdella 50: stä 250 mm: iin. Murskattujen kiven tiivistämisen turva-tekijä määrittää pohjaan kohdistuvan kuorman (kulkevat ajoneuvot, jalankulkijat, rakennuspaino jne.).
 • Erillinen rivi voidaan jakaa rasklintsovku makadam pohja. Menetelmä koostuu useista vaiheista - eri jakeiden soran käytöstä. Ensinnäkin, ota suuri materiaali ja painaa, kaataa sitten pienikokoisen murskattua kiveä ja tiivistää uudelleen, lopullinen kerros on hienojakeista ainetta ja suorita pinnan lopullinen valssaus.

Törmäyspurkaus käsin räjähtämällä

Koska erityisiä värähtelylaitteita ei ole, käsityöläiset käyttävät itse valmistettuja työkaluja. Tietyllä sinetillä tietenkin tarvitaan hyvä fyysinen valmistelu. Manuaalinen vaimennus on merkityksellistä pienille työmäärille.

 • On olemassa runsaasti vaihtoehtoja siitä, miten tehdä laitteisto. Näistä kaikkein primitiivisin on palkki 100x100 mm. On mahdollista ottaa puuta suuri poikkileikkaus, mikä lisää tiivisteen peittämää aluetta.
 • Puun pituus valitaan helppokäyttöisyyden perusteella, usein rintakehän pohjana. Työkalun alapäässä on sinkitty levy. Puolien yläosassa on puiset tangot tai metallitangot.
 • Työmatka on melko yksinkertainen. Puutavara nousee kahvoilla korkeimpaan korkeuteen ja laskee voimalla soraaltaaseen. Näiden liikkeiden toistuva toisto tietyssä suunnassa johtaa haluttuun tulokseen.
 • Jos innokkaalla omistajalla on metallikorkki, se kiinnitetään ohuempaan puupohjaan, kuten lokiin. Sopeuttaminen tulee paljon helpompaa, mikä tarkoittaa, että luvattomuus tulee "hauskemmaksi".
 • Metallista valmistettu laite (teline ja pohja) on voimakkaampi muotoilu. Totta, tämä materiaali luo suuren tärinän, että puu sammuu täydellisesti. Tällöin tuotos tulee käyttämään erityisiä käsineitä.

Murskattujen kiven tiivistyminen värähtelevällä levyllä

Levykoteloiden tai tampereiden käyttö on tärkeää globaaleille määrille. Tekniikan avulla prosessi voidaan toteuttaa myös vaikeasti tavoitettavissa olevilla paikoilla ja rakennusten seinien lähellä sijaitsevilla alueilla.

 • Laitteet ovat kompakteja, luotettavia ja liikkuvia. Yksinkertainen käyttö ja korkea hyötysuhde mahdollistavat korkealaatuisen työn tekemisen lyhyessä ajassa. Kotitalouksien tarpeisiin käytetään värähtelevyjä, joiden paino on 60-120 kg.
 • Toimintaperiaate on levyn värähtely, joka saadaan pyörivillä epäkeskoilla. Tamping tapahtuu siirtäen shokki tärinää ja energiaa tukikengistä rauniin.
 • Iskunvaimentimien ansiosta voit vaimentaa mekaanisia tärinöitä, jotka menevät laitteiston yläosaan ja suojaavat näin ollen sekä moottoria että kuljettajaa. Laitteessa on nopeussäätimen vipu, joka mahdollistaa iskun tehon säätämisen.
 • Liikkeen tavoin ne erottavat yksisuuntaiset ja käänteiset (edestakaisin liikkuvat) laitteet. Jälkimmäiselle vaihtoehdolle on tyypillistä lisääntynyt toimintakyky ja tehokkuus. Niiden avulla tamping suoritetaan ilman syklistä liikkeitä käsitellyllä pinnalla.
 • Moottori voi toimia nestemäisenä öljytuotteena (bensiini tai dieselpolttoaine) tai liittämällä sähköverkkoon. Sähkömoottorilla varustetuilla yksiköillä on pieni paino (enintään 100 kg). Niitä käytetään laajasti töissä, joissa materiaalin tiivistämiseen ei ole suuria vaatimuksia.
 • Tällaisia ​​laitteita voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä joko kädet, kuten sanotaan käytetään. Kaikkein kannattavin vaihtoehto on vuokrata laitteita, jotka maksaisivat paljon vähemmän.
 • Joka tapauksessa on tärkeää noudattaa käyttöolosuhteita, jotka pidentävät käyttöikää ja estävät vian. Ennen kuin aloitat, sinun tulee huolellisesti tutustua käyttöohjeisiin ja lukea turvallisuusohjeet.
 • Yksittäisten elementtien säännöllinen voitelu, ilmansuodattimen puhdistaminen ja öljyn vaihtaminen auttavat ylläpitämään laitteiston kaikkia teknisiä parametreja.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot raunioiden tiivistämiseen

Näitä tarkoituksia varten voit käyttää kotitekoisia laitteita toimintaperiaatteella, joka on samanlainen kuin koneistettu laite. Tarvitset vanhan metallikourun, putken, hiekan ja hitsauskoneen.

 • Putkiosasta varustettu kädensija on hitsattu säiliöön kaltevuuden alaisena, kohtisuoraan sijoitettu vahvike kiinnitetään yläosaan. Kourun pohja vahvistetaan vielä edullisemmin hitsaamalla siihen rautaarkki.
 • Laitteen täyttäminen hiekalla, päädymme yleismaailmalliseen manuaaliseen laitteeseen, kuten asfalttitielle. Laitetta siirretään kahvalla tiettyyn suuntaan, ja sen huomattavan painon vuoksi roskia tiivistetään. Toiminnassa se on melko yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran taitoa ja jälleen fyysistä voimaa.
 • Toinen menetelmä on tarkoituksenmukainen, kun massamateriaalia painetaan laajalle alueelle, jossa ei ole vihreää tilaa, huvipuistoja, aita tai muita esteitä. Tekniikka olettaa auton läsnäolon, jonka avulla roskien hiekan tiivistyminen suoritetaan.
 • Sora kerros hajautuu koko lapin tai rakeen pinnalle. Sitten istumme pyörän takana ja alkamme ajautua tarkasti valmistetun paikan ympäri eri suuntiin (pitkin, poikki ja diagonaalisesti), kunnes saamme halutun tuloksen.
 • Jos prosessissa muodostuu reikiä, soraa kaadetaan tälle alueelle, joten jotain materiaalia on jätettävä täyttöpinnan alla. Lisäpuristus jatkuu menetelmän yläpuolella. Tätä menetelmää ei tietenkään voida kutsua manuaaliseksi, mutta tiivistys suoritetaan itsenäisesti ilman, että hän ryhtyy rakentamaan miehistöä tai hankkimaan erikoislaitteita.
 • Rikkomisen tiivistämisen valvonta on tärkeää kaikissa rakennuskohteissa, ei ole sen arvoista tehdä sitä rastiin, puhumattakaan siitä laiminlyödä. Tämä antaa rakennusten tai jalkakäytävän luotettavuuden ja vakauden sekä varmistaa käyttöturvallisuuden.
 • Työn lopussa murskattujen kiven tiivistys määräytyy erityislaitteen avulla.
 • Maaperän analyysi on suoritettava etukäteen, pohjaveden virtauksen taso. Työn laatu riippuu tästä tiedosta. Muussa tapauksessa jopa tehokkaimmalla tiivistyksellä on mahdotonta olla varmoja siitä, että tulevaisuudessa ei tapahdu lietsoa, ​​jolla puolestaan ​​on ennalta arvaamattomia seurauksia.