Mikä geotekstiili on parempi käyttää vedenpoistoon: valintaperusteet

Avain tehokkaaseen työhön viemärijärjestelmän alueilla kosteutta sitkeillä maaperä on suojata seinät rakennuksen eroosion ja kallio "suodatin" silting käyttämällä geotekstilien asennuksen aikana. Harkitse geotekstilien valintaa vedenpoistoon ja tämän materiaalin käyttämiseen asennettaessa järjestelmää.

pitoisuus

Geotekstiilien sovellukset ↑

Geotekstiili on kuitukangas, joka on valmistettu lämpösidonnan tai neulan lävistämisen menetelmällä. Kuitujen valmistusmateriaali voi olla polyesteri- ja polypropyleenilangasta. Synteettiset kuidut kestävät aggressiivista ympäristöä ja eivät ole kiinnostavia maanalaisille hyönteisille ja jyrsijöille, mikä on erityisen tärkeää maanalaisten viemäröintijärjestelmien järjestämisessä.

Materiaalin tuotannossa käytettävien kierteiden ominaisuudet antavat kankaalle lujuuden ja joustavuuden

Geotekstiilikuiduilla on laaja käyttölämpötila-alue, jonka ansiosta ne voivat säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä -60 ° C ja + 110 ° C. Tästä johtuen polypropeeni- ja polyesteriverkkoja käytetään monilla alueilla, esimerkiksi:

 • Rakentamisessa. Rakentamisen aikana maanpinnan rakenteet ja maanalaiset rakenteet. Materiaalia käytetään lähes kaikkiin Euroopan teihin.
 • Maisemasuunnittelussa. Luodessaan maanalainen viemäröintijärjestelmä, järjestämällä puutarhatiet, rakentamalla pohja koriste lammet, rock puutarhat ja rockeries.

Se on geotekstiili, joka on valmistettu polypropeenilangasta, jota käytetään vedenpoiston järjestelyssä.

Käyttämällä sitä luodessasi maanalaista salaojitusjärjestelmää voit lisätä tehokkuutta ja pidentää rakenteen käyttöikää. Vapaasti virtaava kangas suodattaa maaperän, jolloin kivimuodostuman "suodattimen" seinät kulkevat veden läpi viemättömän veden läpi.

Halvemmat analogit valmistetaan sekoitetuista langoista, jotka ovat peräisin tekstiilijätteestä. Mutta puuvilla- ja villakuidut hajoavat märissä ympäristöissä. Siksi sekoitettujen filamenttien geotekstilien soveltamisala on merkittävästi rajoitettu.

Geotekstiilimateriaalien tyypit ↑

Tuotantomenetelmällä

Kuitukankaiden tuotantomenetelmästä riippuen geotekstiilit ovat kahta tyyppiä:

 1. Termisesti sidottu - tehdään kuumentamalla kudottuja kuituja, jotka on juotettu yhteen ja luodaan kiinteä kangas. Lämpökäsittelyn ansiosta materiaali on ohutta, mutta kestävää. Termobonded geofabric käytetään sora- tai murskattujen polkumyynnin suodatuskerroksena.
 2. Neula rei'itetty - läpi "firmware" kompressoitu kangas, joka on muodostettu hienoin lankoja, jotka on järjestetty kaoottisesti. Ohuimmat neulat, lävistämällä materiaalia koukuillaan, kiertävät langat ja vetävät ne tiheämmiksi rakenteiksi. Neulanläpäisevä geofageri soveltuu tyhjennysjärjestelmille, joissa on geokomposiittimattoja.

Neulan lävistysmateriaalin kautta luovat materiaalit kulkevat vettä ja ilmaa hyvin, mutta se ei hajota kahden tai useamman vuosikymmenen ajan.

Kantajan vahvuudesta ↑

Jos keskityt lujuuteen, kuitukangas on vahvistettu ja vioittumaton. Vahvistettu materiaali on lisäksi varustettu kestävillä filamentteilla. Tästä johtuen se kykenee kestämään vetolujuuden 250 kg: n sisällä. Materiaalin tämä ominaisuus sallii sen käytön louhintatyötilanteessa huomattavien rasitusten käsittelyssä:

 • vedenpoistojärjestelmien organisoinnissa;
 • korjaustöitä;
 • maisemoitujen terassien muodostamiseksi ja rinteiden vahvistamiseksi.

Vahvistetut geotekstiilit voivat jakaa pistekuormituksen suurella alueella

Puhuminen kiinteästä erotuskerroksesta teknisten kerrosten välissä geotekstiilien avulla estää ryövärit uppoutumasta maaperään ja siten pidentää vedenpoistorakenteen elämää.

Kuitukangasmerkkejä ↑

Rakentamiseen kuivatus käyttäen tuotemerkin tuotteita sekä kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​valmistajia. Tältä osin kotimaisten yritysten valmistamat tuotteet ovat suosittaneet itseään: Comtex, Dornit, Nomotex, Avantex, Polizon, Kanvalan, Geokom.

Kotimaisten valmistajien geotekstiilien tuotannon laajuus määräytyy sen tiheyden ja kosteuden kantavuuden mukaan.

Ulkomaisten valmistajien joukossa on erittäin suosittu Terram (UK), Polifelt (Itävalta), Taipar (Hollanti), NETEX A (Tšekki), Typar (USA).

Tuotannon kustannukset ↑

Geotekstiilin hinta vaihtelee 10 - 20 ruplasta neliömetrillä. Asiantuntijoiden mukaan vedenpoistoon käytettyjen kangastyyppien kustannukset ja laatu eivät aina ole verrannollisia. Siksi ei ole järkevää ostaa kalliita materiaaleja ulkomaisilta valmistajilta.

Joskus kotimaisen tuotannon tuotteet eivät ole laadultaan huonompia tuontitavaroille, vaan halvemmalla suuruusluokalla, jonka lämpöeristimet kulkevat kosteutta hyvin, mutta ne kestävät suurien hiukkasten nopeaa tukkeutumista.

Liian alhainen materiaalihinta voi tarkoittaa, että sinulla on huono laatu väärennös.

Perusteet valuma-aineen valinnalle vedenpoistolle

Vedenpoistojärjestelmän rakentamisen yhteydessä on suositeltavaa käyttää keskipitkän geofabrista. Suurimmalla ohuella kankaalla ei ole välttämättömiä laatuominaisuuksia, ja tiheä voi aiheuttaa järjestelmän seinämien nopean sekoittumisen. Tämä johtuu siitä, että suodatuskerroin putoaa tiheyden kasvaessa.

Lämpökäsittelymenetelmällä valmistetut liinat kulkevat täysin kosteuden läpi, mutta samalla kestävät suuria hiukkasia

Geofabriassa on oltava seuraavat parametrit:

 1. Tiheys. Kun järjestetään viemäröintisysteemit maaperän pinnalle, riittää verkkojen käyttö, jonka tiheys on enintään 150 g / m³. Geotekstiilin tiheyden optimaalinen indikaattori maanalaisen putkilinjan asennuksen yhteydessä olisi 200 g / kuutiometri - "yksinkertaisille" leikkeille, 300 g / kuutiometri - haavoittuville maille.
 2. Kosteuskyky. Polypropeeninen geotekstiili kykenee vapaasti kulkemaan kosteutta vastustamalla kaikki epäsuotuisat olosuhteet. Mutta polyesterikaapin liinat säilyttävät päinvastoin kosteuden, joka ei ole hyväksyttävää kuivatusjärjestelmälle.
 3. Ristisuodatussuhde. Tämä parametri määrittää nestemäärän, jonka materiaali pystyy suodattamaan päivässä. Yleensä sen pitäisi olla 300 m / vrk ja enemmän.
 4. Mekaaninen lujuus. Kuitukangasmateriaalin kyky kestää kuormitusta purkautumisen ja rikkoutumisen varalta. Perimmäisen pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 kN / m ja poikittainen - 1,5 - 2,4 kN / m.

Vihje: Suosittelemme kosteikkoalueilla geofabrista, jonka tiheys on enintään 150-200 g / kuutiometri.

Jätevesijärjestelmiä järjestettäessä on parempi käyttää lämpöliitettyjä geotekstiilejä, jotka toisin kuin neulan lävistämättömät analogit ovat vastustuskykyisiä murtumiseen.

Vedenpoiston rakentamiseksi on parempi valita ei-kudottu materiaali, jonka tiheys on 200-300 g / kuutiometri. Näihin tarkoituksiin käytetään useimmin monofilamentteja valmistettuja geotekstiilejä. Ulkopuolella se voidaan erottaa lumenvalkoisella sävyllä. Tuotteen leveys ei ole ratkaiseva tekijä. Se voi vaihdella 2-5 metriä.

Geotekstiilikuormituksen levitysjärjestelmä ↑

Geofabricin tärkein etu on asennuksen helppous. Se on helppo leikata, taittaa ja pinota. Jotta valittujen geotekstiilien kuivatus varmistaisi kuivatusjärjestelmän maksimaalisen tehokkuuden, on tärkeää noudattaa useita pakollisia vaatimuksia materiaalin asennuksen yhteydessä:

 1. Geofabri on erittäin altis auringonvalolle, jonka toiminta voi menettää suorituskykyään. Tästä syystä sitä ei ole otettu pakkauksesta etukäteen, vaan välittömästi ennen istuttamista kaivannossa. Samasta syystä rustettu kangas levitettiin mahdolli- simman pian maaperän kerroksella.
 2. Pinnoitteen vaurioitumisen välttämiseksi raina on asetettava esileveloituun alustaan. Kangas asetetaan siten, että sen reunat sijaitsevat kaivannon rinteillä. Rustetun kankaan pinnan tulee olla sileä, ei taitoksia, mutta samanaikaisesti ilman jännitystä. Jos materiaali murtuu, vahingoittunut kappale on korvattava uudella leikkauksella.
 3. Materiaalin leveys valitaan laskettavan putken koon perusteella, lisätyn 20-30 cm: n arvoa lisätään saavutettuun arvoon kuivatuksen polkumyynnin kattamiseksi ja 30-50 cm: n mahdollistamiseksi rainan päällekkäisyydelle. Ihanteellinen vaihtoehto - jos kiinteä kappale sulkee putken kaikessa laajuudessa.
 4. Sen päälle asetettu kangas vuorattu murskattujen kivien polkumyynnin muodostaa kerros, jonka paksuus on 25-30 cm. Jotta järjestelyyn viemäröinti on parempi käyttää graniittia, se on vähemmän altis eroosiota.
 5. Sora "tyyny" pino tyhjennysputki. Rakenne on ripoteltu päälle rikki. Kuitukankaan vapaat reunat kääritään suodatinrakenteen ympärille, kiinnittäen reunat kaatamalla maata tai hiekkaa päälle. Runkojärjestelmä peitetään maaperällä.

Geotekstiilien vaiheittainen asennus viemäröinnin järjestelyssä

Geotekstiilien valinnassa ei ole mitään vaikeampaa kuivatusta ja laittaa se itse. Tärkeintä on antaa etusija tunnettujen valmistajien laadukkaille tuotteille ja noudattaa tarkasti asennustekniikkaa.

Kuinka valita geotekstiiliä viemäröintiin?

Vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ei voi tehdä ilman yhtä yksityiskohtia - suodatinelementtiä. Geotekstiilit toimivat roolissaan. Se on kestävä ja ympäristöystävällinen komposiittimateriaali. Se on geosynteettinen, jonka tärkein funktionaalinen piirre on kerrosten erottaminen eri tarkoituksiin. Geotekstiili vedenpoistoon on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka estävät maaperän hiukkasten pääsemästä kiviainesta (sora). Oikein säädetyt geotekstiilit takaavat pitkän käyttöiän.

Hyllyillä löydät monia vaihtoehtoja ja tyyppejä. Kumpi sinun pitäisi valita? Mitkä ovat sen eritelmät? Mitä sanoa sen tiheydestä ja paksuudesta? Löydät vastaukset näihin kysymyksiin alla olevissa tiedoissa.

Mikä on geotekstiilit

Ennen kuin valitset sen, sinun on ymmärrettävä tapaaminen. Geotekstiilit ovat yksi suljetun viemärijärjestelmän elementteistä. Yleensä näyttää siltä, ​​että tasoituskerros, putki, täyteaine (hiekka tai sora), geotekstiilit ja täyttö. Tässä "kakassa" geotekstiloita käytetään suodattimena. Oikein valituilla geotekstiloilla estetään pohjaveden tunkeutumista rakenteeseen ja erotetaan maaperä täyteaineella. Lisäksi kangas suojaa kuivatusta puiden juurista ja maaperän osista. Jos haluat tehdä hyvän suljetun viemärijärjestelmän, geotekstiili on välttämätön asia.

Mutta jos tarvitset geotekstilien laatutoimintoja, on tärkeää valita se oikein. Jotta järjestelmä toimisi pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tämän monipuolisen materiaalin laatuun ja ominaisuuksiin. Lisäksi hyvän geotekstilian valinnassa tulisi ottaa huomioon alueen salaojitus, maaperä ja pohjavesi.

Geotekstiilien tyypit

Tämä vedenpoistoelementti on melko joustava, kestää raskaita kuormituksia ja vaurioita. Se on kestävä, luotettava ja kestävä. Lisäksi yksi geotekstilien positiivisista ominaisuuksista on ekologinen puhtaus. Se on täysin vaaratonta eikä se saastuta ympäristöä.

Teollisuustuotannossa on kaksi geotekstiilityyppiä:

 1. Geokenttä ei ole kangas, vaan synteettinen materiaali.
 2. Geofabric - kangas, joka on saatu luonnollisten tai synteettisten raaka-aineiden perusteella.

Geofabrista valmistetaan kaksi tai useampia polymeerisiä (synteettisiä) kuituja. Yleensä tämä materiaali on tarkoitettu vahvistavan komponentin muodossa maanjäristyksen vahvistamiseksi. Sitä käytetään myös vakauden lisäämiseen ja maaperän kantavuuden lisäämiseen.

Geopolotan osalta se louhitaan liimaamalla polymeerikuituja. Se voi olla polyesteriä tai polypropeenia. Kangas on korkealaatuinen. Sitä käytetään usein kuivatusjärjestelmän asennuksessa. Se on käytännöllinen, erittäin joustava, läpäisevä ja vahva materiaali. Se voidaan saada useilla tavoilla:

 • termisesti, kun polymeerikuidut sulavat toistensa kanssa. Tätä vaikutusta kutsutaan lämpöasetukseksi;
 • kemiallisesti, joissa tarttuvuuden vuoksi kuidut pysyvät toisiinsa nähden;
 • mekaanisesti tai neulalla.

Mutta harvoin löytää tietynlainen kankaalle. Useimmiten materiaali saadaan yhdistämällä eri menetelmiä ja polymeerejä.

Kuinka ymmärtää, mitä geotekstiilit tarvitsevat

Joitakin jätevesityyppejä voidaan käyttää. Mutta et voi laittaa kaikkia, koska jotkut niistä eivät ole sopivia. Mitkä niistä

 1. Jotta kuivatus suodattimena ei ole sopiva geopolotno, joka syntyy lämpöasetuksen kautta. Tämä materiaali on huono kosteuslupa ja emme tarvitse vedenpitävyyttä.
 2. On myös kiellettyä käyttää geofabiaa, joka sisältää sekoitettuja kuituja (villaa tai puuvillaa). Tosiasia on, että materiaali kaatuu ajan myötä, mikä pienentää koko tyhjennysjärjestelmän käyttöikää.
 3. Myös polyesterikuidut geotekstiilit (monofilamentti). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia, ei hajota eikä röyhtä. Se kuitenkin imeyttää kosteutta hyvin ja antaa sen pois heikosti. Materiaalin käyttö tyhjennykseen ei ole perusteltua.

Parasta geotekstiiliä viemäröintiä pidetään materiaalina, joka saadaan polypropeenista. Tätä materiaalia kutsutaan myös nimellä Dornit. Se soveltuu kaikentyyppiseen vedenpoistoon. Materiaali on kestävä, käytännöllinen, kestävä ja kestävä aggressiivinen materiaali ja kemialliset elementit.

Mitä ominaisuuksilla pitäisi olla materiaali

Geotekstiilien on yhdistettävä seuraavat ominaisuudet:

Kun valitset sopivan materiaalin, kiinnitä huomiota mekaaniseen lujuuteen. Tämä on kankaan kyky kestää raon kuormitusta ja paineen kestävyyttä. Sivu- ja pituussuuntaisen vetolujuuden tulisi olla 1,9-3 ja 1,5 - 2,4 kN / m. Putoamislujuuden osalta suositeltu kerroin on 400-500 N, ei vähemmän.

Älä unohda suodatusnopeutta. Se ilmaisee, kuinka paljon nestettä geotekstiilien suodatus voi kestää 24 tunnissa. Mitä korkeampi tämä indikaattori on, sitä tehokkaampi on vedenpoiston jatkaminen. Tutki myös materiaalin paksuus, riippuen myös tiheydestä, sitä suurempi on, sitä suurempi on paksuus. Esimerkiksi Doronit-geotekstiloilla on indeksi 1,7 - 4,7 mm.

Yhtä tärkeää on geotekstiilien tiheys salaojalle. Siitä, kuinka tiheä materiaali, kaikki sen toiminnalliset ominaisuudet riippuvat. Mitä korkeampi tiheys, sitä suurempi mekaaninen lujuus, mutta samalla kosteuden suodatuskerroin vähenee. Esimerkiksi kun tiheys on 100 g / m 2, materiaali voi menettää jopa 140 m: n pylvään vettä 24 tunnissa. Mutta tiheydellä 500 g / m 2, kuva laskee 80 m: iin. Siksi tiheys ei saisi olla suuri. Ihanteellinen vaihtoehto on 100-150 g / m 2.

Geotekstiilien asettaminen

Jos olet valinnut itsellesi ihanteellisen materiaalimuunnoksen, on tärkeää sijoittaa tyhjennysgeotekstiilit oikein. Loppujen lopuksi ainoa tapa, jolla hän täyttää tehtävänsä. Seuraavassa on joitain sääntöjä, jotka ovat tärkeitä:

 1. Kaivannon seinien ja pohjan tulee olla sileä. Ei pitäisi olla rakennusjätettä.
 2. Koska tietynlaiset materiaalit ovat herkkiä auringonvalolle, on parempi poistaa tehdasfilmi välittömästi ennen asennusta.
 3. Samasta syystä on suositeltavaa tyhjentää kuivatusmateriaali välittömästi asennuksen jälkeen.
 4. Kankaan on oltava valmiiksi leikattu haluttuun kokoon niin, että voit tehdä päällekkäisyydet.
 5. Vaurioituneet työntöpalojen aikana on korvattava epäonnistumatta.
 6. On tärkeää sijoittaa kangas vapaasti, ilman venytystä. Varmista kuitenkin, ettei ryppyjä tai aaltoja muodostu.
 7. Siinä tapauksessa, että laitat materiaalin suurelle alueelle, tarvitaan päällekkäisasema kiinnitettäväksi tai kiinnitettäväksi.
 8. On mahdollista tiivistää tyhjennysmateriaali sen jälkeen, kun kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.

Noudattamalla kaikkia näitä sääntöjä voit järjestää viemäröintijärjestelmän niin, että se palvelee sinua pitkään ja tehokkaasti.

Mitä geotekstiiliä käytetään vedenpoistoon

Vedenpoiston järjestelyn aikana sovelletaan erityistä suodatinmateriaalia - geotekstiilit. Vahva ja ympäristöystävällinen kangas kuuluu geosynteettiryhmään. Materiaalin päätavoite on eri koostumuksen ja tarkoituksen omaavien maakerrosten erottaminen. Kangas estää niitä sekoittamasta, mutta samalla antaa veden läpi. Useita tällaisia ​​materiaaleja valmistetaan. Mitä geotekstiilejä tarvitaan kuivatukseen, me nyt ymmärrämme.

Geotekstiilien käyttö

Geotekstiilejä voidaan kutsua suodattimeksi. Kosteuden läpäiseminen sinänsä, mutta estäen kiinteiden hiukkasten kulkeutumisen, kangas ei salli sekoittuneiden heterogeenisten kerrosten maaperää. Näiden ominaisuuksien vuoksi kankaita käytetään laajalti vedenpoistojärjestelmien rakentamisessa. Ne auttavat siirtämään sadeveden sekä sulata vettä rakennuksista, jalkakäytävistä ja muista rakenteista.

Suodatustoiminnon lisäksi geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden. Jos kangas asetetaan irrallisen puutarhatien koristekerrokseen, vesi ei koskaan kerääntyy siihen ja rikkakasvit kasvavat. On otettava huomioon, että eri tyyppisiä viemäröintijärjestelmiä on olemassa, minkä vuoksi geotekstilityypin valinta tapahtuu yksilöllisesti.

Erilaisia ​​liinavaatteita

Geotekstiilien ulkonäkö muistuttaa kangasta. Tässä vain hänen ominaisuutensa ovat täysin erilaisia. Kangas on kestävä, erittäin kestävä ja mekaaninen rasitus.

Geotekstiilien päätyyppiä on kaksi:

 • Kudottua kangasta kutsutaan geofabriksi. Materiaali valmistetaan luonnollisista tai synteettisistä raaka-aineista kuitujen välissä. Geotekstiilien pääasiallinen tarkoitus - maaperän vahvistaminen. Kangas suljetaan suurten rinteiden kohdalta, jotta maanviljelyt voidaan välttää, joita käytetään geoksteynerovin ja muiden vastaavien rakenteiden valmistuksessa.
 • Kuitukankaat on nimeltään geopolitno. Se on kokonaan synteettisistä raaka-aineista yhdistämällä polymeerikuituja. Geopoliittisesti käytetään viemärijärjestelmien rakentamisessa.

Tänään harkitsemme, millaisia ​​geotekstiilejä tarvitaan viemäröintiin, joten pidämme geopolitia yksityiskohtaisesti. Suodatinmateriaalia voidaan tuottaa kolmella tavalla:

 • Lämpötuotantomenetelmässä tapahtuu polypropeenifilamenttien silmukoitumista.
 • Kemiallinen menetelmä perustuu synteettisten kuitujen liimaukseen.
 • mekaaninen tai neula-lävistysmenetelmä perustuu synteettisten lankojen tai kuitujen yhteenpuhallukseen.

Myynti harvoin tulee geopolotoon, joka on vain yksi tarkasteltavista menetelmistä. Tyypillisesti tällainen geotekstiili valmistetaan useilla polymeereillä. Käytetään esimerkiksi kemiallisia ja mekaanisia menetelmiä.

Mitkä voivat ja mitkä eivät saa käyttää geotekstiilejä tyhjennykseen

Katsotaan ensin, mitä materiaalia ei voida käyttää viemäröintiin:

 • Tällainen materiaali kuivatukseen geoterminaalisella lämpökäsittelymenetelmällä ei toimi. Spike-filamentit ovat niin vahvoja, että materiaali käytännössä ei kulje vettä. Materiaali on hyvin tiheää, mutta sitä ei voida käyttää vedenpitävyyden sijaan.
 • Geotekstiilejä, jotka sisältävät luonnollisia kuituja, esimerkiksi puuvillaa tai villaa, on mahdotonta valita. Tällainen kangas kosteassa rikkoutuessa.
 • Polyesterilankojen materiaalista erotetaan suurella lujuudella ja kestävyydellä. Tällainen geotekstiili kuitenkin absorboi täydellisesti vettä, mutta ei anna sitä pois, mutta pysyy itsessään. Tällainen vedenpoisto ei sovellu.

Sopii erinomaisesti tyhjennys geopoliittiseen polypropyleenikuidusta. Kangasta on ominaista lisääntynyt lujuus, erinomainen kyky siirtää kosteutta, hajoamista ja kemikaaleja.

Mitkä ovat parametrit, jotka valitsevat kankaan kuivatusta varten

Kun otetaan huomioon, miten valitaan materiaali vedenpoiston järjestämiseksi, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka paksu se on. Ohut kangas murtuu maan liikkuessa, ja paksu kangas murtuu nopeasti, mikä lopettaa suodatusprosessin. Optimaalisesti, kun käytetään tyhjennys geotekstiilien on keskipaksua.

Katsokaamme nyt perusparametreja, joilla valittu materiaali sopii vedenpoistoon:

 • Aluksi kuivatuksen osalta on valittava geotekstiilien tiheys, jota ohjataan sen syvyyteen. On myös tärkeää harkita maaperätyyppiä. Esimerkiksi matalan vedenpoiston järjestelyssä riittää verkon käyttö, jonka tiheys on 150 g / m 3. Istumapaikoilla käytettäessä tyhjennysputkia käytetään materiaalia, jonka tiheys on 200 g / m 3. Jos maaperän kausittainen liike on, sopiva kangas, jonka tiheys on vähintään 300 g / m 3.
 • Geotekniikan maaperän poistoon tarvitaan vain yksi, jolla on korkea kosteuskyky. Tämäntyyppinen materiaali viittaa polypropyleenilangan geopoliin.
 • Suodatinkerroin on tällainen indikaattori. Se osoittaa kosteuden määrää, joka voi suodattaa geopoliittisesti päivässä. Jätevesijärjestelmälle on sallittu vähintään 300 m 3 / vrk.
 • Jotta geeli-tekstiili kestää pitkään, on välttämätöntä optimaalisesti valita materiaali mekaaniselle lujuudelle. Jätevedenpoistoon käytetään 1,5 - 2,4 kN / m poikittaista vetovastetta, ja pituus on 1,9-3 kN / m.

Usein geopolitto valuma-alueille, jotka yksinkertaisesti määräytyvät valkoisella värillä.

Säännöt geopolotan käytöstä vedenpoiston järjestelyssä

Geopotilaan asettaminen on hyvin yksinkertaista, koska kangasta leikataan helposti veitsellä, joka on kääritty, haluttu muoto. Tehokkaan vedenpoiston saavuttamiseksi sinun on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • Auringon lämpöä pitkin, geopoliittisesti kykenevä heikentää suodatuslaatua. On optimaalinen purkaa materiaali välittömästi ennen käyttöä ja peitä se välittömästi maaperällä.
 • Levyn rikkoutumisen estämiseksi se on asetettava kaivoon pohja- ja sivuseinämien tasoittamisen jälkeen. Kangasta ei saa venyttää tiukasti eikä taitata. Jos geopoliin on muodostunut reikä, tämä kappale on katkaistava ja korvattava uudella.
 • Kankaan leveys valitaan siten, että se voi päätyä päällekkäin putken sulkemiseksi tyhjennyspolton kanssa. Tarvittaessa tee laskutoimitukset ennen viemäröintijärjestelmän asentamista. Ottakaa huomioon putken poikkileikkaus sekä polkumyynnin paksuus. Ihanteellisessa tapauksessa saadaan viemäröinti, jos on tarpeeksi telaa koko georokuitua pitkin kaivosta.
 • Jotta voisimme saada paremman käsityksen geopolotan levittämisestä, tarkastellaan tarkemmin vedenpoistojärjestelyä. Joten kankaita levitetään kaivannon pohjalle. Sen reunojen tulee ulottua kuopan yli, missä kuorma painetaan väliaikaisesti. Geotekstiilien päälle kaadettiin murskakivi, jonka paksuus oli noin 300 mm. Lisäksi putki asetetaan ja täytetään vastaavalla kerroksella. Tämän jälkeen geotekstiilin vapaat reunat limittyvät koko suodatinjärjestelmään. Lopussa on kaivannon täyttö alustalla.

Jos geotonin soran ja putken asennus suoritettiin oikein, tyhjennysjärjestelmä toimii oikein monta vuotta.

Video kertoo geotekstileistä:

Sopivan geotekstilin valitseminen vedenpoiston järjestämiseksi on helppoa. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää myyjien suosituksia. Tärkeintä on noudattaa tiukasti polttotekniikan tekniikkaa.

DIY-salaojitus: geotekstilien valinta

Geotekstiilit meidän aikanamme - hyvin välttämätön asia homestead -rakennuksessa. Sinun täytyy tietää täsmälleen mitä tuotemerkkiä ja mitä ominaisuuksia valita tietyille sivustosi teoksille. Jätevedenpuhdistusjärjestelmissä geotekstilien tehtävä on varmistaa koko kompleksin stabiilius estää maaperän särkyä viemärikaivossa, ja sen avulla raunioiden diffuusio veteen ei kuulu. Kaikissa tyhjennysjärjestelmissä geotekstiilit ovat suodatin, joka estää tyhjennysputken tai kuivatusmateriaalin tunkeutumisen.

Mikä on geotekstiilit

Geotekstiilit ovat synteettisistä, mineraalisista, basaltti- tai lasikuiduista valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka ovat nauhat, liinavaatteet ja kolmiulotteiset rakenteet. Sitä käytetään rakennusalalla ja muilla teollisuudenaloilla (lääketiede, kevyt teollisuus) erilaisiin tarkoituksiin: raudoitukseen, suojaukseen, vedenpoistoon, suodatukseen, vesistöön ja lämpöeristettyyn maaperään, tienpintaan, rakennuksiin eri fraktioiden materiaalien kerrosten erottamiseksi ja siten kerrosten luomiseksi. Yksityisillä tontilla, koska se on saatavana ja kätevä, se käytetään useammin viemärijärjestelmissä.

Voit ostaa geotekstiilejä Ukrainasta yritykseltä "Geo-synthetics" - http://geo-sintetika.com/geomaterialy/geotekstil/

Geotekstiilien käyttö kodin puutarhoissa vedenpoistoon

Jos sivusto sijaitsee pohjaveden pinnalla, alhaalla, jos joki on lähellä tai jokainen sade tulee luonnonkatastrofiksi, niin ei ole mahdollista ilman tyhjennysjärjestelmiä, jotka tyhjentävät ylimääräisen veden paikoilta. Tämä vesi pesee rakennusten perustan, luo edellytykset talon vetämiselle ja muotin kehittämisen edellytykset kellarissa, estää kasvien kehittymisen normaalisti ja luo kosteikkoja.

Mitään nykyaikaista viemäröintijärjestelmää ei voi tehdä ilman geotekstiilejä. Häntä on suojeltava. Huuhteluvesi täyttää tyhjennysmateriaalin maapartikkeleilla, ajan myötä se tukkii järjestelmää ja se pysähtyy. Ympäristöystävällisiä ja vahvoja geotekstiilejä käytetään laajalti yksityisillä tontilla.

Se takaa tyhjennysjärjestelmän luotettavuuden ja vakauden:

 • kulkee veden ja auttaa poistamaan sen;
 • estää vedenpoiston täyteaineen, päällysteen ja maaperän sekoittumisen;
 • ottaa osan kuormasta;
 • estää maaperän leviämisen järjestelmään, tukkeutuneet viemäriputket maaperän hiukkasilla, soran tunkeutuminen ja hiekkaveden tyhjentäminen veteen;
 • se kestää silting (pinnoitus vedellä lietettä ja savea aikana), vedenpoisto komponentit - putket ja materiaali.

Erinomainen sekä avoimiin että suljettuihin viemäröintijärjestelmiin.

Geotekstiilien tyypit vedenpoistoon

Geotekstiilit jaetaan tyyppeihin koostumuksen ja valmistusmenetelmän mukaan.

Geotekstiilien koostumus

Geotekstiilit valmistetaan yleensä polyesteristä (PES) tai polypropeenista (PP). Kuitukankaille käytetään joskus polyamidia tai lasikuitua. Lisäksi on kuitukangasmateriaali, joka voi sisältää luonnollisen alkuperää olevia lankoja. Jos villan tai puuvillalankaan lisätään, niin geotekstiiliä kutsutaan sekaisin.

Valmistusmenetelmä

Valmistusmenetelmän mukaan geotekstiilit jaetaan geofabrisiin (kudottu tai neulottu kangas) ja ei-kudotut geofabriset.

Geotekstiilien valmistusmenetelmän mukaan jaetaan kahteen päätyyppiin: kudottu ja ei-kudottu

Kudotut geotekstiilit ovat suuria lujuusominaisuuksia, kestävät muodonmuutosprosesseja ja niitä käytetään erottavana vahvistuskerroksena, esimerkiksi tienrakennuksessa. Kuitukankaalla on korkeammat vedenläpäisevät ominaisuudet, sitä usein käytetään materiaalina viemäröintisysteemien järjestämiseen (jopa kaikkein vaikeimmissa maissa) ja maisemasuunnittelussa.

GEOTEKSTIILIT

Lasi- tai polyesterikudos on kahta tyyppiä. Joskus se on yksinkertainen langoittamien filamenttien (1-3 mm paksu, kuiduista muodostuva), joka on nimeltään "kuto" - "base".

Kudotut geotekstiilit - yksinkertaisten kierteiden lomitus

Kudotuista geotekstiloista eri kierteillä on suuri vetolujuus

Joskus se ei ole lanka vaan synteettinen materiaali. Ja joskus - vain kohtisuorat kierteet tai raidat liitetään kolmannella langalla.

Polyesteri- ja polypropyleenilangat ommellaan keskenään kohtisuorassa suunnassa, mikä antaa suuren vetolujuuden

Kudotut geotekstiilit ovat erittäin kestäviä, vähän muotoutuneita ja niillä on hyvä vedenläpäisevyys. Suuren lujuuden ansiosta sitä käytetään usein kuivatukseen tapauksissa, joissa se on järjestetty hyvin syvyyteen, esimerkiksi pohjan kuivattamiseen.

Geotekstiilien peruskangas - neulottu (neulottu, kudottu), joka on saatu neulomalla silmukoita ilman päällekkäisyyttä, koskee myös geotekstiilia. Mutta se ei ole kovin kestävä: jos kangas on vahingoittunut, se alkaa kukoistaa, kuten kaikki neulotut esineet.

Keskeiset geotekstiilit ovat ympäristöystävällisempiä, mutta vähemmän kestäviä

Ei-kudotut geotekstiilit

Ei-kudottu kangas koostuu synteettisistä kuiduista tai filamenteista, jotka on järjestetty suuntautuneiksi (yhteen suuntaan) tai satunnaisesti. Nämä ovat polypropeenista tai polyesteristä valmistettuja lankoja, jotka vuorostaan ​​ovat monofilamentteja (yksi päättymättömiä lankoja) tai niittiä (5-10 senttimetrin kappaletta). Nidonta geotekstiiliä ei ole käytetty, se on pehmeää ja haurasta.

Neulan lävistys tarkoittaa sitä, että neulat lävistävät kuitua ja aiheuttavat näin huovutuksen vaikutuksen. Siitä tulee jotain synteettistä huopaa. Se on voimakkaasti vedetty, mutta se on hyvin muovinen ja soveltuu hyvin putkien käärimiseen suljetulla viemäröinnillä.

Neulan rei'itetty kuitukangas geotekstiili on samanlainen kuin huopa

Jos sitä kierretään kuumavalssaimella (kalanterilla) ja puhalletaan kuumalla ilmalla, saadaan lämpökäsitelty (kalanteroitu) geotekstiili. Se muuttuu vähemmän joustavaksi, ohuemmaksi ja paljon vahvemmaksi, mutta sen ansiosta kosteus heikkenee. Siksi vedenpoistoa käytetään melko harvoin.

Termoidut geotekstiilit valmistetaan äärettömistä polypropeenikuiduista käyttäen igloprobivna-kiinnitystekniikkaa ja lämpökäsittelyä

Termisesti sidotut, ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan sulattamalla (hitsaamalla), ovat täysin läpäiseviä ja kestäviä, ja niillä on tärkeimmät ominaisuudet: toisin kuin muut lajikkeet, se ei pelkää ultraviolettisäteilyä; jotka eivät ole alttiita muotille ja sienille vastustuskyvylle; joka on suunniteltu kaikentyyppisille viemärijärjestelmille ja maisemasuunnitelmille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit ovat kestäviä ja käytännöllisiä

Koska neula-lävistysmenetelmällä neulat vahingoittavat monofilamenttia ja vahvuuden menetys, ne käyttävät usein alhaisimpia vettä korkeassa paineessa. Tällaiset hydrofiiliset geotekstiilit ovat niin voimakkaita, että niitä käytetään myös kiitotien rakentamisessa; se on hyvin kestävä, ei myöskään pelkää ultraviolettisäteilyä ja estää bakteerien ja homeen kehittymisen. Siksi sitä käytetään laajalti kaikentyyppisissä vedenpoistoissa.

Hydrofixed geotextiles Agreen GEO käytetään kaikentyyppisiin vedenpoistoon.

Geotekstiilirakenne

Geotekstiilien rakenne antaa sille ainutlaatuisia ominaisuuksia, ettei se kerää kosteutta itsessään, eli ei vaimenta, eikä puuttuu vettä.

 1. Geogrid - ei-kudottu materiaali: polymeeriset nauhat, jotka on liitetty toisiinsa ruutupallokuviossa solujen luomiseksi.

Geostaatti "Geostab" - korkean lujuuden omaavista polypropeenilanka-liimatuista nauhat stabilisaattoreilla materiaalin kestävyydestä UV-säteille

Geogrid SSNP- "Highway" koostuu kahden kierteen kompleksista, jotka pidetään yhteen ompelemalla yhdessä kolmannen kanssa, jota käsitellään bitumipitoisella liuoksella

Geomatteja voidaan käyttää yhdessä erilaisten kuitukangasmateriaalien ja polymeeriperheiden kanssa

Geocell Armosot (Venäjä) on erittäin suuri

Geopopoja on melko kapea

 • Geomembrane - vesitiiviit geotekstiilit; käytetään keinotekoisten altaiden ja purojen pohjalle.

  Geomembraani vedenpitävä

 • Savi-geosynteettinen geomembraani on geomembraani, jossa samaan tarkoitukseen käytetty savi kerros.

  Geomembrane-savi-geosynthetic Geosynthetic Nonwoven on suunniteltu vedeneristyslaitteisiin

 • Geomembrane-bitumi-geosynteettinen geomembraani bitumikerroksella.
 • Savi - kolme kerrosta, ulkoiset - neulahuopatut geotekstiilit, niiden välissä - savi. Kerrokset ommellaan yhteen ompelemalla.
 • Bentoniitti on sama, mutta sisällä natriumbentoniitti, joka tulee vesitiiviiksi märkänä.

  Voltex-bentoniittimatot - uusinta eristysainetta

  Geokomposiitit - yleisimmin käytetty vedenpoisto geosynteettinen

  Geotekstiilien tekniset ominaisuudet

  Tekniset tiedot sisältävät:

  • suuri lujuus - vetolujuus jopa useisiin sataan kN / m, jonka venymä on enintään 18%;
  • korkea tiheys - on välillä 80-100 g / m 2.

  Geotekstiilien valinnassa kuivatukseen puutarhassa

  Avoimessa viemäröintijärjestelmässä geotekstiilit kattavat vedenpoisto ojat.

  Kosteutta ei absorboida, geotekstilit säilyttävät alkuperäisen painonsa millä tahansa kosteudella.

  Geotekstiilit suljetussa viemäröintijärjestelmässä erottavat rauniot ja maaperän

  Valintatekijät

  Geotekstiilit valitaan riippuen järjestelmän erityisistä geologisista olosuhteista.

  1. Tärkein tekijä on tiheys. Mitä korkeampi tiheys (rainan paino on neliömetri), sitä pienemmät huokoset, sitä pienempi on veden kapasiteetti (ja sitä pidempi säilytyskapasiteetti), mikä merkitsee järjestelmän murtumista. Siksi vain pienitiheyksisiä geotekstiilejä (150-300 g / m 3) käytetään vedenpoistoon. Optimaalinen huokoskoko on 175 mikronia. Mutta jos tiheys on liian alhainen, vahvuus kärsii suuresti.
  2. Suodatuskerroin (poikittaiskerroin), joka osoittaa läpäisevyyden, lasketaan kaavalla: nestepylvään korkeus, joka kulkee materiaalin läpi itseään tietyllä paineella tiettynä ajankohtana. Ihannetapauksessa sen tulisi olla 100-150 m / vrk, jopa 300 m / vrk, ja se valitaan pohjaveden korkeuden, maaperän sademäärän ja läpäisevyyden mukaan. Kun suuri määrä vettä tulee paikan päällä, sinun on valittava geotekstiili, jolla on suurin poikittaiskerroin.
  3. Voit käyttää kaikkia edellä mainittuja hydrotekstiilityyppejä keskittymällä vedenpoiston olosuhteisiin. On kuitenkin toivottavaa käyttää samoja polypropeenisista geotekstiileista, jotka on valmistettu sileästä monofilamentista, joustavasta ja kestävästä. Se on kestävämpi mäntyä vastaan.
  4. On myös toivottavaa käyttää lämpökäsiteltyjä geotekstiilejä. Igloprobivna nopeuttaa siltiä ja alkaa kadota vettä pahempaa.
  5. On mahdotonta käyttää sekalaisia ​​geotekstiilejä: ei-synteettiset komponentit (villa, puuvilla) alkavat nopeasti ryöstää ja tukkia huokosia.
  6. Mekaanisten ominaisuuksien on myös vastattava tarpeisiin. Vetolujuuden tulisi olla vähintään 1,9-3 kN / m (pituuslujuus) ja 1,5-2,4 kN / m (poikittainen). Leikkausvastus valitaan kuivatuskerroksen materiaalin (murskatut kivi jne.) Perusteella, vedenpoistojärjestelmän syvyydestä (maaperän paine kohdistuu siihen), maaperän taipumuksesta svengaamaan ja siirtymään. Normaaleissa olosuhteissa riittää, että vastus on 400-500 N. Jos olet ostanut erittäin suurta murskattua kiveä ja suunnitellut suuren syvyyden (esim. Kun se tyhjennetään, jos se joskus saavuttaa kaksi tai useampia mittareita), vastustus on parempi valita useampi näistä numeroista.. Pakkauksen valmistajan on ilmoitettava kaikki nämä tiedot.
  7. Voit myös valita kankaan leveyden: se on nauhan (20 senttimetrin) leveydestä viiteen metriin ja riippuu valmistajasta.
  8. Taloudellinen tekijä - on erittäin tärkeä. Hinnan ja laadun välinen harmoninen vastaavuus on välttämätöntä. Hinta on pääsääntöisesti neliömetri, mutta kapeille lajikkeille se voi olla myös rullaa kohti. Yleensä hinta on pieni: 10 - 20 ruplaa / m 2. Tietenkin hyvä GEOTEKSTIILIT erittäin halpa ei tapahdu, mutta voit aina löytää laatu kotimaan kanssa tuoda kalliista materiaaleista, tai vain valita geotekstiilit oman olosuhteissa: avoin tai suljettu viemärijärjestelmä, läsnäolo altaiden tai luonnollista tyhjennys jokeen tai viemäriin, koko sisäänvirtaamaa sivustolle. Ehkä sinun ei tarvitse olla erittäin kallista materiaalia.

  Kuinka valita geotekstiiliä viemäröintiin?

  Kudotut geotekstiilit ovat yksi suosituimmista tyypeistä monien alojen joukossa. Kudotut geotekstiilimateriaalit koostuvat kuituista, jotka sijaitsevat toisiaan vastapäätä. Ne eroavat monista tekijöistä ja erityisesti kutomisesta.

  Kudottu erottuu muista geotekstileistä korkealla kestävyydellä, jonka ansiosta tämä materiaali ei repäise ja pysyy aina samalla tavoin kuin sen alussa. Materiaali pystyy kestämään raskaita kuormia ja venyttää eikä repeytyä.

  Jos haluat ostaa kudottuja tekstiilejä, https://stsgeo.ru/geotekstil/tkanyj_geotekstil/ on kaikki mitä tarvitset. Täällä materiaali löytyy alhaisin kustannuksin.

  Edut kudotuista geotekstileistä

  Kuten tiedetään, tällainen geotekstiili valmistetaan kutomalla. Valmistusmenetelmä tekee materiaalista riittävän kestävän ja sallii sen käytön millä tahansa alalla.

  Kudotun geotekstilien edut ovat:

  • materiaali ei ole murtunut;
  • estää rikkakasvien itävyyden;
  • ei altistu hyönteisille, jyrsijöille ja erilaisille bakteereille;
  • ne ovat erittäin resistenttejä eri kemikaalien painetta vastaan;
  • on korkea kestoikä kaksikymmentäviisi-kolmekymmentä vuotta.

  Kuten tiedätte, kudotut geotekstiilit voidaan käyttää monilla aloilla, esimerkiksi tienrakennuksessa, erilaisten jalankulkualueiden ja raiteiden järjestelyllä. Tämä materiaali on suosittu maisemasuunnittelussa. Tällä alueella sitä käytetään puutarhojen koristelemiseen, rikkakasvien itämisen estämiseen ja muihin tarkoituksiin.

  Voit ostaa kudotut geotekstiilit verkkosivustolta. Materiaali edullisella hinnalla on luettelossa. Tilaus voidaan tehdä soittamalla ylläpitäjään sivustossa ilmoitetulla numerolla. Tilauksen jälkeen tilaat kotiinkuljetukset.

  Viemäröinti Geotekstiilit

  Rakentamisen aikana sekä nykyisten rakennusten jälleenrakentamisen aikana rakennuttajien on usein käsiteltävä maa- ja pintavesiä. Esineen lopulliset kustannukset riippuvat suoraan tulvien tehokkuudesta ja kustannuksista sekä suodatus- ja tyhjennystoimenpiteistä. Tähän mennessä on olemassa erilaisia ​​järjestelmiä, joilla varmistetaan kiinteiden ja tasalaatuisten kuivatusrakenteiden rakentaminen rakennuksissa ja rakenteissa. Yksi nykyaikaisista lähestymistavoista on geotekstiilimateriaalien käyttö viemäröintijärjestelmissä, mikä voi merkittävästi vähentää rakennuskustannuksia.

  Geotekstiilimateriaali (geotekstiilit) on tasainen, läpäisevä synteettinen tai luonnon tekstiilimateriaali (ei-kudotut, kudotut tai neulotut), joita käytetään kosketukseen maan kanssa ja (tai) muissa rakennusmateriaaleissa.

  hakemus

  Geotekstiilimateriaaleja vedenpoiston rakentamisessa tulisi käyttää seuraavasti:

  • suodatuskalvot täytön ja viemäriputkiston viemäröinnin erottamiseksi; jälkimmäisen suodatuskerrokset;
  • putkien kääreet.

  Kaivannon tyyppisen vedenpoiston rakentavien ratkaisujen vaihtoehdot on esitetty kuvassa (ks. Alla). Edellä olevissa rakenteissa vedenpoistoputken läsnä ollessa käytetään suodatuskerroksena mitä tahansa tyhjennysainetta, jonka suodatuskerroin on vähintään 5 m / vrk, putken poissa ollessa käytetään vedenpoistoelementtiä murskattua kiveä.

  Kaivannon viemäröinti

  ja - putken tyhjennys suodatustiivistämällä ja geotekstiilien kanssa, jotka on sijoitettu seiniin ja kaivannon pohjaan;
  b - putketon tyhjennys, jossa on sora-suodatin geotekstilisessä häkissä;
  - geotekstiilien häkissä oleva vedenpoisto;

  1 - geotekstiilit; 2 - pölynpoisto; 3 - murskattua suodatinta

  edut

  • estää suodattimen pölyämis- ja tyhjennysputkien murskamisen,
   varmistaa tehokkaan toiminnan ja viemärijärjestelmän käyttöiän pidentämisen;
  • vähentää rakennusmateriaalien kustannuksia.

  Geotekstiilien käyttö suodattimina vähentää viemärinesteiden määrää rakeista ja tietyissä tapauksissa (esimerkiksi laitettaessa kuivatusputkia keskikokoisille ja karkeille hiekkasäville) täysin korvaamaan soraa murskattua kiviainetta, joka on ripoteltu geotekstilisuodattimella.

  Miten valita geotekstiili?

  Tällä hetkellä geotekstiilimateriaalien markkinat tarjoavat monia erilaisia ​​geomateriaaleja, jotka poikkeavat merkittävästi ulkonäöltään, mutta niillä on sama laajuus. Luodaan luonnollinen kysymys: onko tällaisten materiaalien käytön tehokkuus sama?

  Rakenteen geotekstiiliset synteettiset materiaalit voidaan jakaa kahteen luokkaan - kudotut ja ei-kudotut.

  Kudotut geotekstiilit - materiaali, joka saadaan tavanomaisella kudoksella, joka on pääsääntöisesti kahdesta lanka-, filamentti- ja (tai) muusta elementistä (loimi ja kutka).

  Kudotut geotekstiilit käytetään pääasiassa emästen vahvistamiseen, koska niillä on juuri korkea vetolujuus. Sitä käytetään harvoin suodatus- tai kuivatusmateriaalina, koska se on huomattavasti huonompi kuin kuitukangas geotekstiilillä suodatuksen (kuivatuksen) ominaispiirteiden kannalta.

  Ei-kudotut geotekstiilit - materiaali, joka koostuu orientoituneista ja (tai) ei-suuntautuneista (satunnaisesti järjestetyistä) kuiduista, langoista, filamentteista ja muista elementeistä, jotka on kiinnitetty mekaanisilla, lämpö-, fysikaalis-kemiallisilla menetelmillä ja niiden yhdistelmällä erilaisissa yhdistelmissä.

  Ei-kudottuja geotekstiilejä käytetään suodatinvaippaina viemäriputkien ja suodatinkuorien ympärille huokoisen kivimateriaalin ympärillä viemäreiden rakentamisessa ja säiliön viemäreissä. Ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan päällystämällä filamentteja (päättymättömiä kuituja). Ne voidaan myös valmistaa kuiduista, joiden pituus on 5-10 cm (katkokuitu). Kuitujen liimaus ja kovettuminen voivat olla mekaanisia - neulanläpäiseviä geotekstiilejä tai lämpökäsittelyä - termisesti sidottuja geotekstiilejä. Ei-kudotuille geotekstileille on tunnusomaista korkea muuntuvuus ja hyvä suodatuskyky. Suodatusominaisuudet määräytyvät huokosten koon ja määrän mukaan. Geoteknisessä rakenteessa käytetään ei-kudottuja geotekstiilejä, jotka perustuvat polypropeenin tai polyesterikuitujen päälle ilman orgaanisten kuitujen sekoitusta.

  Spunbond-neula-rei'itetty geotekstiili (spunbond) on jatkuvista filamenteista saatava rullamateriaali, joka pidetään yhteen neulaamalla.

  Neulan lävistäjä katkokuitujen geotekstiili on valssattua materiaalia, joka on saatu katkokuiduista ja joka on kiinnitetty neulavalssauksella.

  Termoidulla geotekstiilillä valmistettu spunbond (spunbond) - valssattu materiaali, joka on saatu jatkuvaa synteettistä filamenttia lämpösidoksella.

  Termoidut geotekstiilit katkokuiduista - valssattu materiaali, joka on saatu katkokuiduista lämpökiinnityksellä.

  Neulanläpäisevät geotekstiilit valmistetaan polypropeenista tai polyesterikuiduista (loputon tai katkottua) neula-lävistyksellä, jonka ansiosta materiaali läpäisee veden täydellisesti sekä pitkin että poikki, jolloin raakakerros ei pääse murtumaan. Hyvä suodatuskyky, suuri vedenläpäisevyys ja lujuusominaisuudet tekevät neulahuopuisesta geotekstriitistä yhden sopivimmista erilaisten vedenpoistojärjestelmien ja vesivirtausjärjestelmien laitteille.

  Termisesti sidotut geotekstiilit valmistetaan polypropeenista tai polyesterikuiduista (loputon tai katkottua) mekaanisin keinoin liimaamalla edelleen lämpöä käyttäen, minkä seurauksena hienoimmat kuidut sulavat ja ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa. Tästä johtuen termisesti sidotut geotekstiilit ovat voimakkaampia repeämisessä kuin neula-rei'itetyt, mutta sen suodatusominaisuudet ovat pienemmät, koska suodatus tapahtuu vain poikittaissuunnassa. Lämpökäsiteltyjen geotekstiilien huokoset hiljenevät nopeammin, joten termisesti sidottua kangasta käytetään useammin suojaamaan rikkaruohoja, suojaamaan rinteitä ja myös asettamalla päällystyslaatat.

  Venäjän markkinoilla on toinen geotekstiilityyppi - neulotut ja lävistetyt, siihen liittyvät kuidut liitetään toisiinsa vilkamalla ne kierteillä. Ulkomailla tällaista geotekstiiliä ei käytetä, koska jos lävistyslanka murtuu, kaikki materiaali "liukenee" ja menettää sen ominaisuudet.

  Raaka-aineiden laatu ja koostumus: polypropeenista valmistetut geotekstiilit - korkealaatuiset ja kestävät geotekstiilit - ovat lujia, eivät käytännössä hajoa maassa, kestävät kemiallisia yhdisteitä, emäksisiä ja happamia ympäristöjä. Sitä voidaan käyttää millä tahansa maaperällä sekä joki- ja merialueilla.

  Polyester geotekstiili, huonompi laatu geotekstiilistä valmistettu polypropeenista. Polyesteri- kuidut, toisin kuin polypropeenikuidut, tuhoavat emäksisissä ja happamissa ympäristöissä, siksi ei ole suositeltavaa käyttää tällaista geotekstiilia maaperässä tämän ympäristön kanssa.

  Sekoitettu geotekstiili sisältää myös sekundaaristen raaka-aineiden, mukaan lukien viskoosi-, villa- ja puuvillajätteet, sen koostumuksesta johtuen sen hinta on alhaisempi kuin polypropeenin ja polyester geotekstilien. Sen käyttö on erittäin epätoivottavaa, koska luonnolliset kuidut, jotka muodostavat tällaisen rainan, rikkovat maata muutaman vuoden kuluttua muodostaen tyhjiä esineitä ja uhkaa tuhoa.

  Raaka-aineiden lisäksi myös tästä raaka-aineesta valmistettu lanka on tärkeä:

  1. Monofilamentti on ääretön pitkä kuitu, joka antaa absoluuttisen vahvuuden geotextileistä, jotka on valmistettu siitä.
  2. Nidonta - leikkauslanka 5-10 cm pitkä, tavallisesti 40%: n ja kierrätyskuitujen seos 60%.

  Pitkäkuituinen geotekstiili ei hajoa, kun maaperä siirtyy pois, mutta se yksinkertaisesti vedetään ulos, suojaa maata sekoittumiselta ja varmistaa korkealaatuisen vedenpoiston.

  Nidontakuitu geotekstiili repeytyy, kun maata siirretään. Niinpä sitä voidaan käyttää vain, jos ei voi olla suuria kuormia, maata siirrettäessä tai murentua.

  Materiaaliluokan valinta riippuu maaperän kosketuksesta, kaadettavan kerroksen paksuudesta ja geotekstilimateriaaliin kohdistetuista toiminnoista kerrosten erottamisen lisäksi. Jos tarvitaan geotekstiilikerroksen hyvää suodatus- ja putkikapasiteettia, suhteellisen alhaisella lujuudella käytetään neula-rei'itettyjä geotekstiilejä, jos lujuus on luodun maiseman prioriteettia, käytetään termisesti sidottuja materiaaleja.

  Geotekstiilien elämä

  Geotekstiilien suodatusominaisuuksien tutkimista ja niiden muutoksia tieteellisen ja teknisen kirjallisuuden käytön aikana kiinnitetään vähän huomiota. Geotekstiilien oletetaan, että ne eivät häiritse vedenvaihtoa rakennuksen sisällä. Tämä ehdotus määräytyy suodatuskapasiteettia koskevien vaatimusten perusteella suodatuskertoimella ja se on kirjattu sääntelyasiakirjoihin.

  Monet geotekstilaisten valmistajien tuottamien materiaalien ominaispiirteet ilmaisevat läpäisevyyden arvon ottamatta huomioon kuormaa. Kun rakennetaan massiivisten keinotekoisten maarakenteiden rakenteisiin kuuluvia kuitupolymeerimateriaaleja, on otettava huomioon suodatuskapasiteetin väheneminen lisääntyvällä paineella.

  Tutkimukset ovat osoittaneet, että useat geotekstiilimateriaalit tukkeutuvat tukkeutumiseen. Kolmaturaatio on prosessi, jossa huokostilaan täyttyy pienet (silty- ja alayyhdyspartikkelit), jotka on ripustettu suodatettuun veteen, mikä johtaa maaperän ja materiaalien aktiivisen huokoisuuden vähenemiseen ja suodatusominaisuuksien voimakkaaseen vähenemiseen.

  Geotekstiilien muokkaaminen itse on väistämätöntä. Kysymys suodatusominaisuuksien geotekstiilien sammumisesta. Ja tässä on erittäin tärkeää, että geotekstilien todellinen työskentelyaika vastaa valmistajan ilmoittamia.

  Geotekstiilimateriaalien työn tieteellisessä tutkimuksessa ja toiminnallisissa havainnoissa rautateiden rakentamisessa viittaavat siihen, että jotkut geotekstilimateriaalit pystyvät täyttämään tehtävänsä koko vakiolaivun (30 vuotta) aikana. Muut, enintään 8 vuoden kuluttua, tulevat vedenpitäviksi.

  Raaka-aineiden rakenteen ja koostumuksen erityispiirteiden vuoksi neulamitotut, ei-kudotut geotekstiilit, jotka on valmistettu loputtamattomista polypropeenilankoista, ovat vähemmän alttiita tukkeille verrattuna muihin ei-kudottuihin geotekstiileihin ja siten kestävämpiä.

  Geotekstiilien valmistajat

  LLC "SIBUR GEOSINT"

  Valmistusmaa: Venäjä

  Geotekstiilien tyyppi: ei-kudotut neulan rei'itetyt jatkuvat filamentit

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polypropeeni

  Polyfelt geotekstiilit

  Valmistusmaa: Itävalta

  Geotekstiilien tyyppi: ei-kudotut neulan rei'itetyt jatkuvat filamentit

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polypropeeni

  JSC "Pinema"

  Geotekstiili Pinema TC, Pinema TCM

  Valmistusmaa: Valko-Venäjä

  Geotekstiilien tyyppi: ei-kudotut neulan rei'itetyt jatkuvat filamentit

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polypropeeni

  Alkuperämaa: Luxemburg

  Geotekstilityypin tyyppi: kuitukankaan termisesti sidottu jatkuva filamentti

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polypropeeni

  Terram geotekstiilit

  Valmistusmaa: Iso-Britannia

  Geotekstilityypin tyyppi: kuitukankaan termisesti sidottu jatkuva filamentti

  Raaka-aineiden koostumus: 30% - polyeteeniä, 70% - polypropeenia

  JSC "KOMITEX"

  Valmistusmaa: Venäjä

  Geotekstiilityyppi: kuitukangas neulattua katkokuitua, jonka leikkauspituus on 6-9 cm

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polyesteriä

  Geotekstiilit Avantex

  Valmistusmaa: Venäjä

  Geotekstiilityyppi: ei-kudotut neula-rei'itetyt katkokuidut

  Raaka-aineiden koostumus: 100% - polyesteriä

  Geotekstiilien valmistus

  Pinta (pohja), jolle tyhjennys (suodatus) geotekstiilit on asetettu, on oltava litteä ja siinä ei ole roskia, puiden juuria ja suuria kiviä.

  Pohjan ja kuivatuslaitteen valmistuksen välille geotekstiilien on oltava suojattu riittävästi ultraviolettisäteilystä (UV-stabiloimattomalle materiaalille). Tehdaspakkaus on poistettava välittömästi ennen työn aloittamista. Avattomassa muodossa geotekstiilikalvon pitäisi olla korkeintaan 2-3 viikkoa, jolloin tämän ajanjakson kasvu on mahdollista, materiaalin fysikaalisten ja hydraulisten ominaisuuksien vähäiset muutokset ovat mahdollisia.

  Geotekstiilikangas voidaan leikata haluttuun kokoon (päällekkäisyyksien huomioon ottaen) ennen upottamista vedenpoiston rakentamisessa. Leikattaessa käytetty rakennuskone tai voit käyttää saksia.

  Geotekstiilillä on samat hydrauliset ominaisuudet kaikissa suunnissa, joten sen trimmaaminen vaadittuihin mittoihin voidaan suorittaa sekä pitkin pituutta että telan leveyttä pitkin.

  Geotekstiilikangas asetettu vapaasti (ilman esijännitystä), mutta ilman aaltoja ja taitoksia. Yksittäisten geotekstiilikuvioiden päällekkäisyyden määrä viemärikaivon pituudella on oltava vähintään 0,30 m. Ylikuormitukset pinotaan seuraavan veden virtauksen suuntaan niin, ettei kangasteiden pesua tapahdu. Hyvin voimakkaassa hydrauliikkavirrassa ja vaikeissa olosuhteissa, esimerkiksi syväkauha-aukkojen kohdalla, verhojen päällekkäisyyden määrä on nostettava 0,50... 0,60 m: iin. Geotekstiilien päällysteiden päällekkäisyyksien määrän on oltava vähintään 0,15 m.