Miten lasketaan betonin määrä säätiölle

Etkö osaa laskea säätiön kuutio-kapasiteettia? Älä huoli! Tutki vain suosituksiamme ja täytä tietosi.

Itse asiassa, jotta laskettaisiin pohjan kuutiokapasiteetti, riittää virkistää algebrallisen ja geometrian koulukurssin muistot.

Lyhyesti sanottuna tämä on hyvin yksinkertainen tehtävä ja olemme valmiita antamaan sinulle lyhyimmän tavan ratkaista se.

Kuinka laskea betonin määrä säätiölle?

Useimmissa tapauksissa betonin määrää pidetään muodoltaan kuutioina. Toisin sanoen, mikä on sisäosan muodon määrä ja niin paljon pitäisi tilata (tai valmistaa) betonia.

Lisäksi muottien kuutio- kapasiteetti voidaan määrittää laskuasteessa valmiiden rakenteiden piirustusten ja tietojen mukaan. Ja viimeinen vaihtoehto on hieman tarkempi kuin ensimmäinen.

Yksinkertaisten ratkaisujen fanit voivat kuitenkin käyttää erityistä laskinta - säätiön kuutiokapasiteetin laskenta - erityisohjelma, joka syöttää pohjan oletetut mitat (pituus, leveys, korkeus, seinämän paksuus). Tämän seurauksena ohjelman käyttäjät saavat paitsi tarkan laskelman käytetyn liuoksen tilavuudesta, mutta myös suosituksia itsenäisestä betonin valmistuksesta hiekasta, sementistä ja rauniosta.

Kuten näet, laskentata alustan ja äänenvoimakkuuden tilavuutta sekä säätiön täyttämiseen käytettävän ratkaisun määrää voidaan monin tavoin laskea. Lisäksi tekstissä esitetään yksinkertaisimmat laskentamenetelmät, jotka on mukautettu perustan erityiseen suunnitteluun.

Monoliittisen levyn kuutioarvon laskeminen

Tällainen pohja on monoliittinen, suorakulmainen suuntaissärmiö, jonka pinnat voidaan mitata valmiilla muottielimillä tai piirustuksilla.

Tällaisen muottien tilavuus lasketaan yksinkertaisesti - tämän vuoksi sinun on kerrottava pohjan pohjan ja korkeuden taso. Pohjan pinta-ala on yhtä suuri kuin tulevan grillaamisen leveyden ja pituuden tuote.

Jos siirrymme sanamuodosta lukuihin, säätökerroksen kuutiomäärä, jonka mitat ovat 10x12 metriä ja laattojen korkeus 0,4 metriä, on 48 kuutiometriä (10m x 12m x 0.4m = 48 m3).

Tietyille laskelmille on tietysti vähennettävä vahvistusverkon määrästä, mutta tällaiset mitat tekevät tällaisista laskelmista merkityksetön.

Ribbonpohjan kuutio-kapasiteetin laskeminen

Nauhapohja on sama suorakulmainen suuntaissärmiö, vain ontto sisäosa. Myös pohjan sisällä voidaan sijoittaa elementtejä sisäosien tukemiseksi.

Hiukan monimutkaisesta muodosta huolimatta nauhamuotojen määrä voidaan laskea ilman paljon vaivaa. Tätä varten vähennetään muotin ulkoseinien muodostaman suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuudesta samankokoisen geometrian muoto, joka muodostuu muotin sisäseinistä.

Tämän jälkeen saadun tuloksen avulla voit lisätä sisäisten levytasojen tukemia sisäisiä nauhoja. Lisäksi poikittaiset sisäiset nauhat (suhteessa julkisivun etupuoleen) pidetään yhtenä suuntaissärmiönä ja pitkittäissuuntaisina - kahta rinnakkaislaippaa pitkin, poikittaisen nauhan viereen.

Ja jos siirrytte kaavasta numeroihin, niin 10 metriä 12 metriä, jonka nauhan leveys on 0,4 metriä ja upotettu maahan 2 metriä ja täydennetty yhdellä 0,5 metrin paksuisella nauhalla, lasketaan seuraavasti:

 • Määritä ulkoisen suuntaissärmiön 10m x 12m x 2m = 240 m3 tilavuus.
 • Laskemme sisemmän suuntaissärmiön (10-0.4-0.4) mx (12-0.4-0.4) mx 2 m = 206.08 m3 tilavuuden.
 • Laskemme 240 m3 - 206.08 m3 = 33,92 m3: n tilavuuden eron - tämä on tilavuus, jonka nauha on rakennuksen laakerin seinien alla.
 • Sisemmän nauhan tilavuudet lasketaan yksinkertaisesti (10-0,4-0,4) mx 0,5m x 2m = 9,2 m3.
 • Kokonaistäyttömäärä on 33,92 m3 + 9,2 m3 = 43,12 m3.

Pylväsperustan pylvään laskeminen

Pylväspohjan kuutio kapasiteetti määritellään kahden geometrisen kuvion summana - leveä ja matala rinnankylpypohjainen pohja sekä korkea ja kapea parallelepiped-pylväs.

Tätä arvoa kerrotaan tukipylväiden kokonaismäärällä, jotka sijaitsevat julkisivualueen kehällä 2 metrin välein.

Kuvissa talon alle 6x6 metrin pylväspohjan tilavuus, jolloin pylväiden kokonaismäärä on 20 kappaletta (neljä nurkkaa ja 16 väli), joiden pohjat ovat kooltaan 0,5x0,5x0,2 metriä ja pylväitä 0,3x0,3x0,8 metriä, lasketaan seuraavasti:

 • Emäksen kokonaistilavuus on 20 x 0,5 x 0,5 x 0,2 = 1 m3.
 • Pylväiden kokonaistilavuus on 20 x 0,3 x 0,3 x 0,8 = 1,44 m3.
 • Kokonaistäyttömäärä on 1 + 1,44 = 2,44 m3.

Laskeutuneen pohjan laskenta monoliittisella grillatauksella

Tämäntyyppisen pohjan kuutio lasketaan pylväiden (sylinterien) ja grillilevyn (suorakulmainen suuntaissärmiön) kuutioarvon summana. Eli kuten aiemmissa tapauksissa, jaamme kompleksisen täytteen joukoksi yksinkertaisia ​​muotoja, ja laskettuaan niiden äänenvoimakkuuden, saavumme halutun tuloksen.

Lisäksi sarakkeen tilavuus lasketaan sen pohjan alueen ja korkeus alhaalta grilliarvon alemmalle rajalle. Ja alustan pinta (ympyrä) on yhtä kuin neljäsosa kaksinkertaisen halkaisijan ja vakion π (3,14)

Numeerisesti lasketaan 20 pilarin halkaisijaltaan 0,4 metriä ja 2,5 metrin syvyyteen perustuvan perustan kuutiokapasiteetti, joka tukee grillausta, jonka mitat ovat 10x12x0,3 metriä, lasketaan seuraavasti:

 • Pylväiden tilavuus on 20 x (1/4 x 3,14 x 0,4 x 0,4) x 2,5 = 6,28 m3.
 • Grillitilavuus on 10 x 12 x 0,3 = 36 m3.
 • Kokonaistilavuus on 36 + 6,28 = 42,28 m3.

Kuution tilavuus. Miten laskea kuutio-ominaisuus puutavaraa?

Puurakenteiden rakentamisprosessissa käytettiin erilaisia ​​puutavaraa. Ennen hankintaa on tarpeen suorittaa laskelmat. Samanaikaisesti suurin ongelma on se, että tavaroiden epäyhtenäisten ominaisuuksien ja laadun vuoksi on joskus vaikeaa laskea sahatavaran määrää oikein.

Jotta ei ostaisi ylimääräistä puutavaraa rakennettaessa taloa, sinun on tiedettävä, kuinka laskea sen kuutio kapasiteetti.

Joissakin tapauksissa valmistajan puutavara toimitetaan pakkauksissa, jotka osoittavat tarkasti tavaroiden määrän ja arvon. Mutta tämä käytäntö on hyvin harvinaista. Siksi kysymys siitä, kuinka laskea tietyntyyppisen puun kuutio-kapasiteetti tänään on varsin merkityksellinen.

Puutavarayksikön kapasiteetin laskennan ominaisuudet

Tänään voit ostaa puuta missä tahansa hakkuualan yrityksessä, ja valtava valikoima valmiita tuotteita voit valita parhaimman vaihtoehdon tiettyjen tehtävien hoitamiseksi. Jos pituussuuntaisen sahauspuun leveys on yli 100 mm, sitä kutsutaan puuksi. Rakennusmateriaalilla on seuraavat vakiomitat: 100x100, 100x150, 150x150, 180x180 mm, pituus 600 cm. Jos kerroksen paksuus eroaa leveydestä yli kaksi kertaa, tätä rakennusaineistoa kutsutaan laudaksi, joka voi olla joko reunan tai reunan.

Puun käsittelyaste, sen tyyppi ja tyyppi vaikuttavat kuutiokapasiteetin laskentaan. Usein tilanne syntyy, kun 1 m 3: n rakennusmateriaalista on erilainen määrä sekä reunoja että reunoja. Laskelmissa sinun on valittava menetelmä, jolla tämä toiminto suoritetaan. Ensimmäinen menetelmä koostuu kunkin elementin mittojen mittaamisesta niiden myöhemmällä kertoimella ja summalla. Toinen on erityisten taulukoiden käyttö (kuutiopöydät).

Reunavarren kuutiohinnan laskeminen

Laskennan kaikki hienovaraisuudet huomioon ottaen annetaan esimerkki, jossa on tarpeen laskea 6x6 m: n puutalon rakentamiseen tarvittava puutavara, jonka enimmäiskorkeus on 230 cm. Suunnitelmissa on käyttää palkkia, jonka osuudeksi on 15x15 cm ja pituus 600 cm.

Ensin sinun täytyy tietää oikea määrä lokeja (lukuun ottamatta ikkunoita ja ovia), joka kulkee seinien rakentamiseen. Tätä varten rakennuksen korkeus on jaettava yhden login korkeudella: 230/15 = 15,33 tai 15 kpl. Toisin sanoen yhden seinän rakentamiseen tarvitaan 16 baaria (15 + 1 peruskruunu). Sen jälkeen tuloksena oleva arvo kerrotaan 4 seinämillä: 16 * 4 = 64 kpl. Seuraavaksi sinun täytyy tietää, kuinka paljon m 3: 64 * 0.15 * 0.15 * 6 = 8.64 m 3.

Laskelmien helpottamiseksi voit käyttää tietoja erityisestä taulukosta. Näiden arvojen avulla voit tarkistaa aiemmin saavutetut tulokset. Pöydän mukaan 1 puun 15x15 cm tilavuus on 0,135 m 3. Tästä syystä 64 tällaisen elementin kuutiokapasiteetti on 64 * 0.135 = 8,64 m 3.

Sahatavaran kuutio-kapasiteetin laskeminen

Puutavara - yksi yksinkertaisimmista puutavaralajista, jota käytetään laajalti tapauksissa, joissa esineen ulkonäköllä ei ole erityistä merkitystä. Tämä rakennusmateriaali on pituussuuntaisesti sahattu loki, jossa on vaahto. Toisin kuin sahatavara, sahatavara on vain kiinteä paksuus ja pituus, ja leveys voi vaihdella riippuen siitä, mistä paikasta sahauslaji on sahattu. Näin ollen kuidun kapasiteetin laskeminen reunustamattomille levyille suoritetaan toisella menetelmällä.

Tarkimmalla laskennalla levyt taitetaan yhdeksi pinoksi, jonka jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Seuraavaksi saadut arvot summataan ja jakautuvat kahdella. Tällöin saadaan yksi elementin keskimääräinen leveys. Tämän jälkeen pinon leveys, paksuus ja pituus kerrotaan yhdessä, ja sitten vähennyskerrointa sovelletaan.

GOST: n mukaan sahatonta puutavaraa varten pelkistyskerroin on 0,63 ja puolipuusta 0,5.

Esimerkiksi 150 epäkerrattomat levyt on laskettava, jos yhden elementin paksuus on 25 mm ja pituus 600 cm. Ensinnäkin 10 levyä pinotaan, minkä jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Esimerkiksi leveimmän levyn leveys on 21 cm ja kapein 16 cm. Sitten nämä arvot summataan ja jaetaan 2: (21 + 16) / 2 = 18,5 cm.

Seuraavaksi lasketaan vastaanotetun pinon tilavuus: 0,025 * 10 * 0,185 * 6 * 0,63 (pelkistyskerroin) = 0,175 m 3. Tämän jälkeen lisätään toinen pino ja sen tilavuus lasketaan. Viimeisessä vaiheessa summataan kunkin pöllien tilavuudet, mikä on epäpohjoisen levyn kokonaiskapasiteettia.

Miten laskea kuutiomäärä

Miten laskea kuutiometriä

Aluksi on otettava huomioon se, että kaikki nykyaikaisessa fysikaalisessa tiedossa ja arjessa käytettävät mittayksiköt ovat muuta kuin tutkijoiden ahkera työ satojen vuosien ajan. Jotta voitaisiin johtaa kaikkia tuumaa, kilometrejä ja puntia yhteiseen nimittäjään, he päättivät siirtyä yhteiseen mittayksikköön. Nykyisen metrijärjestelmän perustana oli kiloa ja metriä. Kaikki muut mittayksiköt ovat johdannaisia, myös kuutiometriä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka eri rakennusmateriaalien kuutiometriä voidaan laskea.

Kuumamittari mittaa kehon tai aineen tilavuutta. Kuutio on tilavuudeltaan kuutio muoto, jonka kylkiluut ovat täsmälleen yhden metrin pituisia. Kuumamittarin laskentakaava on hyvin yksinkertainen ja näyttää tältä: 1m3 = 1mx1mx1m.

Mittaus kuutiometreinä riippuu sekä kiinteistä aineista (esim. Sahatavara, raudoitetut betonilohkot) että nesteestä (asuinalueiden vedenkulutus, betonin kulutus) ja kaasumaiset (kotitalouskaasun mittaus hyödyllisyyslaskelmissa).

Kuutiokapasiteetin laskentamenetelmät

On selvää, että jos alustavat tiedot esitetään vastaavissa mittayksiköissä (esimerkiksi litroina tai kuutiosenttimetreinä), niiden muuntaminen tilavuusyksikköiksi ei vie paljon aikaa. Kuitenkin, jos siirto kohdistuu massaan tai alueeseen, tarvitaan lisätietoa ja laskeminen on monimutkaisempaa.

Sahatavaran kuutiokapasiteetin laskeminen:

Kun olet laskenut reuna-alustan kuutio- kapasiteetin, sinun on käytettävä geometrian oppitunnin aikana hankittua tietoa. Sahatavaran tapauksessa sinun on yksinkertaisesti kerrottava kolme standardiarvoa. Kuitenkin ei-koko pakkaus (puutavara) otetaan huomioon. Yhden elementin kuutiokapasiteetin laskemista on ensin suoritettava, minkä jälkeen lasketaan uudelleen pakkaamattomien levyjen (palkkien) kokonaismäärä, kerrotaan tämä määrä tuloksena olevasta tilavuudesta.

Laskettaessa kuutiokapasiteettia tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää samoja mittayksiköitä, eli muuntaa levyn kaikki mitat mittareiksi (senttimetreinä). Mittaukset tulee suorittaa parametrien mukaan: pituus, leveys, paksuus.

Kuutkimattoman levyn kuutioarvon laskeminen:

Kuution tilavuuden laskeminen edellyttää myös pituuden, leveyden ja korkeuden mittaamista. Ero on se, että yhden levyn kuutiokapasiteetin laskeminen on mahdotonta, joten levyt pinotaan ja mitataan eri kertoimilla.

Jotta laskelmat saataisiin luotettavammiksi, on suositeltavaa sijoittaa levyt paaluun, sitten ottaa keskimäärin indikaattori ohuimmista ja laajimmista levyistä, taittaa kaksi tulosta ja jakaa puolet. Näin ollen leveyden keskiarvo tunnistetaan, leveys ja pituus mitataan perinteisellä menetelmällä.

Seuraavassa vaiheessa kerrotaan pinon leveys, pituus ja leveys yhdessä ja käytämme vähennystekijää. GOST: n mukaan tämä kerroin puolipalkille ja epäterävällä aluksella on vastaavasti 0,5 ja 0,63. Laskelmien yksinkertaistamiseksi puutavaran tuottajat toimittavat tavaroita, joiden arvo on 0,7.

Kun olet laskenut yhden pinon puusta, voit siirtyä toiseen, kolmasosaan ja niin edelleen.

Kellarityypit ja kuutiomalliset ominaisuudet

On selvää, että kuutio- kapasiteetin laskeminen kussakin tapauksessa on yksilöllistä. Aloitetaan pylväsperusta:

 1. Laskemme betoniterästen pylväiden määrän (kukin erikseen). Tätä varten moninkertaistamme sen sivut keskenään ja peruselementin korkeudelle.
 2. Pylväiden ympyränmuotoisessa poikkileikkauksessa kerrotaan niiden säteen neliö elementtien lukumäärän mukaan.
 3. Tulos kerrotaan tuen korkeudella.
 4. Tuloksena oleva luku kerrotaan perustuspilarin rakentamisessa tarvittavalla numerolla. Tuloksena saamme betonin kokonaismäärän.
 5. Jos kyseessä on joukko pohjaelementtejä, joissa on betonikiinnitys, on välttämätöntä käyttää parallelepiped-kaavaa ja laskea sen tilavuus.

Kun lasketaan kaistaleen tilavuuden kuutio kapasiteetti, määritämme ensin sen poikkileikkaus. Jos se on sileä, ei ole vaikeaa laskea kuutiometriä. Tässä tapauksessa kerro rakenteen ympärys paksuudeltaan ja leveydeltään. Seuraavaksi seuraa laskennan ohjeita:

 • Esimerkiksi meillä on rakenne 10 x 10 metrin sivuilla. Perusleveys - 0,4 metriä, paksuus - 0,7 metriä;
 • Siksi rakenteen kehä on 40 metriä (10 * 4). Kun arvot on kerrottu, saamme 11,2 metriä. Tämä on kuitenkin vain osoitus ulkoseinien pohjan tilavuudesta;
 • Sanotaan, että talossa on kaksi väliseinää (joiden pituus on 10 metriä, pituus kohtisuorassa on 5 metriä, molempien leveys on 0,3 metriä ja paksuus 0,7 metriä);
 • kerrotaan yhden jakson parametrit (10 * 0.3 * 0.7 = 2.1), sitten toinen (5 * 0.3 * 0.7 = 1.05). Lisäksi lisäämme vain saadut arvot ja saamme nauhateollisuudelle tarvittavan betonin kokonaismäärän (11,2 + 2,1 + 1,05 = 14,35 m3).

Laattojen pohjan kuutiokapasiteetti lasketaan helpoimmin. Laattapohjan kuutiokapasiteetin määrittämiseksi sinun on vain kerrottava laatan pituus, leveys ja paksuusparametrit.

Esimerkiksi seuraavat tiedot ovat: 10, 0,4 ja 10 metriä. Laskemme tilavuus kertomalla indikaattorit, ja saamme 40 m3 - vaaditun betonin määrää.

On kuitenkin huomattava, että laattasäiliön lujuuden lisäämiseksi on usein turvauduttu kiinnittämään levyjä jäykisteillä. Jos olet tekemisissä juuri tällaisen projektin kanssa, tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi sinun on laskettava levy ja reunat tilavuus erikseen ja lisättävä saadut arvot.

Joten, merkki, joka liittyy uuniin, tiedämme jo. Jäljellä on vielä laskettaessa kuonakapasiteettia.

Oletetaan, että meidän tapauksessa meidän pohjalla on neljä vahvistettua elementtiä, joiden osoittimet ovat 10, 0,25 ja 0,3 metriä. On selvää, että yhden jäykisteen määrä on 0,75 metriä. Kaikkien reunojen kokonaisluku on sama kuin kolmas kuutiometri (0,75 * 4). Tällöin laattaohjauslaitteen tarvitseman laastin kokonaismäärän laskemiseksi sinun on lisättävä saadut arvot (40 + 3) ja saada 43 m³.

Huoneen kuutiokapasiteetin laskeminen

Jos haluamallasi huoneella on yksinkertainen muoto, laske sen kuutiomäärä ei ole ollenkaan vaikea: vain moninkertaistaa huoneen leveyden, pituuden ja korkeuden parametrit.

Jos sinulla ei ole yhtä tai useampaa huoneen ominaisuutta, mittaa ne mittanauhalla tai etäisyysmittarilla. Mittausten tarkkuuden parantamiseksi voit mitata vastakkaisten seinien korkeus ja leveys kahdesti, lisää sitten ja jakaa tulokseksi saatu arvo puoleen (etsi aritmeettinen keskiarvo).

Oletetaan, että tunnet huoneen alueen. Kuutioarvon löytämiseksi sinun on moninkertaistettava tämä indikaattori korkeuden mukaan.

Jos huoneessa on monimutkainen muoto, ensin jaetaan huoneen ehtona yksinkertaisiin muotoihin ja lasketaan niiden geometristen kaavojen avulla kunkin äänenvoimakkuus ja lisäät arvot.

Massan kuutiokapasiteetin laskeminen

Jos aineen massa on tiedossa, jolle on tarpeen laskea tilavuus (kuutiokapasiteetti), on ensin selvitettävä tämän aineen tiheys. Tämä indikaattori voidaan mitata itsenäisesti tai voit selvittää aineen tiheyden taulukossa.

Jotta saataisiin selville kuutiometrien määrä, meidän olisi jaettava aineen massan tunnettu indikaattori tiheydeltään. Tässä tapauksessa massa mitataan kilogrammoina ja tiheys kilogrammoina / m3.

Ei-standardit menetelmät kuutiokapasiteetin laskemiseksi

Jos olet tekemisissä minkä tahansa epäsäännöllisen muodon kanssa ja samalla tiedä, kuinka paljon materiaalia, josta keho on tehty, voit käyttää kaikkia Arkhimedesin tunnettuja lakeja. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laske kehon veteen ja mitata aluksesta poistetun veden tilavuus - tämä on indikaattori upotetun rungon tilavuudesta.

On toinen tapa laskea kehon kuutio kapasiteetti. Se on melko työlästä, mutta joissakin tapauksissa se on ainoa tie ulos. Joten, sinun on mitattava kuutiometriä materiaalia. Tämä voidaan tehdä kauhalla. Jos puhutaan vakiovarusteisesta kauhasta, sen kapasiteetti on 10 litraa tai 0,01 m3. Tästä syystä sataa sellaista mielenkiintoista materiaalia, ja se on yksi kuutiometri.

Kuten näette, kunkin yksittäisen tapauksen kalkin laskeminen on hyvin yksilöllistä. Paljon riippuu siitä, mitkä indikaattorit ovat jo tunnettuja ja mitä on täsmennettävä. Joka tapauksessa aineen (betoni, vesi, hiekka jne.) Tai tilojen kuutioprosentti on erittäin tärkeä paitsi ammattikentällä myös arjessa. Ei kuitenkaan ole vaikeaa henkilö, joka ei ole täysin riippuvainen matemaattisista tieteistä tekemään tarvittavat laskelmat.

Kruchinina Julia Viktorovna

Kuinka laskea vaaditun levyn tilavuus?

Yksi tapa säästää rahaa on ostaa rakennusmateriaaleja vaadittavassa määrin, enempää eikä vähemmän. Yksityinen kehittäjä tietää hyvin, kuinka monta ja mitä näytteitä hän tarvitsee hankkia tietyn työn suorittamiseen. Mutta vaikeus on, että hallitus, harvoin poikkeuksin, niitä ei myydä - vain erissä. Ja rakentamiseen kukaan ei osta muutama kappale. Miten määrität, kuinka monta m 3 puuta ostaa?

Kuinka valita puutavaraa?

1. Käsittele tarvittavia aihioita, jotka perustuvat niiden jatkokäytön erityispiirteisiin. Tämä tuote on luokiteltu sahattuiksi, obapoliksi ja epäpuhtaiksi. Jos puuta tarvitaan molemmilla, ostotilavuus on laskettava erikseen kullekin tuotetyypille.

2. Päättää vaaditut lineaariset parametrit tuotteista ja kääntää ne yhdeksi ulottuvuudeksi. Koska kuutioprosentti on m 3. Jotta laskentaa olisi helpompaa, pituus, leveys ja paksuus olisi kirjattava metreinä.

3. Laske kunkin tyypin ja koon aihioiden määrä.

Rakentamisprosessissa vaaditaan erilaisia ​​pituuksia. Jos tässä parametrissa ne ovat hyvin erilaisia, on tarpeen laskea jokaisen ryhmän kuutio kapasiteetti erikseen - näin voit vähentää jätettä leikkaamalla. Ennen laskemista on suositeltavaa selvittää, kuinka kauan tuotteet myydään rakennusmateriaalimarkkinoilla. Tosiasia on, että heille jokaisella valmistajalla voi olla omat vakiokoot. Tässä ryhmität tuotteet näiden arvojen mukaan ja laske sitten, kuinka monta ja mitä kortteja tarvitset. Jos teet itse pöydän ja ajattelet kaiken hyvin, on hyvä säästää rahaa.

Puun tilavuuden laskennan ominaisuudet

On tyypillisiä taulukoita, joiden tarkoituksena on määrittää eri aihioiden (lokit, levyt, palkit) tilavuus. Voit myös laskea laskutoimitusten avulla, jotka ovat käytettävissä aihealueilla. Mutta käytännössä "kenttä" -olosuhteissa meidän on työskenneltävä "manuaalisessa" tilassa. Eli lasketaan kortin kuutio, käyttäen vain mittanauhaa, sillä markkinoilla pino ei kerää täsmälleen 1 m 3 kpl.

1. Edge board.

Esimerkki (niille, jotka ovat unohtaneet koulunkäynnin).

 • Lasketaan likimääräinen (koska virheet eivät ole välttämättömiä mittausten aikana) kuusikapasiteetin, jonka pituus on 6 m ja leveys 200 mm. Käännöksen tekeminen käy ilmi: leveys - 0,2; paksuus - 0, 04 (m).
 • Tällöin kuutiomainen kapasiteetti on 1 sahattu levy, jossa on annettu parametreja 6 x 0,2 x 0,04 = 0,048 m 3. Tekniikka on yksinkertainen, tärkeintä ei ole unohtaa kääntää kaikki ulottuvuudet m: ksi.
 • Jos on tarpeen laskea, kuinka monta levyä on "kuutio", niin tehdään aritmeettinen operaatio - 1 m 3 on jaettu kubarioksi.
 • Esimerkissämme on 1 / 0.048 = 20.83. Pyöristää jopa koko numeroon - 21 kappaletta.

2. Saumattomat tuotteet.

Sivupintoja ei ole työstetty. Pakkauksissa olevat tuotteet ovat pääsääntöisesti uudelleenluokittelussa. Tämä tarkoittaa, että puu voi olla eri rotuja ja koot (erityisesti työkappaleen leveys) eroavat toisistaan. Pinoamisen tilavuus tässä tapauksessa on melko vaikeaa. seuraavasti:

 • Tarkasta pakkaus huolellisesti. Tehtävä on valita 2 tasaisinta levyä. Ja yksi - kapein, toinen - laajin.
 • Poista kaikki mitat kustakin ja laske keskiarvot pituuksille, leveydelle ja paksuudelle.

Esimerkki. Yksi neliön leveys - 15 cm, toinen - 35. Taitamme ja jaamme puoleen - (15 +35) / 2 = 25 cm. Samalla menetelmällä määritetään myös muut keskimääräiset lineaariset parametrit.

Mikä on erikoista sahatavaran laskelmien suhteen? Heillä on epätasaiset sivupinnat. Siksi kaarevuuden vuoksi näytteiden sovittaminen toisiinsa ei ole niin tiheää. Tämän seurauksena aukkoja ja aukkoja. Siksi otetaan huomioon korjauskerroin, joka riippuu paljolti kosteudesta ja puutyypistä. Sen vähimmäisarvo on 0,62, enimmäismäärä on 0,7.

Käytännössä materiaalien laatu määritetään "silmällä", joten muutos on keskimäärin 0,66. Saadaksesi lopullisen tuloksen, sinun on kerrottava syntyvä kuutio kapasiteetti määritetyllä kertoimella.

Jos työskentelet suurella paalulla, todennäköisyys virheestä laskelmissa kasvaa dramaattisesti. Jotta ei liikaa maksettaisi, on suositeltavaa säilyttää levyt pakkauksissa 10 kpl. Jokaisesta niistä tehdään mittaukset seuraavien kuutiokapasiteettilaskelmien avulla.

Samalla menetelmällä lasketaan obapolille (laatta). Ero on vain kerroin. Sen arvo on 0,48 - 0,74.

Broadcasting online-televisio, yli 1000 kanavaa täysin ilmaiseksi

Liiketoimintalevyn kuutioiden laskeminen.

Ennen liiketoiminta-aihion tilavuuden laskemista sahatavara lajitellaan kahteen ryhmään pituuden mukaan: yli 2 metriä ja enintään 2 metriä. Kääpiö sopii paaluun, levyjen paksut ja ohut päät asetetaan vuorotellen vastakkaisiin suuntiin ja laattapinnan ylä- ja alaosaan. Lyhyt kärkeä pinotaan telakointiin pituussuunnassa. Pinoava pino on mahdollisimman tiiviisti sijoitettava, sillä on oikeat kulmat ja sama korkeus pinoon.

Lisäksi kertoimalla keskilinjan pituus ja leveys korkealle korkeudelle määrätään taittuvuus. Puutavarayksiköissä on kaksi kuutiometrin käsitteitä: tiheä kuutiometriä ja taitettava kuutiometri.

Tiheän puun kuutiometri on tilavuus, joka saadaan mittaamalla jokaisen yksittäisen valikoiman (puutavara, vaneri, lokit) ilman tukien määrää kuoren ja kuoren tilavuuden välillä.

Taitettava kuutiometri - 1 metriä kuoppaisten paalujen pinossa pinottavan puun tilavuuden mittayksikkö. Varaston kuutiometreinä lyhytpituisia lajikkeita, polttopuita, mukaan lukien tukkien tilavuus ja kuoren tilavuus otetaan huomioon.

Siirtyminen taittuvista kuutiometreistä kuutiometreihin karkeasta puusta tehdään kertomalla puun koko puukerroin niiden arvolla.

Muuntokerroin tiheiden kuutiometrien laskemiseksi varastoihin kuutiometreinä hyväksyttiin Venäjän federaation työministeriön päätöslauselmalla nro 53, 19.9.1995. Pyöreän ja halkaistujen polttopuiden lämmittämiseksi 1-2 metrin pituisella kuumentamisella, muuntokerroin tiheistä kuutiometreistä varastointilometreihin on 1,43. 0,7 kerrointa käytetään muuntamiseen taivutuksesta tiheään kuutiometriin.

Huomaa: Polttopuun hinnan laskemisessa käytetään yleensä taitettavaa kuutiometriä.

Kuinka tilata kuutiokapasiteetti

Huoneen kuutiohjelman alle tarkoitetaan tavallisesti sen tilavuutta, ilmaistuna kuutiometreinä. Jos tunnemme huoneen perusparametrit (pituus, leveys ja korkeus), laske sitten sen kuutiomääräinen kapasiteetti on hyvin primitiivinen. Jos rakenteessa on kuitenkin vaikea muoto, sen tilavuus on melko vaikea laskea.

opetus

1. Huoneen kuutioarvon laskemiseksi kerrotaan sen pituus, leveys ja korkeus. Käytä siis kaavaa: K = D x L x H, missä: K on huoneen kuutiomäärä (tilavuus ilmaistuna kuutiometreinä), D, W ja B ovat huoneen pituus, leveys ja korkeus, ilmaistuna metreinä. huoneen pituus on 11 metriä, leveys 5 metriä ja korkeus 2 metriä, sen tilavuus on 11 x 5 x 2 = 110 kuutiometriä.

Vihje 2: Laske aritmeettinen keskiarvo

Aritmeettinen keskiarvo on tärkein esitys, jota käytetään useilla matematiikan ja sen sovellusten aloilla: tilastot, todennäköisyysteoria, taloustiede jne. Aritmeettinen keskiarvo voidaan määritellä keskimääräisen arvon yleiseksi edustukseksi.

opetus

1. Numeroryhmän aritmeettinen keskiarvo määritellään niiden summana jaettuna niiden lukumäärän kanssa. Eli kaikkien sarjanumeroiden summa jaetaan tässä joukossa olevien numeroiden määrällä. Erityisen alkukantainen tapaus on löytää 2 numeroiden x1 ja x2 aritmeettinen keskiarvo. Sitten niiden aritmeettinen keskiarvo on X = (x1 + x2) / 2. Sano, X = (6 + 2) / 2 = 4 on numeroiden 6 ja 2 aritmeettinen keskiarvo.

Vihje 3: Kuinka laskea huoneen pinta-ala

Jos aiot myydä asuntoa, tehdä korjauksia huoneeseen, vaihtaa sisustusta ja huonekaluja, sinun on usein vastattava kysymykseen: "Mikä huoneen huone on asunnossa?" Ja likimääräinen luku ei ole täällä sopiva. Sohva, ei sovi kulmaan, linoleumin tai maton puute, voi pysyvästi pilata terveyttä. Asunnon dokumentaatiossa on virheitä. Jotta ongelman voi ohittaa, harkitse huoneen alueen määrittämistä itsenäisesti.

 • - mittanauha tai mittanauha;
 • - lyijykynä.

opetus

1. Jos huone on tyypillinen suorakulmio, sinun on laskettava alue pari minuuttia. Mittaa huoneen pituus ja huoneen leveys. Tämän jälkeen moninkertaista kaksi numeroa. Sanotaan, että huoneen pituus on 5,2 m ja leveys 3,5 m. Sitten huoneen pinta-ala on 18,2 m.

Vihje 4: Miten lasketaan ympyrän pituus

Ympyrä on osa ympyrän rajoittamaa tasoa. Ympyrällä on ympyrän keskipiste, pituus, säde, halkaisija sekä muut lajittelut. Ympyrän pituuden laskemiseksi sinun on tehtävä muutamia alkeellisia toimia.

 • Riippuen tilanteesta, saatat tarvita taidon joko ympyrän säteen tai halkaisijan taitoa.

opetus

1. Ennen kuin jokainen ymmärtää, mitä tietoja sinun pitää käyttää piirin pituuden havaitsemiseksi. Mahdollinen, kun otetaan huomioon ympyrä, jonka säde on yhtä kuin R. Ympyrän säde (ympyrä) on segmentti, joka yhdistää ympyrän keskipisteen kullekin ympyrän pisteelle. Jos ympyrä on annettu, jonka säde on tuntematon, ongelman tila ei sisällä sädeä vaan annettavan ympyrän halkaisijaa, joka tavanomaisesti on yhtä kuin D. Tässä tapauksessa kannattaa muistaa, että säteen pituus on puolet halkaisijan pituudesta. Halkaisija on segmentti, joka yhdistää kaksi ympyrän vastakkaista pistettä keskenään, mikä rajoittaa tasoa muodostaen tietyn ympyrän, kun taas tämä segmentti kulkee ympyrän keskipisteen läpi.

Vihje 5: Miten laskea huoneen pinta-ala

Suunnitellessasi mitä tahansa tilaa, sen ala on tiukasti laskettu. Tilojen tilan selvittämiseksi on mahdollista tarkastella ja löytää se asiaan liittyvissä asiakirjoissa. Jos tällaisia ​​asiakirjoja ei ole saatavilla, on sallittua laskea itsenäisesti mittauslaitteiden tuki.

 • Ruletti- tai lasersäteenmittauslaite, kulmakappale

opetus

1. Jos huone on suorakulmio, mittaa nauhamitta (on toivottavaa ottaa tarkempi laserlaite), mittaa huoneen pituus ja leveys metreinä, ja kerro siitä arvosta. Tulos tulee olemaan tilojen pinta-ala. Jotkut etäisyysmittarimallit laskevat alueet mekaanisesti.

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
"Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

Miten laskea puun kuutio kapasiteettia ostettaessa sitä ja rakentaa taloa

Ennen minkään rakennusmateriaalin hankkimista on tarpeen määrittää oikea summa mahdollisimman tarkasti, muuten voit menettää jonkin verran jäljellä olevan ylijäämän tai ylimääräisten ostojen vuoksi sekä häikäilemättömien myyjien epävirallisen petoksen mahdollisuuden. Puutavaran, tukkien, levyjen ja vastaavien puutuotteiden tiedetään toteutuvan kuutiometreinä, mikä tarkoittaa, että kaikissa räikeissä on välttämätöntä tietää laskelmat näiden materiaalien tilavuuden määrittämiseksi sekä siirtää haluttu kappalemäärä kuutioiksi ja takaisin. Ja jos talon rakentaminen talon rakentamiseen laskettaessa tarvittavan rakennusaineen määrää, on myös otettava huomioon tulevan rakentamisen rakenne ja ominaisuudet.

Puutavaran, aluksella ja vastaavan puutavaran kuutiomäärästä on helppo laskea. Tätä varten sinun on tiedettävä tuotteen paksuus, leveys (korkeus) ja pituus. Ja kuten geometrian kouluopetuksesta tiedetään, on välttämätöntä moninkertaistaa nämä ulottuvuudet:

V on puun tilavuus, m 3;

Mitat ennen laskentaa olisi annettava yhden mittayksikön mukaan: mm, cm tai m. Parempi metreissä, jotta käännös ei olisi mahdollista 3 mm: stä tai 3 cm: sta m3: een.

Palkin kokotaulukko

Esimerkiksi lasketaan 150x200-palkin kuutio-kapasiteetti. Nämä mitat tiedetään ilmoitettaviksi mm. Toisin sanoen tuotteen paksuus on 0,15 m ja leveys 0,2 m. Palkin ja lankojen vakiopituus on 6 m (joskus myös ilmoitettuna mm - 6000). Tai ehkä toinen. Mutta esimerkiksi ottakaamme tarkalleen 6 m. Sitten tämän puutavaran määrä:

0,15 ∙ 0,2 ∙ 6 = 0,18 m 3.

Nyt voit kääntää tämän tuotteen (kappaleina) vaaditun numeron kuutioiksi. Oletetaan, että 49 kpl tarvitaan:

0,18 ∙ 49 = 8,82 m 3.

Kun tiedät yhden tuotteen tilavuuden, voit myös laskea palkin kuution eli määrittää, kuinka monta yksikköä (kappaleita) on 1 m 3. Tällöin on välttämätöntä jakaa yksi kuutiokappale kuutiluokan kapasiteettiin, joka on jo laskettu tai vertailutaulukosta (tarkasteltavana olevassa esimerkissä 0,18 m 3) otettu yksittäinen tuote:

1 / 0.18 = 5.55555... kpl.

Tämän tyyppisen puun määrä mille tahansa tilavuudelle lasketaan samalla tavalla.

Edellä olevista menetelmistä ja laskentayksiköistä seuraa, että halutun puutavaran määrä on helppo laskea palasiksi tai kuutiometreinä. On kuitenkin aina muistettava, että 1 kuutiometrissä ei ole paljon näitä tuotteita. Esimerkissä mitat 150x200, pituus 6 m - 5.55555... kpl. Järkevä, useimmiten puun vähittäiskauppiaat käyttävät tätä taitavasti.

Esimerkiksi tarvitset tämän materiaalin yhden kuution esimerkistä. Myyjä julkaisee tietenkin 5 tuotetta, mutta ottaa summan kuin koko kuutio. Ylimääräinen maksu on puolipalkki.

Ja sanokaamme talon rakentamiseksi tarvitsemme saman 49 baarin esimerkistä. Ja jos myyjä katsoo seuraavan järjestelmän mukaisesti, sinun on huomattavasti ylitettävä vastaanotetun puutavaran:

 • 1 kuutio - 5 tuotetta 150 x 200, pituus 6 m;
 • 49/5 = 9,8 kuutiota maksaa.

Tämä on puhtaan veden erota 5 yksikköä puuta. Ne ovat tarpeettomia eikä niitä tarvita, mutta niitä maksetaan, mutta niitä ei saada. Edellä olevissa laskentapereissa nämä 49 tuotetta on jo muunnettu kuutioiksi - tämä on 8,82 m 3. Toisin sanoen "erityisen yritteliäs" myyjä pettää epäsietämätöntä ostajaa:

9,8 - 8,82 = 0,98 m3 puuta,

joka on 0,98 / 0,18 = 5,44444... kpl. tämä puu (0,18 on yhden lasketun tuotteen tilavuus).

Siksi on oikein laskea etukäteen täsmällisesti materiaalin kappaleiden (kappaleiden) määrä ja vain silloin, kun käytetään näitä tietoja ja palkin tai levyn mitat, laskea niiden todellinen tilavuus.

Toisin sanoen, kun kyseessä olevassa esimerkissä hankitaan yksi kuutiometri, sinun on ensin päätettävä, kuinka monta palkkia todella tarvitaan - 5 tai 6. Ja sitten lasketaan niiden kuutiomäärä:

0,15 0,2 ∙ 6 ∙ 5 (tai 6 kappaletta) = 0,9 (tai 1,08) m 3.

Ja tämän puun 49 yksikölle:

0,15 0,2 ∙ 6 ∙ 49 = 8,82 m 3.

Sitten sinun on maksettava näistä 0,9 (1,08) tai 8,82 kuutioista, jotka saavat täsmälleen 5 (6) tai 49 tuotetta. Lisäksi kappaleen määrä ja tilavuus m 3: ssä on ilmoitettava myyjän myymän puun kauppalaskussa.

Valmis puu rakentamiseen

Toinen tärkeä ominaisuus, että sinun pitäisi olla tietoinen puutavaran tai kuitujen kuutiomääräisen laskemisen oikeasta laskemisesta ostaessaan niitä. Puun todellinen pituus on yleensä aina hieman korkeampi kuin standardin mukainen tai tuotteen valmistajan ilmoittama. Niinpä 6 m: n sijaan sahatavaran keskipituus on pääsääntöisesti 6,05 m. Tämä johtuu siitä, että sahatavaran päitä ei käsitellä leikkaamisen jälkeen, minkä vuoksi ne saattavat olla epätasaisia, kulkevat kulmissa ja jopa erilaiset. likainen. Tietenkin nämä 5 cm: n ei tarvitse maksaa. Mutta jotkut älykkäät myyjät, vaikka melko harvoin, yrittävät vielä ottaa huomioon tätä laskettaessa kuutiometriä, mikä on puhdasta petosta.

Ja laskelmien osalta ura- ja profiilipuuta. Pistojen, urien ja muiden ulkonevien tai koneistettujen paikkojen läsnäoloa ei pidä sekoittaa. Näiden materiaalien kuutiokapasiteetin laskenta ei eroa tavallisten tuotteiden määrän määrittämisestä, jotka ovat jopa kaikilla sivuilla. Ura- ja profiloidun sahatavaran osalta sääntö on, että vain tuotteen pääosa (työleveys) mitataan ja otetaan huomioon, eikä kaikkia rakenteellisesti tarvittavia ja / tai koriste-elementtejä oteta huomioon laskelmissa. Tätä säännöstä sovelletaan kaikenlaisiin puulajeihin.

Kun on tarpeen ostaa runsaasti puuta, niiden kuutiokapasiteetti lasketaan jonkin verran eri tavalla kuin edellä. Esimerkiksi puutavaraa ja kartonkia tarvitaan mahtava tilava talo, sekä sen lähellä sijaitseviin muihin tiloihin. Tässä tapauksessa vaaditut sahatavarat ovat varmasti poikkileikkaukseltaan ja pituudeltaan erikokoisia. Halutun materiaalin tyypin mittaaminen ja laskeminen samanlaisilla ostotilavuuksilla on ammatti, joka voi kestää yli yhden päivän.

Tällaisissa tapauksissa on olemassa erityinen laskentamenetelmä. Se perustuu kahteen tärkeään käsitteeseen:

 1. 1. Tiheät kuutiometriä puuta. Niin sanottu määrä, joka on vain puun varassa eikä siinä ole tyhjyyttä, ja myös välejä. Se määritetään mittaamalla yksittäisiä puutuotteita yksitellen ja sitten laskemalla niiden kokonaistilavuus.
 2. 2. Taitettava kuutiometri. Niin kutsuttu tilavuus, joka on kaikkein tiheämmin pinottu puutavara ja jossa on aukkoja sekä puun yksittäisten tuotteiden välisiä aukkoja. Määritä se mittaamalla pinon ja sitten jälkimmäisen koon myöhempi kertominen. Lisäksi tällaisessa pakkauksessa suurin osa materiaalista olisi suunnilleen sama pituus ja loput tuotteet voivat olla lyhyempiä, mutta ei enää. Läsnäolo lyhytpuutavaraisissa pinossa, joka on sovitettava tiukasti toistensa taakse.

Jotta lasketaan nopeasti suuri määrä tarvittavaa ostettua puutavaraa, joka on jo valmistettu ja varastoitu pinon muodossa, jälkimmäinen ensin mitataan ja sitten sen tilavuus lasketaan. Tämä lasketaan kuutiometrillä. Tämän jälkeen sen arvo on kerrottava erityisellä muuntokerralla. Tuloksena on vain puun määrä (tiheä kuutiometriä), eli juuri niitä materiaaleja, jotka ostetaan ja maksetaan.

Muuntokertoimen arvoa säännellään useilla sahatavaran standardeilla: GOST 6782.2-75, 6782.1-75, 6564-84, OST 13-24-86 ja muut. Puutavaraa ja kartonkia riippuen niiden kosteudesta ja puusta, josta ne on valmistettu, on alueella 0,74-0,82.

Talon kuution tilavuuden laskemiseksi tarvitset sen projektin, jonka pitäisi olla jo valmiina ennen rakentamisen alkamista. Rakenteen piirustuksista saadaan seuraavat tiedot:

 • Ulkoseinien korkeus, mitattuna säätiön tasosta. Merkitse H.
 • Sisäisten väliseinien korkeus, jos ne ovat olemassa ja niiden on oltava palkista.
 • Ulko- ja sisäseinien pituus.
 • Ristikkojärjestelmässä käytettävien palkkien lukumäärä ja pituus, lattiapalkit ja puuportaan katto sekä muut rakenteet - mikäli tämä on hankkeen edellytys.

Valitse sitten materiaalin paksuus jokaiselle edellä mainitulle rakenteelle. Ulkoiset ja sisäiset laakerin seinät riippuen rakennettavan talon tarkoituksesta ja alueesta, jossa sitä rakennetaan. Epäyhtenäiset väliseinät - omalla harkintansa mukaan. Ulkoseinien kellarista (alin) kruunu on tavallisesti hieman paksumpi kuin muulla puulla niille. Rakenteen jäljelle jääneistä elementeistä materiaalin paksuus valitaan sen toiminnan olosuhteiden perusteella sekä rakenteiden vaaditusta lujuudesta, jossa sitä käytetään. Hyvin suunnitellussa projektissa, muuten, seinien, puurakenteiden, puulattian ja muiden rakenteiden puun paksuus olisi jo ilmoitettava.

Nyt on vain puhdas aritmeettinen. Ensin lasketaan talon ympärysmitta - lisäämme kaikki ulkoseinän rakenteet. Yksinkertaisen suorakulmainen tai neliömäinen rakenne tarvitsee vain lisätä sen leveyden ja pituuden ja moninkertaistaa tulokseksi saatu arvo 2. Tällöin katsotaan kellarirenkaan kuutio:

VC - maapähkinän kokonaiskapasiteetti m 3;

TC - jalustan paksuus, m;

ZC - sen leveys (korkeus), m;

I - ulkoseinien ulkoreuna, m.

Laske ulkoisten seinien jäljellä oleva korkeus m:

H - kokonaiskorkeus, m

Laske ulkoisten seinärakenteiden pinta ilman kellaria, m 2:

Jos kruunun pohjan materiaalin paksuus on sama kuin koko seinän pinta, sen jälkimmäisen alueen m 2:

Lasketaan sisäseinien pinta-ala, puun paksuus, joka on sama kuin ulkokuori, m 2:

H- sisäseinien korkeus, m;

LB1 - sisäseinien kokonaispituus, materiaalin paksuus, joka on sama kuin ulomman m.

Laskemme sisäseinien alueen, eri puun paksuuden, m 2:

LB2 - sisäseinien kokonaispituus, materiaalin paksuus on erilainen, m.

Laskemme tärkeimmän puutavaran kuutio-kapasiteetin - saman puun ulkoseinille ja sisäseinämille m 3:

ZS - tuotteen valittu paksuus, m.

Määritä sisäisten väliseinien materiaalin määrä muusta puusta, m 3:

Z- valittu materiaalipaksuus näille väliseinille, m.

Tulokset (VC, VS ja V) jakaa ostetun puutavaran pituuden ja sen valitun leveyden (korkeuden) mukaan. Ota materiaalimäärä palasiksi. Pyöritä tämä arvo kokonaislukuun ja laske V uudelleenC, VS ja V, kuten toisessa luvussa kuvataan.

Jos haluat säästää puutavaraa, laske ikkunoiden, ovien ja muiden aukkojen kokonaispinta-ala vastaaviin seiniin. Sitten niiden arvot olisi otettava pois S: stäH, SB1 ja sB2 vastaavasti. Tämän jälkeen suoritetaan V: n laskeminenS ja Vsamoilla kaavoilla. Sitten lisäämme saavutettuja arvoja 10-20% niin, että varalla on vain varausta.

Talon rakentaminen baarista

Puun kuutiokapasiteetti talon jäljelle jääneille elementteille lasketaan vielä helpommin. Sen kokonaispituus lasketaan, jota kerrotaan materiaalin paksuuden ja leveyden mukaan.

Kuinka laskea säiliön tilavuus eri muodoissa

Säiliöitä ja säiliöitä käytetään kuljettamaan ja varastoimaan erilaisia ​​polttoaineita, öljyä, vettä ja kaasua, jotain rakennusaineita, kemikaaleja ja elintarvikkeita. Monet eivät tiedä, kuinka laskea säiliön tilavuus, koska niillä voi olla erilainen geometrinen muoto:

 • kartio;
 • sylinteri;
 • pallo;
 • Suorakulmainen suuntaissärmiö.

Artikkelissamme tutustutaan konkreettisten geometristen kappaleiden laskentamuutoksiin.

Miten löytää tilavuus suorakulmainen kontti

Rakentamisen alalla kaikki tilavuusindikaattorit annetaan tiettyihin arvoihin. Laskutoimituksia voidaan suorittaa litroina tai dm 3: nä, mutta useimmiten kuutiometriä käytetään määritettäessä tietyn materiaalin määrää. Kuinka lasketaan kaikkein yksinkertaisimmista suorakaiteen muotoisista astioista, joita kuvataan tarkemmin tietyllä esimerkillä.

Teoksessa tarvitsemme kontin, rakennusmittarin ja kannettavan kynällä tai kynällä varustetun muistikirjan laskutoimitusten suorittamiseen. Geometrian kulusta tiedetään, että näiden kappaleiden tilavuus lasketaan kertomalla tuotteen pituus, leveys ja korkeus. Laskelmien kaava on seuraava.

V = a * b * c, missä a, b ja c ovat säiliön sivuja.

Tuotteen pituus on esimerkiksi 150 senttimetriä, leveys on 80 senttimetriä ja korkeus 50 senttimetriä. Kuution tilavuuden oikea laskeminen kääntää määritetyt arvot mittareihin ja suorita tarvittavat laskelmat V = 1,5 * 0,8 * 0,5 = 0,6 m3.

Pallomaisen tuotteen tilavuuden määrittäminen

Pallomaisia ​​tuotteita löytyy elämästämme melkein joka päivä. Tämä voi olla kannattava elementti, jalkapallo tai kuulapisteen kirjoitusosa. Joissakin tapauksissa meidän on opittava laskemaan pallon tilavuus määrittämään nesteen määrä siinä.

Asiantuntijoiden mukaan tämän lukumäärän laskemiseksi käytetään kaavaa V = 4 / 3ԉr3, jossa:

 • V on osan laskennallinen tilavuus;
 • R on pallon pallon säde;
 • ԉ on vakioarvo, joka vastaa 3.14.

Tarvittavien laskelmien suorittamiseksi meidän on otettava mittakaava, kiinnitettävä mittausasteikon alku ja mitattava se, ja nauhan on läpäistävä palloa vastaava. Tämän jälkeen osan halkaisija tunnistetaan jakamalla koko numerolla.

Tarkastellaan nyt spesifistä laskentataulukkoa pallolle, jos sen ympärysmitta on 2,5 metriä. Ensin määritetään halkaisija 2,5 / 3,14 = 0,8 metriä. Nyt korvataan tämä arvo kaavaan:

Kuinka laskea säiliön tilavuus sylinterinä

Samankaltaisia ​​geometrisia muotoja käytetään elintarvikkeiden varastointiin, polttoaineen kuljetukseen ja muihin tarkoituksiin. Monet eivät tiedä, miten laskea veden määrää, mutta tämän prosessin tärkeimmät vivahteet kuvataan myöhemmin artikkelissamme.

Nesteen korkeus sylinterimäisessä säiliössä määräytyy mittarin erityislaitteen avulla. Tällöin säiliön tilavuus lasketaan erityisten taulukoiden mukaan. Tuotteet, joilla on erityisiä taulukoita, jotka mittaavat elämän tilavuutta, löytyvät harvoin, joten lähestymme ongelman ratkaisua toisella tavalla ja kerromme sylinterin tilavuuden laskemiseksi käyttäen erityistä kaavaa - V = S * L, jossa

 • V on geometrisen kappaleen tilavuus;
 • S on tuotteen leikkausalue erityisissä mittayksiköissä (m³);
 • L on säiliön pituus.

Indikaattoria L voidaan mitata saman ruletin avulla, mutta sylinterin poikkipinta-alaa on harkittava. Indikaattori S lasketaan kaavalla S = 3.14 * d * d / 4, jossa d on sylinterin ympärysmitta.

Katsokaamme nyt tiettyä esimerkkiä. Esimerkiksi säiliön pituus on 5 metriä ja halkaisija 2,8 metriä. Ensin lasketaan geometrisen kuvan poikkipinta-ala S = 3.14 * 2.8 * 2.8 / 4 = 6.15m. Nyt voit laskea säiliön tilavuuden 6.15 * 5 = 30,75 m³.

Tee se itse

Olipa sitten puuseppä tai yksinkertaisesti ostanut tarvittavan tilavuuden kuutiometriä puutavaraa laskelmien perusteella, kyky laskea puutavaraa oikein auttaa arvioimaan asianmukaisesti ja säästääksesi ylimääräisiä rahoituskustannuksia.

Lisäksi on tarpeen oppia laskemaan puutavaran määrä myös siitä, että se on käytännöllisesti katsoen ainoa rakennusmateriaalityyppi, jota ei ole myyty kappaleen tai painon mukaan vaan kuutiometreinä.

Sahatavaran laatuun, painoon ja kustannuksiin vaikuttavat monet tekijät, puun pinta (haketus, hionta, polttelu, halkeamat jne.), Kosteus ja leikkausmenetelmä, joka voi olla tangentiaalinen ja säteittäinen.

Tyypit puutavaraa

Nykypäivän markkinoilla on monenlaisia ​​sahatavaraa, jotka poikkeavat valmistusmenetelmässä ja suorituskykyominaisuuksissa:

 • Brus. Useimmin neliön muotoinen puutavara, jonka paksuus ja leveys on enemmän tai vähemmän kuin 100 mm. Sitä käytetään koko asuntorakentamisen ja tilojen sekä tukirakenteiden rakentamisessa
 • Croaker. Lokin puoleinen fragmentti, jonka toinen puoli käsitellään ja toinen ei ole propyleeniä tai vain osittain käsitelty. Käytetään rakennusten, muottien, lattian ja koristetarkoituksiin.

 • Jäljessä. Vain sisäpuolella käsitellään sitä, yleensä se on lokin alkuperäinen tai viimeinen leikkaus. Sitä voidaan käyttää kattojen, kattojen sekä julkisivujen ja sisustusten lattiaan ja kattoon
 • Aluksella. Tämä on suorakaiteen muotoinen puutavara. Sitä voidaan käyttää muottiin, kattopalkkeihin, seinien ja lattianrakentamiseen sekä monilla muilla rakennusalueilla. Levyä voidaan leikata eikä leikata
 • Yleiset ohjeet: miten lasketaan kuutio-aluksella

  Tietenkin on yksinkertaisempaa, kun puutavara pakataan pakkauksiin, joissa on tarkat hintatiedot ja määrä, mutta tämä on melko harvinaista ja yritykset, jotka tuottavat suuria määriä tuotteita korkealla hinnalla, käsittelevät tätä. Yksityisten omistajien kartongin hinta on tavallisesti pienempi, mutta levyt yleensä toimitetaan väkijoukossa ilman selkeää pakkausta. On tärkeää ostaa aina paljon enemmän kuutiomääräistä kapasiteettia kuin on tarpeen, sillä rakennustöiden aikana todennäköisesti huomaat, että puutavaraa ei ole riittävästi ja jotkut erissä olevat tuotteet ovat viallisia.

  Levyn yhden kuution laskutoimitukset vaihtelevat puun tyypin ja puun käsittelyasteen mukaan. Särmättömiä ja leikattuja levyjä lasketaan eri kaavojen avulla. Rotun osalta helpoin tapa laskea yhden kuution puusta havupuusta: yhden levyn leveys, pituus ja paksuus mitataan ja kerrotaan, ja tuloksena olevat luvut kerrotaan samanlaisen puutavaran määrällä.

  Kuinka laskea puutavaran tilavuus: epäpohjainen aluksella

  Epästämättömästä kartongista saadaan pituuksien pituus leikattuna ilman, että sivuilla on lisälevyjä. Tällainen puutavara on halvempaa kuin reunapaneelit, mutta niiden haittana on tuotekupin monimutkainen laskenta. Toisin kuin leikatut levyt, ei ole mahdollista laskea puun kokonaismäärää yhden levyn mittojen perusteella, koska sen leveys vaihtelee laudasta riippuen, vain pituus ja leveys ovat edelleen samat. Erot leveydestä johtuvat siitä, että kuitumattomat levyt leikataan lokin eri osista.

  Kuutkimaton kuutio voidaan laskea kahdella tavalla:

  1 tavalla

  Epäpohjaisimmissa levyissä on usein epätasapaino levyn paksuuden ja leveyden välillä eri päissä, joten oikeiden laskelmien osalta on tarpeen määrittää levyn leveyden ja paksuuden minimi- ja maksimiarvot. Tuloksena olevat tulokset jaetaan kaavalla 2. Kaava itse näyttää tältä: (a1 + a2) / 2 * (b1 + b2) / 2 * c. Tarvittaessa oikeissa laskelmissa voi olla hyödyllinen laskin. Menetelmän ainoa haittapuoli on korkeat kustannukset, koska koska hunajan levyt vaihtelevat itsestään, on tarpeen tehdä mittaukset jokaisesta puun yksiköstä erikseen.

  2 tavalla

  On paljon helpompaa tehdä laskelmia, kun on tarpeen päällystää osa rakennuksesta, olipa se lattia tai seinä. Tätä varten otetaan alue, joka on leikattava aluksella ja moninkertaistettava se verhousmateriaalin paksuutena - tuloksena oleva määrä on tarvittava puutavara. Jotta ymmärtäisimme paremmin, anna esimerkki: rakennuksen seinän verhous, parametreilla 8 * 4, joiden korkeus on 4 metriä, käytämme 20 mm paksua lankkua.

  Laskemme seinän alueen, nimittäin: (8 + 8 + 4 + 4) * 4 = 96 neliömetriä. Seuraavaksi tulokseksi saadaan kerrottu epäpohjoisen levyn paksuuden kanssa ja saamme: 95 * 0,020 = 1,9 kb. Levyn leveydellä ei ole väliä, sillä ei ole vaikutusta laskelmiin. Mutta samaan aikaan rakennustyön suhteen ei olisi tarpeetonta tuntea hallituksen keskiarvoa sen pituudesta riippuen. Näet alla olevan taulukon keskimääräiset tiedot.

  Kuinka laskea puutavaraa?

  Reunalistat - tämä on yleisimpi sahatavara, joka on hieman kalliimpi kuin leikattujen levyjen, koska puuta käsitellään kaikilla puolilla. Saadakseen sen, loki leikataan pituussuunnassa levyihin ja sitten sivureunat käsitellään, tuloksena oleva materiaali on suorakaiteen muotoinen. Sahan materiaalin edut sisältävät paremman kestävyyden, sillä haukan lisäksi ne poistavat haitallisia mikro-organismeja sekä paranevat liittymistä muihin sahalaitemateriaaleihin puhdistettujen sivujen kustannuksella.

  Reunalistat läpäisevät lisää kuivausta ja paljon jalostustoimintoja, minkä vuoksi niiden toimintaominaisuudet ovat parantuneet, mutta myös niiden hinta. Hintaan vaikuttaa myös puutavara ja puutavara.

  Koska leikatut levyt ovat kooltaan samanlaisia, kuutio-kapasiteetin laskenta tehdään yksinkertaisella kaavalla: V = l * h * a, missä l, h, a on pituus, pituus ja leveys vastaavasti ja V on tilavuus.

  Kuinka laskea puutavaraa?

  Rakennuksessa käytetään useimmin puuta, jossa on neliöosa, toisin sanoen sivusuhteella 100 * 100 mm. Laskettaessa yhden palkin kuutio-kapasiteettia on syytä moninkertaistaa sen leveys ja korkeus palkin pituudella. Esimerkiksi, harkitse tapausta, kun tarvitset 30 puutavaraa, joiden poikkileikkaus on 100 * 100 mm ja pituus 9 metriä. Tätä varten moninkertaista leveys korkeudella, ja tulokseksi saatu arvo kerrotaan yhden palkin pituudella. Yleensä laskelmat näyttävät tältä: 0,10 * 0,10 * 9 = 0,09 m3 - tämä on yhden palkin kuutiomäärä. Nyt kerrotaan tämä arvo tarvittavan puun lukumäärän mukaan, 0,09 * 30 = 2,7 m3.

  Jos puusta on uria, tämä ei useinkaan vaikuta kuutiokapasiteettiin millään tavalla, koska puutavaran tuotteet ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä.

  Yleiset johtopäätökset

  Laske tarvittava määrä kuutiometriä puutavaraa ei ole ollenkaan vaikeaa, jos tunnetaan kaavat laskelmille. Mittausten jälkeen on paljon helpompaa laskea tarvittava määrä kuutiometriä ja selvittää nopeasti sen kustannukset.