Miten laskea alueen pinta-ala analyyttisellä menetelmällä

Alue - alueen tärkein ominaisuus, joka saattaa olla tarpeen erilaisten liiketoimien kannalta. Esimerkiksi kun myy, osta tai vaihda juoni. Tämä indikaattori on välttämättä läsnä sivuston parametrien luettelossa, joka on tallennettu USRN: ään.

Alueen laskentatyypit

Seuraavat alatyypin laskentatyypit ovat:

 • analyyttinen;
 • grafiikka;
 • mekaaninen.
Analyysimenetelmä on tarkka, koska sen tarkkuus riippuu vain kenttämittausten tarkkuudesta. Kahdessa muussa menetelmässä voi ilmetä myös muita virheitä virheellisten suunnitelmien ja paperin muodonmuutoksen vuoksi.

Ensimmäisessä tapauksessa laskelmat käyttävät alueen koordinaattien tai pituuksien rajojen kenttämittausten tuloksia, toisessa tapauksessa käytetään sivustosuunnitelmasta saatuja tietoja, kolmannessa tapauksessa käytetään erityistä laitetta - planimetriaa käytetään.

Analyyttinen laskenta

Kaikkein täydellisin ja tarkin laskelma voidaan tehdä kääntöpisteiden koordinaattien mukaan. Tällaiset koordinaatit määräytyvät maasektorin insinöörin aikana sivuston tutkimuksessa. Tällaisten koordinaattien laskeminen suoritetaan käyttäen eri menetelmiä, jotka on täsmennetty talousministeriön talousministeriön järjestyksessä nro 518 "Ominaispisteiden tarkkuuden määrittämistä koskevista vaatimuksista".

Tarkimmat menetelmät koordinaattien määrittämiseksi ovat geodeettiset ja satelliittimenetelmät, joihin käytetään vertailurajaverkkoja. Nämä koordinaatit voidaan saada USRN: n uutteesta.

Sivuston pinta-ala lasketaan Gaussin kaavalla:

S = 0,5 * (x1-1 + x2y3 +... + xn-1yn + xny1- x2y1- x3y2-... - xnyn-1- x1yn),

missä xi, yi ovat i: nnen ohjauspisteen koordinaatit.

Tällaisen monimutkaisen laskennan suorittamiseksi on tarpeen tietää maa-alueen referenssipisteiden koordinaatit.

Käytännössä on usein välttämätöntä arvioida maa-alue paikan päällä. Tällöin voidaan käyttää vain mittanauhaa mittauksena.

Tässä tapauksessa alueen laskentamenetelmä riippuu sivuston geometrisesta muodosta. Yksinkertaisen tontin muotoa varten alue katsotaan yksinkertaisimpien geometrian sääntöjen mukaisesti.

Kolmikulmainen muoto

Esimerkiksi oikean kolmion muodossa olevan alueen pinta-ala lasketaan kaavalla:

S = 0,5 * a * b,

jossa a ja b - sivun kahden puolen pituus.

Ei-suorakaiteen muotoinen kolmio, alue on:

S = 0,5 * h * b,

jossa b on luvun pohja ja h on sen korkeus.

Käytännössä ei ole aina mahdollista mitata alueen muotoa heijastavan kolmion korkeutta. Vähemmän pituutta mitataan. Tässä tapauksessa tontin alueen laskemiseksi käytetään Geronan kaavaa:

missä a, b ja c ovat kolmion sivut, ja p = 0.5 * (a + b + c) on kolmiomaisen puoliperä.

Quadrangular muoto

Suorakulmion tontille alue on yhtä suuri kuin:

S = a * b,

jossa a ja b ovat suorakaiteen pitkät ja lyhyet sivut.

Vyöhykkeen muotoiselle juonialueelle alue on:

S = (a + b) / 2 * h,

missä a ja b ovat kuvion peruspituudet, ja h on sen korkeus.

Yleisessä tapauksessa neljänneksen muodossa olevan alueen pinta-ala voidaan määrittää kaavalla:

S = 0,5 * dl * d2 * sin a,

jossa d1 ja d2 ovat kuvan diagonaalit ja α on niiden välinen kulma.

Joissakin tapauksissa nelisivuisen alueen pinta-ala voidaan laskea sen neljästä sivusta. Erityisesti, jos ympyrässä on merkitty viivakuvion muotoinen nelikulma (eli vastakkaisten kulmien summa ovat yhtä suuria ja yhtä suuria kuin 180 °), sen alue lasketaan käyttäen Brahmagupta-kaavaa, joka on samanlainen kuin kolmikulmion Heron-kaava:

jossa a, b, c ja d ovat nelikulman sivuja, ja p = 0.5 * (a + b + c + d) on sen puolimarimetri.

Monikulmainen muoto

Tontille, jolla on monimutkainen ääriviiva, sen alueen laskentamenetelmä koostuu monimutkaisen muodon jakamisesta yksinkertaisiksi (esimerkiksi kolmiot ja suorakulmiot). Sitten lasketaan yksinkertaisten muotoisten laskettujen alueiden summa.

Mahdollinen toiminta-algoritmi monikulmion muotoisen alueen määrittämiseksi on seuraava:

 1. Valitse kohta monikulmion sisällä ja vasara siihen.
 2. Monikulmion kummassakin kärjessä olevaan tappiin venyttää merkkijono.
 3. Käytä mittanauhaa mittaamaan kaikkien muodostuneiden kolmioiden kummankin sivun pituutta.
 4. Geronan kaavan mukaan lasketaan kolmiot.
 5. Kolmioiden pinta-alan summaus saa alueen alueen arvon.

Jos monikulmioon ei ole sisäkkäisiä kulmia yli 180 astetta, keskipiste voidaan kohdistaa yhden vertailukohdan kanssa. Tässä tapauksessa muodostettujen kolmioiden lukumäärä vähenee 2: lla, mikä yksinkertaistaa tehtävää.

Joissakin tapauksissa, kun osassa on liian monimutkainen muoto ja monta ohjauspaikkaa, oikeampi tekniikka on mittausten käyttö atsimuuttina. Samanaikaisesti kullekin vertailupisteelle kulmakoko aisimuutissa ja etäisyys seuraavaan vertailupisteeseen määritetään alueen rajan muodon mukaan. Mittaukset tehdään myötäpäivään. Kun mittaus on suoritettu, kaikki tulokset ladataan erityisohjelmaan, joka suurella tarkkuudella laskee alueen alueen.

Laskin epäsäännöllisen maan alueen laskemiseksi eri puolilta

Monissa tapauksissa voi olla tarpeen laskea maa-alue esimerkiksi hankinnan, vuokrauksen tai kyselyn tapauksessa.

Jos jako on muodoltaan neliö tai säännöllinen suorakulmio, niin tämä on melko yksinkertainen. Mutta kuinka laskea, jos juoni on muodoltaan epäsäännöllinen? Tällöin on parasta käyttää online-laskinta.

Jos haluat tietää, miten ratkaista ongelmaasi - soita: Moskova +7 (499) 653-60-87, Pietari +7 (812) 313-26-64.

Käyttöohjeet

Neliökulmaisen alueen laskemiseksi toimi seuraavasti:

 1. Syötä ensimmäisen sivun pituus metreinä (AB);
 2. Anna toisen puolen pituus metreinä (BC);
 3. Anna kolmannen osapuolen pituus metreinä (CD);
 4. Syötä neljännen sivun pituus metreinä (DA).

Tuloksena saat neliömetrin alueen koon ja kudoksen.

Maa-alue

Verkkolasku laske maan pinta-ala. Laskin laskemalla maapinta-alan neljä sivua. Anna maan sivujen pituus ja laske alueen verkko.

Land Area Calculator

Helppo tapa laskea maa-alue verkossa

8 kommenttia

 • uusi
 • vanha
 • Paras
 • Tervetuloa vieraana

tietäen vain 4 sivua, on mahdotonta määritellä alue oikein, tämä toimii vain, jos osa osuu sopivasti ympärysmittaan oikean laskemiseksi, sinun täytyy tietää kaksi muuta vastakkaista kulmaa. tämä edellyttää suuntakulmaa katastrussuunnitelmasta

Jos tontin pinta-ala lasketaan käyttäen Brahmagupta-kaavaa, joka on samanlainen kuin Heronin kaava kolmikulmalle (muutoin 4-gonin neliöä ei lasketa neljältä puolelta), niin se on totta vain siinä tapauksessa, että neljänneksen vastakkaisten kulmien summat ovat yhtä suuria ja 180 astetta. Eli kun muoto voidaan merkitä ympyrään. Muissa tapauksissa virhe ilmestyy.

Tontin pinta-ala laskettu

Ohjeet laskimelle, jolla lasketaan epäsäännöllisen maa-alueen pinta-ala

Huomaa laskin Vaihtoehto 1 pitää kaavion aluetta, joka sopii kulmiin ympyrään. On mahdollista tarkistaa, sopiiiko sivustosi tähän tilaan, koska merkittyjen nelikulmien päinvastaiset kulmat ovat 180 °. Jos tontti ei sovi ympyrään, laskin tuottaa pienen virheen (arvo, joka riippuu siitä, kuinka paljon juoni ei sovi ympyrään).

Anna sivujen AB, BC, CD, DA mittasuhteet metreinä.

Paikan mittaukset suoritetaan pitkällä mittakaavalla, laseretäisyysmittarilla, mittapyörällä. Voit myös valmistaa puiset jalustat (kuten kompassin) kiinnittämällä etäisyys 1 m: n "jalkojen" välistä ja kävelemällä tällaisella laitteella juonteen rajalla, laske vaiheiden määrä.

Napsauta "Laske".

Verkkolaskimen avulla voit määrittää alueen (neliömetreinä, kudoksina, hehtaareina ja hehtaareina) maa-alueen tai kentän, jolla on epäsäännöllinen muoto. Tämä on hyödyllistä paikantamisasiakirjojen oikea rekisteröinti, myynti, leasing tai jakaminen (ns. Maanmittaus) ilman topografista tutkimusta ja erityisiä kartografiohjelmia. Myös joskus sinun on vain laskettava, kuinka monta hehtaaria tontti on arvioida sen markkina-arvoa.

Epäsäännöllisen alueen maa-alueen laskeminen

Miten lasketaan epätasaisen muodon juonialueen metreinä

Siksi kuva on 1x2 + 1x3 = 2 + 3 = 6 m2.

Kuinka laskea katon enimmäispinta-ala epäsäännöllisen huoneen yläpuolelle Nykyaikaisissa huoneissa on myös huoneet, joissa on reunat, tylsä ​​kulmat tai pylväät. Laske alue voi olla kahdessa vaiheessa.

Huoneissa, joissa on reunat, kerroksen kvadratuuri lasketaan ensin yllä kuvatulla tavalla. Seuraavassa vaiheessa on tarkasti mitattava reunat ja määritettävä kunkin koon (haaran pituus kerrotaan sen korkeudella).

Huoneen koko neliöön lisätään kaikkien viilakoiden alue, joka on huoneen kuva. Esimerkiksi meillä on tilaa 4x5 m ja 2 uloketta 1x, 0,5 cm. Alue on 4x5 + 2x (1x0.5) = 20 + 2x0.5 = 21 m2.

Järjestelmä venytyskauden alueen löytämiseksi. Jos huoneet ovat kalteva katto, kun se on kulmassa lattialle, mittaa sivun pituus, sama lattialle ja katolle sekä kallistetun pituuden.

Laskin laskea epäsäännöllisen maan pinta-ala

Tärkeää Jos mittaukset tehdään metreinä, sitten mittareiden kokonaislukuarvoihin syötetään pilkku ja sitten senttimetrit kirjoitetaan. Esimerkiksi 4 metriä, 35 senttimetriä olisi kirjattava: 4,35 m.

Mittaamalla pituus, esimerkiksi 2,35 m ja leveys 1,4 m, tiedot kerrotaan.

Esimerkiksi: 2,35 m x 1,4 m. Tuloksena on 3,290 m2 tai 3,29 m2. Yleensä kaksi numeroa ovat aina pilkun jälkeen.

Jos on enemmän, arvo pyöristetään peruskoulun ohjeiden mukaan.

Kudonta on kuinka paljon?

 • 1 Mittaukset: mikä on heille tarpeellista?
 • 2 Määritämme huoneen muodon
 • 3 Laskelmat: toimintosarja
  • 3.1 Yksinkertaisille huoneille
  • 3.2 Epäsäännöllisen huoneen tilat
  • 3.3 Tärkeitä neuvoja
  • 3.4 Huomioi!
 • 4 Mikä on laskettu kattopinta-ala?
  • 4.1 Pinta-alan laskin
 • 5 Korjaamalla omia käsiään
 • 6 Kun työskentelet tiimin kanssa
 • 7 Johtopäätös

Katon korjausvaiheen aikana tehdään joitain mittauksia. Jos korjaustöitä hoitaa joukkue, sen henkilökunta tekee tämän tehtävän. Tämä menettely ei kuitenkaan ole kovin monimutkainen.

Tämä artikkeli auttaa sinua selvittämään, kuinka laskea kattotaso, riippumatta siitä, millaista muotoa se on.

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos lasketaan esimer- kiksi keraamisten laatat, laskelmat tehdään palojen lukumäärän perusteella laskemisjärjestelmän perusteella. Jopa tässä tapauksessa, se on otettu hieman liikaa.

Tämä johtuu myös siitä, että epäsäännölliset tilanteet, jotka liittyvät vaurioitumiseen, ovat mahdollisia. Tämä pätee erityisesti silloin, kun työ tehdään itsenäisesti ilman ammattilaisten osallistumista.

Tämä pätee myös materiaaleihin, kuten tapetti, linoleumi, laminaatti, erilaiset seinäpaneelit, sivuraide jne.

On aina muistettava, että töissä on jätettä ja lisäksi paljon, jos mitat ovat mielivaltaisia, ottamatta huomioon tiettyjen materiaalien käyttöä.

Tämä lähestymistapa on erityisen tärkeä käytettäessä linoleumia, jonka leveys on vakio.

Sen pituuden suhteen sinun täytyy tarkasti mitata kaiken ja aina 10 senttimetriä, mutta lisää. Jos lasketaan väärin, se voi olla kallista.

Elektroniikka live-esimerkkeinä dummyille

Sinun on muistutettava elementaarisen geometrian koulukurssista, seuraavat työkalut ovat hyödyllisiä:

 • Ruletti, mieluiten laser;
 • rakennustaso tai pitkä rake, jos ruletti on yksinkertainen;
 • kynä tai lyijykynä;
 • laskin.

Tilan alueen laskeminen oikealla lomakkeella Kattotilan laskemista koskeva järjestelmä. Yksinkertaisin tapaus on standardi suorakulmainen tila, ilman ulkonemia, sarakkeita ja muita "iloja" rakentajalle.

Kattoosan neliö tässä tapauksessa vastaa lattian kvadratuuria.
Laskemiseksi sinun on mitattava huoneen lattian pituutta ja leveyttä.

Lasertelamittaus tässä tapauksessa on suuri apu, koska sen avulla voit nopeasti, helposti ja tarkasti mitata kuvamateriaalia, mutta jos se ei ole käytettävissä, voit tehdä tavallisen mittakaavan.

Se levitetään sokkeliin tai toiseen litteään linjaan (tähän ja tarvitsevat tasoa tai rautatietä).

Kuinka laskea huoneen, seinien, katon, lattian neliö

Tuloksena oleva arvo on maa-alue. On vaikea tehdä tällaisia ​​laskelmia omasta, joten useimmiten geodeettisten teosten kohdalla asiantuntijat houkuttelevat.

Maan pinta-alasta lasketun maa-alueen laskennan laskenta maa-alueen selvittämiseksi nimettiin maa-alueen tutkimiseksi SAN: n käyttömaksuista Miten tällainen tarkastus olisi suoritettava ja mitä pitäisi olla poistumishetkellä? Pitäisikö asiantuntijat kertoa minulle välittömästi mittausten tuloksista vai vasta myöhemmin? Siviili- ja maa-lakien rikkominen.

Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

Esimerkiksi: 15m2 + 12.9m2 + 10m2 + 8.05m2 = 45,95m2. Tilan tilavuuden määrittäminen Joskus joissakin laskelmissa sinun on tiedettävä, kuinka paljon huone on käytössä.

Tällaisia ​​laskelmia varten sinun on tiedettävä toinen luku: paitsi pituus ja leveys myös huoneen korkeus.

Laskennan tuloksena saadaan huoneen kuutiokapasiteetti (tilavuus), joka on merkitty kuutiometreinä.

 • huoneen pituus - 6 m;
 • huoneen leveys - 4 m;
 • huoneen korkeus - 2,5 m.

Nyt sinun on kerrottava kaikki indikaattorit: 6m x 4m x 2.5m = 60m3. Joten, käy ilmi, että huoneen tilavuus on 60 m3. Johtopäätös Tällainen laskennan tarkkuus ei vaikuta erityisesti lopputulokseen, koska hyvin harvat ihmiset hankkivat vastaavia materiaaleja tällaisten laskelmien perusteella.

Kuinka mitata epäsäännöllisen alueen maa-alue

Kuinka laskea epäsäännöllisen alueen pinta-ala

Tämän sivun osoite (pesintä) hakemistossa TehTab.ru: pääsivu / / Tekniset tiedot. / / Matemaattinen viitekirja / / Geometriset luvut.

Ominaisuudet, kaavat: kehät, alueet, määrät, pituudet. Kolmiot, suorakulmiot jne. Tutkinnot radiaaneissa. / / Epäsäännöllisten muotojen, epäsäännöllisten ruumiiden tilavuus.

Keskimääräinen signaaliarvo. Minulla on oma tehtävä. Tällä alueella ei ole suunnitelmaa, joka on epäsäännöllinen monikulmio.

Kuinka monta hehtaaria sinulla on tai mitä sääntöjä mittaamaan tontin osa-alueet Tiedätkö, kuinka voit mitata juoniasi oikein ennen myyntiä? Ja kuinka moni on siinä? "Kudonta" on menetelmä, jonka avulla voidaan laskea maa-alueita, jotka ovat tavallisia useille kesän asukkaille, vähennystä sadasta neliömetristä.

Nimi, joka on tuttu kaikille matematiikan oppikirjoista, ei käytännössä ole viime aikoina käytetty, vaikka se tarkoittaa samaa pinta-alaa: 100m².

Kysymys maan koon oikeasta laskemisesta koskee monia omistajia, ja se tulee erityisen merkitykselliseksi myytäessä maata tai tapauksia, joissa omistaja haluaa "teurastaa" naapurialueitaan omalle maalleen.

monikulmio Monikulmion alueen laskeminen syötettyjen sivujen ja diagonaalien avulla, jotka jakavat monikulmion disjointikolmioihin Tämä laskin laskee monikulmion alueen syöttämällä sivut ja diagonaalit, jotka jakavat monikulmion disjointikolmioksi.

Tämä tapahtuu yleensä silloin kun se on välttämätöntä: selvittää maatilojensa koon, tuottaa, sanoa, laskea käyttökelpoinen alue; jos naapurien kanssa riitaa tietyn juonialueen rajojen yli; maan jako, lahjoitus tai perintö. Jokainen meistä voi tavalla tai toisella kohdata tällainen tarve.

Ilmoitamme kaikki tiedot metreissä A B, D A, C D, B C - Kohteen molempien puolien koko.

Annettujen tietojen mukaan ohjelmamme suorittavat laskennan ja määrittelevät maa-alueen neliömetreinä, hehtaareina, hehtaareina ja hehtaareina.

Kuinka laskea epäsäännöllisen alueen pinta-ala

Kuinka monta sata metriä maata?

1 kudonta - 100 neliömetriä. 1 neliömetri (1 m²) on neliö, jonka sivut ovat 1 metri.

Mutta yksi neliömetri voi olla paitsi neliö, esimerkiksi suorakulmio, jonka sivut ovat 2 metriä 0,5 metriä, on myös 1 neliömetriä.

Tätä varten on selvää monikulmion sivujen pituuden lisäksi, että on tarpeen tietää myös diagonaalien BD ja AD pituudet, mutta tämä ja kaikki, mitä tarvitaan - minkä tahansa kolmion pinta-ala voidaan laskea vain sen sivujen pituudesta ilman mittauskulmia.

Joten me mittaamme monikulmion sivujen pituudet, syötämme ne taulukkoon, jakautuuko henkisesti monikulmio kolmioihin, mitataan haluamasi diagonaalit ja syötetään ne taulukkoon, minkä jälkeen laskin laskee koko kuvan alueen.

Älä murehdi tästä!

Loppujen lopuksi on täysin normaalia, kun ihmisen aivot päättävät siirtää pitkään käyttämättömän tiedon jonnekin syrjäisessä nurkassa, josta ei toisinaan ole niin helppo purkaa.

Jotta sinun ei tarvitse huolehtia unohtuneen koulun tietämyksen löytämisestä tällaisen ongelman ratkaisemiseksi, tässä artikkelissa on erilaisia ​​menetelmiä, joiden avulla on helppo löytää haluttu kolmion alue.

Ominaisuudet, kaavat: kehät, alueet, määrät, pituudet. Kolmiot, suorakulmiot jne.

Tutkinnot radiaaneissa. epäsäännölliset muodot, epäsäännöllisten elinten tilavuus.

Keskimääräinen signaaliarvo. Alueen laskemisen muodot ja menetelmät.

Epäsäännöllisten muotojen neliöt.

Tällaisia ​​menetelmiä voidaan käyttää esimerkiksi insinööreissä höyrymoottoreiden indikaattorikaavioiden alueiden arvioimiseksi, maanmittaajien arvioimiseksi maa-alueita, laivanrakentajia laivan horisontaalisten tai poikkileikkausten arvioimiseksi.

selkiyttää maatilojensa kokoa, käyttämään käyttökelpoista aluetta laskemalla; jos naapurien kanssa riitaa tietyn juonialueen rajojen yli; maan jako, lahjoitus tai perintö.

Maan rakentaminen puutalolle - myydä talon, jossa on tontti Kukaan ei laittaa kärryä ennen hevonen, ja rakentaessasi oman maan mökki tai talo "hevonen" on tontti, ja asuinrakennus "kärry".

Pienen alueen mittaaminen puoli hehtaarilta voidaan tehdä mittanauhalla, ja suurille alueille on parempi käyttää erityisiä mittauslaitteita, kuten nikon-asema, aspector.ru ja muut. Kaikki alueen rajat on mitattava koko pituudeltaan, ja jos käytetään mittanauhaa, tämä toimenpide toteutetaan osissa, on myös mahdollista piirtää samansuuntaisia ​​suoraviivoja.

Kuinka mitata epäsäännöllisen alueen maa-alue

Kuinka monta sinulla on tai alueen mittaamissääntöjä

Samalla ei ole tarvetta mitata kaikkia neljää puolta: laskelmissa riittää yksi pituus ja yksi leveys.

Kirjoita mitat ja jatka seuraavaan vaiheeseen - selvittää, kuinka monta neliötä sinulla on.

Tunnettu kaava kouluvuosista auttaa laskemaan suorakulmainen maa-alue: S = AB, missä A ja B ovat suorakulmion pituus ja leveys. Esimerkiksi sinulla on leveys 20 metriä ja pituus - 30.

Monikulmioalue

Mittausalue

Sitten voit tehdä sen itse.

Jos olemassa olevan toimipaikan rajaamien naapureiden välinen riita, jossa määrätään koosta ostaessaan tai mittaustarkoituksiin, edellyttää asiantuntijoiden osallistumista, jotka eivät ainoastaan ​​tee tarkkoja mittauksia, vaan myös laatii säädöksen, jonka perusteella kiistanalaisia ​​kohtia. Pienen alueen mittaaminen puoli hehtaarilta voidaan tehdä mittanauhalla, ja suurille alueille on parempi käyttää erityisiä mittauslaitteita, kuten nikon-asema, aspector.ru ja muut.

Kaikki alueen rajat on mitattava koko pituudeltaan, ja jos käytetään mittanauhaa, tämä toimenpide toteutetaan osissa, on myös mahdollista piirtää samansuuntaisia ​​suoraviivoja.

Olisi pidettävä mielessä, että virheen mittaaminen rajan 20 metriä ei saa ylittää 0,02 metriä. Rajojen lisäksi mitataan ja kaikki olemassa rakennustyömaalla.

Neliön epäsäännölliset muodot

edellä. on välttämätöntä: - Jakaa PS mihin tahansa yhtä suureen leveysvälin välein d (sitä suurempi on intervallien määrä, sitä suurempi tarkkuus).

- Määritä varovaisesti 1: n koordinaatit. klo 2.

u 3 ja niin edelleen.

Yleensä trapetsoidisen kaavan mukaan: Area = (välin leveys) [1/2 (ensimmäinen + viimeinen ordinaatti) + (muiden koordinaattien summa)].

Keskimääräisen ordinaatin sääntö.

ABCD: n alueen määrittäminen kuv.

Mikä on maan koko kudonta- tai neliömetreinä

Tämä maaosa ei välttämättä ole neliömäinen muoto, joka on 30-30 metriä.

Ehkä esimerkiksi kapea osa 20-45 metriä tai 25 36 metriä. On epäsäännöllisiä muotoja, ts. ei suorakaiteen muotoisia, puolisuunnikkaan muotoisia tai monimutkaisempia.

On melko vaikeaa arvioida niiden kokoa, tämä on melkein korkein matematiikka. Kuinka monta neliömetriä kutoa? Täsmälleen sata, ilmeisesti, siksi tätä mittausaluetta kutsuttiin kutomaksi.

1 ha on neliömetriä? Suureiden alueiden mittayksikköä kutsutaan hehtaariksi.

1 hehtaarin (1 hehtaarin) pinta-ala on 100-100 metriä.

Yhdessä hehtaarissa 100 hehtaaria tai kymmenentuhatta neliömetriä. Hehtaareissa on kätevää mitata puutarhakumppanuuden alue.

Kuinka mitata juoni?

Mutta jos naapurimaat joutuvat tekemisiin maata koskevissa riita-asioissa, tarvetta paperitöihin ostamisen tai myynnin yhteydessä sekä kehityssuunnittelun yhteydessä, on otettava mukaan lisensoidut tarkastajat.

Niillä on käytettävissään paitsi mittaustarkkuutta mittaavia laitteita myös valtuudet, joiden avulla geodeettisten yritysten asiantuntijat voivat laatia virallisen säädöksen, joka kykenee muodostamaan perustan mahdollisten kiistanalaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Laskin laskea epäsäännöllisen maan pinta-ala

Otamme puiset tapit tai metallivarret ja asennamme ne sivuillemme.

Seuraavaksi määritetään mittausnauhalla mittausleveyden pituus ja pituus. Yleensä on riittävää mitata yksi leveys ja yksi pituus suorakulmaisille tai tasasivuisille osille. Esimerkiksi saimme seuraavat tiedot: leveys - 20 metriä ja pituus - 40 metriä.

Seuraavaksi siirry laskennallisen alueen laskentaan.

Hyvä on, rakennamme talon!

Ja on vivahteita, joita kukaan ei koskaan kerro.

Miten valita maata omakotitalon rakentamiseen, ja siitä keskustellaan tässä artikkelissa.

Tonttien valinnan ja hankinnan oikeudellisia näkökohtia ei käsitellä täällä, vaan erillinen julkaisu.

Ominaisuudet sivuston Ehkä ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee päättää on koko ja muoto tulevaisuuden sivusto.

Kolmen sivun kolmas puoli saadaan (kolme sivua, kolme kulmaa).3. Tuloksena olevien pisteiden välinen etäisyys mitataan.

Tämän seurauksena kolmion kolmas puoli tunnetaan. Kun mittaat kolmen sivun etäisyyttä millä tahansa kolmiolla, voit määrittää kolmion alueen. Samoin kaikkien monikulmion aikaisemmin jaettujen kolmiot on määritetty.

Laskin laskea epäsäännöllisen maan pinta-ala

Laskimen ohjeet väärän alueen alueen laskemiseksi

Tämä online-laskin auttaa laskemaan, määrittämään ja laskemaan maa-alueen verkkotilassa. Esitetyllä ohjelmalla pystytään oikein ehdottamaan, miten lasketaan epäsäännöllisen maankerroksen pinta-ala.

Määritä kaikki tiedot metreinä

A B, D A, C D, B C - Tontin kahta sivua.

Annettujen tietojen mukaan ohjelmamme suorittavat laskennan ja määrittelevät maa-alueen neliömetreinä, hehtaareina, hehtaareina ja hehtaareina.

Manuaalinen menetelmä sivuston koon määrittämiseksi

Tasojen tason laskemiseksi ei ole tarpeen käyttää monimutkaisia ​​työkaluja. Otamme puiset tapit tai metallivarret ja asennamme ne sivuillemme. Seuraavaksi määritetään mittausnauhalla mittausleveyden pituus ja pituus. Yleensä on riittävää mitata yksi leveys ja yksi pituus suorakulmaisille tai tasasivuisille osille. Esimerkiksi saimme seuraavat tiedot: leveys - 20 metriä ja pituus - 40 metriä.

Seuraavaksi siirry laskennallisen alueen laskentaan. Täytteen oikealla muodolla voit käyttää suorakulmion alueen (S) geometristä kaavaa. Tämän kaavan mukaan sinun on moninkertaistettava leveys (20) pituudella (40), eli molempien puolien pituuksien tuotosta. Meidän tapauksessamme S = 800 m².

Kun olemme määrittäneet alueemme, voimme selvittää, kuinka monta tonttia tontti on. Yleisesti hyväksyttyjen tietojen mukaan sadan neliömetrin - 100 m². Seuraavaksi, käyttämällä yksinkertaista aritmeettista, jaamme parametrin S 100. Lopullinen tulos on yhtä kuin kudon koon koko. Esimerkkinä tämä tulos on 8. Näin löydämme, että alueen pinta-ala on kahdeksan aaria.

Jos maa-alue on erittäin suuri, on parasta suorittaa kaikki mittaukset muissa yksiköissä - hehtaareina. Yleisesti hyväksyttyjen mittayksiköiden mukaan - 1 ha = 100 hehtaaria. Esimerkiksi, jos maa-alue on vastaanotettujen mittausten mukaan 10 000 m², niin tässä tapauksessa sen pinta-ala on 1 hehtaaria tai 100 hehtaaria.

Jos sivustosi on epäsäännöllinen, tällöin hehtaarin määrä riippuu suoraan alueesta. Tästä syystä verkkolaskimen avulla voit laskea oikein laskurin parametrin S ja tämän jälkeen jakaa tuloksen 100: llä. Näin saat laskutoimitukset kudoksessa. Tämä menetelmä tarjoaa kyvyn mitata monimutkaisia ​​muotoja, jotka ovat erittäin käteviä.

Yleiset tiedot

Maa-alueiden laskenta perustuu klassisiin laskelmiin, jotka toteutetaan yleisesti hyväksyttyjen geodeettisten kaavojen mukaan.

Yhteensä on käytettävissä useita menetelmiä maan pinta-alan laskemiseksi - mekaaninen (laskettu suunnitelman mukaan mitattujen palettien avulla), graafinen (projektin mukaan määritetty) ja analyyttinen (käyttäen alueen kaavaa mitattujen rajaviivojen avulla).

Tähän mennessä tarkin tapa on ansaittu - analyyttinen. Tämän menetelmän avulla virheet laskutoimituksissa näkyvät pääsääntöisesti johtuen mitatuista viivoista tehdyistä virheistä. Tämä menetelmä on myös melko monimutkainen, jos rajat ovat kaarevia tai käyrän kulmien lukumäärä on yli kymmenen.

Hieman helpompi laskea on graafinen tapa. Sitä käytetään parhaiten siinä tapauksessa, että sivuston rajat on esitetty katkoviivojen muodossa, pienillä kierroksilla.

Ja edullisin ja yksinkertaisin tapa ja suosituin mutta samalla suurin virhe on mekaaninen menetelmä. Tämän menetelmän avulla voit helposti ja nopeasti suorittaa yksinkertaisen tai monimutkaisen maan alueen laskennan.

Mekaanisen tai graafisen menetelmän vakavista puutteista erotellaan lisäksi alueen virheiden virheiden lisäksi virhe lisätään laskutoimituksiin, jotka johtuvat paperin muodonmuutoksesta tai virheestä suunnitelmien laatimisessa.

Analyysimenetelmä epäsäännöllisen alueen maaperän laskemiseksi

Menetelmät geodeettisten alueiden määrittämiseksi

Menetelmät geodeettisten alueiden määrittämiseksi

Maa-alueiden määrittäminen on yksi maa-alueen maastotietojen geodeettisista töistä.

Riippuen maan taloudellisesta merkityksestä, suunnittelun ja topografisen aineiston saatavuudesta, alueen topografisista olosuhteista ja vaaditusta tarkkuudesta käytetään erilaisia ​​alueita määrittäviä menetelmiä.

1. Analyyttinen, kun se lasketaan maanpinnan mittausten tuloksista maastosta tai niiden toiminnoista olevien viivojen ja kulmien mittausten tulosten perusteella (kuvioiden vertikaalien koordinaatit).

Se voidaan määrittää myös tietokoneella, joka käyttää digitaalista maastomallia erityisohjelmalla.

Kuva 23.1. Geometriset muodot alueiden (a, b)

Jos geodeettiset mittaukset tehdään alueen rajoilla, koko alueen tai sen osan pinta-ala voidaan laskea käyttämällä seuraavien osuuksien kaavoja (kuv.

Kolmio (kuva 23.1, a). Kolmio määritellään sivuilla l1 ja l2, kulma β2, vanhempien välillä kaavan mukaan

Kolmion 1 - 3 - 4 pinta-ala voidaan laskea kaavalla

jossa S on puolimarimetrinen

Yhteensä quad on yhtä suuri kuin:

Laske kudonta oikein

Ilmoitamme kaikki tiedot metreissä A B, D A, C D, B C - Kohteen molempien puolien koko. Annettujen tietojen mukaan ohjelmamme suorittavat laskennan ja määrittelevät maa-alueen neliömetreinä, hehtaareina, hehtaareina ja hehtaareina.

Vihje 1: Miten lasketaan maan pinta-ala

Vihje 1: Miten lasketaan maan pinta-ala

 • Miten lasketaan maa
 • Miten mainostaa maan myyntiä
 • Miten saada etuja

Vihje 2: Miten laskea alueen trapetsia

Esimerkki: pohjan pituus ja trapetsin vastakkainen puoli ovat vastaavasti 28 ja 22 cm. Trapetsin korkeus 30 cm

Tämän muodon löytämiseksi sinun on käytettävä yllä olevaa kaavaa:

S = ((28 + 22) * 30) / 2 = 750 cm2

Esimerkki: puolisuunnikkaan pituus on 15 cm, sen korkeus on 10 cm

Edellä olevan kaavan soveltaminen osoittautuu:

S = 15 * 10 = 150 cm2

Esimerkki: Ympyrä, jonka säde on 20 cm, on kuvattu isosceles trapeziumin ympärillä, kulma tämän puoliskon pohjassa on 45 °.

Sitten on seuraava:

jos piirrät viivan pohjan keskipisteiden kautta, se jakaa trapetsin kahteen tasoon, jotka ovat myös symmetrian akseli;

kulmat ovat trajektin pohjassa yhtä suuret;

Voidaan kuvata ympyrä tämän puolisuunnikkaan ympärillä;

Isosceles trapetsin sisällä voit myös kirjoittaa ympyrän.

Laskin epäsäännöllisen maan alueen laskemiseksi eri puolilta

Laskin epäsäännöllisen maan alueen laskemiseksi eri puolilta

Monissa tapauksissa voi olla tarpeen laskea maa-alue esimerkiksi hankinnan, vuokrasuhteen tai maatutkimuksen tapauksessa.

Jos jako on muodoltaan neliö tai säännöllinen suorakulmio, niin tämä on melko yksinkertainen. Mutta kuinka laskea, jos juoni on muodoltaan epäsäännöllinen?

Kuinka monta sinulla on tai alueen mittaamissääntöjä

Tiedätkö, kuinka voit mitata erän ennen myyntiä? Ja kuinka moni on siinä?

"Kudonta" on menetelmä, jonka avulla voidaan laskea maa-alueita, jotka ovat tavallisia useille kesän asukkaille, vähennystä sadasta neliömetristä. Nimi, joka on tuttu kaikille matematiikan oppikirjoista, ei käytännössä ole viime aikoina käytetty, vaikka se tarkoittaa samaa pinta-alaa: 100m².

Kysymys maan koon oikeasta laskemisesta koskee monia omistajia, ja se tulee erityisen merkitykselliseksi myytäessä maata tai tapauksia, joissa omistaja haluaa "teurastaa" naapurialueitaan omalle maalleen.

Laske neliömetriä

Laske alue on helppoa, jos muistat matematiikan oppitunteja. Jos juoni on suorakaiteen muotoinen, voimme ajaa tangon kulmissa ja mitata niiden välinen etäisyys teipin avulla. Samalla ei ole tarvetta mitata kaikkia neljää puolta: laskelmissa riittää yksi pituus ja yksi leveys. Kirjoita mitat ja jatka seuraavaan vaiheeseen - selvittää, kuinka monta neliötä sinulla on.

Tunnettu kaava kouluvuosista auttaa laskemaan suorakulmainen maa-alue: S = AB, missä A ja B ovat suorakulmion pituus ja leveys. Esimerkiksi sinulla on leveys 20 metriä ja pituus 30 metriä. Teemme laskelmia ja saamme 600 neliömetrin maa-alueen.

Alueen tuntemus on helppo laskea kuinka monta arsia tai hehtaaria se on. Olemme jo huomanneet, että kutominen on yhtä kuin sata neliömetriä, eli 600 neliötä on kuusi hehtaaria. Jätimme vain jakautuneen alueen sataan.

Epäsäännöllinen muoto - mitä tehdä?

Entä jos maa ei ole suorakulmainen? Pyydä apua matematiikasta: monikulmion tai soikion alueen laskentakaava on hieman monimutkaisempi, mutta tämä ongelma voidaan ratkaista ilman asiantuntijoiden apua. Riittää, että se muistuttaa opetussuunnitelmaa. Laskelmiin tarvittavien mittausten määrä on kuitenkin enemmän.

Pääasia: riippumatta juonialueen muodoista, hehtaarien määrä ei muutu - se riippuu vain alueesta, mutta ei maapallon muodon suhteen. Siksi tässä toimien algoritmi on sama kuin suorakulmaisella alueella lasketuissa laskelmissa: lasketaan alue, jaetaan näin saatu neliömetriä sata - ja saamme satoja neliömetriä.

Jos sataa yli sata

Kuusi hehtaaria on kesämökkien tavanomainen koko, mistä monet saivat 25-30 vuotta sitten, mutta nykyään maanomistus ei saa rajoittua pieneen tonttiin, jossa kasvit, kukat ja hedelmäpuita perinteisesti kasvavat. Jos omistat suuren osan maata, on järkevää tehdä mittauksia hehtaareina eikä ryhmiin tai hehtaareihin. Yksi hehtaari on yhtä sata sadasta neliömetristä tai kymmenentuhatta neliömetriä. Eli jos sinulla on tontti, jonka pinta-ala on 20 tuhatta neliötä, voimme sanoa, että se on yhtä kuin kaksi hehtaaria.

Tällä hetkellä kiinteistöjen osto on erittäin suosittua. Tämä koskee paitsi asuntoja myös maata. Tämä johtuu jostakin syystä. Ensinnäkin monet ihmiset saavat vaurautta, ja toiseksi lainausjärjestelmää parannetaan. Jotkut haluavat ostaa maata voidakseen elää lähempänä luontoa. Toiset ohjaavat tulevaisuutta.

Venäjän federaation maakoodi säätelee erikseen eri maa-alueiden oikeudellisen aseman ja luokittelee ne lajien määrän mukaan. Lain mukaan on 7 maakategoriaa. Asumiseen tarkoitetun esineen rakentaminen on mahdollista vain kahdella: maataloustoimintaan tai maalle kuuluva maa.

TODELLISESTI TIETÄÄ MITÄ haluat?

Kirjoita meille pyyntö ja me valitsemme parhaat tarjoukset sinun tarpeisiisi!

Kuinka laskea kudos juoniin

Ihmiset, jotka omistavat mökin tai maan, mittaa ne kudoksessa ja käyttävät tätä toimenpidettä kommunikoinnissa. Jos on kuitenkin tarpeen myydä sivustoa tai täyttää joitain asiakirjoja, tulee sääntöjen mukaan käyttää yleisesti hyväksyttyjä mittauksia metreinä. Täällä tieto siitä, mikä on sama kuin yksi kudos, on hyödyllinen.

Maan mittaaminen

Esikaupunkialueen tarkat ulottuvuudet voivat tulla eri syistä, mutta laskentamenetelmä pysyy aina samana. Kudonta metreinä on 100 neliömetriä, mutta alue voi olla hieman suurempi tai pienempi epätasaisten sivujen vuoksi. Tarkalle laskutoimitukselle tarvitaan vain muutamia tappeja, mittanauhaa ja vapaata aikaa.

Kohteen koko

Aluksi on tärkeää määrittää tarkasti sivujen koko. Tätä varten sinun on ajettava köysien kulmissa ja mitattava pituutta ja leveyttä nauhan avulla. Jos tontilla on samat sivut, tarve mitata kaikki neljä katoaa. Talleta vastaanotettu data paperille. Jos kyseessä on epäsäännöllinen maa-alue, kaikki neljä indikaattoria on mitattava. Lisäksi laskentaan tulee tietää osapuolten välinen kulma. Kaikki tämä vaikeuttaa huomattavasti laskelmia, joten pienillä eroilla arvot ovat pyöristettyjä.

Kuinka laskea neliömetriä

Muut toimenpiteet vastaavat täysin alueen laskentasääntöjä, kuten geometrian koulukurssissa. Voit määrittää suorakulmion koon kertomalla leveyden pituus, esimerkiksi:

 • leveys - 30 m;
 • pituus - 50 m;
 • S = 20 * 50;
 • tontin koko (pinta-ala) on 1000 neliömetriä.

Mittareiden muuntaminen kudoksiin

Tiedetään, että 100 m2 on 1 hehtaaria. Aikaisemmin alue laskettiin, mikä mahdollisti laskemisen neliömetriä. Näin voit selvittää, miten alueen kudos lasketaan. On tärkeää saada luotettavia tietoja mittauksen määrittämisen yhteydessä. Laskettaessa kuinka monta neliömetriä sadan neliömetrin kohdalla on tarpeen jakaa tulos 100: llä, esimerkiksi:

 • pinta-ala on 1000 neliömetriä;
 • jakaa 1000 x 100;
 • eekkeriä = 10.

Vaikka tontilla on epäsäännöllinen muoto, mutta sen pinta-ala lasketaan, hehtaarien lukumäärän laskeminen ei muutu. Areenien määrä riippuu suoraan maan pinta-alan metreistä. Joskus on havaittavissa, että koko on niin suuri, että niitä on pidettävä hehtaareina. Yksi hehtaari sisältää kymmenentuhatta neliömetriä, mikä vastaa 100 aaria.

Käyttämällä online-laskinta

Laskettaessa maapallon pinta-alaa, laskemalla hehtaarien määrää Internet-sivustossa, on syntynyt valtava määrä online-laskimia. Jotta algoritmi pystyy laskemaan ja palauttamaan oikean arvon, on edelleen tarpeen mitata omaisuutesi pituus ja leveys. Virheellisesti ihmiset pyrkivät löytämään palvelun laskemalla epäsäännöllisen suorakulmion alueen vain sen sivujen arvon mukaan. Se on mahdotonta fyysisesti - löydät vain sarjakuva-algoritmeja. Sinun tulisi käyttää edellä mainittuja menetelmiä, kuinka laskea alueen kudos oikein.

Maa-alue

Tontti ei ole aina mahdollista hankkia täydellinen muoto, sen koko ja muoto johtuvat alueen maantieteellisestä piirteestä, mutta tontin rakentamisen tai kehittämisen järjestämiseksi sinun on annettava paljon dokumentaatiota, jossa sen alue on ilmoitettava.

Laskurin laskenta auttaa määrittämään epäsäännöllisen maan alueen. Lasketaan tarvittava pituus sivuston kaikista neljästä sivusta. Laskenta tehdään hyväksyttyjen geodeettisten kaavojen mukaan, jotka minimoivat virheitä.