Oviaukon asentaminen omiin käsiisi: vaiheittainen tiedotus + vivahteiden analyysi

Viemäröinti suojaa talon maanalaista osaa väistämättömästä tuhoutumisesta, joka tapahtuu sen eroosion seurauksena. Veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmä laitoksesta suojaa kasvien juuret mätämästä, lievittää pysähtyneitä lätäköitä. Lukuisia etuja tasoitetaan jonkin verran hinnalla, jonka suuruus on oikeutettu tekemällä suurta työtä. Kuitenkin ne voidaan suorittaa kokonaan tai osittain, oletko samaa mieltä?

Meidän ehdottamastasi artikkelista opit, kuinka laitat putkiston omiin käsiisi, mitä järjestelmäkomponentteja on vielä asennettava. Niille, jotka haluavat tehdä salaojitus omilla käsillämme, tarjoamme luotettavaa tietoa vedenpoiston rakentamisen periaatteista ja säännöistä. Tässä esitetyt tiedot perustuvat sääntelyvaatimuksiin.

Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit. Rakennusteknologiaa esitellään, suositellaan putkien ja niihin liittyvien materiaalien valintaa pohjaveden poistamista varten. Valitut valokuvat ja videopuhelut sisältyvät auttamaan kiinnostuneita kävijöitä.

Edellytykset vedenpoiston järjestämiselle

Viemäröinti on kallis järjestelmä, vaikka sinun ei tarvitse maksaa asiantuntijoiden palveluita ja sivuston omistaja on valmis tekemään kaiken työn itse. Siksi sinun pitäisi selvittää, kuinka paljon sitä tarvitaan.

Järjestelmän perustamista ei voida määrittää "silmällä", koska pohjavesi voi olla lähellä pintaa, josta tulee todellinen ongelma vain tulvien tai rankkasateiden aikana.

Monet alueet sijaitsevat tasangoilla. Ylikyllästynyt maaperä aiheuttaa juurihiutaleita, mikä aiheuttaa monia vaikeuksia puutarhan ja puutarhan hoidossa.

Kasvit vaikuttavat usein sienisiin sairauksiin, "syö" homeen. Jotkut kasvit eivät juurikaan pääse märälle maaperälle, ja viljely satoa viiniköynnöksellä.

Tiheä savipintainen maaperä absorboi vettä huonosti. Tämä johtaa usein maanalaisten rakennusten tulviin. Korkean mineralisaation vuoksi tulvilla ja ilmakehillä on kielteinen vaikutus rakennuksiin: ne tuhoavat rakennusmateriaaleja ja aiheuttavat korroosiota.

Jopa korkealaatuinen vedenpitävyys ei kykene 100%: iin estämään kostujen, perustusten, sohkojen kostuttamista. Tämän seurauksena rakennukset palvelevat paljon vähemmän kuin he voisivat.

On mahdollista selvittää, tarvitaanko vedenpoistoa paikassa useita merkkejä:

 • Maasto. Tontit, jotka sijaitsevat alamäksissä ja jyrkillä rinteillä, tarvitsevat viemäröintijärjestelmän. Muussa tapauksessa hedelmälliset maaperät voidaan pestä pois tai syttyä sateiden ja tulvien aikana.
 • Lätäköitä. Tasainen maasto on kätevä rakentamiseen, mutta linnut voivat näkyä ja pysyä pitkään. Tämä on selvä merkki siitä, että vesi imeytyy huonosti maaperään. Koko alueen on oltava varustettu viemärijärjestelmällä.
 • Kasvien juuriharjoitusten sekoitus. Jos puutarhat, kukkapenkit ja nurmikot jäävät liikaa, kasvit vypravayut ja sairas.
 • Vesirakastavia kasveja. Jos yksi tai useampi kosteutta rakastavien kasvien lajike kasvaa tontilla, tämä osoittaa selkeästi maaperän muuttumisen.
 • Kellojen ja kellareiden tulvat. Rakentamisen tarpeellisuuden ilmeinen "oire" on säätiöiden ja maanalaisten rakennusten rakenteiden tulva.
 • Hydrogeologinen tutkimus ja havainnot. Jos asiantuntijat ovat todenneet, että korkea GWL on paikan päällä tai vastaavia päätelmiä voidaan saavuttaa kaivutyön aikana, on huolehdittava siitä, että maa tyhjennetään.

Oikea asennus viemäriputkien paikan päällä - ainoa tapa edullisesti ja tehokkaasti päästä eroon ylimääräisestä vedestä.

Jos otat yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, järjestelmä maksaa huomattavasti enemmän. On parempi ymmärtää vedenpoiston järjestelyt ja tehdä kaikki itse.

Jätevesijärjestelmän periaate

Maaperän kuivatus paikoilla voidaan sulkea, upottaa maaperään ja avata, mikä edustaa avointen urien verkkoa.

Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on suunniteltu pohjaveden tyhjentämiseen, mikäli ne tulvovat laitetta. Toisessa, viemäröinti vähentää maaperän kosteutta tulva- ja sadekauden aikana.

Molemmat järjestelmätyypit voidaan kehittää ja koota taloon.

Riippuen siitä, onko kosteutta kerätä koko alueelta vai vain erillisiltä alueilta, ne järjestävät vedenpoistoa lineaarisilla ja pistemäisillä vedenottoaukoilla.

Ensimmäisen tyyppiset järjestelmät edellyttävät huolellista suunnittelua, kun ne on asetettu, on noudatettava tarkasti asennus- tekniikkaa ja viemäriputkien kulmakerrointa.

Lineaarisissa vaihtoehdoissa on tarvetta, jos sinun on tyhjennettävä alueet rakennusten, polkujen, sisäänkäyntien, paikallisen alueen parantamiseksi tai ylimääräisen kosteuden poistamiseksi puutarhasta.

Tällaiset viemärit ovat matalia ojia, joissa vesi virtaa ja siirtyy sitten erityisiin vastaanottotankkeihin, myrskyviemäreihin tai paikan päähän paikan päällä.

Pistekeräimiä on myös tarkasti laskettava ja ennalta suunniteltu. Ne toimivat paikallisen veden keräämisen suhteen, mutta ne on liitetty samankaltaiseen oikais- tai putkijärjes- telmään.

Mainittujen tyhjennyskanavien mukaan kerätty vesi sammuu myös kollektorikaivoon ja sitten absorboivaan kuoppaan, kouruun tai lampiin. Siksi pisteiden vastaanottoverkostojen järjestely ei ole paljon erilainen kuin lineaarisilla muunnelmilla varustetuista järjestelmistä.

Avoimet järjestelmät ovat hyvin yksinkertaisia ​​toteuttaa ja halpaa, mutta ne pilata maiseman esteettömällä tavalla. Toinen haitta on se, että ovien seinämät on jatkuvasti korjattava ne putoavat kosteuden vaikutuksesta, ja järjestelmä lakkaa toimimastaan ​​(vesi pysähtyy kaivantojen pohjalla eikä siirry purkauspaikkaan).

Ovien seinämien ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää polkumyyntimenetelmää raunioilla: pohjaan asetetaan karkea fraktioaine ja pinta on matala, minkä jälkeen koko tyhjennyslevy peitetään turpeella.

Tämän vaihtoehdon ansiosta et voi leikata ja ei vahvistaa kaivannon seiniä, mutta se sopii alueille, joilla on suhteellisen matala kosteus, koska ojan kapasiteetti pienenee huomattavasti.

Polymeerin ja betonilevyjen käyttö avoimen jäteveden rakentamisessa helpottaa ja nopeuttaa työtä. Maiseman parantamiseksi ja järjestelmien suojaamiseksi tukkeelta tällaiset avoimet järjestelmät peitetään valurautaverkoilla.

Suljetun järjestelmän järjestämiseksi käytetään erityisiä rei'itettyjä putkia - pohjaan syvälle asetettuja viemäreitä. Ne asetetaan esivalmistettuihin ojiin, täynnä materiaalia, jolla on erinomaiset suodatusominaisuudet, sora, hieno sora tai HPS. Järjestelmän toiminnan hallinta ja säännöllinen puhdistaminen rakennuksen asennuskaivojen kulmissa.

Voit määrittää keskimääräiset arvot määrittämällä tyhjennysputken asianmukaisen sijoittamisen kasvien suojelemiseksi ylimääräisestä kosteudesta. Optimaalinen syvyys on yleensä 0,6-1,5 m.

Lisäksi kukkapenkereihin, nurmikoihin, nukkeihin ei ylitä 0,9 m, ja suojella puiden juuret, sinun täytyy kaivaa syvimmät kaivannot, varsinkin jos sivusto sijaitsee turpeellisella maaperällä.

Tyypit ja parametrit valuma-putkien valinnalle

Kaikista materiaaleista putkien valmistukseen ovat polymeerit suosituimpia. Niiden kiistämättömät edut ovat kestävyys, kemikaalien kestävyys ja sileät sisäseinät, jotka eivät kiinnitä likaa. Myrsky ja pohjavedet virtaavat putkistoon ja kulkevat vapaasti veden kerääjiin painovoiman avulla.

Nykyaikaisista materiaaleista kootun vedenpoistojärjestelmä pystyy palvelemaan jopa puoli vuosisataa. Tärkeintä on asentaa se oikein, tehdä teknisiä tarkastuksia ajoissa eikä jättää huomiotta korjaustarvetta.

Polymeerien toinen etu on suhteellisen edullinen, koska Valmis tyhjennys on halpa, käytännöllinen ja kestävä.

Erinomainen ratkaisu on putki geotekstiilien vaipassa. Ulompi materiaali suodattaa vettä ja kiinnittää likaa. Kiitos siitä putket eivät murskaa.

Vaihtoehtoiset viemäriputket - tavallinen viemäri. Näistä voit helposti tehdä ojituksen omilla kädillä. Tällöin riittää yksinkertaisesti porata reikiä tuotteisiin ja kääriä ne geotekstiilikangas päälle.

Jos tarvitaan paikallista viemäröintijärjestelmää, voit tehdä putkia, joiden halkaisija on 100-200 mm, ja jos sinun on poistettava kosteus suuresta alueesta tai vedestä liikaa, on parempi valita halkaisijaltaan 300-400 mm. Optimaalinen valinta on erityinen tyhjennysputki, jossa on suodattimen kotelo.

Putkijohtotekniikka

Jätevedenkeräyksen järjestämisen yhteydessä sivuston helpotus on olennaisen tärkeää. Järjestelmä on rakennettava niin, että nesteen virtaus ei ole ongelmana ojissa. Jos geodeettisten tutkimusten tuloksia ei ole, sinun on laadittava itsenäisesti kaavio, jossa on huomioitava paikoissa, joissa sadevedet tyhjennetään.

Kun luot järjestelmää, sinun on oltava varovainen, koska virheet aiheuttavat vedenpoiston tehottomaksi. Valmispiirustuksen mukaan suunnitellaan, miten sijoitetaan ja kallistetaan tyhjennysputki ja missä vesisäiliöitä asennetaan. Tarkastettuaan tiedot, ne merkitsevät kentällä ja toimivat edelleen.

Kuinka valita viemäriputki ja välttää asennusvirheitä?

Jos paikan päällä esiintyy merkkejä pysähtyneisyydestä: kasvien juuret ruhjoutuvat alueella, lätäköt eivät kuivu pitkään sateen jälkeen, maa pysyy märänä, talvella muodostuu jäätä ja muotokuvioita kellarikerroksen seinissä talossa, se tarkoittaa, että kuivatusputket on asetettava maahan.

Kuivatusputkien toimintaperiaate

Viemäriputket tai viemärit ovat säiliöitä, jotka vievät ylimääräisen kosteuden maasta.

Putkistojen tyhjennysjärjestelmät - katsotaan nykyaikaisemmiksi ja kätevämmiksi, koska ne sijaitsevat maan alla, eivät riko sivuston ulkonäköä eivätkä aiheuta vammoja.

Drenes on kahta tyyppiä: kerätään kosteutta ja siirtää.

 • Ensimmäistä tyyppiä leimaavat rei'itys - pienet reiät, joiden kautta maaperästä tuleva vesi menee kuivatusjärjestelmään. Tällaiset putket on sijoitettu kulman ympärille alueen koko alueella tai koko sen alueella. Heillä on ylimääräinen vesi viemärikaivoihin.
 • Ulostuloviemäreillä ei ole reikiä. Vettä ei pääse maaperään, vaan viemärivedestä. Ne eivät kerää kosteutta, vaan poista se kuopasta, joka on erityisesti suunniteltu tähän paikkaan. Usein nämä paikat ovat erikoisia keräilijöitä tai ojia, luonnollisia säiliöitä ja pesualtaita.

On putkia, jotka eivät ainoastaan ​​kerää vettä vaan myös suodattaa sen.

Jotkut maaperät, jotka sisältävät esimerkiksi murskattua kiveä, ovat itse suodatuskykyä. Tällaisen maaperän puhdasta vettä pääsee vedenpoistojärjestelmään, eikä suodattimien tyhjennys ole tarpeen.

Toisessa tapauksessa esimerkiksi, jos maaperä koostuu savesta tai liepeestä, putket, joissa ei ole suodatinta, epäonnistuvat nopeasti.

Kiinnitä huomiota! Suodatin on erityinen rullaus, joka on valmistettu geofabrisesta tai kookoskuidusta. Maaperän ja putken välisen lisäkerroksen vuoksi vain vesi virtaa viemärijärjestelmään. Tämä on tärkeää, koska mitä enemmän epäpuhtauksia vesi sisältää, sitä useammin on tarpeellista puhdistaa tyhjennysputket.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Sekä putki- että putkimekanismien lajit ovat tyhjennettävissä.

Ensinnäkin on olemassa kaksi suurta tyyppiä salaojitus:

 • pinta, joka sijoitetaan suoraan maahan;
 • syvällä, maan alla.

Yksinkertaisin pintapoisto on yhteinen kaivanto, joka kaivetaan kulmassa sumppuun. Se on epäedullinen ulkonäkö ja voi helposti johtaa loukkaantumiseen niiden ihmisten jalkoihin, jotka liikkuvat sivuston ympärillä.

Monimutkaisempi pintajäähdytys on arkki, jossa on arina.

Kaivannon sijasta tässä tapauksessa toimii betoni tai muovi, joka on suojattu yläpuolelta arinalta. Tämän viemärin ulkonäkö on parempi, vähemmän traumaattinen. Avaa vedenpoisto voi suojata maata ylhäältä tulevalta kosteudelta (sade, lumi, kastelulaitokset), mutta se vähentää pohjaveden määrää.

Syvää pidetään nykyaikaisempana ja luotettavammin. Käytettävien tyhjennysputkien rakentaminen maanalaiseen asennukseen. Ne eivät ole näkyvissä maan pinnalla. Lisäksi syvät tyhjennysjärjestelmät pystyvät suojaamaan pohjavettä vastaan.

Listatut viemärit ovat vaakatasossa, mutta pystysuuntaisia ​​lajikkeita. Näitä ovat esimerkiksi myrskyn tyhjennykset - reiät maaperässä, jalkakäytävällä tai asfaltilla, jotka välittömästi kommunikoivat tyhjennysaukojen kanssa, siirtäen vettä syvälle maahan tai viemäriverkkoon.

Tällöin vesi ei liiku vaakasuoraan valuma-altaaseen, vaan pystysuunnassa alaspäin.

Valutusputkien valinta

Viemäriputket eroavat kustannuksista, käytön helppoudesta, materiaalin tuotannosta ja suodattimien läsnäolosta. Halvin ja vähiten käytetty putken aikaan - asbestisementti.

Tämä on mielenkiintoista! Asbesti on tällä hetkellä kielletty monissa maailman maissa sen karsinogeenisten ominaisuuksien vuoksi. Venäjällä sitä käytetään edelleen. Materiaalin edullisuus ei johdu sen huonosta laadusta, vaan rajoitetulle myyntimarkkinoille. Asbestisementtiputket ovat itse suositelleet hyvin viemäreitä.

Viime aikoina polyvinyylikloridi (PVC) putket ja matalapainepolyeteeni (HDPE) -putket ovat suosittuja.

PVC-putket maksavat vähemmän, mutta ne valmistetaan ilman reikiä. Niitä käytetään joko välittäjänä tai he tekevät reikiä yksinään. Tällaisten putkien käämitys ei myöskään ole tarkoitettu, mutta voit lisätä suodattimen itse, vain kääreitä viemäreihin geofabristen tai kookoskuitujen kerroksilla.

Polyetyleeniputkilla on useita etuja:

 • Ne ovat melko joustavia ja ne voidaan sijoittaa mihin tahansa kulmaan, ne voidaan helposti taivuttaa ja ne voidaan jopa laskea rinteelle.
 • Lisäksi HDPE-putket, joissa on viemärijärjestelmä, sisältävät aallotetun seinän lisäksi erityiset reiät, joita vesi tarvitsee päästä putken sisäpuolelle. Tällaiset viemärit ovat kaksikerroksisia, käärittyjä geofabrisia tai kookoskuituja. Putkien valinta riippuu sivuston omistajan mieltymyksistä ja taloudellisista mahdollisuuksista.

Jätevesijärjestelmän asennukseen suositellaan HDPE-putkia.

Hanke ja muotoilu

Suotauttamisjärjestelmää suunniteltaessa on muistettava, että putkien asento on kohdistettava säiliöön.

Jos tontti on tasainen, esijännitys on tehtävä itsenäisesti. Veden syvyys riippuu pohjaveden syvyydestä, mutta sen tulee olla vähintään puoli metriä.

Mitä enemmän vettä alueella, sitä lähempänä toisiaan on oltava viemäriputket.

On tärkeää selvittää, mihin paikkaan on sijoitettu tarkastukset ja putkiston puhdistus. Ne sijaitsevat välttämättä paikoissa, joissa putket kiertävät.

 • Kaivaa kaivanto, jonka syvyys maan pinnasta on vähintään 0,5 m ja sen leveys ylittää putkien läpimitan 0,5 m.
 • Kaivannon pohja peitetään kerroksella 10 cm hiekkaa.
 • Hiekka on päällystetty soralla, tämän kerroksen paksuus on 10-20 cm.
 • Aseta putket kaivantoon, yhdistävät toisiinsa ja suojukset.
 • Taaksepäin asettaminen tehdään täyttämällä putket päällä olevaan kerrostumapäähän, sitten hiekkaan ja maaperän kerros asetetaan päälle.
 • Ota järjestelmä pois päältä liittämällä se sumpaan.

Kuinka välttää virheitä, kun asetat tyhjennysputken

Virheitä, kun asetetaan viemärijärjestelmään, voi johtaa veden pysähtymiseen, riittämättömiin jäteveden poistoon ja uusiin ongelmiin, joissa on liiallista kosteutta. Nämä ongelmat johtuvat seuraavista syistä:

 1. Liian suuri etäisyys viemäreiden välillä. Putkien tulee sijaita enintään 10 metrin etäisyydellä savialueilla ja 50 metrin hiekkaisilla alueilla.
 2. Epätasapainon puute. Jos kaikki putket sijaitsevat tarkasti vaakatasossa eikä kaltevuutta kohti valuma-aluetta, vesi pysähtyy viemäreihin.
 3. Suuri määrä kaivoja. Ohjaamojen välisen etäisyyden on oltava yli 50 m, muuten ne häiritsevät järjestelmän toimintaa.
 4. Pinta-ala. Jos putkien syvyys on virheellinen, ne voivat olla veden yläpuolella. Tällöin vesi ei pääse valumaan viemärijärjestelmään.

Jos kuivatusjärjestelmän suunnittelun epäilys on epävarmaa, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan etukäteen.

palvelu

Viemäriputket on tarkistettava määräajoin lian kertymiseksi ja puhdistettava tarpeen mukaan. Näihin tarkoituksiin luodaan luukut. Tarkastus olisi suoritettava vähintään kerran vuodessa. Järvien sateiden, tulvien ja tulvien jälkeen kannattaa tarkistaa kuivatusjärjestelmä.

Se, että on aika puhdistaa putket, voi merkitä veden pysähtymistä käytävään. Tässä likaa, siltaa, hiekkaa kertyy.

Puhdistus suoritetaan suunnitelman mukaan kerran kolmessa vuodessa, jos järjestelmä on asennettu oikein ja sillä on tarvittavat suodattimet. Muussa tapauksessa - puhdistetaan tarpeen mukaan. Puhdistusaineita on kahta tyyppiä: mekaaninen ja hydrodynaaminen.

 1. Ensimmäisessä tapauksessa pneumaattisen järjestelmän avulla kiinteät epäpuhtaudet murskataan ja kaikki lika mekaanisesti poistetaan.
 2. Toisessa järjestelmässä pestään vedellä ja ilmalla paineen alaisena kompressorilla ja pumpulla. Toinen menetelmä on kalliimpi, mutta myös luotettavampi.

Jätevesiputkien ominaisuudet ja ominaisuudet

Viemäröintijärjestelmä helpottaa ylimääräisen kosteuden poistamista maaperästä. Tämä on välttämätöntä rakennusten kellareiden ja seinien eheyden säilyttämiseksi. Jätevesijärjestelmässä käytetään asbestisementtiä, muovia, keraamisia viemäriputkia. Jokaisella versiolla on omat asennuksen ominaisuudet, voimassaoloaika.

Muovinen tyhjennysputki

Miksi tarvitsen vedenpoistojärjestelmää

Minkä tahansa kohteen rakentamisen tulisi alkaa selvittää maaperän ominaispiirteet ja pohjaveden virtauksen taso. Jos et suorita toimenpiteitä, jotka mahdollistavat ylimääräisen veden poistamisen maaperästä, seuraavia kielteisiä prosesseja voi esiintyä:

pohjaan joutuminen tai tuhoaminen;

asuinrakennuksen seinien jäädyttäminen;

kellarien ja kellareiden tulvat;

muotojen ja sienten muodostuminen seinien ja lattioiden pinnalle (tällaisen huoneen sisältämä mikroilmasto on hyvin haitallinen, se voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja hengityselinten sairauksia);

maaperän viemäröinti tontilla (se johtaa istutusten kuolemaan);

jäätymistä ja kertymistä puutarhan poluille.

Se on tärkeää! Maaperän liiallinen kosteuden kyllästyminen aiheuttaa kemiallisen koostumuksen ja mikrofloorimuutoksen.

Viemäriputki, jossa on reikiä veden keräämiseen

Mitä pitäisi olla putket

Käytä tyhjennysputkia täydellä tai osittaisella rei'ityksellä. Täysin perforoinnilla koko pinnalla on reikiä, jotka sijaitsevat ympyrän ympärillä yhtä kaukana. Osittaisella perforoinnilla varustetut tuotteet ovat läpäiseviä vain ylhäältäpäin, niissä on vain 3 riviä reikää. Jotta vedenpoistojärjestelmä olisi tehokas, on tarpeen suunnitella projekti oikein ja valita optimaalinen putkityyppi.

Alueilla, joilla pohjavesi on korkeintaan pohjaan, järjestelmät on rakennettava niiden poistamiseksi. Jätevesijärjestelmän putket ovat pienempiä kuin jäätyvät maaperän läpi. Niiden halkaisija määritetään sivuston yksittäisten parametrien mukaisesti.

Käytettyjen tuotteiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

antaa tasaisen veden virtauksen;

on korkea mekaaninen lujuus;

sisäpinta, jossa maksimaalinen liukuma ja sileys;

suuri virtaus voi kestää huomattavan paineen sisällä;

pystyvät kestämään suuria lämpötilaeroja.

Sisäisen paineen lisäksi putken seinämän ei tulisi taipua maaperän paineesta, sen kausittaisista siirtymistä. Kun tuotteet valmistetaan materiaalista, joka ei kestää alhaisia ​​lämpötiloja huonosti, käytetään lämpöeristystekniikkaa.

Eristetty tyhjennysputki

Se on tärkeää! Jos ulkomaisten esineiden pääsyä tai tukosten muodostumista on mahdollista, karkeat suodattimet asennetaan poistojärjestelmään.

Sisäisen paineen minimoimiseksi yhdessä purkauselementtien kanssa maahan on sijoitettu sadevesijärjestelmä, jota kutsutaan pinnaksi. Se tulee yleiseen salaojitusverkkoon, siirtää vettä, joka tulee sedimentteistä.

Viemäröintijärjestelmä koostuu yhdistetyistä putkista, joissa on reikiä, viemärikaivoja, kaivoja, liittimiä ja muita elementtejä. Putkien reikien kautta vettä kerätään ja tyhjennetään.

Mitä tulee huomioida asennettaessa viemärijärjestelmää

Kuivatusverkosto valmistetaan päätyyksien rakentamisen päätyttyä. Mutta joissakin tapauksissa se voidaan ja pitäisi asentaa valmistelutyön aikana:

Tontti on tasainen eikä minimaalinen rinne ole. Pohjavesi kertyy suuria määriä.

Pohjaveden taso on alle 150 cm maahan.

Maaperän tärkein kerros koostuu loimoituneista kallioista ja savesta, jotka ovat huonosti kosteutta läpäisemättömiä.

Maanjakoalue sijaitsee alueella, jossa tilastojen mukaan sademäärä on normaalia suurempi.

Suunnittelussa on otettava huomioon sivuston tärkeimpien esineiden syvyys.

Veden poistaminen pohjasta

Varoitus! Jos esine, jossa syvempi säätiö on pystytetty lähellä asuintaloa, voi häiritä pohjaveden luonnollista kuivatusta ja aiheuttaa niiden kerääntymistä. Tämä johtaa kellariin, asuinrakennuksen kellariin.

Kun rakennusten perustusten ympärillä on konkreettinen päällyste, on asfalttitietä useita paikkoja, veden luonnollinen kierto häiriintyy. Tällöin viemäriverkkoon liitetty myrskyjärjestelmä on asennettava.

Lajikohtaiset viemäriputket

Kaikki viemäriputket voidaan ryhmitellä eri merkkien avulla. Materiaalityypin mukaan, josta ne on tehty, on kuusi lajiketta.

Keramiikkaa. Valmistettu tulenkestävistä saviastioista mineraali-lisäaineilla.

Keraamiset viemäriputket

Asbestisementti. Halkaisijaltaan 10-20 cm. Yksi elementti voi painaa jopa 52 kg. Yhteyden yhteydessä käytetään saman materiaalin kytkimiä. Suurempi veden läpäisevyys saavutetaan tekemällä leikkauksia putken pinnalla, joka on järjestetty ruutupaketin kuvioon.

Asbestisementtiä olevat viemäriputket

Metallia. Ole merkittävä paino, voi olla korroosiota.

Metalliset viemäriputket

Muovia. Ne on valmistettu matalasta tai korkeapainetusta polyetyleenistä (HDPE ja LDPE), polypropeenista, polyvinyylikloridista. Aallotettujen seinien ja jäykisteiden läsnäolo mahdollistaa tasaisen paineen jakamisen.

Muoviset tyhjennysputket

Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat jäteveden asennusta ja suunnittelua. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Betoni. Vaikea rei'ittää, on paljon painoa.

Huokoisesta laajennetusta savesta tai muovisesta betonista. Kosteus kulkee seinien huokosten läpi.

Rakenteen mukaan tyhjennysputket on jaettu yksikerroksisiin, joustaviin aallotettuihin ja kaksikerroksisiin ulkopuolisiin, joissa on aallotettu pinta ja sileät sisäpuolella. Jotkin jälkimmäisten malleissa on sisäänrakennetut geofabrista valmistetut suodatinvaipat, joissa on jäykisteitä, jotka estävät reikien saastumisen hiekalla. Yksi kerros levitetään syvällä vuodevaatteella.

Yksikerroksinen, joustava aallotettu tyhjennysputki

Kaksoiskerroksinen viemäriputki, aallotettu ulkopuolelta ja sileä sisäpuolella

Suosituimpia ovat putket, joiden halkaisija on 110 mm ja geotekstilien suojakerros. Ne asennetaan ilman ylimääräistä suodatusjärjestelmää.

Tyhjennysputki suojaavalla geotekstiilikerroksella

Jäykkyydestä riippuen putket on jaettu kahteen tyyppiin.

Joustavat mallit. Soveltuu kaarevien virtausten muodostamiseen. Tällaisille elementeille on tunnusomaista alempi rengasjäykkyys. Jotkut myydään rullissa 40-50 metriä.

Joustava tyhjennysputki

Jäykät tyhjennysputket. Käytetään suoralle nauhalle. Ne on tehty ohutseinämäisistä, joiden halkaisija on 5-15 cm ja paksut seinämät, halkaisijaltaan 15 cm. Jälkimmäiset ovat pituudeltaan enintään 6 m, kun ne on pinottu liitoksilla, kääntöelementeillä.

Jäykkä tyhjennysputki

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä on artikkelissa viemäriveden tyhjennyspumppu.

Keraaminen ja asbestisementti

Asbestisementtiseoksen tyhjennysputket ovat halkaisijaltaan 10-50 cm, pituudeltaan 3,95-5 m. Tällaiset putket ovat pääsääntöisesti rei'itettyinä. Asbestisementtiputkisto on helposti ylläpidettävissä, mutta liian suuren painon ja monimutkaisen asennuksen vuoksi sitä käytetään harvoin. Käyttöikä on enintään 20 vuotta.

Asbestisementtiä olevat kuivatusputket, joiden halkaisija on suuri

Keramiikkaa valmistetaan uuneilla. Puristin valetaan hiekka-savi-seoksesta lisäämällä seostusaineita. Rei'itys suoritetaan tässä vaiheessa. Sitten aihiot kovettuvat uuneissa lämpötiloissa jopa 1300 °.

Keraamiset tyhjennysputket, jotka mittaavat 50-70 cm, on kytketty kytkimillä. Tuotteiden halkaisija on 5-30 cm, pituus on jopa 0,3-1,5 m. Keraamisista tyhjennysputkista erotetaan etuja:

käyttöikä jopa 30 vuotta;

vastustuskykyisiä seismisiin ja kemiallisiin prosesseihin;

sisäinen ja ulkoinen kitkakerroin ovat vähäiset.

Keraamisia tuotteita käytetään aktiivisesti maisemasuunnittelussa tyhjentämään haluttuja alueita.

Asettamalla keraamisia viemäriputkia talon ympärille

Muovisten viemäriputkien tärkeimmät edut

Muoviset viemäriputket, joiden lajikkeilla on aallotettu pinta, ovat yleisimmin käytettyjä nykyaikaisissa rakenteissa. Tällainen suosio johtuu suuresta joukosta tämäntyyppisten tuotteiden etuja:

käyttöikä jopa 50 vuotta;

korkea korroosionkestävien prosessien kestävyys;

pieni paino, jolla on suuri lujuus;

älä romahtaa aggressiivisten tiedotusvälineiden vaikutuksesta;

helppo kuljettaa ja koota;

sisäpinnan sileä rakenne estää tukkeutumisen;

Jos käytät tyhjennysputkia geotekstilien suodatuskerroksen kanssa, järjestelmän säännöllistä huuhtelua ei tarvita. Verkkoihin, joissa on normaali ja matala kuorma, voidaan käyttää halkaisijaltaan 110-200 mm: n tuotteita, putkien halkaisija 300 mm kestää suurennettua kuormitusta.

Viemäröinti muoviputki aallotettu

Vihje! Jos viemärijärjestelmän asennuksesta on läpimitaltaan 10-11 cm putkia, niistä voidaan tehdä viemäröinti. Pinta on rei'itetty porakoneella, sitten tuotteet kääritty geotekstilillä koko pituudeltaan.

Muovisten tyhjennyskanavien lajikkeet

Valmistetaan useampia muovisia tyhjennyskanavia:

Aallotut yksikerroksiset tuotteet rei'illä tai ilman (HDPE). Jäykistysluokan SN2 malleja käytetään alle 2 metrin syvyydessä, luokkaan SN4 syvyyteen, joka on korkeintaan 3 m.

Aaltopahviset kaksikerroksiset tuotteet PND: stä tai PVD: stä, jossa on sileät seinät. Jäykkyysluokka SN6, jota käytetään alle 4 metrin syvyydessä. Tällaisia ​​putkia on helppo kuljettaa ja asentaa.

Aallotettuja joustavia tuotteita, joiden jäykkyys on SN8, käytetään 10 m syvyydessä.

Kaksikerroksiset aaltoputket HDPE: stä, sileä sisä, jäykkyysluokka SN8. Tuotteilla ei ole suodatinkerrosta, käytetään 8 metrin syvyydessä.

Kaksikerroksisia viemäriputkia käytetään useimmiten matalissa syvyyksissä. Sisäisten seiniensä sileys takaa maksimaalisen käyttöiän ja tehokkaan veden ulosvirtauksen. Aallotettu yläkerros, jossa on jäykisteitä, on erittäin luja.

Kaksoiskerroksinen viemäriputki, jossa on aallotettu ulkokerros

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja viemäriputkista.

Suosituimpia putkia ovat "Perfokor" ja "Logistics". "Perfokor" on valmistettu erittäin kimmoisesta polyetyleenistä, johon on lisätty mineraalikomponentteja. Niillä on suurempi jäykkyys, halkaisija 11 cm, 16 cm, 20 cm ja 40 cm.

"Logistiikalle" on ominaista HDPE: stä valmistettu litteä suorakulmainen muoto. Se on varustettu sisäpuolisilla lisävahvisteilla. Erityinen etuus lajikkeesta on kompakti, joka on tärkeä kuljetukselle.

Katso videokuvaa useista tyhjennysputkista:

PVC-tuotteet

Tämäntyyppisten putkien käyttö on tyypillistä pintajärjestelmien asennusta varten. Mallit, joiden läpimitta on 5-30 cm, valmistetaan aallotetulla yksikerroksisella tai kaksikerroksisella seinillä. Useimmissa tuotteissa on rei'itys. PVC-putket liitetään helposti betoni- ja muoviastioiden putkistoihin. Liitäntäelementtejä käytetään snap-mekanismeilla.

Tällaisten putkien asentaminen tapahtuu yksinkertaisesti ja nopeasti, mutta varmista, että rakennat tyynyn sora- ja geotekstiilisuojakerrosta. Tuotteita, joiden jäykkyysluokat ovat SN 2,4,6,8,16, tuotetaan.

Esimerkki PVC-viemärijärjestelmän asennuksesta

PND-viemäriputket

HDPE-tuotteiden fyysiset ominaisuudet takaavat niiden käytön kaikissa verkoissa. Erilaisilla putkityypeillä on jäykkyys SN4 ja SN8. Rakennuksesta riippuen on PND-tuotteita, joissa on yksi tai kaksi kerrosta, perforaatiolla tai ilman.

Halkaisija voi olla 5-70 cm, suurimman halkaisijan putket kestävät raskaita kuormia. Jätevesijärjestelmän asennukseen käytetään kelloja, liittimiä tai hitsausta.

Kun suositaan näitä viemäriputkia, kannattaa muistaa, että HDPE-tuotteiden valmistuksessa käytetty materiaali on palavaa.

PND-viemäriputket

Putkien kaltevuuden määrittäminen

Kuivatuskanavien kaltevuus riippuu useista tekijöistä:

käytettävien putkien halkaisija;

tyypit vedenpoistojärjestelmä;

ominaisuuksia pinnan talon viereisen sivuston.

Jos on väärin tehdä laskelmia ja valita tarvittavan suuremman kulman, niin tapahtuu liian nopea veden virtaus ja silty sedimentin ulkonäkö. Järjestelmän tukkeutuminen tapahtuu usein.

Kun asetat kulman alle tarvittavan, vesi putoaa kanavan sisään, mikä aiheuttaa sen ylivuodon ja toiminnan lopettamisen. Ylimääräinen kosteus pysyy maassa.

Tyhjennä piki kaltevuus

Se on tärkeää! Laskennallisella rinneella on murtoarvo. Se saadaan jakamalla tarvittava putken kaltevuus sen pituuteen, ilmaistuna metreinä. Indikaattori 0,003 tarkoittaa, että putken mittariosan eron taso olisi 3 mm.

Tämä indikaattori on merkitty rakennuskoodeihin, SNiP. Annamme erityiset arvot jätevesijärjestelmille standardien mukaan:

putken halkaisijan ollessa 200 mm, pienin kallistuskulma on 0,007 m / m, putken halkaisija 150 mm - 0,008 m / m;

eräänlainen luonnollinen alue kattaa myös asfalttia - 0,003, päällystekivet - 0,004, murskattu kivi - 0,004, suuret kivet - 0,005 m / m;

erikseen sijoitetuille lokeroille optimaalinen indikaattori on 0,005 m / m;

tyhjennyskanaville - 0,003 m / m.

Putkien asennus kaltevuuden alle on välttämätöntä myös rinteessä sijaitseville maa-alueille luonnollisesta ulosvirrasta huolimatta.

Järjestelmä, jossa viemäriputki asennetaan kaltevuuden alaisena

Jos näin ei tehdä, pohjavesi laimentaa maaperää vähitellen ja vähentää sen voimaa. Samoin ne vaikuttavat rakennusten perustamiseen. Kaltevilla tontilla on järkevää asentaa yhdistetty avoimen ja suljetun järjestelmän.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lue talon talteenottoa.

Kuivatusparametrien määrittäminen

Putken tyhjentäminen oli tehokasta, on tärkeää tehdä oikeat laskelmat sen parametreista. Suosituin on rengaskuvio, kun kanavat sijaitsevat rakennusten ympärillä.

Laskelmissa määritetään rakennuksen pohjan syvyys ja kaltevuuden kulmat. Kaikissa asennustyyppisissä materiaaleissa kirjanmerkki suoritetaan 0,3-0,5 m syvemmälle kuin rakennuksen pohjan tyyny. Suositeltava kanavan pudotus virtauspaikassa olisi yli 1% putkilinjaa kohden.

Lisätietoja kuivatusjärjestelmistä ja niiden asennusta koskevista säännöistä on videossa:

Rengasjärjestelmissä kaivannon yläosien etäisyydestä talon pohjasta tai seinistä on oltava vähintään 3 m. Rakennuksen seinien ympäröimä betonialue ei ole enää 1 m.

Laskelmissa lasketaan ensin järjestelmän alin piste, jossa vesi tyhjennetään. Saadun arvon perusteella määritä kanavan yläosan syvyys. Mittaa korkeimman pisteen etäisyyttä alhaalta ja aseta 1%: n kaltevuus.

Ylempi piste on pääsääntöisesti rakenteen nurkkaan nähden, ja alempi on keräimen hyvin asennuspaikalla.

Järjestelmissä, joissa kaivon asentamista haluttuun syvyyteen ei ole mahdollista, on suositeltavaa käyttää vedenpoistopumppuja, jotka pakottavat sisään tulevan veden.

Pumpun tyhjennysjärjestelmän kaavio

Jäteveden verkon asennusjärjestys

Jätevesijärjestelmän asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Tontti on merkitty, määritetään kuivatuskanavien sijainnit.

Dig kaivannot suorakaiteen tai trapetsoidun putken putkille. Niiden leveyden on oltava 0,4 metriä suurempi kuin putkilinjan halkaisija. Kaivantojen etäisyys riippuu maaperätyypistä.

Kaivannon pohja on tiivistetty.

Hiekka- ja rauniointikerrokset asetetaan. Kerrosten paksuuden tulisi olla vähintään 0,2 m. Järjestelmissä, joissa putkia käytetään ilman suodattimia, on välttämätöntä sijoittaa suodatingeotekstiili roskalaatikkoon.

Putket leikataan haluttuun pituuteen ja asetetaan kaivoihin liitäntäosien avulla. Osittain rei'itetyt putket asetetaan alaspäin.

Putket kääritään geotekstiilille, joka on kiinnitetty johtoon.

Kuivatusputkien sijoittaminen kaivantoon

Putkilinjan päät on johdettu kaivoihin, jotka käyttävät kerättyä vettä teknisiin tarpeisiin tai jakautuvat takaisin maaperään.

Rullauskanavien yläpuolella ne ovat täynnä raunioita ja hiekkaa, kerrokset ovat vähintään 0,2 m paksuja.

Ovia on kokonaan peitetty maaperällä.

Oikealla materiaalivalinnalla ja laadukkaalla asennuksella kootun järjestelmän käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Putkien käyttö ilmastointilaitteissa

Tuotteilla on laajennettu käyttö, niitä käytetään aktiivisesti ilmastointilaitteissa ilmanvaihtokanavien sisäisten osien kondensoitumisen tyhjentämiseen. Viemäröinti tapahtuu viemäriverkossa tai kadulla. Samalla yhteys viemäriverkostoon mahdollistaa täysin itsenäisen järjestelmän vastaanottamisen.

Käytä tyhjennysputkea kondensaatin tyhjentämiseen

Tällaisissa järjestelmissä käytetään muovituotteita, joille on tunnusomaista kosteuden kestävyys, kestävyys ja suuri läpäisykyky. Niiden pinta voi olla sileä tai aallotettu. Ensimmäiset ovat edullisia, mutta edellyttävät liitäntäosia kulmien aikana. Aaltoputket ovat joustavampia ja helpompi koota.

Yleiset järjestelmän asennuksen virheet

Väärän laskennan tekeminen ja huonon materiaalin valitseminen voivat häiritä järjestelmän toimintaa. Tavallisimmat virheet ovat:

Maadoitustyyppiä ei oteta huomioon valittaessa putkityyppiä.

Kanavien kallistuskulman puuttuminen tai virheellinen laskeminen.

Järjestelmä ei tarjoa kerättyjen vesien poistamista kuopasta luonnolliseen lampiin tai viemäriin.

Polttopuhdistuksen puuttuminen tai riittämätön kerros, geotekstiilit.

Putkissa ei ole reikiä.

Katso videosta yksityiskohtia viemäröintijärjestelmän asennuksesta:

Kun otetaan huomioon markkinoilla olevat viemäriputket, joista voit valita, voit ajatella pitkään, koska niitä on paljon. Tietenkin tämä on henkilökohtainen asia kaikille, mutta jos käännyt asiantuntijoille, he auttavat nopeasti valitsemaan putket, jotka soveltuvat asennettavaksi viemärijärjestelmään pihallasi ja jos luotat heidät työskentelemään, voit välttää yleisiä asennusvirheitä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan viemäriverkosta.

johtopäätös

Tarve rakentaa viemäröintijärjestelmä missä tahansa alueella on epäilemättä. Jotta järjestelmä toimisi hyvin, on ensin tutkittava maaperä, suoritettava laskelmat ja suoritettava laadukas kokoonpano.

Asentaminen viemäriputkella dagassa

Jätevedenpuhdistuslaitteen laite on tärkeä vaihe puutarhaviljelyn parantamisessa.

Se on suunniteltu keräämään ja purkamaan ylimääräistä kosteutta, joka voi tuhota talon perustan.

Järjestelmän tärkein osa on viemäriputki. On parasta suorittaa asennustöitä, kun taloa on juuri rakennettu ja maisemoitu, muuten sinun on kaivaa valmiit nurmikot ja nurmikot. Viemäriputket tekevät itseään myös sellaiselle henkilölle, joka ei tunne näitä töitä. Itse leviäminen tarkoittaa oikeiden materiaalien valitsemista ja ohjeiden noudattamista.

Viemäriputket tekevät itse myös sellaiselle henkilölle, joka ei tunne näitä töitä, koska se on helppo asentaa ja asentaa.

Putki tyhjennysjärjestelmään

Materiaaleja valittaessa on tarpeen rakentaa vedenpoistojärjestelmään. Ne ovat avoimia ja suljettuja. Suljetun (syvän) tiedonsiirron yhteydessä käytetään rei'itettyä putkea. Syvyysjärjestelmät on suunniteltu ylimääräisen pohjaveden purkamiseksi. Saastuneen pintamateriaalin kerääminen (avoin) viemäröintijärjestelmä. Laitetta varten sivuston kaivaa oja tai kaivanto. Seuraava on kuvaus suljetusta järjestelmästä.

Kun rakennat omia käsiäsi, sinun on kiinnitettävä huomiota putken halkaisijaan, reikiin, jonka läpi kosteus tunkeutuu ja materiaaliin. Tällä hetkellä suosituimmat kuivatuksen materiaalit ovat muoviputkia. Toisin kuin asbestisementti ja keraaminen, ne ovat kevyitä, nopeasti koottavia ja niillä on suuri turvallisuustaso (jopa 70 vuotta). Toinen positiivinen seikka: Sileän sisäpinnan ansiosta likaa on vähemmän kertynyt niihin.

Viemäriputket suorittavat vedenottoa ja vedenpoistoa.

Jos viemärijärjestelmä on poistettu pienellä määrällä vettä, sopivat putket, joiden läpimitta on 100-140 mm. Voit ostaa ne välittömästi reikiin pitkin tai hankkia komponentteja viemäriin ja poraa tyhjennysaukot omiin käsiisi. Tämän työn suorittamisessa on tärkeää poistaa muoviset sirut ja roskat. Yläpuolelta viemäriputket on käärittävä geofabrilla veden suodattamiseksi. Jos on tarpeen siirtää suuri määrä nestettä rakennuksesta, on käytettävä suurempia läpimittaisia ​​putkia (200-300 mm).

Viemäriputki on saatavissa kovuusluokalta SN2 - SN16. Ne on valittava alueen maaperän ja sääolosuhteiden perusteella. Yleensä yläpuolelle ne peitetään suodatusvaipalla (geofabrinen) ja ne tuotetaan mittarilla 6-12 m.

Valmistelutyö: suunnittelu

Kaavion viemäröintijärjestelmän kaavio.

Syvyysvetoa käytetään, jos maan pohjavesi on 1,5 metrin yläpuolella. Ennen kuin aloitat työn omalla kädellä, sinun on laadittava suunnitelma munintaviestinnästä. Voit tehdä tämän miettimällä maaperän tyypin ja putkien asettelun. Viemäröinti tontilla sijaitsee "kalanruoto" -järjestelmässä, jossa havaintokuopat liitoksissa. Joulukuun haarojen välinen etäisyys riippuu maaperätyypistä. Savi maaperä - 10 m, lianmaalla - 20 m. Jos hiekkakivi on paikalla, sitten 45-50 m. Mitä lähempänä putket ovat toisiinsa, sitä nopeammin kuivaus tapahtuu. Näiden vaatimusten mukaan sinun on tehtävä piirustus vesijärjestelmästä.

Askel askeleelta DIY-asennusohjeet

Materiaalit ja varusteet: rei'itetyt tyhjennysputket, liitososat, tarvikkeet, lapio, mittanauha, geotekstiili, murskattu kiveä (raekoko 20-40 mm), hiekka (jyväskoko - 10 mm), sora (raekoko - 16 mm).

Jätevesiputkien asentamiseksi on tarpeen kaivaa viemäriputkia, joiden mitat riippuvat putkien halkaisijasta.

 1. Talon ympärillä sinun täytyy kaivaa viemäri - erityinen oja salaojalle. Sen syvyys on 1 - 1,5 m riippuen maaperästä ja pohjaveden virtauksen korkeudesta. Viemärin leveys on 40-45 cm suurempi kuin putkien paksuus. Maanrakennustöiden yhteydessä on tarpeen luoda kaivannon kaltevuus talosta niin, että vesi virtaa sieltä vapaasti.
 2. Viemäröinnin pohja. Peitä pinta hiekalla tai sora.
 3. Aseta geotexil kaivannon pohjalle suodatinmateriaalin kanssa ylöspäin.
 4. Geofabrian päälle peitetään sora, sen kerroksen korkeus on enintään 20 cm.
 5. Putki tyhjennettäväksi leikattuun putkileikkuriin tai koon mukaan.
 6. Liitä ne omiin käsiinsä järjestelmän mukaan. Ne kiinnitetään toisiinsa liitososaan. Tämän tekemiseksi erityisellä juotosrullalla on tarpeen lämmittää osat ja asentaa putki liitososaan. Kiinnitä yhteys 2-3 minuutin ajan, puhdista liitos muovisista siruista ja roskista. Jos yhteys epäonnistui, palauta se uudelleen.
 7. Kulmissa asenna tarkastuskaivoja. Asenna ne samalla tavalla.
 8. Aseta putket soraan tarkkailemalla 2-3 cm: n kaltevuus kullekin m: lle.
 9. Ylös toisen soraaltaan kanssa.
 10. Lay geotekstiilit soraa.
 11. Peitä kaivannot hiekalla ja pohjamaalilla.

Työskentele laitteen omalla kädellä tehdyistä vedenpoistoyksiköistä. Jos asennus on tehty oikein, tällainen järjestelmä voidaan sijoittaa kesämökkiin kerran ja tulevaisuudessa vain huuhdellaan. Puhdistusjakso riippuu geotekstillin käytöstä. Jos sitä ei ole asetettu, niin kolmen vuoden kuluttua kerääntyy roskia ja liete putkiin. Ja päinvastoin, suodatusmateriaalia käytettäessä kuivatusjärjestelmän käyttöikä kasvaa 6 vuoteen.

Drainpipe DIY

Osiossa. Maarakentaminen ja parantaminen

Kun järjestetään kellareja ja kellareita, säätiöitä ja jopa tyhjennettäessä tai pohjaveden tyhjentämistä, on tarvetta vedenpoistoon. Tyypillisesti vedenpoisto on erityisen järjestetty vesilinja. Tällöin voidaan käyttää joko soraa tai erikoisreikäistä putkea, jossa on reikiä.

Mutta jos tällaista putkea tarvitaan kiireellisesti ja pieninä määrinä, eikä ole aikaa etsiä sitä rakennusmarkkinoilla, niin voit tehdä sen itse. Tähän sopii polypropyleeniputki, josta käytetään viemärijärjestelmässä. Ne eivät kaadu, eivät ruostu, eivät pääse korroosiota, materiaali on "ikuinen".

Jätevesiputkien valmistukseen tarvitaan toinen pyörösaha, jossa on kiekko, jossa on karbidisuuttimia. Sen avulla putkessa valmistetaan runsaasti 10-20 cm: n leikkauksia. Mitä enemmän, sitä paremmin. Mutta on tärkeää olla liikaa, jotta putki ei menettäisi jäykkyyttä. Propyylit tehdään siirtymällä toisiinsa nähden. Purut ja lastut leikataan rakennusveillä.

Kaikilla tyhjennysjärjestelmillä on aina ongelma kanavan mätämisestä. eli Ajan myötä hienoimmat hiekka- ja savipartikkelit alkavat asettua kanavaan. Ja kanava on umpeutunut siltin kanssa ja pysähtyy virtaavasta vedestä.

Tämän välttämiseksi itse vesikanava yritetään eristää jollakin tavalla maaperän tunkeutumisesta. Useimmiten tämä tapahtuu käyttämällä ei-kudottuja materiaaleja, kuten "Agrotex" jne. Tai käyttämällä lasikuitua. Yleisesti ottaen kaikki ei-mätäsi huokoista materiaalia, jonka huokoskoko on mahdollisimman pieni. Sitten hän kulkee veden läpi ja pitää maaperän kuivatusjärjestelmän kynnyksellä.

Joten me. Kierrä putki pari kerrosta ei-kudottua synteettistä materiaalia, kuten "Agril", "Spandbond" jne. On parempi käyttää peittausaineita peittämisen sijaan. Mulchin tiheys on 60 g / m². Kiinnitä se putkeen, jossa on useita kierroksia muovista nauhaa tai lankaa.

Periaatteessa putki on valmis. Järjestettäessä viemäröintiä se sijoitetaan sora- pinnalle ja peitetään soralla. Ja kun niitä käytetään pystysuorissa kuopissa - ne vuodatetaan sen ympärillä pienellä pestyllä sora.

Koska vain synteettisiä, ei-hajoavia materiaaleja on käytetty, tällainen viemäriputki kestää useita vuosia.

Sivuston osat:

 • Kaikki maailman maat
  Asiakkaiden arviot.

  Uudet artikkelit:

  Itsenäisten päällystyslautojen ja päällystystekniikan tekniikka.
  Maarakentaminen ja parantaminen

  Päällystyslaatat ovat yhä suosittuja. Nyt voit nähdä usein näyttäviä kivettyjä kappaleita kaupungissa.
  lue >>>

  Putkisulkimet - ratkaisu viestinnän käyttöongelmiin.
  Talo ja huoneisto

  [mg1: top] Asunnon omistajat, kun he tekevät kylpyhuoneen tai kylpyhuoneen korjauksia, herättävät kysymyksen siitä, miten naamioida.
  lue >>>

  Polykarbonaatti kasvihuone. Kotitekoinen tai valmis. Mitä valita?
  puutarhanhoito

  Rakenna kasvihuone omilla kädilläsi tai osta valmis pakki? Tämä kysymys kysytään joka kesä joka asuu. Näyttää siltä, ​​että se tekee.
  lue >>>

  Miten säästää sähköä talossa ja asunnossa.
  Hyödyllisiä vinkkejä

  Kodinkoneet yhä enemmän ja huolimatta valmistajiensa vakuutuksista niiden tehokkuudesta, sähkölaskuista.
  lue >>>

  Self-made deflector Volpert - Grigorovich. Kuinka tehdä deflector itse ja parantaa luita uunin putken.
  Maarakentaminen ja parantaminen

  Deflector on laite, joka parantaa putken vetovoimaa. Hän tekee tämän johtuen siitä, että virtauksen seurauksena.
  lue >>>

  Copyright 2005-2020 (c) Tee se itse
  Varoitus! Sivustolla esitetty materiaali on tarkoitettu yksinomaan yksityiseen katseluun. Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet on suojattu Venäjän federaation lainsäädännössä. Sivuston kaikkien materiaalien käyttö kaupallisiin tarkoituksiin ilman tekijänoikeuksien haltijoiden suostumusta on kielletty, ja sitä syytetään lailla. Tämän sivuston materiaaleja ei saa kopioida WEB-sivuille, joilla on mainoksia, painotuotteisiin, mainontaan, maksullisiin julkaisuihin ja muuhun kaupalliseen käyttöön, jotta saadaan kaupallista hyötyä kopioidusta aineistosta (kuten asiayhteyteen liittyvä mainonta, kuvausten, arvostelujen jne. Käyttö d.). Muussa tapauksessa sinua syytetään Venäjän federaation lainsäädännön mukaisesti ilman ennakkoilmoitusta ja neuvotteluja.
  Kysy materiaalien käytöstä ja mainonnasta, ota yhteyttä sivuston ylläpitoon.

  Viemäröintijärjestelmä ja miten viemäriputki tulee viemäristä

  Viemäröintijärjestelmä on rei'itettyjen putkien järjestelmä, jota kutsutaan viemäreiksi, jotka toimivat yhtenä yksikkönä talon viemäröintijärjestelmän ja septisen säiliön kanssa.

  Samaan aikaan kylvöjä tyhjennetään usein, koska se ei sisällä suuria jakeita, ja sellainen vesi, joka on kulkenut hiekkakerroksen läpi, voidaan siirtää maahan ilman huolestuneisuutta ympäristön tilasta.

  Myrskynpoistoa voidaan varustaa. Sateisen veden poistuminen maanpinnasta on välttämätöntä. Tällöin taloa ympäröivät kaivannot, jotka on varustettu viemärivedestä tulevasta vedestä.

  Miten kuivatusjärjestelmä on varustettu omilla käsillään

  Kun olet ymmärtänyt, että viemäriverkon tällainen viemäröintijärjestelmä on tarpeen harkita laitteen ominaisuuksia.

  Mikään ei ole mikään monimutkainen.

  Se on lävistetty putki, joka on asetettu kaivoon tyhjennyskerrokselle.

  Jälkimmäiset voivat olla erilaisia ​​materiaaleja - riippuen maaperän ominaisuuksista, pohjaveden pinnasta sekä jäteveden pilaantumisasteesta.

  Hiekkaa, hiekkaa ja geotekstiilejä käytetään yleisesti vedenpoistoon.

  Kompleksissa ne tarjoavat lisää jätevesien käsittelyä ja estävät viemäriputkien tukkeutumista lietteellä.

  Sora, hiekka ja geotekstiilit

  Samanlaisella periaatteella alueen viemäröintijärjestelmä on varustettu omilla käsillään tapauksissa, joissa on välttämätöntä suojata pohjaveden liian suurelta nousulta ja alueen tulvilta.

  Tällainen järjestelmä on myös hyvä tapa järjestää myrskyviemärejä, jotka tyhjenevät vettä viemäriputkista, estäen rakennuksen perustuksen tulvan. Ainoa ero on viemäreiden puute.

  Viemärijärjestelmä ilman viemäreitä

  Kaikissa näissä tapauksissa sinun on harkittava huolellisesti viimeistä pistettä - jossa vesi tulee kuivatusputkista tai kaivannosta.

  Jos talon jätevedet tyhjennetään yksinomaan saostussäiliöön tai suodatuskaivoksi, pohjavesi ja sadeveden virtaus voi kulkeutua paitsi erityiseen kokoelmaan, myös esimerkiksi lammaan tai mihinkään muuhun vesistöön.

  Sitä voidaan käyttää siipikarjan uima-altaan järjestämiseen.

  Sivuston salaojitusjärjestelmän menetelmät

  Kuinka tehdä viemäriputken

  Viemäriputki on perinteinen rei'itetty putki.

  Voit ostaa sen missä tahansa kaupassa.

  Mutta jos sinulla on PVC-viemäriputki ulkoilman viemäröinnin järjestämiseksi, voit tehdä siitä viemäriputken, koska jätevesi- ja viemäriputket eroavat toisistaan ​​vain pintojen reikien ollessa läsnä.

  Paikan päällä olevat viemäriputket

  Tätä ajatusta voidaan toteuttaa kahdella tavalla. Ensimmäinen on pyörösaha.

  Tässä tapauksessa sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

  • ota pyörösaha. Levy on varustettava kovametallisuuttimilla;
  • Käytä tätä työkalua tekemällä joukko leikkauksia putkessa jakamalla ne tasaisesti koko tuotteen pinnalle. Niiden pituuden on oltava 10-20 cm. On varmistettava, että ei ole liian paljon leikkauksia, koska putki menettää voimaa;

  Pyörösaha muovissa

 • poista jäljellä olevat haavat veitsellä;
 • on tärkeää! Reikien leveyden tulisi olla noin 5 mm. leikkauksen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. On toivottavaa, että ne sijaitsevat hieman lähempänä.
 • Voit myös tehdä viemäriputken viemäriputkesta porakoneella.

  Teos on seuraava:

  Reiät tyhjennysputkessa porakoneella

  • poraa ja laita suuri määrä reikiä putkessa;
  • on otettava huomioon se, että reiän halkaisijan on oltava pienempi kuin kuivatuksen järjestämiseen käytettävien raunioiden jakauma. Tämä estää tyhjennysputken tukkeutumisen. Reikien optimaalinen halkaisija on 5 mm. Niiden välisen etäisyyden on oltava enintään 10 cm.

  Viemäröintiputki

  Katselimme, miten tehdään viemäriverkko. Minkä tavan valita, voit päättää käytettävissä olevan työkalun perusteella.

  Miten viemäröinti tehdään jätevedelle

  Kun ajatellaan viemäreiden asianmukaista tyhjentämistä, kannattaa harkita vaiheittaisia ​​ohjeita, jotka voivat selventää tilannetta ja antaa käsityksen työtehtävän järjestyksestä ja ominaisuuksista.

  Viemäröinti järjestetään seuraavasti:

  Viemäröinnin asennusohjeet

  • me kaivaamme tarvittavan pituuden ja syvyyden kaivannon. On suositeltavaa tarkkailla optimaalinen 1,2 metrin syvyys. Jos alueen pohjaveden taso ei ole korkea, voit tehdä kaivannon, jonka syvyys on 1,5 metriä. Muista ottaa huomioon kaltevuus - 1-2 cm putken kohdalla;
  • kaivannon pohjasta nukahdutaan kerros hiekkaa, varovasti tamping se alas, tarkkailemalla rinteessä. Tällaiseen työhön on valittava hiekka, jonka raekoko on 1,5-1 mm;
  • hiekan sijaan voit täyttää kerroksen soraa. Fraktioiden koon tulisi olla 20-40 mm;
  • Peitämme kaivannon geotekstiileillä, jotka ovat välttämättömiä putken silittämisen estämiseksi. Sen reunojen tulee ulottua kaivannon ulkopuolelle;

  Viemäröinti ja putkien asennus

 • me kaada kerros pestyjä rakeita geotekstiileihin. On parempi käyttää murto-osaa jopa 16 mm: iin. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 20 cm;
 • asetamme tyhjennysputken raunion kerroksen päälle tarkkailemalla kaltevuutta;
 • kytketään tyhjennysputki suodatusuunilla tai suljetulla säiliöllä, jossa päästömuodot virtaavat;
 • tarkistamme kaikki liittimet tiiviyden suhteen;
 • jos ei ole vuotoja missään, ylitse putki raunioina, jota peitämme geotekstilin vapailla reunoilla;

  Täyttäminen raunioilla ja kääre geotekstiilillä

 • Geotekstiilejä nukahdutaan maaperän tai hiekan kanssa.
 • Veden puhdistamisesta septisäiliöstä voidaan myös rakentaa suodatuskenttä.

  Tämä on melko yleinen vedenpoistojärjestelmä.

  Tällöin tarvittava leveys kaivetaan, sen syvyys on 1-1,5 metriä.

  Vastaavasti pohja asetetaan hiekkalaatan päälle, vain se on yhdensuuntaisesti sijoitettu siihen useita 0,7-1 metrin etäisyydelle.

  Näin vedenpoiston suodatuskenttä näyttää.

  Tietenkin voit tehdä ilman geotekstilejä, mutta on silti suositeltavaa käyttää tätä materiaalia. Se estää tyhjennysputken murtumisen, pidentää käyttöikää keskimäärin 4-5 vuotta.

  Kaltevuusjärjestelmän tyypit

  On myös tärkeää tietää, että viemäriputken kaltevuus riippuu kokonaan sen halkaisijasta.

  Standardin halkaisijat ovat 110 mm ja rinteitä 1-2 cm tuotetta kohden.

  Jos viemäriputken halkaisija pienenee, kaltevuuden tulee kasvaa.

  On kuvio: sitä suurempi rei'itetyn putken läpimitta, sitä suurempi läpäisykyky.

  DIY-vedenpoistolaite

  • Ylimääräisen kosteuden poisto paikasta
  • Pintaviemärijärjestelmän tyypit
  • 2 pinnan kuivatuksen periaatetta
  • Asennus viemäriputkien päällä

  Keski-Venäjän ilmasto-olosuhteet ovat sellaiset, että yksityisen talon rakentamisen aloittaminen on tarpeen huolehtia viemärijärjestelmästä. Erityisen tärkeää on saada tehokas viemäröintijärjestelmä alueilla, joilla toteutettiin maisemasuunnittelua, mikä johti merkittäviin muutoksiin luonnonmaisemassa.

  Talon ja tontin viemäröinti on välttämätöntä, ettei lätäköitä esiinny, maaperä ei laskeudu ja rakennusten perustukset ovat märät.

  Paikan päällä tapahtuva vedenpoisto tai sen alhainen teho saattavat johtaa seuraaviin seurauksiin:

  1. Puutarhojen kulkeutuminen ja tuhoaminen, asfalttipäällysteiden tuhoutuminen, päällystyslautojen yläkerroksen jäätyminen ja sen jälkeinen sulattaminen johtavat sen tuhoutumiseen, ja poluista ja maisemarakenteista pestään hienoja soraa.
  2. Maaperä leviää, mikä vaikuttaa haitallisesti kasvien kasvuun.
  3. Rakennukset alkavat kaivata paikalle, säätiö tuhoutuu, kosteus tunkeutuu rakennuksiin kellareiden kautta, hometta esiintyy. Talvella maaperä jäätyy ja lisää painetta säätöön, mikä heikentää sitä, mikä voi häiritä seinien eheyttä, kun taas litteät halkeamat, ovikehykset ja ikkuna- kehykset ovat vääntyneet, kotelo tulee hätätilanteeseen.

  Ylimääräisen kosteuden poisto paikasta

  Syvä vedenpoisto alentaa pohjaveden määrää.

  Ylimääräisen veden poistaminen paikasta suoritetaan vedenpoiston avulla - erityisesti maaperään erikoistunut vesistö. Se koostuu maanalaisten putkien ja kanavien järjestelmästä, vesi, joka näkyy paikan alueen ulkopuolella.

  Viemäröintijärjestelmä sisältää sulkeutumisen ja myrskyviemärit. Jotta viihtyisän oleskelun maalaistalon pitäisi olla maisemoitu alue, ja tämä sisältää järjestelyä toimivaltainen salaojitus.

  Tyyppisiä viemäröintimuotoja on kaksi: vedenpoisto ja syvä tyhjennys, ne ratkaise- vat erilaisia ​​ongelmia.

  Pintavedenpoisto ratkaisee sulatetun, sateen ja tulvaveden poistamisen ongelman. Pohjaveden tasoa alennetaan perusteellisesti. Kummankin tyyppiset hanat suoritetaan matalilla alueilla.

  Pintaveden viemärijärjestelmän laite voi suojata rakennusten, kellarikerrosten ja pohjakerroksen perustan sekä alueen alueen ylimääräisestä kosteudesta.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Pintaviemärijärjestelmän tyypit

  Pinnan tyhjennyspurkaukset sulavat, sade- ja tulvavedet.

  Pintaviemärijärjestelmä on monenlaista:

  • suljettu järjestelmä, jossa on viemäriputket;
  • avoin järjestelmä, jossa käytetään ojitus ojia;
  • latausjärjestelmä käyttää soraa, roskaa tai rikkoutua tiiliä.

  Suljettu viemäröinti on putkia, jotka on asetettu viemärijärjestelmään lähteville erikoisvalmisteisille kaivukoneille. Tämäntyyppisten tyhjennyslaitteiden laitteille on oltava viemärikaivo, jossa kaltevuus on viemärikaivoon. Kaivannossa tyyny valmistetaan hiekasta ja raunioista, joihin putki asetetaan. Ylhäältä se peitetään hiekalla ja rauniolla, sitten maaperällä ja sodalla asetetaan päälle. Järjestelmän toiminnan ohjaamiseksi on tarpeen järjestää luukku.

  Avoin viemäröinti on rakennettu avointen ojien muodossa. Estetiikka ulkonäköön on kuivatettu uunilla.

  Avoin viemäröinti suoritetaan jäteveden ojien muodossa, jotka kaivetaan alueen kehällä ja neste kerätään kuivatuskaivoon. Tämäntyyppistä vedenpoistoa käytetään keräämään ja poistamaan sademäärä mäkien rinteillä sijaitsevilta alueilta.

  Täytön tyhjennysjärjestelmä asettuu pieniin alueisiin. Sen laite on seuraava: kaivanto kaivetaan läpi koko juoni, jossa on esijännitys kohti viemärikaivoa. Kaivannon pohjalla on kasattu rikki tiili tai kantokassi, sitten soraa soraa, se peitetään turpeella edellä.

  Näiden tyhjennysjärjestelmien haitat ovat se, että ne nopeasti tukkeutuvat, ylikuormittuvat rikkakasveilla ja tuhoutuvat.

  Takaisin sisällysluetteloon

  2 pinnan kuivatuksen periaatetta

  Kosteuden pinnanmuodostus paikoilta on 2 tapaa:

  Point drainage on suunniteltu tyhjentämään vettä paikallisesta lähteestä.

  • pistemenetelmällä, jonka tarkoituksena on siirtää vettä paikallisista lähteistä kertyneistä paikoista;
  • Lineaarisesti kerätä ja siirtää vettä suurilta alueilta.

  Pistepohjainen viemäröintilaite koostuu valuma-altaiden asentamisesta sademetsissä ja kasteluvedessä. Sadeveden vedenottoaukot ja kuopat keräävät vettä ja siirtävät sen viemäriin käyttäen maanalaisia ​​putkia tähän tarkoitukseen.

  Lineaarisen periaatteen mukaan viemäröintijärjestelmä koostuu lokeroista ja hiekkalaivoista, jotka on varustettu koko alueella. Ne asetetaan rinteeseen ja ilman ristikkorakenteita ja T-muotoisia liitoksia. Tarpeet päälle on peitetty irrotettavalla sadesäilytyksellä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Asennus viemäriputkien päällä

  Pohjaveden pohja on putki. On suositeltavaa asentaa järjestelmä talonrakennuksen yhteydessä ja ennen sivuston parantamista. Viemäröinti voidaan antaa asiantuntijoille, ja voit tehdä sen itse.

  Materiaalit tehokkaaseen syväkuivatukseen:

  • sora;
  • geotekstiilit;
  • sora;
  • rei'itetyt tyhjennysputket;
  • hiekka;
  • liittimet.

  Käytä tyhjennyslaitteeseen erityisiä tyhjennysputkia.

  Kun rakennat tyhjennyskanavaa omiin käsiisi, sinun on valittava putkien oikea halkaisija ja materiaali, josta ne on tehty. Polymeerien putket ovat erittäin suosittuja. Niitä erottuvat pienellä painollaan, suurella turvamarginaalilla, niitä voidaan käyttää jopa 70 vuotta, ne ovat helppoja asentaa ja niiden sisäpinta on sileä.

  Viemäriputket ovat saatavana myös ilman reikiä. Niissä putkissa, joissa ei ole rei'itystä, voit porata reikiä omiin käsiisi. Poraamisen jälkeen reiät on puhdistettava huolellisesti muovisista lastuksista ja roskista.

  Laitteen tyhjennysjärjestelmä omilla käsillään alkaa suunnitella lomitusviestintä sivustolle. Samanaikaisesti otetaan huomioon maaperätyyppi ja kehitetään putken asettelu. Kotitalouksien viemäröinti suoritetaan "kalanruotomallin" mukaisella tavalla katselumateriaalilla nivelissä.

  Laitteen jäteveden työvälineet ja laitteet tekevät sen itse:

  • lapio;
  • mittanauha;
  • johto;
  • haravat;
  • putkileikkuri tai pistooli;
  • juotossiili polymeeriputkien liittämiseen;
  • rammer.

  Askel askeleelta asennusohjeet:

  Viemäriputkien asennus:
  1. Kaivaminen kaivannon ympärillä talon.2. Tasoitus pohjaan. Ja nukahtaminen hiekalla tai rauniolla. 3. Geotekstiilimateriaalin asettaminen.4. Nukkuminen pestyyn soraa kerroksella 15-20 cm 5. Putken asettaminen.6. Putket peitetään soralla ja peitetään geotekstililattialla. 7. Kaivannon peittäminen hiekalla ja hedelmällisellä maaperällä.

  1. Oviaukko omalla kädellä alkaa kaivamalla kaivanto talon ympärillä. Sen syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista ja pohjaveden pinnasta ja on 1-1,5 m. Oven leveyden on oltava 40-45 cm suurempi kuin putken halkaisija. Kaivantoaukot kaivetaan talon kaltevuuden alle niin, että vesi virtaa painovoiman kautta putkien läpi viemärikaivoon.
  2. Kaivannon pohja tasoitetaan ja tiivistetään, peitetään hiekalla (raekoko 1,5 - 10 mm) tai rauniolla, jonka raekoko on 20-40 mm.
  3. Geotekstiilimateriaali asetetaan hiekka- tai sora-tyynyksi suodattimen puoli ylöspäin. Se asetetaan siten, että reunat tulevat ulos.
  4. Kaadetaan geofästin päälle pesty sora (jyvät, joiden korkeus on enintään 16 mm), jonka kerros on 15-20 cm.
  5. Kerroksella soraa, joka on leikattu sähköpyssyn tai putkileikkurin haluttuun putkikokoon.
  6. Ne on liitetty omiin käsiinsä järjestelmän mukaisesti, kiinnitettynä liittimiin. Tätä varten putkien päitä kuumennetaan erityisellä juotosraudalla ja työnnetään liitososaan, liitäntä kiinnitetään 2-3 minuuttia. Muovisia lastuja ja roskia puhdistetut liitokset
  7. Kaikissa putkien taivutuksissa ja liitoksissa vaaditaan putkiston asennus. Putkien lisääminen tarkastuskaivoihin kuluttaa samanlaisia ​​kuin putkien välinen yhteys. Putkilinjoilla on oltava 2-3 cm kaltevuus kullekin putken mittarille kaivon suuntaan.
  8. Putkille kaadetaan soraa soraa, josta syntyvä kakku peitetään vasemman geotekstililattian avulla. Geotekstiilit estävät ravinteiden huuhtoutumisen maaperästä ja viemärijärjestelmän muovaamisen. Laitteen tyhjennysjärjestelmän tekeminen omilla kädillä on välttämätöntä soveltaa putkien suojelua geotekstiloilla. Se toimii kaksinkertaisen suodattimen periaatteen mukaisesti ja kasvattaa järjestelmän käyttöikää jopa 5-7 vuoteen.
  9. Kaivanto on peitetty hiekalla, ja sen päälle on hedelmällistä maata.

  Jos järjestelmän asentaminen omiin käsiisi suoritetaan oikein, sitä ei enää tarvita, vaan vain putkistojen säännöllinen huuhtelu suoritetaan.

  Kuivan roskien estämiseksi se on varustettu kannella. Veden poisto suoritetaan luonnollisessa lampi tai myrskyviemäri. Jos se on mahdotonta, tällaisen lähdön laitteet asentavat hyvin veden keräämiseksi viemärijärjestelmästä. Jätevesisäiliöön tai kaivoon on aikaansaatu pumppu nestemäisen pumppauksen ajaksi. Kaivon asennus on tarpeen myös järjestelmäosioissa, joissa kaltevuus muuttuu.

  Yleiset asennusvirheet:

  • riittämätön viemäröinti johtaa esikaupunkialueen vesitasapainon häiriöön;
  • väärän tyyppinen putki voi nopeasti poistaa järjestelmän käytöstä;
  • epäasianmukainen nousukulma häiritsee järjestelmän toimintaa ja suotauttaa alueen.

  Järjestelmän rakentamisen aikana on tärkeää noudattaa ohjeita ja kiinnittää huomiota tärkeimpiin kohtiin: putkien luotettava kytkentä, kaltevuuden kunnossapito, kädenjärvien valmistelu.