Kuinka käyttää lapio ja kunnolla kaivaa reikä

Aina kun tulin maan tiedekuntaan, minulla oli jo monta vuotta kokemusta maan kanssa työskentelevästä maasta, jossa vuosittain kaivoin keittiöpuutarhaa, asetettiin kuivatus ojia, kaivoin erilaisia ​​kaivoja, mutta silti kaivoin reikiä kuin täydellinen sucker! Koska sucker, kun hän tarvitsee kaivaa reiän - hyvin, säiliö, kaivanto - kaivaa jokaisen kerroksen ikään kuin olisi keittiöpuutarha, yrittäen tarttua maahan samalla kerroksella... Kaivaaminen lakkasi välittömästi kovaa työtä! Menetelmä voi tuntua yksinkertaiselta, joten jokainen haluaa sanoa, että hän ymmärtäisi sen elementaarisen, mutta miksi en ole nähnyt häntä niin monta vuotta ja kaivettu niin, että kaivaminen on aina ollut vaikea taakka? Tapa, jolla on syytä kertoa siitä. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa esim. Maan lampun.

Tein tämän löydön itselleni hyvin ajankohtaiseksi, koska minun piti kaivata paljon enemmän maata eteenpäin. Yhteinen maaperäosa on kuoppa, joka on verrannollinen kooltaan hautaan: 2 m syvä, 2 m pitkä ja 1 m leveä. On suositeltavaa kaivaa niin, että profiilin tutkimisen aikana (ja näytteiden ottamista analysoitavaksi koko syvyyteen) etualan valaisi aurinko ja kaikki voisivat selvästi nähdä ylhäältä, mitä opettaja otti talteen veitsineen ja kommentoi kerroksia. Ja tällaisia ​​viiltoja oli pudonnut vain opiskelijoiden aikaan, arvaamaton määrä, sillä koulujen käytännössä ja retkillä kaverit lähetettiin aina kaivaamaan viiltoa, ja sitten kaikki muut vetivät lauman. Ja sitten sinun oli myös haudata se, sillä joka kaivaa, hän haudata...

Ja ensimmäisen kurssin jälkeen, syyskuussa, kaverit ja minä kokoontuimme, niin kuin sitten otimme, juomaan olutta hostellissa. Kaikki juuri saapuneet retkistä eri puolilta maata. Ja yksi ystäväni, jotka olivat pitkät ja hyvin ohuet, jotka lähtivät retkikuntaan jossain Keski-Aasiassa, pitivät matkan varrella: "Minä ymmärsin, että maapallon tiedemiehen tärkein asia oli olla rasvaa!" Ja hän sanoi, että hänellä oli sellainen maa, lapio lensi soittoäänellä ja kun hän painoi lapiota ja hyppäsi siihen, se oli hyödytöntä, mutta hänen raskas kokki yksinkertaisesti puristi koko painonsa - ja hän tuli helposti koko bajonetille!

Ymmärsin hyvin, mitä hän tarkoitti. Myös täällä lähiöissä, syvyys, savi on niin tiheä, että oli lähes tarpeellista koputtaa lapioon boot. Päivänä, jolloin katsottiin mahdolliseksi kaivaa kaksi leikkausta (ennen lounasta ja sen jälkeen), ja vain yhtä ei katsottu työpaikaksi ollenkaan (prep voi aina tulla sanomaan, että hän valitsi sopivimman paikan ja tämä oli haudattu). He kaiveltivat tavallisia bajonettilaisia, joita koko maa käytti tuolloin.

Muuten kukaan ei selittänyt minulle mitään kaivoksen kaivamiseen liittyvää erityistä tekniikkaa, enkä muista, että yksi opettajista ehdotti, että maaperän tiedemiehen tekninen puoli olisi ainakin kerran parantunut (ei kaivamista eikä poraamista). He yksinkertaisesti kaivoivat ja heittivät maahan: humustavat hedelmällisiä kerroksia yhteen suuntaan ja vanhemman rock toisessa, sitten palaavat samalla tavalla (meille kerrottiin, että Amerikassa maaperätieteilijät laittavat jokaisen maaperäisen horisontin erilliseen elokuvakappaleeseen, sitten laittaa kaiken muuten maaomistaja voi haastaa resursseihin, mutta kaikki oli yksinkertaisempaa, kukaan ei menettäisi elokuvaa).

Lyhyesti sanottuna leikkauksen kaivaminen edistyi ikävästi ja hitaasti, ja minulla oli tällainen tarve - jollain tavalla sopivaksi kaivamisen helpottamiseksi. Ja jonkinlaisella viillolla hän huomasi vertailun vuoksi, että terä helpompaa, kun se leikkaa erittäin ohuen nauhan. Ja tajusin: on tarpeen suunnitella! Ja heti löysin "ihanteellisen paksuuden": 3-4 cm, vaikka vaaleimmassa savessa (esim. Glei-vesitiivisteessä) lapio on helppoa, melkein vaivattomasti leikkaa 3-4 cm paksu kerros ja tämä ei-raskas kerros voidaan helposti heittää pois kaivosta kaukana, ei koko tähti. Ja hän lähtee vähemmän kroshevaa alhaalta (se on aina ylimääräinen työ - kerätä ja heittää kroshevo). Tämän seurauksena työ on nopeutunut ja helpompaa. Loppujen lopuksi on erittäin tärkeää, että ei vain kaivaa suurta tilavuutta kuoppaa päivässä, mutta myös olla väsynyt lainkaan. Ja päivällä syvenemisen määrä voi olla hyvin suuri, jos tarpeen, väsymättä, kaivaa tuntikausia ja kaivaa säiliötä viikonloppuna.

Siitä lähtien ei ollut tällaista tiheää maata, jota tämä kaivaustekniikka ei kestäisi. Kun ymmärsin sen, sotilaat sodan aikana kaivettiin kyynärpäillä juuri näin, katkaisemalla savi erittäin ohuella kerroksella: siihen oli tarpeeksi manuaalista voimaa.

Aiheen keskustelua voidaan jatkaa Pavel Tranranan foorumilla

Ja täällä voit tilata uutisten uutiskirjeitä uusista materiaaleista Pavel Trannuan verkkosivuilla.

Miten kaivaa tyhjennysaukko oikein, kun otetaan huomioon tarvittava syvyys

2 kuutiometrin puhdistusaine pystyy käsittelemään jätettä edellyttäen, että talossa ei ole enää kahta perheenjäsentä pysyvästi tai rakennusta käytetään ainoastaan ​​tilapäiseen oleskeluun. Usein on tarpeen puhdistaa tyhjennysaukko, ja se maksaa paljon rahaa, koska sinun on tilattava ashensaattorikone. Asiantuntijat suosittelevat korkealaatuisen jätevedenpuhdistamon rakentamista paikan päällä, pumppaamalla sisältöä vaaditaan paljon harvemmin.

Valutehopaikan valinta

 1. Sokerisäiliö ilman pohjaa on suosituin. Betonipohjan puuttumisen vuoksi neste osittain menee maahan ja viemärit kerääntyvät hyvin hitaasti säiliöön. Se ei ole puhdistettu useammin kuin kerran muutamassa kuukaudessa.

Septisten säiliöiden tyypit

Miten kaivaa tyhjennysaukko oikein

Poistoaukon minimisyvyys on 2 metriä ja pohjaveden taso on alle annetun merkin. Myös kaivon on sijaittava vähintään 30 metrin etäisyydellä vesilähteestä, kuten esimerkiksi kaivosta.
Ennen kuivatuksen aukon kaivamista on varmistettava, että se sijaitsee vähintään 5 metrin etäisyydellä asunnosta. On mahdotonta, että jäteveden oja sijaitsee paikan päällä ja kaukana tiestä (vaaditaan tarvittaessa tyhjentää jätevesi erikoislaitteilla). Katso myös: "Jätevesiputki - miten se tehdään itse."

Poistoaukon seinät ja kansi

 • betoniliuosta. Asenna muotti ulos asennettujen sauvien kanssa ja kaataa seinät. Betonikerroksen paksuuden on oltava vähintään 7 senttimetriä;
 • punainen tiili. Seinät, joita ne levittävät alhaalta ylös;
 • teräsbetonipilarit. Ne asetetaan peräkkäin sementtilaastille. Jotta vältetään putoamisvaimennuksen kytkimien rajoittimien molemmin puolin;
 • teräsbetonirenkaita. Asennukseen tarvitaan nosturi. Renkaat on asetettu betonin pohjaan, joka on järjestetty kuopan pohjalle. Elementtien väliset liitokset päällystetään sementtilaastilla;
 • yksinkertaisin ratkaisu on kaivolle asetettu valmiin säiliö (vaihtoehtoisesti muovi). Ennen tyhjennysaukon kaivamista on tarpeen tietää säiliön parametrit (ostettu säiliö) sen koon mukaan.

Kun seinät viimeistellään samanaikaisesti, kaivo on kytketty viemäreihin. Seinien materiaalin on oltava tiiviisti kiinni, mutta ei jäykästi. Tämä tehdään putkien vaurioitumisen estämiseksi maaperän kerrostumisprosessin aikana. On suositeltavaa käyttää riittävän vahvoja kumiliittimiä ja adaptereja. Ulkopuolella kuoppa on leikattu kateaineella useissa kerroksissa tai paksulla savi.

Kuinka kaivaa viemärikaivo ja viiri viemäriin: käytännön suositukset

Itsenäisen jäteveden sovittaminen - ainoa ratkaisu maaseudun omistajien jätehuoltoon, koska se ei ole mahdollistanut yhteydenottoa keskusviestintään. Yksi järjestelmän järjestelyn tärkeimmistä vaiheista on altaan suunnittelu ja kaivaus. Harkitse, miten kaivaa reikä viemärien alle ja mitkä pisteet on otettava huomioon järjestettäessä viemärikaivantoa.

pitoisuus

Sementtikaivojen järjestämismahdollisuudet ↑

Sementtimassan yksinkertaisin versio on kaivaa kaivettu maahan, jonka seinät on vuorattu vettä pitämällä materiaalilla ja maapohjalla on luonnollisen suodattimen rooli.

Jäteveden päätavoite - jätevesien kerääntyminen ja hävittäminen

Maaperässä olevat anaerobiset bakteerit puhdistavat jätevesiä saastumiselta, jolloin luonnollinen suodatus saadaan. Tällaisen tyhjennyslaitteen järjestely on kuitenkin mahdollista vain sillä edellytyksellä, että jäteveden päivittäinen "osa" ei ylitä 1 kuutiometriä. Tämä hetki on selkeästi kirjoitettu SniP 2.04.03-85: ssa.

Kun suuremman jäteveden määrä putoaa altaaseen, suodatuskerros nousee ylös ja likainen vesi ei yksinkertaisesti ole aikaa puhdistaa, vaan se joutuu vierekkäiseen pohjaveteen. Tämä on täynnä tosiasia, että järjestelmän käytön aikana veden ja kuopien vesi, jotka sijaitsevat 30 metrin säteellä, myrkytetään ja ne eivät sovi juomaan.

Päätyyppiset septiset säiliöt ↑

Septisäiliöiden toimintaperiaate perustuu siihen seikkaan, että jätevesiin menevä jäte kulkee useita puhdistusvaiheita. Ensinnäkin viemäriputken jätevesi tulee säiliöön, jossa pohjaan laskeutuvat raskaat jätteet ja kevyet suspensiot muodostavat ohutkalvon pinnalle.

Luonnollisen sademäärän vuoksi neste puhdistetaan 40-50%

Selkeytynyt osa siitä tulee maaperän tertiääriseen hoitoon. Jätevesisäiliössä neste kulkee loppusuodatuksen läpi.

Septiset säiliöt ovat monenlaisia:

 • Yksi kammio. Se toimii kumulatiivisen periaatteen mukaan: sitä suurempi määrä, sitä harvemmin tarvitaan pumppaamista. Tällaisten rakenteiden rakentamisessa sallittiin betonipohjan puuttuminen.
 • Kaksoiskammio. Läpivirtaus virtaa ensin ensimmäiseen kammioon, jossa raskaat jakeet asettuvat ja laskeutuvat. Bakteerit käsittelevät hienonnetut hiukkaset lietteeksi, ja kirkastettu neste pääsee suodattimen kaivoon. Tällaisen jäteveden pumppaus suoritetaan 1-2 kertaa vuodessa.
 • Multicam. Kaikkein edistyksellinen vaihtoehto jätehuollon kannalta. Pudotetaan septiseen säiliöön, vuorotellen virtaa vierekkäisiin kammioihin, hajoavat bakteerit. Tästä seuraa, että lopullinen vaihe maaperän imeytyy nestemäinen, jossa on vähimmäispitoisuus suspendoituneita kiintoaineita ohittaen suodatetun materiaalin kerros.

Monikammioisista saostussäiliöistä saatava vesi on sallittu kotitarvetta varten ja se tyhjennettiin läheisiin vesistöihin

Kuinka kaivaa pesualta ↑

Laske syvennyksen mitat ↑

Valittaessa altaan tyypin ja optimaalisen vaihtoehdon suuntautuvat useisiin tekijöihin:

 1. Päivittäinen veden kulutusmäärä kaikille talon asukkaille.
 2. Maaston ominaisuudet.
 3. Pohjaveden taso ja liikkuminen.
 4. Maaperän jäädyttämisen syvyys.
 5. Esiintymien esiintyminen aspenizer-laitteiden sisäänkäynnille.

Jäteveden kapasiteetti ja mitat riippuvat suoraan talon ihmisten määrästä ja viemärijärjestelmän käytön tiheydestä

Kun kausittaista oleskelua varten tarkoitettujen maa-alueiden taloja järjestetään, 2 kuutiometrin kuoppa riittää. m. Ympäri vuoden koteja tarvitaan lisää kapasiteettia, jonka kapasiteetti on vähintään 6 kuutiometriä.

Se on tärkeää! Tilavuutta laskettaessa olisi otettava huomioon, että keskimäärin noin 150 litraa vietetään päivässä perheenjäsenenä. Jos otetaan huomioon kodinkoneet, joiden jälkeen jätevesi sammuu samaan kuoppaan, päivittäistä tilavuutta voidaan turvallisesti lisätä 400-500 litraan jokaista perheenjäsentä kohti.

Tietäen kuopan tilavuuden laskea säiliön mitat eivät ole vaikeita. Tätä varten käytä kaavaa V = a × b × h. Jos parametrit "a", "b" ja "h" vastaavat kaivon pituutta, leveyttä ja korkeutta. Joten esimerkiksi 6-kuutioisen vastaanottimen järjestämiseksi on tarpeen kaivata 1 m: n syvä syvyys, jonka pituus ja leveys on 2 metriä.

Vihje: Laskettaessa septisen säiliön tehoa, ota perustaksi kaikkien perheenjäsenten kuluttaman veden määrän kolminkertainen arvo.

Määritettäessä kunkin näistä parametreista tulisi johtaa useat kriteerit:

 • niin että pohjaveden syvyys oli kaivetun kaivon pohjan alapuolella;
 • rakennettujen kuoppien tilavuuden arvo ei saa ylittää jäteveden käsittelylaitteiston säiliön kapasiteettia, joka suorittaa jätteiden pumppauksen.

Kaivon mitan määrittämisessä on pidettävä mielessä, että sen koko on hieman suurempi kuin rakennettu septinen säiliö.

Video: kuinka laskea septisen säiliön tilavuus ↑

Määritä kuopan sijainti ↑

Kun valitset altaan sijainnin, sinun ei pidä keskittyä pelkästään maastoon vaan myös ottaa huomioon useita kohtia:

 • etäisyydellä kaatopaikasta asuinrakennuksen kellariin on oltava vähintään 5 metriä;
 • etäisyys aitasta olisi oltava 3 metriä;
 • etäisyys lähimpään kaivoon tai kaivoon on oltava vähintään 25 metriä.

Keskeinen kohta valittaessa jäteveden kaivamiseen tarkoitettua paikkaa on tarjota vapaa pääsy jäteveden käsittelylaitteiston sisäänkäynnille

Pesualtaan vakiopituus on 7 metriä, joista kolme upotetaan kaivoon. Tämän vuoksi auton on ajettava kaivoon 3,5-4 metrin etäisyydellä.

Tärkeä kohta! Jos paikka sijaitsee kallistuksen alapuolella, viemärikaivo asennetaan alas kaltevuuteen suhteessa muihin kohteisiin.

Kuormitus alueelle, jolla taajuusmuuttaja asetetaan, olisi oltava vähäinen. Samasta syystä et voi sijoittaa huvipuistoa auton ajotieltä.

Rakennusmateriaalien valinta ↑

Yksinkertaisin vaihtoehto sumppien järjestämiseksi on seinänpäällyste sementti- ja hiekkalaastilla.

Voit käyttää myös varastosäiliöinä:

 • Polypropyleenisäiliöt ja eurokolikot. Kapasiteetit ovat eri kokoisia ja kokoonpanoja. Ne myydään rautakaupoissa.
 • Tehdasvalmisteiset, vahvistetut betonirenkaat, joissa on tuuletusreiät. Ne ovat pyöreitä tai soikeita poikkileikkauksia.

Kevyt ja helppokäyttöinen polymeerisäiliö kestää aggressiivista materiaalia.

Kaivamaan aukkoa viemärien alla voit käyttää pienimuotoista koneistustapaa tai tehdä kaiken työn omalla tavalla. Laskentamenetelmän valinnan tulisi perustua erikoislaitteiden vuokrauksen kustannuksiin ja vapaaseen tilaan sen maahantuonnista.

Kaivaa kaivo hyvin viemäriin ↑

Kun olet määrittänyt kuopan sijainnin, jatka kaivamaan kaivoa. Useimmissa tapauksissa se on muodoltaan parallelepiped tai kuutio, lukuun ottamatta vain kaivantoja vahvistettujen betonirenkaiden asennusta varten.

Videon opetusohjelma: kuinka kaivata pyöreää pesualtaita ↑

Kun käytät erikoislaitteita louhintatöiden suorittamiseen, on syytä muistaa, että kauhan kaivon mitat todennäköisesti ylittävät säiliön mitat, jotka toimivat septisäiliöinä. Sellaisten betonirenkien, joiden paino on vähintään 400 kg, jälkikäteen tapahtuva asentaminen aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia. Siksi tällaiseen työhön kannattaa käyttää myös nosturia, jolla on suuri puomi.

Muutamia vinkkejä koneiden tilauksessa:

 1. Kaivamaan kaivoa, jonka syvyys on 3-3,5 metriä, leveys on 2-2,5 metriä, on parempi tilata pieni kaivuri, joka on varustettu puomilla teleskooppisella jatkeella.
 2. Kun tilaat kaivinkoneen, joka suorittaa louhintatyöskentelyä sivustosi lähellä, voit säästää kuljetusaikaan, joka sisältyy myös tuntitakaan.
 3. Kun tilaat kaivukoneen, jossa on etumoava kauha, voit välittömästi jakaa kuopasta poistetun maaperän jakautuneen tasaisesti.

Vihje! Jos aiot poistaa kaivosta puretun alueen ulkopuolelta, älä unohda jättää maata maavaran täyttämiseksi kuopan seinien välissä.

Aseta kaivon pohja ja seinät ↑

Kaivetun kuopan pohja tasoitetaan ja painetaan. Jätepohjan järjestelyä varten pohja on vuorattu 30-40 cm paksuisella murskatulla kerroksella. On parempi käyttää suurta murskattua murskattua kiveä.

Betonipohjan rakentamiseen on tehty 20 x 20 cm: n verkko vahvistusverkosta, joka on asetettu tasaiselle alueelle ja täytetty 20 cm: n paksuisella betoniseoksella.

Kun betoni hankkii tarvittavan voimaa, siirry seinien vuoraukseen. Ne leviävät betonialustan ulkokehälle.

Kuon seinät voidaan sijoittaa tiilestä tai luonnonkivestä

Vihje: käytä vanhaa tiiliä muuraukseen, voit säästää rakennusmateriaalia uhrattaen erehdyksen rakennetta.

Seinämien sisustuksessa tulisi olla noin 20 cm vapaata tilaa maahan. Sen jälkeen se täytetään raunioilla, joen pikkukivillä tai pienillä rakennusjätteillä. Asennuksen ominaispiirre on kivien välisten aukkojen esiintyminen. Jotta ikkunat eivät pääse putoamaan kelluvaan jakeeseen, on suositeltavaa asentaa polymeeri- tai sinkityt paneelit ristikkoihin rakennuksen päätyttyä rakenteen ympärillä.

Muuraus toimii, eikä se pääse 80 cm maahan. Hiukan yläpuolella rakentaa päällekkäin, luo se vahvistusverkosta tai käytä tätä tarkoitusta varten betonilaatta. Kun päällekkäisyyksiä järjestetään, on tärkeää unohtaa tarjota reikiä kuopan sisällön pumppaamiseksi.

Kun rakennetaan tyhjennysputki kaksoisasennussäiliöllä, joka ei saavuta 2 riviä tyhjennysputken sijoituksen tasoon, asennetaan ylivuotoputket. Ne on rakennettu muovisista viemäriputkista D 95 mm.

Rakenteen kaula olisi peitettävä.

Luukku voidaan ostaa valmiiksi tai rakentaa romumateriaaleista.

Se on tärkeää! Viemärikaivon yläosa on sijoitettava korkeuteen. Tämän ratkaisun avulla voit estää sateen ja sulaveden tunkeutumisen säiliöön.

Laitamme ilmanvaihtoa ja vedenpitävyyttä ↑

Näiden työvaiheiden suorittamista on käsiteltävä kaikessa vastuussa, koska ne vaikuttavat suoraan viemärijärjestelmän normaaliin toimintaan.

Vedenpitävyys on järjestetty putoamisen ja maapallon väliin sijoitettuihin ruploidileikkauksiin. Jäljelle jäävä rako on täynnä rakennusjätteitä tai raunioita. Vedeneristysmateriaaleina voidaan myös käyttää:

 • bitumimaali;
 • nestemäinen lasi;
 • polymeeriset koostumukset.

Kun käytät metallisäiliöitä saman polttoaineen ja voiteluaineiden alla kuin varastosäiliön säilytysastian järjestäminen, älä unohda käsitellä ulkopinta korroosionkestävällä yhdisteellä tai bitumilla.

Ilmanvaihtolaitteen tekniikka pienenee liittämällä viemäriputken tuuletustornille

Tätä tarkoitusta varten on parempi käyttää putkea, jonka halkaisija on 100-110 mm. PVC-putki asennetaan pystysuoraan sijoittamalla rakenteen takaseinä niin, että alaosa on jäteveden yläpuolella. Putken yläpään on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 60-70 cm.

Laitekaavio viemärin alla ↑

Viemäriputki, joka toimittaa jätevettä talosta pesualtaan, on sijoitettava kaivantoon. Kirjanmerkin syvyys on vähintään yksi metri. Tämä poistaa jäätymisongelmat, vaikka lämpötila laskee talvella voimakkaasti.

Voit kaivaa kaivannon itse tai kaivinkoneella.

Kaivannon pohjan tulee olla tasainen siten, että putkessa ei ole taipuisuuksia koko.

Kaivannon leveys on keskimäärin 0,5-0,7 metriä. Mutta jos työ tehdään kaivinkoneella, jonka kauhan leveys on vähintään 80 cm, kaivantoa laajennetaan.

Jakauman kaivamisen prosessin yksinkertaistamiseksi käytä erityistä leikkuulaitetta, jossa on pitkä kahva. On suositeltavaa käyttää kuorta maaperän löystymiseen. Jos kaivantoa varten suunnitellaan käännöksiä, näissä paikoissa on rakennettava lisää kaivoja.

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla ja puristettu tasaisen pinnan muodostamiseksi.

Vihje: Jos kaivannon pohjalla oleva pehmeä maa on pehmeää, luo kiinteämpi pinta, anna se alas kerrostumalla ja hiekalla, unohtamatta kaltevuuden kärkeä.

Kaivettavien kaivosten on kestettävä kallistuskulma. Tyhjennysputki sijoitetaan säiliöön suhteessa 5-10 ° kulmaan siten, että jätevesi vapautuu vapaasti painovoimalla. Ei myöskään ole välttämätöntä tehdä liiallista biasia, koska se on täynnä mutapistokkeiden muodostumista, jotka johtuvat siitä, että nesteen nopeus ylittää tiheän jätteen liikkeen nopeuden.

Pesualtaiden hoito ↑

Ruopatun tyhjennyksen tilavuudesta huolimatta se tarvitsee säännöllistä puhdistusta. Pumppauksen tiheys riippuu septisen säiliön täyttönopeudesta. Kun tilavuus on laskettu oikein, pumppaamistiheys on keskimäärin 1-2 kertaa vuodessa. Jäteveden pumppaamisen tiheyden vähentämiseksi septisäiliössä asiantuntijat suosittelevat erikoistyökalujen käyttöä - bioaktivaattoreita.

Huumeet ovat saatavilla jauheiden, rakeiden, tablettien ja nestemäisten formulaatioiden muodossa.

Kaupallisesti saatavilla olevien tuotteiden aktiivinen komponentti ovat erityisesti kasvatettuja anaerobisia bakteereja ja orgaaniseen jätteeseen syötettyjä mikro-organismeja. Näillä bakteereilla ei ole haitallista vaikutusta rakenteen seinämiin eikä aiheuta vaaraa ihmisten terveydelle ja ympäristölle. Bioaktuaattoreiden käsittelyn tuloksena saatu neste ei ole haju eikä haitallisia yhdisteitä, joten sitä voidaan käyttää uudelleen kotimaisiin tarpeisiin.

Rakentaa hiekkalaatikko omalla yksinkertaisella. Tärkeintä - älä unohda heidän läheistensa turvallisuutta. Loppujen lopuksi kotitalouksien jätevesi, joka liittyy lukutaidottomasti suunniteltuun järjestelmään, aiheuttaa terveydellisiä vaaroja, joten ei ole sen arvoista säästää hieman hygieniavaatimusten laiminlyömiseksi.

Kaivamme reiän, kaivannon omin käsin. Dig, kaivaa, kaivaa. Itse kaivaminen, kaivaminen, kaivaminen käsin. Maanrakennustyöt. Vihjeitä. Suositus.

Kaivaa kaivo itse, omalla kädelläsi. Vastaanotot kaivojen, reikien, urien kaivamisesta (10+)

Mikä on helpoin tapa kaivaa reiän tai kaivannon?

Tontissa on usein tehtävä erilaisia ​​uria, reikiä maassa. Tämä on tarpeen istutettaessa puita, asentamalla pylväät, kiinteät puutarhakalusteet, rakentaminen.

Kaivaustyöt näyttävät olevan aikaa vieviä. Mutta hyvän välineen asianmukaisen organisoinnin ja käytön avulla he voivat olla jopa ilo. Minusta on miellyttävämpää kaivaa maata ulkona kuin raudata tai käydä kardiovaskulaarisessa koneessa kuntokeskuksessa ilmastointilaitteen alla.

Käsiporat. Porausreiät ja reiät.

Jos haluat kaivaa melko pieniä poikittaiskokoisia kuoppia, niin kirjallisuus suosittelee käyttämään manuaalisia porakoneita. Ehkä en onnistunut ostamaan todella hyvää ruohoa, tai käteni ovat vinoa, mutta en onnistunut kaivaamaan yhtä normaalia fossa kädessä pidettävää porata. Porautumat, jotka törmäsivät minuun (ja en säästänyt, ostin ne, joita myyjät suosittelivat), ovat huonosti haudattu tiheään maahan. Heidän avullaan on erittäin vaikea saada tätä maata kuopasta. On erittäin huono, jos maassa on pieniä kiviä. Poraus tässä tapauksessa on yleensä hyödytöntä.

Arvostelu käsiporalla - ei.

Kaivaa reikä vanhanaikaisella tavalla

Joten kaivata reikiä ja kaivoa vanhanaikaisesti, lapioilla. Jos haluat kaivaa halkaisijaltaan pienen reiän, tarvitset hyvän bajonettikiiven, työn käsineet ja paksut käsineet maan poistamiseksi. Maahantuomakäsineinä voit käyttää paksuja käsineitä metallin työstämiseen (leikkaus, hitsaus), jossa on pitkä kaula, joka kattaa käsivarret kyynärpäähän. Jos kaivaamme kaivannon, käytetään bajonettia ja lapio-lapioita.

Kaivuksella on kaksi vaihetta, jotka toistuvat: löysääminen ja ruoppaus.

Irtoaminen. Spade löysi maata kuopan tai kaivannon pohjasta. Tätä varten käytämme pystysuuntaisia ​​lakaisuiskuja lapiolla pohjaan koko alueella. Tätä varten lapion täytyy olla tarpeeksi raskas. Jos kohtaat erityisen kovaa maata, täynnä soraa, voit käyttää romua.

Syvennykseen. Irrota maaperä kuopasta. Jos kaivaamme kaivannon tai suuren kuopan, niin se on kätevää tehdä se lapiolla. Jos tarvitsemme pienen poikkileikkauksen reiän, on kätevämpää tehdä se kädellä, jolla on paksu korkean käsineen. Älä koskaan poista aluketta paljaalla kädelläsi tai irrotetulla käsineellä. Joten pyyhi ihosi heti käsiisi verisen maissin päälle. Hiekka jää hiuksillesi. Liukastumisvaiheessa ne hankaavat vastalevyä vastaan ​​ja vahingoittavat ihoa. Lisäksi saatat satuttaa. Epämiellyttävien infektioiden ja kiehumisen välttämiseksi ei ole suositeltavaa maaperän maaperän vahingoittunutta ihoa. Ennen ruoppausta irrota työskentelevät käsineet kädelläsi ja pidä niitä tiukasti, erityisesti kaivettuina.

Toistamme kuvatun prosessin, kunnes kuopassa on haluttu syvyys.

Kuinka kaivaa reikä wc: n alle ja mitä tarvitaan tähän

Termi "tilapäiset rakennukset ja rakenteet" on rakennusasiakirjoissa.

Ne on rakennettu ensisijaisesti laitokseen, eikä niitä voi puhua kaikista näistä saniteettikalusteista.

Suoritetaan nopeita ja tehokkaita rakenteita, jotka koostuvat yksinkertaisista toimista kuten kaivamalla reikä WC: n alla ja asettamalla laatikko sen päälle.

Huoneistossa on pesualtaat

WC tontilla

Lohkojen ja maalaistalojen talossa he haluavat asua kaappiin syrjäisessä paikassa.

Jopa rakennuksen sisältämien mukavuuksien järjestys voi hajota, ja pätevien putkimiehien apua ei voida odottaa nopeasti syrjäisellä alueella, sitten kadun talo tulee kätevästi.

Rakennuttajat jakavat rakennusten salaisuudet, ei ainoastaan ​​asukkaiden mieltymykset, vaan myös maa-alueiden ominaispiirteet.

Ratkaise kysymys siitä, miten kaivaa reikä wc: n alle, jos vesi on lähellä. Koska tässä tapauksessa on välttämätöntä valita vaihtoehto, koska on epäkäytännöllistä kaivaa syviä reikiä pohjaveteen, joka sijaitsee syvyyksellä yli kolmen metrin syvyydessä.

On tärkeää valita mukava kulma paikan sijaintia varten, kaukana uteliailta silmiltä ja samaan aikaan helposti saavutettavissa.

Huolimatta siitä, että yksittäinen rakentaminen tapahtuu omistamillaan mailla, terveysvaatimusten noudattamista ei peruta. Säännön mukaan vessassa on 10 metrin etäisyydellä asuintilaa ja 20 metrin päässä vesilähteistä.

Myös naapuriominaisuuksien etuja olisi harkittava, niiden aitauksen ja wc: n välinen tila on noin 2 m. Omistaja odottaa ashenisación-auton mahdollisuuden päästä käsiksi imulaitteisiin. Esimerkiksi auto toimii tynnyriin liitettyjen letkujen kanssa. Kaivosta laskettuihin hihamiin (7 m.) Sewage tulee säiliöön, niiden pituuden pitäisi olla tarpeeksi.

Talo on sijoitettava paikkaan, joka on helposti saatavilla missä tahansa säässä, niin että tuuli ei puhaltaa sitä eikä kaivoa nopeasti täyttyy sademäärällä, lumen sulamisen ja pohjaveden sisäänvirtauksen avulla.

Asiantuntijoiden suositukset ovat seuraavat:

 • on jäteveden sijoitettava paikkaan, josta ei ole mahdollista päästä vesilähteeseen
 • kunnioittaa WC: n ja yksityisten ja naapurimaiden välistä etäisyyttä
 • etäisyys on välttämätön pesutiloilla - kylpyammeet, suihkut
 • etäisyys vierekkäisestä aitasta pitäisi olla normaalia
 • wc-ovet ovat paremmin asennettavissa pihan suuntaan
 • Tontti valitaan alueelta, josta hajua ei kuulla tuulen virtauksesta, kuten niiden lepoalueissa ja naapurimaissa

Nyrkkyjen tarkkailu lieventää uusia kiistoja naapurimaiden kanssa, ei vie vieraita epämiellyttäviä hetkiä, kun vessassa oleva tuoksu muokkaa grillimaku.

Mikä on eri kuoppia

WC-altaan kaatopaikka

Viemäröinnin kaivaminen eroaa pohjan tiukkuudesta ja sen suodatuksesta.

Hermeettisesti varustetut mallit ovat hieman kalliimpia.

Jätteet kulutetaan kulutustarvikkeisiin, sienen ulosteiden puhdistukseen.

Pohja suodattaa, edullisemmaksi, mutta edellyttää terveysvaatimusten noudattamista, rajoituksia vierekkäisten alueiden mahdollisessa saastumisessa.

Seinien ympärysmitta on vahvistettava. Käytä tätä varten eri materiaaleja:

Tarjoamalla kaikki vivahteet, he alkavat rakentaa puhdistamalla sivuston puhdistamalla vanhoja rakennuksia tarpeettomia tässä paikassa, juurensa juuret puita ja pensaita.

On parempi valita aika lämmin ja kuiva, jotta ei päättäisi kaivaa reikää WC: n alle talvella. Kylmänä ajanjaksona alueilla, joilla on vaikeat talvet, maa jäätyy ja tarvitset lisää varusteita, lapio ei kykene fyysisesti vasaramaan maata.

Tässä tapauksessa hyödyllinen porakone tai kaivinkone kauhalla. Lämpimillä alueilla maaperän jäädyttäminen ei ole kauheaa, ihmiset valitsevat edelleen kauden rakentamisen aloittamisen kannalta suotuisammaksi.

Ajatus viimeistelyn suunnittelusta

Omistaja voi rakentaa alkuun monimutkaisuuden ja muodon, mutta sen alla olevan reiän on oltava luotettava, asianmukaisesti kaivettu ja varustettu:

 • Betonirenkaiden asennus tapahtuu ennalta hankittujen rakenneosien avulla. Niiden määrä on sama kuin kaivetun syvyyden, asennus vaatii erikoislaitteita, taitoja ja erityisosaamista. On mahdotonta asentaa manuaalisesti suuria osia, renkaat eivät ole halpoja kokonaisuutena, tietyt kustannukset ovat tulossa.
 • Yksinkertaisemmat rakennustyöt kuuluvat sementtitiilien pinnalle. Tehdäksesi tämän, sinun ei tarvitse eritelmiä eliitin muurari, oma omistajansa omistaa itse seinien ympärillä. Kustannuksia vähennetään työvoiman vuokraukseen ja epätyypillinen materiaali soveltuu asennettavaksi.
 • Tuottajat jakavat hyviä tuloksia asennuksen jälkeen vahvistusverkon reiän varrella, se kaadetaan betoniliuoksella. On välttämätöntä seurata konkreettisen tuotannon tekniikkaa ja kaatumissääntöjä, muottiyksikkö auttaa täyttämään ne.
 • Erilaisten säiliöiden kauppa mahdollistaa niiden käytön pesualtaaseen. Ne voivat olla muovia, metallia, mitä tahansa, mikä ei ole sääli käyttää jätealueella.
 • Kannattava ja taloudellinen tapa on asentaa ympyrän toivomattomien autonrenkaiden ympärille. Ne ovat luotettavia ja vahvoja, vaikka tynnyrit ovat huonompia niille, ellei tietenkin ole pääsyä hankintaan. Voit saada samanlaisen pulinan ilmaiseksi kaatopaikoille kaatopaikoilla.
 • Kesän asukkaat peittävät otkhodnikin liuskekiviä, mutta tämä materiaali on melko hauras, on mahdollista muodostaa halkeamia, roskia pinnoille. On tarpeen valita kiinteät levyt korkeudelta reunojen liittämiseksi ja korjaus on melko epämiellyttävä menettely, on parempi toteuttaa kestävämpi rakenne kerran.

Jotkut mestarit peittivät reiän laudat, puupalat. Ne voidaan sijoittaa menestyksekkäästi, poimia elementtejä kooltaan, mutta puu riehuu nopeasti elinympäristön erityispiirteiden vuoksi, sinun on puhdistettava paitsi jätteet myös poistaa muottijäämät.

Kuinka kaivaa altaan

Kun olet päättänyt wc: n maastosta ja sijainnista, sinun on valmisteltava tarvittavat työkalut kuoren kaivamiseen ja rakentamiseen:

 • hankkia viimeistelyaineistoa
 • pora
 • romu
 • lapio
 • rulettirengas
 • ämpäri

Aloita kaivaminen yhdessä alustavien toimien kanssa:

 • On tarpeen puhdistaa paikka, merkitä se telineillä, jotka kulkevat maaperään kehän ympärillä.
 • Ne poistavat ensimmäisen kerroksen, jos ongelma on maan tilavuudella, maa jaetaan hedelmälliselle, savelle ja hiekalle paaluilla, sitten tarpeeton otetaan pois, hyödyllistä käytetään sen tarkoitukseen.
 • Yritetään kaivaa reiän koko sileillä seinillä ja pohjalla.
 • Pohjaan tehdään muita töitä, joihin kuuluu hiekkalaatan täyttäminen ja täyttö. Riippuen jälkimmäisen viimeistelyn valinnasta, aseta rauniot tai vahvistavat elementit ja kaada betoniseos.
 • Kun pohja kuivuu, siirry tiilipintaan, kipsiseinämiin vahvalla betoniliuoksella, pinnoittamalla pinnoitteita bitumilla. Anna seinien nosto muutamia senttimetrejä maanpinnasta.

Mielenkiintoinen tapa tarjota yksityisille toimijoille metalliputken asentaminen valmiiseen kuoppaan.

Metallisäiliön varustaminen ja asentaminen

Pyykinpesu tynnyristä

On tärkeää käsitellä jaloterästä metalliputki.

Asennuspaikan tulee olla 30 cm korkeampi.

Valmista säiliö satunnaisesti karkottaen työkalupäätä jättäen muutamia nauhapusseja.

Kaivoon suoritetaan kaikki tarvittavan materiaalin täyttö, sopiva murskattu kivi, murskattu kivi, rikkoutunut tiili.

On tarpeen muodostaa huokoinen, liukenematon 30 cm kerros. Laita sitten astia, jossa on rei'itetty pohja korotetussa alustassa, ja kaadettu liha kaadetaan sen ympärille.

Kerrosten välissä on polyetyleeniä, öljykangasta tai katemateriaalia, joka estää maaperän sekoittumisen "tyynyllä". Aikaisemmin kaivettu maa, varusta puuttuvat ylemmät elementit.

Mitkä ovat asennusrenkaiden vaiheet

Betonirenkaiden asennus

Jotta maan elämää ei voi pilaantua, tarvitset vain mukavimman rakentaa oman viemärijärjestelmän, joka on hyvä ympäri vuoden.

Pieni päivitys mahdollistaa yksinkertaisen huuruveden muuntamisen viemäriin mahdollisimman mukavaksi.

Rakennusmateriaalien seinäpeitteellä varmistetaan jätteen imeytyminen pohjasta pohjaan. Sanitaatio kestää tällaisia ​​menetelmiä ulosteiden hävittämiseksi.

Sen avulla voit käyttää suurta nestemäistä nestemäistä nestemäistä nestemäistä nestemäistä nestemäistä nestemäistä ainetta, joka imeytyy maaperään ja sekoitetaan maanalaisiin lähteisiin, jotka tulevat juomaveden lähteeksi luontaisten aineiden kierron periaatteen mukaisesti.

Siksi tilaajat asettavat kiellettyjä toimenpiteitä vaarallisten aineiden pääsemiseksi vesilähteisiin. Paras vaihtoehto on asentaa kaatopaikkoja, jotka vapautuvat monista ongelmista ja luovat sivistyneen jätteidenkäsittelyn.

Laite esiintyy kaikissa edellä mainituissa standardeissa latrin sijainnista vedestä ja ihmisistä.

Ennen kuopan kaivamista lasketaan septisten elementtien määrä riippuen talon asukkaiden määrästä, ihmisten ohjattavuudesta tällä alueella. Suunnittelu koostuu lietteistä ja nestesuodatuksesta. Siksi kuoppaan tarvitaan runsaasti kaikkia toiminnallisia aluksia.

Jos varoja kaivetaan vuokraamaan erikoislaitteita, kuten renkaiden asentamiseen tarvitaan. Pohja on leikattu betonilla koko askel askeleelta, varmista, että kaada hiekkalaatikko.

Suodatinkaivo on järjestetty oikeaan alustaan:

Jälkitäyttö täyttyy puolen metrin paksuudella. Kauppa tarjoaa valmiita betonipohjia, ne asennetaan ennen renkaiden vapauttamista. Valmistetulla pohjalla laske nostomekanismi vuorotellen betonirakenteeseen kiinnittämällä telakointiasemat betoniseoksella.

Lisäksi kiinnitä osat niitteillä tai metallilevyillä. Vahvista pintaa, jotta vältät seinien epämuodostumat johtuen kevätmaalien liikkeistä.

Putkien avulla ne järjestävät tyhjennysputken toiseen kuoppaan, joka muodostaa halutun taivutuksen. Rakenteen yläosa peitetään luukulla, jonka kautta viemäripumppaaminen tapahtuu sen jälkeen pakollisen vuotuisen puhdistuksen aikana.

Asennusohjeet

Minkä tahansa luokan rakennustyöt edellyttävät tiettyjen sääntöjen täytäntöönpanoa. Septisireiät tarvitset:

 • ympyrä tai neliö, jossa seinät ovat täysin tasalaatuisia ja jotka on tehty pohjan teknisten olosuhteiden mukaan, nämä olosuhteet vaikuttavat renkaiden soviin
 • asennus on annettava asiantuntijoille, joissa on kaikki tarvittavat laitteet ja tekniset välineet
 • aluksi olisi otettava kaivamaan kaivaa ja hankittava tarvittava materiaali kooltaan
 • ennen kuin alat laskea tuotteita kaivoon, poraa poikit tyhjennysputkille

Tämä vaihtoehto soveltuu maata elävään, mutta on syytä muistaa, että täyttö kulkee nopeasti ja aika ajoin tai myöhemmin vaatii pumppaamalla jätevettä. Säästämään aikaa ja rahaa, sinun on asennettava muita septisiä säiliöitä, niitä myydään ja asennetaan monenlaiseen. Jotkut toiminnot koostuvat jätteen puhdistamisesta ja nesteen käyttämisestä teknisiin tarpeisiin.

Ylärakenne

Mökit ulkotiloihin asennetaan eri materiaaleista:

Alkuperäinen viimeistely yksittäisessä huoneessa mukavilla istuimilla, wc: t. Puutalot ovat yhä kysyntää.

Tätä rakennetta varten tarvitaan suorakaiteen muotoinen runko, jossa on pylväspohja. Nurkat on vahvistettu lohko- tai tiilipinnoitteilla. Eristekerroksen asennus on toteutettu perusrungon ja puulaatikon välissä olevilla ruberoidilevyillä.

Menetelmä WC: n kokoamiseksi muodostuu seuraavista vaiheista:

 • rungon runko-alusta ja maaleja murtumisen estämiseksi
 • riippuen louhittuun kaivoon, ne koputtavat kehyksen ja asettavat sen jäätyneelle pohjalle
 • kynnet naulataan kehykseen, pystysuorat nousijat kiinnitetään pultteineen ja levyineen, ne tasoitetaan rakennustasolla
 • nimeä ja järjestää oviaukko telineeseen
 • kehyspalkit tulevaa kattoa varten ovat kiinteitä, ne ulottuvat rungon kehän ulkopuolelle, kalteva katto on huomioitava, sillä takaseinä on lyhyempi kuin edessä
 • sisäpuolella on pienin korkeus istuimen yläpuolelle asentajalle, pieni runko on myös tarpeen sitä
 • yläkiinnitteinen liuskekivi tai profiililevyt kattoihin
 • etukäteen valmistettu materiaali peitetään seinäverhous, sivuraide, aallotettu lattia ja levyt. Ne kiinnitetään kehykseen naulattuihin palkkeihin ja tulevan istuimen laatikkoon.
 • kynnet ovat saranoidussa ovessa ja ovet ripustetaan niihin
 • siirtää sähköä väliaikaiseksi rakenteeksi, asenna kansi ja ruuvaa lamppu

Sisällä, nyt tilat, voit järjestää kaiken halvan ja iloisen:

 • suorita maalaus
 • kipsiä tapetilla
 • kipsi ja kitti
 • verhottu lattiat ja laita matot niihin

Että talossa ei ollut mustyyttä, tuoksu kuopasta, asenna kotitekoinen tuuletus. Vain yksi muoviputki, joka kiinnitetään takaseinän pinnalle tinapidikkeiden avulla, mahdollistaa epämiellyttävän ilman ja tuoreiden purojen.

Tätä varten toinen pää laskeutuu tyhjennysaukkoon leikkauspisteen kautta mäkeä varten istuimeen. Toinen reuna vapautetaan veistetyssä katonreiässä. Tämä muotoilu toimii tehokkaasti muodostaen raikasta ilmaa hengittäen.

Jos kalliiden laitteiden asentamiseen ei ole ehtoja tai mahdollisuuksia, käytä laitetta jauhekaapin muodossa. Heille ei voi kaivaa reikiä, rämeitä ja suodatusta. Suhteellisen korkeudella tehtyyn tuoliin asennetaan astia, johon luonnollinen tarve täyttyy, ja kun säiliö on täytetty yksinkertaisella liikkeellä, se vedetään ulos ja otetaan pois.

Tietenkin tämä menetelmä ei täytä täydellistä mukavuutta, mutta se sopii hyvin tilapäiseen käyttöön. Kuinka tehdä vessassa maassa ilman hajua ja pumppaaminen esitettynä videossa:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter kerrota meille.

Metallinilmaisimet Venäjällä / Vain valkoiset laitteet!

YRITYS

PALVELUT

RESURSSIT JA PALVELUT

Oppiminen kaivamaan reikiä nopeasti ja oikein.

Tiedetään, että nopein tapa kieltää harrastusmme on jättää kaivetut reiät missä tahansa. Ne eivät ainoastaan ​​osoita, että joku on jo täällä, vaan myös kiinnostunut mistään paikkakunnasta. Sen lisäksi, että maisema on pilaantunut ja paikalliset ovat tyytymättömiä, kaikki tämä voi johtaa ei-toivottuun huomiota lainvalvontaviranomaisten paikalle.

Jos et tarvitse kaikkea tätä ja haluat kaivaa onnelliseksi, korvaamatta itseäsi tai harrastuskumppaneitasi, oppia oikein kaivaamaan tavoitteita ja kaivaamaan reikiä.

Yksi ensimmäisistä paikoista, joissa voit harjoitella kaivamisen taitoja, on puutarhassasi tai lähimmässä metsässä. Sinun tehtäväsi on oppia kuinka kaivaa esin jättämättä mitään huomattavia merkkejä. Ja poliisin ala jättää lähes alkuperäiseen muotoonsa.

Ensimmäinen tapa säästää ruohonpohjaa on leikata palan maata kuution muodossa. Eli aluksi ohjaa lapio alas, ei sivuttain, leikkaamalla kasvien juuret. Jos juuret leikataan, ruoho kuivuu ja kaikki näkevät jälleen, missä joku kaivaa. Merkitään neliö, poistakaa varovasti kerros ja pudota se sivuun. Se on hyödyllinen sinulle, kun aloitat kaivetun reiän kaivamisen. Täytä se kaivamaisella maalla (muuten voit heittää maan polyeteenistä ja sitten vain tyhjentää sen reikään), puristaa sitä hieman ja peittää se turpeella.

Toinen menetelmä, jota käytän, on kaivata kapeampi kaivo ja tarkistaa se pinpointerillä. Tällaisen kuopan kaivamiseen sopivat kapeat veitsimet. Tai esimerkiksi scoop-veitsi. Sen avulla voit nopeasti noutaa kohteen ja ottaa sen päivänvaloon, ja kuoppaan ei ole halkaisijaltaan puolet metriä.

Tietenkin puolet metrin halkaisijaltaan kaivetuista on myös paikka, varsinkin kun sinulla on aarre. Luonnollisesti olet kyllästynyt kaivaamaan eräänlaisen kuoppaan, mutta sinun on silti haudata se. Se kasvaa useiden vuosikymmenien ajan.

Yleensä kapeat kaivat voidaan heittää maahan ja vain potkailla jalkojaan. Se on myös parempi kuin jättää se irti.

Ja kolmas suositus - oppii tarkemmin määrittämään kohteen sijainnin. Vaikka sinulla ei ole pinpointeria, voit tehdä sen metallinilmaisimella, tärkeintä on tietää miten. Jos kohteen sijainti on määritetty tarkasti, ei ole tarpeen kaivaa objektia kaikilta puolilta.

Muista: ihmisen arvokkuus ei ole se, miten hän käyttäytyy julkisesti, mutta miten hän käyttäytyy yksin, kun kukaan ei näe. Kaivaa kuoppia. Ole parempi

Kuinka kaivaa reikä viemärien alla

Miten kaivaa tyhjennysaukko oikein, kun otetaan huomioon tarvittava syvyys

Yksityisen talon mukavan viihtyisyyden takaamiseksi omistajan on panostettava paljon. Tämä pätee kaiken teknisen viestinnän, myös viemäriverkon, ylläpitoon, joka omassa kotitaloudessaan koostuu tyhjennys- ja viemäriputkista.

2 kuutiometrin puhdistusaine pystyy käsittelemään jätettä edellyttäen, että talossa ei ole enää kahta perheenjäsentä pysyvästi tai rakennusta käytetään ainoastaan ​​tilapäiseen oleskeluun. Usein on tarpeen puhdistaa tyhjennysaukko, ja se maksaa paljon rahaa, koska sinun on tilattava ashensaattorikone. Asiantuntijat suosittelevat korkealaatuisen jätevedenpuhdistamon rakentamista paikan päällä, pumppaamalla sisältöä vaaditaan paljon harvemmin.

Valutehopaikan valinta

Ennen kuivatuksen aukon kaivamista sinun tulisi tuntea tärkeimmät tyypit:

 1. Sokerisäiliö ilman pohjaa on suosituin. Betonipohjan puuttumisen vuoksi neste osittain menee maahan ja viemärit kerääntyvät hyvin hitaasti säiliöön. Se ei ole puhdistettu useammin kuin kerran muutamassa kuukaudessa.

Pohjaton rakenne, kuten kuvassa, on useita vakavia puutteita. Viemäröinti ja jätevesi vähitellen saastuttavat maaperää ja pohjavettä, joten tyhjennysaukkojen kaivaminen on tehtävä tietyn etäisyyden päässä talosta, mutta ei alle 5 metriä. Lisäksi tämän tyyppinen jäteveden rakenne menettää suodatuskapasiteettiaan pitkin pohjan asteittaista hilseilyä.

Pesualtaiden seinät voivat olla paitsi savi. Ne on usein rakennettu tiilistä, asettaen ne väliajoin siten, että jätteen sisältämä neste vuotaa maahan. Käytettävissä ovat myös rei'itetyt betonirenkaat, jotka ovat täysin valmiita asennukseen. Jätevesireaktion järjestelyssä on otettava käyttöön yhdyskäytäviä bakteereja, jotka kykenevät käsittelemään orgaanista jätettä ja epäpuhtauksia.

 • Tiivistetyt betonisäiliöt, metalli- ja muovisäiliöt. Totta, metallia ei voida kutsua hyväksi valinnaksi, koska se tapahtuu aggressiivisten syövyttävien prosessien läpi. Kun käytät suljettuja säiliöitä jäteveden keräämiseen, kodinomistajat joutuvat usein puhdistamaan niitä. Tämä johtuu siitä, että viemäreillä ei ole minkäänlaista mennä.
 • Asiantuntijoiden mukaan kaikkein tehokkain jätevedenpuhdistamo on jäteveden säiliö. Se edustaa samaa kuoppia, mutta vain sen alareunassa on suodatuskerros raunioista, kivistä, rikkoutuneesta tiilestä. Tällainen sumpulaite edistää sen hidasta täyttämistä. Bakteerit hajottavat jätettä, joka kerääntyy pohjaveden pohjalle, joka voi koostua useista kammiosta.
 • Septisten säiliöiden tyypit

  Yksinkertaisin septinen säiliö on puhdistusrakenne, joka koostuu yhdestä säiliöstä - käsittelee jätevettä käyttäen mikro-organismeja. Totta, tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää, jos asut talossa enintään kaksi henkilöä. Katso myös: "Kuinka tehdä tyhjennysaukon oikein yksityisessä talossa."

  Kahden kammion septisen säiliön rakenne on monimutkaisempi. Jäteliuos tulee ensin ensimmäiseen säiliöön, jossa suuret jätteet sijoitetaan. Sitten bakteerit alkavat käsitellä sisältöä. Ensimmäinen kammio on yhdistetty toiseen säiliöön tyhjennysputken avulla. Näin ollen septisen säiliön toisessa osassa nousee hienojakoinen puhdasneste. Siellä viemärit lopulta ratkaistaan.
  Toisella säiliöllä on samanlainen laite kuin käsittelylaitoksen ensimmäisellä osalla. Siinä bakteerit jatkavat jäteveden käsittelyä. Molemmat kamerat puhdistetaan noin 1-2 kertaa vuoden aikana. Saostussäiliön ulostulossa saadaan vettä, se soveltuu hyvin tekniseen käyttöön, esimerkiksi kasteluun. Sitä voidaan myös polttaa tiiviisti sijoitettuun säiliöön.

  Miten kaivaa tyhjennysaukko oikein

  On olemassa tiettyjä terveysstandardeja, jotka säätelevät kuinka kaivoa tyhjennysaukko oikein. Aluksi sinun on valittava paikka, johon perustuskausi rakennetaan. Katso myös: "Kuinka kaivaa pesualta".

  Poistoaukon minimisyvyys on 2 metriä ja pohjaveden taso on alle annetun merkin. Myös kaivon on sijaittava vähintään 30 metrin etäisyydellä vesilähteestä, kuten esimerkiksi kaivosta.
  Ennen kuivatuksen aukon kaivamista on varmistettava, että se sijaitsee vähintään 5 metrin etäisyydellä asunnosta. On mahdotonta, että jäteveden oja sijaitsee paikan päällä ja kaukana tiestä (vaaditaan tarvittaessa tyhjentää jätevesi erikoislaitteilla). Katso myös: "Jätevesi - miten se tehdään itse".

  Kaivaus kaivataan sekä käsin että kaivukoneella. Sen leveyden pitäisi ylittää kaivon arvioitu leveys noin 50 senttimetrin etäisyydellä sisemmästä vuorauksesta. Tulevan kaivauksen syvyyttä laskettaessa otetaan huomioon pohjatäytön paksuus betonin liuoksella. Kaivon lisäksi sinun täytyy kaivaa kaivannot jäteputkien sijoittamiseksi.

  Poistoaukon seinät ja kansi

  Kodin käsityöläisen on tiedettävä paitsi kuinka kaivaa tyhjennysreikä, mutta myös pystyä viimeistelemään sen seinät.

  Kaivon pohjassa on viemäriverkko, joka koostuu hiekasta ja useista kerroksista. Siinä on teräsbetonilaatta tai betonipinta. Kun suodatinkuota luodaan, sen pohjaan kaadetaan 20 cm: n kerros kerrostumia, kivet, rikkoutuneita tiiliä tai hiekkalaatikkoa.

  Seinien koristeluaineista voidaan käyttää:

  • betoniliuosta. Asenna muotti ulos asennettujen sauvien kanssa ja kaataa seinät. Betonikerroksen paksuuden on oltava vähintään 7 senttimetriä;
  • punainen tiili. Seinät, joita ne levittävät alhaalta ylös;
  • teräsbetonipilarit. Ne asetetaan peräkkäin sementtilaastille. Jotta vältetään putoamisvaimennuksen kytkimien rajoittimien molemmin puolin;
  • teräsbetonirenkaita. Asennukseen tarvitaan nosturi. Renkaat on asetettu betonin pohjaan, joka on järjestetty kuopan pohjalle. Elementtien väliset liitokset päällystetään sementtilaastilla;
  • yksinkertaisin ratkaisu on kaivolle asetettu valmiin säiliö (vaihtoehtoisesti muovi). Ennen tyhjennysaukon kaivamista on tarpeen tietää säiliön parametrit (ostettu säiliö) sen koon mukaan.

  Kun seinät viimeistellään samanaikaisesti, kaivo on kytketty viemäreihin. Seinien materiaalin on oltava tiiviisti kiinni, mutta ei jäykästi. Tämä tehdään putkien vaurioitumisen estämiseksi maaperän kerrostumisprosessin aikana. On suositeltavaa käyttää riittävän vahvoja kumiliittimiä ja adaptereja. Ulkopuolella kuoppa on leikattu kateaineella useissa kerroksissa tai paksulla savi.

  On mahdotonta peittää tyhjennysaukkoa hermeettisesti, koska sen on oltava yhteydessä ilmakehään. Lisäksi kannessa on oltava aukko, joka pumppaa sen läpi. Siksi paras vaihtoehto kuoppaan päällekkäisyydelle ovat liuskekivi. Tämän vuoksi puutukat asetetaan kuopan päälle. Kun kaivo on avattava, levyt poistetaan ja asetetaan sivuun. Tällaisen kuopan päällekkäisyyden vuoksi on tarpeen tehdä eristystä talvella.

  Toinen vaihtoehto on betonilaatta, jossa on puhdistusreikä. Joskus voit tehdä levyjen päällekkäisyyttä. Riippumatta jätekuoppan kannen vaihtoehdosta, sade ja sulavisto eivät saa päästä kuoppaan.

  Kemialliset valmisteet septisäiliöille ja kaivoille

  Myyntiin tarkoitetuissa tyhjennysauteissa on valtava valikoima erilaisia ​​bioaktiivisia aineita. Ne valmistetaan liuosten, jauheiden, tablettien jne. Muodossa. Nämä valmisteet sisältävät mikro-organismeja, jotka voivat käsitellä ihmisjätettä hyvin nopeasti. Bakteerit ruokkivat orgaanista ainesta ja kuluttavat happea, joka liuotetaan jäteveteen.

  Tämän seurauksena mikro-organismit mahdollisimman lyhyessä ajassa vapauttavat ympäröivän tilan kuopan ympärille haurastuksesta ja hajottavat jätevirran erillisiksi osiksi.

  Viemäriputki yksityisessä talossa: tavat järjestää

  Ennen kuin aloitat yksityisen talon rakentamisen, sinun pitäisi tehdä viemärijärjestelmä ja johtaa vettä taloon. Putkistojärjestelmän avulla kaikki on selvää, mutta yksityisen talon tyhjennysaukon pitäisi olla hyvin harkittu.

  Jotta voisit helpottaa sinua paljon, kerromme, kuinka tehdä tyhjennysreitti yksityisessä talossa kaikkien sääntöjen mukaan.

  Valitse tyhjennysreikien tyyppi

  Siinä tapauksessa, että asuinpaikka on tilapäinen, huollon avulla voidaan auttaa ongelmajätteiden käsittelyssä. joka voidaan tehdä mistä tahansa säiliöstä, jonka tilavuus on noin kaksi m3. Tämä määrä riittää perheelle, joka koostuu 3 - 4 henkilöstä.

  Tämä vaihtoehto ei sovi niille, jotka asuvat talossa pysyvästi. Tämäntyyppisen majoituksen käyttämiseksi käytetään noin kuutiometriä päivässä, mikä tarkoittaa, että kun on tehty 15 kuutiometrin tyhjennysaukko, se on puhdistettava pari kertaa kuukaudessa, mikä ei ole vain käytännöllinen vaan myös erittäin kallis.

  Tyhjennä kuoppaan omin käsin

  Tietenkin on tyhjennysreikiä, joilla ei ole pohjaa. Tämä vaihtoehto on edullinen, kun nestemäinen jäte imeytyy maaperään, joka on suurempi kuin kiinteä.

  Tämä on kuitenkin kiellettyä, koska pohjaveden pilaantuminen merkitsee sitä, että ne eivät sovellu veden toimittamiseen kotona eikä naapureille.

  Myös hienojakoisen lietteen muodostuminen estää suodatinkerroksen, mikä johtaa siihen, että tyhjennysreikä menettää suodatuskykyään.

  Suodatuskyky voidaan palauttaa vain korvaamalla suodatuskerros, joka ei ole kovin miellyttävä tehdä ja on sen vuoksi erittäin kallista.

  Siksi on parasta tehdä tyhjennysaukko, jota edustaa septinen säiliö.

  Septisten säiliöiden tyypit

  1. Multicam. Tällaisessa septisessä säiliössä viemärit virtaavat soluihin useita päiviä, jolloin bakteerit hajoavat. Tällaisista saostussäiliöistä saatava vesi voidaan tyhjentää suoraan jokiin ja säiliöihin sekä sallia kotikäyttöön. Todellisuudessa ne maksavat paljon, ja ne ovat myös kalliita säilyttää, joten on suositeltavaa järjestää tällainen septinen säiliö useille taloille.
  2. Pieni yksittäinen kammio. Tällaista saostussäiliötä käytetään kodeissa, joissa päivittäinen vedenkulutus.
  3. Pieni kahden kammion.

  Tällaisella saostussäiliöllä on kolme osaa:

   • suuri kapasiteetti, johon viemärit putoavat. Ne ovat asettuneet siihen ja suuret hiukkaset asettuvat, joita bakteerit vähitellen käsittelevät lietteeksi, se on pumpattava pari kertaa vuodessa. Samanaikaisesti ei ole tarpeen tyhjentää tyhjennysaukkoa kokonaan, koska lietteeseen kertyy putrefaktiivisia bakteereja, jotka auttavat ratkaisemaan jätevedessä olevat kiinteät hiukkaset.
   • pieni kapasiteetti, joka erotetaan suuresta osasta. Pienet kiinteät hiukkaset asettuvat siihen. Ne on myös poistettava säiliöstä 1-2 kertaa vuodessa.
   • Riippumatta siitä, onko septisen säiliön rakentaminen, on vielä poistettava maasta, joka on asettunut maahan. Tätä varten voit käyttää suodatinta hyvin.

  Kaivon tyhjennysaukon rakentamisen tulisi sisältää myös luukku, joka tarvitaan lietteen pumppaamiseen, ja myös kaasun, joka syntyy jäteveden biologisesta hajoamisesta, tulee myös ulos.

  Betonituotteet, renkaat kaivoihin, renkaat tyhjennysreikiin

  Kuinka kaivaa tyhjennysreikä?

  Tällöin, jos voit tilata erikoislaitteita kaivamaan reikää, tilaa sitten. Siinä tapauksessa, että itsenäisesti järjestät yksityisen talon pesualtaan. niin se vie sinut paitsi paljon aikaa, myös rahaa.

  Joka tapauksessa, jos palkitset erikoistyöntekijöitä kaivamaan reikää, se maksaa vähemmän, mutta loppujen lopuksi maksat runsaasti rahaa, koska kaivinkone tekee paljon enemmän työtä tunnissa. Kyllä, ja hänelle on paljon helpompaa päästä maahan maahan kippiautoon kuin työntekijöihin, jotka joutuvat maksamaan siitä.

  Vihje! Jos poistat maaperän, älä unohda jättää vähän, koska se tarvitaan täyttöön. Muista myös, että tyhjennysaukko - jonka rakenteen on oltava vähintään 5 metriä.

  Vinkkejä niille, jotka käyttävät kaivukoneen palveluja

  1. Jos mahdollista, tilaa kaivinkone, joka on lähellä sivustosi. Tässä tapauksessa tallennat sen arkistointiin, ja tämä on suunnilleen yhden tunnin työhinta.
  2. Kaivinkoneen on pystyttävä kaatumaan molemmilta puolilta, jotta kaivettuun kaivoon olisi jopa reunat.
  3. Pieni kaivukone kykenee yleensä kaivaamaan reiän, jonka syvyys on enintään 3,5 metriä ja leveys enintään 2,5 metriä. Jos tarvitset kaivon, jonka leveys on yli kolme metriä, tilaa sitten pieni kaivuri, jossa on kauhan ja puomiston teleskooppinen jatke.
  4. Jos aiot jakaa maaperän tasaisesti paikan päällä, tarvitset sen, jolla on etumatka kauhalla.
  5. Jos aiot poistaa maaperän sivustolta, harkitse kaivukoneen sisäänkäyntiä.
  6. Kaivinkone, jolla on mekanismi takajalojen liikuttamiseksi, tekee työtä paljon nopeammin.

  Miten laukaista tyhjennysaukko?

  Vaikuttaa siltä, ​​että kun kaivettu reikä, mikään mikään ei ole monimutkaista, mutta on myös tarpeen laatia reikä oikein.

  Kun kaivo on kaivettu, sinun on tehtävä salaojitus. Se on tehty raunioista, jolla on suuri osa. Voit asettaa luonnonkiven tai tiilen seinät.

  Muurauskohtana on kivien välisten pystysuorien aukkojen läsnäolo. Sinun tulisi myös jättää tilaa kuopan pohjan ja kuoppaisten seinien välille 20 cm, joka on täynnä kivet, roskat tai roskat.

  Kuoren luukku

  Asettamista tulee tehdä, kunnes 80 cm on jäljellä maahan. Tässä vaiheessa on tehtävä päällekkäisyys, minkä vuoksi kysymys tulee esiin: miten tyhjennysaukon peittäminen?

  Itse asiassa tämä ei ole vaikein asia tyhjennysaukon rakentamisessa omin käsin. Päällekkäisyydet voidaan tehdä betonisbetonilaaduista, joiden paksuus ei saa olla alle 20 cm. Lisäksi voit asentaa vahvistustekniikan, koska kuorma ei ole vielä pieni. Nyt on vain kaula ja asennettava luotettava luukku.

  Usein tyhjennysaukon asennon jälkeen omistajat alkavat valittaa siitä, että tyhjennysaukko täyttyy nopeasti.

  Jos tämä todella tapahtuu, ei ole mitään järkeä täyttää tätä reikää ja kaivaa uutta. Parempi vieressä tehdä toinen kuoppaan ja liittää ne yhteen putken kanssa. Tässä tapauksessa, kun täytetään ensimmäinen kaivo, jätevesi virtaa siitä toiseen.

  Jos sinulla ei ole läheistä pohjavettä tai juomavettä, voit tehdä pohjassa reiän.

  Biologinen valmiste - välineet altaaseen, septitankkeihin

  Myös kemikaali tyhjennys kaivoja. Niitä edustaa bioaktiiviset aineet, jotka koostuvat erityisesti kasvatetuista mikro-organismeista.

  Nämä bioaktiiviset bakteerit hajautetaan luonnollisen jätteen, rasvojen, paperin ja orgaanisen alkuperän omaavien kuitujen avulla. Biologisten vaikuttajien avulla voit päästä eroon epämiellyttävistä tuoksuista, puhdistaa viemärijärjestelmän ja puhdistaa tyhjennysaukot.

  Näillä mikro-organismeilla ei ole haitallista vaikutusta betoniin eikä haittaa ihmisten terveyttä, kasveja ja eläimiä. Älä sisällä toksiinia ja hajoaa ajan myötä. Tuloksena on samea neste, joka on hajuton ja voidaan käyttää uudelleen paikan päällä.

  • Näiden lääkkeiden koostumus on anaerobisten ja aerobisten bakteerien, entsyymien ja entsyymien seos, joka nopeuttaa biologisen käsittelyn nopeutta.
  • Aerobiset bakteerit tarvitsevat happea, joka liuotetaan jäteveteen.
  • Aerobiset bakteerit tarvitsevat epäorgaanisia tai orgaanisia yhdisteitä.
  • Entsyymit ovat orgaanisia katalyyttejä, jotka voivat aiheuttaa suurien massojen hajoamista jopa pieninä määrinä.
  • Poistoaukossa on mikro-organismien uudelleensijoittaminen niillä alueilla, jotka vastaavat olosuhteita ja elämää.

  Erityiset tabletit septisäiliöihin ja tyhjennysreikiin

  Tällä hetkellä nämä lääkkeet on esitetty suuressa valikoimassa, joka sisältää paitsi jauheet, myös tyhjennysreikiin tarkoitetut tabletit. Totta, he näyttävät toimivan huolimatta erilaisista tuotannon muodoista ja koostumuksesta.

  Valmistellaan jätekeräyksen sisällön biohajoamista. Microbecin järjestelmällinen käyttö vähentää viemärijärjestelmän tyhjentämistä, poistaa epämiellyttävät hajut viemärijärjestelmästä ja puhdistaa saniteettijärjestelmän.

  Kaikissa valmisteissa käytetään septisäiliöitä, tyhjennysreikiä, maan WC: itä ja kaikkia jätevedenpuhdistusjärjestelmiä, jotta uloste voidaan hajottaa lyhyessä ajassa.

  Yleensä tällaiset lääkkeet osoittavat aktiivisuuttaan lämpimässä vedessä ja voivat vähentää sitä, jos antibiootit tai kloori päätyvät tyhjennysaukkoon. Tässä tapauksessa vain ylimääräinen annos korjaamiseksi auttaa.

  Mikä on pohjaventtiili: kolme tehtävää

  Ennen kuin aloitat viemärien rakentamisen. tutustut tulevien viemäröintesi sijaintipaikan määrittäviin hygieniavaatimuksiin. Se ratkaistaan ​​tietyin edellytyksin. Tämäntyyppinen viemäröinti on sallittua, jos jätevesihuollon päivittäinen määrä on enintään 1 kuutiometri. Myös laitetta, jossa ei ole pohjaa, on kielletty paikan päällä pohjaveden mukana, kuten juomaveden kanssa sekoitetun jäteveden käytön yhteydessä. Tästä syystä kaivon ja altaan välinen etäisyys on vähintään 30 metriä. Kuinka tehdä viemäri talon?

  Laitteen ja säiliön toiminnan periaate

  Rakennussääntöjen ja -sääntöjen (SNiP) mukaan tämäntyyppisen viemäriverkon järjestely on helpoin tapa. Koska pohjattoman altaan täyttö on nopeasti täyttymätöntä, ei suositella rakentamista päivittäisellä tilavuudella yli 1 kuutiometriä. Tällainen rakenne on helppoa:

  1. Valitsemme oikean sijainnin talon tontilla, jota ohjaavat terveys- ja hygieniat.
  2. Kaivamme altaaseen jopa 2 metrin syvyyteen. Kaivon parametrit ja muoto valitaan erikseen: neliö, suorakulmainen tai pyöreä.
  3. Sovellamme betonikerrosta seinille, asetamme sen tiilen tai asennamme suuren halkaisijan omaavan betonirenkaan.
  4. Kaivamme kaivannon viemäriputkien asteittaiselle kaltevuudelle. Kun kaapelit on asennettu talosta ja vierekkäisistä rakennuksista, on suositeltavaa haudata viemäriputki vähintään 1 metrin syvyyteen, ottaen huomioon korkeimman pisteen.
  5. On vielä päällekkäisyyttä ja aloitettava uuden viemärijärjestelmän käyttö.

  Kaivamaan kaivuriin tarkoitetun reiän kaivamaan kaivoa, ja ilman tällaista mahdollisuutta, voit tehdä sen manuaalisesti. Huolimatta siitä, että tekniikka "ilman pohjaa", kaivon seinät varustavat betonirenkaita. tämän tuotteen laatuindikaattoreiden vuoksi. Muussa tapauksessa voit tehdä tiilimuurauksen. Viemäriputkien valinta on tärkeä rooli. PVC-putket - paras vaihtoehto järjestelmän viemäreille. Tällaiset ikuiset putket kestävät satoja vuosia.

  Erottuva piirre - pohjattomissa kuopissa on nopea täyttö viemäreihin. Mutta nestemäinen komponentti menee maan läpi. Itse maaperä toimii luonnollisena suodattimena. Tyhjennä kuopat, joissa kertyneet kiinteät viemärit nukahtavat. Seuraavaksi heitä hoidetaan bakteereilla. mitä ne voivat käyttää lannoitteina.

  Jos tyhjennysaukko täyttyy nopeasti ja jätevedet suodatetaan hitaasti luonnollisesti, on suositeltavaa tehdä reikiä betonirenkaiden seinämiin, jotta saadaan lisää kuivatusalueita.

  Jos säiliössä oleva vesi ei mene pois, sen vuoksi pohjaan ilmestyi silaani kertymiä. Kun hiekkalaatikko nousee ylös, on suositeltavaa kutsua ashensaattorikone puhdistamaan seinät ja pohja kuopasta. Muussa tapauksessa tyhjennyskaivo on täynnä maaperää ja uutta rakennetaan lähistöllä.

  Rakenteiden ominaisuudet kevyissä maissa

  Jotta tyhjennysaukot ilman pohjaa, rakenteessa on tärkein ominaisuus maaperän läpäisevyydelle paikan päällä. Seuraavat kevyen maaperän tyypit eroavat toisistaan:

  Tällaisissa maissa suodatusprosessi tapahtuu nopeutetussa muodossa, joka vaikuttaa haitallisesti pohjaveteen. Juomaveden saastumisen välttämiseksi on suositeltavaa, että seinien sisäseinät on vuorattu betonirenkailla ja tyhjennysaukon pohjan osittaisella sulkemisella. Viemäröinnin tunkeutumisnopeus hidastuu ja pohjavesien pilaantumisriski pienenee merkittävästi.

  Suodatusnopeuden säätäminen savimassalla

  Kiinteissä maissa (varsinkin savi) syntyy vastakkainen ongelma - ne eivät jätä vettä altaaseen. Tällainen tilanne voi aiheuttaa viemärin ennenaikaisen ylivuodon. Tämä aiheuttaa epämiellyttäviä tuoksuja yksityisen talon alueella. Jos vesi ei pääse tyhjennysaukkoon. On suositeltavaa toteuttaa useita toimenpiteitä jäteveden poistamiseksi:

  1. Kaivon pohjassa luodaan poistoaukkoja. Veden määrä riippuu tehtyjen reikien syvyydestä.
  2. Asettamme rei'itetyn putken reikiin siten, että osa putkesta jää tyhjennysreiän alapinnan yläpuolelle.
  3. Putken yläosa suljetaan erikoiskannella.

  Toinen tapa lisätä suodatustasoa on varustaa tyhjennysaukko ilman pohjaa ylivuotojärjestelmällä. Tällaisen laitteen tekeminen on vaikeaa, mutta se on tehokkain vaihtoehto ongelman ratkaisemiseksi ylimääräisen jäteveden kanssa.

  Perpetual-altaan tekniikka on yhdistää ylivuoto viemäriverkkoon.

  Ylivuoto laskeutuu seuraavasti:

  1. Suoraan läheisyyteen on rakennettu ylimääräinen viemärikaivo perusperiaatteen mukaisesti.
  2. Ne on liitetty toisiinsa viistokaivojen alla, joissa viemäriputki asetetaan.
  3. Pääkaivon yhdistävän viemärin pää on yläpuolella ja toinen on alla.

  On syytä huomata, että vuoden eri aikoina maaperän ominaisuudet muuttuvat. Pesualta on talvella perusteellisesti eristetty estämään seinien ja pohjan kuorrutus.

  Sanitaation vaatimukset

  Jotta voitaisiin estää pohjaveden saastumisvaara tyhjennysaukon aikana ilman pohjaa, on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Etäisyys kaivosta säiliöön on 50 metriä.
  • Etäisyys kaivosta säiliöön on vähintään 30 metriä. Kiinteiden maametallien tapauksessa tämä etäisyys on 20 metriä.
  • Pienin sallittu etäisyys talosta säiliöön on 5 metriä.
  • Kuopan syvyys ilman pohjaa on vähintään 2 metriä.
  • Tämäntyyppinen jätevedenpuhdistusmuodos on valmistettu edellyttäen, että päivittäisen valumavesin määrä on enintään 1 kuutiometriä valumaa.
  • Jos tyhjennysputki täyttyy nopeasti, ryhdytään lisätoimenpiteisiin jäteveden luonnollisen suodattamisen nopeuttamiseksi.