Jalkapalkkien kohdistaminen lattian alle

Säteen suuntaus. Kuinka parhaiten kohdistaa palkin lattialle ullakolla? Tukkien korkeus on 80 mm. Kiitos.

Ystävällisin terveisin, Aleksander, Yukhnov, Kalugan alue.

Hei, Aleksander Yukhnovista!

Palkkien suuntaaminen ensimmäisen kerroksen lattiaksi ja ullakkokerroksessa käytti tavallisia vaihtoehtoja.

On useita, valita haluamallasi tavalla.

Ensimmäinen, yksinkertaisin, kirveellä ja sähköisellä höylällä, poistaa ylimääräisen puun.

Rakenteen vahvuus on kuitenkin merkittävästi heikentynyt, ja se on itsessään työlää.

Ja on paljon helpompi tehdä kentällä, kun lokit eivät ole vielä asennettuina, eikä yläpäähän, kun ne on jo liitetty.

Seuraava tapa on käyttää muita elementtejä. Toisin sanoen he käyttävät 40/150 millimetrin pituisia leikattuja levyjä. Tai 40/100, jos se on sallittua.

Kohdista leikkaamalla samalla kirveellä ja höylällä jokaisen lokin yksi sivupinta. Särmäkartonki on naulattu sille laajalla puolella, paljastaen sen tasolle. Lautan pienet siirtymät oikealle tai vasemmalle eivät ole erityisen tärkeitä. Pääasia on horisontti.

Tämän jälkeen ullakkokerroksen lattiapinnat kiinnitetään näihin pakattuihin reunoihin.

Toinen vaihtoehto - nämä reunatut levyt asettavat epätasaisten lokien päälle. Näissä paikoissa, tarvittaessa, niiden alla liittäkää ylimääräisiä leikkuulaudat, jotka saavat kaikki samalla tasolla. Mutta tämä vaihtoehto johtaa jonkin verran alas ullakolle (taulukon paksuuden arvo).

Useimmiten käytetään kaikkien näiden vaihtoehtojen yhdistelmää. Jossain kohtaa joudutaan kohtalaisesti leikata lokit, joissa laitat ylimääräisen puuta.

Mutta hyppäys lokit ovat. Koska hirsirakennuksen sisällä asennetut telineet ja tikkaat useimmiten on tarpeen tehdä merkkejä nestemäisellä rakennetasolla (läpinäkyvä kymmenen metrin PVC-putki, joka on täytetty vedellä). Ja heitä paljastamaan mainitut reunalistat.

Ja kaikki tämä tehdään puolitoista vuotta hirsitalon putoamisen jälkeen (jos sinulla on hirsitalo), muuten lattian pinta ei ole horisontaalinen.

Joten taas taitoa tarvitaan.

Muita sukupuoleen liittyviä kysymyksiä:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Kuinka kohdistaa lokit puulattian alle

On tarpeen suorittaa useita perustehtäviä, jotka liittyvät litteisiin ja kestävään lattiaan. Tämä on tarkka viive yhdelle vaakasuoralle tasolle, niiden luotettava kiinnitys alustaan, käsittely suojaavilla yhdisteillä sekä vedenpitävyys koko rakenteen suhteen. Ennen puulattian alapuolisten lokien kohdistamista on tarpeen valita ne oikein poikkileikkaukselta. Koska tämä indikaattori vaikuttaa koko rakenteen luotettavuuteen ja kestävyyteen. Jos talo on kunnostettu ja viiveet on jo asennettu, on suositeltavaa avata lattiat ja tarkistaa palkit niiden laatuun. Tarvittaessa jotkut niistä muuttuvat uudestaan.

Uuden lattian ulkonäkö, joka vaatii hyvin sileän pinnan levittämisen aikana, pakotti ulos lattiarakennustekniikan lokeihin. Ne korvattiin sementtipohjaisilla ratkaisuilla kaatosateilla. Tämä yksinkertaisti jalostuksen tasoittamista, mutta tällä tekniikalla oli myös useita haittoja. Yksi heistä - joutui odottamaan kauan, kunnes lasitus kuivuu. Ja se voi kestää muutaman päivän.

Nykyaikaiset puunjalostusteknologiat palautuivat tavaroiden oikeaan geometriaan perustuvien tukkien lattian rakenteen avulla kuivan puun avulla. Ne tulivat puun läpi tunkeutuneisiin suojaavaan kyllästykseen, mikä lisäsi käyttöikää ja estäen muodonmuutoksen kuormituksen aikana. Uuden teknologian ansiosta valmistajat alkoivat tuottaa ja parantaa edullisia materiaaleja lattiapinnoille. Tämä ei ole vain vaneri, haluan merkitä OSB-levyt. Tukevien ja sileiden levy- ja paneelimateriaalien ansiosta lattialle, linoleumille ja keraamisille laatoille oli mahdollista laittaa lattialle lokit pitkin.

Meidän on kunnioitettava sitä, että puurakenne on jälleen muodikas. Yhä useammat asiakkaat suosivat puutalojen rakentamista. Ja tällaisissa taloissa puulattiat näyttävät harmonisilta. Vaikka lattian rakentamisen tukkeja ei käytetä vain puurakenteissa. Niitä käytetään nyt kaupunkilaisissa huoneistoissa, erityisesti ensimmäisessä kerroksessa, kun tehtävänä on lämmittää lattiat.

Mutta tällä mallilla on sen haitat.

 • Myös palonestoaineilla käsitellyt puulattiat ovat edelleen palavia rakenteita.
 • He eivät voi laittaa lämmitysjärjestelmää lämpimään lattiaan.
 • Kun asennat viiveitä asuntoihin, valmistaudu siihen, että katon korkeus laskee.

Asennusominaisuudet

Jos puhumme asunnon viivästymisestä asuinhuoneistoon, ainoa vaihtoehto asemointiin ja tasoittamiseen on betonialustalla, joka kaadetaan ylhäältä betonipinnoilla. Periaatteessa saadaan riittävän sileä pinta, mutta sadan prosentin tasaisuus on vielä kaukana. Siksi asuntojen viivästykset on edelleen kohdistettava.

Taloissa lattiat on rakennettu kolmella tavalla:

 1. Kentällä. Säätiön yläreunaan täyttö tehdään useissa kerroksissa eri materiaaleista: murskattua kiveä, hiekkaa ja savea. Kaikki tämä on täynnä, kytkin kaadetaan ylhäältä. Sen päälle ja lokin asennus suoritetaan. Vaihtoehtona - viiveet kohdistuvat säätöön ja nukahtavat täydellisesti. Pinnalla on vain yläpäät, joihin lattia on kiinnitetty. Tällöin täyte täytetään parhaiten hiekalla ja puiset elementit ennen asennusta tulee käsitellä suojaavilla aineilla.
 2. Tukipilarien perustana tai ilman niitä.
 3. Laakereilla.

Tasoittaa viivettä asunnossa

Ensimmäinen askel on määrittää korkein paikka lattialle. Tämä on yleensä joko huoneen kulma tai yksi reunasta lähellä seinää. Siksi mitataan katon korkeus joka huoneen kulmassa. Pienin koko - tämä on tarpeellinen paikka. Nyt, tästä kulmasta toiseen, nestemäinen rakennustaso vedetään läpinäkyvästä vinyylikloridiputkesta, joka on täynnä vettä ja jossa on ilmakupla. Jos kupla nousee ilmoitettuun kulmaan, kun taso on asetettu, oletukset vahvistettiin - huoneen kulma on korkein. Sama voidaan tehdä lattian reunojen keskellä seinämien pintoihin.

 • Nyt lattialle on asennettu viive, jonka toinen pää sijaitsee huoneen valitussa kulmassa. Etäisyys seinämästä on pituusakselin keskellä 5 cm.
 • Vastakkainen pää nousee niin, että viiveellä asetettu lyhyt taso osoittaa asennuksen tasaisuuden. Eli kammion ilmakupla pitäisi pysähtyä keskelle.
 • Alaspäin työnnetyn pään alle työnnetään vuoraus, joka on leikattu palkista tai vanerista. Tiivisteet voivat olla useita, kaikki riippuu differentiaalitason koosta.
 • Viive pysyy vaakatasossa. Se voidaan kiinnittää lattiaan esimerkiksi metallikulmilla.

Nyt sinun on asennettava toinen lag-elementti vastakkaiselle seinälle ja kohdista se horisonttiin ja samalla tasolla kuin jo asennettu. Huoneen leveydestä riippuen voit käyttää joko tasaista puulaatikkoa tai kahta metriä vastaavaa sääntöä. Toinen pää on asennettu ylätason viereen huoneen kulmassa. Voit aloittaa mistä tahansa päästä. Sääntö on asetettu horisonttiin, joka näyttää ilmapallon. Sen vapaassa päässä on säädetty viivästys, jonka lopussa on päällystetty. Sama tapahtuu toisen pään kanssa. Tämän jälkeen viive on kiinnitetty lattiaan.

Joten, kaksi viiveitä on asennettu ja kiinnitetty vastakkaisiin seiniin. Nyt meidän täytyy venyttää useita langoja (4-5 riviä), jotka merkitsevät vaakatasoa. Kierteet on kiinnitetty naulattujen napojen yläpäihin. Nyt lankoja on asennettu välikaukaloihin, joihin vanerin tai puun palat on suljettu. Tärkein vaatimus on, että langat koskettavat viiveen yläpäätä.

Valmistajat tarjoavat nykyisin säädettäviä malleja, joiden avulla voit helposti asettaa lokit. Nämä ovat metallisia tai muovisia laitteita, jotka kiinnitetään lattiaan tikkailla tai ankkureilla. Ne on asennettu tangot, jotka voidaan nostaa tai laskea kierretyn liitoksen avulla. Tätä kohdistusvaihtoehtoa käyttämällä ei ole mahdollista suorittaa monimutkaisia ​​mittaustoimenpiteitä lattian korkeimman pisteen määrittämiseksi.

Säädettävien rakenteiden sijasta voidaan käyttää tavanomaisia ​​ankkureita, jotka on ruuvattu lattian betonialustaan ​​toisesta päästä. Niissä mutteri kiertyvät, yläpuolella on laaja pesukone. Viive asetetaan päälle, jonka päälle asennetaan laaja aluslevy ja mutteri ruuvataan. Itse asiassa se on kaikki sama säädettävä laite.

Kohdistus säätö- ja laakeripalkkeihin

Jälkikäsittelyn säätö ja säätöpalkit ovat samat. Mutta eroja on.

Perusta

Yleensä leimataan päiden päällä pohjalla, joka on pohjan lattiaan. Se täyttyy aina tasaisesti, joten viivojen on oltava samassa tasossa pitkin horisonttia. Täällä kaikki tehdään lähes samalla tavalla kuin asunnossa.

 • Kaksi viivettä on asennettu vastakkaisiin seiniin.
 • Jokainen niistä kohdistuu vaakasuoraan rakennustasolla, joka on päällystetty vaneripaloilla päiden alla.
 • Päiden välissä kierteet kierretään, mikä puolestaan ​​tarkistetaan eroista. Tämä viivästys, joka on korkeampi, on tärkein, eli lähtökohtana kaikkien muiden lag-elementtien kohdistamisprosessissa. Se on kiinnitettävä välittömästi taloon ja talon seinämiin.
 • Toisen äärimmäisen viiveen päät on asetettu jännittyneiden kierteiden suuntaan, joka on myös välittömästi kiinnitetty.
 • Palkkien väliin venytettiin muutama lanka, jotka määrittävät vaakasuoran tason. Heidän mukaansa viivästyneen rakenteen välielementit on vuorattu vanerilla tai puupäällysteellä.

Jos säätiön reunojen välinen etäisyys on suuri, niin niiden väliin on pystytetty tukipylväitä, joihin palkit lepäävät. Pilarien rakentamisen tärkein vaatimus on tarkasti säätää korkeus siten, että tukit ovat tiukasti kiinni. Jos tätä ei voida tehdä niin tarkasti kuin mahdollista, sitten päällykset asetetaan palkkien alle.

Laakereilla

Laakeripalkkien lattian muotoilu on erittäin luotettava. Suuri osa lokeista tai lokeista, joihin lokit on asennettu, asennetaan pohjaan tai päällekkäin. Se käyttää kahta vaihtoehtoa lattiarakenteen tasoittamiseen.

 1. Vuorattu palkit.
 2. Viiveet on kohdistettu.

Lokit ovat vaikeampia, sillä tämä sahatavara ei ole edes koko pituudeltaan leikkausgeometriaa pitkin. Siksi päälliköt yrittävät käsitellä ylempää ja alempaa tasoa tasolta, jotta ne saisivat sen tasoon. Tässä suhteessa on parempi käyttää kallistusta, koska se on suorakulmainen materiaali, jonka valmistajat tuottavat nykyään tarkalla geometrialla.

 • Aluksi kaksi tankoa asetetaan vastakkaisille puolille.
 • Ne asetetaan horisonttitasolle, sulkemalla vaneripaloja, mutta parempia metallilevyjä.
 • Sitten ne ovat samassa tasossa toistensa kanssa, kuten kuvattiin säätiön viivästyksillä. Eli yllä oleva loki on paikallaan. Toisten suljetuissa lisämetallielementeissä.
 • Tämän jälkeen väli palkit sijoitetaan pitkin kiristyneitä kierteitä.
 • Ja jo palkkeihin, joissa ei ole kohdistusviiveitä, on pinottu ja kiinnitetty.

Palkkien viiveen kohdistaminen tapahtuu täsmälleen samalla tavalla. Tämä vaihtoehto on helpompi, koska ei tarvitse nostaa raskaita lokeja ja palkkeja laattaan niiden alle. Ensinnäkin viivästykset asetetaan poikittain. Eli lokit asennetaan lukuisiin tukiin. Toiseksi palkit itse ovat luotettava ja vankka perusta. Siksi, kun valitset vierivän poikkileikkauksen, voit pysyä pienissä poikkileikkauspalkkeissa, joita käytetään rakennettaessa lattiaa asunnoissa.

Itse kohdistusprosessi toteutetaan samalla tavalla kuin huoneistossa. Vain yksi vetoketju voidaan kiinnittää palkkeihin tai ruuveihin suoraan, molempien elementtien edut ovat puisia tai metallikulmien avulla. Loput asennusjärjestelmät ovat samat.

Arviot

Nikolay Petrovich, 58 vuotias, Krasnoyarsk

Ajattelin, kuinka rakentaa kerrokset myöhässä terassilla. Ilmastomme on kostea, joten ilman maanalaista, joka ei toimisi täällä, ei riitä. Tiilipohjaisissa aukkojen reikiin - tämä on ilmanvaihtoa. Mutta sitten törmäsin ongelmiin. Tiilet asetettiin niin - niin epätasaisesti, siksi viivästyneet viiveet jopa visuaalisesti olivat vinossa. En tiennyt miten kohdistaa, joten seurasin omaa polullani. Pohjan ympärysmitta sijoitti levyn 50 mm paksuiseksi. Liittäkää ne kaikki yhteen metallilevyillä, joissa on reikiä. Jokaiselle liitokselle kahdelle levylle. Ja nämä levyt pyrkivät kohdistamaan ja panemaan heille pieniä paksuja leikattuja levyjä. Se osoittautui vaikeaksi, mutta sen jälkeen, kun kaksi päivää oli kärsinyt, ongelma ratkaistiin. Ja jo levyillä on helppo asentaa viiveitä. Todennäköisesti se olisi välttämätöntä, kuten olette kuvannut viivästyttämään itseään. Nopeampi tekisi sen.

Ivan, 31, Podolsk

Kohdistimme palkit. Logoja käytettiin niissä. Yksi ilman avustajia, tämä prosessi ei ole. Lokit ovat raskaita, minun piti nostaa kummankin pää kahteen assistenttiin. Ja koska he nostivat molemmat päädyt useita kertoja, he väsyivät nopeasti. On parasta kohdistaa suuntaus itse viiveellä. Erityisesti tähän käytimme palkkia 70x50. Palkkeihin kiinnitetään vain ruuveja.

Olga, 40 vuotias, Perm

Lattian viivästysten yhdenmukaistaminen ei ollut niin helppoa. Aviomies itse valmisteli lattiat kesäkeittiössä. Minua itseään kidutettiin, olen jatkuvasti revitty minun asioista. Sitten antakaa hänelle, pidä sitä ja ota se. Lopulta koko kerros oli epätasainen. Luin artikkelisi ja näytin mieheni, hän kääntyy vastaamaan viivästyksiä vuorotellen ja asettaa toisen vieressä. Ja oli tarpeen ensin kohdistaa kaksi ja vastakkaista seinää. Eli pienen pudotuksen kahdessa ensimmäisessä pudotuksesta aiheutti suuren pudotuksen loppupuolella.

Lattia lattiapalkkeina

Yksityisessä talossa puulattiat 150x150-palkin toisessa kerroksessa. Sangin pituus on 5 metriä. Ostimme pohjapiirroksia 36x140x6000.
Haluaisin laittaa sen suoraan kattopalkkiin. Tason leikkaaminen osoitti puun vääristymät - säröt eri paikoissa jopa 5 cm!
(Kutistumispalkki taipui ja käyttäytyi.)
Kuinka parhaiten tehdä lattiaa tarkasti?
a) Koordinoi koko puuta alimmasta pisteestä, joka ylittää ylimääräisen tason ylätasolla.
Hämmentää lattiarakenteen "ohenemista".
b) Etsi kaltevuuden keskimääräinen arvo ja katkaise joitain puun osia siitä, ja nosta ne muilta ylhäällä kiinnitetyistä vaneripaloista, levyt jne.?
On kiusallista, että kohdistaminen menettää OVER viivästyy (bar) eikä sen alla, kuten pitäisi olla. Tasot tasossa - eräänlainen vinaigrette.) Tai niin he tekevät, ja se on sallittua?
c) palkin puolelle haluttuun tasoon (kuten kallo), on vielä viivästynyt 50x100?

Normaalien viivojen asettaminen vain baarien poikki kohdistamalla leikkaamalla palkkiin ei tuntu ostetut levyt laskettiin pituudelta niin, että ne olisi sijoitettava palkin yli. Ja viivästyneiden kanssa.
Mitkä vaihtoehdot mieluummin tai ehkä jopa miten?

Kuinka kohdistaa viivästykset tasolle? Säätömenetelmät

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla voit tehdä lattian tasaisen pinnan, on asettaa levy tai arkistomateriaali aikaisemmin luodulle laatikolle, jossa lokit ovat tukiaineita. Yksi ensisijaisista tehtävistä, joiden toteutus vaikuttaa suoraan lattian pinnan lopulliseen laatuun, on horisontaalisen tason viivästyminen, niiden luotettava kiinnitys sekä käsittely suojaavilla yhdisteillä ja vedeneristys. Voit lukea tämän artikkelin, miten voit säätää puulevyjen asentoa ja joitain vartalon asennuksen vivahteita vaakasuoran lattiapinnan alapuolella. Saatujen tietojen konsolidointi auttaa katselemaan tarjottavia temaattisia videoesityksiä.

Lattian ominaisuudet lokeihin

Oli aika, jolloin kehittäjät alkoivat siirtyä lattiamateriaalin teknologiasta puupalkkeihin. Tämä johtui siitä, että tällä tavoin oli vaikea saada aikaan täysin tasainen pinta, joka oli välttämätön nykyaikaisen lattian asennusta varten. Etu sai sementtipohjaisten liuosten kanssa tehdyille tasoituskerroksille.

Nykyaikainen tekniikka sahatavaran tuottamiseen mahdollistaa puutuotteiden valmistamisen, jotka on erotettu tavallisilla geometrisilla muodoilla ja erityiset impregnoinnit tekevät puupalkista kestäviä ja estävät niiden muodonmuutoksen. Edistyksellisempiä materiaaleja ilmestyivät kohtuulliseen hintaan lattialaitteille, kuten vanerille ja OSB: lle. Tämä mahdollisti lattian asentamisen tekniikan palauttamisen viivästyneenä, mikä tuotti sen korkeammalle tasolle.

Lattian asentaminen betonipäällysteen päälle

Tämän menetelmän massiivinen käyttö lattian pinnan järjestämiseen selittyy myös puurakenteiden suosimisella, kun talot on rakennettu lokerosta tai baarista. Tällaisessa rakennuksessa kaikki puut, lukuun ottamatta puuta, näyttäisivät epäorgaanisilta. Kuitenkin puutavaraa ei ole käytetty vain puutaloissa. Tätä lattiatasotustekniikkaa sovelletaan kaikkialla. Yksityisissä kodeissa, mukaanlukien toisessa kerroksessa, kaupungin huoneistoissa ja jopa toimistotiloissa. Tämän teknologian suosiminen auttaa sen etuja, kuten:

 • materiaalin / työvälinekomponentin suhteellisen alhainen hinta, erityisesti lattian asennuksen yhteydessä talon toisessa kerroksessa;
 • kyky lämmittää lattiapinta laadullisesti asettamalla paksu eristyskerros;
 • luotu pinta on välittömästi valmis viimeistelyaineiden asennukseen (ei tarvitse kuivata ja kypsyä, kuten betonia);
 • lattian alla on kätevää sijoittaa viestintä;
 • runko-osa, kuten myös lattiat, on suhteellisen pieni paino, jonka takia lattian ja tukirakenteiden kuormitus on huomattavasti vähentynyt;
 • Työnkulku on melko yksinkertainen, joten se on saatavana monille kodin käsityöläisille.

Tässä kerroksessa on joitain haittoja:

 • palonestoaineista huolimatta puu on palavaa materiaalia;
 • viivästys, esimerkiksi asunnossa, vähentää hyödyllistä tilavuutta;
 • kyvyttömyys tehdä lattialämmitys.

Pohjapinnat lokin asentamiseksi

Puupalkkien vaakasuora runko voidaan tehdä missä tahansa huoneessa. Mutta pohjapinta, joka toimii lokin tukena, on erilainen. Jos lattiarakenne on koottu yksityisen talon ensimmäisessä kerroksessa, jossa on tuulettuva maanalainen laite, tukialustoina on betonipäällystettyjä tai tiilistä tehtyjä pylväitä. Asunnoissa ja joissakin taloissa toisessa kerroksessa, jossa betonirauta kaadetaan väliseinäksi, jälkimmäinen on tukipilarien asentamisen perusta. Kun talon pohjakerroksessa on lattia maanpinnalla, asennetaan rakeita, jotka on valmistettu rouhinnasta. Katsotaanpa asennusohjeita ja tapoja kohdistaa tukipalkit kussakin vaihtoehdossa.

Se on tärkeää! Jos talon päällekkäisyys on valmistettu palkilla, sen pinta muodostaa pohjan lattialle, joka on vanerin, OSB: n tai levyjen toisessa kerroksessa. Palkkien suuntaus tapahtuu rakennusvaiheessa.

Kuinka tukitangot kohdistetaan teräsbetonilaatan päälle?

Asennuksen viivästyminen kiukaan, voit käyttää useita laitteita, kuten:

 • ruuvi säädettävät jalat;
 • tukikannat;
 • ankkureita.

Ruuvitukia ja metallikannattimia käytetään, kun lattian pintaa on nostettava peruspintaan nähden, jotta eristys voidaan erottaa viivästysten välillä. Näiden laitteiden avulla on helppo kiinnittää palkit ja säätää niiden asentoa vaakatasoon nähden. Toinen tällaisten laitteiden plus ilman puupaneelien kosketusta kosketukseen betonipinnan kanssa, mikä estää vedenpitävyyden viivästymisen tarpeen.

Ankkureita käytetään, kun tanko asetetaan suoraan betonipintaan ja sen asentoa säätelevät erilaiset vuoraukset. Tämä tapahtuu, kun eristekerroksen paksuuteen ei ole paljon väliä, samalla kun halutaan minimoida käyttökelpoinen tila.

Kohdista viivästykset ja aseta ne samalle tasolle, sinun on käytettävä vesitasoa ja pitkä (1,5-2 m) tasoa. Vedenkorkeuden avulla merkit tehdään kahdella vastakkaisella seinämällä, jotka vastaavat vaakasuoraa viivaa, jossa tukipalkit tulisi sijoittaa.

Ensimmäiset asennetaan ja kohdennetaan äärimmäisiä viiveitä, jotka sijaitsevat noin 10 cm: n päähän seinästä. Ensinnäkin palkin toinen reuna asetetaan merkkiin, joka määrittää vaakasuoran halutun tason. Toisen reunan asentoa säädetään siten, että lattiatuki on vaakasuorassa. Sama pätee myös toiseen seinään.

Kun äärimmäiset viiveet altistuvat ja kiinnitetään ennalta määrätyssä asennossa, niiden väliin vedetään voimakkaita merkkijonoja niin, että niiden sag on minimaalinen. Samaan vaakasuoraan tasoon sijoitetut kiristysviivat muodostavat ohjeen välijakaumien sijainnin säätämiseksi. Horisontaalin merkitsemiseksi, jos on tällainen mahdollisuus, voit käyttää lasertasoa. Tämä nopeuttaa prosessia ja ehkä parantaa tarkkuutta jonkin verran. Miten metallikannattimien viivästyminen ja niiden kohdistaminen ovat nähtävissä alla olevassa videossa, joka näyttää koko prosessin, jossa lattian lattian pohja asennetaan lattiapalkin tukipalkkeihin.

Sarakkeiden tukilokit

Tässä tapauksessa, jotta vältetään ongelmia viivästyksen kohdistamisessa, on tarpeen tehdä tukit itse siten, että niiden ylemmät alustat ovat samassa tasossa. Periaate on sama - vaakasuora merkintä, jossa sarakkeiden yläpisteet sijaitsevat ja langat kiristetään. Jos telineet on valmistettu raudoitetusta betonista, muottielementit asetetaan lankoja pitkin. Kun sarakkeet on asetettu tiilestä, muuraus asennetaan maamerkkien mukaan.

Puulattian asettaminen kannattimiin

Tangot on asennettu tukeille, kun ne on asetettu 2-3 kerrosta rullatun vedenpitävyyden päälle ja kiinnitetty metallisilla neliöillä tai ankkureilla viivakotelon läpi pylvään pinnalle. Siirrettyjä puisia ristikkopalkkeja asetetaan asettamalla puiset tai muoviset kiilat.

Se on tärkeää! On välttämätöntä asettaa vedenpitävä materiaali paitsi pylvään pinnan ja viivästyksen välillä myös tukien ja maan välille siten, että kosteus ei tuhoa tukirakennetta.

Miten pystyt kohdistamaan sarakkeisiin asennetut viiveet lasertasolla, näet seuraavassa videoleikkeessä

Kuinka tasoittaa lattiapalkit tasolta

Toinen ongelma havaittiin talon puisessa osassa: kattopalkit söivät 10-15 senttimetriä. Todennäköisesti samanlainen ongelma ei muodostu välittömästi, ja kattolevyjen tukkipöydät upposi vuosikymmenien elämässä kotona. Kun neljässeinämässä oli lattian väliseinämiä, tukkien kaarevuus ei heittänyt paljon silmiin, ja on mahdollista, että nämä väliseinät tukivat palkkeja.

Käveleminen ullakolla oli toinen ongelma. Koko katto lattia putosi huomattavasti ja laski henkilön painon alle.

Joka tapauksessa, tähän oli tehtävä jotakin, ja itse asiassa katto voidaan tasoittaa monin tavoin.

Kohdistus metalliprofiililla ja kipsilevyllä

Naapuri kertoi ensimmäisestä menetelmästä (he tekivät sen hänelle). Palkkien lokit pysyvät sellaisinaan ja kaarevuus on linjassa kipsilevyjen ja metalliprofiilien kanssa. Profiili on asennettu tarkasti vaakatasossa palkkien alapuolelle, ja sen päälle ommeltu kuivatuslevy muodostaa katon tasaisen pinnan.

Tällä menetelmällä katon taso laskee luonnollisesti huomattavasti, emmekä näin pitäneet. Katto vanhoissa puutaloissa ja niin tavanomaisten kahden tai viidenkymmenen modernin huoneiston alapuolella ja sitten vielä 15-20 senttiä miinus. Useimmat kurnit toimivat. Lisäksi kipsilevy ei ratkaise palkkien taipumisen ongelmaa kävellessään ullakolla.

Tasoitus lattiatukien kanssa

Toinen tapa on asentaa tuet palkkien alla keskelle. Toisin sanoen nostimella nostetaan katto, ja keskellä korostetaan lattialla puupalkin tai pyöreän puun asennetut pylväät. Tämän jälkeen nämä pilarit piilotetaan seinämisein.

Tämän menetelmän haitat ovat lohkojen läsnäolo ja lattian lisäkuormitus.

Osioita asennettaessa nostan vielä palkit, mutta jälleenrakennustani käytettiin pääasiassa kolmatta menetelmää.

Kattoon tasoittuminen viitattaessa subrafter-palkkeihin

Kolmas ja neljäs vaihtoehto sopivat niille, joilla on ristikkojärjestelmä, kuten minäkin. Kodissani, aivan neljän kattopalkin yläpuolella, on ristikkojärjestelmän viisi lokia. Vuosien varrella kuormitus niiden reunat, ne myös taipunut hieman, mutta päinvastaiseen suuntaan. Itse asiassa näitä lokeja käytettiin tukena.

Raastipalkkien väliin asennettiin pyöreän puun tukialuksia, joiden läpimitta oli 8-10 senttimetriä. Päitä leikattiin vinossa siten, että pyöreä puu tarkasti ja huuhtoutui lepäämään sotasaumapalkkeihin. Välikkeet oli naulattu palkkien tukkeihin.


Valokuvan asennusrungot alasäilytyspalkkeihin.

Puristimet valmistettiin teräsnauhasta 20 x 4 mm, pituus 60-80 cm, ruuveilla porattiin 12 mm reikiä molemmissa päissä. Jokaiselle säteelle muodostui kaksi puristinta ja kaksi tukipyörää.


Valokuvien aihiot puristimille

Tukien asentamisen jälkeen itse hissi suoritettiin. Pohjassa palkin jalustalle asennettiin hydrauliliitin. Sen yläpuolelle keskittyen kattopalkkiin kiinnitettiin napainen pyöreä. Seuraavaksi nosturin työ ja katto nostettiin.

Tämä järjestelmä on epävakaa. Nostettaessa puupylvää voidaan kääntää sivulle (minulla on 2 koteloa 4 hissille), joten kypärä ei ole tarpeetonta täällä. On toivottavaa leikata pylvään korkeus korkeudelta eikä sovittaa vuorausta alhaalta. On toivottavaa sijoittaa nostin niin alhaiseksi, stabiilemmaksi ja paremmin puuhun kuin teräslevyyn. Kuormitus on pienempi kuin koko hirsitalon nostaminen, ja kuuden palkin riittää, mutta silti...

Yläosassa kattopalkin pylvään pää voi jättää huomaamattoman hammastuksen, ja jos lokin ulkonäkö on tärkeä, sinun on laitettava lauta siellä.

Palkki nousee mutkan suuntaan vastakkaiseen suuntaan, kun otetaan huomioon, että myös se kiinnitettynä alaslaskun jälkeen laskee. Korotettu loki kiinnitetään ullakolla kahdelle tukipylväälle kiinnittimillä ja ruuveilla (10x120 mm).


Kuva kiinteästä ikeestä.

Ei ollut mahdollista täysin poistaa sagging, 10-15 yksi tai kaksi senttimetriä vielä jäljellä. Lisäksi haarukat taivutettiin varastossa, mutta tuloksena, subrafter lokit upposi. Meidän on korjattava tämä tapa edes osia asennettaessa.

Kuitenkin katon kallistaminen ullakolla kulkevan matkan läpi pysähtyi

Kattopalkkien nosto nastoilla

Neljäs menetelmä käytettiin saman säteen kohdistamiseen tristeeniin. Samaa tukia käytettiin subrafter-palkkeissa, mutta kiinnittimien sijasta oli M10-langalla teräspultteja. Katon palkki ja tukiraudat porataan läpi. Ja nousu ei toteutettu liittimellä, vaan kiristämällä ruuveja näissä kannoissa.

On suositeltavaa olla liikaa näiden mutterien kiinnittymistä. Voit katkaista langan, ja voit katkaista tapin kokonaan. On parempi kiristää mutterit välittömästi, kaksi kummallakin puolella.


Nostopalkit nastan kanssa
Kuva otettiin ullakolla osittaisen purkamisen aikana betonipalkkien kaatamiseksi

Tapa on kaksi miinusta. Ensimmäinen on se, että mutteri, jossa pesukone ja leikkuupäät ovat huoneessa, on havaittavissa, ja jotain on peitettävä. Toinen kylmäsilta, joka kulkee pitkin terästangoa. Loppujen lopuksi varren toinen pää on ullakolla ja talvella jäätyy, ja toinen huoneessa ja se kerää lauhteen.

Meillä on tällaisia ​​nastoja tilapäisesti ja puhdistettiin sen jälkeen, kun kattopalkki oli betonipalkissa.

Kuinka tasoittaa lattiapalkit metallikulmilla tai nauhalla?

Joskus, johtuen siitä, että puupalkin väärä osa on valittu, muodostuu taipuman muodostuminen. Tämä voi tapahtua, ja kun tässä paikassa oli jonkinlainen sisäinen vika, joka heikensi sen vahvuutta tai siihen asennettiin kannattava kattoelementti (nousuputki, tuki, hammaspyörä), jonka asennus ei myöskään otettu huomioon osion valinnassa. Mitä voidaan tehdä tässä tapauksessa? Erityisesti, kun katto on jo rakennettu eikä ole mahdollista korvata toista palkkia.

Vaihtoehtoisesti voit kohdistaa lattiapalkit metallikulmioihin tai nauhoihin. Tätä varten sinun on asennettava nosturi ongelmallisen palkin alle ja nosta se taipuisaan paikkaan siten, että se on hiukan vaakatason yläpuolella (1-2 cm). Ohjausta varten voit tämän jälkeen venyttää johtoa vaakasuunnassa ja suunnata sen suuntaan.

Sen jälkeen, kun taivutusta nostetaan sivuiltaan, kiinnitetään 75x75-50 mm: n metallikulmat tai 5x75 mm: n teräsnauhat, joissa 12 mm: n pulttien reiät esiporautuvat. Liian pienellä taipumalla päällekkäisyydestä ne voidaan kiinnittää vaakasuoralla molemmilla puolilla olevien pulttien avulla. Jos taipuma on merkittävä, ne voidaan kiinnittää diagonaalisesti, ja ne nousevat palkin keskelle.

Kun metalliset kulmat tai nauhat ovat tiukasti kiinnitetyt pultit, voit irrottaa pistokkeen.

Kuva 1. Puupalkin kohdistaminen: 1 - palkki; 2 - metallikulma tai nauhat; 3 - pultti; 4 - liitin; 5 - vaakataso (johto).

Lisäksi jos ei-asuntojen ullakko sijaitsee taivutetun säteen yläpuolella, se voidaan tasoittaa myös ylimääräisen palkin avulla. Se voidaan asettaa kohtisuoraan siihen, joka vaatii kohdistumista tai sen lähellä ja sen lähellä. Kummassakin tapauksessa taipuma nostetaan myös nostimella, jonka jälkeen palkit kiinnitetään yhdessä puristimien kanssa tai samojen kulmien tai nauhojen ja pulttiliitosten avulla. Tämän jälkeen nosturi poistetaan.

Miten tasoittaa lattian ullakolla huomattavia pisaroita

Meitä pyydetään: kiitos. Haluan asettaa kerrokset talon toisessa kerroksessa. Toinen kerros mansardityyppi. Lattian viiveet voivat olla ensimmäisen kerroksen palkit. Palkit on tehty puusta, jotka on leikattu yhdeltä puolelta. Ongelmana on, että korkeuden lasku on 70 mm. En voi asettaa ylimääräisiä viiveitä lattian tasoittamiseksi (toisen kerroksen pieni korkeus).
Kerro minulle, miten tasoittaa se mahdollisimman pienillä kustannuksilla.
KIITOS ENNEN.

Tietenkin suosituksemme olisivat täydellisempää, jos valokuvien päällekkäisyys on olemassa. On sääli, että et ilmoittanut palkkien kärkeä ja sävelkorkeutta.

Joten, miten tasoittaa lattian ullakolla tällaisia ​​huomattavia eroja ja korkeus rajoituksia:
Pinnalla oleva kärki on käyttää tasoituspalkkia viivästyksenä asettaen sen palkin päälle ja poistamaan ylimääräisen puun. Jos palkkeilla on korkein korkeus, palkki leikataan melkein samassa tasossa palkin kanssa, jossa korkeus on tarpeen, se on hieman leikattu.

Haitat - tarve tarkkaan merkintään, huomattava puujätte. Lisäksi puun poistaminen manuaalisesti varovasti ei ole helppoa, tarvitset tehokkaan sähköpostin. höylä (jack-taso)

Seuraava vaihtoehto on säädettävä lattiajärjestelmä, kun pinnoite on tehty vanerilevyistä, ja säätö tapahtuu ruuveilla, jotka on nostettu haluttuun korkeuteen (ks. Kuva).

Toinen vaihtoehto on käyttää lokeja 40-50 mm: n levyisestä "reunasta", mutta aseta ne ei ole palkkien yläpuolelle vaan sivulle kiinnittämällä ne ruuveilla (nastat, turboahtimet jne.) Tai etukäteen sitomaan palkit poikittaisliitoksilla, jotka asettavat ne samaan tasoon ja kiinnittävät ne teräksellä alueilla. Jäljitelmät ovat jo asetettu näille tukijoille. Tällaisten kiinnikkeiden vaihtoehdot ovat selviä kuvasta.


Lähetä kysymys tai kommentti

Puulattian tukitekniikka: rakenteet, rakennustyöt, asiantuntijaneuvonta

Puulattiat puilla - yksi vanhimmista lattiapinnoitteista ja ainoa käytämme maamme pohjoisilla alueilla. Nykyaikaiset materiaalit ovat parantaneet vanhaa tekniikkaa, jonka ansiosta käyttöalueet ovat laajentuneet merkittävästi ja toimintojen suorituskyky on parantunut. Ennen siirtymistä suoraan erilaisten vaihtoehtojen huomioon ottamiseen sinun tulisi tuntea laskennan tekniset vaatimukset.

Puulattian laite lokeihin

Syynä viivytyssuunnitelmien suosioon

Lag-määritykset ja asennusvaatimukset

Leveydet erotetaan palkkeista pienemmällä koollaan ja liikkuvuudellaan. Jos palkkeja ei voida siirtää asennuksen jälkeen, korjaus on hyvin pitkä ja työvoimavaltainen, sitten lokit ovat liikkuvia arkkitehtonisia elementtejä. Ne on paljon helpompi asentaa, tarvittaessa korjauksia tehdään nopeammin.

Erojen välinen etäisyys

Osion optimaaliset mittasuhteet

Ennen lattian rakentamista sinun on tutkittava sääntelyasiakirjojen vaatimukset viiveen koolle ja niiden väliselle etäisyydelle ottaen huomioon lattialautojen paksuus.

Taulukko viive-poikkileikkaus vaiheessa 70 cm

Taulukko viivojen välisestä etäisyydestä laudan paksuuden mukaan

Jotta voit oppia tekemään itsenäisesti laskelmia taulukkojen perusteella, on hyödyllistä pohtia yksinkertaisinta esimerkkiä. Alustavat tiedot: huoneen pituus 10 m, ota lattialevy, jonka paksuus on 30 mm.

Pöydän mukaan tämän levyn paksuuden mukaan viivojen välinen etäisyys on 50 cm, ja huoneen pituus on 10 m. Tarvitset 20 viiveen. Seinien viiveen poisto ei saa olla yli 30 cm. Joten meidän on lisättävä lukumäärää yhdellä kappaleella, loput välimatkasta laskee 45 senttimetriin.

Tärkeä huomautus. Laskennassa kaikki pyöristys on tehtävä vain alaspäin, mikä lisää ylimääräistä turvamarginaalia.

Mitat ja etäisyydet ei ole tarpeen laskea millimetrin tarkkuudella, kukaan ei harjoita tällaisia ​​mittauksia. Muuten rakentamisen aikana absoluuttinen enemmistö arkkitehtonisista elementeistä ja rakenteista mitataan senttimetreinä, suurin tarkkuus on puoli senttiä. Millimetrejä ei käytetä missään vaiheessa mittauksen aikana.

Lokikirjaan voidaan käyttää suorakaiteen muotoista puupalkkia.

Lattian pohjan vaihtoehdot

Tällaiset lattiat voidaan sijoittaa puu- ja betonialustalle tai maahan. Jokaisella vaihtoehdolla on omat tekniset ominaisuudet, jotka on pidettävä mielessä tuotantoprosessin aikana. Tilojen erityistarkoituksessa, ottaen huomioon tämän parametrin, valitaan pohjan pohja ja sen suorituskykyominaisuudet. Itse teknologian tekniikka on lähes ennallaan. Lämpimät ja kylmät lattiat ovat tietysti vaihtoehtoja, mutta näillä ominaisuuksilla on myös yhteinen rakentamisen algoritmi.

Puulattian laite tukipohjalla

Tällaiset lattiat voidaan tehdä sekä puusta että tiilitalosta, niillä voi olla useita lajikkeita. Ajattele lattian tarpeen ominaisuuksia rakennuksen suunnittelussa. Ottaen huomioon paitsi kunkin huoneen ja sen koon sekä myös asuinalueen ilmastovyöhykkeen, mikroilmaston vaatimukset ja kehittäjän taloudelliset mahdollisuudet. Seuraavassa on vaiheittaiset suositukset tämäntyyppisten lattianrakentamista varten.

Puulattian puun sijoittaminen puutaloihin

Puulattiat - kuva

Tietyistä ehdoista riippuen algoritmia voidaan muuttaa hieman, mutta kaikki suuret rakennustoimet ovat pakollisia. Pohja voi olla kosteutta kestäviä OSB-levyjä tai vanerilevyjä. Lattian muotoilu mahdollistaa eristyksen mahdollisuuden, mahdollistaa rullan ja puristetun lasivillan tai vaahdon käytön. Jos on eristys, varmista, että asetat vesihöyry- ja höyrysulun.

Vaihe 1. Irrota huoneen mitat ja laske viivästysmäärä ottaen huomioon edellä mainitut suositukset. Valmista materiaalit ja työkalut, tee merkki. Työskentele hitaasti, tässä vaiheessa tehdyt virheet ovat erittäin kielteisiä seurauksia. Niiden poistaminen kestää paljon aikaa.

Vaihe 2. Aloita lokien asennus ääripäästä. Jos huoneessa on mustat lattiat, lokit voidaan kiinnittää suoraan niihin. Työn helpottamiseksi on parempi käyttää rei'ityksiä sisältäviä metallikenttiä, sillä nämä elementit nopeuttavat huomattavasti työtä ja lisäävät viiveen vakautta. Seinässä olevan merkinnän mukaan, kun otetaan huomioon lattialautojen paksuus, aseta lokin toinen pää paikalleen.

Lattialokin asennus

Käytännön neuvoja. Äärimmäisen viiveen asennuksen aikana älä kiinnitä niitä välittömästi, ruuvien pitäisi olla vain syöttiä. Tämä mahdollistaa lopullisten hienosäätöjen tekemisen.

Tee samoja toimia viiveen toisessa päässä, tarkkaile jatkuvasti sen asemaa tasossa. Koodilevitys on normaalisti paikallaan, voit kiinnittää päiden tukevasti ja siirtyä välilevyjen asentamiseen. Niiden välinen etäisyys riippuu tukkien alla käytettyjen levyjen paksuudesta, se on noin 70 senttimetriä.

Vaihe 3. Äärimmäisten viiveiden välillä sinun on vedettävä köysi tässä rivissä, altista kaikki jäljellä olevat viiveet. Tarkista tarkasti taso, asennuksen tarkkuus on ± 1-2 mm. Ei ole enää mitään syytä, se vie paljon lisää aikaa. Pieni eronkorkeus poistetaan lattialautojen etupinnan viimeistelyn aikana.

Vaihe 4. Jos lattiat ovat lämpimiä, sinun on säädettävä eristys viivästysten, vedenpitävyyden ja höyrysulun välille estämään kosteuden pääsyn. Viiveiden väliset etäisyydet on säädettävä eristeen pituuteen ja leveyteen. Se voi olla mineraalivillaa tai vaahtoa ja irtotavarana eristeitä. Jos kaikki valmistelutyöt on tehty, voit aloittaa lattialevyjen asettamisen.

Eristyksen asettaminen viivästysten välillä

Lattian mineraalisäiliön lämpöeristys

On olemassa vaihtoehtoja viivästyksen asettamiseksi katon palkkeihin. Nämä ovat niin sanottuja tuuletettuja kerroksia, joita käytetään useimmiten muissa kuin asuinympäristöissä. Erityistä tarkkuutta ei tarvitse tarkkailla, koon kohdistaminen tapahtuu viiveellä. Pallot pysähtyvät sivuilla olevilla nauloilla tai ruuvilla. Algoritmi toimii samoin. Ensinnäkin asetetaan äärimmäiset, köysi venytetään niiden väliin ja kaikki muut kiinnitetään siihen.

Pohjapalkkien viivästyminen

Ilmanvaihto suoritetaan erityisissä hengitysteissä perustuksissa, maadoituksen ja lattian välisen etäisyyden on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä. Muussa tapauksessa ilmanvaihto ei täytä vaadittua suorituskykyä, ja siitä tulee puurakenteiden vaurioituminen.

Lattian laite betonipuuta

Tällaisia ​​kerroksia pidetään monimutkaisempana, aikaa vievämpiä ja kalliimpia, kaikki puusta valmistetut rakenteet on suojattava luotettavasti suorasta kosketuksesta betonin kanssa. Muussa tapauksessa rakenteet muuttuvat nopeasti käyttökelvottomiksi ja niitä on muutettava ennenaikaisesti. On olemassa kemiallinen tapa suojata viivästyminen hajoamisprosesseista erilaisten impregnointien avulla. Ne ovat varsin tehokkaita, estävät todella puun vahingoittumisprosessin. Valitettavasti kyllästettyjä puurakenteita ei voida enää pitää ympäristöystävällisiksi, ja tämän indikaattorin vuoksi useimmat kehittäjät asentavat luonnollisia puulattioita.

Jos lokit asetetaan betonin päälle koko alueelle, niiden välille tarvitaan vedenpitävyys.

Vedenpitävyys asetetaan lattialevyjen ja betonialustan väliin.

Mutta ne voidaan myös kiinnittää metallisilla neliöillä, joiden avulla voit tehdä aukon pohjan ja viiveen välillä. On pidettävä mielessä, että samalla kun lattian ominaisuudet ovat hieman pienemmät.

Kiinnitys viivästyy lattialle kulmilla

 1. Merkitse tarkasti lokin sijainti betonirajalustalla ja vedä linja köysiä sinisellä.
 2. Käyttämällä porata ja pobedit porata, porata reikiä neliöitä, niiden välinen etäisyys valitaan riippuen viiveen koosta.

Kuvassa on kiinteät viivästykset

Tällä kiinnitysmenetelmällä on sen edut. Ensinnäkin puurakenteiden suorakosketus betonilla on kokonaan suljettu pois. Toiseksi, viivästykset sallitaan asentaa mustalle solmulle. Nurkkien avulla voit poistaa muutaman senttimetrin epäsäännöllisyydet, ei tarvitse viimeistellä viimeistelyä. Tästä johtuen suuri määrä aikaa ja taloudellisia resursseja tallennetaan.

Säädettävät jalat tukilattialle

Levyjä tai levymateriaaleja levitetään lokiin

Toinen betonipäällystysmenetelmä asetetaan suoraan siihen, eristeenä käytetään modifioitua bitumiin perustuvaa materiaalia.

Asettuminen viivästymiselle kentällä

Menetelmää käytetään ulkorakennuksissa, kylpylöissä, kanoissa, verannissa jne. Puu on käsiteltävä antiseptisilla aineilla. Säätiö on paremmassa pylväskäytävässä, jos tarvitset kestävämpiä nauhoja, sinun on esitettävä ilmaventtiilit luonnolliselle ilmanvaihdolle.

Lattia lokiin maahan

Kuinka tällainen lattia on?

Vaihe 1. Poista maaperä. Voit lisätä vuoteita tai tasoittaa alueen talon edessä.

Poista maaperän kerros

Vaihe 2. Tee sarakkeiden asettelu. Niiden välinen etäisyys valitaan ottaen huomioon kuormituksen ja viiveen koon. Sarakkeet voidaan tehdä betoni-, lohko- tai esivalmistetuiksi. Tukien mitat ovat noin 40 × 40 cm, putken syvyys on 30 cm: n päässä. Alareunassa on paksua kerrosta 10 cm paksu ja kaadettava.

Vaihe 3. Täytä tukit betonilla. Betonin valmistamiseksi on otettava sementistä kaksi osaa raunioista ja kolme osaa hiekkaa. Tarvittaessa lisätään vettä. Muottialueen maassa et voi tehdä, maanpinnan yläpuolella, muottilevyistä OSB: n levyjä tai palasia. Muottien valmistuksen aikana sinun on käytettävä tasoa, kaikkien kasvojen on oltava ehdottomasti pystysuoria.

Puinen pohjaratkaisu

Valmis betonipylväät

Käytännön neuvoja. On helpompaa tehdä viestejä valmiista lohkoista. Kohdistus vaakasuoraan on tehtävä köydellä. Kun äärimmäiset on asetettu vesitasolle, niiden väliin venytetään köysi. Poikkeamat eivät saa ylittää ± 1 cm. Tämä vaihtelu poistuu viiveen asennuksen aikana.

Lohkojen asennus viivästysten alle

Aseta sarakkeet lankakerroksen viivojen alle

Vaihe 4. Aloita viivästyksen vahvistaminen, sinun on aloitettava äärimmäinen työ. Tarkkoja vaakasuuntaisia ​​linjoja voidaan käyttää. Ei ole toivottavaa ottaa puun kiiloja, kun ne kuivuvat ja kelat tulevat näkyviin: lattia alkaa kävelyttää epämiellyttäen kävelemisen aikana. Puurakenteiden ja betonipintojen välille on välttämätöntä asettaa kaksi kerrosta katemateriaalia luotettavaa vedenpitävyyttä varten.

Kiinnitetään tukitukiin

Vaihe 5. Sen jälkeen, kun äärimmäiset viiveet on asetettu, köysi on venytetty niiden väliin ja kaikki jäljellä olevat on asetettu sen alle. Vivut on kiinnitetty metallisilla neliöillä tukileikkeihin ja ruuveihin. Vakauden lisäämiseksi on suositeltavaa asentaa ne molemmille puolille. Lattialaudat voidaan sijoittaa suoraan tukkeihin tai alustaa alusta. Viimeinen valinta riippuu huoneen toiminnasta ja tarkoituksesta.

Puulattiat lokeihin

Lohkot on sijoitettu lohkoille ja vedeneristys

Ammattimaiset neuvot lokin valitsemisesta

Lokit käyttävät havupuuta.

Vihreä lehtikuusi

Jos mahdollista, materiaalit on kyllästettävä antiseptiikalla. Tämä on erittäin tehokas keino suojella puuta paitsi sienten lisäksi myös monilta tuholaisilta.

Puunsuoja-aine

Valitse aina viiveet, joilla on turvamarginaali, erityisesti silloin, kun asennusmenetelmä sisältää taivutuskuormat. On muistettava, että lattianpäällysteiden rakentamisessa tehtyjen virheiden korjaaminen on aina kalliimpaa kuin korkealaatuisten materiaalien tekemä työ ja suositeltujen tekniikoiden mukainen.

Valitse varovasti lokitiedosto. Niiden on oltava täysin terveitä ilman merkkejä rotista. Leviäminen halkeamien ja mätä solmujen on täysin kielletty. Jos on olemassa suuria terveitä solmuja, sinun on asetettava viiveet siten, että niiden alla on painopiste.

Viiveen kiinnityksen aikana ei sallita värähtelyn todennäköisyyttä.

Kiinnitä tukevasti viiveitä

Suurin osa myöhästyneistä viivästyksistä aiheuttaa erittäin epämiellyttäviä lattiapäällysteitä kävelemisen aikana. Tällaisten ilmiöiden poistamiseksi on tarpeen poistaa lattia, se on pitkä ja kallis, ei ole aina mahdollista pitää puretut materiaalit kunnossa, jota voidaan käyttää uudelleen.

Video - Puulattian asennus lokeihin

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Lähettäjä 07/05/2016

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin

Puulattiat voidaan järjestää kahdella tavalla: palkkeihin ja lokeihin. Tietyn työn tekemisen menetelmä riippuu huoneen yksilöllisistä ominaisuuksista ja sen omistajien mieltymyksistä. Palkkien lattian etujen joukossa on huomattava, että niiden vahvuus ja alhaiset työmäärät ovat korkeita. Kuinka lattiat rakennetaan puupalkkeihin, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Lattian rakentaminen puupalkkeihin: laskelmat

Puupalkkien käyttö verrattuna raudoitettuun betoniin on pääasiassa ominaista edullisemmilla kustannuksilla ja työn helppoudella. Lisäksi lattialla on lähes samat lujuusominaisuudet. Puurakenteiden käyttö vähentää talon kokonaispainoa ja sen kuormitusta peruspohjalla.

Puutaloiden lattiapalkkien eduista huomataan:

 • korkea kestävyys ja jäykkyys ennen kuormia;
 • pieni paino, verrattuna betonipalkkeihin;
 • edulliset kustannukset;
 • mahdollisuus itseasennukseen ilman erikoistuneita teknisiä laitteita.

Puupalkkien lattian järjestely ei vaadi erikoisvarusteita, kuten vain muutamien ihmisten asettamien pallojen asettaminen. Rakenteen päälaakerielementti on puupalkki. Sen muoto on puupalkki, jonka korkeus on kymmenestä kolmekymmentä senttimetriä ja paksuus on seitsemästä kahdeksaan senttimetriin. Asennustelojen optimaalinen askel vaihtelee 65-100 cm: n välillä. Palkin poikkileikkauksen määrittämisessä on huomioitava huoneen yksilölliset ominaisuudet, rakennuksen kuorma ja paino, span ja muut tärkeät tekijät. Vaihda puuta helpottavat toisiinsa liitettyjä puulevyjä, jotka on asennettu reunaan. Kudottu puutavaran käyttö on edullisin vaihtoehto lattialaattojen järjestämiseksi.

Tiettyyn taloon asennetun palkin poikkileikkauksen määrittämiseksi on ensin määritettävä sen vaikutustapahtuma. Kokonaiskustannusten määrittämiseksi otetaan huomioon päällekkäisyyden paino, ihmisten kuorma ja siihen asennettavat osat. Kokonaiskuorman kokonaisarvo on neljä sataa kiloa neliömetriä kohden. Tämän arvon suhteen palkin osa ja koko määräytyy taulukon mukaan:

Jos aukko on noin 4 m, niin asennustaso on 65 cm, tarvitset 10 x 20 cm: n palkin. Huomaa, että palkin pituus on 15 cm pidempi kummallakin puolella, jotta se voidaan asentaa seinään. Eli sen määrittämiseksi, että palkin pituus on lisättävä 400 cm: n 30 cm: iin, saat 4,3 metriä

Puupalkkien oikea laskenta mahdollistaa optimaalisen materiaalin koon, jolla voit jakaa kuorman oikein rakennukseen.

Puupalkkien asettaminen suoritetaan yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden. Samanaikaisesti palkkien väli on pidettävä lähes kaikilla alueilla, lukuun ottamatta savupiippuja ja muita lattian rakenneosia. Puusta valmistetussa talossa oleva palkkipalkki on noin metri. Jos talo valmistetaan kehystekniikan mukaan, tämä etäisyys pienenee 50 cm: iin. Jos tämä arvo kasvaa rakennuksen rakenteiden mukaan, palkkien väliin asennetaan lisäelementti, mikä parantaa niiden kantavuutta.

Siinä tapauksessa, että palkin kiinnittämiseen ei ole paikkaa portaikon aukon läheisyydessä, tässä tapauksessa on asennettava puukappaleen muodossa oleva lisärakenne. Siitä tulee asennuspaikkoja. Tällöin palkit voidaan asentaa suoraan pulttiin tai siihen. Jotta palkit pystyvät helposti kestämään niille asetetut kuormitukset, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

 • palkkien korkeuden optimaalinen arvo on vähintään kaksikymmentäneljä sen pituudesta;
 • palkin leveyden tulisi olla vähintään puolet sen korkeudesta;
 • jos palkki asennetaan ullakolle, niin kolmasosa sen korkeudesta riittää.

Tällä suhdeluvulla on mahdollista valita parhaan vaihtoehdon palkkien järjestämiseksi. Jos palkkien asennus tapahtuu asennusurien alueella, palkkien koko kasvaa hieman. Palkin paksuuden pienentämiseksi, jos päällekkäisyys on melko pitkä, niiden väliin asennetaan tukipylväät.

Jos palkkien asennus toteutetaan kotitalouksien rakennuksissa, autotallissa, hytissä tai muissa kuin asuinrakennuksissa, keskimääräisen kuormituksen taso laskee ja vaihtelee välillä 100-300 kg neliömetriä kohden. Tällöin palkkien poikkileikkaus tulisi myös pienentää.

Jos et löytänyt palkkien määritettyä kokoa, niin niiden itsenäisen rakentamisen muunnelma perinteisten levyjen avulla on mahdollista. Samanaikaisesti ne on asetettu seksijärjestykseen, joka yhdistää toisiinsa kynsien avulla.

Kun uunin ja savupiipun rakentaminen on edelleen talossa, kannattaa harkita sitä, että sen ja palkin välinen etäisyys ei saa olla alle kolmekymmentä senttimetriä.

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin: kiinnityspalkkien ominaisuudet

Puupalkkien kiinnitys suoritetaan suoraan seinälle. Jos katto laskeutuu ullakolle, palkit asennetaan puun tai tukkien seinän viimeiseen kruunuun.

Seinissä on oltava reikää, joka on kooltaan samanlainen kuin palkki. Ennen asennusta palkki on vuorattu hinaamalla. Jos on liian ohuita palkkeja, ne asennetaan seinään 10-15 cm. Tässä tapauksessa käytetään erityistä leikkausmenetelmää. Palkki voidaan kiinnittää käyttämällä lohenpyrstöä kutsuttua niveltä.

Tämä vaihtoehto sopii taloihin, jotka on myös valmistettu puusta. Palkin kiinnittämiseksi puusta valmistettuun taloon käytetään trapetsoidiliitintä ja lisävahvuutta varten kiinnitin kiinnitetään. Tällöin pultti ja palkki ovat samalla tasolla. Kattopalkkien asentaminen helpoimmin on kranaattipalkkien asentaminen ja palkkien kiinnittäminen niihin. Tällöin palkkien koko on noin 5 x 5 cm.

Jos talo on valmistettu kilvestä, palkin asettaminen on järjestettävä pesän muotoiseen seinämäreikään. Jokainen palkin pää on asennettu reikien sisälle. Samanaikaisesti jokaisen palkin on oltava samalle tasolle. Pesän optimaalinen syvyys on noin 15-20 cm, palkin ja seinämän välinen leveys on noin 1 cm. Jokainen pesiin sijoitettu pää on vuorattu hinaamalla. Tätä seuraa palkin käsittely antiseptisellä liuoksella. Niinpä on mahdollista pidentää käyttöikää ja suojata päällystettä muotista ja hometta.

Vetokoukun kiinnitys teräksisten kiinnittimien kanssa on mahdollista. Ankkurin toinen pää on asennettu pesään, toinen kiinnitetään palkkiin ruuveilla, palkin pituus lasketaan siten, että se ei pääse seinään ja on katon eri pituus.

Jos talo on tehty tiilestä, puupalkkien asentaminen edellyttää myös pesiä rakentamista. Ne ovat tukielementtejä palkkien pitämiseksi. Yritä rakentaa pesiä mahdollisimman sujuvasti. Palkkien asettamiseksi samalle tasolle on välttämätöntä tasoittaa pesien pohja konkreettisella ratkaisulla. Sen jälkeen, kun betoniliuos on täysin kuiva, sen pintaan on asennettu katehuopa tai kattolevy, joka suojaa puuta kosteudelta.

Pesän koko on 6-10 cm suurempi kuin palkin paksuus. Seinän ja puupalkin välisen raon on oltava noin kolme senttimetriä. Samaan aikaan pesän syvyys on noin 20-25 cm, mutta palkki on asetettu vain 15 cm: n sisään. Pesään sijoitetut puupalkit eivät jää kuumalle bitumille.

Seuraavaksi ne käärittyvät kateaineella tai lasialla kahdessa kerroksessa. Tämän jälkeen muut palkki peitetään liuoksella, jolla on antiseptisiä ominaisuuksia. Sen jälkeen, kun palkit on asetettu pesiin, ne on kaadettava betonin avulla, mistä murskattua kiveä käytetään kokonaisuutena. Palkkien suuntaus on tasainen seinän kanssa.

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin: lattian ominaisuudet

Kattovalaisin on kattopinta katolla. Lattian asettamiseksi on useita tapoja. Useimmin palkkiin on asennettu 4x4 tai 5x5 cm: n poikkileikkaukseltaan kraniaalipalkkeja, jotka on asennettu siten, että ne ovat samassa tasossa palkin kanssa. Seuraavaksi puupalkkien pinnalle asetetaan puinen kela, jonka paksuus on 10-20 cm. Samanaikaisesti levyjen välissä ei saa olla aukkoja. Paneelien vaihto auttaa puun viimeistelyä tai tavallista vaneria. Jotta tasainen katto voidaan asentaa alakerrassa, kelauspaneelit tai vaneri asennetaan rullan päälle.

Toinen tapa asentaa rulla on mahdollista kasvattaa huomattavasti kattotasoa, jos se ei ole tarpeeksi suuri. Baarit asennetaan puupalkkiin, jossa on 4 x 4 cm: n osa. Rulla asetetaan päälle ja asennus suoritetaan kohtisuorasti palkkeihin nähden. Tämän jälkeen asennetaan arkistointi levyiksi, joiden paksuus on sama kuin aiemmin asennetuilla tankoilla.

Lisäksi ylivuotojen valmistukseen käytetään myös palkkia, jonka paksuus on 6 cm, kallonpalkit on asennettu palkkiin, jonka poikkipinta on 4x4 tai 5x5 cm ja seuraa sitten palkin asettamista, samalla kun ne yhdistetään neljännesmenetelmällä palkin poikki uran avulla. Puun paksuus riippuu palkkien korkeudesta, ne on sijoitettava samalle tasolle. Tässä tapauksessa palkki suorittaa toiminnon ja rullan ja arkistoinnin. Lisäksi kranaattipalkkien vaihto auttaa valmistamaan asennusuraa palkin sisällä. Joissakin tapauksissa palkkien pohja on avoin ja käsittelemätön. Tämä menetelmä on merkityksellistä, kun sitä käytetään maalaistyylisessä huoneessa.

Puupalkkien lattian laite: teknologian suorituskyky

Seuraavassa käsitellään lattian järjestämistä puupalkkeihin. Ensin, kussakin palkissa palkit asetetaan suhteessa, johon lattian pinta muodostuu. Tämä vaihe käsittää sovitetun kerroksen toteutuksen ja karkean päällysteen rakentamisen. Sen vuoksi se saa käyttää työtasoa, joka ei ole suunniteltu, mutta se on suojattava suojaavilla materiaaleilla ja kyllästyksillä.

Tätä seuraa vesitiivistyvän lattian työ. Paras vaihtoehto on käyttää savi-hiekkalaasti, jolla on kittien koostumus. Toinen vaihtoehto vedenpitävien töiden suorittamisessa on kattohuovan käyttö. Sen avulla pystytään tarjoamaan korkealaatuista vedenpitävyyttä, joka ei vie paljon tilaa. Sen jälkeen noudatetaan lämpöeristyksen varmistamisprosessia. Suosituimmat materiaalit näiden töiden suorittamiseen ovat:

 • kuona, joka kaadetaan palkkien väliin;
 • mineraalivilla;
 • vaahto muovi;
 • nepopolistirola;
 • sahanpurua tai laajennettua savea.

Lattian suosituin eristys puupalkkeihin on mineraalivillaa. Se on erittäin lämmöneristyskyky, pitkä käyttöikä, kestää jyrsijöitä ja on melko antiseptinen.

Mineraalivilla on asennettu siten, että se sopii tiiviisti lattian pinnalle. Tämän jälkeen asennetaan höyrysulku, koska tämä materiaali on epästabiili kosteudelle, joka pääsee siihen puulattian läpi.

Lisätoimet liittyvät viimeistelylattian järjestelyyn. On mahdollista asentaa se suoraan palkkeihin, mutta parasta on asentaa järjestelmä ennakkoon. Tällöin lattian alle sijoitetaan lisätilaa ja ilmanvaihtoa, ja toisaalta puulattian emittoimisen taso pienenee merkittävästi.

Lisäksi on mahdollista rakentaa kelluva puulattia. Puupalkkien lämmitetystä lattiasta on tunnusomaista seinien pinnalle jäykkä kiinnitys. Lisäksi hänellä on erinomaiset äänieristysominaisuudet ja alhainen squeak-taso. Viimeistelyn viimeistelyaineena betonilattian järjestämiseksi puupalkkeihin, käytetään höylää lattiaa, lastulevyä, laminaattia, parkettilevyä tai linoleumia.