Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
"Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

Miten laskea kuutiometrin volyymi

Miten laskea kuutiometrin volyymi

Usein sinun on kysyttävä tällaisia ​​kysymyksiä: "Kuinka paljon tarvitset jotain tämän täyttämiseksi?" Tai päinvastoin: "Kuinka paljon se sopii tähän?" Loppujen lopuksi sinun on aina kuljetettava, siirrettävä tai kuljetettava jotain, jotain rakentaa, rakentaa tai rakentaa uudelleen. Ja tässä sinun täytyy ottaa tavanomainen tai laserteippi käsissäsi ja muistaa mittayksikkö, joka on tilavuus - kuutiometriä.

Mikä on kuutiometriä

Kuumamittari on perinteinen kuva (kuutio), jonka pituus, leveys ja korkeus ovat yhtä metriä.

Miten lasketaan kuutiometriä, jos näillä parametreilla on erilainen arvo? Jos niiden tuote (kertoimen tulos) on yksi, niin niiden muodostama luku on yhden kuutiometrin tilavuus. Esimerkiksi 1 m leveä, 0,5 m korkea ja 2 m pitkä mittainen tilavuus on yksi kuutiometri.

Käytännön toiminnoissa on laskettava eri tilojen määrät, ja tässä voidaan ohjata yksinkertainen kaava: suoran suuntaissärmiön tilavuus on perusalueen ja korkeuden tuote. Huone, jonka pinta-ala on 32,5 metriä ja katon korkeus 2,2 metriä, on 71,5 kuutiometriä (kuutiot). Usein huoneessa on kalteva katto, ja sitten syntyy kysymys korkeudesta. Tässä tapauksessa voit ottaa tämän parametrin keskiarvon ja saada likimääräisen äänenvoimakkuuden.

Jos tarvitaan täsmällistä arvoa, huone on mentaalisesti jaettava parallelepipediin, jonka alimman seinämän korkeus ja laskea sen tilavuus; laske sen sijaan rinnakkaispipedin tilavuus, jolla on sama pinta-ala ja korkeus korkeimpien ja pienimpien seinien korkeuksien erotuksena, jaa puolet ja lisää ensimmäisen suuntaissärmiön tilavuutta.

Usein on tarpeellista laskea eri syvennysten määrät. Esimerkiksi kun kaatat säätiötä, sinun on tiedettävä tarvittava määrä betoniseosta. Kaikki on melko yksinkertaista. Samoin kerrotaan alustan pinta korkeudelta ja saavutamme halutun arvon. On tärkeää laskea ja mitata yksiköissä, joissa haluat tietää haluamasi arvon. Betoniseoksen tapauksessa sen osto suoritetaan yleensä kuutioina, joten säätiön kaatopaikan mitat mitataan metreinä.

Muuntaminen muille yksiköille

Halutun arvon kääntämiseksi on muistettava melko yksinkertaiset mittasuhteiden muutokset senttimetreihin ja millimetreihin.

Pituusyksiköt:

 • 1 m = 100 cm = 1 000 mm

Alueyksiköt:

 • 1 m² = 10 000 cm2 = 1 000 000 mm²

Tilavuusyksiköt:

 • 1 m³ = 1 000 000 cm³ = 1 000 000 000 mm3

Nestemäärää mitataan usein litroina, riittää, että tiedetään, että:

 • 1 l = 1 000 cm3
 • 1000 l = 1 m³

Melko usein on tarpeen laskea painoihin perustuva tilavuus, ja täällä sinun on tiedettävä aineen tiheys. Helpoin tapa on vesi, jonka tiheys on 1t / 1m³. Toisin sanoen tonni vettä kestää yhden m³ (kuutio), ja esimerkiksi maidon tonni kestää noin 1 030 kuutiota.

Hiekka on tiheys 1,3 t / m³ 1,8 t / m³. Tämä tarkoittaa, että yksi m³ painaa 1,3 - 1,8 tonnia.

Lankojen kuutio- tilavuuden laskennassa on hienouksia. Jos levy on leikattu ja identtinen, riittää yksi, mittaa pituus, paksuus, leveys, moninkertaistaa nämä parametrit ja moninkertaistaa saatu arvo kokonaisuudessaan. Tämä on haluttu arvo.

Mutta kun käytetään epäterveitä kartonkia edullisempana, on mahdotonta mitata tarkasti yhtä yksikön mitat, kaikki näytteet ovat eri mittasuhteita. Tässä tapauksessa materiaalipinoja pinoon, jossa on samansuuntaiset päät ilman päällekkäisyyttä pinoissa olevien levyjen päälle, mitataan koko pinoon kolme parametria, kerrottuna käyttämällä pelkistyskerrointa 0,5 - 0,7, mikä on haluttu arvo.

Sattuu myös, että sinun on laskettava lieriömäisten esineiden (tynnyrit, säiliöt ja vastaavat) kapasiteettia. Pohja on ympyrä ja sen pinta-ala on yhtä suuri kuin pi (π = 3.14) ja säteen neliö (halkaisijan puolet) tai S = πR².

Käytännön elämässä voit käyttää melko yksinkertaista tapaa määrittää nestemäisten tai kiintoaineiden määrä - tuhat kuutiometriä sisältää 1 tuhatta litraa tai 100 kymmenen litran kauhaa. Joku voi vaikuttaa hankalalta kuljettaa ja laskea uudelleen kauhat hiekalla tai vedellä, mutta tämä menetelmä on tarkka ja laajalti saatavilla.

Laskentayksikkö

Sanotaan, että sinun on täytettävä 8-12 metrin mittainen rakennelma, joka on jaettu kolmeen huoneeseen, joiden seinät ovat 8 ja 6 metriä pitkä. Otamme pohjan leveyden 40 cm, korkeus metreinä. Pituus on 54 metriä ja säätiön tilavuus on 0,4 * 1 * 54 = 21,6 m³. Tämä arvo voidaan turvallisesti pyöristää 22 m³: iin.

Betoniseoksen kuutiometrin valmistelu perustuksen täyttämiseksi edellyttää noin 350 kg sementtiä, 800 kg hiekkaa, 1200 kg murskattua kiveä ja 140 litraa vettä. Tämä tarkoittaa, että koko perusta tarvitsee 154 pussia sementtiä, joka on 50 kg (7,7 tonnia), 17,6 tonnia hiekkaa, 26,4 tonnia murskattua kiveä ja noin 3 kuutiometriä vettä.

Tämä on täysin likimääräinen laskutoimitus, jolla voit yksinkertaisesti arvioida tulevien materiaalien ja työvoimakustannusten koon. Muuten säätiön alapuolella oleva maaperän määrä on verrattavissa tai jopa korkeampi kuin itse säätiön määrä, vaikka se ei olekaan kokonaan maassa. Tämä johtuu siitä, että pohjan alapuolella oleva kaiva on kaivamassa laajempaa muottien ja niihin liittyvän työn asennusta varten.

Samoin on laskettava tarvittava määrä, kun esimerkiksi tavaraa tai tavaraa siirretään tai lähetetään. Loppujen lopuksi kukaan ei halua ylilataa tilaamattoman auton, kuljetussäiliön tai rautatievaunun rungon ylimääräisestä tilavuudesta.

Riittää vain muistaa (ks. Internetissä) elementaariset geometriset kaavat koulun opetussuunnitelmasta ja soveltaa terve järki. Loppujen lopuksi voit milloin tahansa laskea kalusteiden määrän siirrettäessä tai laatikoita lähetettäessä tavaroita ja arvioida tulevia ponnistuksia ja kustannuksia. Tarkempien lopullisten laskelmien avulla voit aina turvautua asiantuntijoiden apuun. Lisäksi alustava tulos on enemmän tai vähemmän tunnettu, ja se voi toimia testeinä, kun sopii olosuhteista.

video

Tästä videosta opit itsenäisesti laskemaan kuutiometriä.

Kuinka laskea kuutio levyt

Online-laskin kuutio-korttien määrästä

Kuinka monta levyä 1 kuutio

Kuinka monta levyä kuutioissa - 4 pöytää 6 metrin levyiselle

Lauta, jonka korkeus on 25 mm

Taulukko: kuutiometri 25 levyä 6 metriä pitkä

Lauta, jonka korkeus on 30 mm

taulukon numero 6 metriä levyjä kuutio

Lauta, jonka korkeus on 40 mm

Pöydät 40 mm korkea ja 6 metriä pitkä

Lautanen korkeus 50 mm

Taulukko 6 metrin levyistä kuutioissa

Puulattian määrä ja mitataan sitä.

Ensinnäkin katsotaan puulevyjen määrää ja selvitä, kuinka laskea se.

Puutuotteiden tilavuusyksikkö on 1 (yksi) kuutiometri (kuutiometri). Toinen nimi: kuutiometri tai vain kuutio.

Tilavuusyksikön matemaattinen määrittely:
Kuutimittari on kuution tilavuus, jonka reunapituus on 1 (yksi) metriä.

Tilavuuden numeerinen arvo lasketaan kaavalla:

V = L x h x b, missä,

V on tilavuus;
L on pituus;
h - korkeus;
b - leveys.

Tällöin kaikki pituusyksiköt on ilmaistava metreinä.

Pöydän koot

Levyjen mitat annetaan yleensä millimetreinä ja ne on kirjoitettu seuraavasti:

25 x 150 x 6000 jossa

25 - levyn paksuus;
150 - levyn leveys;
6000 on kortin pituus.

Levyjen standardipituus on 4 tai 6 metriä. Itse asiassa se on melkein aina hieman suurempi. Niinpä 4 metrin pituiselle levylle lisäys voi olla korkeintaan 10-20 cm ja 6 metrin levyinen - jopa 30 cm. Mutta muut kaksi parametriä, korkeus ja leveys, vastaavat aina tarkasti ilmoitettuja mittoja.

Kuinka monta 1 kuubalauta mitat 50x150x6000

Kuinka monta korttia kuutioissa - riippumaton laskelma

 1. Laske yhden levyn tilavuus.

Käytämme aiemmin annettua kaavaa V = L x h x b. Tällöin kaikki millimetrin levyisen kokoiset mittasuhteet muuttuvat mittareiksi ja suorittavat kertolaskua.

0,050 x 0,15 x 6,0 = 0,045 kuutiometriä

Niinpä 1 (yhden) levyn tilavuus on 0,045 kuutiometriä.

 • Yhden hallituksen hinnan määrittäminen.

  Tietää yhden kuution kustannukset. mittalevyt, voit selvittää yhden hallituksen hinnan. Joten, jos hinta on 1 kuutiometri. yhtä suuri kuin 200 ruplaa, niin yksi lauta maksaa sinulle

  200 x 0,045 = 9 (ruplaa).

  Joten, 1 (yksi) aluksella maksaa 9 ruplaa.

 • Laske levyjen määrä 1 kuutiometrissä.

  Nyt kun tiedät yhden levyn tilavuuden, jonka mitat ovat 50 x 150 x 6000, voit itse määrittää, kuinka monta tällaista levyä on 1 kuutiometrissä. Käytämme kaavaa:

  N - kappalemäärä;
  1 - 1 kuutiometri
  V on yhden levyn tilavuus.

  Edellä mainittujen laskelmien avulla löydämme halutun kappalemäärän:

  N = 1/0, 045 = 22, 2 (kappaletta).

  Joten, 1 kuutiometri. 22 koko levyä mitat 50 x 150 x 6000.

 • Kuten laskelmista voidaan nähdä, ostaa 1 kuutiometri. näistä laudoista olet todella saanut 22 koko levyt. Ja 0,2 yhden hallituksen hinta on ylikapasiteetti.

  Joten, kun tiedät ostavien levyjen koon, tämän artikkelin avulla pystyt itsenäisesti määrittämään yhden levyn tilavuuden, sen kustannukset ja kappalemäärän yhtä kuutiometriä kohden.

  Mittarit, joilla mitataan kuutiometriä tilavuutta tai kokonaismittoja

  Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

  Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

  Nopea artikkelin navigointi

  Yksinkertainen kuva

  Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

  • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
  • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

  Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

  Tilavuusmääritys painon mukaan

  Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

  • Mittaa materiaalin massa;
  • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
  • Jakaa massa tiheyden mukaan.

  Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

  Arkhimedesin laki

  Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

  • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
  • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
  • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

  Yksikkömuunnos

  Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

  • 1 m3 = 1000 l;
  • 1 m3 = 1 000 000 cm3;
  • 1 m3 = 1 000 000 000 mm3;
  • 1 m3 = 1000 dm3;
  • 1 m3 = 1000 000 ml.

  Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

  Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

  Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

  © 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

  Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Miten laskea kuutiometriä

  Kuutimittarit ovat nykyään vakioyksikkö mittaustason mittaamiseksi. Hyvin usein erilaisten laskelmien ja mittausten tulokset saadaan kuutiometreinä.

  Kuumemittari on tietty tilavuusyksikkö, joka vastaa yhden kuution tilavuutta metrin reunan pituudella.

  Jos alkuperäiset tiedot toimitetaan liittyvillä mittausjärjestelmillä, ne voidaan helposti muuntaa kuutiometreiksi. Esimerkiksi se voi olla kuutiosenttimetriä tai litroja.

  Jos muutat kuutiometreiksi, tarvitset pituuden, massan tai alueen, tarvitset lisätietoa ja se on hieman vaikeampaa.

  Mitkä ovat tällaisia ​​mittauksia? Kaikki on yksinkertaista, ja ne saattavat olla tarpeen esimerkiksi korjauksen aikana, kun tarvitaan täsmällisiä ja oikeita laskelmia sen ymmärtämiseksi, kuinka paljon materiaalia tarvitaan jatkotyöhön.
  Ne voivat olla tarpeen, vaikka teetkin jotain omiin käsiisi.

  Riippumatta siitä, kuinka luova monet harrastuksemme ovat, matematiikka seuraa meitä koko elämässämme ja on erottamaton osa työtä.

  Miten laskea kuutiometriä tilavuudesta?

  Jos haluat laskea oikein mittalaitteissa ilmoitetun tilavuusmäärän kuutiomittareiden määrän, sinun on kerrottava tämä luku tiettyyn tekijään.

  Esimerkiksi jos tilavuus annetaan litroina, sen kääntämiseksi kerrotaan litrat 0,001: lla. Yksinkertaisesti sanottuna, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa:

  Km³ - tämä on kuutiometrien määrä ja Cl - litra.

  Samaa kaavaa voidaan soveltaa tilanteessa, jossa tilavuus ilmoitetaan kuutiometreinä.

  Miten laskea kuutiometrin senttimetreinä tai millimetreinä?

  Jos tilavuus ilmoitetaan kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä, silloin oikea laskenta tarvitsee tämän kaavan:

  Km³ = Kcm³ * 0,000001
  Km³ = Kmm³ * 0,000000001

  Älä unohda sitä Kcm³ ja Kmm³ ovat kuutiometreinä ja millimetreinä.

  Miten laskea kuutiometriä massasta?

  Jos tiedät massan, niin oikean kuutiometrien laskemiseksi on tarpeen selvittää aineen tiheys. Löydät sen erityisissä taulukoissa aineen tiheydestä. Jos ei ole tarvittavia numeroita, voit mitata sen itse.

  Kuutemäärän laskemiseksi on tarpeen jakaa kehon massa tiheydeltään. Eli käytä kaavaa:

  "M" on yhtä kuin paino kilogrammoina, ja "P" on tiheys.

  Miten laskea kuutiometriä yksinkertaisesta kuvasta?

  Jos kohde on tavallinen volumetrinen luku, jossa tunnetaan kaikki parametrit, voidaan käyttää koulupäivistä tunnettuja geometrisia kaavoja. Voit mitata muodon itse ja laskea kuutiometriä käyttäen kaavaa:

  B, W ja D - nämä ovat vastaavasti korkeus, leveys ja pituus tai paksuus.

  Annan yksinkertaisen esimerkin sen ymmärtämiseksi, mitä on vaakalaudalla.

  Huoneen kattokorkeus on 2,5 metriä, pituus 10 metriä ja leveys 8 metriä. Tämän huoneen tilavuuden määrittämiseksi kuutiometreinä sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

  2,5 m * 10 m. * 8 m. = 200 kp. metriä.

  Joten, kaikki on yksinkertaista. Tarvitaan vain joitain tietoja, ja kaikki muu lasketaan yksinkertaisimmilla kaavoilla.

  Ole varovainen ja saat varmasti tarkat numerot.

  Lankojen ja puun laskeminen yhteen kuutiometriin - kaavat, esimerkit laskelmista, taulukot

  Rakennustyön aikana asunnon rakentamista varten asiantuntijan on suoritettava lukuisia erilaisia ​​tehtäviä, joista yksi on: arvioidaan ja lasketaan arvioidut kustannukset ennen asunnon loppusuoritusta. Ilman epäonnistumista, laskea tarvittava määrä erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, mikä on melko vaikeaa tehdä. Siksi tällainen tieto - kuinka monta korttia on kuutio, on erittäin tärkeä asiantuntijalle, joka on kiireinen asuintaloa rakentava ja haluaa tehdä työn mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

  Ostoskeskus: nykyiset lautatyypit

  Laskeaksesi, kuinka monta kortin kappaletta on kuutio, sinun on tiedettävä paitsi, mitä kortin kuutio tarkoittaa, mutta on syytä ymmärtää tärkeä näkökohta, että on olemassa erilaisia ​​lautasia ja mitä mahdollisuuksia voit saada nykyaikaisilla markkinoilla tehdä erilaisia ​​rakennustöitä. On huomattava, että melkein kaikkien materiaalien kuutio, riippumatta materiaalin tyypistä, lasketaan samalla tavalla, toisin sanoen tietyllä menetelmällä. Hallintaluokilla ei ole vaikutusta rakennusmateriaalin kuutiokapasiteetin laskemiseen.

  Sahatavara on sahatavaraa: puutavara, erilaiset reunatut levyt ja myös epäpuhtaudet (ne ovat poikkeusluokkaa kuutiometriä laskettaessa, koska tämä prosessi tapahtuu hieman eri tavalla). Urimatyypit (joilla on erityiset urat liitoksen toteuttamiseksi) ovat: moderni vuori, lohkopaikka, lattian materiaali sekä luonnollisen puun jäljitelmä. Kun valitset uraauurtavan rakennusmateriaalin hankinnan, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että laskennassa käytetään vain laudan työleveyttä ilman piikkiä. Jos puhumme blockhouse (jäljitelmä lokit), kun lasketaan kuutio kapasiteetti, vain paksuus sen korkeimmassa kohdassa on otettu.

  Kuinka monta 1 kuutio levyt: laskelma

  Jokainen henkilö, jopa koulupäivistä, on selvää, kuinka kuutio-kapasiteetin laskenta tehdään. Tätä menetelmää varten on tarpeen laskea arvot, kuten pituus, leveys ja korkeus. Samanlaista periaatetta käytetään laskemalla 1 kortin kuutiokapasiteetti. Tällaisia ​​laskelmia suoritettaessa on suositeltavaa muuntaa kaikki käytettävissä olevat arvot mittareihin. 1 levyn kuutio, jonka poikkipinta on 150 x 20 mm. ja pituus 6 metriä, lasketaan seuraavasti: 0,15 kerrottuna 0,02: llä ja 6: llä siten, että tämän levyn kuutioarvo on 0,018 kuutiometriä.

  Käytetään tilavuuskaavaa V = L * h * b (missä L on pituus, h on korkeus, b on leveys).

  L = 6,0; h = 0,02; b = 0,15.

  Siten V = 6.0 * 0.02 * 0.15 = 0.018 m 3.

  Määrittää, kuinka monta levyä yhdessä kuutissa: 1 m 3 jaettuna kuutiokapasiteetilla (yhden levyn tilavuus).

  1 m 3 / 0,018 m 3 = 55,55 kpl.

  Niinpä yhden kuution levyjä on 55,5 kappaletta.

  On riittävän helppo tietää tietyn tyyppisen levyn kustannukset, kun sen tilavuus tunnetaan: 0,018 kerrottuna 1 kuutiometrin hinnalla. Kun tietyntyyppisen laudan 1 kuutio on esimerkiksi 5 500 ruplan kustannus, kustannukset ovat 99 ruplaa. Laskennassa tässä vaiheessa myymälöiden myyjiä ja johtajia on jonkin verran temppua, koska materiaalin määrä on pyöristetty joihinkin kokonaislukuihin.

  Tällainen pyöristys voi johtaa siihen hetkiin, että 1 levyn hinta (kun 1 kuutio on 5500) on melko erilaisia ​​arvoja. Kaiken tämän lisäksi on huomattava, että eri rakennuslevyissä, joiden pituus on 6 metriä, itse asiassa pituus on 6,1 - 6,2 metriä, jota ei oteta huomioon rakennusmateriaalin toteutuksessa. Tämä pätee myös huomattavan määrän levyjä hankintaan. Tämä on varsin näkyvä, jos esimerkiksi käytetään levyä 150 x 20 mm. Kuitujen levyjen määrä on 55,5 kpl. Mutta kuutiossa lasketaan 55 kappaletta, jotka laskennan toteutuksessa ovat 0,99 kuutiometriä. Itse asiassa tästä seuraa, että tämän suosittuneen rakennusmateriaalin 1 kuutiometrin ylipalkka voi olla 1% todellisesta hinnasta. Esimerkiksi 5500 sijaan 4995 ruplaa.

  Leikkaamattoman levytyypin kuutioarvon laskemista varten käytetään hieman erilaisia ​​menetelmiä. Kun ostat 1 levyä, sen paksuuden mittaaminen sekä kokonaispituus suoritetaan samalla tavoin kuin trimmauksen rakennusmateriaalin valinnassa. Tällöin laskennan leveys otetaan keskiarvona - suuren arvon ja pienen välillä.

  Esimerkiksi kun levyn leveyden lopussa on 25 cm: n arvo ja toisessa 20: ssä, keskiarvo on noin 22 senttimetriä. Kun huomattava määrä tällaisia ​​levyjä on laskettava rakentamiseen, on tarpeen laajentaa siten, että leveä ei poikkea kapeammasta, yli 10 cm: n etäisyydestä. Tämän materiaalin peruspituuden on oltava suunnilleen sama. Tämän jälkeen, käyttämällä tavanomaista rulettia, tehdään tarkka mittaus koko pinoa levyjä, leveyttä mitataan (noin pitkin keskustaa). Tuloksena sinun on kerrottava erityisellä kertoimella, joka on 0,07 - 0,09, suoraan suhteessa olemassa olevaan ilmarakoon.

  Kuinka monta levyä 1 kuutioon: erikoispöydät

  Laskettaessa tiettyä leveyttä, pituutta 1 kuutiometriä kohden olevien levyjen tarkkaa määrää käytetään erilaisia ​​pöytiä. Seuraavassa on muutamia näistä erikoistuneista taulukoista, jotka osoittavat tämän materiaalin yleisten ja suosittujen tyyppien kuutiomainen kapasiteetti tänään. On mahdollista laskea eri kokoisia levytaskuja, esimerkiksi materiaalia, joka pystyttää aitaa sivustossasi käyttäen olemassa olevaa kaavaa, joka on esitetty edellä.

  Laske kuutiometriä verkossa. Kuinka laskea äänenvoimakkuus

  Jos keho on muodoltaan suorakaiteen muotoinen parallelepiped (se voi olla matchbox, kirja, kuutio jne.), Sen tilavuus annetaan kaavalla: V = abc, jossa a on rungon korkeus, b on sen leveys, c on pituus. Arvot on otettu standardinviivaimen tai mittanauhan avulla. Antakaa tulitikku, jotta sen tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen parametrit: a = 2 cm, b = 4 cm, c = 5 cm, joten laatikon tilavuus on 4 cm * 2 cm * 5 cm = 40 cm kuutiota.

  Jos kehon muoto on muuta kuin suuntaissärmiön muoto, sen muoto on epäsäännöllinen, sen tilavuus löytyy muinaisen kreikkalaisen tutkijan Archimedesin 3. vuosisadalla eKr. Löydetyllä menetelmällä. Voit tehdä tämän kaada vesi mittalaitteeseen, muistaa, kuinka paljon vettä on (V1), laske runko ja mittaa kuinka paljon vettä tulee (V2), kohteen tilavuus on ero: V2-V1. Sinun tulisi huolellisesti tutkia astiaa, millä yksiköillä se mittaa vettä, todennäköisesti millilitroina tai litroina, mikä tarkoittaa, että kehon tilavuus on myös samassa arvossa.

  Esimerkki: anna kiven tilavuuden mittaaminen. Kaada dekantterilasiin 50 ml vettä. Kun kivi laskettiin dekantterilasiin veteen, siitä tuli 60 ml vettä, mikä tarkoittaa, että tämän kiven määrä on 60-50 = 10 ml.

  Jos kehon massa ja tiheys tunnetaan, kehon tilavuus lasketaan kaavalla: V = m / p, missä m on massa, p on tiheys. On välttämätöntä laskea kaavalla vain, kun ruumiinpaino tunnetaan kilogrammoina ja tiheys on kilogrammoina jaettu kuutiometrillä; tai massa on grammoina, ja tiheys on grammoina kuutiosenttimetriä kohden, sitten ensimmäisessä tapauksessa tilavuus mitataan kuutiometreinä ja toisessa kuutiometreinä. Rungon tiheys on taulukon arvo, on olemassa erityisiä taulukoita eri aineista.
  Esimerkki: saatetaan löytää raudanorman tilavuus, jonka massa on 7,8 g. Tiheystaulukossa on rautaa - sen tiheys on 7,8 g / kuutiosenttimetri. Sitten tilavuus on 7,8 (g) jaettuna 7,8 (g / cm) on 1 kuutiosenttimetriä.

  Saattaa olla tarpeen laskea kuution tilavuus paitsi matemaattisten ongelmien ratkaisemisen yhteydessä. Esimerkiksi sinun on tiedettävä, kuinka monta tiiliä on kuutiossa tai kuinka paljon nestettä tai kuivaa ainetta sopii säiliöön. Tietenkin, sinun täytyy selvittää muutamia muita parametreja, mutta ennen kaikkea sinun on laskettava kuution tilavuus.

  • Muistuta kuution määritelmä ja ominaisuudet
  • Mittauslaite

  Muista, mikä on kuutio. Tämä on säännöllinen heksahedri - geometrinen runko, jonka jokainen pinta on neliö. Koska kuution kaikki sivut ovat samat, sen pinnat ovat yhtä suuret kuin toiset ja reunat. Toisin sanoen, kuinka paljon haluat tietää vain yhden kasvon koon.

  Muista, mitä parallelepipedin tilavuus on. Se on yhtä kuin alustan pinta-ala kerrottuna korkeudella. Mutta kuution pituus, leveys ja korkeus ovat yhtä suuria kuin toiset. Kuutio voidaan asettaa millekään puolelle, mutta perusala on sama kuin alkuasennossa. Merkitse kuution reuna a. Etsi tukikohta. Se on yhtä suuri kuin pituuden tuote leveydellä, eli S = a2..

  Laske tilavuus kertomalla alustan a2 alue korkeudelta, joka tässä tapauksessa on myös yhtä kuin a. Näin ollen tilavuus V on yhtä suuri kuin kuution reunan koko, joka nostetaan kolmanteen tehoon. V = a3.

  Jos sinun on laskettava aineen määrä, jonka on tarkoitus täyttää kuutiometriä oleva säiliö, sinun on tiedettävä tämän aineen tiheys. Tämä luku on yhtä suuri kuin tiheys kerrottuna kuution tilavuudella. Jotta laskettaisiin esimerkiksi tiilien määrä kuution muotoisessa säiliössä, on tarpeen laskea kunkin tiilen tilavuus ja jakaa kontin tilavuus tiilimäärän mukaan.

  Joissakin tapauksissa ei tarvitse löytää tilavuutta, vaan seinien pinta-alaa - esimerkiksi laskettaessa lasin määrää akvaarioon. Koska kuution kaikki pinnat ovat samat, alue koostuu 6 kasvojen alueesta, toisin sanoen ilmaistaan ​​kaavalla S = 6a2

  Yritä tehdä käytännön mittauksia mahdollisimman tarkasti. Voit käyttää hallitsijaa, mittanauhaa, shtangen-kompassi. Tärkeintä on, että divisioonat täyttävät standardit.

  Kuutemittari, kuutiometri tai kuutiometri on vakiomallinen mittayksikkö tilavuudelta. Näissä yksiköissä lasketaan tilojen tilavuus sekä veden ja kaasun kulutus. Ne osoittavat usein myös joitain rakennusmateriaaleja, esimerkiksi levyjä. Jäljelle jäävät muut kuin järjestelmän mittayksiköt tilavuus - litraa, kuutiollisia desimaaleja ja senttimetrejä - myös muunnetaan kuutiometreiksi.

  • - laskin;
  • - aineen tiheys taulukko;
  • - tietokone.

  Tilavuusmäärien laskemiseksi, jos tilavuus tiedetään, mutta määritetään osittaisissa, moninkertaisissa tai ei-systeemisissä yksiköissä, kerro se halutulla kertoimella. Esimerkiksi kuutiometrien laskemiseksi kuutiometreinä desimaaleina (litraa) kerrotaan niiden määrä 0,001: ksi. Muunna kuutiometreinä ja millimetreinä kuutiometreinä kertomalla niiden määrä 0,000001 ja 0,000000001 vastaavasti.

  Autamme sinua selvittämään, kuinka oikein lasketaan kuljetettujen tavaroiden määrä. Tämä menettely on erittäin tärkeä, jotta vältetään väärinkäsitykset, kun lastaat kontteja tai laatikoita tuotteisiin ajoneuvoon. Nykyaikaisten tekniikoiden ansiosta äänenvoimakkuutta ei ole vaikea laskea, mutta tärkein asia on läsnäolosi sivullamme.

  Tilavuuden laskennan ydin ja niiden rooli toimitusprosessissa

  Tilavuuden laskeminen on tärkeä osa toimituksen toteutuksessa, joten laskelmat on suoritettava ammattimaisesti ja ilman virheitä. Laskettaessa on tarpeen määrittää kaikki mitat, jotka on muunnettava kuutiometreiksi etukäteen. Kuten käytäntö on osoittanut, tämä tehtävä ei ole kaikkien kannalta mahdollista. Koulussa opettamme, miten mittareita käännetään m3: ksi, mutta kaikki tämä ei ymmärretä. Kuormituksen määrä on siirrettävä m3: ksi, jotta tiedät, kuinka paljon laatikko kuluu toimituksen jälkeen.

  Mikä on tarkoitus laskea kuutio kapasiteetti?

  Kuutokapasiteetti on laskettava oikean ja oikean kuljetuksen tekemiseksi. Lisäksi, kun tiedät lastin tilavuuden kuutiometreinä, voit päättää, minkä tyyppinen kuljetus valita.

  Kuinka tehdä laskelmat ja mikä on niiden merkitys?

  Ensinnäkin, muistuttakaamme tilavuusmäärittelyä, mitä se on ja minkä kaavan lasketaan. On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa volyymien laskemisessa on tiettyjä vaikeuksia. Se liittyy mukautettuihin laatikoihin. Säännöllisen suorakulmaisen laatikon tilavuuden laskeminen on helppoa, mutta ei-vakiomuotoisten laatikoiden määrä vaatii enemmän hoitoa, sillä tässä on erityisiä kaavoja. Aluksi sinun on tiedettävä laatikon muoto. Mieti, mitkä muodot ovat laatikot:

  • kuutio-muotoinen laatikko
  • lieriömäinen laatikko
  • suorakulmainen laatikko
  • laatikko, jonka muoto on typistetty pyramidi (erittäin harvinainen)

  Kun olet määrittänyt muodon, tee mittaukset laatikosta. Virheiden välttämiseksi on tärkeää tehdä tarkkoja mittauksia.

  Miksi minun täytyy tietää äänenvoimakkuus?

  Kun tiedät laatikon tarkan tilavuuden, voit välttää ongelmia ladattaessa tuotteita ajoneuvoon. Pieni riippuu laatikon määrästä, pääkomponentti on itse tuotteen koko. Jos kysyt miksi? Vastaamme, koska aluksi sinun on keskityttävä lastin kokoon, josta vastaava laatikko valitaan. Kun tiedät rahdin koon, voit laskea sen äänenvoimakkuuden valitsemaan halutun laatikon. Siten käännetään lastausmäärä kuutiometreinä, erityinen kaava V = a * b * h auttaa meitä tässä. Kuten näette, kaikki on helppoa.

  On myös tärkeää muistaa, että kuljetusmäärän oikea määrittely edellyttää rahdin määrän muuttamista kuutiometreiksi. Tämän laskutoimituksen suorittaminen ei ole vaikeaa, sillä juuri sinun on ensin mitattava rahdin koko ja kerrottava nämä luvut. Toimituksen oikean laskemisen kannalta on välttämätöntä muuntaa yksikköä m3: ksi.

  Mitä tehdä, jos laatikko on pyöristetty eikä suorakulmainen muoto? Tämä tilanne on harvinaista, mutta sitä ei voida sulkea pois. Tässä tapauksessa on tarpeen laskea säiliön tai laatikon tilavuus ympyrällä pohjassa. Seuraava kaava auttaa: V * r2 * h. Älä unohda, sinun on ensin mitattava oikein rahdin parametrit.

  Muista nyt matematiikan opetukset!

  Usein kysytty kysymys: "kuinka laskea äänenvoimakkuus oikein?". Ensinnäkin on tarpeen määrittää, mitä määrää lasketaan, nimittäin muotoja, jotka muodostavat. Sivustomme auttaa sinua myös oppimaan laskemaan tavaran ja laatikon kokonaistilavuuden.

  Mitkä ongelmat kohtaat useimmin?

  Hämmennys voi olla tämän volumetrisen kuvan tai tasainen määritelmä. Itse tilan laskeminen on toinen kysymys. Aluksi on tarpeen tietää täsmälliset ulottuvuudet, muista, että aina on kolme.

  Nyt kysymys toimituksesta. Tarvittavien laskujen laskemisen jälkeen on tärkeää määrittää toimituksen tyyppi. Tämä on erittäin tärkeä asia, jossa virheitä ei voida tehdä. Jotta vältetään puutteet, on tarpeen laskea tarkasti rahdin määrä, jonka jälkeen tiettyihin lukuihin keskittyen voit turvallisesti valita liikennemuodon.

  Minkälainen kuljetus sopii sinulle?

  On tärkeää muistaa, että toimitusprosessi sisältää paitsi oikean kuutiomäärien laskemisen, myös keskittyy tuotteiden erityiseen sijoituspaikkaan. Olet jo tutustunut itse kuutiometrien laskemiseen ja määrittämiseen, nyt auton valinta riippuu vain sinusta.

  Tavaroiden toimitusmaksu on tärkeä asia, joka kiinnostaa monia asiakkaitamme. Useimmat kuljetusyritykset muodostavat hinnankorotuksen, kun otetaan huomioon kuormituksen määrä kuutiometreinä eli toisin sanoen sen paikkakunnan määrä, jonka pakkaamaton lasti tulee ilma-aluksen, merikontit, rahtikoneen tai rautatievaunun kuljetusosastossa.

  Minkä toimituksen haluat valita - ilmaa, junaa tai autoa?

  Jos haluat navigoida toimituksen hinnoissa ja valita optimaalisen liikennetyypin ja tilata tuotteita Kiinasta, sinun on tiedettävä, m 3: n rahdin kokonaismäärä, jonka haluat vastaanottaa. Sivustollamme voit laskea laskimen tilavuuden, mutta halutun tuloksen nopeasti saavuttamiseksi sinun on käytettävä seuraavia tietoja:

  • pakkaustyyppi (laatikko tai sylinteri);
  • Peruspakkausparametrit ovat pituus, leveys ja korkeus (laatikoille) tai korkeus ja halkaisija (sylintereille);
  • pakkausten lukumäärä palasina.

  Mittaamalla peruspakkausparametrit viivoittajalta voit laskea laatikon tai sylinterin tilavuuden ja laskea sitten koko lähetyksen tilavuus kuutiometreinä. Nämä luvut auttavat vertailemaan tiettyjen kuljetusten hintoja ja valitsemaan sopivan vaihtoehdon.

  Miksi tarvitsen äänenvoimakkuuden laskimen?

  Yksi modernin liikemiehen tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky tehdä nopeasti tärkeitä päätöksiä ja reagoida ajoissa markkinoiden kehityksen muutoksiin. Tilavuuden laskentamme säästää aikaa laskelmissa ja saada oikeat numerot muutamassa minuutissa.

  Tilavuuslaskin on kätevä ja helppokäyttöinen: anna tarvittavat numerot asianmukaisiin kenttiin laskutoimituksia varten ja valitse sitten "Laske" -painike. Tilavuuslaskuri m 3: ssä antaa lopullisen tuloksen riippumatta siitä yksiköstä, johon olet syöttänyt tara-parametrit - senttimetreinä tai metreinä. Järjestelmä kääntää tiedot automaattisesti haluamaasi muotoon ja antaa lopullisen tuloksen kuutiometreinä.

  Kontin tilavuuden ja lastin kokonaistilavuuden tuntemisella voit valita sopivan kuljetustyypin ja sijoittaa tavarat mahdollisimman kompaktiin ilman tyhjää tilaa maksamatta. Käytä online-pakkausmäärän laskin nopeasti laskea laatikon tai putkien määrä sekä koko erä. Toinen laskin auttaa sinua tiedostamaan eri kuljetusmuotojen kuljetuskustannukset Kiinasta ottaen huomioon sen määrän m 3: ssä.

  Kuinka laskea laatikon tilavuus?

  Laatikon tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen pituus, korkeus ja leveys. Jos sinulla on käytettävissä näytepakkaus tuotteillesi, käytä viivainta mittauksiin. Tietoa laatikon parametreista saa myös toimittajalta. Voit laskea laatikon tilavuuden kuutiometreinä kahdella tavalla: käyttämällä online-tilavuusmittaria m 3: ssä tai käyttämällä omaa kaavaa. Harkitse molemmat vaihtoehdot.

  • Jotta äänenvoimakkuuden laskin voi laskea laatikon tilavuuden oikein, valitse Kotelon äänenvoimakkuus -vaihtoehto. Mittaa laatikko keskittyen laskimen vieressä olevaan kuvaan (tai kopioi tiedot sen parametreista myyjän verkkosivustolta) ja anna numerot volyymilaskuriin. Voit myös määrittää laatikoiden määrän ja toimituskustannukset kuutiometriä kohden. Napsauta "Laske" -painiketta - alla olevassa levyssä näet lopullisen tuloksen: laatikon määrä m 3: ssä. Jos olet antanut laskutustiedot laatikoiden määrästä ja toimituksen hinnasta, niin kilvessä näkyy myös koko rahdin määrä ja arvioitu toimitusmäärä.
  • Laske itsenäisesti pakkausten määrä kaavalla, joka on oppinut matematiikan luokassa koulussa: V = a * b * h. Tässä V on tilavuus, a on pituus, b on leveys ja h on korkeus (huomio: kaikki mittausten aikana saadut tiedot on muunnettava senttimetreistä metriin). Kerro vain nämä numerot ja saat halutun tilavuuden laatikosta kuutiometreinä.

  Kuinka laskea sylinterin (putken) tilavuus?

  Sinun tavarasi pakataan lieriömäiseen astiaan, ja haluat tietää lastin määrän? Laskin pystyy helposti selviytymään tästä tehtävästä. Laskelmissa tarvitaan parametrejä, kuten säiliön korkeus ja sen halkaisija. Käytä viivainta mitatakseen, kuten laatikon tapauksessa, tai tarkista pakkaus toimittajan kanssa. Sitten laskentamme lasketaan tilavuus:

  • säiliön tyyppi (sylinteri / putki);
  • kirjoita pakkausparametrit sopivissa viivoissa;
  • määritä putkien määrä (jos tiedät sen);
  • Napsauta Laske-painiketta.

  Tehtävä: laskin laski kuormituksen määrän toisessa! Tuloslevy näyttää sekä yksittäisen putken tilavuuden kuutiometreinä että lastin kokonaismääränä (jos pakettien lukumäärä on ilmoitettu).

  Käytä kaavaa V = π * r 2 * h itsearvioinneissa ja kouluissa olevan tiedon yhdistämisessä. Kuten muistamme, V tarkoittaa tilavuutta, π on numero "pi", joka on sama kuin 3.14, r 2 on putken säde, ja h on sen korkeus. Kerro kaikki numerot, saat lieriömäisen säiliön tilavuuden. Älä unohda: mittaamaan putken säde ja sen korkeus, muunna sentimetrit metriin - ja saat sitten oikean tuloksen m 3: ssä.

  Kuinka laskea rahtimäärät eri säiliöissä?

  No, kun koko kuorman koko on sama - online-tilavuuslaskin ratkaisee tällaiset ongelmat muutamassa sekunnissa. Ja kuinka laskea rahdin määrä, jos se on pakattu eri muotoisiin astioihin - suuret ja pienet laatikot ja sylinterit?

  Täällä ei ole mitään vaikeaa, tärkeintä on tietää tarkat parametrit kunkin säiliön tyypistä ja sen määrästä. Tilavuuslaskimemme m 3: ssä auttaa sinua nopeasti laskemaan saman muotoisen ja koon omaavien tavaroiden pakkaamattoman tavaran määrän, jonka jälkeen sinun on vain laskettava kaikki numerot ja saat rahdin kokonaistilavuus.

  Kuinka laskea toimituskulut?

  Kun tiedät lastin kokonaismäärän kuutiometreinä, voit helposti selata kustannuksia, jotka aiheutuvat Kiinan merenkulusta erilaisilla kuljetusmuodoilla. Voit tehdä tämän käyttämällä tilastolaskimesi laskutoimitusten tuloksia. Laskeessa olevaan erityiseen muotoon syötä numerot "Volume" -kenttään. Valitse toimitusvaihtoehto (meritse, ilmalla, maanteitse jne.), Anna lähtö- ja määränpäät ja täytä muut kentät ja klikkaa "Laske" -painiketta. Järjestelmä laskee automaattisesti tavaroiden toimitusmaksut valitulle toimitusvaihtoehdolle.

  Yleisin asiakaskysymys on kuinka laskea rahdin määrä. Kysymys on oikeutettu, koska liikenteen valinta riippuu laskennan tuloksesta ja on aina mahdollista valita auto halvemmasta mallista.

  Jokainen kuljetus voi kuljettaa tietyn painon ja tilavuuden, parametrit näkyvät tavallisesti auton korissa, mutta jos sinulla on kysyttävää, voit aina kysyä ne QUAD Logistics -edustajilta.

  Kuinka laskea rahdin tilavuus itse?

  Jos kulkuneuvoa on helppo punnita kuljetuksen aikana, tietynlaisia ​​ongelmia syntyy tilavuuden laskennassa.

  Jos esineellä on erillinen tila, sen enimmäispituus, leveys ja korkeus ovat tietyissä paikoissa. Esimerkiksi, jos aiot siirtää patsasta, sitä ei voi taittaa mihinkään muuhun kohteeseen, mikä säästää tilaa. Näin ollen sen tilavuutta tarkastellaan erikseen. Leveimmän pisteen leveys otetaan leveydeltä, korkeus lasketaan lattiasta korkeimpaan pisteeseen, pituus mitataan leveydeltään leveydeltään kohtisuoraan lattiaan nähden samassa periaatteessa: leveä paikka etsitään.

  Tavaroita, jotka voidaan upottaa toisiinsa, esimerkiksi kehyksiä ja kulmia, rakennuspalikoita, voidaan pitää yhtenä arvona, lisäämällä 20-30% pakkausmäärään ja majoitukseen kuorma-auton ohjaamossa.

  Lastien laskeminen on hyvin yksinkertaista: pituus kerrotaan leveydellä ja korkeudella. Tuloksena oleva luku käännetään neliömetreinä.

  Jos kuorma ei ole raskas, irtotavarana olevat ja melko kevytrakenteet, esimerkiksi huonekalut, voidaan helposti ottaa pois pienestä kuorma-autosta, jolla on alhainen kantokyky. Jos kohteiden tilavuuden lisäksi on paljon painoa, tarvitset tehokkaamman kuljetuksen.

  Laskettaessa kaikentyyppisten tavaroiden volyymiä, tilavuudet on yhteenveto. Tuloksena oleva arvo kerrotaan 1,3: llä. Toleranssi on välttämätöntä, koska kuormaa ei voida sijoittaa lähelle toisiaan, elleivät nämä ole samankokoisia laatikoita. Sallittu tila on varattu aukkoihin, jotka muodostuvat epätasaisen lastauksen aikana.

  Tietenkin tämä on erittäin karkea arvio. Pakatussa tavarassa on muitakin määriä, ja pakkaus voi itsessään antaa jonkin verran suurempia ulottuvuuksia.

  Kuinka laskea rahtimäärät oikein?

  Jos haluat kuljettaa lastin pitkän matkan, anna laskuista laskea rahtimäärät KVAD Logistiksen ammattilaisille.

  Koska rahti lähetetään samanaikaisesti monien asiakkaiden asiakkaille, on mahdollista sijoittaa pienikokoinen rahti yhteen kuljetusmuotoon sekä kokonais- ja raskaan tavaran toisessa. Tämän vuoksi sinun on maksettava vähemmän, koska kuljetuskustannukset jakautuvat tasaisemmin ja kaikkien osallistujien kesken kuljetettujen tuotteiden painon ja määrän mukaan. Sinun ei tarvitse ajatella, kuinka laskea rahdin määrää. Teemme tämän menettelyn sinulle ja valitsemme sinulle edullisimmat kuljetusvaihtoehdot.

  On yleisimpiä kartonkilaatikoita Ukrainassa. Tällaisia ​​laatikoita käytetään useisiin tarkoituksiin - ne ovat yhtä hyvin todistetusti valmiiden tuotteiden pakkaamiseen, kuljetuksiin ja "kaiken pakkaamiseen". Samanaikaisesti pahvilaatikossa pakattujen tavaroiden ja tuotetyyppien valikoima on hyvin laaja ja monipuolinen. Joten laatikoita, jotka on valmistettu aaltopahvista, käytetään pakkaamaan mittoja ja ylimitoitettuja rahtia sekä erilaisia ​​painoja. Tämä hetki on erittäin tärkeä ymmärtää, ennen kuin laskee tarvittavan laatikon tilavuuden.

  Miksi on tärkeää tietää suorakulmaisen laatikon tarkka tilavuus?

  Kuten aiemmin mainittiin, pahvilaatikoita käytetään pääasiassa tavaroiden ja tavaroiden varastointiin ja kuljetukseen. Kuvittele, että olet mukana tuotannon kaikissa tuotteissa, mutta voit käyttää valtavaa varastoa valmiiden tuotteiden varastointiin, mutta takaamme, että ennemmin tai myöhemmin ei ole tilaa koko tuotevalikoimasta. Tai olet myymälän omistaja, oletetaan kotitaloustavaroita. Joka tapauksessa yrität laajentaa valikoimaa lisäämään myyntiä ja sen seurauksena voittoa - mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain olla vähintään kahta kopiota jokaisesta tavaraerästä käsin, myymälän takahuoneessa. Molemmat näistä esimerkeistä (suuret ja keskisuuret yritykset) osoittavat selvästi, että ottamatta huomioon pakattujen valmiiden tuotteiden kokonaismäärää on lähes mahdotonta luoda yrityksen sujuva toiminta - kaiken pitäisi sopia ja kaikki olisi myytävä.

  Varastoinnin lisäksi tietoa pakattujen tuotteiden määrästä on hyödyllistä tavarankuljetuksen prosessissa. On heti huomattava, että kuljetustyypin on oltava kirjaimellisesti kaikille - pakattujen tavaroiden kuljettaminen maanteitse, lentokoneella, laivalla ja rautateitse perustuu kahteen pääparametriin: rahdin määrä ja sen paino. Samalla ei ole väliä, mikä kuljetusyritys, jonka päätät toimittaa tuotteisiisi - tavaraa tavaroiden pääarvoksi ja sen seurauksena kuljetuksen kustannuksia käyttävät sekä yksityiset että julkiset liikenne- ja postiyritykset.

  Suorakaiteen ja neliön muotoisten vakiolaatikoiden tilavuuden laskeminen


  Tämäntyyppinen äänenvoimakkuuden laskenta on ehkä yksinkertaisin, koska se on meille kaikille tuttu koulusta lähtien. Tässä tapauksessa tilavuus heijastaa kohteen mittasuhteita kolmiulotteisessa tasossa ja mikä tahansa suorakaiteen tai neliön muotoinen pahvilaatikko määrittää sen kapasiteetin. Tilavuuden määrittämiseksi sinun on tehtävä muutamia yksinkertaisia ​​laskutoimituksia: mittaa laatikon pituus, leveys ja korkeus ja moninkertaistaa saadut arvot. Jos olet menossa, tietäen vain sen tuotteen tai lastin mitat, jotka pakataan siihen, sinun on mitattava lastin mitat ja lisättävä kullekin arvolle (pituus, leveys, korkeus) 5-10 millimetriä ja moninkertaistettava saadut arvot.

  Nyt selvitetään ja analysoidaan asteittain näitä matemaattisia toimintoja:

  Kansainvälisessä mittausjärjestelmässä suorakaiteen tai neliön muotoisen esineen (meidän tapauksessamme pahvilaatikon) tilavuuden laskemiseksi käytetään kaavaa: Vm3 = L x L x K

  • V on itse asiassa tilavuus, jota meidän on laskettava
  • L - laatikon pituus
  • W - laatikon leveys
  • H - laatikon korkeus (myös termiä "syvyys" voidaan käyttää, mikä yleensä on sama)

  Analysoiko tämä kaava kartonkilaatikoiden tilavuuden laskemiseksi tietyssä esimerkissä selityksineen. Oletetaan, että haluat laskea kartongin neljän venttiilipakkauksen tilavuuden, esimerkiksi elektroniikan ja kodinkoneiden pakkaamiseen. Miten tämä tehdään? Vastaamme.


  Aluksi sinun on välittömästi päätettävä mitkä mittayksiköt käyttävät mittauksissa - metreinä, senttimetreinä tai millimetreinä. On tärkeää, että kaikki laatikon parametrien mittaukset ovat samankokoisia - epätarkkuuksien ja sekaannusten välttämiseksi. Toinen tärkeä näkökohta on laatikon sisäiset ja ulkoiset ulottuvuudet. Pakkauksen tilavuuden mittaamiseksi on selvitettävä, miksi tarvitset tämän laatikon tarkkaa määrää. Jos haluat tietää äänenvoimakkuuden, jotta laskettaisiin rahtikoko, joka pakataan siihen, käytä sisäisiä mittoja. Ja jos tarvitset täyttämään mahdollisimman paljon tällaisissa laatikoissa pakatut ajoneuvot, käytä ulkoisia ulottuvuuksia.

  Tämä kohta on erittäin tärkeä, jos haluat saada tarkkoja tietoja ilman murto-osaa virheestä.

  Ajattelimme teorian, nyt käsittelemme käytännön toimia - me mittaamme laatikkoamme ja laskeimme sen tilavuuden.

  Vaihe # 1


  Ensin sinun on mitattava laatikon pituus. Katso laatikko ylhäältä alas ja katso, että se on muodoltaan tasasivuinen suorakulmio. Pöydän pisin puoli - tämä on pituus, jota merkitään kirjaimella "L" (englanniksi "pituus" - pituus). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

  Vaihe 2


  Seuraavaksi mittaa laatikon leveys. Kaikissa suorakulmaisissa laatikoissa leveys on lyhyempi. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartongin leveydellä on kirjain "W" (Englannista "Leveys" - leveys). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda. Ja muistaa samat yksiköt kaikkiin mittauksiin. Neliönmuotoisille pahvilaatikoille "pituus" ja "leveys" ovat samat, joten sinun tarvitsee vain mitata aallotetun pahvilaatikon yhtä puolta ja korvata tuloksena oleva koko sekä laatikon pituudelta että leveydeltä.

  Vaihe numero 3


  Mitataan pahvilaatikon korkeus. Suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon korkeus on tavallisesti koaksiaalisesti kohtisuorassa laatan venttiileihin nähden. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkia on merkitty kirjaimella "H" (englanniksi "Korkeus" - korkeus). Kotelon korkeudelta kotelon korkeus on etäisyys laatikon yläventtiilistä. Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

  Vaihe 4


  Koska kaikki kiinnostuksen kohteena olevat määrät määritetään ja mitataan, siirrymme suoraan laskemaan niiden elektroniikan ja sähkölaitteiden määrää, joista me olemme kiinnostuneita.

  Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkipakkauksen tilavuus on merkitty kirjaimella "V" (englanninkielisestä sana "tilavuus") ja se lasketaan kertomalla laatikon pituus, leveys ja korkeus.

  Mittauksen prosessissa saimme tietää, että laatikon koko on 600 x 400 x 400 millimetriä. Seuraavaksi korvataan nämä arvot kaavassa: Vm3 = L x L x H.

  600 x 400 x 400 = 96000000 mm3, joka kuutiometreinä on - 0,096 m3.

  Vaihe numero 5

  Nyt on vain muutettava kartongin tilavuus kuutiometreistä litroihin. Jos kuutioyksikköjen tilavuuden ilmaisu mahdollistaa sen, että voidaan ymmärtää, kuinka monta tällaista kuutiota voidaan sijoittaa laatikon sisään, litra-arvo mahdollistaa laskemisen pienikokoisten ja irtotavaran ja tavaroiden, esimerkiksi päivittäistavaroiden ja erilaisten viljojen, pakkaamisen tilavuuden.

  1 m3 = 1000 litraa

  Korvaa arvomme tähän kaavaan ja saa:

  kartonkipakkauksen tilavuus 0,096 m3 = aaltopahvilaatikon 96 litran tilavuus.

  Se on kaikki! Nyt voit laskea suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon tilavuuden. Artikkelin viimeisessä osassa pikapaketin verkkokaupan toimitsijamiehe kertoo, kuinka voit laskea minkä tahansa. Esimerkiksi pahvilaatikon tilavuus, jossa on monimutkainen leikkaus tai itsekokoonpano.

  Miten laskea maan kuutioita?

  Kaivannon tilavuuden laskenta

  Kaivannon tai ojan tilavuuden laskeminen


  Määritä mitat metreinä

  L on kaivannon tai ojan kokonaispituus
  A - leveys yläosassa
  B - pohjan leveys
  H - kaivon syvyys

  Ohjelma laskee kaivannon tilavuuden ja pinta-alan.
  Jos kaivon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, myös hyödyllinen tilavuus C ja rinteiden D tilavuus lasketaan lisäksi.

  Kaivannon tilavuuden laskenta

  Tietoliikenneyhteyksien, lämpöputkien, viemäriputkien tai liuskajohdon asentamisen sivustollesi saattaa olla tarpeen kaivata kaivantoa. Voit kutsua asiantuntijoita tähän tai voit tehdä sen itse. Itse asiassa, ja toisessa tapauksessa, sinun täytyy tietää kaivannon ominaispiirteet. Laske ne auttavat sinua ohjelmassamme. Kaivannon pituuden, leveyden ja syvyyden perusteella määritetään sen tilavuus ja pinta-ala. Jos kaivannon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, lasketaan myös käyttöalttiiden rinteiden määrä. Kaivannon tilavuuden laskeminen auttaisi paitsi itse työn tekemiseen, myös laskeaksesi maa-alueiden kustannukset, jos päätät käyttää asiantuntijoiden palveluja.

  leikkuu

  Kaivantoa voidaan kaivata kolmella tavalla. Tämä on oikoluku käsin käyttämällä manuaalista kaivurikuivaajaa tai kaivukoneita.
  Ensimmäistä tapausta käytetään yleensä siellä, jossa ei ole pääsyä erikoislaitteisiin. Tämä on varsin työläs tapa kaivamaan kaivannot, mistä voimakkaasti vaikuttaa maaperän laatu.
  Manuaaliset kuokkakaivukoneet vähentävät tällaisen työn ajankohtaa. Se voi ostaa tai vuokrata. Voit myös tilata kaivamisen erikoistuneessa yrityksessä. Sitten se suorittaa ammattilaisen.
  Kaivinkonetta käytetään silloin, kun rakennuslaitteita voi matkustaa paikalle ja missä on paljon työtä. Ennen tällaisen kaivukoneen vuokraamista sinun tulee selvittää kaivannon pohjan leveys, jotta löydettäisiin kone, jonka kauhan koko sopii.
  Jos päätät kaivata kaivantoa itse, sinun on ensin tiedettävä, että tietyn syvyyden omaaville työhönottoharjoituksille tarvitaan. Esimerkiksi kaapelivaiheessa kaivetaan yleensä noin 70 cm: n syvyisiä kaivannotöitä, ja viemäröintiin tarvitaan syvemmät kaivannot. On toivottavaa, että tämä syvyys on puolet metriä enemmän kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.
  Kaivannon leveys vaikuttaa myös työn laatuun. Pienin kaivannon leveys mitataan pohjaa pitkin, ja sen on vastattava siihen asetettujen putkien tyyppiä ja kokoa.

  Sinulla ei ole vielä tallennettuja laskelmia.
  Rekisteröidy tai kirjaudu sisään, jotta voit tallentaa laskut ja lähettää ne postitse.

  Avaa laskentatulokset
  näytä lomakkeen vieressä
  avoin laskuikkuna

  Hankkeen tekijä: Dmitry Zhitov
  Facebook Vkontakte
  Kutsun teitä ystäville.

  Miten laskea kuutiometri?

  Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

  Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

  Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm. On mahdollista, että laskentataulukon tai tiilien määrä on laskettava tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

  Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

  Tilavuuslaskenta painon mukaan

  Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3. Tämän vuoksi 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

  On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

  • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
  • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
  • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
  • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
  • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
  • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
  • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
  • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
  • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
  • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
  • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
  • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
  • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

  Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

  Arkhimedesin laki

  Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

  Miten mitata kuutiometriä

  Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

  Miten laskea kuutiomainen kellarialue - esimerkkejä

  Nykyään rakennuksen rakentamisen maaperästä riippuen käytetään kolmea päätyyppiä.

  Kaikilla edellä mainituilla säätiöillä on omat edut ja haitat. Tämä johtuu siitä, että jokainen säätiö käyttäytyy eri tavoin eri maissa riippuen rakennettavan rakennuksen korkeudesta.

  yhtenäinen

  Se on monoliittinen ristikkolaatta teräsbetonista. Se tehdään tuomalla koko alueen tulevan rakennuksen betoniin. Tämäntyyppinen pohja on erittäin suosittu rakennusten rakentamisessa kelluvilla tai löysällä maaperällä.

  • Helppokäyttöisyys.
  • Kyky rakentaa rakennuksia maaperälle, jolla on kellunta tai suuri sakkaus.
  • Tämäntyyppinen säätiö on kallis, koska tarvitaan paljon betonia ja vahvistusta.
  • Erittäin työvoimavaltainen valmistusprosessi.

  Se on valmistettu raudoitetusta betonista ja se on asetettu vain rakennuksen kantavissa seinissä ja huoneen väliseinien välissä. Tämäntyyppistä primaarielementtiä käytetään edullisesti rakennuksissa, joissa on raskaat seinät tai lattiat. Myös rakennuksiin, joissa tarvitaan kellarikoneita.

  • Suuri lujuus.
  • Pitkä käyttöikä.
  • Kyky käyttää eri muotoisia taloja.
  • Rakentamisprosessi on viivästynyt huomattavasti kaivutyön suorittamisen vuoksi.
  • Korkeat materiaalikustannukset.
  • Ajan kulutusprosessi.

  columnar

  Se on yksi yleisimmistä alustyypeistä, koska sen valmistuskustannukset ovat alhaiset. Sitä käytetään yleensä kelluvissa maissa kevyiden seinien rakennuksille. Se tehdään asentamalla teräsbetonipilarit ja niiden välinen tila on täynnä maata.

  • Ei vaadi työvoimavaltaisia ​​kustannuksia rakentamiseen.
  • Pienet valmistuskustannukset.
  • Asennuksen monimutkaisuus.
  • Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.
  • Alhainen stabiilius kelluvilla kentillä.

  Perusasetuksen tärkein näkökohta on maaperä, jolle rakennuksen rakentaminen on suunniteltu. Ensisijaisen elementin valinta riippuu myös rakennuksen tyypistä, sen korkeudesta, seinien vakavuudesta ja lattiasta.

  Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

  Maaperän ominaispiirteet, joihin rakentaminen on suunniteltu, jokainen rakennus voi johtaa siihen, että se alkaa väistyä ja romahtaa.

  Yleensä maan yläkerroksessa on huomattava määrä orgaanisia jäämiä, mikä vaikuttaa sen epätasaiseen sakeuteen ja kutistumiseen. Siksi tällaista maaperän kerrosta ei voida käyttää tyynyn alla pohjan alla.

  Suuri, keskikokoinen hiekka- ja sora-alue soveltuvat parhaiten säätiön asettamiseen. Vähintään, kirjanmerkin syvyys voi olla 0,5 metriä. Jos maaperä koostuu hienosta hiekasta tai hiekkasaumasta, pohjaveden taso olisi otettava huomioon. Koska hiekka, joka on kerännyt vettä, menettää laakerin ominaisuudet. Myös silloin, kun tällainen maaperä jäätyy, se voi turvota ja heikentyä epätasaisesti.

  Savi- ja hiekkasolujen osalta niillä on hyvät lujuusominaisuudet, mutta kun ne märkävät, ne alkavat kaatua omalla painollaan.

  Jotta voit selvittää, millä syvyydellä on tarpeen luoda säätiö, sinun on ohjattava seuraavat ominaisuudet.

  • Rakennuksen kerrokset, rakennustyyppi, seinien ja lattioiden vakavuus.
  • Kuorman suuruus tulevaisuudessa.
  • Naapurikonttoreiden peruselementin syvyys (jos läsnä).
  • Maaperän geologiset ja hydrogeologiset ominaisuudet, joihin rakentaminen on suunniteltu.
  • Pohja pohjan alapuolella ei saa heittää.
  • Maaperän jäädyttämisen suurin syvyys paikoissa, joissa on suunniteltu rakentamista.

  Kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla voit määrittää sopivan syvyyden pohjan asettamiseen.

  Kellarin kuutiomittarin laskentakaava

  Laske pääelementin kuutioaluetta käyttämällä kaavaa laskemalla tilavuus. Käytän seuraavia tietoja:

  Nämä tiedot kerrotaan toisistaan ​​ja saavat pohjan kuutioalueen. Esimerkki WxHxD = kuutioalue. On myös syytä muistaa, että betonilla on kutistumisominaisuus kuivauksen aikana, mikä johtuu siitä, että vesi haihtuu siitä, joten kuutioaluetta laskettaessa tämä tekijä on otettava huomioon. Tiivistetyn betonin prosenttiosuus riippuu betonityypistä ja näistä tiedoista saat selville eritelmästä.

  Miten laskea

  Kullekin peruselementtityypille on oma tapa laskea vaaditun määrän betonia. Laskennalle on myös selvitettävä maaperä ja sen kantokyky. Jokaisen tyyppisten perusteiden laskeminen on seuraava:

  • Monoliittinen levy. Laattapohjan laskemiseksi on tarpeen tietää rakennettavan rakennuksen pinta-ala ja kaadettavan peruselementin paksuus. Näillä arvoilla riittää moninkertaistaa ne yhteen saadakseen vaaditun määrän betonin kuutiota. Lisäksi, jos jäykisteitä on järjestetty perustuksen rakentamisessa, on tarpeen laskea jokaisen reunan tilavuus ja lisätä ne kuutio-mittareiden kokonaismäärään.
  • Ribbon pohja. Ensisijaisen elementin tilavuuden laskemiseksi riittää jakaa se ehdollisiin seiniin. Laske sitten niiden tilavuus kertomalla niiden leveys korkeuden ja pituuden mukaan. Saadut tulokset on tiivistettävä keskenään. Tällä tavoin tiedetään, kuinka monta kuutiometriä betonia tarvitaan nauhan ytimen asettamiseen.
  • Pilarin pohja. Kasaelementin tilavuuden laskeminen suoritetaan seuraavalla tavalla, yhden pöllien tilavuus kerrotaan niiden lukumäärällä, tulos on vaadittu määrä betonia. Ainoa vaikea laskutapahtuman laskemisessa on yhden pylvään tilavuuden laskeminen, koska niiden muoto voi olla sekä sylinterimäinen että viisikulmainen. Yksinkertaisten lieriömäisten muotojen tilavuudet lasketaan seuraavasti: ympyrän pinta-ala (3.14 * R ^ 2, jossa R on pilarin säde, puolet halkaisijasta) kerrotaan sen korkeudella.

  Laskettaessa perusperiaatteen määrää voidaan myös monimutkaisempia laskelmia. Esimerkiksi, kun samassa laitoksessa käytetään useita säätiöitä. Tällöin on tarpeen tehdä erillinen laskelma kustakin tyypistä ja tiivistää saadut tulokset.

  Laskentayksikkö

  Esimerkiksi on välttämätöntä tehdä vuorauksen pohja yhden kerroksen 10 metrin pituisen ja 6 leveän yhden kerroksen asuintaloon tasaisella juonialueella. Samanaikaisesti sora-maaperä ja peruselementin vähimmäissyvyys voi olla 0,5 metriä. Säätiön leveys on myös suunniteltu 0,5 metriä.

  Näin ollen on kaikki tarvittavat tiedot laskennan tekemiseksi, joka koostuu seuraavista vaiheista:

  1. On tarpeen selvittää säätiön koko pituus. Tätä varten sinun on tiivistettävä rakennuksen pituus ja leveys keskenään. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6mx2 = 12 m, 20m + 12 m = 32 m kokonaispituus kanta.
  2. Primäärielementin kokonaispituudella on mahdollista laskea kuutioalue kertomalla sen korkeus leveydeltään ja pituudeltaan. Esimerkki 0,5 m x 0,5 m x 32 m = 8 kuutiometriä.

  Esimerkin tulosten perusteella seuraa, että noin 10 metrin (noin 6 metrin) mittaisen talon perustan asettaminen (koska betonin kutistumisprosentti ei ole tiedossa) edellyttää 8 kuutiometriä betonia.

  Siinä tapauksessa, että samassa talossa käytetään laatoitettua pohjaa, laskelma on seuraava:

  1. On selvitettävä periaatteen kokonaispinta-ala, mistä kerrotaan rakennuksen pituus leveydeltään. Esimerkki D 10m x W 6m = 60 neliömetriä.
  2. Säätiön kokonaispinta-alan tulos on kerrottava sen paksuudesta. Esimerkki 60 m2 x T 0,5 m = 30 kuutiometriä.

  Kuten esimerkeistä voidaan nähdä, alustan kuutioalueen laskemismenetelmä ei sisällä mitään yliluonnollista, joten kaikki henkilöt, joilla ei ole arkkitehtikoulutusta, pystyvät laskemaan sen.

  Arvioidut kustannukset

  Laskentakustannusten laskemiseksi on välttämätöntä jakaa työprosessi vaiheiksi:

  1. Maanrakennustyöt. Maanrakennustöiden kustannukset ovat keskimäärin 150 ruplaa kuutiometriä kohden eli 0,5 metrin syvyydessä ja 0,5 m leveydelle 10 mm: n 6 metrin pituisen nauhan elementin osalta, sinun on maksettava 1 200 ruplaa. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6m x 2 = 12m, 20m + 12m = 32m, D 32m x W 0,5m x W 0,5 m = 8 kuutiometriä maata, jonka kerrotaan työn kustannuksella 8x150 = 1200 ruplaa.
  2. Hiekkakuitujen asettaminen. Kun kaivo on valmis, on tehtävä hiekkalaatta noin 0,2 metrin paksuisella pohjalla. Näin ollen 32 m x 0,5 m x 0,2 m = 3,2 kuutiometriä hiekkaa. Hieman likimääräiset kustannukset ovat 600 ruplaa kuutiota kohden 600x3.2 = 1920 ruplaa. Sinun on myös otettava huomioon työn kustannukset, joka on 100 ruplaa kuutiota kohden 1920 + 320 = 2240 ruplaa.
  3. Sora-altaan asettaminen. Säätiön murskattu kivi sopii myös koko sen paksuuteen, jonka paksuus on 0,2 metriä. Aiemmista laskelmista tiedetään, että tällaisella paksuudella tarvitaan 3,2 kuutiometriä raunioita. Runkojen kustannukset ovat noin 1500 ruplaa, ja kustannukset ovat 150 ruplaa kuutiometriä kohden. Tuloksena on 4980 ruplaa työstä ja raunioista.
  4. Muottien asennus. Materiaalina käytetään yleensä leikattua levyä, jonka paksuus on vähintään 0,2 millimetriä ja välikappaleiden 50 x 50 mm palkki. Kun mittaleveys on 0,5 m ja levyn leveys 30 cm ja pituus 6 metriä, tarvitset 16 kappaletta. Yhden kortin kustannukset ovat noin 200 ruplaa kappaletta kohden, mutta 3200 plus 700 ruplaa palkkiin, jonka koko on 3900.
  5. Betonivaihto. Kuten aikaisemmista laskelmista tiedetään, 8 kuutiometriä tarvitaan perustuksen täyttämiseen. Yhden kuutiometrin betonimerkin M 300 hinta on 4200 ruplaa. Näyttää toteen, että konkreettiset kustannukset ovat 33 600 ruplaa.

  Laskettuaan työ- ja materiaalikustannukset, on mahdollista tiivistää, 1200 + 2240 + 4980 + 3900 + 33600 = 45920 ruplaa, nauhapohjan arvioidut kustannukset vapautuvat.

  Kuten tämä artikkeli? Arvosana: 2.00 / 5, äänet: 1

  Tee-se-itse-säätiö nauha - edut ja haitat

  Perusta aita aallotettu omat kätensä - askel askeleelta ohjeita