Egyptin kolmio. Oikea kulma ilman työkaluja.

Kuinka löytää 90 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Monet rakentajat kohtasivat tällaisen ongelman - miten löytää 90 asteen kulma tai miten selvittää - tylppä kulma (yli 90 astetta) tai akuutti (alle 90 astetta).

Emme palaa koulun geometriaan ja opimme nerokkaita sanoja, mutta harkitsen käytännössä, jossa jokainen henkilö, kirjaimellisesti yhden minuutin aikana, pystyy määrittämään, kuinka monta astetta tämä tai tämä kulma on. Ja 5 minuutin kuluttua voit tarkka kulma oikeaan kulmaan, eli 90 °.

Ota esimerkiksi.
Toisella puolella (jalka "a") mittaa 60 cm, sitten toisella puolella (jalka "b") mittaa 80 cm Jos pisteestä "a" pisteeseen "b" kohtisuora "c" on 100 cm a) kulma on 90 astetta. Jos enemmän, esimerkiksi 1,1 m, kulma on tylsää ja kun se on 0,9 m, kulma on akuutti. Näin ollen rakennustyönauhan ja kynän avulla saimme oikean kulman.

Nyt selvitään numerot 60 ja 80 ja miksi kohtisuorassa pitäisi olla 1 m. Otamme numerot "3,4,5" ja kerrotaan jokaisen numeron omalla keksinnöllisellä numerolla - esimerkiksi "5".

3 (kerro) 5 = 15 jalkaa
4 * 5 = 20 jalkaa
5 * 5 = 25 hypotenuus

Yllä olevassa esimerkissä otimme numerot "30, 40, 50" ja jokainen numero kerrottiin "2": llä, näin saimme tämän yhdistelmän:
30 * 2 = 60 jalkaa
40 * 2 = 80 jalkaa
50 * 2 = 100 hypotenusta

Kuinka tehdä 45 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Ennen kuin saavutat 45 asteen kulman, tee oikea kulma yllä kuvatussa järjestelmässä. Sitten jalan "a" ja "b" mittaamme samankokoisen ja suoritetaan hypotenuus. Mitataan hypotenuus ja jaetaan kahdella (/ 2). Vedä sitten viiva oikeaan kulmaan. Tällä tavoin jakoimme 90 astetta 45: een - kaksi yhtä suurta osaa 45 astetta.

Kuinka tehdä neliö oikealla kulmalla 5 minuutissa?

1 Liitämme kahden tasaisen puulevyn väliin siten, että yksi niistä on kohtisuorassa toisiinsa nähden.

2 Sitten mittaamme kaksi jalkaa edellä mainitun järjestelmän mukaisesti.

3 Saavuimme puurunkoon ensimmäiseen merkkiin.

4 Mitataan hypotenuus ja kiinnitetään se toinen osa.

5 Tarkista kaikki koot ja korjata ne kaikkialla.

Sytytysajoituksen asettaminen

Moottorin vakaalle toiminnalle on suurelta osin vastuussa sytytysjärjestelmä. Virheellisesti asetettu etukulma johtaa moottorin toimintahäiriöihin, käynnistysvaikeuksiin, nopeuden menettämiseen ja taputusten ja laukausten ulkoasuun.

Toinen mahdollinen syy, jonka vuoksi järjestelmää täytyy ehkä konfiguroida, on jälleenmyyjän purkaminen.

Asennetaan jakelija

Kaikilla autoilla tämä menettely tapahtuu eri tavoin. Jakelijan hyvin yksinkertainen asennus kotimaan "Muscovites", ZAZy ja GAZ. Jälleenmyyjien varsiin kuuluu kaksi eri kokoa. Akselissa on sama sektori, joka sijaitsee moottorilohkossa. Ajastimen asentamisen yhteydessä riittää, että kiinnittyy varren puolivälien suuntaan taajuusmuuttajan kanssa.

Suurin osa ulkomaisten autojen jälleenmyyjistä on erikoismerkkejä maamerkille, mikä yksinkertaistaa huomattavasti sen asennusta.

Jakajan asentaminen autoihin VAZ suoritetaan ensimmäisessä sylinterissä. Voit tehdä tämän asettamalla sen männän ennen TDC: tä (yläkuolokeskus), jossa puristusvoima tulee. Menettely tässä menettelyssä on seuraava.

 • Ensimmäisen sylinterin kynttilä putoaa ulos.
 • Sormella tai korkilla viiniä suljettu reikä muodostuu.
 • Kierrä kampiakselia myötäpäivään kruunukahvalla tai 36 mm: n pistoketjulla, joudut odottamaan puristamishetkeä (ilma alkaa työntää sormea ​​tai korkkia).
 • Vauhtipyörän kiertymisen jatkamisen varmistamiseksi on varmistettava, että hihnapyörän tunnistin vastaa ajoituslaatikon kannen keskimmäistä merkkiä. Ohjauskulma tässä tapauksessa on noin 5 °, mikä on hyväksyttävää "92." ja "95." bensiinille.

Nyt voit asentaa ajastimen. Sen rungon pitäisi olla sellaisessa asennossa, jossa kuvitteellinen linja jousilukkojen kannen läpi on yhdensuuntainen moottorin akselin kanssa. Jakelujakolaitteen roottori on suunnattava ensimmäisen sylinterin kosketukseen kansiin.

Jos kaikki ehdot täyttyvät, voit kiristää kiinnityspultit ja yrittää käynnistää moottorin (sytytystulppa ensimmäisestä sylinteristä on ruuvattava takaisin). Jos auto käynnistyy, kaikki on tehty oikein ja seuraava vaihe on sytytysajoituksen säätäminen.

Video - miten sytytysvirta voidaan asettaa VAZ 2106: lle, jos jakelija on ammuttu:

Jotkut asiantuntijat asentavat jakelijan johonkin sylintereistä. Tällöin ne eivät katso lainkaan tageja ja pyöritä kampiakselia käynnistimen kanssa. Tämä prosessi ei periaatteessa ole monimutkainen, mutta ilman tiettyjä taitoja on parempi liikkua ensimmäisen sylinterin läpi.

Miten sytytysajoitus voidaan asettaa

Sytytyksen ajastuksen säätö on välttämätöntä polttoaineen täydelliselle palamiselle kammioissa. Koska bensiini ei polta välittömästi, se on asetettava palamaan vähän ennen TDC-männän saavuttamista. Siksi kipinän esiintymistiheyden on oltava selkeästi säädettävissä.

Video - varhaisen sytytyksen ongelma VAZ 2106: ssa:

Tämän menettelyn suorittamiseen on useita tapoja. Monet käsityöläiset luottavat vain korviinsa ja haluavat tehdä kaiken korvaan. Jotkut automaattijärjestelmät käyttävät salamavalojen tai sytytysvalon sytytysajoitusta.

Sytytyksen säätö korvalla

Prosessi tapahtuu moottorin ollessa tyhjäkäynnillä moottorin ollessa käynnissä, moottori on lämmin (tarvittaessa voit kiristää kuristinta hieman vakaan toiminnan varmistamiseksi).

 • Jakajan rungon kiinnitysmutteri löystyy, minkä jälkeen sen hidas kierto eri suuntiin alkaa.
 • Jos moottorin nopeus on suurin, sinun täytyy yrittää "pogazovat". Jos jyrkästi painetta polkimella ei aiheuta häiriöitä, taputuksia ja laukauksia, ja kiihdytykset ovat nopeita, tarvittava asema löytyy.
 • Tästä kohdasta käännä venttiilirunko 1-2 ° myötäpäivään ja kiristä sen pidike.

Viimeinen kohta on välttämätön sen varmistamiseksi, että sytytys ei ole liian "varhaisessa vaiheessa", mikä aiheuttaa liiallista vastustusta kampiakselin kiertymiseen.

HUOM! Joskus ei ole mahdollista saavuttaa ihanteellista moottorin suorituskykyä johtuen polttoainejärjestelmän kokoonpanojen virheellisestä käytöstä tai huonolaatuisesta palavasta seoksesta. Tällaisissa tapauksissa sinun on täytettävä mahdollisimman optimaalinen ratkaisu, ja sytyttämällä kaasuttimen säätää sytytysvirta uudelleen.

Kipinäsyöttökulman asettaminen

Ensimmäisen sylinterin mäntä on asennettava yläasentoon kääntämällä kampiakselia, kunnes hihnapyörä vastaa ajoituslohkon ensimmäistä merkkiä.

Jakaja on suunnattava ensimmäisen sylinterin johtimen kosketukseen. Jos se osoittautuu toisessa suunnassa, tarvitaan vielä yksi vauhtipyörän täydellinen kierros. Voit myös etsiä haluamaasi asentoa purkamalla kynttilä ensimmäiseltä sylinteriltä.

Keskimmäinen suurjännitekaapeli on otettu pois jakajan kannesta ja sen kosketus on sijoitettu 5 mm: n etäisyydelle ajoneuvon "massasta". Jarrusuojan löysääminen, sytytysvirta on kytkettävä päälle.

Jakaja-kotelon hitaasti käännettäessä on välttämätöntä löytää paikka, jossa kipinöinti syntyy viiran ja "maadon" välisen kosketuksen välillä siirtämällä liukusäädintä vasemmalle / oikealle.

Seuraavaksi, siirtäen jakajan millimetriä vastapäivään, sinun on kiinni hetki, jolloin kipinän lakkaa olemasta, ja pidä sitten lukko.

Sytytysvirran säätö

Aluksi ensimmäisen sylinterin mäntä asennetaan TMV: tä edeltävään asemaan (kohdistetaan keskimmäiseen merkintään) edellä kuvatulla tavalla. Seuraavaksi yksi tavallinen auton polttimon lanka yhdistyy maahan ja toinen johdin, joka johdetaan kelalta jakelijalle.

Video - miten sytytysvirta voidaan asettaa lampulle:

Kun sytytysvirta on päällä, jakelukotelo pyörii eri suuntiin, kunnes valo syttyy. Venttiilin pysäyttäminen tässä asennossa täytyy olla kiinteä.

Erittäin harvoin on tapauksia, joissa kone toimii erinomaisesti merkkien huomattavien erojen vuoksi. Tämä voi johtua väärästä edeltävästä moottorikokoonpanosta tai venytysajoketjusta.

Erilaisten sytytystyyppien ominaisuudet, kosketuksen säätö

On olemassa kahdenlaisia ​​sytytysjärjestelmiä: sähköinen ja mekaaninen. Niiden kummankin etukulman asettaminen on sama, suoritetaan pyörittämällä jakokoteloa.

Merkittävä piirre on, että mekaanisessa jakelijassa muodostuu kipinöitä koskettimien avaamisen vuoksi. Siksi ennen kulmakulman asettamista on suositeltavaa tarkistaa ja tarpeen mukaan säätää niiden välinen rako. Tämä tehdään seuraavasti:

 • Kampiakseli pyörii, kunnes koskettimien välinen suurin etäisyys ilmestyy.
 • Koettimen avulla rako tarkistetaan. Jos merkkivalo poikkeaa valmistajan suosittelemasta (joka on erilainen kullekin auton mallille), ruuvit tulisi irrottaa ja yhteysryhmä on säädettävä.
 • Levyn liikuttamiseksi asetetaan tarvittava välys, jonka jälkeen säätöruuvi kiristetään ensin ja ohjausmittauksen jälkeen - kiinnitysruuvi.

Elektronisessa sytytysjärjestelmässä ei ole kontakteja, kipinän esiintyminen siinä tapahtuu erityisten antureiden ja kytkinten vuorovaikutuksen vuoksi. Etuna on korkeajännitteisen pulssin elektronisen järjestelmän luominen 1,5 kertaa suurempi kuin mekaaninen.

Tällöin kynttilöihin muodostuu suuri kipinö, joka edistää polttoaineen syttymistä ja polttamista, kiertymisen lisääntymistä, lähtöominaisuuksien parantamista jne. Elektroninen sytytysjärjestelmä vaatii vain oikean etukulman asettamisen.

Riippumatta käytetystä jakelijasta ja valitusta säätömenetelmästä ajoneuvon käytön aikana, saattaa olla tarpeen säätää ajoituskulmaa.

"Varhaisella" sytytyksellä auto alkaa hyvin, mutta kiihdytyksen aikana kuuluu jatkuva räjähdys. Kun moottorin teho laskee "myöhään", polttoaineen kulutus kasvaa, jne.

Optimaalisten ratkaisujen etsimisen yhteydessä jakajakappaleen asentoa on syytä muuttaa kohtalaisesti (enintään 1-1,5 mm), minkä jälkeen on tarpeen kiinnittää pidike ja testata koneen liikkeessä. Joka tapauksessa, jotta saavutat parhaan moottorin suorituskyvyn, sinun on kokeiltava vähän.

Katso, milloin ja miten korvata polttoainesuodatin, koska polttoaineiden laatu huoltoasemilla jättää paljon toivomisen varaa.

Miten valita auton akulle lue täältä. Hänen työstään riippuu siitä, onko sinulla ongelmia laitoksen moottorissa, etenkin talvella.

Suosittelemme tekemään reitin autolla http://voditeliauto.ru/poleznaya-informaciya/interesnoe-dlya-voditelej/raschet-rasstoyanij.html kaupunkien välillä ja tulosta kartta ennen matkaa.

Video - kuinka sytyttää VAZ 2109:

Kuinka tarkasti merkitä oikea kulma maanpinnalla, jolla ei ole kohoumaa?

Tässä tapauksessa tunnettua pythagoraania käytetään oikean kulman rakentamiseen - oikeassa kolmiossa jalojen neliösumman summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö. Toista tällaista rakennetta kutsutaan "Egyptin kolmioksi", koska pyramidien kulmat on rakennettu saman periaatteen mukaan. Kiinnitä rakennekaapeli tulevan rakenteen toisen puolen pääseinämää vasten. Tämä rivi ei muuta asentoaan. Johtoon, jossa rakennuksen nurkassa on, kiinnitä toinen johto ja siirrä se sivuun muodostaen toisen kohtisuoran sivun rakennusta. Ensimmäisen johteen mittaa 4 metriä nurkasta muodostavalta pisteeltä. Samasta pisteestä, mutta eri johto mittaa 3 metriä. Säädä täysin erillinen johto 5 metrin pituudella (etäisyys voidaan liittää kirkkaisiin nauhoihin). Seuraavaksi toimi 2 henkilöä. Yksi henkilö pitää viiden metrin kaapelin äärimmäistä pistettä pääsulkun johtoon 4 metrin etäisyydellä. Toinen henkilö yrittää vetää 5 metrin johtoa 3 metrin päähän toisesta johdosta, toinen puoli on siirrettävissä rakennuksen aikaansaamiseksi. Vedä tai siirrä sivu niin, että 5 metrin ja 3 metrin johdon äärimmäiset kohdat on kytketty. Ja päähaaran johto / linjan ja sivupinnan julkisivun välinen kulma on suorassa eli 90 astetta. Ja lauseella näyttää tältä - 4 ² (16) + 3 ² (9) = 5 ² (25) 25 = 25

Ota kolme palkkia (säleet, hallitsijat, metalliset nauhat ja jotkut kovat duralumin elementit rakentamiseen). Tee niissä kaksi reikää, joiden läpimitta on 4-6 mm. Reikien keskipisteiden välisten etäisyyksien tulisi viitata toisiinsa 3: 4: 5 (esimerkiksi 60 cm, 80 cm ja 100 cm tai 15 cm, 20 cm ja 25 cm). Kiinnitä silmukat ruuveilla (pultit) kolmioon. Tuloksena on oikea kolmio, jonka oikea kulma on lyhyiden sivujen (jalkojen) välissä. Mitä kauemmin kolmiot ovat, sitä tarkempi on oikea kulma. Mutta liian pitkät palkit voivat olla vinossa tai taipumaan valmistus- tai käyttöprosessissa.

Toinen vaihtoehto: ota kolme pehmeää lankaa, joiden pituus on sama, esimerkiksi 3 4 ja 5 m, todella noin 10-20 cm pitemmälle. Lankojen päissä on renkaita. Voit ajaa kahta tappia (putkipaloja) maahan, esimerkiksi ensin 3 metrin etäisyydeltä, heittää renkaat tangoista ja tehdä silmukka jonnekin lankaosan keskiosaa "kierteellä" ja valitse ylimääräinen pituus niin, että lanka ulottuu mahdollisimman suoraiseksi tappien väliin. Samalla tavalla venytät toista johtoa tangoista 4 metrin etäisyydellä niiden väliin ja kolmasosasta 5 metrin etäisyydellä. Nyt vaaditun oikean kulman yläosaan ajettakoon yksi tappi. Heitä 3 ja 4 metrin pitkät johdot. Kierrä johtojen toiset päät avustajiisi toisiinsa. Kolme lankaa (5 m) on myös kierretty näihin tappeihin. Sitten avustajat hajaantuvat tarvittaviin suuntiin ja valitsevat tangon asemat kädessään (pitämällä ne tiukasti pystysuorassa) niin, että kaikki kolme johdinta ovat taudit. Kun tämä asento on saavutettu, kulma on lähellä suoraa.

Muita suhteita voidaan myös käyttää, jos niiden välillä havaitaan vain pythagoralaisten lause, esimerkiksi 5, 12 ja 13, tai 7,24 ja 25.

Johdinkulman asettaminen

Miten sytytysmoottori asetetaan dieselmoottoriin

Yksi tärkeimmistä eroista dieselmoottorin ja bensiinimoottorin välillä on dieselpolttoaineen syttymisperiaate. Polttoaine-ilmaseoksen sytyttäminen dieselmoottorissa toteutetaan itsesydämisellä dieselpolttoaineella kosketuksesta esipuristettua ja kuumennettua tällaisen puristusilman seurauksena sylintereissä.

Sytytysmoottori dieselmoottoriin merkitsee muutosta polttoaineen ruiskutuksen etukulmaan, joka toimitetaan tarkasti määritellyssä momentissa puristusveton lopussa. Jos kulma asetetaan eri tavoin kuin optimaaliset parametrit, polttoaineen ruiskutus ei ole ajankohtainen. Tuloksena on seoksen riittämätön palaminen sylintereissä, mikä aiheuttaa moottorin tuhoisaa epätasapainoa.

On syytä muistaa, että jopa pienet poikkeamat polttoaineen ruiskutuskulman asettamisen yhteydessä voivat aiheuttaa dieselmoottorin vakavan vahingon.

On käynyt ilmi, että dieselmoottorin sytytysjärjestelmä on ymmärretty voimayksikön tehonsyöttöjärjestelmän tärkeimpänä elementtänä - korkeapainesäiliöpumppu (korkeapainepumppu). Useimmissa dieseleissä tämä erityisesti dieselmoottoreiden kanssa yhdistetty laite vastaa dieselpolttoaineen oikea-aikaisesta annostelusta moottorisylintereihin.

Kuinka asettaa injektionestokulman dieselmoottorille

Tällaisissa tapauksissa syntyy usein tarve asentaa sytytysmoottori dieselmoottoriin omiin käsiisi:

 • Dieselmoottorin käynnistämisen on korjattava samanaikaisesti ajoitusvyön vaihtamisen kanssa;
 • polttoainepumpun purkamisen jälkeen polttoainepumpun hihnapyörää ei ole mahdollista asentaa erityisten tarrojen mukaan;

Yksi suosituksista ennen dieselmoottorilaitteiden analyysiin liittyvän työn aloittamista on kiireellinen tarve merkitä ja päivittää kaikki merkit. Tällöin riittää pieniä lyöntiä maalilla tai laatumerkillä. Tämä helpottaa ruiskutuspumpun hihnapyörän jälleenkokoamista ja asentamista, mikä automaattisesti poistaa tai minimoi mahdolliset sytytysvirheet.

Voit asettaa sytytyksen dieselmoottoriin useilla eri tavoilla:

 • tarkasti merkitty (saatavuuden mukaan);
 • valintaperuste kokeellisesti;

Kulman määrittäminen tunnisteilla

Ensimmäinen tapa, jolla dieselmoottorin sytytyskulma (dieselpolttoaineen ruiskutuksen momentti) asetetaan itsestään merkkien mukaan merkitsee polttoainepumpun siirtymistä. Tämä menetelmä sopii dieselmoottoreihin, joissa on mekaaniset polttoainelaitteet.

Injektointikulma on säädettävissä ruiskutuspumpun pyörimisen vuoksi akselin ympäri. Menetelmä on myös mahdollista, kun nokka-akselin ketjupyörä pyörii keskittimen suhteen. Tämä menetelmä sopii niille rakenteille, joissa pumpussa ja hihnapyörässä ei ole jäykkä kiinnitys.

 1. Jos haluat säätää sytytysmoottoria dieselillä omilla käsilläsi, sinun on käännettävä moottorin takaosaan ja päästä vauhtipyörään tarvittaessa poista suojakotelo.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy löytää pysäytin vauhtipyörällä, joka lasketaan erikoispaikkaan.
 3. Tämän jälkeen vauhtipyörä on käännettävä käsin (avaimen tai muun laitteen avulla). Vauhtipyörän kytkeminen tarkoittaa, että moottori pyörii. On tarpeen kiertyä myötäpäivään siihen hetkeen asti kuin ylempi pysäytyslaite toimii.
 4. Kiinnitä sitten ruiskupumpun käyttöakseli. On mahdollista, että käyttökytkimen mittakaava, jonka kautta pyöriminen lähetetään, on yläasennossa. Tällöin ruiskutuspumpun laipan etiketti yhdistetään nollamerkillä taajuusmuuttajaan.
 5. Tunnisteiden kohdistamisen jälkeen kiinnityspultit voidaan kiristää. Vetokytkimen säätöasteikon sijainti, joka on erilainen kuin ylempi, tarkoittaa, että vauhtipyörän pidintä on nostettava, minkä jälkeen moottorin kampiakselia kierretään vielä kerran. Seuraavaksi mittakaavan sijaintia ohjataan uudelleen.
 6. Vetoketjupulttien kiristämisen jälkeen vauhtipyörän pysäytin kohoaa, kampi pyörii 90 °, sitten tulppa asetetaan uraan.

Viimeinen vaihe on asentaa vauhtipyörän suojus paikalleen ja kiristä kiinnityspultit. Lisäksi moottori käynnistyy, sen työtä analysoidaan. Valmiustilassa toimivan yksikön tulisi toimia sujuvasti ja varovasti, ilman vikoja ja vääntymistä. Dieselmoottorin kova työ, johon liittyy räjäytystyöt, ei ole hyväksyttävää.

Seuraavaksi sinun on tarkistettava asetetun laitteen oikeellisuus, välttäen vakavia kuormituksia. Lämmitä moottori käyttölämpötilaan ja arvioi voimalaitoksen kiihtyvyys, reaktio kaasupolkimen painamiseen. Pakokaasujen värin tarkkailu on myös välttämätöntä, koska polttoaineen ruiskutuksen myöhäisen ennakkakulman mukana seuraa moottorin harmaa-musta savu.

Oikean ruiskutuskulman valinta

Voit säätää kokeellisesti sytytyskulman dieselmoottorilla seuraavasti:

 1. Hihnapyörän asennuksen jälkeen käynnistetään dieselmoottori. Jos moottori ei käynnisty, ruiskupumpun hihnapyörä kääntyy hihnan suhteen useisiin hampaisiin (2-4). Yritä sitten käynnistää moottori uudelleen.
 2. Koodi moottori, kun edellä mainitut manipuloinnit alkavat, arvioida sen työtä. Ilmeisten koputusäänteiden esiintyminen tarkoittaa, että polttoainepumpun hihnapyörä on käännettävä hampaan päälle tai kahdella pyörimissuuntaan nähden. Paksun harmaan savun ulkonäkö voi viitata myöhäiseen injektointikulmaan. Tässä tilanteessa pumppupyörä pyörii yhtä hammasta pyörimissuunnassa.

Moottorin toiminnan positiivisten muutosten puute edellyttää polttoainepumpun kiertymistä akselin ympäri. Tällaisella kääntämisellä on tarpeen saada moottori optimaaliseen toimintaan. Paras vaihtoehto olisi työskennellä dieselmoottorissa tässä tilassa, kun se on hyvin vähän ennen räjäytyksen alkamista. Knockit ovat selvästi havaittavissa moottorin äänellä.

Toinen käytettävissä oleva menetelmä käsittää seuraavat vaiheet:

 • Korkeapaineletku puretaan ensimmäisen sylinterin suuttimesta. Läpinäkyvä muoviletku on asetettava tiukasti poistettuun putkeen ja asetettava se pystysuoraan asentoon.
 • Tämän jälkeen voit käynnistää sytytyksen ja kääntää pumpun hihnapyörän. Hihnapyörä pyörii mahdollisimman varovasti, hitaasti ja huolellisesti.
 • Seuraavaksi sinun on valvottava putkessa olevan polttoaineen määrää ja määritettävä yläraja.
 • Huomaa, kun putkessa olevan dieselin taso on korkein, sinun on tehtävä merkki hihnapyörästä.
 • Merkitse sitten moottorin kampiakseli ja nokka-akseli.

Käynnistyksen jälkeen moottori arvioidaan. Polttoaineen ruiskutuksen säätötoiminnan varhaisen tai myöhäisen kulman määrittämisen yhteydessä on toistettava.

Varhaisen tai myöhäisen sytytyksen määrittäminen

Moottorin vakaus, sen teho, polttoainetehokkuus jne. Riippuvat suoraan sytytysjärjestelmän oikeasta asennuksesta ja keskeytyksestä. Normaalisti nelitahtimoottoreissa polttoaineen ja ilman seoksen on sytytettävä puristussykkeen päättyessä, eli juuri ennen kuin mäntä nousee yläkuolokohtaan. Tämä sytytyshetki johtuu siitä, että seos vaatii tiettyä aikaa palamista varten, minkä jälkeen laajenevien kaasujen energia työntää mäntää alas ja työtaistelu alkaa.

Hidas tai aikaisin sytytys on välttämätöntä ymmärtää sytytysjärjestelmän viive tai eteneminen suhteessa siihen asentoon, jossa mäntä on sylinterissä. Toisin sanoen sytytyskynyn kipinä muodostuu ja sytyttää polttoaine-ilma-seoksen ei optimaalisella hetkellä, kun mäntä lähestyy TDC: ää, mutta aikaisemmin tai myöhemmin kuin tällä hetkellä. Tätä ilmiötä kutsutaan varhaisesta tai myöhäisestä sytytyksestä. Tästä syystä sellaisten ajoneuvojen omistajat, joissa CPP: n itsesäätelymahdollisuus (sytytyskulma) toteutuu, kohdistuvat usein sytytystulpan tarpeeseen.

Kuinka ymmärtää, että sytytys tapahtuu myöhemmin tai aikaisemmin

Polttoaineen ja ilman työseoksen sytyttäminen sylintereissä etukäteen tai viivästymisellä johtaa tiettyihin moottorin toimintahäiriöihin. Sen tärkeimpien ominaisuuksien luettelossa, joiden avulla voidaan tunnistaa virheellisesti asennettu sytytysvirta, on korostettava:

 • moottorin käynnistysvaikeus;
 • havaittavissa oleva polttoaineen kulutuksen kasvu;
 • moottori menettää kiihdytyksen, tehonlaskujen;
 • epävakaa toiminta tyhjäkäynnillä;
 • herkkyys kaasupolkimen painamiseen;
 • moottorin ylikuumeneminen ja räjähdys;

Virheellinen sytytyskulma voi ilmetä ominaisuuksina, jotka annetaan pakokaasujärjestelmälle, kaasuttimeen jne. On aivan ilmeistä, että polttomoottorin jatkuva toiminta, jossa on sytytetty sytytyksen etenemiskulma, voi johtaa vakavampiin moottorihäiriöihin varsinkin tasaisen räjähdyksen tapauksessa.

Suosittelemme myös lukemaan artikkeli moottorin räjäytyksestä. Tässä artikkelissa tutustutaan räjähdyksen syihin sekä pääominaisuuksiin ja tapoihin eliminoida moottorin sylinterien polttoaineen poikkeava räjähdyspolttomoottori.

Virheellisen sytytyskulman seuraukset

Sekä myöhempi että aikaisempi sytytys haittaavat moottorin toimintaa ja voimavaroja. On lisättävä, että teho ja polttoaineen kulutus eivät riipu oikeasta sytytysajastuksesta. Jos sytytystulpan kipinöinti muodostuu ennen asetettua aikaa, laajenevien kaasujen paine alkaa vastustaa männän nousua TDC: ssä (varhainen sytytys). Työseoksen sytyttäminen sen jälkeen, kun mäntä alkoi liikkua alaspäin TDC: stä, johtaa siihen, että polttoaineen vapautunut energia "saa kiinni" männän kanssa ja tulee pistorasiaan, mutta ei tee hyödyllistä työtä (myöhemmin sytytys).

Varhaisen sytytyksen tapauksessa nouseva mäntä vaatii suuren puristusvoiman tuloksena olevien kaasujen vaikutuksesta seoksen ennenaikaisen palamisen seurauksena. CPG: n ja CMR: n kuormitus tällaisissa olosuhteissa kasvaa merkittävästi.

Varhaisen sytytyksen merkit ilmestyvät seuraavien oireiden muodossa:

 • metallisen soittoäänen ilmaantuminen moottorin toiminnan aikana, joka on sijoitettu sylinterilohkon alueelle;
 • kelluva joutokäyntinopeus, moottori on epävakaa;
 • "kaasun" painamisen jälkeen on tauko, moottori ei "vedä" eikä ylitä polttoainetta;

Myöhemmin sytytys aiheuttaa myös huomattavia vaurioita moottorille. Seoksen palaminen tässä tapauksessa tapahtuu paineenalennuspaineessa ja polttomoottorin sylinterin tilavuuden lisäämisessä. Polttoaine-ilmaseoksen polttaminen, joka polttaa männän työtahdin aikana, rikkoutuu. Tämän seurauksena myöhäisen sytytyksen merkkejä ovat:

 • moottori on menettänyt tehon, kiihdyttämisen vuoksi sinun on painettava voimakkaasti kaasua;
 • polttoaineen kulutuksen huomattava lisääntyminen;
 • moottori on voimakkaasti päällystetty sedimentillä ja hiilellä;
 • seoksen virheellinen polttaminen johtaa moottorin ylikuumenemiseen;

Sytytysajoituksen asettaminen tehdään itse

Oikein asetettu sytytysajoitus sisältää CPP: n säätämisen. Sytytyskulman korjaaminen on välttämätöntä tyhjäkäynnillä. On pidettävä mielessä, että optimaaliset joutokäyntinopeudet katsotaan kierroksiksi 850-900 rpm. Sytytysnopeuden kallistuskulma on myös tietyissä rajoissa -1 (negatiivinen) +1 (positiivinen) asteeseen. Määritetty tutkinto on aste suhteessa TDC: hen.

Useimmiten käytetään stroboskooppia sytytysajan ajaksi. Tämä ratkaisu mahdollistaa tarkkuuden asennuksen aikana. Laitteen puuttuessa voit myös käyttää ohjausta.

Määritetty valaisin on kytketty sytytysmoottorin positiiviseen liittimeen ja myös kytketty maahan. Seuraavaksi tarkastelemme tärkeimpiä käytettävissä olevia sytytystapoja seuraavassa esimerkissä kotimaisista "klassikoista":

Ignition control by strobe

 • moottori on lämmitettävä käyttölämpötilan saavuttamiseksi;
 • stroboskooppi on kytketty laivaverkkoon;
 • irrota jakelukytkimen jakokappaleen lukkomutteri;
 • hälytyksen laukaisuanturi asetetaan ensimmäisen sylinterin suurjännitejohtoon;
 • tyhjiökorjausletkun ollessa läsnä, on tarpeen poistaa ja liittää ilmoitettu letku;
 • Strobe-valo on suunnattu kampiakselin hihnapyörään;
 • moottori käynnistyy ja toimii tyhjäkäynnillä;
 • jakelijan runko on käännetty;
 • katkaisijan jakajan kotelon sijainti on kiinnitetty siten, että hihnapyörä vastaa ajankohdan vastaavaa merkkiä;
 • kun tarrat on kohdistettu, kiinnitysmutteri kiristetään;

CPP: n asettaminen ohjauslamppuun

Jos käytetään sytytystapojen käyttämistä polttimoon, moottorin kampiakselia on tarpeen kääntää siten, että kampiakselin hihnapyörän merkki on sama kuin ajoitinkansiin merkitty merkki. Samaan aikaan sytytysjakajaan liukusäätimen on osoitettava ensimmäisen sylinterin sytytystulpan johto.

Lisäksi irrotuslevyn salpamutteri irtoaa, minkä jälkeen toinen lanka polttimesta kytkeytyy johdosta, joka kulkee sytytystulppaan jakelijasta. Lampun toinen lanka asetetaan maahan. Sytytysvirta on sytytettävä ja pyöritettävä jakokoteloa myötäpäivään, kunnes ohjausvalo lakkaa polttamasta. Tämän jälkeen sinun on varovasti käännettävä jakelijan runko takaisin, eli vastapäivään. Kun määrität asennon, jossa hehkulamppu syttyy, ajastimen kotelo on asetettava tähän asentoon. Kiinnitys suoritetaan kiristämällä jakamutteria.

Muita tapoja määrittää ja tarkistaa auton sytytys

Voit myös asettaa kipinäsytytyksen tai valita itsenäisesti kulman, kun moottori toimii vakaimmalla ja tasaisemmalla tavalla. Helpoin ja vähiten tarkka tapa on asentaa moottorin toiminnan perusteella. Säädä moottorin johtoa ja löysää sen jälkeen mutterikiinnityslevyn jakolaite. Seuraavaksi sinun on pyörittävä jakelukoteloa myötäpäivään ja vastakkaiseen suuntaan ja etsittävä asentoa, jossa moottori käy tasaisesti ja kääntyy XX: n korkeimmaksi. Tämän jälkeen käännä katkaisijan runko muutama astetta myötäpäivään ja kiristä jakelumutteri.

Kipinän sytyttämisen asettamisen yhteydessä on yhdistettävä kampiakselin hihnapyörän ja ajovyöh- dän merkit ja merkinnän liukusäätimellä on ilmoitettava ensimmäisen sylinterin johto. Tällöin jakelukotelon mutteri irtoaa, minkä jälkeen keskimmäinen suurjännitejohto irrotetaan jakajan kannesta.

Ota sitten yhteys johtoon lähellä "massaa" (etäisyys noin 5 mm.) Ja sytyttää sytytysvirta. Tämän jälkeen katkaisinkoteloa pyöritetään 20 astetta myötäpäivään. Nyt kehoa on pyöritettävä takaisin hetkeen, jolloin kipinöinti ilmenee "massan" ja viiran yhteyden välillä. Tässä asennossa jakokotelo on kiinnitettävä katkaisijan kiinnitysmutterilla.

Lopuksi on tarpeen tarkistaa CPP: n oikeellisuus liikkeessä. Lämpimällä moottorilla autoa nopeutetaan 40-45 km / h, jonka jälkeen neljäs vaihde kytketään ja kaasupoljin on täysin painettu. Seuraavaksi sinun on arvioitava räjähdysaste. Sitä pidetään normaalina, kun välittömästi 4. vaihteen kytkemisen jälkeen räjäytys on lyhytaikaista (2-3 sekuntia), mutta katoaa, kun ajoneuvo kiihtyy. Jos räjähdys jatkuu kiihdytyksen jälkeen, varhaisen sytytyksen todennäköisyys on suuri. Jos ei ole räjähdystä hetkellä, kun 4. vaihde on kytkettynä, sytytys on myöhemmin. Tällaisissa tapauksissa CPD: n säätö olisi toistettava optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.

Sytytysajoitus

Sytytysjärjestelmä on suunniteltu vaikuttamaan seoksen sytytys tiettyihin ajankohtiin, minkä jälkeen polttoprosessi alkaa. Sytytysjärjestelmän toiminta vaikuttaa moottorin tehoon, polttoaineen kulutukseen ja haitallisten aineiden pitoisuuteen pakojärjestelmässä.

Kun mäntä pakkaa seoksen polttokammiossa, paine nousee noin 30 baariin ja lämpötila nousee 600 asteeseen. Seoksen polttamiseen tarvitaan kipinäpurkaus, joka tuottaa sytytystulpan. Sähkövirran purkautuminen kertyy sytytyspatteriin ja vaihtelee 20 - 40 kilovoltin välillä.

Paremman polttoprosessin on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Poistumiselle vaadittu aika;
 • Riittävä ruiskutusilma-polttoaineseos;
 • Seoksen koostumus;
 • Seoksen tulisi olla homogeeninen;
 • Kipinän purkauksen suuruus;

Sytytyksen ajoitus (CPD)

Kampiakselin pyörimisnopeuden kasvaessa seoksen palamisaika pysyy ennallaan ja mäntä alkaa siirtyä nopeammin. Heti kun mäntä laskeutuu yläkuolokohdasta (TDC), seos palaa liikaa ja mäntään kohdistuva paine laskee merkittävästi. Tämä saattaa heikentää moottorin tehoa.

Lisäksi, kun nostetaan moottorin kuormitusta samaan aikaan kampiakselin pyörimisnopeuden kanssa, se hetki, jolloin seos on palanut, tulee tapahtua myöhemmin. Kun seoksen määrä kasvaa ja pakokaasujen määrä seoksessa pienenee, palamisnopeus kasvaa. Kipinän purkautumisen tulisi tapahtua, kun kaasunpaine eri moottoritoiminnoissa on optimaalinen.

Tämän perusteella voimme päätellä, että seoksen pitäisi syttyä jonkin verran etukäteen, eli ennen kuin saavutetaan TDC-mäntä. Lisäksi edistyksen on oltava sellainen, että seos poltetaan kokonaan sen jälkeen, kun mäntä laskee TDC: stä.

Sytytysmomentti määräytyy kampiakselin asennon suhteessa yläkuolokohtaan ja se mitataan asteina. Tätä kulmaa kutsutaan sytytysajoitukseksi (POP). Kaikki kulmamuutokset suhteessa TDC: hen kutsutaan myöhään (muutos tapahtui TDC: lle) tai aikaisin sytytys (siirtyminen TDC: stä). Pyörivän akselin pyörimisnopeuden kasvaessa etenevän kulman pitäisi kasvaa.

Video - Mikä on sytytyksen etukulma

Sytytys VAZ 2106: n asettaminen

Virheettömän sytytys vaikuttaa erilaisiin moottoriparametreihin, jotka vaihtelevat voimasta ja käynnistysnopeudesta. Lisäksi epäasianmukainen sytytysajoitus voi aiheuttaa moottorin ylikuumentumisen ja moottorin räjäytyksen, mikä yleensä johtaa kalliisiin ja erittäin epämiellyttäviin korjauksiin. Siksi on erittäin tärkeää tietää, kuinka sytytysvirta voidaan asettaa oikein.

Ensin sinun on varmistettava, että muut komponentit, kuten sytytystulppa, katkaisin, kondensaattori, sytytystulpat ja kaasutin, ovat kunnossa.

Käämikytkimet on tarkistettava testerin avulla. Jos se on OK, mene kondensaattoritestiin "latausmaksu". Tätä varten on parasta käyttää kvartsimittaria, joka näyttää tarkimmat arvot. On suositeltavaa vaihtaa katkaisijan koskettimet, jos niiden havaitaan sisältävän jälkiä nokista tai ruosteesta. Sitten on tarkistettava sytytystulpat ja varmistettava, että niillä ei ole hiiltä ja ne ovat täysin ehjät. Säädä kaasuttimen lopussa.

Säätötapa:

1. Avaa auton huppu ja etsi nokka-akselin kansi, johon ajastin on asennettu. Kaasun jakajalla on kolme erikoismerkkiä: kulman lyhyt asento on 10 astetta, keskimäärin 5 ja pisin 0 astetta. Samanlaiset tarrat sijaitsevat kampiakselissa. Syttymishetki näytetään niiden mukaan.

Irrota ensimmäisen sylinterin kynttilä ja kiinnitä se sormellasi tai erityisellä tulpalla. Pyöritä kampiakselia, kunnes syntyy paine, joka puristaa pistokkeen tai ei toimi tapilla. Käännä sitä sitten, kunnes jokin merkkivalo sopii kaasunjakajan eteen.

Irrota jakelija ja tarkista roottori. Ulompi kosketin on käännettävä ensimmäiseen sylinteriin. Merkkien kohdistamisen jälkeen piirrä kuvitteellinen linja, joka on yhdensuuntainen moottorin akselin kanssa. Jos näin ei tapahdu, irrota jakelupultti, irrota jakelija ja käännä roottori haluttuun asentoon. Kokoa kaikki osat uudelleen, mutta älä kiristä kiinnitysmutteria.

2. Ota testauslamppu ja kytke sen johdot seuraavasti: ensin käämin ulostuloon, jossa pienjännitekaapeli on tavallisesti kytketty ja toinen auton runkoon (maahan) ja sytyttää sytytysvirta. Lampun samaan aikaan täytyy välttämättä sytyttää.

3. Käännä jakolaitetta vastapäivään kääntämällä hitaasti, kunnes testauslamppu sammuu.

4. Sammuta sytytys, kiristä venttiilin mutteri ja aseta jakelija paikoilleen.

On myös toinen menetelmä syöttökulman asettamiseksi. Voit tehdä tämän käynnistämällä auton moottorin ja löysää mutteria 13 jarrulevyn alla. Vaihtelemalla roottorin sijaintia käynnissä olevassa moottorissa he yrittävät "kiinni" hetken, kun moottori käy sujuvasti eikä yritä pysähtyä. Menetelmän monimutkaisuus on siinä, että se vaatii hyvän korvan, jonka avulla voidaan arvioida moottorin suorituskykyä äänellä ja riittävällä visuaalisella havainnolla.

Se on kaikki. Jokainen kuljettaja voi asettaa sytytysvirheen, jolla on pieni käsitys auton laitteesta.

Sytytysvirran säätö: askel askeleelta

Monet autojen, moottoripyörien, moottoripyörien ja muiden ICE-ajoneuvojen aloittaneilla omistajilla saattaa olla ongelmia sytytysjärjestelmän kanssa. Katsotaanpa, kuinka oikein sytyttää autojen, moottoripyörien ja muiden laitteiden sytytys.

Sytytysjärjestelmät bensiinimoottoreissa: laite

Ilman tätä järjestelmää kaikkien moottoreiden toiminta on yksinkertaisesti mahdotonta. Se vastaa polttoaineen sytyttämisestä polttokammioissa tiettynä ajankohtana. Tällaisia ​​järjestelmiä on useita. Ensimmäinen on kosketus, jossa pulsseja syntyy yhteyksien katkaisussa.

Määritä myös kontaktiton järjestelmä. Tässä pulsseja tuotetaan elektronisilla kytkimillä. Voit silti valita täysin elektronisen järjestelmän, jota ohjaa mikroprosessori. Tällainen kontaktiton järjestelmä on "Uralissa". Miten sytyttää moottoripyörän "Ural" sytytys, voit oppia lisää.

Kaksitahtimoottoreihin, joita usein löytyy vetoajoneuvoista, mopedeista ja skoottereista, magnetoa käytetään kipinän laukaisulaitteena. Tässä emf: n periaate toimii. Kestomagneetti pyörii käämeessä ja niin syntyy pulssia.

Jokaisessa järjestelmässä on useita peruselementtejä. Joten akkua käytetään virtalähteenä, ja jos moottori on käynnissä, generaattori. Kytkin toimii mekaanisena lukituksena. Se suorittaa usein useita toimintoja. Energiaakku on joko käämi tai kapasitiivinen ajaa. Kynttilöitä käytetään myös järjestelmässä. Niillä on kaksi elektrodia lyhyen matkan päässä toisistaan. Kynttilä on posliinista valmistettu eriste, joka on kiinnitetty lankaan. Keskiosassa on johdinelektrodi, ja toista elektrodia käytetään langalla. Miten sytytysvirta säädetään? Se on helppoa.

Ota yhteys sytytysperiaatteeseen

Tämän laitteen avulla voit saada riittävän suuren kipinän kynttilän koskettimiin. Autojärjestelmän jännite voi olla jopa 30 000 V. Jotta kipinöinti tuotettaisiin, pistokkeen kosketus on kytketty käämiin. Kiitos hänelle, että tällainen korkea jännite on luotu. Kelalle syötetyt signaalit tarjoillaan käyttämällä erityistä kontaktiryhmää. Kun koskettimet avataan erikoismekanismilla, syntyy kipinä.

Jotta moottori toimisi tehokkaasti, on välttämätöntä, että kipinän muodostumisnopeus vastaa täysin mäntäryhmän sijaintia polttokammiossa. Tämän saavuttamiseksi käytä hyvin suunniteltua mekanismia - jälleenmyyjä, joka lähettää pyörivän energian katkaisijalle.

Tällaisen järjestelmän haittapuolista erotetaan mekaanisen kulumisen suuri vaikutus muodostumisprosessiin ja kipin laatuun. Se vaikuttaa myös merkittävästi polttomoottorin laatuun ja vaatii säätöä. Siksi on tärkeää tietää, miten sytytysvirta säädetään.

Koskettamaton sytytys

Tämä henkilöautojen sähkölaitteiden ryhmä ei ole riippuvainen jakelijasta. Kipinänmuodostusprosessin päälaitteena pidetään transistorien kytkemistä sekä erityistä anturia. Tässä järjestelmässä kipinän laadun ja kontaktiryhmien pinnan puhtauden välillä ei ole riippuvuutta - tämä on tae siitä, että kipinät ovat erittäin korkealaatuisia eri tekijöistä riippumatta. Tällaisessa järjestelmässä käytetään katkaisijan jakelua, joka vastaa virran toimittamisesta tällä hetkellä tarvittavalle kynttilälle.

Elektroninen järjestelmä

Tässä seos syttyy ilman mekaanisia laitteita ja liikkuvia osia. Erityisten antureiden ja ohjausyksiköiden avulla kipinää muodostuu juuri oikeaan hetkeen. Tämän laitteen avulla polttomoottorin työ paranee huomattavasti, sen teho kasvaa ja polttoaineen kulutus vähenee. Lisäksi sähköinen sytytys on erittäin luotettava eikä käytännössä edellytä muutoksia.

Asetusvirheiden syyt

Ennen kuin ilmoitat, kuinka sytytysvirta säädetään, sinun on selvitettävä, mikä aiheuttaa tehdasasetusten menetyksen. Useimmiten auton, moottoripyörän tai muun ajoneuvon kuljettaja on syyllinen. Autoilijat voivat eri syistä poistaa jakelijan tai jakelijan. Sen jälkeen, kun sen huolto, muut komponentit on korjattu ja jälleenmyyjä palaa oikeaan paikkaansa, moottori ei enää voi toimia tehokkaasti. Joskus se ei edes alkane.

Miksi niin? Kyseessä ovat kaikki tehtaalla asennetut tarrat. Autojen omistajat alkavat harvoin miettiä merkintöjen merkitystä.

Ajoituskulma

Tämä on yksi tärkeimmistä parametreista. Se määrittää koko järjestelmän oikean toiminnan. Tämä on aika, jonka aikana polttoaineseoksen sytytys tapahtuu kipinöillä. Momentti voidaan määritellä kampiakselin asentoon impulssin hetkellä, joka toimitetaan eteenpäin männän TDC: n asteina.

Seoksen kestoaika kestää tehokkaasti. Nopeus, jolla liekki leviää, on 20 m / s. Jos sytytys tapahtuu yläkuolokohdassa, polttoaine poltetaan laajennuspaikassa ja osittain vapautettaessa. Tämän seurauksena männän paine ei riitä. On välttämätöntä valita oikea hetki - sitten kaasujen paisumisen ja palamisen paineet putoavat TDC: hen.

Miten sytytysvirta voidaan säätää WHA: ssa?

Työ vaatii työkaluja. Se on avain 13: lle, voltimeterille ja myös avain kynttilöille. Sytytä sytytyshetki pitäisi olla ensimmäisellä tai neljännellä sylinterillä. Harkitse ensimmäinen vaihtoehto.

Useimmissa VAZ-malleissa vääntömomentti säädetään ajoituslaatikon merkkien avulla. Näet, että on kolme tunnusta - pitkä, keskikokoinen ja lyhyt. Joten lyhyt merkki - kulma on 10 astetta. Keskimäärin on 5 astetta, ja pitkä arvo vastaa 0 astetta.

Yläkuolokohdan sijainti on merkitty hihnapyörän reunaan. Hihnapyörän keskiöön merkinnän alueella on erityinen virtaus.

Sytytyksen ohjaus

Ensimmäinen vaihe on ruuvaamalla kynttilä ensimmäiseen sylinteriin. Tämän jälkeen reikä on suljettava kumitulpalla. Lisäksi erikoisnäppäimen avulla täytyy kääntää kampiakselia, kunnes ensimmäinen sylinteri menee puristusvetoon. Tämä on helppo ymmärtää - mäntä alkaa nousta ylös. Voit nähdä sen liikenneruuhka - se vähitellen puristaa ulos. Kierrä akselia, kunnes hihnapyörän merkki on täysin samassa ajokotelon kannen merkin kanssa. 95. bensiini sopii keskimmäiseen merkkiin.

Avaa nyt salvat ja irrota jakelija. Sen jälkeen, kun kampiakseli on kiertynyt, tämän mekanismin roottori tulee kääntyä niin, että ulompi kosketin kääntyy ensimmäisen sylinterin puolelle jakelukansiin. Tunnisteiden yhdistämisen jälkeen tarkastele venttiiliä ja piirrä linja salvan läpi - oikea kuvitteellinen linja on yhdensuuntainen moottorin akselin kanssa. Jos linja ei ole rinnakkainen, voit lisätietoja sytytyksen säätämisestä.

Kierrä mutteri, joka kiinnittää venttiilin ja käännä sitä ylös. Kierrä roottoria ja aseta se yhdensuuntaisesti moottorin akselin kanssa. Asenna ajastin, kiristä mutteri, mutta ei paljon. Sitten voit siirtyä hetken asennukseen.

Momentin säätö hehkulamppua käyttäen

Tätä varten sinun on liitettävä valmiiksi valmistettu hehkulamppu, jonka toinen pää on käämi, toinen pää maahan.

Kytke sytytysvirta päälle ja kierrä hitaasti ajastinta myötäpäivään. Jos lamppu sammuu, kaikki on oikein. Jos lamppu ei syty aluksi, kaikki on asetettu oikein. Kierrä nyt annostelua vastapäivään. Kun lamppu syttyy, kiinnitä roottorin asento ja kiristä asennusmutteri. Nyt voit sammuttaa moottorin ja jakajan kannen - takaisin paikalleen.

Miten sytytyksen ajoituksen säätöä voidaan käyttää?

Tämän menetelmän käyttämiseksi lämmitä moottori käyttölämpötilaan. Liitä sitten stroboskooppi verkkovirran virtalähteeseen. Laiteanturi asetetaan 1. sylinterin suurjännitejohtoon.

Seuraavaksi löysää katkaisumutteri, irrota letku tyhjöparametristä ja liitä se. Valo stroboskoopista suoraan kampiakselin hihnapyörään.

Käynnistä moottori ja anna sen käydä tyhjäkäynnillä. Käännä jakelukotelo ja kiinnitä sitten kotelon asento siten, että hihnapyörän merkki vastaa näytön suojakotelon merkkiä. Tämän jälkeen kiristä kiinnitysmutteri.

Ja jos sähköinen sytytys?

Useimmissa nykyaikaisissa autoissa moottoripyörät ja moottoripyörävalmistajat asentavat sähköisen sytytyksen. Katsotaanpa, miten sähköisen sytytyksen säätöä.

Ensinnäkin sinun on ehdottomasti tarkistettava kynttilöihin kertynyt hiili. Varmistetaan myös yhteystiedot. Jos jotkut niistä poltetaan, ne on vaihdettava.

Säädön hienosäätöä varten tarvitaan strobe. Jos ei ole, niin kipinämenetelmä tekee. Tätä tekevät ammattilaiset.

Säädä moottori lämmetäksesi käyttölämpötilaan. Jälleenmyyjän irrottamista ei tarvita, vaan se voi vain heikentyä. Ota keskusjohto jakelulta ja asenna mäntä ensimmäiseen sylinteriin yläkuolokohtaan.

Kytke nyt sytytysvirta päälle. Samaan aikaan sinun pitäisi olla lanka kelalta kädessäsi. Säädä venttiili myötäpäivään oikealla kädelläsi ja pidä haarniska johdin metallipinnan yli. Kierrä nyt toista suuntaan, kunnes näkyvät kipinät. Nyt tiedät, kuinka asettaa kontaktiton sytytys. Kiristä annostelija ja se on tehty.

jyrsimiin

Nykyaikaisissa murskausmalleissa valmistajat asentavat kosketuksettomia sähköisiä järjestelmiä. Ne koostuvat vauhtipyörän magneettipiiristä, käämistä, suurjännitekaapeleista ja sytytystulpista. Kaikki asetukset ovat tehtaalla ja usein ei tarvitse säätää. Kuinka sytyttää sytytysmoottori sähköisellä sytytyksellä? Analogisesti autoteollisuuden järjestelmien kanssa.

Voit myös säätää kelan ja magnetoelementin välistä rakoa. Tämä aukko on säädettävissä kahdella ruuvilla ja kelan offsetilla. Nykyaikaisilla varret, aukko saa olla enintään 0,8 mm.

Joissakin tällaisten maatalouskoneiden malleissa säätöjä ei yleensä toimiteta. Esimerkiksi DM-moottoreissa valmistaja ei antanut mahdollisuutta säätää jotain. Mutta nykyaikainen tekniikka tarjoaa tällaisen mahdollisuuden. Sytytysmoottorin säätö moottorilla - muuttamalla magneetin ja käämin välistä rakoa.

Moottoripyörät

Ensimmäinen asia on asettaa ensimmäisen sylinterin mäntä TDC: n sijaintiin. Tätä ohjetunnusta varten. Tässä tapauksessa voit myös säätää kynttilän ja roottorin kosketusta. Kierrä sitten lohkoa elektroniikasta vastapäivään, kun se on irrotettu sen kiinnityksestä. Tarkista nyt, vastaavatko tarrat. Käytä lamppua tarkistaaksesi jännite. Käännä lohkoa kunnes merkkivalo lakkaa polttamasta. Säädä sytytysvirta "Ural" -kohdassa.

Ymmärrä, että kaikki on tehty oikein, auttavat valoa. Sen pitäisi vilkkua kääntämällä kampiakselia.

Kipsi seinät majakkaissa, tasoitus tasossa ja kulmista

Sisäinen kulmakivi: toleranssit.

Kulmat - yksi vaikeimmista elementeistä seinien koristelussa. Päinvastoin kuin majakat kipsiseinillä, vaikeus on siinä, että pienin poikkeama, joka ei ole näkyvissä seinälle, näkyy selvästi nurkassa.

Suolauksen vaatimukset ovat melko tiukat:

 1. Linjan tulee olla täysin tasainen ja poikkeama enintään 1 mm.

Vaatimusten rikkominen johtaa kulman kaarevuuteen, huonekalujen huonontamisen vaikeuteen, tällaisen viimeistelyn ulkoiseen esteettiseen olemattomuuteen.

 1. Epäkelpojen puute: seinät ovat tiukasti pystysuoria, katot ovat vaakasuorassa.

Seinän huomattava kaltevuus vaikeuttaa saranoitujen huonekalujen, koristeelementtien kiinnittämistä, ei saa laittaa esineitä lähelle seinää (aina ylhäältä tai alemmalta).

 1. Tiukasti 90 astetta. Tätä on vaikea saavuttaa vanhoissa rakennuksissa, joissa on vinoja seiniä, virheettömiin taloihin.

Kompleksoi viestinnän pyörivien elementtien asennusta. Esimerkiksi lämmityksen aikana on vaikeampaa sijoittaa putki, koska standardi "kääntyy" on vain 90 ja 45 astetta.

Vaikeampaa kiinnittää muoviset pohjalevyt.

Pienet poikkeamat, vääristymät ovat sallittuja, mutta vain 1-2mm. Merkittävän alkukiertymän ansiosta on vaikeampaa saavuttaa laadullisia tuloksia. Siksi seinien kulmat karsiminen omiin käsiisi pidetään pelottavana tehtävänä.

Oikean kulman tekeminen.

Seinämän pieni kaltevuus, joka voidaan tasoittaa liuoksella - 15-20 mm. Voit tehdä työtä itse, sinun on noudatettava sääntöjä:

 1. Kipsiseinät majakkaissa. On laadullisesti vaikeata suorittaa työtä ilman asianmukaisesti määritettyjä referenssipisteitä. Majakat asetetaan putkilinjalle tai tasolle 10-15 cm etäisyydelle nurkasta.
 2. Seuraa järjestystä. Kipsi sisä- ja ulkokulmat eivät sovi heti. Aluksi he heittävät vesiliukoisen ratkaisun, antavat sen tarttumaan, vain silloin he asettavat pääosan.

Jos kohdistaminen edellyttää paksun liuoksen kerrosta, työ tehdään kahdessa vaiheessa: heittää yksi kerros, anna sen kovettua, sitten toinen. Seinien kipsi, jota käytetään välittömästi paksuina kerroksina, laskeutuu, irrotetaan seinämästä omalla painollaan, kerroksen liitos pohjaan on heikko.

 1. Älä kiirehdi. Älä tee välittömästi kaiken kerralla. Aluksi ne kulkevat seinää pitkin majakoita ilman 1-2 cm: n kulmaa. Sitten käytä sääntöä tasoittamalla kulma itse.

Yksinkertainen tapa tehdä sujuva kipsi - vaiheittainen työ. Ensimmäinen prosessi yksi seinä, anna sen kuivua. Sitten kohdista toinen siihen liittyvä. On helpompi toimia tällä tavalla, koska yksi seinä on jo tasainen ja kiinteä.

Jopa helpompi suihkuttaa kulmat suurella metallisella neliöllä. Sitä käytetään pääsääntöisesti alhaalta ylöspäin suuntautuvan liikkeen ohjaamiseen. Työkalu lepää ja liukuu yli majakat, väkeviä lähellä kulmat.

Kuinka kohdistaa kulma ja seinän merkittävä kaarevuus.

Kun seinien kaltevuus on yli 1-2 cm, tarvitaan lisää toimenpiteitä, 5-7 cm: n seinän vääristymistä ei voida tasata!

"Hanging Out".

Seinien muodonmuutoksen aste on arvioitava luotettavasti. Tätä varten pinta tutkitaan käyttäen lyijyä - raskasmetallipainoa köydelle tai rakennustasolle, joka on vahvistettu sääntöön.

Majakkojen asennus.

Liian syvät syvennykset valmistetaan paremmin ennen majakkaiden asentamista, jotta jälkimmäiset eivät häiritse työtä. Pienissä mutta syvissä säröissä on mahdollista tehdä seinien kipsiä samaan aikaan.

Vahvistaminen.

Liian paksu laasti huonosti pitää seinään. Siksi paikat, joissa laasti kohdistaa seinän kaarevuuden ja vahvistaa sitä.

Tätä varten poraa seinät reikiä varten välein joka 40-50cm. Ne vahvistavat vahvistavaa verkkoa. Voit käyttää ruuvin ympärille kudottuja lankoja.

Armeijan tulee olla tulevan tasoituskerroksen paksuus. Siksi se sijoitetaan enintään 1-2 cm: n etäisyydelle tulevan kipsin pinnalle.

Puutaloissa käytetään vahvikkeena seinien kipsiä majakat, joissa on savea, vyöruusuja ja sahattuja jätteitä. Kiskojen poikkipinta ei saa ylittää 4-5 cm: n neliötä.

Vyöruusu on yksinkertaisesti naulattu seinälle, kallistettuna (45 astetta lattialle) 3-5 cm: n etäisyydellä.

Ennen nurkan vetämistä vahvistettujen tasoitusliittimien annetaan kuivua kokonaan.

Rappaus.

Tasoituslaasti ei koostumuksessa eroa tavallisista, joten sitä käytetään tavanomaisten sääntöjen mukaisesti:

 • Primer. Liuokseen oli vahva tartunta seinään, jälkimmäinen on päällystetty alustakerroksella.
 • Spray - nestemäinen, kermainen liuos seinällä ja vahvikkeella. Ratkaisun luotettavampaan kosketukseen seinän kanssa se on pudonnut puhalluksella, eräänlaiseksi "iskuiksi".
 • Maaperä - pääkerros kipsiä. Hyvin kaarevista seinistä on parempi käyttää pohjamaalia useissa (2-3) vaiheissa kutakin kerrosta kuivaamalla.

Kuinka tehdä tasaiset kulmat minimaalisella kipsillä.

Seinämien vähäisessä muodonmuutoksessa (1-2 cm) et pysty kohdistamaan koko pintaa. Jos on tarpeen tehdä vähimmäisaika ja korjauskustannukset, kohdista vain huoneiden kulmat, seinien liitokset lattian ja katon kanssa.

Huoneen kipu on edelleen vino, mutta ihanteellisesti tasaisten kulmien takia tämä ei ole havaittavissa.

Näin tehdään seinän tasainen kulma:

 1. Seinät. Kipsi levitetään kulmiin ja se tasataan täällä. Mutta lisäksi seinän pituudella liuoksen kerros vähenee mihinkään. Lisääminen oli näkymätön, sinun ei pidä luoda teräviä pudotuksia. Paksuuden lisääminen. 1-2 cm: n leveyden tulee olla noin 15-20 cm.
 2. Lattiat. Tässä kohdistus on tarpeen jalustan kiinnittämiseen.
 3. Katot. Tasoituskerros levitetään vain seinälle, jos se on tehty katolla, se on huomattava.

Kattopinnan tulisi kuitenkin olla tasainen seinän liitoskohdassa, mutta vähimmäispaksuus.

Tämä taloudellinen tasoitusmenetelmä soveltuu vain silloin, kun tarvitaan pieniä 1-2 cm: n levyjä. Syvyyden syvemmät muodonmuutokset ovat liian huomaavia.

Seinien kipsi pyöristetyt kulmat tekevät sen itse.

Kierteityskerrokset eivät ole vaikeampia kuin tavalliset:

 1. Kohdista seinät. Seinät on kipattu ja tasoitettu vakiotekniikan avulla.
 2. Vahvistaminen. Pienen halkaisijan ellipsi ei vaadi vahvistamista. Mutta kun luodaan huomattavaa pyöristystä (halkaisijaltaan yli 10 cm), ne vahvistetaan vahvistusverkolla. Voit tehdä ruuvit (askel vähintään 20 cm).
 3. Obryzg.
 4. Sovellusmalli. Heitä ratkaisu ja poista ylijäämäsääntö. Pyöristysten tapauksessa merkkivalojen rooli suoritetaan molempien seinien pinnalla, ja säännöt tehdään erityisellä mallilla.

Tällainen kierretty sääntö tehdään näin: ne käyttävät helposti taipuvaa mutta kiinteää lankaa pyöristykseen, ne painavat ellipsiin. Saat tarkan kuvan tulevasta mallista.

Lanka levitetään vaneriin (vähintään 6 mm paksu). Tai teräslevy, tina. Piirretty kynällä. Tämän linjan poikki leikataan ylimäärä. Mallipohja on valmis!

Kun kulmat ovat täysin kuivia, ne käyttävät viimeistä päällyskerrosta hienolla hiekalla (murto enintään 1 mm). Tämä kerros hierotaan huovalla, jotta seinämä olisi mahdollisimman sileä.

On syytä muistaa, että pyöristetyt kulmat korvataan vain horisontaalisilla liikkeillä.

Tarvittavat työkalut ja kalusteet.

Sisätilojen kulmausta varten tarvitaan standardi työkaluja ja tarvikkeita. Jotkut voidaan korvata, toiset eivät.

Majakat.

Teräsprofiili on paras vaihtoehto: metallielementit eivät "pelkää" vettä, ne on helppo vahvistaa, ihanteellisesti tasainen. Mutta ei sovellu kustannustehokkaaseen, minimaaliseen korjaukseen.

Puiset majakat - pieni osa (2,5 x 3 cm ja ohuempi). Soveltamisen vaikeus on koko joukko puutteita:

 1. Kaarevuus. On vaikea löytää luotettavasti säleitä, koska puu muuttuu jatkuvasti, imeytyy kosteuteen ilmasta ja antaa sen pois.
 2. Turvotusta. Puu kasvaa kokoa, turpoaa. Kuten majakoihin, tämä haitta on tärkeintä, koska kipsi on "märkä" työ.
 3. Galvanoitujen teräsvaijerien purkaminen on vapaaehtoista. Puulevyt on poistettava ennen kulmien tasoittamista kipsillä. Tuloksena olevat aukot täyttävät urat ratkaisulla, tasoitetaan. Tämä vaatii lisää työtä ja aikaa.

Puurunkoiset oppaat ovat kuitenkin paljon halvempia kuin metalliset, ja niitä käytetään joskus tiukan budjetin kanssa tilojen korjaamiseksi.

Majakat liuoksesta - seoksen palaset, asettuvat seinään mukavalla askeleella sääntöön. Tällaisilla maamerkeillä on etuja: niitä ei tarvitse poistaa, ja ne maksavat ilmaiseksi. Mutta työskentely heidän kanssaan ei ole kätevää, tasoitus on melko vaikeaa. Tämä menetelmä on hyväksyttävissä pienille seinille, ja sitä käyttävät pääasiassa kokeneet asiantuntijat.

Tarkasta laserpiirtokoneiden kulmat.

Laser taso - kätevä ja tarkka ohjausväline. Kellon tarkistamiseksi on riittävä asentaa se pitimen (noin) reunan viereen ja yhdistää valon pystytaso tutkittavaan pystyviivaan.

Työkalu.

Valokeilojen kipsi-seinät edellyttävät perusvälineitä, joita on vaikea korvata:

 1. Sääntö. Laaja (10-12 cm) jäykkä alumiinikisko on vähintään 130-150 cm pitkä. Mahdollistaa tarkan arvioinnin rappauskerroksen tilasta, sen kaarevuudesta, masennuksesta ja pullistumisesta.
 2. Poluterok. Puu-, muovi- tai teräslevy kahvalla. Pituusmittari n. 50-70cm. Käytetään laastien tasaamiseen seinään.
 3. Raastin. Sama kuin lastalla, mutta pienikokoinen (20cm). Sopii huonosti saavutettavissa oleviin paikkoihin, sekä tasoittamiseen, nakryvkiin ja laastiin.
 4. Corner - metallinen tai puinen laite oikean kolmion muodossa. Käytetään tasaisuuden säätämiseen sekä pohjaan kipsiä varten. Käytetään yleensä.

Mitä suurempi työkalun koko on, sitä luotettavampi mittaustulos. Kipsilevyille on neliö, jonka jalka on pituudeltaan 100 cm, koska se on helpompi tehdä 90 asteen kulmassa kipsin kanssa käyttäen vierekkäisten seinien maksimaalista osaa oppaaseen.

 1. Kiillota, lasta. Hionta on välttämätöntä liuoksen heittämiseen seinään. Jos työn määrä on pieni, se voidaan korvata lastalla.
 2. Lyijy, rakennustaso. Seinämien kaltevuuden ja majakoiden asennuksen tutkiminen voidaan tehdä nopeammin (jos työskentelet yhdessä), koska köysiä voidaan venyttää koko huoneen korkeuteen.

Taso (taso) on helpompi, mutta se on lyhyt, mikä vaikeuttaa työskentelyä. Häntä on kuitenkin vaikea tehdä ilman häntä.

Lisäksi saatat tarvita työkaluja ja työkaluja laastin valmistukseen - kouruun, lapioon hiekalle ja kaupeille. Jos kipsilevyjä ei ole liitetty laitteen kulmiin, vaan vain niiden kohdistamiseen, liuos valmistetaan kauhan päälle, sekoittamalla sekoittimen (suutin sähköporauksiin) tai spatolin kanssa - liuoskauhon lattialla.

On mahdollista kipata seinien kulmat omin käsin.

Aloittelijan kannalta seinien murskaaminen majakat on vaikea tehtävä. Kulmien suuntaamista pidetään kuitenkin kaikkein vaikeimpana tehtävänä, joka vaatii korkeaa ammattitaitoa.

Kuitenkin asianmukaisen huolellisen ja tunnollisen lähestymistavan avulla sileiden kulmien luominen on mahdollista myös omien käsien toteuttamiseksi. Ero ammattilaisten työtä varten on vain tehtävään käytetty aika.