Miten löytää oikea kulma 90 astetta

Kuinka löytää 90 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Monet rakentajat kohtasivat tällaisen ongelman - miten löytää 90 asteen kulma tai miten selvittää - tylppä kulma (yli 90 astetta) tai akuutti (alle 90 astetta).

Emme palaa koulun geometriaan ja opimme nerokkaita sanoja, mutta harkitsen käytännössä, jossa jokainen henkilö, kirjaimellisesti yhden minuutin aikana, pystyy määrittämään, kuinka monta astetta tämä tai tämä kulma on. Ja 5 minuutin kuluttua voit tarkka kulma oikeaan kulmaan, eli 90 °.

Ota esimerkiksi.
Toisella puolella (jalka "a") mittaa 60 cm, sitten toisella puolella (jalka "b") mittaa 80 cm Jos pisteestä "a" pisteeseen "b" kohtisuora "c" on 100 cm a) kulma on 90 astetta. Jos enemmän, esimerkiksi 1,1 m, kulma on tylsää ja kun se on 0,9 m, kulma on akuutti. Näin ollen rakennustyönauhan ja kynän avulla saimme oikean kulman.

Nyt selvitään numerot 60 ja 80 ja miksi kohtisuorassa pitäisi olla 1 m. Otamme numerot "3,4,5" ja kerrotaan jokaisen numeron omalla keksinnöllisellä numerolla - esimerkiksi "5".

3 (kerro) 5 = 15 jalkaa
4 * 5 = 20 jalkaa
5 * 5 = 25 hypotenuus

Yllä olevassa esimerkissä otimme numerot "30, 40, 50" ja jokainen numero kerrottiin "2": llä, näin saimme tämän yhdistelmän:
30 * 2 = 60 jalkaa
40 * 2 = 80 jalkaa
50 * 2 = 100 hypotenusta

Kuinka tehdä 45 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Ennen kuin saavutat 45 asteen kulman, tee oikea kulma yllä kuvatussa järjestelmässä. Sitten jalan "a" ja "b" mittaamme samankokoisen ja suoritetaan hypotenuus. Mitataan hypotenuus ja jaetaan kahdella (/ 2). Vedä sitten viiva oikeaan kulmaan. Tällä tavoin jakoimme 90 astetta 45: een - kaksi yhtä suurta osaa 45 astetta.

Kuinka tehdä neliö oikealla kulmalla 5 minuutissa?

1 Liitämme kahden tasaisen puulevyn väliin siten, että yksi niistä on kohtisuorassa toisiinsa nähden.

2 Sitten mittaamme kaksi jalkaa edellä mainitun järjestelmän mukaisesti.

3 Saavuimme puurunkoon ensimmäiseen merkkiin.

4 Mitataan hypotenuus ja kiinnitetään se toinen osa.

5 Tarkista kaikki koot ja korjata ne kaikkialla.

Oikea kulma - miten laskea improvisoitujen keinojen avulla

Jokainen meistä meni kouluun. Siellä henkilö saa valtavan määrän tietoa, jota myöhemmin tarvitaan elämässä. Tietenkään kaikki eivät tietenkään voi täysin ymmärtää koulun aikana saadun tiedon merkitystä, mutta nyt se ei ole kyse.

Matematiikka. Tämä on kauhea sana monille, jotka pelkäsivät riittävän määrän koululaisia ​​ajoissa. Kuviot, kaavat ja laskelmat antoivat vain kaikkein inquisitive. Ja joka vuosi tämä monimutkainen aihe tuli yhä vaikeammaksi.

Lukiossa geometria ilmestyy ja kaikki muuttuu entistä monimutkaisemmaksi ja käsittämättömämmäksi. Ehkä monet ainakin kerran elämässään, mutta sydämet kirottivat käsittämättömän tieteen ja ihmettelivät, miksi sitä tarvitaan ollenkaan, ja olisiko elämässä välttämätöntä.

Ehkä jokapäiväisessä elämässä kouluun saatua tietoa ei voitu soveltaa. Valkoisen päivän keskellä ei ollut tosiaan tarvetta laskea logaritmeja ja neliöllisiä yhtälöitä tai todistaa, etteivät nämä kaksi rinnakkaista yhtenevät. Mutta jos geometrian ja matematiikan tuntemus saattaa olla tarpeen, se on rakenteilla ja korjausten toteuttamisessa.

Tässä artikkelissa keskitytään rakennuksen rakentamiseen tarvittavan kulmakulman laskemiseen. Tarkkuutta rakennusten rakentamisessa tulee noudattaa epäonnistumatta, koska vain tarkat laskelmat voivat poistaa koko rakennuksen järjestämisen vääristymät ja epävakauden. Oikean kulman laskeminen rakentamisen aikana ei ole niin vaikea prosessi, joka edellyttää tietämystä ja soveltamista joihinkin yksinkertaisiin matematiikan ja geometrian sääntöihin. Tätä käsitellään jäljempänä.

Onko se oikea kulma?

Ehkä jotkut lukijat, jotka lukevat tämän artikkelin otsikon, väittävät, että oikea kulma voidaan saada ei aina, eikä aina ole, että rakentamisessa käytetään suorat ja tarkat oikeansuuntaiset kulmat.

Ja periaatteessa he ovat oikeita. Saaminen on erittäin vaikeaa, varsinkin jos rakennuksen pohjalla on epätasaisuus. Mutta vaikka otettaisiin huomioon tämä seikka, ei missään tapauksessa voida päätellä, että oikean kulman laskeminen voidaan tehdä vain "silmällä". Joka tapauksessa, jos ei ole mahdollista laskea ihanteellista kulmakulmaa, sen on saavutettava likimääräinen arvo 90 asteen ihanteelliseen kulmaan. Ja tämä voidaan saavuttaa käyttämällä yksinkertaisia ​​työkaluja eikä geometrian monimutkaisinta matemaattista tietämystä ja tietämystä.

Mitä tarvitaan oikean kulman määrittämiseen?

Joten, mitä työkaluja tarvitset, jotta voit tarkistaa oikean kulman. Välittömästi on huomattava, että mitään välineitä ja vakavia työkaluja ei tarvita. On käytävä hyvin yksinkertaisia ​​asioita, jotka löytyvät lähes kaikista kotitalouksista. Ja vaikka ne eivät olisikaan saatavilla, niitä voi ostaa helposti kaupasta. Tällä ei ole mitään vaikeuksia.

Oikean kulman laskemiseksi sinun on tehtävä:

Ja se on kaikki. Näin kaikki on yksinkertaista.

Miten voin laskea oikean kulman?

Joten tässä artikkelissa kuvataan 3-4-5-periaatetta 90 asteen kulman määrittämisessä. Siellä ei ole mitään monimutkaista. Sinun tarvitsee vain ajatella aivoja ja kaataa kaikki laskelmat, jotka voivat auttaa tarkistamaan kulma.

Joten sinun on tunnistettava seuraavat vaiheet:

 1. Ensinnäkin on syytä ymmärtää, miksi periaate on niin sanottu - 3-4-5. Tämä ei ole vain joukko numeroita, se on oikean kolmion sivujen koko. Pythagoralaisen lause sanoo: hypotenuksen neliö on yhtä kuin jalkojen neliöiden summa. Kuvat 3-4-5 sopivat hyvin tämän yksinkertaisen geometrian säännön testaamiseen: 3 * 3 + 4 * 4 = 5 * 5, eli 9 + 16 = 25. Näitä numeroita käytetään edelleen laskelmissa;
 2. Joten, sinun täytyy alkaa mitata 3 metrin kulmasta pitkin yhtä seinistä. Tässä on huomattava, että mittauksen pituus on 3 metriä, mutta jos huone on pieni, voit merkitä vain 30 senttimetriä. Mittauspaikassa sinun on tehtävä merkki;
 3. Voit periaatteessa käyttää muita numeroita, mutta on joka tapauksessa suositeltavaa käyttää suhteellisesti lisättyjä numeroita, esimerkiksi: 9-12-15 tai 30-40-50;
 4. Kun alustava mittaus on suoritettu, 4 metriä on mitattava toisella seinämällä, myös kulmasta. No, tai vastaavasti 40 senttimetriä, jos huone on pieni. On tarpeen tehdä merkki;
 5. Nyt on vielä tehtävä viimeinen toimenpide, jolla on jo mahdollista arvioida oikea kulma tai ei. Mittauksesta on välttämätöntä mitata tehtyjen merkkien välinen etäisyys. Saatujen tietojen mukaan on mahdollista tehdä tiettyjä päätelmiä:
  • Jos merkkien välinen etäisyys on yhtä suuri kuin 5 metriä, se merkitsee sitä, että kulma on oikea;
  • Jos mitattu etäisyys on alle 5 metriä, kulma on alle 90 astetta;
  • Ja lopuksi, kulma on yli 90 astetta, jos saatu mittausarvo on yli 5 metriä.

johtopäätös

Tämä on kuinka helppoa on laskea oikea kulma ilman rakennustyökaluja ja laitteita. Voit käyttää yksinkertaisin mutta samalla tehokkain keinoja, jotka yhdessä olemassa olevan tietämyksen ja yksinkertaisten laskelmien kanssa voivat auttaa mittaamaan.

Käytettäessä ehdotettuja arvoja, avain tulee lopullinen mittaus aikaisemmin tehtyjen kahden merkinnän välillä. Etäisyys, joka on tarkalleen 5 metriä, näyttää olevan suora. Jos arvo on enemmän tai vähemmän kuin 5 metriä, se merkitsee sitä, että se ei ole suora.

Kuinka 90 asteen kulmia suihkuttaa seinät? Mestari paljastaa salaisuutensa

Tiedätkö, miten asianmukaisesti paljastaa majakat ja kipsiseinät? Tämä on hienoa. Saatko 90 asteen kulmat? Tarkista valmiit seinät neliöllä

[Napsauta kuvaa
lisätä]

Todennäköisesti - kulmat eivät ole ihanteellisia. Miten majakat sijoitettaisiin niin, että huoneen kaikki kulmat olivat 90 astetta? Ja kaikki on helppoa.

Lisätyökaluista tarvitset vain neliön. Tarkastele koko prosessia tarkemmin. Merkitse yksi seinä muurien alla. Poraa reikiä ruuveille. Aseta ruuvit puuhun laajennusmuoviputkistoihin, jotka olet aiemmin asennettu porattuihin reikiin.

Tasoittaa ne ylös. Kipsi tämän seinän. Mitä varten? Sinulla on sitten yksi kone valmis, josta voit altistaa 90 astetta kahden seinän vieressä. Yhdellä seinistä, jotka ovat kipsattujen tasojen vieressä, nurkan vieressä merkitse pystysuora viiva.

Poraa siihen reikiä tikkaille. Aseta kielekkeet näihin reikiin. Kierrä ruuvit. Nyt sinun täytyy asettaa ruuvi rivi tasolle. Ota neliö. Levitä pieni puoli seinän valmiiseen pintaan ja pitkän sivun toiseen altistuviin ruuveihin.

Merkitse rivi niin, että se ei ulotu neliön puolelle. Vedä sitten pystysuora viiva merkittyyn viivaan. Poraa reiät ensimmäisellä pystyviivalla olevien ruuvien rinnalle, jotka ovat jo tasossa. Kierrä ruuvit. Seuraava.

Kiinnitä neliö kipsattuun pintaan ja ensimmäisen riviin. Katso mitä tapahtui. Jos toisen rivin ruuvi ei kosketa neliötä, kierrä se ruuvitaltalla, kunnes ruuvi koskettaa neliötä. Jätä sitten kaikki toisen rivin ruuvit. Nyt sinulla on tasainen viiva tasossa ja 90 asteen kulmassa.

Merkitse kaikki seinäviivat majakalle ja altista ne ruuveille. Vain itsekierteittävien ruuvien on oltava samassa vaakasuorassa linjassa ensimmäisen ja toisen rivin itsekierteittävien ruuvien kanssa. Ota sääntö ja kiinnitä se kahteen ruuvin ensimmäiseen ja toiseen riviin vaakasuunnassa. Katso ruuvin kolmas rivi. Kierrä se ruuvitaltalla sääntöön. Jätä sitten kaikki ruuvit.

Sitten siirry. Kuinka laittaa majakat tähän seinään - kipata sitä. Ja jälleen paljastaa majakat. Kun kipsit kaikki seinät, käytä laajaa lastalla puhdistamaan ylimääräisen laasti kulmat. Kulman tulee olla sileä ja puhdas. Kulmat ovat täsmälleen 90 astetta - tämä on taattu.

Muista laittaa rei'itetty kulma ulkokulmiin. Tietenkin, tietenkin. Kulman oikealle ja vasemmalle puolelle sovelletaan ohutta kerrosta kipsiä. Venytä se iso sääntö. Majakan rooli tulee olemaan kulma ja toisen majakan rooli - itse säännön loppu. Tämä tekee seinistäsi täydellisen sileän.

Jotkut poikkeamat normaalista sallitaan, mutta enintään 1 mm. Yritä saada vähemmän reikiä ja naarmuja. Tällöin kitti on paljon helpompaa ja kittien kulutus on vähäistä. Kylpyhuoneessa ja wc-ohjaimissa ei saa poistaa. Kyllä, ja nestekerros ei ole välttämätön. Loppujen lopuksi vielä on laatta.

Jos kylpyhuoneessa on 90 astetta kulmia, laatta näkyy aivan mahtavana. Koska täydelliset kulmat ovat kauniita. Taustakuvat tai maalaa huoneen muureilla, joissa on ihanteellisesti tasaiset kulmat, näyttävät myös täydellisiltä, ​​ilman virheitä.

Egyptin kolmio. Oikea kulma ilman työkaluja.

Kuinka 90 asteen kulma asetetaan ilman erikoistyökalua (kulma)?

Oletetaan, että meillä on rivi, johon meidän on asetettava kohtisuora, ts. toinen rivi 90 astetta ensimmäiseen. Tai meillä on kulma (esimerkiksi huoneen kulma) ja meidän on tarkistettava, onko se 90 astetta.

On olemassa kaksi erinomaista asiaa, kuten Egyptin kolmio ja Pythagoraanin lause, joka auttaa meitä tässä.

Egyptin kolmio on siis oikea kolmio, jonka kaikkien osapuolten suhde on 3: 4: 5 (jalka 3: jalka 4: hypotenuse 5).

Egyptiläinen kolmio liittyy suoraan Pythagoraanin lauseeseen - jalojen neliöiden summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö (3 * 3 + 4 * 4 = 5 * 5).

Miten tämä auttaa meitä? Se on hyvin yksinkertainen.

Tehtävä numero 1. Sinun on rakennettava kohtisuora suoralle linjalle (esimerkiksi linja 90 astetta seinään).

Vaihe 1. Tätä varten pisteestä nro 1 (missä kulmamme tulee) sinun on mitattava tällä rivillä mikä tahansa kolmesta tai neljästä moninkertaisesta etäisyydestä - tämä on meidän ensimmäinen jalka (vastaa kolmea tai neljä osaa), saamme pisteeksi nro 2.

Laskennan helpottamiseksi voit ottaa etäisyyden, esimerkiksi 2m (nämä ovat 4 x 50cm).

Vaihe 2. Sitten samasta pisteestä nro 1 mitataan 1,5 metriä (3 x 50 cm) ylöspäin (aseta likimääräinen kohtisuora), piirrä viiva (vihreä).

Vaihe 3. Nyt pisteestä 2 tulee merkintä vihreällä viivalla 2,5 metrin etäisyydeltä (5 x 50 cm). Näiden tarrojen leikkauspiste on pisteemme numero 3.

Pisteiden numero 1 ja numero 3 yhdistetään ensimmäisellä rivillämme kohtisuoraan.

Tehtävä numero 2. Toinen tilanne on kulma ja sinun on tarkistettava, onko se suora.

Tässä on kulmamme. Knecno helpompi tarkistaa suuri neliö. Ja jos se ei ole?

Mitataan kulmasta pituus moninkertainen neljä, tässä tapauksessa se on 1,6 m.

Toiselle puolelle on kolme osaa, vastaavasti 1,2 m.

Näiden pisteiden välillä tulisi olla viisi osaa, ts. 2m.

Kuten näette, meidän kulmamme osoittautui olevan suorempi kuin kaikki suorat.

Tee oikea kulma seinien välissä.

Hyvä päivä, rakkaat lukijat. Tällä kertaa käsittelemme seinien kipsiä niin, että ne tekevät oikean kulman niiden välillä. Valitettavasti tämä harvoin kukaan ajattelee, mutta turhaan.

Kysyt: "kyllä, miksi tämä on välttämätöntä?". Ja se, että kalusteet ja kylpyammeet tehdään useimmiten suorakulmion muotoisiksi, ja jos jätämme huomiotta yksinkertaiset laskelmat kipsiin, voit saada haikean kuilun kylpyhuoneen tai kaapin ja seinien väliin. Tarvitsemme sen? Se on oikein, joten tässä oppitunnoksessa kehotan teitä tutkimaan ja ottamaan tämän aiheen vakavasti, varsinkin kun nyt he rakentavat vain jotain kaupunkia, mutta ei kotona.

Käytännöissään tapaus oli melko hiljattain, kun huoneen yksi seinä oli viisitoista senttiä lyhyempi kuin vastakkain! En tiedä mitä rakennuttajat ottivat, kun he asensivat huoneen väliseinät osiin: sieniä, LSD: tä tai jotain muuta, mutta toivon, että heidät on parannettu...

Tietenkin, jos sinulla on tällaisia ​​kulmia kotona, kipsi ei auta täällä, sinun täytyy kipsilevy. Mutta useimmissa tapauksissa rakentajat pystyvät pystyttämään seinät HELPPO-päihtymisasteella, joten sitä voidaan silti korjata.

Tämän aiheen analyysin, ehdotan, että mallin esimerkki toteutetaan kylpyhuoneen nykyhetkellä. Asuntolibudjetti, vaikka olen aina pilkkaa naurua, kun sanaa käytetään seitsenumerotasolle. Kyllä, vain palkkani kolme vuotta. Joten meillä on vain niin surullinen kuva, kuten kuvassa. Batyushki, kipsin sijasta meillä on - muuraus seos! Älä koskaan koskaan osta sitä, varsinkin jos aiot kipata itseäsi! Se ei ole tarkoitettu tälle, vaan vain asiakkaalle, kuten aina, kaikki on näkyvämpää)) "Otamme halvemman hinnan, emme edes halua lukea pussin merkintöjä." Mutta jos haluat taivuttaa selkäsi neljäksi tai viideksi päivälle, kerää jatkuvasti laastaria lattialta ja pyyhki ne pois itsestäsi, mutta säästäkää 40 kpl, niin kiitos.

Okei, häiritsevä, kiehuva yksinkertaisesti) Tehtävä on - kipata kylpyhuone, tietenkin, majakat, jolloin molemmat kulmat ovat ehdottomasti suorat. Ei ongelmaa

Ennen kuin lue lisää, tutustu artikkeliin Seinien rappaus omilla kädillä, siellä annetaan perustiedot tästä prosessista: kuinka sijoittaa majakat, miksi se on parasta käyttää kipsilevyllä jne. Monien ihmisten mielessä on käsitys siitä, että kipsilevyjä ei voida käyttää kylpyhuoneissa, koska kipsi pelkää vettä. Mielestäni nämä huolenaiheet ovat perusteettomia. Kuuntele tietenkin ihmisiä, joiden koko laatta kaatui ja niin. Koko ongelma tässä on ehdottomasti, että nämä ihmiset eivät maadoita mitään ennen kipsi- tai laattaliiman levittämistä. Jos ne olisivat maadoitettuja, niin se oli väärä, tai ne kasaantivat kipsiä kalkkia vastaan. En ole kokeillut tätä, mutta monet ihmiset kirjoittavat näiden kahden kipsityypin yhteensopimattomuudesta, joten voi olla tällainen vaihtoehto. Henkilökohtaisesti olen varma siitä, että esimerkiksi Rotband soveltuu suihkuttamaan kylpyhuoneita, jopa valmistajan virallisilla verkkosivuilla, että se sopii käytettäväksi kylpyhuoneissa. Mitä tulee kipsiseoksiin halvemmaksi - vuosi sitten koristelin kylpyhuone founditilla, asiakas ei soita, se tarkoittaa, että kaikki on kunnossa. Joten älä usko niitä, jotka sanovat, ettet voi tehdä tätä. Tosiasia on, että kipsilevyt eivät ole puhdasta kipsiä, sitä käytetään vain tältä pohjalta. Tein testin - otin kappaletta kuivattua kipsiä eri tuotemerkkejä ja laitoin ne säiliöön vedellä päivässä. Heillä ei ollut mitään! He eivät murtuneet eivätkä menettäneet voimaa. Myös kuinka paljon kosteutta ajattelet menevät suoraan pohjustettuun kipsiin laattojen läpi? Minusta tuntuu merkityksettömältä.

Jälleen hämmentynyt, anteeksi. Lopuksi kuvaan pohjaseinämän tekniikan ydin 90 asteessa. Se johtuu siitä, että asennamme itsekierteittävät ruuvit majakan alle ensimmäisen seinän sisään tavalliseen tapaan ja viereiseen seinään - neliöön. Olet nyt varmaankin kuvittanut tavallisen 30 cm: n rakennuksen neliön. Ei, ei, tarvitsemme vakavampaa asiaa, teemme neliön itse, sääntöjen mukaan. Loppujen lopuksi sen ydin on alhaalla se, että sen pitäisi olla lähes seinästä seinään. Mutta miten voimme tehdä tällaisen neliön ja miten tarkistaa sen? Tätä varten on jo keksitty yksinkertainen ja nerokas asia - Egyptin kolmio. Tämä on kolmio, jonka puolet ovat toisiinsa nähden 3: 4: 5, mikä tarkoittaa, että se on automaattisesti oikea kulma. Joten meidän on vain piirtää tällainen kolmio lattialle ja sitten kohdistaa kaksi sääntöä sen sivuille ja kiinnittää ne yhteen. Säännöt on yhdistettävä suorilla reunoilla, toisin sanoen ne, joilla ei ole vinoja. Näin alempi viiste näkyy alaspäin ja ylhäältä ylöspäin.

Nyt selitän kaiken tämän esimerkin avulla. Kylpyhuoneen koko on 220 × 175. Niinpä otat kaksi kaksi metristä sääntöä, yksi kokonaisuus, leikkaamme noin 30 cm: n etäisyydellä toisesta. Löysimme lattiaa tulevassa merkintäpaikassa. Muuten on kätevää tehdä se keskellä huonetta, mutta seinältä. Merkitään aloituspiste A lattialle seinän vieressä ja siirretään (taas seinää pitkin) kolmesta eri kokoisesta mistä tahansa; meidän tapauksessamme on mukava ottaa 120 cm. Tämä on piste B. Nyt on tehtävä improvisoitu kompassi esimerkiksi markkereilta ja johto, mutta tällainen johto niin, ettei se ulotu. Voit käyttää nauhaa. A-pisteestä siirrämme etäisyyden, joka on neljä, eli 160 cm, ja piirrä pieni kaari. Ja pisteestä B me sijoitamme 200 cm ja myös piirtää kaaren. Kaarien leikkauspiste on piste C ja AC-viiva on kohtisuorassa AB: hen nähden. Jäljelle jää näiden kahden rivin sääntöjen asettaminen ja kiinnittäminen useilla ruuvilla:

Säännöt olivat kauheimmat, eivät pilata uusia. Vain siinä tapauksessa tarkista kulma:

Kaikki on hyvää, megagon on valmis käytettäväksi. Sillä välin meidän täytyy merkitä majakat ja laittaa ruuvit aloitusseinään. Käytämme tätä varten laseria. Ensinnäkin merkitsemme paikkoja majakkojen asennukseen. Täällä on kuitenkin tärkeää varmistaa, että kaikki ruuvit ovat lattialla samassa tasossa, koska meidän on pantava neliö neljään niistä kerralla. Yläosa on myös toivottavaa tehdä samalla tasolla. Itse asiassa niitä ei aseteta neliöön, vaan yksinkertaisesti pystysuoralla tasolla, oikea kulma olisi siirrettävä niille automaattisesti. Mutta olisi mukavaa tarkistaa myöhemmin.

Laitamme kaikki tukiseinän kaikki ruuvit - me muodostavat pohjatason. Seuraavassa vaiheessa meidän on syytä altistaa ylä- ja alaruuvit, jotka ovat kaukana pohjaseinästä. Sen jälkeen on aika ottaa titaaninen neliö. Itse asiassa meidän on saavutettava 90 asteen kulma, on vain välttämätöntä asettaa lähimmän alemman ruuvin. Ennen sitä on parempaa ruuvaa seinän pistotulppaan maksimiin (kun otetaan huomioon majakalle vähintään 6 mm: n rako). Liitämme neliön pohjan pohjaan ja kauemmas viereiseen seinään, ja katsomme, kuinka käsittelemme lähimmäistämme. Jos sääntö ei riitä hänelle - ruuvaa se niin, että se riittää. Jos sääntö lepää hänelle, mutta ei päässyt kaukaiseen ruuvaan - irrota kauas. Saattaa olla, että kääntötangon kiertyminen / kierrä- minen ja sovittaminen kulmakappaleella on useita kertoja. Älä huoli, vähän työtä. Joten, kaikki neljä alempaa ruuvia muodostavat oikean kulman.

Ylempi näyttely on jo tasossa. Laserilla teen sen näin: suuntaan pystysuora palkki pohjakuppiin ja katson sen varjoa, jonka jälkeen saan saman varjon yläruuvista.

Tämä menetelmä sopii, jos yksi seinään on kaksi majakkaa. Jos niitä on enemmän, palkki on suunnattava yhdensuuntaisesti seinän kanssa, eli se ei enää pääse korkkeihin. Tässä tapauksessa ruuvimeisseli otetaan, se altistaa ruuvi, joka ulkonevat vähiten seinältä. Paikoissa, joissa palkki putoaa ruuvimeisselillä, sijoitetaan merkki, johon haluat navigoida, kun altistuvat jäljelle jäävät ruuvit.

Huomaa, ruuvimeisseli on punainen ja se ei ole vain sitä. Yksinkertaisesti, kumma kyllä, punainen palkki on paljon paremmin nähty punaisella taustalla kuin mikään muu.

Joten teimme yhden oikean kulman, nyt toistamme täsmälleen samoja toimia seuraavan seinän kanssa. Vain täällä sinun tulee kääntää neliö, koska huoneen sivujen suhde muuttuu. Asettamme alemmat ruuvit, sitten ylät ja tarkkaat kerroksen niin, että majakat kulkevat kaikkialla:

Kuinka näyttää majakat, olet jo lukenut artikkelissa "Kipsiseinät". Ainoa asia, jota tarkistan sen jälkeen, kun lasertaso on asennettu täydelliseen luottamukseen:

Jos haluat, kun majakat tarttuvat, voit tarkistaa kulman uudelleen. Tähän mennessä kaikki on aina ollut sama asia minulle, ja minulla ei ole ongelmia. Kaikki voit siirtyä suoraan kipsiin. Tässä kylpyhuoneessa saimme tämän:

Jos seinät on valmistettu laattojen alla, sinun ei tarvitse pyyhkiä pintaa, koska et tarvitse ja poista valokeilaa. On myös muistettava, että laattojen alla oleva kipsi on oltava vähintään 1 cm.

Tässä periaatteessa kaikki kipsin suorakulmat. Nyt voimme turvallisesti laittaa huonekaluja tai kylpyamme niihin, ei varmasti ole aukkoja. Olisin imarreltu, jos [urlspan] tilaa päivityksiä [/ urlspan]. Tällöin saat aina ajan tasalla olevat ilmoitukset uusista artikkeleista postissa. Onnea korjaamaan omat kädet!

Seinien kohdistaminen 90 astetta

Ennen laatoitusta on aina kysymys - kuinka saada 90 asteen kulma seinille?

Loppujen lopuksi jopa pieni poikkeama, joka on huomaamaton seinälle ja selvästi näkyvässä kulmassa, johtaa siihen, että tarve lisätä liimakerrosta joissakin paikoissa ja pienentää sitä toisissa.

Siksi ennen viimeistelyn aloittamista kulma-indeksien pystysuuntaisuus ja vaakasuora asento mitataan seuraavien avulla: lyijylinja, rakennustaso tai lasertaso.

Kulmavyöhyke

On suositeltavaa mitata lasertasolla mahdollisimman kätevällä ja tarkalla valvontatyökalulla ja asentaa sitten majakat, joiden avulla pystytään suorista kulmista seinien väliin:

 • teräsprofiilista. Ne eivät pelkää vettä, ne voidaan helposti asentaa seinälle, ne ovat täysin tasaiset ja niitä ei tarvitse purkaa töiden jälkeen;
 • puupaneeleista 20x30 mm. Huolimatta siitä, että niillä on lukuisia haittoja, heitä käytetään esteettömyyden vuoksi useammin kuin toiset. Seinän tasaamisen jälkeen on poistettava;
 • vanhin tyyppi sijoittaa majakoita laastiradan fragmentista. Ei ole tarpeen poistaa niitä, mutta tätä menetelmää käyttävät usein kokeneet rappaajat.

Jonka avulla majakat tasoittamaan kulmat, sekä tehdä seinät huoneissa jopa, päättää asiantuntija erikseen.

Miten tehdä kulma suoraan

Kaikki riippuu seinien rinteiden koosta. Pienet poikkeamat eivät ole yli 20 mm. Työn aikana tulisi noudattaa joitain sääntöjä:

 1. Pystysuuntaiset majakat ovat pakollisia.
 2. Sekvenssin noudattaminen liuoksen käytön aikana: ensin vedos tehdään nestemäisellä liuoksella ja sen jälkeen, kun se asetetaan, suoritetaan seinämän pinnan tasainen tasoittaminen.
 3. Liuoksen paksun kerroksen käyttöä ei suositella, koska seos putoaa omalla painollaan eikä sillä ole aikaa tarttua.
 4. Aluksi sääntö on kohdakkain majakan kanssa yksi seinä, sitten toinen.
 5. Jos on olemassa suuri metallinen neliön muotoinen sääntö, kohdistaminen tapahtuu siirtämällä laitetta ylös ja alas pitkin majakoita. Ylimääräinen ratkaisu katkaistaan, ja kadonneissa paikoissa - pounced.
Suurten erojen ja poikkeamien suhteen käytä vahvistusverkkoa.

Jos poikkeama ylittää 2 cm, tarvitaan lisätoimia:

 • vahvistaminen asentamalla lujittavan silmän;
 • pudottamalla lanka aiemmin tukeilla, nauloilla tai ruuveilla. Riippuu seinämateriaalista: betoni, tiili, rakushnyak, vaahtobetoni, vaahtoblock;
 • vyöruusu puutaloissa.

Jos seinämissä on pieni poikkeama, kohdistaminen tapahtuu suoraan niiden välissä sekä seinän ja katon välissä. Tällöin liuos viedään kulmiin ja tasataan kulmajärjestelyllä. Kauempana kulmalista, seinän ratkaisu on vähentynyt tyhjäksi. Katso tarkempia tietoja kulmien tasoittamisesta:

Kulmien kohdistaminen on kaikkein viihtyvin rakennusprosessi, joka on parempi antaa ammattilaisille.

Kohdistusvälineet

Kohdistus ilman standardisarjaa ei ole mahdollista. Näitä ovat:

 1. Säädön leveys 100-120 mm. Se on valmistettu 150 cm: n pituisista alumiinilevyistä, joiden avulla voidaan arvioida kaikki seinän epäsäännöllisyyksiä, kohoumaa ja onttoja.
 2. Puinen lastalla 50-70 cm pitkä. Voidaan valmistaa muovista tai metallista. Sitä käytetään tasoittamaan ratkaisu seinään.
 3. Raastin. Käytetään vaikeasti tavoitettavissa tasoihin ja injektointeihin.
 4. Kulma suorakulmion muodossa. Se on valmistettu puusta tai metallista. Se tarkistaa pinnan ja kulmien tasaisuuden. Suuremman suorakulmion muodostavien sivujen pituus on sitä mukavampaa tehdä työtä 90 asteen laitteen kulmassa.

Taulukossa on esitetty rakennussuureet, jotka eroavat toisistaan ​​suunnittelun ja mittausmenetelmän välillä:

Sivuston merkitseminen säätiön alle

Tässä artikkelissa kuvataan prosessin, jossa sivusto on merkitty säätiöön omilla käsillään.

Yleiset säännöt jokaiselle säätiölle

Valitse viitekohta. Säätiön ensimmäinen puoli on sidottava jonkin sivuston kohteeseen.

Esimerkki. Tehdään säätiö (talon) yhdensuuntaiseksi yhden aidan puolelle. Siksi venyttämme ensimmäistä merkkijonoa, joka on yhtä kaukana aidan tältä puolelta vaaditulle etäisyydelle.

Oikean kulman (90 °) rakentaminen. Esimerkkinä tarkastelemme suorakaiteen muotoista pohjaa, jossa kaikki kulmat ovat mahdollisimman lähellä 90 astetta.

Näin on useita tapoja. Pohdimme 2 päätä. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion sääntö

Oikean kulman rakentamiseksi käytämme Pythagoraan lause.

Jotta emme hautaa geometriaan, yritämme kuvailla sitä yksinkertaisemmin. Jotta 90: n kulma olisi kahden segmentin a ja b välissä, meidän on lisättävä näiden segmenttien pituudet ja saatava juuri tästä summasta. Tuloksena oleva luku on segmenttimme yhdistävien diagonaalien pituus. Hyvin yksinkertainen laskenta tehdä laskimen avulla.

Yleensä perustuksen merkitsemisen yhteydessä sivut mitataan, jotta saadaan kokonaisluku juuresta. Esimerkki: 3x4x5; 6h8h10.

Jos sinulla on ruletti, yleensä ei ole ongelmia, jos otat segmenttejä, jotka poikkeavat yleisesti käytetyistä. Esimerkiksi: 3x3x4.24; 2h2h2,83; 4h6h7,21

Jos mitattiin metriä, arvot ovat hyvin selkeitä: 4m24cm; 2m83sm; 7m21sm.

laskin

On myös syytä huomata, että mitat voidaan tehdä millä tahansa pituusmittausjärjestelmällä, mutta tärkeintä on käyttää tunnettua kuvasuhdetta: 3x4x5 metriä, 3x4x5 senttimetriä jne. Eli vaikka sinulla ei ole työkalua pituuden mittaamiseen, voit esimerkiksi ottaa kiskon (kiskon pituus ei ole väliä) ja mitata se (3 kiskota x 4 kiskota x 5 kiskolla).

Katsotaan nyt, miten panna tämä käytäntöön.

Ohjeet suorakulmaisen pohjan merkitsemiselle

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion (t.Pifagora)

Harkitse esimerkiksi suorakaiteen muotoisen kellarin rakentamista, jonka mitat ovat 6x8m käyttäen kultaista kolmiota (t.Pifagora).

1. Merkitse säätiön ensimmäinen puoli. Tämä on helpoin osa suorakulmion rakentamisessa. Tärkeintä muistaa. Jos haluamme, että säätiöni (talon) on yhdensuuntainen jonkin puolen aidan tai muun kohteen kanssa sivuston ulkopuolella tai sen ulkopuolella, niin teemme perustuksemme ensimmäisen rivin yhtä kaukana valitsemastasi objektista. Tämä edellä kuvattu menettely. Ensimmäisen säikeen sijoittamiseksi voit käyttää Kolushkaa, joka on kiinteästi kiinnitetty maahan, mutta sopivassa toteutusmuodossa tätä tarkoitusta varten käytä obnojkaa. Käytämme sitä. Tämän puolen reikien välinen etäisyys on 14 metriä: rataosuuksien ja tulevien kulmien välillä on 3 metriä ja 8 metriä säätiön alapuolella.

2. Vedä toinen merkkijono kohtisuoraan kuin mahdollista. Ihanteellisesti kohtisuorassa käytännössä on vaikea vetää, joten kuvassa me myös näytti, että sitä ei ole paljon hylätty.

3. Kiinnitämme molemmat jouset risteyskohdassa. Se voidaan kiinnittää hihnalla tai Scotch-nauhalla. Tärkeintä on turvata.

4. Edistämme oikean kulman muodostumista Pythagoraanin lauseella. Rakennamme oikean kolmion, jossa jalat 3 4 metriä ja hypotenuse 5 metriä. Aluksi mitataan ensimmäisellä merkkijono 4 metrin etäisyydellä langoista ja toinen 3 metriä. Laitamme merkeissä nauhat teipillä (pyykkipoika, jne.).

5. Liitä ruletti molemmat merkit. Kiinnitämme ruletin yhden pään 4 metrin merkkiin ja johtavat 3 metrin merkkiin toisella merkkijonolla.

6. Jos meillä on oikea kolmio, niin molempien merkkien tulisi lähentyä 5 metrin etäisyydellä. Meidän tapauksessamme tavaramerkit eivät olleet yhtä mieltä. Tällöin siirrämme merkkijonoa oikealle siihen hetkeen asti, kun 3 m: n merkki on sama kuin ruletin pyörän jakaminen 5 m: lla.

7. Tämän seurauksena meillä on oikein kulmautunut kolmio, jonka kulma on 90 ° kahden köyden välillä.

8. Enemmän merkkejä emme tarvitse ja ne voidaan poistaa.

9. Suorakaiteen rakentaminen. Mittaamme molemmissa säikeissä 6 ja 8 metrin sivujen pituudet. Laitoimme merkkejä lankaan.

10. Kiinnitä kolmas merkkijono kohtisuoraan ensimmäiseen merkkijonoon. Kiinnitä molemmat jouset 8 metriä.

11. Vedä neljäs merkkijono kohtisuoraan toiselle nauhalle kuin mahdollista. Kiinnitä molemmat jouset 6 metriin.

12. Merkitsemme kolmannella langalla 6 metriä ja neljännellä 8 metrellä.

13. Jotta saisimme suorakulmion suorakulmaiseksi meidän tapauksessa, on välttämätöntä, että molemmat merkit kolmannella ja neljännellä langalla sopivat yhteen. Voit tehdä tämän siirtämällä sekä merkkijono pistemerkkien kohdalle.

14. Lopuksi, jos kaikki on oikein mitattu, meillä pitäisi olla oikea suorakulmio. Katsotaanpa, onko se osoittautunut mittaamalla diagonaalit.

15. Mittaa diagonaalien pituus. Jos ne ovat samoja, kuten meidän tapauksessamme, meillä on oikea suorakaide. Diagonaaleilla on sama pituus ja isosceles trapezium. Mutta meillä on yksi 90 ° kulma, ja isosceles trapeziumissa ei ole tällaisia ​​kulmia.

16. Suorakaiteen pohjan valmisrakenne käyttäen Pythagoraan lause. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 2. Web

Hyvin yksinkertainen tapa tehdä merkintä suorakulmion muodossa, jonka kulmat ovat 90 °. Tärkeintä, jota tarvitsemme, on lanka, joka ei ulotu, ja mittaustesi tarkkuus nauhamittauksella.

1. Leikkaa kappaletta merkkijonoa, jonka on muodostettava merkintä. Tässä esimerkissä rakennamme säätiön, jonka sivut ovat 6-8 metriä. Suorakulmion oikean rakenteen lisäksi tarvitsemme samanlaiset diagonaalit, jotka suorakulmion ollessa 6 x 8 metriä ovat 10 metriä (ts. Pythagoras on kuvattu edellä). Sinun on myös otettava sidoksen pituus langan pituudella.

2. Liitämme "web" kuten kuvassa. Kiinnitä sivut diagonaalilla 4 kulmassa kulmissa. Leikkauskohdan diagonaaleja ei tarvitse nitoa.

3. Laita ensimmäinen merkkijono (kohdat 1,2). Korjataan se varsien avulla. Tärkeintä on pitää tangot tiukasti maahan ja kun ne venytetään rakentamistamme läpi, ne eivät johda pois. Tämä on tärkeä näkökohta.

4. Nosta kulma 3. Tärkein edellytys on, että 1-3 johto ja 2-3 lävistäjä eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja. Kiinnittämällä kiinnityspisteen avulla pisteen 3 kohdassa on kulma pisteessä 1 90 °.

5. Kiinnityskulma 4 ja kiinnitä tappi. Varmistamme, että lanka kohdissa 2-4, 3-4 ja lävistäjä 1-4 eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja.

6. Jos kaikki ehdot täyttyvät, tuloksena pitäisi olla suorakulmio, jonka kulmat ovat niin lähellä 90.

Asettelu talon perustalle

Merkki sarakkeen alla

Tehdään kaksikerroksinen obnojka. Alempi taso on pilarin taso.

Yläpinnan tasoitus - tason grillaus.

Merkintä nauhalevyille

Luo suorakulmio ulkoreunalle käyttämällä t.Pifagoraa. Sitten vetäytymme määrällä, joka vastaa nauhan leveyttä ja tekee sisäisen muodon.

Laatta pohjaan

Helpoin tapa merkitä. Rakenta- mme suorakulmion säätiön kokoon Pythagoraanin lauseella oikean kulman löytämiseksi. © www.gvozdem.ru

Tekijältä

Tässä artikkelissa tarkastelimme, miten teemme asettelun säätiölle omiin käsiimme suorakulmion rakentamisella, jonka kulmat ovat 90 °. Yleensä merkinnässä ei ole mitään vaikeaa. Kysymyskustannus on langan hinta, obnojkan lankku (talousversio - napit) ja kyky käyttää mittanauhaa.

Kipsi seinät majakkaissa, tasoitus tasossa ja kulmista

Sisäinen kulmakivi: toleranssit.

Kulmat - yksi vaikeimmista elementeistä seinien koristelussa. Päinvastoin kuin majakat kipsiseinillä, vaikeus on siinä, että pienin poikkeama, joka ei ole näkyvissä seinälle, näkyy selvästi nurkassa.

Suolauksen vaatimukset ovat melko tiukat:

 1. Linjan tulee olla täysin tasainen ja poikkeama enintään 1 mm.

Vaatimusten rikkominen johtaa kulman kaarevuuteen, huonekalujen huonontamisen vaikeuteen, tällaisen viimeistelyn ulkoiseen esteettiseen olemattomuuteen.

 1. Epäkelpojen puute: seinät ovat tiukasti pystysuoria, katot ovat vaakasuorassa.

Seinän huomattava kaltevuus vaikeuttaa saranoitujen huonekalujen, koristeelementtien kiinnittämistä, ei saa laittaa esineitä lähelle seinää (aina ylhäältä tai alemmalta).

 1. Tiukasti 90 astetta. Tätä on vaikea saavuttaa vanhoissa rakennuksissa, joissa on vinoja seiniä, virheettömiin taloihin.

Kompleksoi viestinnän pyörivien elementtien asennusta. Esimerkiksi lämmityksen aikana on vaikeampaa sijoittaa putki, koska standardi "kääntyy" on vain 90 ja 45 astetta.

Vaikeampaa kiinnittää muoviset pohjalevyt.

Pienet poikkeamat, vääristymät ovat sallittuja, mutta vain 1-2mm. Merkittävän alkukiertymän ansiosta on vaikeampaa saavuttaa laadullisia tuloksia. Siksi seinien kulmat karsiminen omiin käsiisi pidetään pelottavana tehtävänä.

Oikean kulman tekeminen.

Seinämän pieni kaltevuus, joka voidaan tasoittaa liuoksella - 15-20 mm. Voit tehdä työtä itse, sinun on noudatettava sääntöjä:

 1. Kipsiseinät majakkaissa. On laadullisesti vaikeata suorittaa työtä ilman asianmukaisesti määritettyjä referenssipisteitä. Majakat asetetaan putkilinjalle tai tasolle 10-15 cm etäisyydelle nurkasta.
 2. Seuraa järjestystä. Kipsi sisä- ja ulkokulmat eivät sovi heti. Aluksi he heittävät vesiliukoisen ratkaisun, antavat sen tarttumaan, vain silloin he asettavat pääosan.

Jos kohdistaminen edellyttää paksun liuoksen kerrosta, työ tehdään kahdessa vaiheessa: heittää yksi kerros, anna sen kovettua, sitten toinen. Seinien kipsi, jota käytetään välittömästi paksuina kerroksina, laskeutuu, irrotetaan seinämästä omalla painollaan, kerroksen liitos pohjaan on heikko.

 1. Älä kiirehdi. Älä tee välittömästi kaiken kerralla. Aluksi ne kulkevat seinää pitkin majakoita ilman 1-2 cm: n kulmaa. Sitten käytä sääntöä tasoittamalla kulma itse.

Yksinkertainen tapa tehdä sujuva kipsi - vaiheittainen työ. Ensimmäinen prosessi yksi seinä, anna sen kuivua. Sitten kohdista toinen siihen liittyvä. On helpompi toimia tällä tavalla, koska yksi seinä on jo tasainen ja kiinteä.

Jopa helpompi suihkuttaa kulmat suurella metallisella neliöllä. Sitä käytetään pääsääntöisesti alhaalta ylöspäin suuntautuvan liikkeen ohjaamiseen. Työkalu lepää ja liukuu yli majakat, väkeviä lähellä kulmat.

Kuinka kohdistaa kulma ja seinän merkittävä kaarevuus.

Kun seinien kaltevuus on yli 1-2 cm, tarvitaan lisää toimenpiteitä, 5-7 cm: n seinän vääristymistä ei voida tasata!

"Hanging Out".

Seinien muodonmuutoksen aste on arvioitava luotettavasti. Tätä varten pinta tutkitaan käyttäen lyijyä - raskasmetallipainoa köydelle tai rakennustasolle, joka on vahvistettu sääntöön.

Majakkojen asennus.

Liian syvät syvennykset valmistetaan paremmin ennen majakkaiden asentamista, jotta jälkimmäiset eivät häiritse työtä. Pienissä mutta syvissä säröissä on mahdollista tehdä seinien kipsiä samaan aikaan.

Vahvistaminen.

Liian paksu laasti huonosti pitää seinään. Siksi paikat, joissa laasti kohdistaa seinän kaarevuuden ja vahvistaa sitä.

Tätä varten poraa seinät reikiä varten välein joka 40-50cm. Ne vahvistavat vahvistavaa verkkoa. Voit käyttää ruuvin ympärille kudottuja lankoja.

Armeijan tulee olla tulevan tasoituskerroksen paksuus. Siksi se sijoitetaan enintään 1-2 cm: n etäisyydelle tulevan kipsin pinnalle.

Puutaloissa käytetään vahvikkeena seinien kipsiä majakat, joissa on savea, vyöruusuja ja sahattuja jätteitä. Kiskojen poikkipinta ei saa ylittää 4-5 cm: n neliötä.

Vyöruusu on yksinkertaisesti naulattu seinälle, kallistettuna (45 astetta lattialle) 3-5 cm: n etäisyydellä.

Ennen nurkan vetämistä vahvistettujen tasoitusliittimien annetaan kuivua kokonaan.

Rappaus.

Tasoituslaasti ei koostumuksessa eroa tavallisista, joten sitä käytetään tavanomaisten sääntöjen mukaisesti:

 • Primer. Liuokseen oli vahva tartunta seinään, jälkimmäinen on päällystetty alustakerroksella.
 • Spray - nestemäinen, kermainen liuos seinällä ja vahvikkeella. Ratkaisun luotettavampaan kosketukseen seinän kanssa se on pudonnut puhalluksella, eräänlaiseksi "iskuiksi".
 • Maaperä - pääkerros kipsiä. Hyvin kaarevista seinistä on parempi käyttää pohjamaalia useissa (2-3) vaiheissa kutakin kerrosta kuivaamalla.

Kuinka tehdä tasaiset kulmat minimaalisella kipsillä.

Seinämien vähäisessä muodonmuutoksessa (1-2 cm) et pysty kohdistamaan koko pintaa. Jos on tarpeen tehdä vähimmäisaika ja korjauskustannukset, kohdista vain huoneiden kulmat, seinien liitokset lattian ja katon kanssa.

Huoneen kipu on edelleen vino, mutta ihanteellisesti tasaisten kulmien takia tämä ei ole havaittavissa.

Näin tehdään seinän tasainen kulma:

 1. Seinät. Kipsi levitetään kulmiin ja se tasataan täällä. Mutta lisäksi seinän pituudella liuoksen kerros vähenee mihinkään. Lisääminen oli näkymätön, sinun ei pidä luoda teräviä pudotuksia. Paksuuden lisääminen. 1-2 cm: n leveyden tulee olla noin 15-20 cm.
 2. Lattiat. Tässä kohdistus on tarpeen jalustan kiinnittämiseen.
 3. Katot. Tasoituskerros levitetään vain seinälle, jos se on tehty katolla, se on huomattava.

Kattopinnan tulisi kuitenkin olla tasainen seinän liitoskohdassa, mutta vähimmäispaksuus.

Tämä taloudellinen tasoitusmenetelmä soveltuu vain silloin, kun tarvitaan pieniä 1-2 cm: n levyjä. Syvyyden syvemmät muodonmuutokset ovat liian huomaavia.

Seinien kipsi pyöristetyt kulmat tekevät sen itse.

Kierteityskerrokset eivät ole vaikeampia kuin tavalliset:

 1. Kohdista seinät. Seinät on kipattu ja tasoitettu vakiotekniikan avulla.
 2. Vahvistaminen. Pienen halkaisijan ellipsi ei vaadi vahvistamista. Mutta kun luodaan huomattavaa pyöristystä (halkaisijaltaan yli 10 cm), ne vahvistetaan vahvistusverkolla. Voit tehdä ruuvit (askel vähintään 20 cm).
 3. Obryzg.
 4. Sovellusmalli. Heitä ratkaisu ja poista ylijäämäsääntö. Pyöristysten tapauksessa merkkivalojen rooli suoritetaan molempien seinien pinnalla, ja säännöt tehdään erityisellä mallilla.

Tällainen kierretty sääntö tehdään näin: ne käyttävät helposti taipuvaa mutta kiinteää lankaa pyöristykseen, ne painavat ellipsiin. Saat tarkan kuvan tulevasta mallista.

Lanka levitetään vaneriin (vähintään 6 mm paksu). Tai teräslevy, tina. Piirretty kynällä. Tämän linjan poikki leikataan ylimäärä. Mallipohja on valmis!

Kun kulmat ovat täysin kuivia, ne käyttävät viimeistä päällyskerrosta hienolla hiekalla (murto enintään 1 mm). Tämä kerros hierotaan huovalla, jotta seinämä olisi mahdollisimman sileä.

On syytä muistaa, että pyöristetyt kulmat korvataan vain horisontaalisilla liikkeillä.

Tarvittavat työkalut ja kalusteet.

Sisätilojen kulmausta varten tarvitaan standardi työkaluja ja tarvikkeita. Jotkut voidaan korvata, toiset eivät.

Majakat.

Teräsprofiili on paras vaihtoehto: metallielementit eivät "pelkää" vettä, ne on helppo vahvistaa, ihanteellisesti tasainen. Mutta ei sovellu kustannustehokkaaseen, minimaaliseen korjaukseen.

Puiset majakat - pieni osa (2,5 x 3 cm ja ohuempi). Soveltamisen vaikeus on koko joukko puutteita:

 1. Kaarevuus. On vaikea löytää luotettavasti säleitä, koska puu muuttuu jatkuvasti, imeytyy kosteuteen ilmasta ja antaa sen pois.
 2. Turvotusta. Puu kasvaa kokoa, turpoaa. Kuten majakoihin, tämä haitta on tärkeintä, koska kipsi on "märkä" työ.
 3. Galvanoitujen teräsvaijerien purkaminen on vapaaehtoista. Puulevyt on poistettava ennen kulmien tasoittamista kipsillä. Tuloksena olevat aukot täyttävät urat ratkaisulla, tasoitetaan. Tämä vaatii lisää työtä ja aikaa.

Puurunkoiset oppaat ovat kuitenkin paljon halvempia kuin metalliset, ja niitä käytetään joskus tiukan budjetin kanssa tilojen korjaamiseksi.

Majakat liuoksesta - seoksen palaset, asettuvat seinään mukavalla askeleella sääntöön. Tällaisilla maamerkeillä on etuja: niitä ei tarvitse poistaa, ja ne maksavat ilmaiseksi. Mutta työskentely heidän kanssaan ei ole kätevää, tasoitus on melko vaikeaa. Tämä menetelmä on hyväksyttävissä pienille seinille, ja sitä käyttävät pääasiassa kokeneet asiantuntijat.

Tarkasta laserpiirtokoneiden kulmat.

Laser taso - kätevä ja tarkka ohjausväline. Kellon tarkistamiseksi on riittävä asentaa se pitimen (noin) reunan viereen ja yhdistää valon pystytaso tutkittavaan pystyviivaan.

Työkalu.

Valokeilojen kipsi-seinät edellyttävät perusvälineitä, joita on vaikea korvata:

 1. Sääntö. Laaja (10-12 cm) jäykkä alumiinikisko on vähintään 130-150 cm pitkä. Mahdollistaa tarkan arvioinnin rappauskerroksen tilasta, sen kaarevuudesta, masennuksesta ja pullistumisesta.
 2. Poluterok. Puu-, muovi- tai teräslevy kahvalla. Pituusmittari n. 50-70cm. Käytetään laastien tasaamiseen seinään.
 3. Raastin. Sama kuin lastalla, mutta pienikokoinen (20cm). Sopii huonosti saavutettavissa oleviin paikkoihin, sekä tasoittamiseen, nakryvkiin ja laastiin.
 4. Corner - metallinen tai puinen laite oikean kolmion muodossa. Käytetään tasaisuuden säätämiseen sekä pohjaan kipsiä varten. Käytetään yleensä.

Mitä suurempi työkalun koko on, sitä luotettavampi mittaustulos. Kipsilevyille on neliö, jonka jalka on pituudeltaan 100 cm, koska se on helpompi tehdä 90 asteen kulmassa kipsin kanssa käyttäen vierekkäisten seinien maksimaalista osaa oppaaseen.

 1. Kiillota, lasta. Hionta on välttämätöntä liuoksen heittämiseen seinään. Jos työn määrä on pieni, se voidaan korvata lastalla.
 2. Lyijy, rakennustaso. Seinämien kaltevuuden ja majakoiden asennuksen tutkiminen voidaan tehdä nopeammin (jos työskentelet yhdessä), koska köysiä voidaan venyttää koko huoneen korkeuteen.

Taso (taso) on helpompi, mutta se on lyhyt, mikä vaikeuttaa työskentelyä. Häntä on kuitenkin vaikea tehdä ilman häntä.

Lisäksi saatat tarvita työkaluja ja työkaluja laastin valmistukseen - kouruun, lapioon hiekalle ja kaupeille. Jos kipsilevyjä ei ole liitetty laitteen kulmiin, vaan vain niiden kohdistamiseen, liuos valmistetaan kauhan päälle, sekoittamalla sekoittimen (suutin sähköporauksiin) tai spatolin kanssa - liuoskauhon lattialla.

On mahdollista kipata seinien kulmat omin käsin.

Aloittelijan kannalta seinien murskaaminen majakat on vaikea tehtävä. Kulmien suuntaamista pidetään kuitenkin kaikkein vaikeimpana tehtävänä, joka vaatii korkeaa ammattitaitoa.

Kuitenkin asianmukaisen huolellisen ja tunnollisen lähestymistavan avulla sileiden kulmien luominen on mahdollista myös omien käsien toteuttamiseksi. Ero ammattilaisten työtä varten on vain tehtävään käytetty aika.

Kuinka näyttää suuren tasakulman 90 g. ilman neliö- ja tason laseria

Tätä menetelmää kutsutaan - Egyptin kolmio. Suuri huoneen koko ja tarve tuoda litteä kulma kun seinät rappeutuvat, ja jos sinulla ei ole nykyistä työkalua, voit käyttää tätä menetelmää tasainen kulma.

Tämä on erityisen välttämätön esimerkiksi kylpyhuoneiden esimerkissä, esimerkkinä paikasta, jossa on kylpy, ilman tasaista 90 asteen kulmaa. kylpy ei mahdu tiukasti seinää vasten ja raot näkyvät.

Kolmiossa on suhde 3 - 4 - 5. Esimerkissämme näytetään 3 metriä 4 metriä 5 metriä. Tällaisilla sivuilla kooltaan pienemmät sivut muodostavat 90 asteen kulman. Voit myös käyttää esimerkiksi 1,5 - 2 - 2,5 tai omalla harkinnalla, mutta vain kertomalla jokainen numero numeroon 2, ts. seuraava numero on 3-4-5 9-12-15.

On tarpeen järjestää kolmio siten, että otetaan huomioon majakoiden paksuus ja kerroksen paksuus keskimäärin niin paljon kuin mahdollista, riippuen siitä, mikä virhe on suhteessa 90 grammaan.

Tällainen kolmio voidaan piirtää liidulla ja mittanauhalla.
Menestyy sinut liiketoiminnassa!

Kuinka tehdä oikean kulman asentaa kylpy tai suihkukaappi.

Miksi ja milloin on kylpyhuoneen oikea kulma?

Kylpyhuoneeseen kuuluu kylpyammeen asentaminen. Vain tässä tapauksessa on tärkeää kunnioittaa oikeaa kulmaa, jossa se on vieressä. On vältettävä veden vuotamista. Pienillä poikkeuksilla 90 astetta tämä vika on kiinteä eikä se aiheuta suurta ongelmaa. Vain lisättävän aukon tiivistämiseksi tarvitaan enemmän silikonia.

Kylvyn asentaminen 90 asteen kulmaan

Ulostulona, ​​samankaltaisissa tilanteissa laite on valmistettu seinään kylvyn puolella. Oikea kulma tässä tapauksessa syntyy jo seinän sisällä (urat).

Oikean kulman rakentaminen missä tahansa huoneessa alkaa seinänrakennuksen vaiheessa. Jos tällä hetkellä tehdään suuri virhe, sitä ei voida kiinnittää kipsiin. Siksi kerroksen paksuus seinän päällä voi saavuttaa 10-15 cm.

Kuinka oikeaan kulmaan päästään, ja onko se tasoitustason vaiheessa mahdollista?

Jos seinämien välinen poikkeama 90 astetta on pieni, tämän tilan täyttäminen tasoittamalla kipsiä on täysin perusteltu. Tasoituskerroksen paksuus voidaan jakaa kahden seinän väliin tai yksi seinä voidaan ottaa pohjaseinäksi ja majakat voidaan asettaa sinne minimiin. Yleensä se on pitkä seinä. Sitten tasoituskerros, joka luo oikean kulman, on toisella lyhyellä seinällä. Näin vältetään suuret kerrokset.

Voit ensin tehdä kipin pohjaseinälle ja aloittaa sitten 90 asteen rakentamisen käyttämällä toiselta tasolta olevia majakoita. Ja voit aloittaa välittömästi oikean kulman rakentamisen molempien koneiden majakkaen avulla. Miten se tapahtui meidän tapauksessamme.

 • Tulevan kipsin kahden merkin välissä (ruuveja muovisissa kielekkeissä 1 ja 2 valokuvassa), käytä kiilaa, aseta väli kulmaan.

Ensimmäinen vaihe oikean kulman luomisessa

Toinen vaihe. Tarkista neliö

Kolmas vaihe, jossa 90 asteen kulma muodostuu

Onko tämän säännön noudattaminen sanalohkon kaikkiin kulmiin vai ei?

Tämä tila on välttämätön kulmaan, jossa kylpy asennetaan. Jos kylpyamme vie kaiken tilan seinien väliin - molempien kulmien on oltava suoria. Siinä tapauksessa, että kahden seinän väliin jää epätäydellinen täyttö, 90 astetta kulmassa on tarpeeksi.

On kuitenkin otettava huomioon, että kylvyssä voi olla poikkeamia 90 astetta. Erityisesti raudanvalua. Ja sitten kaikki tanssit, joissa on tamburiini kulman takana, ovat turhaan. Ongelma etenee seuraavaan vaiheeseen - sulkeminen kylpyhuoneen ja seinän välille.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin torjumiseksi. Selvitä, miten kommenttitietosi käsitellään.