Kuinka kiinnittää puuta puuhun

On ilo kiertää kotitöitä, kylpylän, laajennuksen tai seinän rakentamista, varsinkin jos kyseessä ei ole tiili, sementti vaan puu. Puupalkki on moderni, ympäristöystävällinen ja erittäin mukava materiaali. Rakenteen asentaminen ei vie paljon aikaa. Mutta menestykseen sinun täytyy tietää yksi asia: miten liittää elementtejä.

Mitä keskustellaan:

Yhteysasetukset

Sinulla on monia eri yhteysvaihtoehtoja. Joten se saattaa tuntua aluksi. Tämä on:

 • Pysty- ja vaakapalkin liitäntä;
 • Pystysuoran palkin ja sidontapalkin liittäminen;
 • Pysty ja vaaka;
 • Betonipalkit.

Sanalla ylempi ja alempi putkisto suoritetaan eri tavoin; erilaisia ​​kourujen, palkkien ja seinien kiinnitysmenetelmiä käytetään. Jotta rakentaminen olisi miellyttävä prosessi, ja puun valmistajan lupaaman pelkän ilon rakentaminen ei muuttuisi mahdottomaksi taakaksi, sinun tarvitsee vain tietää, kuinka toimia näissä tapauksissa, valmistautua, laskea voimia ja aikaa.

Kahden pystysuoran elementin liittäminen

Talon kulma on erittäin kestävä. Yksi seinä koostuu pystysuorasta puusta ja toinen. Jos haluat muodostaa kulman, yhdistä palkit toistensa väliin, sinun on tehtävä pistokkaita reunoilta. On välttämätöntä lähestyä tätä prosessia vastuullisesti, tehdä humalaa, jotta se ei häiritse minkäänlaista lisäainetta. Tämä auttaa merkitsemään.

Rullaus voi olla seuraavia tyyppejä:

 • tassussa;
 • kulhoon;
 • puoli puu;
 • pihdit
 • juurella piikki;
 • sovittaa;
 • puoli nopea;
 • pistokoukku.

Jokaisella vaihtoehdolla on etuja ja haittoja. Valokuvat ja ohjelmat auttavat selviytymään tehtävistä. Mikä on parempi valita? Voit yhdistää palkit jokaisella näistä menetelmistä. Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, ajasta, halusta houkutella, taitoa. "Tassuun", "puolikrokkoosiin", "paistinpannuun", "juurikkaan piikkiin", "puolipuu" tai "kulhoon" on helpompi kiinnittää tangot itsenäisesti, mutta piikki on vaikeampaa, koska tarvitset pienen tappion.

Metallileikkeillä jokainen henkilö on tuttu. Kynsien vasara ei ole ongelma. Mutta piikki on tehty puusta. Barissa porataan reikä. Tämä on melko aikaa vievä prosessi. Siksi emme aseta tätä vaihtoehtoa yksityiskohtaisesti. Keskustelemme niistä, jotka ovat helppoja käsitellä rakentamalla rakennusta tai rakennusta omalle.

Ennen liittämistä tangot, ne pitäisi käsitellä antiseptinen, palonestoaine. Luotettavuutta, kestävyyttä kiinnityskorvakkeita, nauloja, tappeja, avaimia, piikkejä käytetään.

Kiinnitys "tassuun"

Tassun kiinnitystekniikka on urajärjestelmä. Kulma päätyy jäännöksiin. Tekniikka keskittyy materiaalin säästämiseen, mutta joskus tätä yhdistelmää käytetään kulman muodostamiseksi lopun kanssa ja lujuuden varmistamiseksi kaikki elementit kiinnitetään piikkiin. Urat leikataan puun molemmilta puolilta kulmassa, jotta voimme sanoa, että tämä on melko monimutkainen asennusvaihtoehto. Tämä on hänen miinus. Merkitystä ei tarvitse tehdä eikä tehdä virheitä leikkauksen aikana. Tämän seurauksena ura pitäisi muistuttaa trapetsia. Tämän vaihtoehdon etu on tuulen kulmien lopullinen vakaus.

Leikkaaminen "kulhossa"

Tämän tyyppistä kiinnitystä käytetään luomaan kulmat, joilla on marginaali. Puutavaraa lukitustyyppien urat leikataan - kaksipuolisia, nelisivuisia tai yksipuolisia. Asenna turvallisesti, tämä on hänen plussansa. Miinus - Tee tarvittava leikkaus vaikeammaksi kuin menetelmässä "tassussa". Meidän on ponnisteltava enemmän aikaa luoda tällainen leikkaus. Joten tekniikka on suunniteltu vakavaan, vastuulliseen lähestymistapaan. On toivottavaa, että oli olemassa taito työskennellä baarissa.

"Puupuussa"

Tämä tekniikka on yksinkertaisin, ehkä siksi se valitaan usein, kun rakennusta rakennetaan palkista itsenäisesti. Elementtien liittäminen, kiinnittäminen turvallisesti ei ole ongelma. Se muistuttaa tätä leikkaamista vaihtoehto "juurella piikki", mutta "juurella piikki" merkitsee enemmän yksityiskohtia. Tämän vuoksi lisääntynyt vastustuskyky tuulesta, sateesta. Ja tämä on tietysti merkittävä etu. Tinkerillä on kuitenkin enemmän - tämä on miinus.

"Butt" kiinnitys

Tee tarpeellinen leikkaus on helppoa. Asennussuunnittelu on luotettava, yhteys on alkeellinen. Lisäksi kiinnität palkit pystyvät käyttämään raudoitteita ja pitkiä kynsiä.

"Pan" ja "half-pot"

Liitä palkit tässä tapauksessa, voit vain marginaalilla. Leikkaaminen on yksinkertaista, vaikkakaan sitä ei ole helppoa kutsua. Menetelmät ovat tärkeitä, jos tuuli ja sade vaikuttavat. No, jos istut alas kokemusta baarissa - taito on hyödyllinen.

Baaritelineet

Kuinka yhdistää pystysuora palkki vaakasuoraan? Tämä on melko yksinkertainen tehtävä. Pystysuora puu vaikeuttaa muotoilua, mutta ei voi tehdä sitä ilman. Ei vain vaakasuoraa. Pystysuorasta tulee koristeellinen elementti. Tarvittaessa pystysuora palkki myös mahdollistaa aukon muodostamisen. Käytetään pystyasentoon ja kehyksen vahvistamiseen. Asennussäännöt ovat yksinkertaiset - tiukan istuvuuden takaamiseksi, kiinnitä pystysuora ja vaakasuora tukevasti. Näiden sääntöjen noudattamiseksi sinun on tehtävä pistokkaita. Kiitos heille pystysuora ja vaakasuora palkki sopivat tiiviisti yhteen. Puuntyöstö voi olla:

Tekniikka pystysuoran ja vaakasuoran palkin yhdistämiseen edellyttää metallisten kulmien käyttöä. Teräskärki tarjoaa luotettavan kiinnityksen. Pystysuora palkki pitää kehyksen ja vahvistaa rakenteen. Ura- ja teräspihdit takaavat kiinnityksen kestävyyden.

Kiinnitä puu betoniin

Kuinka yhdistää pystysuora puu betoniin? Betoni on kova materiaali, puu on pehmeämpää. Mitä tehdä? Betoni on perusta, jolle sinun on korjattava ensimmäinen rivi palkkeja. Se on betonia, joka voi olla materiaali, josta seinä on tehty, baarit ainutlaatuisen sisustuksen elementteinä. Auttaa selviytymään vaarnan vahvistamisen tehtävistä, jos puhumme pohjasta, poraa kiinteän materiaalin suuttimella ja ankkuripultilla, jos haluat kiinnittää palkit seinään.

Ensimmäinen rivi kellarista

Alareunus - ns. Ensimmäinen rivi palkkeihin, joka asetetaan säätöön. Ankkuripultit tai puukoristeet on alunperin säädetty perustukselle. Kulma kulmissa on kiinnitetty säätöön luotettavien metallisten kiinnittimien avulla. Miten valjaat kiinnitetään kulmissa? Siellä ei ole mitään monimutkaista. Sitoutuminen on itse asiassa tavanomainen luku, paitsi kiinnitys perustukseen ankkuripultteilla.

On välttämätöntä kiinnittää pystysuora puu puutavaraan, mikä lisää seinien korkeutta. Julkisivujen kulmiin valittu leikkaus on välttämätöntä korjata kulmat alusta alkaen yhdellä tavalla. Vanteet ovat tässä tapauksessa luotettava tuki. Jotta voisit tehdä vieläkin voimakkaamman, voit valita puusta enemmän massiivipuuta. Tällöin ensimmäinen rivi kestää painon, ei vääristy.

Talonrakennuksen rakentaminen

Valmistellaan kehyksen asentamista

Jotta ymmärtäisit talon kehyksen omilla kädellänne, on tarpeen pohtia, miten alempi ja ylempi putki suoritetaan ja miten pystysuorat pylväät kiinnitetään kehykseen tärkeimpien rakennuspisteiden määrittämiseksi.

Runkorakennelman ulkoasu.

Kokoonpanon ajankohtana talon runko on valmistettava:

 1. Säätiö, joka on säilynyt vähintään 7 päivää. Betoni saa täyden lujuuden 28 vuorokautta, on mahdollista koota puitteet 7 päivässä. Se on turvallinen kehykselle ja perustukselle. Valettaessa, grillage joskus työntää nastat (ankkurit) siihen alasulkulevyn kiinnittämiseen. Jos puutavaran on suunniteltu tarkalleen, silloin tässä vaiheessa säätiö näyttää siltä kuin pylväitä, joihin laasti yhdistää ulkonevat ankkurit.
 2. Puu talon runkoon. Jos puuta ei kuivata, se on asennettava mahdollisimman pian ja sen jälkeen, kun runko on koottu, OSB on ommeltu välittömästi. Tämä tarkoittaa, että myös OSB-levyjä on valmisteltava etukäteen.
 3. Antrasefektilla käsitelty puu.
 4. Katemateriaali säätiön anti-kapillaarisen vedenpitävyyden järjestämiseen. Yksinkertainen katemateriaali ilman ultraviolettisäteilyä ja pukeutuminen tekee (se on hieman halvempaa).
 5. Kiinnittimet. Laske tarkalleen, kuinka paljon kiinnittimiä talon kehyksestä ei voi olla, koska kiinnike - tämä on materiaali, joka usein rikkoo, jossain he tarvitsevat vähemmän ja jonnekin enemmän kuin suunnitellaan. Käynnistimille voit tilata 9-10 kg nauloja (1 kg - 50 mm, 3 kg - 100 mm, 5 kg - 120 mm) ja itsekierteittävät ruuvit (100 kpl - 50 mm, 500 kpl - 100 mm). Sitten on helppo arvioida tarvittava määrä ja ostaa puuttuvat kiinnittimet.

Kuva 1 - puun valinta lattiassa ja tassussa.

 • punssi;
 • miter saha;
 • käsi saha;
 • tasolla;
 • vasara;
 • pihdit;
 • mittanauha;
 • pyörösaha tai ketjusaha;
 • punkit;
 • Tommy;
 • romu;
 • lapio ja moukari;
 • porat;
 • sähköinen höylä;
 • joukko magneettisia kiinnikkeitä ruuvimeisselille;
 • rakentaminen kynät;
 • pistosahat;
 • ruuvimeisseli;
 • metalli-neliö;
 • kirves;
 • kiipeilyjohto.

Ennen puutavaran ostamista on tarpeen määrittää lattian, seinien ja lattian eristyksen paksuus, jotta eristeen paksuus kasvaa kehyksen kasvaessa.

Tangojen liittämismenetelmät

Kuva 2 - Kiinnityspalkit kulmaliitoksissa.

Puutavara on asetettu sille jo varattuun ruberoidiin. Katemateriaali asetetaan välittömästi ennen puutavaran alareunan asettamista. Jos se jää paljastamatta useita kuukausia muninnan jälkeen, se voi sulaa tai paisua. Lisäksi ruberoidi menee tänne ilman UV-stabilointia, joten et voi jättää sitä auki. Siksi ennen säätöpalkin asettamista säätö voidaan sulkea yläpuolella muovikelmulla. Tämä estää konkreettisen maidon pudottamisen sateen aikana.

Ennen puutavaran asettamista alempaan leikkuulaitteeseen, taso tarkastetaan grillattavan ylemmän tason vaakasuoralla asennolla. Puun ja vedeneristys voi olla, jos se on täysin tasainen. Yli 1 cm: n epäsäännöllisyydet on tasoitettava laastilla ja annettava seistä seitsemän päivää, minkä jälkeen vedeneristys ja puutavaran alaosa on asetettava. Alle 1 cm: n epäsäännöllisyys tasoitetaan asettamalla levyt alareunan alapuolelle, koska tämän paksuuden ratkaisu ei riitä tarttumaan nauhaan ja siirtyy vähitellen pois ja murentuu.

Kuva 3 - Järjestelmä puun kiinnittämiseksi säätöön.

Pylväät alempaan vanteetelineeseen kulmissa olevan näytteen väliin. Näytteenoton eri vaihtoehdoista suositellaan kahta menetelmää: puunäytteenotto lattiassa ja tassussa. Nämä ovat melko luotettavia vaihtoehtoja, voit valita minkä tahansa niistä (katso kuva 1).

Tangot on kiinnitetty kulmaliitosten pisteisiin. Voit käyttää jotakin seuraavista yhteysmenetelmistä:

 1. Pylväät yhdistävät ankkurin, joka kiinnittää pohjan vanteen puun pohjaan.
 2. Tangot on yhdistetty kynsillä (kussakin kulmassa on 4 kynää, joiden pituus on vähintään 150 mm). Nails ovat kiinteät, vetäytyvät puun reunasta 1,5-2 cm: n etäisyydellä.
 3. Porausten liitoksissa poraa reikä, jonka läpimitta on vähintään 20 mm. Puuputki (kuivatun tammen tappi) ajetaan reikään vasaralla, sen tulee työntyä vähintään 8-10 cm: n korkeudelle palkin pinnasta. Tämä on välttämätöntä tulevien asennuskulmalaitteiden kannalta. Nagelin halkaisijan tulee olla sama kuin reiän halkaisija. Vaihtoehtoisesti jalka voi olla neliömäinen, hieman reiän halkaisijaa hieman suuremmalla puolella (kuva 2).

Pohjakiskon kiinnitys

Kuva a, b - Ankkurin asennuskaavio.

Ennen kuin kiinnität palkit niiden väliin, sinun on tarkistettava geometria: kulmat ja diagonaalit. Sen lisäksi, että alemmat trimmaajat kiinnittyvät toisiinsa, ne kiinnittyvät myös säätöön. Jos grillauksen betonisointivaiheessa köydet on kiinnitetty kiinnityspalkin kiinnikkeiksi, ankkuria ei tarvita. Voit aloittaa välittömästi porauksen reikiä palkin alla nastoissa paikoissa, jotka vastaavat betonipulttien sijaintia. Jäljempänä kuvattava vaihe on ohitettava ja siirryttävä alempaan palkkiin.

Jos nastat ei ole asetettu, puuta on kiinnitettävä 16 mm: n halkaisijalla oleviin ankkuripultteihin. Ankkurin on mentävä pohjaan vähintään 100 mm: n syvyyteen, ja sen vuoksi 100 mm: n alapäällysteellä ankkurin koko pituus on 200 mm (ks. Kuva 3).

Ankkurointireiät porataan jäädytetyllä sementtitynnyrillä. Kiinnitä sitten reikiä reikiin niissä paikoissa, joissa ankkuri sijaitsee.

Kuva 4 - Kun alemmat hihnat kiinnitetään toistensa ja kiinnittämällä ne pohjaan, asennetaan pystysuorat runkopalkit.

Kiinnitä puu pohjaan muttereilla, joissa on laaja aluslevy. Aluslevy kasvattaa mutterin ja puun kosketusaluetta. Jos kiristät mutteria ilman aluslevyä, se vajoaa puuhun, mikä on täysin epätoivottavaa. Pultin on oltava kuusikulmainen välttämättä (avaimet käteen). Neliömäinen mutteri, pyöreä, ruuvitaltan alla ja muut eivät toimi täällä. Kun yhdistät alareunan palkit nurkkiin kynsillä tai kynsillä, nurkassa olevaa ankkuria ei ole asennettu. Tällöin ensimmäiset ankkurit sijoitetaan perustusnauhan ääriviivan jatkojohtoon (ks. Kuva A).

Jos nurkissa tai nokassa kulmassa ei ole kiinnitetty, ensimmäinen ankkuri on kulmassa (ks. Kuva B) ja kulmien välillä, joiden kaltevuus on noin 1-1,2 m.

Vaihe voi joskus olla leveämpi, mutta enintään 2,4 m. Jos on lyhyitä seiniä, on sen sijaan oltava vähintään kaksi ankkuripulttia yhden palkin kohdalta alareunusta varten.

Tarkista jälleen kerran viivojen, kulmien ja tasojen ylärajan viistot. Tarvittaessa ylempi taso on kohdistettu sähköisen tason kanssa. Kun olet kiinnittänyt alemmat hihnat toisiinsa ja kiinnittäneet ne pohjaan, asenna rungon pystytuet (katso Kuva 4).

Kulma- ja ei-kulmikkaiden tukien asennus

Kuva 7 - Puunkorjuun järjestelmä.

Aseta talon puitteet kehyksen omille käsille.

 1. Jos pohjaventtiilin puu oli liitetty ankkuriin tai kynsiin kulmissa, kulmasorkeus kiinnitettiin teräskaarteilla. Tee näin vahvistetut kulmat.
 2. Jos tangon kiinnittämiseen käytettiin tappiakselia, niin pystysuorat puupalkit pysyvät 8-10 cm: n päällä ja nyt ne asetetaan kulmaliittimiin näissä tukeissa.

Voit tehdä tämän porakoneella halkaisijaltaan noin 20 mm: n reiän (riippuen telan halkaisijasta). Jokainen kulmaosasto asetetaan tukaan ja kiinnitetään väliaikaisilla korvakkeilla, joita tarvitaan myös nurkakannattimen kiinnittämisessä teräskylteillä.

Muut kuin nurkkihyllyt

Telineiden asentamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Kiinnitä teline leikkaamalla (leikkaamalla puun lattiaa tai leikkaamalla kokonaan).
 2. Kiinnitä galvanoidut teräksiset kulmat (noin 2 mm paksuus).

Kulmien kiinnittäminen on parhaiten sähkösinkittyjä ruuveja, mutta voit myös käyttää mustia, ei-galvanoituja.

Räkit kiinnittämällä leikkaamalla alatulpan merkintä tehdään ja urat tehdään jalustan kokoa (syvyys 30-50% palkin korkeudesta). Esimerkiksi, jos puun korkeus on 100 mm, tehdään leikkaus 30-50 mm: n syvyydessä (katso kuva 7).

Kuva 8 - Kehyksen väliaikainen kiinnitys pitkällä leikkauksella.

Riippumatta siitä, millä tavalla kiinnitys ei ole kulmikkaat, niiden on kiinnitettävä väliaikaisia ​​tynkäjä. Voit asentaa pitkän puomin useille hyllyille samanaikaisesti tai kaksi lyhyttä telineessä olevaa kappaletta.

Kehyksen väliaikainen kiinnitys pitkällä leikkauksella. (Kuvio 8.)

Jos kaikkien seinien kehyksen asettelu ei ole tehty etukäteen eli suunniteltu toimimaan ilman piirustuksia, on tässä vaiheessa otettava huomioon, että telineiden nousu oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen kohdalla voi olla erilainen. Siksi sinun on vielä luonnos kaikista tärkeimmistä elementeistä ja seinistä, tietenkin, mitat.

Pystysuoran telineen korkeus, kun kulmat kiinnitetään, on yhtä suuri kuin lattian korkeus. Ja kun kiinnitys leikkausmenetelmällä, sen tulisi olla korkeampi 2 leikkaus syvyys.

Kulmien yläreunan tangot liitetään myös leikkaamalla.

Yläraja-palkki on kiinnitetty pystysuoraan asentoon samalla tavoin kuin ne on sovitettu tukien kiinnittämiseksi alareunaan (teräksiset kulmat tai leikkaus).

Kulma kiinnike

Tässä ei ole ominaisuuksia. Asennus tuottaa ruuveja.

Kiinnitysmenetelmä leikkaamiseen.

Kuva 10 - Kiinnitysmenetelmä.

Jos kiinnitys tehdään leikkaamalla, ennen kuin laitat palkit pystyposteihin, ne tekevät urat jokaiselle telalle (kuten ne ovat alhaalla olevaan leikkuupalkkiin). On tärkeää, että nämä urat on sijoitettu tarkalleen pystysuoraan suhteessa alareunan uria. Muutoin se voi johtaa useiden telineiden tai koko kehyksen vinoutumiseen.

Urakoiden valmistuttua on mahdollista asettaa puuta pystysuorille jalustoille ja kiinnittää se runkoon. Kiinnitys suorita 2 kynää jokaiseen pystysuoraan telineeseen. Kynnet on oltava vähintään 10 cm telineessä (kuva 10).

Jotta puutteellinen alueellinen jäykkyys, tuulen ja muiden kuormitusten kestävyys olisi tarpeen, se on vahvistettava hakkeilla (tai hammasrattailla). Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa kaikki pystyt ja diagonaalit kehyksen mahdollisten vääristymien poistamiseksi. Lopuksi kehys altistetaan tasolle ja lankaverkolle. Sitten jokainen teline kiinnitetään neljällä ristikolla (2 päällä ja 2 pohjassa) ja väliaikaiset leikkaukset poistetaan.

Kiinnitys pysyviin pidikkeisiin. (Kuvio 11)

Jos ruohonleikkureiden poikkipinta on pienempi kuin pääpylväät, on parempi kiinnittää ne lähemmäksi sisävuorausta. Sitten ulomman ihon ja vuorin välissä on eristys.

Kattopalkkien asennus

Asennusvaihtoehtoja on useita:

 1. Asennus käyttäen rei'itettyjä teräshylsyksiä.
 2. Asennus teräksisellä kulmalla.
 3. Punching mount.

Kattopalkit tuetaan ylemmän vanteen palkkiin. Ensin sinun on tehtävä ura kunkin palkin päässä, joka on yhtä suuri kuin ylemmän trimmauksen leveys. Ja uran syvyyden tulisi olla 30-50% palkin korkeudesta. Kaikki palkin reunat on kiinnitetty kahdella naulalla yläreunaan. Kynsien on mentävä telineeseen 10 cm: n syvyyteen.

Kuva 11 - Pysyvien merkkijonojen kiinnittäminen.

On suositeltavaa etukäteen merkitä lattiapalkkien tulevan asennuksen paikat ylemmän trimmausalustan kohdalle. Sitten se 3 metrin korkeudella on vaikeampaa.

On olemassa muutamia pisteitä, jotka säästävät:

Suurin sahatavaran säästö johtuu taivutettujen, kaarevien levyjen käytöstä tai pitkien elementtien leikkaamisesta lyhyen, pienen kehykselle. Jotkin materiaalit käytetään uudelleen. Esimerkiksi tilapäisestä irrottamisesta saatavat levyt voidaan leikata pysyviksi pieniksi tikkuiksi.

Käytä tilapäistä käyttöä varten pohjamateriaalin elementtejä.

On parempi, jos rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö valmistuu etukäteen. Sitten järjestää sahatavaraa paljon vähemmän kuin suunniteltu.

Puutavara on säilytettävä siten, että leikkaus ja lyhyet elementit ovat aina näkyvissä. Sitten lyhyitä osia ei leikata uudelleen.

On välttämätöntä varastoida puuta varovasti, suojaamatta kostutusta ja pilaantumista.

Kuinka kiinnittää puuta lattian ja katon väliin?

On tarpeen asentaa huoneeseen jonkinlainen puupalkkirakenne. Tässä mallissa on telineitä, jotka on sijoitettava "työntövoimaan" lattian ja katon väliin, poispäin seinästä. Selvästi kuvattu?
Varmasti on olemassa joitakin tapoja kiinnittää palkki niin, että se ei ole näkyvissä ulkopuolelta. Jotkut kulmat eivät halua aita.
Voisitteko kertoa minulle, ettei keksisi pyörää uudelleen

Elementaarinen, Watson (s).
Itse haluaa "nojata"
Poraa reikä halkaisijaltaan 12-16 mm palkin päässä. Sitten työnnä pultin M12-16 sisäosa haavapultilla ja aluslevyllä, aseta puu pystysuoraan. Kierrä mutteri pultilla, luo tarvittava työntövoima. Selvästi selitetty?

Selitetty ymmärrettäväksi.
eli mutteri, joka kiertyy pultista, pakottaa pääsä lepäämään kattoon?
Minusta tuntuu, että tällaisella kiinnityksellä on vain vähän sivuttaissiirtymää. No, rasopret häntä vähän. Ajan myötä puu kuivuu hieman ja se romahtaa kaikkein sopimatonta hetkeä.

Hieman ajatellut, hän päätti, että olisi mahdollista järjestää syvennys pultin pään alle kattoon. Sitten myös "unwrapped", kunnes suunnittelu päättyy, ei voi siirtyä sivuttain. Niin?
Vaikka ei! Kuinka sitten kääntää mutteri, ei anna tilaisuutta kääntää pulttia?

Haluan yleensä enemmän vaihtoehtoja

Reikä kattoon, tappi palkin yläosassa. Hanki palkki vinoon tilaan ja siirrä pohjaan. Se voi myös seistä (jos pituus on tarkasti valittu ja lopulta oli tarpeen liikuttaa sitä puhaltamalla), jos se on erittäin tarpeellista - samanlainen kuvio on alareunassa, vain palkissa on ura sivulta, jossa ei ole kuormitusta.

evg87 kirjoitti:
Haluan yleensä enemmän vaihtoehtoja

Teemme näin: Etupuolen ja lattian päällä on 4 reikää, joiden halkaisija on 10 mm, minkä tahansa hyvää liimaa varten, tupsut ovat 10x100 mm.
Ja edellä:

Luddit kirjoitti:
vain toisella puolella olevaan palkin uraan

jossa näkymätön.

Chepik kirjoitti:
Tyypit 10x100 mm

Mitkä ovat hauskoja?

evg87 kirjoitti:
eli mutteri, joka kiertyy pultista, pakottaa pääsä lepäämään kattoon?
Minusta tuntuu, että tällaisella kiinnityksellä on vain vähän sivuttaissiirtymää. No, rasopret häntä vähän. Ajan myötä puu kuivuu hieman ja se romahtaa kaikkein sopimatonta hetkeä.

Ymmärsin kaiken oikein, vain pultin pitää levätä lattialle, ei kattilaa. On helpompaa räjähtää ja vetää ylös, kun se murtuu. Jos sinulla on palkki palkin sijaan, niin kyllä, jos räpytät voimakkaasti, se taipuu ja murtaa. No, ja jos puutavara on 10x10cm, se paljastuu niin, että voimat eivät riitä siirtymään sivuttain
Yleensä neuvoa kysytään yleensä tietystä mallista. Sitten voit vastata oikein. Ja niin käy ilmi epäreilua: mikä puu, mikä kuorma sitä, mitä bias voima.. Ja niin edelleen. Tarjoin vaihtoehto. Kirjahylly on kiinteä tällä tavalla. Jos haluat tehdä seinäosion, toinen asennusvaihtoehto on mahdollinen.
Teksti tai: Tyynyt - tämä on poikkileikkaukseltaan pyöreitä puutankoja. Käytetään liittämiseen huonekaluihin. Mutta en tekisi reikää lattialle ja katolle. Jos veistämäsi rakenne ei ole paikallaan, eikä sinun tarvitse puhdistaa sitä ajan mittaan, kun unohdat

Puun ja betonin luotettava kiinnitys betoniin

Jopa sellaisen henkilön, joka on kaukana rakentamisesta, pitäisi ymmärtää, että rakennettaessa tällaista monimutkaista rakennetta kuin talossa on usein välttämätöntä yhdistää erilaisia ​​rakennusmateriaaleja keskenään erilaisin fyysisin ominaisuuksin. Erilaiset ominaisuudet saattavat joskus vaikeuttaa toistensa kanssa yhteensopivia, varsinkin kun on tarpeen kiinnittää tiukasti erilaiset rakennusmateriaalit kuten puu ja betoni.

Järjestelmä kiinnittää puuta ja kirjaudu betoniin.

Puutavaran kiinnittäminen talon rakentamiseen hirsitalon rakentamisen tai betonilattian viivästymisen aikana ovat tyypillisiä esimerkkejä rakennusalan toimijoista, jotka kiinnittävät erilaisia ​​materiaaleja.

Tarkastelkaa kysymystä mahdollisista vaihtoehdoista puun kiinnittämiselle betoniin ja sitten viivästyminen samankaltaiseen kerrokseen.

Puutavaran kiinnittämistä koskevat yleiset kysymykset

Rakentamisen aikana puutalon lokiin tai runkotalot usein herää kysymys, miten lujasti kiinnitetty valetaan palkit kuin alempi kruunut sidoksen betonipinta luotettavin, joten et voi huolehtia turvallisuudesta suunnitteluun. Puinen palkki on kiinnitetty lautan perustuksen kaksi menetelmää ovat olleet tunnettuja jo pitkään: se on jäykästi kiinnitetty ja liitetty kokoonpano.

Kiinnitä tukkia betoniin.

 1. Kuten nimestä käy ilmi, ensimmäisen menetelmän ydin on turvallisesti kiinnittää puupalkki betoniin pohjaan useiden erikoispohjapulttien tai teräspidikkeiden avulla. Jos päätät käyttää pultteja, tämä kiinnitysmenetelmä on pysyvä ja ei-erotettavissa, ja kiinnitys käyttämällä kiinnittimiä mahdollistaa koko rakenteen purkamisen tarvittaessa.
 2. Pinta-asennus on helppo asentaa palkin päälle grillata päälle ilman kiinnitystä. Toisaalta palkki on löysä ja liikuteltava, mutta sen painon ansiosta se on asennettu turvallisesti ilman lisäkiinnitystä.

On selvää, että ensimmäinen vaihtoehto on paljon luotettavampi ja antaa enemmän takeita palkin kiinnittämisen luotettavuudesta säätiön betoniin. Toinen vaihtoehto on kuitenkin yleisempi. Tämä johtuu asennuksen alhaisemmasta monimutkaisuudesta ja siten pienemmistä kustannuksista. Koko rakenteen melko merkittävä koko- naisuus antaa riittävän luotettavan liittämisen kehyksen alemman kruunun alustaan ​​ja liikkumattomuuteen.

Sinun on valittava vaihtoehto, joka soveltuu tapauksessasi. Jos alueellasi ei ole voimakkaita tuulia, talon kokonaispaino on melko suuri ja rakentajat ovat luottavaisia ​​yleiskustannusten luotettavuuden suhteen, silloin kannattaa valita halvempi vaihtoehto.

Kova kiinnitys puun pohjaan

Ensimmäinen puu on kiinnitetty pohjaan ankkuripultteilla ja vasta sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kovettunut.

Jäykän kiinnityksen puun yhteisen perustustyypit kuten laatta tai liuska, on tarpeen järjestää useita valmistelevia toimintaa. Ne voidaan suorittaa rakentamisen vaiheesta emäksen tai heti sen jälkeen kaatamalla tai asennuksen. Ne koostuvat pääasiassa siitä, että vaiheessa kaatamalla betonia perusta lautan perustuksen (betonilaatan tai nauha) erityisistä ankkuripultit Nastat ylös. Näille pyllyköille tulee tulevaisuuden rakenteen puu. vahvistamisesta prosessi itse työnnetään säteen valmisteltuun reikään tapin ja ruuvaamalla se lukkomutterilla. Tiukasti kierretty pari hiusneula-lukkomutteri on kiinnitetty puutavaran lauttaa perusta pinta.

Harkitse prosessia esimerkkinä laattaperusta yksityiskohtaisemmin ja vaiheittain:

Liitäntäpuutavarat.

 1. Niin, kun valamista valetaan märkä paino kastetaan hyvin ankkuripultit tapit ylös ja alas emäkset (ne voivat olla kartiomainen muoto, tai yksinkertaisesti kaareva). Välinen etäisyys pulttien tulisi olla vähintään puoli metriä, ja jokaisen yksittäisen puukappaleen on kiinnitetty ainakin kaksi pistettä kiinnityksen.
 2. Seuraavaksi valmistellaan puutavaraa. Valmiste koostuu porausrei'istä peruspultteja varten. Täällä sinun on oltava varovainen mittauksessa.
 3. Jos et ole tarkistanut grillauksen tasaisuutta, on aika tehdä se. On tarpeen tarkistaa vaaka ja poistaa kaikki mahdolliset viat - täytä urat laastilla, romahtaa pullistumia. Kiinnitä puu voi olla vain tasaiselle betonipinnalle.
 4. Neljännessä vaiheessa on tarpeen asettaa vedeneristys, useimmissa tapauksissa se on yksinkertainen kattohuopa. Puutavaraa ei ole mahdollista asentaa suoraan betoniin.
 5. Sitten valmistetut puurakenteet asetetaan katemateriaaliin. Samansuuntaisten tankojen on mentävä alaspäin niin, että kaikki ruuvien napit tulevat sisään porattuihin reikiin.
 6. Miten yhdistää kulmat - päätät. Voidaan yhdistää tassuun tai kulhoon. Jos haluat antaa luotettavuuden paremmin liitokselle, käytä metallisia kulmia kiinnittimien kiinnittämiseen, jotka kiinnitetään niihin itsekierteillen ruuvilla.
 7. Viimeisessä vaiheessa alamme kierrättää rakenteen lukkomuttereiden avulla asettamalla aluslevyt niiden alle. Rakenteen vinoutumisen välttämiseksi mutterit kiristetään vähitellen ja rinnakkain. Eli teemme useita kierroksia yhdestä mutterista, menemme sitten toiseen ja teemme saman kierrokset siellä.

Tämä prosessi on kuvattu laattaperustaksi. Puun kiinnittäminen nauhalevylle on välttämätöntä tehdä kaikki samat toimenpiteet, lukuun ottamatta peruspulttien asentamista.

Pile-pohja ja puutavara kiinnitetään siihen

Järjestelmä, jolla puuta kiinnitetään paalun pohjaan.

Joillakin alueilla levy- tai nauhalevyjen käyttö on vaikeaa, vain sopivaa pino- tai ruuviversiota tulevan talon pohjasta. Niinpä kysymys puun kiinnittämisestä niille on merkityksellinen useille kodinomistajille. Tässä asennus menee hieman eri kuvioon. Paalujen asennuksen jälkeen niiden yläosaan on kiinnitetty erityisiä U-muotoisia teräsvinkkiä. Tämän kärjen teräslevyjen välissä palkin palkki asetetaan ja sitten näiden levyjen reikien kautta palkki kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit tai nastat. Jos haluat käyttää nappuloita, sinun täytyy porata puuta. Tämä ei anna parempaa sidosta kuin ruuvit, mutta ongelmat kestää paljon enemmän. Joten on suositeltavaa valita uusin asennusvaihtoehto. Analysoimme tämäntyyppinen asennus askel askeleelta:

Nappien sijainti kiinnitysnauhan kiinnittämiseen.

 1. Sinun on ensin valmisteltava palkit, leikkaamalla ne käytettävissä olevien parametrien mukaan. Baareja tulee käyttää neliöosassa.
 2. Toinen vaihe on korkkien asennus. Tähän tarkoitukseen valmistetaan valmiita puutavaraa paikoille, ja niiden alapuolelle asetetaan teräksiset kiinnikkeet. Mittaamalla puun leveyttä, korkit kiinnitetään paaluun hitsaamalla. Tämän jälkeen hitsattuja kulmia käytetään majakkaina jäljellä olevien kärkien kiinnittämiseen. Puutavara tällä hetkellä voidaan jo poistaa.
 3. Tällaisessa kiinnityksessä on myös välttämätöntä asettaa vedeneristys teräspään ja palkin puun väliin. Yleisin eristys on tavallinen kattohuopa. Puun kosketusta betonilla ja teräksellä ei ole sallittua.
 4. Jäljellä on vain laittaa valmiita palkkeja, kiinnittää ne kulmiinsa toistensa välillä asettamalla tassu, kulhoon tai asettamalla ne piikkeihin.
 5. Kaikki valmistelut on saatu päätökseen, on mahdollista pitää hirsirakennuksen alempi loki tai kevytrakennustalo, jossa on teräksisiä otsikoita. Kuten jo mainittiin, voit kiinnittää napit (sitten poraa reiät puuhun) tai ruuveja. On suositeltavaa valita jälkimmäinen vaihtoehto, koska ensimmäinen ei anna mitään etuja, mutta lisää ongelmia.

Puutavaran asennus ilman jäykkää kiinnitystä on seuraava. Tähän tarkoitukseen ei ole kiinnitetty U-muotoisia, mutta T-muotoisia teräspintoja.

Kiinnitys viiveeseen betonilattialle

Asennuksen viivästyminen betonilattialle.

Toinen tapaus, jossa puupuuta kiinnitetään betonipintaan, joka on laajalle levinnyt rakentamisessa, on betonin asentaminen betonialustalle. Lattialaitteiden nykyaikaiset tekniikat ovat hyvin erilaisia: tässä käytetään erilaisia ​​eristemateriaaleja, lattialämmitystä, erilaisia ​​ratkaisuja lattiapinnan tasoittamiseen ja jalostamiseen jne.

Mutta tänäkin päivänä tavanomaisten puutöiden asentaminen on varsin tärkeää sekä talojen että huoneistojen osalta. Tätä lattiamallitusta käytetään yleensä kodeissa, joissa kattojen korkeus ei ole ongelma, mutta haluan säästää kalliisiin eristysmateriaaleihin.

Lag liittämisprosessi

Pohjapiirros viiveellä.

Runkojen kiinnittäminen betonilattialle on melko yksinkertainen, sillä sinun tarvitsee vain varustaa kolmesta asiasta - materiaalista, työkaluista ja kärsivällisyydestä. Tällainen työ voidaan tehdä helposti itsenäisesti, ilman asiantuntijoita ja avustajia. Varsinaiset puukertymät betonille ovat melko paljon, ja lisäksi on jopa mahdollista kieltää viivästymisen kiinnittäminen betonipintaan. Tällöin rakenteen lujuus antaa luotettavan liimausviiveen lattialaudoilla, laminaatilla tai muulla lattialla. Mutta tämä tekniikka on täynnä riskejä satunnaisesta siirtymisestä levyt suhteessa puuta, eli koko lattia voi olla vinossa johtuen pienintäkään huomiota. Siksi on parempi olla riski ja kiinni klassikoista, jotka on kiinnitettävä loki betoniin ruuveilla tai muilla kiinnikkeillä.

Valmisteltuaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, jatkamme viivekorttien asentamista:

Jälkikaapelien asennusohjelma.

 1. Ensimmäinen asia, mitä tarvitset vesitiivistykseen betonilattialle, se on yleensä joko kateaine tai muovikalvo. Liitokset on liimattava liimalla yhdessä rakennusliimanauhan kanssa, jotta ei jää yhtään aukkoa.
 2. Tämän jälkeen asetettu viive. Kaksi niistä on sijoitettu pitkin vastakkaisia ​​seiniä, ja loput ovat toisiinsa yhteydessä. Poikittaisten palkkien välinen etäisyys on asetettu monista tekijöistä riippuen, mutta tämä johtuu pääasiassa lattian vahvuudesta ja siitä, kuinka luottavaisesti se sijoittuu lokeihin taivuttamatta. Mitä vahvempi lattia-aine, sitä lyhyempi askel palkkien väliin. Yleensä etäisyys on 50-80 cm.
 3. Liekit voidaan liittää nivelellä, jos suuria kuormia ei oleteta. Muussa tapauksessa erityiset leikkaukset tehdään viiveen päissä tiiviimpään yhteyteen niiden välillä.
 4. Kun kaksi pääviivettä on asetettu tasolle ja hallitsijoille, horisontti mitataan ja sama korkeus asetetaan. Joustavan poikittaisen viivytyksen helpottamiseksi vedä johto palkin tulevan asennuksen paikalle.
 5. On aika tehdä todellinen kiinnitys lokiin betonilattialle. Tämän vuoksi symmetriset reiät porataan sekä lokissa että betonilattiassa. Betonilattian reikään työnnetään joko polypropeenimuovista valmistettu tappi tai teräsankkurin lukitusosa. Betonipyörät on kiinnitetty joko ruuveilla tai pultteilla. Tukin kiinnittämiseksi tukeen on lattialla 2-3 ankkuria. Ruuveja tarvitaan, toinen noin 40-80 cm.
 6. Joissakin tapauksissa, ei tehdä ilman erityisiä vaneri liuskoja, ohut levyt tai lastulevyä. Ne asetetaan väliin ja eristävään materiaaliin rakenteen suuntaamiseksi. Näiden tyynyjen tarkoituksena on torjua myöhästymisen taipumuksia ja siten tulevien kerrosten svenaa. Tietyt tiivisteet ovat tietenkin jo osoitus siitä, että he ovat heittäytyneet heikompilaatuisesta työstä, joka kaatoi betonia lattialle, koska ihanteellisesti sen pitäisi olla täysin litteä, mutta joskus jopa pienillä mestareilla on tällaisia ​​vähäisiä puutteita. Erityisen vaikeissa tapauksissa voi olla tarpeen leikata tasaisesti palkissa lovi lattian kuperan epätasaisuuden alla.

Viiveen asianmukainen asennus auttaa välttämään tällaisia ​​ongelmia kuin kimmeltävät tai epätasaiset lattiat.

Jo sen jälkeen, kun kaikki niiden välinen viivästys on asetettu ennalta valittua eristemateriaalia pitkin. Päälle viivästyminen ja ennen asennusta lattiat on ripustettu toisella vedeneristyskerroksella. Näin voit tehdä lattian ja kestävän ja tarpeeksi lämmintä ilman ylimääräistä rahaa. Tämä on hinnan ja laadun kriteerin mukaan yksi parhaista vaihtoehdoista tehokkaan kerroksen rakentamiseen. Se on yksinkertainen järjestelmä kiinnittämällä viive betoniselle pinnalle mahdollistaa näin hyvät tulokset.

Voit saavuttaa kaiken tämän itse, tekniikka, jolla puun kiinnittäminen säätöbetoniin ja viivästys betonipintoihin ei ole monimutkainen, se on käytettävissä jopa yhdelle henkilölle. Mutta kun valmistaudutaan tällaiseen työhön, ei pitäisi säästää materiaaleja, vaan on parempi valita sinulle sopivat viiveet ja palkit, juuri tarvittava osa ja laatu. Älä säästä työkaluja varsinkin, koska vaikein niistä on todennäköisesti lävistin, loput materiaalimassasta ovat kuluvia (ruuvit, pultit, ankkurointi, vedeneristysmateriaalit jne.).

Kuinka kiinnittää pystysuora puu lattialle

 • Työn ominaisuudet baarissa
 • Asennusvaihtoehdot
 • video

  Kun rakennat talon omalla kädelläsi baarilla, sinun on tiedettävä lähes kaikki siitä, miten korjata palkki baariin. Tässä ovat perusasennukset:

 • Pienempi sitoutuminen.
 • Pystysuorat telineen telineet.
 • Yläraja.
 • Kulma, ei kulmikkaat telineet.
 • Kiinnityskulmat.
 • Kiinnitä puuta leikkaamalla.
 • Kehyksen vahvistaminen.
 • Kattopalkkien asennus.

  Ennen työkappaleen aloittamista on varmistettava, että kaikki materiaalit ja alue, johon rakentaminen tapahtuu, valmistellaan.

  Työn ominaisuudet baarissa

  Alemman vannepalkin ankkurointi

  • Rungon palkin on oltava kuiva, jos se ei ole kuivunut, sen jälkeen asennuksen jälkeen runko peitetään välittömästi OSB-palkista;
  • käsitellä kaikki aineet erityisellä antiseptisellä aineella;
  • valmistele tarvittavat kiinnittimet etukäteen;
  • Ennen puun hankkimista, varmista, että lasketaan tarvittava koko nylkevän kehyksen tasolle, jos sitä ei tehdä, niin että paksuus kasvaa (suunnittelematon), sinun on lisättävä pieniä osia runkoon, mikä ei ole hyvä alku kehyksen kehyksen rakentamisessa.

  Puun alhaisempi sitominen perustuu grillattavaan laitokseen (aiemmin asetettu kateaine).

  Ennen liittämistä on välttämätöntä peittää pohja ruberoidilla (sopii halvemmaksi) tai folioon, muuten puu vahingoittuu (kun rakennus on jäädytetty useita kuukausia).

  Kiinnitä palkki grillataan

  Jos ei ole kateaineita, voit peittää pohjan perinteisellä kalvolla, joka suojaa betonia kosteudelta ja betonimaidon muodostumiselta. Kun säätö on valmis puun asettamiseksi, tarkista grillatason taso, jotta varmistat, että se on täysin tasaista. Tälle pinnalle on asetettava palkki, joka on tarpeen pohjan vanteelle, ja tankoja, jotka yhdistävät näytteenottomenetelmän kulmissa.

  Puulaitosten tyypit

  Näytteenotto voi olla puolipuussa tai tassussa. Puoli-puuvariantti merkitsee tasainen leikkaus puolet palkin paksuudesta (liittämisen toiseen palkkiin). Mahdollisuus kiinnittyä käpälään merkitsee leikkausta 45%: n kulmassa palkin keskeltä alempaan päähän (tai ylempään, riippuu siitä, missä yksi palkista kiinnitetään).

  Puun kulman kiinnittämisen periaate

  Kun kiinnität palkin kulmakiinnityksen periaatteeseen, käytä jotain seuraavista vaihtoehdoista:

  • ankkuriliitäntä;
  • kiinnittimet kynnet 150mm;
  • kiinnitä puupäähän.

  Nurkkityypit

  Nagelin tulee olla kuivattua tammaa, jonka ulkonema on 6-8 cm: n etäisyydellä palkin pinnan yläpuolella, tukipinnan halkaisija on aina sama kuin asennusreiän halkaisija. Ennen tankojen kiinnittämistä verrataan: niiden on oltava yhtä suuret vinosti ja kulmissa.

  Kun alapäästöosa on kiinnitetty pohjaan muttereilla, joissa on laaja aluslevy. Aluslevy parantaa kiinnittymistä perustukseen, koska se lisää kahden pinnan tarttumistasoa. Mutteri valitaan avaimet käteen - hex, muut vaihtoehdot eivät ole sopivia.

  Kiinnitys puutavaraan

  Kun alemman rungon tangot on kytketty nauloihin tai nastat - kulma-ankkuri ei ole tarpeen. Jos kulmat kiinnitettiin eri tavoin, ilman korvakkeita tai kynsiä, ensimmäinen ankkuri kiinnitettiin nurkkaan paikassa, johon palkit liitetään.

  Runkorakenteen pystytuet asennetaan sen jälkeen, kun palkkien laskeminen on suoritettu loppuun. Kun työskentelet telineiden asennuksen yhteydessä, aloita kulmakehyksillä.

  Kiinnityslevyt ja kulmat

 • Jos pohjaventtiili on nauloja tai ankkureita, kulmasäiliö kiinnitetään teräksisellä kulmalla.
 • Alareunan kiinnittämisen jälkeen kulmupisteet asetetaan 6-8 cm: n vasempaan reunaan.

  Puutavaran telineiden asennus tapoja

  Muiden kuin kulmaisten telineiden kiinnittäminen tehdään kahdella tavalla: leikkaamalla, teräksisellä kulmalla. Kulmat pitävät rakennetta luotettavammin, niillä on vain yksi haittapuoli - kustannukset. Nurkat on kiinnitetty puuhun, jossa on itsekierteittävät ruuvit. Rei'itysmenetelmään kuuluu kiinnitys erityisellä syvennyksellä, jonka syvyys on 50% pohjareunuksen paksuudesta. Esimerkki: Jos puutavaran paksuus on 80 mm, leikkaussyvyys on 40 mm.

  Tukivarret

  Ei-kulmaiset telineet varmasti kiinnittävät ompeleita, jotka pitävät mallia ja eivät anna sen löystyä. Ukosiny tarvitsee niin kauan, kunnes ei ole tehty tangon rakennetta, joten ukosiny voidaan poistaa.

  Asennuspalkit ovat päällekkäin

  Ylemmän vanteen palkit ovat helpompi kiinnittää leikkaamalla tai käyttämällä galvanoidusta teräksestä valmistettuja kulmia. Jos leikkausmenetelmä on valittu, on tehtävä tarkat merkinnät jokaiselle pystysuoralle asennetulle palkille (jalusta). Yläruuvin urien tulee olla samansuuntaiset kuin alemman reunuksen urat, muuten saat vääntynyt rakenne, joka vähitellen romahtaa itsensä.

  Puun valmistajien valmistaminen, ks. Alla:

  Kuinka puu korjataan asianmukaisesti säätöön?

  Rakennusten rakentaminen puutavaraa varten edellyttää puun kiinnittämistä säätöön. Tämä menettely on monimutkainen ja aikaa vievä, ja vaatii myös tietyn pätevyyden ja kokemuksen työntekijältä. Koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä, kuinka hyvin ensimmäinen kruunu oli kiinnitetty. Siksi puun asentaminen säätiölle on erittäin tärkeä vaihe rakennusten rakentamisessa. Tässä artikkelissa tarkastelemme vaihtoehtoja puupalkin asentamiseksi eri alustoille.

  Tämän prosessin ensimmäinen vaihe on todella laadukas perusrakenne rakennuksen pystyttämiseen, jossa on tarpeen asettaa kaksi ruberoidilevykerrosta ja kaataa pinta sementtiseoksella. Vain nyt pitäisi edetä puisten elementtien asentamiseen pystytettävän rakennuksen pohjaan. On tarpeen aloittaa tangon asentaminen vain, kun pohja on varustettu ja seisoi enemmän kuin viikossa. Kuten jo mainittiin, puun asentaminen säätöön on melko monimutkainen prosessi, ja sen helpottamiseksi käytä ensimmäistä riviä, jota kutsutaan pohjavirraksi. Valjaiden rakenteellisen lujuuden lisäämiseksi tulee olla laaja materiaali.

  Ennen kaikkien töiden aloittamista sinun on varattava etukäteen kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet. Tässä on luettelo niistä:

  • antiseptinen koostumus;
  • rakennustaso;
  • ankkuripultit;
  • sementtikoostumus;
  • hiekka;
  • kattotiiliä;
  • ankkurointitapit.

  Tekniikka, jolla kiinnitetään palkki pohjaan

  Nykyään on olemassa useita puutavaran asennustapoja, mutta puutavaran kiinnittäminen säätöön ankkuripultteilla on edelleen yleisin ja luotettava menetelmä. Tällöin puupalkeja asetetaan grillage, joka oli aiemmin vuorattu kanssa ruberoid levyt. Niitä ei voida jättää avoimeksi pitkään, koska kateaineella on melko hauras rakenne, joka voi rikkoa jopa heikko mekaaninen vaikutus. Puun asentamisen tulisi olla tarkkaan vaakatasossa, joten sinun on säännöllisesti tarkistettava sen rakentamisen taso. Jos kyseessä on yli senttimetrin epäsäännöllisyys, sinun on kiinnitettävä ne sementtilaastiin, kaikki muut virheet ovat täysin hyväksyttäviä. Alemmat palkit kiinnitetään toisiinsa näytteenottoon pohjan kulmissa. On suositeltavaa käyttää näytettä tassussa tai puupuussa.

  Palkki asennetaan tulevan rakenteen pohjaan pähkinöiden ja ankkurintujen avulla, jotka on asennettava etukäteen rakennuksen pohjaan. Asiantuntijat suosittelevat laajojen aluslevyjen asentamista lukkomuttereille - näin voit lisätä materiaalin kosketuspinta-aluetta merkittävästi kiinnittimen avulla lisäämällä siten koko rakenteen lujuutta. Jos aiot rakentaa melko lyhyitä seiniä, voit käyttää kolmea kiinnitystä yhdelle palkkiin. Rakennustason kautta tulisi tarkistaa säännöllisesti kaikki lävistäjät sekä pohjan kulmat.

  Kun kiinnityspalkin kiinnitys säätöön on päättynyt, sinun on jatkettava päärakenteen asennusta.

  Ennen asennusta telineiden ja kruunujen, sinun pitäisi tehdä tarkastus säätiön ja selvittää, kuinka horisontaalinen sen pinta on. Jos tulokset ovat tyydyttäviä, voit jatkaa puun kyllästämistä. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä antiseptisiä koostumuksia, joita voidaan ostaa rakennus- tai rautakaupoissa. Antiseptisen aineen pakkauksessa on ilmoitettava impregnointimenetelmä sekä materiaalin kuivumisen edellyttämä aika.

  Kun valmistelutyöt alkavat asentaa. Puun asentaminen rakennuksen pohjaan tapahtuu samanaikaisesti ankkuripulttien viillon kanssa erityisiin reikiin, jotka on porattu materiaaliin. Näiden reikien halkaisijan on oltava vähintään kaksi millimetriä suurempi kuin kiinnittimien halkaisija. Sen jälkeen, kun puu on asennettu pystytetyn rakenteen pohjalle, on aloitettava pystysuorat elementit, jotka myöhemmin tulevat kehykseksi.

  Materiaalin mahdollisen muodonmuutoksen estämiseksi on syytä kuivata perusteellisesti. Tukirakenteen diagonaalinen vahvistus lisää merkittävästi sen lujuutta ja lisää käyttöikää. Käytä tätä varten erityisiä päänviittauksia.

  Puusta valmistetun talon rakentaminen on melko kallista, mutta joidenkin temppujen avulla voit vähentää huomattavasti kustannuksia. Yksi tällainen temppu on jätemateriaalien uudelleenkäyttö. Esimerkiksi materiaali, jota käytettiin tukirakenteen alustavaan kiinnitykseen, voidaan purkaa ja leikata palasiksi, joka voi olla pysyvän tarttumisen rooli. Tilapäiset välikappaleet voidaan helposti tehdä puista muottiosista. Jos puutuotteiden uudelleenkäyttö suunnitellaan ennen rakentamista ja arvioidaan, voit säästää huomattavia rahaa.

  Asennuspalkki

  Ennen kuin korjaa puuta säätiölle, on parempi ymmärtää tämän toimenpiteen suunnitelmat. Rakennuskoodien mukaan puupalkkien rakennusten pystyttäminen mahdollistaa tämän materiaalin kiinnittämisen kahdella tavalla:

  Kova kiinnitys. Tämä menetelmä vaatii palkin ja grillauksen voimakasta kosketusta. Tällöin ensimmäisen kruunun staattinen luonne taataan vahvalla mekaanisella toiminnalla, joka luodaan erilaisten kiinnittimien avulla.

  Laskujen kiinnittäminen. Tässä tapauksessa puinen elementti asennetaan ilman suoraa kosketusta grillata- malla. Tässä tapauksessa ensimmäisen kruunun staattinen luonne saadaan ylhäältä asennettujen jäljellä olevien rakennusmateriaalien massasta.

  Kuten käytäntö osoittaa ja alan asiantuntijat vahvistavat, jäykkä kiinnitys oli ja on luotettavin kiinnitysmahdollisuus. Vain tällainen vaihtoehto voi taata alemman kruunun koko staattisen luonteen ja palkin luotettavan liittämisen rakennuksen pohjaan. Mutta jäykkä kiinnitys on melko vaikeaa toteuttaa, joten yleisin kiinnitys on laskun kiinnitys. Nyt tiedät, kuinka asianmukaisesti sijoitat puun pohjaan, sen on vielä tutustuttava asentamisen vivahteisiin eri tyyppisillä alustoilla.

  Kiinnitä puu nauhasta tai laattojen pohjasta

  Puutavaran korkealaatuinen asennus rakennuksen kaakelipohjaan on mahdotonta ilman useita töitä. Alkuvaiheessa on asennettava puinen elementti, jossa on erityisiä reikiä grillataessa. Asennus tapahtuu lukkomutterilla, jotka on kiinnitetty ankkureihin. Tätä rakennetta käytetään eri puulajeissa olevien rakennusten rakentamisessa.

  Rakennuksen pohjaan asennetaan puiset elementit seuraavasti:

  Kun kaatat rakennuksen pohjan, asenna ankkuripultit vielä kovettumattomaan betoniin. Kiinnittimien alustat voivat olla kapeneviin tai kaareviin. Pultit on asennettava 50 senttimetrin välein, joten yksi palkki on asennettava noin kolmesta kiinnikkeestä.

  Nyt meidän on odotettava rakennettavan talon perustusta kuivua ja aloittaa asennetun säteen valmistelu. Tässä vaiheessa näihin töihin kuuluu yksinomaan ankkuroitujen tangojen reikiä, jotka sijaitsevat jo asennetuilla pultteilla.

  Näiden toimien jälkeen sinun täytyy asentaa itsesi rakennustasolla ja tarkistaa horisontaalinen rakenne. Kaikki havaitut viat on poistettava välittömästi, esimerkiksi jos löydät mäen, leikkaa se veitsellä, jos ontelo on muodostunut, se on täynnä ratkaisu.

  Alustan maksimistason järjestämisen jälkeen on tarpeen asettaa se ruperoidilevyjä, jotka suorittavat vedenpitäviä toimintoja.

  Kuten edellä mainittiin, kateaineen kerrosta ei voida jättää avoimeksi pitkään, joten heti asennuksen jälkeen sinun on asennettava palkit, jotka on aikaisemmin leikattu haluttuun kokoon.

  Palkkien kulmatukit liittyvät päästöihin, mutta voit tehdä ilman niitä. Jotta kestävämpi liitäntä saavutettaisiin, sinun on käytettävä metallista kulmia. Nämä metallituotteet on asennettava ruuveille.

  Tämän jälkeen laaja pesukone asennetaan jokaiseen ankkurintukeen rakennuksen pohjassa oleviin pultteihin ja ota sitten yhteys lukitusmuttereihin. Jotta estettäisiin väärinkäytösten esiintyminen, pähkinät on kierrettävä vuorotellen, mutta samanaikaisesti ja aina kaksi tai kolme kierrosta.

  Nyt tiedät paitsi, kuinka laittaa puun ensimmäinen kruunu säätöön, mutta myös miten luoda loput tukirakenteesta. Tämä menetelmä on melko yksinkertainen ja tarvittavilla työkaluilla ja rakentamiskokemuksella pystyt selviytymään itsestään. Tuloksena saat kiinteän ja kestävän pohjan rakennukselle, joka on avain hyvin rakennettuun taloon.

  Kiinnitys paalun pohjaan

  Jos projektiasiakirjat minkä tahansa puupalkin rakennuksen rakentamiseksi tarjoavat yksinomaan paalun perustan, palkin asennustyö on hieman erilainen. Ensimmäinen askel on asentaa erityiset U-muotoiset vinkit paikoille, jotka on asennettu maahan. Niiden sivupintojen on oltava rei'itettyjä ja rei'itysten on oltava sopivia kiinnittimiin.

  Seuraavaksi on asennettava puupalkki u-muotoisen kannattimen uraan ja pidä kiinnitys kiinnittimien avulla. Tämän yhteyden muodostamisessa on toinen vaihtoehto. Se merkitsee suurempaa osumien perforointia, jota tässä tapauksessa porataan läpi. Tämä menetelmä on paljon vaikeampi kuin edellinen, ja molempien menetelmien vaikutus on sama, joten ensimmäinen vaihtoehto on yleisempi.

  Nyt puhumme siitä, miten kiinnittää valjaat puusta pohjaan. Tämän toimenpiteen on alettava puun osia varten grillattavan järjestelyn yhteydessä. Tällöin neliön poikkileikkaukseltaan sopivat palkit ovat täydellisiä. Seuraava toimenpide on puupalkin kiinnitys paaluun. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi on asennettava joukko sulkeja, joihin voidaan asentaa puupalkki. Niitit eivät saa olla vain asetettu, vaan ne on hitsattu lujasti paaluille. Nämä metallituotteet toimivat myöhemmin majakoina paikoissa, joissa muita korkkeja asennetaan.

  Tämän jälkeen sinun tulee asettaa kerros vesitiiviitä materiaaleja, joka tässä tapauksessa on katemateriaali. Kosteuden suojauksen lisäksi tämä kerros on osoitettu tukirakenteen puu- ja metallielementtien puhallusvyöhykkeen funktiona.

  Nyt suluissa kannattaa asentaa grillauksen palkit siten, että ne kiinnittyvät piikkeihin vain kulmakoskettimissa. Tämän menettelyn suorittaminen kahdella tavalla - tassussa tai kupissa. Erikoispulttien avulla on tarpeen kiinnittää palkit.

  Periaatteessa tangot voidaan asentaa ilman kiinnitystä. Tällöin palkit on asennettava T-muotoisiin paalupäihin. Rostverk on kiinnitetty rakennuksen pohjaan metallikulmien avulla. Tällainen palkin kiinnittäminen alustaan ​​takaa kruunun intiimimpi kosketuksen pohjan kanssa, mikä lisää merkittävästi koko rakenteen ja sen käyttöiän vahvuutta.

  Kiinnitä ruuvi

  Jos rakennuksen rakentamiseen puutavaran liittyy järjestely ruuvin perusta, harkitse itse onnekas, koska tässä tapauksessa asennus materiaali on hyvin yksinkertainen ja vie vähän aikaa. Jopa tällainen ratkaiseva askel kuin ensimmäisen kruunun asentaminen ei edellytä korkeaa pätevyyttä tai rikkaan rakentamisen kokemusta.

  Ennen kaikkien töiden aloittamista on tarpeen mitata pystytettävän rakennuksen leveys sekä varmistaa, että sen pinta on täysin vaakatasossa rakennustason avulla.
  Sen jälkeen on tarpeen levittää tietyn määrän antiseptistä koostumusta puuhun ja odottaa, kunnes se kuivuu. Kuivumisaika on merkitty tuotteen pakkaukseen.

  Sitten voit jatkaa puurakenneelementtien asentamista tulevan rakennuksen pohjalta. Tämä menettely sekä puun kiinnittäminen edellyttävät pulttien asettamista etukäteen valmistettuihin reikiin. Nämä reiät on porattava puupalkissa valmisteluvaiheessa ja niiden läpimitan on oltava halkaisijaltaan vähintään kaksi millimetriä.
  Tällä menetelmällä sopii pohjakruunu. Kiinnittimet pitävät tukevasti ja turvallisesti vanteet pystytettävän rakennuksen pohjan pinnalle. On erittäin tärkeää kuivata puupalkki riittävästi ennen kaiken työn aloittamista. Tällä tavoin voidaan välttää koko tukirakenteen ennenaikaiset muodonmuutokset ja monet siihen liittyvät ongelmat.

  Kuten voitte nähdä itsellesi, myös kokematon henkilö, joka ei ole saanut asianmukaista koulutusta, voi korjata puuta säätiölle. Tärkeintä ei ole kiirehtyä, tehdä tarvittavat laskelmat ja tehdä kaikki ohjeiden mukaisesti, ja muistaa myös, että rakennustyöt ovat tärkein asia.