DIY betonipiha

Omakotitalon omistaja oli luultavasti useammin kuin kerran kysymys siitä, mistä materiaalista täytetään telakka? Tarvitsemme mukavia polkuja, parkkeja, grillausmahdollisuuksia, huvipuistoja rentoutumiseen. Pihan viihtyisään asumiseen voi tietenkin rakentaa kauniita laattoja lähellä sijaitsevaa talon aluetta, mutta jokaisella ei ole varaa käyttää sitä, ja vielä enemmän laatta voi toimia lyhyessä ajassa, ja se rikkoo ja murenee. Ja piha ei enää näytä kauniilta ja hyvin hoidetulta. Pienin työläs ja halvin tapa tuoda piha erinomaiseen kuntoon on konkreettinen. Jos haluat, voit kaataa betonipiha omiin käsiisi.

Betonointitavoitteet

Betonipiha käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • luodaan sileä pinta kiinteällä rakenteella, jolle ei jää jälkiä suurista ajoneuvoista;
 • kun talon pihan betonisointiin lika ja rikkaruohot muodostuvat, ja talvella on helpompi puhdistaa lumi;
 • betonitoimintaa käytetään herkän asfaltin tai kalliiden laattojen korvaamiseen;
 • betonipinta talon sisäpihalla mahdollistaa saumattomasti käyttöön penkit, suihkulähteet ja muut koristeelliset katuelementit.
Takaisin sisällysluetteloon

Oman käden vivahteet

Betonin asettaminen on seuraavia vivahteita:

 • Korkealaatuista betonilaastin hiekkaa käytetään suurten jakeiden kanssa ja pienellä määrällä savea epäpuhtauksia. Hiekan laadun tarkistamiseksi se kaadetaan astiaan vedellä, veden sekoittamisen jälkeen pitää olla puhdas, mutta jos vesi on pilvinen, se tarkoittaa, että hiekka sisältää paljon savi- ja siltikertymiä.
 • Vahvista betonirauta silitystä. Menetelmään kuuluu sementin pienen osan upottaminen betonin kovettumiseen ja hankaaminen betoniseokseen.
 • Betonin suojaamiseksi auringonvalolta ja ylikuumenemiselta se maalataan valkoisella maalilla.
 • Betoniliuoksen kosteuden alentaminen auttaa pinnoitteiden käyttöä, jotka sisältävät suoloja, jotka voivat absorboida kosteutta ilmasta.
 • Jotta runkopisteiden halkeamien muodostuminen estettäisiin, betoni on kaadettava samanaikaisesti, tasaisesti ja vähimmäismäärän ajan.
 • Kun käytetään vahvistusseoksia, jotka on suunniteltu sulkemaan alueen reuna ja kulma, ei ole suositeltavaa kaataa betonia veden päälle heti sen asentamisen jälkeen. Tällaisen virheen seurauksena on kovetusseoksen irtoaminen.
 • Pihan valmisteluvaiheessa omilla kädillä on säädettävä kaltevuus sademäärän poistamiseksi. Tätä varten kaada betoni jähmettymisajankohtana, aseta rautaputket ja paina alas betoniin. Liuoksen kiinteytymisen jälkeen putket poistetaan ja niiden jäljet ​​toimivat kouruina.
Takaisin sisällysluetteloon

Valmistelutyöt

Omilla käsillä betonisointi alkaa valmistelutyöstä. Ensinnäkin valmistele tarvittavat välineet ja materiaalit, tasoita sitten alue ja poista maaperän ylempi taso, joka sisältää kasvien juuret. Seuraavaksi tee "tyyny" raunioista ja hiekasta. Vedenpitävä kerros polyeteenikalvon muodossa asetetaan rauniolle. Se ei vain vastusta kosteutta, vaan se myös estää rikkakasvien itävyyttä. Asenna muottirakenne sivureunojen ja tulevien kukkapenkkien paikoissa.

Tasoitus ja sivuston valmistelu

Aloita työskentely peruspohjan valmistuksen kanssa, jotta puhdistat maaperän 100 mm kasvien juurilla. Tee vuodevaatteet, joiden paksuus on 100-200 mm. "Tyyny" on tehty raunioista tai hiekasta, roskien käyttö vähentää kokonaiskustannuksia. Älä käytä vuodevaatteita alueilla, joilla on vähän imeytynyttä maata. Kun he ovat tehneet vuodevaatteet, he leimaavat rauniot tai hiekan ja kaada vettä siihen. Muottirakenteen rakentamiseen puulevyjä ajetaan maahan. On tärkeää peittää vuodevaatteet muovikerroksella ja nauhata se nauhalla. Polyeteeni suorittaa seuraavat toiminnot:

 • vedeneristys, joka on suunniteltu suojaamaan betonia välittömästä tuhoutumisesta;
 • estää ruohon tunkeutumisen jäädytetyn liuoksen läpi;
 • suljin, ei salli sementtimateriaalin virrata, kunnes laasti asetetaan, mikä osaltaan vähentää betonin lujuusominaisuuksia.
Takaisin sisällysluetteloon

Tyyny ja tiiviste

"Tyynyä" käytetään betonipohjan laatuominaisuuksien parantamiseen. Se on tehty raunioista ja hiekasta ja asetettu maahan tasaisella 100-200 mm paksuisella kerroksella. Tarvittaessa tiivistetty hiekka kanavalla kahvalla. Laite upotetaan liuokseen ja vuorotellen ylös ja alas ram. Voit myös tehdä seuraavia: kaataa runsaasti vettä kerroksella hiekkaa ja jätä itsenäiseen istumiseen. Tämän menetelmän haittapuolena on suuri määrä vettä, mikä lisää hintoja kokonaiskustannuksille. Hiekkakerroksessa on 0,6 cm: n paksuinen murskattu kivi.

Muottien valmistelu

Betonimateriaalin tasaiselle jähmettymiselle rakennetaan muotti, joka antaa sille halutun muodon. Muottien kiinnittäminen liuskekiven, muovipaneelien, puupaneelien ja lastulevyn avulla. Puhdista työpinta ennen palkin pystyttämistä ja estä palkit samalla etäisyydellä. Kytke suojukset ruuveilla tai nauloilla. Jatka sitten puisten kiinnittimien luomista, joita käytetään kiinnittämään muotoilu betoniliuoksen paineen aikaan lomakkeiden seiniin.

Betonointivaiheet

Pihan betonointi koostuu seuraavista vaiheista:

Majakat

Sijoittajien asettaminen rakennuksen tärkeälle tasolle. Se voidaan toteuttaa vaiheessa, jossa "tyyny" asetetaan vaakasuoran tason avulla. Ne laittaa majakit koko työpinnan alaan täytön alla. Ohutlevyn profiilit ja jouset, jotka on liitetty toisiinsa kudotuilla colailla tai, kuten niitä kutsutaan myös hämähäkkiksi, voivat toimia majakkaina. Spider on suunniteltu ohjaamaan majakoita.

vahvistaminen

Asennuksen jälkeen majakat sijoittavat lujarakenteen. Se voidaan tehdä metallilanka, jonka paksu halkaisija. Vahvistus on suunniteltu estämään säröjä betonipinnalla.

Liuoksen valmistus

Pihan betonirakennuksen ratkaiseva askel on betoniratkaisun valmistaminen. Sinun ei tarvitse säästää komponenttejaan, vaan ostaa vain korkealaatuista sementtiä, koska tuotteen vahvuus riippuu siitä suoraan. Liuoksen valmistukseen tarvitaan seuraavat aineosat:

 • yksi osa vettä;
 • yksi hiekka;
 • kaksi kappaletta raunioita.

Betonin ainesosia sekoitettaessa on tärkeää saavuttaa yhtenäinen sakeus ilman kokkareiden muodostumista. Ratkaisun tulisi olla sama tasainen väri.

Betonin kaataminen

Levitä betonia lapioon aikaisemmin asennettujen majakoiden välillä. Samanaikaisesti betonia kaadetaan siten, että se peittää majakoiden yläosat pari millimetriä. Tarvittaessa ylimäärä määrä betonia poistetaan lastalla tai muulla tason työkalulla. Ylimääräisen liuoksen poistamiseksi kiinnitä kisko kohtisuoraan majakkaan ja vedä laastilla tasoittamalla pinta.

Viimeistelytoimet

Viimeinen vaihe on betonin pinnoittaminen erilaisilla impregnoinneilla. Lisävahvistusta varten käytetään polymeerisementtiä, mikä on erityisen tärkeää reunojen ja kulmien kannalta. Käsittely polymeerisementtikoostumuksella suoritetaan välittömästi betonin kaatamisen jälkeen, kun kaadetaan valmiiksi kuivaa vahvistavaa seosta alueen reunoille. Tai sen jälkeen, kun betoniliuos kovettuu, tässä tapauksessa sinun on poistettava senttimetri liuskat betonipinnasta ja kaadettava seos laimennetulla vedellä. Betonin kovettumisen jälkeen pehmennä pinta.

Lämpötilan saumat

Betoniratkaisu soveltuu ilmastonmuutokseen, joten on tärkeää tuottaa lämpöliitoksia. Korkeissa tai matalan lämpötilan olosuhteissa saumat voivat kapea tai laajentaa. Siksi aseta betonisovelluksen vaiheessa ohuita säleitä, niin vedä sitten, kun liuos kovettuu. Tai tehdä aukkoja betonin jälkeen.

Kuinka hoitaa pinta?

Betonin jäätyminen tapahtuu nopeasti, mutta suurin lujuusominaisuudet rekrytoidaan kuukauden kuluttua. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää betoniliuoksella täytettyä pintaa ensimmäisinä päivinä. Betoniä huolehtimalla havaitaan optimaalinen kosteuden taso, mikä on erityisen tärkeää muutaman ensimmäisen päivän aikana. Liuoksen lujuus riippuu kosteuden määrästä. Jotta vankka kosteus saadaan betonipinnalle, se kastellaan vedellä ruiskupullon avulla. Tämä on erityisen tärkeää, kun asetetaan betoni kuumakauden aikana. Ilman lämpötila liittyy suoraan betoniseoksen laatuun. Korkeissa astmuissa liuoksen vahvuus pienenee puoleen. Kosteuden läsnäolo vaikuttaa myös betoniperustusten myöhempään käyttöön. Kun käytät betonia, on suositeltavaa vettä sitä vesivirralla, jotta kuivauskausi ei kuivu.

johtopäätös

Betonipinta on suosittu rakennusmaailmassa. Tämäntyyppisen pihan sisustamisen kysyntä johtuu rakentamisen helppoudesta, edullisista materiaaleista esimerkiksi laatat, ja mahdollisuus jalostaa koriste-elementtejä. Betonipinnat ovat kysyntää aloittelevien rakentajien ja kesän asukkaiden keskuudessa, mikä johtuu itsepalvelusmahdollisuudesta.

Betoni kallistetaan

Betonin käytön tarve syntyy rakentamisen eri vaiheissa. Materiaalilla on monimutkaisia ​​toimintaominaisuuksia, joiden tärkein ominaisuus on pitkä käyttöikä ja kestävyys. Betoniratkaisua käytetään paitsi päärakenteiden rakentamisessa, myös lasipintojen muodostumiseen, kaatopaikkojen, lattioiden ja alustojen kaatamiseen, jotka joissakin tapauksissa sijaitsevat rinteen alla. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten kaadetaan betonia kulmassa.

Kaltevan pinnan muodostamisella on omat ominaisuutensa. Eri tasojen päällekkäisten pintojen välisen eron kompensoimiseksi on tärkeää noudattaa todistettua prosessitekniikkaa, noudattaa ammattimaisten rakentajien suosituksia. Tämä varmistaa matriisin vahvuuden, estää halkeilua, luo kestävän ja esteettisen perustan.

Betonia käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa päärakennusmateriaalina.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, kuinka betonia kaadetaan kulmaan, seoksen valmistuksen ominaisuuksiin, pidämme ratkaisun valmistelussa, tarvitsemme materiaaleja ja työkaluja.

Missä on vinovaa betonitointia?

Kaltevan pinnan muodostamistoimet jakautuvat seuraaviin tyyppeihin:

 • sisäiset teokset, jotka toteutetaan asutuissa, taloudellisissa tiloissa;
 • luonnonolosuhteissa toteutettavaa ulkoilua.

Kaatamalla betonia kaltevalla pinnalla voidaan muodostaa seuraavat pinnat:

 • Kuljetetaan liikenteen varastointiin tarkoitettuihin tiloihin.
 • Jalkakäytävät, polut, alustat, jotka sijaitsevat henkilökohtaisissa tiloissa.
 • Lattiat suihkutiloissa, saunoissa, kylvyssä.
 • Sokea alue, joka sijaitsee rakennuksen kehällä.
 • Saapuessaan yksityisten laitosten, teollisten rakenteiden alueelle.
 • Jätevesilaukut, jotka on suunniteltu tuottamaan veden virtausta.

Usein on olemassa tarve betoniselle laskeutumiselle

Rakennustoiminnan toteuttamisen päätavoitteena on luoda monoliittinen pohja, jolla on suuri lujuus ja kestävyys.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Jotta pystyt tekemään toimintaa betonipinnan muodostamiseksi, joka sijaitsee rinteessä, tarvitset:

 • korkealaatuista sementtiseosta (voit käyttää kaupallisia kuivaseoksia), joita käytetään valu;
 • majakat, jotka ohjaavat betonoinnissa;
 • merkkijono ja rakennustaso, jotka vaaditaan merkitsemistä varten, ohjauspinnan sijainti;
 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa ainesosat ja valmistaa liuos;
 • tärisevä raide, sääntö tai moppi, jonka avulla voit suunnitella taulukon pinnan;
 • työkoneiden ja kauhaisten työkalujen käyttäminen;
 • teräsvahvistus, joka on välttämätön valuraudan lujuuden varmistamiseksi kovettumisen jälkeen.

Työn vaiheet

Omistamalla tekniikka, kun tiedät, miten kaadetaan betonia kulmassa, voit luoda vankan perustan, jossa laatu ei ole epäilystäkään. Suoraan valuprosessi ei ole merkittävä ongelma. On tärkeää vastata läpikotaisin valmisteluvaiheen toteuttamiseen, tutustua tekniikkaan, valmistella raaka-aineita, työkaluja ja materiaaleja työhön.

Kaltevaan kaltevaan betoniliuokseen voidaan tarvita puutarha-juoni, teknisissä tai kotitalouskäyttötiloissa.

Vaalean betonoinnin suorittamiseen tarkoitettujen toimien yleinen algoritmi sisältää seuraavat vaiheet:

 • Valmistelu, jonka aikana puhdistus, merkintä pohjaan, asennus ja kiinnitys majakat.
 • Vahvistus betonin halkeilun estämiseksi teräsverkolla.
 • Tarvittavan laatan betoniliuoksen valmistaminen, jonka lujuus ja koostumus vastaavat muodostetun alueen kuormitusta.
 • Betoniyhdistelmän kaatoon liittyvien toimintojen toteutus.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti kunkin vaiheen toteutuksen ominaisuuksia.

Valmisteleva vaihe

Valmistellessaan viistetyn betonoinnin suorittamiseksi noudata seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 • valmistetaan pohja poistamalla kasvillisuus, kivet, roskat;
 • kompakti pinta;
 • merkitse paikka;

Perusteellinen pintavalmistus. Tätä tarkoitusta varten roskat ja kasvillisuus poistetaan paikasta, ja tarvittaessa se riisutetaan

 • hiekkaa hiekkaa, jotta kerrospaksuus on enintään 50 millimetriä;
 • Lisää hieno murskattu kivi 5 cm: n kerroksessa, joka on painanut hiekkaisella tyynyllä;
 • asentaa ja korjata maamerkkejä, joita käytetään sivuston reunoissa;
 • Liitä johto majakkaihin korostaen kulmien sijaintia, geometriaa, pohjan kulmaa;
 • kerätä muotti käyttäen levyjä, kipsilevyä tai vaneria;
 • Kiinnitä runko kiinnikkeillä ja laastilla.

Kiinnitä erityistä huomiota muotin sivupintojen väliin. Etäisyyden tulisi vastata värähtelevän kiskon tai säännön mittoja. Valmistelutöiden jälkeen voit siirtyä vahvistamiseen.

Voittoasetus

Kun olet valmistanut pohjan, joka sijaitsee kaltevuudella, huoli korkealaatuisesta pintavahventeesta. Levitä teräsvahvistus, joka edustaa metalliverkkoa teräsvaijereista, jotka on liitetty neuloverkkoon. Tämä estää halkeamien esiintymisen, betonin massan koskemattomuuden rikkomisen käytön aikana.

Sementin vahvistaminen vahvistamisen kautta on tärkeä prosessi, sillä terästangojen avulla, betonin krakkaus ja tuhoutuminen estyvät ajan myötä.

Ennen betonin kaatoamista, toimi seuraavasti:

 • Leikkaa teräsvahvistus (4-5 mm halkaisijaltaan) aihioilla, jotka vastaavat tulevan pohjan mittoja.
 • Muodosta lujitushihna kiinnittämällä kohtisuorasti järjestetyt tangot neulomalla.
 • Aseta saatu verkko aikaisemmin asennettujen majakkaiden väliin.
 • Asenna ei-metalliset päällysteet rungon ja alustan pohjan välille, jolloin voit suojata vahvistuspiirin korroosion vaikutuksilta ja peittää se tasaisesti valuraudalla.

Betonin valmistus

Riippuen siitä, missä kaasu on suunniteltu, ja paikan päällä havaitun kuormituksen suuruus, valitaan tarvittava betoniliuos. Toiminnan intensiteetti määrää myös käytetyn betonin merkin, jonka tulisi olla:

 • M600 - kulkuteitä varten autotallille ja alueille, joilla moottoriajoneuvot liikkuvat.
 • M500 - suorittaa sokea alue, raitoja, virkistysalueita.
 • M400 - lattian muodostusta varten, joka sijaitsee sisätiloissa.

Betonoinnin tehokkuus määräytyy erän laadun mukaan, joka riippuu hiekka- ja raakamäärien tarkasta laskemisesta.

Täytä, käytä kaupallisesti saatavilla olevia seoksia tai valmistaa itsenäisesti betoniliuosta käyttäen seuraavia ainesosia:

 • Portland-sementti M400 ja edellä;
 • pieni murskattu kivi;
 • seulottu jokien hiekka;
 • vettä.

Käytetyn murskatun kiven ja hiekan määrä on 5 kertaa suurempi kuin sementin osuus, jos betoni valmistetaan tuotemerkillä M500. Käytetyn sideaineen laadun lisääntymisen myötä betonirakenteen lujuusominaisuudet lisääntyvät.

Noudata näitä ohjeita:

 • Tehokasta sekoittamista varten käytä betonisekoittimen, jonka avulla voit valmistaa huomattavia määriä työseosta.
 • Kun sekoitetaan vettä, liuoksen haluttu johdonmukaisuus saavutetaan.
 • Näe visuaalisesti seoksen laatu, joka ei saa olla näkyvä hiekka, heterogeeniset sulkeumat.

Betonipinnan muodostuminen

Betonivalmistus kulmassa on yksinkertainen toiminto, jota voit tehdä itse. Betonityön laatu määrittelee valmistetun laastin koostumuksen, asianmukaisesti vahvistetun raudoituksen, betonin pinnan tasoituksen tarkkuuden.

Suorita betonointiprosessi tekemällä seuraavat toimenpiteet:

 • purkaa valmistettu liuos asennettujen majakkaiden väliin;
 • jaetaan seos tasaisesti kaltevalla alustalla;
 • Suunnittele, kompakoi pinta penkillä, jota tulisi syklisesti liikuttaa pitkin muottiosastoa keskittyen majakoihin;
 • poistaa epäsäännöllisyydet betonipuun pinnalla;
 • varmistaa betonin liikkumattomuus, seoksen hydratoitumisen mahdollisuus ja lopullinen kovettuminen.

Betonivalmistus kahdessa kerroksessa parantaa pinnan ulkonäköä. Tätä varten voit aluksi täyttää puolet muotista tavallisella liuoksella, ja toinen osa kaadetaan betoniin, jossa on vähäinen rikastuspitoisuus. Tämä helpottaa sääntöjen tasoittamista.

Muista, että suurin ongelma aiheuttaa esityksen heikentymisen ja koostumuksen lujuuden kuivaamisen. Siksi viikon aikana kostuta betonin massa, joka voidaan peittää muovikelmulla kosteuden säilyttämiseksi.

johtopäätös

Artikkelimateriaalin lukemisen jälkeen ei ole kysymys siitä, miten kaadetaan betonia kaltevuuteen. Tämä työ voidaan tehdä omalla tavalla. On välttämätöntä noudattaa teknisten toimien järjestystä, soveltaa laadukasta ratkaisua, vastuulliseen lähestymistapaan sivuston lujittamiseen.

Säännöt betonipintojen kaatamiseksi

Vaaka- ja pystysuorat pintojen betonisointi on avainasemassa lähes kaikissa rakennushankkeissa. Kaikki uudet toimijat eivät voi oikein täyttää säätiötä tai lattiaa autotallissa omalla betonillaan. Päävaatimuksena on korkealaatuisten materiaalien valinta ja prosessitekniikan noudattaminen.

Vähän materiaalia

Betoni on eräänlainen rakennusmateriaali, joka on seos, joka lisää muiden materiaalien ja rakenteiden kiinnittymistä lisäämällä tämän kiinnityksen lujuutta ja luotettavuutta. Betoniliuoksen koostumus sisältää perinteisesti seuraavat komponentit:

1) korkealaatuinen sementti (yli M200);

3) täyteaine - murskattu kivi tai sora;

Skaalaustekstiilit

Betonin laatuominaisuuksien parantamiseksi monet mestarit lisäävät pehmittimiä ja lisäaineita seokseen. Kaikki ainesosat tehdään tietyssä määrin.

Betoni on valmistettu erikoislaitteissa teollisessa mittakaavassa tai käsin. Oikein valmistettu seos on säilytettävä enintään 4,5-5 tuntia. Siitä on kuinka paljon aikaa jäädyttämisprosessiin. Ammattilaiset suosittelevat kiinni seuraavilla sementti- ja hiekka-osuuksilla: 4 - 1. Muussa tapauksessa autotallin pystytetty alue tai lattia alkaa romahtaa ennen määräaikaa.

On tärkeää, että jos konkreettinen ratkaisu valmistetaan omilla kädillä, sen kulutus ja kaatumisaika on laskettava oikein. Siksi on parasta keittää pienissä osissa, niin että on aika jakaa seos laadullisesti.

Tekniikan betonipintojen nuhteet

Betoni voidaan täyttää vain etukäteen laaditulla tavalla. Jos puhumme säätiöstä, se on kaivanto tai kaivanto, rakennettu muotti ja aiemmin valmistettu maa (hiekkalaatikko, vedeneristys jne.).

Sulkukulma: ratkaisu näyttää tältä

Lisäksi betoni on jo kaadettu betonilla, johon on asennettu vahvistinkehys. Uudisrakentajien paniikki tässä työvaiheessa on melko ymmärrettävää - talon tai autotallin lattia puhkeaa yksinkertaisesti, jos betoniliuoksen komponenttien suhdetta ei ylläpidetä.

Jos projektissa on asteittainen vahvistus, vahvistusalue täytetään ensin seoksella ja odota, kunnes ensimmäinen kerros on asetettu. Sitten luodaan uusi kerros vahvistus ja uusi osa betonia jaetaan. Kun seosta jakautuu, on erittäin tärkeää poistaa ilmaväli, joka heikentää valmiin rakenteen lujuutta.

Säätiön esivahvistaminen

Betoni on juuttunut tavallisen lujitustangon avulla tai mekaanisella menetelmällä - rakennusvärähtelijällä. Kovettumiselle kestää 2-2,5 viikkoa - odotusaika riippuu suoraan ympäristöolosuhteista. Muutaman viikon kuluttua betonisoinnin jälkeen muotti on purettu.

Teollisen betonin käyttö

Betonilaitoksissa tavarat tehdään oikein noudattaen tarkasti prosessin sääntöjä. Kun käytät ostettua betonia, on tehtävä kaikki nopeasti - kaataa paikka tai lattia niin nopeasti kuin mahdollista, jotta alkuperäisen päällysteen kovuus täyttäisi kaikki käyttöominaisuudet.

Teollisuusbetoni toimitetaan rakennustyömaalle erityisvarusteilla - eri tehtailla varustettuja sekoittimia. Maksimi tilavuus on 1 mikseri - 8 kuutiota m liuosta. Kun materiaali on toimitettu rakennustyömaalle työntekijöille, tehdään puinen kouru suuntaa seos.

Kourujen massa on tasaisesti jakautunut säästeliäästi. Jos rakennusmittakaava on suuri ja sekoittimen lähelle kaatopaikkaa lähelle mahdotonta, mukana ovat myös muut erikoisajoneuvot - betonipumput. Betoniasennukset ovat harvoin kysyttyjä, kun rakennetaan yksityinen talo tai kun lattiaa betonoituu autotalliin.

Henkilökohtaisesti tehty ratkaisu

Betonin valmistelu omalla kädelläsi ei ole helppoa, mutta se säästää rahaa. Jos tilalla on sähköinen betonisekoitin, tämä yksinkertaistaa merkittävästi rakennuttajien työtä. 4 tunnin kuluttua tämä tekniikka pystyy tuottamaan 1 m3 seosta. Tämä määrä on tarpeeksi, jos haluat täyttää yksityisen talon perustan tai kerroksen.

Teipin perustuksen betonisoitusta varten kotitekoinen kouru on lähetettävä kaivon eri kohtiin, mikä estää pohjan mahdollisen delaminoitumisen kovettumisen jälkeen.

Betonisekoitin itsestään sekoittumiseen

Kotitalouksien sekoittimet ovat kätevä avustaja, jos sinun on täytettävä säätiön rakenne tai reikä autotalliin. Tällaisten laitteiden toimintaperiaate on erittäin yksinkertainen:

 • pyörivät terät hitsataan rumpuun;
 • kun terät liikkuvat, liuoksen komponentit alkavat sekoittua keskenään;
 • massa menee sekoittimeen monta kertaa ennen paluuta ylöspäin;
 • tällaisen sekoittumisen suhdanneherkkyys luo homogeenisen seoksen saamisen.

Erilaisilla betonisekoittimilla on erilaiset parametrit: rummun tilavuus, laitteen suorituskyky, virrankulutus jne.

Liuoksen normaali elinkyky säilyy korkeintaan 5 tuntia, mutta jäännöksen tapauksessa liuos voidaan jakaa tasaisesti pohjan päälle ja päällystää polyeteeniä 1/2 päivän ajan. Ennen seuraavan kerroksen kaatamista, vaalea kukinta poistetaan karkaistusta materiaalista. Tätä tekniikkaa kutsutaan kuumaksi saumaksi.

Kun pidät liuosta, joka kaadetaan pohjaan alustaan ​​yli 12 tuntia, tämä on kylmä saumaustekniikka.

Jos noudatat konkreettista työtä, voit helposti päivittää lattiaa autotallissa, kaataa pohja tai rakentaa toinen kiinteä rakenne. Älä unohda vahvistusvaihetta. Ilman vahvistusta on vaikea kuvitella säätiötä, etenkin monikerroksista yksityistä taloa.

Tärkeää: Paras vaihtoehto betonin vahvistamiseksi on komposiittimateriaali.

Valmis laasti - tiilen pohja

Jos aiot suorittaa pientä työtä autotallissa, betonin koostumus ei edellytä suurempia vaatimuksia. Sama koskee talon 1. tai 2. kerroksessa olevaa lattiaa. Tilanne muuttuu dramaattisesti, jos suunnitellaan betonipinta, jonka paksuus on 20 cm ja pinta-ala 30 neliömetriä. Tällöin jäykkä betoni valmistetaan minimimäärällä vettä. Tämän ratkaisun sulkemiseksi sinun on käytettävä erikoislaitteita: värähtelevyjä ja värähteleviä kiskoja on vuokrattu.

Monoliittisen laatan voimakkaan kutistumisen välttämiseksi on tarpeen muodostaa kutistumaumoja. Näiden saumojen leikkaus suoritetaan syvyyteen, joka on yhtä kuin peruspaksuuden ¼. Leikkaaminen tehdään vielä jäähdyttämättömällä betonilla hiomakoneen ja lian avulla. Massan jähmettymisen jälkeen saumat voidaan sulkea. Autotallissa oleva lattia voi myös olla kutistuneita saumoja, mutta huomattavasti pienemmässä määrin ja vain suurella täyttöalueella.

Miten kaadetaan betonia: sekoitusvalmistelu, muninta, ominaisuudet

Missä lämpötilassa voit työskennellä betonin kanssa? Mikä on parempi tehdä muottiinpanoa? Onko mahdollista järjestää se uudelleen, täyttämällä monoliitti pienissä osissa? Missä tapauksissa on tarpeeksi spuddinga, ja kun vibrolayer on tarpeen? Yritetään vastata näihin ja muihin kysymyksiin.

Nauhapohjan täyttö.

Seoksen valmistus

Aloitetaan betonin valmistelusta. Yleensä betoniseosten erilaisiin tarkoituksiin asetetut vaatimukset esitetään monissa sääntelyasiakirjoissa. meidän tapauksessamme tiedon lähde on SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Mitkä ovat rakennusmääräysten vaatimukset?

 • Täyteaineita tulee käyttää fraktioidusti ja hankaamalla. Seos raunioista ja hiekasta betoniin alkuperäisessä muodossaan, kun sekoitusta ei käytetä.

Selitys: Betonimerkit merkitsevät hyvin määriteltyä hiekkaa ja karkeaa kiviainetta.
Erilaisten tyyppien täyttöannostus, joka toimitetaan seoksena, on mahdotonta.

 • Komponentit annostellaan painon mukaan. Kuitenkin sallitaan lisäaineiden (pehmittimien jne.) Annostelu vesipitoisten liuosten muodossa.
 • Komponenttien tarkka suhde valitaan kullekin sementin ja aggregaatin eräälle kontrollin tuloksiin perustuen (granulometria, lujuustestit, sementin laadunvalvonta).
 • Suurimmalle viljalle enintään 40 mm: n suuruisille koekappaleille riittää kaksi fraktiota (sora ja hiekka). Isommalla suuremmalla betonipitoisuudella on pakko ottaa käyttöön toinen pieni koko (hiekka, murskattu kivi, jonka murto-osa on 20 mm, murskattu kivi, jonka murto-osa on 40 mm).
 • Laattojen osalta kokonaispinta-alan ei tulisi ylittää puolta sen paksuutta. Sattumanvaraisesta raudoitetusta betonirakenteesta - 2/3 pienintä etäisyyttä vahvistuselementtien välillä.

Yksinkertainen muoto hiekkahiekkapraktionaalille.

Mikä on eri betonityyppien koostumus? Missä niitä sovelletaan?

Miten kaadetaan betonia?

Miten kaadetaan betonia? - Tämän kysymyksen esittävät monet uutuustuottajat. Tämä taito on hyödyllinen niille, jotka rakastavat maalaismökkiä ja niille, jotka täyttävät vain pienen alueen. Tässä artikkelissa kuvataan, mitä konkreettisia kaatotekniikoita on, miten kunnolla valmistellaan maata.

Rakenteen rakenne betonista ja paineistetun betonin stressitilasta.

Betoni ja sen tuotannon menetelmät

Betoni on erityinen seos, joka on suunniteltu sitomaan kaikki materiaalit turvalliseen kiinnitykseen. Betoniformulaatiot valmistetaan hiekasta, sementistä, vedestä ja rauniosta. Jotkut lisäävät lisäainetta tähän formulaatioon paremman otteen saavuttamiseksi. Aineen mittasuhteet voivat vaihdella.

Betonia voidaan tehdä sekä talossa että omalla kädellä ja teollisissa olosuhteissa. Jos se on valmistettu yrityksessä, sen soveltamisala on globaali rakenne, jossa se toimitetaan erityisellä sekoittimella. Kun käsin tehdään betonia, on muistettava, että tämä tuote on pilaantuva (jäädytysjakso on 3-5 tuntia). Tämän perusteella on parasta tuottaa se pieninä annoksina. Jotta konkreettinen ratkaisu olisi luotettava sideaine, on tärkeää tarkkailla kaikkien osuuksien osuuksia. Jos ylikuormitat sitä vedellä tai hiekalla, voit saada tehottoman ratkaisun, mikä aiheuttaa vakavia komplikaatioita. Tässä asiassa asiakkaille on suositeltavaa valmistaa seos mittasuhteisiin, kuten 1 osa hiekkaa, 4 osaan sementtiä.

Teknologia: miten kaadetaan betoniseosta?

Betonisekoittimien betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Jotta vältettäisiin lisäongelmia käytön aikana, on välttämätöntä päättää tämän menetelmän tekniikoista jopa betonin kaatamisen vaiheessa. Ennen betoniseoksen kaatoa on varmistettava muotin luotettavuus, vahvistettava rakennetta ja valmistauduttava siihen. Ja kun kaikki valmistelevat vaiheet (valmistamaan maata, muottiinpanoja ja varusteita asennettuna) menevät suoraan betonimassan kaatamiseen. Ja kaikki uudet ihmiset saavat paniikkia. Ja tämä on ymmärrettävää, koska huonolaatuinen ratkaisu vaikuttaa rakennettavan kohteen palveluun. Tällä tuotteella on tärkeä rooli, rakennuksen koko elämä riippuu sen laadusta.

Täyttö tapahtuu huolellisesti ja vaiheittain: ensimmäinen askel on vahvistaa betonikerros, seuraava betonikerros.

Sitten taas joukko vahvistamista ja jälleen kerros betonia ja niin edelleen.

Betoniliuoksen laadun parantamiseksi se on täytettävä perusteellisesti. Voit tehdä tämän, kun betoni on kaatunut oikeaan paikkaan, se on juuttunut. Tämä toiminto tehdään parhaan yhtenäisyyden ja tiivistymisen suhteen. Tätä tarkoitusta varten sopii erikoisrakenteinen värähtelijä. Tämä yksikkö upotetaan konkreettiseen liuokseen välittömästi kaatamisen jälkeen. Tämä menetelmä auttaa betonisekoituksen sijoittamista mahdollisimman tehokkaasti ja tasaisesti.

Betoniseoksen kovettuminen valmistuu kahden viikon kuluttua. Tämä aika on välttämätön, jotta kaikki liuoksen komponentit pääsisivät sisään rakennusmateriaalien pintoihin ja kouralla toistensa kanssa. 14 päivän lopussa myös muotti poistetaan.

Betonivaihto

Kaaviot betonin kovettumisprosesseista.

Betonia ostetaan erikoistuotteissa, jotka harjoittavat betonituotteiden tuotantoa. Jos päätät käyttää ostettua betonia, se on kaadettava erittäin nopeasti. Ei ole tarpeen viivyttää tätä asiaa, muuten sinun on unohdettava rakenteen lujuus. Siksi teollisuusbetoni toimitetaan helposti paikan päällä erityisellä sekoittimella. Käyttämällä 1 automaattinen mikseri voit toimittaa jopa 8 kuutiometriä betonia. Ja kun betoni toimitetaan sivustoon, rakentajat tekevät erikoisen puusta.

Betoniliuoksen suuntaa on suositeltavaa haluttuihin rakennustyömaisiin. Tämän laitteen ansiosta betoni kuluu tasaisemmin kaikissa sääolosuhteissa. Kun rakenne on etäällä, käytetään erityisiä betonipumppuasennuksia. Nämä mekaaniset asennukset pystyvät toimittamaan ratkaisun mihin tahansa rakennusvaiheen kohteeseen. Automaattisessa sekoittimessa ei ole aina mahdollista ajaa erityisen vaikeaan tai syrjäiseen paikkaan. Erityisesti betonipumput tuntuvat hyviltä monoliittirakenteisten betonirakenteiden osalta.

Kuinka kaataa konkreettista yksittäistä tuotantoa?

Se on tullut erittäin yleinen käytäntö käyttää betonia valmistanut omistaja talon talon henkilökohtaisesti. Tällaisen työvoimavaltaisen prosessin edistämiseksi on parempi ottaa betonisekoittimet sähkökäyttöön. Tämän yksikön toiminta voi kestää vain 4 tuntia, vaikka valmistettaisiin yksi kuutiometri.

On realistista nopeuttaa useiden betonisekoittimien käyttöä rakentamisessa. Yli kaksi mikseriä ei ole järkevää käyttää, sillä yksi työvaihe betonin sekoittamiseen kestää keskimäärin 15 minuuttia.

Betoniratkaisu on kaadettava kaivannon eri kohtiin, kuten yhden pisteen täyttö aiheuttaa betonin likaantumisen.

Sekoittajat (betonisekoittimet) - lisälaite, joka voi helpottaa betonin sekoitusprosessia. Näitä laitteita voidaan käyttää kotimaisissa olosuhteissa. Toiminnan periaate on alkukantainen. Sekoitusrummussa on pyörivät terät, jotka kiertävät liuosta. Käännettäessä liuos putoaa rummun pohjaan. Kiertosykli toistetaan satoja kertoja, joten laatusovellusta vaivaava. Sekoittamismallit eroavat toisistaan ​​sellaisissa parametreissä kuin kulhon tilavuus, nopeuden kääntäminen, teho.

Jos on mahdotonta jatkaa työtä, mutta betoniliuos jää jäljelle, sen annetaan jättää seos 12 tunniksi. Tämän tekemiseksi yhtenäinen kerros betonista kaadettiin säätiön kehän ympärille, peitetty erityisellä muovikelmulla. Lisäksi jonkin ajan kuluttua (mutta enintään 12 tuntia) on jatkettava työtä. Tätä varten valkoinen valkaisu pestään kaatuneen betonin pinnalta. Edellä kuvattua menetelmää kutsutaan kuumaksi saumaksi.

Mutta jos joudut pitämään betoniliuosta yli 24 tuntia samanlaisessa kunnossa, niin se olisi kylmä yhdistelmä. Tämän jälkeen betoni testataan voimaa. Jos hän on saavuttanut vaaditun laadun, täytä uudelleen ratkaisu.

Betonien kaatamisen periaatteiden asteittainen noudattaminen auttaa rakentamaan vahvan talon oikein ja ilman peitteitä. Siksi aina muistat betonirakenteen vahvistamisen laadusta. Ilman tätä prosessia on mahdotonta rakentaa vahvaa ja luotettavaa taloa. Vain vahvistusprosessin ansiosta kaatunut betoni voi yhdistää kaikki rakennuksen yksityiskohdat yhteen kokonaisuuteen. Komposiitti vahvistaminen on parasta tähän.

Yli 30 m 2: n ja noin 20 cm: n paksuisen levyn täyttämiseksi toimintaperiaate on merkittävästi erilainen. Näille töille sovi kovaan betoniin. Kova se on nimeltään, sillä se on täynnä täriseviä alustoja ja vibrolaatteja. Kovaastian pääasiallinen vivahde on veden ja sementin pienien osuuksien käyttö betoniseoksessa. Tällä betonilla on korkea lujuus ja vähäinen kutistuminen. On syytä tietää, että kasaus on mahdollinen, jotta betoni voidaan kaataa vakavan alueen levyyn. Tällöin on tarpeen leikata niin sanottuja kutistuneita saumoja. Niissä on merkitys kutistumisen poistamiseksi. Tee näin leikkaamalla saumat syvyyteen, joka vastaa 1/4 betonikerrosta.

Sinun tulisi suorittaa samanlainen toiminto, jonka pituus on 30 kertaa. Tällaisia ​​mittauksia varten on parempi käyttää hammastankoa (hankauslaite tekee) ja kulkea sen läpi tuoreen betoniseoksen. Seuraavaksi anna betonin kovettaa. Sitten leikkasi tarvittavat saumat. Sitten saumat ommellaan, odotetaan aikaa, jonka aikana betoni kovettuu (noin 10 päivää). Ja lopussa nämä saumat lähietäisyydeltä.

Lattian täyttäminen betonilla: työvaiheet

Betonilattialla on useita etuja puun, laatta-, laminaatti- ja muiden analogiensa suhteen. Tämä muotoilu ei pelkää kosteuden ja pakkasen altistumista, sieniä ja jyrsijöitä ei koske betonia, ja mikä tärkeintä, asianmukaisesti varustetulla betonilattialla on suuri kuormituskyky ja kestävyys. Kuinka täyttää lattia konkreettisesti, pidämme tässä artikkelissa.

Missä tapauksissa on suositeltavaa täyttää lattia betonilla yksityisessä talossa ja vierekkäisissä rakennuksissa?

Kun lattiat on täytettävä betonilla

Yksityisen talon asuintiloissa on harvoin poikkeuksin puu, vaneri tai laminaattilattia. Käytetty materiaali on massiivinen levy, lattialauta, vaneri, lastulevy ja muut "puuta sisältävät" rakennetuotteet.

Rakennuksen aikana rakennuksen virheiden ja veden sisääntulon vuoksi puu saattaa olla kontaminoitunut talon sienellä Serpula lacrymansin kanssa. Tämä sieni on suuri puun rakastaja, joka tuhoaa kaikki puurakenteet yhdeksi, enintään kahdeksi vuodeksi. Joskus linnut, joita sieni vaikuttaa, kirjaimellisesti räjähtävät kovaa kohinaa ja kuumetta kuuden kuukauden kuluttua infektiosta.

Serpula lacrymansin vaara on se, että sitä ei voida poistaa rakennuksesta 100%. Vaikka kalliita desinfiointitoimenpiteitä toteutetaan, on edelleen olemassa vaara, että sienen itiöt pysyvät syvälle seinämiin.

Tässä tapauksessa talon omistaja, johon joustava talo on vaikuttanut, ei ole mitään tekemistä betonin lattian kaatamisen kanssa, jonka hinta ei ole vain huomattavasti alhaisempi kuin lattialaudalla, vanerilla, massiivipuulla tai USB-levyillä uudelleenlattiat, mutta myös takuu siitä, että omistaja ei koskaan ole huolissaan ongelma.

Siksi ottaen huomioon, että sieni-infektio esiintyy yksinomaan kosteissa olosuhteissa, jotta korjaamotöitä ei käytettäisi huomattavasti, on suositeltavaa täyttää lattia välittömästi betonilla autotallissa, kellarissa, kylpyammeella, saunassa, kylpyammeessa, kylpyhuoneessa, avoimella tai kuumennetulla kuistilla, kylmässä käytävissä ja muissa huoneissa, joissa on kosteuden tiivistymisen vaara rakennuksen pinnan alla.

Kuinka täyttää lattia betonilla?

Tavallinen betonilattia on eräänlainen "kerros kakku", joka koostuu vedeneristys, eristys, vahvistaminen, kerros betonista ja silitysrauta. Esimerkkinä pidättekää kysymys: kuinka täytät talon betonissa talossa tietyssä koossa. Alla käsitelty tekniikka sopii betonilattian rakentamiseen navetassa, autotallissa, kellarissa, kylpyammeissa, kylpyhuoneessa, kylpyhuoneessa ja verannalla.

Seuraavia materiaaleja ja työkaluja tarvitaan:

 • Portland-sementti CEM I 32.5N PC (M400) tai CEM I 42.5N PC (M500), louhos hiekka ja vesi liuoksen valmistukseen.
 • Polyeteenikalvo tai kateaine vedenpitävyyteen.
 • Laajennettu savi, jonka murto-koko on 10-20 mm (edullisesti).
 • Teräs hitsattu teräsverkko, jonka silmäkoko on 100 x 100 mm.
 • Vedenkorkeus, kynä, hallitsija.
 • Rakennussääntö tai pitkä, tasainen puinen rautatie rajan merkitsemiseen ja tasoittamiseen.
 • Leikkuri ja saksanpala.
 • Teräskauhat, lapio, betonisekoittimet.

Ennen valmistelun aloittamista on toivottavaa määrittää rakennusmateriaalien tarpeellinen kulutus: sementti, hiekka, vesi, laajennettu savi, verkko ja polyeteeni. Määritä laskelmissa huoneen mitat, materiaalien kerrosten suositeltu paksuus ja suositeltavan betoniliuoksen merkki:

 • Huone, autotalli, kylpy tai veranta 4x3 metriä.
 • Paksun savikerroksen paksuus on 100 mm.
 • Betonikerroksen paksuus on 40-70 mm.
 • Rakennus sementti-hiekkalaasti M150.

Eri näkemyksiä siitä, mitä betonielementti täyttää lattian autotalli, kylpy, veranta, kellari ja mikä merkki täyttää lattia asuintiloissa. Joissakin lähteissä ratkaisuaste on M150, toisissa arvosana on M200.

Kun otetaan huomioon pieni ero sementin kulutuksessa, joka määrittää voimakkuuden, otamme ratkaisun M150 laskemista varten, joka soveltuu kaikkiin kerroksiin yksityisessä talossa ja tilarakennuksessa.

Materiaalien laskenta

 • Slayditin määrä. Huoneen koon mukaan tarvitaan 4x3x0.1 = 1,2 m3 materiaalia. Suositeltavan jakeen (10-20 mm) laajenevan saven tiheys on 400 kg / m3. Näin ollen se kestää 400x1,2 = 480 kg laajennettua savea.
 • Sementin, hiekan ja veden määrä. Lasketaan liuoksen määrä: 4x3x0.04x1.1 = 0,52 m3 (numero 1.1 ottaa huomioon kutistumiskerroin 10%). Laastin laatuluokka M150 valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, 0,6 osaa vettä. Niinpä 1 m3: n liuoksen valmistamiseen tarvitaan 450 kg sementtiä M400, 1265 kg hiekkaa ja 285 litraa vettä. Hyväksymme nämä kustannukset 100%: iin ja lasketaan materiaalien kulutus tapauksessamme: sementti 450x0.52 = 235 kg, hiekka 1265x0,52 = 657 kg, vesi 285x0,52 = 148 l.
 • Polyeteenikalvon määrä ottaen huomioon päällekkäisyydet: 4x3x1.1 = 13,2 m2.
 • Lujittavan verkon määrä: 4x3 = 12 m2.

Työn vaiheet

Valmistamme pintaa, asetamme vedenpitävyyden ja asennamme majakoita. Ennen kuin aloitat sardellin täyttämisen, suunnitelkaa pohja huolellisesti (jos lattia kaadetaan maahan) ja peitä varovasti polyetyleeniä kalvolla, jonka päällekkäisyys on 100 mm.

Majakoiden asentaminen on erittäin tärkeä vaihe, joka vaatii huolellisuutta ja huolellisuutta. Vastaa välittömästi suosittuun kysymykseen, joka koskee ei-ammattimaisia ​​rakentajia: kuinka täsmälleen täyttää lattia betonilla ilman majakoita?

Tämä on mahdollista. Internetissä on yksityinen video, kuinka tasaisesti täytetään lattia betonilla ilman majakoita. Tällaisen teknologian toteuttamiseksi on kuitenkin tarpeen hankkia ja valmistaa kallis erikoistyökalu ja "täyttää" käsivarsi. Siksi on yksinkertaisempaa ja halvempaa asentaa yksinkertaiset ja edulliset majakat.

 • Reunan avulla mitataan 100 mm: n laajennetun savimaidon täyttöpinta pohjapinnasta ja pistetään piste seinään. Kiinnitämme kiskon tai säännön yhteen päähän pisteeseen ja painamme kiskoa (sääntö) sivupinnalla seinää vasten pohjan pintaa pitkin. Käytä kiskon tai säännön yläpuolelle asetettua tasoa asettamalla vaakasuora asento ja vetämällä täyttörajan reunaviiva. Kiskon järjestäminen uudelleen, vaakasuoran näkyvyyden ja rajan kirjoittumisen, kulkevat huoneen koko kehän ympäri. Tämä toiminto suoritetaan yhdessä avustajan kanssa.
 • Laajennetun savimaatan reunasta mitataan viivaimella betonin raja 40 mm: n kaatamalla ja piirrä linja huoneen kehän ympärille.
 • Seuraavaksi vaivaa paksu sementti-hiekkalaasti M150. Ne nostavat 1 m: n seinämältä ja 1 m: n askeleella pyramidien muodossa, joiden pohja on 150-200 mm, kaadetaan (paalut) liuosta - useita majakoita. He vetäytyvät riviin majakoista 1 m: n huoneen syvyyteen ja toistavat toimenpiteen. Tuloksena on huoneen majakkaen hajotus neliömetreillä 1x1 metriä. Vaikka ratkaisu ei ole jäädytetty, käytä säleitä (sääntöjä) ja taso kohdista pyramidien pisteet pystysuoran kaataman reunalla. Ylimääräinen ratkaisu katkaistaan ​​laastilla, puuttuessa ruiskutetaan lastalla. Tasotuksen jälkeen työ pysähtyy 4-5 päivän ajan, kunnes liuos kovettuu.

Valokeilojen asennukseen on olemassa muita tekniikoita, joihin kuuluu teräsprofiilien, ankkuripulttien, säätöruuvien ja muiden materiaalien hankinta. Edellä kuvattu tekniikka on yksinkertaisin ja halvin kaikkien muiden asioiden ollessa yhtä suuret. Betonilattian rakentamisen viimeiset vaiheet:

 • Varovasti, jotta se ei vahingoita majakoita, kaada sardeldi kiinni seinään ja sovita se seinälle rajan avulla.
 • Laajennetun saven päälle, joka on siististi sijoitettu vahvistusverkko. Jos ristikko on päällekkäin majakan päällä, häiritsevä lanka palaa.
 • Edellä mainittujen mittasuhteiden mukaisesti valmistetaan liuos betonisekoittimella. Rakenne kaadetaan majakat ja raja rajattu seinälle. Välittömästi sen jälkeen, kun seuraava liuoserä kaadetaan, tasoitetaan ensin taso säännön tai rautatien avulla ja suoritetaan välittömästi rautamalmin toiminta. Jotta vältytään tislauksesta liuosten erissä, lattia on täytettävä jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.
 • Rakenteen ylläpito koostuu vedestä 72 tuntia. Kävely lattialla voi olla 4-5 päivää kaatamisen jälkeen, ja viimeistelypäällysteen asentaminen tai kotitalousesineiden asentaminen sallitaan vasta liuoksen kuivumisen jälkeen. Täydellisen kuivauksen valvonta - kosteuden kondensoitumista lattian pinnalle asetetun polyeteenikalvon takapinnalle.

johtopäätös

Palkittu betonilattian rakentamisen tekniikka on kaikkein yksinkertaisin ja edullisin kaikista olemassa olevista. Sen käyttöönotto betonisekoittimen lisäksi ei vaadi erityistä työkalua. Tarvittaessa ja pieninä mittoina huone, voit tehdä ilman betoni mikseri. Kaateliliuosta voidaan vaivaa raudasta tai teräksestä.

Betonisekoite omalla kädellä pihalla

Paikallisen alueen betonointi on hieman erilainen, toisin sanoen betonirakennuksesta suurissa tiloissa kauppoihin ja yrityksiin. Jos jälkimmäinen tarvitsee selkeän alueen horisontaalisen tason suhteen, puutarhassa tai pihalla on lähes mahdotonta ylläpitää horisonttia. Tämä vivahde liittyy maastoon. Siksi sinun täytyy unohtaa perinteiset tasot ja tasot ja oppia täyttämään piha betonilla tasaisella tasolla.

Täytä piha betonilla tehdä se itse - valokuva

Vaihe 1. Sijoitamme majakoita

Erinomainen laite majakkaen sijoittamiseksi tasoon on ns. "Hämähäkki". Neljä tiukasti venytettyä lankaa helpottavat koneen rajoja mahdollisimman hyvin. Kuinka tehdä se? Asia on melko yksinkertainen - vasaroimme puisilla tai metallisilla tapilla betonilla täytetyn alueen reunoja pitkin. Sen pitäisi tehdä jotain suorakulmiota.

Tapista tappiin kiristämme tiukasti kaksi rinnakkaista lankaa, joiden väliin venytämme kaksi kohtisuorasti - ne on kiinnitettävä suoraan jo venytettyihin säikeisiin. Jotain liukukappaleiden tyyppi muuttuu - kaksi kohtisuoraa lankaa on siirrettävä betonilla täytetyn pihan koko alueelle. Se on yhteydessä heihin ja aseta majakat.

Nyt sinun täytyy valita oikea taso. Kaikki riippuu maastosta ja siitä, missä haluat ohjata sateen ja sulaavan veden. Joka tapauksessa on aluksi aloitettava betonin pehmusteiden paksuudesta - joka tarvitsee betonipanon, joka on kaksikymmentä tai jopa senttimetriä paksuinen? Paras vaihtoehto puutarhatyylien ja -lauttojen betonoitavaksi on kerros betonista, joka ei ylitä 10 cm. Kallistettujen kierteiden alentaminen tai nosta- minen maahan työntyneiden nastojen väliin, luomme tason, jota tarvitsemme.

Voi tapahtua, että jonkin sivun sivut on suunnattava tasolle - potkuri ruuvattu taso näyttää melko kömpelöltä. Ongelmana on, kuinka jännittynyt lanka asetetaan tasolle. Näihin tarkoituksiin on pieni erityinen taso, joka on varustettu koukkuilla, joiden avulla se ripustetaan kierteelle. Pidämme sitä kiinni ja nostamme tai lasemme lankaa uudelleen yhdellä tapilla, saavumme sen selkeästi horisontaalisella tasolla.

Kuinka täyttää piha betonilla

Vain "hämähäkkeen" luomisen ja sen avaruudensuuntautumisen jälkeen voidaan siirtyä majakat välittömästi asentamaan.

Seuraavaksi vaivaa liuos (mieluiten betonisekoittimella) ja aseta se pieniin diaseihin, jotka sijaitsevat yhdessä rivissä. Näissä dioissa painamme profiilia kipsilevylle, joka toimii majakkaina. Tässä hetkessä tarvitset venytetty "hämähäkki" - asennetun majakan koko pituudelta sinun on tarkistettava, että joudutaan kosketukseen kierteiden kanssa. Heidän pitäisi hieman koskettaa profiilia.

Miten kaadetaan betonirata omilla kädet

Tällä tavoin asennetaan kaikki tarvittavat majakat, joiden välisen etäisyyden on vastattava betonin venytyssääntöjen pituutta. Majakat antavat kuivua noin 24 tuntia.

Vaihe 2. Miten tehdään konkreettinen raita tai raudoituksen rooli raiteiden ja alustojen betonoinnissa

Betoni, ei väliä kuinka paksu se kaataa, lopulta pyrkii murtamaan. Useimmiten halkeamia muodostuu useiden betoniosien liitoksille, jotka on täytetty vuorokauden välein. Jos olet valmis betonityöhön jo tänään ja jatkaa huomenna, silloin, kun ei ole vahvistusta tai ainakin metalliverkkoa betonissa, todennäköisyys särkyä eilen ja nykyisen betonin välillä on sata prosenttia.

Tästä syystä vahvojen tai paksujen johtojen ristikkotasojen välinen majakka takaa, että betonipiha säilyttää eheyden jo pitkään.

Miten betonipiha

Vaihe 3. Pihan betonin kaataminen - betonin kaatotekniikka

Ennen kuin alat betonista kaatoa pihallesi, oppikaa, miten vaurioitamme laasti oikein. Ja alamme määrittämällä sen osuuksien osuudet. Yleensä betonin koostumus sisältää kolme osaa: sementti, hiekka ja murskattu kivi - niitä sekoitetaan yhdestä neljään. Täällä ei ole tarvetta säästää, kaikki on tarkkaan noudatettava - 1 säiliö, 3 kauhoa hiekkaa ja 1 kauha. Vaihtoehdot ovat mahdollisia, kuten kaksi hiekkaa ja kaksi raunioitusta - vain tässä tapauksessa on muistettava, että mitä enemmän rakeita betonissa, sitä vaikeampaa on venyttely ja taso ilman erityisiä koneellisia laitteita (sitä kutsutaan värähteleväksi kiskoksi).

Betonipurustustekniikka - laastinvalmistus

Kaadetaan vettä betonisekoittimeen (sen määrä on määritettävä kokeilla. Kokemuksesta voin sanoa vain yhden asian: tarvitaan noin 1,5-2 vakaata vettä osaa betonia kohti yhtä säiliötä kohden), kaadetaan loput ainesosat siihen ja sekoitetaan perusteellisesti. Hyvin vaurioitunut betoni voidaan tunnistaa värillä (ei hiekkaa saa näkyä) ja massayhdistelmän.

Nyt voit täyttää! Pura betoni maahan ja jakaa se tasaisesti parin majakan parissa lapion kanssa. Hajautetun betonin kerroksen pitäisi olla hieman korkeampi kuin asennetut majakat.

Nyt otamme säännön, litteän kiskon tai minkä olet ajatellut siellä, asenna se kahteen majakkaan, ja kuten kiskojen kaltaisilla liikkeillä vasemmalle ja oikealle, vedämme betonin itseemme. Tällä tavoin sinun on tehtävä kaksi tai kolme passtia - tehtävä on poistaa kaikki ylimääräinen betoni.

Miten kaadetaan betonipiha - kuva

Joten, vaivaamalla vaivaamalla, menetelmän avulla vuorotellen seoksen valmistusprosessi sen suoraa kaatamista varten, on syiden ja puutarhojen polttaminen. Lopuksi, seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, kun betonipohjamaalaus on vähän ja voit kävellä sen päälle, betonipinta on puhdistettava - poistamaan mahdolliset oksat ja kuoppia. Näitä tarkoituksia varten voit käyttää yleensä kaavinta ja tavallista silikaattitiiliä.

Tietoja pihan täyttämisestä betonilla kertoi Sergei Golikoville.