Taivutetaan betonia kulmassa

Betonia käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa tärkeimpänä rakennusmateriaalina. Se on varustettu optimaalisella ominaisuusryhmällä, joten sitä käytetään vahvistamaan rakenteita, asentamaan mittasuhteita, luomaan kerroksia, lattiaa ja polkuja. Usein on olemassa tarve betonien asettamiseen rinteessä. Tässä prosessissa on joitain vivahteita. Jos et noudata prosessin sääntöjä ja tekniikkaa, lopullinen betonipinta menettää voimaa, kestävyyttä ja sillä on esteetön ulkonäkö.

Missä sinun täytyy täyttää kaltevuus?

Pystysuoraa liuosta voi joutua kaltevaan rinteeseen puutarhassa, teknisissä tai kotitalouksissa. Tätä menetelmää käytetään autotallin sisäänkäynnin järjestelyyn, tasoitukseen kylpylä- ja suihkutiloissa. Päätehtävänä on tarjota korvauksia vierekkäisten pintojen eroista, joissa ei ole järjestäytynyttä vettä.

Pinnan kasaaminen kaltevuuden alle ei ole vaikeaa, jos sinulla on käytössään minimaalinen kokemus ja prosessin vaiheiden tuntemus.

Kuinka tehdä seos?

Ennen työseoksen valmistusta on tarpeen määrittää, mihin pintaan kaadetaan. Esimerkiksi maanparannusalueiden päivittämiseen ajotieltä autotalliin käytetään korkealuokkaista M600-betonia, jossa on suurimmat lujuusparametrit. Kerrostumien järjestämiseksi koteihin, kylpytiloihin ja muihin tiloihin on suositeltavaa ottaa M400- tai M500-merkin sementti. On tärkeää käyttää vain tuoreita sekoituksia ja valmistaa ne pakkausohjeiden mukaisesti (ostettujen materiaalien tapauksessa). Tiivistyneestä kuivasta sekoituksesta saat haurasta, ei kestävää betonia.

Sallittu tehdä konkreettisen ratkaisun omilla käsillään. Vaikein ja tärkein vaihe on ainesosien sekoittaminen. Näihin tarkoituksiin on parempi käyttää käsikäyttöistä työtä, vaan betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit tehdä suuria määriä käyttöratkaisuja samalla kun säästät kulutustarvikkeita.

Sementtilaatuiselle M400: lle suositeltu suhde sideaineeseen hiekkaan ja soraan on 1-4. Älä säilytä kuivassa sementissä, koska se voi johtaa valmiin levyn vahvuuden heikkenemiseen. Vettä lisätään annoksina, pieninä annoksina, kunnes paksun kahvikappaleen sakeus saavutetaan. Valmis erä visuaalisesti näyttää yhtenäiseltä ilman näkyviä hiekka-epäpuhtauksia. Se kestää viikon täydellisen kuivauksen saavuttaen maksimaalisen lujuuden samalla kun noudatetaan sääntöjä valmistelun ratkaisu.

Sementoitettaessa kaltevia pintoja kylmäkauden aikana liuos on jatkuvasti lämmitettävä. Tämä on tehtävä huolellisesti, jotta betonia ei kuivata. Suurin sallittu lämmityslämpötila on 30 ° C.

Mitä tarvitaan työhön?

Kaltevaan sementointiin tarvitaan:

 1. Kuiva sekoitusteho tai erilliset raaka-aineet, kuten sementti, hiekka, murskattu kivi.
 2. Majakat.
 3. Kierre ja taso.
 4. Betonisekoittimet
 5. Vibrolath tai moppi (prosessin kustannusten vähentämiseksi).
 6. Kauha ja lapio.

Kytkimen täyttö kallistuksen alla suoritetaan kolmessa vaiheessa:

 1. Sementtien asentaminen majakkain.
 2. Pinnan valetun teräksen vahvistaminen.
 3. Betonin läpivienti.

Sinun on myös noudatettava joitain sääntöjä:

 1. Perusteellinen pintavalmistus. Tätä varten sivusto poistaa roskat, kasvillisuuden, ja sitten, jos se on tarpeellista, on täynnä.
 2. Luodaan hiekkalaatan paksuus korkeintaan 5 cm tai yhtä suuri kuin kerroksen paksuus.
 3. 5 m: n paksuisen maapohjan täyttö, on tärkeää, että tämä kerros peitetään perusteellisesti hiekassa.
 4. Majakkaiden asentaminen oikein. On tärkeää estää puutteita, muutoin se ei taivu tasaiselle kallistuskulmalle.
 5. Levitetyn levyn suojaaminen. Tuoreen sementin kuivaus on suuri ongelma, mikä johtaa valmiin pinnan lujuusominaisuuksien ja kestävyyden vähenemiseen. Sen jälkeen on tärkeää, että vesi on vettä tasaisesti 3-7 päivää.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonirakennusten asennus

Helpottaakseen asennuksen kulkua, on suositeltavaa käyttää apulaitteita. Heidän avunaan ilmaistaan ​​vaaditut pinnan kallistuskulmat. Esimerkiksi talon ympärillä olevan sokean alueen järjestämiseen tarvitaan neljä tappien muotoista majakkoa. Asenna ne tulvamaiden kulmiin. Tällöin kaksi pylvästä on sijoitettava kahden muun yläpuolelle. Valualueen enimmäis- ja vähimmäiskorkeus määräytyy majakien koon mukaan.

Luotaimet sidottujen jousien muodostavat tulevan pinnan kaltevuuden kulman. Nämä langat on kiristettävä tiiviisti niin, että kaksi muuta ristiä kierteet voivat liikkua niiden mukana. Tällä tavoin taso on tarkoitettu upotettavaksi betonilla. Tulevan pinnan geometrian tarkkaa määrittämistä varten käytetään erityistasoa. Se on kiinnitetty jollekin merkkijonosta, ja sitten nosto- ja laskemisprosessissa saavutetaan majakkaen haluttu asema. Säädön jälkeen voit siirtyä muottien asennukseen. Lomakkeessa käytettiin vanerilevyjä, profiileja kipsilevyille.

Muottien sivujen välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin säännön pituus eli tärisevä kiskot tai mopit. Kipsilevyjen profiilit voidaan kiinnittää liuoksella, joka on aiemmin asetettu kehän ympärillä olevaan merkkijonoon.

vahvistaminen

Sementin vahvistaminen vahvistamisen kautta on tärkeä prosessi, sillä terästangojen avulla, betonin krakkaus ja tuhoutuminen estyvät ajan myötä. Yksinkertaisin ja käytännöllisin vaihtoehto sementtilasakiven lujuuden lisäämiseksi on sijoittaa raudoitus betoniin majakkain. Terästangojen sijaan voit käyttää metalliristikkoa. Mittaustyöntöön vaaditaan vahvistusaste.

täyttää

Betonoinnin tehokkuus määräytyy erän laadun mukaan, joka riippuu hiekka- ja raakamäärien tarkasta laskemisesta. Jos liikaa näillä ainesosilla, seosta on vaikea tasoittaa. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu epäsäännöllisyyksiä. Käytännöllisyydestä betoni kaadetaan kahteen kerrokseen. Ensimmäinen on kaadettu seos, jossa on suuri rikkipitoisuus. Tämän kerroksen tulisi olla tasoitettu, sillä se muodostaa toisen kerroksen - nestemäisen liuoksen, jota ei ole tehty raunioiksi. Toisen kerroksen paksuuden tulisi olla 20-40 mm. Kahden kerroksen sisäisen tarttumisen parantamiseksi betonisaation välisen jakson tulisi olla vähintään 24 tuntia.

Nyt sinun on täytettävä tasoitus itse. Valmistettu seos puretaan majakoiden kesken ja jaetaan tasaisesti ylimäärän korkeudella. Tämä tehdään poistaa se värähtelevällä kiskolla ja saada tasainen pinta. Tätä varten laite asetetaan muottiin ja vedetään edestakaisin kaksi tai kolme kertaa. Tasoituksen lisäksi esiintyy muurauskampauksia, mikä parantaa laatan laatua. Suurin tiivistyminen saavutetaan käyttämällä erityistä värähtelevää laitetta. Tämä mekanismi on kuitenkin kallis. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää vahvikepinoja.

Jos betoni on huono, sekoitus sekoitetaan väärin. Seuraavassa erässä on lisättävä vettä. Hyppäämällä tämä hetki, saat pinnan esteetöntä ulkonäköä. Jos et poista ilmaa betonista, sementti ei kestä kauan.

Kuinka parantaa seoksen laatua?

Parannetaan betoniseoksen laatua erityisillä lisäaineilla ja lisäaineilla. Jokainen tuote toimii eri tavalla. Tällaisten aineiden avulla voit säätää sementin lujuusominaisuuksia, lasin kestävyyttä ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Pehmittimien käyttö parantaa lasin itsesulkeutumista. Keinotekoisten täyteaineiden ansiosta taivutuslujuus paranee, haurastuminen vähenee ja pakastetun sementin turvallisuustekijä kasvaa.

Sementin vahvistamisessa on suositeltavaa käyttää teräskuitua. Sen ansiosta pinnalle on lisätty lujuusominaisuuksia, mikä lisää käyttöikää. Se ei vaadi lisävahvistusta, kuten usein tavanomaisten esikarttojen järjestelyä varten.

johtopäätös

Optimaalinen kallistuskulma on 10-12 astetta. Tämä menetelmä on halvin, koska se ei vaadi vahvistamista. Tällöin tarvitset tavallista vanerilaudan muottia, joka toimii kaatoidun liuoksen iskunvaimentimena, ja myöhemmin - suojauksena muurauksen halkeilua vastaan.

Kalliimpia vaihtoehtoja pidetään menetelmänä, jossa käytetään jalkakäytävää. Tämän menetelmän ero on valmiin sokeuden alueen esteettinen ulkonäkö. Kuten kokemus osoittaa, jopa aloittelevalmistaja pystyy varustamaan tasoitteen rinteellä. Riittää, että noudatat yllä mainittuja sääntöjä ja vinkkejä.

Betoni kallistetaan

Rakennuksen eri vaiheissa tarvitaan betonia. Lujuuden ja kestävyyden takia sitä käytetään paitsi rakennusten rakenteen vahvistamiseen myös lattian, kulkuteiden ja kiviainesten täyttämiseen. Useimmissa tapauksissa tätä rakennusmateriaalia ei voi vaihtaa. Ainoa vaatimus on sen valmistusohjeiden noudattaminen, jonka rikkominen voi johtaa sen laatuominaisuuksien menettämiseen.

Lattian täyttämiseksi kulmassa on käytettävä apulaitteita.

Seoksen valmistus

Ensinnäkin sinun on päätettävä, mihin konkreettisiin tarkoituksiin tarvitaan. Koska sen pääkomponentti on sementti, laatu riippuu sementtibrändistä. Sementin laadun määrittäminen ei ole vaikeaa: sen merkki on merkitty alkuperäiseen pakkaukseen. Valmistukseen useimmissa tapauksissa käytetään sementtiä 400, 500 ja 600 merkkiä. Näin ollen kestävämmän betonin valmistus tehdään sementti 600 -merkin perusteella. Samaan aikaan 400 sementtiä käytetään yksityisten talojen rakentamiseen ja pihojen parantamiseen. On syytä huomata, että sementin, jota on käytetty useita vuosia, ei ole suositeltavaa. Tukkeutunut sementti, jopa 600 laatua, voi aiheuttaa betonin hauraaksi ja menettää varman lujuutensa. Muut osat ovat hiekkaa ja roskaa. Ihannetapauksessa on parempi käyttää hiekkaa ja soraa.

Liikkuvuus riippuen värähtelevän kourun kulmasta.

Kuten käytännössä osoittaa, konkreettinen tekeminen omiin käsiisi ei ole niin vaikea tehtävä. Valmistuksen vaikein vaihe sekoittuu. Jos resurssit sallivat, on parasta ostaa betonisekoittimen. Se helpottaa huomattavasti suuria määriä valmistettuja töitä. Jos käytetään 400-luokan sementtiä, sementin suhde hiekkaan ja soraan on yleensä 1/4. Sementtiin ei ole suositeltavaa säästää, muutoin vahvuus kärsii tästä. Mitä tulee veteen, sitä on lisättävä vähitellen, kunnes seos muuttuu samankaltaiseksi kuin paksu puuro. Vaivaus katsotaan käyttövalmiiksi, kun hiekkaa ei näy homogeenisessa massassa. Jos kaikki vaatimukset täyttyvät, täysi kuivausaika (maksimikuormalle asti) on noin 1 viikko.

Joskus on tarpeen kaataa betonia alhaisissa lämpötiloissa. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valmistaa seosta.

Jotta ei päällystetä betonia, se on lämmitettävä korkeintaan 30 asteeseen, enempää.

Kallistusliuos

Betonin sekoitin tynnyristä omilla käsillään.

Yleensä kaataminen itse ei ole vaikea tehtävä. Vaikeuksia esiintyy tavallisesti valmisteluvaiheessa. Täällä on tarpeen ajatella paljon vivahteita. Esimerkiksi onko tarpeen järjestää viemärijärjestelmä, poistaa maaperän epäsäännöllisyydet tai valmistaa majakoita. Kulma voidaan yleensä jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Betonirakennusten asennus.
 2. Vahvistus (tarvittaessa) valettu alue.
 3. Suora täyttö.

Materiaalit ja työkalut:

 1. Sementti, hiekka, murskattu kivi.
 2. Majakat.
 3. Säiettä.
 4. Betonisekoittimet
 5. Moppi (vibrolaatti).
 6. Tason lanka.
 7. Kauha, lapio.

Ensimmäinen vaihe

Majakkojen asennusjärjestelmä: 1 - jäädytys majakka rivi; 2 - väliavainvalvontalaitteet; 3 - majakan seinälle; 4 - ma-yange riveissä; 5 - kiinnitysjohto majakan riviin.

Koska kaataminen kulmassa on melko tietty tehtävä, et muista muista mahdollisista tasoista, kosketa vain pääasiaa. Paras vaihtoehto on asettaa ylimääräisiä majakoita, jotka valun aikana auttavat luomaan pinnan tietyllä kulmalla. Pohjimmiltaan tarve kaataa kulma syntyy, kun rakennetaan sokea alue talon ympärillä. Tässä tapauksessa sinun on valmisteltava 4 nastat ja asenna ne kaadetun alueen kulmiin. Kaltevuuden suunnasta riippuen kahden nastojen on oltava korkeammat kuin kaksi muuta, jotta kierteet olisivat venytettyjä ylä- ja alapuolisten välissä tarvittavan kulman aikaansaamiseksi maan kanssa. Nämä langat on kiristettävä tiukasti, koska ne on yhdistettävä kahdella muulla kierteellä, jotka joutuvat liikkumaan vapaasti nauhojen välissä olevilla langoilla.

Tämän seurauksena poikittaisten kierteiden liike kuvaavat tasoa. Se on tämän tason tasolla ja täytyy kaataa betonia. Tappien korkeuden tulisi vastata täytettävän alueen enimmäis- ja vähimmäiskorkeutta. Jos lankaa on tarpeen tasoittaa tarkemmin tasossa, tässä tapauksessa sinun on käytettävä säikeiden tasoa. Pienen koukun avulla se kiinnitetään kierteeseen ja nostetaan tai lasketaan haluttuun asemaan suhteessa maahan. Sen jälkeen, kun runko kierteillä on suunnattu oikeaan kulmaan, sinun on asennettava majakat itse (muotti). Majakkain voit käyttää säännöllistä alustaa tai vaihtoehtoisesti kipsilevyprofiilia.

On syytä kiinnittää huomiota siihen, että muottien sivujen välisen etäisyyden tulisi vastata säännön pituutta (tämä on pitkä moppi tasoittamiseen). Jos kaiuttimelle käytetään profiilia majakkaa, sen sijainti voidaan kiinnittää liuokseen, joka on aiemmin asetettu säikeen ympärillä olevalle kehälle.

Toinen vaihe

Ei ole mahdollista liioitella tämän vaiheen merkitystä, koska lähes kaikki tietävät, että ajan myötä betoni (minkäänlaista korkealaatuista) on taipuvainen halkeamaan ja romahtamaan. Tämä auttaa välttämään alueen vahvistamista, jonka haluat täyttää. Helpoin ja käytännöllisin keino vahvistaa voimakkuutta on vahvistaa majakoiden vahvistamista. Vaihtoehtoisesti venttiili voidaan vaihtaa metalliristikkoon. Vahvistusvaihe on erittäin tärkeä, kun betoni kaadetaan osiin.

Kolmas vaihe

Betonilattian rakentamisen elementit.

Kolmas vaihe on suora betonointi. Tärkeintä tässä on vaivautua hyvin, eikä ylikuormita sitä hiekalla ja rauniolla. Jos seos osoittautuu erittäin paksuiseksi, on vaikea venyttää sitä mopilla, vastaavasti pinnan epätasaisuus.

Parasta kaataa betonia kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin, sinun on valmisteltava betonia, jossa on runsaasti roskaa ja kaada se. Tämä kerros ei ole välttämättä hyvin tasoitettu, se toimii perustana seuraavalle vaiheelle. Toinen valukerros on betonista, lähes murskaamatonta kiveä ja nestettä. Tällaisen seoksen kerros ei ole suositeltavaa tehdä yli 2-4 cm: n. Tämän sekvenssin takia materiaalien kulutus vähenee, mikä vähentää koko prosessin kustannuksia. Samalla on tarpeen ottaa huomioon, että jos betoni kaadetaan tällä tavalla, vaiheiden välinen tauko ei saa ylittää päivää. Tämä johtuu siitä, että suurella ajanjaksolla ensimmäinen kerros kuivuu ja ei sovi hyvin toiseen kerrokseen, mikä ei ole mitenkään hyväksyttävää.

Kun valmiste on valmis, sinun täytyy purkaa se majakkain ja levittää tasaisesti pinnan päälle. Kerroksen korkeuden tulisi ylittää majakat niin, että myöhemmin voit poistaa ylimääräisen betonin ja saada tasainen pinta. Poistetaan ylimääräinen liuos käyttäen liuskaa. Asiantuntijat suosittelevat erikoisprofiileja tähän prosessiin. Tätä varten kiskot lepäävät muottiin, ja niitä vetää, kuten kiskolla, suorittamaan edestakaisia ​​liikkeitä ja sekoittamalla seos vähän. Siitä ei varmasti voi liioitella, joten sinun on toistettava menettely 2-3 kertaa.

Käytä sääntöä, kun tasoitat betonia.

Jos betoni on huonosti sekoitettu, siitä tulee välittömästi selvä: se kiristyy tiukasti. Siksi seuraavassa erässä kaada hieman vettä. Jos huonosti häiritsit seosta, tämä voi vaikuttaa täytettävän alueen ylimääräiseen ulkonäköön. Silti on kiinnitettävä huomiota siihen, miten tamping. Tamper betoni - tämä tarkoittaa suurinta eroon ilmakuplat, jotka ovat siinä. Jos betonia ei ole painettu hyvin, teoreettisesti voimme olettaa, että sen valmistuksessa käytettiin sementtibrändiä, jonka vahvuus oli 100 vähemmän. Betoni on suositeltavaa käyttää erityisiä tehtaan tärinöitä.

Vibrator on melko kallis laite, joten on parasta vuokrata se. Jos ei ole värähtelijää, niin vaihtoehtoisesti voit ram-vahvistuspalkkeja.

Laadun parantaminen

Laadun parantamiseksi seokseen lisätään yleensä useita erityisiä lisäaineita ja lisäaineita. Tällaisten lisäaineiden käyttö parantaa sen lujuutta ja kestävyyttä, kuten höyryä. Esimerkiksi toistuva altistuminen lämpötilan muutoksille, jäätymiselle ja sulatukselle, korkealaatuinen betoni käyttäytyy itsevarmemmin. Useiden pehmittimien avulla itse tiivistyskomponentti kasvaa, mikä lisää mahdollisia kuormia suuruusluokkaa. Synteettisten täyteaineiden käyttö parantaa jäädytetyn betonin ominaisuuksia taivutuksessa ja vähentää sen haurautta, mikä lisää siten turvamarginaalia. Valmistusvaiheessa voidaan käyttää teräskuitua, jonka tuloksena betoni saadaan parannetuilla lujuusominaisuuksilla (kestävyys) ja ei vaadi lisävahvistusta, toisin kuin perinteiset esikypsyt.

Betonisointivaihtoehdot

Edullisin vaihtoehto on betonointi, jonka aikana 10-12 asteen kulma säilyy. Tässä tapauksessa vahvistusta ei tarvita. Muotti on tehty lankkuja ja jaettu osiin käyttäen puukuitulevyä. Kun kovalevyä käytetään tulvien osien välillä, sen halkeilu estetään, sillä kovalevy toimii iskunvaimentimen roolissa, kun betonialue liikkuu. Tämän menetelmän tärkeimmät edut ovat se, että se on halvin ja luotettavin vaihtoehto.

Toinen vaihtoehto on paljon kalliimpi, koska ehdotetaan rajojen käyttöä reunojen ympärillä. Jalkatilan sisällä on täynnä betonia. Tämän vaihtoehdon etuihin kuuluu se, että tämä sokea alue näyttää kauniilta.

Kun henkilö sanoo "Minä kaada itseni", ei ole mitään yllättävää, se on kaikille. Tärkeintä - noudattaa ilmoitettua tekniikkaa.

Kaltevan pinnan itsenäinen betonitointi. Liitännän kulmakerroksen järjestäminen suihkuhuoneessa, kallistettu sisäänkäynti autotallissa. Muottien asennus

Useissa artikkeleissamme portaalissamme puhumme siitä, kuinka tasainen sementtiväritettaisiin oikein. Ehkä on aika puhua siitä, miten kaadetaan betonia kaltevalla pinnalla.

Tämän artikkelin aihe on merkityksellinen, sillä kaikissa talossa on luultavasti tietty määrä pintoja, jotka eivät sijaitse täsmällisesti vaan tietyssä kulmassa horisonttiin. Sitä on kyse näistä pinnoista ja niiden valmistusmenetelmiä käsitellään edelleen.

Valokuvassa - ramppi saapumiseen autotalliin

Lattialaatto, kulmikas

Järjestelmä lankakerroksessa kylvyssä betonipannulla

Rakentamiskäytännöissä on usein välttämätöntä asentaa kallistetut teräslevyt. Yleensä tämä tehdään kompensoimalla vierekkäisten pintojen välistä eroa, jotta voidaan järjestää pääsyliikkeitä ja luiskia, joissa sulatusveden organisoimaton kulkeutuminen rakennuksesta on mahdollista.

Tietenkin on olemassa monia muita syitä sementoitavan pinnan pintaa pitkin horisonttirajan suhteen, ja kaikki tämä työ on helppo tehdä, jos sinulla on kokemusta laastin työskentelystä.

Sokea alue talon ympärillä, jolla on luonteenomainen kaltevuus

Perinteisesti kallistetut teräslevyt voidaan jakaa kahteen luokkaan, nimittäin ulkoisiin ja sisäisiin. Tarkastellaan kunkin näiden kahden luokan toteutuksen ominaisuuksia, mutta ensin määritellään sementtilattian valmistuksen yleiset ominaisuudet.

Peruslattian rakenteen ominaisuudet

Betonikerroksen tasoitus sääntöön

Riippumatta siitä, teetkö betonilattia - tasainen tai kalteva, on olemassa yleisiä sääntöjä, joita sinun on noudatettava.

Betonilattian järjestämistä koskevat ohjeet ovat vaiheittain ja ne koostuvat seuraavista kohdista:

 • Työpinnan valmistelu (tämä ja seuraavat kaksi vaihetta ovat merkityksellisiä työskenneltäessä maassa). Tässä vaiheessa maaperä puhdistetaan, kaikki kasvillisuus poistetaan, mikä voi myöhemmin kasvaa ja vahingoittaa valmiin rakenteen. Tällöin koko pinta on täynnä.
 • Hiekkastyyny täyttö. Tässä vaiheessa hiekkaa kaadetaan.
  Kerroksen paksuus määritetään laskemisen arvioidun paksuuden mukaan. Jos autotallin poistuminen kadulle on tehty, täyttökerros voi olla korkeintaan 5 cm paksua.
 • Jälkeenlakkaus. Tässä vaiheessa on keskikokoisen raunion kerros vuorattuina, joka myös särkyy niin, että se painetaan hiekkaan. Tämän kerroksen paksuus on enintään 5 cm.
 • Majakkojen asennus. Asenna vaunuja, jotka tasoittavat laastin. Ehkä tämä on vaikein ja ratkaiseva vaihe, koska valmiin rakenteen kokoonpano riippuu sen toteutuksesta.
 • Liuoksen valmistaminen suoritetaan standardimääritelmillä: 1 osa sementtilaatua M200 3 osaan seulattua hiekkaa, jossa ei ole savea epäpuhtauksia. Ratkaisua valmistettaessa vettä lisätään vähitellen niin, että lopputuote kelaantuu kallistuneesta lastasta ja ei kestä sitä eikä putoa.
 • Määritä ratkaisu. Jos lattia valmistetaan odottamassa alhaista mekaanista kuormitusta, betonia asetetaan heti ja tasoitetaan säätölaitteella tai suurella simulaattorilla. Jos puhumme ulkopuolisista kiviaineista, joihin kohdistuu huomattavia mekaanisia kuormituksia, ratkaisun aikana on tarpeen vahvistaa rakentaa verkko- tai lujitustangoilla.
 • Suojelemme asetetun liuoksen kuivumiselta. Betonipohjan krakkautumisen estämiseksi 3-7 päivän ajan pinta on kasteltava vedellä siten, että kerrostetun materiaalin kerros kuivuu tasaisesti.

Ominaisuudet veneen kaltevuuden järjestelystä suihkuhuoneessa

Valokuvassa - majakat sijaitsevat suihkun rinteessä

Lattiat suihkuhuoneessa eroavat toisesta huoneesta lattiasta tikkaiden (sisäänrakennetun tyhjennysipun) avulla, johon käytetty vesi menee. Jotta vesi joutuisi sifoniin eikä seisoisi suihkujen eri osiin, lattia on valmistettu neljän pinnan muodostamana, jotka kulkevat huoneen kulmiin pesualtaan.

Tyhjennys on sijoitettava seinien ja lattian risteyksen alapuolelle. Ennen laastin kaatamista on tarpeen tarkistaa tyhjennysaukon tehokkuus, muutoin betonin reikien korjaus ja timanttiporaus vaaditaan myöhemmin.

Tärkeää: Järjestäessä suihkut yksittäisissä taloissa tai huoneistoissa, ei ole suositeltavaa tehdä tasoeroa, joka on yli 2 cm per metri.
Suuremman kaltevuuden vuoksi pohjan pohja ei sovellu normaalikäyttöön.
Lisäksi liiallinen tasoerot vaikeuttavat huomattavasti laattojen asettamista omiin käsiinsä.

Kuva on esimerkki lattiasta, jossa kaltevuus viemäriin

Purkauksen perinteinen asento on paikannus tarkalleen keskelle tai sijoituksen siirtyminen yhdelle kulmasta.

Ensimmäinen järjestelmä on helpompi toteuttaa, koska majakat (metalliohjaimet) on sijoitettava samaan kulmaan. Toisessa tapauksessa majakat sijaitsevat eri järjestyksessä. On loogista olettaa, että sen majakan majakat, joissa tyhjennys sijaitsee lähemmäksi seinää, ovat lyhyempiä.

Ensimmäisessä tapauksessa majakoiden asennus on seuraava:

 • ensimmäinen majakka asetetaan suunnasta viemäeltä huoneen vastakkaiseen kulmaan;
 • sitten seinän tasolla merkitsemme jäljellä olevien majakoiden sijainnin suhteessa ensimmäiseen majakkaan.

Tärkeää: Useimmissa suihkissa on epämiellyttävää työskennellä täysikokoisen säännön kanssa, joten on parempi käyttää laajaa (vähintään 60 cm) ja kapea (enintään 20 cm) lastalla betonin kanssa työskentelyä varten.

Siinä tapauksessa, että tyhjennys siirtyy, työskentelemme samoin kuin aiemmin kuvatussa menetelmässä, mutta erolla on se, että majakkaen pituus on erilainen ja siksi on tarpeen ottaa vastuullisempi asenne mittauksiin.

Ratkaisu tällaisten esikivien valmistukseen tehdään paksummaksi kuin tasaisten pintojen muodostamisen yhteydessä. Joten on helpompi muodostaa kaltevuus. Äärimmäisessä tapauksessa laastin kanssa on mahdollista myöntää pienten epäsäännöllisyyksien läsnäolo, koska ne voidaan korjata laattojen liimalla viimeistelyn aikana. Suurten vikojen poistaminen edellyttää teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä.

Järjestelmän ominaisuudet kalteva ajotieltä autotalli

Kaavion luiskasta sisäänkäynnin autotallille

Ulkokerroksia, jotka on tehty rinteellä, käytetään yleisesti, kun järjestetään poistuminen autotallilta kadulle.

Kun otetaan huomioon, että noin tonnin painoinen ajoneuvo ajoittain liikkuu pitkin tätä rakennetta, on tarpeen huolehtia betonin asianmukaisesta vahvistamisesta. Jotta F / B-rakenne kestäisi raskaita kuormia, laastin valmistuksessa käytetään sementtiä M300. Lisäksi on välttämätöntä tehdä raudoitus käyttäen verkkoa, jonka paksuus on vähintään 2 mm ja silmän leveys 50 mm.

Reunaverkko on sijoitettava 75%: n korkeuteen lasin kokonaispaksuudesta. Näin ollen tasoituskerroksen pintakerros tehdään aluksi kerrospaksuudelta, jossa se ulottuu autotalliin. Sitten ruudukko asetetaan, ja päälle on ylimääräinen laasti.

Hiekka täytetään ennen kallistamista

Kuten ensimmäisessä tapauksessa, ainoa merkitsevä ero kaltevan pohjan ja tasaisten kerrostumien välillä on tarve asentaa majakat vaaditulla kulmalla.

Koska ei ole erityistä työkalua kalteva asennus majakat, käytämme veden taso ja käsin tehtyjä malleja. Malli koostuu kahdesta nauhasta, jotka on kiinnitetty tiukasti kulmaan, jonka kanssa tasoitus liittää yhteen seinistä. Tasoero autotallin poistuessa voi olla korkeintaan 5 cm per 1 metri.

Kuinka tehdä muottien kaltevien pintojen valssaukseen

Aluksi kannattaa harkita muotojen valmistuksen ominaisuuksia rampin esimerkissä autotallin ulostulossa.

Kaltevan pinnan rakentamisen muotti on tehty joko 100 * 20 mm levyiltä tai laminoitua vaneria, jonka hinta on alhainen. Mittaa erotuksen korkeus poistumistasojen välillä ja näiden mittausten mukaan leikkaa sivuseinät, jotka ovat kolmion muotoisia.

Valmistetut seinät on asennettu tulevan kongressin sivuille ja tukevat puupinoja ja lautoja. Betonilaatan kuormitus on vähäistä, joten rekvisiittojen valmistuksessa voit käyttää erilaisia ​​improvisoituja keinoja.

Jos tasojen ero on vähäpätöinen, sivuseinien lisäksi valaisimet asennetaan ja paksu sementtilaasti asetetaan lastalla. Jos ulostulon kaltevuus on suuri, betonipäällystysprosessissa muottien ylemmässä avoimessa osassa on lisäksi pinnoitettava vaneri, jotta liuos ei pääse virtaamaan.

Ylemmän vuorauksen muodostamien muottien käyttäminen on epätodennäköistä, että ratkaisu on mahdollista kaataa tasaisesti. Mutta epätasaisuudet voidaan tiivistää sementtilaastilla välittömästi sen jälkeen, kun muotti on purettu.

Se on suuruusjärjestyksessä vaikeampi tehdä muottirakennuksia kaltevien lattioiden valmistukseen. Tätä rakennetta käytetään suurien rakennusten kattorakenteiden rakentamisessa, samoin kuin autotallissa ja useissa taloudellisissa kohteissa.

Kaltevien lattioiden teollisessa valssauksessa käytetään valmiita metallia kokoontaitettavaa muottia. Esimerkki tällaisesta rakenteesta on nähtävissä kaaviossa.

Metallien kokoonpuristuvien muottien rakenne


Myös omien muottien tekeminen kaltevien lattioiden valumiselle on mahdollista. Mutta sinun täytyy ymmärtää, että valuraudan paino on vaikuttava ja koko rakenteen kuormitus on suuri. Siksi muottien tulee olla mahdollisimman vahvoja ja luotettavia. Suunnitelmana tällaisen muottirakenteen rakentamiselle, voit soveltaa edellä esitettyä metallirakennussuunnitelmaa.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kaadetaan betonia kulmassa ja pystyy selviytymään tästä tehtävästä itse. Jos sinulla on kysyttävää, katso video tässä artikkelissa.

Miten kaadetaan betonia rinteessä

Teknologia betonin kaatamiseksi kalteviin pintoihin on yleistä sekä yksityisessä rakentamisessa että suurissa hankkeissa. Vaikeuksia tällaisen työn suorittamisessa syntyy pääasiassa tapauksissa, joissa omistaja päättää kaataa betonia kulmassa kotona.

Tietämättä menettelyn erityispiirteitä ja sen toteutuksen muunnelmia on melko vaikeaa saavuttaa asianmukaista lujuutta ja esteettisyyttä.

Kun käytetään betonitointia

Jos puhutaan rakenteilla olevista suurista esineistä, kyseistä teknologiaa sovelletaan silloin, kun järjestetään seuraavat elementit:

 • maanalainen pysäköinti uloskäynti;
 • pyörätuolin luiskat;
 • ramppeja liikkuvien venyttimien toimittamiseen;
 • saapuvat kuorma-autot;
 • kaltevat lattialaatat.

Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa ammattijoukkueet työskentelevät yleensä asianmukaisten laitteiden kanssa liukuvien muottien ja muiden työkalujen muodossa. Jos tarkastelemme asiaa yksityisen rakentamisen näkökulmasta, betonin kaatamista kulmassa voidaan käyttää kolmessa yleisimmässä tapauksessa:

 • laatoitus kylpyhuoneessa, suihkussa tai kylpyammeessa;
 • sokean alueen rakentaminen talon ympärille;
 • saapumis- tai poistumisjärjestely autotallille.

Näissä tapauksissa käytetään erilaisia ​​työkaluja (ja ei ainoastaan) laitteita ja tekniikoita betonisoitumiselle kaltevuuden alla, kuvattu alla lyhyesti.

Betoniyhdistelmä kaatamiseksi kulmaan

Yksi tärkeimmistä rakennusolosuhteista tällaisissa olosuhteissa on betonimassan oikea valmistus. Komponenttien koostumuksen ja suhteellisen suhteen osalta se ei välttämättä poiketa perinteisistä rasitteiden, perustusten ja muiden rakenteiden järjestämisestä. Kalteva betonitoiminnon tärkein ominaisuus on koostumuksen sakeus.

Betoni tällaisiin tehtäviin tehdään paksummaksi kuin tavanomaisilla muovaustoimilla. Miten määritetään oikein, että seos sopii kaltevan pinnan kaatamiseksi? Helpoin ja visuaalisin tapa tehdä tämä on sijoittaa osa valmistetusta betonista tasolle, jolla on sama kaltevuus, joka on luontaisesti käsiteltävänä olevaa aluetta. Tämän seurauksena seoksen ei tulisi päästää irti tästä pinnasta eikä samaan aikaan ole liian kuivaa, mikä on murusevaa.

Loput betonin valmistuksesta tehdään tavanomaisen reseptin mukaisesti ottaen huomioon, missä täyttö suoritetaan. Sisäkäyttöön se on sementti-hiekka seos suhteessa 1: 4, ja ulkoisen työn, vastaavasti, 1: 3. Sementtilaatu on 400. Ei ole erityisiä vaatimuksia hiekalle kuin puhtaudelle.

Sisätilanteen betonintekniikka

Kuten edellä mainittiin, kaltevien pintojen kaataminen huoneissa on tarpeen järjestettäessä suihkutiloja sekä kylpy- tai saunan rakentamista. Esimerkiksi jos allas on laskeutumassa alas, lattian ympärillä on myös oltava tietty kaltevuus. On helpointa selittää betonin kaatamisen tekniikka kulmassa tilojen sisällä esim. Suihkuhuoneen avulla.

Etenkin siksi, että tämä työ on useimmiten kohdannut.

Suotimen tyhjennysjärjestely alkaa pohjan valmistelulla. Tämä on jäteveden, turvatyynyn ja luistonesteen asennus (ilman kaltevuutta). Seuraava on yksi tärkeimmistä vaiheista - majakat. Voi olla useita vivahteita, mutta jos poistoaukko sijaitsee suihkun keskellä, maamerkit asetetaan seuraavasti. Ensin asetetaan ensimmäinen merkkivalo tyhjennysreiästä mihin tahansa kulmasta. Samalla sen korkeuden pitäisi olla kaksi senttiä metriä kohti. Sen jälkeen, kun se on asennettu muihin kulmiin, merkit tehdään samalla tasolla kuin kuvioitu majakka. Lisäksi kaikki muut osoittimet on asennettu.

Työskentely on tekniikan ja kokemuksen aihe. Suihkutilat ovat yleensä pieniä, joten jos ratkaisu on valmistettu oikein, ei ole vaikeaa tehdä betonia kallistetulla pinnalla ja sileää sitä majakkain.

Ramp järjestely tekniikka

Tällaisia ​​rakenteita käytetään saapumis- tai lähdön toteuttamiseen autotalliin. Ne toteutetaan tekniikalla betonin kaatamiseksi kulmaan. Voit tehdä rampin useilla tavoilla, joista yleisimpiä ovat kaksi alla.

Ensimmäinen vaihtoehto sopii niille, joilla on tilaisuus tilata tai valmistaa suuri määrä betonia yhdellä lähestymistavalla. Tässä tapauksessa on edullisempaa varustaa monimutkainen muottirakenne koko ramppiin kerralla. Se tehdään hyvin yksinkertaisesti. Pieni tavallinen betonikerros kaadetaan etukäteen päällystettyyn tyynyyn (enintään 5 cm: n kaltevuudella). Vahvistettu verkko asetetaan pohjaan.

Seuraavaksi kootaan muotti, joka on levyn, vanerin tai muun materiaalin poikittainen solu. Itse asiassa tulevan rampin reunoilla on kaksi ohjainta oikeaan kulmaan ja niiden väliin noin puolen metrin etäisyydellä toisistaan ​​hyppyjä asennetaan.

Täytä betonilattiat kylvyssä, jossa kaltevuus tyhjennetään. Askel askeleelta

"Kysymys: Miten heittää muna betonilattialle rikkomatta sitä? Vastaus: Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et riko betonilattiaa. "

Hei, rakkaat lukijat!

Betonilastetta lattialla kylvyssä pidetään parhaimpana vaihtoehtona. Se on kestävä. Riippumatta siitä, miten puut puusta, mutta 5-10 vuotta - lattiat on vaihdettava. Kosteus ymmärtää.

Betoni ei kaadu, ei ole epämuotoiltu, sillä on vähäinen erityishoitajärjestelmä ja se on palvellut yli 40 vuotta. Tänään puhumme siitä, miten täytetään lattian kylvyssä, jossa kaltevuus tyhjennetään. Ei ole helppoa tehdä tällaista lattiaa omilla kädillä, mutta se on mahdollista, haluttaessa.

Täytä lattiat kylpyssä voidaan suorittaa pesuhuoneessa ja höyrysaunassa. Betonilattia on käytännössä betonilevy, jonka päälle on asetettu vesitiivis liukumaton päällyste. Yleensä laatta käytetään tähän tarkoitukseen. Asennettaessa maahan, lattian kaltevuus saadaan aikaan maaperän pohjan kaltevuuden aikaansaamiseksi. Pienille alueille - johtuen alapuolisen kerroksen paksuuden muutoksista.

Työkalut ja materiaalit työhön:

 • Sääntö ja liina;
 • Majakat rinteeseen ja lankaan;
 • Ruletti, hallitsija ja mittaustaso;
 • Kauhat, joissa on vahvat kahvat (joita ei ole pahoillani), lapio;
 • Työkalu "tyynyjen" (tärytyslevy jne.) Täyttämiseksi;
 • Peruslaite erityisellä suuttimella tai rakennesekoittajalla;
 • Betonimylly (ja jos ei, niin säiliö, jossa liuos sekoitetaan). Tai vaihtoehtoisesti ostaa valmiin laasti konkreettisesta yksiköstä.

Mitä tulee materiaaleihin, ottaen huomioon kunkin yksittäisen kylvyn ominaispiirteet, niiden koko ja mittasuhteet riippuvat nykyisistä olosuhteista ja rakennustarpeista. Laitteen kylpyammeet, jotka tehdään yleensä maahan tai lokeihin. Lisäksi vaaditaan eristyksen asettamista.

Lämmitetyn betonilattian tarvitsemat materiaalit, joissa on viemäri:

 • Betoniliuoksen valmistukseen tarvitaan: sementtiä, hiekkaa ja puhdasta vettä. Vaihtoehtoisena - valmiina tai maahan tuotu ratkaisu;
 • Murskattu kivi tai sora (ei sovi) pohjamateriaalin valmistukseen;
 • Lisäaineet ja pehmittimet betoniin. Niitä tarvitaan vahvistamaan lujuutta ja kosteutta;
 • Katemateriaali tai vedenpitävä kalvo (paksuus yli 200 mikronia) ja bitumi-kimmoisa;
 • Eristysmateriaali *.

* Operatiivisten ominaisuuksien kannalta paras valinta on penoplex (technoplex), jonka paksuus on 30-50 mm ja tiheys vähintään 35 kg / cm2. Voit tehdä eristystä vaahtomuovilla (mutta täältä tarvitaan paksuus 50-100 mm) tai 150 mm: n paksuinen savi. Mutta mineraalivilla on epäkäytännöllinen materiaali betonilattialle;

 • Vahvistinverkko, jonka solu on 50 × 50 - 80 × 80. Riittävä osa 3-4 mm. Se voi olla metalli tai polymeeri. Ja hänelle neulomalla lankaa tai puristimia;
 • Merkitykselliset tyhjennyselimet (viemärit, putket, venttiilit jne.)

Kaksi päävaihetta: valmisteleva ja tärkein

Harkitse betonilattian vaihtoehtoa, esimerkiksi maanpinnan säätö ja pohjaveden esiintymistiheys yli 2 metriä. Työ tehdään lämpimän kauden aikana. Oletetaan, että viemäriverkon alainen järjestelmä, joka on jo asetettu ja haudattu asianmukaisesti valmistettuun kaivantoon, ja viemäriverkko on kylpyammeen ulkopuolella (eli ei lattian alla).

Ensimmäisessä vaiheessa sinun tulee päättää kaltevuuden tyypistä. Yleisimmät vaihtoehdot ovat purku kahdessa tasossa tai niin sanotussa kirjekuoressa. Joten, miten täyttää lattiat rinteellä?

Valmisteleva vaihe

 • Poistamme hedelmällisen kerroksen maaperästä ja puhdistamalla pintoja;

Sulje tyhjennysputken avaus kansiin tai työnnä se paksun kankaan "tulppa". Tämä poistaa prosessin vahingossa tapahtuvan tukkeutumisen.

 • Läpivientiputkiin asennettava aita lankalaatikon tai taitettavan katemateriaalin muodossa. Tämä on tarpeen, jos putken pään korkeuden laskemisessa tapahtuu virhe, jotta se voidaan korvata pidemmällä tai lyhyemmällä.
 • Täytä alue hiekalla ja uudelleen varovasti paikoillaan. Tuloksena olevan kerroksen paksuuden tulisi olla 10-12 cm;
Hiekassa ei saa olla roskia, savea, siltaa eikä muita epäpuhtauksia. Tamping-prosessissa on suositeltavaa kostuttaa vedellä.
 • Täytä hiekka soraa tai soraa ja poraa siten, että se painetaan hiekkaan, minkä jälkeen tasoitetaan pinta. Tämän kerroksen paksuus on ≈ 15 cm;

Jos ei ole romumaa ja soraa, voit käyttää rikkinäisiä tiiliä. Pinnan puristamisen jälkeen pinnalla ei saisi olla huomattavia epätasaisuuksia ulkonevien roskien muodossa.

Päävaihe

 • Hylkäämme laatikoita, jotka suojaavat viemäripullan haaran putkia. Suuttimen ympärillä oleva tila on täytetty sementtilaastilla, jossa vaahtoleipiä sekoitetaan.
 • Stele-ruberoidien päällekkäisyys 10-15 cm (se estää kosteuden vuotamisen liuoksesta hiekka- ja sora-alustalla) ja päällystää liitokset valmiilla bitumimastilla. Aloitamme kerrosmateriaalin kerroksen ja liimata seinään koko huoneen ympärillä 15-20 cm: n korkeudella. Vedeneristykseen on muodostettu reikä tyhjennysputken läpivientiin. Tässä on asennettu tikkaiden tyhjennyksen alaosa.

Ruberoidipäällystetyn teräsverkoston päällä, jonka solu on 50-80 mm. Se kiinnitetään neulomalla tai polymeerillä (jos se on polymeerinen vahvistus). Kattomateriaalin sijaan voit käyttää "nestekumia" tai vedenpitävyyskalvoa, joka on yli 200 mikronia.

 • Ristikon päälle asennamme ja kiinnitetään ostetut tai kotitekoiset majakat, joihin betonirakennuksen ratkaisu tasataan.

Valonheittimet ovat käytännöllisempää korjata kipsin avulla, mikä tekee siitä mäen (tällainen seos kovettuu nopeasti). Majakoiden välinen etäisyys säilyy 1,5 - 2 m: n päähän. Putkia tai profiilinohjaimia voidaan käyttää majakoina.

 • Valmistetaan liuos karkean betonipohjan kaatamiseksi. Laadun parantamiseksi lisätään lisäaineita liuokseen. Lattiapinnoitteissa on suositeltavaa käyttää vedenpitäviä lisäaineita (Penetron, Crystal jne.). Ne parantavat betonin rakennetta veden kestokyvyn ja metalliraudoituksen suojaamiseksi korroosiolta. Teemme kaatamalla betonia.

Massan tasoitus on tasoittamaton ja se vastaa sääntöä. Jakelu suoritetaan majakan profiileilla ja se seuraa jatkuvasti rakentamisen tasoa. Prosessissa on välttämätöntä suorittaa liuoksen tiivistys ilmakammioiden muodostumisen poistamiseksi. Sitten jätettiin varmistamaan, että betoni sai ensisijaisen lujuuden. Se riippuu nykyisestä lämpötila- ja kosteusolosuhteista, täytön paksuudesta ja yleensä 7-10 päivän kuluessa. Ennen kaatamista tarkistamme tyhjennystehon tehokkuuden (jäädytettyä betonia poraamatta).

 • Kun betoni on kestänyt kävelylle, jatkamme lämmöneristyskerroksen luomista. Tätä varten on kaksi vaihtoehtoa:

a) asetettava vedenpitävyys vetokoukkuun ja aseta siihen eristävä eristys (jos se on laajennettu savi);

b) kiinnittää eristys suoraan betonipohjalla käyttäen laattaliimaa (tämä koskee ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (styrofoam), vaahtomuovia jne.);

 • Eristeen päälle asetetaan toinen kerros vahvistusverkkoa.

Jotkut mestarit neuvoo tekemään polyeteenikalvon verkon alla.

 • Verkossa, kipsilevyissä, ne asentavat jälleen majakat (suositeltu väli on 1 m), jota käytetään täytön ohjaamiseen betonilla;
 • Lisäksi vahvistettu mesh-tasaus sitoa kaadetaan. Hän siisti tasoitti majakat. Kerroksen tulee olla ≈ 50-60 mm. Tällöin pinta pimenee tyhjiin ja muodostaa yhtenäisen tiheyden;
 • Valmiskuivatun kuivatun levyn pinnalle tulee levittää syvä tunkeutumisen vedenpitävä kyllästys (esim. Penetron jne.).
 • Täydellisen "betonin kypsymisen" jälkeen voit aloittaa koristeellinen pinnoite.

Tässä on kuva, joka aivan "ideologisesti" sopii kuvaukseen. Tietenkin, voit yksinkertaistaa tätä järjestelmää ja tehdä karkeaa betonipohjaa. Täällä voit hyppää hiekkaa ja soratyynyä ja soveltaa nykyaikaista teknologiaa - käyttää geotekstiilejä. Tässä on artikkeli tästä materiaalista. Tätä vaihtoehtoa varten tarvitaan geotekstiiliä, penoplexia, vahvistavaa verkkoa ja itse betonia...

Saunakerroksessa, jossa on kaltevuus, on käytännöllistä säätää pieni elastinen laatta, joka on kiinnitetty pehmeään substraattiin - mosaiikkiin. Se yksinkertaisesti leikataan ja asetetaan tyhjennysaukkoon. On helppo leikata haluttua halkaisijaltaan olevaa aukkoa sen pinnan keskellä ja laittaa se nippleksi laattaliima-aineella.

Laattojen liitokset on peitetty kosteutta kestävällä laastilla. Se valitaan materiaalin värin mukaan. Irrotettava puulattia voidaan myöhemmin laskea laattaan tai mosaiikkiin.

Toivon, että onnistuin välittämään tietoa siitä, miten kaadetaan betonilattia, jossa kaltevuus kylvyssä. Tilaa blogi ja pysy ajan tasalla kaikkien uutisten kanssa. Betoni ja "oikein väistää."

Työn ja rauhan menestys kotiisi! Hei.

Lainaus viisaudesta: Kun nainen on vihainen, älä etsi järkevää puheistaan! (Pierre Beaumarchais).

Opi ja opi uudelleen: kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille omin käsin? Kuinka kaataa? Ramp ja muut

Jokainen auton omistaja haluaa nähdä hänen autotallinsa sisäänkäynnin puhtaana ja mukavana. Tämä pätee erityisesti syksy-talvi-aikaan, kun sää tekee omat vakavat muutokset.

Näissä olosuhteissa tarvitaan laite, joka helpottaa pääsyä autotalliin ja suojaa autotallilta sadolta.

 • Merkitys sisäänkäynnin autotalliin
 • rehottava
 • Sokea alue
 • siivilä
 • Hyödyt ja haitat eri vaihtoehdoista
 • Ramp kaltevuus hinnat
 • Esimerkki laastarin valmistamisesta

Kuinka tehdä autotallin sisäänkäynti omalla kädelläsi?

Merkitys sisäänkäynnin autotalliin

Lämmität, muta, autot, jotka muodostavat autotallin edessä, aiheuttavat paljon vaikeuksia päästä sisään. Jääkäreä kynnys, jossa auton renkaat luiskahtelevat, aiheuttaa epänormaalin tilanteen ja lisää ajoneuvon jousituksen kuormitusta.

Kertynyt vesi kynnyksellä pyrkii tunkeutumaan autotalliin. Vaikeuksia, varsinkin hämärässä, auton suunnassa autotallin ovella, joka jatkuvasti uhkaa satuttaa kehoa kaikki esteet. Kaikki tämä korostaa sisääntulolaitteen järjestämisen tärkeyttä.

Tämän tyyppinen laite sisältää:

Luiska on kalteva, kevyesti kalteva alusta autojen ja muiden keinojen käyttämiseksi eri korkeustasolle.

Kuinka tehdä sisäänkäynnin autotallille omin käsin betonista? Mitä muuta voit tehdä yksityisessä talossa? Kerron yksityiskohtaisemmin, askel askeleelta ohjeet huomiomme.

Itse luiska on melko yksinkertainen rakenne. Sen perustamisen päätavoite on järjestää mukava sisäänkäynti autotalliin. Mitä kauemmas luiska, sitä helpompaa on käyttää sitä.

Mallin luokka riippuu kulkuteiden sijainnista autotalliin - se voi olla suora sisäänkäynti tai sisäänkäynti. Rampia voidaan tehdä nousulla tai laskeutumalla (jos se johtaa esimerkiksi kellari-autotalliin).

Nousevalle ramppaukselle on asennettu jalkakäytävät, jotta auto ei laskeudu, sillä ramppien, joissa on laskeutuminen, seinät ovat näiden turvalaitteiden rooli.

Luiskan leveys on tavallisesti 30 senttimetriä suurempi kuin autotallin oven leveys, sillä etäisyydellä luiska laajenee hieman, mikä helpottaa sisäänkäyntiä. Optimaalinen pituus on 5 metriä, mutta se voi vaihdella omistajan toiveiden mukaan.

Myös ramppissa on pinnan kaltevuus ja järjestetty viemäröintijärjestelmä ja sen kynnyksen eteen on asennettu ura veden tyhjentämiseen, joka peitetään arinalla, niin että sademäärä virtaa reunojen suuntaan ja siirtyy pois laitteesta.

Yhdessä luiskan kanssa autotallin lattian reunasta käytetään usein autotallin oven kynnystä, ns. Vasta-ramppi, joka tekee sisäänkäynnistä pehmeän ja vähentää auton jousituksen kuormitusta.

Tulevaisuudessa ramppi asennetaan luiskan yläpuolelle, joka suojaa sitä rankkasilta tai lumisateelta.

Vaihtoehdot, joista ramppi on tehty, voivat olla täysin erilaisia ​​- tämä on puu, metalli ja betoni. Niiden etuja ja haittoja:

 1. Puu: yksinkertainen ja helppo valmistaa, mutta lyhytikäinen ramppi, sitä on vaihdettava 2-3 vuoden välein.
 2. Metalli: kestävä ja luotettava, mutta matalissa lämpötiloissa ilma tulee hyvin liukkaaksi.
 3. Betoni: paras hinta - laatusuhde. Betonirataa voidaan käyttää monen vuoden ajan, jos rakennusvaiheessa noudatetaan kaikkia SNiP: ssä määritettyjä sääntöjä.

Laitevipu sisäänkäynnille autotallille.

Sokea alue

Sokea alue on betonin tai asfaltin kaistale, jossa kaltevuus rakennuksesta tyhjentää vettä.

Paras vaihtoehto autotallille on luoda kalteva lattia, jonka kaltevuus on 15-20 astetta (tai 20-30 mm / 1 m pituus). Sokean alueen leveys voidaan tehdä 1 m: sta auton omistajan kannalta optimaaliseen arvoon. Usein sokea alue sijaitsee koko talon edessä ja se on vuorattu vuorilla, mikä näyttää mielenkiintoiselta.

siivilä

Sementti - sementtihiekka tai asfaltti kerros pinnan tasoittamiseksi ja jäykistämiseksi. Muunnelmassa autotalli on tasainen betonoitu alue, jota käytetään maaperän kerroksen riittämättömän jäykkyyden vuoksi.

Vaikka autotallin kerroksen taso olisi sama kuin ajotieltä, voit nostaa kynnyksen, joka suojaa autotallilta sadosta. Paras taso nostaa kaltevuus: 20 cm. Kaltevuuskulma 25 astetta tässä tapauksessa on optimaalinen.

Hyödyt ja haitat eri vaihtoehdoista

 1. Betonituotteiden levyt.

Voit järjestää foorumin autotallin edessä, sijoittamalla betonipintoja hiekka- ja soratyynyihin. Voit noutaa levyt halutulla pituudella; Levyjen asennus nosturin avulla on erittäin helppoa.

Kestävä ja luotettava muotoilu, mutta sen tärkein haitta on kustannukset. Lisäksi, jos rakennustyömaalla on kehittynyttä tietoliikennettä, on vaikeaa tai mahdotonta varmistaa nosturin toiminta.

Mikä on hyvä pääsy autotalliin, joka on vuorattu kaiteilla? Kaunis ja kestävä muotoilu, joka kestää yli vuoden. On käytettävä vibropressoituja laattoja (vibrocast-laatat valmistetaan käyttämällä kipsirakenteita, jotka ovat melko lyhytaikaisia).

Laattojen haitta on sen suuri suolaisen epästabiilius, jolloin se on vaihdettava joka kolmas vuosi. On olemassa myös riski kuorimisesta, mikä vähentää sen käytännöllisyyttä.

Sisäänkäynti autotalliin: kuvan paikka, kaakeloitu.

Ehkä edullisin ja käytännöllisin ratkaisu.

Oikealla laitteella palvelee monta vuotta.

Edullinen materiaali on vakaa vaikeisiin sääolosuhteisiin verrattuna, eikä se romahda suolasta.

Ramp kaltevuus hinnat

Minkä pitäisi olla maanalaisen autotallin sisäänkäynnin kaltevuus? Pysäköinnin nykyisen SNiP 21-02-99 s. 5.28 mukaan avoimien ramppien (katujen) pituussuuntaisen kaltevuuden pitäisi olla korkeintaan 10%. eli jonka korkeusero on 10 cm, rammin alaosassa tulisi olla pituus 1 m (1:10, 10%).

Nämä vaatimukset koskevat turvallisuutta ja mukavuutta sisäänkäynnin ja poistumisen ramppiin autotalli; Samoin kaltevuus luo oikean ulosvirtauksen vedestä ja pienentää ramppien jäätymisriskiä.

Ensin sinun on sanottava muutamia sanoja maaperän karsimisesta, sillä tällaisen maaperän rakentaminen on hyvin yleistä maassamme.

Kaikki savi-maaperä (näitä ovat esimerkiksi savi, lieju ja hiekkasauma), joissa on korkea pohjavesi, kutsutaan puutteeksi. Savi maaperässä pitää kosteuden hyvin, ja jäädyttämisen aikana maaperä laajenee kaikkiin suuntiin, mikä voi johtaa siihen rakennettavien rakennusten nousuun.

Matalan syvyyden rakennustöissä taistelu maaperän talteenottoa varten tarkoittaa sitä, että osa maaperästä poistetaan rakennuksen alta ja korvataan se materiaaleilla, jotka eivät säilytä kosteutta. Lisäksi maaperän jäädyttämiseen rakennuksen vieressä on toteutettu toimenpiteitä; Tätä varten maa on eristetty esimerkiksi polystyreenivaahdolla.

Laajennettu polystyreeni lämmittimenä siirtää lämpötila-isotermiä lähemmäksi pintaan, ts. Se ei salli maaperän jäädyttämistä, mikä ei johda sen korkeuteen.

Kuinka täyttää sisäänkäynnin autotallille? Miten kunnolla betonoitua? Rakennuksen vaiheet ja betonipinnoitus:

 1. Poista maaperä noin 40 cm: n syvyyteen tulevaa tasoitusta varten.
 2. Aseta ensimmäinen kerros hiekkaa (hiekkalaatikko), kiristä tiukasti, pudottaa vettä.
 3. Aseta toinen kerros hiekkaa, tampaat ja vuodatetaan vettä.
 4. Aseta soraa hienon murto-osan kerros kaivetun kaivannon yläosaan.
 5. Jos lattiaa ei ole järjestetty koko auton pituudelle, jäljelle jäävä etäisyys voidaan peittää kerroksella soraa sen jälkeen, kun kasvit on poistettu täyttöpaikalta ja geotekstilien sijoittaminen (jotta sora ei upposi maahan).
 6. Erota tuleva seos ja pohja linokrominauhalla, jos ei ole suunniteltua sitoa lasia pohjaan autotalli. Jätä väli noin 3 cm levyn ja oven kehyksen väliin.
 7. Tee laudoittain muotokappaleet kolmelta puolelta. Muotti voidaan tehdä levystä, jonka paksuus on vähintään 25 mm. Kiinnitä muottiin varovasti (voit levittää sitä kauas ulkopuolelta koko lankojen alueelta) poistamalla sen vaakatasossa pitkin tasoa. Laudat voidaan hioa erikoisöljyllä muottiin, joten myöhemmin on helpompi erottaa ne betonista vahingoittamatta lasia. Hormusend HLV-37 soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.
 8. Aseta sementtityyny koko alueen eristeen päälle (puristetut polystyreeni-vaahtolevyt 5 cm paksuiset).
 9. Kiinnitä raudoituksen runko kaatamalla laastia soralla.
 10. Liuoksen valmistamiseen voit lisätä "Fae" pehmittimeksi.
 11. Kaada pääbetonikerros käyttäen puristinta.
 12. Sen jälkeen, kun pääbetonikerros on asetettu, laita se verkkoon, jonka solu on 50x50 mm (vahvistava).
 13. Vaivaa laasti, lisäämättä rakeita tällä hetkellä (vain pehmittimiä, sementtiä, hiekkaa), kaada maaliin.
 14. Kohdista maaliviiva linjan avulla.
 15. Suorita silityslasitus riittävän suuren kosteuden ansiosta levyn pinnalla.
 16. Suojaa saatu lattia välittömästi suojaamaan sitä linnuilta ja eläimiltä kuivauksen aikana.

Betonipinnoitteella on ontto lujuus noin 15 päivän kuluttua. Levitä on kasteltava 5-7 vuorokautta, jotta se pysyy jatkuvasti märkänä. Levitys voidaan myös peittää kalvolla, ja jos tasoituksen riittävä kosteus säilyy, sitä voidaan välttää.

Tulevaisuudessa, lähelle tasoitusta, on tarpeen tehdä viemärijärjestelmä niin, että sen alla oleva maa pysyy kuivana.

Valmistusmateriaalit ja -materiaalit:

 • sementin brändi M400;
 • hiekka, kerrospaksuus: 15 cm kukin;
 • murskattu kivi, kerrospaksuus: 10 cm;
 • betoni, kerrospaksuus: 15 cm;
 • päällystysratkaisut: hiekka - 3, sementti - 1, murskattu kivi - 5;
 • liuoksen mittasuhteet viimeistelylaatan osalta: hiekka - 4, sementti - 1.

"Fae" pehmittimena tekee liuoksesta joustavamman (johtuen glyseriinin lisäämisestä). Suhde: 1/3 kuppia pehmitintä / 1/4 kuutiometriä liuosta.

Runkotyö lisää betonin suojaominaisuuksia ja lisää vedenpitävyysominaisuuksia. Tekniikka - kuiva sementti kaadettiin lasille (raaka).

Ja sitten video siitä, miten tehdään sokea alue autotallille.

Autotallentimen sisäänkäynnin laite mahdollistaa kätevän ja näkyvän alustan ja mahdollistaa auton omistajan luotettavan ja tarkan ohjaamisen autollesi. Kynnysarvoon kerääntyvä vesi ei pääse myöskään autotalliin, jos sen sisään on asennettu oikein suunniteltu sisäänkäynti.

Runko-osaa autotallin järjestelystä on enemmän kuin maksaa auton omistajan mukavuus ja hyvä tunnelma sen helppokäyttöisestä ja turvallisesta toiminnasta.

Katso epätarkkuuksia, epätäydellisiä tai virheellisiä tietoja? Tiedätkö, miten tehdä artikkeli paremmin?

Haluatko ehdottaa kuvien julkaisemista aiheesta?

Auta meitä parantamaan sivustoa! Jätä viesti ja yhteystietosi kommentteihin - otamme sinuun yhteyttä ja julkaisemme yhdessä paremmin!