Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Täytä lattioiden väliset lattiat

Päällekkäiskuvaus

Ei ole yhtä henkilöä, joka rakennuksen aikana ei kohdattaisi ensimmäisessä kerroksessa enimmäismääriä.

Monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

Tällä hetkellä on 3 tyyppistä - se on puinen, laatta ja monoliitit. Jokainen näistä vaihtoehdoista jaetaan syvemmälle tasolle, mikä antaa merkittävän valinnan lähestymistavoissa.

Sitä pidetään täydellisin monoliittinen päällekkäisyys, joka voidaan tehdä käsin. Tarvitaan paljon varoja, aikaa ja vaivaa, mutta sitten jopa lapsenlapset voivat nähdä tuloksen, koska se on lähes ikuinen. Mutta kaiken olevan täsmälleen samanlainen, molempien vaihtoehtojen pitää olla harkittuja - tämä on täydellinen monoliitti tai puolet metallipalkkeista.

Työkalut ja materiaalit

Tässä vaiheessa on täydellinen laskelma kaikista varoista ja materiaaleista, joita tullaan käyttämään tulevaisuudessa. Jos haluat, voit laskea oikein kaikki yksityiskohdat.

Kaavamallin monoliittinen päällekkäisyys.

 1. Aluksi sinun pitäisi tehdä suunnitelma ensimmäisen kerroksen pinnasta, johon päällekkäisyys täyttyy. 10 x 10 m: n avoimella pinnalla on mahdollista tehdä ilman lisäkuormaa olevia seiniä, mutta jos alue on suurempi, on toivottavaa, että sillä on vähintään yksi tukijalusta, koska laattojen massa on melko suuri. Koska kehä on otettu rakennuksen ulkoseinään, koska koko seinämän pitäisi olla kantaja, ei osa sitä.
 2. Vanerin laskeminen, jota käytetään muottien tekemiseen. Voit tehdä tämän, sinun täytyy tietää yksinkertainen kaava: alue + kehä * muotti korkeus. Täydelliselle monoliitille se on 0,3 m, kun taas puoli metriä yksi, 0,12-0,2 m. Näin ollen talon, jonka kehä on 10 * 10 m, 100 m² kiinteää ja 12 m² sahatavaraa 0,3 m jokaista arkki vaaditaan.
 3. Seuraava vaihe on laskea, kuinka paljon sementtilaastia tarvitaan. Tässä kaava on yksinkertainen alue * korkeus 5% (jota käytetään vahvistamiseen). Siten samaan taloon tarvitaan 28,5 m³ laastia. Ja kun otetaan huomioon se, että keskimääräinen automixer mahtuu 8-9 m³ laastia, sinun on tilata neljä autoa.
 4. Vahvistusta kannattaa myös laskea etukäteen. Kun otetaan huomioon 0,5 m: n vakioasema, kaava näyttää seuraavasti: pituus * leveys * 4 on kerroksen koko. Maksimilevyllä ilman I-palkkeja on kaksi tällaista kerrosta. eli Samalle talolle vaaditaan 800 metriä lujitetta + 2%.
 5. Palkit (I-palkit) lasketaan käyttäen yksinkertaisinta kaavaa: leveys / 2. Tämä on heidän lukumääränsä. Pääsääntöisesti niiden pituus riittää yhden päällekkäisyyden.

Ei ole tarpeen laskea kynsiä, polyeteeniä, kateaineita ja muita materiaaleja, koska kynsien määrä voi vaihdella, ja kattolevy ja polyeteeni ovat yhtä suuret kuin +5%: n ympärysmitat.

Rakennuksen valmistelu

Pre-monoliittisen päällekkäisyyden rakenne.

 • vaneri laminoitu 20 mm ja paksumpi;
 • vasara kynsillä;
 • puupalkit (100 * 100) tai metallipidikkeet (2,5 ja paksummat);
 • kattotiiliä;
 • polyeteeni;
 • sauva vahvistettu A500S;
 • lanka on pehmeää.
 1. Asennus lattian väliin tehdään itse. Muotti on asennettu välittömästi lattialle, jossa työ suoritetaan. Täällä on tärkeää, että koko alue sai tunnollisesti ja kaikki nivelet sopivat oikein yhteen. Seinät pitäisi naulata pystysuoraan pohjaan, koska jos ne ovat naulattu reunaan, on mahdollista, että betonin paineen alla kynnet eivät kestä (tapaukset ovat poikkeuksellisia, mutta on olemassa).
 2. Puupalkkeihin ja metallitelineisiin perustuva tukijärjestelmä on asennettu omiin käsiinsä. Palkit on asennettu jokaiselle m²: lle, kun taas tukipalkit voidaan asettaa suhteessa 1 - 2, ts. 2 kertaa vähemmän. Ehdottomasti jokainen on asennettava täydellisesti ja testattava sitten kolme kertaa vakaana. Betonin paine niille on 500 kg, eikä niiden pitäisi edes liikkua. Muussa tapauksessa kaikki teokset voivat tulla hukkaan.
 3. Kun järjestelmä on asennettu oikein ja testattu alhaalta, sinun on noustava ylös ja tarkistettava kaikki uudelleen. Vain kävellä päälle raskas vaihe on melko tarpeeksi. Jos kaikki on tiukasti jalkojesi alla, eikä ole epäilystäkään siitä, että vedenpitävä lattia asetetaan asianmukaisesti käsiin kattopaperilla tai polyeteenillä, minkä jälkeen materiaali kiristyy jollakin raskaalla ja voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen.
 4. Vahvistusta suoritetaan seuraavasti: tangot asetetaan koko pituudelta 0,5 metrin askelin, jonka jälkeen heille asetetaan samanlainen kerros ristillä. Kaikki nivelten liitokset tapahtuvat pehmeällä langalla. Heti kun pohjakori on valmis, sinun on aloitettava alkuun. Se tehdään samalla tavoin, mutta ei kannata yhdistää niitä toisiinsa millään tavoin.
 5. Nidat valmistetaan käsin samasta lujitustangosta. Ne on taivutettu kirjaimella U (luonnollisesti käännetty ylösalaisin) ja ne on asennettu taajuudella 1 pc 4 m². Ylempi taso asennetaan 25 mm: n korkeudelle täytön katosta ja alempi taso peilataan muottipesästä. Kaikki on sidottu pehmeällä langalla ja testattu voimaa. Jos raudoituksessa ei ole vapaata pyörää, niin tämä on laadukas työ, mutta jos on vapaa pyöriminen, syy on löydettävä ja uudistettava. Betonin kaatamisen aikana tällaisia ​​vikoja ei pitäisi vahingoittua.

Päätyö

 • lapio;
 • lapio;
 • romu;
 • polyeteeni;
 • 500 markan liuos.

Järjestelmäjärjestely on päällekkäinen.

 1. Kun tilataan automaattisekoitin, on tärkeää harkita, että sillä on oltava erityinen letku betonin syöttämiseksi lattian korkeuteen. Ratkaisun tekeminen omiin käsiisi ei ole suositeltavaa, koska jopa betonisekoittimen avulla, on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä tarvittava määrä lyhyessä ajassa. Ja jos et täytä pakatun aikataulun, jähmettyminen on epätasaista, mikä on täynnä lyhytikäisiä. Olisi oikein täyttää kaikki päällekkäisyydet lattian välillä yhden päivän keväällä.
 2. Kaatamisen aikana sinun tulee käyttää vähintään yhtä muuta henkilöä, muuten kaikki voi kestää kauan. Kaatoprosessin aikana sinun ei pitäisi koskaan seistä yhdestä paikasta. On aina välttämätöntä liikkua siten, että paine muottien tukijärjestelmään on yhtenäinen. Itse liuoksen paine on 500 kg, mutta painon lasku voi kasvaa melko vakavasti. Ihanteellinen vaihtoehto on kerrosten yhtenäinen kaataminen, minkä ansiosta kaikki voivat tehdä työnsä selvästi, ja sitten heijastaa voimakkuutta.
 3. Kun yksi henkilö pitää letkua liuoksella, avustaja (t) käyttää lapioita sekoittaen liuosta, jotta ilma vapautuu. Ainoa asia, joka on otettava huomioon on, että pohjassa on vesisuoja, joka ei millään tavoin voi vaurioitua.
 4. Kun täyttö on päättynyt, tuloksena on oltava muovikelmu 28-30 päivän ajan. Ajoittain on välttämätöntä kostuttaa yläkerros vedellä niin, että betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden. Kuuden kuukauden kuluttua kaikki kovenee, joten rakentamisen jatkaminen on mahdollista.
 5. Kuukautta myöhemmin koko tukijärjestelmä on purettava omiin käsiinsä, polyeteeni on poistettava betonista ja vaneri tulee poistaa romuilla.

Tulokset ovat huomattava päällekkäisyys ensimmäiselle ja toiselle kerrokselle, mikä ei ole niin helppoa, mutta tuloksen näkyessä on selvää, että peli oli kynttilän arvoinen.

Monoliitin rakentaminen palkkien välissä

Esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

 • teräspalkit (I-palkit);
 • vaneri laminoitu 20 mm ja paksumpi;
 • vasara kynsillä;
 • joko metalliosat (2,5 ja paksummat);
 • kattotiiliä;
 • polyeteeni;
 • sauva vahvistettu A500S;
 • pehmeä lanka;
 • 500 markan liuos;
 • lapio;
 • lapio;
 • romu.

Suurin osa työstä ei ole erilainen, mutta tulevaisuuden laatan paksuus eroaa (1,5-2 kertaa jo), sementin määrä sekä tukijärjestelmä. Tällaisen betonilattian asettaminen on vielä helpompaa.

 1. Ennen asennusta muotti on sijoitettava palkit. Ihannetapauksessa ne on asetettava kapean seinän leveydelle, mutta jos jokainen on yhtäläinen, niin se on toivottavaa yhdensuuntaisesti seinän kanssa.
 2. Muotti ja kaikki sen osat on asennettu päälle. On tärkeää muistaa, että vahvistus ei ole tehty kahdessa kerroksessa, vaan vain 1 (keskellä). Kaikki kaavat pysyvät samoina, vain kertoimet muuttuvat.
 3. Tukijärjestelmänä on parempi käyttää metallitelineitä, joita ei lainkaan tarvita, koska palkit lisäävät turvallisuutta. Yksi levitin riittää 2,5-3 m² pitkäksi.
 4. Kun työ on valmis, kaikki puretaan samalla tavalla.

On olemassa muita näkökohtia, jotka loistavat tätä betonilattiaa tavanomaisen monoliitin suhteen.

 1. Monoliittinen päällekkäisyys, joka on asetettu palkkien lattian väliin, on lisääntynyt turvallisuussyistä, koska alhaalta se on teräsrungon.
 2. Betoni lähtee 1,5-2 kertaa vähemmän, ja hinta on alhaisempi.
 3. On kätevää johtaa johtimet palkkien läpi, koska tämä ei vaikuta lainkaan enimmäismäärään. Ja ripustetun katon asentaminen on ilo työntekijälle, koska lähes koko rakenne on aluksi valmis.

Yhteenvetona

Monoliittinen päällekkäisyys, joka on tehty käsin, voi kestää yli vuosisataa, jos kaikki tehdään edellä kuvatun tekniikan mukaisesti. Tässä ei ole mitään monimutkaista tai epätavallista, mutta kärsivällisyyttä ja huolellisuutta tarvitaan, mutta tässä tapauksessa voit olla täysin varma siitä, että tehdyt työt tuovat iloa lapsenlapsiin.

Ennen kuin betonilattian kaataminen alkaa, on oikein tutustua sääennusteeseen 1-2 viikon eteen, sillä jos sadetta tulee, on yksinkertaisesti mahdotonta asettaa materiaalia.

Monoliittinen betonikatto tekee sen itse

Monoliittipiirien päällekkäisyyden täyttäminen ei ole helpoin, mutta todella universaali ja aika testattu menetelmä. Tässä artikkelissa puhumme laitteen päärakenteellisista ominaisuuksista ja vaiheista päällekkäisyydestä sekä lomakkeiden tyypeistä, mukaan lukien ei-irrotettava.

Rakennusten ja laajuuden tyypit

Monoliittisten kattojen pääasiallinen soveltamisala ovat rakennukset, joissa on kantavien tiiliseinien, lohkoperementtien tai betonielementtien sekä kupolitalot. Lujuuden päällekkäisyyteen liittyvät vaatimukset voivat johtua seuraavista syistä:

 • ei-standardi rakennussuunnitelma;
 • tarve lisätä merkittävästi enimmäismäärän kantokykyä;
 • lisääntyneet vaatimukset vedenpitävyydelle ja meluneristölle;
 • tarve varmistaa vapaan asettelun;
 • vähentää sisustuksen kustannuksia.

Täyttäminen suoritetaan pääsääntöisesti ensimmäisen kerroksen seinien rakentamisen jälkeen. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja monoliittisten kattojen valaisemiseksi jo rakennuksissa, joissa on katto, jos sää tai muut olosuhteet edellyttävät. Tässä tapauksessa I-palkit asennetaan alakerroksen muuraukseen ja kruunu kaadetaan tukiseinien ympärille katon korkeudelle. Myös mekaanisten liitosten tehostamiseksi kruunun sisäpuolelta ne vapauttavat 40-50 cm: n kiinteän vahvistuksen. Sen kokonaispoikkileikkaus ei saa olla pienempi kuin 0,4% kruunun pituussuuntaisen osan poikkileikkauksesta.

Tukirakenteen suunnittelulaskelmat

Valittaessa pinnan pituutta on välttämätöntä liittää se levyn paksuuteen 30: 1. Omavalvonnassa ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevää tehdä päällekkäisyydet paksummaksi kuin 400 mm, koska rakenteen kantavuus lisääntyy omalla painollaan ja staattisilla rasituksillaan. Siksi kotitekoisten kattojen sallittu kuorma on harvoin yli 1500 - 2000 kg / m 2.

Tilanne voidaan korjata sisällyttämällä I-teräspalkit kantaviin rakenteisiin, jotka asetetaan kantavien seinien betonipintaiselle pinnalle. Toinen tapa lisätä välin pituutta säilyttämällä suhteellisen vapauden layoutissa on luottaa päällekkäisyyksiin sarakkeissa. Kun monoliittirakenteen paksuus on enintään 400 mm ja pylväiden pituus neljään suuntaan pylväistä enintään 12 metriä, tukiosan pinta-ala on 1-1,35 m 2 edellyttäen, että kiinteän raudoituksen poikkileikkaus on vähintään 1,4%.

Vahvistusmonoliittisen laatan laskeminen

Yleensä laipan paksuus määräytyy siihen upotetun lujittavan teräsmäärän mukaan. Vahvistuksen tiheys puolestaan ​​riippuu suurimmasta sallitusta kuormituksesta ja krakkausvastuksesta. Erityistapausten välttämiseksi voimme antaa yleisen esimerkin mallista, joka osoittaa, että sääntelyvaatimukset täyttävät riittävän korkeat turvallisuustasot.

Yksityisessä rakentamisessa teräsbetoni vahvistetaan lujittamalla A400-luokan a-III-jaksollisella profiililla.

Levyjen palkkien halkaisija on paksu:

 • enintään 150 mm - vähintään 10-12 mm;
 • 150 - 250 mm - vähintään 12-14 mm;
 • 250 - 400 mm - vähintään 14-16 mm.

Ankkuri asetetaan kahdella ruudukolla, joiden silmäkoko on 120-160 mm, betonin suojakerroksen paksuus on vähintään 80-120 mm ja ylä- ja alareunassa vähintään 40 mm. Suunta asettaa neljä riviä raudoitusta alkaen alareunasta: pitkin, poikki, poikki, pitkin. Pehmustukseen käytetään sinkittyä lankaa, jonka paksuus on vähintään 2 mm.

Erilaisten muottien asennus

Muottien on kestettävä 500-1100 kg / m 2: n kuormitus, mukaan lukien putoavan betonin dynaaminen vaikutus. Voidaan käyttää muototasoa:

 1. Muoviarkit uudelleenkäytettävät muottipesät.
 2. Kosteudenkestävä vaneri 17-23 mm paksu.
 3. OSB 20-26 mm paksu.

Laattojen reunojen tulee olla tiukasti kiinni seinämiin, ei yli 2 mm: n nivelissä olevien aukkojen käyttöä tulisi sallia, jos pintaa ei ole tarkoitus pintaa vedeneristyskalvolla.

Joskus on järkevää tehdä muottipesä kiinnitettyinä tätä varten tarkoitetulla profiililevyllä ja suuntaamalla ne kapealla hyllyllä alaspäin. Ne asetetaan lautalle pitkin siten, että aallot muodostavat lukuisia jäykistysreunoita valuessa. Paksuus lasketaan alareunasta, mikä säästää betoniseosta 20 - 25%. Harjan korkeus ei saa ylittää kolmasosaa levyn kokonaispaksuudesta. Jos muotti ei ole suunniteltu irrotettavaksi, ruuvit ruuvataan itsekierteittäviin ruuveihin, joissa on kumiletku ja ne on kiinnitetty ohuella langalla kiinnikkeeseen.

Muottien kiinnittäminen alkaa telineiden sijoittelusta: se voi olla joko teräs teleskooppikiinnikkeitä, joissa on jalusta ja yksittäinen vipu tai puu, jossa on vikoja, joiden läpimitta on vähintään 100 cm2. Jokaisen telineen on oltava kytkettynä kahden vierekkäisen kaltevan sivun pituuteen. Telineitä asennetaan palkkien linjoilla, joiden välinen etäisyys, joka riippuu levyn paksuudesta 150-400 mm, on:

 • 190-240 cm, vaneripaksuudet enintään 20 mm;
 • 210-260 cm ja vanerin paksuus 21 cm.

Yhden palkin pylväiden välinen etäisyys, riippuen niiden välisestä kuilusta, on:

 • 140-200 cm, korkeudeltaan 150 cm;
 • 120-180 cm, jonka pituus on 160-210 cm;
 • 100-140 cm, jonka pituus on 210-250 cm.

Pääpalkit ovat pääsääntöisesti 100x100 mm puuta. Niiden yli 500-650 cm: n porras on sijoitettu toisiopalkkeihin, joiden poikkileikkaus on 50% tärkeimmistä. Jos muotti on profiloidusta levystä, toissijaisten palkkien väli on 3,5 kertaa etäisyys aaltojen välillä.

Pystysuora muotti on kiinnitetty rakennuksen ulkoseinään kiinnitetyistä kiinnityslevyistä. Usein paksuudeltaan 80-100 mm lohkareita asetetaan kehän ympärille piilottaaksesi päällekkäiset vyöt.

Vahvikkeet ja putkistot

Kun se on kiinnitetty muottiin, se voidellaan liima-aineen avulla ja vahvistus asetetaan. Kruunuissa ja tukirenkaissa vavat ovat sidoksissa neliöön pitäen vähimmäiskokoisen suojakerroksen kaikilla puolilla. Tärkein päällekkäisjoukko on vahvistettu verkolla. Pohjakerros sijoitetaan muovisiin "kekseihin", jotka ohjaavat alemman suojakerroksen säilyvyyttä. Verkko on sidottu jokaisen kolmannen oksan leikkauspisteeseen.

Sen jälkeen, kun alempi silmäkoko on kiinnitetty, kiinnittimet kiinnitetään siihen 100 cm: n jälkeen ruutupiirikuviossa. Parantamaan riippuvuutta seinään asennetuista päätypihdeistä. Nämä elementit auttavat ylläpitämään etäisyytensä kahden vahvistustason välille.

Kiinnitetty ylempi verkko on liitetty alempien liitosrunkojen kanssa. Asennuksen päätyttyä lujituksen tulee olla yksi kappale, ja siitä on helppo ottaa kuorma ihmisiltä.

Betonin kaataminen

Monoliittiset lattiat kaadetaan B20 - B30 - betonilla, joka on valmistettu tehdasolosuhteissa. Monoliittisten kattojen täyttäminen olisi suoritettava yhdessä vaiheessa, joten tilan täyttämistä pienillä annoksilla ei suositella. Jos koko työtä ei voida tehdä kerralla, levyosat on leikattava verkolla, jossa on 8-10 mm: n solu.

Seoksen syöttö kattoon voidaan suorittaa betonipumpulla tai nosturilla nostetulla volframisäiliöllä. Sen jälkeen kun seos on palanut, seos jaetaan tasaisesti, kutistuu tärinällä ja jäätyy jäädyttämään.

Seuraavat vaiheet

Betoni on riittävän voimakas 4 viikon kuluttua, mutta koko ajan se tarvitsee säännöllistä kostutusta ja suojaa sadalta ensimmäisten kahden päivän ajan. Kuivumisen jälkeen muotti voidaan irrottaa ja jatkaa seinien rakentamista.

Monoliittinen betonilattia

Tässä artikkelissa haluan jakaa, kuinka kaadimme väliseinän päällekkäisyyden, ja vaikka ullakolla sijaitamme toisen kerroksen sijasta, päätimme tehdä betonilattia, koska se on kestävä ja antaa äänen eristykselle.

Se oli lokakuussa, se satoi jatkuvasti, tämä sää antaa parhaan hydratoinnin betoni, tärkeintä ei ole kaataa konkreettista sateen itse.

Talousarvio lähestyi nollaa, tai melkein sitä ei ole olemassa, meidän oli lainattava rahaa, jotta raudoitusta voitaisiin säästää. 14 raudoitusta käytettiin 1 kerrosta kahden sijaan, mutta vahvistimme kehyksen jäykkyydeltään.

Ristikkorakenne varusteista Sopiva paikka neulontaan

Ensimmäinen asia on neulottu pultti.

Neulomispulttien kätevyyden ja nopeuden saavuttamiseksi 4 seinää asettuivat talon seinään.

Välitason lattiarakenteet Betonihihnaosat

Lisäksi, kun pultit olivat neulottuja, muottien tekeminen samanaikaisesti myöhempää päällekkäisyyttä varten.

Ennen betonivyöhykettä vapautettiin osa vahvikkeesta, jolloin se liitettiin vahvistuspeitteellä.

Muotoilu ylhäältä

Sisätilojen seinissä, vyöt ja lisävahvikkeet eivät tehneet.

Ennen levyjen kiinnittämistä kehys tehtiin, tukkien tukia 150 x 50 mm puuta.

Ensimmäinen asia, jonka sinun on pudonnut tasolta kussakin huoneessa ja hänelle kohtisuorassa viivästymiseen naulata baari 50x50 mm. Nails 100-150 mm. Kynsimme suoraan betonivyöhön, kun se oli kostea, kynnet menivät hyvin. Lisäksi naulattu lankku 50: n alle. noin metrin kulutus on noin 6 kynnet lankussa, koska seinät kuoren kallion ja sen kynnet eivät pysy tiiviinä, kaikki riippuu kiven tiheydestä.

Muottien tuki

Kiinnikkeet kiinnitettiin myös naulaan 2 naulaa vinosti lokeihin.

Pohjalla he tekivät myös pohjat tukeille ja kiinnittivät ne kynsillä, koska ne helposti hukutettaisiin suojatussa kosteassa täytössä.

Pohjalliset tukirakenteille Lujituksen verkko päällekkäin

Kun muotti oli valmis, runko oli sidottu, runko oli 14-lujitemuoto, solut olivat 20x20 cm. Ennen kehyksen sidontalevyä kalvo asetettiin puulattialle.

Mittarin läpi kiinnitetyn lujittavan verkon päälle kiinnitetyt pultit.

Pultin korkeus ja leveys 10 cm.

Vasen tila tulevaisuuden luukun toiseen kerrokseen, koko valittiin satunnaiseksi, 1000x2000 mm.

Käytävän pääsy toiseen kerrokseen Flooded concrete floor

Betonielementti

Se on kaikki monoliittinen betonikatto valmis. Päällekkäisyys kaadettiin kolmeen päivään, betonin määrä on 14 kuutiota, noin 800 kg raudoitusta. Täytä betoni käsin 0,4 kuutiometrin vyöhykkeellä. Voit kävellä tuoreessa päällekkäin seuraavana päivänä, mutta missään tapauksessa älä lataa sitä materiaaleilla, ennen kuin se on täysin kiinteytynyt, mikrokreitä voi muodostua. Rakennus purettiin huhtikuussa.

Kaada oikein päällekkäisyydet

On erittäin tärkeää täyttää katto lattian välissä oikein.

Loppujen lopuksi se on talon ensimmäisessä kerroksessa luotettava kerros, ja se on myös kestävä, eikä se kallistu maanpinnan alapuolelle. Pohdimme askel askeleelta, miten se sopii omiin käsiisi, monoliittisiin kattoihin tai kerrosten väliin ja mitä tarvitsemme.

Pre-monoliittisen päällekkäisyyden rakenne.

Ensinnäkin tarvitsemme taitavia käsiä, palkkia, konkreettisia, koska harkitsemme mahdollisuutta päällystää yksityinen tiili- tai lohkotalo, jotta onnistumme tämän asian omilla käsillämme, on tärkeää mennä kaikkiin yksityiskohtiin, koska aiomme tehdä päällekkäisyydet omilla käsillämme.

Ensin on määriteltävä seinien paksuus, sillä lattian paksuus riippuu siitä. Tyypillisesti tiilien tai lohkojen talojen seinille käytetään 15-20 cm: n lattian paksuutta, mutta ohutta seinämää varten on mahdotonta käyttää tällaista katon paksuutta, ja olisi parempi käyttää täysin eri vaihtoehtoa.

Muottien asennus

Seuraava askel on muottirakenne. Se on asennettu lattioiden väliin ja se on suunniteltu palkin kiinnittämiseen. Kun rakennat muottiin omia käsiäsi, voit käyttää vanhoja levyjä. Kun levyt on asetettu, on tarpeen tukea niitä alhaalta jotain esimerkiksi lokeilla. Tämä estää tämän päällekkäisyyden puusta puusta. Vaneri (vedenpitävä) voidaan asettaa päälle asetettujen levyt. Rakennustasoa on käytettävä pinnan epäsäännöllisyyden määrittämiseksi siten, että puun päällekkäisyydet ovat sileät, ja jos epäselvyydet tapahtuvat, poista tämä haitta. Tätä täyttömenetelmää kutsutaan saumattomaksi.

Mitkä ovat lattioiden tyypit?

Taulukko, jossa voit verrata erilaisia ​​lattiatyyppejä ja valita sinulle sopivimman.

On vahvistettua betonia, monoliittista teräsbetonia ja esivalmistettuja monoliittisia kerroksia.

Ensim- mäiset ovat erityisen suosittuja lattiatöille tiilitaloissa. Asennusta varten käytetään tavallisesti kiinteitä paneeleja tai onttoja sydämiä, jotka on asetettu sementtilaastille, levyjen väliset saumat ovat täynnä laastia.

Tämän menetelmän haittapuolena on tarve käyttää nostolaitteita, valmiiden laatikoiden vakiomitat ovat myös epäedullinen, koska ne eivät aina sovi talosi kokoon. Tämän menetelmän etuja ovat teräsbetonilaattojen lujuus ja se, että betoni ei pelkää kosteutta, toisin kuin puulattiat.

Monoliittiset betonilattiat ovat jatkuva laatta, joka lepää tukiseinällä. Tällaisen monoliittisen rakenteen etuna on kyky tehdä työtä ilman teknistä työtä lastaamatta ja purkamatta, kun taas betonipinta on kestävämpi, liitosten tiivistymistä ei tarvita. Jopa tämä menetelmä tekee mahdolliseksi turvautua rohkeisiin arkkitehtonisiin ratkaisuihin.

Tämän päällekkäisyyden asentamista varten on käytettävä teräspalkkeja, jotka on asennettu puiseen muottiin.

Kuten muotti sisältää useita osatekijöistä: univilka, ja jotka työnnetään palkin, palkki itse, teleskooppi pilarit, jotka järjestetään avulla jalustaa, lattia ja vaneri. Puinen muotti asetetaan limittäin viiluarkit, jotka ovat perustana edelleen kaatamalla betonilattioiden pohjakerroksessa. Aseta sitten vahvistuksen runko.

Kuinka liittimet menevät?

Lujitetun betonilattian palonkestävyys - 60 min; puulattiat, joiden täyttö ja pohja on päällystetty - 45 min; kipsiä suojaavat puulattiat, noin 15 min; puulattiat, joita ei ole suojattu tulenkestävillä materiaaleilla, vielä vähemmän.

Lujituksen asettaminen tapahtuu siten, ettei se pääse kosketuksiin muottien pinnan kanssa. Armature vaatii 6-12 mm. Tätä tarkoitusta varten on käytettävä erityisiä kiinnittimiä (tuoleja). Vahvistetun kehyksen tulee olla 10x10 cm soluja. Johtimen avulla vahvistuksen runko liitetään toisiinsa omilla käsillään. Tässä päällekkäisyksymisessä voit käyttää paitsi puun päällekkäisyyttä myös alumiinipalkkeja. Kaikki on valmis, nyt on vielä täytettävä ratkaisu koko päällekkäisyyden alueelle.

Tämäntyyppisen rakenteen haittapuolena on tarve asentaa puukehys koko tällaisen päällekkäisyyden alueelle.

Joten miten aiomme täyttää meidän käsitelty pinta kädet, saatamme tarvita nosturia tai erityinen vaunu on avattava pohja. Betonilaatta on kaadettava oikein. Onhan omin käsin täyttää nopeasti ja tehoa niin meidän täytyy pitää mielessä, että täyttää välit eivät saa olla yli 12 tuntia, jotta aine ei ollut aikaa kuivua, muuten tulee monoliitti, sillä ratkaisu ei kosketa toisiaan.

Liuoksen täydellinen sidos tai yhteenkuuluvuus tapahtuu noin 3 - 4 viikon tai 28 päivän ajan. Liuoksen epätasainen kuivaus johtaa halkeamiin. Jos näin tapahtuu, on tarpeen kaataa vettä tähän pintaan.

Esivalmistettu monoliittinen lattialaatta on nykyaikaisin lattialaatta.

Tällaisessa päällekkäisyydessä yksi palkin väliin muodostunut tila on täynnä onttoja lohkoja.

Kun kaikki tilat ovat täynnä tällaisia ​​lohkoja, sen on täytettävä vain tämän rakenteen koko alue betoniliuoksella. Tämän tyyppinen rakenne on asennettu käsin ilman nostolaitteita, koska 1 metrin säteen paino on 19 kg. Aikaa ja lattiamenetelmää tällä kerroksella on työläämpi kuin muilla lattiatyypeillä. Ennen tämän rakenteen kaataamista, se on vahvistettava halkaisijaltaan 5-6 mm: n langalla.

Milloin muottien poistaminen?

Piirilevyn kokoonpuristuvien muottien rakenne monoliittisissa lattioissa.

Tiettyjen vaatimusten täyttyessä muotti poistetaan betonista monoliittirakenteista. Monoliittisen rakenteen painoiselle alttiimmille sivuseinämäisille muottielementteille on sallittua, jos betonipinta on saavuttanut suurimman lujuutensa. Sen tulisi olla varovainen, kun poistat kantolaitteiston monoliittiset betonirakenteet.

Tämä toimenpide on suoritettava, kun kaikki betonin kaatamista koskevat normit täyttyvät, niin kutsuttu rakenneominaisuus: monoliittisen rakenteen tukielementit, joiden raja-arvo on enintään 2 - 50%; palkkien, palkkien, kaarien, palkkien ja laattojen tukirakenteet, joiden pituus on 2 - 6 m - vähintään 70%; tukirakenteet, joiden pituus on 6 m - vähintään 80 prosenttia; tukirakenteita, jotka on vahvistettu tukikehyksillä - vähintään 25%.

Määritä betonin lujuus

Konkreettisia hyötyjä sen vahvuus noin 30% 3. päivänä, 7. päivä vahvuus betoni on 60% 14. päivänä - noin 80%, ja 28. päivänä vahvuus betonin katsotaan olevan 100%. Betoni kuitenkin jatkaa voimaaan 28 päivän kuluttua. 90. päivänä, betonin lujuus kasvaa jopa 30-35% 100%: iin 28. päivänä.

Päällekkäisyyden on oltava jäykkä, eli kuormien vaikutuksen alaisena, älä anna taipua. (Sallittu 1: 200: sta jopa 1/250: een väliseinästä).

Betonin monoliittisen koostumuksen kovettumisen optimaalinen lämpötila on 20-25 astetta. Optimaalinen kosteus ei ole yli 90%. Tietenkin rakentaessasi rakennetta omiin käsiisi, on vaikeaa tehdä asianmukaisia ​​mittauksia betonin voimasta, mutta silti voimme ohjata sääolosuhteet ja tehdä tiettyjä johtopäätöksiä rakenteen vahvuudesta.

Esimerkiksi, päivinä, jolloin lämpötila on 10 astetta, konkreettisia hyötyjä vahvuus 40-50% 7. päivänä, mutta jos lämpötila on vain 5 astetta, betoni saavuttaa sen lujuuden 30-35%. Kuumalla säällä 30 astetta betonin lujuus 3 vuorokaudeksi on 45%. Negatiivisissa lämpötiloissa kaatamalla betonilattioiden liuoksella kättensä ei suositella, koska betonin tällaisissa olosuhteissa ei ole saamassa mitään voimaa.

On olemassa erityisiä lisäaineita käytännön ratkaisu tällaisissa tapauksissa, mutta olemme rakentamassa itselleen ja omiin käsiinsä, joten kannattaa odottaa. Vaikka et voi vain laittaa palkit tekevät yhtymäkohdista puulattiat, rakentaa ja asentaa vahvistettu runko, mutta kaatamalla betoni on parempi lykätä. Mutta jos olet täyttänyt palkkien ja teräsbetonista kehykset liuoksella kättensä, ja sitten lämpötila laski alle nollan, älä kiirehdi päätökseen purkaa muotti, kevät sade ja lämmin sää.

Laske kustannukset ja kustannukset

Halvin Tällainen lattiat teräsbetonia lattiat, 35-40 dollaria, vaikka tämä muoto laattoja käytetään nostolaitteita. Seuraavaksi on monoliittinen teräsbetoni kattoon, alkaen $ 45, tämä menetelmä ei vaadi nostolaitteita ei saumoja ja siksi ei ole kustannuksia saumausta mutta tällaista muottia käytetään poikki katon pinnan. Sitten on valmiiksi monoliitti katto, joka ei myöskään vaadi nostolaitteita, - 70-75 dollaria. Kustannukset ovat 1 neliömetrin M päällekkäiseltä alueelta.