Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Monoliittisen päällekkäisyyden ja itse-asennuksen etuja

Kahden tai useamman kerroksen kivirakennuksessa se on luontainen monoliittipohjaisen betonin ensimmäisen kerroksen katon (se on seuraavan tason lattia) laitteeseen. Se voi olla lattialaattoja. Muuten useimmiten ne on asetettu. Jos nosturia on kuitenkin vaikea päästä työmaalla tai valmiin talon rakenteilla on monimutkainen rakenne, jota ei voida peittää ilman laattoja, kaataa monoliittiset lattiat omiin käsiisi. Teokset toteutetaan tiukasti vakiintuneiden normien ja standardien mukaisesti, muuten monoliitti ei kestä kenenkään ylhäältä kohdistuvaa kuormitusta.

Kuinka täyttää monoliittinen päällekkäisyys ja laskea sen kantavuus, analysoimme alla olevan materiaalin.

Tärkeää: monoliitin valaa kattoon voidaan suorittaa paitsi indikaattoreiden mukaan myös silloin, jos päällikkö löytää tämän menetelmän sopivaksi tietylle talolle.

Monoliitin edut betonilaattojen asennuksen yhteydessä

Tekniikka täyttää katto omilla kädillä on useita etuja verrattuna standardin tehtaan RC-laattoihin. Monoliitin tärkeimmät positiiviset kohdat ovat:

 • Kaikilla päällekkäisyydellä on sileä ja yhtenäinen rakenne ilman saumoja, nivelet ja liitokset, joiden avulla kuorman jakautuminen upotettuun laatikkoon, talon seinät ja sen pohja mahdollisimman tasai- sesti;
 • Tällaisen päällekkäisyyden omaavan talon asettelulla on enemmän mahdollisuuksia itseilmaisuun, koska ei tarvita vakioratkaisuja, jotka on mukautettu tehtaan levyjen parametreihin;
 • Kaikki aukion ikkunat ja parvekkeet voidaan kaataa suoraan nykyisten suunnittelutietojen alle ilman, että tarvitsisi etsiä haluttua kokoa ja kokoonpanoa olevan lattialaatan;
 • Ja ensimmäisen kerroksen sarakkeiden sisätiloihin voidaan käyttää, mikä tekee huoneen suunnittelusta entistä rikkaampaa ja alkuperäistä.

Tärkeää: monoliitin täyttämiseen ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​rakennusmateriaaleja. Kaikki työ voidaan tehdä käsin, ymmärtämällä asennustekniikkaa.

Kuorman laskeminen levylle ja sen parametrit

Tärkeää: SNiP SNiP 52-01-2003 "betoni- ja betoniteräsrakenteet", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 yksityiselle talolle, vakio lattialevy monoliittisen tyypin paksuudeltaan 180-200 mm. Tämä on toisen kerroksen tai ensimmäisen tason katon kiinteän monoliittisen lattiatilan keskiarvo.

Lattialaattojen laskeminen on äärimmäisen välttämätöntä, jotta ei ylikuormita olemassa olevaa tilaa toisilla kerroksilla oleviin lisäosioihin tai lattian viimeistelyyn. Lattian ylimääräisen kuormituksen seurauksena se voi yksinkertaisesti puhjeta ja romahtaa.

Lattian rakenteen parametrien oikea laskeminen suositellulla kantavuudella on parempi antaa työn ammattilaiselle. Viimeisenä keinona voit käyttää online-laskinta, johon syötät kaikki tiedot monoliittien ja sen parametrien materiaaleista:

 • Toisen kerroksen lattian pituus ja leveys;
 • Katon korkeus;
 • Käytetty betoni;
 • Kuormitus neliömetriä kohti päällekkäisyydeltä (arviolta 450-500 kg / m2).

Käytettävissä olevien tietojen ansiosta on mahdollista laskea raudoituksen palkkien poikkileikkaus, joka kestää taipumaa ja kireyttä.

Tärkeää: Vahvistuspalkin poikkileikkauksen tulisi olla korkeinta lattialevyn keskiosassa. Koska lähemmäksi tukiseiniä taipumaa ja kiristyskuormaa pienennetään lähes nollaan.

Lasin paksuuden (eli sen korkeuden) laskemiseksi sinun on käytettävä tekijää 1:30. Tässä 1 tarkoittaa monoliitin korkeutta ja 30 - pituuden pituutta yhden ulkoseinän toisesta. Esimerkiksi jos talossa on 8 metrin pituinen alue, niin 800: 30 = 26,6 cm. Näin ollen 6 metrin pituudella päällekkäisyyden korkeus on 20 cm.

Työntekoteknologia

Täytä monoliittinen päällekkäisyys omilla käsilläsi, sinun on valmisteltava tällaisia ​​työkaluja ja raaka-aineita:

 • Muottien ja vanerilevyjen levyt (mieluiten kiiltävä siten, että betoni kiinnittyy puuhun mahdollisimman vähän kuivauksen aikana);
 • Monoliittisen tuen määrä 1 kpl / 1 m2 lattialevyllä;
 • Vahvistinnauhat 8-12 mm;
 • Muoviset puristimet;
 • Betonibrändi M-350 ja sen yläpuolella (parempi tilaus valmiiksi vaaditussa määrin);
 • Liitososien työkalu on joustava.

Muottien asennus

Jotta monoliittinen levy olisi yhtenäinen pinta ensimmäisen kerroksen katon puolella, betoni on kaadettava valmistettuun muottiin, jota kutsutaan myös kanneksi. Heti huomaamme, että voit vuokrata ja asentaa ammatillinen kannen muovi ja metalli, joiden kanssa teleskooppiset tuet oikeaan määrään, ja voit tehdä lattiapäällysteen omalla kädellä.

Tärkeää: jos kiinnität muottiin itsellesi, on syytä ottaa levyt 25-35 mm paksuiksi. Samaan aikaan heidät putoavat alas niin, että aukkoja ei ole. Vanerin tulee olla vähintään 20 mm paksu.

Muotoilun asennus tässä järjestyksessä:

 • Asenna ensin tuet 1 metrin välein toisistaan. Samalla tukipylväät voivat kurottaa 20 cm: n etäisyydellä seinistä. Tukeutuvina voit käyttää molempia teleskooppipylväitä, joiden korkeus on säädettävissä, ja palkki, jonka osuus on 80-150 mm. Huomaa, että teleskooppiset kannattimet ovat suositeltavia, koska ne kykenevät kestämään paljon painoa eivätkä vääristy, kuten joskus tapahtuu palkin kanssa. Yhden tuen kustannukset maksaa noin 2-3 dollaria.
 • Kaikki asennetut tuet on yhdistetty pitkittäisillä palkkeilla. Muottirakenne perustuu niihin. Ristitangot voidaan tehdä kanavasta tai I-palkista.
 • Poikkipalkkien yli on järjestetty vaakasuora muotti, jonka reunat on yhdistettävä tiiviisti seinään siten, että aukkoja ei ole.

Tärkeää: tukien korkeutta on säädettävä siten, että vanerilevyjen yläreuna on juuri liitetty talon seinämien yläreunaan kehän ympärillä.

 • Aseta nyt muottien pystysuuntaiset sivut. Niiden tulee työntyä 15 cm: n etäisyydelle seinien sisäreunasta. Pystysuoran muottien korkeuden tulisi vastata katon suunnittelukorkeutta.

Tärkeää: Kaikki muotojen pystyt ja horisontaalit tarkistetaan tason avulla.

Asennuksen asennus

Valetun monoliitin lujuuden parantamiseksi sitä on vahvistettava. On tarpeen sitoa kaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua ristikkoa, joiden pituus on 10-12 m. Ristikot on neulottu soluilla, joiden koko on 20 x 20 cm. On pidettävä mielessä, että yhden sauvan pituus ei todennäköisesti riitä verkon pituudelle. Ja siksi on välttämätöntä tehdä köysi. Tällöin sauvat on yhdistetty päällekkäin 40 cm.

Tärkeää: ankkuri on välttämätöntä neuloa teräslangalla. Hitsaus on kielletty, koska kiehuva teräs vähentää sen lujuutta ja teknisiä ominaisuuksia.

 • Yhdistetty vahvike (kaksi ristikkoa) on yhdistetty pituussuuntaisilla tangoilla siten, että betonin alemmat ja yläreunat peittävät ruudukon 2-3 cm: n liuoksella.
 • Vahvistus on asennettu erikoistukeen tälle.
 • On myös muistettava, että ristikon tangot tulisi kulkea talon seinille 15 cm: n (tiilimuuraus) ja 25 cm: n kohdalla (vaahdon ja ilmastetun betonin kiinnittämiseen).
 • Vavat eivät pääse koskettamaan pystysuoran muottien seinämiä.
 • Ja näiden kahden ristikon välisen etäisyyden laskemiseksi on välttämätöntä vähentää ylemmän ja alemman reunan (20 cm + 20 cm = 40 cm) levyn kompensoinnin kokonaiskorkeus sekä käytetyn vavan 4 paksuudet.
 • Verkkojen väliset pitkittäissalvat ovat neulottuja 1 metrin välein ja vain ruutupiirroksessa.
 • Se on myös asennettava ja päädyt kiinni. Ne on asennettu ristikon päihin 40 cm: n välein, jotta voidaan vahvistaa laatan tukikapasiteettia talon seinissä.
 • Asenna lisäksi molemmat verkkoliittimet. Sen avulla voit tasaisesti jakaa kuorman levylle koko paksuuden. Liitin on kiinnitetty 40 cm: n askelin paikoissa, joissa levy on tuettu seinälle ja 70 cm: n etäisyydelle talon seinistä 20 cm: n portaissa.

Tärkeää: Asentaminen teknisten reikien päällekkäisyyteen on välttämätöntä asentaa etukäteen kaikki tarvittavat laatikot ja holkit.

Juotto ratkaisu

On välttämätöntä antaa betoniseosta jatkuvasti tiettyyn paksuuteen kerralla. Tämän tekemiseksi on parempi ostaa valmisbetonia rakentamisessa, eikä käyttää kotitekoisia (kotitekoisia). Koska liuos, vaivattu ja kaadettu vaiheittain, ei anna halutun katon voimakkuutta.

Muottiin kaadettu laasti täytyy tiivistää rakennusvärähtelijällä, mutta huolehdi siitä, ettei kosketa vahvikkeita, jotta se ei pääse irtoamaan. Valmis monoliittinen levy kuivuu noin kuukausi. Tänä aikana betonia on lisäksi kastettava, varsinkin ensimmäisellä viikolla (mutta kuumalla ja kuivalla säällä). Juuri tällä hetkellä monoliitti on parhaiten peitetty kalvolla, jotta sen äkillinen kuivuus ja halkeilu estyisivät.

Tärkeää: ensimmäisen kerroksen päällekkäiset omat kädet maksaa noin 55 dollaria / m2 monoliittista laatua. Hintaan sisältyy kaikki rakennusmateriaalit ja irtotavarat sekä rakennusmekoitin vuokra ja valmiin laasti.

Kaada monoliittinen betonilattia. Lattian täyttäminen betonilla: oikea prosessi.

Pienen mökin pystyttämiseen kannattaa kysyä etukäteen, kuinka lattiapinta täytetään omilla käsillä. Pieni yksityinen rakentaminen on melko kallis prosessi, eikä arvioinnissa päällekkäisyyksiä ole viimeinen paikka. Ja jos käytät urakoitsijoiden palveluita, valmiiden levyjen ja sen toimitusten lisäksi sinun on maksettava raskaiden rakennuslaitteiden töistä. Vaikka et aio säästää, joissakin tapauksissa yksinkertainen ratkaisu ei ole käytettävissä. Vaihtoehto Yksi: sivustosi on sijoitettu siten, että nosturi ei pysty ajaamaan siihen.

Vaihtoehto kaksi: sinulla on epätavanomainen kokoonpano tai rakennuksen mitat. On mahdotonta ostaa valmiin laatan, mutta et halua asettua vaihtoehtoon. Loppujen lopuksi monoliitti jakaa paineen tasaisesti kaikkiin seiniin, toisin kuin sävellyskatto. Ja se ei ole palavaa, toisin kuin puinen. Joten ongelman itsenäinen ratkaisu tulee parhaan vaihtoehdon mukaan.

Kuinka täyttää laatta omilla käsillänne: jakamme prosessin vaiheiksi ja käsittelemme niitä yksityiskohtaisesti.

Laattojen alla laatikko: materiaalit Ensin kiinnitämme huomiota tarvikkeisiin. Voit ottaa leikattua levyä 25x150 tai 50x150 mm, koska kaikissa tapauksissa ei ole järkevää ostaa laminoitua vaneria, joka on suunniteltu henkilökohtaisesti monoliittiseen rakentamiseen: sitä käytetään kerran, ja se on erittäin kallista. Mutta jos tarvitset täysin sileän katon, sinun on otettava myös vaneri, koska aluksella ei ole tällaista sileää pintaa.

Jos aiot ommella sen kipsilevyllä, vaneri ei ole merkityksellinen. Jalkatukien tukemiseksi kannattaa ostaa toisen käden tai vuokrata teleskooppisia telineitä: vaikka ne ostettaisiin, niitä voidaan myydä helposti ja saman verran.

 • Se koostuu silloitetuista puutavarakenteista ja päällekkäisyyksistä.
 • Laattojen reunan yli kehys on 50x150 mm: n palkki.
 • Joka 60-80 cm poikittaiset palkit on asetettu ja kiinnitetty. Niiden alla laita tukipylväitä; etsitään ristikkorakenteita yhdessä tasossa tarkastetaan tasolla.
 • Rungossa tiiviisti sijoitetut levyt. Sinun ei tarvitse kiinnittää niitä, muuten muottien purkaminen aiheuttaa vakavia vaikeuksia.
 • Jos tarvitaan täysin litteä katto, levyjen päälle asetetaan 8-10 mm: n paksuinen vaneri.
 • Joten, että muottipesän poistamisen jälkeen sen materiaalia voitaisiin käyttää (esim. Katon tai katon arkistointiosuuden osuus), se on suljettu rakennuspolyeteenillä, jonka kangas on ylitettävä 20 cm: n yli. Ei ole kalvoa, joka venyttää seinät, joilla laatta on.
 • Päiden ulkoreunassa sivuseinä on korkeuskorkein 2 riviä ja puolet tiilistä paksua - se tulee muotin ulkoseinään.
 • Sisällä on toivottavaa päällystää penoplexin puoli: se ei anna levyn jäädytyä talvella.
Muotti on asennettu, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.


Katon enimmäisvoimakkuutta varten käytetään 8-14 mm: n halkaisijaltaan metallitankoa. Jos se tehdään ullakolla, jossa kuormat ovat merkityksettömiä ja epäsäännöllisiä, riittää, että laatta on 12 cm paksu ja "kahdeksan". Välilehden päällekkäisyydelle kaadetaan 15 cm: n monoliitti. Keskikokoisille neliösummille normaalissa talossa on 10 mm: n sauva 100 neliömetriä. Tavallinen vahvistusmenetelmä, jossa käytetään penkkejä kerrosten välillä, on melko hankalaa ja tarpeetonta. Kehittäjät, jotka ovat kokeneempina kaatelevyissä, ehdottavat erilaisen tekniikan käyttöä.

 • Verkko on tehty 40x40 cm: n solulla.
 • Kiilto asetetaan muottien pohjalle. Koska se on vähintään puolentoista metrin päässä laattaseinistä, "jalat" on suljettu lujitteen alle. Niiden avulla voit käyttää rakennusjätteitä: murskattuja laatat, rikki tiilet ja muut vaihtoehdot. Ei ole tarpeen tarkistaa tason tasoa, mutta tasaisemmalle jakelulle olisi parempi noutaa likimäärin samankokoisia palasia.
 • Toinen, identtinen ensimmäisen, ristikon kanssa kootaan. Se asetetaan jo asennettuun 20 cm: n siirtoon, minkä seurauksena saadaan kaksinkertainen vahvistusrivi, jonka äärellinen solun koko on 20 x 20 cm.
 • Suurella levyalueella ikkunan koko kussakin ruudukossa pienenee 30x30 cm, jotta lopulta saadaan 15 x 15 cm: n välys.

Lattialaattavalu


Itse asiassa yksinkertaisin, mutta myös tärkein vaihe on edelleen. Betonia on kaadettava kerrallaan, joten työprosessia on harkittava etukäteen. Materiaalin esittelyssä on vaikeuksia: pelkästään toisessa kerroksessa on pitkä ja tehoton sen kantaminen. Päätä, kuinka voitollinen ja kätevä sinulle. Betonista on mahdollista tilata toimitus ja teipin syöttö, mutta tämä vaihtoehto maksaa enemmän kuin kaikki jo tehdyt, kootut. Voit vuokrata tai nostaa ystäviä. Jos et löydä sitä, soita naapureillesi apua tai kertaluonteisia vuokratyöntekijöitä, jotka kuljettavat kauhat oikeaan tasoon. Teknologisesti prosessi on seuraava.

Ensin sekoitetaan nestemäisempään liuokseen. Vapautuneen standardin suhde: 2 osaa hiekkaa ja 1 sementtiä ja roskaa. Sementtiä otetaan vähintään 400 merkkiä. Alkuerän tulee olla hieman paksumpi kuin hapankermaa.

Virtaus tehdään korkeintaan 5 cm: n korkeuteen (jos laattojen paksuus on 15 cm), jonka jälkeen betoni on kallistettu poistamaan ilmasta, joka on päässyt sisään ja stimuloimaan kaikkien ontelojen täyttämistä.


Toinen erä tehdään normaaliksi, paksuudeksi. Kun kaadat liuos on tiivistettävä. Jos värähtelijä ei ole, voit käyttää lyöntiä. Rikkoutunut, toimimaton pora, jonka poikkileikkaus on 14-18 mm, kiinnitetään aluselementin alareunaan ja työkalu kytkeytyy fender-tilaan. Hieman odottamaton liikkua, mutta usko minuun, erittäin tehokas. Lisäksi tiivistys voidaan suorittaa samanaikaisesti kaatamisen kanssa, mikä nopeuttaa työtä ja tekee betonin rakenteen yhdenmukaisemmaksi.

Kun laatta kaadetaan ja puristetaan kokonaan, se peitetään polyetyleenillä niin, että se ei kuivu liian nopeasti - tämä aiheuttaa pintaa halkeilemaan ja betonin laatu putoaa, mikä tarkoittaa katon lujuutta. Muotti, joka riippuu olosuhteista (lämpötilojen ero, sateen läsnäolo tai puuttuminen, vaikuttaa voimakkaasti betonin asettamiseen), voidaan poistaa viikossa. On olemassa suosittu tapa määritellä laatan valmius: illalla laittaa siihen katon päälle ja aamuisin tarkista se.

Jos alla on tumma tahra, ratkaisu ei ole vielä kiinni. Yleensä katon rakentaminen on hieman monimutkaisempaa kuin säätiön varusteet. Jos olet jo tehnyt säätiön itse, voit vapaasti tehdä tämän työn, sillä voit täyttää lattialevyn omilla kädilläsi ilman jännitystä, ja voit säästää melko paljon.

Betonilaatta on kestävä ja luotettava elementti, jota ei voida välttää monikerroksisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana. Monoliittisen päällekkäisyyden asennus ei edellytä nostomekanismeja, mikä säästää laitetta ja maksaa lisätyötä. Liitäntälevyjen käyttö rakenteessa vähentää työaikaa ja antaa sinun rakentaa rakenteita omiin käsiisi. Betonilattian valmistus on helppo prosessi, mutta laadukkaan materiaalin saamiseksi sen tärkeimmiltä eduilta on tarpeen seurata työn järjestystä ja laskea rakennuselementin perusparametrit.

Betonilattiat ovat yksi rakennusten rakentamisen tärkeimmistä rakennusosista. Ne on tarkoitettu yhdistämään:

 • kellari huoneineen;
 • ensimmäinen kerros toisen kanssa;
 • katto talon kanssa.

Ja käytetään myös horisontaalisten esikattojen rakennuksiin ja rakenteisiin.

Lattiavaatimukset

Betonipäällysteisiin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • tarvittavan lujuuden saatavuus;
 • ei saa sisältää muodonmuutoksia, ja sen on oltava jäykkä ja pitkäikäinen;
 • Tärkeä ominaisuus betonikattoon on sen suurin palonkestävyys, veden kestävyys ja kyky tunkeutua ilmaan;
 • Betonikerroksen välissä on oltava äänieristys ja lämmöneristys.

Seuraavat betonilattiatyypit ovat:

Betonialusta myös tapahtuu:

 • ontto, jota käytetään usein rakennustöissä, jos betonista, lohkoista ja tiilistä valmistettuihin taloihin tarvitaan väliseinän päällekkäisyyttä;
 • rei'itetyt, joita käytetään teollisuusrakennusten katon valmistuksessa, jossa tilojen lämmitystä ei ole;
 • monoliitti, joka on vahvistettu betonielementti ja jota luonnehtii lisääntynyt lujuus, käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, joissa on suuri määrä kerroksia.

Materiaalit ja työkalut valmistukseen

Kun työskentelet betonilattialla omilla käsillä, valmistele seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • betonipumppu;
 • kontti;
 • kauhat;
 • jack;
 • rakennustaso;
 • vaneri, jolla on kosteuden kestävyys;
 • aluksella;
 • teräksen vahvistaminen;
 • lanka;
 • betoniliuosta tai komponentteja sen valmistamiseen: hiekka, vesi, sementti ja erilaiset lisäaineet liuoksen vahvuuden lisäämiseksi.

Kuinka lasketaan parametrit?

Kun käytät betonirajoitusta, on tärkeää ostaa laadukkaita materiaaleja. Rakennuksen täyttämiseen käytettävän rakennusseoksen valmistamiseen käytetään betonimerkkejä 250 ja 400, joihin kuuluvat raskaat täyteaineet. Osioiden tekeminen henkilökohtaisesti on tärkeää laskea perusteellisesti materiaalin perusparametrit. Laskenta perustuu kahden perusominaisuuden vertailuun:

 • lujuuden lujuus;

Tasolaskelmat perustuvat seuraaviin indikaattoreihin:

 • jatkuvien kuormitusten intensiteetti;
 • voima osissa, joissa on suuri kuorma;
 • akselin jäykkyys.

Monoliittisten laattojen laskeminen koostuu niiden yksittäisten komponenttien määrittämisestä. Ensin sinun täytyy tehdä suuren paksuisen vanerin muotti, sitten teräsvarret, jotka on sidottu lanka. Osioiden laskenta suoritetaan erityisillä tietokoneohjelmilla ja suunnittelijoilla.

Lujuuden määritys saadaan tekijöistä, kuten kuormituksesta ja lujuudesta.

Jotta saataisiin selville laipan maksimaalinen taivutus, käytä seuraavia tietoja:

 • raudoituksen ja betonin rakenteellinen vastus;
 • vahvistus A400 C-luokka.

Parametrien määrittely sisältää seuraavat laskelmat:

 • työstökeskuksen alue;
 • vaadittava vastuksen hetki;
 • suurin sallittu momentti palkkien osassa.

Kaavojen ja vakioiden arvot ovat rakennuskoodien ja asetusten keräämisessä.

Laitemallit kattoon

Muotti- tekniikassa vanerin kiinnittäminen vaakasuuntaisiin tukiin. Oikean materiaalin määrän löytämiseksi sinun on tiedettävä suunnitellun kerroksen pinta-ala ja tilavuus. Rakenteen paksuus riippuu mahdollisista kuormista ja laajuuden koosta. Näin ollen muotti on tehty lisääntyneestä lujuudesta ilman muodonmuutoksia, niin että se voi kestää pitkään raudoitetun betonin painoa.

Kun valitset laudat muottiin, kannattaa kiinnittää huomiota niiden lujuuteen ja paksuuteen. Ennen rakenteen asennusta lasin ja lattian pohjan korkeus mitataan laserrakennustasolla. Asennuksen aikana kotitekoisia telineitä räätälöidään pituudeltaan sellaisen rakenteen korkeuteen, jolla palkin ensimmäinen kerros rakennetaan.

On tärkeää tarkkailla etäisyyttä, jonka pitäisi olla enemmän kuin yksi kuutiometri. Seiso lattialle tasaisella pinnalla ja suurella lujuudella. Pane sitten poikittainen puu noin puolen metrin välein ja asenna sitten muotti. Muotoilun asennuksen jälkeen rakenteen yläosa tarkistetaan horisontaalisessa asennossa rakennustason avulla.

Levyjä käytettäessä vaneriarkin sijasta ne on pinottu toisiinsa ilman aukkoja ja kosteutta kestävä materiaali asetetaan päälle. Muotoon kaikilla reunoilla asenna sivut, jotka on kiinnitetty rakenteen kulmiin niin, etteivät ne murehdi ratkaisusta.

Kun asetat muottiin omia käsiäsi, on tärkeää muistaa muutamia sääntöjä:

 • eliminoida reikien muodostuminen, halkeamat, joiden kautta liuos voi virrata betonista kaatoprosessin aikana;
 • tarkista muotin alle asennettujen liittimien lujuus;
 • muottien rakentamiseen käytetään kosteutta kestävää vaneria;
 • muottien on oltava mahdollisimman kestäviä, koska rakennetun rakenteen laatu riippuu siitä;
 • muottien asennus olisi suoritettava sekä tilan alueella että sen kehällä, joka suojaa betoniseoksen virtaa vastaan.

vahvistaminen

Lattian väliset väliseinät tarvitsevat lujitusta, jota voidaan lähestyä laattojen asennuksen jälkeen. Rakenteiden vahvistaminen toteutetaan vahvistamalla yksi tai kaksi kerrosta muottiin. Asenna lujitussilmukan koko kahdenkymmenen tai kaksikymmentä senttimetriä, kun taas ensimmäinen rivi asetetaan suojaavalle kerrokselle, mikä varmistaa betoniseoksen yhtenäisen jakautumisen vahvistuksen alle.

Jos haluat yhdistää vahvistuselementit, sinun on päällekkäistävä vähintään seitsemän senttimetriä. Suhteiden säilyttämiseksi on asennettava toinen kerros, jolla on sama sävelkorkeus (kaksikymmentä senttimetriä) vahvistusverkon ensimmäisen rivin päälle varmistaen samalla kohtisuoruuden. Runkopalkkien leikkauspisteessä ne on kiinnitetty teräslangalla ja erityisellä kiinnittimellä varustetulla koukulla. Kaksikerroksisen kehyksen valmistuksessa vahvistuspalkkien perusteella suoritetaan samanlainen sekvenssi ensimmäiseen kerrokseen ja toinen kerros asetetaan pitämällä kerrosten välinen etäisyys vähintään kolme senttimetriä.

kaatamalla lattiat

Asennuksen jälkeen muotti ja vahvistus alkavat kaataa betonilaattoja. Betonisointiprosessissa on tärkeää toimia nopeasti, koska ratkaisu on kiinteä nopeasti asetettavaksi. Betoni on valmistettu sementistä, hiekasta, raunioista ja vedestä, joka yhdistää kuivat aineosat betonisekoittimeen ja vähitellen tuo seos haluttuun johdonmukaisuuteen veden kanssa. Betonisointiprosessi käsittää seoksen jatkuvan kaatamisen ja sen tiivistymisen syvällä täryttimellä.

Betonin asettaminen on mahdollista omalla kädellä tai betonipumpun avulla. Betonisointiprosessissa on tärkeää seurata asetetun seoksen tasaisuutta, jota käytetään lasertasolla. Betonin kovettuminen on suoritettava paikassa, jossa on optimaaliset lämpötilaolosuhteet ja kosteus, mutta on tärkeää suojata liuos suoralta auringonvalolta ja sademäärästä. Betonikarkaisun on tapahduttava luonnollisella tavalla, jolloin asetetun seoksen ylikuumeneminen johtaa liuoksen halkeiluun.

Mekaaniset iskut paikoilleen asetettuihin levyihin sallitaan vasta sen jälkeen, kun betoniliuos on saavuttanut suurimmat lujuusominaisuutensa. Levitetty betoni laastia ruiskutetaan vedellä säännöllisin väliajoin ja seoksen suojelemiseksi ylimääräisen kosteuden läpivientiä varten - peitä tulistettu pinta vedeneristysmateriaalilla. Muottien purkaminen suoritetaan liuoksen lopullisen kuivauksen jälkeen.

Korkean lujuuden päällekkäisyyden aikaansaamiseksi tuotannossaan käytetään korkealaatuisia materiaaleja, 250 tai 400-merkkisiä betonia raskaiden täyteaineiden kanssa ja suorittavat laskelmia, jotka säästävät rahaa ja työtä.

johtopäätös

Rakenteissa ja rakenteissa on rakenteeltaan tärkeä rooli, mutta haluttu tulos voidaan saavuttaa vain rakennusmateriaalin asianmukaisen valmistuksen ja asennuksen avulla. Betonilattian valmistus on mahdollista omalla kädellä, jolloin voit rakentaa itsenäisesti tarvittavan tiedonsiirron rakennuksen alle. Materiaalin eristysominaisuuksien lisääminen puulevyillä. Ennen kuin asennat laatta, se on tasoitettava itsestään tasaavilla seoksilla.

Kaikkien sääntöjen ja prosessien noudattaminen betonilattian valmistuksessa ja asennuksessa on vankka, luotettava rakentaminen jo vuosia.

Usein maanrakennukset on rakennettu kellarikerrokseen, jossa he asettavat maanalaisen autotallin, kellarin, jossa on varastoja ja muita kodinhoitohuoneita. Samanaikaisesti rakennuksen upotettu osa on yleensä betonista. Näin ollen ensimmäisen ja osittain kellarikerroksen välisten päällekkäisyyksien pitäisi olla myös konkreettisia, koska niiden kuormitus on merkittävä ja päärakennuksen eristäminen kellarista ei myöskään ole tarpeetonta. Niinpä tarina betonilattian tekemisestä kerrosten välillä voi olla hyödyllistä monille.

Kellarissa on kaksi tapaa luoda konkreettinen katto. Yksi vaihtoehto on yksinkertainen, mutta kallis. Ja toinen vähemmän kustannuksia, on luotettavampi.
Ensimmäinen menetelmä ei ole olennaisesti erilainen kuin tavallisen puulattian laite. Ensinnäkin päällekkäisyyden tasolla metallipalkit kiinnitetään kantavien seinien päälle, jotka toimivat betonilaattojen tukina.

Itse levyjen on oltava pienikokoisia ja kevyitä. Koska talon sisällä työskentelyä ei ole mahdollista käyttää nosturilla tai muulla nostolaitteella, kaikki toimenpiteet on suoritettava manuaalisesti.

Joten on parempi valita kevyitä betonityyppejä, joiden massa on enintään 100 kg. On tarpeen yrittää asettaa levyt tiukasti, ilman suuria aukkoja. Viimeisessä vaiheessa ne luovat puhtaan lattian, tasoittaen pinnan betonipinnoilla.

Kuvattu tekniikka näyttää melko yksinkertaiselta, mutta käytännössä voi kohdata lukuisia vaikeita ongelmia. Yleensä vaikeus syntyy levyjen vakioleveyksien takia, jotka löytyvät myynnistä.

Useimmiten ne eivät ole samansuuruisia kuin tulevaisuuden päällekkäisyys. Luonnollisesti, näki, leikkaa jne. tällaiset tuotteet ovat mahdottomia. Joten osa palkkien välisistä raoista voi jäädä suljetuksi, ja aukot osoittautuvat joskus erittäin merkittäviksi.

Joten osoittautuu, että jotta rakennat betonilattiat omiin käsiisi lattioiden välissä, sinun on käytettävä toista vaihtoehtoa. Teknologian näkökulmasta se on monimutkaisempi. Ensimmäinen vaihe on metallipalkkien asettaminen. Niiden päälle järjestetään karkea lattiapäällyste. Tällöin tällainen puulattia toimii muottirakenteena, johon sementtiliuos kaadetaan.

Niinpä tuloksena oleva päällekkäisyys on täysin monoliittinen, mikä lisää sen lujuutta ja luotettavuutta sekä vaikuttaa positiivisesti talon eristämiseen.

Jotta laastin vuoto olisi vältettävissä, levyt tulisi asettaa mahdollisimman tiiviiksi. Toisaalta, jos varat sallivat, on mahdollista järjestää puupohjaan alusta rullatyyppistä lämpö- ja vedeneristysmateriaalia.

Lisäksi, jotta tulevaisuudessa päällekkäisyys jäykkyyteen, on välttämätöntä luoda lujitusalusta. Voit tehdä tämän käyttämällä metallinen sauva tai pieni poikkileikkaus. Se asetetaan lattialle molempiin suuntiin - pituuteen ja leveyteen, liitosjohdon kierteen leikkauspisteessä. On erittäin tärkeää, että sauvat leikkaavat oikeaan kulmaan ja muodostavat näin verkon.


Kun luodut betonilaatat on yhdistetty perinteisiin verho seiniin, lujitustangot jäävät suoraan, leikkaamalla ne mahdollisimman lähelle pystyrakennetta. Samanaikaisesti varren tulee olla noin 5-10 senttimetriä laakerin seinämille, joiden päät on taivutettava kohtisuoraan lattiaan nähden. Tämä on välttämätöntä, jotta monoliittisella levyllä on ylimääräinen tuki, mikä vähentää puupohjan ja metallipalkkien kuormitusta.

Tällaisen betonilaatan vähimmäispaksuus on 10-12 cm. Lisäksi laattaalueen koko ei saa olla yli 1-2 mm. Siksi liuoksen kaatamisen yhteydessä on tarpeen käyttää erityisiä kiinnityslaitteita, kuten muovipuristimia.

Mutta on vielä tarkoituksenmukaisempaa käyttää erityisiä kuiva-rakennusseoksia, jotka kuuluvat itse tasoittavia itsetasaava lattiat.

Ensinnäkin se on hyvin yksinkertainen - tällaisten sävellysten tekeminen ei vaadi erityisiä taitoja, vaan vain vaivata ratkaisu oikein omiin käsiisi tarkkailemalla tarkasti veden ja kuivan komponentin suhdetta.

Toiseksi nämä keinot ovat ominaisia ​​paljon nopeammin kovettumiselta - jos voit aloittaa kävelemisen betonipinnalla vain 21 päivää sen kaatamisen jälkeen, se riittää kokonaan kovettamaan 1-3 päivää itsestään tasoitetulla kerroksella.

Kolmanneksi itsetasaava lattia ei vaadi lisäkäsittelyä, koska se on sinänsä valmiina päällystetty minkä tahansa luokan lattiamateriaaleille - laatat, matto tai linoleumi.

 • Edellytykset monoliitin kaatamiseksi
 • Muottien asennus
  • Kotelo telineissä
 • Vahvikotelon asennus
 • Miten kaadetaan betonia

Laatan täyttäminen omin käsin on toiminto, jonka lähes jokaisen oman talonrakentajan on suoritettava. Huolimatta siitä, että työ on aikaa vievää, laitteen vastaanottamisen jälkeen:

 • katon tasainen pinta, jossa ei ole saumoja;
 • minkä tahansa kokoonpanon ja paksuuden levy;
 • kestävä levy, joka kestää suuria kuormituksia ja vahvistaa talon yleistä rakennetta.

Edellytykset monoliitin kaatamiseksi

On huomattava, että betonilattia voidaan tehdä vain rakennuksissa, joissa on vahvat seinät. Sen kaataminen taloja, joissa on puiset seinät, ei voida hyväksyä, ja rakennuksissa, joissa on kevyiden materiaalien väliseinät, monoliittinen laatta voidaan kaataa vasta sen jälkeen, kun sen alle on lisätty teräs- tai teräsbetonipylväitä. Lisäksi tällaisten kohteiden rakennukset olisi rakennettava vakaalle alustalle ja vankalle pohjalle. Jos rakennus, jota rakennat, ei täytä näitä ehtoja, sinun tulisi kieltäytyä täyttämästä lattialaatta betonilla.

Takaisin sisällysluetteloon

Muottien asennus

Ennen kaatamista katon väliin, kellarin yläpuolelle, ullakolle, jne. sinun täytyy rakentaa luotettavaa muottirakennetta, joka kestää runsaasti kaadettua betonia. Sen jälkeen, kun se jähmettyy, monoliitin paino jaetaan seinille, joihin se lepää. Lisäksi laatan lujuus antaa liitoksia, mutta se ei voi pitää nestemäistä liuosta.

Niinpä betonointipaikat on jaettu kolmeen vaiheeseen:

 1. Muottien asennus.
 2. Lujittavan hilan rakentaminen.
 3. Juotto ratkaisu.

On välttämätöntä aloittaa muottipesän asentaminen, koska se on tarpeen tasasuuntautumaan vaakasuoraan, ja se on vaikeaa ja joissakin mahdolli- sissa mahdotonta tehdä sen jälkeen, kun vahvistus on tehty.

Betonipaikan muotti on monimutkainen rakenne, jota on vaikea asentaa yksin. Ensinnäkin sinun pitäisi puhua laitteen kevyemmästä versiosta, jonka rakentaja pystyy käsittelemään omasta. Tällainen muotti voidaan asentaa vain huoneisiin, joissa on pieni alue, jossa telineitä ei tarvita tukemaan sen keskiosaa tai yksi rivi riittää. Tämä muotti voidaan järjestää huoneisiin, joissa seinien välinen etäisyys ei ylitä 3 metriä.

Sen rakentaminen edellyttää:

 • palkit 50x100 mm;
 • tangot 50x150 mm;
 • ankkuriruuveja tai pultteja 10x100 mm;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • kosteutta kestävä vaneri, jonka paksuus on 18-22 mm;
 • paksu muovikalvo;
 • vesitaso;
 • kiekko johto liidulla;
 • mittanauha;
 • punssi;
 • pora ruuvimeisseli;
 • palapelin.

Huomaa, että kummankin tasolistan tasot asetetaan reunaan. Pituussuuntainen (50x100) asennetaan kahteen vastakkaiseen (ja pitempään) seinään ja poikittain (50x150) päällekkäin. Kun mittaat, ota huomioon, että etäisyys (c) pitkittäisistä palkkeista kattoon lasketaan kaavalla: c = a + b (a on poikittaisen palkin leveys, b on vanerin paksuus).

Seinien vaaka-alueen määrittämiseksi käytä tasoa, johtoa ja liitua. Poraa reikiä pitkittäispalkkeihin ankkureille. Aseta niiden väliin - 50 cm. Merkitse seinät ja poraa niihin reikiä. Kiinnitä palkit. Aseta hyppyjä niihin 0,5 metrin etäisyydelle toisistaan. Tarkista lisäksi vaakasuoran tason taso ja kiinnitä pitkittäiset ja poikittaiset tankoja itsepetosruuvilla. Peitä laatikko vanerilla.

Takaisin sisällysluetteloon

Kotelo telineissä

Toinen tapa asentaa muotti on kiinnittää se telineisiin. Niille voidaan käyttää palkkeja, joiden poikkileikkaus on vähintään 100 x 100 mm. Tosi, horisontaalin tarkka poistaminen käytettäessä tällaisia ​​tukia on vaikeaa. Lisäksi näitä telineitä on vahvistettava edelleen hammasrattailla, joiden pitäisi liittää naapurisolattian ala- ja yläosat niin, että ne ovat vakaassa tasapainossa. Se on aivan toinen asia, kun jalustoihin asennettavia korkeussäädettäviä telineitä käytetään tukina. Jos mahdollista, laske nämä laitteet.

Asennus suoritetaan seuraavasti:

 1. Tukien ääriryhmät asennetaan 20 cm: n etäisyydelle pitemmistä seinistä.
 2. Pituusrivien välinen etäisyys - 1 m.
 3. Rivien välinen etäisyys (pituussuuntaiset palkit) - enintään 2 m.
 4. Räkit ovat linjassa pystysuorassa ja yläpäissä.
 5. Palkit asetetaan ja kiinnitetään niihin.
 6. Ristitangot on asennettu ja kiinnitetty korkeintaan 50 cm: n välein.
 7. Taso tarkistaa vanerin vaakasuoran asennon. Tarvittaessa telineiden korkeus kalibroidaan.
 8. Asennettu vaneri.

Nyt on välttämätöntä muovataulan sivut ruuveilla. Sivusuojien optimaalinen korkeus on päällekkäisyyden paksuus. Sen pituuden on oltava 1/30 (pitkä seinien välinen etäisyys), mutta se ei saa olla ohuempi kuin 15 cm. Älä unohda asentaa aidat paikkoihin, joissa on aukkoja.

Maton pohjassa on vesitiiviys. Kiitos hänelle, vesi betoniasennuksen aikana ei vuotaa nivelten läpi, ja katto on tasaisempi. On huomattava, että ohut polyeteeni ei sovellu vedenpitävyyden rooliin. Kaatamisen aikana se siirtyy, mikä aiheuttaa tarpeettomia väärinkäytöksiä kattoon. Sinun on käytettävä paksua kalvo- tai bitumitelamateriaalia.

Takaisin sisällysluetteloon

Vahvikotelon asennus

Kun rakennat katon omilla käsilläsi, älä unohda kielekkeen vahvistamista ilman, että sen toiminta on mahdotonta. Kehyksen luomiseen käytetään:

 • luokan A3 vahvistuspalkit, joiden paksuus on 8-16 mm;
 • sitova lanka vahvistusliitokselle.

Korkeudeltaan vähintään 1,5 cm: n etäisyydellä muotista, kehyksen ensimmäinen kerros heiluu. Solujen koko on korkeintaan 20 x 20 cm. On toivottavaa, että kunkin sauvan pituus riittää seinämästä seinään. Jos ankkuri on lyhyt, niin 2 tankoa yhdistetään päällekkäisyydellä, joka ylittää niiden halkaisijan 40 kertaa.

Kehys heikkenee, jos lyhyiden sauvien liitosten sijainti vierekkäisissä riveissä on samansuuntainen. On varmistettava, että nivelet erotetaan mahdollisimman paljon toisistaan. Vavat sauvat ovat sallittuja vain siinä paikassa, jossa aukko on sijoitettu kattoon. Muuten raudoituksen tulisi rajautua tulevan reiän reunaan. Kehyksen muiden reunojen alla on oltava tukirakenteet. Monoliittisen laattakehyksen toinen kerros asetetaan samalla tavalla. Se sijaitsee tietyn korkeuden yläpuolella, mutta ristikko on syvennettävä betonin paksuuteen 1,5 - 2 cm: n syvyydessä.

On sanottava, että teräsputket, jotka on sijoitettu yhdensuuntaisesti toisiinsa kahden kehyksen kesken, helpottavat monoliittisen lattialevyn painoa. Niiden poikkileikkaus riippuu verkkojen välisestä etäisyydestä. Jos putken molemmat päät on tuettu seinille, rakenne saa lisää jäykkyyttä. Putket eivät saa päätyä muottipesän sivureunoihin. Kehykseen ei tarvitse käyttää uusia tuotteita.

Takaisin sisällysluetteloon

Miten kaadetaan betonia

Enemmän nestemäistä betonia käytetään täyttämään ensimmäinen kerros. Sen pitäisi levitä vain hieman paremmin, mutta sen ei pitäisi missään tapauksessa olla kerrottu. Tätä liuosta käytetään kaatamaan niin, että betoni on tasaisesti jakautunut koko valupinnan päälle.

Sen jälkeen voit aloittaa monoliittisen päällekkäisyyden kaatamisen. Tätä varten valmistetaan liuos, jonka paksuus vastaa hapan kermaa. Betoni kaadetaan pinnan päälle tasaisesti estämään suuremman kuormituksen mihinkään muottiosan osaan. Betonirakennettaessa on tarpeen värähtyä hieman tiivistämiseen ja vapautumiseen ilmatyynyistä (jos ei ole erikoistyökalua, käytä hakkuria tai lapio). Jätä yläkerros 2-3 cm: n paksuiseksi ja pidä tauko 1-2 vuorokautta.

Kiitos palautteestasi.

Luotettavan (mutta ei aina suositeltavan) vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muunnos on monoliittinen päällekkäisyys. Se on valmistettu betonista ja vahvistuksesta. Laitteen monoliittisen päällekkäisyyden säännöt luetaan tässä artikkelissa.

Missä tapauksissa tarvitaan monoliittista päällekkäisyyttä.

Monoliittinen teräsbetonilattia on luotettavin, mutta myös kaikkien aikojen kallein vaihtoehto. Siksi on tarpeen määrittää laitteen käyttökelpoisuuden kriteerit.

1. Esivalmistettujen betonilaattojen toimituksen / asennuksen mahdottomuus muiden vaihtoehtojen (puu, kevyt Terriva jne.) Tietoisen epäämisen vuoksi.

2. Sisäpuolisten seinien "epäonnistunut" järjestely, joka ei salli riittävän määrän sarja-aluslaattojen laajentamista (toisin sanoen tarvitaan paljon monoliittiosia). Nostureiden ja muottien kustannukset eivät ole järkeviä. Tällöin on parempi mennä suoraan monoliittiin.

3. Huonot toimintaolosuhteet. Erittäin suuret kuormat, erittäin korkeat kosteusarvot, joita ei ole täysin ratkaistu vedeneristämällä (auton pesu, uima-altaat jne.). Nykyaikaisia ​​lattialaatoja on yleensä esijännitetty ja teräskaapeleita käytetään vahvikkeena. Niiden osuus erittäin suuresta vetolujuudesta on hyvin pieni. Tällaiset levyt ovat erittäin alttiita syövyttäville prosesseille ja niille on tunnusomaista tuhoamisen hauras, ei muovaus.

4. Yhdistämällä päällekkäisyydet monoliittisen hihnan funktiona. Esivalmistettujen betonilaattojen tukeminen suoraan kevyille tiilimuotteille ei yleensä ole sallittua. Laitteen on oltava monoliittinen vyö. Tapauksissa, joissa hihnan ja esivalmisteen laatan kustannukset ovat samat tai jotka ylittävät monoliitin hinnan, on suositeltavaa jäädä siihen. Kun lepää se kytkimellä, jonka syvyys on yhtä suuri kuin hihnan leveys, jälkimmäisen laitetta ei yleensä tarvita. Poikkeus voi olla vaikea maasto-olosuhteet - tyypin 2 sakkaus, seisminen toiminta, karstedness jne.

Monoliittisen päällekkäisyyden vaaditun paksuuden määrittäminen.

Taivutetuille levyelementeille vuosikymmenten kokemus betoniteräsrakenteiden käytöstä paksuuden ja tilavuuden suhteen arvo on kokeellisesti määritetty. Lattialevyille se on 1/30. Toisin sanoen 6 metrin välein optimaalinen paksuus on 200 mm, 4,5 mm - 150 mm.

Understatement tai päinvastoin, hyväksytyn paksuuden suureneminen on mahdollista lattian vaaditun kuormituksen perusteella. Alhaisissa kuormissa (tämä sisältää yksityisen rakentamisen), on mahdollista vähentää paksuutta 10-15%.

ALV päällekkäin.

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen yleisten periaatteiden määrittämiseksi on ymmärrettävä työn työn typologia analysoimalla rasitusrasitustilaa (arvonlisävero). Kaikkein kätevä tapa tehdä tämä on nykyaikaisten ohjelmistojärjestelmien avulla.

Harkitse kaksi koteloa - vapaata (saranoitu) laakerilevy seinälle ja kiinnitä. Levyn paksuus 150mm, kuorma 600kg / m2, levyn koko 4,5x4,5m.

Taipuminen samoissa olosuhteissa kiristyslevyyn (vasen) ja saranoitu (oikea).

Ero Mh: n hetkien aikana.

Muiden Mu.

Ero valintaan yläraudoituksessa X.

Ero valinnassa ylemmässä raudoituksessa U: ssa.

Alemman vahvistuksen valinta X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta Y.: ssa

Rajatilanteet (laakerin luonne) mallinnetaan asettamalla vastaavat linkit tukisolmuihin (merkitty sinisellä). Lineaarinen siirtymä on kielletty kääntyvästä tuesta ja myös kääntymisestä puristusta varten.

Kuten kaavioista voidaan nähdä, puristettaessa tukialueen toiminta ja levyn keskialue eroavat huomattavasti. Todellisessa elämässä minkä tahansa raudoitetun betonin (esivalmistetut tai monoliittiset) elementit ovat ainakin osittain kiinnitetty muurausrakenteeseen. Tämä vivahde on tärkeä vahvistavan rakenteen luonteen määrittämisessä.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen - miksi vahvistusta lisätään päällekkäin? Pitkittäinen ja poikittainen vahvistus.

Betoni toimii hyvin kompressoimalla. Armature - vetolujuus. Yhdistämällä nämä kaksi elementtiä saamme komposiittimateriaalin, raudoitetun betonin, joka käyttää kunkin komponentin vahvuuksia. Lujitettavuus on luonnollisesti asennettava betonialueelle ja vedettävä vetovoimat. Tällaista vahvistamista kutsutaan pituussuuntaiseksi tai työskentelyksi. Sen on oltava hyvä tartunta betoniin, muuten se ei pysty siirtämään kuormaa sille. Käytössä olevan raudoituksen yhteydessä käytetään tankoja säännöllisesti. Ne on nimetty A-III: n mukaan (vanhan GOST: n mukaan) tai A400: n mukaan (uuden mukaan).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys on vahvistuspituus. Lattialle yleensä oletetaan olevan 150 tai 200 mm.
Tukivyöhykkeen puristuksessa syntyy tukeva momentti, joka muodostaa vetovoiman ylemmässä vyöhykkeessä. Siksi monoliittisten kattojen työraudoitus sijoitetaan sekä betonin ylä- että alempaan vyöhykkeeseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aluslevyn keskiosaan ja sen yläreunaan (sekä sisäisten, väliseinien / -pylväiden tukemiseen, jos sellainen on olemassa), jolloin suurimpia rasituksia esiintyy.

Ylärautaa vaaditun asennon varmistamiseksi betonitoiminnan aikana käytetään poikittaista vahviketta, joka on sijoitettu pystysuoraan. Se voi olla tukikehysten tai taivutettujen osien muodossa. Kevyimmillä levyillä ne toimivat rakentavasti. Suurilla kuormituksilla poikittainen vahvike liittyy työhön, mikä estää delaminoitumisen (levyn krakkaus).

Laattojen yksityisessä rakenteessa poikittainen vahvistus toimii tavallisesti puhtaasti rakentavana toiminnaksi, jolloin tukeva poikittaisvoima ("leikkausvoima") tuntuu betonilla. Poikkeuksena on pistetuki - telineet (sarakkeet). Tässä tapauksessa sinun on laskettava poikittainen vahvistus tukivyöhykkeellä. Poikittainen vahvike on yleensä varustettu sileällä profiililla. Se on merkitty AI: llä tai A240: llä.

Yläraudoituksen ylläpitämiseksi betonitoiminnan aikana taipuneet U-muotoiset osat ovat yleisimpiä.

Täytä katto betonilla.

Monoliittisen päällekkäisyyden esimerkin laskeminen. Mitä vaaditaan raudoituksen halkaisijaksi monoliittiselle päällekkäisyydelle.

Vaadittavan vahvistuksen manuaalinen laskeminen on hieman hankalaa. Tämä pätee erityisesti deflektion määrittelyyn, kun otetaan huomioon halkeamien aukot (normit mahdollistavat halkeamien muodostumisen venytetyssä betonivyöhykkeessä tiukasti säädellyllä aukon leveydellä - ne ovat täysin näkymättömiä, puhumme millimetrin jakeista). On helpompaa simuloida useita tyypillisiä tilanteita ohjelmistopaketissa, joka suorittaa laskelmat tiukasti sovellettavien rakennuskoodien mukaisesti.

Seuraavat kuormat otetaan huomioon:

 1. Raudoitetun betonin oma paino, jonka laskennallinen arvo on 2750 kg / m3 (sääntelypainolla 2500 kg / m3).
 2. Lattiarakenteen paino on 150 kg / m2.
 3. Osapaino (keskimäärin) 150 kg / m2.

Yleiskatsaus suunnitteluun.

Levyjen muodonmuutos kuormituksen aikana.

Muistomerkki Mu.

Tontti hetkeistä Mh.

Yläraudoituksen valinta X: ssä.

U: n yläraudan valinta

Alareunan vahvistaminen X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta W: n mukaan.

Kaavojen oletettiin olevan 4,5 ja 6 m. Pitkittäinen vahvistus määritellään lujitusluokalla A-III, betoniluokalla B25, suojakerroksella 20 mm. Koska seinämien laatan tukialueen mallia ei ole mallinnettu, äärilevyjen vahvistamisen tulokset voidaan jättää huomioimatta (ohjelmien vakiomuutos laskentamenetelmää käyttäen).

Kiinnitä huomiota momentin arvojen purskeiden tiukkaan vastaavuuteen vaaditun vahvistuksen purskeilla.

Laskelmien mukaan on mahdollista suositella 150 mm: n paksuinen monoliittinen katto yksityisten talojen lattioille 4,5 m: n ja 200 mm: n ja 6 m: n välillä. Yli 6 metrin ylittyminen ei ole toivottavaa. Vahvikkeen halkaisija ei riipu pelkästään kuormituksesta vaan myös levyn paksuudesta. Asennukset, joiden läpimitta on 12 mm ja asennus 200 mm, ovat usein huomattavia. Voit yleensä päästä 8 mm: llä 150 mm: n tai 10 mm: n korkeudella, jonka pitch on 200 mm. Jopa tämä vahvistaminen tuskin toimii raja. Hyötykuorma on 300kg / m2 - asunnossa, joka voi muodostaa ehkä suuren kaappin, joka on täysin täynnä kirjoja. Asuinrakennusten todellinen kuormitus on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi.

Lujituksen vaadittu kokonaismäärä on helppo määrittää riippuen 80 kg / m3 keskimääräisestä lujituksen painotuskertoimesta. Toisin sanoen 50m2: n päällekkäisyyteen, jonka paksuus on 20cm (0,2m), tarvitset 50 * 0,2 * 80 = 800kg raudoitusta (noin).

Konkreettisten tai huomattavampien kuormien ja katkelmien läsnä ollessa tässä artikkelissa ilmoitettua vahvikkeen läpimittaa ja etäisyyttä ei voida käyttää monoliittisen päällekkäisyyden laitteeseen, joten vastaavia arvoja varten tarvitaan laskenta.