Betoni betonista matalissa lämpötiloissa

Spesifisyys ja usein rakennusongelma ovat kausivaihtelu - talvella on mahdotonta tuottaa monenlaisia ​​töitä. Betonointia pidetään kriittisin menetelmin alhaisissa lämpötiloissa. Kun otetaan huomioon tällaisten töiden vastuu, varsinkin kun kaatetaan säätiöitä, kehittäjän tulisi olla hyvin tietoinen siitä, miten kaatetaan betonia, kuinka alhaiset lämpötilat vaikuttavat betoniseoksen kovettumisprosessiin ja mitä ongelmia tästä voi syntyä. Kerromme, millä lämpötilalla on mahdollista kaataa betonia, miten betonia voidaan valuttaa oikein, onko betonia minimaalisessa lämpötilassa mahdollista tehdä, ja mitä konkreettista kovettumista on tehtävä tällaisissa olosuhteissa.

Kuinka lämpötila vaikuttaa betonin kovettumiseen?

Betonimassan komponenteista kovettumisprosessissa betonikiven muodostumiseen liittyy sementti ja vesi. Aggregaatit (hiekka, sora, murskatut kivet) yhdistyvät yhteen kompleksiksi sementtimaidon kovettumisen välillä niiden välillä - veden ja sementin seoksesta. Kiteytyminen tapahtuu, kun sementtihiukkaset hydratoivat vedellä. Vesimolekyylit sitoutuvat sementtiin kiteisen massan muodostamiseksi, ts. asteittainen karkaisu tapahtuu veden menetyksen takia.

Prosessin suunta on kehästä kiven keskelle ja itse prosessi tapahtuu tietyin rajoituksin. Jotkin prosessin ominaisuudet eri olosuhteissa:

 • Jos betonin kovettumislämpötila on +15 - + 25ºС, muottiin kaadettu betoni saavuttaa maksimaalisen rakenteellisen lujuuden 28 vuorokaudessa. Ensimmäisen viikon aikana normaaleissa olosuhteissa betoniseos saa jopa 70% suunnitteluarvosta. mikä tärkeintä betonin tavanomaiselle kovettumiselle muutaman ensimmäisen päivän kuluttua kaatamisesta. Tänä aikana normaalin kosteuden on oltava kosteutta. Tätä varten betonin pinta peitetään PVC-kalvolla tai märällä purkauksella.
 • Jos väliaineen lämpötila putoaa +5 °, kivenmuodostus hidastuu puoleen, ts. noin kahden kuukauden aikana voidaan laskea betonin vakioteho.
 • Kovettuminen pysähtyy kokonaan 0 °: ssa - veden jäätymispiste. Alhaisemmissa lämpötiloissa betonirakenteen vesi jäätyy. Jos tässä vaiheessa betonin kriittinen lujuus on jo saavutettu, kovettuminen jatkuu loppuun asti sulatuksen jälkeen. Betonin kriittinen lujuus luonnehtii hetkeä, jolloin seoksen kovettuminen saavutetaan siinä määrin, että prosessin suotuisa tulos on jo varmistettu. Normaalilämpötilassa kriittinen lujuus tapahtuu päivässä betonin kaatamisen jälkeen. Tämä kynnys riippuu myös sementtiseosten brändistä korkealaatuisilla sementillä, joiden kriittinen vahvuus on vain neljäsosa koko standardista.
Betonin kovettumisen riippuvuus lämpötilaan
 • Jos betonin lujuus ennen jäätymistä on vähemmän kriittinen, monoliitin sisällä oleva jäätymisvesi laajenee ja repeytyy, mikä lisää kiven huokoisuutta. Tällainen monoliitti menettää voimaa, kulkee veden - käyttöikä vähenee ja betonisoituminen usein on tehtävä uudestaan.
Peittää konkreettisesti talven talteenoton teknologian rikkomisen vuoksi

Betoni kaatuu talviolosuhteisiin

Tarvittavat edellytykset betonointia varten talvella on kuvattu edellä - tärkeintä on varmistaa seoksen riittävä lämpötila kovettumisen aikana. Tietyn menetelmän valinta riippuu kohteen erityisestä työstä ja luonteesta. Esimerkiksi, jos ei ole mahdollista tarjota betonin lämmitystä, ja säätiö on pieni, teippityypin sijaan voit järjestää tylsistyneen.

Kaikki toimenpiteet, joilla varmistetaan luotettava betonointi talviolosuhteissa, voidaan jakaa seuraavasti:

 • Lämmitetty betoniseos ennen polttamista.
 • Ulkopuolinen hoito betoniseoksesta kaadettiin muottiin.
 • Kaadetun betonipainon lämpötilan lisääminen sähkölämmityksellä.
 • Lisätään modifioijia betoniseokseen, mikä nopeuttaa veden kovettumista tai siirtymistä veden kiteytymiseen.

Talven talteenoton menetelmän lopullinen valinta riippuu monista tekijöistä. Esimerkiksi, jos esilämmitettyä seosta ei ole mahdollista toimittaa esineeseen suuren määrän betonituotannon vuoksi, ei ole syytä harkita tätä vaihtoehtoa. Lisäksi usein sivustoa ei ole sähköistetty tai virtalähde on rajoitettu. Erityisen tärkeä on luotettava sääennuste kovettumisajalle. Jos verrataan kunkin ehdotetun menetelmän kustannuksia, suurin talousarvio on viimeinen vaihtoehto - lisäämällä erityisiä lisäaineita konkreettiseen sekoitukseen. Lyhyesti tarkastella jokaista menetelmää.

Seoksen kuumentaminen valmistuksen aikana

Menetelmä koostuu seoksen komponenttien esilämmityksestä (sementtiä lukuun ottamatta) siten, että seoksen asentamisen aikana lämpötila on 35-40 o C. Hiekka ja sora kuumenee noin 60 o C: seen, vettä jopa 90 o C: seen. Sementti asetetaan etukäteen lämmitettyyn huoneeseen ja lämmitetään huoneenlämpötilaan. On mahdotonta lämmittää sementtiä - se peruuttaa peruuttamattomasti toimintansa ja tulee yksinkertaisesti käyttökelvottomaksi!

Sekoitusta varten voidaan käyttää sekoittimia lämmittimen kanssa tai ilman. Suurilla rakennuskohteilla aggregaatteja voidaan kuumentaa erityisissä kuivausuunissa. Yksityinen kehittäjä voi käyttää kuumaa ilmaa lämmityspistoolista tai lämpöä ilmakanavasta siirrettyä uunista.

Rumpukuivaaja raunioille ja hiekalle

Talvella betonilla on teknisiä ominaisuuksia. Vesi kaadetaan sekoittimeen, murskattu kivi ja hiekka lisätään siihen, ja vasta sitten sementti. Seosta vaivataan hyvin varovasti, kolmannen kerran pidempään kuin tavallisesti.

Lämmitystyöt valun jälkeen

Menetelmä on erityisen tärkeä lämmön säilymisen jälkeen lämmitetyn seoksen asettamisen jälkeen. Eri menetelmiä voidaan käyttää:

 • Suurten rakennustyömailla käytetään sähkölämmitystyynyjä, jotka sijoitetaan kaadettuun betoniin ja sisällytetään verkkoon. Tapa on kallis - tällaisen maton kustannukset ovat 2500 ruplaa neliömetriä kohden.
 • Betonin kaataminen yksittäisten rakenteiden negatiivisissa lämpötiloissa voi liittyä lämmittämiseen kaiken, mitä on käsillä: vanhoja vaatteita, olkasaaleja jne. Usein tyytyväinen ns. "Kasvihuoneet" - eräänlainen kasvihuoneet kaadetun betonin yli, joka syötetään lämminilmaa uunista, lämmittimestä jne. Betonin pinta, joka on välttämättä kostutettu. Betonin pinta voidaan peittää myös folioilla, sahanpurulla, turpeella ja jopa lumella.
 • Betonipäällysteitä nollapisteen lämpötiloissa voidaan lämmittää infrapunasäteilijöillä betonin suuntaavaan lämmitykseen. Virtaus säädellään alumiinijohtimilla. Menetelmä on kallis, koska lamput ja virrankulutus ovat suuria.
Lämpöeristys kaatamisen jälkeen termos

Asennetun betonin sähköinen lämmitys

Tällaisia ​​menetelmiä käytetään yleensä teollisessa rakentamisessa. Niiden toteuttamiseksi tarvitsemme riittävän sähkövoiman ja sähköasentajan, jolla on vakava ammatillinen koulutus. Sähkölämmitys voi olla:

 • Läpikulku - kun betonin massa lämmitetään sisäpuolelta muottien sisällä virtaavien virtojen avulla varret tai jousielektrodit pitkin. Elektrodien asettelu ja kuormitus on laskettava tarkasti. Betonin massa toimii tässä tapauksessa vastustuslähteenä.
 • Perifeerinen - kun siirtää lämpöä lähteistä teippielektrodeihin, jotka on kiinnitetty muottiin (teräsnauha tai -levy). Tehokas lämmitys annetaan noin 0,2 m: n syvyyteen, mutta syvemmällä lämpöllä tulee vaikutusta lujuuskriteereihin.

Menetelmiä käytetään pienen vahvistushäkkeen kanssa tai ilman sitä lainkaan. Paksulla vahvistusverkolla virtaukset ovat lähellä sitä ja järjestelmä ei toimi tai se ei toimi tasaisesti. Sen jälkeen, kun seos kovettuu, elektrodit pysyvät monoliitin sisällä ikuisesti.

Yleisen menetelmän voidaan katsoa olevan lämmityskaapelin käyttö. Tällaista erikoisjohdinta voidaan käyttää kaikissa malleissa riippumatta vahvistamisen taajuudesta.

Betonikaapelin sisäinen lämmitys

Betoniyhdisteet

Taloudellisesti elinkelpoinen menetelmä. Usein käytetään yhdessä erilaisten lämmitysmenetelmien kanssa, lisää niiden tehokkuutta ja pienentävät kustannuksia. Tietyissä olosuhteissa sitä voidaan käyttää ilman lämpenemistä. Lisättyjen betonien lisäaineet nolla-lämpötiloissa voidaan jakaa seuraavasti:

 • Veden jäätymispisteen lasku liuoksessa.

Edistää kiteytymistä alhaisissa lämpötiloissa. Käytetään kalsium-, natrium- tai kaliumsuoloja. Yleisin reagenssi on kaliumkatoa.

 • Kasvava kovettumisnopeus.

Tällaisia ​​reagensseja ovat kalium, kalsiumsuolojen urean, kalsiumnitriitin jne. Seokset.

Lisäaineita nestemäisessä betonissa alilämpöisissä lämpötiloissa lisätään 2-15 painoprosenttia sementtiä seoksessa. Joten kun betonin suunnittelulämpötila - 10 o C - 15 o C vaatii kaliumia 10 painoprosenttia sementtiä ja lämpötilassa - 21 o C - 25 o C - 15 painoprosentin sementtiä kohden.

Potash on suosittu lisäaine talven betonisoitumiselle.

Talvella betonoitumisen edut

Betonin asentaminen ja ylläpito alhaisissa lämpötiloissa venäläisissä olosuhteissa on usein tarpeen. Monien alueiden asukkaat voivat luottaa vain muutaman kuukauden kuluttua vuodessa, jolloin betoni voidaan laittaa ilman erityisiä kovettumisolosuhteita. Ei ole järkevää lykätä työtä 7-8 kuukaudeksi, joten tietäminen siitä, miten oikea kaada betonia huurteeseen ja saavuttaa normaali kovettuminen meidän olosuhteissa on luonnollista. Talvella betonoinnissa on selviä etuja:

 • Talvella jäädytettyä maata voidaan käyttää kestävinä muottirakenteena, koska se on kova, ei murene eikä vaadi vahvistamista.
 • Talvella rakennusmateriaalien kustannukset putoavat voimakkaasti, joten rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.
 • Useimmat rakennustyöt ovat työttömyydeltään odottamassa kauden, joten on mahdollista sopia työstä ajo-olosuhteissa.


Prosessin alhaista nopeutta voidaan pitää negatiivisena tekijänä, mutta mitään ei voida muuttaa tässä - alhaisissa lämpötiloissa vallitsevan betonivalmisteen tekniikalla on omat lakinsa: betonin vastaanottaminen säätöön (tai kerrokseen) on oltava jatkuva, "Kylmät saumat" suljetaan pois. Muussa tapauksessa on tärkeää valita paras betonitusmenetelmä ja noudattaa täsmälleen säädetyn seoksen hoitotekniikan vaatimuksia.

Betonin betoninen nolla-lämpötilassa: ominaisuudet ja työn suorituskyky

Betonivalmistus on olennainen osa useimpia rakennustöitä. Kuten tiedätte, korjaus- ja rakennustöiden ihanteellinen aika on lämmin kausi ja betonin kaataminen ei ole poikkeus tästä säännöstä. Kuitenkin mitä tehdä niille, jotka päättivät jatkaa rakentamista huolimatta huurista säästä?

Betonin johtaminen nollapisteen lämpötilaan on useimmiten vasta-aiheinen SNiP-standardien kanssa, koska äärimmäinen kylmä ei täysin polymeroi nestemäisiä yhdisteitä. Mutta joissakin tapauksissa olosuhteet ovat sellaiset, että betonia on kaadettava, ei väliä mitä. Ja kysymys on täysin luonnollinen, onko mahdollista upottaa betonia nollan alapuolisissa lämpötiloissa?

Säätiön muodostuminen talvikaudella: kuva

Alueille, joilla ei ole lämpimää kausia tai tilanteita, joissa talvenrakentaminen on elintärkeää, on olemassa useita teknisiä ratkaisuja, joiden avulla voidaan muodostaa betonirakenteita uhraamatta laatua. Tässä artikkelissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten kaadetaan betonia nollan alapuolisissa lämpötiloissa.

Betonin kaataminen

Sementtiseoksen kaataminen

Nolla-lämpötilassa sementtilaastin neste jäätyy ja jääkiteet rikkovat betonin kiderakennetta heikentäen siten tulevan rakenteen lujuutta. Sulatuksen jälkeen sidosten rakenne ei palaudu, ja rakentaminen menettää merkittävän osan vahvuuspotentiaalista täydelliseen tuhoamiseen saakka.

Nolla-lämpötilan suoran vaikutuksen betonirakenteeseen on sallittu vasta sen jälkeen, kun se hankkii vaaditun määrän lujuutta, jäätymisvastusta jne. Rakennustekniikassa tätä arvoa kutsutaan kriittisen voimakkuuden kynnykseksi - sen voittamisen jälkeen pakkas ei vaikuta haitallisesti betonirakenteen rakenteeseen.

Kriittisen lujuuden kynnys määräytyy betoniliuoksen merkin mukaan. Standardi sementtiseos M400 tulee saavuttaa vähintään 30% sen enimmäisvoimasta ja sitä alhaisemmaksi betoniluvuudelta, sitä korkeampi on betonirakenteen lujuuden prosenttiosuus.

Betonin sironta jäätymisen jälkeen

Ennen betonin lisäämistä nollan alapuolelle, on välttämätöntä luoda olosuhteet, jotka estävät sen jäätymisen. On olemassa useita tekniikoita, jotka auttavat luomaan tai ylläpitämään lämpötilaa, joka tarvitaan kriittisen voimakkuuden kynnyksen voittamiseksi.

Niistä ovat seuraavat:

 • Lämmitetty seos. Ennen betonin kaatamista miinuslämpötilassa liuos kuumennetaan tiettyyn tilaan, mikä mahdollistaa sen, että se voittaa kriittisen voimakkuuden, kun se jäähtyy;
 • Sisäinen lämmitys. Positiivisen lämpötilan säilyttäminen betoniteräsrakenteissa voi olla sisäisen sähkölämmityksen kautta, joka suoritetaan sähkön ja metallikomponenttien avulla.
 • Ulkoinen lämmitys. Kriittisen voimakkuuden saavuttamiseksi tarvittava lämpötila saadaan aikaan käyttäen betonin ulkoista höyryä tai sähkölämmitystä;
 • Lämmöneristys. Betoni voidaan kaataa miinus 5 asteeseen hyvin eristetyn muottien avulla, joka ei vapauta sisäpuolelta lämpöä ja sallii kylmän tunkeutumisen sisään;
 • Erityisten lisäaineiden käyttö, jotka estävät veden jäätymisen.

Jokaisella näistä tekniikoista on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon antaessaan heille haluamansa. Tarkastele edellä mainittuja vaihtoehtoja tarkemmin.

Lämmitys-seos

Betoniliuos sekoitetaan kuumennettuun veteen, jonka lämpötila voi olla 60 - 90 astetta. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää vain, jos ympäristön lämpötila ei laske - 15 astetta. Tämä seikka olisi otettava huomioon, jos mietit: "Minkä lämpötilan alapuolella voit kaataa betonia?"

Kaadetaan esilämmitettyä seosta

Erikoisliimat

Sementtiseokseen lisätään erilaisia ​​jäätymissuojaimia, jotka estävät jääkiteiden muodostumisen. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään kalsiumkloridia tai natriumkloridia (pöytäsuolaa), joka voi olla enintään 2% komponenttien kokonaismassasta. Jos lämpötila ei laske alle 15 astetta pakkasella, muokkaavat lisäaineet säästävät suunnittelun jäätymiseltä.

Kiinnitä huomiota!
Huolimatta siitä, että modifioivien osien hinta on melko edullinen - on parasta ostaa tehdasvalmisteita, jotka takaavat tuotteen tekniset ominaisuudet.
Kotitekoiset reseptit, sekoitettu omiin käsiinsä, voivat olla resurssien tuhlausta.

Lämmöneristys

Vaahtomuotti

Jos haluat kaataa säätiön miinuslämpötiloihin, voit tehdä ilman lämmitystä tai kolmannen osapuolen lisäaineita. Riittämätön lämmöneristys on eristettävä arkkilla tai löysällä eristyksellä.

Kun betoniliuos kiteytetään, syntyy lämpöä, joka on melko tarpeeksi kriittisen lujuuden kynnyksen voittamiseksi, jos muotti on koottu termospitoisuuden mukaisesti. Tämä tekniikka ei kuitenkaan ole toivottavaa käyttää liian alhaisissa lämpötiloissa.

Kiinnitä huomiota!
Lämpöeristysmateriaalia voidaan käyttää yhdessä edellä mainittujen tekniikoiden kanssa - näin lisää tehokkuutta.

Sisäinen ja ulkoinen lämmitys

Lämmitetty - yksi parhaista tavoista

Sisäinen lämmitys toteutetaan kytkemällä vaihtovirta vahvistimeen häkistä erityisestä muuntajasta - metallia kuumennetaan ja lämmitetään sementtiseoksella. Ulkoinen lämmitys koostuu erikoistuneesta mobiililaatikosta, joka sisältää lämmityselementtejä, jotka on kytketty höyryllä tai sähköllä.

Tämän tekniikan haitat ovat rakentamisen korkeat kustannukset - vaikuttaa lämmön voimavarojen valtavaan kulutukseen. Tätä tekniikkaa ei myöskään voida käyttää itsenäisesti, koska ilman tarvittavaa tietoa ja laitteita on mahdotonta saavuttaa haluttua vaikutusta.

Etuista tulee huomata, että et voi ajatella kysymystä: "Voitteko kaataa betonia jopa miinusmäärän suhteen?" - betonin lämmitys mahdollistaa valu lämpötilassa -25 astetta.

Oikea lähestymistapa kysymykseen siitä, miten betonia pakataan jäätymislämpötilaan, mahdollistaa laadullisen tuloksen myös haitallisimmissa olosuhteissa. Jatkossa pienten virheiden poisto ja lisäelementtien asentaminen auttavat sinua leikkaamaan betoniteräksestä timanttipiirejä ja timanttiporausaukkoja betoniin. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa.

Betonin lisääminen miinuslämpötilassa

Useimmissa maamme maissa kylmät tai viileät lämpötilat pysyvät yli puoli vuotta. Jos katsomme, että konkreettisessa työssä "talvi" alkaa laskea lämpötila +5 o C, niin "ikkuna" konkreettista työtä varten on hyvin pieni. Kuitenkin sitä voidaan laajentaa ja merkittävästi käyttämällä erilaisia ​​keinoja. Nämä ovat ns. Talvella betonivaluteknologiaa.

Mitä tapahtuu betonissa jäädyttämisen aikana

Normaalissa betonin kovettumisprosessissa kosteus toimii sementtihiukkasten "liimaus" -elementtinä. Kun se menee kiinteään tilaan, kaikki prosessit pysähtyvät.

Mutta tämä ei ole ainoa ongelma. On tunnettua, että jäätymisen aikana veden tilavuus kasvaa noin 9%. Tämän seurauksena betonin massan sisällä muodostuu lisääntynyt paine. Jos sementin jyvät eivät ole vielä saavuttaneet jonkinasteista voimaa ennen tätä kohtaa, ne tuhoutuvat paineella ja tuhoutuvat. Ramerzaniyan jälkeen he eivät saavuta ominaisuuksiaan kokonaan ja betoni ei ole tarpeeksi vahva.

Jotta talven betoni olisi vahva, on tarpeen luoda olosuhteet tai lisäaineet sen ikääntymiselle.

Talvella valettujen perustusten kaataminen on toinen epäsuotuisa hetki. Teräs on erinomainen lämmönjohde ja se edistää lämmön poistamista betonin paksuudesta. Hyvät lämpöä johtavat ominaisuudet, sauvat nopeasti jäähtyvät. Niiden ympärillä vesi jäätyy ensin. Jää työntää betonipartikkeleita, eikä niiden paikassa ole vielä jäätynyttä vettä vielä lämpimistä kerroksista. Se myös jäätyy, työntäen betonia kauemmas. Tämän seurauksena taulukko ei ole enää monoliitti: kehys ei liity betonikiviin. Tällaisen pohjan lujuus sulatuksen ja lopullisen kovettumisen jälkeen on useita kertoja alhaisempi.

Kaikista näistä prosesseista seuraa, että vähemmän vettä irrallisessa tilassa on jäädyttämisen aikana, sitä vähemmän tulee vahvuus. Erilaisilla kokeilla ja laskutoimituksilla määritettiin lujuuden raja-arvot, joilla betoni voidaan jäädyttää. Niitä kutsutaan kriittiseksi voimakkuudeksi. Rakennuksen käytön tyypistä riippuen betoniluokasta ja rakennustarkoituksesta riippuen on odotettava, että jotkut yhdisteet kypsyvät 20%, muille se kestää 100%.

Luotettavuus betonista sen tuotemerkin mukaan

Vahvistettu betoni, jossa ei-rasitettu lujitemuoto (yksityisrakennuksen rakentaminen) on 50%, perustuksille, joihin kohdistuu vaihtoehtoinen sulatus / jäätyminen (kylvyt ja kesämökit ilman lämmitystä) - 70%. Tämän kohdan saavuttamisen jälkeen säätiö voidaan jäädyttää. Sulatuksen jälkeen kaikki sen prosessit jatkuvat. Voimakkuus tässä tapauksessa ei ylitä 6%.

Betonin talteenotto tapoja talvella

Kovettumisprosessin nopeus riippuu liuoksen lämpötilasta. Veden aktiivisuus lisääntyy merkittävästi, ja kovettumisnopeus kasvaa. Siksi kun talvella tehdään konkreettista työtä tai alle +5 o C: n lämpötiloissa, on tärkeää luoda ja ylläpitää tarvittavaa lämmitystapaa. Ikääntyvän liuoksen optimaalinen lämpötila on +20 o C: sta +30 o C: aan. Tätä varten on useita tapoja:

 • liuosta kuumennetaan;
 • muottien eristäminen;
 • käytä lisäaineita ja lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja / tai laskevat veden jäätymispistettä;
 • lämmittää jo täytetty betonipaino.

Kaikki nämä menetelmät toimivat hyvin. Niitä käytetään yksinään tai yhdistelmänä.

Talvikauden täyttäminen on lämmitettyä ratkaisua

Ensinnäkin on välttämätöntä valita oikea sementti talven betonirakentamiseen. On tunnettua, että betonireaktioiden kovettumisen aikana, jossa lämpö vapautuu. Talvella - erinomainen ominaisuus. Samanaikaisesti suuri määrä lämpöä tuottaa nopeasti kovettuvaa Portland-sementtiä ja korkealaatuisia koostumuksia. Sen vuoksi sekoittaminen alhaisilla tai nolla-lämpötiloilla on järkevää ostaa ne.

Ainoastaan ​​tämän avulla voit täyttää säätiönauhan tai laattojen pohjan positiivisilla lämpötiloilla päivällä ja pienillä pakkasilla yöllä. Mutta samanaikaisesti on tarpeen tehdä erä lämpimästi (lue alla), ja säätöä kaatamisen jälkeen on eristettävä muotti: peitä se matolla, oljella jne. Jos olet jo hankkinut lämpöeristeen, voit käyttää sitä, sinun on vain seurattava sen tilaa, peitettävä se kalvolla tai muulla kosteudeneristysmateriaalilla.

Lämpötilan nousu annostelun aikana

Säätiön talven kaatamisen aikana liuoksen lämpötila säädetään 35-40 o C: n lämpötilaan. Kuumenna vesi ja täytä se täyttämällä. Sementtiä ei missään tapauksessa voida kuumentaa: se "valmistaa" ja tulee käytännöllisesti katsoen hyödytön.

Talvella vaivaamista varten käytä kuumaa vettä ja kuumennettua täyttöä. Sementtiä ei voi kuumentaa

No, jos on mahdollista käyttää betonisekoitinta sähkölämmityksellä: se sisältyy verkkoon ja rumpu kuumenee. Toisessa tapauksessa on suositeltavaa lämmittää se aikaisemmin, suorittamalla lämmitettyä vettä.

Vauhtelematta vettä kuumennetaan 90 o C: n lämpötilaan. Kaatopaikka ja hiekka on lämmitettävä 60 o C: een. Tämä tapahtuu puhaltamalla kuumaa ilmaa kuumentamalla erityisissä uuneissa. Uunit ovat yksityisen rakentajan mielikuvitukselle, mutta voit kuumaa ilmaa puhaltaa. Esimerkiksi uunista tai tulipalosta, venytä useita putkiputkia kaivoksen tai hiekan sisältä.

Jälleen kerran kiinnitämme huomiota: sementti ei lämpöä. Se voidaan ottaa lämpimään huoneeseen niin, että se saavuttaa huonelämpötilan, mutta sitä ei voi lämmittää.

Ratkaisun talvikäsittelyn aikana komponenttien järjestystä muutetaan: vettä kaadetaan, kaatetaan hiekkaa ja hiekkaa. Muutaman kierroksen jälkeen sementti lisätään.

Lisäksi on lisättävä vaivausaikaa. Sen pitäisi olla pidempi 20-50%: paremman sekoituksen ansiosta reaktiot aktivoituvat ja lämpötila kasvaa kovettumisen aikana.

Lämmitys- ja lämmitysratkaisu

Betonin jäähdytysaikaa on pidennettävä, joten lämpöä on pidettävä maksimissaan. Siksi kaikki mahdolliset keinot ja käytettävissä olevat materiaalit käyttävät muottien seinämää. Voit käyttää tarranauhoja, mattoja, joitain vanhoja lämpimiä asioita, tukkia muottien seinämien ja maaperän, oljen välisen raon. Kyllä, mikä tahansa, jos vain lämpö ei pääse ilmalle.

Yksi tehtävistä on pitää ratkaisu lämpimänä.

Tällöin laajennetun polystyreenin muotti voi olla hyödyllinen - sillä on huono lämmönjohtavuus, joka näissä olosuhteissa on selvä plus. Tyypillisesti tämä muotti ei ole irrotettava, ja kun betoni on vanhentunut, saat kosteuden ja lämmöneristetyn perustan. Lue lisää muotojen tyypeistä tässä.

Teollisessa mittakaavassa rakennuksessa käytetään myös sähkölämmitys erilaisten elektrodien avulla. Ne voidaan sijoittaa pinnalle, kiinnittää muottiin tai panna betoniin. Menetelmä on tehokas, mutta toteutuu yksityisessä rakentamisessa harvoin. Erittäin kallis on ilo: sähkön kulutus kuutiometriä kohti on 60-80 kW / tunti. Samanaikaisesti lämpötilaa on valvottava tarkasti: mitataan joka toinen tunti (tai useammin) ja sammuta se, kun saavutat +30 o C: n merkin. Sitten jonkin ajan kuluttua, käynnistä uudelleen. Ohjauksen pitäisi olla kellon ympäri.

Kun kaadat säätiötä omilla kädillä talvella, käytä vain lämmityskaapeleita. Ne kiinnitetään muotin sisäpuolelle ja sen poistamisen jälkeen puretaan. Toinen vaihtoehto on "hukuttaa" lanka betoniin. Molemmat menetelmät toimivat hyvin, mutta vain, jos seinät on eristetty kylmältä.

Lattialammut asetetaan betonin pinnalle ja sisällytetään verkkoon.

Myös erityisiä lämmitysmattoja betonin lämmittämiseen. Ne on sijoitettu pinnalle, ne sisältyvät verkkoon. Sen kustannukset ovat 2,5 tuhatta ruplaa / m2.

Lämpötilan säästämiseksi ne ovat kasvihuoneilmiön yläpuolella. Nämä ovat rakenteita, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin kasvihuoneet. Ja heidän tehtävänsä on samanlainen: pitää lämpimänä. Kehys on pystytetty, se peitetään kalvolla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Sisällä ne laittaa liesi, lämpö-ase, jne., Joiden avulla he säilyttävät positiivisen lämpötilan. Mutta on myös välttämätöntä unohtaa kosteus, jotta liuoksesta peräisin oleva kosteus ei haihdu.

Toinen tapa lämmittää betonia - käyttää infrapunalähettimiä. Tämä menetelmä on hyvä, koska aallon vaikutuksen alaisena itse liuos lämmitetään suoraan. Emitterit peitetään alumiinikuorilla, mikä luo suuntavirtauksen. Tehokkaaseen lämmitykseen tarvitaan kuitenkin suuri määrä lamppuja.

Lisäaineet ja lisäaineet

Toinen menetelmä betonin kaatamiseksi alhaisissa lämpötiloissa - kemikaalien käyttö. Jotkut niistä nopeuttavat kovettumista prosessin alkuvaiheessa. Massan osuus kaikista lisäaineista - enintään 2 painoprosenttia sementtiä. Suuri määrä voi vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun, joten noudata reseptejä.

Yksi talven betonitoimista on lisätä erityisiä jäätymisenestoaineiden lisäaineita sekoitukseen.

Yleisin lisäaine, joka lisää betonin "jähmettymistä" ja kiihdyttää sen kovettumista, on kalsiumkloridi. Myös potashia ja natriumnitraattia käytetään. Jos lisäät ne tavalliseen erään, jäätymislämpötila laskee -3 ° C: een.

Yksi "MUTTA". Kloridia ei voida käyttää betoniin - ne aiheuttavat teräksen nopean tuhoutumisen. Joten yleisin betonin kovettumisen kiihdytin - kalsiumkloridi - ei sovellu säätöön.

Betonin läpivienti miinuslämpötilassa on mahdollista, jos liuosta kuumennetaan samoilla lisäaineilla. Tässä tapauksessa voit työskennellä -15 o C. Mutta säätiön normaalin laadun vuoksi sinun on eristettävä täyttö ja noudata yksinkertaisia, mutta pakollisia sääntöjä.

Säännöt talven betonivuotoa varten

Liuos kaadetaan valmistettuun muottiin. Valmistelu koostuu jäiden ja lumen poistamisesta, lämmön vahvistamisesta ja pohjan pohjasta. Tämä on vaikein vaihe. Kaavin pakkanen on puoli vaivaa, ja lämmön vahvistaminen ja koko säätimen kehä on ongelma. Lämpötilan ei pitäisi olla korkea, mutta sen positiiviset arvot on saavutettava.

Vaihtoehtoisesti voit harkita laitteen kannettavia tulipaloja, jotka lasketaan kaivoon ja syttyvät. Kaasupulloilla toimivia lämpö-aseita voidaan käyttää. Muiden työkalujen käyttö on hankalaa niiden korkeiden kustannusten vuoksi.

Ennen lämpimän liuoksen kaatamista on tarpeen lämmittää pohja ja vahvistus positiivisiin lämpötiloihin.

Tästä syystä talvella olevat betonirakenteet ovat ongelmallisia: tällaisia ​​alueita ei lämmitä. Tämäntyyppiselle pohjalle "talvi" rajoittuu yön pakkasvaaleihin ja positiivisiin päiväkohtaisiin lämpötiloihin. Täyttö voi alkaa, kun ankkuri ja pohja ovat positiivisessa lämpötilassa.

Nauhateos voidaan myös kaataa pakkasen tapauksessa: tällainen pohja ja raudoitus voidaan lämmittää rajoitetulla tilavuudella. Ei helppoa, mutta mahdollista.

Voit järjestää kaiken vaiheittain. Ratkaise koko nauha pieniksi osiksi, käynnistä lämmitys samaan aikaan tai tiettyyn aikaväliin useampaan niistä (kaksi tai kolme riippuen kaivamisen sekoittamisesta ja lämmityksestä). Aloita kaatamalla yksi osa, työntäen parranajokoneen edelleen. Kun ensimmäinen kuumennettu osa kaadetaan, seuraava kerää vaaditun lämpötilan. Tulvialue sulkeutuu välittömästi eristävillä materiaaleilla ja etenee seuraavaan, ja liikkuu koko kehällä.

On välttämätöntä kaataa pakkanen ja lämmittää raudoitusta - vain niin, että säätiö on vahva

Mekanismi on selvä. Joten voit kaataa pohjan betonilla -15 o C: ssa (mutta sopivilla lisäaineilla, "kuumalla" erällä ja toimenpiteillä lämmön säilyttämiseksi).

Toinen tärkeä edellytys - työ on suoritettava jatkuvasti. Talvella säätiötä ei voida kaataa osiin. Tämä on 100% totta. Täyteaineiden välisen kuilun on oltava sellainen, että kalvolla ei ole aikaa muodostaa edellisen osan pinnalle ja vielä enemmän, ettei kosteus jäätyy. Teokset on suoritettava jatkuvasti valun loppuun saakka. Tulvatut osat on välittömästi peitettävä lämpöeristetyillä mattoilla. Kuten näet, tarvitaan useita ihmisiä tähän tehtävään. Yksi, jolla on kaikki tehtävät, ei voi selviytyä.

Teokset on suoritettava jatkuvasti.

Huomaa, että liuoksen maksimilämpötila on 35-40 o C. Ylimeneminen hidastaa kovettumisprosessia. Tilanne on tietenkin parempi kuin jäädyttäminen, mutta ei paljon.

tulokset

Säätiön täyttäminen talvella ei ole helppo tehtävä, mutta se on mahdollista myös omin käsin. Avustajia ja huolellista valmistelua tarvitaan, mutta on mahdollista tehdä normaali pohja nolla-lämpötilassa. Missä lämpötilassa voit kaataa betonia? Se riippuu sen koostumuksesta, mutta yksityisille omistajille se on todellinen, vaikkakin suuria kustannuksia, normaalin laadun saavuttaminen lämpötiloissa, jotka eivät ole alle -10-5 o C. Täyttäminen positiivisissa lämpötiloissa päivällä ja huurre yöllä johtaa alhaisempaan kustannukseen.

Onko talvella mahdollista kaataa taloa

Rakentamisen paras aika on lämmin kausi. Mutta sattuu myös, että monista syistä sinun on aloitettava tai jatkettava rakentamista talvella, kun lämpötila on alle nolla. Suurin osa rakennustöistä on talon perusta, jonka lujuus ja laatu riippuvat rakennuksen luotettavuudesta. Tässä artikkelissa tutkitaan, onko talvella mahdollista täyttää säätiö.

Joillakin alueilla on maaperä, maanrakennustyöt, joiden lämpökausi on vaikea, koska se on altis häiriöille. Joillakin alueilla on ilmastovyöhykkeitä, joissa ei ole kesäkautta, ja suurimman osan päivistä maaperä on jäädytetty. Tällaisissa tapauksissa säätiö valetaan talvella. Tarve rakentaa rakentaminen mahdollisimman nopeasti on argumentti työstä riippumatta kaudesta.

Erityisen teknologian ansiosta kylmäkauden rakentaminen on mahdollistunut. On kuitenkin muistettava, että louhinta- ja rakennustyöt on toteutettava erityissääntöjen mukaisesti siten, että säätiön rakentaminen talvella on korkealaatuista ja tehokasta.

Perinteiden talven asettamisen ominaispiirteet ovat mahdollisia vaikeuksia ja keinoja niiden poistamiseksi

Betoniseoksen kiinteytymisen prosessissa tapahtuu hydratointireaktio, jonka seurauksena sementti-mineraalit, jotka vuorovaikuttavat veden kanssa, muodostavat erityisiä yhdisteitä.

Betonin kuivuminen alkuvaiheessa voi hidastaa tai pysäyttää kovettumisprosessin, johtaa voimakkuuteen ja aiheuttaa sen kutistumisen ja halkeilun. Nolla-lämpötilassa vesi jäätyy ilman reagenssia sementin kanssa.

Tässä tapauksessa hydratointireaktio ei esiinny, eikä betoni kovettu, mikä voi johtaa perustan lujuuden ja sen kestävyyden vähenemiseen. Veteen, joka on pakastettu betonissa, kasvaa tilavuuden aikana jäädyttämällä, mikä johtaa huonosti betonin tarttumiseen raudoitukseen ja voi johtaa perustan tuhoutumiseen edelleen. Siksi sinun on tiedettävä, miten vuodatetaan säätiö talvella.

Talviolosuhteissa on vaikeampaa työskennellä kuin muina aikoina. Vaatii erityisiä vaatimuksia betonin asettamista ja kovettamista varten. Jäähdytetyn maaperän kaataminen voi johtaa jousen sumentumiseen ja halkeamien muodostumiseen betoniin, mikä saattaa vaatia kalliita korjauksia. Ja huolimatta joidenkin materiaalien hankinnasta aiheutuvat säästöt, muiden hintojen määrä kasvaa. Siksi on olemassa hyviä ja huonoja puolia säätiön kaatamiseksi talvella.

Harkitse tapoja eliminoida talven kaatamisen vaikeudet.

1. Keinotekoinen lämmitys paikan päällä lämmityslaitteiden avulla.

Betonin lopullisen voimakkuuskauden aikana on välttämätöntä suojata varovasti huurretta. Alueen kehän varrella voit asentaa lämmittimet - lämpö-aseet, jotka pitävät betonin halutun lämpötilan jäädyttämällä. Tämä menetelmä on melko kallis.

2. Sähkölämmitys.

Tämä menetelmä takaa lämmön siirtymisen kuumasta kylmään. Tässä tapauksessa se ei ole lämpeneminen vaan betoni. Sähkövirta toimitetaan vahvistusverkolle (380 V), minkä seurauksena metallitangot kuumennetaan ja betoni kuumenee. Tärkeä edellytys on työntekijöiden kokemus ja ammattitaito tämän menetelmän asianmukaiseksi toteuttamiseksi.

3. Erityisten lisäaineiden käyttö betoni-modifioijille.

Säätiön betoniseoksen koostumus ruiskutetaan lisäaineilla, jotka hidastavat veden jäätymisprosessia ja antavat betonin saavuttaa tarvittavat ominaisuudet ennen tarttumista. Tällaiset modifikaattorit mahdollistavat betonointiprosessin ilman lämpenemistä. Näiden lisäaineiden pakkauksissa osoitettiin pakkasenkestävyysindikaattorit ja betonimassan kovettumisnopeus.

Joitakin lisäaineita voidaan käyttää -5 ° C: n lämpötilassa. -10 ° C, ja jotkut sallivat veden kiteytymislämpötilan pienentämisen -20 ° C: seen. -30 ° C.

Lisäaineiden ja modifioijien hintaan, jotka lisäävät betonin rikkiä, voivat osoittautua korkeiksi johtuen pienestä pohjasta täytettävien lisäaineiden suuresta määrästä.

Joskus modifioijien läsnäolo betoniin on riittämätön, niin betonin sekä lämmöneristyslaitteen lisämateriaalin on oltava tarpeen rakenteen vakiolämpötilan ylläpitämiseksi.

Betonin kaataminen erityisten lämmityselementtien avulla on erittäin kallista johtuen siitä, että se vaatii runsaasti energiakustannuksia ja lisäksi asiantuntijoiden jatkuva seuranta kaatumiskierrosta.

Ominaisuudet kaatamalla säätiö riippuen tyypistä

Paalun pohja talvella kaadetaan tekniikkaan betonin lämpenemisen ja eristämisen avulla.

Pile-pohjatyyppi soveltuu hyvin pehmeä, löysä maaperä. Tällainen säätö koostuu paikoista, jotka upotetaan maahan ja jotka on liitetty toisiinsa vahvistetuilla betonipalkkeilla tai laattoilla. Tällaisen säätöjärjestelyn avulla on välttämätöntä siirtää kuormituksensa maaperän kovempiin kiviin. Syvyys, jolla paalut asetetaan, riippuu alueen geologisista ominaisuuksista. Paras vaihtoehto paalujen asentamiseksi on maaperä, joka jäätyy läpi syvemmälle.

Metalliporaisten paalujen etuna on se, että tällaista perustusta voidaan sijoittaa kylmäkauteen. Talvivaunujen etuna on rakennuspaikan nurmikannen koskemattomuus, joka miellyttää omistajia sen ilmestymisestä keväällä. Paalut ovat terästä, joka sietää kylmää hyvin.

Jotta talvella voitaisiin muodostaa kunnolla paakaruuveja, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • merkitse ylös ja jatka ruuvaamalla paalut, kun olet aiemmin tehnyt pieniä sumpaleita (jos teet ne maaperän jäädyttämiseen, ruuvaaminen ei eroa toisistaan ​​kesällä);
 • jos maa on hyvin jäädytetty eikä sitä voi porata, se on esilämmitettävä tulipalolla;
 • lisätään antifrost-lisäaineita betoniin (näiden materiaalien kustannukset ovat huomattavat, mutta tällaiselle pohjalle on vähän tarvetta betonille, joten tarvitaan vähän lisäaineita).

Harkitse, kuinka helppoa on asettaa ruuvi säätiö talvella:

 1. Avaa ylempi jäädytetty maakerros.
 2. Kierrä paalut pehmeään maahan.

Toisin kuin nauhan pohja, ruuveilla on seuraavat edut:

 • säästää aikaa, joka liittyy ruuvipillojen nopeaan asentamiseen (1-2 työpäivää);
 • kustannussäästöt verrattuna talvella olevaan teippityyppiin;
 • kyky käyttää ruuveja, joilla on suuri korkeusero ja "vaikeiden maalien" läsnäollessa.

Talvella on myös mahdollista rakentaa talveksi nauha-pohja, jossa on pakkasenkestäviä lisäaineita, mutta talvella asiantuntijat suosittelevat sen rakentamista valmiista betonilohkareista, joissa liuos kaadetaan vain liitosten liitoksiin.

Talvi-kirjanmerkin ratkaisu riippuu siitä, millaista säätiötä haluat rakentaa talolle.

Työn algoritmi

Harkitse yksinkertaista algoritmia säätiön kaatamiseksi talvella.

Betonin valmistus

Jotta pystytetty rakenne rakennettaisiin normien ja vaatimusten mukaisesti, betoniseos on valmistettava ennen kaatamista.

Seoksen aineosien lämpötila perustukselle betonimassaraattorin kuormaamisen aikana on oltava sellainen, että sen lämpötila on poistumishetkellä riittävä. Siksi valmistettaessa sitä talvella on välttämätöntä kuumentaa aggregaatteja tai vettä, ja joskus ne yhdessä lämpöhäviön kanssa valmistuksen, kuljetuksen ja betoniseoksen valmistuksen aikana.

Sementti ja hienoksi maadoitetut lisäaineet otetaan käyttöön ilman lämmitystä. Jos käytetään modifiointiaineita, ne lisätään tämän tyyppisiin lisäaineisiin ohjeiden mukaisesti.

Betonin kaataminen

Jotta betoni ei jäätyy ja saisi tarvittavaa voimaa, jos ei ole riittävästi jäätymistä estäviä lisäaineita, täytettävä alue tai pohjan pohja kuumenee.

Betoni kypsytys

Jotta betonin kypsytys tapahtuisi rakennusmääräysten mukaisesti, eikä pakkanen rikkoisi ylempää kerrosta, se on peitettävä peitteellä kaatamisen jälkeen: teltta tai PVC-kalvo. Sahatavua tai muita materiaaleja käytetään myös ylläpitämään haluttua lämpötilaa, kun betoni jäätyy. Käytännöllisyydelle käytetään kevytmuotoa tai olosuhteissa, joissa negatiiviset lämpötilat eivät uhkaa betonivahvuutta.

Lämmityksen ja erityisten lisäaineiden käytön ansiosta talon säätiö on mahdol- lista vuosittain talvella.

Betonin kaataminen nollapisteen lämpötilan olosuhteissa: vaihtoehdot ja niiden ominaisuudet, asiantuntijoiden suositukset

Rakennustyöt, erityisesti lyhyillä määräajoilla, toteutetaan usein erittäin epämiellyttävissä sääolosuhteissa. Säätiön täyttö, sen kiireellinen korjaus tai betonilattian muodostaminen - eli kaikki betonin massan valmistukseen ja asentamiseen liittyvät toimenpiteet rajoittuvat melko suppeaseen ympäristön lämpötila-arvoihin.

Tarkemmin sanottuna alhaisilla lämpötiloilla on huomattava vaikutus rakenteiden asettamisen, kovettumisen ja karkaisun prosessien kulkuun täysimittaisen lujuuden omaavalla betonilla.

Jotta ymmärtäisimme betonin kaatamisen mahdollisuuden alhaisissa lämpötiloissa ja nolla lämpötiloissa, harkitse kehitettyjä tekniikoita mahdollisten ongelmien ehkäisemiseksi.

Betoniliuoksen erityispiirteet

Betonin fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien kompleksi määrittää sen optimaalisen lämpötilan. Alue on +17,3 - +25,8 astetta. Sopivat olosuhteet takaavat asetetun ja kovettuneen ratkaisun ilmoitetun brändin lujuuden noin 27-29 vuorokauden ajan.

Sementin hydrausprosessin nopeus hidastuu merkittävästi, kun lämpötila laskee alle +17 ° C: een ja lähes pysähtyy täydellisesti +5,2 ° C: ssa. Sisäisen paineen syntyvät voimat johtavat tiheyden menetykseen ja betonin sisäisen rakenteen irtoamiseen. Jäljelle jäävä jähmettyminen säilyy vain kiinteällä jäädytetyllä kosteudella.

Kun lämpötila nousee, vesi alkaa sulaa ja sementin nesteytysreaktio jatkuu betonin asteittaisella kovettumisella. Rakenteellisten joukkojen jäädyttämisen aikaisemman rikkomisen seuraukset kuitenkin vaikuttavat negatiivisesti luoman monoliitin lujuuteen.

Useiden kokeellisten tutkimusten ja erityislaskelmien jälkeen tunnistettiin kriittisiä pisteitä, rajoittamalla rajoja, joilla erilaiset betonimassajoukot voisivat jäädyttää ilman merkittäviä seurauksia. Luotettavuuden kriittinen taso, joka on saavutettava betonilla, jotta pystytään lopettamaan havaitut vaikutukset rakennetun rakenteen lujuusominaisuuksiin, vahvistettiin 50 prosentilla asteikon lujuusindeksistä.

Katso video betonin kaatamisesta talvella

Tämän seurauksena betoniratkaisun kaataminen alhaisissa (negatiivisissa) lämpötiloissa pienenee tehokkaiden toimenpiteiden toteuttamiseksi, jotka estävät nestemäisen veden jäätymisen ennen koko sisäistä kriittistä lujuutta. Tätä varten käytetään useita tehokkaita menetelmiä:

- lämmitetty varastoitu seos;

- liuoksen valmistaminen esikuumennetuista komponenteista;

- kylmä betonointi koostumuksella, joka sisältää muita kemiallisia lisäaineita, jotka vähentävät jäätymispistettä;

Jokaisella menetelmällä on järkevä käyttö, joka määräytyy ilmoitettujen energiaresurssien lujuuden, saatavuuden ja saatavuuden ominaisuuksien sekä rakenteen rakenteen mukaan. Sääolot ovat kuitenkin ratkaiseva tekijä optimaalisen täyttövaihtoehdon valinnassa.

Huomaa! Kaikki edellä mainitut menetelmät voidaan soveltaa erikseen (yksin) tai monimutkaisena!

Esilämmitetty betoniseos

Hyvien olosuhteiden luominen konkreettisen massan normaalille kypsymiselle ulkoisissa negatiivisissa lämpötiloissa auttaa sähkövirtaa, joka syötetään suoraan elektrodeihin. Erityiset metallilevyt tai tankoja upotetaan liuokseen tai asetetaan muotin pinnalle kytkemällä sähkövirran lähteeseen eri napakosketin. Vesistöä sisältävä betoni sulkee piirin. Omien resistanssiensa ansiosta se muuntaa kaiken sähkön kuumentua lämmittäen.

Tämä tekniikka vähentää huomattavasti betonin vanhenemisaikaa, joka voi saada jopa 78,4% kriittisen voimakkuuden jo 26-vuotiaana.

Kuvattu tekniikka soveltuu vain heikosti vahvistettuihin tai kokonaan ei-vahvistettuihin rakenteisiin. Tämä sekä kustannustehokas sähkökustannus ovat merkittävä haitta tämän ratkaisun lämmittämisen menetelmää.

Yksityisessä rakentamisessa, jossa perustukset eivät erota toisistaan ​​irtotavarana, on parempi sijoittaa lämmityskaapelit muottipaneelien sisäpintaan tai vahvistuskoteloon. Samanaikaisesti on tarpeen luotettavasti eristää koko rakenne jättämättä lämpöä "lähteä" seinien läpi.

Varoitus! Betonimassan esikuumentaminen vaatii tarkkaa ympärivuorokautista tarkkailua. Mittaukset tulisi tehdä säännöllisesti muutaman tunnin välein. Älä salli lämmitystä yli 30 astetta!

Toinen, nykyaikaisempi ulkoisen lämmön altistumismenetelmä talvella rakentamisessa on erityisten lämpömittareiden käyttö. Periaatteessa tämä on suurikokoinen lämmityslaatta, joka koostuu sinetöidystä vedenpitävästä kuoresta, lämpöeristyksestä ja lämmityselementistä.

Lämmityskattilat edistävät lämpötilakentän tasaista jakautumista betonin sisäpuolelle ja jopa 19,5 cm: n ympärysmitalla. Tällaisia ​​lämpömittareita voidaan käyttää ympäristön lämpötiloissa -20 astetta.

Kuumennetun liuoksen betonointi (käyttämällä omaa lämpöä)

Tämä menetelmä on tehokas, jos päivittäiset lämpötilavaihtelut tuskin laskeutuvat alle nollaan ja kun pakkaset ovat vähäisiä (jopa -4 ° C). Tekniikka koostuu lämmitetyn betoniseoksen asettamisesta aikaisemmin valmistettuun eristettyyn muottiin.

Ominaisuus! Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valita oikein jauhemaisen sementin merkki. Mitä korkeampi numeerinen merkintä, sitä vähemmän aikaa tarvitaan seoksen asettamiseen ja sitä seuraavaan kiinteytykseen. Lisää lämpöenergiaa vapautuu hydratoinnin aikana!

On tarpeen tehdä erä vedellä, joka on lämmitetty 85 astetta (tämä on vähimmäisarvo) ja täyteaineet, jotka lämmitetään etukäteen kuumailmavirran kanssa.

Tässä sekoituskomponenttien asennusjärjestys eroaa tavanomaisesta tekniikasta:

- vettä kaadetaan sekoittimeen;

- lisätään murskattua kivihiiltä;

- jauhettu sementti (huoneenlämpötila) otetaan käyttöön viimeisenä, vasta kolmen asennusputken (vähimmäiskesto) jälkeen.

Se on tärkeää! Sementin esikuumennus sekä sen täyttäminen hyvin kuumalla vedellä ei ole hyväksyttävää!

Talvikaudella on suositeltavaa käyttää automaattista betonisekoittimena, jossa on sähkökuumia. Poistuessa valmistetun liuoksen lämpötilan tulee olla 36-46 astetta.

Jotta betoni saavuttaisi kriittisen lujuuden, on välttämätöntä säilyttää vaaditut lämpöolosuhteet pidemmäksi ajaksi. Älä anna nopeaa lämpenemistä ja liuoksen nopeaa jäähdytystä. Voit säilyttää lämmön millä tahansa käytettävissä olevilla materiaaleilla - olkimattoilla, telineellä, polyeteenikalvolla jne.

Suulakepuristetun polystyreenivaahtomuovin käyttöä pidetään tehokkaimpana vaihtoehtona. Se on pieni lämmönjohtavuuskerroin, jonka avulla voidaan pidentää asteittaista jäähdytystä, mikä edistää täydellistä betonin kypsymistä. Lisäksi polystyreeni-vaahtomuotti on irrotettava rakenne, ja se tarjoaa edelleen lämpöeristystä.

Kylmä betonitointi liuoksella, joka sisältää erityisiä lisäaineita

Jäätymisenestoaineiden lisäaineita käytetään laajasti kriittisen lujuuden omaavan massan saavuttamiseen, kun kaadetaan kylmällä ilmalla. Ne auttavat sementin hydrausreaktiota normaalin toiminnan normalisoimiseksi betonin kovettumisprosessin avulla, mikä estää veden epätasaisen jäätymisen seoksessa.

Lisäaineilla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

- lisätä konkreettisen ratkaisun juoksevuutta ja liikkuvuutta, mikä helpottaa sen kanssa työskentelyä;

- laskee kiteytymispistettä koostumukseen sisältyvälle vedelle;

- suojata metalliseokset (vahvikkeet) korroosiolta;

- myötävaikuttaa halutun kriittisen voimakkuuden nopeaan keräämiseen.

Merkittävästi! Jäätymisenestoaineiden lisäaineita tulee käyttää vain negatiivisessa lämpötila-arvossa tiukassa suhteellisuudessa, mikä on osoitettu liitteenä olevissa reseptilohjeissa. Jos niitä käytetään väärin, betonilaastin ominaisuuksien huononemisen todennäköisyys on suuri!

Yleisimmin käytetyt jäätymisenestoaineiden lisäaineet betoniseoksille ovat:

- natriumnitriittiä - ei voida lisätä alumiinioksidiseementteihin (HZ40-HZ60). Lisäaineen avulla voit työskennellä liuoksen kanssa ympäristön lämpötilassa vähintään -14,5 astetta;

- kalium ja muut yhdisteet, joilla on monokarbonaattisuoloja, nopeuttavat betonin kovettumisprosessia. Ne eivät muodosta pinnalle virveltäjää eivätkä hei metalliosien korroosiota. He antavat mahdollisuuden työskennellä ratkaisun kanssa kolmekymmentä astetta, mikä säilyttää täydellisesti tärkeimmät ominaisuudet.

- Natriumformiaattia käytetään yksinomaan pehmittimen lisäaineiden kanssa. Muissa yhdistelmissä se voi luoda betonissa viallisia aukkoja johtuen suolan kertymisestä;

- natriumkloridia - käytetään aktiivisesti samanaikaisesti Portland-sementin kanssa (sulfaatti-resistentti, valkoinen, keskinkertainen eksotermi, värillinen jne.). Lisäaine pehmentää liuosta estäen sen kiihtyneen paksuuntumisen. Tällöin aineella on tärkeä haitta - se vaikuttaa tuhoisasti raudan vahvistamiseen.

Kylmän betonisoinnin tekniikalla on joitain negatiivisia piirteitä:

- betonilla on alhaisempi indikaattori veden läpäisevyydestä ja pakkasvastuksesta;

- muottiin asetettu ratkaisu on korkeampi kutistumisaste;

- menetelmää ei voida käyttää esijännitetyissä rakennuksissa.

Muottien eristys

Suotuisten olosuhteiden tarjoaminen koko joukolle kriittisen lujuuden monoliittista rakennetta voi olla rakentamalla väliaikaisia ​​taloja.

Tämä on luotettavin tekniikka, joka edistää positiivisen lämpötilan pysyvää ylläpitoa betonirakenteessa. Se edellyttää tilapäisen rakenteen luomista tulvaverkon yläpuolelle.

Teplyak on vahva runko, joka on pehmustettu arkkivanerilla tai peitetty paksuisella muovikalvolla (puutarhan kasvihuoneen periaate). Tällaisten tilapäisten talojen mittojen on oltava äärimmäisen vähäisiä, mutta tyydyttäviä. Sisätilaa lämmitetään infrapunalämmittimillä, kannettavissa kaasupolttimilla tai lämmittimillä.

Tärkeä asia tässä on optimaalisen kosteuden olosuhteiden jatkuva säätö ja säätö. Kiertävä kuumennettu ilma virtaa voimakkaasti kosteudelta liuoksesta, ja se on välttämätöntä sementin hydraation normaalille reaktiolle. Vaarallisen kosteuden haihtumisen välttämiseksi betonipinnan on peitettävä polyeteenikalvolla ja kostutettava lämpimällä vedellä tietyllä taajuudella.

Yleiset suositukset korkealaatuiselle betonille, jotka kaatavat nolla-lämpötiloihin

Kaikki konkreettiseen kaatoon liittyvä työ on järkevämpää suorittaa suotuisissa olosuhteissa.

Täytyy muistaa! Kaadon töiden kompleksi tulisi aloittaa yli + 9,5 asteen lämpötila-arvolla ilman odotettua vähenemistä seuraavien 27 päivän aikana!

Tietenkin nykyiset tekniikat mahdollistavat betonoinnin alemmissa lämpötiloissa, mutta täynnä vakavia taloudellisia kustannuksia. Sitä olisi turvauduttava, jos suunniteltuja työehtoja ei ole mahdollista siirtää.

Joka tapauksessa on otettava huomioon asiantuntijoiden todelliset suositukset, jotka auttavat saavuttamaan erinomaisen laadun casting aikana:

- muotti on puhdistettava pakkasesta tai pakkasesta etukäteen ja luotettavasti eristettävä;

- betonin kaataminen on suoritettava jatkuvatoimisella laastilla samassa "työistunnossa";

- sellaisia ​​täyteaineita kuin murskattua kiveä ja hiekkaa, joita käytetään seoksen valmistamiseen, on kuumennettava siten, että se sulkee kokonaan pois mahdollisuuden päästä lunta tai jäätä erään;

- valumassan enimmäislämpötila ei saa ylittää 39,5-42 astetta;

- kaivon ja kaivon pohja on esilämmitettävä ennen kuin saavutetaan vähintään positiivinen minimilämpötila;

- betoniteräksen valmiit segmentit suljetaan lämpöeristyspäällysteellä sisäilman "poistumisen" välttämiseksi.

Koko kriittisen lujuuden muodostumisajan on oltava optimaalisen lämpötilan mukainen. Kuitenkin, ei pidä unohtaa, että hallitaan lämmön tasaista jakautumista rakennuksen sisällä. Lämmityksen johtavien kaapeleiden käyttö voi nopeasti johtaa yksittäisten betonirakenteiden kuivumiseen.

johtopäätös

Alin lämpötiloissa betoni kaadetaan pääsääntöisesti suurille pääomarakenteille. Kaikki tämä vaatii erikoislaitteita, huomattavia taloudellisia resursseja ja lisärakennusmateriaalien saatavuutta. Tällaisen työn yksityistämisen rationaalisuus määräytyy riittävien resurssien saatavuuden ja täydellisen tietoisuuden mukaan aloitetun tapahtuman vaarallisuudesta.