Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Kuinka perustaa talon perusta

Kuinka perustaa talon omiin käsiisi

Jokainen, joka osti sivuston ja valmisteli sen rakentamista, on kärsivällinen siitä, miten talon perusta saadaan? Et voi aliarvioida tätä rakennuksen osaa, koska säätiö on perusrakenteen ja rakenteen perusperiaate, ja kuinka hyvin se tehdään suoraan, riippuu siitä, kuinka kauan rakennus kestää.

Millaisia ​​säätiöitä voi olla?

Rakennusten perusteet voivat olla erilaisia. Sen ulkonäkö riippuu rakennuksesta ja sen tarkoituksesta:

 • Jos suuri talo on suunniteltu esimerkiksi lohko- tai paneelitaloksi, nauhapohja on paras vaihtoehto;
 • Jos rakennetaan pieni mökki tai muu pieni painoinen talo, niin on mahdollista tehdä pylväspohja tai laattojen pohja;
 • Jos maaperään liittyy ongelmia, esimerkiksi jos paikka on löysällä ja altis maaperälle, paras ratkaisu olisi paalun perusta.

Lisäksi seuraavat näkökohdat on otettava huomioon paikan päällä, pohjaveden korkeudessa, maaperän jäädyttämisen merkinnällä.

Harkitse rakentamisen perusperiaatteet riippuen sen tyyppisestä alustasta.

Nauhanäkymä

Kuinka perustaa talon # 8211; Kysymys on hyvin merkityksellinen useiden omistajien sivustoille. Nauha-ala soveltuu ennen kaikkea rakennuksiin, joissa on suuri paino.

Jos rakennustyömaalla on kuivaa maata, niin pohjaan käytetään materiaaleja kuten tiiliä, kiveä tai betonia. Jos maaperä on märkä, ota sitten vahvistettu betoni tai betoni vahvistetulla verkolla ja pakollinen vedeneristys.

Perusrakenteiden nauha-näkymä voidaan haudata eikä haudata, mikä puolestaan ​​voi olla monoliittista, vahvistettua betonia ja esivalmistettuja peruslohkoja.

Yksi kaistaleen rakentamisen tärkeistä hetkistä on kaltevuuskaarto. Pohjaan upotettu kaivo tai kuoppa kaivetaan vain tämän indikaattorin mielessä.

Nauhapohjan luominen pienelle talolle on melko yksinkertainen. Sen tärkeimmät vaiheet ovat:

 • Kaivaa kaivanto. Tätä varten sinun on tunnettava maaperän jäädyttämisen merkki (paikallinen arkkitehtuurin hallinta voi vaatia). Kaivanto olisi kaivettava noin 50-60 asteen pakastustason alapuolella ja sen leveyden tulisi olla suurempi kuin tulevien seinien paksuus 10 cm: n korkeudella;
 • Löytyneen kaivannon pohjalle on asetettu hiekkalaatta ja tiivistetty noin 15-20 cm kerroksella;
 • Seuraava vaihe on roskien levittäminen ja tiivistäminen. Kerroksella tulisi olla sama paksuus kuin hiekkalaatta;
 • Kun hiekkaa ja soraa on asetettu, voit siirtyä muotti- ja vahvistuskoteloihin;
 • Viimeinen vaihe on kaataa betonia.

Sarake-näkymä

Rakennuksen pohjan pylväsnäkymä on erilainen kuin teippi. Tällöin lämpöeristys voidaan luopua, mutta lattianeristyksessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tätä tyyppiä käytetään kevyisiin rakennuksiin ja rakenteisiin. Se on kestävä eikä kallista kuin nauha.

Ensimmäinen askel tällaisen säätiön rakentamisessa on laskea kuormitus, joka sen on kestettävä, sekä määrittää kuorma, jota maa voi kestää, jolle rakennus tulee.

Tätä varten on monia tekniikoita. Kun laskelmat tehdään, voit aloittaa käytännön työn. Tukia tulisi sijoittaa kulmiin sekä niissä paikoissa, joissa ne kohtaavat pistekuormia, esimerkiksi niissä paikoissa, joissa seinät leikkaavat.

Ensimmäinen vaihe on tehdä kaivoja pilareiden alla. Kaivokset ovat helpoimpia kaivamaan poraamalla, jonka jälkeen ne on vahvistettava verkolla ja peitettävä hiekkakivellä. Kuopan keskeltä tulee näkyä useita vahvistuspalkkeja, mutta enintään 10 cm.

Seuraava askel on pilarien asennus. Tätä varten otetaan putki, johon on asennettu kaksi tankoa ja kaikki tämä pannaan aikaisemmin valmistettuun ja täytettyyn hiekkakiveä. Se kaadetaan kolmasosaan, jonka jälkeen putki nousee ja liuos jää. Tämän jälkeen sinun on odotettava noin 4-5 päivää, jotta betoni kuivuu.

Seuraavaksi rakennetaan grillata, joka voi olla betonilaatta, metalli tai puu. Tärkeintä on, että hän torni maanpinnan yläpuolella vähintään 10 cm.

Pile näkymä

Paalupohjaa pidetään myös yhtenä edullisimmista alustyypeistä sekä sarakkeesta. Se on rakennettu suurien teollisuusrakennusten rakentamiseen ja pieniin maalajeihin. Suurten rakennusten kohdalla käytetään erityisiä paalutyyppejä, jotka asennetaan erikoislaitteiden avulla. Yksinkertaisille mökeille käytettiin yksinkertaisempia paaluita.

Pahojen luomiseksi porataan kuopat, jotka sitten vahvistetaan verkolla ja kaadetaan betonilla. Piles voi olla monenlaisia:

 • Drift-paalut # 8211; asennetaan erityismekanismeilla: tärinänvaimennin tai puristuslaite;
 • Betoni- tai teräsbetonipilot # 8211; joka syntyy prosessissa kaatamalla betonia kaivoihin;
 • Poraus kuoriin asennetuilla teräsbetonipilareilla;
 • Ruuvi # 8211; asennettuna porakoneeksi - ruuvataan maahan erityisellä koneella.

Suurin osa kuormasta olettaa pohjan yläosan - grillata. Hän puolestaan ​​voi olla esivalmistettu ja monoliittinen.

Mitä ongelmia voi syntyä, jos teet väärän perustan?

Rakennuksen pohjan rakentaminen on yksi suurimmista rakentamisen kustannuseristä. Siksi on erittäin tärkeää tehdä tämä osa oikein, jotta et korjaa sitä myöhemmin. Hankkeessa tehtyjen virheiden korjaaminen ei ole kallista vaan pitkä ja kova työ.

Jos aiot ajatella, kuinka oikein perustetaan talo, tiedä, mitä muotoutumia voi syntyä tulevaisuudessa:

 • Säätiöiden tukeminen;
 • Pohjaproteiini, jos se asetetaan maanpinnan jäädytysmerkin yläpuolelle;
 • Jos pohja asetetaan alle maapallon jäädyttämisen merkkiin, voidaan havaita aukko pullistumisella;
 • Säätörakenteen muutokset sivuilla.

Säätiöilmiön vetäminen on melko pitkä. Se syntyy talon painon paineen vaikutuksesta säätöön, ja sen seurauksena se laskeutuu vähitellen maahan. Useimmin suurissa rakennuksissa.

Kuten tämä artikkeli? Jaa se sosiaalisessa. verkot!

Asettaa talon perusta

Talon perustan asettaminen - tämä on erittäin tärkeä tapahtuma, jonka tuloksena määrätään mahdollisuudesta asunnon rakentamiseen edelleen. Mukava ja kaunis talo voidaan rakentaa vain vankka ja luotettava säätiö, sijoitettu oikeaan paikkaan ja oikealla tavalla.

Tämä artikkeli keskittyy prosessiin ja tapoja kirjanmerkki tällaisia ​​perustaa tehdä se itse.

Tehdä säätiö omalla kädelläsi

Perusrakennuksen tekniikka edellyttää erilaisten toimenpiteiden monimutkaisuutta erillisten alustyyppien osalta. Tarkastelemme jokaista niistä yksityiskohtaisesti.

Valmisteluvaiheet säätiön asettamiseksi

Alustan oikea asentaminen edellyttää perusteellista ja maadoitusteknistä merkintää.

Jotta perustus voidaan merkitä oikein, tarvitset neljä välitavoitetta (ne merkitsevät kulmapisteet) ja neljä köyden segmenttiä (kaksi pituutta ja kaksi pohjan leveyttä). Menettely on seuraava:

 1. Ensimmäinen virstanpylväs ajetaan maahan ja sidotaan mitattuun köysipituuteen (pituus tai leveys) toisen kanssa.
 2. Vetämällä köysi, toisen merkinnän paikka valitaan. Seuraavaksi se on sidottu köysiin kolmanteen.
 3. Vedetään toinen mittaussegmentti, määritetään kolmannet virstanpylväiden sijainti, joka ohjaa perpendicularityntä neliön avulla, tarkistaa oikealla kulmalla.
 4. Neljäs merkki on asetettu samalla tavalla.

Jatkossa peräsimen reunojen pystysuuntaisuus määritetään vertaamalla köysien määrittelemän suorakulmion lävistäjiä.

Kun olet suorittanut merkinnän, voit aloittaa kaivutyöt. Tässä vaiheessa erilaisten perustusten järjestämisen tekniikka on erilainen, joten pohjamateriaali on järjestetty ottamalla maaperä maamerkkien ja köysien rajaamilla rajoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennustyömaalla on valtava reikä, noin puolen metrin syvä.

Vyöpohjat vaativat vähemmän työvoimaa - tämän säätiön säätiön kuoppa on tavallinen kaivettu merkittyä suorakulmion muotoa pitkin. Irrotettavaan muottiin kaadet- tujen säätöjen kaivon leveys on 100 cm, ja pysyviin muottiin kaadetuista emäksistä se on 50 cm.

Pile perustus irtotavarana maanrakennuksessa ei tarvitse. Ainoastaan ​​on tarpeen kaivaa kaivoja (kaivoksia) maanpinnalla kyllästetyille paaluille tai merkitä ruuvin / ajoelementtien sijainti.

Asettaa säätiön runko talon alle

Seuraava vaihe on perusrungon rakentaminen. Täällä on perustavanlaatuisia eroja rakennusten perustekniikoiden välillä.

Laattapohja on pystytetty seuraavasti:

 1. Kaivon pohjalla on hiekkalaatikko, joka muodostaa rakenteen pohjan tasoitustason. Sen jälkeen se on suljetun telan vedeneristys (kateaine).
 2. Lisäksi pohjan ääriviivoja pitkin kootaan yhteen muotti, johon on sijoitettu vahvikekehikko - suorakulmainen suuntaissärmiö, joka on koottu tangoista, joiden halkaisija on 12 millimetriä. Tässä vaiheessa muottiin upotettu asennettu veden, kaasun ja jäteveden - putkikappaleen 50-110 millimetriä rajojen muotti ja nousee yli ylärajan tulevien levyt.
 3. Sen jälkeen betonimuoto M300 tai M350 kaadetaan muottiin.

Nauhapohja on rakennettu vastaavanlaiseen tekniikkaan:

 1. Kuopan pohjassa on hiekkavyöhyke.
 2. Jos valettu jalusta on rakennettu, muotti nostetaan kaivoon, vahvistetaan ja täytetään betonilla.
 3. Jos lohkoperustetta rakennetaan, FL-lohkot sijoitetaan kaivannon pohjaan, jonka päälle FBS-levyt on asennettu. Kiinnitykset viestintään kulkevat FBV: n aukkoihin, jotka on sijoitettu nauhan oikeisiin paikkoihin. Lohkojen väliin jäävät aukot on täytetty M300 betonilla.
 4. Loppuosassa lohkojen ylimmällä rivillä kaada lujittavaa tasoitusta.

Pilarit ovat helpoin:

 1. Ruuveilla / ajetuilla paaluilla merkittyihin pisteisiin. Tai täytä poratut kaivokset betonilla, upottamalla siihen lujittavan kehyksen.
 2. Seuraavassa vaiheessa valmistetaan tukien yläosa (yläosa) ja kohdista niiden korkeus (ulkonevat osat yksinkertaisesti katkaistuina).
 3. Seuraavaksi kannatinpäiden päissä olevat palkit / laatat. Tai ympäröivät säätiötä muottipohjalla ja täytä se monoliittisella grillauksella, jonka vahvistuskehys liittyy paalujen vapautumiseen.

Säätiö, joka esittää videota:

Pidätkö materiaalista? Jaa kavereidesi kanssa!

Kuinka perustaa talon

Säätiön rakentaminen alkaa aina kaavion suunnittelussa. Pohjaveden pinnasta riippuen maaperätekniikan koostumus valitaan maanrakennustyömaaksi. Myös ennen perustuksen asettamista on tarpeen selvittää, millaista säätiötä parhaiten sopii luonnollisiin olosuhteisiin.

Yleisimmät syytyypit:

Pilari, betonielementti.

Ensimmäistä käytetään korkeaan maaperän jäädyttämiseen, toinen - korkeisiin pohjavesiin tai niittyihin alueisiin. Tällaisten säätiöiden luomiseen liittyy pystysuuntaisten seinien repeytymistä.

Käytetään tehokkaampia betoniliuoksia. Tämän ratkaisun avulla valmistetaan tukipylväät:

Käytetään sisäraudoitusta metallilangalla tai paksuilla tangoilla. Voit käyttää ja valmistaa lohkoja tai täyttää pilareita välittömästi rakennustyömaalla.

Strip-säätiö

Kuinka tehdä nauha säätiö talon? Kaivo tai kaivo kaivetaan ottaen huomioon kaltevuuden kaarevuuden suurin sallittu arvo. On toivottavaa vahvistaa seinät levyt. Asettaessasi pohjassa ei saa olla vettä.

Kuiva maaperä, nauhat perustetaan betoni tai kivi. Märkä - betonista, jossa on metalliristikko ja vedeneristys tai raudoitettu betoni.

Sandy-säätiö

Se syntyy maaperä, jossa pohjavesi on hyvin syvä. Kaivannon syvyys 70 senttimetriä. Karkea hiekka sijoitetaan pohjaan 15 cm: n paksuina kerroksina. Jokainen kerros kaadetaan runsaasti veteen. Viimeinen, 30 senttimetrin päällyskerros tulee koostua raunioista, rikkoutuneesta tiilestä, soraa, joka on suljettu sementin ja hiekan liuoksella.

Perusta rakentaminen omiin käsiisi. Askel askeleelta käsin.

 • Jotta voitaisiin vastata kysymykseen siitä, miten taloon perustetaan kunnolla, on määritettävä maaperän koostumus ja pohjaveden taso. Tätä varten kuoppa kaivetaan 1 metrin syvyyteen. Jos siinä ei ole vettä, pohjavesi on riittävän syvä. Jos maa koostuu hiekka-, kivi- ja sora-seoksista, voit lopettaa valinnan tavallisella nauhatalustalla, joka on upotettu 50 senttimetriin. Jos kuopassa on vettä, pohjaa on syvennettävä 1 metrillä.
 • Merkitse alue, poista hedelmällinen maaperän kerros. Tulevan rakennuksen rajoilla kaivataan vaaditun syvyyden kaivoa, hiekan avulla tasoitetaan pohja.
 • Ennen perustusten asettamista, muodosta levyn tai vanerilevyn reunat. Sitten voit aloittaa kaatamisen. Tätä sementtiseosta käytetään erityisellä täyteaineella. Sen luomista varten käytetään sementtiä, murskattua kiveä ja karkeaa hiekkaa, osuuksina 1x5x3. Komponentit sekoitetaan ja täytetään vedellä kermamaisen koostumuksen muodostamiseksi. Liuoksen paksuudesta riippuu tulevan säätiön vahvuus.
 • Tiilien, lohkojen tai kivien pohjan asettaminen tulisi tehdä sementtilaastilla. On tarpeen aloittaa polttopuhdistus hiekkasyynystä, jonka leveys on 20 cm suurempi seinien paksuus. Säätö on vahvistettu metallivarrilla, jotka on kiinnitetty lanka.
 • Suojaa pohja. Aseta maanpinnalle 2 kerrosta katemateriaalia kaivannossa ja jatka rakentaa perustusta vaaditulle korkeudelle. Vedenpitävyyden parantamiseksi pohjan maanalainen osa on päällystettävä useilla kerroksilla kuumaa bitumia, jonka jälkeen kaivanto täyttyy. Tässä vaiheessa tason avulla on tarpeen tasoittaa säätiö. Tarvittaessa tehdään johtopäätöksiä vesi- ja saniteettitiloista.
 • Vedä vedeneristyskerroksen päälle tiilet ja lohkot riville. Jotta kosteuden kerääntyminen lattian alle olisi vältettävä, tuuletusreiät on jätettävä pohjan vastakkaisille seinille.
 • Kun olet tehnyt perustuksen, tee uudelleen vedeneristys kattopaperilla.

Puun talon pohja

Puuportaalle säätiöllä on kaksi päätoimintoa:

 1. Rakentaa talon vakaa.
 2. Kosteuden ja mikrokasvun esteiden luominen, jonka vuoksi puisten seinien tuhoutuminen.

Paksu, tiheä pohja estää kylmän pääsemästä kellariin. Jos maaperä on tiheä ja kuiva, se on valmistettu laatta- tai ilmapilaripohjasta. Puurakenteiden suosituin tukikohta katsotaan matalaksi upotetuksi nauhamaiseksi pohjaksi. Tämä vaihtoehto sopii ei-raskaisiin puurakenteisiin.

Kestävin on betonilaattojen pohja.

Kuitenkin talot betonilattiat eivät ole kovin mukavia. Ennen säätiön perustamista, analysoi ja valitse sopivin säätiö sinulle.

On huomattava, että betonipohjan muodostaminen toteutetaan kuukausi ennen seinien rakentamista. Muussa tapauksessa pohjalla ei ole aikaa asettua ja tuloksena malli on epämuodostunut.

Betoni ja tiili suojaavat sekä kosteudelta että auringonvalon haitallisilta vaikutuksilta. Pohjassa on välttämätöntä jättää ilmanvaihtoaukot, joten varmista kuivuminen talon pohjan yläosassa.

Talon pohjan rakentaminen baarista

Pienen mittojen ja pienen painon omaavasta talosta on ihanteellinen 2,5 metrin etäisyydelle asennettujen neliöpilarien perustus. Voit käyttää tiiliä, kiveä ja betonia. Pohjan vahvuudesta riippuu pohjan elinikää.

On edullista rakentaa suuret talot laatoitettuun pohjaan (25 cm: n monoliittiset laatat). Yhteinen vaihtoehto on vahvistettu betonirakenne. On tärkeää ottaa huomioon pääsääntö - pohjan on aina oltava paksumpi kuin rakennuksen seinät.

 • Ennen perustuksen pystyttämistä sivusto on merkittävä ja kaivaa kaivanto. Sen syvyyden tulisi olla 70 cm.
 • Hiekka asetetaan kaivannon pohjalle, se tiivistetään. Kiinnitetty puumuotti. Korkeuden pitäisi nousta 30 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Varmista, että suoritat vedeneristysperustat.
 • Löytämisen jälkeen puutavarat on asennettu.

Kaikki rakennustyöt on suoritettava 1 kauden ajan ja aloitettava välittömästi talon toiminta. Jos siirrät rakennetta vuodeksi tai kahdeksi, säätö ilman kuormaa ja katto on epämuodostunut.

Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi?

Kaikki tietävät, että kaikki rakennukset alkavat säätiöllä. Säätiö on minkä tahansa suunnittelun perusta. Kuten minkä tahansa tuen, se ei salli seinien loimista ja laskeutumista. Rakennuksen alussa kysytään, miten säätiö asetetaan oikein. Talon pohjan oikea asennus riippuu maaperän tyypistä, johon rakennustyömaa sijaitsee. Myös ilmasto-olosuhteet ovat tärkeitä, samoin kuin muut tekijät.

Nauhapohja on kaikkein yleisimpiä, sitä voidaan käyttää erilaisiin rakennuksiin.

Tyypit säätiöt

Ensin sinun on selvitettävä, millaisia ​​säätiöitä on. Nykyään on tällaisia ​​tyyppejä:

Nauhaosasto on monoliittinen rakenne, joka koostuu betonista. Se kaadetaan tulevan rakennuksen kehälle ja pääseinämien alle. Tällainen säätiö on erittäin luotettava ja helppo suorittaa. Asiantuntijat pitävät sitä universaalina. Täyttö tapahtuu muottiin lisäämällä raudoitusta.

Pilarin perustus on tehty vahvistamalla betonipilareilla, joita kutsutaan pilkeiksi eri tavalla. Ne voidaan ajaa maahan tai rakentaa betoniin. Käytetään rakennettaessa epätasaisen maaperän taloa ja rakennetaan suuria rakenteita. Niinpä kuorma siirtyy alimman maaperän kerrokseen.

Tyypit: vyö, pylväs, laatta ja kasa.

Kiinteä pohja, jota kutsutaan myös kelluvaksi, on erittäin massiivinen betonirakenne, joka sijaitsee koko rakennettavan esineen alueella. Tällaisen säätiön kustannukset ovat erittäin suuret johtuen raudoituksen ja betonin suuresta kulutuksesta. Siksi talouden vuoksi tällaisia ​​perusteita asetetaan pieniä taloja rakennettaessa. Tärkeintä on, että se soveltuu kaikentyyppiseen maaperään, ja pohjalevy voi itse toimia pohjana lattian asettamiselle.

Pilarin perusta on sarja pylväitä, jotka tukevat tulevaa rakennusta. Tällaiset sarakkeet sijaitsevat kaikissa 4 kulmassa ja keskellä niin, että ei ole saggingia. Pilarit voivat olla erilaisia: betoni, metalli, tiili. Tämä säätiö on halpa ja yksinkertainen, jota käytetään kehystyyppisten talojen ja mahdollisesti puurakennusten rakentamiseen.

Säätöasennossa

Betonin kantavuus kasvattaa vahvistamista. Talon pohjan lujittamiseen käyttäen kahta tapaa: vaaka- ja pystysuora vahvistus.

Vaakasuoralle raudoitukselle on tunnusomaista vaakasuuntainen vahvistusjärjestely. Tämä vähentää säätöpainetta, joka tapahtuu kuormien väärässä sijainnissa, kun talon perustana on talvimaahan tai pakkasen takia.

Vertikaalista vahviketta käytetään tavallisesti ensisijaisina. Sitä käytetään, kun pylväspohja asetetaan vaakasuoran apuna. Tämä tapahtuu, kun talon pohjan seinät ovat joko kellarin tai kellarin seinät.

Säätäessäsi pohjaa, käytä 10-16 mm: n halkaisijaltaan vahvistavaa lujitetta, joka on sidottu ohuempaan 8-10 mm: iin. Se voidaan kiinnittää hitsaamalla tai erityisellä sidontalangalla, jonka halkaisija on 3-4 mm.

Kirjanmerkin perusta ja syvyys

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa perustan syvyyteen:

Pohjaveden laskujärjestelmä.

 1. Maaperän luonne.
 2. Pohjaveden taso.
 3. Maaperän jäädyttämisen syvyys.
 4. Kohteen ominaisuudet.

Pohjan vähiten merkitsevän syvyyden katsotaan olevan 0,5 m syvyys. Maaperän tulee kuitenkin olla keskikokoinen, suuri sora. Muun tyyppisen maaperän tapauksessa pohja laskeutuu pienemmäksi kuin maaperä jäätyy läpi, mutta vähintään 0,7 m. Pohjan ensimmäiselle kerrokselle käytetään pohjustettua hiekkaa tai soraa.

Miten täytät säätiön itse?

Kun pohjan säätö on jo määritetty, kaivantoa on kaivettu, sinun pitäisi miettiä, kuinka perustus täytetään kunnolla. Muotti on asennettu oikeaan valuun. Decking on pudotettuja alustoja, jotka on vahvistettu rekvisiitta. Materiaalina on asennettu runko, jossa on raudoitusta, betonia valmistetaan kaatamaan. Seuraavat materiaalit tarvitaan valu:

Betonivalmistusjärjestelmä.

 1. Betoni M-200.
 2. Keskijakeen murskattu kivi.
 3. Huolellisesti hiottu hiekka.

Työkaluista tarvitset betonisekoittimen.

Valmistetaan seos muottiin kaatamiseksi seuraavasti: betonia sekoitetaan seulotun hiekan kanssa suhteessa 1: 3, seuraava vaihe on veden lisäys suhteessa 1: 0,681. Sinun on sekoitettava betonisekoittimeen.

Jos puhumme suuresta teollisesta rakentamisesta, betoni kaadetaan kaikki kerralla. Jos henkilö aikoo asettaa säätiön omilla käsillään, se ei aio kaataa koko ratkaisua. Betonin täytyy kaataa osia. Tällaiseen täyttöön on kaksi tapaa. Ensimmäinen on täyttää vaakasuorat kerrokset kerralla koko lomakkeen alueella. Tärkeintä on varmistaa, että täyttökerros ei ole liian ohut. Toinen tapa on kaataa osiin, mutta muottien korkeuteen. Voit tehdä tämän lisäämällä raja-arvot kentille.

Aseta oikeat rajoittimet 45 ° kulmaan.

Kaltevat saumat ovat kestävämpiä.

Betonin kaataminen oikein kiinteytyy, rakentajat tekevät useita tarpeellisia toimenpiteitä. Tämä on ilman poistamista betonista. Tätä varten kaatunut pohja lävistetään vahvistamalla 1 cm: n välein. Kuivausbetoni on peitettävä kalvolla tai kateaineella, jotta auringonvalo ei pudota siihen. Sinun on vedettävä betoni ensimmäisten kolmen päivän ajan ja joka neljäs tunti ja sitten 3 kertaa päivässä. Jos pohja asetetaan ja kaadetaan oikein, sen jälkeen 28 vuorokauden kuluttua voit siirtyä muuhun tyyppiseen työhön.

Nolla perustetaan

Laitteen muottirakenne kaistaleesta.

Ilmaisu, jolla perustus saadaan "alle nollaan", tarkoittaa, että kaikki säätöpinnan pisteet on oltava samassa vaakasuorassa tasossa. Tämä on parasta, kun betoni asetetaan muottiin. Mutta jos betoni kaadettiin laadullisesti, silloin kutistuessaan hän itse antaa nollatasolle. Ja jos säätöä tarvitaan, se tehdään majakat, jotka asennetaan säätiön kulmissa.

Valonheittimien sijaan voit käyttää halutun pituisen tangon tai panoksen. Rakennustason avulla tarvittavat merkit asetetaan tangot tai majakat, sitten köysi on kiinnitetty merkittyjen merkintöjen mukaan. Tämä on helpoin tapa, mutta ei ainoa.

Runkopohjan pohja

Päättäessään rakentaa pienen talon, monet ajattelevat, miten luoda säätiö, joka ei ole kovin kallista. Siellä on ulospääsy - se on kehysrakennuksen sarakepohja.

Pylväspohja voidaan tehdä tiilestä, puusta tai monoliitista. Miksi pylväs? Koska kehystaloilla ei ole paljon painoa, ja edulliset kustannukset ovat painava argumentti tällaisen säätiön eduksi. Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitset seuraavat materiaalit:

Puupylväsperustan rakenne.

 1. Tree.
 2. Brick.
 3. Betoni.

Nyt sinun täytyy ymmärtää jokaisen materiaalin edut ja haitat.

Tree. Puupylväspohjan rakentaminen on helpoin ja halvin tapa. Jos haluat, että kirjanmerkit käyttävät runko-osan alaosaa. Puiset sauvat ennen maaperän levittämistä käsitellään antiseptisellä valmisteella ja päällystetään bitumilla. Puun huononemisen estämiseksi voit käyttää halvempaa tapaa - polttaa rungon paloilmoitinta tai puhallusputkea. Tämä menetelmä pystyy laajentamaan säätiön toimintaa 1,5 kertaa. Tällaisen puun perusta on hauraus.

Puupylväiden asentamisen pitää kaivaa reikiä. Kaivaaminen käsin ei ole helppo asia, tarvitset noin 20 kuoppia. Voit käyttää puutarhaporaa, se yksinkertaistaa työtä huomattavasti. Kaivojen on oltava halkaisijaltaan suurempia kuin pylväät.

Pylväät on asennettu erikoisesti järjestettyihin vuoriin puusta (upottamalla pohjalla) tai betonilla tai kiveillä, jos pohja on upotettu.

Pylväspuinen kellarin syvyys tulisi olla 1,2 m. Asennuksen jälkeen pylväät peitetään maaperän kerroksella, jonka paksuus on enintään 15-20 cm, ja vapaata tilaa täytetään hiekalla tai suurella osalla soraa.

Tiilen perustus

Pylväsperustan malli.

Tiilipylväsperustan rakentaminen on laitteen optimaalinen muunnelma. Tämä säätiö on pitkä käyttöikä, sillä se on 60-100 vuotta. Se riippuu käytetyn tiilen laadusta, maaperän rakenteesta, jossa säätiö asetettiin. Punaisen tiilikannatinpohjapohja on kestävämpi ja sitä voidaan käyttää kaksikerroksisen kehysrakennuksen rakentamiseen. Mutta tällaisella säätiöllä on haittapuolet: perustan asettaminen on melko monimutkaista, paljon maapinta-alaa, heikkoa vastustuskykyä maaperän liikkumiseen, tarvitsevat erityistä poltettua punaista tiiliä.

Joten, menetelmä rakentaa pylväs perustuksen tiili. Tiilistä valmistetut tuet on järjestetty samalla tavoin kuin puiset. Tukien kannen syvyys on 0,5 - 1,2 m. Jotta tiilestä saadaan tukea, täytyy kaivata suurempia reikiä kuin puusta tai putkesta. Tämä on välttämätöntä voidakseen antaa. Voit kaivaa reiän käsin, mutta kestää kauan, voit vuokrata kaivinkoneen. Sitten haudan pohjalla ne tekevät konkreettisen solmun, jota pidetään pohjana munien tiilen. Pohjan paksuus on vähintään 20 cm. Sinun on asennettava vahvistettu verkko. Ristikon paksuus on vähintään 3 mm.

Nyt, kun tuki on valmis, pinnalle levitetään bitumi kerrosta. Tämä tehdään pillereiden suojaamiseksi kosteudelta. Pilarien ja maaperän välinen tila on täynnä soraa tai raunioita.

Jos henkilö, joka on päättänyt asettaa säätiön pylväitä, ei ole asiaankuuluvaa kokemusta, sinun on ehdottomasti pyydettävä ammattilainen apua. Asettelu olisi tehtävä laadullisesti, jotta kannattimet eivät hajoaisi ajan kuluessa.

Monoliittisen betonin pylväspohjan rakenne.

Voit tehdä pohjan kiinteästä betonista. Tämä on tavallisin tapa. Se on erittäin kestävä, käyttöikä on 150 vuotta. Tämän säätiön merkittävä haitta on sen korkea hinta.

Monoliittisen perustuksen tuet ovat samalla etäisyydellä kuin muilla perustuksilla - 2m. Varmista, että se sijaitsee rakennuksen ja sen keskikohdan kulmissa, joissa on laitureita. Pohjanpidon syvyys voi olla erilainen, riippuen maaperän jäädyttämisestä. Tukiautot voidaan tehdä samalla tavoin kuin puun perustuksen rakentamisessa.

Jotta valssaustukia ei voitaisi tehdä, voit käyttää kattohuopaa, joka kääritään haluttuun halkaisijaan ja laitetaan valmiiksi kaivoon. Kaivon pohjassa tulisi olla erityinen tyyny hiekasta tai raunioista. Syötä kuoppaan kiinnitys. Ankkurin tulee olla pidempi kuin 5 cm: n kaadettu pää, ja siinä on rivit vaakasuoria siltoja.

Tämän jälkeen valmis betoni on kaadettava kaivoihin, jotka on painettava kun kaivo on täytetty. Tätä varten on parasta käyttää betonielementtiä.

Tällaisen säätiön tukien väliin on tehtävä tasoitus, joka toimii perustana soclen tai zabirkin rakentamiselle. Tämä tehdään niin, että kosteus ei tunkeudu talon kellariin. Betonipäällysteen valmistamiseksi on tehtävä muottirakenne ja sen on oltava vahvistettu estämään särmäilyä. Aidan korkeus on vähintään 40 cm. Kosteuden vaikutus seiniin voi riippua pohjan korkeudesta. Ja on muistettava, että kannattimien korkeuden tulisi olla sama kuin pohjan korkeus. Betonin valmistuksessa on parasta käyttää sementin M-400 tuotemerkkiä. Vielä tarvitaan:

Betonilaastinvalmistusjärjestelmä.

 1. Sementtiä.
 2. Hiekkaa.
 3. Murskattu kivi

Vettä lisätään betonin tilaan, kun seosta voidaan helposti asettaa, mutta ei kaataa.

On tärkeää muistaa, että paksun liuoksen (tai erittäin nestemäisen) valun voimakkuus vähenee 25 prosenttiin.

Usein ihmiset kysyvät, milloin se on parasta tehdä työn perustamaan talon.

Paras aika on kesäisin ja syksyn alussa. Maaperä lämmitti ja muutti pakkaselta, pohjavesi virrata alas.

Asiantuntijoiden mukaan on parasta varata talon perusta kesällä. Monoliittisen menetelmän täytetyt pylväät ovat valmiita, eli ne kuivuvat 30 päivässä. Tukien tukkeutumisaikana ei ole kuormitusta, betonikerroksen ei pitäisi kuivua. Se on päällystetty kalvolla tai kostutettu vedellä koko ajan.

Virheet: kuinka välttää ne?

Usein ihmiset tekevät virheitä perustettaessa säätiötä. Tämä aiheuttaa vahinkoa sekä säätiölle että rakennuksen seinille. On otettava huomioon joitakin useimmiten toistuvia virheitä. Miten estää heidät?

Yksi talon pohjan tärkeimmistä puutteista on epätasainen sakeutuminen. Tähän on useita syitä:

Pallosäätiön malli.

 1. Epäkelpoisesti laskettu syvyys, jolla perustus asetettiin, tai tukia asetettiin eri syvyyksille. Tämä kiinnitetään huomiota jo ennen kirjanmerkin alkamista, koska mitään talon rakentamisen jälkeen ei voida vahvistaa.
 2. Epätasainen kuormitus säätiöön tukee. Tilanteen välttämiseksi tasaisen painon jakautumisen kannattaa kohdella.

Tällaisten virheiden ehkäisemiseksi tulisi ottaa yhteyttä suunnittelijasta, hän tekee kaikki tarvittavat laskelmat.

Asettaessasi talon perustusta voidaan käyttää huonolaatuisia materiaaleja. Tämä johtaa myös kellarivirheisiin. Jotta syntyvä vika voidaan poistaa, on tarpeen korjata säätiö. Tällainen korjaus maksaa paljon rahaa ja kestää paljon aikaa.

Useimmiten virheellinen maaperän arviointi johtaa virheisiin säätiön rakentamisessa. Tämän virheen korjaamiseksi nestemäinen betoniliuos kaadetaan tukien alle.

Ruuvipillojen tyypit.

Vinkki: Et voi ostaa etukäteen kaikkia materiaaleja, jotkut heistä lopulta menettävät laadun. Sementti pitkäaikaisen varastoinnin aikana menettää 25% kapasiteetistaan.

Kun säätö on valmis, vedeneristys on tehtävä. Voit tehdä sen alla kuvatulla tavalla.

Tuhkan ja pohjan päälle asetetaan bitumi kerros, sitten kateaineen kerros, sitten taas bitumikerros ja toinen kerrosmateriaalikerros.

On toinen tapa. Pilarien ja kellarikerroksen yläosaan levitetään kerros sementtilaastia hiekalla. Liuos tasoitetaan, ruiskutetaan päälle kuivalla sementillä, paksuus 2 mm. Sitten, antamalla sementti tarttumaan, sinun on asetettava huopa- tai kateaineen nauha.

On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota syvyyteen perustamisesta. Sen vaikuttavat monet tekijät:

 1. Maaperän jäädytys syvyys alueella, jossa talo sijaitsee.
 2. Maaperän koostumus ja tyyppi. Liikkuminen tai pysyminen, savipinta tai hiekka.
 3. Taso, jolla pohjavesi sijaitsee.

Huomiota olisi kiinnitettävä paitsi luontaiseen vaikutukseen säätiöön, myös seuraavien tekijöiden saamiseen:

 1. Säätiön paino tukee itse talon painoa.
 2. Huonekalujen paino ja ihmisten määrä, jotka asuvat talossa.
 3. Kausittaiset kuormat (lumi).

On virheellinen käsitys, että jos se on oikein syvemmälle, sitä parempi se toimii. Vaikka pohjavesi ei toimisi säätiön pohjalta, kuorma saattaa olla niin suuri, että se pystyy vetämään pohjan jäädytetyn maaperän mukana ja voi repimään sen yläosan pohjasta.

Grillauksen asteittaisen rakenteen malli.

Paras ratkaisu on rakentaa pohja savipohjaisille maaperäkerroksille. Sinun on rakennettava vedenpitävistä materiaaleista. Suunnittelun tulisi olla esteenä maaperän muodonmuutokselle. Tässä on optimaalista rakentaa pylväsperusta teräsbetonipylväistä.

Ihanteesta voidaan pitää maaperä, joka koostuu hiekasta ja pienistä kivistä. Näitä hiekkarantoja voidaan käyttää kirjanmerkkien perustana riippumatta niiden kosteudesta ja pohjaveden korkeudesta. Joka tapauksessa pehmusteiden syvyyden on oltava yli 75 cm. Karkea hiekka on hyvä rakennus, joka asetetaan 30 cm: n kerroksille ja kostutetaan jokaisella vesikerroksella. 30 cm ennen suunniteltua tasoa, hiekalle kaadetaan murskattua kivi- tai tiilikokonaisuutta sementti-hiekkalaastiin, jonka kerros on noin 30 cm.

Sinun on myös kiinnitettävä huomiota pylväsperinnön puutteisiin. Tämä viittaa pohjan säätämiseen rinteessä. Sitten tällainen säätiö tarvitsee kovia grillauskohteita. On mahdotonta soveltaa tällaista säätiötä heikosti kantavissa maissa. Ja kun rakennetaan taloa, jossa on raskaat seinät (tiili), pylväspohjan tukialue ei riitä. Jos kellarin pitäisi olla talon alla, paras kellari vaihtoehto on nauhamainen näkymä säätiölle. Ja paras materiaali nauhalevystä on konkreettinen.

Pienten kompaktien rakennusten rakentamisessa voidaan sopivin säätiö käyttää betonilohkoja tai -laattoja. Heidät asetetaan rakennuksen alaisuuteen koko alueella, aivan maan päällä. Säätiötä kutsutaan myös kelluvaksi, eikä se pelkää maaperän sulattamista ja sen sakkaamista.

Usein kehittäjien ongelma on säätiön kulmat. Tämä ongelma voidaan ratkaista levyjen ja köysien avulla. Heidän avullaan Egyptin kolmio on rakennettu. Tason tarkistamiseksi voit käyttää läpinäkyvää vesiletkua, jos rakennetasoa ei ole. Pohjaveden suojelemiseksi tehdään sääasennuksen ympärillä sokea alue.

Miten kaataa talon perusta - vinkkejä, järjestelmiä ja tapoja säästää

Itse kaataminen talon perusta ei ole vaikeuksia, vaikka ne, jotka eivät ole koskaan törmänneet rakentamiseen, joutuvat selviytymään siitä. Jotta tämä voidaan tehdä, riittää, että noudatetaan kaikkien vaiheiden järjestyksen järjestystä ja järjestystä, josta keskustelemme tässä artikkelissa.

Jokainen on luultavasti kuullut lause "He eivät tallenna säätiöön!" Joten sanon erittäin luottamuksellisesti, että voit säästää rahaa kaatamalla talon perustan tietenkin kohtuullisin rajoin ja myöhemmin tässä artikkelissa kerron sinulle, miten.

Kaikkiin säätiöihin perustuva prosessi sisältää useita vaiheita:

 1. Sivuston valmistelu ja perustusmerkintä
 2. Kaivaminen, kaivaminen, pilarin poraus
 3. Pyyhkeen valmistelu säätiölle
 4. Vahvikehikon ja rakennemuottien asennus
 5. Betoni ja tasoitus

Kerroin jossakin edellisessä artikkelissa siitä, millaisia ​​talon perusta täällä on tänään, joten en pidä tästä.

Tässä artikkelissa puhun yksityiskohtaisesti ja askel askeleelta suosituimman nauhatulostuksen perustaksi tänään ja muiden tyyppisten valumuotojen erityispiirteistä.

Tehdä säätiö omalla kädelläsi

On olemassa useita tyyppejä nauhalevyt, mutta tekniikka tehdä omia käsiään on lähes sama kaikille.

Voit lukea minun matalasta perustapohjaisesta nauhan perustasta sekä aiemmista artikkeleistani olevista ei-upotetuista nauhan perustuksista.

Sivustonvalmistus ja merkintä nauhan perustuksille

Sivuston valmistusprosessi ei ole vaikea. Ensinnäkin, sinun on puhdistettava sivusto tai ainakin paikka, jossa aiot rakentaa talon, ylimääräisestä kasvillisuudesta, roskista, suurista juurista jne.

Kun sivusto on puhdas, merkitsemme tulevaisuuden perustusnauhan projektin mukaan.

Jos sinulla ei ole tasoa tai muita erikoislaitteita, älä epäröi, laadullista merkitsemistä varten tarvitsemme vain mittanauha, tapit, johto ja mahdollisesti paperiarkki.

Merkitään kaikki ulkoseinät asentamalla varren tulevan talon kulmiin. Kiinnittimien asentamisen jälkeen - mittaa jokaisen suorakulmion lävistäjät. Sinun pitäisi olla suorakulmion vastakkaiset sivut ja sen diagonaalit ovat yhtä suuret. Jos näin ei tapahdu, piirrämme paperille talon luonnoksen, kiinnitämme sen mukaiset ulottuvuudet ja ajattelemme, mihin ja mihin koukkuun liikkuu. Korjausten jälkeen toistamme mittaukset varmasti. Ja niin edelleen, kunnes kaikki koot sopivat yhteen.

Yritä tehdä tulevaisuuden rakenteen mahdollisimman tarkasti, mikä auttaa tulevaisuudessa välttämään joitain vaikeuksia kulmien tasoittamiseksi rakennettaessa talon seinämiä. Ja niille, jotka haluavat oppia lisää talon säätiön ulkoasusta, lue artikkelini siitä, joka kuvaa yksityiskohtaisesti merkintäprosessin painoa esimerkkeinä.

Kaivaminen kaivannosta monoliittisille nauhalevityksille

On mahdollista kaivaa kaivannon kaistaleesta käsin tai mekaanisesti.

Se on nopea ja halpa kaivata kaivinkoneella, mutta se ei todellakaan noudata kokoa, se voi olla hieman laajempi jonnekin, hieman syvemmälle jossain määrin, mikä vaikuttaa betonin määrän kaatamiseen. Säästöt tässä tapauksessa ovat erittäin epäilyttäviä.

Jos et halua kaivaa itseäsi, on parempi palkata työntekijöitä ja varmistaa, että kaikki koot ovat havaittavissa, mikä auttaa sinua säästämään määrätyn betonin määrää.

Voit helposti laskea kaistaleen perustan syvyyden tutkimalla jotain artikkeleistani. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti kaikentyyppiset nauhalevyt, niiden perustan syvyys ja millä tekijöillä se riippuu.

Rakennamme hiekkipyyhkeen säätiölle talon alle

Perustapehmuste on säädetty pestyyn hiekkaan, ilman erilaisia ​​saviastioita jne.

Hiekka, päinvastoin kuin maaperä, jossa perustus on asetettu, on paljon vähemmän altis turvotukselle ja jakaa tasaisesti pohjaan perustuvan veden, mikä poistaa perustan epätasaisen kutistumisen.

Hiekka kaadetaan kaivantoon ja murskataan. Tällaisen hiekkapyyhkeen tulee olla vähintään 20 cm.

Jos sinulla ei ole erityisiä työkaluja hiekan hiekkailua varten, sinun täytyy ainakin kaataa se veteen ennen kaatamista.

Vahvistamme tulevaisuuden perustusnauhan ja rakennamme muottiinpanon

Vahvikoteloon käytetään halkaisijaltaan 8 - 14 mm vahvistusta ja lujituksen halkaisijan ja määrän tarkempaa määrittämistä varten. Sen avulla valitset perustan oikean halkaisijan ja vahvistuksen määrän.

Pääsääntöisesti pystysuoraan sijoitetut sauvat, joiden läpimitta on 8-10 mm ja vaakasuora pituussuuntainen 12-14 mm. Kaivannon varret ovat aina paksumpia, koska niihin kohdistuu suuri kuorma, ja niiden on puolestaan ​​vastattava sitä.

Kuinka neulotaan vahvikehä, kaivannossa tai kaivannon vieressä, ja lopullisen kehyksen alentamisen jälkeen sinun on päätettävä itsellesi, kuinka tunnet olosi mukavaksi. Kaivantoon liittyvän neulontanon miinus on se, että jos kaivanto ei ole riittävän leveä, ripottele se ruumiillesi.

On toivottavaa, että lujitushihna rakennetaan neuloverkon avulla eikä hitsauskoneen avulla, sillä hitsauspisteissä heikkotilat näkyvät vahvistuspalkissa.

Lattian päällyste on tarvittaessa rakennettu lankkujen avulla, 10-20 cm leveä ja 2,5 - 4,0 cm paksu.

Muotoilun muodostaminen on välttämätöntä poistaa suuret reiät muottirakenteessa ja jäykästi korjata se. Vastakkaiset muottipaneelit on kiinnitettävä yhteen pulttien avulla, jolloin estetään muottien työntyminen betonin kaatamisen aikana.

Muottien kulmat on myös vahvistettava tiukasti, koska nämä ovat heikoimpia pisteitä.

Miten kaadetaan betonia säätiölle

Betonin valaminen kaikentyyppiselle perustukselle on sama. Pääsääntöisesti, kun suuria määriä betonia kaadetaan, on mahdollista saavuttaa monoliittinen teräsbetoni nauha vain siinä tapauksessa, että kaadetaan säätiötä kerrallaan.

Niinpä kaikki tehdyt valmistelutyöt on nyt kaatanut konkreettisia talon tulevaa perustusta varten.

Kaatamista varten käytetään betonia M200 - M400, joka riippuu betonin koostumuksesta.

Betoni betoniseksi kaivoksi alkaa aina kulmista, ja jäljelle jäävät tyhjät aukot täytetään.

Ihanteelliset olosuhteet kaatamaan säätiö talon alle ovat se, että automixerilla on pääsy kaikkiin talon kulmiin.

Sekoitin vetää kulmaan ja kaatoprosessi alkaa. Tällä hetkellä yhden henkilön on pidettävä kourua ohjaamalla sitä ja toinen (mieluiten kaksi) - auttamaan konkreettisesti tasaisesti jaettua kaivantoa pitkin esimerkiksi lapioon.

Jotta ilma pääsee ulos betonista, on syytä käyttää syvää värähtelijää, jos sitä ei ole, silloin on vältettävä improvisoitujen keinojen värinää. Voit värähtää bajonettilevyllä, tällaista värähtelyä kutsutaan silmukkamenetelmäksi. Hyvä tulos voidaan saada napauttamalla vasaralla vahvistimen runkoon tai muottiin (ei paljon!).

Kun kaivanto on täynnä betonia, on tarpeen leikata betoni oikeilla paikoilla, kunnes betoni on "asetettu". Kun betoni alkoi "murentua" - ei ole toivottavaa koskettaa sitä.

Kuten sanoin, talon perusta ei ole vaikea kaataa, tässä vaiheessa olemme tarkastelleet yksityiskohtaisesti nauhatulostuksen täyttämistä, jonka vaiheet ovat useimmiten sopivia kaikentyyppisten säätiöiden täyttämiseen.

Ominaisuudet kaatamalla pylväsperusta talolle

Pylväsperusta on tunnusomaista se, että säätiö ei koostu monoliittisesta nauhasta vaan pylväistä, jotka yhdistyvät monoliittisella nauhalla.

Tältä osin merkinnän jälkeen pilarit porataan käyttämällä automaattista porausta tai kädessä pidettävää porausta, pylväät vahvistetaan liittimillä, joiden läpimitta on 10-12 mm, ja liittimet vapautetaan 15-20 cm korkeammalla pylvään tasolla.

Pylväiden kaatamisen jälkeen on valmistettu grillatilaa, joka yhdistää kaikki pylväät, luodinkotelo luodaan ja betoni kaadetaan muottiin.

On muistettava, että pylväsperusta on rakennettu kevyisiin rakennuksiin ja "hyvä" maaperään.

Laattapohjan valun ominaisuudet

Monoliittisen levyn erottuva piirre on, että tällainen laatikko sijaitsee koko rakenteen alla, eikä vain talon seinien alle.

Yleensä laattojen perustaminen omiin käsiisi ei ole monimutkainen prosessi, mutta se edellyttää vastuullista lähestymistapaa, ja uskon, että se voidaan siirtää erilliseen artikkeliin.

Eräänlainen monoliittinen levy on jäykisteiden pohjalaatta, tämäntyyppisen perustuksen kaataminen ei ole kovin erilainen kuin tavallinen.

Merkinnät tehdään talon ympäryksen ympärille, jolloin maaperä poistetaan tulevan talon alle, hiekkavyöhykkeen tulevan laatan + paksuuden syvyyteen.

Sitten on tarpeen rakentaa hiekka tai hiekka-sora-tyyny ja myöhempi tamping.

Lujitushäkki on neulottu kahdella rivillä ristikon muodossa.

Täyttäminen on sama kuin minkään muun tyyppisen säätiön täyttö.

Menetelmät kaatamalla ja säästää talon perusta

Riippuen oman työvoiman käytöstä, voit säätää säätiön kolmella tavalla:

 1. Aseta säätiö itse käyttäen vain omaa työtäsi. Tämä on luonnollisesti työläs prosessi, mutta ei niin paljon, että et voi selviytyä itsestäsi. Ihannetapauksessa 2-3 ihmistä selviytyy kaikista vaiheista ilman paljon vaivaa.
 2. Käyttää osittain ulkomaista työvoimaa joihinkin perustuksen täyttövaiheisiin. Tämä menetelmä on useimmiten talojen rakentamisessa itsenäisesti, vaan se koskee palkattujen työntekijöiden käyttöä erityisen vaikeissa työvaiheissa. Tämä säästää omaa työtä, mutta taloudellisesti se on hieman kalliimpaa.
 3. Luota säätiön kaataminen talon alle ammattitaitoiselle työntekijälle. Tämä on kallein tapa kaataa, mutta tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin paikan päällä ja hallita prosessin asettamista säätiöön, koska jopa ammattilaiset eivät joskus noudata tiukkaa tekniikkaa omaan hyötyynsä.