Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Miten vaurioittaa betoniliuosta

Artikkelin sisältö

 • Miten vaurioittaa betoniliuosta
 • Miten rakentaa talon betoni vuonna 2018
 • Miten valita sementti

Betonia käytetään kaikilla rakennusalueilla. Liuoksen tärkeimmät aineosat: vesi, sementti, hiekka, sora tai murskattu kivi. Lisää myös näytöksiä, tiilihiutaleita jne.

Korkealaatuisen betonin saamiseksi on ehdottomasti noudatettava valmistuksen tekniikkaa ja käytettävä laadukkaita materiaaleja sekoittumiseen. Hiekka on puhdistettava, siinä ei saa olla saviä hiekkaa. Sementti on kyyneliäinen materiaali, se absorboi nopeasti kosteutta, joten ennen käyttöä kannattaa varmistaa, ettei se ole rypistynyt. Mitä roskiin: on parempi ostaa kalliita soraa kuin käyttää halpaa kalkkikiveä. Kuten hiekka, sen on oltava myös puhdas. Vaivaamisen yhteydessä on varmistettava, että kokkareet hajotetaan yhteen. No, jos sinulla on betoni sekoittimella.

mittasuhteet

Monet rakentajat ovat kiinnostuneita tästä asiasta, ja ne, jotka ovat päättäneet rakentaa jotain omiin käsiinsä. Mittasuhteet määräytyvät käytetyn materiaalin tilavuuden tai painon mukaan. Sen katsotaan olevan betonin määrän mittayksikkö. Esimerkki: sinulla on 5 kg sementtiä ja osuus on 1: 3: 4. Tämä tarkoittaa, että sinun on lisättävä 15 kg hiekkaa ja 25 kg soraa sementtiin. Pääsääntöisesti vesi konkreettisessa liuoksessa on ehdottomasti puolet sementin määrästä: jos sinulla on 5 kg sementtiä, sinun on lisättävä 2,5 litraa vettä.

Luonnollisesti mittasuhteet riippuvat tarvitsemasi betonin laadusta. Laadukasta betonia käyttävä sementtimerkki M400 tai M500. M200-sementti (ja jokin alla) on erittäin heikko lujuus, ei ole järkeä puhua siitä, sitä ei käytetä koskaan rakentamisessa.

Missä järjestyksessä ainesosat asetetaan

Osa vedestä otetaan 1/5 kokonaistilavuudesta, sitten osa hiekasta ja kaikki sementti lisätään. Kaikki on hyvin sekoitettu. Sitten kaikki jäljellä olevat ainesosat lisätään ja sekoitetaan uudelleen.

Jos käytetään pieniä betonisekoittimia, komponentit ladataan seuraavassa järjestyksessä: hiekka, osa raunioista ja myöhemmin sementti. Kun kaikki on sekoitettu, kaada vettä ja lisää jäljelle jääneet liuoksen komponentit.

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Kuinka sekoittaa betoni eri tavoin - mitä sinun on tiedettävä sen osuuksista

Niille, jotka eivät tavannut betonin valmistelua tai kokous oli ohikiitävää, he eivät aina tiedä, miten sekoitetaan laadukasta betonia ilman lisäaikaa ja materiaalikustannuksia. Samaan aikaan koko prosessi oli melko kätevä nykyisissä olosuhteissa. Siksi harkitsemme erilaisia ​​tapoja sekoittaa betonia ja niiden merkitystä kussakin tapauksessa.

Betoniratkaisujen komponenttien koostumus: konkreettisen tieteen perustana

Ennen kuin vaivaat betonia, aina kiinnostunut siitä, mitä mittasuhteita tarvitaan tietylle brändille. Kaikki riippuu siitä, mitä sementin tuotemerkkiä käytetään. Yleensä tahansa rakennustyömaalla ja jopa korjaustöiden aikana he mieluummin pitävät Portland-sementistä M400D20 tai M400D0. Nämä ovat parhaita tuotemerkkejä hinta - laatua.

Itsenäinen sekoitus betonista betonimyllyssä tai muulla tavalla tehdään konkreettisia betonityyppejä varten, jotka ovat välttämättömiä rakennustöiden ratkaisemiseksi, joita tahansa kokenut tai tavallinen amatöörimestari voi tehdä:

 • perustusten täyttämiseen riippuen niiden kuormasta riippuu riittävästi betonilaatua M300 - M400;
 • aidatukiin - M200;
 • erilaisiin tarkoituksiin - M100 - M200;
 • jalkakäytävällä betoni M300 on optimaalinen koostumus;
 • muurauslaastin merkki vaihtelee M50 - M100: n alueella;
 • Panssaroidun vyön ja kattokaivojen valmistukseen vaaditaan betonin taso, joka on pienempi kuin M200, mutta enintään M300.

Varoitus! Jos on tarpeen korjata seinien ja lattioiden puutteet korjauksen aikana, ei ole tarpeen valmistaa erityistä betonimerkkiä. Riittää, että ratkaisu on sementin yhden osan ja kolmen osan hiekan standardisuhteen kanssa. Raskas aggregaatti, tässä tapauksessa injektoituna seokseen, periytyy. Samanaikaisesti työskentelyratkaisun johdonmukaisuuden tulisi olla suunnilleen sama kuin alla olevassa kuvassa.

Betonin koostumuksen laskeminen

Jos sinulla on halu ja kyvyt, voit lisätä pehmittimen mihin tahansa betonimerkkiin, mikä lisää voimaa, sitkeyttä ja roiskeenkestävyyttä. Sementin määrään lisätään lisäaine. Jokaista lisäainetta käytetään kuitenkin eri määrinä, joten jätämme tämän kysymyksen pois. Pehmittimen mukana toimitettu ohje auttaa käsittelemään annostelua.

Älä missään tapauksessa lisää konkreettisia saippua-liuosastioita astioihin. Kyllä, se antaa plastisuutta betonille, mutta koostumuksessa olevat karbonaatit ja muut epäpuhtaudet vähentävät tiheyttä ja sen seurauksena betonin lujuutta ja kestävyyttä. Jos tällaiset koostumukset ovat hyviä betonille, niin kaikki betonituotantolaitokset ostavat ne tonneina, ja pehmittimet unohdetaan. Mutta jostain syystä tämä ei tapahdu...

Tämän artikkelin video selittää selkeästi, miksi on mahdotonta lisätä nestemäistä saippuaa ja muita kotitalouskemikaaleja betoniin.

Myös pigmentti vaikuttaa betonin laatuun ja aikaan. Väriaineet vähentävät lujuuttaan sementin hydraation vaiheessa. Siksi se ei voi lisätä enempää kuin 4 painoprosenttia sementtiä. Tämä on kriittinen määrä, mutta olisi parempi, jos betoniin lisätään vähemmän pigmenttiä.

Kun käsittelemme raaka-aineita, tarkastelemme tärkeimpien betonityyppien mittasuhteita litroina, kilogrammoina ja osina.

 • Sementti M500

Rakennustyömaalla ei useinkaan ole mitään, eikä komponenttien lukumäärän painoarvo ole tarkkaan mitattu. Kokeneet rakennuttajat tekevät siitä helpompaa - ne mittaavat kaiken sileillä tai sementtipusseilla edellä annetuissa mittasuhteissa. Valitse sopivin tapa jakaa osat ja jatka betonin sekoittamiseen.

Miten vaurioittaa betonia pieniin määriin

Jos päätät laskeutua vessaan tai koristetulle polulle puutarhassa, sinun ei tarvitse ostaa laastia ja tilata sitä kuorma-autoon. Se on yksinkertaisesti irrationaalinen.

Pienille tilavuuksille ne eivät edes aina käytä sekoitinta. On parasta tehdä erä omin käsin. Katso, miten sekoitetaan betonia eri tavoin käytettävissä olevien työvälineiden mukaan.

Käsien vaivaaminen lastalla ja lapioilla

Joten ymmärrämme, miten oikein sekoitetaan ratkaisu betoni sekoittimessa, ja että tämä edellyttää:

 • Kätevä kapasiteetti - sitä enemmän sitä parempi.

Pieni elämän hakkerointi! Jos teet korjauksia kylpyhuoneessa, ja aiot korvata vanhan kylpyhuoneen uuteen, älä kiirehdi heittää sitä tai romuttaa sitä. Kylpyhuone on erittäin kätevä häiritä ratkaisua! Rakennustyömaalla on helpompi tehdä ja vaivaa liuos kalvolla tai jopa kentällä. Mutta jälkimmäistä voidaan pitää todellisena barbaarina.

 • Spade, troola, spatula. Jotkut pystyvät tekemään käsivalmistusta tavallisen puutarhakoukun avulla.
 • Ainekset betoniin oikeassa suhteessa.
 • Jätteiden rätit.

Pienien määrien lastauskomponenttien oikea jakso:

 1. Kaikki hiekka ja sementin neljäs osa lisätään. Sekoitetaan huolellisesti sileäksi. Sekoita sitten sementin jäänteet ja sekoita homogeeniseen sementti-hiekka-kuivaseokseen. Lisätty myös ja soraa tarvittaessa.

Pieni ja välttämätön elämän hakkerointi! Jos päätät lisätä lasikuitua halkeamiskestävyyden vuoksi, on parasta ottaa se veteen etukäteen ja lisätä se sekaan veden kanssa. Joten voit paremmin tarttua betonielimeen.

 1. Jos käytetään pehmitintä, se on myös liuotettava veteen. Mutta ei kaikissa määrissä, koska koko veden määrää ei ehkä tarvita.

Vihje! Rakennustekniikan perusteella erilaisten tuotemerkkien, valmistajien ja jopa eri osien sementti on erilaiset veden vaatimukset! Jakaa likimäärin kaikki vesi neljään ja kuudenteen osaan, lieventää vähemmässä määrin pehmitintä ja kuitua. Pigmenttiä käytettäessä se aluksi liuotetaan veteen.

 1. Lisää pienempi osa vettä pehmittimestä kuivaan seokseen ja sekoita liuos hyvin. Sekoita perusteellisesti, varmistaen, ettei kuivahomeja jää. Sitten kaada vähän vettä haluamaasi sakeuteen.

Miten saavuttaa oikea johdonmukaisuus? Se ei ole vaikeaa. Vain koe seos vaivaamisen aikana - vie pieni määrä ja purista se kämmenessäsi. Jos "kulichik" osoittautui, kuten me rakastimme tekemään märästä hiekasta lapsuudessa, se tarkoittaa, että teimme kaiken oikein.

Jos liikaa lisätään vettä, kaikki voidaan kiinnittää pienellä määrällä sementtiä ja hiekkaa. Älä iloitse siitä, että ratkaisu osoittautui "itsetasaavaksi" ilman erityisiä lisäaineita. Ylimääräinen kosteus, joka antoi seoksen plastisuuden, vie koko linnoituksen betonista ja rikkoo sen rungon halkeilla.

Rakentamissuutin-mikseri auttaa

Auttaakseen viimeistelijöitä keksittiin niin hyödyllinen asia kuin suutina rei'ityksessä. Suunnittelulla se on kuin sekoittimen terä. Ilman sitä, älä keitä mitään viimeistelyä nykyaikaista seosta. Ja kuten kävi ilmi, hän on ensimmäinen betonituotannon assistentti.

Varoitus! Tällaisella suuttimella ei voida valmistaa raskasta betonia! Rikkominen rikkoo kaikki terät!

Kuten edellisessä tapauksessa, seuraamme kirjanmerkkiosien sarjaa. Ole varovainen, kun sekoitat sementin pölyä.

Sekoittamiseen sekoittimen kanssa tarvitaan plastisuutta, minkä vuoksi aluksi lisätään suurimman osan vedestä ja edullisesti pehmittimestä. Tämän suuttimen avulla sekoittaminen on paljon nopeampaa ja seoksen tasaisempi.

Betonirasitusautomaatio

Konekivääri betonisekoittimessa ei tiedä, ei vain aloittelijoita konkreettisessa liiketoiminnassa vaan myös kokeneita rakentajia. Tämä prosessi ei ole yksinkertainen, mutta ei niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä.

Tärkeintä on tietää ominaisuuksia, menettelytapoja tapahtumien lataamiseen ja sääntöjä laitteiden käsittelyyn. Tällaisen matkatavaran tuntemus ja vähän kokemusta ei enää ole kysymys siitä, miten betonia betonisoituu laadukkaaseen betonisekoittimeen.

Betonisekoittimen periaatteet

Ennen betonin vaivaamista konkreettisessa sekoittimessa harkitsemme, miten se on kätevämpää ja oikeampaa käyttää sitä:

 • Sähkön pääsy. Johdot eivät saa mennä tielle ja pudota betonin työalueelle.
 • Suunnittele työpaikkasi. Valmis betonilla on huomattava paino ja raaka-aineet ovat myös raskaita. Jotta ei tarvitsisi vetää painoja valmiin laastin muodossa, varmista, että betonisekoittimen paikka ei ole esine. Esimerkiksi armpayaksen heittämisessä kannattaa siirtää se kuivatusvyöhykkeelle, ja kun se täyttää perustusnauhan, on helpompaa pitää se lähellä muottirakennetta.
 • Valmista konkreettinen purkaussuunnitelma. Kuinka valmiita betonia puretaan, on tärkeä osa töitä. Koska sen asettamisaika riippuu siitä. Yleisin vaihtoehto - purkaminen kottikärryssä ja sieltä muottiin. Mutta ratkaisu on kova fyysisesti ja mahdollinen menetys.

Elämä hakkerointi kokeneita rakentajia! Voit järjestää pienen jakeluputken ulos tina kaarevilla reunoilla. Se valmis seos suoraan sekoittajasta ilman menetystä menee muottiin.

Tällaisen pienen rakennustyylin käyttämisen avulla voit siirtää sekoittimen rakennustyömaalla työstä eteenpäin, minimoimalla manuaalista työtä, joka vie niin paljon energiaa lisätoimenpiteisiin.

 • Pakollinen hoito sekoittimelle. Riippumatta siitä, kuinka väsyneitä olet kovalla työpäivällä, älä unohda sekoittimen perusteellista puhdistamista betonista. Muussa tapauksessa on vältettävä karkeaa kiveä laitteiston rungosta, mikä johtaa sen vahingoittumiseen.

Tämä tehdään yksinkertaisesti - vettä kaadetaan bunkkeriin ja liipaisin aktivoituu. Irrota jäljellä oleva liuos sen seinistä sen jälkeen kun se on sammutettu. Vaihda likainen vesi.

Tee tämä useita kertoja. Voit myös käyttää autonpesua. Paineen alainen vesi heikentää välittömästi sekoittimen runkoon tulevaa betonia.

 • Huolto. Älä unohda laitteiden säännöllistä huoltoa. Jatkuvassa tuotannossa tämä tehdään kerran kuukaudessa - ja joka kerta kun tuotannon lopettaminen. Kotona on toivottavaa suorittaa ainakin kunnossapito, niin että betonisekoittimen työskentely kauemmin kaatuisi.

Nämä ovat peruskäytännön ohjeita mobiili betonisekoittimen kanssa, jonka jälkeen rakentaminen on paljon helpompaa.

Alla on video: "Miten työskennellä betonisekoittimella."

Säännöt ainesosien asettamiseksi betonimyllyyn

Ennen kuin sekoitat betonia betonisekoittimessa, valmistele kaikki tarvitsemasi. Edellä lueteltujen osien mittasuhteet sekä säännöt, jotka koskevat laitteen kanssa työskentelyä. Nyt voit alkaa vaivata.

Automaattisella betonivalmistuksella komponenttien välilehti on hieman erilainen. Seoksen tulee aina olla märkä, muutoin mikseri ei sekoita kaikkea tasaisesti. Kyllä, ja moottorin raskaita kuormituksia.

Seuraavassa on joitain suosituksia siitä, miten betonia betonisekoittimeen sekoitetaan:

 • Kytke laitteeseen virta.
 • Kaada suurin osa vedestä. Jos annetaan kuitu, se asetetaan tässä vaiheessa. Anna sekoittimen kääntää nämä kaksi osaa hieman.
 • Lisää yksi pala keitettyä soraa ja vieritä.
 • Kaikki sementti annostellaan, kiertyy hyvin, minkä jälkeen kaikki hiekka ruiskutetaan liuokseen ja sekoitetaan perusteellisesti. Jos kääntäjä on säädetty sekoittimen ohjaustilaan, muista käyttää sitä. Se sekoittaa ratkaisua paremmin. Mutta älä päästä pois, sillä moottori palaa nopeammin.
 • Liuotetaan pehmitin veteen ja lisätään liuokseen. Ehkä koko nestemäärää ei tarvita.
 • Kaada loput ja sekoita hyvin.

Ratkaisu on valmis asennettavaksi. Mitä pienempi purkutoiminto tekee, sitä pienempi on betonin väheneminen.

Jos kysymys siitä, miten vaivaa ratkaisu betonisekoittimessa aiheuttaa ongelmia, katso alla olevaa videota, joka kuvaa yksityiskohtaisesti koko prosessin.

Jos ei ole aikaa, sekoittajat ja halu työskennellä betonin kanssa, voit aina tilata sen esineeseen. Tärkeintä on laskea tarvittava volyymi oikein. Nykyisissä tehtaissa ne valmistavat ratkaisuja pehmittimiin, ja laadunvalvonta vastaa sopivaa tasoa. Siksi et voi pelätä betonin laatua.

Jos kuitenkin ostetun betonin laatu, jonka hinta on paljon korkeampi kuin kotitekoinen, on epävarmaa, varmista, että otat toimittajalta laatusertifikaatin. Jos tulevaisuudessa on konkreettisia ongelmia, sillä on laadukas sertifikaatti, joka on annettu sille, voit todistaa oikeutesi ja saada korvauksen toimittajalta tuomioistuimessa tai osapuolten yhteisestä sopimuksesta.

Samalla pohdimme, miten betonia sekoitetaan eri tavoin. Noudata suosituksia - ja varmasti onnistut. Hyvä betoni ja helppo rakentaminen!

Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi ja säästää 40% vaivaa

Hei, rakkaat ystävät.

Pieni rakenne ei koskaan tule ilman säätiötä. Olipa kyse pylväs- tai nauhalevystä, niiden pääkomponentit ovat teräsvahvistus ja betoni. Näiden kahden materiaalin ansiosta rakennetaan arkkitehtonisen rakenteen todelliset mestariteetit kestämään hurrikaaneja, maanjäristyksiä ja raskasta kuormitusta.

Nykymaailmassa on valtavia erilaisia ​​koneita, jotka helpottavat konkreettista työtä, mutta koska teemme kaiken itsestämme ja omin käsin, meidän ei tarvitse rakentaa viisisataa metriä rakenteita, tarvitsemme pienen määrän betonia, me käsittelemme sitä käsin.

Täällä tänään haluan puhua siitä, miten vaivaa betonia omilla käsillään ja pannaan mahdollisimman vähän vaivaa.

Lapsuudessa, muistaakseni, isoisä sanoi aina minulle: "Vlad, missä tahansa yrityksessä tarvitsemme tiettyjä taitoja, taitoja ja tiettyä työjärjestystä, vain silloin se voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti."

Sen jälkeen hän antoi minulle esimerkin kahdesta miehestä, joista toinen oli tekemässä tätä työtä 20 vuotta, ja toinen oli "aloittelija". He alkoivat kaivaa kahta samanlaista kuoppia lähellä. Joten harjoittelija vietti työhön kolme kertaa enemmän aikaa kuin opettaja. Tiedätkö miksi? Henkilö, joka on antanut niin paljon aikaa tähän ammattiin, tuntee jo intuitiivisesti mihin kulmaan ruiskutetaan lapio maahan, miten heittää maa pois kuopasta tekemällä mahdollisimman vähän työtä ja saamalla mahdollisimman paljon tulosta ja monia muita salaisuuksia.

Rakentamiskäytännöissäni joutuin usein käsittelemään säätiön pystyttämistä omilla kädilläni ja vastaavasti betonin sekoittamista koskevalla työllä. Rehellisesti, tunnustan teille, heti kun betonin sekoittaminen omiin käsiisi - se oli terävä veitsi minulle.

Ja yhdessä näistä "valitettavista" tapauksista minulle muistin, mitä isoisäni kertoi minulle lapsena. Oli ajatus, luultavasti minä todella vaivata betonia väärin, käytä väärää tekniikkaa, jota ihmiset käyttävät. Miksi minun on vaikea tehdä tätä työtä?

Koska olen murhannut Internetin kautta ja lukenut käytettävissä olevan kirjallisuuden, en vieläkään ymmärtänyt, mistä tärkeimmistä salaisuuksista on kyse. Ja täällä talossa oleva naapuri toi neljä KAMAZ-hiekkaa, neljä KAMAZ-soraa, tavallinen metallihaude ja kutsui 4 työntekijää aurinko Tadžikistanista työskentelemään.

Aluksi en edes usko silmiini, että hän haluaa käyttää tätä voimaa perustamaan talon 10 * 10 metrin päässä talosta. Viimeinen ei usko, että tämä on mahdollista.

Tiedät, olin syvästi erehtynyt. Viikkoa myöhemmin, yllätyksekseni, säätiö valettiin.

Tässä lainasin tekniikan siitä, miten betonia vaivaa säästämällä 40 prosenttia vaivasta.

Joten, kerron teille, miten tehdä konkreettisia omalla kädelläsi yhden kylpyammeen esimerkissä.

Vaiheittainen ohjeistus: miten betonia käsitellään omilla käsillään ja missä mittasuhteissa

Valmistamme betonia sementtilaatua M500, joten betonituotteen osuudet ovat seuraavat: 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa soraa, 1 osa vettä. Käytä kätevästi yhdessä kappaleessa yksi ämpäri.

Vaihe 1. Kaada kahta vettä ämpäriin astiaan. Riippuen hiekan kosteuspitoisuudesta saattaa olla tarpeen lisätä vettä.

Vaihe 2. Kaadamme kahta sementtiä ämpäriin veteen (ilman koukkua). Periaatteessa 4 kauhaa sopii 50-kiloiseen pussiin, ts. kaada puolta pussia sementtiä.

Täyttömateriaalin aikana sekoitamme jatkuvasti vettä ja sementtiä, kunnes saadaan homogeeninen nestemassa.

Vaihe 3. Nopeasti sekoittaen uneen kuusi kuonaa hiekkaa.

Tuo seoksen tila tasaiseen koostumukseen. Viimeisen kauhan käyttöönoton jälkeen seos vaikeutuu, mutta siedettävä.

Vaihe 4. Tuloksena syntyy kahdeksan kaivoa.

Soraa ei tarvitse siirtää yhteen paikkaan, vaan se jaetaan tasaisesti koko säiliön alueelle, jossa seos valmistetaan. Jokaisen ämpärien jälkeen sekoitetaan saatu betoni.

Viimeisen kahdeksannen ämpärin käyttöönoton ja perusteellisen sekoittumisen jälkeen betoni on valmis kaatamaan muottiin.

Sekaani betonia lapioineen, mutta naapurin kaverit sekoitettiin eri puolilta. Ja toinen käärittää betonin lapioon, toinen on tavallinen puutarhakoukko.

Täällä puhun rehellisesti, kuten hengessä, käytät 40 prosenttia vähemmän työtä kuin millään muulla menetelmällä. Ja ne, jotka neuvoo sekoittamaan kaikki ainesosat kuivassa muodossa ennen veden lisäämistä, eivät todennäköisesti koskaan yrittäneet tehdä konkreettisia omilla kädilläan ja tietävät kaiken tekniikan siitä, miten betonia vain teoriassa. Kuivan seoksen sekoittumista on vaikea nostaa ja sekoittaa erityisesti betonisäiliön pohjalta veden lisäämisen jälkeen.

Toivon, että olet lukenut artikkelin loppuun, nyt voit säästää paljon energiaa tehdessäsi konkreettisia omia käsiäsi. Samalla tavalla voit vaivata ratkaisua omiin käsiisi kipinöimiseksi, tiilien asettamiseksi tai pinnan esittelemiseksi luonnonkiven kanssa.

Video: miten vaivaa betonia omilla käsillään

Kaikki helpot ja nopeat rakennushankkeet. Onnea rakentamisessa.

Kuinka sekoittaa betonia manuaalisesti maassa

Salaisuuksia ja vivahteita

Betonin valmistus ilman betonisekoittimia Ratkaisu levittimelle ilman betonisekoittimia

Hei rakas kotitekoinen.

Ponnistus on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat 10 + betonin tai laastin kauhan, mutta jostain syystä ei ole mitään konkreettista mikseriä tai vetää se yhdentoista kerrokseen.

Tämän artikkelin kirjoittamista varten minua rohkaistiin eilisessä viestinnässä jollakin foorumilla. Kun halusin tehdä ratkaisun pienelle tasolle, suosittelin vaivata sitä Vulcanilla ja sitten useat osallistujat saivat kysymyksiä: "Mikä se on, Vulcan, Google ei vaikuta siihen".

Hän selitti muutaman sanan, ja sai arvovaltaisen huomautuksen siitä, että tällaisiin tarkoituksiin on lyönti sekoittimella ja kylpyamme.

Kuvittelin, kuinka tämä köyhä mies tuottaa vähintään 0,25 kuutioa laastia, käyttäen perforatoria sekoittimella, päätin käsitellä tätä aihetta tarkemmin.

Aloitetaan ratkaisujen osuuksilla.

Ratkaisun osuus

Ratkaisujen osuudet annetaan yleensä osissa (1 x 3, 1 x 4 jne.), Jopa kauhaissakin, joissain sementtipusseissa, anna heille lähemmäksi työelämän todellisuutta, eli lapioissa (älä sekoittaa BSL) ja ilman M-200: ta ja muita merkintöjä.

Yksi merkintä on itse asiassa - tämä on M-400-sementtiä.

1. Betoni kellariin ja monoliittirakenteisiin.

35 (40) lapaa PGS (OPGS) pussissa (50 kg) Sementtiä.

2. Laasti ja kipsilevy.

30 hiekkalaastia sementtipussissa. Suosittelen lisäämään liitua puolikassan liidun (15 kg) liidun määrään. Sementtipussissa.

3. Liuos laastille.

40 päistä rikastettua hiekkaa sementtipussia kohden.

Jos levitys on paksua yli 5 cm, on mahdollista käyttää CGM: tä lisäämällä joen hiekkaa.

Veden mittasuhteet riippuvat täyteaineen kosteudesta ja otetaan silmämääräisesti seuraavista suosituksista.

Säätiön betoni on virtaava, mutta ei niin neste, kun CGM alkaa laskea pohjaan. Muurauslaastin on oltava muovia, mutta ei juoksevaa. Hän ei saa tyhjentää lian tai lian.

Levittimen tulee olla puolikuiva tai hyvin paksu, kuten haluat. Tämä on välttämätöntä, jotta lattia kutistuu heti, kun se kuivuu, ja kaikki teidän ponnistelut majakkojen huolellisessa käyttöönotossa eivät ole turhia. Mitä pienempi kutistuminen, sitä tasoitetaan tasolta

Kattavampi luettelo sementtilevyistä, joissa on mittasuhteet pataissa ja kauunoissa,

Betonin valmistus ilman betoniseosta

Betoni on nestemäistä ainetta, ja sen valmistukseen tarvitaan joko vanha kylpyamme tai kouru tai jotain vastaavaa ja sopivan kokoista.

Mutta sen sijaan, että lapio ampuja, kunnianosoittajat puuvilla viljelijöille, on parempi käyttää kuokka. Tarvitaan tietenkin kaatopaikka, jossa ei ole mitään, mutta et vain vaivaa ratkaisua, vaan käytä valmiin betonin säiliöön ja sekoita valmiin betonin, mutta vaivaa paremmin, ja se on paljon helpompaa kuolla.

Ensimmäisen erän avulla määritetään yhden annoksen tarpeellinen vettä. Tätä varten laita ensimmäinen kerros 30 tai 15 palaa täyteainetta ja vastaavasti pussi tai sementtipussin lattia. Käännä hieman taaksepäin ja täytä kauhan vedellä.

Sekoitus, näemme, kuinka paljon vettä on lisättävä niin, että täyteaine "kelluu". Lisää vettä ja muista, kuinka paljon se kesti. Haluan muistuttaa, että veden määrä riippuu täyteaineen kosteudesta ja jos tulet erittäin tarkkaan, sitten veden laadusta.

Esimerkiksi alueellamme, vesijohtovedestä, tarvitset enemmän kuin sadeveden, joka kerätään putkesta katon pinosta.

Seuraavat erät helpottavat. Säiliö on täytetty tarvittava määrä vettä kaadetaan tarvittava määrä sementti on sementtiä maitoa, ja se, jatkuvasti sekoittaen tarvittava määrä täyteainetta on täytetty.

Tuloksena olevan betonin laatu on korkeampi, sitä voimakkaammin työskentelet kuokalla.

Samoin voit valmistaa ratkaisun muuraukseen tai kipsiin, mutta liuos levittämällä on parempi tehdä Vulcanin menetelmä.

Ja tämä menetelmä.

Laasti ilman betoniseosta

Kuten edellä mainitsin, laskeutumisen ratkaisun pitäisi olla hyvin paksu tai puolikuiva, joten vaivaa se säiliöön ja irrota sen sitten - ei ole helppo tehtävä.

Tämän ilon välttämiseksi voit tehdä seoksen Vulcanin menetelmällä.

Vulkaani on tehty jäykällä pohjalla. Tämä voi olla osa aikaisemmin täytettyä lattiaa, rautaa (tinaa), laminaattilevyä jne. Tein sen kerran jopa vanhasta linoleumista.

Työkalu tarvitsee vain lapiota ja kauhan vettä varten.

Riippuen vahvoista terveydestänne, voit tehdä Vulcanin kerrallaan sementtipussiin tai voit venyttää tämän ilon kolmessa vaiheessa.

Koska ikäni on jo vanha, näytän vain laajennetun vaihtoehdon.

Kaadetaan tämä "vakava" koukku, jossa on 30 palaa täyteainetta ja sementtipussi.

Sitten sekoitamme sen yksinkertaisesti siirtämällä sitä hieman sivulle ja takaisin ja jakamalla se sitten kolmeen osaan.

Ensimmäinen osa maalivahti syvennyksen tekee, se täyttyy vedellä, ja alkaa hitaasti pour reunat "kraatterin" kuivaseos ulkoreuna kumpu. Sitten taas laajennamme uran keskellä, ja prosessi toistuu.

Näin voit vähällä mahdollisella vaivalla vaivata melko paksua ratkaisua ja aseta se sitten lasille.

Ja saat tämän tuloksen ilman halkeamia ja kutistumista.

Nyt, jos sinulla ei ole konkreettista mikseriä, ei ole erityisiä ongelmia ratkaisujen valmistuksessa.

Haluaisin muistuttaa teitä vielä kerran: käsin suoritetun ratkaisun laatu riippuu suoraan siitä, kuinka aktiivisesti työskentelet lapiolla tai kuolla. Eli useammin, sitä paremmin.

Toivotan teille työvoiman menestystä.

Rakentaminen >>> Alasekoitus Betoni ja laasti >>>

♦ -Oh-oh-oh! Se sattuu minua. - Kaikki tupakointi. Puolustani.

♦ Ei ole parempia sanoja kuulo kuin savu tauko lounaalle.

Miten vaivaa betonia omilla käsillä ja kaataa säätiö

kirjailija Grigory Makarovich | 17. helmikuuta 2012

Luultavasti jokainen meistä ainakin määräajoin, mutta sinun on tehtävä korjauksia talon, huoneiston, mökin, autotallin jne. Ympärillä. Usein tämä johtuu tarve rasva jotain, rappaus tai jopa betreted. Kuinka valmistaa liuos tai jopa betoniseos pieninä määrinä, luultavasti, ei ole tarpeen kertoa yksityiskohtaisesti. Se vie sementtiä, hiekkaa (jos betonia tarvitaan, sitten raunio) ja pienessä säiliössä (kauha, altaaseen tai vastaaviin) vaivautetaan oikeassa suhteessa. Mutta jos tarvitaan laajempia korjauksia tai jopa rakennustöitä, yleensä he yrittävät saada valmiiksi valmistettua laastijaa (betonia) tälle tapaukselle tai olla valmiita laastin valmistukseen (betoni).

Ensimmäisellä vaihtoehdolla on kiistämättömät edut siinä tapauksessa, että välineet sallivat (ilo ei ole halpaa) ja jos on mahdollista käynnistää nopeasti tämä ratkaisu (betoni), muuten saatat saada jäykistetyn sementtikaavan talosi edessä. On selvää, että tämä vaihtoehto ei ole kaikille sopiva ja kysymys syntyy, mutta miten ratkaisu (konkreettinen) valmistellaan itse?

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen on, että sinun täytyy ostaa tai ottaa betoni mikseri jossain. Todennäköisesti ihanteellinen vaihtoehto, jos ei kaksi "mutta". Betonimylly on löydettävä jossain toisessa ja toinen on kytkettävä muualle, ja tämä on myös tärkeä hetki, koska on välttämätöntä saada kolmivaiheinen sähköinen tulo yhteyden muodostamiseksi. Ja täällä olemme juuri tulleet siihen kohtaan, josta tämä artikkeli kirjoitetaan.

Haluan jakaa talon talonrakentamisen kokemuksia, joita minun täytyi rakentaa kirjaimellisesti omilla käsillään, mukaan lukien laastin valmistelu sekä betonipäällystäminen tiili- ja betonirakenteiden rakentamiseksi betonin ja lattioiden betonisoimiseksi. Luonnollisesti minulla ei ollut konkreettisia sekoittimia, eikä myöskään ollut tarvetta valmistaa valmiita laasti- tai betonielementtejä, olen tehnyt kaiken itselleni.

Kaadoin hiekkaa ja sementtiä rakentamishauteeseen ja sekoitin kuivaan (punnittu), jolloin saatiin samaa väriä sisältävä seos, lisättiin sitten vettä annoksittain ja sekoitettiin saaden aikaan vaaditun plastisuuden (ei mainita kalkkia täällä, olen aina työskennellyt yksinkertaisella sementtilaastilla). Oppiaihe on sanottava erittäin tylsiä ja fyysisesti erittäin työvoimavaltaista, ja jos teet konkreettisia tällä tavoin, se on myös hyvin pitkä. Siksi halusin joka tapauksessa auttaa tätä prosessia.

Se on pitkään ollut tunnettu kaatamalla tai "zabutovki" -perusta käyttämällä tavanomaista kaksilisäperinettä ja kahta lasta. Tekniikka on hyvin yksinkertainen. Vettä kaadetaan putkeen, sitten sementti kaadetaan ja sekoitetaan jatkuvasti estäen sen asettumasta pohjaan. Sitten hiekka vähitellen nukahtaa ja häiritsee sitä samalla tavalla. Miksi kaksi kauhua? Koska kaksi ihmistä kohtaavat toisiaan ja lapiot, kukin omasta puolestani, työskentelemällä vipuina, vaivaamaan, sanoisin jopa, kierrä ratkaisua. On tarpeen työskennellä lapiolla jatkuvasti, muutoin hiekka hyvin nopeasti asettuu pohjaan. Heti kun haluttu liuoksen konsistenssi saadaan, tynnyri käännetään ja tuloksena oleva erittäin nestemäinen liuos kaadetaan kaivantoon siellä aiemmin sijoitetun kiteytyvän kiteen kanssa. Koska nestemäinen liuos se tunkeutuu kaikkiin aukkoihin ja täyttää ne.

Joten vähitellen tynnyri tynnyrin tyvestä täyttyy. Minun on sanottava, että kolme työntekijää (kaksi vaivaa ja kolmas nukkuu unessa sementtiä, hiekkaa ja vettä) tällaisen yksinkertaisen tekniikan avulla he voivat hallita erittäin suurta määrää yhden päivän aikana. Jossakin vaiheessa yritin soveltaa tätä tekniikkaa valmisteluun, aivan kummallakin tavalla, ensin betonilla. Vaikka tilanne ei olekaan mitään outoa. Tosiasia on, että minulla oli monista syistä perustaa pohja maanpinnan yläpuolelle, eli laatoittaminen ja täyttäminen riittävän suurelle korkeudelle. Tarpeetonta sanoa, että versio tynnyri, muodossa, jota käytettiin tavalliseen tapaan kaivettujen kaivosten, ei sovi. Ja et kaataa enää tynnyriä, ja on vaikea tehdä hermeettistä muottia - nestemäinen ratkaisu virtaa ulos aukkojen läpi ja sinä sakeutat sen - kivien väliset aukot eivät kaadu, ja ratkaisu on vaikea vaivata, vipu ei riitä. Lyhyesti sanottuna selvitin tämän ongelman eri tavalla.

Olin onnellani, minulla oli vielä yksi tynnyri, mutta ei tavallinen kaksitasoinen, mutta alempi, noin kolmannes normaalia alhaisempi. Se näyttää olevan vähäinen, mutta se osoittautui erittäin merkittävältä. Ratkaisu oli helpompi vaivata sellaisessa tynnyrissä. Koska lapioon kohdistuva suurempi vipu on lisääntynyt.

En aio mennä muistoihin, vaan pian kehitin oman teknologianni betonin valmistamiseksi tällaisessa tynnyrissä, ja sitten vain laita se muurausratkaisu siihen samaan malliin. Ja minä kokeilin kokeilemalla tässä vaihtoehdossa - riippuen betonin valmistamiseen käytetystä sementistä otin kaksi tai kolme osaa hiekkaa ja sama määrä raunioita ja vettä kuin tarvitaan sementin yhtä osaa varten, jotta liuoksen vaihteleva paksuus saataisiin. Ja määrällisesti optimaalisin vaihtoehto oli tämä: kaksi sementtiä (luokka 400), neljä kauhoa hiekkaa, neljä kauhoa haudasta ja vesi noin kaksi ja puoli - kolme kauhaa ja sekoitin kaiken itseni ilman apua. Eli hän valmisteli ensin vettä, hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä niin, että kaikki olisi tynnyrin vieressä ja sitten hän alkoi vaivata.

Ensimmäinen rumpuun kaadettiin kaksi kauhat vettä, sitten sementti ämpäri ja alkoi vaivaamalla, jossa on lapio on helppo pitää, koska meloja järjestää airoa (lapio on parempi olla tasainen alaosa, joka on muodoltaan suorakulmainen, se olisi alareunassa tynnyrin menoja ei terävä kärki, vaan leveä taso). Heti kun sementti hajoaa, toinen kauha kaadetaan ja sekoitetaan. Seuraava vaihe on hiekan sekoittaminen. Vaihtoehtoisesti nukahduvat, jokainen hiekka ja sekoita. Ensimmäistä paria kauhoja voidaan sekoittaa sekä sementtiä, eli yksinkertaisesti pyörittää laasti ympyrässä ja sitten sekoitustekniikkaa on muutettava - vie lapio yläpäästä ja toimi kuten vipu, joka lepää tynnyrin reunalla. Samanaikaisesti piikkikahva pyyhkiytyy nopeasti, joten on parasta kääriä piikki, joka lepää tynnyrin reunalla tinaa ja ommella pienillä nauloilla. Soraa sekoitetaan samassa sekvenssissä, ja mitä pienempi murto-osa on, se on helpompaa sekoittaa se. Sekoituksen helpottamiseksi sinun on lisättävä vähän vettä, mutta ei liikaa, muuten liuos on liian likainen.

Kun liuos on sekoitettu ja tunnet jumissa yhdessä kertakorvauksen jää voi olla valmisbetonin pour, joko suoraan maahan, sen jälkeen kun levisi vanhan aaltopeltiä tai jalkakäytävällä tai missä tahansa sopivassa säiliössä, kylpy tyyppi, mutta piippu sitten täytyy seistä kukkulalla, ja kapasiteetti on hieman pienempi. Sain helpommin. Kun säätiön osa, kasvatettu maanpinnan yläpuolella, oli valmis, laitoin tynnyrin pohjaan ja sekoitin liuoksen suoraan siihen. Ja kallistelin sen kaataman pohjan suuntaan ja lapion avulla kiihdytin sitä edelleen. Muutaman päivän kuluttua säätiö oli riittävän takavarikoitu, ja minä panin tynnyrin jo tuoreeseen alueeseen, ja kaikki toistettiin. Joten ympyrässä ja meni tynnyriin koko säätiön.

Päivänä, jolloin kaikki valmistelut saatiin, saatiin kymmenen kaksitoista erää, minun on sanottava hyvin yhdenvertaisen määrän yhdelle henkilölle. Esimerkissani naapuri rakensi talonsa hänen vierelleen ja sitten muut kaverit hyväksyivät kokemuksen. Ja missä minä näytin, kuinka minä tein sen, ensin kukaan ei usko, että betonia käytettiin kauhalla lapiolla, mutta kokeillessamme sitä käytimme tätä menetelmää. Luonnollisesti vain muurauslaastin sekoittaminen on yhä helpompaa tai fyysisesti helpompaa. Toivon, että joku tulee kätevästi betonin ja laastin valmistukseen.

Arvostele tämä säie:

Suosio: 395 katselua

Betonin valmistus: mittasuhteet, käsin sekoittamisen ja vaivaamisen menetelmä betonisekoittimella

Mikä tahansa rakenne ei voi tehdä ilman tällaista materiaalia kuin konkreettisia. Ympäristöystävällisyyden, kestävyyden ja luotettavuuden ansiosta sitä on käytetty laajalti. Ominaisuuksiensa mukaan sitä voidaan verrata viiniin, koska ajan myötä se muuttuu paremmaksi. Tässä suhteessa aloittelevien rakentajien, jotka ovat päättäneet rakentaa omat rakennuksensa, on seuraava kysymys: "Miten voitte konkretisoida itsesi ja voitko tehdä sen lainkaan?" Yritämme vastata tähän kysymykseen tässä artikkelissa.

mittasuhteet

Ensinnäkin on välttämätöntä ymmärtää selkeästi, mitkä komponentit ovat osa konkreettisia ja missä määrin ne on sekoitettava. Betonin valmistamiseen tarvitaan neljä osaa: jokien louhos hiekka, sora, sementti ja vesi.

Suhteiden suhteen on kaksiosainen osuus eli 10 litraa soraa ja 5 litraa hiekkaa. Veden kannalta tärkeintä ei ole liioitella sitä eikä olla ahne. Tosiasia on se, että kun se on ylimäärin, muodostuu pieniä reikiä, jonka syy on, että vettä ei ole sekoitettu sementtiin. Ja sen puutteessa näet myös tällaisten reikien esiintymisen, mutta niiden ilmenemisen syy on se, että hiekkaa ja soraa ei voitaisi painostaa, kuten pitäisi.

Katsokaa siis tarkkaan, kuinka paljon vettä lisää, yrittää löytää keskipohjan.

Tyypit konkreettisia

Tässä palataan veden määrä, joka lisätään seokseen. Itse asiassa riippuen tästä emit:

 • kovaa betonia. Sillä ei ole taipumusta levitä korkean lujuuden vuoksi. Tällaista betonia käytetään luomaan rakenteita, jotka edellyttävät vastuullista lähestymistapaa (palkit, säätiö jne.).
 • muovinen betoni. Sen johdonmukaisuuden vuoksi se on kaikkein nestemäinen ja siksi vähemmän kestävä. Sen avulla luodaan elementtejä, jotka eivät vaadi kokonaisvastuuta (muottipesu jne.);
 • valettu betoni. Tiheys on samanlainen kuin hapankermaa. Löytyi sen käyttö näiden osien ja osien valmistuksessa, joissa tällaista ei ole velvollisuutta (esim. Sävyt, raidat jne.).

Siirry nyt suoraan betonin sekoittamiseen. Kaksi vaihtoehtoa: vaivaaminen käsin tai betonisekoittimen avulla.

Betonierä käsin

Tämän menetelmän turvaamiseksi pitäisi olla vain, jos tarvitset vähimmäismäärää betonia, etkä halua tämän jälleen kerran likaisen betonisekoittimen takia. Miksi ei ole välttämätöntä sekoittaa betonia manuaalisesti? Tosiasia on, että ensinnäkin betonin lujuus on erittäin alhainen, joten seoksen laatu on vähäistä, ja toiseksi asiantuntijat sanovat, että tämä menetelmä voi vahingoittaa terveyttäsi ja kolmanneksi itse prosessia yksin, erittäin työläs.

Joten jatkamme itse prosessia: Otamme erikoisen metallisuojan, jossa upotamme kaikki ainesosat (paitsi vettä) ja sekoitamme ne niin perusteellisesti kuin mahdollista. Viime kädessä sinulla pitäisi olla homogeeninen massa. Sen jälkeen lisätään vettä tuloksena olevaan massaan (veden määrä riippuu siitä, minkä tyyppistä betonia haluat) ja sekoitamme jälleen kaiken hyvin.

Betonisekoittimet betonisekoittimilla

Olisi parempi, jos ostat tällaisia ​​laitteita erikoismyymälöissä, mutta jos sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta, voit myös tehdä sen itse.

Koska tarvitset materiaalia: kulma (käytetään luomaan

pohjat), bensiinimoottori tai moottoripyörä (betonisekoittimen aikaansaamiseksi), ruuvitaltat, metallirunko, pora, avaimet, metalliputki (säiliöön). Periaatteessa kaikkia näitä työkaluja, haluttaessa, ei ole vaikea löytää.

Käänny nyt sen valmistukseen:

 • otamme pohjan kulmaksi ja kiinnitämme kaikki rakenteelliset elementit toisiinsa, apua tai hitsausta tai suuria halkaisijapultteja;
 • koska säiliö ottaa tynnyrin. Putken kiinnityksellä on oltava tietty kaltevuus, joka on 35 astetta, ja se määritetään pystypinnan perusteella;
 • kiinnitä vaihdelaatikko runkoon;
 • vaihteistoon asennamme moottorin ja sekoitusastian;
 • kiinnitä vaihdelaatikon tynnyri ja moottori telineeseen;
 • kiinnikkeen pohjaan kiinnitä kahva.

Betonia sekoitettaessa upotetaan ensin kaikki hiekka betonisekoittimeen, minkä jälkeen lisätään vähitellen sementtiä pienissä osissa. Sen jälkeen, kun hiekka ja sementti ovat täysin sekoitettuja, aloitamme vähän vettä. Tässä vaiheessa kiinnittyvä seos havaitaan säiliön sisäseinissä. Täällä sinun on otettava ja asennettava lapio, jotta se estää seoksen tarttumasta. Liuos on valmis vasta, kun seos rullaa säiliön sisällä.