Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Betonituotanto: vaatimukset, materiaalien suhde, vaivaus ja valu

Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään rakentamisessa rakennusten rakentamisessa aina vahvalta pohjalta ja päättymään seinien ja kattojen täydelliseen rakentamiseen. Voit myös valmistaa esineitä, kuten päällystyslaatat, parvekkeet, maljakoita ja jopa työtasoja keittiölle tai olohuoneelle. Nykyaikaiset betoninvalmistusmenetelmät ja sen käsittely mahdollistavat tämän materiaalin rakentamisen melkein tasolle sellaisilla luonnonmateriaaleilla kuin graniitti tai marmori. Vaikka se ei ole kovin esteettinen kuin jälkimmäinen, mutta se on varmasti tiedossa siitä, mitä se on tehty, eikä ole olemassa pakollista säteilytaustaa, jolla luonnonkivillä on usein. Jos päätät luopua betonin hankinnasta, sinun on ymmärrettävä, kuinka tehdä konkreettisia omia käsiäsi vaaditulla laadulla, joka sopii ongelman ratkaisun osuuteen ja jolla on riittävä lujuus ja kestävyys.

Vaikka betonin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, on otettava huomioon useita ominaisuuksia ja hetkiä, jotka määrittävät sen laadun ja soveltuvuuden. Riippuen siitä tarkoituksesta, johon se on valmis, myös resepti ja sen käyttötapa muuttuvat. Joten ensin määritellään, mikä konkreettinen on ja millaisia ​​perusominaisuuksia sillä on.

Yleensä betonin koostumus on sementtilaastin ja täyteaineen seos. Joten tärkeimmät ainesosat ovat:

 1. sementti;
 2. hiekka;
 3. Täyteaine (sora, kuona, murskattu kivi, pikkukivi jne.).

Lisäksi nykyaikaisiin tekniikoihin liittyy erityisiä lisäaineita - pehmittimiä. Heidän tehtävänsä on antaa konkreettisille ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Betonin tärkein ominaisuus on sen puristuslujuus. Emme kerro yksityiskohtia konkreettisesta arvioinnista kestävyydelle eri aikoina ja pidämme nykyaikaista järjestelmää käytännössä kaikkialla. Betonin lujuus ilmaistaan ​​mega pascalsissa (MPa), jotka määrittävät paineen, jonka tietty betoniluokka kestää. Betonin lujuuden perusteella on jaettu tuotemerkkeihin. IVY-maissa GOST-luokituksen mukaan luokkiin merkitään B7.5-B80. Ero riippuu käytetyn sementtityyppistä (M300-M600), hiekasta ja fraktiosta sekä murskatusta kivestä. Luokan nimessä oleva numero ilmaisee MPa: n paineen, joka betoni voi kestää 95% tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen sekoitus sementtilaastia ja karkeaa hiekkaa. Tällaista betonia käytetään pääasiassa säätiön substraattina. Valmistelu voidaan tehdä suoraan alapinnan alapuolella olevan muottipohjan alapuolella. Samanaikaisesti lisätään vähän vettä seoksen tiheyden aikaansaamiseksi, kuten märän maaperän. Tällöin ei ole tarvetta puhua voimaa, vaan tärkeimpänä perusteena uppoamisen ja liiallisen kosteuden suojana tällainen betoni on erinomainen.

Kestävämmät betonit edellyttävät erilaisten murskattujen kiven käyttöä täyteaineena, jonka murto-osa on 2-3 mm ja IDO 30-35 mm. Betonin laatu riippuu kaikkien sen komponenttien puhtaudesta ja koostumuksesta. Joten ennen kuin ymmärrät mittasuhteet ja valmistusmenetelmät konkreettisen ratkaisun tekemiseksi oikein, kannattaa harkita jokaista erikseen erikseen.

Betoniedellytykset

sementti

Sementti on tärkein ja ainoa betonin ainesosa, joka sitoo kaikki osat yhteen. Portlandsementti soveltuu parhaiten betonin valmistamiseen. Se eroaa kalsiumsilikaattien lisääntyneestä ja vallitsevasta sisällöstä (jopa 78-80%), mikä parantaa materiaalien tarttuvuutta ja liimautumista. Tehtävistä riippuen kuitenkin käytetään muita sementtityyppejä.

Sementin brändi sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen 500. Voit käyttää myös standardia M400, vain tämä vaikuttaa samaan säätiön kestävyyteen.

Hyvä tarttuvuuden lisäksi Portland-sementti sopii paremmin työskentelemään alhaisemmissa lämpötiloissa. Silloinkin, ei saa käyttää betonia alle 16 asteen lämpötilassa. Jos on olemassa hyvä syy käyttää betonia alemmissa lämpötiloissa, tarvitaan erityisiä lisäaineita ja pehmittimiä, mutta lisää myöhemmin. Työskentely kuumalla säällä, kuona Portland-sementti sopii paremmin.

Sementin kotimaassa merkitsemisen lisäksi sen merkinnän lisäksi, että sen ilmoitettu vahvuus on sama brändissä merkitty MPa, on myös nimitys "D", minkä jälkeen sementin ulkomaisten epäpuhtauksien määrä ilmoitetaan. Itse asiassa laadukkaan betonin sopivan sementin M500-D0 tai M500-D20 valmistukseen eli epäpuhtauksiin 0-20%.

Sementin on oltava kuiva ja löysä. Älä missään tapauksessa saa kosteaa tai sileää sementtiä, myös sinun ei pidä säästää ja ostaa merkitsemätöntä, vanhaa tai alennettua sementtiä. Silti betonia käytetään rakennettaessa kriittisiä elementtejä taloon, jotta hyvinvointi ja turvallisuus riippuvat siitä. Sopimattomissa olosuhteissa sementti voi nopeasti saada kosteuden pois ilmasta ja menettää merkittävän osan sen ominaisuuksista.

On parempi hankkia tarvittava sementtimäärät enintään 2 viikkoa ennen suoran käytön tai useita päiviä etukäteen. Tarkista merkinnät ja paketin eheys.

hiekka

Riippumatta siitä, mihin kerättyä raunioita tai soraa käytetään, myös hiekkaa tarvitaan. Vain joissakin tapauksissa ne menestyvät ilman sitä, kun on mahdollista sitoa ja poimia suuri aggregaatti siten, että kaikkien komponenttien väliset välekset ovat vähäisiä.

Betonin valmistamiseen käytettävän hiekan tulee olla murto-osa 1,5-5 mm, mikä sopii parhaiten silloin, kun sen koko on yhtä suuri kuin 1-2 mm. Hiekan koostumus ei saa olla epäpuhtauksia. Kaikenlaiset kasvien roskat, roskat ja kaikki sulkeumat, jotka voivat hajota tai kaatua ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin lujuuteen. Luotettavuuden kannalta, jos hiekka ei ole täysin puhdas, on parempi siirtää se siiven läpi riittävän pienillä soluilla. Itse asiassa sama pätee raunioihin.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten, vaikka se on kalliimpaa kuin kallio, mutta sillä on sopiva raekoko ja se ei sisällä sementtiä ja saviä. Toisin kuin sementtilaastareita, joita käytetään tiilenrakentamisen tai rappauslaitteiden rakentamiseen, joissa saven läsnäolo voi auttaa, koska se on helpompi tasoittaa sitä betonissa, ei ole sallittua. On tärkeää varmistaa sementtilaastarin mahdollisimman suuri tarttuvuus karkeiden kiviainesten kanssa, jotka määrittävät betonin yleisen lujuuden. Joten hiekkaa, jossa ei ole yli 1 mm: n kalkkikiviä tai jyviä, on parempi olla käyttämättä betonin valmistusta, koska on hyvin vaikeaa päästä eroon niistä. Tee näin hiekkapuhallus- ja laskeutumismenetelmä, joka ei edes teollisuusolosuhteissa ole aina hyödyllistä ja helppoa.

Vaihtoehtoisesti niille paikoille, joissa on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se johtuu murskaamisen kiviä, eroaa suuremmasta massasta ja tiheydestä. Jos se yleensä pestään ja seulotaan hiukkasten kokoiseksi, se on jopa hieman parempaa kuin jokien hiekka. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valmistellaan ja käytetään sitä konkreettisesti paljon raskaampaa, tämä on tärkeää, jos sitä käytetään teräslevyjen asentamiseen päällekkäisten päällekkäisyyksien päälle. Merkittävä este raskaan keinotekoisen hiekan käytölle voi olla, ellei kenties kenties lisätä säteilytaloutta, joka riippuu vanhempien kallioon.

Täyteainetta. Murskattu sora

Betonin päävahvuus antaa sen täyttyvän soralla tai rauniolla. Meri- tai jokivartta ei missään tapauksessa sovi, koska sen pinta on kiillotettu vedellä ja se ei tarjoa asianmukaista tarttumista liuokseen. Paras sopiva materiaali, joka on saatu vain murskattua kiveä.

On tärkeää ottaa huomioon rodun ominaispiirteet, joita käytettiin tässä tapauksessa. Sitä käytetään usein myös sardiinin tai muiden vastaavien materiaalien, jotka ovat riittävän vahvoja, mutta kevyitä. Seuraavassa tarkastellaan periaatetta, jonka avulla voit valita sopivan materiaalin betonin valmistukseen, mikä tarjoaa tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden tietyille tilanteille. Sora- tai murskakiven koko voi vaihdella 8: stä 35 mm: iin, suurempia kappaleita käytetään enimmäkseen tuotannossa, ja se on harvinaista. Kuten hiekka, on toivottavaa, että aggregaatti sisältää mahdollisimman vähän pölyä tai savea sulkeumia sen pinnalle. Garbage on valittava ennen kuin sora tulee laastiin. Mitä korkeampi on hiukkasten sivupinnan karheus, sitä paremmin. Tällä riippuu luotettava kahva.

Betonin itsevalmistukseen on parempi valita joko aggregaatti, jolla itsellään on useita kokoja, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Tarvittaessa betonipurkutuslaitteistoa se estää aggregaattihiukkasten tiukemisen toisiinsa ja estää suurien aukkojen muodostumisen. Muussa tapauksessa jälkimmäinen täytetään laastilla, mikä vaikuttaa betonin lujuuteen ja itse laastin kulutukseen.

Hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa varten varastointia varten on parempi täyttää irtotavarana käyttöpaikan läheisyydessä. Materiaalien ja kosteuden saastumisen estämiseksi maaperästä on parempi sijoittaa penger- mä levityskanvolle tai tontille, jolla on vankka perustus. Yksinkertaisimmassa tapauksessa, kun materiaalit kaadetaan suoraan maaperään, sitä ei saa käyttää alimpaan kerrokseen, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Veden valinta on erittäin tärkeää. Ei luonnollisestikaan ole kysymys erityisveden käytöstä. Sen on kuitenkin oltava puhdas ja vapaa ulkomaisista alkali- tai haponkestävyyksistä. Et voi käyttää joen tai enemmän järvivettä, jossa on enemmän kuin tarpeeksi sulkeja. On parasta noudattaa yksinkertaista sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös kestävän ja hyvän betonin valmistamiseen kotona. Vain noudattaen tätä sääntöä voidaan odottaa, että betoni on kestävä ja että se on pitkään aikaan ilman vahinkoja tai tuhoja.

lisäaineet

 • Kalkkia. Jotkut käsityöläiset lisäävät hieman hydratoitunutta kalkkia betoniin, mikä lisää laastin työstettävyyttä. Tämä helpottaa jonkin verran menetelmää, jolla tasoitetaan betonipinnan tai muurattu osa kuistia tai haaraa. Ja vielä, lisäksi kalkki voi sijoittaa normaalin sementtipaketin aggregaattiin, mikä vaikuttaa voimaa. Valinta käyttää kalkin käyttöä tai ei ole, on edelleen päällikölle, kun hän tietää tarkalleen, mikä on parasta tällä hetkellä. Lime ei ole kauan enää tarvitse sammuttaa. Sen sijaan käytetään valmiita sammutettua kalkkia, jota myydään rautakaupoissa ja jota kutsutaan fluffiksi.
 • Pehmentimiä. Jotta betoniliuosta tulisi enemmän nestemäistä tai kierrosviskositeettia, käytetään erilaisia ​​pehmittimiä, jotka muuttavat liuoksen ominaisuuksia tietyssä suunnassa. Pehmittimien käyttö voi lisätä tai vähentää liuoksen valmistamiseen tarvittavaa vettä. Tällaisia ​​töitä kuin perustusvalua ei ole mahdollista käyttää pehmittimiä, mutta niillä voi olla tärkeä rooli, jos vahvistus on riittävän tiheää tai säätö on monimutkainen muoto. Samalla nestemäinen betoni täyttää kaikki aukot ja haarat nopeammin ja luotettavammin, mikä nopeuttaa prosessia ja parantaa tulosta.

Pehmittimet betoniin

 • Lisäkomponentit. Edellä mainittujen lisäksi erityisiä lisäaineita voidaan käyttää lisäämään progressiivisia ominaisuuksia betoniin. Joten voit käyttää lisäaineita betonin asettamisen ja kovettumisen varmistamiseksi matalissa lämpötiloissa tai suuren kosteuden läsnäollessa. Eri tarkoituksiin käytetään sopivia lisäaineita. On tärkeää määrittää tarvetta käyttää niitä ja noutaa tarvittava lisäaine laitteistokaupassa. Lue huolellisesti lisäaineen käyttöohjeet ja ominaisuudet. Jos olosuhteet, joissa käytetään betonia, ovat lämpötilan tai kosteuden rajaparametrit, lisäaineet ja pehmittimet ovat välttämättömiä.
 • Vahvistusaineet. Betonimassan lisäksi käytetään usein erityisiä lisäaineita lisäaineita varten. Siksi kun käytetään betonia suorittamaan melko ohut kerros, käytetään erityistä polypropeenia tai polyvinyylikloridikuitua. Se on itsessään pehmeä ja ei erityisen kestävä, mutta se auttaa välttämään tilanteita, joissa betonipurkaukset paikoissa, joissa lattialevyt lähestyvät tai epästabiilisen pohjan tapauksessa, kun päälattia muodostetaan maaperän yli.

Materiaalien välisten suhteiden valinta betonin valmistukseen

Eri käyttötarkoituksiin ja vaatii erilainen betonikoostumus. Joten talon perustuksen muodostamiseksi tarvitaan vahvaa betonia, johon sisältyy suuri murskattu kivi, jonka koko on 20 - 35 mm, ja laasti on riittävä osa aggregaatin vahvistamisesta. Tällöin liuoksen on oltava nestemäinen, koska se vaatii tiukkaa betonia ja poista kaikki ilmakuplat. Ennen betonin pääosan kaatamista, sinun on varattava alusta. Tätä varten käytetään yksinkertaisinta valmistetta ja vähemmän kestävää betonia V7.5, jonka osana sementtilaastin lisäksi vain karkeaa hiekkaa voi esiintyä. Tämän lisäksi betoniliuos ei ole nestemäinen, vaan enemmän kuin märkä maaperä johdonmukaisesti.

Säätiöiden rakentamiseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio ja kaikki nestemäinen liuos. Tämä varmistaa, että ratkaisu on helposti jaettu pinnan yli melko ohut kerros. Myös aggregaatin pieni ja keskikokoinen osa on välttämätön tällaisten elementtien muodostamiseksi kuten hyllyt, koristeelementit tai puutarha-astiat ja täytteet, jotka ovat merkityksettömiä tilavuuselementeissä, kuten kuistilla tai askeleilla.

Betonisten ainesosien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94: n ja SNiP: n 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä otetaan huomioon kunkin käytetyn aineen tiheys ja tarvittava keskimääräinen tiheys betonille, mikä on välttämätöntä tietyssä tilanteessa. Kun ainesosien paino- ja tilavuussuhteet on laskettu, voit jatkaa suunniteltua betonin valmistusta ja kaatamista.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, hiekasta ja aggregaatista ja 0,5-1 osaa vettä riippuen liuoksen vaaditusta juoksevuudesta. Useimmiten tällaisen asettelun noudattaminen kuitenkin saa aikaan betonin epämiellyttävän tuloksen, ja tämä näkyy vasta sen jälkeen, kun on vaikea korjata jotain. Parasta ennen kaikkea toimitettujen sääntelyasiakirjojen mukaan tee itse asiassa yksinkertainen laskenta ja suojaudu epämiellyttäviltä seurauksilta. Kaikki tämä johtuu siitä, että sekä aggregaatti että hiekka ja sementti voivat vaihdella huomattavasti tiheyden ja sitomisominaisuuksien parametreissä.

Laskelmien jälkeen sinun pitäisi päättää käytännöllisestä tavasta mitata ainesosia. Loppujen lopuksi käsissä on nyt vain tilavuus- ja painoparametreja, ja ne ovat jossain määrin ristiriidassa todellisessa tilanteessa olevien kanssa. Sama hiekka voi olla melko märkä tai liian löysä, joten 10 litran kauha sisältää paljon painoa, joka voidaan olettaa laskemalla tiheyden suhde tilavuuteen.

Saman hiekan ja soran kosteuden kannalta on parempi kuivata ne kuin yrittää karkeasti laskea yhden tai toisen ainesosan annosten määrää. Ja määrittämiseksi osapuolten hauraus ja poisto, riittää punnita kunkin ainesosan osat suhteessa yhteen tilavuuteen. Toisin sanoen kaivo tai muu kätevä säiliö otetaan ja täytetään vuorotellen ilman hiekkaa, sementtiä ja kerääntymistä, ja punnittu osa punnitaan. Lisäksi yksinkertaisilla laskutoimituksilla on mahdollista siirtää aikaisemmin saadut laskelmat kauhojen suhteeseen.

Missä ja missä sekoitetaan betonia?

Mitä tahansa sanotaan, ja betonin sekoittamiseen on parasta käyttää erityisiä keksittyjä betonisekoittimia. Tämä on ainoa tapa sekoittua nopeasti ja tehokkaasti kaikkiin osiin ja toimittaa betoni sen määränpäähän, ennen kuin se alkaa asettaa ja kuoriutua. Manuaalinen menetelmä vanhalla tavalla altaassa ei ole erityisen sopiva enemmän tai vähemmän suurille määrille. Ei ole mahdollista kontrolloida ainesosien sekoittamista ja lisäämistä siten, että se tapahtuu reseptin mukaan. Viimeinen lausuma edellyttää selvennystä. Loppujen lopuksi monet eivät ymmärrä, miten, jos kaikki tehdään käsin ja jatkuvalla valvonnalla, voit rikkoa reseptiä ja pilata betonia.

Se on hyvin yksinkertainen. Konkreettisia ratkaisuja on kaksi vaihtoehtoa omalla kädellä:

 1. Ensimmäisessä tapauksessa ensin kaikki ainesosat tai ainakin sementti hiekalla sekoitetaan kuivaksi ja sitten vain vettä kaadetaan.
 2. Toisessa tapauksessa sementti, hiekka ja aggregaatti kaadetaan veteen, joka kaadetaan ja mitataan määrällä.

Kuiva sekoittaminen näyttää siltä, ​​että materiaalit ovat tasaisesti jakautuneet, mutta kun lisäät vettä ja käsin sekoitetaan, ei ole takeita siitä, että koko tilavuus märkisi nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena käy ilmi, että pohjalla on edelleen kuiva, ei sekoitettu koostumus ja siten mittasuhteiden rikkominen. Jos sekoitat perusteellisesti ja pitkään jättämättä kuivia kokkareita, se kestää liikaa aikaa, ja taas ratkaisu alkaa asettaa ja erottaa. Se ei vaikuta ulkonäköön vaan voimakkuuteen - kyllä. Kun lisäät kaiken veden, jälleen sementti vaurioituu liian kauan ja ei kykene paremmin yhdistämään täyteaineita myöhemmin. Toinen vaihtoehto on vähän, mutta parempaa kuin ensimmäinen, joten tämä on kuinka konkreettista vaivaa pienissä määrissä.

Niinpä manuaalinen vaivausvaihtoehto ei ole erityisen hyvä. On parempi vuokrata betoni sekoittimella tai ostaa ja vaivaa kaiken sen sisälle. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40 metrin etäisyydellä paikasta, jossa betonia käytetään. Tämä ei salli betonin leviämistä kuljetuksen ja panostuksen aikana. Kaikkien ainesosien on oltava lähellä tai ainakin osissa, jotka toimitetaan sekoittimeen.

Betonierä

Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa sekaliuosta. Tämän luvun pitäisi tuoda kaikki laskelmat kunkin ainesosan määrästä. Seuraavaksi aloitamme betonin valmistuksen, lisäämällä vähitellen kaikki konkreettiseen mikseriin.

 • Tarvittava määrä vettä kaadetaan. Noin 10-15% voidaan jättää lisäämään myöhemmin. Tämä helpottaa sekoittamista, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 • Laita sementti. Jos vettä jätettiin, sementtiä olisi lykättävä niin paljon.
 • Seuraava hiekka kaadetaan. Sekoita tässä vaiheessa, kunnes kaikki komponentit jakautuvat tasaisesti, se on noin 2-3 minuuttia.
 • Kun sementtilaasti on valmis, siihen lisätään kaikki tarvittavat lisäkomponentit, kuten pehmittimet, lisäaineet, vahvistavat yhdisteet.
 • Lopuksi tärkein aggregaatti (sora, murskattu kivi) täyttyy. Jos on tarpeen lisätä vettä, vesi sekoitetaan ensin sementin kanssa ja sitten vain tuloksena oleva sementtimaito kaadetaan betonimyllyyn.

Koko prosessi kestää noin 10 minuuttia. Jos sekoitat liian kauan, liuoksen sementti voi alkaa asettaa.

Ratakapasiteetin kuljetus tapahtuu kottikärrillä. Jos koko erä ei sovi autoon, jäljellä oleva liuos jää mukana toimitetulla sekoittimella ja sekoitetaan.

Video: konkreettinen erä käsin

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy kaataa ja levittää betonia oikein. Tulos on pienempi kuin edellisissä kahdessa vaiheessa. Betoni on epäyhtenäinen ratkaisu, ja siksi sen oikea jakautuminen on tarpeen puristaa, jotta aggregaatti voidaan koota mahdollisimman lähelle ratkaisua. Lisäksi olisi varmistettava, että liuoksessa ei ole ilmakuplia.

Tehtävään käytetään tärinää. Erikoistuneiden tärinöintilaitteiden käyttö mahdollistaa betonin laadun ja nopeuden. Perustuksille ja seinille käytetään erikoistyökalua, jossa on värähteluletku. Se upotetaan liuokseen, ja siksi tapahtuu sekaisin. Ohuille kerroksille, kuten liittimelle, käytetään pintalaitteita, joilla on pitkä kaide. Ohjauksen hienon tärinän vaikutuksen alaisena sitä liikutetaan pinnalla. Samanaikaisesti betonin pinta tasoitetaan ja se tiivistyy välittömästi.

Betonin kaatamisen yhteydessä on tarpeen käyttää teräväkärkistä rullaa ja lävistää liuos täydellä syvyydellä. Joten kaikki ilma vapautuu, mikä saattaa jäädä sisään vahvistusverkkoon ja itse ratkaisuun. Koska valimo suoritetaan vähitellen, uuteen betoniosaan lävistettäessä sinun tulee mennä vähintään 10 cm edelliseen kerrokseen kiinnittämään ne turvallisesti.

Kuvattujen toimenpiteiden tuloksena betoniaggregaatti on tiivistettävä tiiviisti ja tasaiselle laastikerrokselle pitäisi ulottua pintaan. Viimeinen vaihe jää vain yläkerroksen tasolle. Tämä voidaan tehdä useissa läpikulkureissa, kun laasti kiinnittyy ja kuivuu kahden tai kolmen tunnin kuluessa.

Jos et voi ostaa tai vuokrata ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita, yritä tehdä sama asia manuaalisesti. Säätiön tapauksessa on tarpeen luoda tärinää. Tätä varten murskain sovitettiin tasaisesti rungon sivuille. On välttämätöntä lyödä tauluja levyt ja palkit, jotka kiinnitä ne.

Yhtenäiselle kuivaukselle ja betonin suojaamiseksi ulkoisista tekijöistä on tarpeen peittää se kalvolla. Tämä ei salli betonipintojen kuivumista liian nopeasti eteenpäin sisäpuolelta ja suojaa niitä ulkoisten tekijöiden, kuten auringon, lämmön, kylmyyden jne. Vaikutuksilta.

Betonin likimääräinen kuivausaika tilaan, kun se voidaan astua ilman pelkoa, on 36 tuntia. Kaikki riippuu luonnollisesti kerroksen paksuudesta. Täysi kuivaus voi kestää jopa viikon tai kaksi. Betoni itse asiassa jopa tämän jälkeen kuuden kuukauden kuluessa lopulta kuivuu ja kovettuu. Suurin lujuus saavutetaan vasta vuoden tai sen jälkeen. Työtä voidaan tehdä viikossa.

Manuaaliset betonituotteen mittasuhteet

Betonin sekoittaminen omilla käsillä - tarvittavat mittasuhteet

Niistä materiaaleista, jotka ovat halutuimpia, on tarpeen jakaa eri laatuluokkia, joita ihmiskunta käyttää useiden tuhansia vuosia. Halvuuteen, ainesosien saatavuuteen ja korkeisiin teknisiin ominaisuuksiin, kuten kovuuteen, kulumiskestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen, on tehty konkreettinen välttämätön osa rakennustöistä.

Vaikka betonityyppejä on runsaasti, sen pääkomponentit muodostuvat lähes aina betoniseoksesta. Näistä vain kolme on hiekkaa, sementtiä ja täyteaineita (yleensä soraa tai murskattua kiveä), jotka on otettu tiettyinä osuuksina. Rakenneolosuhteista riippuen voidaan lisätä muita kemiallisia ainesosia. Esimerkiksi, kun työskentelet alhaisissa lämpötiloissa, lisätään aktiivisia lisäaineita, jotka eivät jäädytä liuosta.

On syytä huomata, että betoni voidaan valmistaa itse tai valmis valmistaa valmistajalta. Jälkimmäinen toteutetaan tavallisesti kuivan sekoituksen muodossa, mutta sen hinta on aina suurempi kuin käsin valmistettu. Mitä tulee valmiiseen betoniin, johon lisätään vettä, on järkevää käyttää sitä vain suurille kohteille työskenteleville yrityksille ja joukkueille. Yksityisen rakentamisen kannalta betonisekoittimen käsin valmistaminen on edullisinta, vaikka se kaataa pohjaa, joka on lähes aina nauha-pohjainen.

Ratkaisun osat

Valitsemalla ainekset itse ja pitämällä mittasuhteet, saat laadukkaan seoksen. Joten, hiekan valitseminen, kannattaa jäädä materiaalille suurilla rakeilla. Tässä tapauksessa betoni vaatii ensinnäkin vähemmän hiekkaa ja toiseksi karkaistu koostumus on paljon vahvempi. Tärkeää on hiekan puhtaus. Epäpuhtaudet, lika, liete, savi ja kasvit vähentävät huomattavasti tuloksena olevan liuoksen laatua, viittaavat sementin lisäämiseen ja yleensä suhdeluvun muuttamiseen. Ongelma puhdistaa hiekkaa epäpuhtauksista ratkaistaan ​​seulomalla tai pesemällä käsin. Huuhtelun jälkeen se on kuivattava, koska betonituotteiden taulukoissa ilmoitetut mittasuhteet on suunniteltu kuivaan hiekkaan.

Minkä tahansa betonin seuraava komponentti on sementti. Tämän materiaalin valinnassa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota, koska sillä on rajoitettu säilyvyysaika, toisin kuin hiekka, sora ja vesi. Lisäksi se on erittäin hygroskooppinen ja herkkä varastointiolosuhteille. Heikko sementti voi aiheuttaa betonirakenteiden tuhoutumista. Sementin valintaa ohjaavat kriteerit ovat:

 • säilyvyys;
 • käyttöaika;
 • juoksevuusaste;
 • pakkauksen kireys (jos sementti otetaan pakkaustilassa);
 • merkki.

Luonnollisesti, sitä uudempi sementti, sitä paremmin se on, mutta usein sen ominaisuudet heikentävät huomattavasti väärää varastointia, joten sinun on lisättävä osuuttaan seoksen mittasuhteissa tai hävitettävä kokonaan. Sementtiä valittaessa sinun on arvioitava visuaalisesti sen virtaavuutta. Ei pitäisi olla fossiileja, puristettuja jakeita pussiin tai säiliöön kaadetun sementin kanssa. Sementin hygroskooppisuus tekee sen säilyvyyden lyhyeksi, joten sinun ei pitäisi ostaa sitä tulevaisuudessa.

Brändin osalta se valitaan rakentamisen olosuhteista riippuen sekä seoksen mittasuhteista riippuen. 350-, 400- ja 500-luokkien portlandsementtiä käytetään yleisimmin maassamme. Näiden laatujen sementti soveltuu erinomaisesti useimpiin itse tehtyihin töihin, kuten kaatoja, telakoita, rakennusseiniä ja pieniä arkkitehtonisia muotoja.

Kolmas osa on täyteaine. Yleensä tämä laatu on rauniot, otettu eri suhdeluvuissa. Tämä laji eroaa fraktioiden koosta, niiden raaka-aineesta ja koostumuksesta. Murskattu kivi on useimmiten soraa, kalkkikiveä ja graniittia. Kestävin betonipaino saadaan murskatuista graniitista ja kaikkein haavoimmista - kalkkikivestä.

Murskattujen fraktioiden koko ja sen suhde muiden ainesosien valintaan on noudatettava yksinkertaista sääntöä: paksumpi ja massiivisempi betonipinta, sitä suurempi murskattu kivi tulee olla. 1-2 cm: n murskattu kivi soveltuu hyvin yksityiseen rakentamiseen, ja sen muoto on myös tärkeä. Kestokykyisin betoniliuos saadaan kuutioista murskatusta murskakivestä. Rikkavenan puhtaus on samanlainen kuin hiekka: sen on oltava puhdas, epäpuhtauksia ja roskia.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Melko usein laajennettu savi löytyy täyteaineena. Se tekee betonista paljon helpompaa, täten keventää runkoon kohdistuvaa kuormitusta ja rakennusten päällekkäisyyttä, sitä käytetään joskus raunioikeuden sijasta ja säätää hieman osuuksia. Muista betonin valmistukseen käytettävistä komponenteista tulee mainita kalkkikiveä, "seulonta" (kuonat) ja tiilikokeet. Slayditein tapaan niitä käytetään muuttamalla seoksen suhdetta helpottamaan tai vähentämään tuloksena olevan koostumuksen kustannuksia.

Kun on aika valmistaa konkreettinen ratkaisu omiin käsiisi, tarvitset vain puhdasta vettä. Vaarallisimmat betonille ovat kemiallisesti vaikuttavat aineet, jotka perustuvat happoon tai alkaliin sekä öljyihin. Niiden läsnäolo vedessä ja seoksessa ei ole hyväksyttävää.

On monia taulukoita, jotka osoittavat betoniosuuksien suhdetta. GOST-vertailuaineiden on ohjattava rakennetta valmisteltaessa seoksen valmistuksen perustana. Jokaisella taulukolla on kuitenkin merkittävä haitta. Se ei ota huomioon aggregaatin ja hiekan laatua, ja taulukossa olevan veden massa ilmoitetaan suunnilleen. Esimerkiksi kuivalla säällä liuoksen mittasuhteita on muutettava, lisäämällä enemmän vettä kuin suositelluissa pöydissä kylmän lisäksi, muuten seos nopeasti kiinni ja et voi työskennellä sen kanssa.

Korkealaatuista seosta voidaan saada käyttämällä valtion standardien taulukoita, mutta käytännössä tämä on melko vaikeaa, koska ne sisältävät mittasuhteita litroina ja kilogrammoina ja rakennuksen aikana, erityisesti yksityisten komponenttien, mukavuuden mittaamisessa mitataan tilavuusarvot "osissa ". "Osat" mitataan yleensä kauhoilla tai lapioilla. Esimerkiksi seosta, jossa on tällaisia ​​mittasuhteita, käytetään laajalti: ottakaa 1 sementtiä, 3 kuivaa hiekkaa ja 6 makaadimaggregaattia. Veden määrä valitaan sen mukaan, kuinka kestävyys ja plastisuusbetoni tarvitaan, 1 osa ylhäältä. Tämä suhde vaihtelee jonkin verran ilman lämpötilan kanssa.

Ennen betonin valmistusta kaikki osat on valmisteltava oikeassa suhteessa eli hiomaan manuaalisesti, huuhdeltava ja kuivattava, samoin tehdään tarvittaessa rauniot. GOST-taulukon sopivimman koostumuksen valitseminen huomioi materiaalien laadun. Tässä tapauksessa betonin osuudet voivat muuttua jonkin verran.

Tuotannon automatisointi lisää työn tuottavuutta monta kertaa, joten jos on mahdollista, on parempi käyttää konkreettista sekoitinta betonin valmistamiseen, mutta useammin betoni valmistetaan käsin.

Manuaalisessa menetelmässä riittää, että sillä on laaja ja matala ilmatiiviin astia tai laaja, tasainen kilpi, lapio, kauha ja kastelukannu. Betonimassan osuuksien tiukkojen tarkkailemiseksi on välttämätöntä mitata materiaaleja yhdellä esineellä, esimerkiksi kauhalla, jolloin suhdetta ohjataan jatkuvasti. Massaa valmistetaan sekoittamalla hiekkaa hiekkaan ja sementtiä lisätään niihin. Kun homogeeninen seos on saatu, vettä lisätään vähitellen kastelupulloon. Seoksen sekoittaminen jatkuvasti saavuttaa homogeenisen massan.

Oikein valmistetun koostumuksen tulee olla yhtenäinen nestemäisen juoksutteen paksuuden kanssa. Tarkista seoksen oikea valmistelu seuraavalla tavalla: lopullisen massan pinnalla lapio tekee useita harjanteita, joiden tulee olla sileitä eivätkä heikennä muotoa eli eivät pudota pois eikä heikennetä.

Tee konkreettinen ratkaisu omiin käsiisi - komponenttien mittasuhteet

Manuaalista konkreettista panosta käytetään pieniä määriä vaadittua ratkaisua, ilman laitteita tai sähköä rakennustyömaalla. Teknologia on yksinkertainen, mutta aikaa vievää, leijonanosan osuus komponenttien valmistelusta on käytetty ja pyrkimys yhtenäisen johdonmukaisuuden saavuttamiseen. Suhteita valitaan ottaen huomioon vaadittu betonivahvuus, tulevan rakentamisen luotettavuus riippuu niiden vaatimustenmukaisuudesta.

Komponenttivaatimukset

Betoniliuoksen ominaisuudet ja ominaisuudet liittyvät suoraan sideaineen laatuun, hienoon ja karkeaan täyteaineeseen, sulkuveteen ja lisäaineisiin. Tärkein ainesosa on sementti, kaikki muut mittasuhteet mitataan siitä. Sidoksen merkki ja betonin lopullinen lujuus näkyvät taulukossa:

Yksinkertaisesti sanottuna sideaineen laadun pitäisi olla kaksi kertaa korkeampi kuin vaaditun laastin lujuusluokka. Portlandsementti, jonka koostumuksen kalsiumsilikaattipitoisuus on enintään (enintään 80%), soveltuu parhaiten betonin valmistukseen. Epäpuhtauksien osuus ei saisi ylittää 20: tä prosenttia, käytännössä tämä tarkoittaa lisämerkintää pakkauksessa D0 tai D20. Tämän julkaisupäivämäärän tarkistamisen yhteydessä tämän tyyppinen sideaine menettää nopeasti hyödylliset ominaisuudet. Samalla hienompi jauhaminen (laadukkaissa lajikkeissa), sitä nopeammin se tapahtuu.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat ostamaan sementtiä aikaisintaan 2 viikkoa ennen valmistusta ja tarkastamaan pakkausten eheyden, avaa pussit tai pidä ne suojaamattomana kosteudelta. Tuoreessa sideaineessa on vaalean harmaa-vihreä väri ja helposti herää sormillasi, eikä siinä ole yhtäkkiä. Vanhan tai liotetun sementin käyttö rikkoo valittuja suhteita muiden osien välillä, sen osuus kaksinkertaistuu ja betonin laatu ei ole taattu.

Hieno fraktio on hiekkaa, se ei anna liuoksen vahvuutta, vaan se on välttämätöntä aukkojen täyttämiseksi. Seosten rakentamiseksi tarvitaan koostumuksia, joiden koko on 1,5 - 5 mm, mieluimmin niiden välisten poikkeamien ollessa enintään 1-2 mm. Korkeita vaatimuksia asetetaan hiekan puhtauteen, ei saa olla mätää, oksia, maata tai roskia. On helppo poistaa suuret hiukkaset ja hiutaleet - vain seulotaan seulan läpi. On vaikeampaa puhdistaa hiekkaa siltistä ja hienopölystä: saastumisen asteen määrittämiseksi, materiaali kaadetaan kauhaan ja täytetään vedellä, voimakas sameus on merkki pesun tarve. Käytännössä tämä tarkoittaa työnkulun tiukentamista useita päiviä, täyteaine ruiskutetaan betoniin vain kuivassa tilassa.

Murskattu kivi, sora, laajennettu savi tai kallioperän seulonta antavat seoksen lujuuden: mitä korkeammat rakennusrakentamisen vaatimukset ovat, sitä vaikeampaa ne ovat. Fraktioiden koko vaihtelee 5 - 40 mm: n välillä (harvoin - jopa 70), niin tärkeitä parametrejä kuin karheus ja karheus ovat tärkeässä asemassa. Kuten hiekassa, karkean jakeen täyteaineen puhtautta valvotaan, jotta lika ja roskat eivät pääse betoniin, on suositeltavaa pestä ja kuivaa se.

Toinen hallittu ominaisuus on radioaktiivisuus, tämä indikaattori on merkitty sertifikaattiin ja se on tarkistettava ennen ostoa.

Tarvittaessa valmistele konkreettinen ratkaisu omiin käsiisi epätavanomaisilla ominaisuuksilla (tai parantaa niitä) lisätä lisäaineita koostumukseen:

 • Väri - erikoisen värin antamiseksi käytetään päällystyslautojen tai reunuselementtien valmistukseen.
 • Frost-resistentit estäjät, jotka lisäävät sementin sitomisominaisuuksia ja mahdollistavat betonitoiminnan nolla-lämpötiloissa.
 • Pehmittimet - elastisten seosten saamiseksi ilman, että suljetun nesteen mittasuhteet lisätään.
 • Epoksi - lujuuden ja hydrofobisten ominaisuuksien lisäämiseksi.
 • Aineet, jotka nopeuttavat tai hidastavat hydrausprosessia.
 • Lujittava kuitu.

Suositellut betoniosuudet

Yksityisen rakentamisen kysynnän mukaisten sideaineiden, hiekan ja raunioiden suhde on 1: 2: 3 tai 1: 3: 4, jos käytetään Portland-sementtiä, jonka lujuusluokka on M400 tai M500. Mitä korkeampi sen aste on, sitä vähemmän sen osuus liuoksesta (riittävästi tuoreutta). Vesi-sementtisuhde riippuu koostumuksen tarkoituksesta ja vaihtelee 0,5: stä (optimaalinen arvo) 1,04: een, mutta ei korkeammalle. Ylimääräinen neste vaikuttaa dramaattisesti kovettuneiden rakenteiden lujuuteen, koska puute vaikuttaa koostumusten sekoittamisen laatuun ja liikkuvuuteen. Usein on tarpeen valmistaa konkreettisia sekoituksia tiettyyn brändiin, ja normatiiviset mittasuhteet on esitetty taulukossa:

Massa koostumus / kg sementtiä, kg

Hiekan ja murskatun kiven tilavuus suhteessa 10 litraan sementtiä l

Taulukossa ilmoitetut betoniseoksen mittasuhteet ovat merkityksellisiä käytettäessä Portland-sementtiä, joka ei ole alempi kuin M400. Epäpuhtauksien syöttäminen koostumukseen ei vaikuta pääkomponenttisuhteisiin, niiden tilavuus ja massajake ovat pienet. Tässä tapauksessa ylimäärät eivät ole hyväksyttäviä, se rikkoo sementin hydratointia. Betonisekoittimen puuttuessa on erittäin vaikeaa saavuttaa yhtenäinen jakautuma lukuun ottamatta liukenevia muunnoksia.

Valmiudet betonin valmistamiseen manuaalisesti

Käytettäessä valmiita formulaatioita tai pieniä määriä kuivia aineosia sekoitetaan ja vähitellen suljetaan puhtaalla vedellä. On sopivaa käyttää tehdasvaihtoehtoja (peskobetoni), kaikki niiden osuudet on jo tarkistettu, nesteen suositusannos on ilmoitettu pakkauksessa. On helpompaa valmistaa homogeeninen liuos tasainen tai leveä astia, jossa on hakkuri tai lapio. Betonielementti kaadetaan kraatteriin (tai kerätään mäkeä varten sekoittamisen jälkeen), vettä kaadetaan pieniin osiin keskiosassa olevaan syvennykseen, kuivat ainesosat ripotellaan reunoista, prosessi jatkuu kunnes tasainen tila saavutetaan.

Mutta tarvittaessa suurien osien vaivaamista suositellaan valitsemaan eri yhdistelmävalmisteiden järjestys. Tässä tapauksessa betonia vaivataan vanhassa kylvyssä tai kourussa, suhteiden tilavuussuhde on helpoin kääntää kaupeiksi. Käytettäessä Portland-sementtiä M500 suositellun reseptin 1 osaa sisältävälle sideaineelle sisältää 3 hiekkaa, 4 raunioita ja 1 vettä. Jos komponentit kuivataan hyvin kauunoissa, tämä suhde on 2: 6: 8: 2.

Yhteysjakso on seuraava: 20 litraa vettä kaadetaan ensin astiaan ja huolellisesti sekoitetaan 2 kauhan sementin kanssa lapio. Seuraavaksi 6 kauhaa hiekkaa annostellaan, prosessi toistetaan, kunnes yhtenäinen tila saavutetaan. Karkean täyteaineen tasaiselle jakautumiselle seos levitetään pohjalle ja murskattu kivi kaadetaan koko alueelle. Tuloksena oleva betoniliuos kulutetaan välittömästi puolen tunnin kuluessa.

Mitä muuta pitäisi harkita

On tärkeää ymmärtää: manuaalinen vaivaaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, haaroittuneilla esineillä ja suurilla työmäärillä, et voi tehdä ilman konkreettista mikseriä. Kaikki komponentit valmistetaan etukäteen, ihanteellisesti koostumus sisältää erikokoisia jakeita. Vaadittavan materiaalimäärän laskeminen on välttämätöntä, mittasuhteet ja merkkisarjan merkki sekoittamisprosessissa eivät muutu.

Älä myöskään unohda, että seoksen oikean valmistuksen lisäksi betonintekniikka sisältää betonin tasoittamista ja tiivistymistä, jota seuraa märkä huolto. Työ tehdään lämpimän kauden aikana, kun ilman lämpötila laskee alle +5 ° C, lisätoimenpiteitä annetaan: lämmitys tai lisäaineiden koostumukseen pääsy.

Betoni: miten tehdä omia käsiäsi

Betoni on monipuolinen materiaali eri rakennustöihin. Siksi sinun on kyettävä tekemään konkreettisia omiin käsiinsä. Tätä varten sinun on tutustuttava materiaalin laatua koskevien sääntöjen ja vaiheittaisten ohjeiden vaivaamiseen sekä erilaisten lisäaineiden käyttämiseen.

Vaaditut materiaalit

Ennen betonin vaivaamista sinun täytyy olla suhteessa:

 • Vesi (0,5 osaa).
 • Hiekka (3 osaa).
 • Mikä tahansa täyteaine (esimerkiksi murskattu kivi) - 5 osaa.
 • Sementti (osa 1).

Täydelliset tiedot sementistä löytyy tästä artikkelista.

Hiekka on valmistettava ilman epäpuhtauksia. Sen on oltava puhdas. Hiekkakoko on sallittu 1,5 - 2,5 mm.

Täyteaine on valittava ilman lisäosia. On parasta käyttää murskattua graniittia. fraktioiden koko on 5 - 20 mm - sillä on hyvä lujuus ja vahva rakenne jähmettymisen aikana.

On parempi pestä rauniot ennen käyttöä seulojen ja pölyn poistamiseksi. Tämä antaa paremman vetovoiman muille komponenteille ratkaisua varten.

Normaali juomavesi sopii (1 osa sementistä, 5 osaa raunioista ja 3 osaa hiekkaa kestää 0,5 osaa nestettä). Mutta se ei saisi sisältää epäpuhtauksia. On huomattava, että merivesi ei sovellu näihin tarkoituksiin.

Voit myös lisätä pehmittimiä. jotka antavat konkreettisia ainutlaatuisia ominaisuuksia (juoksevuus tai viskositeetti). Myös erilaisia ​​jäätymisenestoaineita tai kovetteita voidaan käyttää.

Vaaditut työkalut

Työkaluista, joita tarvitset:

 • Kapasiteetti sekoitusratkaisulle.
 • Seula, jossa on hyvin pieniä soluja, jotta hiekka voidaan hiomuttaa.
 • Shovel sovkovaya.
 • Kauhat.
 • Lastaa.
 • Hammer.
 • Betonisekoittimet

Betonin säiliön tulee olla kouru, joten liuoksen sekoittaminen on kätevää. Sen sijaan voit käyttää betonisekoitinta, joka yksinkertaistaa prosessia.

Seulaa tarvitaan hiekan puhdistamiseen ja sekoittumiseen tarvitaan lapio. On myös tarpeen varastoida useampia kauhoja, joissa on mahdollista kuljettaa irtotavarana liuosta tai vettä. Kiillotus on hyödyllistä betonin seinien puhdistamiseksi betonista. Vasaralla voi olla tarvetta hiomaan sementtiä, joka on koaguloitu.

Kuinka valmistautua haluttuun betonimerkkiin?

Riippuen siitä, mitä betoniä tarvitaan, laastille käytetään eri määrä komponentteja. Mitä vähemmän nestettä lisätään, sitä kestävämpi materiaali on. Käyttämällä soraa (Voit lukea soran tyypeistä ja jakeista), merkki M400, hiekka ja sementti, saat erilaisia ​​betonimerkkejä: M100, jos lisäät 0,85 litraa vettä per 1 kg sementtiä ja betonia M400 - 0,4 litraa.

Betonimerkki määrää kuorman 1 cm 2: n alueella. Rakennetyypistä riippuen erityislaskelmat tehdään sopivan merkin määrittämiseksi. Tärkeimmät betonimerkit:

 • Pienellä lujuudella.
 • Keskimäärin.
 • Suuri lujuus.

Miten valita betoni merkki?

Halutun betonimerkin tekemiseksi kannattaa harkita sen tarkoitusta.

Pienellä lujuudella (M100, M150), jota käytetään lattian teille tai lattialle, jota käytetään myös vähän kuormitettuina.

Keskisuuret brändit (М200, М250) - perustusten luominen yhden tarinan rakennuksissa sekä portaat ja portaat.

Korkea lujuus (M350) - luoda monimutkaisia ​​rakenteita, jotka altistuvat suurelle kuormalle. Sovelletaan teollisuusyrityksissä. Betoni M400 käytetään sillanrakentamiseen.

Suhteita betonin sekoittamiseen

Betonin valmistukseen otetaan sementtihiekka ja sora suhde 1: 3: 5, sitten 0,5 osaa vettä lisätään. Hiekka näihin tarkoituksiin on toivottavaa käyttää kuivaa. Jos tämä materiaali on märkä, sinun on lisättävä hieman enemmän ja vähemmän vettä.

Mutta tämän yleiskaavan mukaan ei ole täysin oikein vaivata ratkaisua. Se riippuu edelleen sementtimerkinnästä. Kokeellisesti laskimme laastin tarkat mittasuhteet laastin sekoittamiseen sementtibrändillä M500, joka esitetään taulukossa.

Pöytä. Vaaditut mittasuhteet M500, sora ja hiekka halutun betonipitoisuuden saavuttamiseksi.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan 1 m 3 betonin valmistukseen? Tulosteessa saadaan eri määrä betonia. Se riippuu käytetyn raakamäärän määrästä. Mitä vähemmän hiekkaa käytetään vaivaamiseen, sitä vähemmän materiaalin lujuus. Suuri määrä sementtiä ei myöskään saa kaataa, koska betoni heikkenee.

Valmistelemaan 1 m 3 betonimerkkiä M200 tarvitsee:

 • Murskattu kivi 1270 kg (0,77 m 3).
 • Vesi 120 litraa (0,11 m 3).
 • Hiekka 800 kg (0,53 m 3).
 • Sementtimerkki M500 - 270 kg (0,21 m 3).

Kaikkien elementtien yhteenlaskettu arvo on 1,62 m 3. Mutta liuoksen sekoittamisen aikana vesi ja hiekka asetetaan murskatuille rakeille, täyttämällä ne. Tuloksena on tiheä aine ilman kuplia, joiden tilavuus on 1 m 3.

Tee betonin laskenta tekemällä seuraavan laskimen

Kuinka tehdä betonia talvella?

Kun laimennetaan liuos talvella, on kaksi ongelmaa:

 • Veden lämpötila
 • Jäädytetty hiekka.

Jotta vesi ei jäätyisi, on hyvä käyttää sitä lämpimänä. Joten ratkaisu tulee joustavammaksi ja kaikki komponentit liikkuvat hyvin.

Hiekka on parasta lämmittää hiekkaa.

Tämän tekemiseksi on toivottavaa tuoda se lämpimään huoneeseen, jossa on katto päivälle - on helpompi lisätä se ratkaisuun. Lisäksi se tulee ulos liiallisesta kosteudesta.

Sinun on myös lisättävä erityisten pakastamattomien aineiden ratkaisuun. Ennen työkalun lisäämistä on suositeltavaa esitellä se pieneen säiliöön ja laittaa se sitten kadulle. Jos neste ei jäätyy, se voidaan turvallisesti kaataa betoniseokseen. Jos se jäätyy, se on väärennös.

Tarvittavat mittasuhteet säätiön valmisteluun

Säätiön valmistuksessa tulee olla tietoinen siitä, että ratkaisun johdonmukaisuus on melko paksu.

Tee näin:

 • 1 osa sementtiasteikkoa M400 tai M500.
 • 3,5 osaa hiekkaa.
 • 5.5 kappaletta.

Tämän osuuden mukaan on konkreettinen brändi M200, jota käytetään useimmiten perustusten valmistukseen. Jos suuret kuormitukset oletetaan olevan pohjalla, on parempi tehdä kestävä M250 betoni sementin, hiekan ja soran suhde suhteessa 1: 2.6: 4.4.

Laskelmien jälkeen valitaan tarvittava betonin laatu, valmistetaan tarvittava määrä ainesosia ja sekoitetaan betonisekoittimessa.

Kuinka valmistautua konkreettisiin betoniseoksiin?

Betonin oikea sekoittuminen vaatii betonisekoittimen. Videossa voit selvästi nähdä ratkaisun valmistelun sekoittimessa. Jos ei, voit vaivata manuaalisesti, mutta tämä vaihtoehto soveltuu pienien osien valmistukseen.

Betonin sekoittamiseen betoniseoksessa on välttämätöntä:

 • Valmistetaan ennalta lasketut osat vettä, sementtiä, hiekkaa ja roskaa.
 • Kytke sekoittimeen virta.
 • Kaada vesi betonisekoittimeen.
 • Lisää sementtiä.
 • Lisää hiekkaa ja sekoita noin 2 minuuttia.
 • Jos seos on hyvin paksu, voit lisätä vettä.
 • Lisää murskattua kiviä pienissä osissa (tiheys, jakeet, rakeiden ominaispaino).
 • Lisää pehmittimiä.

Betoni on valmistettava pienissä osissa, ja betonisekoittimen on sijaittava lähellä kaatopaikkaa. Tämän ansiosta ratkaisu ei tartu etukäteen eikä kovettu.

Kokovaivausaika ei saa ylittää 10 minuuttia, joten ratkaisu ei kytkeydy. Tätä menetelmää ei kuitenkaan aina käytetä. Loppujen lopuksi, useimmiten materiaalin tietty sujuvuus vaaditaan lisäämään eri määriä vettä.

Toinen menetelmä on seuraava sekvenssi: lisää kaikki irtotavarat laitteeseen ja vähitellen kaada veteen, kunnes liuoksen haluttu konsistenssi saadaan.

Askel askeleelta ohjeet betonimerkin M300 valmistukseen

Yksi yleisimmistä betonityypeistä on M300. Sitä käytetään jalkakäytävissä, silteissä ja perustuksissa, jotka kestävät raskaita kuormia. Jos on tarpeen valmistaa 1 m 3 betonia, valmistetut mittasuhteet on jaettava osiin. Jos sekoitin on suunniteltu 200 litraa, niin kussakin erässä saadaan noin 180 litraa.

Voit tehdä sen tarvitsemasi:

 • Sementtimerkki M500 - 1 osa (227 kg = 0,21 m3).
 • Hiekka on 2,4 osaa (544 kg = 0,36 m 3).
 • Murskattu kivi - 4,4 osaa (974 kg = 0,59 m 3).
 • Vesi - 0,5 osaa (113 l = 0,77 m 3).

Jos teet erän 180 litraa, sinun on tehtävä noin 5 erää saadaksesi 1 tonni betonia.

Valmistetut ainesosat jaetaan tarvittaviin osiin ja lisätään sekoittimeen käyttäen yhtä edellisessä kappaleessa kuvatuista menetelmistä. Voit myös tehdä betonia ilman betonisekoittimen käyttöä ja tutustua prosessiin videoilla.

Betonin lisäaineet

Betonin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään erityisiä lisäaineita. Ne voivat lisätä sitkeyttä, lisätä tai pienentää kovettumisaikaa.

 • Pakkasnestettä.
 • pehmentimiä
 • Lisäaineet, jotka nopeuttavat kovettumista.
 • Karkaistut lisäaineet
 • Microarming.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet estävät betonin sisältämän nesteen jäätymisen. Ne on tuotettu eri tuotemerkeissä ja niitä merkitään merkki "F". Mitä korkeampi indeksi on, sitä korkeampi on pakkasvaste.

Pehmittimet lisäävät betonin plastisuutta ja elastisuutta valun aikana. Tällaiset lisäaineet estävät kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen. Voit ostaa valmiita lisäaineita myymälässä, mutta on olemassa vaihtoehtoja pehmittimien valmistamista varten. Voit esimerkiksi käyttää PVA-liimaa tai erilaisia ​​pesuaineita (nestemäinen saippua, pyykinpesuaine laimennettuna vedellä tai shampoolla).

Pehmittimiä lisätään liuokseen vedellä. Tämä betonikomponentti saa olla enintään 1%. Siksi kahvikupille käytetään 2 rkl pehmittimenä.

Karkaisuvahvistimet ovat välttämättömiä niissä tapauksissa, joissa vaaditaan laastin nopeaa asettamista. Ne nopeuttavat huomattavasti työn suorittamista.

Kovettumisen estäjät ovat käyttökelpoisia, kun laastia kuljetetaan sekoittimesta kaatopaikkaan pitkään. Betoni tässä tapauksessa ei ole aikaa kovettua ennen ajan.

Mikro-vahvistavat lisäaineet toimivat vahvistavana verkona. Ne estävät halkeamien muodostumisen betonissa sen kovettumisen jälkeen.

Kun pehmentimiä lisätään liuokseen, on otettava huomioon, että tarvitaan vähemmän vettä. Ja jotta saavutetaan hyvä tulos betonin asettamisen jälkeen, on tarpeen laskea oikein kaikki liuoksen sisältämät ainesosat ja seurata tekniikkaa sen sekoittamiseksi.