Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Mikä on raudoituksen nousu lattialevyssä

Lattialaattojen vahvistamisen laskenta

Yleisin betoniteräsputki rakentamisessa on lattialaatta. Tällaisten tuotteiden kautta voidaan laittaa päällekkäisyyksiä asuinrakennusten ja muiden kuin asuinrakennusten rakennusten ja rakenteiden kanssa. Rakenteen vahva perusta saadaan aikaan vahvistamalla sitä vetämällä vahvistus. Levyn vahvistuksen laskemiseksi tarvitaan tietoja sen mitoilta ja käyttötarkoitukselta.

Vahvistuksen tärkeimmät näkökohdat

Levyn paksuus otetaan suhteessa 1: 30-asteeseen. Esimerkiksi: jos tukirakenteiden (seinät ja pylväät) välinen etäisyys on 6 metriä, kiinteän tuotteen paksuus on 200 mm.

Laattojen rakenteellisista kuormituksista riippuen on vahvistettu metallivahvistusta, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm. Jos kuitenkin:

 • tuotteen paksuus on alle 150 mm; yksikerroksinen vahvistuselementtien asennus on mahdollista;
 • yli 150 mm - metalli kaadetaan kahteen kerrokseen: levyn ala- ja yläosaan.

Vahvistus tehdään ristikoilla, jotka koostuvat samasta poikkileikkauksesta, jonka kennon koko on 150 x 150 mm tai 200 x 200 mm, tangot sidotaan sidelangalla.

Yksittäisten jännitysalueiden (lisääntynyt kuormituspaikka ja reikien esiintyminen) lisävahvistus tehdään erillisillä metallipuuvilla, joiden pituus on 400-1,500 mm riippuen kuormituksesta ja pidennyksistä:

 • alempi verkko levyn keskelle;
 • top - tukee.

Käytetty metalli vaikuttaa katon kantavuuteen, tangot on pinottu kahdeksi tai yhdeksi (yhdensuuntaisesti lyhyen sivun) suuntiin. Verkon vahvistamisen etuna on mahdollisuus vähentää valmiin tuotteen paksuutta samoilla alueilla.

Tukivahvistin estää levyn halkeilemasta seinäalueilla.

Kruunu on olennainen osa katosta, siihen liitetään varusteita, se kulkee rakennuksen kaikkien seinien läpi.

Lopputuotteen paksuuden on oltava vähintään 60 mm paksu, betonilla on metallin suojaava rooli. Samaan aikaan, sitä paksumpi levy, sitä suurempi sen lujuus ja parempi äänieristys.

Kuinka vahvistetaan

Lattialevyn lujituksen oikea laskenta on luonnollisesti avain laadukkaaseen vahvistukseen. Samalla on myös tärkeää, että kaikki työ tehdään teknisen prosessin mukaisesti.

Muottien asennus pidetään tärkeimpänä vaiheena. Yleensä levyt ja palkit käytetään muottipesään, joka on edullista asettaa koko laatta-alueen päälle. Tämän jälkeen käytettyä puuta voidaan käyttää laitteeseen, esimerkiksi kattoon. Muottipenkit on kiinnitettävä varovasti odottamalla, että kun betoni valetaan, rakenteen kuormitus voi nousta noin 300 kg / m2.

Materiaalikappaleeseen asetetaan kovalevyarkki, jota voidaan käyttää 2 kertaa, vähintään 20 mm: n vahvuista suojaavaa kerrosta.

Betonibrändi M200 ja edellä kaadetaan valmistettuun pohjaan.

Rakennuksen purkaminen tehdään betonin hankkimisen jälkeen 100%: n vahvuudella. Noin 4 viikkoa. Vain täydellisen kuivauksen jälkeen rakenteeseen voi kohdistua odotetut kuormat.

Liittimet monoliittiselle päällekkäin

Monoliittinen päällekkäisyys - teräs aallotettu lujitusluokka A500C. Lujitushäkki sijoitetaan monoliittisen levyn pohjaan (rakenteen kireyden paikan päällä) ja vahvikkeen päiden on oltava 3-5 cm etäisyydellä muotista.
Monoliittisten konsolioiden valmistuksessa vahvikekerros sijoitetaan rakenteen yläosaan. Maksimipituus monoliittisen laatatason laitteelle ei saa olla yli 3 metriä, jos etäisyys on suurempi, käytetään monoliittista palkkikatonta.

Liittimet monoliittiselle päällekkäin

Vahvistus monoliittiselle päällekkäisyydelle.
Monoliittiset lattiat on jaettu laattoihin, palkkiin, uurteisiin. Yleisimmin käytetty rakenne on monoliittinen laattaterassi.

Palkkikattoon asennetaan teräsbetonisia monoliittisia palkkeja ja liitetään niiden vahvistuksen ulostulo monoliittisen levyn vahvistamiseen. Monoliittisten palkkien tuki kantavien seinien kohdalla tulee olla vähintään 20-25 cm, ja projektin on määritettävä palkkien poikkileikkaus ja asennusvaihe. Monoliittiset vahvistetut hihnat on valmistettu kantavien seinien päälle ja palkit kiinnittyvät niihin ankkureilla. Tällä hetkellä harvoin käytetty monoliittisen päällekkäisen rakenteen tyyppi vuorauksella on tekniikka, jossa eri muotoisten keraamisten vuorausten pää on sijoitettu pääsääntöisesti tukipalkkien väliin. Rei'itettyjen monoliittien päällekkäisten vuorausten valmistuksessa on ristikoiden ja laattojen muotti. Tällaisen monoliittisen suunnittelun haitat ovat valmistuksen monimutkaisuus ja korkea äänenläpäisevyys.

Liittimet monoliittiselle päällekkäin

Levyn vahvistaminen on tehty 12 mm: n vahvikkeesta (A3-lujitemuoto) kennolla 150 x 150 x 200 x 200 mm. Vaurioituneen verkon tulee olla 3-5 cm korkeampi kuin pohjan pohjataso.
Ylä- ja alavyöhykkeiden vahvistaminen suoritetaan erillisillä lujitemuodoilla, joiden läpimitta on 12 mm, ja 200 mm: n nousu molempiin suuntiin. Kierteessä olevat telakointiosat. Ylempi raudoitus liitetään keskikohdan keskelle, tason alapäässä. Ohituspituus vähintään 35d (vahvistuksen d-halkaisija). Armeijan liitokset sijoitetaan aukkoon. Poikittainen vahvike 6 Al (lujitemuovi A1) on asetettu koko lattialaatan alueelle 200 mm: n suuruisella porrastuksella molempiin suuntiin.

Liittimet monoliittiselle päällekkäin

Päällysraudoituksessa käytetään yleensä terästangot luokassa A500C. Kuumavalssatun säännöllisen profiilin kiinnitys. Tangon halkaisija määrittää projektissa tehdyt laskelmat. Tyypillisesti raudoituksen läpimitta päällekkäisyydelle on alueella 8-16 mm. Koska monoliittinen päällekkäisyys pääosin toimii taivutuksessa, pää on alapäällystys päällekkäisyydelle, joka venytetään käytön aikana. Joissakin tapauksissa valmistukseen käytetään halkaisijaltaan suurempia tangkoja kuin yläosaan. Tyypillisten levyjen liitoksissa tilanne on hieman erilainen. Tässä yläraudoituksessa on myös huomattavia kuormia, joten sitä vahvistetaan edelleen. Jos päällekkäisyys lepää pylväillä tai tukien välillä on riittävän suuret välilevyt, käytetään päällekkäistä lujuutta A240C- tai A1-lujuudella (pehmeä rakennevahvistus)

Vahvistuksen valinta päällekkäisyydelle

Vahvistus on eräänlaista rakennusmateriaalia, joka on tarkoitettu vahvistamaan betoniteräksen lujuutta.

Armouria käytetään vahvistamaan rakenteiden lujuutta.

Venttiilejä on useita.

Liitosten tyypit

Venttiilin profiili on jaettu renkaaseen, sirppiin ja sekoitettu.

Yhteensä eri ominaisuuksista ja ominaisuuksista riippuen on kuusi lujuusluokkaa. Erota jäykkä ja joustava vahvistus. Jäykkyysasteen lisäksi on luokittelueroja ja seoksia, joista on tullut perusta tiettyä vahvistusta varten.

Rungon halkaisijasta riippuen erottuvat raskas ja kevyt raudoitus. On lujitus, jossa on sileä profiili tai profiili, joka on varustettu jaksollisilla kylkiluilla. Jälkimmäistä käytetään tavallisesti suurilla määrillä betonia maksimaalisen tarttumisen varmistamiseksi. Yleensä rivat ovat eri korkeuksilla, ja ne sijaitsevat eri kulmissa luodakseen laattoja kiinteän monoliitin muodossa.

Rakennusmateriaali on jännittynyt ja ei-stressaava riippuen raudoituksen käyttöolosuhteista.

Myös profiilissa on sileät liitokset. Se on tehty ilman lovia.

Rebar tuotetaan pääasiassa metallintyöstöön erikoistuneissa suurissa yrityksissä. On suositeltavaa käyttää täysimittaista teknologiajaksoa, johon kuuluu tuotannon jätteen käyttö.

Ensimmäinen vaihe on teräksen hyväksyntä palkkiin, jota käsitellään edelleen muodonmuutoksen, valssauksen tai piirustuksen avulla. Piirustus on kaikkein energia- ja työvoimavaltainen prosessi. Tässä suhteessa rullaaminen on taloudellisinta, koska siihen liittyy vähäinen määrä teollisuusjätettä. Deformoitu teräslevy ilman korkeita lämpötiloja ja tämän prosessin tulos on kylmävetoinen vahvistus.

Puhdistuksen ja oikaisujen jälkeen runkopalkki leikataan erikoiskoneilla, joissa on määritellyt sauvan mitat. Tietyissä teräslajeissa runkorakenteiden rakentamiseen sallitaan raudoituksen hitsaus.

Soveltamisala

Armeija asetetaan vastaavasti betonin kaatamiseksi.

Vahvikkeen päätehtävä on betonin, väliseinien tai perustusten lujittaminen. Tämän materiaalin ansiosta päällysteestä tulee kestävämpi ja luotettavampi.

Jäykät raudoitukset käytetään pääasiassa kehysten ja osien, kuten kulmien tai kanavien, rakentamiseen. Joustopakkauksesta ne luovat erilaisia ​​ristikoita, tankoja tai kehyksiä, joiden pohjalta voidaan muodostaa tarvittavat rakenteet muotista.

Vahvistus kykenee antamaan rakenteen eheyden, estämään erilaisten säröjen ja halkeamien esiintymisen toiminta-aikana.

Ajan myötä yksityinen yksittäisrakennus kehittyy yhä aktiivisemmalla tahdilla, mikä lisää tällaisen materiaalin kasvavaa suosioa lattiapäällysteiden vahvistamiseksi. Mitä hyötyjä rakentajilla on? Enimmäkseen on realistista käyttää laattoja ilman raskaita koneita, erityisesti nosturia. Toinen epäilyttävä etu on kyky luoda lähes kaikki muodot tai parametrit. Päällekkäisyydellä on korkea palonkestävyys ja se kestää raskaita kuormituksia. Tutkimuksen mukaan monoliittinen päällekkäisyys voi kestää tulen vaikutuksia vähintään 60 minuutin ajan.

Hyvä esimerkki vahvistamisesta ovat monoliittiset betonilaatat. Mitä ohuempi on betonikerros, sitä suurempi on metallin kulutus.

Yksityisessä rakennusympäristössä litteän näytteen monoliittiset laatat ovat yleisimpiä. Tällaisten rakennusmateriaalien käyttäminen on välttämätöntä laskea laatta- ja vahvistusparametrit oikein. Niinpä laattojen paksuus suhteessa 1: stä 30: een riippuu span koosta (esimerkiksi jos laakerin seinämien välissä on 6 metriä leveä, laattapaksuuden on oltava vähintään 20 cm). Betonikerroksen vähentämisessä on tarpeen lisätä metallin kulutusta. Laattojen paksuuden kasvaessa on tärkeää maksimoida betonin kulutus.

Betonipäällysteiden päällekkäisyyttä on melko helppo tehdä omalla kädelläsi.

Teräsbetonien valmistukseen tarvittavat työkalut:

 • betonisekoitin;
 • hiekka;
 • murskattu kivi tai sora;
 • suoraan itsestään;
 • hitsauskone (virkkauskoukut ovat vaihtoehto);
 • puutavara;
 • korkea lujuus sementti;
 • eri toimien sähkötyökalut.

Päällekkäisyyden luominen

Laatan vahvistamiseksi on toivottavaa käyttää vahviketta, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm, niiden halkaisija riippuu suunnittelun kuormituksen suuruudesta. Niinpä, kun laattojen paksuus on alle 150 mm, on suositeltavaa suorittaa yksikerroksinen lujitemuovaus, noudattaen kaikkia muita sääntelyasiakirjoissa mainittuja ehtoja.

Betonilattian vahvistaminen.

Jos laattakerros ylittää 150 mm, on tarpeen kiinnittää vahvistetut valssatut tuotteet kahteen kerrokseen ristikon muodossa - laatan ylä- ja alaosassa. Ankkuri voidaan sitoa neuloverkolla pitämällä solujen koot 150-150 tai 200 x 200 mm. Levyn lujittamiseen käytetään pääasiassa saman osan sauvoja - tämä on tärkein vahvistus. Yksittäisten paikkojen vahvistamiseksi tarvitaan lisää vahvistamista.

Alueet, joihin suuri kuorma putoaa, joutuvat lisävahvistukseen.

Levyn keskiosassa alemmat verkot vahvistetaan edelleen. Ylempi verkko voidaan vahvistaa tukipinta-aloilla. On suositeltavaa turvautua lisävahvisteisiin paikoissa, joissa levyn jännitys on keskittynyt - lähellä reikiä tai jossa kuorma keskittyy.

Lisävahvistus luodaan erillisillä tankoilla, joiden koko on korkeintaan 1500 mm. Useimmissa tapauksissa on käytettävä päävahvistusta lisävahvistuksella reikiä.

Muottirakenne

Yksi tärkeimmistä hetkeistä lujitetun laatan luomisessa on laattojen oikea rakenne ja asennus. Joten, on toivottavaa asentaa sen koko levyn kokoon, vaikka se on sallittu ja osittainen asennus. Muotoiluna voit käyttää puupalkkeja ja lankkuja, joita voidaan myöhemmin käyttää katon vahvistamiseen. Pakollinen toimenpide on rungon raskaan painon takia tehty massiivinen kiinnitys.

Järjestelmän lujuuden ja luotettavuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa muottirakennetta.

Kuitulevy on sijoitettava yläpuolelle, ja se saa käyttää yhtä arkua kahdesti. Lujittavan suojakerroksen on oltava vähintään kaksikymmentä millimetriä 20 mm lisävarusteilla vahvistusverkon alla.

Koko rakenne on täytettävä korkealaatuisella betonilla. Melkein neljä viikkoa monoliittinen levy on käyttövalmis - juuri tämä aika, jonka betoni on saavuttanut sadan prosentin voimaa. Vain tämän ajanjakson päättyessä on sallittu muottien purkaminen.

On varmistettava, että muottipesässä ei ole aukkoja, sillä sementtihyytelö voi vuotaa aukkoja, mikä heikentää itse betonin lujuutta.

Koska suojaava vahvikekerros ei saa olla pienempi kuin 2 cm, on toivottavaa täydentää muottien muotojen kanssa. Betonin sakeus ei saisi olla liian ohut tai liian paksu. Massan on oltava muovia ja hyvin liikuteltava mahdollisimman tiivistettäviksi ja mahdollisten tyhjiöiden täyttämiseksi.

Flooded-muotti tarvitsee säännöllistä huoltoa. Jotta estettäisiin kuivuminen betonista kesäkaudella, on tarpeen kostuttaa rakenne aika ajoin vedellä ja peittää se polyetyleenillä. Jos laatta tulee tarpeelliseksi ennen neljän viikon jakson päättymistä, on välttämätöntä rakentaa tilapäisiä tukia.

Lisäsekoituksen aikaansaamiseksi on suositeltavaa täyttää murskaus kiven alla.

Kun luodaan lujitettavaa levyä päällekkäisyydelle, sinun on huolehdittava siitä, että kohinaeristys on parempi, sillä betoni on osoittautunut hyväksi äänijohdoksi. Äänieristys voidaan saavuttaa kaatamalla soraa (laajennettu savi-sora) suoraan lasin alla. Myös tässä tilanteessa kiteinen ääntä absorboiva seos on hyödyllinen.

Toinen betonin haitta - korkea lämmönjohtavuus. Tämä aiheutti monoliitin päiden lisäeristyksen.

Laskettaessa ja suunnitellessasi katon vahvistusta voit käyttää mitä tahansa käytettävissä olevia erikoisohjelmia. Usein tällaisia ​​palveluja tarjoavat erilaiset suunnitteluorganisaatiot.

Monoliittinen päällekkäisyys mahdollistaa pelkästään seinien lisäksi myös sarakkeiden käytön, mikä lisää mahdollisuuksia ja vaihteluja talon ulkoasussa.

Teräsbetonilaatan pohja voidaan rakentaa levyistä tai vanerista tangoilla. Sivuseinät voidaan rakentaa levyistä tai vanerista, mutta tämä vaihtoehto ei ole taloudellisesti varsin kannattavaa. Sisäalueet on peitetty levyillä.

Käyttöominaisuudet

Vahvikkeen päätyosa on alempi osa, koska kuorma siirtyy pääosin pohjaan laattaan, minkä jälkeen se jaetaan tasaisesti kaikkiin alueisiin. Tällöin alaosassa on kuormia, joita voidaan kutsua vetolujuuksiksi. Levyn yläosa vuorostaan ​​saa kompressointiin kohdistuvan kuorman.

Vahvistuslevyjen rakenne.

Monoliittisen laatan luominen on parasta käyttää betonipumppua. Valun aikana on suositeltavaa tiivistää betoni erityisellä laitteella - syvällä värähtelijällä. Kovettamisen aikana betonille on tyypillistä kutistuminen ja mikrokruunujen esiintyminen. Tässä tapauksessa on suotavaa kevyesti suihkuttaa vettä koko rakenteen.

Kaapin päällekkäisyyksien tulisi olla kuumavalssattua tuotetta, luokka ei ole alempi kuin A400C, joka on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä säännöllisin profiilein. Ei ole toivottavaa käyttää sileän tyyppistä vahvistamista - tällä hetkellä on käytännössä mahdotonta löytää asiantuntijaa, joka pystyy tekemään korkealaatuista työtä tämän materiaalin kanssa.

Jos on tarpeen rakentaa taivutus monoliittinen laatta, on tarpeen luoda vähintään 4 vahvistusrivit. Alemmat kaksi tulisi sijaita pitkin ja ympäri span, samoin on tarpeen sijoittaa kaksi yläosaa. Kaavalla tarkoitetaan etäisyyttä, jolla tukiseinät ovat toisistaan. Suorakulmaisten levyjen tapauksessa on välttämätöntä mitata lyhyellä puolella.

On parempi asettaa alarivin vahvistus erityisille kiinnittimille. Valmiin kehyksen tulisi olla erilainen suurta jäykkyyttä. Se on melko helppo tarkistaa - se on kestettävä henkilön paino, anna hänen kävellä vapaasti yläraudoituskerroksessa. Edellytyksenä on, että sauvan on pysyttävä paikallaan betoniseoksen toimituksen aikana pumpun avulla. Ennen seoksen kaataamista on suositeltavaa suorittaa lopullinen tarkistus siitä, että raudoituksen halkaisija ja etäisyys vastaavat projektissa määritettyjä parametreja. Sinun on yritettävä täyttää kerta.

Tulvatut levyt on suojattava paitsi kuivumiselta myös erilaisilta putoilta.

Vahvistusta varten on suositeltavaa käyttää betonisekoittimien seosta.

Vahvistuksessa on parempi käyttää tavallista kotitekoista betonia, vaan seos suoraan betonisekoittimelta. Jos rakennus on tukossa laatta käyttäen tätä betonia, on mahdollista laskea sen koostumuksen noudattaminen tiettyihin laatuvaatimuksiin. Niinpä sisääntulon kohdalla seokselle on välttämättä tarkastettava lisäaineiden määrä ja aggregaattien koostumus. Tällainen seos ei kuoritse pitkään aikaan, ja se eroaa lisääntyneestä lujuudesta.

On erittäin tärkeää, ettet ole tehnyt virhettä vahvistamisluokan valinnassa. Joten, jos valitset rakennuksen vaatiman alemman luokan kanavan tai vahvistuksen, saatat kohdata päällekkäisen tärinän.

Voit säästää vähän rakennusmateriaalien kustannuksista, jos ostat mittaamattomia varusteita - se maksaa hieman vähemmän kuin muut tämän materiaalin lajikkeet.

Vahvistaa lattialevyn lujuus voi olla, jos kanavan päitä ei pääse vain seinään, ja pitkittäinen shtrob upotettu siihen vahvistukseen. Joten sinun täytyy yrittää tehdä urien pituus vähintään 50 mm. Näin lattialevyt ovat suoraan tiiliseinän sisällä.

Rakentajien innovaatio on kevyen betonin käyttö lattialaatan muodostamiseen. Hänellä saattaa olla vaikeuksia teollisuuden sekoittimessa, ja hänen on huolehdittava betonisekoittimen toiminnasta.

Yleensä ei ole mitään vaikeaa käyttää päällekkäisyyksien vahvistamista, riittää, että otettaisiin vastuullinen lähestymistapa materiaalien valintaan ja noudatettaisiin hyväksyttyjä ohjeita. Käyttämällä selvitysyritysten piirustuksia voit säästää rahaa, mutta myös hermoja ja aikaa.

Mitä sinun tarvitsee tietää venttiilistä?

Koko vuosisataisen historiansa aikana rakennusteollisuus on kokenut valtavia muutoksia ja parannuksia. Nykyään rakentamiseen käytetään innovatiivisia ratkaisuja, jotka lisäävät merkittävästi työn laatua ja rakennuksen luotettavuutta kokonaisuutena. Tämä herättää kuitenkin valtavan määrän kysymyksiä. Esimerkiksi, mikä vahvistus käytetään päällekkäisyyteen? Tämän nimenomaisen ratkaisun ratkaisu auttaa monin tavoin merkittävästi vahvistamaan rakennetta, varmistaen sen pitkäikäisyyden ja säännöllisen korjauksen tarpeen puuttumisen.

Tässä monoliittisen päällekkäisen teräsprofiililevyrakenteen rakentaminen toimii pysyväksi muottirakenteeksi, mikä parantaa huomattavasti muotoilua.

Erilaisia ​​lattiatyyppejä on valtava määrä, mutta yksi luotettavimmista ja yleisimmistä on monoliittisen mallin rakentaminen.

Puhuessaan monoliittisesta versiosta voit heti huomata korkeimman luotettavuuden ja kestävyyden. Itse asiassa rakenteensa ansiosta se pystyy kestämään valtavia kuormia, ja on otettava huomioon, että ennen hankkeen toteuttamista on tarpeen laskea asianmukaisesti kaikki rakenneosat myöhempää turvallisuutta varten käytön aikana. Yritämme kertoa siitä, mihin päällekkäisyyksien vaihteluun käytetään ja mitä vahvistamista tässä tarkoituksessa varten.

Kuten jo edellä todettiin, nykyinen turvallisuustaso toiminnan aikana riippuu siitä, kuinka hyvin ja oikein rakentajat estävät rakennuksen lattiat. Alan asiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan monoliittisten levyjen käyttö on kustannustehokkain ja luotettava.

Itse asiassa se, että tällaista levyä käytetään useimmiten tänään, ei ole yllättävää. Tällainen tuki on vankka osio, joka rakenteensa ansiosta tarjoaa korkeimman luotettavuuden.

Kuinka hyvin ja oikein rakennuttajat estävät rakennuksen lattiat, sen turvallisuustaso toiminnan aikana riippuu siitä tulevaisuudessa.

Lisäksi on käytettävä huolellisesti käytettävää materiaalia ja asennusta.

Sama tuki voi olla melko erilaisia ​​muotoja riippuen rakenteesta. Yleensä se on monoliittinen levy, jonka paksuus on 8 - 12 cm. Kattoon perustuva rakenne perustuu laakeripintaan.

Ja parhaimmillaan laattojen valmistuksessa käytetään sementtimerkkiä 200. Sementin lujuus on vahvempi - tässä tapauksessa erityisen tärkeä indikaattori. Loppujen lopuksi levyn paino on noin 500 kg / m².

Asennuksen osalta standardien ja sääntöjen mukaan se tuotetaan neljään päävaiheeseen:

 • palkkien asennus aikaisemmin valmistettuihin paikkoihin;
 • muottiyksikkö;
 • lujittaminen monoliittisille nivelille;
 • asettamalla levy itse monoliittiseksi.

Levyjen valmistukseen on hyvä käyttää näytteitä, joiden läpimitta on 6-12 mm. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon kuormaa tulee monoliittiselle levylle rakennuksen aikana. Mitä suurempi kuormitustaso, sitä suurempi halkaisija on. Lattialevyn valmistuksen raudoituksen määrä valitaan kuorman raskauden perusteella.

Yleensä päättää, minkä lujituksen käyttö ja minkä tyyppinen päällekkäisyys on erityisen edullinen tietyssä tapauksessa, on tärkeää tietää valitun materiaalin tärkeimmät edut.

Levyjen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 6 - 12 mm: n liittimiä.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Ensinnäkin puhuttaessa "pluses" -sarakkeesta on tarpeen todeta, että tällainen rakenne ei edellytä kalliita purku- ja lastaustyyppejä. Lisäksi laatan asentamisen jälkeen ei tarvitse viimeistellä ja viimeistellä sitä - muotoilu vaatii vain viimeistelyä, ei mitään muuta.

Monolitteisen päällekkäisyyden puisen muottirakenteen asennus

Rakennustekniikasta puhuttaessa, varsinkin kun kyseessä on moderni maailma, arkkitehtuuria ja muotoilua ei pitäisi vähentää. Joten monoliittinen levy kykenee ratkaisemaan tämän rakennustöiden ja erilaisten suunnitelmien mukaiset monitoimiset tehtävät.

Oikeudenmukaisuudesta on sanottava tämän mallin puutteista. Mitä miinukset ovat, on ensisijaisesti tarpeen asentaa puinen muotti. Lisäksi on ehdottomasti pantava koko levyn pinta-ala kokonaan. Toisaalta ei ole ollenkaan välttämätöntä laittaa kaikki muottipesä kerrallaan, vaan riittää, että hanke lävistetään siirtämällä puurakenne.

Metalliosat

Metalliosien tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • erittäin kestävä verrattuna ei-metallisiin analogeihin;
 • korkea vastustuskyky erilaisille vaikutuksille, mukaan lukien kemialliset;
 • riittävästi joustavuutta rakennustöihin;
 • vastustuskyky aggressiivisen ympäristön vaikutuksille käytön aikana;
 • lisäksi tällainen vahvistus lämpökovettuu, mikä lisää rakenteen rakenteen säilyvyyttä sen käytön kanssa;
 • kyky kytkeä sähköhitsauksella.

Eduista huolimatta myös haitat ovat:

 • suuri tiheys aiheuttaa huomattavan määrän tällaista järjestelmää;
 • helposti alttiina korroosiolle, mikä puolestaan ​​vaikuttaa materiaalien toiminta-aikaan.

Mutta tämä vaihtoehto on kuitenkin luotettava työkalu kestävien rakenteiden luomiseen. Tämä todistaa viime vuosisadalla rakennetuista rakennuksista, jotka toimivat tähän päivään asti.

Metallinen vaihtoehto - lasikuituvahviste on hyvä vaihtoehto.

Lasikuitukansi

Lasikuitulujitteet ovat rakennusmateriaaleja, jotka käyttävät monimutkaisten koostumusten kuituja sen sovelluksessa. Tällä vaihtoehdolla on sekä etuja että haittoja.

 1. Ei johtavuutta. Rakenteen sisällä olevia metalleja voidaan luonnollisesti käyttää antamaan lisää yleistä maadoitusta tai maadoitusta salamoita varten, mutta suoran virtauksen esiintyminen lisää hapettumisnopeutta, mikä vuorostaan ​​vaikuttaa seinien lujuuteen. Lasikuitua käytettäessä menetät kätevän maadoituksen, mutta pidennät sitten rakennuksen käyttöikää.
 2. Läsnäolo on erittäin kestävää aggressiiviselle ympäristölle. Raudan tapauksessa myös betoni suojaa metallia vielä hapettavaksi, mikä vaikuttaa rakennuksen teknisiin ominaisuuksiin. Täällä tämä on täysin suljettu pois.
 3. Korkean vetolujuuden läsnäolo. Tämä plus mahdollistaa lasikuituvahvikkeen käytön vaikeimmassa ja vaativassa paikassa, missä suuri määrä kutistumista tai siirtymistä on mahdollista (esim. Kosteikoissa, savessa jne.).
 4. Pieni paino. Suunnittelun keveys ei salli ylimääräisten kuormien syntymistä säätöihin merkittävästi parantuneen käyttöiän.

Lasikuitulangan muoto asetetaan piirustusten pohjalta vahvistuspalkin avulla tehtaalla valmistuksen aikana.

 1. Tällainen vahvistus ei sovellu taivutukseen rakennustyömailla. Lomake on asetettu piirustusten pohjalta tuodaan kiinni tehtaalla valmistuksen aikana.
 2. Poistaa sähköhitsauksen käytön. Exit - teräsputket. Mutta jälleen, ne olisi asennettava vain tähän tarkoitukseen varatussa erityisessä korjaamossa (tehdas). Ja vasta sen jälkeen on mahdollista tehdä jotain osia hitsaamalla.
 3. Lämpö jopa 550 ° C pehmentää liimauskomposiittielementtejä, mikä johtaa täysin lämpöeristyksen menetykseen ja vaatii lisätoimenpiteitä lisälaitteessa.
 4. Elastiset moduulit ovat 3-5 kertaa pienempiä kuin teräsrakenteet. Toisin sanoen, jos läpimitaltaan on yhtä suuri, lasikuituvahvisteella on huomattavasti suurempi taipuma kuin teräsekvivalentti. Nämä ominaisuudet mahdollistavat tämän materiaalin menestyksekkään käytön tieperustojen ja säätiöiden rakenteessa. Jos kuitenkin käytät tätä tyyppiä päällekkäisyydet asennettaessa, tarvitaan lisää laskelmia (esim. Laske määrä, alue, materiaali, halkaisija jne.), Jota useimmissa tapauksissa voi suorittaa vain pätevät asiantuntijat.

Asennustyöt: päävaiheet

Asennus on suoritettava sen jälkeen, kun kaikki laskelmat on tehty ja kaikki komponentit on testattu voimaa. On parasta laskea kaikki parametrit useita kertoja. Itse asiassa, jos asennuksen aikana havaitaan virhe, sen korjaaminen on erittäin vaikeaa.

Venttiilien asennukseen kuuluu useita vaiheita:

 • materiaalin valmistelu ja kuljetuksen aikana vastaanotettujen vahinkojen poistaminen;
 • muottien pohjan kiinnittäminen;
 • varmistamalla kiinteä asento ja tarkistamalla sen voima;
 • betonin kaataminen.

Lisäksi on monia muita näkökohtia, joita on noudatettava kiinnittimien asennuksessa levyille. Tässä ovat vain perusasetukset, jotka edellyttävät välitöntä toimeenpanoa.

Järjestelmä tapoja sitoa langan leikkaus teräs vahvistaminen

Lankojen vahvistaminen monoliittiseen laattaan on useita tapoja. Sitä pidetään yksinkertaisin mekaaninen kiinnitys. Tämä menetelmä ei edellytä erikoislaitteiden käyttöä, erityisesti hitsauskonetta. Mekaanisesti tangot voidaan neuloa erikoisleikkureilla, jotka ovat kaupallisesti saatavissa lukuisissa rakennusosassa sijaitsevissa vähittäiskaupoissa. Myös pienten malleja käytettäessä voit käyttää virkkuukoukkua, jota käytetään rakennusteollisuudessa (ei pidä sekoittaa analogiseen vaatteiden valmistukseen).

Mutta suurempien tilojen osalta ei ole mahdollista tehdä ilman erityisiä vahvistettuja yhteyksiä. Tämäntyyppisten kehysten asennustyöt ovat ongelmallisempia ja aikaa vieviä, joten tässä on tarpeen käyttää vain erikoistunutta työkalua ja on parasta luottaa alan asiantuntijoihin. Loppujen lopuksi puhumme rakennelmasta, jota myöhemmin käytetään asumaan suurelle joukolle ihmisiä, joten turvallisuus on täällä.

Millaista armaturaa käytetään?

Päätöksessä, millaista raudoitusta käytetään monoliittisiin laatikoihin, niin materiaalin näkökulmasta katsottuna se on varmasti korkealaatuinen teräs. Jotta voit tehdä virheen valinnassa, kannattaa käyttää sellaisen rakennusyrityksen palveluja, jonka tiedät jo tai olet kuullut.

Itse asiassa markkinoilla on melko vähän väärennöksiä, huomattava määrä heikkolaatuisia materiaaleja. Lisäksi tämän materiaalin valmistuksessa saavutetaan melko suuri määrä vikoja, joita he yrittävät myös ymmärtää. Vaikka saatkin takuun, sinun on oltava täysin tietoinen siitä, että huonolaatuisen materiaalin tapauksessa takuita ja korvauksia ei voida auttaa korjaamaan huonolaatuisen vahvistuksen ominaispiirteet.

Älä millään tavoin tallenna ja osta monoliittisen näytteen laatikon rakentamista käytettyyn raudoitukseen.

Siksi ennakoimattomien tilanteiden välttämiseksi ei ole suositeltavaa kiirehtiä ostajille ja miten neuvotella alan ammattilaisten kanssa. Mikä parasta, jos se on riippumaton asiantuntija, joka voi antaa objektiivisemman arvioinnin yrityksestä. Älä millään tavoin tallenna ja osta monoliittisen näytteen laatikon rakentamista käytettyyn raudoitukseen.

Ehkä tämä on tärkein neuvo, jota on noudatettava. Muutoin tuki ei yksinkertaisesti kestä kuormaa.

Mitä johtopäätöksiä tästä voidaan tehdä?

Joten edellä mainituista päätimme tärkeimmistä asioista: tällaisen materiaalin monoliittisen tuotannon vahvistaminen kuin monoliittinen tuki päällekkäisyydestä, on hankittava vain myyjän tai valmistajan tietämyksen perusteella.

Lattian vahvistamiseksi on myös toivottavaa laskea halkaisijat, vaikka tämä on lisäkustannus, mutta säästää rahaa rakennuksen vahvistamiseen ja toiminnan laajentamiseen. Jos tämän mallin laskemisessa on epäilyksiä, ota yhteyttä asiantuntijoihin paremmin. Ammattilaiset antavat yksityiskohtaisen laskelman kustannuksista, vivahteista ja näkökohdista, joita saattaa ilmetä asennuksen aikana.

Mutta ensin selvitä tämän tai kyseisen yrityksen arviot, koska se todennäköisesti saa paitsi tarvittavat tiedot myös vaihtaa tavallisia huijareita, jotka haluavat vain rahaa ja eivät täytä tehtävänsä oikeaan määrään.

Monoliittinen päällekkäisyys on melko vakava asia, joka voi myöhemmin riippua ihmisten turvallisuudesta.

On parasta kysyä neuvoja ystäviltä tai tuttavilta, jotka joko ovat jo toimineet alan kanssa tai joilla on laaja kokemus tällä alalla. Voit käyttää Internet-verkostoa keskustelemalla ihmisten kanssa monissa foorumeissa.

Joka tapauksessa, jotta tuki vastaa korkeinta laatua, muuten on mahdotonta ratkaista tätä ongelmaa, on tärkeää punnita kaikki hyvät ja huonot puolet ja vain jatkaa valintaan ja ostoon.

Muista, että tämä on melko vakava asia, joka voi myöhemmin riippua ihmisten turvallisuudesta.

Päätelmät. Mitä tehdä?

Rakennusteollisuuden realiteetit ovat sellaiset, että nykyään ilman erikoiskoneita ja -laitteita, laadukasta materiaalia ja työkokemusta on lähes mahdotonta toteuttaa hanketta korkeimmalla tasolla. Tavallinen ihminen, joka ei tunne tätä suuntausta, hänen hienovaraisuutensa ja rakennustyön perusvaatimukset, ei yksinkertaisesti pysty ostamaan ainetta.

Koko rakenteen oikeellisuus, nopeus ja turvallisuus riippuvat siitä, kuinka oikein on mahdollista laskea ja valita oikea materiaali, kuten lattian vahvistaminen.

Tämä komponentti tulee puolestaan ​​olla yksinään jo ennen rakentamisen aloittamista. Jos olet päättänyt palkata prikaatin, ei olisi tarpeetonta tuntea pätevyytensä tasoa.

Muista laskea arviosi oikein. Loppujen lopuksi tämä on eräänlainen takuu siitä, että rakentaminen on valmis, muutoin sopimusten noudattamatta jättäminen uhkaa sopimuspuolta eli sopimuspuolta laissa säädetyllä rangaistuksella.

Muista kuitenkin, että puolestasi on ehdottomasti otettava huomioon kaikki virallisen asiakirjan kohdat ja osat. Mutta pääsääntöisesti asiakkaan rooli on vain oikea-aikainen suorittaa asianmukainen maksu määrätyllä määrällä.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video