Mitä rakeita tarvitaan viemäröintiin: materiaalityypit ja jakeiden koko

Kaikkien kuivatusrakenteiden peruskomponentti on kuivatuskerros, joka koostuu raunioista tai sora. Koska rakennustyössä käytetään useita tämäntyyppisiä materiaaleja, on tärkeää ymmärtää, millaista murskattua kiveä tarvitaan viemäröintiin ja kuinka valita oikea osa, joka sopii erinomaisesti tiettyihin olosuhteisiin.

pitoisuus

Jätevedenkerroksen rooli ↑

Raudan tärkein etu katsotaan erinomaiseksi suodatuskykyksi. Aineksen leikattu, karkea pinta säilyttää likahelman, mikä estää poistoaukon aukkojen murskaamisen.

Tietoa. Viemäriputket (viemärit) tehdään vettä sisältävillä rei'illä. Sisäisen ja ulkoisen paineen eron seurauksena kosteus maaperästä tulee putkistojärjestelmään ja se tyhjennetään kuivatun alueen ulkopuolelle.

Koska viemäreissä olevat reiät ovat halkaisijaltaan pieniä, ennen putken sisään tuloa vesi on puhdistettava suurista hiukkasista. Hiekka-murskattu tyyny kohtaa hyvin tämän tehtävän. Suodatustoiminnon lisäksi murskattu kivi kuivatukseen vahvistaa kaivantoa ja vähentää putken kuormitusta maaperän liikkeiden aikana. Siten kaksi maaperän ominaisuutta parannetaan kerralla: tyhjennys ja laakeri.

Kuivatusputken asennus

Kivihiilen tuotanto ja pääominaisuudet ↑

Murskattu kivi on rakeinen, rakeinen materiaali, joka saadaan kivenkäsittelyn seurauksena murskamalla se pieniksi jakeiksi. On olemassa, miten rauniot ominaisuuksia, joka määräytyy sen laadun ja laajuuden.

 • Hajanaisuus (sanasta "kastelu" - levy, tasainen laatta).

Tämä parametri määrittää neulojen ja levymäisten jyvien lukumäärän (leveyden tai paksuuden, joka on pienempi kuin pituus vähintään 3 kertaa) materiaalin kokonaistilavuudessa. Pellavan tason mukaan kivi jaetaan kolmeen ryhmään:

Kiinnitä huomiota. Betoniseosten valmistuksessa käytettiin materiaalia, jolla oli alhainen epätasaisuus, koska se tässä tapauksessa pienentää sideainekomponentin kulutusta. Jätevedenpoistoon on parempi käyttää murskattua kiveä, joka on lisäntynyt epätasaisuudella - lisäys sisäpuolella vähentää vedenpoistoominaisuuksien parantamista.

Kivihiutaleiden murskattu kivi

 • Pakkasvaste.

Vähäisten lämpötilojen kestävyys arvioidaan jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Alhaisimmalla roiskeen kestävällä materiaalilla voidaan kestää 15 sykliä, joiden suurin on 400. Rakentamisessa käytetään yleensä kiveä, joka kestää yli 300 jäädytys- / sulatuskierrosta.

Väkevällä tilalla tuhoutuneiden heikkojen kivien jyvät, jotka ovat 200 ilmakehän paineessa, määrittävät materiaalin kokonaislujuuden. Riippuen niiden sisällöstä, murskattu kivi on:

 1. korkea lujuus (enintään 5%);
 2. kestävä (5-10%);
 3. keskivahvuus (10-15%);
 4. heikko vahvuus (yli 15%).
 • Radioaktiivisuutta.

Kun valitaan kuivatusraja, monet ovat ensisijaisesti kiinnostuneita hallussaan olevasta radioaktiivisuudesta. Tämän indikaattorin mukaan materiaali on jaettu kolmeen luokkaan:

 1. I-luokka: enintään 370 Bq / kg;
 2. Luokka II: 370-740 Bq / kg;
 3. Grade III: yli 740 Bq / kg.

Tietoa. Jätevedenpoistoa varten voit käyttää kivi I- ja II-luokan radioaktiivisuutta. Luokkaa III käytetään siirtokuntien ulkopuolella sijaitseviin tiloihin.

Radioaktiivisuuden taso riippuu suurelta osin kiven poistamispaikasta.

Jätteiden lajit tyhjennykseen ↑

Käytetyn kalliotyypin mukaan erotetaan graniitti, sora ja dolomiitti murskattu kivi.

Graniitti ↑

Graniitti on kalliorakenne, joka on jäädytetty magma, joka koostuu kvartsista, kiilasta, maasälpästyksestä jne. Graniitista saadulla murskakivellä on erittäin suuri lujuus ja roiskeenkestävyys, minkä vuoksi se oli yleisin rakennusteollisuudessa.

Jos kysyt asiantuntijoilta, mitä raunioista on parempi kuivatus, suurin osa vastaa - graniitti. Tämä materiaali ei kuitenkaan ole virheitä. Ensinnäkin sillä on luonnollinen säteilyn tausta, joka voi ylittää sallitut arvot. Toiseksi, graniitilla on korkeat kustannukset, mikä aiheuttaa joidenkin ostajien etsiä kohti kohtuuhintaisia ​​tuotteita.

Sora ↑

Tämä tyyppi on huonolaatuinen graniittimateriaaliin verrattuna, mutta sen säteilyn tausta ja hinta ovat alhaisemmat. Siirtolajeja on kahta tyyppiä:

 • hiottu (kaivettu kivikiven mekaanisella murskauksella);
 • luonnollinen (jokien tai meren alkuperä - sora, kivi).

Neuvoston. Vedenpoistoon ei ole suositeltavaa käyttää pyöristettyjä kivejä joki- tai meren rannoilta, koska sileä pinta saa aikaan hieman suodatusvaikutuksen terävien kulmien ja reunojen suhteen.

Dolomiitti ↑

Tällainen murskattu kivi erotetaan sedimenttisestä kalkkikivestä, joten sitä kutsutaan usein kalkkikiveksi. Tärkeimpiä etuja - alhainen hinta, nolla radioaktiivisuus, epäterveellisten epäpuhtauksien puuttuminen. Tässä tapauksessa dolomiittikivi ei ole kovin vahva ja kestävä, etenkin soraa ja erityisesti graniittia vastaan. Jos käytät kalkkikivipuita kuivatukseen, järjestelmän käyttöikä on enintään 15 vuotta. Lisäksi liian alhaiset lämpötilat ja maaperän korkea happamuus vähentävät edelleen materiaalin kestävyyttä.

Dolomiitti (kalkkikivi) murskattu kivi

Oikean puolen valinta

Sen lisäksi, että valitaan materiaalin tyyppi, on tärkeää ymmärtää, mikä murto tulee murskata kivestä salaojalle. Murskaimen jälkeen kivi seulotaan ja jaetaan useisiin ryhmiin jyvien koon mukaan:

 • jopa 0,5 cm - erittäin pieni osa (seulot). Sisältää noin 25% pölyhiukkasista. Jätevesijärjestelmissä tämä tuote ei ole voimassa, koska se pestään nopeasti pohjavedellä.
 • 0,5-2 cm - pieni osa. Suurin kysyntä rakennusteollisuudessa, joten se ei ole halpaa. Tällaisesta materiaalista tapahtuva viemäröinti on taloudellisesti kannattamatonta.
 • 2-4 cm - keskimääräinen fraktio. Paras vaihtoehto salaojakerroksen järjestämiseksi. Se on suhteellisen alhainen hinta eikä käytännössä sisällä pölyhiukkasia.
 • 4-7 cm - suuri murto. Soveltuu myös kuivatukseen. Suurien komponenttien läsnäolosta johtuen kuitenkin kaivannon täyttöprosessi on monimutkainen.
 • 10-30 cm - erittäin suuri osa (booth) Tätä tuotetta käytetään perustusten, seinien ja aidojen rakentamiseen. Lisäksi roskakiviä käytetään laajasti koristeellisiin tarkoituksiin alueen kaunistamiseksi.

Kaikkien raunioiden jakeita ei voida käyttää viemäröintiin

Tee-se-itse-viemäröintijärjestelmä ↑

Viemäröintijärjestelmän rakentamisprosessi toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Kaivanto on kaivaa, jonka sijainti riippuu tavoitteista. Esimerkiksi pohjan suojelemiseksi pohjaveden heikentämiseksi kaivanto sijaitsee rakennuksen ympärysalueen varrella.
 2. Pohjaan kaadetaan kerros hienojakoista hiekkaa, 5-10 cm paksu.
 3. Keskimmäisen murskakiven 30 cm: n kerros on täytetty hiekkapyyhkeellä.
 4. Maalausputki, joka on esikekytetty geotekstiilillä tai kookossidoksella, lasketaan kaivantoon.
 5. Yläpuolelta putki on ripustettu toisella kerroksella.
 6. Kaivannon täyttö alustalla.
 7. Pinnalla voit laittaa turpeen piilottaaksesi salaojituksen ja antaa eheyden alueelle.

Pohjavesijärjestelmän toimivuus riippuu useiden tekijöiden noudattamisesta. On tärkeää ymmärtää tyhjennysalueen ominaispiirteet ja pystyä kehittämään optimaalinen vuoto- viemärijärjestelmä tietyistä olosuhteista riippuen. Ilman tätä tietämystä on vaikea saavuttaa sivuston tehokasta viemäröintiä, joten tässä tapauksessa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää asiantuntijoiden apua.

Mitä soraa tarvitaan vedenpoistoon

Jätevedenpoisto ja sitä seuraava sadeveden tai pohjaveden keruu sivustolta luovat viemärijärjestelmän. Jos vettä ei hävitellä, maaperä katoaa ja kosteus tuhoaa nopeasti rakennusten perustan. Samaan aikaan rakennuksen sisällä esiintyy usein kostea ja sen seuraukset. Jotta järjestelmä toimisi tehokkaasti pitkään, sinun on valittava oikea sora kuivatukseen.

Ruuhkojen toiminnot viemäröintijärjestelmässä

Jätevesijärjestelmän luomiseksi käytettiin murskattua kiveä ja soraa. Mutta ensimmäisellä on enemmän etuja sen hiukkasten muodon suhteen.

Sora on luonnollista alkuperää oleva materiaali. Sen muodostuminen tapahtuu luonnollisesti säröilyprosessin aikana.

Murskattu kivi valmistetaan mekaanisella murskauksella, joka saadaan erityisten laitteiden avulla. Tämän vuoksi sillä on karkea pinta ja kulma muoto. Tuotantotekniikan avulla voidaan saada eri lajikkeita sisältäviä aineksia, joilla on erikokoisia yksittäisiä fraktioita.

Sora-aine täyttyy ajan myötä, mikä vähentää yksittäisten kivien välistä etäisyyttä, mikä estää alueen nopean ja laadukkaan kuivatuksen. Myös materiaali sisältää lähes aina useita epäpuhtauksia. Ne vähentävät kuivatusominaisuuksien kuivatusominaisuuksia, tukkivat rei'itetyt putket (jos niitä käytettiin vedenpoiston yhteydessä).

Raunioilla ei ole pidetty haittoja. Vedenpoisto-toiminnon lisäksi täyttö parantaa myös maaperän kantavuutta. Ulkopuolisia vaikutteita on paremmin vastustettava, ei samanaikaisesti.

Toinen murskattu kivi vuodevaatteet on suunniteltu seuraaviin:

 • osittainen veden suodatus vedenpoistojärjestelmään;
 • putkien nopean murtumisen estäminen;
 • maan, sateen ja sulaveden poisto.

Epäpuhtautuneista murskatuista kivirakenteista aiheutuvat kulut ovat melko kalliita. Siksi käytännössä käytetään erilaisia ​​kerrosten koostumuksia. Useimmiten hiekka asetetaan raunioiksi. Tämä tehdään kerroksittain: ensin 10 - 15 cm kiveä täytetään ja sitten hiekka täytetään samalla paksuudella.

Lisättyjä murskattuja kiviä

Murskattu kivi luokitellaan eri parametrien mukaan. Yksi niistä on sen tuotannossa käytetty kalliotyyppi. Tämän kriteerin mukaan erotellaan seuraavia materiaalityyppejä:

 • sora;
 • kuona;
 • graniitti;
 • toissijainen;
 • kalkkipitoinen (dolomiitti).
Sora sora

Jotta voidaan selvittää, mitä raunioita tarvitaan viemäröintiin, edellä mainituista kuivatusmuodoista on ymmärrettävä kunkin materiaalin tyypit.

Vahvin ja paleltumaton on graniittinen ilme. Tällaiset ominaisuudet määräävät tämän rakennusmateriaalin pitkäaikaisen käytön mahdollisuuden (vähintään 40 vuotta).

Graniittilajikkeen haittoihin kuuluvat:

 • radioaktiivisen taustan esiintyminen luonnollisella alkuperällä;
 • korkeat kustannukset.

Murskattua graniittia hankittaessa sinun tulee vaatia myyjältä todistus. Se ilmaisee tämän materiaalin radioaktiivisuuden luokan. Normaalisti sen arvon on oltava alle 370 Bq / kg.

Edullinen on sora kivi. Sieltä tulee myös pienempi säteilytaso kuin graniittimateriaalista. Mutta se on huonompi voima.

Murskattu dolomiittikivi on suhteellisen halpa. Se on peräisin sedimentistä peräisin olevista kiveistä. Tämä materiaali liukenee vedellä aiheuttaen tämän maaperän kalkituksen ja jo alle 10 astetta säröi. Kalkkikivet ovat noin kaksi kertaa pienempiä kuin graniitit niiden laakeriominaisuuksissa.

Halvin on toissijainen muoto, joka johtuu betonin ja tiilien käsittelystä.

Kuonan lajike on yleensä poikkeama metallurgisesta aineesta.

Paras vaihtoehto vedenpoistolle on graniittinen ilme, kun taas keskiosa on soraa ja kalkkia. Kuonaa ja sekundaarisia lajikkeita ei suositella.

Karkea materiaali

Suositukset valintaa varten

Erilaisten kivien murskaamisen seurauksena saadaan viiden pääjakeen soraustuotteita. Jokaisella niistä on tietty kokoelma yksilöllisiä kiviä, jotka määrittävät täytön ominaisuudet.

Alla olevassa taulukossa on esitetty jakeiden erottelu koon mukaan.

Mikä murto-osa tarvitaan tyhjennykseen

Pienten murto-osien ja keramiikan viemäreitä, jotka muistuttavat murskattua kiveä tyhjennykseen, käytettiin menestyksellisesti muinaisina aikoina. Maaperän tyhjenemisen merkitys johtuu usein pohjaveden läheisestä jakautumisesta.

Tällaisen työn kiireellisyys nousee, jos se johtuu veden ja veden rakenteesta ja rakenteista poikkeavan ominaisuutensa vuoksi. Kysymys: millaisia ​​raunioita rakennusmaan valuma-alueelle valitaan, monet joutuvat irrationaaliseen päätökseen. Usein ihmiset haluavat taloudellisesti sopimattomia vaihtoehtoja vuodevaatteita. Rikkareita on useita muunnoksia fraktioiden poistamiseksi ja sopivia resursseja laadutun tuotteen valmistukseen. Valitsemalla materiaalin kuivatukseen, sinun täytyy tuntea säätiön, maan ja viemäröintijärjestelmän ominaisuudet.

Jätevyyden koostumus

Soraa tai murskattua kiveä käyttämällä on mahdollista parannella samanaikaisesti 2 tekijää - kantaja ja tyhjennys

toiminto. Ensimmäinen on vastuussa kyvystä kestää kunnolla ulkoista painetta ilman maaperän samentumista, toinen kosteuspitoisuuden märästä, joka kulkee maakerrosten läpi. Tämän seurauksena molemmissa kerroksissa ei käytetä vain viemäröintijärjestelmien asennusta vaan myös säätiön rakentamista.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa tämä vuodevaatteet toimivat suodatusesteinä, tyhjennykset osittain puhdistetaan, estävät putket tulvilta ja kulkevat maa- ja ilmakehän vedet jätekanavaan.

Toinen vaihtoehto - kun rakennetaan säätiö, vuodevaatteet korjaavat tukialustan kantoaallon toimintaa ja poistavat ylimääräisen kosteuden pohjan pohjalta. Tuki- ja tyhjennysaukon koostumus voi olla erilainen, koska korkealaatuinen sora ja murskattu kivi ovat melko kalliita materiaaleja.

On parempi muodostaa vuodevaatteet hiekkakivestä ja hiekka-sora-seoksesta. Nämä materiaalit pinotaan kerroksittain: 15-20 cm soraa tai roskaa ja 15-20 cm hiekkaa.

Mitä raunioita tarvitaan viemäröintiin

Murskattu kivi on kiven jalostuksen tuote. Se on valmistettu suurista sknogchny-paloista, erityisten murskainten ansiosta. Tällä menetelmällä voidaan tuottaa mineraali tietyiltä rotuilta, joiden fraktiota tarkkaan valvottu kaliiperi.

Toinen etu on karkeat virheviivat. Loppujen lopuksi tämä mineraali luodaan keinotekoisesti. Tämä laatu lisää kykyä suodattaa viemärijärjestelmää. Raakapuun hienonnettu, karhea pinnoite kirjaimellisesti imee likahiukkasia.

Kivien valmistuksessa käytettävän kivityypin mukaan tämä tuote on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Graniittikiveä - kestää kuumaa, kestävää, pisin käyttöikä - jopa 50 vuotta. Helposti sietää vaikeita sääolosuhteita, mutta ei hapettu. Graniitilla on 2 negatiivista ominaisuutta:

 1. tällaisella kallioalueella on luonnollinen säteilyn tausta;
 2. korkeat kustannukset.

Viimeinen tekijä on perusteltu erinomaisella lujuudella ja pakkasvastuksella.

Kalkkikiviromppu on erittäin taloudellinen vaihtoehto, joka ei aiheuta säteilyä ja on täysin inertti ympäristönsuojelijoiden mukaan. Mutta dolomiitti voi olla maassa enintään 15-17 vuotta. Tämän vuoksi kalkkikivimateriaalia ei parhaiten käytetä säätiöön. Tämä materiaali halkeilee alle -12 astetta. Ja senttimetrin vuodevaatteiden kantavuus on kolme kertaa matalampi kuin graniitti.

Sora on tärkein etu tuotteen luonnollisesta alkuperästä johtuvista edullisista kustannuksista. Tärkein haitta on fraktioltaan heterogeeninen koostumus ja "kaliiperi". Noin 2 prosenttia saviä ja hiekkaa, ja noin 3 prosenttia pienistä kiviä varastoidaan tavallisiin soramurskeihin.

Tämän seurauksena sora-aineesta valmistettu senttimetri vuodevaatteet kestävät noin 75 tonnia kuormitusta ja alle -20 asteen lämpötilassa vastaava aine romahtaa vähitellen. Sileän pinnan ansiosta sora ei aina selviydy putkien liottamisessa.

Soraharaa, soraa voidaan käyttää viemäröintijärjestelmässä yhdessä hiekkapohjaisten vuoteiden kanssa, paksuuden ei tulisi olla alle 12 senttimetriä. Joten se helposti suojelee putkea lietteestä ja suodattaa likahiukkaset.

Sekä soraa että murskattua kiveä tarvitaan sekä maaperän tukemiseen että tyhjennykseen. Nämä osat vaikeuttavat kuitenkin hieman rakentamista. Ja hävitysjärjestelmän hinta riippuu siitä, mitä materiaalia käytetään ja millaista soraa käytetään tällaisen "valtatien" asennuksen yhteydessä.

Hyvin suoritettu järjestelmä kerää vettä erityiseen kaivoon, joka sijaitsee helpotussuunnitelman alemman neliön kohdalla. Tässä mallissa on kyky ottaa mahdollisimman paljon kosteutta, myös sadekaudessa. Haluttaessa voit asentaa useita kaivoja. Insinöörit suosittelevat vedestä tällaisista kaivoista vettä.

Mikä on parempi valita - murskattu kiviainetta tai soraa?

Pohjavesi usein aiheuttaa epämukavuutta niille, jotka ovat liian korkeita. Tässä tilanteessa sinun pitäisi miettiä maaperän mahdollinen vedenpoisto. Veden poistamiseksi alueilta, jotka on varustettu erityisellä tyhjennysjärjestelmällä. Tällaisen järjestelmän organisointi on melko vaikea tehtävä, mutta jos haluat, voit selviytyä siitä helposti itse. Ennen asennustöiden suorittamista on tarpeen tutustua viemäröintijärjestelmän periaatteisiin ja määritellä oikein kuivausrummun valinta.

Rikkomustoiminto viemäröintijärjestelmässä

Kun suunnittelet sivuston, sinun täytyy ajatella etukäteen järjestelmän viemäröintiä. Se, miten se toimii, riippuu maanrakennukseen rakennettavien rakennusten kestävyydestä. Yksi viemäröintijärjestelmän päätehtävistä on poistaa vesi rakennuksista ja suojata niitä kosteudelta. Putkissa, joita käytetään tyhjennysrakenteessa, on aukkoja ja aukkoja, joiden kautta vesi virtaa siellä. Tämä vaikuttaa putken sisällä olevan paineen ja sen ulkopuolisen paineen väliseen eroon. Jotta viemärijärjestelmä toimisi normaalisti, veden on oltava puhdas ja ilman mekaanisia epäpuhtauksia ja lietettä. Siksi ennen kaivon putkien asettamista hiekkakerros kaadetaan valmistetun kaivannon pohjalle ja sille asetetaan kerros ryöstöä, joka pitää hyvin hienoja hiukkasia. Suodattimen laatu riippuu materiaalin ominaisuuksista, jotka muodostavat suodatuskerroksen.

Valuma-aineina käytettävät materiaalit: valintasäännöt, tehokkuus ja etusija

Murskattu kivi, sen lajit ja jakeet

Jätevesijärjestelmään tarkoitetun raunioiden optimaalinen murto-osa on 20-40 mm. Tämän pitäisi olla tiedossa kaikille, jotka päättivät asentaa salaojitusjärjestelmän omalle sivustolle ilman apua.

Kalkkikivi- ja sora-aineet eivät ole kovin sopivia vedenpoistoon. On parasta valita laadukas graniittiromppu.

Tämän materiaalin suodatuskapasiteetti riippuu murskattujen hiukkasten koosta. Murskaantuneen kiven käyttäminen 20-40 mm: n murto-osalla vedenpoistojärjestelmän järjestämisessä on suositeltavampaa, koska tämän koon murskakiven hiukkaset eivät ainoastaan ​​suodata vettä hyvin, poistaen mekaaniset ja lietemäiset kontaminaatiot, mutta eivät myöskään tule putkien lumeniin. Jos käytät suurempaa materiaalia, se kulkee lian ja lietteen hiukkasten läpi, mikä nopeasti poistaa geotekstiloilla käärittyjen viemäriputkien käytöstä. Itse hienomman jakeen murskattu kivi tulee veden saastumisen lähteeksi, koska sen hiukkaset putoavat putkiin.

Sora yhtenä vedenpoiston materiaaleista ja siitä, mistä se päästää rauniot

Sopivaa fraktiota voidaan myös käyttää vedenpoiston materiaalina, käyttäen sitä rakeisuuden sijaan. Nämä tiedot löytyvät erikoiskirjallisuudesta. Tällä hetkellä asiantuntijoiden alalla asennuksen viemärijärjestelmät, keskittyen kokemukseensa, suosittelevat valitsemaan rauniot. Asiantuntijoiden asema johtuu näiden materiaalien erilaisista fysikaalisista ominaisuuksista - sora pinnasta on sileä, pyöristetty ja haurastuneilla palasilla on terävät kulmat ja reunat, joiden vuoksi siltin ja mekaanisen lian hiukkaset viipyvät paremmin. Sora ja rauniot ovat samassa hintaluokassa.

Jos hiekkakiveä valitaan viemärivedeksi, jonka murto-osa on 20-40 mm, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseen, että se asetetaan oikein - mikä lisää järjestelmän tuottavuutta. Vedenpoistoaineistoa ennen kaivon asettamista on huuhdeltava niin, että putket eivät pääse liikaa täyttämään aikaa. Materiaalin kerros, joka on asetettava, on laskettava tämän maanpinnan maaperän tiheyden mukaan, ja työntökulma sallii veden virrata vapaasti viemäriputkiin.

Päätyyppiset murskat kivestä ja sen hinnasta

Artikkelin sisältö:

Rikkomustyypit

Jotta viemäröintijärjestelmä pystyy täysin suorittamaan tehtävänsä, sinun on selvitettävä, mitä raunioita parhaiten käytetään vedenpoistoon.

Ja tärkein kriteeri, johon on kiinnitettävä huomiota, on murto-osa.

Rikkomusluokkien joukossa on useita ryhmiä. Jokaisella on omat erityispiirteensä:

 • seulonta - murto-osan koko ei ole yli 5 mm. Tätä vaihtoehtoa ei käytetä vedenpoiston järjestelyyn, koska sen pienet osat nopeasti pestään pohjavedestä, mikä vähentää järjestelmän tehokkuutta nollaan;

Murskattu kivijäännös 5 mm

Murskattu kivijako 20-40 mm

Murskattu kivijäännös 70-90 mm

Joten voit ymmärtää, että päättää, millaisia ​​raunioita tarvitaan salaojitus, sinun pitäisi arvioida työn laajuus ja miten ne toteutetaan.

Kun järjestät kuivatuksen omiin käsiisi, suosittelemme keskipitkäromua, jonka murto-koko on 2-4 cm.

Jos tarvitset suurempaa viemärijärjestelmää, on suunniteltu erikoislaitteiden käyttöä, niin voit kiinnittää huomiota suurempaan jakeeseen - jopa 9 cm.

Näyttää siltä, ​​että täytetään suuri sora

Ajattelemalla miten murskattu kivi valuu, älä unohda materiaalin tyyppiä. Graniittikivi on erittäin kallista, mutta sen käyttöikä on 50 vuotta.

Materiaali on erittäin kestävä ja kestää erilaisia ​​negatiivisia vaikutuksia. Se on luonnollinen tausta säteily. Tämä tosiasia voi pelottaa joitain talon omistajia.

Näyttää siltä kuin murskattu graniitti

Dolomiittiromppu on halvempaa. Se on ekologisesti inertti, mutta toimii jopa 15 vuoden ajan.

Sitä ei suositella käytettäväksi pohjan kuivatukseen, koska materiaalin kantavuus on heikko ja halkeamia alle -10 astetta.

Vaihtoehtoisesti voidaan harkita soraa. Se on luonnollista alkuperää, se on saatavana hinnalla, kestää huurretta -20, kuormituksen jopa 80 tonnia.

Mutta sileän pinnan ansiosta sora-hauraus suodattaa huonosti likaa, ei suojaa putkea mätämiseltä.

Jotta se voitaisiin käyttää kuivatuksen järjestelyssä, on välttämätöntä varustaa 10 cm: n paksuinen hiekkakivi.

Se näyttää siltanetkulta

Raaka-aineiden eri jakeiden hinta

Ottaen huomioon, mitä joukkomurtumia tarvitaan viemäröintiin, on harkittava hintakysymystä, jolla on tärkeä rooli lopullisen päätöksen tekemisessä. Eri jakeiden soraa murskattua kiveä arvioidaan (ruplissa / m 3):

 • näyttelyt - 700;
 • 5-20 mm - 1650;
 • 20-40 mm - 1600;
 • 40-90 mm - 1600

Samanaikaisesti tuotantokustannuksia voidaan alentaa lastauspaikasta riippuen noin 300-350 ruplaa.

Graniittiromu on kalliimpaa:

 • 5-20 mm - 1880;
 • 20-40 mm - 1700;
 • 40-90 mm - 1700.

Dolomiittirikkoutta arvioidaan seuraavasti:

 • 5-20 mm - 1550;
 • 20-40 mm - 1480;
 • 40-90 mm - 1480.

Valitse paras hinta valitsemalla muutamia ehdotuksia.

Nyt voit päättää, mikä rauniot sopii vedenpoistoon. Muista tarkistaa useiden yritysten tarjoukset, koska hinnat vaihtelevat huomattavasti eri toimittajien keskuudessa.

Kuinka valita murskattu kivi kuivatukseen?

Kuinka valita murskattu kivi kuivatukseen? Tämä kysymys koskee monia. Viemäröinti on menetelmä pohjaveden keräämiseksi ja poistamiseksi paikasta tai rakenteista, joissa käytetään putkia, kanavia, kaivoja jne. Jätevesien puute johtaa veden tunkeutumiseen rakennuksiin ja rakenteisiin ja vähentää niiden voimakkuutta. Puutarhatilanteen tapauksessa tuloksena on maaperän vettä ja istutettujen kasvien juurien mätääminen.

Viemäröintiä tarvitaan alueilla, jotka koostuvat pääasiassa savimaista ja alueilla, joilla ei ole luonnollista veden virtausta. Paras aika suunnitella vedenpoisto on kevättalvella (tulva-aika) tai lasku sadekaudella. Kuivatusjärjestelmän laskenta ja sen materiaalien valinta on tehtävä tarkasti näiden ajanjaksojen aikana tehtyjen havaintojen perusteella.

Murskattua kiveä pidetään vedenpoistoaineena. Soraa käytetään myös tähän tehtävään, mutta rauniolla on merkittävä etu, joka perustuu tämän materiaalin hiukkasten muotoon. Sora on luonnollista alkuperää. Sen hiukkaset ovat luonnollisesti jauhettuja karkeja.

Samanaikaisesti roskia muodostetaan mekaanisella murskauksella, joten se on karkea pinta ja kulma muoto. Tämän seurauksena soraa käytettäessä sen hiukkaset hyytyvät yhteen ja niiden välinen etäisyys pienenee, mikä vastaavasti pienentää sen läpäisykykyä. Murskattu kivi on vailla tätä haittaa.

Minkälaiset rauniot ovat siellä?

Murskattu kivilajit ovat erilaisia:

 • graniitti;
 • sora;
 • dolomiitti tai kalkkikivi;
 • toissijainen;
 • kuona.

Graniitti - kestävin, kestävä ja kylmänkestävä murskattu kivi. Sen haitat ovat korkean hinnan ja luonnollisen radioaktiivisen taustan, joka on ominaista graniitille. Siksi, kun ostat tämän raunion, sinun on kysyttävä myyjältä erityisestä todistuksesta, jonka pitäisi kuvastaa tämän materiaalin radioaktiivisuuden mittaustuloksia. Sen on täytettävä radioaktiivisuuden ensimmäisen luokan (alle 370 Bq / kg). Tämän raunion käyttöikä on noin 40 vuotta.

Sora on murskattu kivi. Se on vähemmän kestävä kuin graniittiromu, mutta myös huomattavasti vähemmän radioaktiivinen, samoin kuin halvempi, jolla on samanlainen irtotiheys ja kiven muoto.

Dolomiitti- tai kalkkikiven murskattu kivi valmistetaan sedimenttisistä kiveistä. Se on yksi halvimmista raunioista. Se ei kuitenkaan ole radioaktiivista ja ympäristöystävällistä. Vähemmän kestävä kuin edellä mainitut lajit. Sen käyttöikä on noin 15 vuotta. Myös tämä raunio on tarkempi käyttöolosuhteisiin. Hän tarvitsee kuivaa, ei-jäädyttävää ja vähän happamaa maata.

Toissijainen tehdään rakennusjätteistä. Useimmiten sen tuottamisessa käytetään materiaaleja, jotka on saatu talojen purkamisen tai asfaltin korvaamisen aikana. Tämän materiaalin etuna on alhainen hinta, ja haitat sisältävät vähäisen lujuuden ja pakkasvasteen.

Kuonaa murskattua kiveä valmistetaan metallurgisen teollisuuden kuonasta.

Miten valita rauniot?

Mitä raunioita tarvitaan viemäröintiin? Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka on otettava huomioon kuivatusjärjestelmän suunnittelussa, on murskaman murto-osa.

Hiukkasten koosta riippuen seuraavat fraktiot erotetaan toisistaan:

 1. Pudota ulos Se on pienin murto-osa, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm. Tämä on jäännöstuote, joka saadaan murskaamalla graniitti.
 2. Pieni murto. Sen koko on 5-20 mm.
 3. Keskimääräinen fraktio on 20-40 mm.
 4. Karkea fraktio - 40-70 mm.
 5. Epätyypillinen osuus - 70-120 mm.

Keskimmäinen fraktio on oleellinen vedenpoistoon.

Pienintä osaa, seuloja voidaan käyttää hiekan tai laajennetun saven korvikkeena pohjaveden poistamiseksi ojaan. Pieni fraktio on kallein ja se on rakenteeltaan suurta kysyntää, mutta se ei ole täysin sopiva vedenpoistoon, koska pieni partikkelikoko rajoittaa tämän jakeen suodatuskykyä.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Monet maanomistajien ja puutarhojen omistajat ovat kiinnostuneita siitä, miten hehkutusjärjestelmä saadaan omalla maatilallaan. Vedenpoistojärjestelmän laite alkaa kaivaa oja, jonka syvyys ei saa ylittää 1 m. Alareunassa kaadetaan hiekkaa, laajennettua savea tai seuloja. Tämä kerros on 5 - 10 senttimetriä paksu ja sen pitäisi olla hyvin tamped.

Sitten keskimmäinen murto-osa täyttyy. Tämän kerroksen paksuus riippuu paikan maaperän tiheydestä. Useimmiten se on vähintään 30 cm. Keskimmäisen jakeen valinta johtuu sen suodatusominaisuuksista. Se poistaa epäpuhtaudet ja estää mätämisen ilman tukkeutumista salaojitusjärjestelmään sen hiukkasilla. Kuitenkin, jos viemäröintijärjestelmä on yli 80 cm: n syvyydessä, sinun on käytettävä murskakiviä suuremmalla osuudella (40-70 mm). Tällä kerroksella on tyhjennysputki, jossa on reikiä. Se on kääritty estämään tukkeutumista. Luonnollista tai synteettistä materiaalia voidaan käyttää käämityksenä, jonka valinta riippuu maaperätyypistä. Esimerkiksi geotekstiilikanava soveltuu paremmin hiekkametsäksi ja kookoskuiduiksi - savea tai turvemaata varten.

Kaada kerros hienoa soraa tai hiekkaa putken yli. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla 10-15 cm. Kaivannon päällä tasataan kerros maaperä, joka poistettiin kaivaa oja.

Järjestetyssä tyhjennysjärjestelmässä oleva vesi menee lähimpään vesistöön tai kouruun. Jos tällaisia ​​olosuhteita ei ole, on tarpeen kaivaa kaivo, johon vettä kerätään. Sinun on valittava laitteen alin paikka. Tämän kaivon vettä voidaan käyttää kasteluun kuivalla säällä.

Näin syntynyt viemäröintijärjestelmä selviytyy onnistuneesti pohjaveden, sadeveden ja sulaveden tyhjentämisestä. Kuivatusjärjestelmän pitkä ja tehokas toiminta on kuitenkin tarpeen puhdistaa tai huuhdella säännöllisesti paineen alaisena.

Mitkä rauniot on parempi käyttää kuivatukseen: lajikkeita ja ominaisuuksia

Rakentamiseen rakennusten ja rakenteiden poistamiseksi pohjaveden käytetyn viemäröintijärjestelmän. Nämä voivat olla kanavia, kaivoja tai putkia. Vedenpoiston puute voi johtaa veden tunkeutumiseen taloon, mikä vähentää sen voimaa. Prosessissa luodaan suojajärjestelmä, jossa murskattua kiveä käytetään viemäröintiin. Mutta sen asianmukaiseen käyttöön, sinun on tiedettävä, mikä materiaali sopii parhaiten näihin töihin ja mikä osa soraa tarvitaan luodakseen luotettavan vedenpoistojärjestelmän.

Murskattu kivi seuraa talojen rakentamista ja paikan parantamista kaikkialla

Mitä sinun tarvitsee tietää raunioista

Tämä on luonnollinen rakeinen tuote, joka saadaan kiven käsittelyn prosessissa. Soraustuotanto koostuu suurista kallio-osien jakamisesta erityisten murskauskoneiden avulla. Se antaa mahdollisuuden tehdä eri laatikoista murskattua kiveä, tietyn kaliiperin. Yksi raunioiden eduista on karkea murtumalinja, jolla on positiivinen vaikutus suodatukseen yleensä.

Tietoja raunioista

Tuotteen pääpiirteet sisältävät seuraavat käsitteet:

Nyt kunkin suunnan ominaisuudet erikseen.

flakiness

Tämä parametri määrittää neulan ja levyn muodot. Haurastuneisuuden taso, murskattu kivi jaetaan kolmeen ryhmään:

Cubic enintään 10%.

Parannettu versio indikaattoreilla 10-15%.

Normaali (normaali) 15-25%.

Jos valitset tämän luokituksen mukaisen kuivatuksen käyttämisen, asiantuntijat suosittelevat tuotteen, jolla on suuri epätasaisuus, sillä tässä tapauksessa konkreettisia sekoituksia käytetään vähemmän konkreettisesti.

Erilaiset kivet kasaantuneessa kasa voi olla erilainen, mutta paras vaihtoehto olisi sekoittaa useimpien hiutalokivien kanssa.

Pakkasvaste

Tämä indikaattori on mahdollista arvioida negatiivisiin lämpötiloihin sulatus- ja jäädytysjaksoilla. Jos vastus on alhainen, se on enintään 15 sykliä. Korkealaatuinen materiaali voi nousta jopa 400 sykliin. Asiantuntijat ehdottavat materiaalin käyttämistä, joka voi toimia 300 tai useamman syklin ajan.

vahvuus

Materiaalin yleinen lujuus määräytyy viljan kyvyn hajota kyllästetyllä vedellä. Heikkojen kivien jyvien paineen pitäisi vastata 200 atm. Kyseinen indikaattori on:

Suuri vahvuus - jopa 5%.

Keskimäärin on 10-15 prosenttia.

Heikko lujuus: 15% tai enemmän.

radioaktiivisuus

Ne, jotka päättävät harjoittaa yksittäistä rakentamista, ovat kiinnostuneita vedenalaisten aineiden radioaktiivisuudesta. Murskattu kivi jaetaan kolmeen radioaktiivisuusluokkaan:

Enintään 370 Bq / kg.

370-740 Bq / kg.

Jos haluat valita, mitä raskasluokkaa tarvitaan viemäröintiin, voit turvallisesti käyttää kahta ensimmäistä. Muuten, kolmas luokka on sallittu myös rakentamiseen, mutta sitä suositellaan työskentelemään muiden kuin asuinrakennusten kanssa kaupungin rajojen ulkopuolella.

Riippumatta raakamäistä, sen radioaktiivisuuden taso on tärkeä, sitä pienemmäksi. Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat jäteveden ja vesihuoltopalveluja. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Rypälelajikkeet

Kivien valmistukseen sopivan kallion tyypin mukaan tuote on jaettu kolmeen tyyppiin:

graniittinen

Se on kestävin ja huurteinen luonnonmateriaali. Toimintakausi 50 vuoden kuluessa. On tärkeää, että graniitti ei halkeile, kun lämpötila laskee.

Tämä on mielenkiintoista! Mittanauha kestää jopa 100 tonnia nimelliskuormaa.

Valitettavasti graniitilla on useita merkittäviä haittoja, joihin kuuluvat: luonnollinen tausta säteily ja korkeat kustannukset.

Graniittiromu on vahvin, mutta myös kallein

sora

Vahvuus on pienempi kuin graniitti, mutta säteilyn tausta on pienempi. Hinta on hieman pienempi verrattuna edellä mainittuun aineistoon. Kiviä on kahdenlaisia ​​soramurskeita: murskaus, joka saadaan murskauskivien tuloksena. Ja luonnontuote, joka sisältää joen ja meren pikkukiviä.

Sora on edullisempi ja turvallisempi radioaktiivisuuden suhteen.

Lime-raunio

Tuotteella on erilainen nimi - dolomiitti. Materiaali on halvempaa kuin graniitti, ei aiheuta säteilyä. Ja ehdottoman inertti, mikä on tärkeää ympäristönäkökulmasta. Valitettavasti käyttöaika on rajoitettu 15 vuoteen. Tältä osin sitä ei käytetä vedenpoistojärjestelmän materiaalina.

Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusyritysten yhteyksiin, jotka tarjoavat maisemointipalveluja, joihin kuuluu myös viemäröintijärjestelmien asennus. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Tietoja murto-osasta

Yksi tärkeistä tekijöistä, joihin huomiota on kiinnitettävä huuhtelun järjestämisessä, on materiaalin murto-osa, sen mitat. Valmistuminen on seuraava:

Pudotus on pienin murto-osa. Jäljelle jäävän tuotteen hiukkaskoko graniitin poimimisessa on enintään 5 mm.

Hienojakoisen jakeen koko on 5-20 millimetriä.

Keskimääräinen fraktio on tuote, jonka partikkelikoko on 20 - 40 mm.

Jakauma 40-70 mm: sta koskee suuria.

Epätyypillinen vaihtoehto - murto-osa 70-120 millimetriä.

Vihje! Jätevesijärjestelmän järjestely on parempi ottaa rauniot keskimääräisellä murto-osalla.

Videon kuvaus

Mitä etsiä valittaessa rauniot ominaisuuksia, katso video,

Tietoja viemäröintijärjestelmän laitteesta ilman soraa

On tunnettua, että vedenpoistossa luonnonmateriaali vahvistaa maata ja toimii suodattimena valumavesille. Luonnonmateriaalin käyttö ja viemäröintijärjestelmän asentaminen tekevät rakennusbudjetista raskaampaa. Järjestelmän kustannukset vaikuttavat murto-osaan.

Jätevesijärjestelmän järjestelmä ilman raunioiden käyttöä

Mutta tänään voit kieltää raunioiden käytön. Esimerkiksi Softrock-tavaramerkki tarjoaa tyhjennysjärjestelmiä, joissa murskattua kiveä korvataan vaahtomuovilla tai polystyreeni-vaahdolla.

Videon kuvaus

Miten kuivauslaitteessa käytetään roskaa voidaan katsoa videossa:

johtopäätös

Mitkä rauniot ovat parempia vedenpoistoon riippuvat ensisijaisesti fraktioiden koosta, niiden "puhtaudesta" ja itse raunioista. Kun tarkastelemme viimeistä pistettä, voit kiinnittää huomiota nykyaikaisten harjattomien järjestelmien käyttöön - mutta tämän vuoksi sinun on laskettava kotisi kuivatuksen kustannukset ja määritettävä, mikä on taloudellisesti kannattavampaa.

Kuinka valita rauniot erinomaiseen vedenpoistoon?

Tekijältä: Hei, rakkaat lukijat! Jos sinä, kuten minä, kohtaat alueen liiallisen kosteuden ongelman, niin tämä artikkeli on sinulle hyödyllinen. Tänään puhumme yhdestä prosessista, jossa luodaan viemäröintijärjestelmä ja selvitetään, miten valita oikea raunio tyhjennykseen.

Kuivatuskerroksen merkitys

Liiallinen kosteus aiheutuu yleensä pohjaveden pinnasta. Pitkä oleskelu märällä ympäristössä on erittäin haitallista kasveille, rakennuksille ja maaperä itsessään tulee käyttökelvottomaksi - suot, pestä ravinteita.

Kaikki tämä pahentuu keväiden tulvien tai rankojen pitkään sateiden aikana. Tässä tilanteessa on vain yksi tie - rakentamaan tyhjennyskerros tai viemäröintijärjestelmä.

Murskattu kivi on monimuotoinen rakennusmateriaali, joka on saanut laajan jakelun monenlaisten rakennustöiden suorittamisessa, joten sopii meille luomaan syviä kaivantoja. Lisäksi sillä on erinomainen suodatuskyky, materiaalin heterogeeninen ja karhea pinta ei ainoastaan ​​säilöntä likaa, vaan estää myös tyhjennysputken reikien pilkkoutumisen.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä, joka on järjestetty tekniikan avulla ja käyttämällä sopivia ja laadukkaita elementtejä, palvelee sinua uskollisesti yli kymmenen vuoden ajan. Ja rakennusuraan käytetty raha, usko minua, maksaa itse.

Valitse siis materiaali! Yritämme selvittää kanssasi, mikä murskattu kivi soveltuu parhaiten erityisiin teoksiimme sekä mikä osa (jyvien ja elementtien koko) mahdollistaa vedenpoistoefektin.

Alustava valmiste

Ennen kuin aloitat työn viemäröintijärjestelmän luomisesta, on tärkeää tarkkailla sivustosi "suuren tulvan" aikana: raskaiden sateiden kesto ja lumen sulaminen. Kaikki nämä tiedot antavat mahdollisuuden määrittää viemäriverkon sijainnin ja syvyyden, valita oikean materiaalin ja järjestelmän suunnittelun.

Jos sinulla on tilaisuus, on parempi tehdä se kauan ennen sivuston rakentamista ja järjestelyä. Sivuston geologiaa tutkitaan myös hyvin. Laaksoon sijoitettuna ja savi- maaperän läsnäollessa vedenpoistojärjestelmä on järjestettävä koko paikan päällä sekä talon kellarikerroksen ympärillä sen suojaamiseksi veden vaikutuksilta.

Tärkeää: älä tee viemärijärjestelmää viemärijärjestelmän viereen talteen, muuten et vältä epämiellyttäviä hajuja! Lisäksi, jos viemärijärjestelmä asetetaan eri puolille, huono eristys ja mahdolliset vuodot johtavat jätevesiin kaivoon.

Miksi tarvitsemme raunioita viemäröintijärjestelmässä? Jätevesijärjestelmässä se on suodatin. Se ei salli putkien tukkeutua ja romahtaa, mutta antaa veden virrata hyvin. Putkistot tyhjennykseen tehdään rei'ityksellä. Putken sisä- ja ulkopuolen paine-eron vuoksi vesi tunkeutuu viemäröintijärjestelmään.

Kun märkä ja erilaiset lika päätyvät kuivatukseen, reiät tukkeutuvat nopeasti. Raudan ja hiekan tyyny ei salli tämän tapahtua ja se on hyvä perusta koko rakennelmalle. Käytettäessä suljettua putkenpoiston järjestelmää kaikilta sivuilta, jotka on suljettu rauniolla, avoimella - se sijoitetaan pohjaan ja vahvistaa seinät niiden kanssa.

Rikkomustyypit

Monet aloittelevat kodin rakentajat sekavat usein soraa ja raunioita. Siitä on sellainen asia kuin soramurska. Tämä, ja jopa epärehelliset myyjät, myötävaikuttaa tällaiseen harhaluuloon. Ja tämä on varsin tärkeä meille, koska on parempi olla käyttämättä soraa kuivatukseen. Ja täältä miksi.

Sora on luonnollinen materiaali, se saadaan kivenhävittämisen seurauksena ilmakehän prosessien vaikutuksesta (sen hionta, hionta ja tasoittaminen) sekä maankuoren liikkeiden (maanjäristykset) aikana.

Murskattu kivi saadaan keinotekoisen jauhamisen seurauksena erilaisten mekaanisten laitteiden tai räjäytystyökalujen avulla. Tämän seurauksena materiaalin elementit hankkivat monipuolisimmat muodot (kulma ja karkea). Nämä erot osoittavat niiden hyödyntämisen etuja ja haittoja vedenpoistojärjestelmässä.

Mitä tapahtuu, jos viemäröintijärjestelmä tehdään soran avulla? Tämä sileä materiaali on erittäin nopeasti paakkuuntuvaa, ja näin ollen turvatyynyjen tilavuus pienenee merkittävästi, mikä puolestaan ​​johtaa vedenpoistojärjestelmän läpikulkukapasiteetin vähenemiseen.

Jos otetaan huomioon myös, että sora koostuu koostumuksestaan ​​erilaisista epäpuhtauksista, jotka vaikuttavat voimakkaasti materiaalin koskemattomuuteen ja voivat vähentää rei'itettyjen putkien läpäisykykyä, on epätodennäköistä, että pitkäkestoinen, korkealaatuinen järjestelmä toimii.

Kulmakuvion ansiosta murskattua kiveä ei ole tällaisen sakeuttamisen alainen, minkä vuoksi käytettävissäsi on aina ilmatilat, jotka takaavat erinomaisen johtavuuden. Lisäksi raunioille annetaan tällainen muoto keinotekoisilla tavoilla, joten epäpuhtauksien läsnäolo on vähäistä. Joten, kuten näette, rauniot ovat hienoja viemäröintityöhön.

On kuitenkin huomattava, että tämän materiaalin lajikkeita on useita, se voi vaihdella luotettavuuden, epäpuhtauksien, muodon ja hinnan mukaan. Voit valita haluamasi vaihtoehdon riippuen työn budjetista ja tavoitteista. Erilaiset romutustyypit täyttävät lähes kaikki kuluttajat, valinta on sinun.

Vinkki: älä laita itseäsi ennen valintaa, on parempi luoda luotettava vedenpoistojärjestelmä, joka palvelee sinua vuosikymmenien ajan tai säästää ja valita edullisen materiaalin. Aina vetoa laadusta ja kestävyydestä - et voi mennä pieleen!

On mahdollista erottaa murskattujen kivien kokonaismassasta useita, yleisimpiä ja suosittuja:

 • graniitti. Kaikista tyypeistä se on kestävin ja luotettava, mikä jättää vastaavan merkin arvostaan. Ei myöskään pidä unohtaa, että kyseisellä materiaalilla on luonnollinen, radioaktiivisuus, minkä vuoksi tarvittavat mittaukset jatkuvat sen louhinnan ja valmistuksen paikoissa, mikä näkyy mukana olevassa dokumentaatiossa. Ostaessasi tällaisia ​​raunioita varmista, että tarkistat materiaalin todistuksen;
 • soraa. Tämä materiaali saadaan keinotekoisella murskaamalla kiviä, joten sen vahvuus on jo pienempi kuin graniitti. Mutta tällaisen materiaalin hinta on alhaisempi eikä radioaktiivisuuden indikaattoreita ole liikaa huolehdittava;
 • kalkkikiveä. Materiaali houkuttelee monia alhaisista kustannuksistaan ​​johtuen siitä, että se on valmistettu sedimenttisistä kiveistä. Siinä on useita merkittäviä haittoja: suhteellisen pieni lujuus liukenee nopeasti veteen, mikä johtaa maaperän kalkitukseen. Tämä haitta voi kuitenkin olla eduksi, jos sivustossasi on maaperä, jolla on alhainen happamuus.
 • toissijainen. Keinotekoisesta aineesta peräisin oleva materiaali, joka saadaan tiilen ja betonien, jätteiden käsittelyn kautta. Sen kustannukset ovat luonnollisesti pienimmät;
 • kuona. Tämä materiaali on metallurgisen tuotannon jätettä ja sen hinta on pieni. Lisäksi koostumuksella on haitallisia ainesosia, jotka rajoittavat sen käyttöä.

Kuten näet, valinta on suuri, ja jotain pysähtyy - se riippuu sinusta itse sivuston koosta ja parametreistä, vedenpoistosuunnittelusta ja tietysti myös taloudellisista ominaisuuksista.

Vihje: Ennen materiaalien lähettämistä sivustoon, tutkia raakamaiden etukäteen. Varmista, että materiaali on hyvin pestävä, sillä se estää järjestelmän ennenaikaisen tunkeutumisen.

Valitse oikea osa

Pääsy vedenpoistojärjestelmään on valittu, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. On tarpeen päättää, minkä kokoinen murskattu kivi on valunut, jotta järjestelmä toimisi optimaalisesti.

Materiaalin rakenneosat (jakeet, jyvät) voidaan jakaa viiteen ryhmään:

 • erityisen suuri - 70-120 mm;
 • suuri - 40-70 mm;
 • keskikoko - 20 - 40 mm;
 • pieni - 5 - 20 mm;
 • seulonta - alle 5 mm.

Parhaimmillaan vedenpoistojärjestelmällä on sopiva murto keskenään murskattua kiveä, toisin sanoen 20-40 mm. Saman, kuten hiekan poistamista voidaan käyttää menestyksekkäästi vedenalaisen kaivannon alimman kerroksen luomiseksi.

Suosittelemme, ettet poistu materiaalin suositellusta raekokoon, ja tästä syystä. Kun käytät hienojakoisia jätevesijärjestelmää, se ei voi nopeasti suodattaa ja päästää vettä. Ja kaikki siksi, että aukkojen määrä on vähäinen ja veden on ponnisteltava läpi järjestelmän.

Ja suuren murto-osan käytöllä tulee olemaan huomattava koko ja vesi pystyy kulkemaan vapaasti. Tämä voi kuitenkin johtaa maaperän eroosioon. Maaperä vedellä alkaa tunkeutua kuivatukseen ja nopeasti mätä, mikä johtaa koko järjestelmän toiminnan lopettamiseen.

Ennen kuin ostat murskattua kiveä, kiinnitä huomiota levymuotoisten elementtien sisältöön kokonaismassasta, suuri osa niistä vähentää merkittävästi valmiin järjestelmän lujuutta. Tätä parametria kutsutaan karusellisuudeksi - sitä pienempi on, sitä paremmin.

Kun olet tutkinut meiltä saamamme tiedot, tiedät nyt, millaisia ​​raunioita on paras hakea.

Mahdolliset poikkeamat sääntöistä

Kuten kaikissa säännöissä on poikkeuksia, eikä tässä ole tarpeen noudattaa tiukasti suosituksiamme. Vuosikokemuksen kertynyt monivuotinen kokemus vedenpoistojärjestelmien luomisesta ja niiden toiminnan monien hienovaraisuuksien tuntemuksesta antaa meille useita suosituksia, jotka ovat hyödyllisiä sinulle:

 • on mahdollista käyttää suurikokoista murskattua kiveä (40 - 70 mm), jos viemärijärjestelmä asetetaan yli 80 cm: n syvyyteen;
 • Jos jostain syystä et pysty tuomaan viemärikourut sijaintiin maaperän väheneminen, on mahdollista varustaa likakaivo, täyttää suuren osan raunioista peitetty geotekstiilien. Pinnalla voit luoda alkuperäisen kukkapenkki, joka peittää sen ja näyttää olevan hyvin alkuperäistä ja kaunista.

Yleensä geotekstiilit voivat suuresti vähentää viemäröintijärjestelmän tukkeutumista, joten sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tähän tarkoitukseen.

Jotta voisin lopuksi ymmärtää tämän aiheen, suosittelen, että tutustu videoeduista bloggaajien rakentamisesta. Olen varma, että löydät paljon hyödyllistä!

Oikein valittu sora kastelujärjestelmän ansiosta voit luoda kestävän ja laadukkaan rakenteen. Toivomme, että neuvoja ja suosituksiamme ovat hyödyllisiä. Kaikki parasta, ja näemme sinut jälleen sivuillamme!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Mikä on parempi valita - murskattu kiviainetta tai soraa?

Pohjavesi usein aiheuttaa epämukavuutta niille, jotka ovat liian korkeita. Tässä tilanteessa sinun pitäisi miettiä maaperän mahdollinen vedenpoisto. Veden poistamiseksi alueilta, jotka on varustettu erityisellä tyhjennysjärjestelmällä. Tällaisen järjestelmän organisointi on melko vaikea tehtävä, mutta jos haluat, voit selviytyä siitä helposti itse. Ennen asennustöiden suorittamista on tarpeen tutustua viemäröintijärjestelmän periaatteisiin ja määritellä oikein kuivausrummun valinta.

Rikkomustoiminto viemäröintijärjestelmässä

Kun suunnittelet sivuston, sinun täytyy ajatella etukäteen järjestelmän viemäröintiä. Se, miten se toimii, riippuu maanrakennukseen rakennettavien rakennusten kestävyydestä. Yksi viemäröintijärjestelmän päätehtävistä on poistaa vesi rakennuksista ja suojata niitä kosteudelta. Putkissa, joita käytetään tyhjennysrakenteessa, on aukkoja ja aukkoja, joiden kautta vesi virtaa siellä. Tämä vaikuttaa putken sisällä olevan paineen ja sen ulkopuolisen paineen väliseen eroon. Jotta viemärijärjestelmä toimisi normaalisti, veden on oltava puhdas ja ilman mekaanisia epäpuhtauksia ja lietettä. Siksi ennen kaivon putkien asettamista hiekkakerros kaadetaan valmistetun kaivannon pohjalle ja sille asetetaan kerros ryöstöä, joka pitää hyvin hienoja hiukkasia. Suodattimen laatu riippuu materiaalin ominaisuuksista, jotka muodostavat suodatuskerroksen.

Valuma-aineina käytettävät materiaalit: valintasäännöt, tehokkuus ja etusija

Murskattu kivi, sen lajit ja jakeet

Jätevesijärjestelmään tarkoitetun raunioiden optimaalinen murto-osa on 20-40 mm. Tämän pitäisi olla tiedossa kaikille, jotka päättivät asentaa salaojitusjärjestelmän omalle sivustolle ilman apua.

Kalkkikivi- ja sora-aineet eivät ole kovin sopivia vedenpoistoon. On parasta valita laadukas graniittiromppu.

Tämän materiaalin suodatuskapasiteetti riippuu murskattujen hiukkasten koosta. Murskaantuneen kiven käyttäminen 20-40 mm: n murto-osalla vedenpoistojärjestelmän järjestämisessä on suositeltavampaa, koska tämän koon murskakiven hiukkaset eivät ainoastaan ​​suodata vettä hyvin, poistaen mekaaniset ja lietemäiset kontaminaatiot, mutta eivät myöskään tule putkien lumeniin. Jos käytät suurempaa materiaalia, se kulkee lian ja lietteen hiukkasten läpi, mikä nopeasti poistaa geotekstiloilla käärittyjen viemäriputkien käytöstä. Itse hienomman jakeen murskattu kivi tulee veden saastumisen lähteeksi, koska sen hiukkaset putoavat putkiin.

Sora yhtenä vedenpoiston materiaaleista ja siitä, mistä se päästää rauniot

Sopivaa fraktiota voidaan myös käyttää vedenpoiston materiaalina, käyttäen sitä rakeisuuden sijaan. Nämä tiedot löytyvät erikoiskirjallisuudesta. Tällä hetkellä asiantuntijoiden alalla asennuksen viemärijärjestelmät, keskittyen kokemukseensa, suosittelevat valitsemaan rauniot. Asiantuntijoiden asema johtuu näiden materiaalien erilaisista fysikaalisista ominaisuuksista - sora pinnasta on sileä, pyöristetty ja haurastuneilla palasilla on terävät kulmat ja reunat, joiden vuoksi siltin ja mekaanisen lian hiukkaset viipyvät paremmin. Sora ja rauniot ovat samassa hintaluokassa.

Jos hiekkakiveä valitaan viemärivedeksi, jonka murto-osa on 20-40 mm, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseen, että se asetetaan oikein - mikä lisää järjestelmän tuottavuutta. Vedenpoistoaineistoa ennen kaivon asettamista on huuhdeltava niin, että putket eivät pääse liikaa täyttämään aikaa. Materiaalin kerros, joka on asetettava, on laskettava tämän maanpinnan maaperän tiheyden mukaan, ja työntökulma sallii veden virrata vapaasti viemäriputkiin.