Ratkaisun mittasuhteet lattiapinnoille

Levyt, sementti-hiekka tai betoni, joita käytetään usein lattiaan. Se voi olla erillinen lattia. Esimerkiksi muissa kuin asuinalueissa, autotallissa, varastoissa, työpajoissa. Koteloa käytetään pohjana lattian, linoleumin, parketin ja vastaavien tukipinnan asettamiselle.

Ratkaisun mittasuhteet lattiapinnoille

Mitä sinun tarvitsee laatia ratkaisu

Tätä varten tarvitsemme sementtiä, hiekkaa ja vettä. Pehmentimiä voidaan lisätä sitkeyden ja lujuuden parantamiseksi. Mutta kotona, useimmiten ilman heitä.

Pehmittimet betoniin jaetaan 4 ryhmään, riippuen vaikutuksesta betoniseoksiin: superplasticisaattorit, voimakkaasti pehmittävä, keskipitkät pehmitettävät ja heikot muovailevia lisäaineita

Edellä mainittujen komponenttien lisäksi betoniliuokseen sisältyy myös täyteaine. Se voi olla murskattua kiveä, marmorimuruja, laajennettua savea. Betonin ratkaisuja kerrostalon valmistukseen ei ole koskaan käytetty. Siksi keskitymme tulevaisuudessa vain hiekkasementtilaastareihin.

Taulukko esikappaleiden osien oikeasta suhteesta

sementti

Ratkaisun perustana on sementti. Hän antaa lattialle kestävyyden ja laadun. Sementin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen brändiin. Merkitty sementtikirjeellä M ja numeroilla. Tässä tapauksessa numerot ilmaisevat kuorman, jonka materiaali kestää. Esimerkiksi brändi M50. Tämä tarkoittaa, että tämän tuotemerkin sementti kestää enintään 50 kilogramman kuormitusta yksikköalueella tai tilavuudella. Siksi ennen ratkaisun komponenttien valitsemista sinun on päätettävä, mitkä kuormat ovat lattioissasi.

Sementtityyppejä

Ratkaisun osuus

Optimaalista korrelaatiota vuosien aikana pidetään suhteena, kun yksi osuus sementistä vastaa kolmea hiekkaa. Vettä kulutetaan seuraavassa suhteessa: kaksi osaa vettä sementtiä kohden.

Ratkaisun mittasuhteet lattialle

Saatavilla voi olla muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi 1 osa sementistä 1 hiekkaan tai 1 - 2. Mutta vaikka tällaiset osuudet mahdollistavat lattian vahvuuden parantamisen, laatu häviää. Ratkaisu nopeasti asetetaan, sitä on vaikea tasoittaa. On muistettava, että liuoksen tai veden tai molempien hiekan pitoisuuden lisääntyminen johtaa laadun ja lujuuden vähenemiseen.

Sementin laastien valmistuksessa käytettiin tavallisesti sementtiä, joka ei ole alempi kuin M300.

Sementin M500 tekniset ominaisuudet

Hiekkakiven M300 ominaisuudet

Ratkaisu voidaan valmistaa itse tai ostaa valmis kuiva sekoitus kauppaan. Tässä tapauksessa on suositeltavaa ostaa seos, jonka brändi ei ole pienempi kuin M200. Huomaa kuitenkin, että kuivassa seoksessa vahvuus ei ole merkki sementistä vaan itse laastista.

Tarvittavien materiaalien lukumäärän arvioitu määrä

Laskennassa jatkamme seuraavista parametreista:

 • kerros - 40 neliömetriä. m;
 • levyn paksuus on joko 2 cm tai 5. Ota 5 cm;
 • standardi laasti, eli yksi osa sementistä 3 hiukkasten hiekalle.

Ensinnäkin, laske- taan tulevaisuuden tasoitteen kuutio- kapasiteetti. Tätä 40 neliötä. m kerrottuna 0,05 m. Saada 2 ov. metriä liuosta. Lasketaan kuinka paljon sementtiä me tarvitsemme. Se on yksi osake ratkaisu, eli puoli kuutio. m. Yksi kuutiometri sementtiä sisältää 1300 kiloa. Täältä saamme, että tarvitsemme 650 kilogrammaa. Samoin voit laskea kuinka paljon hiekkaa ja vettä tarvitaan.

Ratkaisun valmistelu

Ensinnäkin yksi tärkeä asia. Sinun täytyy tehdä ratkaisu niin paljon, että voit tuottaa ajan yksikköä kohden. Toisin sanoen, sinulla on tunti, sitten ratkaisu olisi sekoitettava tunnin työssä.

Jatkamme. Ensinnäkin liuoksen valmistaminen kuivasta seoksesta. Tarvitsemme sen jalostukseen tarkoitetun astian, suuttimen rei'ittimen. Älä ota ratkaisua käsin, et saa tarvitsemasi laatua.

Lisätoimet:

 • kaada kuiva seos astiaan;
 • sekoita se huolellisesti lävistämällä;
 • jos aiot parantaa liuosta lisäaineiden avulla, ne ensin liukenevat veteen. Jos ei ole, niin vesi lisätään välittömästi seokseen sekoittaen sitä jatkuvasti. Tämän seurauksena meillä pitäisi olla homogeeninen massa, kuten paksu kerma;
 • jätä liuos viisi minuuttia;
 • päästä alas töihin.

Jos liuos valmistetaan yksittäisistä komponenteista, menetämme seuraavasti:

 • paista sementti varovasti. Ei pitäisi olla mitään kokkareita, suuria hiukkasia, ulkomaisia ​​muodostumia;

Jos haluat poistaa liian suuria hiekkajäämiä, on tarpeen seuloa

Tasoitus täyteaine

Ennen työn aloittamista sinun täytyy puhdistaa kaatopaikka roskista ja vastaavista. niin:

 • asetimme pinnoille vedenpitävyyden tai hoidamme alusta;

Video - Lattiateristeen laastiosuuden osat Osa 1

Video - Laastin osuus lattialaastille Osa 2

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Lähetetty 07/22/2015

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Suhteiden ja sementin ja hiekan sekoittamisprosessi lattiapinnoille

Täyttämällä sementtilaastia - tämä on erittäin tärkeä prosessi, kun rakennustöitä tehdään. Mutta vuosien kokemuksen mukaan juuri tällaisen toiminnan suorittamisessa suuri määrä virheitä on sallittua. Useimmiten virheet liittyvät asianmukaisesti valmistettuun ratkaisuun. Voidakseen saada vahvan ja laadukkaan perustan, on tärkeää paitsi valita laadukas sementti, myös tietää, missä määrin ratkaisu on valmis. Vain silloin voit saada ratkaisun täydelliseen sakeuteen ja erinomaiseen laatuun.

Miksi on niin tärkeää pitää summa

Viimeistelyä suoritettaessa on hyvin usein mahdollista noudattaa tällaista sääntöä, jossa sanotaan, että jokaisella seuraavalla kerroksella on oltava samat vahvuusindikaattorit kuin edellisellä. Mutta kuten käytäntö osoittaa, tämä lausunto on johdonmukaisempi länsimaisen rakentamisen kanssa. Neuvostoliitossa kukaan ei edes kuullut tällaisesta käsitteestä.

Nykyään kuluttajalla on runsaasti mahdollisuus valita erilainen lattiavaihtoehto. Voit ostaa laattoja, laastaria, laastaria. Tällainen tuotevalikoima aiheuttaa joskus vaikeuksia, koska ihmiset eivät tiedä mikä edellä mainituista tuotteista olisi käytettävä niiden käyttöolosuhteissa.

Kuinka tehdä ratkaisu uunien valmistukseen, voit lukea tästä artikkelista.

Tällaisille tuotteille on tunnusomaista yksi ominaisuus: ne voidaan myydä valmiissa muodossa tai olettaa sementin lisäämisen. Jos puhumme toisesta vaihtoehdosta, tässä on mahdollista lisätä tuotteen lujuusominaisuuksia. Lisäksi kehitettiin tänään useita erilaisia ​​lisäaineita, jotka myös antavat materiaalin lujuutta. Kuitenkin tärkein asia tässä asiassa on sementille. Tehtaalla valmistettaessa tämän komponentin määrä on aina sama, säästö ei ole sallittua täällä, ja ilmoitetut voimakkuusindeksit ovat täsmälleen samat kuin varsinaiset.

Voit oppia tekemään ratkaisun savesta asettamalla uuneja lukemalla tämän artikkelin.

Videossa - sementin ja hiekan mittasuhteet:

Mitä komponentteja käytetään

Jos päätät tehdä lattiapinnoitetta, sen käyttöikä ja lujuus riippuvat paitsi suhteellisista osista, joissa käytetään tiettyjä komponentteja, mutta myös siitä, millä ainesosilla saadaan aikaan laadukas ratkaisu. Tässä tapauksessa tarvitset:

 1. Hiekkaa. Ennen kuin asetat sen, puhdista se pienistä roskista, kivistä. Näihin tarkoituksiin on välttämätöntä käyttää siivilää ja seuloa raaka-aineita. Lisäksi sen on oltava puhdas, jotta liuoksen valmistelu vaatii kuivaa hiekkaa.
 2. Sementti M400. Tätä materiaalia pidetään ihanteellisena lattiatason järjestämiseksi. Voit myös käyttää M500: ta, mutta sen hinta on hieman suurempi.
 3. Pehmitin, jonka ansiosta valmistetun seoksen ominaisuuksia voidaan parantaa.
 4. Polypropeenikuitu tai kuitu.

On tunnettua, että sementin varastoinnin aikana sen pimeys vähenee. Saadaksesi korkealaatuista lattiapinnoitetta, tarvitset vain tuoreita materiaalilajikkeita.

Määrälliset normit

Lattiakerroksen ratkaisun saavuttamiseksi sinun on otettava huomioon sementtimerkki. Alla olevissa mittasuhteissa materiaalin laatu ilmoitetaan vasemmalla puolella ja laatan taso oikealla puolella:

 • 600-1: 3 - M300;
 • 600 - 1: 4 - M200;
 • 500 - 1: 2 - M300;
 • 500 - 1: 3 - M200;
 • 400-1: 1 - M300;
 • 400-1: 3 - M150;
 • 300-1: 1 - M200;
 • 300-1: 3 - M100;

Jos olet jo huomannut, lattian laastin merkin on oltava vähintään M150, mutta M200 käytetään useimmin.

Tässä artikkelissa kuvataan valmiin muurauslaasti-sementin 100 käyttö.

Sekoitusprosessi

Komponenttien sekoitusta varten on välttämätöntä valmistaa säiliöitä, joissa on tarpeen järjestää kuiva ja nestemäinen koostumus erikseen. Seuraavaksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Ota kaikki kuivat ainesosat ja laita ne säiliöön. Kuivat komponentit sisältävät sementin, hiekan ja kuidun. Ota sementti M400 ja lisää hiekkaa suhteessa 1: 3. Jos tarkastelet tätä esimerkkinä, silloin 50 kg hiekkaa tarvitset 16,7 kg sementtiä. Kuivien ainesosien sekoittaminen on suoritettava 5 minuutin ajan.
 2. Ota toinen säiliö ja lisää pehmittimiin vettä siihen. Jos sinulla on 50 kg sementtiä, tarvitset pehmittimen 190 7. Vettä lisätään 1/3 massan sideainekomponentin massaan. Toisin sanoen 50 kg sementtiä vastaa 5,6 litraa vettä. Tällöin pehmittimen laimentamiseksi käytetään 0,6 litraa vettä.
 3. Nyt voit alkaa sekoittaa kuivia ja nestemäisiä formulaatioita. Täällä sinun on otettava säiliö kuivalla seoksella ja höyry hitaasti toiseen säiliöön. Samaan aikaan on tarpeen sekoittaa koko ajan. Kun se lisätään kuivaan veden seokseen, se vie kokkareita, joita myöhemmin vaikea poistaa.

Mikä on tässä artikkelissa esitetty kipsin koostumus.

Videossa - sementin ja hiekan mittasuhteet lattiapinnoille:

Mitkä ovat laastin osuudet tässä artikkelissa kuvatulle säätiölle.

Manuaalinen sekoitus on erittäin kovaa ja aikaa vievää. Näihin tarkoituksiin kannattaa käyttää rakennussekoitinta tai poraa suuttimella. Sähkötyökalujen käyttöönoton ansiosta on mahdollista suorittaa tämä manipulointi laadullisesti.

Tässä prosessissa seoksen valmistus on päättynyt. Haluan sanoa muutama sana tuloksena olevan ratkaisun johdonmukaisuudesta. Sen ei pitäisi olla liian paksu, koska on vaikea työskennellä viskoosisen koostumuksen kanssa. Sen ei pitäisi myöskään olla nestemäinen, muutoin ei voida välttää halkeamia lasin pinnalla.

Mitkä ovat artikkelissa kuvatut lattiapäällysteen sementtilaastin vaikutukset.

Jos haluat välttää halkeamien syntymisen kuivauksen aikana, on päivittäin tarpeen käsitellä pintaan vedellä.

Ratkaisun kulutus

Valmistetun ratkaisun vaaditun määrän laskemiseksi on noudatettava seuraavaa toimintasuunnitelmaa:

 1. Ensinnäkin tunnistetaan tarvittava määrä rakennusmateriaalia. Näihin tarkoituksiin sinun on otettava pinta-alan pintakerros kerrottuna tulevan rakenteen paksuudella. Esimerkiksi lattiapinta-ala on 40 m2 ja kerroksen paksuus 5 cm, laastin määrä on 40x0.05 = 2 m3.
 2. Tämän jälkeen voit laskea tarvittavan määrän hiekkaa ja sementtiä. Tällaista suhdetta 1: 3 käytetään liuoksen valmistamiseen, sitten 1,5 m3 hiekkaa ja 0,5 m3 sementtiä tarvitaan. Yksi m 3 sisältää 1300 kg sementtiä, joten se tarvitsee 0,5x1,3 = 650 kg.

Saatujen tietojen perusteella on mahdollista laskea tietyn alueen lasin kulutukseen käytetyn liuoksen kulutus. Tällainen laskenta mahdollistaa etukäteen valmistettavan rakennusmateriaalin määrän.

Kuinka kalkkilaastin kääriminen löytyy artikkelista.

Videossa - sementin ja hiekan suhde lattiaterien osalta:

Mitkä ovat sementin laastarin ominaisuudet löytyvät tässä artikkelissa.

Ei ole vaikeata tehdä lattiatrimia, jos kaikki osat on valmistettu oikein ja niiden mittasuhteet on saavutettu. Käytän esitettyjä suosituksia, saat laadukkaan ja kestävän tasoitteen, joka kestää pitkään ja koko työmäärä vie vähän aikaa.

Lattialaasti: tyypit ja mittasuhteet

Lattian asentaminen on yksi rakentamisen ja viimeistelyn tärkeimmistä vaiheista, lopputulos riippuu luotavasta tasaisuudesta. Siksi kaikentyyppisissä laattojen laastissa on suhteita, jotka on otettava huomioon. Käytettyjen komponenttien virheellinen suhde on avain tuleviin ongelmiin.

Tärkeimmät ratkaisutyypit

Melko yleinen ja virheellinen käsitys on, että työkoostumuksen sekoittamiseksi tulevat aineet lisätään "silmällä". Tämä perusvirhe johtaa lukuisiin halkeamiin ja muodonmuutoksiin. Tämän jälkeen syntyneet ongelmat kirjataan teknisinä olosuhteina. On pidettävä mielessä, että liuoksen mittasuhteet riippuvat suoraan materiaalin tyypistä, jota käytetään pohjan kaatoon.

Häiriöiden poistamiseksi on suositeltavaa kiinnittää suurta huomiota koostumuksen valmistukseen. Nykyään rakentamisen markkinoilla on ilmestynyt valmiita työstettäviä seoksia, riittää laimentaa ne oikealla vesimäärällä. Näiden tuotteiden ainoa merkittävä haitta on hinta, joka huomattavasti ylittää perinteiset vaihtoehdot.

Tehdasyhdisteillä on korkea laatu ja vakava hinta.

Lattian kaatoa koskeva ratkaisu on jaettu kahteen pääryhmään:

 1. Betoniformulaatiot. Käytetään luomaan karkea kerros, jonka kerros on yli 70-80 mm paksu. Pääkomponentit ovat sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi. Se on erittäin kestävä halkeilua vastaan, mutta ei siedä liiallista kosteutta.

Betoni-monoliitti sementti-hiekkalaastista erottuu koostumuksessa murskattua kiveä

 • Sementtilaasti. Usein betonin kanssa on sekaannusta, koska liuoksessa on samat komponentit, mutta CPS eroaa edellisestä versiosta sementin ja hiekan suhteessa. Tätä koostumusta käytetään tilojen itsetasaamiseen ottaen huomioon luotu paksuus 50 - 80 mm. Jos haluat ylittää nämä luvut, käytä sitten betonia tai puolikuivaa menetelmää.

  Sementti-hiekkaseos on edullisin ja helppo järjestää.

 • Monet tunnistavat kolmannen lajikkeen - kipsi, mutta se on tavallista viedä se valmiisiin kuivaseoksiin.

  Sementti-hiekkalaatan valmistus

  Sementtilaastit lattiapinnoille ovat perinteisiä vaihtoehtoja. Vaikka rakennusmarkkinoilla on tällä hetkellä laaja valikoima valmiita sävellyksiä, työseoksen itsenäinen valmistelu on edelleen hyvin suosittua.

  Prosessi vaatii seuraavia komponentteja:

  • Sementtiä. Paras vaihtoehto on Portland-sementti M400 ja M500. Jälkimmäinen lajike on korkeampi kustannuksella, mutta sillä on huomattavasti pienempi koostumuksen kulutus. Varastointiajansa kiinnitetään paljon huomiota, pitkät jaksot johtavat välttämättömien ominaisuuksien menetykseen.
  • Hiekkaa. Se altistetaan perusteelliselle puhdistukselle poistamalla ulkonevat sulkeumat ja seulominen. Huomaa, että materiaali ei saisi sisältää epäpuhtauksia.

  Laadukkaan monoliitin saamiseksi on suositeltavaa käyttää joen hiekkaa, koska louhoksessa on savi.

 • Pehmentimiä. Komponentin määrä riippuu siitä, mitä ominaisuuksia haluat hankkia tai parantaa.

  Vihje! Valmiissa seoksissa käytettiin suurempia määriä lisäaineita, jotka parantavat merkittävästi niiden ominaisuuksia.

 • Lasikuitua. Se on aine, jota käytetään vahvistamiseen, se korvaa raudoituksen tai erikoisverkon asennuksen.

  Teollinen pehmitin voidaan korvata nestemäisellä saippualla ja lasikuituvahvisteisella verkolla, mutta laatua ei taata

 • Vesi. Komponentti haluttuun konsistenssiin ja tarvittavien parametrien lopulliseen koostumukseen.
 • Tietenkään kaikkia komponentteja ei voida käyttää työhön, koska DSP: n perustana on sementti, hiekka ja vesi. Ostettu pehmitin voidaan korvata nestemäisellä saippualla.

  mittasuhteet

  Koska käytettyjen komponenttien oikea sekoitus vaikuttaa suuresti lopputulokseen, on välttämätöntä valmistaa laitteita, jotka ovat sopivia mittaukseen.

  Sementin ja hiekan mittasuhteet lattiapinnoille sekä lisäaineiden määrä ovat seuraavat:

  1. Työ alkaa kuivien ainesosien valmistuksella. Yhdelle osalle sementtiasteikkoa M400 on välttämätöntä valmistaa 4 kpl haluttua fraktiota hiottu hiekka. Jos käännetty kiloiksi, niin 1 kg sementti + 4 kg hiekkaa, yhteensä 5 kg.
  2. M500-merkillä tarvitaan 5 osaa, suurempi luku vähentää pääaineen kulutusta.
  3. Kuidun laskeminen: 1 grammaa kuitua lisätään 1 kg: aan sementtiä.
  4. Pehmittimille on optimaalinen indikaattori, joka on 3,8 g / 1 kg pääkomponenttia.
  5. Veden määrä on puolet käytetystä sementistä.
  GOST-ratkaisun mukaiset ratkaisut

  Mutta ennen kuin valmistat kokoonpanoa, on välttämätöntä määrittää kokonaistilavuus, jotta voit tehdä oikein ratkaisun lattiapinnoille.

  Se lasketaan yksinkertaisesti. Huoneen mitattu alue kaavan A * B mukaan Jos A on pituus, B on leveys. Tulos kerrotaan laskennallisella paksuudella metreinä, jolloin saadaan kuutiometriä. Koska laskeuma kutistuu, tämä parametri on kerrottava kertoimella 1,2. On pidettävä mielessä, että yksi kuutiometri sementti on noin 1300 kg ja hiekka - 1625 kg.

  Saatujen tietojen perusteella lasketaan lattiapinnoitteen koostumus.

  Jos kaikkia osuuksia havaitaan, liuoksen valmistaminen käsin on kaksi suuruusluokkaa pienempi kuin koneen menetelmä

  Huoneen pinta-ala on 20 neliömetriä. m. Sen mukaan, että pituus on 5 m ja leveys 4 m. Sementin arvioitu paksuus on 50 mm, eli 0,05 m. Tästä seuraa 20 * 0,05 = 1 m3. Ottaen huomioon kerroin: 1 * 1.2 = 1,2 m3.

  Hiekka ja sementti ovat 1: 4, kokonaismäärä on 5.

  1,2 / 5 = 0,24 m3. Tuloksena oleva luku on sementin osan osa.

  Hiekan määrä on 0,24 * 4 = 0,96 m3.

  Likimääräisistä tiedoista käy ilmi: 1300 * 0.24 = 312 kg sementtiä. 1625 * 0,96 = 1560 kg hiekkaa.

  Vesi vaatii noin puolet sementin tilavuudesta eli 120-150 litraa.

  Kuitu tarvitsee 312 grammaa pehmitintä - noin 1100 g.

  Ratkaisun valmisteleminen kotona on helpompi käyttää perinteisiä punnitusmenetelmiä

  Tietenkin nämä laskelmat ovat likimääräisiä, perustuu suhdelukuun, tarkat mittasuhteet lasketaan perustuen todelliseen tilanteeseen. Parhaat tulokset saat käyttämällä online-laskimia.

  Vihje! Kutistuminen vaikuttaa lopputulokseen. Niinpä 1 m3 päällystettä varten tarvitaan 0,6-0,8 kg nestemäistä liuosta.

  Betoniliuos

  Betonilaastin laastin koostumus lasketaan samalla tavalla. Mutta tämän seoksen valmistamiseksi käytetään lisäkomponenttia - murskattua kiveä tai muuta suurta osaa.

  Betoniarvot vaihtelevat M100: sta M400: een. Laattojen osalta paras vaihtoehto on brändi M200.

  Betonin lujuus ei riipu ainoastaan ​​suhteista vaan myös täytefraktiosta

  Ruoanlaittoon käytetään seuraavia mittasuhteita:

  • sementti M400 - 1 osa;
  • hiekka - 2,8 osaa;
  • murskattu kivi - 4,8 osaa.

  Kaikkien indikaattoreiden tarkempi määrittäminen edellyttää seuraavia parametrejä:

  1. Lämpötilan ja kosteuden indikaattorit, jotka vaikuttavat kutistumiseen.
  2. Sementin merkki, joka määrittää hiekan suhde.
  3. Sementinvalmistusta koskeva vanhentumisaika. Jos koostumus ei ole tuore, mittasuhteet muuttuvat suuresti.

  Näin ollen seoksen oikea laskeminen on melko monimutkainen menettely, joka vaatii tarkkuutta. Siksi valmiit kokoelmat ovat yhä suosittuja.

  Sementin ja hiekan mittasuhteiden laskeminen lattiapinnoille

  Sementin ja hiekan mittasuhteiden laskemiseksi oikein lasin lattiapinnoille on huomioitava paitsi työn luonne, myös huoneen tyyppi ja sen tarkoitus. Vaikka viimeinen sana säilyy sementtimerkin osalta.

  Edut sementti-hiekkalaatasta

  Märkä tai sementti-hiekkalaatikko on perinteisin perusta viimeistelylle. Moderni, puolikuiva, erityisesti kuiva tasoituskone sopii luonnollisesti jokapäiväiseen elämään - esimerkiksi kuivalla kerroksella päällys päällystetään välittömästi, kaikki työ voidaan aloittaa ja valmistaa vain 1-3 päivässä. Mutta tästä huolimatta hyvä vanha sementti-hiekkalaattilattia löytää edelleen fanit rakentajien keskuudessa. Mitkä ovat hänen edut:

  • alhaiset kulutushyödykkeiden hinnat, jotka tekevät tämäntyyppisestä tasoituksesta eniten talousarviota;
  • kulumiskestävyys, joka saavutetaan noudattamalla kaikkia sääntöjä asennettaessa;
  • työn yksinkertaisuus, kalliiden työkalujen hankintakysymys.

  Sementtilaatu

  Märän sementin tärkein osa on sementti, joka antaa lujuuden. Materiaali valitaan merkitsemällä. Sementtiä on useita, mutta useimmiten käytetään Portland-sementtiä, se sisältää erityisiä lisäaineita. Vahvuus, kuten sementin tärkein ominaisuus, merkitään kirjaimilla M tai PC, ja sen jälkeiset luvut ovat suurin kuorma, joka kestää rakennusmateriaalia.

  Eri lisäaineiden prosenttiosuus on merkitty merkinnällä kirjaimella D. Jos pussi on D15, sementti sisältää 15% epäpuhtauksia. Kaikkien sementtibrändejä käytetään niiden aloilla. Halvin ja vähiten laadukas brändi M100. Sitä käytetään betonilastan valmistuksessa, tiilien sementtilaasti. Suuri jakelu rakenteen tuotemerkin sai M300 ja M400. Sementti M on korkealaatuinen500, joka sisältää lähes epäpuhtauksia.

  Jos kirjain B on merkitty, tämä ilmaisee nopeuden, jolla materiaali kiinteytyy. Sukellusvene sanoo, että sementti on pehmitetty. Tämä materiaali on hyvä vastustuskyky alhaisille lämpötiloille, mikä luo erityisiä lisäaineita. Voit parantaa ratkaisun laatua lisäämällä pehmittimiä itse. Vaikka tämä voi vaikuttaa materiaalien kustannuksiin.

  Lattiapinnoitteen ja määrän laskemisen suhde

  Eri tekijät vaikuttavat suhde: sementti, hiekka, vesi. Sementin laatu, huoneen tyyppi ja tarkoitus - kaikella on tärkeä rooli. Jopa hiekkapuhalluksen laatu voi muuttaa sementin ja hiekan mittasuhteita tasoitukseen ylös tai alas. Esimerkiksi hiekka, jossa on saviyhdistelmä, antaa pienen tarttuvuuden, kun lattia kuivuu, jolloin sementtiosuutta lisätään, mutta enintään 20%.

  Pehmentimiä käytetään liuoksen ominaisuuksien parantamiseen, mutta samalla ne lisäävät lasin kustannuksia kalliimmin. Siksi sen käyttö on täysin riippuvainen asiakkaan toiveista ja valmiuksista. Lopuksi lattian sementtiliuoksen mittasuhteet riippuvat sementtityypistä. Kokeneet rakentajat suosittelevat sementin käyttöä M-luokan asuinkiinteistöihin400, ja teollisuus - M500 ja M600. Taulukossa on esitetty sementin, hiekan ja liuoksen merkkisuhde:

  Rakentajat tekevät usein alkunsa klassisesta 1: 3-suhdeluvusta, tekemällä oikaisuja olosuhteista ja lähdemateriaaleista riippuen. On muistettava, että liuoksessa hiekan liiallinen lisääntyminen johtaa lasin laadun heikkenemiseen. Päinvastoin, sementtiliuoksen lisääntyminen johtaa halkeiluihin, jotka voivat viivästyttää lattian asennusta vielä muutaman päivän ajan.

  Yritetään laskea rakennusmateriaalien likimääräinen määrä lattiapinnoille. Tässä tapauksessa alkuperäiset tiedot ovat: kaadetun lattian pinta ja tasoituskerroksen paksuus. Ensinnäkin pidämme kuutiometriä liuosta, jonka pitäisi riittää tietylle alueelle. Ota normaali huone 20 neliömetriä ja 5 cm paksu kerros lasia. Alue kerrotaan korkeudella, saamme liuoksen tilavuuden: 20 x 0,05 = 1, jota tarvitsemme.

  Selvitä, kuinka paljon materiaalia lähdemme. Koska tiedämme, että kuutiometriä olevan sementin paino on 1 300 kg, aineen määrää ei ole vaikea laskea. Kun sementin ja hiekan välinen suhde on 1: 3, saamme tarvittavan sementin määrän - kuutiometriä tai 325 kilogrammaa, mikä on vähintään seitsemän 50 kg: n pussia. Lisäsimme, että sinun tarvitsee ostaa materiaaleja pienellä marginaalilla.

  Videossa: miten valmistellaan lattiapäällysteitä

  Sekoituskomponentit

  Sinun on valmisteltava ratkaisu niin paljon, että voit tuottaa. Liuos valmistettaessa on ensin sekoitettava kuiva seos vähintään viisi minuuttia. Erillisessä säiliössä pehmitintä sekoitetaan veden kanssa. 50 kg sementtiä saa käyttää enintään 200 grammaa lisäaineita. Ja vasta sitten hiekan ja sementin seos vähitellen pienissä annoksissa kaadetaan veteen. Ei ole suositeltavaa kaataa vettä hiekan ja sementin seokseen, koska pahasti sekoitettuja patoja muodostuu. Tasapainoiseen sekoittamiseen asiantuntijat neuvovat poraa suuttimella tai rakennussekoittajalla. Lisäksi on parempi, ettei se häiritse kuivausprosessia, jotta vältyttäisiin halkeamien muodostumiselta, voit pestä pinta vedellä.

  Korjaustyön valmistelussa monet kysyvät: mikä on paras sementti-hiekkaseos tai betoni? Vastaus riippuu huoneen lähdetiedoista sekä suunnitellun massan paksuudesta. Jos se ei ylitä neljää senttiä ja valmistuu asuinalueella, huoneistossa, vastaus on yksiselitteinen - voit tehdä märkä- tai sementti-hiekkasten. Jos se ylittää 4 cm ja alueet ovat tulevaisuuden tuotannon sijasta, valmisbetoni soveltuu parhaiten.

  Lattiapinnoitteiden betoniosuudet riippuvat täyteaineesta, joka voi olla erilainen: karkea (sora tai murskattu kivi) ja hieno (hiekka). Sementtisäiliön lisäyksen aikana sen vahvuus vaihtelee. Joissakin tapauksissa betonimassoa "helpotetaan" lisäämällä sardidiitti- tai vaahtopalloja. Näin tapahtuu, kun halutaan vähentää tukirakenteiden kuormitusta. Kevytbetonissa tiheys on lähes kaksi kertaa pienempi kuin tavanomaisen seoksen. Täyteaineet suorittavat seuraavat toiminnot:

  • vähentää liuoksen massaa ja sen tiheyttä;
  • vähentää liuoksen kustannuksia vähentämällä sementin määrää;
  • valmiin levyn vahvuus kasvaa.

  Puolikuvainen tasoitus: mittasuhteet

  Puolikuivainen kerros vie väliasennon märän ja kuivan levityksen välillä. Se on erityisen suosittu suurilla alueilla, yhden työpäivän asennus on mahdollista 200-250 neliömetriä. Puolikuivatun levityslaastin valmistuksessa on monia hienouksia, joita voidaan havaita huolellisesti tasoitetulla lattialla, joka on valmis hienon viimeistelyyn muutamassa päivässä.

  Kuten sementti-hiekkalaasti, tasoitus sekoitetaan veden kanssa. Koska huomattava määrä lisäaineita käytetään, vettä lisätään melko vähän. Tämä ei kuitenkaan vaikuta lasin teknisiin ominaisuuksiin. Puolikuivan levittimen pääetu: lähes täydellinen kutistumisen puute pienen veden määrän ja kovettumisen nopeuden vuoksi. Materiaaleja kulutetaan seuraavissa mittasuhteissa: sementin ja hiekan suhde on 1: 3, vähintään 600 g lasikuitua per 1 m 3 ja 1 kiloa eri lisäaineita 100 kiloa kohti. Hiekkaa ja sementtimääriä laskettaessa käytetään samoja pöytiä kuin märkälastan tapauksessa. Komponenttien määrä riippuu sementtimerkistä.

  Ratkaisun mittasuhteet lattiapinnoille

  Ensi silmäyksellä lattiapäällystysratkaisu on erittäin helppoa. Itse asiassa se on mittasuhteita, jotka ovat erittäin tärkeitä työssä. Epäpuhtaalla materiaalien sekoittumisella lisätoiminta voi muuttua ponnistusten, ajan ja rahan tuhlauksena. Siksi lattiapinnoitteiden rakentamista pidetään tärkeimpänä vaiheena, kun taas sen laatu vaikuttaa tulevaisuuden lattian laatuun.

  Suhteiden merkitys

  Tällä hetkellä lattianpäällysteet vaihtelevat lajikkeittain: kipsi, laatta, kipsi jne. Kuitenkin on mahdotonta tietää niiden vahvuudesta ja määrästä lisätty sementti, osto valmiissa muodossa. Lisäksi on olemassa useita kemiallisia lisäaineita, jotka lisäävät materiaalien lujuutta. Ja tässä taas tärkein rooli on annettu sementille. Sinun tulisi tietää, että tehtaan tuotantoprosessin aikana lisätään sama määrä sementtiä, ne eivät tallenna tähän, ja ilmoitettu voima, yleensä, vastaa todellista.

  Tasoituslujuus

  Pohjimmiltaan monien koostumusten pakkauksessa osoitettiin puristuslujuus ja se on 10 MPa. Betonin osalta M150-brändi on lähinnä tätä indikaattoria, jossa MPA on 12,8.

  On muistettava, että kun luodaan mittasuhteet, ihmiset ottavat ihanteelliset olosuhteet, ts. hiekka, joka sisältää vähimmäismäärän savea. Tämä on muistettava, koska savi valmistuksessa kykenee ympäröimään hiekkahiekkaa, mikä vähentää sen vetokoukkua, mikä vähentää lujuutta. Koska on erittäin vaikeaa antaa tiettyjä numeroita. Sellaisissa tapauksissa sementin osuus liuoksessa kasvaa 20 prosenttia ja nestemäärä pienenee.

  On huomattava, että betonipinnoitteiden kestävyys sekä sen laatu eivät riipu yhtä paljon käytetyistä materiaaleista kuin kaikkien osuuksien oikeellisuudesta. Joten on mahdollista ratkaista ongelmia äänen, lämmön ja kosteuden eristämisen, viestintäjärjestelmien jne. Kanssa.

  DSP on sementin ja hiekan seos, jota käytetään usein lattiapinnoitteisiin. Niitä on helppo valmistaa omasta, mutta tämän vuoksi sinun on myös tunnettava kaikki sementin ja hiekan mittasuhteet lattiapäällysteiden valmistamiseksi. On syytä huomata, että luvut riippuvat pääasiassa suunnitelluista kuormista lattialla, sitä korkeampi se on, sitä enemmän sementtiä lisätään ratkaisuun (tämä koskee erityisesti suuria myymälöitä ja teollisuustiloja).

  Mittasuhteisiin vaikuttavat myös tekijät, kuten pinnan tasoittaminen, lattian pinnan nosto, tarve peittää eri putkilinjat ja viestintäjärjestelmät sekä kuorman jakautuminen ääni- ja lämpöeristyksissä.

  Sementtimäärät hiekalle

  Ensinnäkin lattiapinnoitetun liuoksen mittasuhteet riippuvat sementtityypistä.

  Taulukko mittasuhteista cpc: lle.

  On välttämätöntä kiinnittää huomiota, sillä lattialaastilla tuotemerkin ratkaisu ei saisi olla pienempi kuin M150, M200: tä käytetään usein.

  Lattian tasoituslaskenta

  Usein ennen korjaustöiden tekemistä tarvitaan laskea tarvittavan materiaalin määrä, tämä koskee myös lattiapäällysteitä.

  Laske ratkaisu lattiapinnoille voi olla niin.

  Ensinnäkin lasketaan tarvittava rakennusmateriaalin määrä. Tällöin tulevan laskeuman paksuus kerrotaan pinta-alasta.

  Esimerkiksi lattia-ala on 40 neliömetriä. ja kerroksen paksuus on 5 cm. Tällaisissa tapauksissa 40 * 0,05 = 2 kuutiometriä liuosta tarvitaan.

  Sen jälkeen lasketaan sementin ja hiekan määrä. Sekoitusliuos tapahtuu suhteessa 1 - 3, joten se vaatii 0,5 kuutiometriä sementtiä ja 1,5 kuutiometriä hiekkaa. Sementin kuutio-mittarin paino on noin 1 300 kiloa, osoittautuu, että levytilaa varten on tilaa 40 neliömetriä. sinun on ostettava noin 650 kilogrammaa sementtiä (0,5 * 1,3), joten voit laskea tietyn alueen lattiapinnoitteiden materiaalien osuutta ja kulutusta. Tämän laskutoimituksen ansiosta voit hankkia etukäteen tarvittavan määrän rakennusmateriaaleja.

  Optimaalisten mittasuhteiden noudattaminen takaa laadukkaan työn ja lasin pitkän käyttöiän.

  Sinun tulisi tietää, että valmistettaessa betoniliuosta seoksella on epämiellyttävä ominaisuus - sen tilavuus kasvaa vähitellen. Yksinkertainen selitys tähän on: pienikokoisten hiukkasten aggregaatti tunkeutuu betoniliuoksen koloihin, täyttää ne ja siten vähentää tilavuutta. Siksi kun käytät 1 kuutiometriä kuivaa sekoitetta, hyvällä kädellä, se tuottaa enintään 0,7 kuutiometriä valmiista liuoksesta. Niinpä 1 kuutiometrin liuoksen valmistamiseksi sinun on otettava hieman enemmän kuivaa ainetta marginaalilla.

  Sekoitusnestekomponentit

  Liuoksen kuivat ja nestemäiset komponentit sekoitetaan eri säiliöihin. Lattian laasti tehdään suhteessa tiettyyn järjestykseen. Ensinnäkin kuivat osat sekoitetaan, eli kuitu, hiekka ja sementti. Sementti M400 sekoitetaan hiekkaan 1 - 3 suhteessa, esimerkiksi 16 kg sementtiä 50 kilogrammaa hiekkaa varten. Kuivaa kuivia aineita 5 minuutin ajan.

  Toisessa säiliössä pehmitintä sekoitetaan veden kanssa. 50 kg sementtiä varten tarvitaan noin 190 g pehmittimiä. Vaadittu veden määrä on 1/3 osaa sementtiä, eli 1/6 osa pussiin vaatii 5,6 litraa vettä (ottaen huomioon, että 0,6 muovia menee pehmittimeen). Sitten nestemäiset ja kuivat elementit sekoitetaan ja sitten kuiva seos kaadetaan vähitellen astiaan vedellä, samalla kun sitä sekoitetaan hyvin.

  Seoksen sekoittamista ilman kokkareita on parasta käyttää rakennussekoitinta.

  Kun vettä kaadetaan kuivaan seokseen, voi esiintyä kokoja, joita on vaikea sekoittaa.

  On hyvin pitkä ja vaikea sekoittaa liuosta käsin, joten on suositeltavaa käyttää rakennussekoitinta tai poraa suuttimella. Sähkötyökalujen avulla voit suorittaa tämän toimenpiteen paremmin.

  Joten lattiataso on valmis, ja oikealla osalla sementtiä ja hiekkaa saat luotettavan ratkaisun. On syytä muistaa, että viskoosin liuoksen käsittely on paljon vaikeampaa, mutta pinnalla on vähemmän halkeamia.

  Kuivauksen aikana halkeilun välttämiseksi on välttämätöntä kastella pinta päivittäin.

  Täytelytyypit ja niiden tarkoitus

  Karkeaa kiviainetta käytetään pääasiassa raskaaseen betoniin (murskattu kivi, sora jne.). Myös hienoinen aggregaatti, jota käytetään vain tavanomaisen betonin valmistuksessa. Tietenkin me kaikki tiedämme, että rakentamisen aikana hiekkaa käytetään lähes kaikkialla, eikä poikkeus ole betoniratkaisun valmisteluprosessi. Hiekkaa kutsutaan hienoksi aggregaatiksi, koska sen hiekajät ovat melko pieniä. Hiekka on kuitenkin suuri, keskipitkä ja hieno.

  Hiekka laastille on välttämätön komponentti ja se vaihtelee kooltaan. Kuva vertailla hiekojen kokoa.

  Lattialaatto: mikä on parempi - betoni tai cps?

  Ennen lattiapinnoitteen aloittamista monet ihmiset joutuvat kohtaamaan, ovatko betoni- tai sementti-hiekkaseokset parempia? Harjoitus osoittaa, että sementin ja hiekan sekoitusta on toivottavaa ohut kerrospaksuudelle ja paksulle (yli 4 cm: n paksulle) suositellaan käyttämään perinteistä betonia, koska se ei repeä.

  Tarvitset enemmän tietoa yhdestä asiasta. Kun betonia sekoitetaan laajennetun saven kanssa, saadaan erinomainen lämmöneriste ja kun se on sekoitettu raunioihin, tuloksena oleva pinnoite voi kestää valtavia kuormia (murskattu kivi on erinomainen tarttuvuus sementtiin).

  Lisäksi betonia valitaan, kun kaadetaan puuraaka-ainetta maahan, jolloin saadaan kiinteä pohja tai koristeellinen pinnoite.

  On syytä lisätä, että jos sinulla on vähintään työkalut (mittauskapasiteetti, lapio, lapio, kauha) ja laskin, voit itse laskea oikeat mittasuhteet. Ja tunnetulla osalla betonia tai sementtiä tai muita komponentteja voidaan valmistaa korkealaatuista seosta lattiapinnoille. Halutessasi myös World Wide Web voi löytää paljon kaavioita, taulukoita, sähköisiä laskimia ja muita käyttökelpoisia materiaaleja annostelusta.

  Ratkaisun mittasuhteet lattialle

  Mikä olisi ratkaisun koostumus lattiapinnoille? Laastin valmistelu on yksi tärkeimmistä rakennusvaiheista. Omien käsien koostumuksen laatu riippuu karkean ja puhtaan päällysteen käyttöiästä sekä monista pinnoitteen teknisistä ominaisuuksista - lämmöstä, melusta ja vedeneristyksestä. Artikkelista opit lattialaastareitin valmistukseen siten, että tuloksena olevan päällysteen lujuus ja kestävyys ovat välttämättömiä.

  Sävyjen tyypit ja toiminnot

  Ennen kuin sekoitat sementti-hiekkaseoksen (DSP) omiin käsiisi, sinun on ymmärrettävä, mitä tasoitus on ja miksi se on välttämätöntä. Betoni - betonikerros, joka sijaitsee luonnos- ja viimeistelypäällysteen välissä. Ratkaisu voidaan valmistaa useiden tekniikoiden mukaan, riippuen seoksen tyypistä, pohjan tyypistä ja itse sementin vaatimuksista. Mitkä ovat tämän päällysteen toiminnot?

  1. Edistää puisen ja konkreettisen pohjalevyn kohdistamista;
  2. Piilottaa puheenvuoron;
  3. Suojaa lattialämmityksen mekaanisilta vaurioilta ja epätasaiselta kuormituksen jakautumalta peitteelle;
  4. Betoniliitännän avulla voit varustaa järjestelmän "lämmin kerros".

  Joissakin tapauksissa liuos kaadetaan omiin käsiin, jotta saavutettaisiin vaaka-asema, mutta pinnoitteen tietty kaltevuus. Yleensä tällainen työ on tarpeen suihkujen ja kylpyhuoneiden järjestelyissä. Betonin koostumuksesta ja raakapohjan valmistamismenetelmästä riippuen on eritelty seuraavia kivilajityyppejä:

  • Erottaminen - sementti-hiekkaseos kaadetaan vedenpitävälle kerrokselle, mikä estää kosteuden pääsyn alustaan. Tämä menetelmä on suositeltavaa käyttää korjattujen lattiatöiden korjaamiseen maassa ja myös asuntojen alempiin kerroksiin, joissa lattian alla olevan kosteuden tunkeutuminen on suuri;
  • Yhdistetty - sementtikoostumus kaadetaan suoraan lattialle, mutta vain, jos pohjan kosteustaso on riittävän alhainen. Tämäntyyppisten omin käsin liuoksen kaataminen toteutetaan usein liitospintojen korjauksen aikana;
  • Floating - tällainen tasoitus on parempi tehdä vain tarvittaessa lämmittää pohja. Liuos kaadetaan lämmöneristimeen ja vahvistavaan verkkoon. Tällöin nestemäinen seos ei tule kosketuksiin karkean substraatin tai seinien kanssa. Levyn minimipaksuus on 60 mm.

  Sementtivahvuus SNiP: n mukaan

  Sementtikoostumukseen kovettuvan hankitun maksimaalisen lujuuden vuoksi on erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita valmistusprosessissa. Pinnoitteen kulumiskestävyys riippuu betonin käyttöajasta ja sen seurauksena lopullisesta päällysteestä. Harvat ajattelevat sitä, että kytkimessä ei ole vain dynaamista kuormitusta, jonka henkilö luo kävelyä. Puhdas lattia, kalusteet ja muut laitteet aiheuttavat myös erittäin vakavan kuormituksen lattialle, mikä voi ajan myötä vaikuttaa pohjan koskemattomuuteen.

  Mikä konkreettinen voima on optimaalinen? Kulumiskestävyyden astetta määritellään useilla tekijöillä:

  • tilojen käyttö (tuotanto, asuminen, kaupallinen);
  • viimeistelyn tyyppi;
  • päällekkäiset rakenteet.

  3,0401-87 artiklan mukaisen SNiP: n vaatimusten mukaan tasoitteen vähimmäislujuuden on oltava 150 kg / m 2. Myös SNiP: n sääntelemien laitteiden lattian suosituksissa betonin tasoittamiseen käytettävän betonin lujuuden on oltava vähintään 15 MPa. Edellä mainittujen pisteiden laskenta takaa lasin maksimaalisen kulumisen.

  On huomattava, että SNiP: n asetuksissa, jotka koskevat puitedirektiivin järjestämistä, esitetään myös seuraavat parametrit:

  1. Kun luodaan betonin kaltevuus liitäntälaitteen päällekkäin, DSP: n puristuslujuus voi olla vähintään 10 MPa;
  2. Seinäpisteessä mainitussa 2.03.13-88 kohdassa, kun järjestetään itsetasaava puhdas lattia, betonin lujuus ei saa olla alle 20 MPa;
  3. Yhdessä SNiP: n 3.0401-87 kappaleen selityksistä selitetään, että kevytbetonin lujuusaste lämpöä ja vedenpitävyyttä varten on 2,5 MPa / cm 2.

  Edellä mainittujen vaatimusten mukaisesti työliuoksen valmistelu tulisi tapahtua sementti-luokan M150 käytön avulla, ei pienemmäksi. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat parasta laatua olevaa rakennusmateriaalia, eivätkä ne keskity sallittujen normien alarajaan.

  Nestekokoonpanon sekoittamiseen omiin käsiisi voit käyttää seuraavia järjestelmiä:

  • Valmis seokset - koostumukset tehdään sementin, erilaisten lisäaineiden (pehmittimien) ja hiekan perusteella. Riippuen yksittäisten komponenttien pitoisuudesta muodostettu kerros voi hankkia tarvittavat tekniset ominaisuudet - pakkasenkestävyys, kosteuden kestävyys jne.;
  • DSP - nestemäinen koostumus, joka sisältää sementin ja hiekan 1: n ja 3: n välisen suhteen. Tällaisella liuoksella on suuri puristuslujuus, joten sitä voidaan käyttää karkeiden perustusten järjestämiseen yksityisessä ja kaupallisessa rakentamisessa.

  Betonin koostumus

  Liuosta sekoitettaessa on kiinnitettävä huomiota mittasuhteiden lisäksi myös lisäkomponenttien, kuten pehmittimien, läsnäoloon. Ne voivat suorittaa erilaisia ​​toimintoja, jotka alkavat nousukerroksen jähmettymisasteen kasvaessa ja loppuvat parantaen vettä hylkivä ominaisuuksia. Hiekka ja sementti ovat vakiona betonissa. Mutta nämä komponentit voivat myös vaihdella teknisissä ominaisuuksissaan.

  Hiekan ja sementin fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin vaikuttavat seuraavat parametrit:

  • Jakeiden koko. Hiekka voi olla hieno tai karkea;
  • Sementin merkki. Mitä korkeampi kuivajauhe on, sitä vahvempi betonipinta on levyn kovettumisen jälkeen;
  • Kosteuden aste. Mitä enemmän "märkä" hiekkaa, sitä vähemmän vettä tarvitaan sekoitettaessa liuosta.

  Joten, mitkä ovat DSP: n standardikoostumuksen komponentit?

  1. Sementtiä. Valmistettaessa laadukasta seosta on parasta käyttää jauhemerkkiä M200 ja edellä. On tärkeää tarkastella materiaalin "tuoreutta". Ajan myötä sementti murskataan, mikä voi vaikuttaa sen laatuun;
  2. Hiekkaa. Kun järjestät lasin omilla käsillä, sinun on valittava joen hiekka pienellä määrällä epäpuhtauksia - kuoret, kiviä jne. Ennen hiekan lisäämistä nestemäiseen seokseen kannattaa seuloa se;
  3. Pehmittimenä. Nestemäiset synteettiset lisäaineet voivat tehdä DSP: stä enemmän muovia ja helppokäyttöisiä. Pehmittimet vaikuttavat tasoituksen kovettumisnopeuteen sekä sen kestävyyteen;
  4. Kuitua. Tämä komponentti on välttämätön estämään lasin halkeilua. Se on tietyllä tavalla lujittavan verkon rooli, joka estää päällysteen vaurioitumisen sekä kiinteyttämisen että käytön aikana.

  Optimaaliset mittasuhteet

  Liuosta sekoitettaessa ennen kaikkea ne ovat sementin ja hiekan mittasuhteet koostumuksessa. Ruoanvalmistuksen perusedellytysten noudattaminen takaa lasin maksimaalisen tarttumisen pohjaan ja sen kestävyyteen. Tässä tapauksessa liuoksen mittasuhteet valitaan betonin ja sementin merkin mukaan. Loppujen lopuksi nämä indikaattorit riippuvat pinnoitteen kestävyydestä.

  Alla olevassa taulukossa kuvataan sementin ja hiekan optimaalinen suhde työlaitteen sekoittamiseen:

  Betoniosat lattiapinnoille

  Maan talojen ja huoneistojen lattiapinnoitteena käytettiin betonipinnoitetta. Rakennusmateriaali täyttää luotettavuuden, kestävyyden ja helppokäyttöisyyden vaatimukset. Kaikki epäsäännöllisyydet ja vikoja pohjassa voidaan helposti poistaa konkreettisella ratkaisulla. Kuitenkin, lujuusominaisuudet ja kestävyys elämän päällysteen määritetään monia parametreja, ja joihin kuuluvat muun tekniikan betonin valmistamiseksi, valinta suhteet pääasiallisina aineosina ja kaatamalla suorituskykyä.

  Miksi on tärkeää noudattaa vaadittua suhdetta?

  Nykyään lattianpäällysteinä käytetään erilaisia ​​materiaaleja: laattoja, kipsiä, kipsiä jne. Jotta niiden kestävä ja luotettava rakenne on tarpeen betonin pääkomponenttien tiukkojen osuuksien tarkkailemiseksi. Näkyvästi määritetään, kuinka komponenttien suhteiden oikeellisuus voi olla ratkaisun tiheydellä. Sakeuden tulisi olla samanlainen kuin rasvahappokakku, jossa on hieman murisematon rakenne ilman kokkareita. Tällainen koostumus on helpompi soveltaa ja sileä. Jos pohja on tasainen, se sekoittuu hieman.

  Jos ylität sitä vedellä, komponenttien suhde on väärä, joten seos pahenee ja lattia säröi ajan myötä.

  Jotta kaikki tarvittavat määrät sekoitettaisiin oikein, sinun on noudatettava tiukasti valmistajan suosituksia. Tämä koskee valmiita kuivaseoksia. Jos käytät oman valmistelun ratkaisuja, on suositeltavaa valita suhde sementin merkin ja valitun aggregaatin mukaan. Hiekosementtiseoksen sisältämien ainesosien suhde määrittää paitsi pinnoitteen lopullisen laadun, myös äänen, lämmön ja kosteuden kestävät parametrit, mahdollisuuden antaa tietoliikennettä.

  Sementin ja hiekan täyteaineen suhde

  Sementin merkki määrittää seoksen tärkeimpien ainesosien, kuten sementin, hiekan täyteaineen, veden.

  Ainesosien taulukko.

  On suositeltavaa vaivaa kytkin liuoksen arvosta M150: n yli, jonka puristuslujuus on 10 MPa. Paras laatu on M200. Hiekalle, joka valitsee suhde, tulee ottaa minimaalinen savipitoisuus. Epäpuhtaudet vähentävät seoksen liimaominaisuuksia, joten lattian lujuusominaisuudet pienenevät. Jos savea ei voitu välttää, sementin osuutta kokonaismassasta tulee kasvattaa 20%.

  Kuinka laskea ratkaisu lattian kaatamiseksi?

  Esimerkkinä esitämme laskelman betoniteräksestä 35 m2: n huoneelle. Tarvittavan paksuuden täyttökerros on 5 cm:

  1. Seoksen kokonaistilavuus on yhtä suuri kuin säiliön paksuuden ja huoneen alueen kertominen: 0,05 * 35 = 1,75 m3.
  2. Hiekka-aggregaattien määrä, supistava ja hyödyllinen lisäaine. Tässä tapauksessa - hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä. Pyöristetty suhde näyttää 1: 3: 5. Annetusta suhteellisesta määrästä löydämme hiekan tilavuuden: 1,75 * (3/9) = 0,57 m3. Laskettu murskattu kiven tilavuus on 1,75 * (5/9) = 0,95 m3. Sementin tilavuus on 1,75-0,57-0,95 = 0,23 m3.
  3. Mittayksiköiden muuntaminen - irtotavarana massaan. Tätä laskentaa varten suoritetaan 10 litraa kunkin seoksen ainesosaa. Ilmoitetut hiekka-, sementti- ja murskakiven määrät vastaavat massoja: 14-16 kg (1 m3 = 1400-1600 kg), 15-17 kg (1 m3 = 1500-1700 kg) ja 13-14 kg (1 m3 = 1300k - 1400 kg).

  Tämän vuoksi yksikön käännös näyttää näin:

  • sementin massafraktio - 0,23 * 1300 (1400) = 299 (322) kg;
  • hiekka - 0,57 * 1400 (1600) = 798 (912) kg;
  • rauniot - 0,95 * 1500 (1700) = 1425 (1615) kg.

  Esimerkki on likimääräinen mutta hyödyllinen. Asiantuntijat suosittelevat, että kun laastia valmistetaan lattiaan, kun otetaan huomioon, että valmiin kaavion määrä voi laskea: kuivan tuotteen likimääräinen tuotto 1 m3: sta on 0,59-0,71 m3 valmiista massasta. Tästä syystä kaikki tarvittavat komponentit on varattava.

  Aloittelevien rakentajien auttamiseksi on paljon hyödyllisiä kaavioita, taulukoita, online-laskimia, joiden avulla voit valita suhde ja laskea ainesosien määrän. Sitten voit itse laatia laadukkaan ratkaisun lattialle.

  Mikä on parempi - betoni tai cps?

  CPS: n tai sementti-hiekkalaatan valmistukseen tarvitaan yksi osa sementistä ja kolme osaa kvartsihiekasta. Veden määrä on 45-55 painoprosenttia kuivasta seoksesta. Tämä suhde mahdollistaa 150-200 merkin. Tuloksena olevan liuoksen kulutus riippuu kerrostetun kerroksen paksuudesta ja lattianpäällystetyypistä. Pinnan tasoittamiseksi 2 cm on tarpeeksi. Jos käytät lisäksi pehmittimen, kerros voi olla 3 cm. Säännönmukaisesti CPS: ää käytetään pienien epäsäännöllisyyksien säätämiseen enintään 6 cm: n kaatokerroksella tai tasaiselle pinnalle. Muussa tapauksessa suositellaan vahvempaa ja luotettavampaa betonimassaa. Jo yli 4 cm: n kerroksessa betoni ei repeä. Käytettäessä seosta, jossa on laajennettu savi, päällysteestä voi tulla hyvä lämpöeristetty lattia, ja liuos, jossa on raunio, antaa paremman tartunnan, täten lisääntynyt vastustuskyky mihin tahansa stressin määrään.

  Vastaus, joka on parempaa lattian seosta, voi toimia olosuhteina betonilaatan asettamiselle betonille, joka vastaa tarvetta:

  • luodaan kaltevuus tai hissi;
  • kaataa suoraan valmistettuun maahan;
  • pinnan tasoittaminen sisustuksen alla;
  • monoliittiset lattiarakenteet.

  Riippumatta siitä, mikä osuus tai yhdistelmä on valittu, lattia on täytettävä yhdellä askeleella.

  johtopäätös

  Tekniikka betonin tai hiekkasementtilevyn valmistamiseksi on työläs ja ahkera työ, joka vaatii tiukasti kiinni komponenttien ja ohjeiden suhteista. Laskettaessa ainekset, jotta saadaan yhtenäinen massa, minkä jälkeen ennalta määrätyissä suhteissa ja asianmukaisen kaatamalla lattian, voi itse luoda vahva, luotettavasti. Tämä kerros toimii tietenkin pitkään menettämättä alkuperäisiä ominaisuuksia ja ulkonäköä.

  Betonin koostumus lattiapinnoille: komponentit ja niiden oikeat mittasuhteet

  Lattian ja betonilattian välillä on oltava toinen kerros. Tämä on ns. Tasoitus. Se voi olla eri osuuksia betonista lattiapinnoille, jonka oikeellisuus riippuu paljolti pinnan laadusta.

  Tätä ja muita asioita käsitellään jäljempänä.

  Lattiatestatyypit

  On olemassa useita erilaisia ​​lattiapäällysteitä.

  Kuvataan lyhyesti ne:

  • betoni - on tällaisen pinnoitteen yleisimpiä vaihtoehtoja. Sen perustana on sementtimerkki M-400 tai M-500. Hiekkaa ja murskattua kiveä sekoitetaan sen kanssa. On huomattava, että tässä tapauksessa käytetyn betonityyppinen lattiapinnoite on M-150 tai M-200. Muodostetulla pinnalla on harmaa väri tai sävy;
  • anhydridiä - siinä tärkein komponentti on anhydridi. Tämä on koostumuksen nimi, joka saadaan polttamalla luonnonkipsiä. Tämä tasoitus muodostaa kestävän ja sileän kermanvärisen pinnan.
  • mosaiikki (terrazio) - niin sanottu solmio, joka suoritetaan sementillä tai betonipinnalla. Tämän koostumuksen pääkomponentit ovat Portland-sementti, kivi-muru sekä väriainepigmentit. Sen käyttö antaa sinulle mahdollisuuden luoda epätavallisen kuvion pinta;
  • vaahtobetoni - on hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Lattiapinnoitettua vaahtoa voidaan luoda erilaisilla pohjalla ilman ennakkovalmistusta. Saatu päällyste on harmaa;

  Vaahdon betonipinta

  • magnesiitti (ksyloliitti) - sisältää magnesiitti (ksyloliitti) sementtiä, väriainetta, hiekkaa, vettä ja sahanpurua. Muodostaa sileän päällysteen harmahtavaa väriä, jonka päälle näkyvät puiset hiukkaset;

  On valokuva - magnesiittipinnoite

  • valettu asfaltti - voi myös toimia laastaria. Se koostuu bitumista, hiekasta ja hienoista murskakivestä. Tämä seos kuumennetaan 250 asteen lämpötilaan, jonka jälkeen se asetetaan ja tiivistetään manuaalisella rullalla. Käsintehty pinnoite on karkea pinta ja tumma väri;
  • Synteettisen hartsilla käsitelty kerros - se luodaan asettamalla itsetasaava lattia aiemmin luodun betonilastan päälle. Käytetyssä seoksessa ovat pääkomponentit epoksi- ja polyuretaanihartsit. Tuloksena on erittäin sileä pinta, joka voi olla lähes mitä tahansa väriä.

  Betonipinnoitusparametrit

  Tulevan peittoalueen koostumuksen parametrien laskenta suoritetaan betonipinnoitteella, koska se on yleisin ja sen hinta on optimaalinen. Aloitetaan määrittelemällä oikeat osuudet sen osista.

  Sementin ja hiekan ja raunioiden välinen suhde esikiveihin

  Betonipäällysteen muodostamiseksi oli riittävää lujuutta, joten sen pääelementit ovat tietyssä suhteessa toisiinsa. Alla olevat taulukot ovat oikeat yhdistelmät.

  Taulukko esikappaleiden osien oikeasta suhteesta

  Vihje! Jos työskentelet asunnossa tai yksityisessä talossa, on parasta käyttää betonimerkkiä M200. Se on melko vahva ja kestävä.

  Tasoituslaskenta

  Harkitse betonin laskemista lattiatäytteessä tietyllä esimerkillä. Meidän on esimerkiksi tehtävä tällainen pinnoite 35 m²: n huoneeseen ja samalla sen paksuuden tulisi olla 5 cm.

  Laskentajärjestys on seuraava. Ensin määritetään ratkaisun kokonaistilavuus - tämän vuoksi kerroksen paksuus kerrotaan huoneen alueella. Meidän tapauksessamme meillä on: 0,05m * 35m² = 1,75m³.

  Sitten lasketaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä - me pohjaamme niiden pyöristetyn osuuden, joka on 1: 3: 5.

  Tästä seuraa:

  1. hiekan määrä on 1,75 m³ * (3/9) = 0,57 m³;
  2. murskattu kiven tilavuus: 1,75 m³ * (5/9) = 0,95 m³;
  3. Ensimmäisten kahden parametrin tuntemuksen avulla voimme helposti laskea kolmannen komponentin - sementin: 1,75 m³ - 0,57 m³ - 0,95 m³ = 0,23 m³.

  Seuraava vaihe, jota opetuksemme tarjoaa, on siirtyminen tilavuudesta massaan:

  • 10 litraa hiekkaa painaa 14-16 kilogrammaa, joten 1m³ = 1400kg-1600kg;
  • 10 litraa murskattua kiveä on 15-17 kilogrammaa, 1 m³ = 1500 kg-1700 kg;
  • 10 litraa sementtiä on 13 - 14 kiloa, 1m³ = 1300kg - 1400kg.

  Edellä mainittujen parametrien perusteella meillä on seuraavat:

  1. sementin paino - 0,23 m³ * 1300 (1400) = 299 (322) kiloa;
  2. hiekan massa - 0,57 m³ * 1400 (1600) = 798 (912) kilogrammaa;
  3. raskasmassa on 0,95 m³ * 1500 (1700) = 1425 (1615) kiloa.

  Tässä esitetyt laskelmat ovat likimääräisiä, mutta silti se auttaa selvittämään kulutustarvikkeiden likimääräisen määrän. Lisätietoja muista betonibrändeistä ilmoitat jäljempänä olevassa taulukossa.

  Muiden betonimerkkien paino koostumus

  Vihje! Konkreettisen ratkaisun valmistelussa on pidettävä mielessä, että seosta voidaan hieman pienentää. Tämän seurauksena 1 m³ kuivasta materiaalista tulee 0,59-0,71 m³ valmiin seoksen. Siksi sinun on ostettava kaikki osat, joilla on marginaali.

  Jatkossa kiinnität erityistä huomiota kattavuuden tasaisuuden varmistamiseen ja virheiden esiintymisen estämiseen. Niiden poistamiseksi, kun laasti on kovettunut, on tarpeen leikata vahvistettu betoni timanttipiireillä.

  Tämä on silloin, kun on kyse iskuista. Toinen tapa on käyttää betonissa olevien reikien timanttiporausta teknisten reikien tekemiseen.

  johtopäätös

  On olemassa monenlaisia ​​tasoituksia, mutta yleisimpi niistä on sen konkreettinen muoto. Tällainen ratkaisu koostuu sementistä, hiekasta ja sorasta (ks. Myös artikkeli "Betonipinnoite omilla käsillä: vaiheittainen kuvaus").

  Niitä sekoitetaan tiettyyn määrään, mikä riippuu tuotetusta betonista. Asuintiloissa ja yksityisissä talotyypeissä tyypin M200 sopii parhaiten, jossa ilmoitetut komponentit ovat suhteessa 1: 3: 5.

  Lisätietoja tästä ongelmasta saat tämän artikkelin videosta.