Mitkä ovat parhaimmat rakennuksen talot?

Kivitalo monin tavoin antaa puusta ja runkorakenteista kertoimet. Kestävämpi, vähemmän syttyvä, se kestää useamman kuin yhden sukupolven. Lisäksi rakennuspalikat vähentävät merkittävästi rakennuksen pystyttämistä. On olemassa monenlaisia ​​lohkoja, yritetään selvittää, miten valita paras vaihtoehto käytettävissä olevalle budjetille.

Rakennuspalikat: tyypit ja erittelyt

Rakennuskohde on konkreettinen. Joskus vain hän yksin, useammin - yhdessä muiden materiaalien kanssa. Klassinen betonilohko on sementtiä ja soraa, ja sitä on vahvistettu metallilla rakenteellisen lujuuden lisäämiseksi. Rakennusmateriaali osoittautuu raskaaksi (yksi lohkon paino on vähintään 15 kg), joten sitä käytetään pääasiassa korkeiden rakennusten perustus- ja ulkoseinien asettamiseen.

Yksittäisten asuntojen, maalaistalon, mökin ja seinärakennuksen rakentamisessa käytetään ns. Kevytbetonilohkareita, joiden tilavuuspaino on enintään 1800-2000 kg / m3. "Täytteet" ovat huokoisia, soluja ja kevyitä orgaanisia aggregaatteja. Valmistajat eivät vain yritä tehdä konkreettista helpompaa, vaan myös vähentää rakennuksen lämmönsiirtoa höyryn läpäisevyyden lisäämiseksi.

Seuraavat tyyppiset modernit betonilohkot voidaan erottaa:

 • Kaasutilikaattilohkot koostuvat sementin, kalkin ja alumiinin seoksesta, jotka on kovettu paineella ilmakehän yläpuolelle. Materiaalissa on huokoinen rakenne, helppokäyttöinen, helposti käsitelty ja käsin leikattu, sen valkoiset seinät eivät voi kipsiä. Päätykappaleena on normaalikoko - 60x20x25 cm.
 • Harkojen betonilohkot on luotu erikoispuristuskoneissa, jotka perustuvat kuona metallurgisiin ja tuhkatuhoihin, pieniin sora. Tällaisten yksiköiden terveydellisistä haitoista on myytti. Neuvostoliitossa rakennukset rakennettiin menestyksekkäästi kuona-betonipäällysteistä. Eurooppa tuottaa edelleen kymmeniä miljoonia tonneja vuodessa. Tällainen betoni ja sen lohkot ovat joskus halvempia. He haluavat rakentaa teollisia rakennuksia, varastoja, autotallit, varastot.
 • Vaahtobetoni-lohkot on valmistettu hiekasta, sementistä, vedestä ja vaahdotusai- neesta (solusbetoni). Liuos kastetaan ja kaadetaan muotteihin, vakiokoot 20x30x60 cm. Materiaali on kevyt, lämmittää ja kuumenee hyvin. Sopii sisäisten, ei laakereiden rakentamiseen.
 • Laajennetut savilohkot. Materiaali täytetään puristamalla valmistetulla rakeistetulla, vaahtomaisella, poltetulla savella. Vaihtoehdot ovat mahdollisia: polymeerisuojaus ja verhous (ei vaadi ylimääräistä käsittelyä ja eristystä), jälkipeltiä, laatat tai jopa luonnonkivi.
 • Arbolitovy lohkot. "Betoni" -materiaali on erittäin ehdollinen, sillä 90% siitä koostuu puusilmoista, sidotusta sementillä ja usein hydratoiduilla kalkilla ja alumiinisulfaatilla. Talon arbolit-seinillä on melkein puutalo: kuiva ja lämmin, mutta materiaali ei ole palavaa eikä röyhtä, vaikka se absorboi aktiivisesti kosteutta. Opil-betonilohkot ovat lähellä niitä.
 • Keraamiset lohkot (tai huokoinen tiili). Itse asiassa ne ovat tiiliä, mutta puinen sahanpuru sekoitetaan saveen, joka kuumennuksen aikana palovammoja muodostaa erikoiset huokoset materiaalin rakenteessa. Normaalin keraamisen lohkon koko on 38x24.8x23.8 cm. Se on kestävä ja pitää lämpöä hyvin, mutta imee paljon kosteutta ja sen rakenne on melko hauras, joten sitä ei suositella käytettäväksi, et voi käyttää lyömäsoittoporausta porauksessa.
 • Polymeerilohkot koostuvat betonialustasta ja polystyreenistä, mikä tekee materiaalista kestävän ja pitää lämpöä hyvin. Polymeerilohko kuitenkin kutistuu, kun tukirakenteen kuorma on korkea. Siksi on parempi käyttää sitä väliseinien tai eristyksen rakentamiseen, mutta ei pääseinämiin.

Rakennuspalikoiden valintaperusteet

Siinä voi olla kolme tavoitetta: rakenteellinen, rakenteellinen lämpöeristys, lämpöeristys. Yksinkertaisesti sanottuna sinun tarvitsee vain rakentaa jotain, eristää tai molempia.

Ensimmäinen kriteeri on materiaalin vahvuus eli kyky kestää tietyt fyysiset kuormat.

Jotta voit valita sopivan yksikön, sinun on tarkasteltava tuotemerkkiä. Joten laajennettu savi M-50-150. Tämä tarkoittaa, että materiaali kestää 50 - 150 kg neliösenttimetriä, mikä on erittäin vahvaa.

Esimerkiksi vaahtolohko on merkitty indikaattorilla 0,25 - 12,5, mikä tarkoittaa, että se väärin pystyttää seinät. Internetissä on yhteenvetotaulukoita rakennuspalikoiden vahvuuksista ja tarvittavat laskelmat erityistarpeisiin.

Toinen kriteeri on yhteys eri lämpötiloihin.

On syytä kiinnittää huomiota materiaalin karkeuteen: mikä tahansa rakennuspalikka pystyy kestämään rajoitetun määrän täydellistä jäädytystä ja sulatusta, jonka jälkeen se alkaa romahtaa. Jopa korkeilla leveysasteilla seinät eivät täysin jäätyä, joten indikaattori on ehdollinen. Pakkasenkestävyys (Mrz) 35 (niin monta täydellistä pakkasta selviää) on riittävä, useimmat kevyet betonilohkot saavuttavat sen. Keraamisille malleille luku on 50.

Materiaalin kyky imeä kosteutta

Betoni tässä on huonolaatuisempi, joten minkä tahansa lohkojen seinät tarvitsevat ulkoseinän julkisivujen (verhous, rappaus, sivuraide jne.). Siksi viimeistelymenettelyä ei pitäisi lykätä vuoden ajan uuden kesäsokeilun alkuun asti.

Pitääkö minun ottaa huomioon talon tai mökin kutistuminen rakennuspalikoista?

Täällä on paljon riippuvaisia ​​säätiöstä: rakennusten vähäisten rakennusten rakentamiselle on tavallisesti säädetty monoliittinen raidevalmiste, suhteellisen edullinen ja melko kestävä. Materiaalilla on myös rooli: hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni ovat alttiimpia kutistumiselle, kun taas laajennettu savibetoni, keramiikka ja arbolit selviytyvät tästä haasteesta onnistuneesti. Joka tapauksessa on noudatettava tekniikkaa laskeutumisessa, etenkään älä unohda sen vahvistamista erikoisella metalliverkolla tai muulla materiaalilla (esimerkiksi muovilla) koko seinien ympärillä. Tämä menetelmä tulee jotain tasoittaa ja estää säröjä seinillä.

Kuinka konkreettiset rakennuspalikat ovat parempia kuin puu ja tiilet?

On paljon nopeampaa rakentaa minkä tahansa tyyppisiä konkreettisia lohkoja kuin tiiliä, vaikka otetaan huomioon myös vahvistamiseen käytetty aika. Jotkut käsityöläiset selviytyvät omasta puolestaan ​​turvautumatta rakentamiseen. On paljon helpompi laskea tarvittava määrä lohkoja (muuten, on olemassa kätevät online laskimet tähän) kuin tiilien määrää tai puun kulutusta.

Mutta seinien pystyttämisen jälkeen kysymys niiden viimeistelystä tulee väistämättä esiin, ja tässä taas on vaihtoehtoja. Esimerkiksi kaasun ja vaahtolohkojen ilmastointitilaa on välttämätöntä, koska ne absorboivat kosteutta hyvin.

Laajennettu savi ja keramiikka yhdistetään hyvin tiiliseinillä ja kipsillä. Seinämistä, seinäpaneeleja, eristyspinnoitteita ja niin edelleen harjoitellaan aktiivisesti. Täällä kaikki on jo rajoitettu sinun maistasi ja budjetillasi. Rakennuksen "luuranko" rakentaminen lohkoilta ei ole vain nopeampi, vaan myös halvempi kuin tiilenrakentaminen.

Yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen (säätiö, jolla on vähäinen kutistuminen, viimeistely, joka ei salli kosteuden kertymistä), keinokivestä valmistettu talo on 100 vuotta tarkalleen. Vaahtolohkojen rakenne, arbolita oikealla toiminnalla kestää useita tusinaa ilman suurta päivitystä.

Vertaa 10 nykyaikaista korttelityyppiä ja selvitä, kumpi on paras talon rakentamiseen.

Sisällysluettelo:

Tavalliset tiiliseinät, jotka näkyvät korkealla ja yksityisellä rakentamisella, menettävät loukkaamattomuutensa ja merkityksensä. Asuinrakennusten rakentamisessa käytetään yhä enemmän kevytbetonirakenteita.

Tällaisilla tuotteilla on suurempi lämpöeristys, ne ovat paljon halvempia kuin kokonaan tiili, mikä sopii asentamiseen. Rakennusmateriaalilla on suhteellisen pieni paino, joka vähentää huomattavasti kuormitusta säästä säästäen sen kaatamista.

Nykyaikaiset rakennusmarkkinat tarjoavat kuluttajalle useita tyyppisiä seinälohkoja. Jotta vältät vaikeuksia materiaalin valinnassa, harkitse rakennuksen käyttämien seinälohkojen etuja ja haittoja.

Vaahtobetonialustat

Tämä on kevyt, kevytbetoni, jonka pääosa on sementti-hiekkalaasti lisäämällä vaahtoavia lisäaineita. Asiantuntijoiden mukaan tämä on käytännöllisin ja edullisin rakennusmateriaali seinärakenteiden rakentamiseen, ja se on jatkuvasti kasvava suosio.

Mitkä ovat parhaita rakennuspalikoita talon rakentamiseen?

Viime aikoina suosio on saada rakentaminen seinät yksityisen asuinrakennuksen kevytbetoni. Tällaiset materiaalit voivat vähentää pohjan kuormitusta tavanomaiseen betoniin tai tiiliin nähden ja niillä on riittävän hyvä lämmöneristysominaisuudet. Jotta ymmärtäisit, mitkä ovat parhaita rakennuksen taloja, sinun on tutkittava niiden tyyppejä ja harkittava kunkin ominaisuuksia.

Tuoteluokat

Kevyt betoni vaihtelee riippuen materiaaleista, joita käytetään niiden tuotanto- ja valmistustekniikkaan. On olemassa seuraavia materiaalityyppejä:

 • vaahtobetoni;
 • ilmastettu betoni;
 • kevytsoraa;
 • polystyreeni-betoni;
 • arbolit;
 • opilkobeton;
 • kuona betoni.
Vaalea betoniluokitus

Jos haluat valita, mitkä keinotekoiset kivet sopivat parhaiten seinämiseen, on parasta käsitellä niitä erikseen. Kaikki vaihtoehdot eivät ole laajalti levinneet. Jos sanomme, mitä kevyitä betonia käytetään eniten, niin voidaan kutsua seuraavia tyyppejä: vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, puubetoni. Seuraava suosio on sellaista materiaalia kuin laajennettu savi.

Tuotteet, joita voidaan käyttää rakentamiseen, pääasiassa Portland-sementin (kipsisideaineiden) pohjalta. Hiekkaa käytetään täyteaineena. Massan pienentäminen ja lämmönjohtavuuden lisääminen saavutetaan muodostamalla aukkoja betonin rungossa.

Ilmastettu betoni

Talousrakenteiden kaasusilikaattilohkot tehdään silikaattisideaineen ja vaahdotusaineen perusteella, mikä mahdollistaa huokoisen rakenteen saamisen. Jos käytät tämän ryhmän aineistoja, muista muistuttaa muutamia puutteita:

Kaasusilikaattilohkon ominaisuudet

 • seinämien vähäinen lujuus, jota rakennettiin kaasusilikaattilohkojen käyttämiseksi, ei salli korkeiden esineiden rakentamista, näitä tyyppejä käytetään laakerirakenteina vain matalissa esineissä;
 • tuotteille on ominaista voimakas kutistuminen, jonka koko voi saavuttaa 1,5 mm korkeusmittaria kohti (kaasusilikaattilohkoille on ominaista suurin indikaattori kevytbetonista);
 • materiaalin kosteuskyky on alhainen (se kykenee imemään vettä) vaatien siksi laadukasta pinnoitusta vedenpitävillä materiaaleilla, mikä voi lisätä työn loppukustannuksia;
 • on parempi käyttää sellaisia ​​tuotteita, joiden pakkasenkestävyys on vähintään 30-50 sykliä (standardien mukaan se on sallittu käyttää 30: stä), mutta kaasusilikaattilohkot kestävät vain 10 kierrosta vaihtoehtoista sulatusta ja sulatusta, joten ne tarvitsevat lisäeristystä tuhoamisen estämiseksi;
 • lämmönjohtavuus pienenee, kun tiheys ja lujuus lisääntyvät, tuotteet, joita voidaan käyttää kantavien seinien rakentamiseen, ovat lähempänä tiiliä lämmöneristysominaisuuksien suhteen; ja vaativat lisäeristyskerroksen.

Vihje! Seinien rakentamiseksi on suositeltavaa valita lajit, joiden tiheys on vähintään 700 kg / m3, kevyemmät on tarkoitettu ei-kantavien väliseinien tai lämmöneristyskerroksen rakentamiseen.

Ilmastetun betonin edut ja haitat

Etuja, joita kaasusilikaattilohkoissa on:

 • tuotteiden tarkat mittasuhteet, joiden avulla voidaan vähentää liuoksen tai erikoisliiman kulutusta;
 • muurausseinien ulkonäkö;
 • koneiden helppous;
 • palonkestävyys;
 • turvallisuus ja ympäristöystävällisyys;
 • nopeuden lisääminen ja työn monimutkaisuuden vähentäminen laajentuneiden tuotteiden koon vuoksi.

Vaahtobetoni

Lisäksi kevyitä betonityyppejä esitellään sellaisella materiaalilla kuin vaahtobetoni. Pääosa on kipsisideaineita. Jotta voitaisiin ymmärtää, mitkä lohkot valitaan, kannattaa harkita tämän ryhmän ansioita:

Vaaka-betonin pääkomponentti - kipsisideaineet

 • helppo käsittely ja muotoilu;
 • vähentää liuoksen kulutusta pienimuotoisiin materiaaleihin verrattuna;
 • rakennuskustannusten pienentäminen seinien paksuuden, eristyksen ja vähemmän massiivisten perustusten vuoksi;
 • hyvä äänieristys;
 • palonkestävyys;
 • ympäristöystävällisyys ja turvallisuus (sisältää komponentit kuten hiekka, sementti ja vesi);
 • suurempi kosteuden kestävyys kuin hiilihapotettu betoni, mikä lisää seinien kestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä.

Yleensä voidaan sanoa, että vaahtobetonin käyttö mahdollistaa rakenteiden rakentamisen, jotka vastustavat paremmin haitallisia vaikutuksia. Mutta materiaalilla on haittoja:

Höyrystetyn betonin ja vaahtobetonin edut ja haitat

 1. Hajoavuus ja alhainen kantavuus. Sinun ei pitäisi valita materiaalia, jolla on alhainen tiheys kantavien seinien kohdalle, se voi johtaa halkeamien ja seinien tuhoutumiseen.
 2. Valmistustekniikan yksinkertaisuus on johtanut siihen, että lohkot tuottavat monia pieniä yrityksiä. Valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mikä valmistaja valmisti tuotteen. Seinien lämpimän ja laadukkaiden materiaalien valitseminen on parempi suosia suuria yrityksiä ja tarkistaa geometria ostajilta.

kevytsoran kevytbetoni

Lämpöeristyksen tehokkuuden kannalta tämä materiaali on huonompi kuin aiemmat. Laajennettu savi sisältää hiutaleita ja kipsisideaineita, jotka toimivat lämpöeristeenä. Edut verrattuna edellä mainittuihin tyyppeihin ovat:

Claydite koostuu savi- ja kipsisideaineista, jotka toimivat lämpöeristeenä

 • kiinnittimien luotettavampi kiinnitys, tuotteet eivät murskaa ja murene;
 • lisääntynyt kosteuden kestävyys;
 • alhaiset kustannukset ja mahdollisuus itse tuottamiseen;
 • kemiallinen vastustuskyky.
Kevytrakenteisten lohkojen mitat ja ominaisuudet

Vaahto- ja kaasuseokseen verrattuna ovat seuraavat haitat:

 • suurempi tiheys ja massa;
 • alhaiset lämmöneristysominaisuudet;
 • pintojen karheus, mikä lisää muurauslaastin kulutusta.

On tärkeää tietää, että laajennettu savi on vielä vähemmän lämmin kuin tiili, ja suunnilleen sama massa. Säästäminen säätiöihin käytettäessä sitä ei toimi.

Arbolit

Tällaiset lohkot seinien valmistukseen hiljattain kasvavat suosiota. Pääkomponentit:

Tällä materiaalilla on seuraavat edut verrattuna edellä mainittuihin:

Päättäessä, mitkä yksiköt sopivat kotiin, on tärkeää tietää ominaisuudet ja haitat. Arbolitissa ne ovat melko suuressa määrin. Kipsituotteille on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 • sahanpurun hävittäminen suurella kosteudella, lyhentynyt käyttöikä ja kestävyys (kipsi vaaditaan suojaksi);
 • epästabiilius tulipaloihin, jotka johtuvat puun sisällyttämisestä;
 • herkkyys jyrsijöille aiheuttamalle vahingolle;
 • alhainen lujuus, arvo on verrattavissa vaahtobetoniin ja hiilihapotettuun betoniin, materiaali soveltuu vain matalarakenteisiin rakenteisiin.

Yhteenvetona voimme sanoa, että arbolit on tehokkain vedeneristys.

Lisääntynyt vastustuskyky ulkoisista vaikutuksista osoittaa sardidiittia, mutta sen lämmöneristyskyky jättää paljon toivomisen varaa.

Mitä korttelia käytetään parhaiten talon rakentamiseen

Nykyaikainen rakennusteknologia seinämateriaalina tarjoaa yhä enemmän erilaisia ​​materiaaleja lohkojen sijasta tiilien sijasta. Ne eroavat koosta, ominaisuuksista ja hinnoista. Jokaisella lohkotyypillä on oma ensisijainen sovellusalueensa, mutta kaikki ne kykenevät korvaamaan tiilet sekä asuin- että teollisuusrakentamisessa.

Jotta voidaan valita oikeat lohkot, jotka kussakin konkreettisessa tapauksessa osoittavat vain niiden positiiviset ominaisuudet, on tarpeen vertailla niitä tärkeimmillä parametreilla. Materiaalien fysikaalis-kemialliset ominaisuudet määräävät niiden käyttäytymisen seinämässä kuormitettuna ja monessa suhteessa vaikuttavat talon mikroilmastoon.

Artikkelissa käsitellään yksityis- ja teollisuusrakenteissa käytettävien lohkojen tärkeimpiä tyyppejä: kaasukäyttöinen betoni; vaahtobetoni; keraamiset; puu-betoni; laajennettu savi.

Analyysi ei koske pelkästään tietyn yksikön ominaisuuksia vaan myös niiden vuorovaikutusta muiden rakennusmateriaalityyppien kanssa, valmistelu- ja viimeistelytoimien monimutkaisuus, rakenteen ja käyttöiän vahvistamisen tarve. Yritetään selvittää, mitkä lohkot ovat parhaita talon rakentamiseen perustuvat vain objektiivisiin tietoihin, ilman yhden tai useamman mainonnan puolueellisuutta.

Mitkä lohkot käytetään talon seinien rakentamiseen ja niiden lyhyt kuvaus

Höyrytetyt betonilohkot

Yksi yleisimmistä solubetonityypeistä. Erottaa suljetut huokoset, mikä heikentää hyvin kosteutta. Luonnossa käytetään lohkoja luonnonmateriaaleja - kalkkia, portlandsementtiä, vettä ja kvartsihiekkaa. Puhallusaineen roolissa käytettiin alumiinijauhetta.

Kun komponentit sekoitetaan tiettyyn määrään, raaka-aineet sijoitetaan muotteihin ja lisätään autoklaaviin, joissa ne altistuvat höyrylle korkeassa paineessa. Siellä ne kovettuvat tietyn ajan ja hankkivat niiden pääominaisuudet - mittatarkkuus, pieni paino, melko suuri tiheys.

Autoklaavikovetuksen lisäksi saman materiaalin lohkot voidaan tehdä luonnollisella kuivauksella ulkoilmassa. Heidän parametreillaan he ovat paljon huonompia kuin ensimmäiset.

Tarkoituksen mukaan lohkot jaetaan seuraavasti:

 • lämpöeristys;
 • rakentaminen ja lämmöneristys;
 • rakentamista.

Heidän eronsa ovat puristuslujuus, lämmönjohtavuus ja tiheys.
Lohkojen mitat ovat 600x200-300x80-400 mm (LxHxC). Lohkojen muoto voi olla erilainen. Laakerin seinien rakentamiseen käytetään lohkoja, joissa on ura / harjanteen pintaero. Väliseinät ja toissijaiset seinät on rakennettu tavallisista suorakulmaisista lohkoista, joilla on sileät reunat. U-muotoisia käytetään apupoli- ja kattovalaisimien asentamiseen oven tai ikkunan aukkojen yläpuolelle.

Vaahtobetonialustat

Erilaisia ​​solubetonia. Se on valmistettu hiekasta, sementistä ja vedestä lisäämällä paisutusaineita. Vapaan vaahdon muodossa raaka-aine kaadetaan muotteihin valmiisiin lohkoihin tai suurikokoisiin muottirakenteisiin. Kiinnityksen jälkeen kymmenen - 12 tunnin kuluessa kokoontaitettavat muodot avataan ja vaahtolohkot poistetaan edelleen kovettamiseksi.

Jos lohkot valmistetaan leikkaustekniikan mukaan, massiivinen lohko säilytetään muottipesässä useita tunteja (4-10), sitten se poistetaan ja työkappale leikataan pienempiin lohkoihin vastaavista kokoluokista erikoisilla teräsketjuilla, ketjulla tai kaistaleillä.

Höyrysulun tiheydeltään voidaan vaahtobetonia verrata ilmastettuun betoniin, mutta se on alhaisempi muotojen lujuudessa ja tarkkuudessa. Ominaisuutensa ansiosta ne sopivat talojen rakentamiseen korkeintaan kolmeen kerrokseen. Mutta monoliittisessa betoniteräsrakenteessa, joka täyttää aukot rungon tukiosien välissä, vaahtobetoni on erittäin vaatimaton, koska se on kevyesti.

Keraamiset lohkot

Ne on valmistettu samasta materiaalista kuin tavallinen tiili - savi ja vesi. Aihiot ammutaan uuneissa ja saavat tiettyä kovuutta. Mutta paljon suurempia kokoisia kuin tavanomaiset tiilet, lohkot ovat lähes kaksi kertaa niin kevyt. Tämä johtuu paitsi siitä, että lohkossa on aukkoja, mutta myös se, että savea sekoitetaan sahanpurun tai muun palavan materiaalin kanssa raaka-aineen valmistuksessa. Putoamisprosessissa epäpuhtaudet polttavat ja materiaali tulee huokoiseksi ja sen vuoksi helpompaa.

Keraamisen lohkon vakiomitat ovat 250 - 510x250-380x219 mm. Suuret koot sallivat muuraus kaksinkertaistua tai jopa kolme kertaa nopeammin kuin tiili. Kevyemmät seinät säästävät säätä ja huokoista rakennetta - eristys.

Kerrostalot on rakennettu keraamisista lohkosta. Täällä materiaalia käytetään ulkoisiin ja sisäisiin kantavia seiniä, väliseiniä, täyttöaukkoja.

Puubetonielementit

Toinen lohkotyyppi, joka suhteellisen vähän tunnetaan rakennusalan ammattilaisille, jotka eivät ole erikoistuneita. Teknisen olemuksensa mukaan arbolit on suuren solun omaava betoni, jossa tällaiset näennäisesti yhteensopimattomat materiaalit kuten puu ja sementti yhdistetään. Puulastujen valmistuksessa sekoitettiin sementti-hiekkaseosta, laimennettiin puoliksi nestemäiseksi tilaksi ja kaadettiin muotteihin.

Tästä kevyestä ja kestävästä materiaalista valmistetaan:

 • lämmöneristyslevyt;
 • sekoitetaan kaatamaan muottiin paikan päällä;
 • muurauslohkot;
 • suurikokoiset asennuslokerot.

Rakennusten rakentamiseen käytetään 500 × 300 × 200 mm: n standardia, mutta muita kokoja on myytävänä - niitä säännellään GOST 19222-84, mutta monet valmistajat tuottavat lohkoja yrityksessä itsensä kehittämien eritelmien mukaisesti. Kuitenkin hyvin tunnetut kasvit yleensä tuottavat materiaalia vakiokokoisena tai moninkertaisena - se helpottaa ja nopeuttaa seinien rakentamista.

Käytettävien lohkojen tuottamiseen käytetään hakkeen kokoa 40 × 10 × 5 mm (maksimi). Jotkut häikäilemättömät tuottajat käyttävät kuorta, hiutaleita, olkia sekä siruja tai jopa sen sijaan. Mutta tällaiset lohkot eivät täytä puubetonin vaatimuksia, ja niitä voidaan käyttää paitsi taloudellisten rakenteiden rakentamisessa.

Puubetonin pääraaka-aineen lisäksi käytetään erilaisia ​​kemiallisia lisäaineita tuotteiden lujuuden ja vedenkestävyyden lisäämiseksi. Nämä lisäaineet neutraloivat puun sisältämät yhdisteet, jotka estävät sementtilaastin tarttumasta siruihin. Kemiallisen käsittelyn seurauksena puu saa adheesiotasoa sementille sekä soraa tai soraa.

Yleisimmin käytetyistä lisäaineista:

 • nestemäinen lasi;
 • kalsiumkloridi;
 • sulfaattialumiinioksidi;
 • hydratoitu kalkki.

Teollisessa tuotantomenetelmässä seos kaadetaan muotteihin ja puristetaan tärytysmenetelmällä. Osien tarkan annostelun ja värähtelytavan oikean valinnan mukaan lohkot ovat yhtenäisiä tiheydessä koko tilavuuden ajan. Tämän parametrin mukaan tuotetaan kahta tyyppiä olevaa puuta betonia, jonka tiheys on 500-850 kg / m3 ja lämpöeristetty, ei sovellu kantaviin rakenteisiin. Sen tiheys on 300-500 kg / m3.

Keraamilohkot

Seinäelementit on valmistettu laajennetusta savea betonista värähtelyvalulla valmiiksi muotoiksi. Raaka-aineita ovat sementti, laajennettu savi ja hiekka tai dolomiitti. Klassinen lohko, valmistettu GOST 6133-99 mukaan, sisältää jopa 50% laajennettua savea ja noin 50% sementistä. Tällaisia ​​lohkoja käytetään seinien ja väliseinien rakentamiseen, jotka täyttävät runkorakenteiden aukot.

Lohkokoot ovat 390x190x185 mm tai 390x190x90 mm, mikä mahdollistaa rakentamisen hyvin nopeasti. Lohkojen sisällä olevat ontelot toimivat jäykisteinä, vähentävät painoa ja lisäävät lämmön säästöominaisuuksia. Yksi seinistä, joka on kohtisuorassa ontelojen suuntaan, on kiinteä, mikä mahdollistaa liuoksen kulutuksen vähentämisen sijoittamalla lohkot seinään reikiin alas.

Riippuen täyteaineista ja laajennetun savi / sementin osuudesta, vakioyksikkö voi painaa 9 - 21 kg, tiheys - 500 - 1800 kg / m3. Lohkoja käytetään 3 kerroksen talojen tukiseinissä vain panssaroidun vyön ja teräsbetonin asennuksella. Mutta tärkein sovellusalue - väliseinät, täyttökehykset, aidat, aidat, ansiorakennukset.

Seinämiseen käytettävien lohkojen vertailu

Kaikentyyppisiä seinälohkoja voidaan käyttää rakentamisessa, noudattamalla tiettyjä rajoituksia, jotka liittyvät jompaankumpaan niiden tyyppeihin. Jotta kuva, mistä lohkoista on parempi rakentaa talo, tuli selkeämpi, ei ole tarpeen kertoa jokaisesta tyypistä erikseen, vaan myös tehdä vertaileva analyysi niistä tärkeimmistä parametreista.

Merkittävimmät ominaisuudet ovat seuraavat:

 • vahvuus;
 • Ympäristöystävällisyys;
 • Paloturvallisuus;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Lämmönjohtavuus ja eristysvaatimuksen aste;
 • Höyry- ja ilmanläpäisevyys;
 • kutistuminen;
 • Tarve vahvistus muuraus;
 • Säätiön tyypin vaatimukset;
 • Päällekkäisyyden tyyppi ja panssarin tarve;
 • Ulkopinnan viimeistelyaineiden tarve;
 • Lohkojen kustannukset;
 • Muuraus maksaa.

Rakennusmateriaalien perustiedot on esitetty taulukossa:

Mitkä ovat parhaimmat rakennuksen talot?

Monoliittisia betonilohkoja, jotka on valmistettu hiekasta, erilaisista sideaineista (savi, kalkki tai sementti) sekä täyteaineista (savesta tai kuonasta), käytetään useimmin talojen ja ansiorakenteiden rakentamisessa. Niillä on monia etuja muihin rakennusmateriaaleihin nähden. Aluksi tämä on pieni osa materiaalista, joka ei ylitä 1800 kg / m3. Lohkojen suhteellisen alhainen hinta ja hyvät lämmöneristysominaisuudet. Jos haluat tietää, mitkä lohkot ovat parhaita rakennettaessa taloa, harkitse niiden päätyyppejä.

Niinpä tuotannossa tänään on olemassa sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuin:

 • Keraamilohkot
 • Polystyreeni-betonilohkot
 • Kuonan lohkot
 • Solulaariset lohkot

Ne kaikki eroavat rakenteesta, materiaaleista ja valmistusmenetelmästä.
Solukappaleet on suunniteltu alhaisen asuinrakennuksen rakentamiseen (korkeintaan 2 kerrosta). Tällaisilla rakennusosilla niiden huokoisen rakenteen ansiosta niillä on erinomaiset lämpö- ja äänieristysominaisuudet ja absorboivat suurta kosteutta. Seinien tuhoutumisen estämiseksi lohkot peitetään erityisen vedenpitävällä koostumuksella. Niitä ei voida käyttää kotitalousrakennusten rakentamiseen, koska niitä on säännöllisesti lämmitettävä.

Solulaariset lohkot puolestaan ​​jaetaan kolmeen tyyppiin:

 • Höyrytetyt betonilohkot
 • Vaahtobetonialustat
 • Kaasutilikaattilohkot

Hiilihapotettuja kaasuja ja kaasusilikaattimateriaaleja pidetään usein samoina materiaaleina niiden samanlaisen rakenteen ja koostumuksen ansiosta. Tätä ei kuitenkaan pidetä oikeana. Molemmat materiaalit eroavat paitsi tuotantoteknologiassa myös kiinteistöissä.

Höyrytetyt betonilohkot

Tämä rakennusmateriaali on valmistettu seuraavista osista: sementti, kalkki, hiekka ja vesi. Sementti ilmastetussa betonissa sisältää yli 50%. Materiaalin solurakenne muodostetaan kaasun muodostaman liuoksen laajenemismenetelmällä. Tähän prosessiin lisätään alumiinijauhetta. Höyrystyneet betonilohkot kovettuvat luonnollisesti käyttämättä autoklaavia. Tuote on tummanharmaa. Materiaali ei absorboi kosteutta, joka johtaa seinien tuhoutumiseen, mutta on ominaista huono äänieristys.

Kaasutilikaattilohkot

Tällaisilla lohkoilla on sama liuoksen koostumus kuin hiilihapotettu betoni, mutta muissa mittasuhteissa. Niiden tärkein sideaine ei ole sementtiä vaan kalkkia. Sementtiä ei saa edes käyttää tai levittää pieninä määrinä. Kaasusilikaattilohkot valmistetaan kuumakäsittelyllä autoklaavissa. Materiaalin koostumus sisältää 24% kalkkia ja 64% hiekkaa. Kaasun muodostukseen lisätään alumiinijauhetta, joka reagoi kalkin kanssa. Tämä rakennusmateriaalilla on monia etuja hiilihapotettuihin betonilohkoihin verrattuna. Aluksi tämä on lohkojen vahvuus. Se johtuu siitä, että kaasujen silikaattilohkojen rakenteessa solut jakautuvat tasaisemmin. Kaasusilikaattilohkojen ääneneristys ja lämmöneristysominaisuudet ovat korkeammat. Lime antaa heille valkoisen värin. Materiaalin miinus voidaan havaita, että se imee paljon kosteutta johtuen suuresta määrästä ilman huokosia. Ilman erityistä suojausta ulkoisia tekijöitä vastaan ​​kaasasilikaatti alkaa hajota. Lisäksi se on arvioitu kalliimmaksi kuin hiilihapotettu betoni.

Vaahtobetoni, toisin kuin kaksi aikaisempia rakennusmateriaaleja, tuotetaan eri teknologialla. Se sisältää sementtiä, vettä ja hiekkaa. Solukerrakenteen aikaansaamiseksi liuokseen lisätään erityinen vaahdotus. Se kovettuu tavalliseen tapaan ilman autoklaavin käyttöä. Tämä materiaali eroaa kaasusilikaattilohkoista huokosten suljettuun rakenteeseen siten, että se imee pienen kosteuden. Samanaikaisesti vaahtobetoni, joka johtuu sementin läsnäolosta koostumuksessa, tarvitsee kutistumista.

Keraamilohkot

Tällaisella materiaalilla verrattuna solulohkoihin on korkeammat voimakkuudet ja resistenssi aggressiiviselle ympäristölle. Se valmistetaan painamalla ja polttamalla betonia. Betonin koostumukseen kuuluvat sellaiset komponentit kuten hiekka, vesi, laajennettu savi (poltettu savi) ja täyteaine (savi laajennetun savi). Sideaineena voidaan käyttää sementin, kalkin tai kipsin sijasta. Kevyiden aggregaattien seinät mahdollistavat ilman, mikä luo hyvät ilmasto-olosuhteet huoneeseen. Näitä lohkoja voidaan käyttää monikerroksisten rakennusten rakentamiseen.
Annetut tiedot auttavat määrittämään, mitkä lohkot soveltuvat parhaiten talon rakentamiseen.

Mitkä rakennuspalikat ovat parempia valita: uudet rakennusmateriaalityypit

Kestävät, modernit ja välttämättömästi kestävät rakennukset, jotka on rakennettu periaatteelle "Kotini on minun linnoitukseni", toimivat aina rakennuksen rakentajan omistajan ja käsityöläisten ylpeinä.

Ja kuten harmaakarvan aikakaudella, tämä periaate ei ole menettänyt merkityksensä tänään, koska kestävä ja luotettava talo palvelee useampaa kuin yhtä sukupolvea vasta siitä ajankohdasta, jolloin kivi- ja savityöt ovat muuttuneet paljon perusrakennusmateriaaleissa.

Nykyään yksittäisten asuntojen rakentamiseksi taloon tai mökkiin voidaan menestyksekkäästi soveltaa edistyneempiä ja samalla ei huonompia ominaisuuksiensa rakennuspalikoita.

Jotta voit selvittää oikein, mitä rakennuspalikoita on parempi valita yksityisen talon tai maatilan rakentamiseen, sinun on arvioitava niiden tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet.

Nykyajan rakennuspalikoiden tärkeimmät parametrit

Lohkot helposti taittuvat seiniin

Hankkeen yksityisen talon tai mökin rakentamista koskevan hankkeen käytännön toteutus edellyttää rakennusmateriaalin valinnassa rakennusten laadun, kestävyyden ja luotettavuuden kannalta tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Arvioidaan, mitkä rakennuspalikat ovat parhaita yksinkertaisesti vertailemaan eri materiaalien lohkojen tärkeimpiä ominaisuuksia, jotta saataisiin käsitys sopivimmasta rakenteesta.

Teknisten parametrien arvioinnissa kannattaa kiinnittää huomiota:

 • materiaalin lämmönjohtavuus - kerroin, joka luonnehtii materiaalin kykyä suorittaa lämmön, lähellä 0-ilmaisinta, voit käyttää seinän vähimmäiskokoa
 • mekaaninen lujuus on indikaattori, joka kykenee kestämään puristusjännityksen
 • pakkasenkestävyys - arvioi jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän ja siten rakennuksen käyttöiän
 • volumetrinen paino, indikaattori, joka paljastaa materiaalin tiheyden, jonka tuntemus mahdollistaa rakennuksen perustan laskemisen
 • aineen hygroskooppisuus - indikaattori, joka ilmaisee kyvyn imeä kosteutta, mukaan lukien vesihöyry
 • lämpökapasiteetti - kyky lämmittää ja pitää lämpöä
 • paloturvallisuus
 • äänieristys
 • materiaalin yksikön lineaariset mitat
 • ympäristönsuojelu

Esitetyn luettelon lohkojen teknisten ominaisuuksien osalta ei ole täydellinen, se luonnehtii suurelta osin vain perusominaisuuksia kuluttajille, mutta sen ansiosta voit luoda oikean käsityksen siitä, mitkä rakennuspalikat ovat parempia talon rakentamiseen ja mitkä ovat sopivia ulkorakennuksiin.

Päärakennetyyppien tyypit

Rakennusmateriaalien tuotannossa käytettävien uusien käytettävissä olevien tekniikoiden myötä rakennusmateriaalia valmistetaan tavanomaisen tiilenrakentamisen kannalta helppokäyttöisemmillä materiaaleilla.

Koosta, kestävyydestä, ei suuresta painosta ja samalla kustannustehokkaasta materiaalityypistä on kehitetty useampien päätyyppien muodossa. Rakennuspalikoita valmistetaan useimmiten käyttämällä perinteisiä sitovia komponentteja - sementtiä, kalkkia ja savea sekä useita tyyppisiä täyteaineita, jotka antoivat nimen lohkoille:

 • graniittirumua
 • laajennettu savi
 • kuona
 • sahanpuru
 • perliitti
 • muita luonnollisia täyteaineita

Tästä syystä rakennusmateriaaliteollisuus tarjoaa nykyään riittävän korkealla tasolla yksityisen asuntorakentamisen pystyttämiseen useita teknisiä parametreja vastaavien lohkojen vaihtoehtoja ja mahdollistaa nykyaikaisten rakennusten kaikkien elementtien rakentamisen perustalta ullakolle lattian väliseinille.

Vahvistetut betonipohjat

Betonibetoniseokset perustuksiin

Nykyisin rakennusten perustusten rakentamiseen käytettävät päälohkot ovat FBS-lohkoja.

Nämä ovat suurimmat yksittäisten talojen rakentamiseen tuotetut betonielementit, ne ovat vaikuttavia mittoja, ja ne on suunniteltu erityisesti rakennuksen liuskan perustekijänä.

Suuri paino, vaikuttavat mittasuhteet mahdollistavat pohjan perustan kaikentyyppiselle maaperälle lähes kaikille matalarakenteisten rakennusten projekteille. Nykyään tällaista materiaalia käytetään menestyksekkäästi sekä mökkien rakentamiseen että korkeisiin rakennuksiin.

Lohkot itse ovat saatavana useissa eri versioissa, mukaan lukien erityiset aukot työntöviestintään rakennuksen perustassa.

Kiinteä betoni, materiaaliominaisuudet ja käyttöolosuhteet rakentamisessa

Tämäntyyppisten rakennusmateriaalien yhteinen nimi tulee näiden materiaalien sisäisestä rakenteesta. Kaikille tällaisille lohkoille on ominaista solujen sisäinen rakenne.

Joillekin se on suljettu, toisten taas solut ovat päinvastoin avoimia, mutta materiaaleilla on erilaiset tekniset ominaisuudet.

Yhteisen nimen alla yhdistetään lohkojen solutyypit:

 • vaahtotuotteet
 • ilmastetut betonilohkot
 • kaasusilikaattimuodot

Materiaalit eroavat vain menetelmässä ja tuotantotekniikassa, koska niillä on omat ominaisuutensa ja eronsa:

 • vaahtobetonia valmistetaan vaahdotusaineella ja lopulta se muodostaa materiaalin sisäisen rakenteen suljettuun solurakenteeseen
 • ilmastetut betonituotteet ovat seurausta kemiallisen reaktion käyttämisestä alumiinijauheen ja kalkin välillä, mikä johtaa rakenteeseen, joka muistuttaa sieniä, jossa on lukuisia mikro-onteloita lohkossa
 • kaasulisilikaattituotteita käytetään myös ilmastetun betonin valmistuksessa käytettävän kemiallisen reaktion tuottamiseen, kun taas muuttamalla kalkkia, toisin kuin höyrytetty betoni, on huomattavasti enemmän

Materiaalien valmistuksen tärkeimmät tuotantoteknologiat ovat autoklaavin menetelmä ja luonnollisen kuivauksen tekniikka. Molemmilla tekniikoilla on hyviä ja huonoja puolia, mutta yhteistä on, että tulos on korkealaatuisia rakennusmateriaaleja.

Vaahtopäällysteiset rakennusmateriaalit

Vaahtolohkojen talo

Viime aikoihin asti vaahtobetoni oli suosituin rakennusmateriaali yksittäisille rakennustöille.

Vakiokoot 20 * 20 * 40 cm lohkoja tuotettiin luonnollisella kuivauksella.

Sisäinen rakenne on suljettujen solujen muoto.

Tuotanto suoritettiin menetelmällä, jossa valmistettu massa on täytetty erikoismuotoilla tai monoliittisen kaatamisen menetelmällä, jonka jälkeen leikataan haluttuun kokoon.

Vaahtobetonituotteiden materiaalin positiiviset näkökohdat ovat:

 • korkea höyryä läpäisevyys, vaahtomuovi konkreettiset huoneet aina säilyttää suotuisa ilmapiiri oleskelua
 • Kyky kestää vaikuttavia kuormia materiaalille, jolla on solukkorakenne, on erinomainen indikaattori, joka mahdollistaa jopa 12-15 metrin korkeiden rakennusten suunnittelun
 • ympäristöystävällisyys
 • kestävyys - tämän tyyppinen rakennusmateriaali on suunniteltu toimimaan jopa 50 vuoden ajan tai enemmän
 • pakkasenkestävyys - kestää jopa 50 jäädytys-sulatusjaksoa

Koska vaahto on talonrakennuksen tärkein materiaali, sinun on muistettava, että sillä on erittäin korkea hygroskooppisuus, joka vaatii lisävastusta kosteuden rakenteesta.

Ilmastetut, perusparametrit

Materiaalien arviointi ja sen analysointi, mitkä rakennuspalikat ovat parhaita talon tai talon rakentamiseen, hiilihapotettu betoni on yksi tämän valinnan suosikeista. Ilmastettu betoni, verrattuna vaahtobetoniin, on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, se on vähemmän hygroskooppinen, käytännössä ei absorboi kosteutta suljetun solurakenteen vuoksi. Mutta tärkein asia on, että rakennettaessa rakennuksia 2-3 kerroksessa ei anna tällaista kutistumista kuin vaahtopäällyste.

Hiilihapotetun betonin pääominaisuudet ovat:

 • on tiheämpi kuin vaahtosbetoniin verrattuna
 • Höyrytetty betoni pitää lämpöä paremmin ja sillä on alhainen lämmönjohtavuus
 • Saatavana kolmessa päämuutoksessa D400, D500, D700 - materiaalin tiheyttä kuvaava indikaattori (kg / m3)
 • suuri rakennusten rakentamiseen pohjoisessa
 • Saatavana vakiokokoina 20 * 20 * 40 cm ja erikois -62,5 * 30 * 25 cm
 • Näiden koon lisäksi on saatavana erityisiä rakenteellisia elementtejä, jotka on kehitetty raskaisiin kuormituksiin lattialle, kattoluukulle ja sisäisille laitureille.

Höyrysbetonituotteiden lisäksi myös vaahtobetoni on korkea höyryläpäisevyys, ympäristönsuojelu, paloturvallisuus ja kestävyys. Höyrytettyjen betonirakenteiden käyttöikä on jopa 80 vuotta. Erityisen tärkeää on huomata ilmastetun betonin jäätymisvastus, joka kykenee kestämään jopa 100 ilmastollista sykliä.

Kaasutilikaattilohkot yksityisille matalarakenteisille rakenteille

Kaasutilikaattilohkot ovat tosiasiassa yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, joilla on, kuten vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni, korkeat tekniset ominaisuudet.

Suurin ero kaasusilikaattilohkon välillä on sen tiheys ja sen seurauksena 4-5 kerroksen rakennusten pystytys. Ottaen huomioon, että tämän materiaalin koostumuksella on huomattavasti suurempi osa kalkista ja Portland-sementistä, itse materiaali sallii sen käytön korkeampien rakennusten rakentamisessa.

Tämänlaatuisen lisäetuna ovat 60 x 20 * 30 cm: n mitat, jotka mahdollistavat talojen rakennuksen lämpimässä ilmastossa yhdellä rivillä.

Valitettavasti, kuten hänen sukulaistensa useista solumuotteista, hänellä on korkea hygroskooppisuus ja vaatii siten ylimääräistä ulkopintaa. Käytännössä tämä ratkaisu on kuitenkin jopa paljon kannattavaa, tosiasia on, että ulkokoristeluissa on nykyään ylimääräinen lämpöeristyksen kerros eristyksestä tai mineraalilevyistä päällekkäin.

Ottaen huomioon, että kaasusilikaatti on yksi talon parhaista rakennuspalikoista, on muistettava, että seinien rakentamiseksi on suositeltavaa merkitä lohkot D400 - D700. Lisäksi lähes samansuuntaiset pinnat vähentävät merkittävästi muiden rakennusmateriaalien - sementin ja liimaseosten kustannuksia.

Materiaali pystyy kestämään pitkän aikavälin toimintaa, koska sen arvioitu käyttöikä on arviolta 90-100 vuotta, koska se kestää jopa 100 sulatusjaksosta.

Polystyreenilohkot

Rakennusmateriaaliteollisuuden uusi suuntaus on jauhemaisen polystyreenivaahdon käyttö kemiallisena lisäaineena. Perinteinen savi tällaisella täyteaineella valmistusprosessissa muodostaa materiaalin, jolla on erittäin suuret lämpöeristysominaisuudet.

Tänään polystyreeni vaahtomuovilohkoja:

 • niillä on lisääntyneet lämpöeristysominaisuudet
 • mahdollistavat huomattavan suuren koon pienentämisen rakennusaikaa
 • on erityisiä ulkonemia, jotka muodostavat lohkojen lukkoliitoksen, joka sulkee pois kylmäsiltojen muodostamisen ja kosteuden tunkeutumisen syvyyksiin
 • on alhainen äänen johtavuus
 • älä ime kosteutta

Laajennettu savi seinälohko

Kun otetaan huomioon ympäristöstandardien yhä suurempi suosio nykyaikaisessa rakentamisessa, yksi oikeista vastauksista kysymykseen siitä, mitkä rakennuspalikat olisivat keraamisia seinälohkoja talon rakentamiseen.

Perinteinen materiaali on laajennettu savi ja laajennettu savi itsessään ei ole muuta kuin paistettua savea yhdistettynä sementtiin ja hiekkaan, mikä johtaa erinomaiseen seinämateriaaliin. Laajennettu savi lohkot valmistetaan periaatteella graniitti sirujen standardi lohkojen, ne ovat ontto ja täyteläinen. Saatavana kahdessa peruskoko:

 • seinämälohko 20 * 20 * 40 cm
 • lohko seinille 20 * 10 * 40 cm

Sen lisäksi, että se on ympäristöystävällinen materiaali, sillä on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet ja sillä on pieni lämmönjohtavuuskerroin.

Lisäksi sardeldin lohkoille on tunnusomaista:

 • erinomaiset äänieristysominaisuudet
 • lisääntynyt vastustuskyky aggressiivisille ja märille ympäristöille
 • on pieni paino ja korkea mekaaninen kovuus

Jäätymisvastuksen osalta sardeldiolohkoilla ei ole hyviä ominaisuuksia, mikä vaikuttaa materiaalin mekaanisiin ominaisuuksiin, epäsuotuisissa olosuhteissa siitä tulee hauras ja löysä. Kuitenkin edullinen hinta ja kohtuuhintaisuus tekivät siitä kesämökin suosituimpia materiaaleja.

Puubetoni - luonnonmateriaalien uusi käyttö rakentamisessa

Puubetoni tai sahanpuru, kuten sitä usein kutsutaan, on erinomaiset ominaisuudet käytettäväksi seinämateriaalina matalien rakennusten rakentamiseen. Se on kevyt, täydellisesti säilyy lämpöä, lisäksi se ei käytännössä polta, ja tämä huolimatta siitä, että puutavaran tärkein täyteaine on tavallinen sahanpuru.

Tässä haittapuolena on korkea hygroskooppisuus, koska sahanpuru täydellisesti imee kosteutta, mutta tämä haitta voidaan helposti tasoittaa luotettavalla vedenpitävyydellä pohjasta ja ylimääräisen kipsikerroksen laitteesta.

Nyt kun suosituimpien rakennuspalikoiden perusominaisuudet ovat merkittäviä, ei ole vaikeata arvioida kunkin materiaalin ominaisuuksia ja tehdä oikea valinta.

Tämä valinta vaatii monin tavoin lisätutkimuksia ja laskelmia, mutta tämä on jo rakennusprojektin kehityksen vaiheiden tehtävä, mutta nyt se on päätynyt määrittelemään seinämateriaalien päätyyppi, joten voit laskea tarvittavan määrän seinien ja sisäisten väliseinien rakentamiseen.

Jotta varmistetaan, että lopullinen valinta lohkojen hyväksi riittää, on riittävää yksinkertaisesti verrata lohkon talon laatikon erektiota ja saman hankkeen kustannuksia tavanomaisen tiilimuodon muodossa.

Koko totuus arbolitovyh lohkoja, voit oppia videosta:

Mitkä lohkot käytetään parhaiten talon rakentamiseen

Teollisuusrakennusten tai asuntojen rakentaminen alkaa pääkysymyksellä, mitkä lohkot käytetään parhaiten talon rakentamiseen.

Jos aiemmin vain tiili oli käytettävissä, nyt meillä on laaja valikoima rakennusmateriaaleja.

Rakennuksen tarkoituksesta riippuen sen käyttöaikaa valitaan vastaava materiaali.

Rakennuspalikoiden lajit


Kaikilla lohkoilla on monia positiivisia ominaisuuksia. Tämä mahdollisti useimmissa tapauksissa perinteisen tiilen ja puun korvaamisen heidän kanssaan. Ne eroavat toisistaan ​​paitsi koostumukseltaan myös rakenteeltaan. Useimpien lohkojen tyypit käytetään useammin kuin toiset:

 • kevytbetoni;
 • vaahtobetoni;
 • karkea lohko;
 • kevytsoraa;
 • arbolit.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin jokaista näistä lajeista, miten ne ovat samankaltaisia ​​ja miten ne eroavat toisistaan.

Höyrytetyt betonilohkot

Ilmastettu betoni viittaa solutasoniin. Merkittävä piirre on käsittelyn helppous. Sen muotoa voidaan helposti muuttaa poraus- tai höylätyökaluilla, mikä laajentaa niiden käyttömahdollisuuksia eri rakennusvaiheissa.

Huokoinen rakenne saavutetaan vaahdottamalla raaka-aineita: sementtiä, piidioksidihiekkaa ja erityistä alumiinipulveria kaasujen muodostamiseksi. Tästä johtuen hiilihapattujen betonilohkojen paino on pienempi kuin tavallinen betoni.

Ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit, joissa on suuri vesivoima ja lämmönkestävyys. Se ei altistu sienten, korroosion, joka takaa rakennusten kestävyyden.

Ilmastettujen betonilohkojen tiheydet ovat erilaiset. Soveltamisala riippuu siitä. Seinämien välissä käytetään eristemateriaaleja, joiden tiheys on pienempi. Tiheämpi materiaali menee tukirakenteiden rakentamiseen.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetoni, kuten ilmastettu betoni, valmistetaan autoklaavilla ja ilman sitä. Materiaalin vahvuus riippuu siitä. Se kuuluu myös solulajeihin, sillä on huokoinen rakenne. Vaahtoblockin tärkeimmät edut:

 • Säilyttää lämpöä hyvin. Lämmönjohtavuus on kolme kertaa pienempi kuin tiilen.
 • Yksikkö on kevyt. Tämä helpottaa kuljetusta, eikä myöskään vaadi erittäin raskasta perustusta rakentamisen aikana.
 • Kohtuullisen vahva materiaali. Voit rakentaa rakennuksia jopa kolmeen kerrokseen.
 • Korkea tulenkestävät ominaisuudet. Kestää altistumisen avoimelle liekille jopa neljä tuntia.
 • Pakkasenkestävä Huokoinen rakenne antaa tilaa kosteuden lisäämiselle sisällä jäädyttämisen aikana, joten nollan alapuolisissa lämpötiloissa rakenteen tuhoutumista ei tapahdu.
 • Ympäristöystävällinen materiaali. Vaahtoamiseen käyttäen synteettistä tai proteiini-paisunta-ainetta, joka ei sisällä haitallisia kaasuja.
 • Sopii monoliittiseen rakenteeseen.

Ammattilaisten lisäksi materiaaleilla on haittoja. Seuraavassa on joitain niistä:

 • Se voi kutistua enemmän, jos se ei ole tarpeeksi kuivaa.
 • Fragile, se lyö helposti kulmissa, joten sinun täytyy työskennellä sen kanssa huolellisesti.
 • On mahdotonta ruuvi tällaisiin seiniin tavanomaisella tavalla. Vaahtopetonille on käytettävä erityisiä tappia.

Kuonan lohkot

Kuonakivi on betonista valmistettujen kivien kotitalouden nimi. Sitä käytetään sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamisessa sekä perustettaessa. Erittäin kestävä materiaali on erittäin suosittu rakentajien kanssa.

Teknologiset parametrit riippuvat kiven koostumuksesta. Jos sen valmistuksessa lisätään kiviä, murskattua kiveä, hiekkaa, saat erittäin raskaan kestävän materiaalin. Se kestää raskaita kuormia ja sitä käytetään kantavien seinien rakentamiseen.

Kun lisäät kuonaa, siitä tulee kevyempi kivi. Mitä suurempi kuonakivet ovat, sitä kevyempi materiaali ja sitä pienempi lämmönjohtavuus, ja päinvastoin.

Asunnon rakentamiseksi on parempi käyttää kuonakiviä, jossa tuotantoon lisättiin yksinkertaista sahanpurua. Ne suojaavat sitä luonnoksilta, lisäävät rakennuksen paloturvallisuutta ja ovat samalla ympäristöystävällisiä. Pääasiassa ei saa unohtaa seinien kipsiä ulkona suojatakseen lohkoja sateelta.

kevytsoran kevytbetoni

Kestävä ja kevyt rakennusmateriaali valmistetaan laajennetun saven pohjalta ja sitä kutsutaan laajennetuksi savibetoniksi. Savi, jota käytetään raaka-aineena, suoritetaan erityisellä lämpökäsittelyllä.

Tämän seurauksena ilmakammiot näkyvät sisäpuolella ja raaka-aineen ulkopuolelta sulatetaan. Materiaali saadaan korkeilla lämmöneristysominaisuuksilla ja kestää suuria mekaanisia kuormituksia.

Laajennettuja savilohkoja käytetään asuinrakennusten rakentamiseen. Seinät ovat lämpimiä, kestäviä ja korkeat äänieristeet.

Lohkojen lujuus riippuu betonin tiheydestä. Sopii käytettäväksi missä tahansa ilmastovyöhykkeessä. Käytetään lohkojen valmistukseen sekä seinien monoliittiseen valuun.

Arbolit

Puulastuihin perustuva rakennusmateriaali, joka on liimattu korkealaatuisella sementillä ja koveteaineella. Sopii kahden - kolmikerroksisen talon rakentamiseen. Alhainen lämmönjohtavuus, korkea äänieristys ja ilmanvaihto ovat talon lämpimät ja hiljaiset.

Arbolitan tärkeimmät edut:

 • koostuu ympäristöystävällisistä tuotteista;
 • muotti ja sienet eivät vaikuta arbolitovy-lohkoihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • hyvin kulkee ilmaa, imee ja antaa veden;
 • korkea lämmönkestävyys, jonka avulla voit nopeasti lämmittää huoneen kylmällä säällä;
 • avotulen vaikutuksen alaisena, arbol, toisin kuin puu, ei polta vaan vain hiiltä;
 • se on helppo käsitellä haarukalla, se pysyy hyvin ajetussa naulassa tai kierretty ruuvi;
 • kevyt materiaali, joka helpottaa työskentelyä hänen kanssaan eikä vaadi vahvistettua perustusta rakentamisen aikana.

Puubetoni - materiaali, joka ei hajoa iskukuormien alla eikä työskentele taivutuksessa.

Mikä on parempi rakentaa talon

Jos talo on rakennettu pysyvään oleskeluun, sen pitäisi ensinnäkin olla materiaaleja, jotka antavat korkean lämmön- ja kohinaneristyksen, lujuuden ja kestävyyden rakennuksessa.

vahvuus

Tämä indikaattori heijastaa materiaalin kykyä kestää puristusjännitystä. Se riippuu lohkon tuotemerkistä. Mitä suurempi arvo on, sitä vahvempi. Esimerkiksi materiaalimerkki M100 alkaa heikentyä yli 100 kg / cm2 kuormalla. Lohkomateriaaleista kestävin sardeldiitti.

tiheys

Se riippuu laitteen painosta ja sen kuormituksesta pohjaan. Pääseinät on parhaiten pystytetty kiveen, jonka indikaattori on yli 750 kg / m3. On pidettävä mielessä, että mitä suurempi tiheysindeksi, sitä enemmän aineen lämpöä kuluu. Tämä tarkoittaa, että tarve eristää seinät edelleen kasvaa.

Lämmönjohtavuus

Kuinka nopeasti lämpö poistuu huoneesta seinämien läpi näkyy lämmönjohtavuuden kertoimella. Mitä alhaisempi määrä on, sitä lämpimämpi huone on talvella. Joten eristyskustannukset ovat pienemmät. Lämpimimmät kaasu- ja vaahtolohkot.

Pakkasvaste

Tämän indikaattorin mukaan voimme nähdä, kuinka monta sykliä täydellisestä jäädytyksestä ja sulatuksesta voidaan ylläpitää rakennusmateriaaleilla, ennen kuin lohko alkaa romahtaa. On melko mahdollista pitää sitä suhteellisena, koska yksikään lohko jäätyy kokonaan käytön aikana. Keskimääräinen sallittu taso on 35 sykliä. Tämä indikaattori vastaa suurinta osaa valituista materiaaleista.

kutistuminen

Tämä tärkeä indikaattori osoittaa, miten materiaali käyttäytyy käytön aikana. Korkea kutistuminen vaahto- ja kaasulohkoissa. Materiaalin voimakas huokoisuus. Puubetonilla on alhainen kutistumiskerroin, edellyttäen että oikea tuotantoteknologia.

Veden imeytyminen

Tämä ominaisuus kiviä absorboi kosteutta, joka on saanut niitä. Materiaalien huokoinen rakenne on kaiken tyyppisen suorituskyvyn tulos. Tämä tarkoittaa sitä, että seinän on lisäksi oltava valmiit ulkopuolelta lohkojen suojaamiseksi kosteudelta.

Kustannukset

Sen määrittämiseksi, mikä rakennusmateriaali on halvempaa käyttää, kustannukset on laskettava kaikissa rakennusvaiheissa. Halvempi yksikkö ei tarkoita alhaisia ​​rakennuskustannuksia. Taulukossa on esitetty karkea vertailu materiaalin kustannuksista ja niiden perusominaisuuksista:

On mahdotonta yksiselitteisesti vastata kysymykseen, mitkä korttelit ovat parhaiten talon rakentamiseen. Ensinnäkin, sinun pitäisi tuntea olonsa mukavaksi rakennettuun kotiin. Ja hän on valmistettu puupalkista, tiilestä tai betonista - päätät.

Tärkeintä on, ennen kuin lopultakin teet valinnan, tutki huolellisesti kaikki materiaalin edut ja haitat. Sitten talon ilmapiiri ilahduttaa sinua monta vuotta.

Mikä on parempi rakentaa talo, mitä estoja käyttää tätä, katso seuraava video: