Lattianpitävä säätyrakenne

Monoliittisen perustuksen täyttämiseksi tarvitaan muottipinta. Puinen muottirakenne - helpoin valmistaa ja yhteinen yksityisen rakentamisen vaihtoehto. Tässä artikkelissa käsitellään puurakenteiden perusmuotoilua, laskelmia materiaalien kulutuksesta sen tuotannossa ja lujuuslaskelmia halutun levyverkon paksuuden määrittämiseksi muottiin.

Laatoitusrakenne

Puinen muotti koostuu levyistä, jotka on koputettu levyiltä, ​​kuvassa on likimääräinen näkymä tällaiselle alustalle:

Puinen muottipaneeli koostuu lankkuista, jotka on naulattu pystypalkkeihin. Laudat olisi säädettävä toisiinsa siten, että niiden välinen rako oli enintään 2 mm ja suojuksen pinta oli sileä.

Tällaiset suojat asennetaan pystysuoraan, kuten jatkoa kaivannon seinämille, ja niitä pidetään tässä asennossa tukien avulla, jotka ulottuvat maahan pujotulla puisella telalla 100-120 cm: n etäisyydeltä suojuksesta.


Puinen suojamoduuli, jossa olkaimet.

Koukku voidaan tehdä lankusta tai palkista, teroittamalla sitä yhdeltä puolelta.

Muottien alareuna ei ole kiinnitettävissä tukipyörän avulla, vaan maaperän avulla: joko levittämällä se maaperään tai pystyten pystysuoran palkin aito ja aja maan päälle.


Puinen muotti ilman lävistäjä pohjassa.

Kaistaleen pohjalla on lankojen molemmille puolille asennettu lankojen puulevyjä, ylhäältäpäin ne kiinnitetään yhdessä laudan tai palkin sidoksen kanssa, mikä estää muottien avautumisen eri suuntiin.


Muottipohjamaali nauhalevyjen kanssa.

Liitoskuormat

Puinen päällyste asettaa tulevan perustuksen muodon, joten sen on kestettävä nestemäisen betoniseoksen paine ja dynaamiset kuormat, jotka syntyvät betonin kaatamisen aikana. Betonielementti on erittäin tiheä ja raskaita, sen läsnäolo muotonsa sisällä aiheuttaa paineita sen seinämille noin 2500 kgf / m2. Lisäksi täyttömenetelmästä riippuen sinun on lisättävä dynaaminen kuorma tähän kuvioon:

Valikoima laudat muottiin

Muotti on rakenne, joka on suunniteltu täyteen erilaisten ratkaisujen avulla. Sitä käytetään erilaisten perustusten, sarakkeiden ja koko rakennusten rakentamiseen. Se koostuu muovista, pahvista, metallista tai puusta valmistetuista suojuksista ja kiinnikkeistä. Jälkimmäinen vaihtoehto on saatavuuden vuoksi laajentunut sekä yksityisellä että teollisella rakentamisella. Muottipöydän on täytettävä tietyt standardit ja oltava niin paksut, että ne kestävät todelliset kuormat ilman muodonmuutosta. Työssä käytetään useita laadukkaita puiset kilvet, jotka on helppo koota ja purkaa.

Muottien puutavaran vaatimukset

Decking on ei-pysyvä rakenne, jota käytetään vain valun aikana ja konkreettisessa kovettumisaikana. Useimmissa tapauksissa lujitusholkki asennetaan suojusten väliin. Muottien ansiosta antavat pystytettyjä rakenteita eri muodoissa. Materiaali sen luomiseen ovat levyt, jotka on saatu useista puulajeista. Mutta niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotka esitetään alla olevassa taulukossa.

Kuiva puutavara vetää vettä valuraudasta. Tämän vuoksi vierekkäiset betonikerrokset eivät saa vaadittua voimaa. Tämän seurauksena ne hajoavat ja hiutuvat. Kosteuttaa muotti ennen kaatamista. Kuumalla kuivalla säällä tämä toimenpide suoritetaan jaksollisesti, kunnes suojat poistetaan.

Betoni hapan ympäristön vaikutuksen alaisena tarttuu huonosti. Koska käytettyjä levyjä neutraalilla tai emäksisellä reaktiolla.

Muottipuun voidaan käyttää reunoja tai leikkaamattomia. On toivottavaa antaa etusija ensimmäiselle, jolla on jopa sivusuuntaiset reunat, vastuullisia töitä suoritettaessa. Tämän ansiosta voit helposti laskea suojan ilman vääristymiä ja halkeamia levyn välillä. Betoni kuivauksen jälkeen tässä muodossa on sileä, sileä pinta.

Aseiden, ulkotilojen, pienien runkorakenteiden perusteet ovat sopivia eikä reunamateriaalia, jolla on alhaisemmat kustannukset. Käytettäessä sitä suojat putoavat alas, levyt ovat ylöspäin (tasainen) sisäänpäin.

Muottipöydän paksuus on tärkein ominaisuus, joka määrittää luoman rakenteen lujuuden. Parametrin optimaalinen arvo on 25 mm. Seuraavat tekijät vaikuttavat sen valintaan:

 • arvioitu kuorma;
 • kilven mitat;
 • muottien muotoiluominaisuudet, kuten esimerkiksi tukipylväiden välinen etäisyys.

Laajakaistaleet kaatamalla usein taipuvat. Tämän seurauksena, kun monoliitti kuivuu, sen pinta tulee aaltoilevaksi. Optimaalinen leveys on 150 mm.

Sahatavaran pituus valitaan niin, että levyt on helppo kiinnittää ja purkaa. Pelastamiseksi kannattaa käyttää puutavaraa edullisesta puusta ja jos monoliitin lopulliselle pinnalle ei ole suuria vaatimuksia, sitten ei ole syötävää.

Vaaditun materiaalin määrän laskeminen

Ennen kuin laudat on tehty muottiin, sinun on laskettava tarvittava määrä niitä, jotta kustannuksia ei lisätä eikä ostaa enemmän materiaalia rakentamisen aikana. Tarkastele vaadittua äänenvoimakkuutta seuraavasti:

 • määritettynä rakenteen ympärysmitan koko pituudella täytön ja sen korkeuden mukaan;
 • valita kaupallisesti saatavilla olevista tuotteista, mitkä levyt sopivat kokoon;
 • jakaa kehä puun yksikön pituudella, saat tarvittavan määrän samaan riviin;
 • jakamalla rakenteen korkeus yhden levyn leveydellä, määritä tarvittava määrä niitä pystysuorassa;
 • kertomalla tuloksena oleva määrä pituudeltaan ja korkeudelta, etsi haluttu tulos.

Materiaalia myydään kuutiometreinä. Voit selvittää, kuinka monta levyä on kuutioissa. Tee näin:

 • löytää tilavuuden: tämä kertoo sen pituus, leveys ja paksuus;
 • jakamalla 1 m 3 saadulla luvulla, saat halutun tuloksen.

Tietäen, kuinka monta yksikköä materiaalia kuutiossa, laske vaadittu tilavuus suojavaiheiden luomiseen: jaa tarvittava määrä levyjä numeroineen 1 m 3: ssä.

Materiaali kilpien valmistukseen

Muottien valmistukseen tarvitaan myös seuraavia materiaaleja:

 • puiset palkit;
 • vaneri;
 • muovikelmu;
 • kynnet tai ruuvit.

Tangon koon tulee olla vähintään 5 x 5 cm, ja niiden määrä on noin 35-40% levyjen määrästä.

Oikea työmäärän laskeminen auttaa kustannusten optimointiin. Samanaikaisesti lisähankintojen aikaa ei käytetä.

Muottien valmistus

Suojusten tekeminen ja asentaminen on harkittava betonin ratkaisun painoa. Suurella arvollaan herkkä rakenne ei kestä ja romahtaa, mikä on täynnä raha- ja työvoimakustannusten nousua. Muottien asennus (esimerkiksi kaistaleen rakentaminen) suoritetaan seuraavassa toimenpidekokonaisuudessa:

 • suorittavat valmistelutoimintoja: poista roskat ja irtomaa maaperästä ruopatussa kaivauksessa;
 • kaivukoneen kulmissa tukipalkkeihin;
 • määritä tarvittavat levykoko ja leikata levyjä vaaditun pituuden pohjamateriaalille;
 • Valmista kytkentäpalkit;
 • keräävät kilvet, ajavat kynsit betonin sivusta ja taivutetaan niiden päihin;
 • kiinnitä muottiin asettamalla tukipyörät vaaditulle etäisyydelle, mikä riippuu tulevasta kuormituksesta: suurella arvolla se kannattaa sijoittaa keskimäärin 0,7-0,9 m;
 • tarkista paneelin rakenteen asennuslaadun taso tasoituksella, tarvittaessa säätämällä sen elementtejä.
Asennettu muotti

Jotta saataisiin korkealaatuinen (tasainen, tasainen) monoliitin pinta kotelon sisäpuolelta, naulat voidaan naulata vaneriin, joka leikataan sopiviksi kappaleiksi. Vuotojen välttämiseksi, kosteuden säilyttämiseksi ja muottien käyttöiän pidentämiseksi sen sisäpinta peitetään muovikelmulla, joka on kiinnitetty nitoja käyttäen niitteillä.

Käytännön suositukset

Jos on tarpeen käyttää uudelleen muottipesua, on valittava sopivista puulajista valmistetut levyt. Havupuut ovat sopivanlaista puuta, joten ne usein suosivat männyn, kuusen ja kuusen rakennusmateriaalia, joka on kohtuuhintainen.

Muotoilun kokoaminen ja asennus suositellaan noudattamaan seuraavia suosituksia:

 • massiivisten rakenteiden kilvet on lyöty kynsillä, koska itsepuhallusruuveja voidaan purkaa betonimassalla;
 • puun kosteuspitoisuuden lisäämiseksi kaada muotti ennen kuin kaadetaan liuosta;
 • ulkotankojen asentaminen estää suojukset irtoamiselta;
 • muotti on irrotettava vasta sen jälkeen, kun vaadittu betonipinta on saavutettu betonilla;
 • lukuun ottamatta puutavaraa kerros kerroksen täyttämisen (osien mukaan): pystysuora tai vaakasuora.

Pienten syiden rakentamiseen, joilla ei ole vakavia vaatimuksia, käytetään usein muottien improvisoitua puutavaraa varten.

Esimerkki muotojen valmistuksesta ja suositukset materiaalin valinnasta sen tuotannolle löytyvät alla olevasta videosta.

Mitkä levyt sopivat muottiin?

Muotti on erityinen järjestelmä, joka perustaa säätiön ja antaa sille vaaditun muodon ja koon. Se sisältää kannen ja useita kiinnitysosia, joiden valmistukseen käytetään usein puuta. Millaista lauta on tehtävä muottiin, ja mitä tekijöitä on otettava huomioon valittaessa, puhumme tänään.

Muottien materiaalit

Puiset muottipesät voidaan valmistaa eri rotujen levyiltä, ​​mutta tavallisesti edullista puuta käytetään näihin tarkoituksiin, koska materiaalin uudelleen kiinnittämisen mahdollisuus on melko pieni, mikä tekee siitä epäkäytännölliseksi järjestää sen kalliimmasta materiaalista.

Laudan alla voi olla reunatonta ja leikkaamatonta, mutta on tärkeää muistaa, kun valitaan ja asennetaan suojat, että betonipinnan tulee olla sileä - tämä varmistaa sen paitsi oikean luotettavuuden myös eheyden.

Materiaalin kosteus ja koko

Valitsemalla levyt kiinnittävät ensinnäkin huomiota niiden kokoon ja paksuuteen. Pituus valitaan kaivannon pituuden perusteella ja varmistetaan, että suojusten asennuksen aikana ne ylittävät jonkin verran perustettavan säätöalueen rajat.

Paksuuden tulisi olla riittävä kestämään kaatuneesta betoniseoksesta tulevaa kuormaa. Asiantuntijat suosittelevat materiaalia, jonka paksuus on 25-50 mm. Vaihtoehto, jolla on suurempi paksuus, on myös mahdollista, mutta sinun ei tule käyttää ohuempia alustoja, koska tässä tapauksessa sen tuhoutumisen todennäköisyys on suuri.

Mitä tulee optimaaliseen leveyteen, se on 15 cm, mutta laajempia aihioita voidaan käyttää melkein rajoituksin. Kosteuden suhteen on edullista valita tällainen alusta, jonka kosteusindikaattori on 25% tai enemmän. Tämä valinta johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Tällä kosteudella puuta ei ole liimattu sementtimaitoon ja se on kierrätettävää;
 • Betoni täysin säilyttää lujuusindikaattoriensa, koska se on kiinnityskomponentteja, jotka puu absorboi ensisijaisesti puun imeytyessä siihen.

Laskelmien tekeminen

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen laskea laudan määrää varten tarvittava lautan määrä. Menettely on yksinkertainen - selvitä levyjen lineaariset mittarit - muottipituus, tuloksena saatu arvo kerrotaan korkeudella - se osoittautuu alueelle. Seuraavaksi kerro lukumäärän materiaalin paksuuden mukaan, jolloin tarvittava tilavuus tulee.

Esimerkiksi levyjen pituus on 180 m, korkeus 0,45 m, paksuus 30 mm. Seuraavaksi: 180x0.45x0.03 = 2,43 m3 materiaalia.

Työssä olevien levyjen lisäksi on myös hyödyllinen palkki niiden liitosta ja vahvistuskannattimien rakentamisesta. Käytäntö osoittaa, että sen tilavuus on usein noin 30-40% levyn tilavuudesta. On syytä muistaa noin 5-10% varastosta.

Muistettavaa kun asennat muottiinpanoa

Suojusten kokoamisen yhteydessä on muistettava, että kiinnityspalkin tulee olla noin 0,5 - 1 m. Tämä arvo riippuu sekä suojien paksuudesta että suunnitellusta kuormituksesta, eli täytettävän liuoksen tilavuudesta.

Kynsien pituuden tulisi riittää, jotta taivutus pysyisi vähintään 10 mm: n päässä. Paras vaihtoehto on lyödä ne ei muottiin, vaan siitä. Sisäpuolelta levyjen kiinnitys suoritetaan välikappaleiden avulla ulkopuolelta pintojen avulla ja vie ne lähellä asennettuja suojuksia.

Määritä, mikä levy vaaditaan muottiin, on hyvin yksinkertainen. On tärkeää, että alustavat laskelmat tehdään oikein ja otetaan huomioon edellä esitetyt suositukset.

Valintalauta perustelumuottiin

Monoliittisen kellarin valu - laatta tai kaistale - usein käytetty puinen muotti. Se on halpa, lisäksi puu mahdollistaa rakenteen minkä tahansa kokoonpanon, jopa monimutkaisimmista.

Puiset kilvet eivät paina liikaa (yhden paino enintään 60 kg), ne ovat riittävän vahvoja.

Yksityisten kehittäjien, jotka harjoittavat rakentamista omillaan, on kuitenkin oltava tietoisia siitä, että kaikki positiiviset ominaisuudet riippuvat siitä, kuinka lauta on valittu perustusmateriaaliksi.

Lajike ja rotu

Jalkalistatulppalevyllä (tee-se-itse -mallilla) on oltava tietty kovuus: pehmeä puu voi halkeilla, kun se kaadetaan. Tästä syystä lehtipuut eivät yritä soveltaa. Suojukset ovat kuusesta, mäntystä tai kuusta.

On erityisen tärkeää valita oikea rotu, jos aiot käyttää uudelleen muottirakennetta tulevaisuudessa. Yksimuotoisten pienten paneelilaitteiden valmistukseen on sallittua käyttää minkä tahansa lajin puuta (pysyvän muottirakenteen asentaminen säätiölle).

Mitä tulee palkkaluokkaan, uudelleenkäytettävää muottirakennetta käytetään tavallisesti alhaisempana kuin toinen. Muissa tapauksissa kolmannen ja jopa neljännen luokan käyttö.

Kokonaiset mitat

Pohjamateriaalina on levymateriaalin paksuus ratkaiseva rooli. Tästä indikaattorista riippuu rakenteen lujuus ja näin ollen täytteen pinnan laatu.

Pienen muottitaulukon valmistukseen 19 mm. Mutta tämä arvo on hyväksyttävä vähimmäismäärä, optimaalisen paksuuden katsotaan olevan 25 mm.

Karkea muotti on tehty paksummasta puusta - 40 - 50 mm. Muotti, erityisesti ristikudosten välinen etäisyys - pystytuki, vaikuttaa myös paksuuden valintaan. Mitä suurempi askel pylväiden välissä, sitä paksumpi pöydän tulee olla.

Suurin sallittu levylevy on 250 mm. Mitä suurempi tämä parametri, sitä suurempi on todennäköisyys saada monoliitin aaltoileva pinta kaatamisen seurauksena.

Monet asiantuntijat vakuuttavasti julistavat, että leveys on rajoitettava 150 mm: iin. Tällöin monoliitin taattuja litteitä seiniä ilmenee.

Puutavaraa koskevat tekniset vaatimukset

Jotta voisit ymmärtää, mitkä levyt tarvitsevat perustusmateriaalina, sinun kannattaa tutustua niihin asettamiin perusvaatimuksiin:

 1. Kovuus ja lujuus: levyn on kestettävä betonin paine, joka muuten kasvaa vibrotoolin käytön yhteydessä. Tässä tapauksessa rakennusinsinöörit käyttävät laskennan yhteydessä kerrointa 1.2. Näin ollen muottiin kohdistuva kuormitus kasvaa 20%.
 2. Krakkausvastus: pehmeä puu on altis halkeilulle sen levittämisen aikana. Tästä syystä rakennuttajat välttävät koivuja ja muita lehtipuita.
 3. Kosteus: liian kuiva puu aktiivisesti imee kosteutta ja vie sen pois betonista. Tästä syystä puutavaran vieressä olevat monoliittikerrokset eivät pysty saavuttamaan haluttua voimaa. Tämän seurauksena perustuksen reunojen rikkoutuminen ja sen kerrostuminen havaitaan. Kosteuslevyt eivät saisi olla alle 25%. Ennen betonitoimista levyt ovat runsaasti kostutettuja ja kuumalla säällä tämä toimenpide suoritetaan säännöllisesti, kunnes muotti on irrotettu.
 4. Alkalinen tai neutraali reaktio: Betoni ei pidä happamassa ympäristössä - sen vaikutuksesta se ei tartu hyvin. Siksi he eivät koskaan tee tammenlautojen muottiosastoja - tämän puun puulle on tunnusomaista korkea happamuus.

Muottipaneelien kokoonpanoon tarkoitettujen levyjen on oltava tasaiset reunat kohtisuoraan levyihin nähden. Vain tässä tapauksessa on mahdollista kaataa korkealaatuinen kilpi ilman halkeamia ja vääristymiä.

Kriittisille säätiöille on tehty leikattuja levyjä. Alhaisen vastuuntuntoisuuden vuoksi (esimerkiksi aitauksen (aitauksen nauhan perustuksen laite) tai septisen säiliön perustalle) se voidaan rajoittaa epäpohjoittelemaan alustaan ​​- se on halvempaa.

Mutta kummassakin tapauksessa tuotteen etupuolen on oltava pyöristetty tasaisesti (kasvot tarkoittavat pintaa, joka myöhemmin käännetään betoniin).

Tietoa sarakkeen säätiöistä on täällä.
Tietoa paalusäätiöistä on täällä.

Rakenteellisten piirustusten ominaisuudet säätiöille

Muottirakenne on yksi tärkeimmistä säätiön rakentamisprosesseista: säätiö on tärkeä koko rakennukselle ja sen on säilytettävä vahvuutensa pitkään. Siksi tämän mallin luominen olisi otettava vakavasti. On järkevää suunnitella rakenteen koon hieman korkeammaksi kuin betonikuoren korkeus, ja itse rakennetta varten käytetään leikkuulaudan pohjamatoihin, joiden poikkileikkaus on 150 x 25 mm. Leikkausnäkymää käytetään, koska tällainen materiaali on tasaisempaa ja mahdollistaa huomattavasti alustan laskemisen kustannukset.

Levyjen ominaisuudet perustuksen kiinnittämiseksi

Edellä esitetyn leikkaustyypin lisäksi on olemassa useampia sopivimpia puulajeja, joista tässä artikkelissa käsitellään.

Ensinnäkin muotti on tilapäinen rakenne, jota käytetään betonin kiinnittämiseen ja kiinnitysasentoon, ja mikä tahansa puulaji sopii tähän. On suositeltavaa käyttää edullisia roduja, koska tällaisen työn jälkeen ne hemmotellavat, joten niiden tuleva käyttö on hyvin rajoitettua.

Toiseksi tilapäistä työtä koskeva tärkein vaatimus on sen paksuus, joka vaihtelee 25: stä 50 mm: iin. Voit ottaa ja paksummalla, uskollisuudella, mutta joka tapauksessa ei ohuempia. Laudoilla on oltava hyvin betonin paine, jolla on suuri tiheys.

Muottipaneelit

Kolmanneksi on kätevämpää, että voit käyttää levyt kiinnitykseen ja perustamisen jälkeen, jotta voit poistaa nestemäisen betonin, joka kiinnittyy puuhun, vain ostaa materiaalia kosteudelta jopa 25%, joten voit säästää paitsi puun kuntoa, mutta myös laatua ja määrää betoni.

Edellä kuvattujen parametrien perusteella on mahdollista selvittää, mikä pohjalevy sopii parhaiten. Edullisin vaihtoehto on leikkaus tyyppi, jonka mitat ovat keskimäärin 30x150 mm ja kosteus noin 20%.

Suojusten kokoonpanon ominaisuudet

 1. Niiden pituuden on oltava noin 20-25 mm pidempi kuin sivu, johon laitat sen. Tämä johtuu siitä, miten osa kiinnitetään L-muotoiseen muotoon, jossa tämä ero senttimetreinä kiinnitetään rakenteen seuraavan puolen sivuun.
 2. Kokoonpanossa itse naulat ovat parempia kuin ruuvit, tämä johtuu jälkimmäisen hauraudesta. Voit ohjata naulan materiaaliin haluamaasi syvyyteen ja taipumaan niin, että suljet kokonaan pois mahdollisuuden, että kynsi hyppää ulos laudasta ja rakenteeltaan hämmästyttävä, kun taas ruuvi, joka paineen alaisena on vaarassa vain hypätä ulos.

Säätiön vahvistusvalmiste

Jotta saataisiin selville, miten tulevaisuudessa käytetään lautakunteja, jotka ovat olleet kiinnitysrakenne, yksinkertainen ohje auttaa sinua.

Vahvistettu barmuotti

Ensinnäkin sinun on laskettava betonin korkeus kaatamalla oikein ja aluksi asetettava rakennekokoonpano tarkasti ja tarkasti, jotta säästät aikaa ja rahaa ensimmäisen käsittelyyn. Tätä varten, tasaisella etäisyydellä kiinteistä laudoista, venytetään ohut kalastusviiva, joka osoittaa täytön äärimmäisen tason, joten näet milloin pysähdy.

Toiseksi käytä lasi, joka on kiinnitetty rakennuksen sisäseinään rakennustelineellä. Niinpä sinusta tulee vakiintunut lautakuntien vahvuus ja pitää ne kunnossa. Huomaa, että lasin lisäksi voit käyttää polyeteenikalvoa, joka on myös erinomainen suojelija nestemäisen liuoksen vuotamista vastaan ​​puun halkeamissa.

Itsenäisten rakentajien keskuudessa on käsitys siitä, että säätiö olisi asetettava lähemmäksi syksyä, jotta se olisi talvella ja että se olisi vahva keväällä, mutta tämä ei ole niin. Kesällä korkealla ilmankuivauksella betoni voi vain menettää lujuutensa ja plastisuuden, tietenkin työ ei mene moitteettomasti, mutta on parasta rakentaa pohja keväällä, kun se ei ole niin kuuma ja aurinkoinen, eikä kosteus salli betonin särkyä.

Kuinka laskea kustannukset?

On yhtä tärkeää tietää, miten rakentaa rakennetta säätiön vahvistamiseen, vaan myös laskea sen kustannukset. Tätä varten tarvitset:

 1. Laske kaivannon kaikkien puolien pituus (kaivannon kehä) ja jaa tämä luku 6 m: lla - yhden levyn keskipituus;
 2. Nyt rakenteen keskimääräinen korkeus on jaettava 0,15 (keskimääräinen leveys);
 3. Tuloksena saadut luvut ensimmäisessä ja toisessa kappaleessa, pyöristettynä kokonaislukuihin, kerrotaan. Joten saat vaaditun määrän kokoonpanoja;

Säätiön muodot

Miten rakentaa?

Korkealaatuisen rakentamisen luominen ei vaadi ammattitaitoa, riittää vain olla tarkkaavainen ja selkeä suunnitelma rakennuksen rakentamiseksi. Tällaisten henkilöiden osalta tässä artikkelissa käsitellään tapaa rakentaa muottiin omia käsiä.

Esiasetettujen kokoisten levyjen avulla on helppo hallita rakenteen korkeutta. Tällöin 40 cm: n etäisyydellä maata horisonttirajan suhteen, siis pohjan pohjalla, monoliittiosan korkeus on noin 55 cm. Ero korkeusero riippuu alueen kaltevuudesta. Yhden metrin etäisyydellä tasaisella pinnalla palkit asetetaan ja kohdistetaan. Kiinnittimien korkki on sijoitettava materiaalin sisäpuolelle, muuten huomattavasti vaikeuttaa rakenteen purkamista tulevaisuudessa.

Säätölevyt tehdään maanpinnalle, mutta pohjan yhden sivun pituuden on oltava alle 2,5-5 cm: n alapäällystyslevyn paksuus. Tässä tapauksessa käytetään tätä kokoonpanomenetelmää: suojat kopataan muottien sisäpuolelta, mutta taivutus kynnet siis ulkopuolelta.

Rakenteen luomisen jälkeen laudat kiinnitetään yhdessä samanpituisten ja leveiden pienien puukappaleiden avulla, joten sinun ei tarvitse menettää talon pohjan leveyttä, eikä sinun tarvitse "herättää kauneutta" jo pakastetulle betonille, mikä on hyvin vaikeaa.

Kokoonpanon jälkeen suojat on välttämättä vahvistettu muottien välikappaleilla. Puiset tangot on kiinnitetty kaikkiin perustusmuottiin, joten alustaan ​​on kiinnitetty vakiotaso. Mitä enemmän tukia asennat seinälle, sitä hilemmin voit kaataa betonia, ilman että pelkästään odottamattoman hetken aikana rakennus hajoaa paineen ja kuormituksen aikana.

Nuances of building

Muodonmuodostuksen aikana yllä kuvatulla tavalla voi syntyä joitain ongelmia, jotka liittyvät erityisesti puun lujuuteen eli levyn riittämättömän leveyden tai heikon vahvikkeen kanssa, jolloin rakenne voi romahtaa. Jotta tämä ei onnistu, älä ota aikaa ja rahaa korkealaatuisten, mutta halvempien puulajien, välilevyjen, materiaalin laskemisen ja lopulta valmiiksi viimeistellyn rakenteen riippumattomaan tarkastamiseen.

Tässä on syytä huomata, että puuta käytetään ympäristöystävällisenä materiaalina, mutta ympäristöystävällisten lisäksi on myös muita. Esimerkiksi muotti on usein tehty metallin avulla: alumiinia, rautaa tai terästä, niitä voidaan käyttää useammin kuin kerran, mutta ne ovat myös kalliimpia, koska ne osoittautuvat paljon vahvemmiksi ja painavammiksi kuin puu. Mutta se vaatii paljon pienempää leveyttä. Ainoa, mutta valtava miinus tällaisesta suunnittelusta on vaikeus asentaa ja sovittaa tarvittavaan korkeuteen ja leveyteen, joten puu osoittautuu paljon menestyneemmäksi materiaaliksi.

Rakentajille on myös suuri ongelma maa, johon rakennusta rakennetaan. Esimerkiksi irtotavarana on parasta käyttää yhdistettyä muottirakennetta. Tämä tyyppi perustuu erilaisten materiaalien käyttöön perusrakenteen luomiseksi.

purkaminen

Ennen kuin päätät purkaa muotin, on suositeltavaa varmistaa, että betoni on saavuttanut tarvittavan lujuusrajan ja että muotti ei ole enää tarpeen. Muottielementtien purkaminen koostuu useista osista, mutta huomaamme etukäteen, että purkaminen on aloitettava vain, jos karkaistun laastin ja itse rakennuksen välillä on pieni rako - tämä tarkoittaa sitä, että betoni on kovettunut haluttuun tilaan. Seuraavassa on, mitä toimia on tervetullut purkamisessa:

 • Ensimmäiset elementit poistetaan, kuten lanka-, kierre-, tukipylväät. Kaikki pienet rakenneosat, joita käytettiin kiinnittimien kiinnittämiseen;
 • Nyt voit alkaa poistaa suojukset ja levyt, sitten puristimet ja kehykset. On parempi, ettet turvaudu improvisoitujen työkalujen avulla, jotta ette vahingoita lautakuntien kuntoa, jos haluat käyttää niitä mihinkään muuhun liiketoimintaan;
 • Nyt yksi tärkeimmistä osista. Kun kaikki muottielementit on purettu, ne on huolellisesti lajiteltava ja myös kynnet tai itsekierteittävät ruuvit tulisi irrottaa, puhdistaa betonirakenteesta, jos sellaisia ​​on;
 • Ainoastaan ​​edellisen kappaleen jälkeen tätä materiaalia voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Purkaminen yksin on melko vaikeaa. Jotta työ sujuisi nopeammin, soita ystävillesi, se on jopa hyvä, jos jollakin näistä asioista on jo kokemusta ja voi auttaa sinua neuvoja. Eri rakennustyypeille tarvitaan eri säätiö, mikä tarkoittaa, että muotti on tehty joka kerta uusien mallien mukaan, on mahdotonta ennakoida, kuinka monta senttimetriä sinun täytyy vetäytyä maasta ja kuinka paljon konkreettista kaataa, sitä voidaan lukea kirjoissa, mutta vain käytännössä.

Mitä levyjä käytetään parhaiten muottiin

Rakennustyötä tehtäessä on aina tarpeen luoda betoniteräksiä, joten on mahdotonta tehdä ilman muottirakennetta. Muotoon lähtöaineena käytetään metallia, muovia, puuta tai näiden yhdistelmää. Metalli- ja muovimallien käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska ne ovat erittäin arvokkaita. Siksi yksityisen talon perustan luominen on varsin sopivaa puurakennusta. Mitkä levyt soveltuvat parhaiten muottiin ja kuinka monta tarvitset?

Kokoonpantavan muottirakenteen malli.

Muottien perusaineistovaatimukset

Puuhelmio on tilapäinen rakenne, jonka avulla voit antaa oikean muodon rakennuksen pohjalle ja etteivät betoniseokset täytä kaivannon kokoa. Sen luomiseen käytettiin kaikenlaisia ​​puulajeja.

On edullista käyttää halvempia rotuja, koska muottien purkamisen jälkeen tämän materiaalin käyttö on edelleen vähäistä.

Tätä rakennetta varten käytetään sekä reunallisia että reunattomia levyjä. Kun asennat muottiin, levyt on työnnet- tävä alaspäin kortin etupuolella sisäpinnalla ja sijoitettava se konkreettiseen ratkaisuun. Haalistunut levy on suosituin materiaali, koska sillä on erityiset ulottuvuudet, joiden avulla voidaan vähentää merkittävästi työvoimavaltaista työtä säätiön viimeistelyssä, koska sen pinta-ala on tasainen.

Kaivantojen ja rinteiden muottirakenne.

Materiaalin perusvaatimukset muottien muodostamiseksi asetetaan materiaalin paksuuteen ja pituuteen. Pituus on valittava ottaen huomioon kaivannon koko, sillä levyjen suunnittelussa levyjen on ulotuttava hieman betonin alapuolelle.

Betoniseoksessa on erittäin suuri tiheys, joten levyjen seinät ovat voimakkaassa paineessa. Tämä tarkoittaa, että levyjen on valittava sopiva paksuus, joka pystyy kestämään tämän paineen. Materiaalin vähimmäispaksuuden tulisi olla 20 mm. Paras vaihtoehto olisi käyttää 30-50 mm paksuisia leikattuja levyjä. Useimmissa tapauksissa materiaalin leveys valitaan sen mukaan, mikä on käytettävissä, mutta hyvä vaihtoehto voidaan pitää puupaneelina 200-250 mm leveäksi.

Jotta vältetään puun absorboimasta vesipäästä, käytä sellaista materiaalia, jonka kosteus on yli 25%. Tätä arvoa olisi noudatettava seuraavista syistä:

 • tällaisen kosteuden betonin laatu ei kärsi. Kun puu imee vettä seoksesta, betonin hyödylliset ominaisuudet voivat huonontua jonkin verran;
 • tämän ehdon noudattaminen mahdollistaa levyjen purkamisen jälkeen käyttötarkoituksia muihin tarkoituksiin, koska niitä ei kyllästetä betonilla ja säilytetään niiden ominaisuudet.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan puumuottiin?

Ennen kuin ostat tai kerätään materiaalia muottiin, sinun on laskettava, kuinka paljon sitä tarvitaan. Laudat voidaan ostaa rautakaupoista, jotka myyvät puutavaraa.

Kolonnin säätiöiden päällystysmenetelmä.

Jotta voisit säästää hieman, voit ostaa leikattua materiaalia lähimmästä sahasta, koska siellä ne maksavat paljon vähemmän.

Yleisesti hyväksytty indikaattori levyjen tilavuuden laskemiseksi on niiden määrä per 1 m 3. Esimerkiksi jos levyn paksuus on 25 mm, leveys 150 mm ja pituus 6 m, niin 1 m 3 on noin 43 kpl. Laskettaessa tarvittavan materiaalin kokonaismäärää jaa säätimen ympärysmitan pituus levyn pituudella, jaa levyjen korkeus leveydeltään ja kerro tulos. Loppujen lopuksi voit saada levyt yhteensä. Tämän arvon avulla voit laskea, kuinka paljon rahaa sinun on käytettävä tämän materiaalin ostamiseen.

Muottirakenne ja sen purkaminen betonin kaatamisen jälkeen

Liitäntälevyjä kilpiin, älä unohda, että suuren massan omaava betoniseos voi tuhota koko muottirakenteen. Siksi kun asennat sen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • liitoslevyjä varten on parasta käyttää nauloja, joiden päät on taivutettava. Tämä mahdollistaa paikan pitämisen paineella;
 • liittymistä ei suositella itsekierteittäviä ruuveja, koska ne voidaan puristaa paineen alaisena, mikä johtaa suojusten tuhoutumiseen;
 • koottu muotti voidaan vuorat- ta polyeteenistä sisäpuolelta estää betoniseos vuotamasta;
 • kosteuden lisäämiseksi ennen betonin kaatamista, levyt voidaan kastuttaa vedellä;
 • puukyltit, voit asentaa välikappaleet, jotka vastustavat levyn uloketta.

Ammattimaiset vinkit

 1. Sileä pinta. Jotta betonirakenne olisi tasainen, on välttämätöntä, että betonien kanssa kosketuksiin joutuvien levyjen sivu on höylätty ja maadoitettu.
 2. Suojaa pystysuorat palkit ja pitkät kynnet. Kynnet ovat tukossa betonin vieressä olevan pinnan sivulta. Niiden on lävistettävä suojus 3-5 cm: n pituisilla kiinnityspalkkeilla ja ulos. Tämä ylitys on taivutettava ja hammered.
 3. Levyt asetetaan 30-40 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja varmista, että kaappaat suojuksen reunat. Tällöin useiden elementtien liittäminen on helpompaa.
 4. Paksuusmarginaali. Paksuus 20 mm on hyväksyttävä vähimmäismäärä. On parempi valita materiaali, jonka paksuus on 30-50 mm.
 5. Betonin pitäisi kovettua. Muotti voidaan irrottaa vasta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen. Tällöin on parempi olla turvallinen ja odota muutama päivä kuin korjattava pääomahankinnan lopputulos työn päätyttyä.
 6. Erityisen sileä valurauta, betonin vieressä olevien levyjen puoli voi olla verhottu luonnollisella vanerilla. Se on kiinnitetty kynsillä, jonka leveät korkit ovat 40 mm pitkä. Jokaisen naulan pitäisi olla mahdollisimman paljon puutteeseen ilman pienintä aukkoa. Naulan tiheys on 15-25 kpl / m 2.

Levyjen kunnollisen kokoonpanon ja betoniseoksen huolellisen kaatamisen vuoksi levyt kärsivät tuskin, joten niitä voidaan käyttää lisärakentamisessa. Ne eivät tietenkään ole sopivia aidan tai hienon viimeistelyn rakentamiseen, mutta kun suunniteltaessa esimerkiksi aluslattia, tämä materiaali sopii täydellisesti.

Mitkä levyt tarvitsevat pohjamateriaalille

Muotti on lankkujen, metalliprofiilien tai muovisten elementtien runko, jota käytetään betonielementtien kaatamiseen betonilla. Sen toiminnallinen tarkoitus on säilyttää betonimuoto, kunnes se on täysin kovettunut. Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka laudaksi muodostetaan laminaatti ja määritetään laudan optimaaliset ulottuvuudet pohjamateriaalille.

Mikä on muottirakenne?

Rakenne sisältää seuraavat elementit:

 • Levyt;
 • olkaimet;
 • kiinnikkeiden;
 • suluissa;
 • Palkit.

Laitteiden suunnittelusta riippuen, jonka asennuksessa laatta on mukana, levyt voidaan valmistaa jollakin seuraavista kolmesta mallista:

 • Pystysuora - sopii seinien rakentamiseen. Niillä on symmetrinen rakenne, jonka ansiosta ne voidaan asentaa mihin tahansa asentoon. Yleensä koottu pitkäksi osaksi kiilaturvat;
 • Kulma - sijaitsee rakennuksen kulmissa, joka liitetään pystysuoraan suojuksiin lukon avulla. Vahvistettavissa olevia palkkeja voidaan parantaa;
 • Universal - käytetään rakennuksen minkä tahansa elementin asennukseen. Se näyttää pystysuoralta, mutta se on varustettu erityisillä aukoilla, jotka mahdollistavat yhteyden muihin suojuksiin.

Mitä kortteja käytetään?

Muottien valmistukseen käytetään usein edullista puutavaraa; tämä johtuu siitä, että puurakenteet ovat alttiimpia epäsuotuisille ilmastovaikutuksille eikä niitä aina voida käyttää uudelleen.

Muotti voidaan koota reunakokoisista ja epäpohjoista levyistä, mutta yksi sivuista (betonista vierekkäin) tulee hioa, mikäli mahdollista, ettei niillä ole solmuja eikä vaurioita.

Materiaalin materiaalin tärkeimmät parametrit:

 • Pituus riippuu kaivannon pituudesta siten, että levyn reuna työntyy 10-20 cm sen taakse;
 • Keskimääräinen leveys on 15 cm (perustuksen korkeudesta riippuen, se voi olla korkeampi mutta ei matala). Suurin sallittu leveys on 25 cm. Kun tämä koko ylittyy, levyn levittäminen on suurella todennäköisyydellä ja perustus aalto;
 • Pöydän paksuus määrittää sen suurimman sallitun kuormitustason; Mitä suurempi laatta on, sitä suurempi kuorma. Rakenteen vakauden varmistamiseksi pystytään suojaamaan pudotettuja alustoja 25-50 mm paksuilta;
 • Vakavampia rakenteita (syvä pohja) voidaan käyttää jopa 80 mm: n paksuisiin levyihin.

On myös tärkeää ottaa huomioon materiaalin kosteustaso - sen tulee olla vähintään 25%. Tämä suhde ei salli puun liottamista sementtilaastiin. Muussa tapauksessa taataan, ettei sitä käytetä uudelleen.

Video: Laudan muoto

Muottien kokoonpano

Yksi tärkeimmistä ongelmista kokoonpanon aikana on betonin paine, joka pystyy muuttamaan ja jopa murtamaan rakennetta. Tämän välttämiseksi suojat kiinnittyvät toisiinsa pitkillä nauloilla, joiden päät on taivutettu kehyksen jäykkyyden lisäämiseksi. Ruuvien käyttäminen ei ole suositeltavaa, koska sovellettu kuorma yksinkertaisesti puristaa ne materiaalista.

Kokoonpano aloittaa kopioimalla kilvet. Voit tehdä tämän asettamalla levyn tasaiselle alustalle ja katkaisemalla palkit. Tikkauspalkkien välinen etäisyys on 80-120 cm, mutta se voidaan asettaa useammin, jos käytetään 25-30 mm. levyt. Seula-alustan etäisyys suojuksen reunasta tulee olla 150-250 mm.

 • Ulkopuolella on asennettu tukirakenteita tukevat tukijalat ja estävät kynsien putoamisen rakenteesta. Välilevyt hankitaan erikseen ja ne voivat olla sekä puuta että metallia.
 • Jotta betoni ei imeydy puuhun, levyt peitetään erityisillä eristysyhdisteillä tai peitetty polyeteenin tai kateaineen suojakalvolla. Myös ennen pohjaan asennusta ne kostuvat vedellä.

Levyjen lukumäärä lasketaan

Määritä, kuinka monta levyä tarvitset muottipesän asentamiseen, helppoa tekemällä itse ilman asiantuntijoiden apua. Ensin sinun on määriteltävä kolme perusparametria:

 • Kokonaispituus on rakennettavan rakennuksen kehän summa, kaikki sisäiset väliseinät ja muut hankkeen rakenteet;
 • Korkeus - perustuen syvyydestä riippuen voi olla maanpinnan yläpuolella tai koko kaivannon syvyyden yläpuolella;
 • Leveys - määräytyy pohjan tyypin mukaan.

Lisäksi tuloksena saadut numerot kerrotaan, minkä jälkeen niiden työ jaetaan yhteen standardikokoista - 100, 125 ja 150 mm. Laudan pituus vaikuttaa paitsi sen toiminnallisiin ominaisuuksiin, myös sen kustannuksiin, jotka on muistettava arvioidessaan.

Muista, että tuloksena olevan tilavuuden lisäksi liittyy tietty määrä puuta - materiaalina tukia, tukia, liitospalkkeja jne. Varten - noin 5-10% vastaanotetusta numerosta.

Tarkemmat tiedot aiheesta:

Minkälainen lauta on käytettävä muottiin

Mitä valita laudat rakennustöiden rakentamiseen?

Kun kaatetaan rakennusten, rakenteiden ja muiden monoliittisten betonirakenteiden perustuksia, käytetään usein puulevyistä valmistettua irrotettavaa muottirakennetta. Se pystyy antamaan ratkaisulle oikean muodon, mutta se ei anna sen käyttää täysin kaivetun kaivannon määrää. Helppo asentaa, ylläpitää, pienet kustannukset vaihtelevat. Koska levyt ovat paras vaihtoehto kertaluontoiseen käyttöön yksityisessä rakennuksessa. Tulevaisuudessa ne saattavat olla tarpeen karkeiden lattioiden, tilapäisten rakennusten tai muiden vastaavien tarpeiden kannalta. Uudelleenkäyttöä suunniteltaessa on parempi tilata vaneria. Sen hinta on korkeampi, mutta se kestää jopa 1000 täytettä.

Materiaalivaatimukset

Laudoilla on suhteellisen alhainen paino, kestävät, luotettavat, reagoivat hyvin käsittelyyn, ovat helppoja ja nopeita kokoamiseen ja ne on helppo leikata. Ne ovat saatavilla, ja ne ovat saatavana erikokoisina myymälöissä ja valmistajilta. Kuitenkin ne eivät ole kovinkaan käteviä, jos on tarpeen saada pyöristetyt radat. Valinnassa otetaan huomioon liuoksen aiheuttama kuorma, muuten taipuminen tai tuhoaminen on olemassa.

Kun päätetään, millaista muottirakennusta säätiön kaatamiseksi on tärkeää muistaa, että tämä on tilapäistä rakentamista, usein kertaluontoista käyttöä. Siksi ei ole merkittävää laatua, tärkeimmät ovat lujuusominaisuudet ja suhteellinen tasaisuus. Yleisimmin käytetty puu on luokkaa 3 tai 4, jonka hinta ei ole liian korkea.

Puolikierteiset tai viimeistellyt levyt ovat sopivia. Jälkimmäinen on edullinen, koska niillä on erityiset mittasuhteet, ja valmistelutyön aika lyhenee. Erityisiä vaatimuksia asetetaan pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäinen määräytyy kaivannon pituuden ja 2-3 cm: n marginaalin perusteella, toinen ei saa olla alle 20 mm, muutoin betonipaineessa voi esiintyä taipumia ja säätö on epätasaista. Monet asiantuntijat kysymykseen: mikä paksuus tuotteen käytettäväksi muottiin, vastaa 30-50 mm. Ostaja on mielivaltaisesti valinnut leveyden, paras vaihtoehto on 20-25 cm. Tällöin aika tallennetaan suojuksen kopioimiseksi.

On erittäin tärkeää valita puu oikeasta kosteudesta. Tämän indikaattorin pitäisi olla vähintään 25%. Tämän vaatimuksen noudattaminen on pakollista, koska tällaiset levyt:

 • ei ime kosteutta liuoksesta eikä vaikuta valmiiden perustusten laatuun;
 • niitä ei kyllästetä betonilla, minkä vuoksi ne ovat sopivia uudelleenkäyttöön purkamisen jälkeen.

Suositukset ostajille

Muotti on suorassa kosketuksessa betonin kanssa, joten sinun on valittava oikea puu. Tammi on merkittävä happamuus ja häiritsee normaalia kovettumisprosessia. Lisäksi säätiön kaatopaikkojen kustannukset ovat tarpeettoman korkeat. Koivu ei myöskään sovellu muottiin, se on halkeilua, liian heikko ja ei kestä kuormia.

Havupuu on ihanteellinen yksityiselle rakennukselle, mutta ei riittävän vahva massiivisille ja kiinteille rakenteille - poikkeut ovat mahdollisia, tässä tapauksessa on parempi valita lehtipuulevyt.

Kun ostat, kiinnitä huomiota puun huokoisuuteen. Mitä korkeampi se on, sitä vahvempi on adheesiota liuoksella ja näin ollen raskaampi erotusprosessi (muottien poistaminen). Jätteet, halkeamat, jotka tulevat ruiskutettavan seoksen vuotoiksi, eivät ole hyväksyttäviä. Suuri todennäköisyys, että vaurioitunut levy ei kestä kuormaa ja taipua tai murtaa. On toivottavaa, että pinnat ovat sileät. Muutoin tasaisen perustuksen varmistamiseksi betoniin joutuva puoli on höylättävä ja kiillotettava hyvin.

Kun asennat muottipohjaa pöydän alapäälle, käytetään myös palkkeja, joiden poikkipinta on vähintään 5 x 5 cm. Ne ovat välttämättömiä yksittäisten elementtien kiinnittämiseksi kilpeihin, lisärakennuksen kiinnittämiseksi. Niiden määrä on 30-40% levyn määrästä. Lisäksi sinun pitäisi ostaa:

 • 15 cm pitkä kynsi - ruuvit eivät ole sopivia, sillä betoni voi puristaa ne;
 • vaneri - erityisen sileiden kellaripintojen saamiseksi;
 • käsi- tai pyöreä.

Rakenna vinkkejä

Sileän perustan saamiseksi on tärkeää suorittaa korkealaatuinen valmistelutyö:

 1. poista roskia ja ylimääräistä maata kaivannoista;
 2. kulkemaan tangon kulmiin, joiden sisäpuolella muotti on kiinnitetty;
 3. määrittää levyt ja leikata ne;
 4. kynnet ajetaan pohjan kaatopuolelta, ne on työntävä 4-5 cm etäisyydeltä kiinnityspalkkeja, päitä taivutetaan vasaralla;
 5. suurta kuormitusta muottien seiniin, on suositeltavaa asentaa (ulkopuolelta) lisävarusteita 70-90 cm etäisyydeltä;
 6. asennettaessa on tärkeää tarkistaa taso ja vaakasuora ja pystysuora, muuten säätö on epätasaista.

Laadukkaammille monoliittisille betonirakenteille asiantuntijat myös neuvovat harkitsemaan useita hienouksia. Jos levyt ovat liian kuivia, ne täytetään runsaalla vedellä ennen täyttöliuosta. Suojaa vuotoa ja suojaa muottipesästä, polyeteenistä, kateaineista tai muusta vastaavasta materiaalista, kun se on kiinnitetty rakennustyöntöön. Kun valitaan vaneri betonin sileäksi kaatamiseksi, se on naulattu leveällä hatulla, jonka pituus on 40 mm. Kullekin m2: lle tarvitaan 16-25 kpl.

Ennen kuin ostat laudat säätiölle, laske ensin niiden määrä ja tee pieni marginaali (5-10%) leikkaamista varten, mahdollinen avioliitto. Tällöin mitataan tulevan betonirakenteen kokonaispituus ja määritetään levyjen korkeus. Ensimmäinen arvo jaetaan levyn pituudella, toinen - leveydellä. Tulokset kerrotaan toistensa kanssa ja vaadittu määrä saadaan.

Ostolevyt muottien asentamista varten todella missä tahansa puuta myyvässä rautakaupassa. Jos haluat säästää, on parempi sopia suoraan valmistajan kanssa sahalla. Jos tarvitset pieniä segmenttejä, ota yhteyttä paikallisiin huonekaluliikkeisiin. Laudoilla on eri paksuudet ja leveydet, joiden vakiopituus on 6 m (muita vaihtoehtoja tarjotaan joskus), joten hinta tavallisesti ilmoitetaan kuutiometrissä.

Mitä valita laudat rakennustöiden rakentamiseen?

Kun kaatetaan rakennusten, rakenteiden ja muiden monoliittisten betonirakenteiden perustuksia, käytetään usein puulevyistä valmistettua irrotettavaa muottirakennetta. Se pystyy antamaan ratkaisulle oikean muodon, mutta se ei anna sen käyttää täysin kaivetun kaivannon määrää. Helppo asentaa, ylläpitää, pienet kustannukset vaihtelevat. Koska levyt ovat paras vaihtoehto kertaluontoiseen käyttöön yksityisessä rakennuksessa. Tulevaisuudessa ne saattavat olla tarpeen karkeiden lattioiden, tilapäisten rakennusten tai muiden vastaavien tarpeiden kannalta. Uudelleenkäyttöä suunniteltaessa on parempi tilata vaneria. Sen hinta on korkeampi, mutta se kestää jopa 1000 täytettä.

Materiaalivaatimukset

Laudoilla on suhteellisen alhainen paino, kestävät, luotettavat, reagoivat hyvin käsittelyyn, ovat helppoja ja nopeita kokoamiseen ja ne on helppo leikata. Ne ovat saatavilla, ja ne ovat saatavana erikokoisina myymälöissä ja valmistajilta. Kuitenkin ne eivät ole kovinkaan käteviä, jos on tarpeen saada pyöristetyt radat. Valinnassa otetaan huomioon liuoksen aiheuttama kuorma, muuten taipuminen tai tuhoaminen on olemassa.

Kun päätetään, millaista muottirakennusta säätiön kaatamiseksi on tärkeää muistaa, että tämä on tilapäistä rakentamista, usein kertaluontoista käyttöä. Siksi ei ole merkittävää laatua, tärkeimmät ovat lujuusominaisuudet ja suhteellinen tasaisuus. Yleisimmin käytetty puu on luokkaa 3 tai 4, jonka hinta ei ole liian korkea.

Puolikierteiset tai viimeistellyt levyt ovat sopivia. Jälkimmäinen on edullinen, koska niillä on erityiset mittasuhteet, ja valmistelutyön aika lyhenee. Erityisiä vaatimuksia asetetaan pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäinen määräytyy kaivannon pituuden ja 2-3 cm: n marginaalin perusteella, toinen ei saa olla alle 20 mm, muutoin betonipaineessa voi esiintyä taipumia ja säätö on epätasaista. Monet asiantuntijat kysymykseen: mikä paksuus tuotteen käytettäväksi muottiin, vastaa 30-50 mm. Ostaja on mielivaltaisesti valinnut leveyden, paras vaihtoehto on 20-25 cm. Tällöin aika tallennetaan suojuksen kopioimiseksi.

On erittäin tärkeää valita puu oikeasta kosteudesta. Tämän indikaattorin pitäisi olla vähintään 25%. Tämän vaatimuksen noudattaminen on pakollista, koska tällaiset levyt:

 • ei ime kosteutta liuoksesta eikä vaikuta valmiiden perustusten laatuun;
 • niitä ei kyllästetä betonilla, minkä vuoksi ne ovat sopivia uudelleenkäyttöön purkamisen jälkeen.

Suositukset ostajille

Muotti on suorassa kosketuksessa betonin kanssa, joten sinun on valittava oikea puu. Tammi on merkittävä happamuus ja häiritsee normaalia kovettumisprosessia. Lisäksi säätiön kaatopaikkojen kustannukset ovat tarpeettoman korkeat. Koivu ei myöskään sovellu muottiin, se on halkeilua, liian heikko ja ei kestä kuormia.

Havupuu on ihanteellinen yksityiselle rakennukselle, mutta ei riittävän vahva massiivisille ja kiinteille rakenteille - poikkeut ovat mahdollisia, tässä tapauksessa on parempi valita lehtipuulevyt.

Kun ostat, kiinnitä huomiota puun huokoisuuteen. Mitä korkeampi se on, sitä vahvempi on adheesiota liuoksella ja näin ollen raskaampi erotusprosessi (muottien poistaminen). Jätteet, halkeamat, jotka tulevat ruiskutettavan seoksen vuotoiksi, eivät ole hyväksyttäviä. Suuri todennäköisyys, että vaurioitunut levy ei kestä kuormaa ja taipua tai murtaa. On toivottavaa, että pinnat ovat sileät. Muutoin tasaisen perustuksen varmistamiseksi betoniin joutuva puoli on höylättävä ja kiillotettava hyvin.

Kun asennat muottipohjaa pöydän alapäälle, käytetään myös palkkeja, joiden poikkipinta on vähintään 5 x 5 cm. Ne ovat välttämättömiä yksittäisten elementtien kiinnittämiseksi kilpeihin, lisärakennuksen kiinnittämiseksi. Niiden määrä on 30-40% levyn määrästä. Lisäksi sinun pitäisi ostaa:

 • 15 cm pitkä kynsi - ruuvit eivät ole sopivia, sillä betoni voi puristaa ne;
 • vaneri - erityisen sileiden kellaripintojen saamiseksi;
 • käsi- tai pyöreä.

Rakenna vinkkejä

Sileän perustan saamiseksi on tärkeää suorittaa korkealaatuinen valmistelutyö:

 1. poista roskia ja ylimääräistä maata kaivannoista;
 2. kulkemaan tangon kulmiin, joiden sisäpuolella muotti on kiinnitetty;
 3. määrittää levyt ja leikata ne;
 4. kynnet ajetaan pohjan kaatopuolelta, ne on työntävä 4-5 cm etäisyydeltä kiinnityspalkkeja, päitä taivutetaan vasaralla;
 5. suurta kuormitusta muottien seiniin, on suositeltavaa asentaa (ulkopuolelta) lisävarusteita 70-90 cm etäisyydeltä;
 6. asennettaessa on tärkeää tarkistaa taso ja vaakasuora ja pystysuora, muuten säätö on epätasaista.

Laadukkaammille monoliittisille betonirakenteille asiantuntijat myös neuvovat harkitsemaan useita hienouksia. Jos levyt ovat liian kuivia, ne täytetään runsaalla vedellä ennen täyttöliuosta. Suojaa vuotoa ja suojaa muottipesästä, polyeteenistä, kateaineista tai muusta vastaavasta materiaalista, kun se on kiinnitetty rakennustyöntöön. Kun valitaan vaneri betonin sileäksi kaatamiseksi, se on naulattu leveällä hatulla, jonka pituus on 40 mm. Kullekin m2: lle tarvitaan 16-25 kpl.

Ennen kuin ostat laudat säätiölle, laske ensin niiden määrä ja tee pieni marginaali (5-10%) leikkaamista varten, mahdollinen avioliitto. Tällöin mitataan tulevan betonirakenteen kokonaispituus ja määritetään levyjen korkeus. Ensimmäinen arvo jaetaan levyn pituudella, toinen - leveydellä. Tulokset kerrotaan toistensa kanssa ja vaadittu määrä saadaan.

Ostolevyt muottien asentamista varten todella missä tahansa puuta myyvässä rautakaupassa. Jos haluat säästää, on parempi sopia suoraan valmistajan kanssa sahalla. Jos tarvitset pieniä segmenttejä, ota yhteyttä paikallisiin huonekaluliikkeisiin. Laudoilla on eri paksuudet ja leveydet, joiden vakiopituus on 6 m (muita vaihtoehtoja tarjotaan joskus), joten hinta tavallisesti ilmoitetaan kuutiometrissä. Keskimääräiset arvot on annettu taulukossa: