Mitä paaluita valita

Betonityypit alkoivat lopulta viedä suhteellisen uudentyyppisiä - paaliruuvi. Tämäntyyppisellä säätiöllä on monia etuja. Merkittävin on kyky asentaa epästabiiliin maaperään, asennusnopeuteen ja sen kustannuksiin. Vaikka saat laadukkaita säätiöitä, sinun on tiedettävä, mitkä paalut valita.

Kierrä paalut - mitä valita

Jos olet jo päättänyt asentaa porausruuvin perustuksen, sinun on valittava huolellisesti ruuvipallot. Tärkeimpiä ovat seuraavat ominaisuudet:

 1. Terän ja halkaisijan halkaisija.
 2. Kasa pituus.
 3. Korkealuokkaisen suojapinnoitteen läsnäolo.
 4. Paalun seinämän paksuus.
 5. Pile kärki.
 6. Hitsaus- ja kiinnityslautojen laatu.

Jokaista kriteeriä on tarkasteltava kokonaisvaltaisesti. Väärällä syvyydellä sijaitseva paalun halkaisija ei pysty takaamaan perustan luotettavuutta.

Riittävän syvyyteen sijoitetut ohut paalut eivät myöskään pysty jakamaan kuormitusta heikosta kantavuudesta johtuen pienestä halkaisijasta.

Sama koskee paalun seinämän paksuutta, mutta ohut teräs, jolla on riittävä leveys, ei pysty kestämään raskaita kuormituksia vaikka ruuvaamalla paaluja. Lisäksi paalun seinämän paksuus vaikuttaa suoraan perustan elämään.

Korkealaatuinen epoksihartsiin perustuva suojaava päällyste estää terästä korroosiolta ja pidentää käyttöikää kymmeniä vuosia. Sama vaikutus voidaan saavuttaa galvanoinnin avulla, mutta tällaisia ​​paaluja ei tuoteta kaikkialla.

On olemassa muita keinoja suojautua korroosiolta. Tämä on erilaisten alukkeiden käyttö metalli-, polymeeriä lämpökutistuviin kalvoihin, kaikenlaisia ​​värjäysaineita kestävillä maaleilla.

Jotta ymmärtäisimme, kuinka hyvin pinnoite selviytyy maaperän vaikutuksista siihen, sinun on tiedettävä siitä kaksi tärkeää kriteeriä:

 1. Kestää mekaanisia vaurioita.
 2. Kosteudenkestävyys.

Pinnoitteen lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkien hitsattujen elementtien suorituskykyyn. Korkealaatuinen kasa on tehty ilman näkyvää hitsausta ja terien kiinnityspisteet on tehty luotettavasti. Kallis vaihtoehto, jolla on korkea laatu, on saumaton tynnyri, jossa on valettu kärki.

Teräksen halkaisija ja paksuus terissä ovat myös erityisen tärkeitä. Ne valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakenteen painon perusteella.

Toinen kriteeri on itse pylvään tyyppi. Kestävimmät ja kestävät ovat valettuja, galvanoituja vinkkejä. Niitä käytetään usein raskaissa rakennuksissa ja erittäin tiheään maaperään.

Yleisesti ottaen ruuvipalloja käytetään paitsi perustuksen rakenteellisina elementteinä myös aidojen ja muiden kevyiden rakenteiden tukena. Käytettävän käyttötarkoituksen mukaan paalun tyypin valinta vaihtelee suuresti kaikissa määritellyissä ominaisuuksissa.

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle

Alapinnan painosta riippuen paalun halkaisija ja sen seinien paksuus ovat hyvin erilaisia. Myös paalut eroavat terien muotoisina ja rungon pituudelta.

Pinoakselin halkaisija ja sen seinien paksuus

Paalun akselin halkaisija alkaa 57 mm ja ylittää 300 mm. Yleisimmät koot ovat kuitenkin 57-133 mm. Ohuimpia paaluita käytetään kevyiden aidojen, kanttien, tienviittojen tukien rakentamiseen.

Kaapeleita, joiden läpimitta on 76 mm, käytetään terassien, isojen arkkien ja raskaiden aidojen rakentamiseen profiililevyistä. Niitä käytetään myös kevytrakennuksissa.

Pienempiin valoihin, verantaan ja muihin talon laajennuksiin voidaan käyttää 89 mm: n paaluja. Niitä käytetään raskaisiin, korkeisiin aidakkeisiin ja lisätarvikkeina talon perustamisessa.

Halkaisijaltaan vähintään 108 mm käytetään raskas- ja suuria rakenteita varten. Rakennetaan taloja, hangareja, laitureita ja voimansiirtopylväät.

Pienikokoisille rakennuksille käytetään useimmin 89 mm: n ja 108 mm: n paaluja. Rungon halkaisija riippuu ensisijaisesti talon painosta. Yksi 89 mm: n kasa pystyy kestämään 3-5 tonnia painoa, 108 mm: n tynnyri on suunniteltu 5-7 tonnille. Tunnuksen suurimman sallitun kuormituksen tunteminen on mahdollista rakentaa kevyitä rakenteita halkaisijaltaan pienemmille paaluille lisäämällä niiden määrää.

Pinoakselin pituus ja terien muoto

Terien muoto, niiden halkaisija ja paalunruuvit on valittava maaperän ominaisuuksien perusteella. Suurin siipien vakiopallo soveltuu useimpiin maaperityyppeihin. Leikkuuterän oikea kulma ja rullan selvästi laskettu nousukulma johtavat väistämättä maaperän tiivistämiseen ruuvaamalla paalua. Erityisesti tiheitä, kivi- ja karkeita maaperä sekä permafrost -olosuhteissa käytetään kapeita jauhemaisia ​​monilevyjä.

Pinoakselin pituus riippuu kahdesta kriteeristä: maaperän jäädyttämisen rakenteesta ja syvyydestä. Turve tai vettähylkivä maaperä tai maasto, jolla on korkea pohjavesi, vaativat erityistä suhdetta paalun pituuteen. Luotettavan perustan saamiseksi on varmistettava tukien asentaminen vakaan maaperän syvyyteen.

Lisäetuna muihin tyyppisiin perustuksiin, paalujen eri pituuksien vuoksi on mahdollista varustaa vankka perustus epälineaarisessa osassa, jossa on korkeuseroja.

On myös tärkeää, että säätiö pystytään sijoittamaan paikoille, jotka ovat syvemmät kuin maaperän jäädyttäminen. Nämä ovat laskettuja arvoja, jotka vaihtelevat paitsi alueen, mutta myös maaperän tyypin mukaan. Samalla lämpötilalla savi, hiekka ja suotot ovat jäätyneet eri syvyyksiin. Maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen tapahtuu rakennustandardien ja sääntöjen mukaan erikseen kullekin maaperälle ja maaperälle.

Kuinka valita kevyiden rakennusten ruuvipino

Kevyille rakenteille valitaan paalut, joiden läpimitta on enintään 108 mm. Vaikka on olemassa useita rakennusmiehiä, jotka pitävät sitä hyödyttömänä käyttää tällaisten halkaisijoiden halkeamia kevyisiin runkorakenteisiin. Tällaisissa tapauksissa 89 mm: n paalujen käyttö on sallittua.

Heterogeenisen maaperän kevyissä rakenteissa suuremman halkaisijaltaan halotun paalin käyttö on edullista pienen määrän suurempien tukien läsnäoloa varten. Näin voit lisätä säätiön luotettavuutta.

Pienet ulkorakennukset sekä pienikokoiset aidat ja huviveneet voidaan asentaa 57-76 mm: n pylväisiin. Sama koskee päärakennusten verannat ja kevyet laajennukset.

Kuinka valita pino perustan puutalolle

Rakenteet palkista tai pyöristetyistä lokeista ovat raskaampia kuin kehysrakenteet. Yksikerroksisen rakennuksen paino ei vaadi suurikokoisia tukia. Talon kahdessa kerroksessa on paljon vaikeampaa ja vaatii paalujen kuormituksen tarkkaa laskemista.

Tällaisille rakennuksille ei ole hyväksyttävissä halkaisijaltaan 57-76 mm olevien paalujen käyttöä. Tällöin käytetään 89 ja 108 mm: n paaluja, ja erityisen suurille rakenteille voidaan käyttää suurempia halkaisijapintoja.

Paalujen läpimitan ja määrän oikea laskeminen edellyttää tietämystä ja tiettyjä taitoja. Kuitenkin porausruuvin itsenäinen asennus on sallittua, vaikka siihen liittyy useita vaikeuksia. Tämä ei liity ainoastaan ​​paalujen suoraan asentamiseen vaan myös niiden valintaan.

Paalusäätiön itsenäinen asennus

Pallojen asentaminen omiin käsiinsä on hankala ja työläs tehtävä, mutta se on varsin toteutettavissa.

Itsekokoonpanopäätöksen tekeminen vaatii tietoja paaluista itse. Rumpuporakoputkojen valmistajan on valittava, jotta saadaan korkealaatuiset tuet tulevalle säätiölle.

Rosgostzvai-ruuvipallojen tehdas on erikoistunut tämäntyyppisen tuotteen valmistukseen. Voit tilata halkaisijaltaan erikokoisia paaluja ja saada asiaankuuluvat asiakirjat.

Ennen pinoiden hankkimista sinun tulisi tuntea itsekokoonpanon ominaisuudet ja laskea paalin haluttu määrä ja halkaisija. Kun olet määrittänyt sopivat paalut, sinun on aloitettava tulevan säätiön merkitseminen ja tehtävä muuta valmistelua, mukaan lukien tarvittavien työkalujen ja lisävarusteiden hankinta.

Paalun perustuksen asennus on aloitettava nurkkapallojen asentamalla tiukasti pystytukeen. Ensin sinun on poraa pienempi halkaisijaltaan pieni reikä paalin asennuspaikassa. Käytä sitten romua, kahta kappaletta metalliputkia ja ainakin kahden vahvan miehen ponnisteluja, ruuvaamalla paalu.

Kaikkien tukien asentamisen jälkeen ne on leikattava tasolle, jotta ne täyttävät vaakasuorat, täyttävät hiekkasementtiseokset ja hitsattavat päät. On hyödyllistä asentaa grillaus jakamaan rakennuksen paino tasalaatuisesti.

Riippuen rakennuksen koosta ja paalujen määrästä, se voi kestää useita päiviä. Jos aika on rajoitettu, on suositeltavaa tilata paalujen hankinta ja niiden asennus lopullisen säätöasennuksen yhteydessä. Kokeneet työntekijät selviytyvät tästä tehtävästä yhdestä kahteen päivään. Yleensä suuret ja vakavat paalujen valmistajat tarjoavat tällaisen kattavan palvelun. Rosgostsvavan tehtaat ovat myös yksi niistä, ja niiden avulla voidaan varmistaa nopea ja laadukas asennus yhdessä ruuvipallojen kanssa.

Jos epäillään kykyä asentaa paaluja itsenäisesti, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen saadakseen laadukasta säätiötä, joka voi toimia monen vuoden ajan.

Kuinka valita ruuvipallot, mitkä ovat parempia ja mistä?

Jokainen meistä talon, kylpyammeen, ulkorakennuksen, aidan tai muun rakenteen rakentamisessa haluaisi sen olevan luotettava ja palvella niin kauan kuin mahdollista. Tehdäksesi tämän, sinun on pätevästi varustettava rakennuksen perusta - sen perusta.
On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, mutta kaikkia niitä ei voida sijoittaa maaperään, jolla on korkea pohjavesi, vaikeassa maastossa. Hyvä valinta edellä mainituissa olosuhteissa voi tulla pohjaksi ruuveilla. Kerromme, kuinka valita paalut eri rakenteille.

Valitse ruuvipatsaan halkaisija

Ruuvien paalujen kantavuus liittyy suoraan niiden parametriin, kuten halkaisijaan: sitä suurempi on se, sitä suurempi rakennepaino pystyy kestämään paalun perustan. Nykyään on laajalti käytössä halkaisijaltaan 57-219 mm paalut, ja niiden erilaisten tyyppien huomioon ottaen voidaan antaa seuraavat suositukset:

 • halkaisijaltaan 57 mm: n halkeamat soveltuvat tukirakenteesta, metalliverkosta ja muusta vastaavasta materiaalista valmistetusta aidasta;
 • kun asetetaan perustus massiiviselle aidalle aaltopahvilaudalle, terassille, huvimajalle tai muulle kevytrakenteelle, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 76 mm: n ruuveja;
 • kylvyn, hozblok, tai raskas puutavaran asennuspalsta, joiden halkaisija on 89 mm;
 • Rakennettaessa puutaloa, mökkiä, laitureita, hangareja, valitse halkaisijaltaan vähintään 108 mm paalut.

Valitse kärkipilvien tyyppi

Valmistajat tuottavat ruuvipalloja, joissa on valettuja ja hitsattuja kärkiä. Kun valitset lajikkeen, huomioi erityisesti pystytettävän rakennuksen erityispiirteet, ensinnäkin sen paino. Suositukset ovat seuraavat:

paalut, joissa on valetut kärjet, ovat ihanteellisia raskaan rakennustyön perustalle - esimerkiksi talolle, koska ne ovat erityisen kestäviä. Galvanoitujen valukappaleiden sauvat ansaitsevat huomiota, jonka tärkeä etu on niiden kestävyys;

hitsatut kärjet eivät ole vähemmän kestäviä, niitä suositellaan käytettäväksi aidojen ja muiden rakenteiden rakentamisessa, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota hitsauksen laatuun ja terän paksuuteen, jonka tulee olla vähintään 4 mm.

Kiinnitä huomiota suojapinnoitteeseen

Paljon kauemmin palvelee niitä paaluja, jotka on tehtaalla suojattu yhdellä tai toisella pinnoitteella. Valmistajat käyttävät materiaaleja, kuten metallipohjamaalia, sinkkiä (galvanoituja paaluja mainittiin edellä), bitumimuovia, polymeeristä lämpökutistuvaa kalvoa ja jotkut muualle paalujen jalostukseen. Kiristettäessä pino kulkee maapallon läpi, joka sisältää erilaisia ​​elementtejä, jotka voivat naarmuttaa suojapäällysteen, ja kasa alkaa ruostua, joten jos rakentaa monta vuotta, on suositeltavaa ottaa epoksipohjaisia ​​kasauspinnoitteita.

Pilarin paksuus

Erittäin tärkeä asia on metallin paksuus, josta kasa on tehty. Paksuus vaikuttaa sekä kantokykyyn että pinoon. Pilejä on saatavana markkinoilla, joiden paksuus on 3 mm - 5 mm. Optimaalinen paksuus rakenteen rakentamiseksi paaluille on 3,5 mm: n seinämä, ja tämäntyyppisille talouksille ja rakennuksille on parempi mieluummin 4 mm.

Mikä on hyvä paalusäätiö?

Rypäleet voidaan käyttää paikoilla ja turpeilla, suoilla ja vuoristossa. Säätiö voi perustaa niiden pohjalta suuren eron eron, mutta sivuston alustavaan yhdenmukaistamiseen ei ole tarvetta.
Maalille, aidalle ja pienille rakennuksille on mahdollista varustaa vuosittain myös kesällä ja talvella.
Pallojen perusta on rakennettu suhteellisen vähän vaivaa ja aikaa. Välittömästi järjestelyn jälkeen voit jatkaa rakentamista.
Pohjan rakentamisen aikana käytännössä ei ole värähtelykuormia.
Pallaksen kestävyys ansaitsee huomiota. Toimivalla rakentamisellaan se toimii säännöllisesti vuosikymmenien ajan.
Edellä luetellut edut ovat käytettävissä vain, jos säätiön paalut valitaan oikein.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Parhaan ruuvipilarin valitseminen säätiölle - periaatteet ja kriteerit

VAPAA PILES: MIKÄ VALITTAA?

Ruuvipallot ovat tulossa erittäin suosittu perusta. Niiden suhteellinen halpa, helppokäyttöisyys ja asennus millä tahansa vuodella, kyky asentaa maaperään, joka kestää ja kuivataan, on kestävä (valmistajien mukaan - vähintään 50 vuotta). Mutta onko se?

Tärkein kysymys, joka hämmentää kaikkia niitä, jotka ensimmäistä kertaa päättävät käyttää ruuvipalloja talonsa, kylpyammeensa, huvimajaansa, aidansa jne., On niiden kestävyys. Epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi on turvallisempaa ostaa pinoja valmistajalta.

Ongelma voi kuitenkin olla. Yritä käydä tuotannossa, joten ei ole epäilystäkään siitä, että paalut leimataan polveen autotallissa. Jos niin sanottu valmistaja ei salli tuotantoa, selittäen sitä useista syistä, sinun ei pitäisi yhdistää kodin tulevaisuutta tällaisen yrityksen kanssa - et saa mitään hyvää.

Toinen tärkeä seikka on se, että tällä yrityksellä on oma laivasto ajoneuvoihin,

Ja kolmas - älä unohda sopimuksen tekemistä. Hän saa takaisin perimättä käyttämättömiin palveluihin. Säätiön takuun on oltava vähintään 7 vuotta, sopimuksen jäljellä olevat lausekkeet ovat osapuolten vastuulla. Tarkkaile tarkasti, onko sopimuksessa epäjohdonmukaisuuksia. <и смете) с тем, что оговаривалось при встрече или по телефону. К примеру, по смете заложено определенное количество материала, а в договоре есть пункт, который позволяет увеличить количество материалов, а это скажется на цене.

Nyt paalujen laadusta itsestään.

1. Korkealaatuinen hitsaus voidaan nähdä myös korroosionkestävä pinnoite, joka on peitetty paaluilla hitsauksen jälkeen. Se olisi tehtävä lanka-tekniikalla, jatkuva hitsaus.

2. Putken seinämän paksuudesta ^ on säädettävissä (riippuen halkaisijasta), viivoitin, mittanauha tai paksuus ja tiedot taulukosta auttavat sinua. Jos käytetään ohuempia metalleja, tällaisia ​​paaluja ei voida ottaa.

3. Muista tarkistaa paalun kannen laatu nostamalla kolikon tai talon avaimet: yritä naarmuttaa paalupintaa heidän kanssaan. Jos sinä, ilman ponnisteluja, kun avain tai kolikon yksi liike on paalun pinnalla, näet teräksen, pinnoite on heikko laatu, et todellakaan voi ostaa sellaisia ​​paaluja!

Monet kysyvät, mikä on ero hitsattujen ja valettujen kärkien välillä. Pallot, joissa on valetut kärjet, asennetaan pääasiassa teollisuuslaitoksiin, joissa raskaita kuormia oletetaan. Jos rakennat tavallisen kehyksen tai puutavaran talon, ei ole mitään järkeä palauttaa valettuja vinkkejä, ei ole mitään eroa. Kaksilöidyt paaluilla tarvitaan suuria tuulikuormia, kun on mahdollista, että kasa saattaa irti maasta (yleensä niitä ei käytetä maanrakennusten rakentamisessa). Pahan pituudesta, terän halkaisijasta ja paksuudesta riippuu maaperä, sen tiheys ja koostumus. Voit pelata sitä turvallisesti ja heti ottaa vähän enemmän. Tai älä ylipainota, ja pyydä neuvoa asiantuntijalta, joka yhdistää säätiön.

Kuinka monta paalua tarvitset?

Se riippuu monista tekijöistä: maaperän tyypistä ja alueen sademäärästä, painosta ja rakenteesta sekä paljon muuta. Pallojen määrää laskettaessa tarvitset rakennussuunnitelman (on toivottavaa, että mitat ovat aksiaalisia). Ensinnäkin paalut sijoitetaan seinien liitoksiin.

Puurakenteiden osalta paalujen välisten leveiden leveys on korkeintaan 3 metriä, vaahtomuovista tai kaasulohkoista valmistetuista rakennuksista, tiilet - korkeintaan 2 metriä, vaaditaan raudoitetun betoniteräksen (nauha, monoliitti tai valmiin raudoitetun betonilevyn) läsnäolo. Ja toinen tällainen hetki: esimerkiksi 6 x 9 m: n kokoinen kehysrakennus voidaan laittaa sekä 12 että 20 paaluille. Toisaalta, mitä enemmän paaluja, sitä korkeampi säätiön luotettavuus. Toisaalta ylimääräiset kulut eivät aina perustele itseään.

Ruuvipurkkilaskenta

Ruuvien paalujen laskemiseksi voit käyttää erityisiä laskureita paaluille. Tämä laskelma on kuitenkin likimääräinen. Jos haluat oppia ruuvipillojen oikein laskemisesta käsin, voit käyttää ohjeita.


Kierrä paalut

Ruuvien kasauslaskenta on tärkeä rakennusrakennuksen vaihe.

Myös ruuveja lasketaan veden rakenteille
Pallosäätiöt ovat rakennuksen tai rakenteen perusteet, jotka edellyttävät laitteiden vähimmäiskustannuksia ja joita voidaan suorittaa millä tahansa maaperätyypillä. Tältä osin paaluperustukset ovat hyvin suosittuja sekä asuinrakennuksissa että teollisessa rakentamisessa. Lisäksi ruuvipillojen laskeminen tehdään helposti ja ilman tarpeettomia komplikaatioita.

Yleiset säännökset

Ruuvipillojen laskeminen ja lisärakenne sääntelyasiakirjojen mukaisesti tulee suorittaa seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maaperän perusparametrien määrittäminen. Tehdäksesi tämä tee engineering- ja geologiset tutkimukset. Tämän seurauksena meidän on tiedettävä maaperän kantavuusasteiden, niiden tiheyden ja komponenttien indikaattorit sekä fysikaalis-kemialliset ominaisuudet.
 2. Kuormien kerääminen. Tällöin otetaan huomioon koko talon paino huonekaluilla ja muilla teknisillä laitteilla sekä dynaamiset kuormat (lumipeitteen paino, tuulikuorma jne.).
 3. Alustava laskelma. Tässä vaiheessa laaditaan suunnitelma tulevista paalusäätiöistä.
 4. Lisäksi alustavan suunnittelun aikana saadut tiedot ohjataan erityisohjelmalla, jossa otetaan huomioon maaperän ominaispiirteet, esineiden painon indikaattorit, tuulen vaikutukset jne. Näiden tietojen aikana tarkennetaan ja optimoidaan. Tämän vaiheen tulos on perusrakenteiden hienostunut tieto, joka on sovitettu rakennuksen erityisiin geologisiin ja luonnollisiin olosuhteisiin.
 5. Laskujen viimeinen vaihe on pölkkikentän työpiirustukset. Tämän jälkeen voit aloittaa talojen rakentamisen jalkapohjilla.


Kierrä paaluja eri maaperälle

Minkä halkaisija halkeaa valita?

Riippuen kohderyhmiä olevista paaluista on eri halkaisijat. Jos haluat noutaa sen oikein, sinun on tiedettävä täsmällisesti tulevan rakenteen tarkoitus ja mahdolliset kuormat säätiöön. Tällöin paalut jaetaan seuraavasti:

 • ruuvipilareita, joita käytetään kevyisiin silmäverkkoihin, halkaisijaltaan 5,7 cm;
 • halkaisijaltaan 7,6 cm: n halkaisijat soveltuvat kevyiden rakenteiden (mökeille, vaunuihin, kotitalousrakenteisiin, vesikoteloihin jne.) rakentamiseen ja puisten aidojen tai aallotettujen aidojen asentamiseen, kasa kestää jopa 3 tonnin kuormat;
 • ruuveja, joiden läpimitta on 8,9 cm ja joiden kantavuus on 3-5 tonnia, käytetään massiivisten aidojen asentamiseen korkealla korkeudella, matala- kehysrakenteisilla mökeillä ja kaikenlaisilla pidennyksillä;
 • ruutuporakone, jonka halkaisija on 10,8 cm ja jonka kantavuus on 5-7 tonnia, soveltuvat runkotyyppisten kaksikerroksisten rakennusten rakentamiseen ja kevytrakenteisiin kivirakenteisiin.


Kierrä paalut: rakenne

Yhden tarinan omaavan ruuvipilarin laskeminen

Mitkä paalut ovat parempia - ruuvia tai ajaa: me valitsemme tekniikan

Jos valitset perustan puutavaran tai puutavaran rakentamiseksi, ruuvien ja teräsbetonipäällysteiden (RC) paalut ovat varmasti kaatuneet. On erityisen edullista käyttää tällaisia ​​tukia, jos olosuhteet paikan päällä ovat kaukana ihanteellisuudesta. Tänään käsittelemme useita todellisista yrityksistä tarjottavia tarjouksia ja yritämme selvittää esimerkin avulla, mikä tekniikka on parempi.

Säätiö perustana maalaistalolle

Palletyyppien kuvaus

Tutkitaan ensin kunkin tyyppisen paalun määritelmää.

Tietoja ruuvipinoista

Ruuvipallot ovat teräksisiä onttoja putkia, joissa on terävä kärki, jossa terä on hitsattu. Asennettuna sisäpuolelta ne täytetään sementti-hiekkaseoksella, joka estää sisäisen korroosion ja kärki asetetaan päälle. Ympäristön vaikutuksilta suojaamiseksi ne peitetään korroosionkestävällä pinnoitteella. Se on yleensä epoksi tai sinkitty. Suhteellisesti äskettäin valmistajat ovat tulleet markkinoille, jotka käyttävät kaksoiskorroosiosuojausta. Lisää tästä alla.

Ruuvipillojen asennus

Vahvistetuista betonipaloista

Vahvistetut betonipallot ovat betonisydämiä, joissa on vahvistushäkki. Yksityisten asuntojen rakentamiseen käytetään 150 x 150 mm: n tai 200 x 200 mm: n kantoja. Valitut betonipilot valittaessa on kiinnitettävä huomiota siihen betoniin, josta ne on valettu, ja sen pakkasvasteen luokkaan. Näistä ominaisuuksista riippuu, kuinka vahva ja kestävä säätiö on.

Käänny teknologioiden vertailuun. Tehdäksemme teemme KKZM-kasvi "Standard-1" ruuvipalloista, ruuvipallot, joissa on kaksiportainen HelixZINC-suojaryhmä HelixPRO- ja RC Zabivnye-paaluilta valmistajalta MONTAZHSVAY.RF. Mitkä seikat kiinnostavat meitä? Ensinnäkin suunnitellun rakentamisen järkevä kustannussuhde, toisaalta asunnon helppous ja mahdollisuus asentaa, kolmanneksi komponenttien hinta, työ ja toimitus.

Vastinetta rahalle

Aluksi huomaamme, että ruuveilla ja betonirakenteilla voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä puutaloja (runko-kilpi, puoli-puiset, bar-muotoiset, puiset), kylpyammeet, autotallit, huvimajat, varastot ja niin edelleen. Tärkeintä on ymmärtää hinnan ja laadun suhde. Jos aiot rakentaa talon pysyvää tai kausittaista elämää varten ja tonttiolosuhteet ovat hyvät, niin hinta on vain korkeintaan. Harkitse, että vahvistetuilla betonipoikoilla on suurempi kantavuus verrattuna ruuvipinoihin. Mutta huolimatta siitä, että heillä on sama suunnitteluvaihe, eli tallentaminen numeroon, ei onnistu.

Jatkossa heijastuksia... Jos suunnitelmat ovat kylpyamme, autotalli tai pieni talo, niin on kannattavampaa käyttää ruuveja. Nyt kysymys on: mitkä niistä? Ulkonäkö näyttää siltä, ​​että useimmat niistä näyttävät samalta, koska päälle on päällystetty mustalla päällysteellä (jos se ei ole galvanoinnin yhteydessä). Päällysteen kattavuus on kuitenkin erilainen, kuten sanotaan. Nykyään hinta vaihtelee 70-700 ruplasta litrassa. Ymmärrät, että kaikki, mikä on musta, suojaa metallia ruosteelta. Emme ole kiinnittäneet mitään huomiota tehtaan KKZM: n tarjoamiseen. "Standard-1" on paalujen talousarvion versio, jossa on enemmän tai vähemmän laadukas suojapinnoite. Valmistaja valvoo tekniikan noudattamista, ei käytä käytettyjä metallitelineitä ja ostaa korroosionkestäviä vuosien mittaan. Tällaiset paalut kestävät yli 80 vuotta asianmukaisella asennuksella. Tärkeintä on valita tarvittava koko. Tyypillisesti valitaan halkaisijaltaan 108 mm: n tuki. Hankkeen osasto voi suorittaa laskennan tietylle talolle.

Puhuttu HelixZINC-ruuveilla, joissa on kaksinkertainen korroosiosuojaus, huomataan, että nämä kannattimet ovat parantaneet käyttöikää. Valmistaja valmistaa 120 vuotta. Tekniikan merkitys on siinä, että paalut peitetään kuumalla sinkillä ja päälle - epoksikoostumuksella. Mitä varten? Pinnoitteen päällyskerroksen asentaminen voi vaurioittaa maan kiviä. Katkaisuun ja naarmuuntumiseen on aluksi korroosiota, jolla on valitettava vaikutus säätiöön kokonaisuutena. Estokerros antaa takuun metallin ennenaikaisesta tuhoutumisesta. Tietenkin galvanoidut paalut vaihtelevat kustannuksin tavanomaisista. Mutta kun kyseessä on perhepesän rakentaminen, ero vaikuttaa merkityksettömältä. Mutta rakennusten helpompi asentaa ja tavalliset paalut.

Jos puhumme valtavan puutalon rakentamisesta, jossa on suuri määrä huoneita, niin etusijalle on parasta RC-tukkeutumista. Yksi tuki pystyy kestämään 9 - 60 tonnin kuormitusta leikkauksesta riippuen, kun taas ruuvipuristimen kantavuus on jopa 10 tonnia halkaisijaltaan riippuen.

Vahvistetut betonipallot ovat betonisydämiä, joissa on vahvistushäkki

maa

Paljon riippuu sivuston olosuhteista. Jos maaperä on voimakkaasti happamassa, on vaarallista asentaa ruuveja, koska ne nopeasti romahtavat. Siksi on tehtävä maaperätesti ennen rakentamisen aloittamista riskin välttämiseksi.

Alueilla on suuri pudotus maatasossa tai tulva maaperässä. Tällöin päinvastoin on suositeltavaa käyttää ruuvipalloja, koska asennuksen aikana niitä voidaan lisätä, kunnes terä saavuttaa tiheän maaperän. Lisäksi, koska laaja pohja ruuvi kasa on vakaampi maaperän tämän tyyppinen, jossa betonipää voi yksinkertaisesti pudota syvyyksiin.

Toimituksen ja asennuksen prosessi

Vahvistettu betonipilareita asennetaan mini-paalutusasennuksella. Heitä kutsutaan ajetuksi. Ratakatkettava ajoneuvo liikkuu itsenäisesti paikan päällä, toimii korkeissa ja matalissa lämpötiloissa ja kiinnittää pikemminkin tukia. Mutta sen toimittamiseen sivusto vaatii erikoislaitteita. Kuitenkin yhdellä vuorolla, sen avulla on realistista asentaa noin 40 vahvistettua betonipilaria, eli talon perustana.

Pienet paalutusasennukset tukevat vahvistettuja paaluita

Ruuvipallot asennetaan käsin, sähkömekaanisesti tai, jos se on ehdottoman välttämätöntä, reiän avulla. Paras vaihtoehto on sähkömekaaninen asennus. Nykyään se tarjoaa vakavaa yritystä. Miten tämä on menossa? Ruuvipallot asennetaan manuaalisilla hydraulikoneilla. Toisin sanoen asennusreikä työnnetään vaihteistoon, joka muodostaa vääntömomentin. Vertailussa manuaaliseen menetelmään sähkömekaaninen erottuu edullisesti syvyydestä ja asennusnopeudesta.

Jos sivusto, johon perustus on tarkoitus asentaa, on vaikea päästä syystä tai toisesta, ruuvipillojen manuaalinen asennus on ainoa mahdollinen tapa.

Seuraavassa on yhteenveto porausruuvin ja käytettyjen betoniterästen soveltamista koskevista näkökohdista tietyissä tapauksissa:

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle? Riittääkö yleistä tietoa tulevasta rakenteesta ja maaperän olosuhteista rakennustyömaalla? Mitä porausparametreja olisi osoitettava erikseen?

Laajakaista ja kapea lehti

Terän paalujen leveys on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäinen sisältää kapeat terän muutokset, joiden terän halkaisija ylittää runko-osan halkaisijan alle puolitoista kertaa. Niitä käytetään erityisesti tiheä kausittain jäädytetty ja permafrost (permafrost) maaperä.

Terän pieni leveys minimoi sen muodonmuutoksen vaara upotettaessa maahan. Hyvä kuormituksen käsitys on:

 • maaperän korkeat kantavuus;
 • lasketaan parametrit, kuten siiven kaltevuus, leveys ja leveys, jotka on osoitettu rakennuspaikan maaperää koskevien olosuhteiden perusteella ja sallivat täysin ottaa huomioon kitkan piipun sivupinnalla suoritettaessa laskelmia puristus-, vetämällä, horisontaalisella ja dynaamisella kuormituksella (lisätietoja on artikkelissa "Vertaileva analyysi ruuvipalloista, joissa on valettu ja hitsattu monikierros ").

Toinen ryhmä sisältää shirokolopastnye paalun halkaisija terän, jossa puoli tai enemmän kertaa suurempi kuin varren halkaisija. Jolla on suuri pinta-ala laakerin, ne toimivat hyvin dispersiivinen maaperään, mukaan lukien ne, joilla on melko alhaiset kantavuuden, peaty, sedimenteissä ja vedellä kyllästettyä hiekkaa.

Laajojen terän paalujen luokittelu terän kokoonpanolla

Yhdessä halkaisija tarjoaa alue laakeri shirokolopastnyh paalujen on valittava ja kokoonpanon terä, mikä tekee mahdolliseksi asentaa häiritsemättä maaperän rakenteen (lisätietoja artikkelissa "Key periaatteiden valinta lapojen parametrit"). Konfiguraatiosta riippuen terän jaettu pinoihin maaperän modifioiva:

 • neste, nestemäinen muovi ja pehmeä muovi;
 • tiukka muovi- ja kiinteävesiallas;
 • puolikiinteä.

Terän kokoonpano valitaan maaperän fysikaalisten ominaisuuksien perusteella, mistä riittää yksinkertaisen menettelyn suorittaminen - ilmaista geologia (geologiset ja litologiset tutkimukset) (lue lisää tästä "Suurten geologisten geologisten ja litologisten tutkimusten mittaaminen ja maaperän syövyttävän aktiivisuuden mittaaminen").

Valu- ja hitsauskärjellä

Toinen syy jakaa kasa ryhmään on kärki. Se voidaan hitsata tai valaa kokonaisuudessaan ja hitsata sitten metalliputkeen.

Koska valukivet ovat vähemmän alttiita muodonmuutokselle, niitä käytetään karkeissa rakeissa maaperässä, maaperässä, jossa on luonnollisia ja ihmisen muodostumia, suuria sorahiekkoja. Esteen edessä on valettu yksinkertaisesti tuhoa se, vaikka hitsauskärki todennäköisesti vahingoittuu.

Samanaikaisesti on mahdollista, että kun kriittinen maksimi saavute- taan, valettu kärki räjähtää, mikä lisää asennusta mahdottomaksi. Tällainen tulos tulee entistä todennäköisemmäksi, kun katsotaan, että valmistajat käyttävät usein kierrätettyjä materiaaleja valukappaleisiin. Hitsattu kärki samankaltaisessa tilanteessa voidaan oikaista valmistajan edustajan läsnäollessa.

Ruuvien paalujen käyttäminen valettujen kärkien kanssa tavanomaisissa maasto-olosuhteissa on perusteetonta, koska valetun kärjen turvamarginaali on verrattain korkeampi kuin putken turvamarginaali.

Valukappaleiden yhdistämisen yhteydessä on mahdotonta tehdä valettu kärki yhdellä tai toisella terän konfiguraatiolla. Tällöin tiettyihin maaperän olosuhteisiin valitun hitsin kärjen ja terän kokoonpanon muutoksella on aina suuri kantavuus.

Single-lobed ja multi-lobed

Tämä jakautuminen on merkityksellistä vain leveille terätyypeille, kun taas kapeilla teräpäillä on aina vain yksi terä.

Yksiteräisiä paaluja suunniteltaessa useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kitkaa pitkin sivupintaa ja asennettaessa pienten pitkien ja halkaisijoiden modifikaatioita, jotka ovat äärimmäisen epävakaita vaakakuormien vaikutuksille, suorita sarakkeen pakollinen betonointi.

Moniteräpinoilla on kaksi tai useampia teriä. Sisällyttämällä tynnyri työ okolosvaynogo maahan array, ne ovat yhtä hyvin havaita kalkkia, vetämällä ja vaakakuormat osoittavat hyvää kantavuutta jopa heikko maaperässä (multa (hiekka muovi, arenaceous neste, pölyinen kiintoaineita, lietettä muovi- ja pölyinen juokseva), multa (puolikiinteitä tugoplastichnye, myagkoplastichnye, tekucheplastichnye, juokseva), vajoaminen maaperä, maaperä pieni tai kohtuullinen kyllästyminen, kyllästetyn vettä, hiekkaa (tiheä, medium density, mureneva) ja turvetuhot, turve, mudit).

Suunnittelun merkittävä etu on se, että kun kriittinen kuormitus saavutetaan, se ei mene "vikaantumiseen", vaan jatkaa kuormituskyvyn saavuttamista.

Samaan aikaan maksimaalisen suorituskyvyn multiblade paalut liittyy joitakin ongelmia, kuten antamat laskenta Lapojen välinen etäisyys, nousukulma ja siipikulma. Laskenta virheet voivat aiheuttaa "rebound effect": käyttöönotto toisen terän pahentaa rakennustyöt, siihen pisteeseen, että Kaksiteräisen kasa väistyy käsitystä suunniteltujen kuormitusten jopa suunnitella yhden terän (lisätietoja on "ominaisuudet laskeminen pyörittämään paalujen" artikkeli).

Terien lisäämisellä tällaiset paalut tuntevat suuria kuormituksia pienemmällä putken halkaisijalla. Tällöin pienemmän halkaisijan omaavan tynnyrin jäykkyys saadaan käyttämällä paksuista seinämää (6 mm: stä).

Kierrä paalut pienille ja suurille kuormille

Jos puhumme keskimäärin maaperä, jolla on riittävä kantavuus, niin pienille kuormituksille ruuvattavat paalut ovat:

 • yksittäiset terät, joiden halkaisija on jopa 500 millimetriä, terän paksuus jopa 6 millimetriä ja rungon seinämän paksuus jopa 4,5 millimetriä;
 • moniterä, jonka terän halkaisija on jopa 300 millimetriä, terän paksuus jopa 5 millimetriä ja putken seinämän paksuus jopa 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään IZhS-objektien ja teollisuusrakenteiden rakentamisessa, jotka ovat vertailukelpoisia kuormituksissa. Kun käytetään paaluja, joilla on samankaltaiset parametrit vakavampien kuormitusten ja erityisen tiheän maaperän käytön aikana, on käytettävä paksua valssattua metallia rakenteellisen jäykkyyden lisäämiseksi.

Raskaskuppien raskaisiin kuormituksiin kuuluvat seuraavat rakenteet:

 • yhdellä terällä, jonka halkaisija on yli 500 millimetriä, terä, jonka paksuus on yli 6 millimetriä ja tynnyrin seinämän paksuus yli 4,5 millimetriä;
 • kahdella tai useammalla siipillä, joiden halkaisija on yli 300 millimetriä ja paksuus yli 5 millimetriä, joiden tynnyreiden seinämän paksuus on yli 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään suurien siviili- ja teollisuuslaitosten rakentamiseen.

On myös näkökulmasta, että paalun viittaavat ensimmäiseen tai toiseen ryhmään kuormien olevan perusteella rungon läpimitasta. Tämä on hyväksyttävää, mutta vain silloin, kun on kyse suurista paalujen shirokolopastnyh pituus ja halkaisija (yli 6 metriä ja enemmän kuin 159 mm) tai uzkolopastnyh paalujen. Tapauksessa uzkolopastnymi konstruktien käytetään erityisen tiheä ja KAUSITASOITETUT ikirouta (ikirouta) maaperä, ei vähemmän tärkeä metallin paksuus, joka toimii lisäksi luokitus perustuu.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla