Määritä, mitä tiiliseinän paksuuden tulee olla GOST: n mukaan

Rakentajille on tärkeää tietää, mitä GOSTin mukaisen tiiliseinän paksuuden pitäisi olla yhdessä tai toisessa tapauksessa. Tiili on yksi tavallisimmista ja tutuista materiaaleista. Tällä hetkellä usein rakennetaan taloja ja muita pääomarakenteita. Tiiliseinän paksuus voi itse asiassa vaihdella huomattavasti riippuen sen tarkoituksesta (aidat, kantava seinä jne.). Yleisin on 2 tiilen paksuus, koska sillä on korkea luotettavuus ja vakaus. Lisäksi tiiliseinien rakentaminen ei edellytä voimakasta ja massiivista säätiötä.

Näiden etujen lisäksi materiaalilla on myös hyvät lämmöneristysominaisuudet. Kaikki nämä tekijät antavat materiaalin säilyttää johtoaseman ja olla suosittuja talojen ja ansiorakennusten rakentamisessa. Tämäntyyppisiä materiaaleja on erilaisia, jotka eroavat ominaisuuksista ja hinnoista. Kuitenkin myös halvimman tiilen laatu pysyy melko korkeana, samoin kuin sen lujuusominaisuudet. Seuraavaksi harkita, mitä pitäisi olla tiiliseinän paksuus tiettyjen esineiden rakentamisessa, samoin kuin tiilen rakennusseinämien teknologiaa.

Muurauslajin valinta

Jotta rakennukset olisivat vahvoja ja luotettavia, on tärkeää pohtia useita tekijöitä projektissa ennen rakentamisen aloittamista:

 1. Ensin lasketaan kuormat, jotka vaikuttavat muuraukseen (seinään). Yleensä laskenta suoritetaan tiettyä rakennetta varten.
 2. Ilmastolliset olosuhteet vaikuttavat myös suunnittelun lujuuteen ja luotettavuuteen. Tällöin talon tukiseinän sijoittamisen ei pidä olla vain kestävää, vaan myös lämmöneristysominaisuuksia.
 3. Ulkonäkö. Tekokivimateriaalit näyttävät yleensä erittäin houkuttelevilta, joten maisemasuunnittelijat käyttävät niitä usein suunniteltaessa esineitä.

Paksuutta säännellään yleensä valtion standardilla. Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää, että seinät noudattavat GOSTia. Tällä hetkellä laitosten rakentamista säännellään seuraavilla standardeilla: GOST R 55338-2012 (muurausmuuraus ja sen tuotteet) ja GOST 2 4992-81 (menetelmä muurauslasten kiinnittämiseksi). Tällä hetkellä paksuus voi olla välillä 0,12-0,64 m.

Ohuin tiilimuuraus on ½ tiiliä, se on 0,12 m. Tämäntyyppistä muurausta käytetään pienien aidojen rakentamiseen (sivuston rajaamisessa) ja sisätilojen väliseinien rakentamiseen. Muuratut tiilen 1 paksuus on 0,25 m. Usein käytetään aidojen, aidojen, varsien ja muiden apurahojen rakentamiseen. Seinien rakentaminen 1,5 kerroksessa on melko yleistä maan eteläisillä alueilla. Niiden paksuus on 0,38 m. Kestävämpi muuraus - 2 ½ (0,51 m) ja 2 tiiliä (0,64 m) - suunniteltu koville ilmasto-olosuhteille.

Samanaikaisesti seinät, joissa rakenteilla on laimeita ilmastoja, tulisi olla paksuudeltaan 0,51-0,64 m. Usein rakennusvaiheessa ne on lisäksi eristetty erilaisilla luonnollisilla ja synteettisillä eristeillä.

Kotitalous- ja muille liitännäisrakennuksille on yleensä riittävästi 0,38 metriä muurausta. Asuinrakennuksen seinälle olisi kuitenkin annettava 0,51 m paksuutta. Samanaikaisesti jokaisen kerroksen paksuus pienenee monikerroksisessa rakennuksessa. Esimerkiksi ensimmäisessä kerroksessa seinän on oltava 0,64 m ja 5-6 kerroksessa kantava rakenne voi olla myös 0,51 m. Samanaikaisesti paksuusero peitetään lämpöeristyksellä.

Jopa 5 kerrosta olevista rakennuksista GOST suosittelee 2 tiilen tukirakenteiden vähimmäispaksuutta ja muille kuin asuinrakennuksille (yksi tarina) rakenteen suositeltu paksuus on 1,5.

Seinissä, jotka ovat rakennuksen sisällä, standardi määrittelee seuraavat:

 • sisäisten rakenteiden tukevuuden tulisi olla vähintään 0,25 m (1 tiili);
 • väliseinille (jotka eivät ole alttiina kuormille ja toimivat erottimina), puoliksi tiilen sijoittaminen on sallittua.

Kuitenkin puoli-tiiliseinän ollessa jäykkä, se on vahvistettava metallilangalla. Tämä on edellytys.

Materiaalin valinta

Tällä hetkellä teollisuus tuottaa yhden, puolen ja kaksinkertaisen tiilen. Standardin mitat (yksittäinen) ovat 0,25 x 0,12 x 0,65 m. Tämä standardi hyväksyttiin vuonna 1925 kansallisella standardointijärjestelmällä. Hieman myöhemmin, puolitoista ja kaksinkertaiset koot ilmestyivät - 0,25 x 0,12 x 0,88 m ja 0,25 x 0,12 x 0,138 m. Samaan aikaan puolitoista on edullisempaa.

Niinpä 2,5-tiilirakenteen kantorakenteelle kaksinkertaisen ja yhden pinnan käyttö on kustannustehokasta. Tässä tapauksessa vuori pyrkii aina tekemään yhden: tällainen muuraus on esteettisempi ulkonäkö. Jos tällainen asennus koskee vain yhtä tuotetta, materiaalin on maksettava noin 30 prosenttia enemmän.

Yksi tiiliseinien tärkeistä tehtävistä on lämmönjohtavuus. Vaikka rakennusmateriaali on suhteellisen korkea, se on merkittävästi pienempi kuin useiden muiden rakennusmateriaalien. Tämän indikaattorin mukaan tiili on merkittävästi huonompi kuin puu- tai vaahtosbetoni.

Eristysominaisuuksia voidaan kuitenkin merkittävästi parantaa käyttämällä onttoja materiaalivaihtoehtoja verhousta varten. Käytä onttoja materiaaleja kantavien rakenteiden rakentamiseen on täysin mahdotonta, se on huomattavasti huonompi kuin yksiosainen.

Myös onttoja materiaaleja ei voida käyttää perustusten, emästen, kellarin jne. Rakentamiseen.

Yhteenvetona: hyödyt ja parannetut eristysominaisuudet

Tiilen kaltaisten materiaalien alhaisten kustannusten takia on taloudellisesti mahdollista pystyttää yli 0,38 m paksuja seiniä, jolloin materiaalien ja työn kustannuksia voidaan vähentää vähintään 20%. Kuitenkin kysymys herää usein huoneen eristyksestä.

Yksi eristysvaihtoehdoista on seinämateriaalin käyttö kaivojen muodossa. Tätä varten muurausrivien välissä on noin ½-tiiliä oleva aukko, joka voidaan täyttää erilaisilla eristeillä. Se voi ja ei täytä, niin ilmaväli toimii lämmittimenä. Kuitenkin tämän raon kaataminen vaahtobetoniin lisää huomattavasti rakenteen eristämisominaisuuksia, mutta myös sen lujuutta. Tämä aukko on usein täynnä savi- laastilla sekoitettua saviä.

Talojen rakentamisessa on syytä muistaa, että tiiliä ei suositella käytettäväksi maanjäristyksissä, maanjäristyksen aikana muuraus kaatuu nopeasti maahan.

Mökin tai talon optimaalinen tiiliseinäpaksuus?

Nykyaikaisissa kodeissa on noudatettava melko korkeita vaatimuksia termisen suojan kannalta. Tiilistä valmistetuilla ulkoseinillä on erinomaiset kantavuusominaisuudet. Kuitenkin, jos lasket, mitkä tiiliseinien paksuus tulee tehdä vaatimusten mukaisesti, tulos on epätodellinen - noin 3 m.

Ongelmana on se, että materiaaleilla, joilla on erinomaiset lämmönkestävyysominaisuudet, on alhainen kantavuus ja päinvastoin. Tällä hetkellä ei ole materiaalia, joka täyttäisi kaikki tarpeelliset vaatimukset kaikilla aloilla. Mikä on optimaalinen tiiliseinämän paksuus?

Tiilien kantavien seinämän paksuus

Tiili rakennusten rakentamiseen satoja vuosia. Vakiokoot yksittäisistä ja tavallisimmista tiilistä - 250x120x65 mm. Riippumatta tiilimuodosta, sen pituus pysyy muuttumattomana. Tiilen kantavien seinien paksuuden määrittäessä se poistetaan tästä standardiparametristä - pituus 250 mm. Tiilen laakerin seinämän paksuus riippuu kuormasta ja siihen asetetuista vaatimuksista.

Seinät ovat seinät, jotka muodostavat rakennuksen jäykän kehyksen. Kaikki rakennuksen lujuus ja luotettavuus riippuu niistä. Näiden seinien kuormitus ei koske vain omaa painoa, vaan myös kaikkien osioiden, kattojen ja kattojen painoa. Materiaalit, joista rakenteiden tärkeimmät seinät on pystytetty, välttämättä kestävät tarvittavan kuorman. Sopivin ja aika testattu materiaali on tiili. Tiilen laakerin seinämän paksuus ei saa olla pienempi kuin yksi tiili, toisin sanoen - 25 cm. Tällaisella seinällä on hyvät lämmönsäästöominaisuudet.

Oikein tehty tiilimuuraus takaa rakennuksen käyttöikää yli sata vuotta. Yksikerroksisten tai kaksikerroksisten talojen rakentamiseen käytetään rei'itettyä tiiliä tai kiinteää tiiliä, jossa on eristys.

Mikä on tiiliseinien paksuus?

Seinät voivat olla sisäisiä ja ulkoisia. Rakennuksen sisällä tarvittavien tiiliseinien paksuus on 12 cm (0,5 tiiliä). Seinien ja pilarien poikkileikkauksen tulee olla vähintään 25 x 38 cm. Tiiliseinät voivat olla 6,5 ​​cm paksuja. Tätä tiilien asettamistapaa kutsutaan "tiiliksi reunalla". Jos tällä tavoin tehtyjen väliseinien pituus on yli puolitoista metriä, ne on vahvistettu sauvoilla joka 2. krs. Näin ollen tiilestä tehtyjen seinien paksuus riippuu suunnitelluista kuormista ja tarkoituksesta. Joka tapauksessa ensimmäiset tiilirivit on pinottu täysin tasaiselle pinnalle kaikkiin suuntiin. Tämä voidaan saavuttaa sementtilaastilla.

Nykyään yhdistetyt ulkoseinät, eli seinät, jotka koostuvat useista kerroksista, ovat suosittuja. Ne takaavat rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden pitäen samalla lämpöresistanssin indikaattoreita. Siten yhdistetty ulkoseinä sisältää:

 • tiilimuuraus (upotettu tai huokoinen);
 • eristys, joka on vaahto tai mineraalivillan laatat;
 • joka edustaa erikoispaneeleja, tiiliä tai kipsiä ulkopinnoille.

Ulkoseinien paksuus määritetään sellaisilla tekijöillä kuin talvella oleva lämpötila ja käytetty eristys. Suurin osa lämmönkestävästä toiminnosta on eristys. Siksi ulkoseinien paksuus tiilestä riippuu eristyskerrosten määrästä.

Tiilimuodossa itsessään voi olla pieni paksuus, mutta moderni materiaalieristys takaa erinomaisen tuloksen.

Kuinka munat, jos seinän paksuus yhdessä tiilessä?

Tiilen seinämän paksuus on 250 mm. Tämän muurauksen tiilet eivät välttämättä sovi vain vierekkäin, jos ne asetetaan tällä tavalla, se ei voi olla kysymys seinän luotettavuudesta ja lujuudesta. Tällöin kaikki vakaus riippuu käytetystä laastista, eikä toistensa tiilimuodostumista tapahdu. Tällainen seinämän paksuus 250 mm, eli yksi tiili - yleisimpiä. Kuitenkin riippuen ulkoisista vaikutuksista ja seinämien kuormituksesta paksuus voi olla puolitoista, kaksi ja kaksi ja puoli tiiliä.

Tiilimuuraus suoritetaan tiettyä algoritmia noudattaen. Korkealaatuisen muurauksen tärkein periaate on pystysuuntaisten saumojen oikea sidonta, joka suorittaa liitäntätoiminnon. Ylimmästä rivistä tulevan tiilen on ehdottomasti päällekkäistä pystysuoraa saumaa, joka muodostuu tiilien välillä alareunasta. Kastike lisää merkittävästi rakenteen lujuutta ja jakaa tasaisesti kaikki syntyvät kuormat.

Ligilointi voi olla eri tyyppisiä:

 • poikittaiset nivelet, jotka estävät tiilien liikkumisen seinien koko pituudelta;
 • pystysuuntaiset saumat;
 • pitkittäiset saumat, jotka estävät seinämän kerrostumista pystysuunnassa, estävät tiilien liikkumisen vaakasuunnassa ja jakavat tasaisesti kuorman koko seinän pituudelta.

Yhdessä tiilissä oleva seinä pysyy aina tiukasti valitun järjestelmän mukaan. Yleisimpiä ovat monirivinen ja yksi rivi. Yhden rivin järjestelmässä ensimmäinen rivi asetetaan ulkona lusikan puolella ja toinen on ulkopuolelta tiilen sidotun pinnan avulla. Siten kukin ristisulku siirtyy neljännekseen tiilestä. Järjestelmän pituussuuntaisia ​​saumoja siirretään puolitiilillä.

Kun käytät monirivisysteemiä, vuorottelua ei tehdä kumpaankin riviin vaan useisiin lusikoihin. Vaihtoehtoja on useita. Tavallisille yksittäisiksi tiiliksi useimmiten ligaatio valitaan solmitulla rivillä joka kuusi riviä kohden. Jos käytetty tiili on paksuuntunut, lusikka-rivien määrä vähenee viiteen. Tämäntyyppinen liitäntä varmistaa rakenteen maksimaalisen lujuuden ja mahdollistaa kaikkien kuormien tasaisen levittämisen.

Seinän ja puolen tiilen paksuus ja sen ominaisuudet

Seinän ja puolen tiilen paksuus - tämä on toinen yhteinen muuraus rakennusten rakentamisessa. Tiili asetetaan kulmista, ensimmäiset rivit tulevat olemaan kohtisuorassa toisiaan vasten. Tiiliseinän ja puolipeilin paksuus on 38 cm muuraus.

Tiilien asianmukaisen asentamisen valvonta voidaan toteuttaa erityisellä rakennusalueella.

Ensimmäisen rivin asentaminen tässä muodossa suoritetaan käyttämällä johtoa, joka on venytetty korkealle ensimmäisen ja toisen tiilen välissä. Tiilihihnan pinta sijaitsee ulkona, ja muurauksen sisäpuolen ensimmäisen rivin tiilet ohjataan sisäänpäin lusikkaosalla.

Seuraavan rivin tiilet pinotaan vastakkaiseen järjestykseen. Täten muodostetaan peilikuvake ensimmäisen rivin tiilistä. Seinän sisäpuoli lopulta asetetaan tiiliin ja ulompi puoli puoliksi tiilen.

Tiilen ja puolen tiilien käyttö sai jakelun rakenteen tarvittavan lujuuden vuoksi. Pystysuuntaiset saumat eivät ole yhtenevät missään, ja ne ovat tukossa muiden tiilien pinnalla.

Kun muuraus tehdään, saumojen leveys on erittäin tärkeä indikaattori. Jos saumojen koko kasvaa, se tarkoittaa, että muodostettiin poikkeama pystysuorasta tai koko muurauksen suunnasta.

Seinämän paksuus kahdessa tiilessä

Missä tapauksissa seinän paksuus on tehtävä kahdessa tiilessä? Normaalin tiilen pituus on 25 cm, kaksi tiiliä 51 cm. Riippuen seinämän paksuudesta, käytetyn muurauksen tyyppi vaihtelee. Jos alue, jossa rakentaminen on suoritettu, on ominaista vaikeat pakkaset ja eristys ei ole käytössä - kahden tiilen seinämän paksuus on sopivin vaihtoehto.

Rakennetun rakenteen laatuominaisuudet määräytyvät tiilimuodostuman avulla. Tällöin riippuu rakennuksen lämpöeristys, kestävyys ja luotettavuus. Seinien paksuus on aina ilmoitettu projektissa, ja se lasketaan perustuen rakennuksen toimintaa koskeviin tarkkoihin ominaisuuksiin ja tekijöihin tulevaisuudessa.

Kuinka laskea tiiliseinän paksuus?

Jokaiselle rakennukselle tarvitaan tiilien seinämän paksuuden laskeminen. Laskennan tarkoituksena on luoda kestävämpi ja miellyttävä rakennuksen elämää varten. Erityinen kaava tiilien seinien paksuuden laskemiseksi on olemassa.

Se on kirjoitettu R = S / k lämmönjohtavuudeksi, missä:

 • S - materiaalin paksuus, m;
 • R-seinämän lämmönkestävyys, joka asennetaan kullekin alueelle.

Jokaisella materiaalilla on oma lämmönjohtavuuskerroin. Yksittäisen tiilen lämmönjohtavuus on 0,58 W / m ° C valtion normien mukaisesti. Seinämän paksuus ei tässä tapauksessa saa olla pienempi kuin 250 mm käyttämällä eristeitä.

Tarkastellaan tiilien lämmönjohtavuuden kerrointa ja valitaan talon muurausseinätyyppi. Tämä auttaa tulevaisuudessa välttämään merkittäviä energiakustannuksia rakennuksen lämmittämiseen.

Yksittäisen talon tiiliseinän optimaalinen paksuus

Yksi voimakkaimmista ja kestävimmistä rakennusmateriaaleista on tiili. Ja tämä on huolimatta siitä, että rakennusmarkkinat päivitetään vuosittain viimeisimmillä tekniikoilla, joita emme edes voineet edes uneksia. Tiiliseinät, todennäköisesti, eivät koskaan mene pois muodista, kiitos vain sen vahvuudesta ja kestävyydestä, joka on todistettu vuosikymmenien ajan. Ja mikä on talon tiiliseinän optimaalinen paksuus? Tietoja tästä ja puhua edelleen.

Tiilien standardipituus, leveys ja paksuus

Koska tiilillä on vakiomitat (6,5 x 12 x 25), tiiliseinän paksuus on useita vakiokokoisia, kun otetaan huomioon vierekkäisten tiilien välisen sauman paksuus.

Muitakin kokoja on, mutta ne ovat enimmäkseen korkeuseroja ja tiilen korkeus ei vaikuta seinän paksuuteen.

Paksuus 65 mm: n lisäksi on 88 mm: n tiilenpaksuus - puolitoistakymmentä tiiliä ja 138 mm kaksinkertainen. eli mitat ovat 8,8x12x25 ja 13,8x12x25. Tiilen paksuus (korkeus) ei yleensä vaikuta tiilen paksuuteen.

Tärkein kriteeri tiiliseinän paksuuden valitsemiseksi on itse seinän tarkoitus ja sijainti.

Talon sisäisten seinien paksuus

Sisäinen osio voidaan pystyttää puoliksi tiilen, ts. 12 cm paksu Tämä on varsin riittää sen päätoiminnon suorittamiseen.

Mutta samaan aikaan tällainen seinä kulkee hyvin äänen läpi. Tätä varten sinun on joko lisättävä seinämän paksuutta tai lisäksi käytettävä jotain ääntä vaimentavaa materiaalia.

Pienemmät sisäiset väliseinät käyttävät harvemmin, mutta ne käyttävät "reunoja" -positioita, ts. reunaan sijoitetaan tiili ja tällaisen seinän paksuus on noin 7 cm. Tämä säästää vähän materiaalia ja melko vähän kasvattaa tilavuutta, mutta samaan aikaan äänen ja lämmöneristys kärsii.

Yksittäisen talon sisemmän laakerin seinämän paksuus

Periaatteessa yksittäisen talon 1 kiinteän tiilen (25 cm) kantava seinämän paksuus pystyy kestämään kuormat lattialta, katolta jne. Ainoa poikkeus voi olla, kun lattiapinnoitteiden liitos tapahtuu tämän seinän kohdalla. Tällöin 25 cm ei aina riitä.

Talon ulkoseinän paksuus

Kantolaitteen osalta 25 cm: n yksittäisen talon ulkoseinän paksuus selviytyy täysin tehtävänsä, mutta kiinteän tiilen lisäksi sen erinomaisten ominaisuuksien lisäksi on haittoja. Yksi haitoista on hyvä lämmönjohtavuus. Lyhyesti sanottuna, jos rakennat talon, jossa ei ole riittävän paksua ulko- tiiliä ja ilman lisäeristeitä, niin talvella talvikauden negatiivisissa lämpötiloissa alkaa märätä seinät talossa.

Mitä sitten?

Yksittäisen rakenteen seinämän paksuuden lisääminen

Jos yrität lisätä seinän paksuutta, on selvää, että sen pitäisi olla 0,64 m, ts. 2,5 tiilet enimmäislämpötilan ollessa talvella -30 ° C. Kun otetaan huomioon, että tiilien osuus on erittäin suuri, tällaisen seinän alle tarvitaan tällainen seinän massiivinen säätiö, joka kestää tällaisen kuorman, ja nämä ovat suuria kustannuksia, eikä tiili itsessään ole halvin rakennusmateriaali.

Onton tiilen käyttö tiiliseinään

Muurauksessa voi käyttää niin kutsuttua onttoa tiiliä, joka pienentää yksittäisen rakenteen seinämän paksuutta johtuen siitä, että sen lämmönjohtavuus pienenee.

Mutta tämä menetelmä ei ole kovin tehokas ja tekee seinämän ohuemmaksi noin 0,5 tiiliä, ts. paksuus on edelleen valtava (51cm).

Eristyksen käyttäminen yksittäisen talon seinän sisällä

Tiiliseinän sisällä oleva eristysmateriaalin käyttö on ihanteellinen tässä tapauksessa, mikä on erittäin suosittua ja sillä on paljon etuja. Tähän mennessä rakentaminen seinät talon tiili ilman eristys - ei ole tarkoituksenmukaista, ja melkein moderni rakenne ei ole käytössä.

On muistettava, että talon sisäpuolelta ei ole suositeltavaa lämmittää tiiliseinää, mutta se on tehtävä joko seinän ulkopuolella tai sen sisäpuolella. Eristeen paksuus ja tyyppi on valittava asuinpaikan alueelta. Ulkopuolella esimerkiksi tiiliseinä voidaan eristää polystyreenivaahdolla.

Tällaisen seinän kakku näyttää tältä:

- seinän ulompi osa on 0,5 tiiliä paksu, ts. 12cm.
- eristys, jonka paksuus ja tyyppi valitaan ilmastollisten olosuhteiden mukaan.
- seinän sisäosa, jotta voidaan varmistaa kantokyky, tiili 25cm paksu tai lohkot.

Yksittäisen talon tiiliseinien rakentamismenetelmän valinta ratkaisee useita ongelmia samanaikaisesti:

- säästöt
- vähentää tiilikustannuksia
- kasvattaa talon aluetta johtuen seinämän paksuuden pienenemisestä

Joka tapauksessa yksittäisen tiilitalon asuminen on ilo. Tällainen talo ei koskaan menettäisi suosiotaan, sillä asianmukaisesti perustettu perusta, tällainen talo on "ikuisuuden".

Miten valita tiilitalo

Tiilitalot pidetään yhtenä kestävimmistä lämpötila- ja sääolosuhteista, kestävästä ja esteettisesti houkuttelevasta. Monien vuosien ajan tiheiltä on pystytetty eri korkeusrakenteita ja jopa muotoja. Monien vuosikymmenien jälkeen materiaalin suorituskyky ja esteettinen ulkonäkö pysyvät ennallaan.

Tiilitalon valinta

Kun otetaan huomioon kaikki tiilien edut (ympäristöystävällisyys, pakkasenkestävyys, paloturvallisuus, äänieristys), monet sivuston omistajat yrittävät rakentaa rakennetta siitä. Ne, jotka haluavat ostaa valmiin esineen, tulisi valita erittäin varovasti. Loppujen lopuksi tiettyjen olosuhteiden noudattamatta jättäminen rakentamisen aikana, vääränlainen laasti tai riittämätön seinämän paksuus voi tulevaisuudessa olla julma vitsi. Häiriöinen tekniikka johtaa seinien ennenaikaiseen tuhoutumiseen, rakennuksen kosteuteen ja muihin kielteisiin seurauksiin.

On olemassa useita erilaisia ​​vivahteita, joihin on kiinnitettävä huomiota:

Tiilitalon perusta

Nykyaikaiset markkinat tarjoavat tiettyjä rakenteita varten useita erilaisia ​​perustuksia. Tiilitalleille (etenkin kaksikerroksisille) pitäisi olla mahdollisimman kestäviä ja luotettavia.

Rakennusprosessissa käytetty materiaali on melko raskas. Yksikerroksisen tiilitalon paino voi olla paljon raskaampi kuin kaksikerroksinen puurakenne.

Jos rakennus sijaitsee metalliputkien pylvään pohjalla tai matalalla syvällä nauhalla - osta kieltäytyä. Nämä syyt eivät takaa tiilitalon vakautta.

Ennen yrityskauppaa on pyydettävä hanketta kaikki mukana olevat tekniset laskelmat. Pohja on asetettava maanpinnan alapuolelle. Ihanteellinen nauha-pohjainen syvä perusta.

Lämmittimen tiilitalo

Talonrakentamisen aikana eristystekstirakentaminen on tullut varsin suosittu viime aikoina. Tämä menetelmä auttaa paitsi lisäämään seinien leveyttä, myös pitämään lämmön sisätiloissa, suojaamaan sisäistä korjausta kostealta ja sieneltä.

On parasta valita modernit tiilitalot, joissa on eristys laakerin seinien välissä. Tämän materiaalin on täytettävä useita vaatimuksia:

Seinien ihanteelliset pehmusteaineet ovat mineraalivilla, lasivilla, betoni, kuona. Jotkut myös eristävät rakennuksen ulkopuolelta vaahtoa. Tämä menetelmä on mahdollista seinien sisällä jo olevan eristyksen muodossa.

Seinien paksuus tiilitalossa

Seinien paksuus talossa on yksi tärkeimmistä kriteereistä, joihin on kiinnitettävä huomiota. Ulkoseinien vähimmäispaksuus on 38 cm (munat - yksi ja puoli tiilet). Kylmemmissä ilmastoissa ja vaikeissa pakkasissa on parempi, että muuraus saavuttaa 64 cm: n. Lasin, kuonan, betonin tai muun eristyksen läsnäolo ulkonevat ja suonensisäiset seinät ovat hyväksyttäviä.

Seinien paksuus talonrakentamisessa

 • Mikä olisi tiiliseinien paksuus rakennettaessa taloa?
 • Ota yhteyttä asiantuntijaan (Moskova ja Moskovan alue): +7 499 3504609
 • Talonrakennus: mitä tarjoamme?

Talon rakentaminen on tärkeä askel kaikille. Tästä syystä on tarpeen ottaa tämä kysymys täysipainoisesti ja miettiä kaikkia yksityiskohtia. On parasta löytää hyvä urakoitsija, joka kertoo kaikista rakentamisen vivahteista, auttaa sinua päättämään projektista ja tekemään rakentamisen sen loogiseen lopputulokseen.

Mitä mieltä olet, miten rakentaminen alkaa? Tietenkin, rakennusmateriaalin valinnalla, josta talo rakennetaan, loppujen lopuksi suunnittelun, rakennuskustannusten laskenta ja paljon muuta riippuvat tästä asiasta. Tänään puhumme tällaisesta materiaalista kuin tiilestä. Mikä on talon tiiliseinän paksuus? Kuinka laskea se? Ja mitä tämä kirjoittaa GOST: lle?

Mikä vaikuttaa tiilen ulkoseinien paksuuteen?

Ulkoseinien paksuus vaikuttaa useisiin parametreihin:

 • Lämpöeristys, äänieristys. Mitä paksumpi seinät, sitä enemmän nämä luvut. Mutta tästä huolimatta ei ole tarvetta rakentaa linnoitetta mittarin seinämän paksuuteen, se on äärimmäisen kallista ja pitkä, minkä vuoksi on parempi noudattaa tietyn alueen standardia. Hänestä sanomme hieman alemman.
 • Vakaus, voima. Tiiliseinien ei pidä ainoastaan ​​suojata ääniä, pitää lämpöä, vaan myös pitää koko rakennuksen paino. Lisäksi niiden on suojattava ulkopuolisilta tekijöiltä, ​​kuten sateelta, lumelta ja tuulta.
 • Kestävyys. Kaikki talot on rakennettu ottaen huomioon, että perhe elää onnellisina. Siksi paksumpi ja vahvempi seinä, sitä kauemmin talo palvelee.

Seinän paksuus GOST: n mukaan

Kuten olemme jo huomanneet, paljon riippuu tiiliseinän paksuuteen, joten kun rakennat taloa, sinun on tiedettävä, mikä tiilimuuraus on tehtävä ja onko syytä käyttää tiiliä lainkaan.

Moderni tiilet ovat kahta tyyppiä:

 • corpulent - ne ovat kalliimpia, koska ne ovat erittäin kestäviä;
 • ontto - halvempi, lisäksi ne pitävät lämpöä paremmin, mutta on myös miinus: ontotit eivät ole liian vahvoja.

Normaali tiilikoko - 25x12 cm - on pituus ja leveys. Mutta paksuus vaihtelee ja se on seuraava: yksi (6,5 cm), yksi ja puoli (8,8 cm), kaksinkertainen (13,8 cm). Jos aiot rakentaa erittäin paksua seinää, käytä suuria tiiliä.

Tiilimuuri on myös erilainen riippuen alueesta, jossa taloa rakennetaan. Moskovan ja Moskovan alueen tiilen seinien suositeltu paksuus on 64 cm sekä toinen alue, jolla on lauhkea ilmasto. Tätä munia kutsutaan "kahdeksi ja puoliksi tiiliksi". No, yleisin tiilimuuraus - 38 cm - ja puoli tiilet.

Ja onko tarpeeksi munia kahdessa ja puolessa tiilessä? Onko talo lämmin? Suoraan sanottuna, ei. Lämmön säilyttämiseksi on tarpeen lisäksi eristää seinät. Sitten käy ilmi, että tiilitalon rakentaminen on kallista ja pitkä aika tehdä.

Tämän vuoksi yritys "Heat House" tarjoaa rakentaa betoniteräksen talon tai kehysrakennuksen. Se on yksinkertainen, nopea, edullinen ja käyttöikä ei ole pienempi kuin tiilitalon. Lisätietoja asiantuntijoista.

Tiiliseinän paksuuden laskeminen

Monet itsenäiset kehittäjät ja jopa pienet yritykset käyttävät SmartCalc-laskinta laskeakseen tiiliseinän paksuuden. Se tekee laskelmat GOST R 54851-2011: n mukaan, se sisältää lämmönsiirtovastuksen normit. Asiakirjan mukaan Moskovan ja alueen osalta indikaattori R (lämmönsiirtokestävyys) ei saa olla alle 2,99 m² * C / W. Jos laskenta johtaa pienempään arvoon, rakennettu talo on kylmä.

Joten laskimen mukaan huoneen optimaalisten lämpötilojen ylläpitämiseksi ja pienien lämpöhäviöiden varmistamiseksi tiilitalon ulkoisten kantavien seinien paksuuden tulisi olla vähintään 2000 mm. Kyllä, tämä ei ole optinen illuusio, se on tarkalleen 2 metriä.

Kuvittele, mitä kustannuksia se sisältää? Vähintään, suuret ja epäkäytännölliset, siksi seinien tiilen on asetettava eristys, esimerkiksi kivi villa. Sitten saman laskimen laskelmien mukaan mukavien lämpötilojen ja pienien lämpöhäviöiden varmistamiseksi on tarpeen rakentaa:

 • tai talon, jonka paksuus on 640 mm ja vähintään 85 mm eristyskerros. Tässä tapauksessa R: n arvo on 3,05, mikä vastaa GOSTia.
 • tai talo, jossa on 380 mm: n tiiliseinät ja eristyskerros 100 mm. Tässä tapauksessa R: n arvo on 3.03, joka vastaa myös GOSTia Moskovalle ja alueelle.

Tämä on vastaus kysymykseen: "Mikä on tiiliseinien paksuus asuinrakennuksessa?"

Tiilitalon edut ja haitat

Tiilitalo - yleisimpi vaihtoehto rakentamiselle, mutta älä unohda, että jokaisella materiaalilla on etuja ja haittoja.

Tiiliseinien etuja ovat ilmeiset:

 • lujuus - rakentamisessa käytetään tiilimerkkejä M100, M125, M150, M175. Digitaalisella merkinnällä tarkoitetaan, että tietynlainen tiili voi kestää tietyn kuorman, esimerkiksi M100: n vahvuus on 100 kg / m²;
 • ympäristöystävällisyys - jokainen henkilö pyrkii tekemään asuntoja ympäristöystävällisemmäksi, tiili on luonnollinen rakennusmateriaali, joka ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia. Hiekka, savi ja vesi - nämä ovat sen tärkeimmät osat;
 • kestävyys - tiilikuvio, joka on rakennettu täyttämään kaikki vaatimukset ja standardit, voi kestää yli vuosisataa;
 • universaalisuus - tiilien avulla jopa rohkeimmat arkkitehtoniset rakenteet voidaan toistaa;
 • paloturvallisuus - rakennusmateriaali kuten tiili täyttää kaikki palontorjuntastandardit, lisäksi tiiliseinän paksuuden oikea laskeminen sallii hätätilanteessa estää tulen leviämisen.

Kuten näet, tiilen edut ovat melko harvat. Mutta jos verrataan rakennus tiilen ja kehys talo, ensimmäinen menettää paljon monin tavoin:

 • Tiilitalo edellyttää suurta sijoitusta säätiöön, koska materiaali on melko raskas. Runko on helppo ja vahva muotoilu.
 • Tiilitalon rakentamisen yhteydessä seinän paksuus, mukaan lukien eristys, julkisivuarkki ja laakerin seinien kipsi, on noin 520 mm. Talon, jossa on samat indikaattorit, mutta joka on rakennettu kehystekniikkaan, seinämän paksuus on 240 mm. Tällöin tiilitalon hinta muuttuu entistäkin suuremmaksi, kun taas lämmöneristyksestä johtuva kehysrakenne on edelleen edullinen.
 • Tiilitalo rakennetaan noin 9-15 kuukautta. Tämä on edellytys, että projekti ei muutu rakentamisen aikana, kaikki materiaalit ostetaan, urakoitsija toimii samalla rytmillä ja niin edelleen. Kehysrakennus voidaan rakentaa 3-4 kuukautta, samoissa olosuhteissa.

Jos olet kiinnostunut rakennustekniikan eri tekniikoiden vertailemisesta, voit lukea artikkelia "Mikä rakentaa talon", joka vertailee useita rakennusmenetelmiä, niiden hintoja, laatua ja luotettavuutta.

Avaimet käteen talojen rakentaminen Moskovassa ja alueella

Kuinka rakentaa hyvää taloa nopeasti Moskovaan? Monet ihmiset ovat esittäneet tämän kysymyksen. Ja meillä on vastaus - ota yhteyttä yritykseen! "Lämpimästi kotona" on luotettava organisaatio, jonka asiantuntijat auttavat missä tahansa rakennustelineiden rakentamisessa ja BENPAN + -tekniikan avulla rakennetuissa talouksissa. Voit ottaa yhteyttä konsulttiin ja he vastaavat kysymyksiisi. Jos haluat tavata henkilökohtaisesti ja keskustella kaikista yksityiskohdista - ei ole ongelma. Ota yhteys toimistoomme, anna tapaaminen ja yrityksen johto mielellään keskustelee kiinnostuksen kohteena olevasta hankkeesta kanssasi.

Optimaalinen seinämän paksuus

Kodin kodikas tunnelma on käsittämätön ilman sisätilojen mukavaa lämpötilaa. Mitä paremmin ulkoseinien lämmönkestävyys on, sitä helpompi ihmiselle mikroilmasto säilytetään olohuoneissa ympäri vuoden. Tämä indikaattori riippuu paljolti rakennuksen seinien paksuudesta ja niiden kyvystä kestää muutoksia ulkoisissa lämpötiloissa. Tältä osin mukavan kotelon rakentamiseksi on otettava huomioon SNiP-määräykset, joissa määritetään tiilien, puun ja muiden materiaalien seinän vähimmäispaksuus.

Materiaaliominaisuudet

Tiili on yksi teknisesti edistyksellisimmistä rakennusmateriaaleista. Erinomaisten operatiivisten ja teknisten ominaisuuksien ansiosta mies on jo pitkään käyttänyt pienten yksikerroksisten rakennusten rakentamista ja massiivisten monikerroksisten rakennusten rakentamista.

Rakennustiili kestää kuormituksia, jotka ovat tuhansia kertoja suurempia kuin oman painonsa, ja jos kaikki muuraustekniikat havaitaan, tiilitalon kantavat seinät kestävät helposti kymmeniä tai jopa satoja vuosia. Sillä välin palvelun kestävyys riippuu materiaalin teknisistä indikaattoreista, kuten voimakkuudesta ja jäätyvyydestä.

Materiaalin pakkasvaste antaa ajatuksen mahdollisuudesta, että tiilestä valmistettu laakerin seinä kestää jäädytys- / sulatuskierrokset, kun vuodenaika muuttuu. Jäätymiskestävyys vaikuttaa suoraan "häiriöttömään" toimintaan ja riippuu materiaalin tiheydestä ja huokoisuudesta. Mitä korkeampi kosteuden absorptiokerroin on, sitä matalampi on seinien vastustuskyky kausiluonteisiin lämpötiloihin. GOSTin vaatimusten mukaan rakennusmateriaalien vähimmäisykli- nen luonne ei saisi olla alle 20-25 vuodenaikaa.

Tyyppien rakennustiilet

Lujuustekijä lasketaan kuormituksesta riippuen, jonka materiaali kestää ilman tuhoutumista ja muodonmuutosta. Merkintä tehdään 25-50 yksikön välein ja voi olla M-75-M-200. Jokaisella lajikkeella on oma käyttöalue.

Mitä suurempi rakennuksen kerrosten lukumäärä tai lattian arvioitu kuorma, sitä suurempi on tiilimuodon paksuus. Jos matalaa yksityistä rakennusmateriaalia, M-75 ja M-100 sopii hyvin, niin korkeiden rakennusten, sokeuksien ja muiden korkean käyttökuorman omaavien rakenteiden rakentamiseksi sinun on otettava tiili, jonka vahvuusmerkki on pienempi kuin M-150.

Vakiokokoiset muurausmateriaalit

Tiilen haittojen joukossa pitäisi olla korkea hygroskooppisuus. Poltettu savi, joka toimii tämän rakennusmateriaalin pääraaka-aineena, kykenee helposti absorboimaan ilmakehästä ja pitämään vettä itsessään. Mikrohuokosissa ja halkeamissa oleva kosteus johtaa vähitellen tiilien tuhoamiseen, niiden lujuusominaisuuksien menetykseen. Tältä osin ulkoseinämää olisi mahdollisuuksien mukaan suojattava saostumisen vaikutuksilta vedenpitävillä tai vettähylkivillä alukkeilla.

Toinen miinus tiilestä materiaalina on sen korkea lämmönjohtavuus. Tästä johtuen tiili itsessään on erinomainen "kylmä silta", joka helpottaa kuoren tunkeutumista rakennuksen ulkopuolelta. Aiemmin tämä kielteinen ominaisuus taisteli, mikä lisäsi laakerin tiiliseinän paksuutta.

Neuvostoliitossa, jossa tiilet olivat suhteellisen halpoina ja tehokkaan eristämisen puute, tämä oli helpoin tapa päästä ulos. Muutamaa vuosikymmentä sitten tiilitalon seinien paksuus maan keskialueilla voi olla 64 cm ja pohjoisilla alueilla - 1 m tai enemmän. Nyt kun rakennusmarkkinoilla on valtava valikoima rakennuseristeitä, tällainen tiiliseinän paksuus tulee tarpeettomaksi jätteeksi.

Kaikki rakennuksen riittämätöntä eristysongelmia voidaan ratkaista käyttämällä tätä tarkoitusta varten sopivaa eristystä.

Seinäpaksuuden tekijät

Tiiliseinien paksuuden laskeminen riippuu useista seikoista, joista tärkein on kaksi:

 • Laakereiden suorituskyky.
 • Lämmöneristysmittarit.

Ensimmäisessä tapauksessa sen kantavuus riippuu tiiliseinien leveydestä. Tämä on merkitystä tukevan tukirakenteen kannalta, kun taas sisäiset sisäosat voidaan asettaa "tiiliksi" tai "puoliksi tiiliksi" - 12 tai 25 cm leveiksi. Tässä tapauksessa sisäseinien paksuus on melko riittävä luomaan kiinteä osio. Se pystyy kestämään mekaanisia kuormituksia ja kestämään ripustettuja rakenteita - hyllyjä, kaappeja, ovenkehyksiä jne.

Tiilen ulkoseinän paksuuden, toisin kuin väliseinän, on oltava sellainen, että se kestää suurempia kuormituksia. Päällysteiden päällekkäisyydet, yläkerrokset ja katot painuvat talon kantavissa seinissä, joten koko rakennuksen lujuus riippuu sen leveydestä.

Kantavien seinien paksuus riippuu myös materiaalin lämpöeristysominaisuuksista. Rakennemateriaalien lämmönjohtavuuden parempi, sitä suurempi on seinämän rakenteen vähimmäispaksuus.

Tyyppien tiilimuuraus

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään useampia tiilimuotoja, jotka poikkeavat leveydestään. Rakennuksen seinämien standardipaksuus voi olla 1 - 2 tai enemmän tiiliä. Tässä tapauksessa termi "tiili" tarkoittaa tiilen pituutta, joka on 25 cm. "Yksittäisen" tiilen vakio koko määritellään GOSTin määräyksissä ja se on:

 • Pituus - 25 cm (tiilimuuraus).
 • Leveys - 12 cm (Laying "in half-brick")
 • Korkeus - 6,5 cm.
Muurausleveys

Taloudellisen toteutettavuuden kannalta alhaisen ja keskikorkean rakentamisen kannalta tehokkain 38 - 51 cm: n ulkoseinien paksuus - kaksi tai puoli tiiliä paksu. Tällainen muuraus voi helposti kestää kahden tai kolmen ylemmän kerroksen painon sekä kuorman katon. Tällöin rakenteen massa pysyy suhteellisen pienenä, joten kehittäjän ei tarvitse vahvistaa talon perustuspohjaa. Toinen tämän paikantamisen etu on se, että tällainen muninta voi merkittävästi säästää rakennusmateriaalia.

Seinämiä, joiden paksuus on suurempi kuin 2 tiiliä, ei käytännössä käytetä nykyaikaiseen rakentamiseen. Tämä johtuu siitä, että ensinnäkin niiden kantavuus on selvästi ylimääräinen - seinä, jossa on 2 tiiliä, kasaantuu vaaditulla kuormalla.

Muuratun rakennuksen koko kasvaa vain perusteettomasti kohtuuttomiin rakennusmateriaalikustannuksiin ilman rakennuksen vahvuuden kannalta mitään hyötyä. Toiseksi on paljon tehokkaampaa parantamaan rakennuksen lämpöeristys eristyksen käytön takia eikä lisäämällä tiilien tukiseinien paksuutta. Ohjausrakenteiden ohuempia seiniä SNiP: n ohjeiden mukaan ei suositella. Niinpä puolikerroksisen laakerin seinä ei pysty antamaan rakennusta riittävän lujuutta ja kestävyyttä.

Sisäpuolisten väliseinien kohdalla käytetään useimmin puoli-tiiliä (12 cm). Tämä on paras vaihtoehto sekä rahoitusosuuden kannalta että ottaen huomioon rakenteen lujuusominaisuudet. Paljon vähemmän käytetty on tiilissä (25 cm) ja 6,5 ​​cm, kun tiilet asetetaan reunaan.

Kuitenkin tällaisilla rakenteilla on enemmän haittoja kuin etuja: ensimmäisessä suoritusmuodossa tämä kaksinkertaisti seinämien kustannukset ja toisessa - seinämän riittämätön lujuus.

Tiilen laskeminen muurauksessa

Ennen kuin päätetään kuinka paksu tulevan rakennuksen seinät ovat, on tehtävä useita teknisiä laskelmia. Ensinnäkin sinun on laskettava tiilien kokonaismäärä, jota tarvitaan laakeri- ja väliseinien rakentamiseen. Tämä on tehtävä kahdesta syystä:

 • Optimoi arvioidut kustannukset.
 • Laske kantopohjan kuorma.

Ensimmäinen vaihe on kaikkien seinien pinta-alan laskeminen, erikseen ulkoiset ja sisäiset, ja vähennetään ikkunan ja oven aukkojen alue tuloksena olevasta numerosta. Seuraavaksi sinun on laskettava, kuinka monta tiiliä on tietyn paksuisen muurausmateriaalin neliömetreinä. Se riippuu materiaalin määrästä. Nykyään tiilitaltaan käytetään kolmea pääkokoa:

 • Standardi: 25 x 12 x 6,5 cm.
 • Bastard: 25 x 12 x 8.8 cm
 • Kaksinkertainen: 25 x 12 x 13.8 cm.

Taulukossa esitetään erilaisten tiilityyppien kustannukset eri paksuuden asettamiseksi.

Tiilien ja puun lämmönjohtavuuden vertailu

Yllä olevan taulukon avulla ei voida laskea vain rakennusmateriaalin määrää, vaan laske myös rakennuksen kuormitus säätöön. Rakennuksen massan tunteminen ja SNiP: n yhteenvetotaulukoiden käyttäminen on mahdollista laskea säätiön vahvuuden vähimmäisarvo.

Lämmöneristysmittarit

Lämpösuoja-kerroin on yksi avaimista seinämän paksuuden suunnittelussa. Viime aikoina tiilen tukiseinien paksuus osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi tehokkaan lämpöeristysvyön luomiselle. Tässä suhteessa usein käytetty muuraus paksuus 3-4 tai enemmän tiiliä. Mutta korkean lämmönjohtavuuden ansiosta luotettavan suojan syntyminen muurausta vastaan ​​aiheutti rakentamisen kustannusten perusteettoman nousun.

Tiilien lämmönjohtavuuden ja tiheyden indikaattorit verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

Nykyään tämä arkaainen menetelmä on korvattu tehokkaammilla tekniikoilla, jotka käyttävät nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja lämpösuojauksina.

Tämän seurauksena nykyaikaisessa rakenteessa olevan muurauksen muodostaminen, jonka paksuus on yli 2, tunnistetaan tehottomaksi. Rakennuksen ulkoseinien vaaditun vähimmäispaksuuden laskemiseksi käytä seuraavaa kaavaa:

Materiaalin lämmönjohtavuuden tuntemisen avulla voit helposti laskea vähimmäisvaatimusten mukaisen seinämän paksuuden ottaen huomioon lämmöneristyskerroksen. Kunkin alueen vaaditun lämpöresistanssin indikaattori on esitetty Construction and Construction Climatology SNiP: n taulukoissa.

Alla oleva video näyttää tiilimuodon ominaisuuksia.

Miten valita tiiliseinän paksuus rakennuksen aikana

Tiili on suosittu ja vaadittu rakennusmateriaali. Se on erinomainen suorituskyky. Luotettava materiaali kestää raskaita kuormituksia lattiasta, kattoista ja kattoista. Sen etuja ovat alhainen lämmönjohtavuus, suuri vääntymisen ja taivutuksen kestävyys, pitkä käyttöikä ja äänieristys. Tiilien rakentaminen ei edellytä massiivista säätiötä. Ulkoseinien paksuus vaikuttaa rakennuksen tukikapasiteettiin. Seuraavaksi tarkastelemme vakiintuneita standardeja, jotka ovat tällä hetkellä merkityksellisiä.

Tiiliseinän optimaalinen paksuus. Vakiomittarit

Talon indikaattoreiden seinien paksuus voi vaihdella suurella alueella - 12 - 64 cm. Yleisin paksuus 2 tiiliä. Tämä kytkin on erittäin kestävä ja luotettava. Tiilen seinämän paksuus GOSTin mukaan tulee antaa rakennukselle maksimaalinen lujuus.

Valtion standardi säätelee, että enintään 5 lattian litteässä rakennuksessa olevien rakennusten rakentamisessa tukirakenteen vähimmäispaksuus ei saa olla pienempi kuin 51 cm.

Muotojen tyyppi muuraus

Muurausmuodon valintaan rakentajat ottavat huomioon seuraavat tekijät:

 1. Kuormitus. Ensinnäkin on otettava huomioon rakennuksen korkeus.
 2. Ilmastovyöhyke. On tärkeää, että talossa talvi on lämmin.
 3. Esteettinen komponentti. Ohut kytkin näyttää tyylikkäämpiä kuin paksu.
 4. Standardien noudattaminen. Laitoksen on oltava turvallinen.

Sisäisille laakerinseinille käytetään muurausta, jonka paksuus on 25 cm, mikä vastaa yhtä tiiliä. Seinämille, jotka jakavat huoneet vyöhykkeille, riittää 12 cm. Tällaisen rakenteen jäykkyys on kiinnitetty vahvikkeella tavallisella langalla, joka asetetaan saumoihin.

Kun lämpötila laskee -30 asteeseen talvella, talon lämmittäminen on 64 cm: n muurauskykyä käsittelevä tehtävä, mutta on huomattava, että rakennuksen paino kasvaa, tarvitaan enemmän massiivista säätiötä.

Rakentamalla asuinrakennetta eteläisellä alueella, voidaan käyttää muurausta - 1.5 tiiliä. Jos tarvitset laituriin tai muuhun kodinhoitohuoneeseen, se on tarpeeksi muurausta yhdessä tiilessä.

Mikä materiaali sopii parhaiten rakentamiseen?

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on tiili: kaksinkertainen, yksi ja puolet. Yksittäisen tiilen mitat ovat 250 x 12 x 65 mm. Yhden ja puolen vakiokoko on 250 x 120 x 88 ja kaksinkertainen 250 x 120 x 138. Jos valitset tehokkaimman materiaalin taloudelliselta kannalta, kannattaa ottaa viimeiset kaksi koosta. Kellaran rakentamiseen käytetään laadukkaita materiaaleja.

Laskiessaan, mikä olisi tiiliseinän paksuus, on välttämätöntä valita tarvittava materiaali:

 1. Päinvastoin kuin keraamiset tiilet, ontot ytimet jättävät erityisesti sisälle aukkoja. Näitä tuotteita tuottavat tavalliset työntekijät ja heidän edessään.
 2. Huokoiset keraamiset lohkot pystyvät tarjoamaan erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Tämä on erinomainen vaihtoehto säästää eristyksen käyttöä.
 3. Tulenkestävä samottitiili täysin kestää korkeita lämpötiloja. Siinä levitettiin takkoja ja uuneja.
 4. Valkoinen silikaattitiili pelkää altistumista kosteudelle ja lämpötilavaihteluille.
 5. Hyperpressoitu tiili vaihtelee suurella kestävyydellä. Se ei absorboi höyryä, mutta ei salli kosteutta.

On suositeltavaa ostaa vastakkaisia ​​tiiliä kerralla suuressa erässä, jotta vältettäisiin eroja värin varjossa.

Lämmöneristysominaisuuksien parantaminen


Laakerin tiiliseinän paksuus lisääntyy usein eristyksen vuoksi. Sen käyttö sisäisessä rakenteessa on kysyntää, sillä sillä on monia etuja. Laakerin seinämän paksuutta voidaan lisätä hieman lämmöneristysmateriaalien valinnasta riippuen. Lämmittäminen on tehtävä myös rakennuksen ulkopuolella. Harkitse rakennuspiirakka:

 1. Rakenteen ulkopinnan paksuus 0,5 tiilen tiilimuodossa on 12 cm.
 2. Eristys valitaan ottaen huomioon ilmasto-alue.
 3. Rakenteen sisäosan paksuuden on oltava vähintään 25 cm. Rakennusmateriaalit ovat lohkot tai tiilet.

Tukirakenteiden paksuus, riippumatta materiaalin valinnasta, ei saa olla pienempi kuin GOSTissa määritelty.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Kun rakennussuunnitelma on suoritettu, pinta-ala lasketaan seinien koosta:

Sen on laskettava yhden lohkon pinta-ala. Sen perusteella, että muuraus rakennetaan yhdeksi tiileksi, parametri on helppo löytää kertomalla leveys korkeudella:

0,12 * 0,065 = 0,0078 m2.

1 m3 tiiliä painaa noin 1 800 kg. Tällä perusteella on mahdollista laskea, kuinka paljon tiilien määrää tulee olla tietyn objektin rakentamiseen.

Johtaa tuloksia. GOSTin mukaan seinämän paksuus ei saa olla pienempi kuin määritellyt standardit. Indikaattori vaihtelee: se vaikuttaa ilmastovyöhykkeeseen sekä rakennuksen ulkonäköön. Jos rakennusprojekti on kehittänyt ammattitaitoinen asiantuntija, voit laskea päärakennusmateriaalin kulutuksen käyttämällä järjestelmän mukaisia ​​lukuja. Oikein suoritettu laskenta mahdollistaa kustannusten pienentämisen prosessissa. Voit ostaa tarvittavan määrän lohkoja, jotta vältetään tarpeettomat materiaalijätteet. Toisaalta tiilien tarkka määrä ei osta raken- nusmateriaaleja rakennustöiden alkamisen jälkeen.

Kuinka vähentää rakennusten paksuutta ja parantaa lämmöneristystä?

Ihmiset, jotka aikovat rakentaa omia asuntoja omiin käsiinsä, saattavat olla kiinnostuneita vastauksesta kysymykseen: "Mikä olisi rakenteiden paksuus rakennuksen lämpötehon ja sen eristysominaisuuksien maksimoimiseksi?" Kuten tiedätte, jatkuva melu vaikuttaa huonosti henkilön yleiseen hyvinvointiin. Hyvä äänieristys on kaikkein tärkein niille, jotka asuvat rautatieaseman, lentokentän tai tehtaan lähellä.

Tiiliseinät, joissa on ilmatyyny, toimivat tehokkaana melun suojaamisena. Tekniikka on saanut hyvän polttouunin nimen. Talon seinien välissä on 25 cm: n kukin tyhjä tila, joka on täytetty huokoisella materiaalilla:

 • kevyt betoniseos;
 • kuona;
 • orgaaninen eristys;
 • polystyreenivaahto;
 • laajennettu savi.

Näin täytetty ontelo mahdollistaa rakenteen kokonaispainon pienentämisen ja lämmöneristysasteen nostamisen.

Jotta voit luoda ylitsepääsemättömän esteen kylmälle kadulta, sinun on tehtävä ilmastoitu julkisivu. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä eristyspaneeleja, laattoja ja erilaisia ​​vuorausmateriaaleja.

Ulkoseinän sijoittaminen 25 cm: n ulkopuolelle on päättynyt vastaamaan tiiliä, ja sisäpuolelta on tarpeen lämmittää rakenne.

Seuraavaa järjestelmää ehdotetaan:

 1. Sisällä seinät talon tiilistä vaippa eristys.
 2. Eristyskerros suljetaan höyrysulkukalvolla.
 3. Ylhäältä aseta metalliristikko ja kipsi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kipsilevyä.
 4. Suorita sisustuksen koristelu. Sen tehtävänä on sulkea kaikki "kakun" aiemmat kerrokset.

Tulos on halpa ja iloinen. Oikealla lähestymistavalla käytännöllinen omistaja voi vähentää kohteen alkuarvoa 20 prosentilla.

Rakennusmateriaalia ei saa käyttää suuren seismisen riskin alueilla. Vahvan maanjäristyksen vuoksi muuraus kaatuu maahan.

Mitä sinun tarvitsee tietää esikaupunkien asuinrakennusten tiilestä

Rakennusten seinien asentaminen maahan kahdessa tiilessä on erinomainen rakentava ratkaisu siberian talviin, jos se yhdistetään rakenteiden eristämiseen ulko- ja sisäpuolella. Tällaisen rakennuskohteen rakentaminen taloudellisesta näkökulmasta on kannattavaa.

Valitsemalla se, mikä seinämän paksuus on sopivampi, ei pidä unohtaa, että erittäin vahvalla rakennusmateriaalilla on myös suuri inertti. Se tarkoittaa, että on parasta rakentaa kiinteät rakennukset tiilistä, joissa lämpötilan lasku päivän aikana on merkityksetöntä. Tiilien talojen omistajien tulisi tietää, että se lämpenee hitaasti, jos talvella omistajat eivät asu pysyvästi, vaan tulevat vain ajoittain.

Tiilen asuinrakennukset kestävät kauan omistajilleen. He ovat lämpimät kylmä kausi ja viileä kesäisin.

Artikkeli ei ole täydellinen ilman videojaksoa. Näytämme videota tiiliseinistä: