Miten ja mitä leikkaamaan konkreettisia?

Betonin leikkaus - toiminto, jota käytetään laajalti kaikissa rakennusvaiheissa, korjaustöissä. Eri laitteita betonin leikkaamiseen käytetään riippuen tietyistä rakenteista, materiaalin ikästä ja työolosuhteista. Työkalun monipuolisuuden ansiosta voit nopeasti ratkaista betonin leikkaamiseen liittyviä ongelmia, myös silloin, kun tarvitaan täsmällisiä tarkkoja leikkauksia, ja pölyn ja rakennusjätteiden määrän minimointi on välttämätöntä.

Työkalut ja määrittelytyypit

Vaadittu tehokkuus saavutetaan käyttämällä timanttileikkauslaitteita. Laadukkaat leikkaukset ovat myös käytettävissä lasereissa. Rautatie-, liikkuvat, kannettavat ja paikallaan olevat työkalut kuuluvat sellaisiin laitteisiin, joissa timantti leikkaa. Laitteessa on sähkö-, bensiini-, diesel-, pneumaattiset ja hydrauliset toimilaitteet. Sen työosilla on erilaisia ​​malleja, halkaisijoita ja tyyppejä, mutta erilaiset kestävät pinnoitteet sisältävät timantteja. Leikkauksen syvyys, betonin lujuus ja lujuuden läsnäolo tietyssä suunnittelussa määrittävät, käytetäänkö manuaalista tekniikkaa vai tarvitaanko tehokkaampaa konetta. Materiaalin kestävyys kuumentaa leikkaavia (tylsiä) osia, joten ne on jäähdytettävä vedellä ja ilmalla. Timanttisirut on kiinnitetty levyn leikkauspintaan juottamalla (märkäleikkauksella) ja laserilla hitsaamalla se pintaan (kuivalle leikkaukselle).

Sauman leikkurit

Saumojen leikkaajaa käytetään tavallisesti betonien leikkaamiseen vaakatasossa (teillä, kiitotieillä jne.). Leikkuusyvyys voi olla korkeintaan 60 cm. Suunnittelu koostuu kantokehyksestä ja käyttöyksiköstä, joka on kytketty hihnakäytön avulla leikkuutyökaluun, jonka tehtävänä on säätää leikkauksen syvyyttä. Märkäleikkaustekniikka toteutetaan syöttämällä vettä säiliöstä työpisteeseen, mutta siihen ei ole tehty muutoksia. Sähköauto voi olla manuaalinen tai itseliikkuvat. Jälkimmäinen (se käyttää bensiinikäyttöä) on paljon tehokkaampi, sitä käytetään kosteissa olosuhteissa ja ilman sähköisiä moottoriteitä. Itseliikkuvat dieselmoottorit - kaikkein ulottuvuudeltaan, ja ne on suunniteltu pitkäaikaiseen jatkuvaan käyttöön. Laitteiden teho ja timanttisylinterien pyörimisnopeus mahdollistavat sekä vahvistamattoman että vahvistetun materiaalin leikkaamisen.

Seinäseulat

Seinäkone suorittaa betoniseinien tarkkaa leikkaamista, lohkoja kaikilla tasoilla sekä ilmassa että veden alla. Se on alhainen melutaso ja korkea suorituskyky. Tämä leikkuri tekee leikkauksesta syvyys 0,9 m. Sen rakenne perustuu tukevaan runkoon, johon siirto ja segmentoitu leikkauslevy on asennettu. Laite liikkuu ohjauskiskoa pitkin (seinään kiinnitettynä) ja sillä on tasainen nopeudensäädin. Jätemateriaali ja ylimääräinen lämpö levyltä poistavat juoksevaa vettä 10 l / min nopeudella. Laitetta voidaan myös asentaa, joka syöttää ja poistaa käytetyn veden leikkausalueelta. Sähkömallit toimivat kolmivaiheverkostossa, voimakkaissa laitteissa hydrauliikkaan liitetyillä öljyasemilla.

Laserlaitteet

Betonin betonileikkaus tuli saataville jo kauan sitten. Tällainen työkalu betonin leikkaamiseen mahdollistaa leikkaamisen, leikkaamisen ja leikkaamisen 70 mm: n paksuisella väliseinillä ja seinillä. Liikkuvaan (kannettavaan) versioon soveltuvista tehokkaista kaasupurkaus-CO2-lasereista on jo käytössä, käyttöönoton kesto on kymmeniä minuutteja. Sähkölaitteet - 0,1 - 45 kW. Saumojen leveys on 0,05-1 mm laserpään nopeudella 1 m / min. Lasertekniikka on edullinen mahdollisuudella muodostaa muodoltaan monimutkaisia ​​leikkauksia, joissa on minimaaliset virheet, myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa. Saumoilla on ihanteellinen pinta, laser ei muovauta seinien rakennetta (paikallinen korkean lämpötilan vaikutus), ei aiheuta kohinaa, sillä on useita toimintatiloja.

Käsityökalut

On laitteita, joiden avulla voit leikata betonia omilla käsilläsi. Hiomakoneet helpottavat leikkaamista kuivissa ja märissä tiloissa, joissa käytetään sopivia tyyppejä ja levyjen muunnoksia (turbo-timantti, ääretön, segmentoitu) halkaisijaltaan 0,2 - 0,8 m. Tällainen työkalu vaatii jäähdyttämistä vedellä (ilmalla). Leikkaamiseen syvyyteen, joka on yli 0,1 ja enintään 0,16 metriä, tarvitaan jo sähkö-, pneumaattinen tai hydraulinen leikkuri - pyöreä saha. Leikkurilla voi olla bensiinikäyttö, mikä tekee siitä tehokkaamman, mutta tuottaa pakokaasuja. Hydraulilaitteilla on korkein suorituskyky ja kestävyys. Kun massa on noin 8 kg, se tekee leikkauksia jopa 26 cm: n syvyydellä. Reikien työstäminen tehdään rei'ittimillä käyttäen timanttikruunua. Tällaisilla tehokkailla työkaluilla ne porata reikiä halkaisijaltaan 45 cm: n (karbi- kruunun) omilla kädillä. Leikkaamalla seinien palaset voivat olla myös betoniin tarkoitettua moottorisahaa. Hän antaa filigraanipropeilille tarvittavan muodon. Käsisahalla on vesijäähdytteinen leikkuri, joka muodostuu pinnoitetusta metalliketjusta (timantti). Tällaista sahaa käytetään tehokkaasti, kun työskentelet vahvistamattomalla tai heikosti vahvistetulla materiaalilla. Taajuusmuuttaja, joka tarjoaa jopa 50 cm: n leikkaavien saumojen syvyyden, voi olla bensiinimoottorilla tai sähköverkosta.

Rope leikkaus

Terävät suurikokoiset seinät, rakenteet ovat myös mukana laitteiden avulla, joiden aktiivinen osa on köysi, jolla on tasaisesti jakautuneet segmentit timanttien jyvistä. Tällainen työkalu voi peittää jopa 10 m2 tulevaisuuden viipaleen alueesta. Tuote sisältää voimayksikön, leikkausmetallikaapelin, hihnapyörän (luo liikkeitä) ja purkausrullat (muodostavat leikkauksen). Asennusasema on kytketty kolmivaiheverkosta tai tapahtuu hydraulisesti. Ennen työn aloittamista rakenteen sisällä porataan vaaditun halkaisijan reikä, johon köysi on vedetty. Kaapelin suljettu silmukka on kiinnitetty hihnapyörään. Toimitettu vesi vapauttaa työskentelyalueen jätemateriaalista ja jäähtää työkalun.

johtopäätös

Tehtävä antaa jo vahvistetulle betonille tarvittavat mittasuhteet ja muodot eri rakennusvaiheissa ja korjausvaiheissa. Aineen ominaispiirteet, ikä, tiheys ja raudoituksen läsnäolo edellyttävät asianmukaisten laitteiden käyttöä, joiden ansiosta kaikki ongelmat voidaan ratkaista.

Kuinka leikata betonia raudoituksella?

Rakennustyömailla on erikoislaitteita. Tuskin on tarpeen kuvata sitä. Tässä artikkelissa käsitellään betoniteräksen mahdollisuuksia raudoituksen avulla.

Voit mennä Ukrainan konkreettisia päällirakentajille. Näet, kuinka edullinen betonileikkauspalvelu on. Läsnäolevan merkittävän materiaalipohjan ansiosta yhtiö voi säilyttää johtavan asemansa Kiovassa.

Mikä on tarpeen betonin leikkaamiseen elinolosuhteissa?

Monet saattavat ajatella, että vasarapora ja koukku riittäisivät raudoitetun betonin leikkaamiseen. He ovat syvästi väärässä. Suosittelemme, ettet yritä leikata betonia tavallisten leikkauspyörien kanssa.

Se murskataan pieniksi paloiksi ensimmäisellä pienellä puolueellisuudella. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti kaikkia mahdollisia suojatoimenpiteitä:

 • suoja pyörän ympärillä;
 • naamio hengityselinten suojaamiseksi (tavanomainen rakennushengityslaite ei ole sopiva);
 • kuulokkeet.

Ilman kynsiä ja taltta vielä ei voi tehdä. Aluksi betoni on leikattava vahvikkeen molemmille puolille. Tämä tehdään erikoistuneella timanttien leikkauspyörällä betonin avulla.

Seuraavaksi betoni, jossa on taltat ja kourat, työntyivät ulos. Jäljellä on vain raudoituksen leikkaaminen. Älä kuitenkaan unohda, että se on mekaanisen rasituksen alaisena.

Rebar-leikkaus: tavallisten leikkauspyörien käyttö

Kun liittimet on vapautettu betonista, käyte- tään tavallisia leikkauspyöriä hiomakoneelle. Tämä tehdään maksimoidakseen kalliiden levyjen säilyttämisen betonilla.

Jos emme puhu betonirakenteiden leikkaamisesta, vaan seinien muodostamisesta, niin tänään on erillinen työkalu näihin tarkoituksiin. Se on seinähaukka. Sen etuna on hiomakone, että se on varustettu pölynimurilla.

Toisin sanoen puuta leikattaessa kaikki betonirumut poistetaan välittömästi. Ei pölyä ja likaa! Seinäkiihdytin käyttö on mahdollista myös huoneistossa olevan huoneen avulla.

Jos puhumme teollisista analogeista, käytetään koko asennusta. Tosiasia on, että kun leikataan betonia, levy tulee erittäin kuumaksi. Se on jäähdytettävä vedellä.

Videokäsky, jonka avulla voit leikata betonia ilman pölyä:

Kuinka leikata lohko fbs?

Rakentamisprosessin aikana syntyy usein kysymys: kuinka leikata betonielementti? Ensi silmäyksellä tämä tehtävä tuntuu mahdottomalta, mutta materiaalistamme opit leikkausmenetelmistä ja työkaluista.

Tavallisesti betonilohkoja tuotetaan vakiokokoisina ottamatta huomioon kunkin yksittäisen kuluttajan ominaisuuksia. Siksi kokoonpanon ongelma on erittäin tärkeä. Tässä tapauksessa romun työ ei anna tarvittavaa tarkkuutta - on suositeltavaa leikata erikoistyökalujen ja koneiden avulla.

Tietenkin tällainen työ on parasta tehdä sisätiloissa, mutta ulkona. Ensinnäkin, sinulla ei ole ongelmia raskaan ja kokonaisen materiaalin kuljetuksessa, ja toisaalta betonipölyä suljetussa tilassa voi vahingoittaa terveyttäsi.

Betonilohkojen leikkaamiseen voidaan käyttää kivenleikkaavaa sahaa (betonia varten) tai leikkauskone, jossa on pöytä ja 350 mm: n sahaus.

Kiinteät kivienleikkauskoneet ovat seuraavat ominaisuudet:

 • leikkaussyvyys - 65-130 mm
 • leikattu pituus - 500-850 mm
 • akselin pyörimisnopeus - 1000-2800 kierrosta minuutissa
 • leikkauskulma - jopa 45 astetta

Lisäksi konkreettisten lohkojen leikkaamiseen on täydellinen sarja koneita: tarkka kääntöpää, sivu- ja kulma-asemat, kumitelty pöytä, vesipumppu, mutakulmat. Koneiden paino on 50-300 kg.

Betonin betonisahoja käytetään ahtaissa paikoissa. Ne ovat paljon helpompia ja liikkuvampia koneita.

Näiden työkalujen tekniset parametrit ovat seuraavat:

 • moottorin teho - enintään 4 kW
 • kierrostaajuus - 2700 kierrosta minuutissa
 • leikkaussyvyys - 150 mm
 • sahojen paino vaihtelee 10-12 kg: n sisällä

Kivikuiluhaarat näyttävät tavallisilta hakasilta. Ero on liimatuissa hampaissa, jotka ovat suurikokoisia (1,2 tuumaa).

Leikkaamme betonilohkon

Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä koneita että ketjusahoja:

1. Voit estää pölyn tarttumasta betonilohkoihin kostuttele sahanterä puhtaalla vedellä.
2. Piirrä leikkausviiva käyttäen liitua
3. Leikkaa
4. Sitten huuhtele lika ja liete lohkojen etupinnalta.
5. Anna betonilohkon kuivua ennen työntöä.

1. Työtason laadun varmistamiseksi kaikki lohkot on leikattava mekaanisesti, mutta jos tämä ei ole mahdollista, käytä erittäin tarkkaavaisesti kiven kivääriä.
2. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että laitteen ympärillä on riittävä työskentelypaikka.
3. Käytä merkintää.
4. Leikkaa betonilohko usean senttimetrin syvyyteen.
5. Jaa vasaralla ja taltalla lohko.

10. lokakuuta 2008 klo 13.41

Miten leikata betoni estää

Rakentamisprosessin aikana syntyy usein kysymys: kuinka leikata betonielementti? Ensi silmäyksellä tämä tehtävä tuntuu mahdottomalta, mutta materiaalistamme opit leikkausmenetelmistä ja työkaluista.

Tavallisesti betonilohkoja tuotetaan vakiokokoisina ottamatta huomioon kunkin yksittäisen kuluttajan ominaisuuksia. Siksi kokoonpanon ongelma on erittäin tärkeä. Tässä tapauksessa romun työ ei anna tarvittavaa tarkkuutta - on suositeltavaa leikata erikoistyökalujen ja koneiden avulla.

Tietenkin tällainen työ on parasta tehdä sisätiloissa, mutta ulkona. Ensinnäkin, sinulla ei ole ongelmia raskaan ja kokonaisen materiaalin kuljetuksessa, ja toisaalta betonipölyä suljetussa tilassa voi vahingoittaa terveyttäsi.

Betonilohkojen leikkaamiseen voidaan käyttää kivenleikkaavaa sahaa (betonia varten) tai leikkauskone, jossa on pöytä ja 350 mm: n sahaus.

Kiinteät kivienleikkauskoneet ovat seuraavat ominaisuudet:

 • leikkaussyvyys - 65-130 mm
 • leikattu pituus - 500-850 mm
 • akselin pyörimisnopeus - 1000-2800 kierrosta minuutissa
 • leikkauskulma - jopa 45 astetta

Lisäksi konkreettisten lohkojen leikkaamiseen on täydellinen sarja koneita: tarkka kääntöpää, sivu- ja kulma-asemat, kumitelty pöytä, vesipumppu, mutakulmat. Koneiden paino on 50-300 kg.

Betonin betonisahoja käytetään ahtaissa paikoissa. Ne ovat paljon helpompia ja liikkuvampia koneita.

Näiden työkalujen tekniset parametrit ovat seuraavat:

 • moottorin teho - enintään 4 kW
 • kierrostaajuus - 2700 kierrosta minuutissa
 • leikkaussyvyys - 150 mm
 • sahojen paino vaihtelee 10-12 kg: n sisällä

Kivikuiluhaarat näyttävät tavallisilta hakasilta. Ero on liimatuissa hampaissa, jotka ovat suurikokoisia (1,2 tuumaa).

Leikkaamme betonilohkon

Mekaaninen leikkaus

Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä koneita että ketjusahoja:

1. Voit estää pölyn tarttumasta betonilohkoihin kostuttele sahanterä puhtaalla vedellä.
2. Piirrä leikkausviiva käyttäen liitua
3. Leikkaa
4. Sitten huuhtele lika ja liete lohkojen etupinnalta.
5. Anna betonilohkon kuivua ennen työntöä.

Manuaalinen leikkaus

1. Työtason laadun varmistamiseksi kaikki lohkot on leikattava mekaanisesti, mutta jos tämä ei ole mahdollista, käytä erittäin tarkkaavaisesti kiven kivääriä.
2. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että laitteen ympärillä on riittävä työskentelypaikka.
3. Käytä merkintää.
4. Leikkaa betonilohko usean senttimetrin syvyyteen.
5. Jaa vasaralla ja taltalla lohko.

Vladimir Ivlev 9. marraskuuta 2008 klo 20:06

Yksi ystäväni työskenteli puhelinyhtiössä asentajana. Kun hän joutui leikkaamaan betonilohkon ilmatiekkosuojassa, hän käytti hiomakoneen timanttikiekkoa. Hän irrotti 5 levyä ja rikkoi 3 kruunua lyöntiä varten tehdä reikä, jonka läpimitta oli 10 cm.

Ei ole yllättävää. Pommitusten ja vastaavien rakenteiden rakentamisen aikana käytettiin sementtiä M 1000.
Kyllä, ja lozhili hänen oveluaan. Koko Neuvostoliitolle oli useita järjestöjä, jotka osallistuivat samankaltaisiin rakenteisiin.

Vladimir Ivlev 19.12.2008 klo 07:54

Kyllä, voimme tehdä hyvin, ei nyt.

COMRADE THE TRUTH 20. joulukuuta 2008 klo 09:19

Valokuvien perusteella nämä ovat vaahtolohkoja, eivätkä ne ole huonoja - kaksiosainen saha, moottorisaha. Ja jos lohkot ovat todella konkreettisia, niin kyllä, tarvitaan erityinen työkalu.

Vladimir Ivlev 22. joulukuuta 2008 kello 21:54

Yleensä en pidä vaahtoa ja muita korvikkeita. Olen tottunut työskentelemään kuoren ja sahan kanssa, kiitos, ja myös kirkkaus.

cat1982 26 joulukuu 2008 kello 13.30

Tässä he puhuivat pistokkaista, mutta kivi-leikkaava saha erosi vain terävöittämisen ja hampaiden koon mukaan, vai onko olemassa muita olennaisia ​​eroja?

Alexey 5. tammikuuta 2009 klo 14:15

Pehmeä, jos rakennat talon tavallisista silikaatti- tai vaahtobetonialustoista, voit tehdä tavallisella sahalla tai haarukalla jopa, mutta jos rakennat sen betonilohkosta, tarvitset erityisen kallis työkalun.

Tällaiset artikkelit on kirjoitettu todennäköisimmin täydellisiksi kuolleiksi. neuvonantajia voidaan kutsua anti-neuvonantajiksi! jotka eivät koskaan tehneet mitään omilla käsillään! he eivät edes ymmärrä ero vaahtobetonin ja betonin välillä. Loppujen lopuksi se on ehdottomasti erilaisia ​​asioita! niiden työkalulla ne todella antaa CONCRETE lohko, kuten säätiön yksi ja anna heidän purra! vitun asiantuntijat!

Olen yrittänyt ottaa betoniseinää hiomakoneella ja taltalla koko päivän, voin kertoa teille - en voi tehdä paskaa.

Betonimyllyn leikkaaminen. Betonin tyypin määrittäminen. Ajon valinta, leikkaustyyppi

Erilaisia ​​rakennustöitä tehtäessä voi olla tarpeen leikata betonia. Koska tämä materiaali on erittäin kestävä, tässä menettelyssä on useita vivahteita. Tässä artikkelissa tarkastelemme betonin leikkaamista hiomakoneella.

välineet

Joten tämän toimenpiteen suorittamiseksi tarvitset ensin betonikulmahiomakoneen, jota kutsutaan yleisesti hiomakoneeksi. Suuttimenä on käytettävä erityistä timanttirengasta betonille hiomakoneelle.

Minun on sanottava, että heitä on useita eri tyyppejä:

 • segmentoitu;
 • Turbo timantti;
 • Turbo-timantti aaltokotelolla.

Segmenttiset piirit eivät ole paras ratkaisu, sillä niiden leikkaamisen yhteydessä voi syntyä tiettyjä ongelmia, jotka liittyvät niiden segmentoituneisiin reunoihin. Mutta etuna on alhainen hinta muihin suuttimiin verrattuna.

Turbo-timanttisylinterit, joissa on aaltokotelo, mahdollistavat suurimman kuormituksen leikkaamisen esimerkiksi silloin, kun on tarpeen leikata raudoitettua betonia. Tietenkin tällainen suutin on kallein.

Segmentoitu timanttipyörä

Vihje!
Teräksisen betonin leikkaaminen timanttipiireillä suoritetaan ensin noin yhden senttimetrin syvyyteen.
Jos hiomalaitteessa tai levyssä ei ole ongelmia, proseduuria jatketaan.
Jokainen myöhempi leikkaus ei saa olla syvempi kuin puoli senttimetriä.

Betonin leikkausjärjestys

Betonin tyypin määrittäminen

Ennen kuin jauhaa betonilla hiomakoneella, sinun on määritettävä, millaista betonia olet tekemisissä. Tämä johtuu siitä, että kullekin materiaalityypille käytetään erilaisia ​​timanttilevyjä. Esimerkiksi se voidaan vahvistaa metallivarret (teräsbetoni).

Jos leikkauksen syvyys on noin 10 senttimetriä ja syvempi, niin "tielläsi" voi törmätä metalliristikkoon (vahvike häkkiin). Kuten edellä mainittiin, tähän tarkoitukseen on erikoispyörät.

Lisäksi on pidettävä mielessä, että aineiston rakenne muuttuu ajan myötä. Tuore betoni on hankaavaa, kun taas vanhempi on vaikeampaa. Tästä syystä vanhan ja raikasmateriaalin timanttilevyjen on oltava erilaisia.

Vahvistettu betonijärjestelmä

Jos sinulla on aikaa, voit tutkia tarkemmin materiaalin rakennetta, jonka avulla voit valita sopivimman työkalun. Esimerkiksi, jos koostumuksessa on basaltti tai kvartsi, se nostaa nopeasti ympyrän. Siksi timanttisegmentit on yhdistettävä pehmeällä materiaalilla, jotta uusia timantteja voidaan "avata" nopeammin.

On myös pidettävä mielessä, että täyteaineen koko vaikuttaa leikkausnopeuteen - sitä suurempi on, sitä hitaampi menettely on.

Vihje!
Timanttityökaluja käytetään paitsi leikkaamiseen myös muuhun betonin käsittelyyn.
Erityisesti käytetään timanttiporausta reikiä betoniin tai hiontaan timanttisylintereillä.

Valokuvassa - timanttipiiri laserin juottamalla

Aseman valinta

Kun valitset levyn, pidä mielessä, että segmentit voidaan liittää verkkoon kahdella tavalla:

 • Juotos hopeatuotteineen. Tällaisia ​​levyjä käytetään laajalti märkäleikkaukseen.
 • Laserhitsaus. Tällaisille suuttimille on tunnusomaista korkea suorituskyky, ja niitä käytetään yleensä kuivalle leikkaukselle.

Lisäksi, kun valitset levyn, sinun on varmistettava, että sen halkaisija ja asennusreikä vastaavat hiomakoneen eritelmiä. Tärkeä kohta on myös suurin nopeus. On toivottavaa, että tämä ilmaisinlevy oli korkeampi, suurin nopeus, joka kykenee tarjoamaan bulgarialaista.

Kun kaikki edellä mainitut parametrit on määritetty, voit valita optimaalisen työkalun, joka varmistaa maksimaalisen tehokkuuden.

Bulgariini betonille, jossa on segmentoitu levy

Leikkaustyypin valitseminen

Kaksi leikkaustyyppiä:

Yleensä leikkaus suoritetaan vedellä, jolloin prosessi tapahtuu ilman pölyä. Lisäksi vesi voi parantaa työskentelyn tehokkuutta ja lisätä työkalun käyttöikää. Koska prosessi voi olla jatkuva, työn nopeus kasvaa. (Ks. Myös artikkeli Shtroborez hiilihapotetulle betonille: ominaisuudet.)

Työalueella ei kuitenkaan aina ole veden lähdettä. Tässä tapauksessa leikkaus suoritetaan kuivana, kuivan leikkausprosessin on oltava jaksoittainen, ts. joka koostuu useista leikkauksista.

Betonin leikkaaminen suunnitellulla linjalla

leikkaus

Kun betoni leikataan hiomakoneella, voit työskennellä:

 • Ensinnäkin, sinun on hahmoteltava viiva, johon leikkaus tehdään. On suositeltavaa kiinnittää puulevyt linjaa pitkin, mikä tekee leikkausviivoista tasaisen.
 • Sitten sinun on käynnistettävä hiomakone omilla käsillään ja leikattava syvyys noin 0,5 - 1 cm.
 • Poista sitten palkit ja tee leikkaus haluttuun syvyyteen. Työvaiheessa on välttämätöntä suihkuttaa vettä teräön. Jos leikkaus on tehty kuivaksi, niin edellä mainittu menettely on määräajoin lopetettava työkalun jäähdyttämiseksi.

Kiinnitä huomiota!
Ennen kuin aloitat työn, sinun on suojattava hengityselinten hengityssuojain.
Lisäksi on käytettävä muita henkilökohtaisia ​​suojavarusteita - lasit ja käsineet.

Tässä on ehkä kaikki ohjeet tämän työn tekemiseen.

valinta

Itsestään betonin leikkausprosessi ei ole mikään monimutkainen. Tärkeintä on valita oikea timanttilevy ja noudattaa tiettyjä sääntöjä, jotka on annettu yllä. Lisäksi on noudatettava turvaohjeita, koska sähkötyökaluilla työskentely vaatii aina erityistä huolellisuutta.

Tässä artikkelissa olevasta videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Betonin tarkka ja turvallinen leikkaus

On olemassa useita tyyppejä: hydroabrasive, oxygen-lance, timantti. Jopa leikkausjärjestelmä kehitetään puhtaalla vedellä, joka toimitetaan erittäin korkealla paineella. Useimmiten betonin leikkaamiseksi käytä timanttivanteita.

Jokapäiväisessä elämässä on usein välttämätöntä leikata betonia: rakennusten purkaminen, materiaalin koon muuttaminen jne. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityislaitteita.

Nopeus, monipuolisuus, saastumisen ja melun vähäiset arvot, leikkauksen tasainen pinta - kaikki nämä edut tekevät timantista lähes olemattoman vaihtoehdon.

Perusperiaatteet

Käytetään leikkauskoneisiin.

Betonin leikkaamiseen tarvitset seuraavat työkalut:

 • kone;
 • mittanauha;
 • sähköpora;
 • timantti- tai pozdovitovy-poranterät;
 • asennustyökalu;
 • tasolla;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Epätäsmälliset levyt valmistetaan käsin leikkaamalla. Ensinnäkin merkitse leikkauksen leikkauspinta molemmille puolille. Levy leikataan vasaralla ja saksilla. Kiinnitä varusteiden avulla taltta. Ei-täysi laatoilla, joissa on manuaalinen leikkaus, on yksi epätasainen puoli.

Levyille päin, ne asetetaan epätasaisella puolella seinää vasten siten, että myöhemmin muotoiltu reuna voidaan sulkea jalustalla. Hakkeroidut (epätäydelliset) laatat asetetaan huoneen pienelle puolelle seinäosan lähelle.

Epätäydellisten laattojen rivejä voidaan sijoittaa vain huoneen sisäänkäynnin ja paikkoihin, jotka tulevat täyteen kotiin tai huonekaluihin tulevaisuudessa.

Matala syvyys

Leikkaamaan betonin pieneksi
syväkäyttöhiomakone.

Betonin leikkaamiseksi matalalle syvyydelle voit käyttää kulmamyllyä (yhteistä Bulgar) ja 105-125 mm: n timanttipohjaista sintrattua levyä, esimerkiksi turbo-timantti-levyä, turbo-timanttista levyä, jossa on hiljainen aaltokotelo ja segmentoitu timanttisylinteri, joka on kiinnitetty hiomakoneeseen. Segmenttiset timanttileikkauslevyt voivat aiheuttaa paljon ongelmia työskennellessään segmentoitujen reunojen kanssa, mutta niiden kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muiden levyjen kustannukset.

Turbo-timanttisylintereitä, joissa on aaltokotelo, käytetään tehtävien suorittamiseen suurilla kuormilla, esimerkiksi silloin, kun lujitettua teräsbetonia on leikattava, mutta niiden kustannukset ovat korkeat. Voit aloittaa betonin leikkaamisen 10 mm: n syvyyteen ja katsoa, ​​kuinka timanttiterä ja murskain käyttäytyvät. Jos hiomakoneen työ ei aiheuta ongelmia, ja levy leikkaa normaalisti eikä se "seisoo" paikallaan, voit jatkaa betonin ja raudoituksen leikkaamista tarvittavan syvyyden saavuttamiseksi. Syvyys ei saa olla yli 15 mm.

Betonin kuivaa leikkausta varten käytetään ilmaa jäähdytysaineena.

Pölyn muodostumisen vähentämiseksi voit pyytää joku suihkuttaa vettä leikkaus- ja timanttilevyyn prosessissa. Tämä on välttämätöntä jäähdyttää terä ja lisätä timanttilevyn käyttöikää. Jos veden käyttö ei ole turvallista hiomakoneesi virtalähteelle, leikkaa materiaali "kuivaksi". Betonin kuivan leikkaamisen olosuhteissa ilmaa käytetään jäähdytyksenä (jäähdytysneste), joten tietyn ajan kuluttua on tarpeen poistaa timanttilevy leikkausvyöhykkeeltä ja antaa sen pyöriä vapaasti. Tämä antaa mahdollisuuden jäähdyttää segmentit. Kausi voi olla useita sekunteja useisiin minuutteihin riippuen siitä, mitä materiaalin kovuus on leikattava. Joten mitä vaikeampi on materiaali, sitä lyhyemmän ajan pitäisi olla.

Koko prosessin aikana käytä ammattimaista pölynaamaria. Jos et käytä sitä, voit vahingoittaa vakavasti terveyttäsi. Kulmamyllyn lisäksi voidaan käyttää ammattimaisia ​​timanttisahoja. Pyöreä timanttisaha mahdollistaa suuremman halkaisijan omaavan timanttilevyn käytön, mikä lisää tehokkuutta.

Syvä vesi

Jos betoni on leikattava yli 100 mm: n syvyyteen, sinun on järjestettävä aukkoja seinään, tarvitset erityisiä pyörösahoja (hydraulisia tai sähköisiä leikkureita), joiden avulla voit leikata materiaalia 150-160 mm: n syvyyteen yhdeltä puolelta sujuvasti ja nopeasti teräsbetonista rakennetta. Yleensä käytetään vinoneliölevyä, jonka halkaisija on vähintään 350-400 mm. Ammattilaisia ​​ja tarvikkeita voi ostaa tai vuokrata.

Betonin leikkaamiseksi mahdollisimman tehokkaasti sinun on noudatettava seuraavia suosituksia.

Rakennetyyppi

Ennen betonin leikkaamista on tarpeen määrittää betonirakenteen tyyppi.

Tähän mennessä on monia betonityyppejä. Jokainen rakennusmateriaalityyppi on leikattava erilaisilla timanttilevyillä. Jotkut rakenteet (teräsbetoni) ovat teräsvahvistimia. Jos leikkaussyvyys on noin 100 mm tai hieman syvempi, voit tavata lujittavan häkän (teräsristi) matkalla. Vahvistettuihin betonirakenteisiin on erityisesti suunniteltu vinoneliölevyjä. Vahvistettu betoni kovettumisaika vaihtelee eri tavoin. Tuore materiaali on hankaavaa ja vanha betoni on vaikeampaa. Siksi vanhojen ja tuoreiden betonien kanssa käytettävien timanttilevyjen on oltava erilaisia.

Jos sinulla on tilaisuus ja aika, voit tutkia yksityiskohtaisemmin betonin ominaisuuksia. Nämä tiedot auttavat sinua valitsemaan sopivimmat timanttileikkurit. Esimerkiksi kvartsilla ja basaalilla täytetyt kovat betonit nopeutuvat nopeammin, mikä tarkoittaa, että segmenttien sidos olisi pehmeää. Tämä auttaa segmenttien uutta timanttia "avaamaan" nopeammin. Betonipäällysteen koko vaikuttaa myös leikkuutyökalun nopeuteen. Niinpä mitä suurempi täyteaineen koko, sitä vähemmän nopeus.

Timanttilevyjen valinta

Betonin leikkaamiseksi on välttämätöntä valita oikea leikkauslevy.

Tähän saakka on olemassa kahdenlaisia ​​segmenteiden kiinnittämistä leikkauslevyn terään. Timanttikiekkoja, joissa juotetut segmentit käyttävät hopeaa sisältävää juotetta, käytetään laajalti tapauksissa, joissa on mahdollista leikata märkämenetelmällä. Kuivan leikkauksen yhteydessä käytetään useimmin timanttisegmenttien laserhitsausta, jolle on ominaista suurempi tuottavuus.

Sahan voima vaikuttaa myös työkalujen valintaan. Voimakkailla työkaluilla käytettävillä timanttiterillä pitäisi olla suuri määrä timantteja ja vahvempi segmenttiraja. Muuten segmentit (terät) voivat epäonnistua hyvin nopeasti.

Jos ei ole kovin paljon työtä ja et käytä usein timanttilevyjä, on järkevämpää valita pienikokoiset levyt, mikä säästää työkalujen hankinnassa. Jos timanttilevyjä käytetään usein tai työmäärä on melko suuri, on järkevää ostaa korkealaatuisia ammatillisia timanttileikkauslevyjä, jotka tarjoavat suurta leikkausvoimaa.

Kuiva ja märkä menetelmä

Betoni leikataan pääsääntöisesti vedellä (märkä menetelmä). Riittävä määrä vettä edistää pölyn merkittävää vähentämistä, säilyttää ja kasvattaa timanttilevyn resursseja ja parantaa tehokkuutta (prosessi voidaan suorittaa jatkuvasti). Jos työalueella ei kuitenkaan ole vesilähdettä, työ suoritetaan kuivalla menetelmällä. Kuten olemme sanoneet, kuivan leikkausprosessin on oltava pinnallinen ja ajoittainen. Jos leikkaamista tarvitaan syvemmälle, on tarpeen tehdä useita matalia leikkauksia.

Henkilökohtaiset suojavarusteet

Ennen leikkaamista betoniin on käytettävä vähintään ammattimaista hengityssuojainta, ei ainoastaan ​​kuivana, vaan myös märkänä. Pienet pölyhiukkaset, jotka muodostavat betonin leikkaamista, voivat tunkeutua syvälle keuhkoihin ja aiheuttaa vakavia terveysvaikutuksia, kuten silikoosia tai keuhkosyövän. Jos sinun on tehtävä paljon työtä, sinun on käytettävä muita keinoja: kuulokkeet, lasit, käsineet ja erityiset suojavaatteet.

Jos et ole varma, että voit leikata betoni itse, on parempi kutsua ammattilainen tähän.

Betonin leikkaaminen jauhaminen - työkalujen ja ominaisuuksien valinta hänen kanssaan

Nykyään on vaikea kuvitella mekaniikan tai rakennuttajien, korjaajien ja muiden vastaavien ammattien työtä ilman bulgariaa. Sitä käytetään aktiivisesti eri materiaalien leikkaamiseen, leikkaamiseen ja jauhamiseen.

Suuttimien määrän kasvaessa sen toiminnot muuttuvat monipuolisemmiksi. Artikkeli ehdottaa perehtyä siihen, miten betonia leikataan jauhamalla ja sen ominaisuuksilla.

Työn ominaisuudet hiomakoneella

Kiillotusleikkaus on välttämätön työkalu, mutta se voi myös aiheuttaa vammoja. Tämä edellyttää, että laitteisto toimii noudattaen toimintaohjeita.

Näitä ovat:

 • Teoksia olisi tehtävä vain raittiina ja hyvinvoinnina.
 • Ennen työn aloittamista on suositeltavaa valmistaa tällaisia ​​laitteita ja suojavarusteita:
 1. Kasvosuoja tai suojalasit, jotka estävät roiskeita kasvojen, ja erityisesti silmissä;
 2. Pölynimuri tai hengityssuojain;
 3. Käsineet, tiukat tai luonnolliset nahkakäsineet;
 4. Suojavaatteet, jotka kattavat kaikki kehon osat;
 5. Suuttimet, joiden on sallittava käyttää laitetta koskevia ohjeita;
 6. Kuulokkeet.
 • Kotelo, joka asennetaan laitteen ja henkilön välille.

Kaikki nämä asiat varmistavat työntekijän leikkaamalla betonia.

Laitteiden valinta

Oikein valittu laite takaa korkealaatuisen ja pitkäaikaisen työkalun käytön. Ostettaessa sitä on kiinnitettävä huomiota sellaisiin perusparametreihin kuin leikkaavan pyörän teho ja halkaisija.

Vihje: Usein ostajat pelkäävät ostaa suuritehoisia malleja. Mutta tämä on täysin väärin! On syytä muistaa, että pienikokoisella koneella voi tukkia levyt - laitteella ei ole tarpeeksi voimaa vetää sitä ulos.

Aloittelijoille tulee ostaa työkalu, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • Teho alueella 900 - 1000 W;
 • Karan nopeus noin 10 000 rpm;
 • Bulgarian betonirakenne, jonka halkaisija on 125 mm.

Tällaiset spesifikaatiot voivat helposti leikata rautaa. Jos teknisten ominaisuuksien mukaan valittu malli sopii, mutta se on hankalaa käyttää töitä suoritettaessa, kannattaa valita toinen vaihtoehto.

Työkalujen tyypit betonin leikkaamiseen

Timanttipyöriä käytetään betonin leikkaamiseen, ja niiden päämitat ovat:

 • Levyjen ulkoläpimitta, 100 - 600 mm;
 • Paksuus alueella 0,4 - 3,5 mm;
 • Porauksen läpimitta on yli 15 mm, halkaisija 22,23 mm pidetään optimaalisena.

Eri timanttipyörät ja muut osoittimet.

Näitä ovat:

 • Timanttien laatu levyllä;
 • Itse levyjen materiaali;
 • Spike-menetelmä;
 • Shape;
 • Tapaaminen.

Viimeiset kaksi ominaisuutta ovat perusteet luokitellessasi työkalua.

Taulukossa on esitetty työskentelyreunojen eri kokoonpanon timanttilevyt:

Ruiskutustekniikan mukaan piireissä erotetaan:

 • Juotoksella, jossa on hopea juottaa, niitä käytetään vain betonipinnan märkätehokäsittelyyn;
 • Laser hitsattu. Nämä ovat kestävimmät ja kestävät levyt, jotka kestävät kuivan leikkauksen. Tällaista vinoneliölevyä hiomakoneita varten käytetään useimmin betoniteräksen leikkaamiseen;
 • Päällystetään erityisillä formulaatioilla, jotka altistuvat sitten korkeille lämpötiloille. Nämä ovat yleisiä levyjä, joilla on keskimääräiset ominaisuudet.

Ympyrät eroavat myös ruiskutusprosenttiasteella, joka laadukkaissa työkaluissa saavuttaa yli 30% ja hiontajuova jakautuu koko hampaiden ja urien määrään. Tällä rakenteella pyörän käyttöikä kasvaa merkittävästi ja kun se on maadoitettu, uudet kerrokset avataan materiaalin leikkaamiseksi.

Vihje: Kun valitset ympyrän betonin leikkaamiseen, huomioitkaa kaikki edellä mainitut työkalun ominaisuudet.

Betonin tyypin määrittäminen

Ennen kuin alat leikata betoniteräksiä, sinun on määritettävä sen tyyppi. Timanttilevyn tyypin valinta riippuu siitä.

 • Kun syvyys on noin 100 mm ja syvempi, voidaan asettaa metallinen grilli tai lujitusholkki. Näihin tarkoituksiin on erikoispyöriä;
 • On tarpeen ottaa huomioon muutos materiaalin rakenteen ajan. Tuore betoni on hankaavaa ja vanha on kovempaa. Tämän vuoksi timanttipiirejä tuoreiden ja vanhojen materiaalien on oltava erilaisia;
 • Betonin lujittamiseen on olemassa erilaisia ​​järjestelmiä;
 • Jos mahdollista, kannattaa tutustua tarkemmin materiaalin rakenteeseen, mikä mahdollistaa sopivan ympyrän leikkaamiseen. Materiaalit, kuten basaltti tai kvartsi, tasoittavat nopeasti instrumentin reunat. Tässä tapauksessa timanttisegmentit valitaan sidottu pehmeä materiaali, jolloin uudet timantit nopeutuvat "avattuina";
 • Täyteaineen koko vaikuttaa leikkausnopeuteen - sitä suurempi on, sitä hitaampi työ on.

Leikkausmyllyn ominaisuudet

Kun olet valinnut laitteiston ja ympyrän, ennen betonin leikkaamista hiomalla, on tarpeen tutustua työn suosituksiin:

 • Työkalu on pidettävä kahta kättä. Tällöin takaiskutapauksessa se voidaan säilyttää, mikä minimoi leikkauslinjan siirtymisen;
 • Työ on tehtävä vain tasaisella pinnalla, jotta henkilön tasapaino säilyy;
 • Virtajohto on sijoitettava vastakkaisella puolella olevasta kiekosta estämään sen aiheuttamat vahingot huolimattomuudesta. Leikkausjohto voi aiheuttaa yksikön iskuaallon ja oikosulun sähköverkossa;
 • Työkalu on pidettävä lujasti kiinni, kunnes se pysähtyy;
 • Kun vaihdat sahausta, hiomakone on kytkettävä pois päältä, jotta se ei vahingossa kosketa ympäröiviä esineitä.
 • Kun sähkökatkos on varma, irrota laite verkosta. Tämä estää sen kytkeytymästä päälle, kun sähköä syötetään ilman käyttäjän hallintaa.

Vihje: Prosessissa levyt tulevat hyvin kuumiksi, joten katkaisemalla hiomakone, sitä ei saa koskettaa, ennen kuin se jäähtyy kokonaan.

Betonin leikkaaminen linjalla

Kun betonilaatta on valmistettu, työ voi alkaa.

 • Leikkausviiva on tarkoitettu. Samanaikaisesti linjaa pitkin on toivottavaa kiinnittää puupalkit, jotka mahdollistavat leikkausviivan paremman tasaisuuden;
 • Bulgarian kieli käynnistyy ja leikkaus tehdään noin 5 - 10 mm: n syvyydellä.
 • Baarit puhdistetaan;
 • Leikkaus tehdään haluttuun syvyyteen. Jos viilto tehdään kuivaksi, menettely lopetetaan säännöllisesti, jotta työkalu jäähtyy.

Konekielisen leikkausmyllyn suorittaminen, video näyttää kaikki yksityiskohdat. Prosessi toteutetaan parhaiten jäähdytystyökalulla.

 • Tavallinen ruiskumaalaus levittää vettä suoraan poraukseen pölyn määrän vähentämiseksi;
 • Vettä suihkutetaan suoraan levylle, kun nykyistä lähdettä ei ole. Tämä vähentää timanttilevyjen kuumentamista ja pidentää niiden käyttöikää.
 • Jos nestettä ei voi suihkuttaa levylle, jäähdytys voidaan tehdä ilmalla. Ajoittain ympyrä on poistettava leikkauksesta ja annettava hänelle tilaisuus työskennellä ilmassa.

Jos sinulla on kysyttävää betonin leikkaamisesta, jos haluat tietää betonihiomakoneen kiillotuksen ja muiden vastaavien laitteiden käytön yksityiskohdat, esittelee videon tässä artikkelissa.

Kuoren muodostaminen pölynimurille

Koneen kulmahiomakoneiden laitteisto, jossa imuri on sisäänrakennettu, auttaa eroon pienistä hiukkasista, jotka muodostuvat "hiomakoneen" leikkauksen aikana. Mutta jos se ei ole, voit tehdä laitteesta itse. Kuvassa näkyy hiomakoneen levyn suojus, joka on valmistettu käsin.

Kätevien liitososien valmistukseen tarvitaan:

 • Yksinkertainen muovinen säiliö;
 • Rakennusleikkuri;
 • Sopiva koon kapasiteetti, jossa kaulan halkaisija sopii pölynimurin letkuun.

Tuotteen valmistusjärjestys:

 • Porausreiät leikataan säiliön molemmin puolin, niitä tarvitaan kiertosuunnan kääntämisen helpottamiseksi;
 • Aukko tehdään sopivan kokoisen ympyrän alle;
 • Reikä leikataan kiinnitettäessä "hiomakone" -levyä;
 • Letku liitetään kanisterin kaulaan sovitinsormen avulla, jossa on kaulus;
 • Bulgarialainen on asetettu koteloon ja kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa;
 • Ylimääräiset reiät peitetään kannilla.


Kiillotettu betoni ei ole vaikea. Tärkeintä on valita oikea timanttilevy ja noudattaa selkeästi tiettyjä edellä annettuja sääntöjä. Lisäksi on noudatettava turvaohjeita - työskentely sähkötyökalujen kanssa vaatii suurta huolellisuutta.

Miten leikata betoni estää

Rakentamisprosessin aikana syntyy usein kysymys: kuinka leikata betonielementti? Ensi silmäyksellä tämä tehtävä tuntuu mahdottomalta, mutta materiaalistamme opit leikkausmenetelmistä ja työkaluista.

Tavallisesti betonilohkoja tuotetaan vakiokokoisina ottamatta huomioon kunkin yksittäisen kuluttajan ominaisuuksia. Siksi kokoonpanon ongelma on erittäin tärkeä. Tässä tapauksessa romun työ ei anna tarvittavaa tarkkuutta - on suositeltavaa leikata erikoistyökalujen ja koneiden avulla.

Tietenkin tällainen työ on parasta tehdä sisätiloissa, mutta ulkona. Ensinnäkin, sinulla ei ole ongelmia raskaan ja kokonaisen materiaalin kuljetuksessa, ja toisaalta betonipölyä suljetussa tilassa voi vahingoittaa terveyttäsi.

Betonilohkojen leikkaamiseen voidaan käyttää kivenleikkaavaa sahaa (betonia varten) tai leikkauskone, jossa on pöytä ja 350 mm: n sahaus.

Kiinteät kivienleikkauskoneet ovat seuraavat ominaisuudet:

 • leikkaussyvyys - 65-130 mm
 • leikattu pituus - 500-850 mm
 • akselin pyörimisnopeus - 1000-2800 kierrosta minuutissa
 • leikkauskulma - jopa 45 astetta

Lisäksi konkreettisten lohkojen leikkaamiseen on täydellinen sarja koneita: tarkka kääntöpää, sivu- ja kulma-asemat, kumitelty pöytä, vesipumppu, mutakulmat. Koneiden paino on 50-300 kg.

Betonin betonisahoja käytetään ahtaissa paikoissa. Ne ovat paljon helpompia ja liikkuvampia koneita.

Näiden työkalujen tekniset parametrit ovat seuraavat:

 • moottorin teho - enintään 4 kW
 • kierrostaajuus - 2700 kierrosta minuutissa
 • leikkaussyvyys - 150 mm
 • sahojen paino vaihtelee 10-12 kg: n sisällä

Kivikuiluhaarat näyttävät tavallisilta hakasilta. Ero on liimatuissa hampaissa, jotka ovat suurikokoisia (1,2 tuumaa).

Leikkaamme betonilohkon

Mekaaninen leikkaus

Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä koneita että ketjusahoja:

1. Voit estää pölyn tarttumasta betonilohkoihin kostuttele sahanterä puhtaalla vedellä.
2. Piirrä leikkausviiva käyttäen liitua
3. Leikkaa
4. Sitten huuhtele lika ja liete lohkojen etupinnalta.
5. Anna betonilohkon kuivua ennen työntöä.

Manuaalinen leikkaus

1. Työtason laadun varmistamiseksi kaikki lohkot on leikattava mekaanisesti, mutta jos tämä ei ole mahdollista, käytä erittäin tarkkaavaisesti kiven kivääriä.
2. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että laitteen ympärillä on riittävä työskentelypaikka.
3. Käytä merkintää.
4. Leikkaa betonilohko usean senttimetrin syvyyteen.
5. Jaa vasaralla ja taltalla lohko.

Betonin leikkaaminen

Betoni voi halutessaan leikata sen haluttaessa, mutta vain siinä tapauksessa, että sen kerrospaksuus on enintään 10 cm. Kun betonimassan kerros on suurempi, syntyy vaikeuksia, jotka kasvavat suoraan betonin paksuuteen.

On syytä harkita, että turvallisuussyistä vain ammattilaiset tekevät betonin leikkaamista, jonka paksuus on yli 15 cm, mitään ei voida tehdä sen suhteen. Tästä artikkelista opit leikkaamaan betonia, jonka paksuus on enintään 15 cm.

Pieni syvyys

Betoni leikataan aina timanttikiekkoilla, jotka on asennettu kulmamyllyyn, joka tunnetaan yleisesti nimellä "hiomakone". Jos betonia on leikattava pieneen syvyyteen (enintään 100 mm), voit käyttää seuraavia timanttilevyjä:

 1. Sintrattu - halkaisijaltaan 10,5 - 12,5 cm.
 2. Turbo timantti
 3. Turbo-timantti hiljaisella aallokotelolla.
 4. Segmentoitu.

Jälkimmäinen timanttilevytyyppi on melko hankala käyttää, mutta se maksaa paljon vähemmän kuin toiset. Turbo-timanttilevyjä, joissa on aaltokotelo, käytetään työhön, joka vaatii erityistä kuormitusta, mutta se maksaa paljon enemmän kuin muut levytyypit.

Käytä timanttisylinterejä tarkkailemalla hiomakoneen työtä. Joten jos 10 mm: n kuluttua se jatkaa normaalisti, voit leikata betonin haluttuun syvyyteen, mutta muista, että se ei saa olla yli 15 mm.

Levyn käyttöiän pidentämiseksi on tarpeen ajoittain suihkuttaa vettä siihen, jolloin se jäähdytetään. Jos vesilähteitä ei ole, työ olisi tehtävä pinta- ja ajoittain.

Syvä vesi

Jos betonia on leikattava yli 10 cm: n syvyyteen, tarvitaan vinoneliölevyjä, joiden läpimitta on vähintään 35 - 40 cm. Samaan aikaan on syytä tarkastella seuraavia vivahteita:

 1. Yli 10 cm: n syvyydessä voit kompastua lujasti, joten tässä tapauksessa kannattaa käyttää levyjä, jotka on erityisesti suunniteltu teräsbetonirakenteiden leikkaamiseen.
 2. Vanha betoni on paljon kovempaa kuin tuore - se on syytä harkita, kun valitaan timanttilevy.

Muista, että työn aikana muodostuu pieniä pölyhiukkasia, vaikka annat vettä vinoneliölevylle, siksi betonin leikkausmenetelmästä huolimatta sinun on suojattava hengitystiet ammattimaisella hengityssuojaimella.

Jos sinulla on tehtävä suuri työntyvyys, muista käyttää kuulokkeita, lasit, käsineet ja vaatteet.

Tässä videossa voidaan nähdä betonin leikkaaminen timanttikelalla:

Betonileikkaus

Silloin tapahtuu, että betonirakenteita on leikattava:

 • Luo ja laajenna ikkuna- ja oviaukkoja;
 • Asettelun, purkamisen muuttaminen;
 • Liittimien ja sisäänrakennettujen kytkimien asennus;
 • Johtojen ja kaapeleiden asentamiseksi;
 • Rakentamisessa siltojen, ylitys- ja muiden monimutkaisten rakenteiden korjauksessa.

Kuinka ja mitä leikata vahvistettua betonia? Nykyään on olemassa erilaisia ​​menetelmiä ja työkaluja kiinteän kiven käsittelyyn upotetulla metallikehyksellä, josta keskustelemme myöhemmin.

Työkalunvalintatekijät

Ilman erikoistyökaluja leikkaamiseen ei voi tehdä. Kun valitset sen, sinun on harkittava useita tekijöitä:

 • Rakenteen sijainti ja sen mitat. Paksuille seinille ja betonilattiapinnoille käytetään erilaisia ​​työkaluja, vaikka niillä on samat ominaisuudet ja kiven koostumus.
 • Koostumus on tärkeä: sitä kovempi on täyteaine, sitä vaikeampi leikkaus. Karkeana aggregaattina voidaan käyttää graniittikiveä - yksi vaikeimmista tai pehmeämmistä kivistä. Hiekan laatua ja kokoa on arvioitava - sitä hienompaa se on, sitä tiheämpi betoni. Suuri pesemätön luo löysempi rakenne kiven.
 • Rakenteiden ikä ja kunto. Betonin erityispiirre on sen kestävyys vuosien varrella. Sementti, joka muodostaa pääosan koostumuksesta, kosteuden imeytymisellä vain lisää vahvuutta. Yhdessä hienon hiekan kanssa tällainen kivi muuttuu kovaksi. Kuitenkin heikentyneet rakenteet, joihin kemikaalit vaikuttavat, menettävät aiemman lujuutensa ja kovuutensa.

Rakenteen tilan ja koostumuksen arvioinnin tuloksena voit siirtyä betonin leikkaamiseen tarkoitettujen laitteiden valintaan.

Leikkausmenetelmät

Vahvistettu betoni on kaksi pääasiallista tapaa:

 • Käsikirja - laite liikkuu avaruudessa komentajan mukana. Sitä käytetään asuin-, julkisten rakennusten ja pienten rakenteiden korjaamiseen ja jälleenrakentamiseen.
 • Koneen menetelmä on välttämätön suuria kiviä ja rakenteita käsiteltäessä.

Menetelmä valitaan edellä mainittujen tekijöiden perusteella.

Käsityökalut

Kun kotitalouskäsittelyä käytetään useimmin käsityökaluja betonin leikkaamiseen. Päälliköt pääsääntöisesti sovittavat tavallisen jyrsimen (kulmahiomakone) ongelman ratkaisemiseksi. Jotta laite voisi tuottaa odotetun vaikutuksen, on käytettävä liitoksia, jotka voivat häiritä kovakiven rakennetta:

 • Timanttiterät;
 • Karkeat timanttisylinterit;
 • Hionta- ja kiillotuspyörät.

Paras ja tehokas vaihtoehto on käyttää timanttilevyjä betonin leikkaamiseen. Niiden kovuus on suurempi kuin kiven, joten ne antavat hyvää tulosta vähäisellä kulumisella verrattuna hiomiseen ja hiomapyörille. Levyille levitetään suurta ja hienoa keinotekoista timanttipuristusta, murto valitaan ottaen huomioon kiven kovuus ja levyn halkaisija sähkötyökalun kotelon koon mukaan.

Perussääntö levyjen valinnalle betonin leikkaamiseksi hiomalla on - mitä tiheämpi betoni, sitä pienempi on timanttiosuus. Kun teräsbetonia leikataan manuaalisella menetelmällä, on käytettävä levyjä, joissa ei ole reikiä - ne voivat tarttua kehyksen vahvikkeeseen ja vahingoittaa päällikköä.

Jotkut käsityöläiset käyttävät moottorisahoja, hydrauliikan työkaluja. Tämä menetelmä sopii paremmin nuoriin betoniin ohuissa rakenteissa, koska metalli kuluu riittävän nopeasti leikkausprosessin aikana.

Käsityökalujen edut:

 • Työn ohjattavuus;
 • Työkalu on yleensä päälliköiden arsenaali;
 • Timanttipyörät ovat halpoja.
 • Monimutkaisuus. Työntekijä väsyy nopeasti;
 • Leikkaustarkkuus suurilla alueilla on äärimmäisen vaikeaa.
 • Leikkaamiseen tarvitaan paljon aikaa.

Koneen menetelmä

Betonissa olevien aukkojen leikkaamiseksi asuntojen korjaamiseksi tai tuotantolaitoksen kunnostamiseksi, jossa seinämän paksuus on huomattava, on suositeltavaa käyttää bulgarialaisia ​​tuottavia laitteita. Näihin tarkoituksiin on olemassa useita erilaisia ​​laitteita, joita käytetään eri tilanteissa.

Seinäkone

Sen pääkäyttö on nimissä - se on suunniteltu leikkaamaan paksuja seiniä luomalla ja laajentamalla ikkunoiden ja ovien aukkoja, kolmiulotteisten rakenteiden erottamiseksi syvälle strobleniyalle.

Seinäkone on samanlainen kuin kulmamylly, mutta suuremman koon. Sen runko on varustettu seinätelineellä kiinnitetyllä pidikkeellä. Näin ollen työvälineet liikkuvat yhdellä akselilla, mikä tekee syvemmistä leikkauksista. Sahaus suoritetaan suurilla timanttisirukoilla, ympyrän halkaisija on yli 25 cm.

 • Betonin leikkaaminen ilman pölyä. Kun levy pyörii, vesi virtaa työalueelle, joka ei salli pölyn hajottamista ja levy ylikuuhtuu;
 • Suuri teho ja nopeus;
 • Suhteellisen alhainen melutaso;
 • Matala tärinä;
 • Mekanismin luotettava kiinnitys ohjainkiskoon varmistaa korkean tarkkuuden ja työn geometrian.

Haittapuolena ovat laitteiden korkeat kustannukset. Yksittäiskäyttöön on suositeltavaa vuokrata auto.

Kaapelin leikkaus

Leikattaessa kappaletta pieneltä raudoitetulta betonirakenteelta, esim. Palkkeja, laattoja tai pylväitä betonin kaapelileikkaus on täydellinen. Menetelmän ydin koostuu kumilla varustetusta kaapelista, jossa on leikkaus "helmet", joka on kiinnitetty päistään kiertyvään asennukseen. Kaapeli itse kiristetään kiviä varten, joka on työstetty ja hyvin kiristetty. Kaapelin leikkauslaite on kiinnitettävä rakenteeseen tai jäykkään alustaan. Myös kivituotteen on oltava täysin kiinteä.

Kun kaapeli on käynnissä, viemäriin syötetään vettä, joka estää työkalua ylikuumenemisesta ja pölypilven muodostumisesta.

Mekanismin periaate esitetään selkeästi videossa:

Kaapelin leikkauksen edut:

 • Hiljaisin työkalu;
 • Korkea leikkausnopeus;
 • Pintarakenteen tarkkuus.

Haittapuolena on teknisesti monimutkainen laitteiden ja rakennusten asennus- ja kiinnitysprosessi.

Stitch Cutter

Saumojen haketus on tarkoitettu tukkojen sahaukseen:

 • Laajennusliitosten järjestämiseen betonipinnoille;
 • Teiden ja jalkakäytävien rakentamisessa;
 • Sellaisten reikien sahaamiseen katon välissä.

Pohjalla on timanttileikkaus betonilla hankauslevyillä. Ne on kiinnitetty koneen rungon alaosaan, jossa on kahvat ja ohjausvivut. Työ vaatii operaattorin osallistumista - mekanismia on siirrettävä käsin.

 • Laite pystyy leikkaamaan vahvimpien betonikerrosten läpi vahvistamalla.
 • Vähäinen tärinä ei vahingoita jäljellä olevan lattia- tai tienpinnan pintaa.

Miinus - laitteiden korkeat kustannukset, taitovaatimuksen tarve.

Timanttiporauslautanen

Timanttiporaus on välttämätöntä, kun muodostetaan reikiä pistorasioihin, sähkökokoonpanoihin, putkien asentamiseen ja betonin näytteenotosta rakenteelta. Asennus on voimakas kone sängystä ja moottorista, jossa on pyöreitä timanttisuuttimia eri halkaisijoilla.

Reikien leikkaaminen betoniin tapahtuu hydraulisella tai sähköisellä käytöllä. Hydrauliikka on tehokkaampaa ja tuottavampaa, joten ammattilaiset suosivat sitä.

Pienien reikien poraukseen voit käyttää poraa, jossa on kartiomainen hankaussuulake.

 • Korkea leikkaustarkkuus;
 • Siisti muoto;
 • Pinnalla ei ole halkeamia.
 • Vaikuttava asennuspaino;
 • Mestarin kokemus on tarpeen;
 • Korkeat kustannukset Kerrankäyttö on parempi vuokrata.

Betoni kiviseinät

Tarvittaessa koristele betonia kuin leikata sitä? Laitteistossa on 2 teknistä tyyppiä:

 • Vesileikkaus suoritetaan asennuksella, joka syöttää vesisuihkun hankaavalla (tai ilman sitä) suurella paineella. Tällöin ilmenee tietyn mallin sileä muoto. Menetelmää käytetään automatisoiduissa työstökoneissa, joissa on ohjelmiston ohjaus.
 • Lasikaasupurkausasennusta käytetään harvoin sen korkeiden kustannusten ja suhteellisen viimeaikaisen ulkonäön vuoksi. Nykyään sitä käytetään tekemään kivi koriste-elementtejä eri tarkoituksiin. Yleensä laser pystyy leikkaamaan minkä tahansa betonimäärän, mutta prosessin korkeiden kustannusten vuoksi menetelmää käytetään vain äärimmäisen välttämättömissä tapauksissa.

Yhteenveto

Lyhyesti toistettava, mitä leikkausmenetelmää käytetään tietyissä kokoluokissa:

 1. Seinäkoneen - laitteen aukot, paksujen pystysuoran rakenteen erottaminen;
 2. Valssattu leikkaus - osa yksittäisistä rakenteista, jotka voidaan peittää köysiä hiomalla, purkamiseksi;
 3. Leikkuriä käytetään tienrakennuksessa ja horisontaalisten betonipintojen käsittelyyn;
 4. Timanttiporauksen asennus on suunniteltu poraamaan seinät ja katot reikiä;
 5. Vesi- ja lasersäteitä käytetään ääritapauksissa betonin käsittelyyn. Laseria voidaan käyttää myös horisontaalisten, pystyrakenteiden leikkaamiseen.

Toistetaan: betonin ikä, koostumus ja laatu vaikuttavat laitteiden valintaan. Yhdistämällä kaikki valinnan tekijät yhdeksi kokonaisuudeksi ja analysoimalla tilanne, voit helposti valita oikean työkalun.