Palkin perustuksen rakentaminen polykarbonaatin kasvihuoneessa

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 o C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Puun kasvihuoneen perustus: päälliköiden suositukset

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Tasoitamme kasvihuoneen palkin perustan rakennustasolle ja varmistamme, että pohjan yläosa pysyy korkealla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n asettamilla ohjeilla. Alustan tasalle riittää kaataa vähän maata oikeisiin paikkoihin. Mutta varmasti hyppää tähän paikkaan niin, että maaperä tiivistyy.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.

Kasvihuoneesta baarissa omilla käsiään kesämökillä

Tuoreita, varhaisia ​​vihanneksia rakastaa monet, mutta heidän hinnansa joskus "rullataan". Eräs tähän ratkaisuun liittyvä ratkaisu on puun ja polykarbonaatin kasvihuone, jossa on omat kädet. Vaikka ne ovat pysyviä rakenteita, asiantuntijat kuitenkin väittävät, että niitä on siirrettävä säännöllisesti paikasta toiseen, jolloin maaperä voi levätä.

Kuvassa on puisia baareja kasvihuone

Tässä tapauksessa älä tee kiinteää betonipohjaa, vaikka se olisi raskasta rakennetta, koska se on epäkäytännöllistä. Ihanteellinen ratkaisu taitekertoimien rakentamiseen on kasvihuoneen pohja baarista. Sitten on mahdollista palauttaa maaperä ja tarkkailla eri viljelykasvien oikeita istutusjaksoja.

Laskeminen ja luominen

Jos et mene yksityiskohtiin, riittää, että ruutu työnnetään kasetin (kasvihuoneen) koon mukaan palkkeihin.

Mutta jonkin ajan kuluttua hän voi:

 • turvota kosteudelta;
 • loimiin;
 • pilaantunut hyönteisiä.

Tällaisen puisen pohjan käyttöikä on enintään kaksi vuotta.

Yleistä tietoa

Puutavaran kasvihuonekaasupohja on kevytrakenteisen rakenteen pohja, jonka kokonaispaino on 70-120 kg ja joka voidaan siirtää helposti toisen paikan avustajan kanssa. Älä unohda tarjota kiinnitystä kehykseen.

Jos päätät asentaa kasvihuone ilman säätiötä, valmistaudu siihen, että ajan myötä se tyhjenee. Kuinka nopeasti se tapahtuu?

Riippuu maaperän kestävyydestä ylimääräiseen kosteuteen. Mutta kasvihuoneen asentaminen puuhun tarjoaa mahdollisuuden estää tämän ongelman.

Puinen pohja kasvihuoneelle

Valon perustan etu:

 1. Tarjoaa rakenteellisen jäykkyyden.
 2. Käsitelty puinen pohja suojaa maaperää eroosiosta kasvihuoneen sisällä.
 3. Suojaa metallikehyksen korroosiosta johtuen siitä, että pohjan yläosa sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Lisäksi se auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta lisäämällä ylimääräistä ilmatilaa.
 4. Se toimii "ankkurina", joka helpottaa rakentamista ja tarjoaa vastarintaa tuuli- ja lumikuormille.
 5. Suunnittelun hinta ei pysty tekemään aukkoa budjetissa.
 6. Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen puuhun ei aiheuta vaikeuksia, riittää vain kiinnittää se ruuveilla.

Vihje: ennen puutavaran asennusta ja puusta huolimatta materiaalia on käsiteltävä nykyaikaisilla kyllästyneillä antiseptisilla aineilla, jotka estävät roiskeita ja säästävät hyönteisiä ja jyrsijöitä. Puuta on käsiteltävä erillisellä paikalla, lukuun ottamatta impregnoinnin tunkeutumista maaperään.

tekniikka

Rungon kokoaminen palkkeilta ei ole vaikea tehtävä, vaikka koululaiset pystyvät käsittelemään sitä. Se on helppo tehdä ilman ura-kammioita, sillä tämä ei ole kriittinen. Prosessin pääkohta on puupohjan asentaminen maahan.

Jos asennat sen tukeille esimerkiksi tiilistä, sinun on siirrettävä ylimääräinen määrä hedelmällistä maata rakennuksen sisällä.

 1. Merkitse alue tulevaa pohjaa pitkin ja kaivaa pienen kaivannon merkittyyn muotoon. Sen syvyyden tulisi olla puolipalkki ja 50 mm hiekkapyyhkeellä. Esimerkiksi 150x150 mm: n leikkuupuimurilla syvyys olisi 150/2 + 50 mm = 125 mm. Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin puun leveys.
 2. Tasaa kaivannon ja tampin pohja.
 3. Peitä valmiin kaivannon hiekalla, jossa on pienin murto-osa. Tamp se.
 4. Vedä hiekkalaatta vedellä, kutistuu 1-2 cm.
 5. Aseta kerros vesitiiviin materiaali hiekkalaatikkoon. Voit tehdä tämän käyttämällä kasvihuonekalvoa tai kattohuopaa. Paras vaihtoehto on asettaa levyt "kouruun", joka peittää kaivannon pohjan ja seinät samanaikaisesti.

Polykarbonaatti kasvihuoneet puupohjaisiin

 1. Valmistele tangot, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.
 2. Kerää heiltä kehys ulottuvuuksista ja tulevasta kasvihuoneesta. Älä unohda suojata kaikkia kiinnityspisteitä antiseptisellä aineella. Käytä liitännät itsekierteittäviä ruuveja, ankkureita, pitkiä kynsiä, lankoja tai pultteja.
 3. Asenna valmiin rakenteen kaivoon. On parempi tehdä tämä avustajan kanssa, jotta se ei häiritse viimeksi mainitun seinämää.
 4. Tasaa säätiö rakennustasolla. Varmista, että sen yläosa nousee 5 cm pinnan yläpuolelle. Käytä pohjakerrosta tasaamiseen, joka on tiivistettävä.
 5. Peitä pohjan yläosa vedeneristyspalkilla ja kiinnitä se niin, ettei se liikuta.

Vinkki: kaikki puun ja puristinliitokset, jotka on käsitelty antiseptisilla aineilla. Varmista, että kemikaalit eivät pääse maahan, koska prosessi tapahtuu kokoamispaikassa. Käytä esimer- kiksi kasvihuonekalvoa.

Puu kasvihuone

Ei ole välttämätöntä ostaa valmiita kasvihuonekaasuja tai metalli kasvihuoneita. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi edullisimmasta materiaalista - puupalkista. Kuusi on halvin puu, rotu on paras - lehtikuusi, mänty on "kultainen keskiarvo".

Kasvihuoneen puun runko-ohjelman suunnittelu

Puunjalostusvälineet

Mänty- ja kuusipuuta kasvihuoneessa käsitellään antiseptisellä aineella puun suojelemiseksi rotu- ja hyönteisiltä. On olemassa kahta tyyppiä - kemiallinen ja biologinen. Joten kuin käsitellä palkki kasvihuoneessa?

Antiseptit voivat olla:

 • vesiliukoinen;
 • vettä hylkivä;
 • Yhdistetty.

Puuta voidaan myös lakata, esipäällystettyä.

Usein käytetty ja folk korjaustoimenpiteitä puun suojelemiseksi rotu.

 1. Ota käytetty autoöljy. Ennen sen käyttämistä, esilämmitä se 70 ° C: seen ja aseta se sitten puuhun.
 2. Käytä puhallinpaloa polttamalla puun pintaa.
 3. Käytä bitumiä, esilämmitä se ja kaada ohut virta kaivamaan dieselpolttoainetta. Sen liuottamisen jälkeen koostumusta voidaan käyttää puun suojauksena.

Vihje: Kaada kuuma bitumi kylmään dieseliin, ei päinvastoin.

välineet

Työ ei voi tehdä ilman mittaustyökaluja. Valmista ne etukäteen.

Vedenkorkeus

Voit säätää säätiön korkeutta. Käyttö on yksinkertaista eikä vaadi pätevyyttä.

Koostuu kahdesta muovisesta sylinteristä, joissa on merkkejä ja yhdysputki. Paremman näkyvyyden varmistamiseksi sävyttää nestettä, esimerkiksi muste.

Rakennustaso

Sen avulla pystyt hallitsemaan pysty- ja vaakapintoja. Jos sillä on erityinen kääntyvä kupla, jossa on merkitty merkit asteina, sitä voidaan käyttää kulman säätöön.

suunnittelu

Erittäin usein kasvihuoneet on valmistettu puupuusta kokoontaitettavaksi, joten on tarpeen merkitä yksityiskohdat ja komponentit. Sitten ensi vuonna kerätä se ei ole vaikeaa.

 • Puupalkit, joiden osuudet ovat 30x40 mm ja 40 × 60 mm;
 • Ruuvit, ruuvit;
 • 0,3 mm: n paksuinen kalvolevy;
 • Twine, mittanauha, tapit;
 • Metalliputket noin 40 cm pitkä ja halkaisijaltaan 1 1/2 ";
 • Ohut raide, lyhyet kynnet.

Puinen kasvihuonekaasu

Oletko koskaan yrittänyt tehdä kasvihuoneita puusta omiin käsiisi? Jos ei ole, älä epäusko.

Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla voit tehdä tämän ilman liikaa vaikeuksia:

 1. Laske kasvihuoneen koko, joka riippuu kalvon leveydestä. Esimerkiksi: leveys on 2 m, pituus on kaksi segmenttiä, joiden kaltevuus on 30 °, kasvihuoneen leveys on noin 1,7 m, korkeus 1,4 m.
 2. Ota mittanauha, halkeamat ja tapit. Merkitse maa.
 3. Vasaraa kasvihuoneen kulmissa ja kehällä 80 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​olevista vesiputkista siten, että ne ovat 50 mm maanpinnan yläpuolella.
 4. Aseta niissä puupalkkien telineet.
 5. Leikkaa ulkopuolelta kaikki palkit noin neljänneksellä ja kiinnitä niihin pitkittäiset sivukiskot. Tällöin liitoksen tulee pudota telineeseen.
 6. Asenna 2 pylvästä. Kohdista niiden yläosat ja kiinnitä harjaportti niille.
 7. Kiinnitä ristikkorakenteet paikoilleen.
 8. Asenna vaakasuorat poikittaiskiskot kehyksen päästä. Kun kasvihuoneen pituus on yli 3 m, asenna toinen pystyjalusta keskelle sekä poikittaiskisko.

Puukasvijärjestelmä

Elokuva venyttää

 1. Kynsistä kaksi harjaksikappaletta harjaksikiskoon käyttäen ohuita säleitä ja pieniä kynsiä.
 2. Kiinnitä kalvo pohjan puolelle rakennetta kaikkiin vierekkäisiin tankoihin ja kiskoihin.
 3. Kaavele kalvon pohja maapallolla.
 4. Tee taskuja kankaan reunaviivoilla ja siirrä langan läpi niiden läpi, jotta voit nostaa sen etelästä.
 5. Kiinnitä kalvon levyn koko 30-30 mm. Kalvo aukeaa, kun kasvihuone avataan.
 6. Kiinnitä johto tiivistää ikkunat pienillä nauloilla tankoilla ja säleillä. Nauhan sulkemisen yhteydessä elokuva kalvo kiinnittyy tiukasti tangot ja säleet naulakkoihin.
 7. Käytä pohjaa kelan kiinnittämiseen kolmella tapilla, pisteillä keskellä ja äärimmäisissä telineissä.
 8. Kalvota kasvihuoneen päät folioineen.

johtopäätös

Puusta valmistettu kasvihuone on luotettava, helppokäyttöinen ja halpa rakennus, joka voidaan asentaa mihin tahansa paikan päähän ja siirtää itsenäisesti paikasta toiseen. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.

Kuinka asettaa palkin perustan polykarbonaatin kasvihuoneeseen?

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 ° C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Kasvihuoneen asentaminen maahan ei ole käytännöllinen, kehys alkaa nopeasti heikentyä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta, järjestää nauha, paalu, pylväsperusta on pitkä ja kallis. Rationaalisesti, taloudellisesti ja kestävästi - rakentaa puun kasvihuoneeseen perustan. Se suojaa rakennetta riippuvuudesta, muodonmuutoksesta, mätästä, ruostes- ta, lisää tuuli- ja lumikuormituskykyä.

Seuraavaksi analysoidaan yksityiskohtaisesti, miten puupohja sopii oikein, valitsee ja valmistelee materiaaleja ja myös jakaa askel askeleelta ohjeet siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää asetetaan puuhun ja kiinnitetään lujasti rakenne.

Kuinka perustaa kasvihuone

Baarissa olevan kasvihuoneen pohja on helppotyyppinen pohja, se on tarkoituksenmukaista pienille ja keskisuurille kasvihuoneille, joissa on puuta, metalleja PVC-putkista, kalvo, joka on peitetty kalvolla, polykarbonaatilla. Tarvittaessa puun pohja voidaan siirtää sopivaan paikkaan kokonaisuudessaan tai purkaa.

Mitä tehdä

On parasta tehdä perustus lehtipuusta valmistetusta puusta valmistetusta kasvihuoneesta, lehtikuusi, tammi, setri, pyökki, mänty ja kuusi ovat paras vaihtoehto. Rakennuksen koosta riippuen voit käyttää:

 • Puiset baarit 50 * 50 mm - pienille, kevyille kehyksille, jotka ovat samoja palkkeja tai PVC-putkia, jotka on peitetty kalvolla;
 • Hallitus 50 * 100, 50 * 150 mm - keskikokoisille puukuidusta valmistetuille rakenteille, metalli polykarbonaatilla.
 • Bar 100 * 100, 150 * 150 * suurille staattisille polykarbonaatti kasvihuoneille runko, joka on valmistettu teräsputkesta tai massiivipuinen runko.

Puun tulee olla luonnollista kosteutta, mieluiten ilman halkeamia ja suuria sivusoluja. Asianmukaisen asennuksen ja asianmukaisen valmistelun vuoksi kasvihuone tällä perusteella kestää noin 7 vuotta.

suojaus

Puiset elementit ovat hyvin imeytyneet kosteuteen, eivätkä ne kestä epäsuotuisia kemiallisia ja biologisia vaikutuksia, joten kysymys on: mikä on syy saostuttaa puuta kasvihuoneessa? Markkinat tarjoavat valtavan valikoiman synteettisiä antiseptisiä aineita, huokosten tukkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät salli kosteuden imeytymistä puuhun, estää sienten kehittymistä ja mätää.

Miten käsitellä puuta kasvihuoneessa? Nykyaikaisten ostettujen keinojen ohella on suosittuja, luotettavia ja edullisia keinoja:

 • liota osat lämmitetyllä bitumilla;
 • tahrankaa moottoriöljy 2-3 kerroksella;
 • polttaa puhalluslaitteella - soveltuu havumetsäksi;
 • prosessiin seosta suhteessa 1: 1 kaivos ja nestemäinen bitumi, kaada kuuma bitumi kylmäksi öljyksi, mutta ei päinvastoin.

Lisäksi on suositeltavaa kääriä palkki kalvolla, kateaineella, kattolevyillä.

Tärkeää: Tangon pohjan asentamisen jälkeen lovet ja hankaus on kyllästettävä suojaavalla yhdisteellä.

Katso, kuinka kasvihuone asennetaan puuhun, videomateriaaliin pohjaosan valmistukseen ja puun rungon kokoonpanoon.

Laitelaite

Puun perustus on parempi järjestää suora maasto. Jalustan tyhjentämiseksi roskista kasvis on edelleen juuret. Merkitse kehä, aja köysien kulmissa, vahvista, vedä köysi. Sitten voit yksinkertaisesti laittaa litteitä kiviä kulmiin, lohkoihin ja asettaa heille pohjan puusta, mutta tällainen kasvihuonekaasulaite ei ole luotettava, sopii pienille väliaikaisille rakenteille.

Kiinteärakenteisten rakenteiden asentamiseksi kaivataan kaivantoa ympärysmitta, 300 mm syvä, 100-200 mm leveä materiaalin paksuuden mukaan. Pohjaan tasoittamiseksi, täytetään sora, murskattu kivi - 100-150 mm, hiekkakivi - 100-150 mm. Kerrosten paksuus riippuu puun korkeudesta, sen on oltava puolet tai 1/3 maanpinnan yläpuolella. Tyyny on hyvin kimmoinen, eikä se jätä jälkiä 80 kg painavan henkilön saappaista.

Pohja ja sivut tulisi peittää katemateriaalilla, jossa on kattohuopa, jotta voidaan muodostaa improvisoitu kouru, valmistettu puu voidaan sijoittaa siihen.

On hyödyllistä tietää: jos maaston pinta-ala on epätasainen, suola on suositeltavaa tehdä kasaan perustuva kasvihuone ja vetää se pois grillage baarissa 100 * 100mm, esimerkki alhaalla valokuvan.

Kasa kasvihuoneen alapuolella, jossa on grillata baarista

Kuinka laittaa puu kasvihuonekaasupäähän

Ei ole vaikeata tehdä suorakulmioita puupalkkeista, lankkuja, mutta jotta kasvihuoneen säätiö olisi vahva, luotettava ja oikea geometria, on noudatettava rakennusasennustekniikkaa:

 • Hammer kaivannon kulmissa kehäraudoituksen sisäpuolelta, uratut sauvat, osa 8-12 mm, pituus 500-700 mm, hukkuvat maahan ja katsovat pinnan yli 100 mm. Mittaa lävistäjät, niiden on oltava yhtä suuret.
 • Aseta kyllästetty, kääritty puu kaivannon pohjalle, nurkkaan nurkkaan tukeutuneita sauvoja vasten, säädä taso vaakasuoraan tarvittaessa kiviä asettamalla.
 • Kiinnitä elementit yhteen, tarkista kulmat - 90 °.

Kuinka kiinnittää kasvihuoneen puuta keskenään?

Kasvihuoneen puuta voidaan yhdistää useilla tavoilla:

 • Kynnet, itsekierteittävät ruuvit - sopii pienille alustoille ja baareille 50 * 50 mm;
 • Sinkittyjä kulmia, jotka on optimoitu 90x90x65 mm, seinäpaksuus 2 mm, kiinnitetty itsekierteisillä ruuveilla on yksinkertainen ja luotettava kiinnitystapa.
 • Piirrä / ura -periaatteella tai tehdä loven puolipuusta, taita osat, porata reikä, irrota ankkuripultit, puiset nastat.

Kuinka kiinnittää puupalkki kasvihuoneen alle

Hyvä tietää: Kun kiinnitetään puuta sinkittyihin kulmiin, metalliosassa tulee ottaa talteen 2/3 koko palkin korkeudesta.

Kasvihuoneessa valmiina pohjasta puusta 500-100 mm: iin nähden kohtisuorassa maahan poraamme reiät läpi, kuljetamme tangot maahan niiden läpi tukan kiinnittämiseksi. Yläpuolelta kasvihuoneen alla oleva puu katetaan kattopyyhkeellä, luomme vaakasuoran vedenpitävyyden.

Valokuvan ohjeet siitä, miten sidos sidotaan polykarbonaatti kasvihuoneeseen puusta maahan

Kuinka kiinnittää kasvihuone puuhun

Rakennuksen kestävyyden, lujuuden ja luotettavuuden tärkeä asema on kysymys: kuinka sijoittaa kasvihuone puuhun? Jos rakenne on puusta, on kätevää kiinnittää kehyksen pystysuorat jalustat puun pohjaan erikoistukissa, suljetussa tai avoimessa muodossa, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvihuoneiden asennus puuhun, kuva puisten rakenteiden luotettavasta kiinnityksestä

Lisäksi pystysuorat telineet tukevat hakkereita. Rafter jalat ovat parhaiten kiinnitetty galvanoitu kelkka.

Järjestelmä, jolla kiinnitetään puupalkki ja jouset turvallisesti

Kasvihuoneen metallikehys on helpoin kiinnittyä ankkuripultteihin.

Esimerkki siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää on asennettu ankkuripultteihin kiinnitettyyn puutavaraan, metallikehikkoon

Lopuksi, katsokaa videota, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan puuhun, video kertoo yksityiskohtaisesti kaikista rakenteen asennusvaiheista.

Jotta menestyksekkäästi viljellään vihanneksia suljetussa maastossa, älä unohda valaistusta, kastelua ja ilmanvaihtoaukkoja ilmanvaihtoa varten rakennettaessa itsenäisesti, on parempi, jos niissä on automaattiset järjestelmät.

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.

Vihje! Seoksen valmistukseen tarvittava määrä vettä voidaan saada sementtipusseista painetuista ohjeista. Keskimäärin yksi litra tiheää sementtiä vaatii puolitoista litraa vettä.

Betonin valmistusmenetelmä

Vaihe 1. Poista kivet, oksat ja roskat kasvihuoneesta.

Vaihe 2. Tee mittanauha, köydet ja köysi, merkitse pohjaan tuleva kaivanto.

Vaihe 3. Bajonettikäärmeellä kaivaa kaivannon pohjan alla. Syvyys - 20-50 cm riippuen tulevan kasvihuoneen massasta ja leveydestä - 25-30 cm.

Kaivuri pohjan alla

Vaihe 4. Kohdista kaivon seinät ja paina pohjaa. Jälkimmäisessä tapauksessa on toivottavaa käyttää manuaalista tai automaattista jyrsintä, jota voidaan vuokrata erikoisvarusteita omistavilta yrityksiltä.

Tamper-pohjaiskaari

Vaihe 5. Laita hiekka tai sora kaivannon pohjaan ja täytä. Kerroksen paksuuden tulisi olla 25-30% kaivannon syvyydestä.

Vaihe 6. Kaivon sivuilla kiinnitä levyt tai vaneri. Muottien on välttämättä levyttävä tappuun maahan, muuten betoni voi "irrottaa" alareunan ja pohjan poikkileikkaus ei ole suorakaiteen muotoinen vaan trapezoidinen. Lisälastujen asentaminen päälle on toivottavaa.

Vaihe 7. Valmistele betoniseos. Työ- ja aikakustannusten kannalta on parempi käyttää erikoislaitteita valmistavan yrityksen vuokraamia betonisekoittimia.

Vaihe 8. Kaada betoni puoliväliin ylemmäksi. Yritä tasoittaa lapiolla tai lastalla.

Vaihe 9. Aseta betoniseos betoniseoksille kulmissa ja nauhan pohjan pituudella. Osien välillä on erillisiä osia hitsaamalla tai langalla. Jos on olemassa vaara, että vahvistuselementit "uppoavat" betoniin tai liikkuvat, käytä tukeita, joita kutsutaan "rypäleille" tai tehtaalla tehtyjä kiinnikkeitä.

Circuit reinforced corner reinforcement betoni

Muovipidikkeen pidike

Vaihe 10. Vahvikkeen päälle kaada jäljellä oleva betoni muottipesän reunaan. Hallitse vaakasuoraa asentoa kiristyneillä kierteillä ja tasoilla.

Vaihe 11. Tietyllä etäisyydellä työnnä kiinnittimet betoniin ankkuripulttien alle - tämä on välttämätöntä kasvihuonekehyksen kiinnittämiseksi säätöön. Laske huolellisesti asennuspaikat. Jos aiot rakentaa pohjan - ankkuripultit on sijoitettava tiilien risteykseen keskenään.

Vihje! Ankkuripulttien lisäksi kasvihuoneen rungon kiinnittäminen säätöön voidaan toteuttaa betonipohjaisten betoniputkien avulla, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvoprofiilin kiinnittäminen kasvihuoneen kehykseen

Vaihe 12. Seuraavien 3-5 päivän aikana kaadetaan vettä betoniin niin, että sisä- ja ulkokerrosten välisen kosteuden erotuksen vuoksi säässä ei ole vikoja ja halkeamia. Sateisena säällä älä unohda nauhan peittämistä polyeteenillä.

Vaihe 13. Kalkin loppumisen jälkeen, jätä betoni kuivumaan 2-3 viikon ajan, riippuen pohjan leveydestä ja syvyydestä. Kuivalla ja kuumalla säällä tätä aikaa voidaan vähentää 1,5 kertaa.

Vaihe 14. Poista kuivausjakson jälkeen muotti.

Vaihe 15. Aloita pohjan rakentaminen. Hänelle on toivottavaa käyttää punaista tiiliä, koska sen muut tyyppiset lohkojen merkit ovat liian alttiita kosteudelle, jolle pohja altistuu jatkuvasti. Asettaminen pidetään puolessa tai tiilessä.

Eri tapoja laskeutua

Vaihe 16. Tiilen päälle sijoitetaan kerros katemateriaalia tai muuta vastaavaa materiaalin ominaisuuksia. Jos päätät olla varustettu kellarissa, vedeneristys sijoitetaan suoraan betoniin.

Säätiön järjestelmä kasvihuoneessa

On olemassa jonkinlainen nauhalappu, jossa betonitiilen sijaan asetetaan kaivantoon tai valmiisiin betonilohkoihin. Se eroaa tavanomaisesta rakentamisesta asennuksen helppouden ja kyvyn aloittaa kasvihuoneen rakentaminen kirjaimellisesti muutaman päivän kuluttua säätiön työn loppuunsaattamisesta. Samalla tiilien syvyys ja niiden lujuusominaisuudet ovat alhaisemmat kuin betonilaatuinen M300 tai M400.

Betonielementtien perustaminen

Pile-pohja

Rakentaa kaikki, jopa helpoin rakennus heikkoon maaperään, jotka ovat alttiita liikkeelle - vaikea tehtävä. Epätasaiset maanpinnan muutokset tällaisissa tiloissa kausittain voivat aiheuttaa kasvihuoneen vaurioita. Ratkaisu tähän ongelmaan on säätiön järjestely pihdit.

Esimerkki polykarbonaatista kasvihuoneesta, joka käyttää teräspultteja tukena

Piles voi vaihdella materiaalista (teräs, teräsbetoni, puu) ja asennusmenetelmä (ajaminen, ruuvaaminen, laskeutuminen tai kaataminen porakaivoihin). Harkitse kaksi suosituinta tapaa säätää polykarbonaatti kasvihuone - pohjalla ruuvi ja betonipilareita.

Pile-pohjapiirros

Ensimmäisen tyyppisten paalujen tärkein etu on asennuksen helppous. Teräsrunkorakenteiden kestävyys on verrattavissa polykarbonaatti kasvihuonekaasun käyttöikään. Asennuksen askel askeleelta, suorita seuraavat toimenpiteet.

Teräksiset ruuvipallot

Vaihe 1. Merkitse paalun ajoalue ja paikka. Niiden on sijaittava kasvihuoneen kulmissa ja sen seinien välissä 1-2 metrin välein riippuen koko rakenteen massasta.

Vaihe 2. Kaivaa reiät paalujen asennuspisteissä syvyyteen 20 - 50 cm ja läpimitaltaan 3-4 kertaa suurempia kuin paaluilla. Tämä voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti poraamalla.

Vaihe 3. Asenna ensimmäinen kasa ja aloita ruuvaaminen maahan. Tätä varten voit käyttää sekä manuaalisia laitteita että erikoislaitteita. Ruuvaussyvyyden tulisi olla 1,5-2 m - on tarpeen upottaa maaperän jäätymisrajan alapuolelle ja päästä sen kiinteämpiin kerroksiin, joihin ei aiheudu turvotusta.

Vaihe 4. Toista edellinen vaihe muiden paalujen kanssa.

Vaihe 5. Kohdista kasa korkeuteen. Helpoin tapa tehdä se hiomakoneen avulla. Pallon tulosten mukaan tulee olla 10-15 cm maanpinnan yläpuolella.

Kierrä hiomalaikkoja

Vaihe 6. Aseta paalukorkki paalujen päälle, johon vuorotellen kiinnitetään kasvihuoneen runko. Suosituin vaihtoehto - palkista, jonka leikkaus on 100 h100 mm, kuten kiinnikkeitä, käytä pitkiä ruuveja. Muita esimerkkejä grillageista on nähtävissä alla olevassa kuvassa.

Vihje! Pölkkikannen ja grillauksen välillä on järkevää asettaa vedeneristyskerros.

Esimerkki paalusäätiöstä, joka on varustettu suurella kaltevalla alueella. Grillin ja paalujen välillä näkyy vedenpitävä kerros

Vahvistetut betonipilvet, toisin kuin ruuvipallot, eivät ole ruuvataan maahan vaan kaadetaan aiemmin kaivettuihin kaivoihin. Käytetään tapauksissa, joissa maaperän pudotuksen vuoksi matalat nauhatalustukset ovat riskialttiita. Myös tällaisia ​​raudoitettuja betonipaloja kutsutaan kyllästyiksi.

Vaihe 1. Merkitse ne paikat, joihin paalut sijoitetaan.

Vaihe 2. Käytä manuaalista tai automaattista porausta 1,5 - 2 m: n syvennyksiä.

Hyvin poraus erikoislaitteilla

Vaihe 3. Asenna muottirakenne kaivoon. Tämä voi olla asbestiputki tai katemateriaali.

Kattotiilet

Asbestiputkien käyttö

Vaihe 4. Kaivon pohjassa hiotaan hiekka- ja sora-kerroksia ja mahdollisuuksien mukaan tampaat.

Vaihe 5. Asenna muottipesän sisällä esihitsaus tai kierretty raudoitusrakenne.

Vahvistaminen

Vaihe 6. Sitten kaada muottiin betonia M200 tai uudempi. Jatka erillisiä kerroksia, joista jokainen antaa aika alkuperäiselle asetukselle. Yleensä tämä aika on muutaman päivän. Sen jälkeen anna koko konkreettiselle massalle aikaa asettaa ja kovettua.

Vaihe 7. Poista muotti, tasoita kasa korkeaksi ja asenna grillata.

Se on tärkeää! Kun ajatellaan paalusäätiön valintaa, kannattaa aina ottaa huomioon yksi haittapuoli - tällainen muotoilu ei tarjoa erinomaista eristämistä ja kasvien suojelua kasvihuoneessa luonnoksista ja tuholaisista ja maaperästä - pakastamisesta. Anna svayamista etusija vain, jos erilaisen säätiön järjestely sivustossasi on mahdotonta.

Pilarin perusta

Toinen tyyppinen pohja, joka muistuttaa muotoilupino - pylväsperusta. Se on halvempi ja yksinkertaisempi kuin edelliset vaihtoehdot, mutta kasvihuoneen pienen massan ansiosta se pystyy myös hoitamaan tehtävänsä hyvin.

Vaihe 1. Merkitse 40x40 cm: n neliöt tulevan kasvihuoneen kulmissa.

Vaihe 2. Näissä neliöissä kaivaa suorakulmaisia ​​kuoppia, joiden syvyys on 30-50 cm.

Vaihe 3. Kohdista kaivon seinät ja paina pohjaa.

Vaihe 4. Alaosassa kaada hiekkakerros, jonka paksuus on 15 cm.

Sarake säätiö

Vaihe 5. Sen päälle, luo sarake tiiliä tai valmiita betonilohkoja. Tulosten mukaan sen korkeuden tulisi olla 10-20 cm maanpinnan yläpuolella.

Se on tärkeää! Jos mahdollista, älä käytä sellaisia ​​tiilet ja lohkot, jotka ovat alttiita imemään suuria määriä kosteutta.

Vaihe 6. Aseta puun pylväät puutavaraa ja sen päälle polykarbonaatti kasvihuoneen kehys vuorotellen.

Monoliittinen laattasäätiö

Kiinnostaako malli, joka voi antaa vakautta myös heikoille maille ja samalla suojella kasvihuonetta luonnoksilta, tuholaisilta ja hypotermialta? Päätimme rakentaa erittäin suuren rakennuksen, joka soveltuu kasvattamaan vihanneksia teollisessa mittakaavassa milloin tahansa vuoden aikana? Jos näin on, niin vastaavassa tapauksessa monoliittinen betonilaatta perustukseksi on paras valinta. Tämä on kallein, mutta luotettavin ja tehokkain vaihtoehto. Monoliittisen betonilaatan rakenteella ei ole mitään perustavaa laatua olevia eroja matalasta nauhasta, josta voit tutustua alla olevassa kuvassa.

Monoliittinen perusta

Katsokaa nyt tällaisen säätiön luomisen vaiheita.

Vaihe 1. Merkitse tapit ja köysi. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä diagonaalien ohjaukseen ja sivujen kohtisuoraan.

Vaihe 2. Kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 50 cm.

Säätiö kuoppa

Vaihe 3. Kaada hiekkakerrokset ja sora. Niiden kokonaispaksuus on 25-30% kuopan syvyydestä. Pakkaa ne ja tarvittaessa peitä geotekstiilien avulla.

Vaihe 4. Asenna muotti kaivon ympärysmitan ympäri. Peitä alue hiekan ja maan väliltä.

Vaihe 5. Asenna vahvistuselementit ja viemäriputki.

Vaihe 6. Kaada betoni rungon reunaan. Tämä vaihe on erittäin tärkeä ja edellyttää ammattimaista lähestymistapaa - on välttämätöntä tarjota täysin tasainen solmuke. Aseta ankkuripultit tai muut kiinnittimet kasvihuonekehykseen.

Vaihe 7. Kostuta betonia viikon aikana.

Vaihe 8. Seuraavaksi anna säätölevyn tarttua. Se kestää yleensä 3-4 viikkoa, mutta lämpimässä ja kuivassa ilmastossa prosessi nopeutuu.

Vaihe 9. Irrota muotti, täytä laatan ja ympäröivän maapohjan välinen rako.

Yhteenvetona

Joten millainen perustus polykarbonaattikasveille on parempi? Kaikki riippuu siitä, mitä odotat häneltä. Tarvitsetko halvan ja yksinkertaisen rakenteen, joka voidaan rakentaa pari päivää ja aloittaa heti kasvihuoneen asentamisen? Valitse puupohja tai tiilipylväät. Haluatko rakentaa pääviljelijän, joka on suunniteltu työskentelemään talvella ja houkutteleva ulkonäkö? Sitten sinun pitäisi valita nauhan säätiö, jossa on punainen tiilipohja.

Ovatko maaperät rakennustyömaalla kaukana parhaista vai pitäisikö rakennus olla rinteessä? Tässä tapauksessa kiinnitä huomiota betoni- tai ruuvipinoihin.

Suunnittele teollisuuskasvuston rakentaminen monikerroksisilla sängyillä ja hydroponisilla? Haluatko saada tuoreita vihanneksia tai marjoja ympäri vuoden, ilman pelkoa mahdollisista onnettomuuksista ja pakkasta? Kallis mutta tehokas monoliittinen betonilaatta - valintasi. Joka tapauksessa tärkein asia tässä liiketoiminnassa on noudattaa rakennusalan tekniikkaa ja pätevää lähestymistapaa liiketoimintaan.

Video - Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Kohdista rakennustason kasvihuonekaapin pohja ja varmista, että pohjan yläosa pysyy koholla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n ohjeiden mukaan. Tasojen tasoittamiseksi riittää, että kaadetaan vähän maata oikeisiin paikkoihin, mutta sitten hypätään tiivistetään.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.