Turve maaperäsäätiö

Ymmärtääksesi, miten rakennetaan säätiö turpeen maaperälle, sinun on tiedettävä turpeen fyysiset ominaisuudet. Tällainen maaperä muodostuu suolla alueilla, orgaanisen alkuperän monivuotisten hajoamistuotteiden tulva-alueilla. Turve kuuluu johonkin mineraalityyppiin. Kemiallisella koostumuksella maaperä koostuu puolista hiilestä, joka on kyllästetty kalium-, kalsium-, fosfori-, rauta-, humushappo- ja kasviskuitujen kanssa.

Suunnittele perustasot turpeen maaperässä

Heikon turpeen maaperä ei voi toimia luotettavana perustana rakennuksen perustamiselle. Kysymys herättää, miten perustusrakenteita suunnitellaan paremmin, jotta kuorma siirretään talolta vankkaan pakattuun mineraalimaahan ohittaen heikot maakerrokset. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • tukirakenteiden asentaminen, "ompelu" suihkutilojen kerrosten kautta;
 • "kelluvan" perustusten luominen.

Ennen rakennuksen pohjan suunnittelua tutkitaan maaperän rakennetta. Riippumattomat varat ja kokemuksen puute aiheuttavat itsenäistä tutkimustyötä, joka voi johtaa virheellisiin päätöksiin perustusrakenteen suunnittelussa.

Jos ei ole mahdollista saada kopiota pystysuorasta kyselystä arkkitehtuurin paikallisella haaraliikenteellä, erikoistunut organisaatio houkuttelee tutkimustyötä. Ammatilliset työntekijät suorittavat poraustyötä. Rei'istä otettujen näytteiden perusteella ne määrittävät laakerimassan syvyyden ja topografian.

Tyypilliset perustukset turpeen maaperälle

Geologisten tutkimusten tulosten perusteella yhtiö tarjoaa vaihtoehdon perustuksille yksityiselle talolle. Tällä hetkellä turpeen perusrakenteita on useita vaihtoehtoja. Niistä erotetaan tärkeimmät suunnitteluratkaisut:

 1. Norjalainen versio.
 2. Floating foundation with drainage.
 3. Kärsimättömät paalut, joilla on laajempi kantapää.
 4. Drift paalut
 5. Runkopallojen perusta.
 6. Laattoalaptio.
 7. Turpeen täydellinen korvaaminen.

Norjalainen versio

Tällainen pohjarakenne tuli meille Norjasta. Tässä pohjoisessa maaseudulla on suuri alue, jossa on suuria turvealueita. Tällaisten alueiden rakentamiseksi perustettiin sopiva säätiö.

Tällaisen rakenteen muodostumisen ydin on seuraava:

 1. Rakennustyömaalla ilmoitetaan tulevan rakennuksen kehä. Sitten toissijainen merkintä tehdään 2-3 metrin korkeudella kehän sivuilla.
 2. Arvioidun syvyyden mukaan kaivaa tietyn syvyyden kaivo.
 3. Muodosta betoniseinät ja kaivon pohjalevy (alla olevan betonilaatikon laite).
 4. Kaivo on täynnä puhdasta, pestyä hiekkaa ilman savea.
 5. Hiekka peitetään kerroksella (100 - 150 mm paksu). Koko alue on täynnä.
 6. Asenna muotti, metallivahvike häkki.
 7. Muotti kaadetaan nestemäisellä betonilla.
 8. Kun betonilaatta kovettuu (28-30 päivää kaatamisen jälkeen), siirry suoraan rakennuksen rakentamiseen.

Norjan vaihtoehdon ajatuksena on luoda tukeva betonilaatikko, joka on täytetty irtotavarana. Betonilaatikon rakentaminen on seuraava:

 • kuopan seinät on peitetty vedeneristyksellä: geotekstiilillä, katehuovilla tai muulla materiaalilla;
 • Seinien seinien päälle asennetaan pystysuuntainen suojamateriaali, jonka sisällä on vahvistinkehikko, joka kaadetaan betonilla;
 • kuopan pohjassa järjestävät sora-hiekkainen tyyny, joka on peitetty vedeneristys;
 • aseta betoniliuokseen kaadettu raudoituskori;
 • 30 päivän kuluttua muottien purkamisesta;
 • työn loppuun saakka saadaan betonipannu, joka on täynnä hiekkaa, jonka päälle on järjestetty monoliittinen teräsbetonilaatta.

Betonilaatikko "riippuu" turpeesta. Tämä säätiön muotoilu on vahva ja luotettava. Yksi tällaisen laatikon rakentamisen haittapuolista on suuret työvoimakustannukset ja korkeat tuotantotehokustannukset.

Floating foundation with drainage

Norjan rakenteesta poiketen turvetuilla oleva pohja ei vaadi suuria määriä monoliittista työtä. Talon kelluvan pohjan laite koostuu useista vaiheista:

 1. Pura kuilu. Seinien on oltava täysin pystysuorat.
 2. Kaivon pohjassa porataan poroja, joihin tyhjennysputket lasketaan. Viemäröinti tehdään asbestisementistä tai muoviputkista.
 3. Asenna kuivatus ympyrän muotoon kaivon ympärillä.
 4. Kuopan pinta on peitetty telaveden avulla.
 5. Kuonan koko tilavuus, kuten edellisessä tapauksessa, on täynnä puhdasta, pestyä hiekkaa, joka ei saa olla savesta ja muista sulkeumia.
 6. Hiekkatehtaan päälle järjestää teräsbetonilaatan pohja.
Laitteen perusta ja grillage porojen paaluilla laajennetulla kantapäällä

Nyrkkeät paalut, joilla on laajempi kantapää

Poratun paalun asentaminen turpeen maaperälle on heikon maaperän tukien kulku ja niiden vankka kantavuus. Tee valmistelutöiden jälkeen seuraavat toimenpiteet:

 1. Rakennuksen merkinnän mukaisesti kaivoja porataan kotelon laskemalla niissä.
 2. Saavutettuaan syvyyden, kaivon pohja laajenee (menetelmät kannan kantapään laajentamiseksi alla).
 3. Putken alemmassa vahvistuskammissa. Sitten tuotetaan täyttöputki betoniliuoksella kerroksittain kerrosten välityksellä.
 4. Pallojen yläosat tasoitetaan yhdellä merkillä.
 5. Kaikki tuet yhdistyvät grillage.

Betonipanon kantapää merkittävästi lisää tuen kantavuutta. Pilarin pohjan laajentaminen tuotetaan kahdella tavalla:

 • Porauksen kärjen päälle asennetun jyrsimen avulla. Suunnittelumerkin saavuttamiseksi leikkuri menee vaakasuoraan asentoon. Veitsi leikkaa kiinteän alustan halutun halkaisijan pyöreäpohjasta.
 • Räjähdysmenetelmää käytetään erittäin harvoin, jos kantapää ei ole mahdollista laajentaa eri tavalla. Suuntava räjähdys muodostaa pallomaisen syvennyksen maahan.

Pilarit

Paalut ajetaan maakerrosten syvyyteen. Pääasiassa turpeessa käytetään vahvistettua betonia ja puisia paaluita. Puuportaita käytetään turpeenpeitteen pienessä paksuutena (enintään 2 - 3 m).

Vahvistetut betonipilvet upotetaan porauslaitteiston avulla niin syvyyteen, että paalun pää mahtuu tiivistettyyn maaperään yli 300 mm: n syvyyteen. Pino-telineen syvyys laakerimaisen maakerroksen paksuuteen määritetään erityisellä laskelmalla.

Paalun sivupinnan kitkavoima turpeella on niin vähäpätöinen, että se ei vaikuta kannattimen kantavuuteen.

Pilaritukkien yläosat on sidottu grillataustalla. Siirry sitten seinien rakentamiseen ja lattialaattojen asentamiseen.

Video "Ruuvipillujen turpeen säätö":

Säätö ruuveilla

Viime aikoina ruuvipillit ovat tulleet erittäin suosittuja. Turvealueilla tällaisten tuotteiden perusta on johtava rakennusperustan tyypin valinta näissä olosuhteissa.

Räjäytystyöt tulivat maa- ja vesirakennustöihin sotilastukikohdasta. Tukeilla on useita epäilyttäviä etuja muihin perusrakenteisiin verrattuna:

 • tukien asennus ei riipu vuoden ajasta;
 • ruuvipallot, joiden pituus on enintään 3 m;
 • muutaman päivän päästä voit rakentaa keskikokoisen asuinrakennustekniikan;
 • paalut säätämällä yläpuolisen maanosan korkeus voi muodostaa pohjapohjan alueille missä tahansa maaston kallistuskulmassa;
 • rakenteiden kevyisyys ja kompaktisuus eivät aiheuta vaikeuksia niiden toimituksessa;
 • helppo asennus ja alhaiset kustannukset paalut säästävät rahaa.

Ruuvitukien päätehtävä on siirtää kuormitus rakenteesta, ohittaa maaperän heikot kerrokset tiheään maaperään. Tukiruuvan on mentävä kiinteään maahan syvyyteen, joka on vähintään 300 mm. Asenna ruuvit paikoilleen manuaalisesti tai käyttämällä erityistä mekaanista asennusta.

Tuen kantavuus riippuu suoraan paalun halkaisijasta. Tämä kuvio heijastaa taulukkoa:

Kuinka tehdä säätiön lunta

Venäjän pellot eivät ole harvinaisia. Merkittävät rakennusalueet sijaitsevat paikoissa, joissa on ollut suot. Suojamaiden rakentaminen on tunnettu ongelma, koska on vaikea luoda vakaa säätiö. Turve ei ainoastaan ​​kutistu kuormituksella vaan myös muuttaa ominaisuuksiaan ajan mittaan. Se altistuu pakkaselle, kun vesi jäätyy siihen. Turpeen tilavuus muuttuu myös kastelun asteen muutosten, kausivaihtelujen, vedenpinnan tasolla. Lisäksi turpeessa on orgaanisen aineen hajoaminen jatkuvasti, minkä seurauksena se muuttuu myös kooltaan. Turpeen maaperälle on ominaista huomattava kemiallinen aggressiivisuus metalleille ja betonille. Näissä olosuhteissa on tehtävä vakaa ja kestävä perusta. Samaan aikaan tarvitaan paras, halvin teknologia. Mitä valita?

Turve ei ole tasaisesti

Säätiön rakentamisen suunnittelussa sinun on tiedettävä, miten turvemaata on rakennustyömaalla, mikä on maaperän koostumus. Suojelualue voi olla sellainen kuin se sopii - kiillotettu kummallekin puolelle rakennuksen paikalla, joka sijaitsee joko kiinteän maakerroksen yläpuolella tai sen alapuolella jne. Sen kokoonpano, sulkeutumisen määrä, syvyys ja sanelee sopivan säätiön valinta.

Niiden esiintyminen rakennusvyöhykkeellä turvealueet luokitellaan seuraavasti:

 • Kiinteää turvetta, vakaa maaperä puristettavien kerrosten syvyyteen ei tunnisteta.

 • Turvehuoppa on vakaalla alustalla.

 • Vakaa maaperä lepää turpeen kerroksella.

 • Turvetilin linssi kiinnitetään toiselle puolelle tai molemmille puolille. Turpeenlinssien moninkertainen tunkeutuminen puristettaviin kerroksiin.

 • Suolaveden valinnassa säätiö "kuin naapuri" ei ole sen arvoista. Säätiön valinnan optimaalinen virhe uhkaa sitä, että talo puristaa, kallistaa, halkeaa. On välttämätöntä tehdä geologisia tutkimuksia paikan päällä, tutkia maaperää, laatia luonnos säätiön ja talon.

  Täydellinen turpeenpoisto

  Usein turvepiilot sijoitetaan syvyyteen 1 - 1,5 metriä, ja alapuolella on kivennäismaata. Sitten on taloudellisesti mahdollista suorittaa puhdistus - kokonaan tai osittain poistaa turve talon alla. Täysin puhdistettu, säätiön mahdolliset vaihtoehdot:
  - matala syvyys, jossa on tukia hiekkalaatikoissa turpeen alueella;
  - pohjalevy, jossa on tukia hiekkalaatikoissa;
  - syvä pohja, joka perustuu vakaisiin maaperän kerroksiin, luomalla betonisia maanalaisia ​​rakenteita, kellareja.

  Hionnan, pesemisen ja turpeen välttämiseksi estää kipinöinti ja kaatuminen, louhinnan pohja ja seinät peitetään geotekstiilillä, ja kankaalle asetetaan maaperän päällä vähintään metrin etäisyydelle kiinnitetyt saumat.

  Osittainen turveuute

  Turpeen osittainen louhinta merkitsee sitä, että seuraavat perusteet voidaan tehdä:
  - monoliittinen nauhan perustus syvälle pohjalle kiinteissä maissa pohjautuvalle kaivannolle;
  - teräsbetonipilarit kaivoissa, jotka perustuvat vahvaan maahan.

  Tällaiset kaivannot ja kaivot betonirakenteiden pystyttämisen jälkeen ovat välttämättä täynnä ei-opetusmateriaalia - hiekkaa, jota geotekstiili eristää silmäkokoonpanolla maanpäällisellä materiaalilla, vastaavasti täydellisellä kaivauksella.

  Taloudellisempi vaihtoehto osittaisen kiillotuksen perustuspilarien rakentamiselle on tukialustan rakentaminen. Käytä hyvin teknologiaa kuljettavaa reikää betonirenkailla - maata poistetaan renkaan alta ja se laskee omalla painollaan. Kuopat tunkeutuvat syvyyteen, joka jää alle kovaa maaperää. Sitten pohja tiivistetään rakeina niissä ja täytetään täyteaineella hiekalla, jossa kerroksen kerroksen täyttö kostutuksella suoritetaan.

  Miten turpeen perustukset olivat aiemmin? Puutaloon rakennettiin 6 kaivoa, joiden syvyys oli 2 metriä (maanpinnan alapuolella) ja osa 1,5 x 1,5 metriä. Tällaisen kuopan seinät vahvistettiin tukkeineen, kivi, kuona, hiekka, murskattu kivi kaadettiin alas ja kaadettiin alas. Betonialusta kaadettiin tuloksena olevalle pylväälle ja kannatin yläpuolelle, johon puupäällyste asetettiin. Mutta tällaisella säätiöllä ei ole taattu kaikenlaisen massan kodin vakautta, etenkin raskaista materiaaleista.

  Osittainen jalostus on kannattavaa 2 metrin syvyyteen. Jos turve on syvempi, sinun on valittava toinen säätiö.

  Paalujen säästäminen auttaa säätiöiden rakentamisessa. Harkitse lisävarustekapasäätiöitä.

  Paalun perustukset turpeella

  Pileiden tulee tunkeutua turvetilaan tai lukuisiin sulkeumiin ja levätä kiinteälle maaperälle. Tällöin kasa ei saa olla lyhyempi kuin jäätymisen syvyys.

  • Ruuvausmetallipalloja ei suositella. Niitä voidaan käyttää vain väliaikaisina tiloina. Syynä tähän - tällaisten maalien suuri happo- aggressiivisuus ja kosteuden kyllästyminen. Maailmakäytännöstä ruohomaisia ​​paaluja ei ole tosiasiallisesti käytetty.

 • Betonipallot Kiinnitetty kaivoihin, jotka on kaivettu kiinteään maahan, mutta jäätymisen syvyyden alapuolelle. Tavallisesti valmistetaan pehmustettu tyyny ja sänky täytetään (laskennan ja suunnittelun mukaan), jonka jälkeen vahvistettu pylväs valetaan muottiin. Vedenpitävyys tehdään parhaalla mahdollisella tavalla, koska täyte täytetään tyhjennyshiekalla, jossa on aidat geotekstiilit. Tällaiset perustukset ovat suosittuja turpeen esiintymisen takia jopa 2 metrin syvyydessä.

 • Poraus teräsbetonipino. Se saavuttaa maksimaalisen halvuutensa sillä, että kuoppa ei kaivaa, mutta kaivo porataan paalun alla. Turpeen maaperällä ei ole vaikeata tehdä manuaalisesti. Pienin paalun halkaisija on 30 cm, se on valmistettu jatkuvatoimisesta metalliverkosta, joka on kääritty vedeneristyskalvolla tai useita kerroksia kateaineita. Rebar liittyy verkkoon ja rakenne on laskettu kaivoon. Muista tehdä tyyny, jossa on 20 cm: n rakeinen raunio. Asennettaessa betonia levitetään syvä värähtelijä. Grillit on rakennettu paalujen päälle, koska paaluilla ei ole sivusuuntaista tukea maan heikkouden vuoksi.
 • Lisääntynyt kustannus - luotettavuus

  Nyt yhä useammat kannattajat eivät kaivaa, vaan päinvastoin kaada. Kevyiden materiaalien talon eheyttä ei taata hukkaan kiinteän monoliittisen aluslaatan, joka sijaitsee hiekkapohjaan. Tätä tekniikkaa kutsutaan myös skandinaaviksi - sitä käytetään kylmissä ilmastoissa ja voit ratkaista useita ongelmia kerralla:
  - vakauden ongelmien ratkaiseminen heikossa ja liikkuvassa maaperässä;
  - täysi kellari eristys, parhaiden taloudellisten indikaattorien saavuttaminen lämmön vuotamista varten;
  - valmiin pohjan luominen lattiapinnoitteen alle ja lämmitetty (lämmin vesilattia).

  "Suuren levyn" tekniikka huolimatta siitä, että se ei ole halpa, on yhä suosittu. Muuten edulliset rakennustyön menetelmät, joita ei pystytä erottamaan suurella luotettavuudella, menettävät vähitellen nykyaikaisia ​​ratkaisuja, jotka takaavat kestävyyden...

  Miten rakentaa säätiö turpeen

  Se näyttää turpeen perustalta

  Venäjän rakentajien on mahdotonta ylläpitää turvemenetelmää turpeen maaperällä, koska suurin osa Venäjän alueesta on peitetty suolla. Tämä tekijä vaikeuttaa suuresti rakennusrakenteiden rakentamista. Negatiivisten seurausten välttämiseksi on välttämätöntä tietää turpeen maaperäominaisuudet ja valita oikein tulevan rakenteen perusta.

  Peatlandin ominaisuudet

  Kaikilla maaperällä on useita erottuva ominaisuuksia, turpe ei ole myöskään poikkeus.

  • Ensinnäkin turpeen maaperä muuttuu ajan myötä.
  • Toiseksi turpeen turvotusta ei suljeta pois matalissa lämpötiloissa.
  • Kolmanneksi pohjaveden kohoamisen aikana turpeen maaperä kasvaa tilavuudella.
  • Neljänneksi turpeen koon muutos johtuu maaperän orgaanisen aineen jatkuvaan hajoamiseen.
  • Viidenneksi turpeen maaperää pidetään aggressiivisena ympäristössä, jolla on kielteinen vaikutus metalliin ja betoniin.

  Lisäksi on otettava huomioon maaperän koostumus paikassa ja turve turpeen esiintyminen rakennustyömaalla. Siksi ennen kuin valitset säätiön, ota yhteyttä asiantuntijoihin tutkimusta tai tutkia maata itse.

  Säätiön valinta

  Riippuen turpeen esiintymisestä, valitse rakenteen perustan tyyppi:

  Turvekarttatyypit

  1. Nauhat ja kiinteät perustukset on järjestetty siten, että turvetta esiintyy enintään 1,5 metrin syvyydessä. Monoliittisen perustuksen rakentaminen on monimutkaista, mutta se voidaan tehdä käsin. Monoliittista alustaa, joka pystyy kestämään suuren kuormituksen, jota ei voida kutistaa, voidaan käyttää pitkään.
  2. Pylväspohja voidaan myös varustaa omalla kädelläsi. Tällaisen perustan monimutkaisuus yksityiskohtaisten laskelmien suorittamisessa. Pylväiden muoto, niiden koko ja lukumäärä on määritettävä tarkasti ja myös peukalon sijainti.
  3. Porausruuvi on pystytetty siinä tapauksessa, että turpeen paksuus ylittää 3-5 metriä. Tämä säätiö tukee rakennetta, joka perustuu tiheään kerrokseen maaperään. Tällainen pohjarakenne on mahdollista varustaa missä tahansa paikassa riippumatta maaperän koostumuksesta ja maastosta.
  sisältöön ↑

  Tapoja varustaa turpeen pohja

  Turpeen syvyydestä riippuen säätiö voidaan rakentaa monella tavalla:

  Turpeen vaihto toisella maaperällä

  Ensimmäisen menetelmän käyttö on tarkoituksenmukaista taloudelliselta puolelta siinä tapauksessa, että turve on enintään 1,5 metrin syvyydessä, ja alapuolella on kerros kerrosta tai karkeaa hiekkaa. Työn prosessi jatkuu seuraavassa järjestyksessä:

  • Turve poistetaan tiheään maahan.
  • Geotekstiilien alustaminen.
  • Täytä alue hiekalla tai rauniolla.
  • Sandy-kerros varovasti tamped.
  • Säätiö on rakennettu hiekkaperustalle.

  Alue, jolla turve poistetaan, riippuu valitusta pohjasta. Kaistaleen rakentamista varten he kaivaavat kaivannon. Monoliittinen säätö vaatii suuremman alueen, joten kaivukoneella kaivetaan suuri kaivanto. On myös syytä harkita tulevan rakenteen tyyppiä. Esimerkiksi talon kellarissa, kaivon syvyys voi olla 2 metriä.

  Osittainen turpeen poisto

  Siinä tapauksessa, että turve sijaitsee suurella syvyydellä, mutta on mahdotonta poistaa koko heikko maaperä, on mahdollista suorittaa turpeen kerroksen osittainen poisto. Tällöin luodaan korkean nauhan säätiö. Tämän menetelmän pääasiallinen edellytys on pohjan asema. Talon rakentaminen tällaiseen säätiöön on mahdollista vain 2-3 vuotta. Tänä aikana tarvittava kutistuminen tapahtuu ja pohja laskee haluttuun syvyyteen.

  Pile-pohjarakenne

  Siinä tapauksessa, että tutkimus osoitti, että turpeen esiintyminen yli 4 metrin syvyyteen, kaivaminen kuoppaan on aineettomasti kannattamatonta. Piles, joissa porattuja, ajautuneita teräsbetonisia tai teräsruuvipalloja voidaan käyttää tukina, tulevat pelastamiseen. Ruuvien paalujen käyttö on mahdollista vain erityisten ruosteenestoaineiden käsittelyn jälkeen.

  Yksityiskohtaiset ohjeet laitteen paalusäätiöstä

  Kaivosperustan edut

  Rakennustyömaan maaperätutkimukset osoittavat yli 3 metrin turvekerroksen paksuuden osoittavan tarvetta rakentaa paalusäätiö. Korkean kantavuuden lisäksi paalusäätiöllä on monia muita etuja:

  • Vähennetty rakennusaika,
  • Kyky työskennellä milloin tahansa vuoden aikana
  • kestävyys,
  • Kestävyys ja vakaus heikoissa maissa.
  sisältöön ↑

  Työkalut ja materiaalit työhön

  Paalusäätiön itsenäiselle laitteelle on välttämätöntä valmistaa:

  • ruletti,
  • Puiset panokset merkintään,
  • tasolla,
  • Käsipora
  • Lapio.

  Materiaalien on oltava:

  • Rebar-palkit,
  • Useita ruploidien rullia,
  • sora,
  • hiekka,
  • Sementtiä.

  Ratkaisun sekoittamiseksi tarvitset betonisekoittimen, joka voidaan vuokrata tai laaja säiliö.

  Laitteen paalusäätiön päävaiheet

  Säätiö on kaiken rakenteen tärkein osa, joten tässä vaiheessa on kiinnitettävä mahdollisimman paljon huomiota. Pallosäätiön rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  Pallosäätiön valmistus ja kaatoaminen

  • Aluksi merkki on merkitty, paalujen sijainnit on merkitty panoksilla. Pallojen asianmukainen sijoittaminen paikan päällä auttaa saamaan aikaan säätiön, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet.
  • Sitten paikoissa, joissa paalut sijoitetaan, kaivaa reikiä jopa 40 cm: n syvyyteen.
  • Porauksen erikoissuuttimen avulla laajennetaan pohjan pohja.
  • Tämän jälkeen kuopat porataan. Niiden syvyys riippuu maaperän jäädytyksestä. On tärkeää, että kasa tuetaan kiinteällä pohjalla.
  • Valmiissa kaivoissa suoritetaan vesieristys, joka toimii myös muottipesäksi. Näihin tarkoituksiin asbestisementtiputkea lasketaan kaivoon tai usean kerroksen katon materiaaliputki kierretään. Samanaikaisesti on suositeltavaa kiinnittää saumat peiteaineella.
  • Seuraavaksi sinun on vahvistettava kuopat. Reunan halkaisijaltaan 7 mm: n tankoista kiinnitetään ristikko, joka suorittaa ristikytkennän 50 cm: n välein. Vahvistus jakaa tasaisesti paalujen kuormituksen, jonka maaperän kerros kohdistuu pakastamisen ja sulamisen aikana. Vahvistusverkko tulee saavuttaa pohja ja olla 30 cm korkeampi kuin maaperän taso.
  • On täytettävä kaivot konkreettisella ratkaisulla. M400: n valmistavaa betonia pidetään sopivimpana vaihtoehtona. Se on erityisen vahva, mikä mahdollistaa materiaalin käytön voimalaitosten ja lentokenttien rakentamiseen. Betonin M400 hinta on hiukan suurempi kuin muut merkit, mutta tämä materiaali on ihanteellinen ratkaisu talojen rakentamiseen turpeen maaperään. Voit valmistaa konkreettisen ratkaisun omiin käsiisi. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa korkealaatuista sementtiä, joen hiekkaa, murskattuja eri fraktioita ja rei'itettyä pintaa. Hanki laadukkaan ratkaisun betoni voi olla vain mittasuhteita. Hiekka, sementti ja murskattu kivi otetaan suhteessa 3: 1: 2. Kun aineosa on sekoitettu perusteellisesti, lisää vettä. Veden määrä voi olla erilainen, mutta tärkein asia on se, että valmiin ratkaisun paksun kerman sakeus oli.
  • On tarpeen kaataa betoniliuosta kaivoon jatkuvasti. Samaan aikaan joka 50 cm: n välein on pakattava betoni erityisellä värähtelyyksiköllä. Jatkuva täyttö estää sellaisten teknisten halkeamien muodostumisen, jotka vaikuttavat voimakkaasti lujuuteen ja pohjaan sekä koko rakenteeseen.
  sisältöön ↑

  Asennuksen grillata

  Heikoilla maaperäpinoilla ei ole sivusuuntaista tukea, joten varmista, että ne kiinnittävät paalut yhteen. Tätä varten sidoskerros asennetaan - grillata. Grillausmahdollisuutta on kaksi vaihtoehtoa.

  Upotettu grillata

  Näkymä haudatusta grillatausta

  Asennettaessa tämä malli ympärille kehä talon ja laakerin seinät kaivaa matala kaivanto. Alhaalla hiekkakuviotyypin rakentaminen, joka kostutetaan huolellisesti ja täytetään. Hiekka yli soraa kaadetaan kasa päälle. Kaivannon pohja ja sivut on peitetty katemateriaalilla ja koota muotti. Rakenteiden sisällä on rakennettu luuranko, jossa luuston lujittamat paalut vahvistetaan. Valmistettu kaivanto täytetään M300 betonilla ja jätetään kuivumaan kuukauden ajan. Tänä aikana betoni voimistuu, ja pohjaa voidaan käyttää edelleen rakentamiseen.

  Unearthrod grillage

  Ei haudattu grillata

  Tällaisen grillatuksen asennus toteutetaan samalla tavoin kuin edellinen versio, mutta muotti on kiinnitetty pinnalle. Kaikki muut kohdat toistetaan.

  Turpeen maaperän perustaminen on monimutkainen ja hankala prosessi. Tarvittavien ehtojen ja suositusten mukaisesti voit rakentaa luotettavan ja kestävän pohjan.

  Mikä säätiö voi valita turpeen rakentamiseen

  Mikä on turve?
  Turve on maaperä, joka koostuu koostumuksestaan ​​puoli ja orgaanista ainesta, joka muodostui suon paksuuteen, johtuen suolaviljelmän pitkäaikaisesta luonnollisesta sukupuutosta. Turpeen muodostumista edisti kohonnut kosteus ja hapen puute marskipylväässä, minkä seurauksena kuidut eivät saavuttaneet täydellistä biohajoamista. Turve on hyvin yleinen alue Venäjällä. Maamme johdattaa maailman turvevarastoon, joka on laajalti käytetty mineraali.
  Turvemailla voi olla hyvin suuria alueita. Esimerkiksi Suomessa ja Tomsk-alueella turve kattaa jopa kolmanneksen koko maata. Vologdan alueella kymmenesosa kaikista maista on turvealueita. Paljon turpea Karjalassa, Leningradin, Ryazanin, Moskovan ja Vladimirin alueilla.

  Valitettavasti Neuvostoliiton aikakauden aikana maapallon 1/6 maan miehittämättömien vapaiden alueiden ilmeisen puutteen vuoksi puutarhan, puutarhan ja maalaistalojen maa-alueita kohdeltiin useimmiten "kirjallisilla" mailla, joissa oli turvealueita. Siksi kysymys siitä, miten turpeen taloon tai muuhun rakenteeseen perustetaan perustus hyvin, on hyvin merkityksellinen Venäjälle.

  Turpeen maaperän perustusten rakentamista koskevat säännöt on muotoiltu kohdassa SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen". "Orgaaniset mineraalit ja orgaaniset maaperät":

  6.4.1. Alustat, jotka koostuvat veteen kyllästetystä organo-mineraalista (maaperä, sapropeli, turve maaperä) ja orgaaninen maa (turve) tai jotka sisältävät näitä maaperän, olisi suunniteltava ottaen huomioon niiden ominaisuudet: suuri puristettavuus, huomattava vaihtelu ja anisotropia (riippuen suunnasta) lujuus, muodonmuutos ja suodatus ominaispiirteet ja niiden muutokset perusprosessissa, sedimentin pitkäaikainen kehitys ajan myötä ja mahdollinen epävakaa tila.

  Maaperän perusteet: 6.4.23. Jos orgaanisista kivennäisaineista ja orgaanisista maaperistä koostuvan emäksen laskennallinen muodonmuutos on suurempi kuin perusalustan rajoittava tai riittämätön kantavuus, on säädettävä seuraavista toimenpiteistä:
  - orgaanisten ja mineraalisten ja orgaanisten maalien kerrosten kokonaan tai osittain leikkaamalla perustukset;
  - orgaanisen mineraalin ja orgaanisen maaperän täydellinen tai osittainen korvaaminen hiekalla, sora, rauniot jne.;
  - maaperän tiivistäminen väliaikaisesti tai pysyvästi kuormittamalla rakenteen tai koko rakennustyön pohja irtotavarana (alluvio) maaperä tai muu materiaali (suodatinkerroksella tai viemäröintilaitteella, jos on tarpeen kiihdyttää perusta konsolidointiprosessia);
  - siltojen konsolidointi sandmill-prosessissa. (Skandinaviassa turve sekoitetaan puhtaaseen sementtiin tai sementti-tuhka-seoksiin rakennuskoneisiin kiinnitettyjen voimakkaiden sekoittajien avulla).

  Säätiön vaihtoehdot: 6.4.24. Säätötyypistä, täyttöasteesta, organismin ja orgaanisen maaperän esiintymisasteesta ja paksuudesta sekä suunnitellun rakenteen suunnittelusta ja sille asetetuista toiminnallisista vaatimuksista suositellaan seuraavia vaihtoehtoja erikoistilanteille:
  - alustan tiivistäminen tilapäisellä tai pysyvällä kuormituksella, mukaan lukien pystysuuntaisten viemäreiden ja viemäriputkien asentaminen - tyyppiä I ja II varten;
  - orgaanisten ja orgaanisten maalien kerroksen täydellinen tai osittainen leikkaaminen perustuksilla, myös pinoilla, tyyppien II, IV ja V perustuksille;
  - kiillotuslinssejä tai orgaanisen-mineraalisen ja orgaanisen alukkeen kerrokset ja sen korvaaminen mineraalisella pohjamaalilla - emäksille II, IV ja V;
  - perustusten (pylväs-, vyö- jne.) asentaminen hiekka-, sora-, sora-tyynyyn tai paikallisesta materiaalista valmistetulla esipuristetulla vuodella - kaikentyyppisille alustoille;
  - rakenteiden rakentaminen laattojen perustuksiin, rajat monoliittisiin tai esivalmistettuihin monoliittisiin nauhoihin jne. rakentavilla toimenpiteillä rakenteen maasulkeuden lisäämiseksi - kaikentyyppisille säätiöille.

  Turve maaperä ominaisuuksia talon perusta


  Mitkä ovat mahdollisuudet perustaa säätiö turpeen?

  Kuva 1. Tärkeimmät vaihtoehdot turpeen esiintymiselle maan päällä.

  Kuten kaaviosta voidaan nähdä, turpeen esiintymistiheydet eivät rajoitu sen jatkuvaan esiintymiseen tiettyyn syvyyteen. Turpeen tasot voivat vuorottelevat mineraali- maaperän kanssa, ne voivat kietoutua siihen eri tavoin.
  Jos emme laiminlyö maaperän geologista tutkimusta ja valitsisimme talon perustan rakennetta empiirisesti, on mahdollista, että kuormituksen aikana tai kun pohjaveden taso muuttuu (tyhjennyksen jälkeen) turpeen laskeutuu ja siihen pohjaan perustuva maaperä.

  Kuva 2. Mekanismi, jossa esiintyy epätasaista saostumista pohjasta kuorman alla rakennetusta talosta.

  Turpeen paksuuden, kerrosten, sulkeutumien tai linssien sijainnin määrittely määrittelee rakennuksen perustan suunnittelun valinnan.

  Kuva 3. Perusvaihtoehdot yksittäisten talojen rakentamiseksi turpeen maaperälle.

  Suunnittele- malla pohja täydellisellä uppoamisella ja maaperän vaihtoon on muistettava, että rakennuksen kuormitus siirretään pohjaan (maaperään), joka ulottuu 45 asteen kulmassa sivuille. Näin ollen, jotta vältetään turpeen sivuttaiset ulokkeet, hiekkavyöhykkeen reunojen irtoaminen ja sen sumentuminen, louhinnan koko on suunniteltava ainakin sen syvyyden arvolla, joka on suurempi kuin itse säätiö. Samalla on suositeltavaa asentaa vähimmäisetäisyys säätiön kellarista vähintään 2 metriin. On parasta kattaa koko kaivaustila geotekstilillä, jossa päällekkäiset kangastyypit ja päällekkäiset reunat pinnalla louhinnan reunoilla vähintään 1 m. Geotekstiilit voidaan kiinnittää maanpinnalla karkeilla estämään sitä liukumasta hiekkaa täytettäessä.

  Kuva 4. Kuva turpeen maaperän kuorimisesta ja korvaamisesta.

  SP 50-101-2004 6.4.26. Hiekkalaatat, jotka on järjestetty perustuksiin orgaanisten mineraalien ja orgaanisten maaperien korvaamiseksi, alentavat alipaineiden paineita, lisäävät tarvittaessa perustan pohjan kohoamista, nopeuttavat pohjaisten maaperän konsolidoitumista (tiivistymistä) pääsääntöisesti suurten ja keskikokoinen. Joissakin tapauksissa murskattujen kivien, sora-, kuona- tai sora-hiekkaseosten käyttö on sallittua. Hienoja hiekkakiviä ei suositella. Suurten ja keskikokoisten hiekkakiviyksien kuiva-aineen tiheys on suositeltavaa vähintään 1,65 t / m 3.

  Kuva 5. Hiekkapuhallus lopullisen puhdistustilanteessa 2 metriä.

  Paalun perustukset turpeella

  Kuva 6. Turpeen maaperän paalut ja muut säätörakenteet, jotka leikkaavat turpeen kerrosta.

  Turpeen maaperän pylväsperheiden muotoiluominaisuudet.

  Kuva 7. Teräsruuvin paalujen käyttö turvetuotteissa on mahdollinen ei-kriittisille rakenteille, joiden käyttöikä on rajoitettu.

  Kansainvälisen rakennusmääräyksen ICC AC358 "Helical Foundation Acceptance Criteria" -lausekkeen 1.2.2 kohta sisältää suora kieltää teräsruuvipallojen käytön orgaanisilla maaperillä, joihin kuuluu turve. Jos ruuveja käytetään tilapäisiin rakenteisiin ja niillä ei ole grillausta, niiden vähimmäisrajautuminen maahan ICC AC358: n vaatimusten mukaan on 305 cm.

  Betonipaalut ja -tukit on myös suojattava turpeen maaperän ja pohjaveden aggressiivisten tekijöiden vaikutuksilta. Paras tapa laajentaa betonirakenteiden käyttöaikaa turvemassa on vedeneristys ja karkean tai keskikokoisen hiekan kuivatusominaisuuksien käyttö. Kaikkein kätevin muotoilu, joka mahdollistaa betonin korkealaatuisen vedeneristyksen ja osittain korvaavan turpeen kuivatusmaalla, on säätöpilareiden ja sarakkeiden rakentaminen kaivoissa. Pallojen laitteessa sarakkeet puristetaan täydellisesti reikään tiheän mineraalimalmin kerrokseen, joka on normatiivisen jäätymissyvyyslukeman alapuolella. Kaivoon joko tukeva betonialusta on valettu (betonivalmiste) tai kaivoalusta tiivistetään karkealla hiekalla tai murskatulla kivellä. Käytettäessä betonin valmistusta, paalupylväs voi olla vakio poikkileikkaus. Jos käytetään kasvosuojainta, on suositeltavaa järjestää puolisuunnikkaan muotoinen teline, jonka laajeneminen alaspäin.

  Kuva 8. Oikea: paalupylväs muottipesässä joukko lujuus betonilla.

  Se on teknisesti yksinkertaisempaa asentaa porakonepelti pysyvään muottiin. Lyhyen vahvistetun betonipatan pienin suositeltava halkaisija on vähintään 30 cm1. Porauskappaleen pohja on pakattava 10 cm: n kerroksella maaperään upotettuna. 2 Pysyvää muottipesää, joka suojaa paalun rungon aggressiivisten turveominaisuuksien vaikutuksilta, on mahdollista valmistaa useita kerroksia katemateriaalia tai kerrosta bitumipolymeeristä vedeneristyskalvoa, jotka on kiinnitetty runkoon sinkitty hitsattu verkko.

  Kuva 9. Pysyvän muottien valmistus - vedenpitävä kuori porauskalalle

  Kuva 10. Betonin vahvistaminen kattomateriaalin kestomuovissa galvanoituun teräsverkkoon.

  Vaihtoehtoiset menetelmät turpeen maaperään.

  Kuva 11. Säätöasennukset turpeen pohjamaalin avulla.

  Paljon taloudellisempi ja vähemmän luotettava on "suosittu" menetelmä osittaisen maaperän korvaamista varten, jossa puupaneelien pylväspohja on asennettu. Tämä menetelmä ei takaa perustan vakautta koko käyttöiän ajan eikä sitä voida suositella kivirakennuksille. Turpeen maaperän osittaista korvaamista varten vedetään ulos 1,5 - 1,5 metrin mittainen reikä, jonka syvyys on alhaisempi kuin maaperän jäädytys, joka on vuorattu geotekstiilillä ja joka on täytetty karkeiden hiekkakiven karkeiden karkeiden seosten kanssa. Betonilaatta, jossa on pylvästuki, kaadetaan tuloksena olevalle padille.

  Kuva 12. Osittaisen maaperän korvaamisen perustusrakenne pylväsmateriaalilla.

  Toinen eksoottinen tapa rakentaa säätiö turpeen on vahvistaa raudoitetun betonipohjan perustan ajetuilla puisilla paaluilla, joiden on oltava pohjaveden tasan alapuolella. Menetelmä ei ole luotettava puun asteittaisen biologisen tuhoutumisen vuoksi (vaikka se voi kestää tuhansia vuosia) ja sen kiihtyvyydestä pohjaveden määrän vähenemisellä.

  Ja mitä tehdä, jos turpeen syvyys on sellainen, että maaperän tai paalujen korvaaminen ei voi saavuttaa luotettavaa mineraalikuivausta? Tässä tapauksessa käytetään harvoin käytettyä mutta luotettavaa tapaa järjestää kelluva säätiö turpeen jatkuvaan kuormitukseen hiekkalaatalla.

  Kuinka rakentaa säätiö turpeen?

  Turvealueiden maaperä Venäjän alueella ei ole harvinaisuus. Kun tarve perustaa säätiön, on usein havaittavissa, että tällainen maaperä on läsnä. Tämän seurauksena talon rakentaminen siitä tulee todellinen ongelma, koska tiedetään, että turve on biogeeninen maaperä ja sille on tunnusomaista huokoinen rakenne. Mutta kaikkein epämiellyttävä hetki on turpeen kantokyky, mikä on vähäistä.

  Turpeen syvyyden määrittämiseksi talon rakentamisalueella on tarpeen kaivata reikä 0,5 - 0,5 m ja syvyys 2 m.

  Niinpä talon rakentaminen siihen, asuminen kutistuu pitkään. Tämän seurauksena on olemassa vaara, että rakenteen pohja menee maahan useita kymmeniä senttimetrejä. Tästä syystä SNiP suosittelee voimakkaasti turveturvojen perustamista tällaisten ongelmien välttämiseksi.

  Varoituksista huolimatta monet rakentavat yhä omia rakennuksiaan tällaiseen maaperään. Mutta miten tehdä vakaa säätiö turpeella? Tällainen kysymys sekoittaa melko vähän. Vastaus on kuitenkin. Lisäksi laitteella on useita vaihtoehtoja kotona tällä kentällä. Ensimmäinen mahdollistaa turvetokerroksen korvaamisen ja minkä tahansa pohjan seuraavan rakenteen, esimerkiksi on mahdollista tehdä nauhaa, pistettä tai monoliittista materiaalia. Toinen vaihtoehto on rakenteen rakentaminen, joka antaa valmiin rakennuksen korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Jotta voisit ymmärtää, mikä näistä vaihtoehdoista sopii sinulle, sinun kannattaa harkita jokaista niistä yksityiskohtaisesti.

  Menetelmä numero 1: turpeen vaihto

  Järjestelmä nauhan perustan hiekka tyyny.

  Ennen kuin aloitat rakennustyöt, on tehtävä teknisiä ja geologisia tutkimuksia. Niiden on oltava asiantuntijoiden suorittamia. Saatujen tulosten perusteella on mahdollista ymmärtää turpeen syvyys. Jos tällaisesta palvelusta ei ole rahaa, sinun on itse selvitettävä maaperän ominaispiirteet. Tätä varten sinun täytyy kaivaa pieni 0,5 x 0,5 m: n reikä. Syvyyden tulisi olla noin 1-2 m. Sinun täytyy nähdä, kuinka turpeen kerros on merkittävä.

  Jos havaitaan, että se on matalalla syvyydellä, voimme turvallisesti tehdä siitä loveen. Jos haluat poistaa tällaisen maaperän nopeasti, käytä kaivinkoneen palveluja. Sen avulla on mahdollista nopeasti poistaa turvekerros ja tämä johtaa valmiiseen kaivantoon. On kätevää luoda kaistale tai laatta-pohja. Mutta ensin sinun täytyy täyttää haudan pohja rauniolla ja hiekalla, eräänlainen tyyny on muodostettava. Hän antaa tehdä pohjan korkealla kantavuudella.

  Tiedät kuitenkin, että yleensä Venäjän alueella turpeen kerrokset ovat melko paksuja. Tontit ovat pääsääntöisesti tämäntyyppisiä maaperä vähintään 3 m syvyyteen. Siksi on epäkäytännöllistä korvata se. Se vie paljon aikaa ja vaivaa, mutta myös rahaa. Talon rakentamisen kustannukset kasvavat useita kertoja. Siksi useimmissa tapauksissa turpeen maaperän poistaminen ei ole, vaan perustuksen suora rakentaminen.

  Menetelmä numero 2: laitteen paalusäätiö

  Jotta et vietisi paljon aikaa maanrakennustöihin, voit valita välittömästi tämän säätiön rakentamismenetelmän turpeella. Tape sitä on mahdotonta luoda. Tosiasia on, että talon merkittävän massan vaikutuksesta se menee maahan huomattavan syvälle. Ainoa oikea vaihtoehto tässä on luoda paalusäätiö. Se on hyvä heikkoon maaperään. Kuten jo mainittiin, turpeen maaperän kantavuus jättää paljon haluttua suuren huokoisuuden vuoksi.

  Laitepallosäätiö omilla kädillä tehdään useassa vaiheessa. Mutta ennen rakentamisen aloittamista sinun on valmisteltava seuraavat:

  Pile-pohjapiirros.

  • tapit;
  • mittanauha;
  • rakennustaso;
  • käsipora;
  • kattotiiliä;
  • lujittavat sauvat;
  • hiekka;
  • sora;
  • sementti;
  • säiliö liuoksen sekoittamiseksi;
  • lapio;
  • peittävä nauha

  Vaihe 1: Piirtäminen ja hyvinporaaminen

  Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä säätiön rakentamiselle varatun sivuston ulkoasu.

  Pylväässä on tarpeen nimetä paikat, joissa kuopat porataan tulevaisuudessa. On suositeltavaa, että ne ovat 2-2,5 metrin etäisyydellä.

  Kaaviot porauskaivojen alla.

  Tämä luo pohjan turpeen maaperälle, jolla on suuri kantavuus.

  Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa pieniä kaivoja tappien kohdalta. Ne ovat välttämättömiä porauksen toimimiseksi paremmin ja voit tehdä niistä reikiä nopeammin. Syvennysten syvyys saa olla enintään 30-40 cm. Kun ne on valmistettu, ota sähkö- tai bensiinikäyttöinen porakone ja aseta se erityisellä päällä, joka on suunniteltu laajentamaan talon pohjaa. Sitten tämän työkalun täytyy luoda kaivoja. Niiden syvyyden pitäisi olla riittävä, jotta paalut voisivat kulkea jäädyttämisvyöhykkeen läpi ja sitten pystyä voimakkaasti sovittamaan tiheille maakerroksille.

  Vaihe 2: vedeneristys ja vahvistaminen

  Tässä vaiheessa sinun on ensin vedenpitävä kaivoa. Tätä varten sinun tulisi käyttää kattohuopaa. Se on käärittävä useisiin kerroksiin. Sen halkaisijan tulisi olla sama kuin kaivon halkaisija. On suositeltavaa kiinnittää saumansa naamiointinauhalla. Sitten tämä putki lasketaan kaivoon. Se toimii samanaikaisesti muotoiluna ja vedenpitävänä. Jos sitä ei käytetä, paalujen luomisen aikana sementtimaito imeytyy maahan ja tämä johtaa turvetuhnan perustan voimakkuuden vähenemiseen.

  Vedeneristys- ja vahvistuskaivojen järjestelmä.

  Seuraavaksi sinun on tehtävä vahvistus. On välttämätöntä, että kun maaperä siirtyy vaakasuoraan, paalut eivät repeä. Lisäksi vahvistaminen antaa heille lisää joustavuutta. Tämä varmistaa sen yhtenäisen puristuksen ja venytyksen maaperän jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Vahvistus vaatii halkaisijaltaan 6-8 mm sauvat. Niiden korkeus on kiinnitettävä ristikappaleilla 500 mm: n välein. Tuloksena saat jonkinlaisen kehyksen. Se putoaa kaivoon. On välttämätöntä, että hän astuu siihen täydelliseen syvyyteen ja nousi 20-30 cm maanpinnan yläpuolelle, koska silloin on paljon helpompaa luoda grillata.

  Vaihe 3: paalujen ja grillaten luominen turpeen

  Tässä vaiheessa sinun on ensin tehtävä konkreettinen ratkaisu. Se on valmistettava sementtilajikkeesta, joka ei ole alempi kuin M400. Sen 1 osaan sinun on käytettävä 3 osaa hiekkaa ja 2 osaa raunioista. Niiden on oltava laadukkaita. Sen saa käyttää vain jokivesiä. Murskakiven on oltava eri fraktioita ja aaltopinta. Betonia on vaivutettava pienellä määrällä vettä. Sen avulla pystytään luomaan ratkaisu, joka on yhtenäinen ja kohtalaisen paksu konsistenssi.

  Laitteen grillataulukko.

  Kun betoni on valmis, se on toimitettava pienissä osissa kuoppiin. Kerrosten tulee olla noin 40-50 cm paksuisia. Se on pakollinen sinetöidä ne. Tämä voidaan tehdä shtykovaniem käyttäen metallitangot tai tärinän asennus. Samanaikaisesti betonitointiprosessi omalla kädellä on tehtävä ilman keskeytyksiä. On tärkeää muistaa, että jäädytetty ja tuore betoni ei pysty luomaan kiinteää monoliittista kasaa, jonka seurauksena muodostuu "keinotekoinen" särö, joka johtaa voimakkaasti säätiön toimintaominaisuuksien heikentymiseen.

  Talon pohjan rakentaminen turpeelle ei pääty sinne, koska on tarpeen yhdistää paalut yhdeksi rakenteeksi. Tätä varten sinun on luotava grillage. Se voidaan haudata tai haudata. Jokainen luomisvaihtoehto on otettava huomioon yksityiskohtaisesti.

  Joten, jotta syvennetään grillata omia käsiäsi, sinun on ensin kaivaa matala kaivanto, joka kulkee paalujen yläosan väliin. Se on tehtävä sekä rakennuksen kehällä että sisäpuolella olevien seinien sisäpuolella. Valmis syvennys luodaan hiekkalaatikko. Se on kostutettava ja tiivistettävä huolellisesti. Hiekka on murskattua kiveä. Hänen kerroksen pitäisi olla paalun yläosassa.

  Taulukko betonin osien mittasuhteista.

  Seuraava asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on asettaa kerros vesitiiviitä materiaalia raunioille. On parasta käyttää kateaineita. Tämän muodon valmistuttua. Sinun täytyy tehdä se laadullisesti lujittamalla ja rekvisiitta, jotta estetään sen mahdollisuus puristaa betonia. Seuraavaksi valmistetaan lujitushäkki grillattavalle ja se on yhdistetty tangot, jotka vapautettiin paalukorkista.

  Nyt sinun on valmisteltava ratkaisu. Se on valmistettu sementtilajista 300 (1 osa), hiekasta (3 osaa) ja vedestä (1/2 osa). Sitten kaivaa kaadetaan betonilla ja tiivistetään tärinän avulla. Tällöin täydennetään haudattua grillatausta. Vain odottaa betonin asettamista.

  Ei-haudattu grillata luodaan melkein samoilla linjoilla, mutta kaivantoa ei tarvitse tehdä. Rakenna muotti tulee olla oikeassa pinnalla. Hiekka tyyny kaadetaan siihen, sitten murskattua kiveä valmistetaan ja sitten ruberoidi asetetaan. Sitten kaikki tapahtuu vastaavasti kuin haudattu grillata.

  On syytä huomata, että konkreettiset voitot vahvuus epätasaisesti. Siksi grillauksen luomisen jälkeen sinun on jätettävä se 28 päivän ajaksi. Tänä aikana betonilla on aikaa saada 100% vahvuus. Niinpä turpeella valmistetulla valmiustasolla on mahdollista aloittaa talon rakentaminen.

  Säätiön vinkit

  Jotta pystyt luomaan kodin laatuun perustuvan turpeen maaperän laadun, noudata näitä ohjeita:

  1. Peruslaitteessa on mahdollista käyttää paitsi omia tuotantoja, myös valmiita töitä. Yleensä ne ovat metallisia kierteitettyjä tuotteita. Niiden alapuolella ei tarvitse tehdä kaivoja, vaan ne ruuvataan maahan. Jotta tämä tehdään oikein, sinun täytyy kaivaa pieniä kuoppia niille. Sitten romu asetetaan kärkeen, minkä jälkeen paalut ruuvataan. Ne on sijoitettava turpeen maahan kulmassa. Sitten talon perusta on luotettava ja kestävä.
  2. Jos havaitaan, että turvekerros on suuri, mutta se voidaan poistaa vain osittain, voidaan luoda alueelle liuska-säätiö. Mutta sinun täytyy tehdä se korkea. On tärkeää seistä. Kun säätiö kaadetaan, se on mahdotonta rakentaa taloa useita vuosia. Tänä aikana on aikaa kutistaa ja makaa optimaaliselle syvyydelle.
  3. Maaperään voidaan rakentaa vain taloja tiilistä tai vaahtolohkoista. Ei ole suositeltavaa rakentaa niitä puusta, sillä materiaalilla on vähäiset tulenkestävät ominaisuudet.

  Lyhyt yhteenveto

  Nämä tiedot auttavat ymmärtämään, että turve maaperä ei ole kovin sopiva talojen rakentamiseen. Kun kuitenkin päätetään asioiden rakentamisesta, sinun on valmistauduttava huolellisesti tähän. On välttämätöntä tehdä valinta paalupohjan luomisen tai muuten, mutta turpeen poistamisen tarve.

  Jos noudatat suosituksia, voit varmasti luoda luotettavan ja kestävän perustan maatilallesi. Onnea rakennustyössä!

  Turvepohja

  Valitettavasti maapallon säätiön rakentamisen ongelmat eivät valitettavasti ole harvinaisia ​​tehtäviä maanmiehillemme. Suuri osa alueesta on joko peitetty suolla, tai se on ikääntynyt. Turpeen havaitseminen sivustolla ja sen jälkeinen etsintä ratkaisujen rakentamiseksi siihen on todellinen päänsärky. Tässä artikkelissa yritämme antaa suosituksia turpeen perustusten rakentamisesta, kuvaamme joitain rakennuksen vivahteita niin heikosti kantavassa maaperässä.

  Mikä perustus on parasta rakentaa turpeen

  Varmista heti, että maaperä ei ole mahdollista antaa erityisiä rakennustöitä koskevia suosituksia geologista tutkimusta varten. Ennen talon perustan valitsemista sinun täytyy luottaa alan asiantuntijoihin tai tutkia itsenäisesti maan paksuutta tulevan rakennuspaikan alla. Jälkimmäisessä tapauksessa reikä syvennetään syvyyteen, joka on vähintään GIP ja maaperän kerros on arvioitu. Toinen vaihtoehto on mahdollista - porata useita kuoppeja puutarhavasaralla. Jos turpeen kerros on pieni ja sen paksuus ei ylitä 1-1,5 m. Mutta jos ei päästäisi kestävämmäksi maaperälle ja pohjaveden korkeus on korkea, niin voit yleensä ajatella rakennuksen toteutettavuutta tällä sivustolla - Kehittyneet maaperät ovat monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä.

  Turve maaperän ominaisuuksia

  Turve kuuluu biogeenisten orgaanisten maaperien luokkaan, sillä on kuitupuo- rinen rakenne, joten sen kantavuus on heikko. Turve puristetaan kuormitettuna, joten tällaiseen maaperään rakennettu talo antaa vedon pitkään. On huomattava, että turpeen maaperän lasketun resistanssin suuruus riippuu myös sen veden kyllästymisestä. Esimerkiksi suon alueen kuivatus ja GWL: n väheneminen vähentävät turpeen muodostumisen määrää. Siksi SNiP 2.02.01-83 suosittaa pidättäytymiseltä perustuksen rakentamiselta turvealueiden pinnalle.

  2 vaihtoehtoa ongelman ratkaisemiseen

  Tällaisen maaperän syvyydestä riippuen turpeen perustuksen rakentaminen voidaan toteuttaa kahdella tavalla:

  • haemme turpeen tiheälle maaperälle, asetamme geotekstiloita säätökuopaan ja täytämme vapaan tilavuuden ei-hioma-aineella, esimerkiksi hiekalla ja rauniolla. Jo tällä perusteella, ottaen huomioon "pehmustuksen" itsensä yhdistämisen, rakennamme laatan tai nauhan perustuksen, josta kirjoitimme täältä;
  • Poraamme kaivoja (kiertäkää paaluja) tylsistyneiden perustusten alla taustalla oleville tiheille kerroksille maaperää. Tämä vaihtoehto on edullisempi kuin ensimmäinen, edellyttäen, että turvekerros on paksu

  Tarkastele näitä 2 lähestymistapaa tarkemmin.

  Turpeen vaihto toisella maaperällä

  Tämä menetelmä määräytyy työn taloudellisen toteutettavuuden perusteella. Turpeen muuttaminen on tärkeämpää luotettavampaan maaperään edellyttäen, että turpeen maaperän paksuus ei ylitä yhtä metriä, ja alapuolella on suuren (keskipitkän) fraktion savi tai hiekka. Säästämiseksi turpeen poistetaan kaivukoneella, ja sen sijaan perinteisen rakennusmenetelmän mukaisesti järjestetään laattoja tai matalia nauhalevyjä, jotka tekevät lisälaskutoimituksia. Jos talon projekti merkitsee kellarikerroksen läsnäoloa, kaivon syvyyttä voidaan nostaa 2 m: iin edellyttäen, että alla on luotettava maa.

  Vaihtoehtoinen vaihtoehto on turpeen osittainen kaivaminen, säätiön rakentaminen ja sen maksimaalisen sedimentin odotukset ajan myötä. Olet esimerkiksi valinnut turpeen 0,5 m: n syvyyteen, peittänyt kaivannon hiekalla, levittäen ensin geotekstilöitä sen alapuolelle (koska turve imeytyy hienojakoiseen materiaaliin), rakensi nauhateoksen (tai laatta) tälle paikalle ja jätti sen yksin vuosi tai kaksi. Tänä aikana tulee olemaan huomattava kutistuminen, jonka suuruus voi jo olla suunnattu tulevan työn määrässä.

  Kun turpeen maaperän paksuus sallii

  Jos geologisen tutkimuksen aikana todettiin, että turvekerroksen paksuus on 4-5 metriä, sen jälkeen turpeen maaperän korvaaminen toisella aineella ei ole taloudellisesti toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Tällaisissa tilanteissa etusijalle asetetaan paalun perustukset. Tukemattomia paaluita voidaan käyttää tukina, asbestisementtiputkia sekä käytettyjä teräsbetoni- tai teräsruuvipalloja voidaan käyttää muottina. Jälkimmäisessä tapauksessa on huolehdittava, koska märkä turvepintainen maaperä on hapanta ympäristöä, joka voi vaikuttaa ruuvipuristimen kestävyyteen.

  Tämä on kaikki, mitä haluaisimme kiinnittää huomiomme, kun rakennat turpeen säätiötä. Yhdessä seuraavista artikkeleista puhumme siitä, mitkä perusteet parhaiten käyttäytyvät permafrost-olosuhteissa - permafrost-pohjaisten perustusten asentamisella on myös omat ominaisuutensa.