Mikä tiili on parempi? 10 vinkkejä tiilien valitsemisesta

Mökki, mökki, sisäiset väliseinät, säätiö, savupiippu, liesi - kaikki tämä voidaan rakentaa tiilestä. Tämä materiaali on jo perinteinen ja vaihtoehtoista saatavuutta huolimatta edelleen suosittu. Näin ollen monet kohtaavat kysymyksen - mikä tiili on parempi? Jaamme muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, jotka auttavat sinua valitsemaan todella hyvän tiilen.

1. Opimme tärkeimmät tiilet

Tiili on erilainen, ja kaikki se on melko hyvä. Jokaista näkemystä on käytettävä viisaasti ottaen huomioon hyvät ja huonot puolet.

Suosituimmat tiilet:

 • silikaatti (valkoinen);
 • keraaminen (punainen);
 • hyper painettu;
 • Klinker;
 • fireclay.

Joissain lajeissa on myös jakoja. Esimerkiksi keraaminen punainen tiili voi olla corpulent ja ontto, ja myös huokoisia keraamisia lohkoja tehdään myös samasta materiaalista. Puhutaan nyt jokaisesta lomakkeesta erikseen.

2. Valkoinen silikaatti tiili - edullinen vaihtoehto seinille

Silikaattitiili on valmistettu kvartsihiekan ja kalkin seoksesta sekä lisäaineista. Tätä vaihtoehtoa käytetään pääasiassa seinien rakentamiseen.

etuja:

 • kohtuullinen hinta;
 • ympäristönsuojelu;
 • kätevä suuntaissärmiömäinen muoto, pehmeät reunat, terävät kulmat;
 • hyvä äänieristys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Tiilissä on myös paljon puutteita:

 • suuri paino;
 • hauraus;
 • heikko eristys;
 • epävakaa korkeisiin lämpötiloihin - ei voida käyttää uuneille ja savupiipuille;
 • hävitetään nopeasti kosteissa olosuhteissa.

Jos kuitenkin tarvitset hyvän seinän tiilen kohtuuhintaan, silikaattimuoto sopii hyvin.

3. Punainen keraaminen tiili - yleinen vaihtoehto

Punainen tiili on valmistettu savi, joka sitten poltetaan. Klassisessa versiossa on punaista väriä ja ominaista soittoääniä iskiessä. Jos et halua miettiä, mikä tiili valitaan, punainen versio sopii useimpiin rakenteisiin.

etuja:

 • monipuolisuus;
 • kestävyys;
 • hyvä lämmön- ja äänieristys;
 • ekologinen puhtaus;
 • kohtuullinen hinta;
 • helppo asennus;
 • erilaisia ​​vaihtoehtoja (korpulent, ontto, edessä, jne.).

Jos puhumme puutteista, mahdolliset puutteet liittyvät useimmiten tuotannon häiriöihin, minkä vuoksi on parempi ostaa hyviä tiiliä tunnetuilta valmistajilta.

4. Fireclay tulenkestävät tiilet - uunit ja savupiiput

Jos haluat asettaa uunin, savupiipun tai takan, valinta on yksinkertaista - tulenkestäviä tulenkestäviä tiiliä. Vain hän on riittävän luotettava korkeissa lämpötiloissa. Se perustuu poltettuun samettikertaan. Klassinen keraaminen tiili myös kestää jopa 800 asteen lämmön, mutta samettia on luotettavampi.

5. Klinkkerin tiili - luotettavuus ja kestävyys

Klinkkerin tiili on toinen savi rakennusmateriaali. Se on valmistettu tulenkestävistä laatikoista ja ammuttu erittäin korkeissa lämpötiloissa. Tuloksena on hyvä tiili, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Sitä voidaan käyttää missä tahansa, mutta useimmiten se on valittu perustuksen ja soclen muodostumiselle, jossa se on kestettävä raskaita kuormia. Kuitenkin se on epätavallisen hyvä vuori, koska se muodostaa kiinteän, kauniin laidan. Haitat - korkeat kustannukset ja lisälämmöneristys.

6. Hyperpuristettu tiili - koristepintaan

Tämän tyyppinen tiili on valmistettu kalkkikivistä, joihin on lisätty sitovia osia. Tuloksena on keinotekoinen kivi, ja sen ominaisuudet ovat verrattavissa muihin hyviin tiiliin. Se on saatavana useissa luonnollisissa väreissä ja sitä käytetään pääasiassa koristeellisiin tarkoituksiin. Se on ihanteellinen materiaali julkisivuille, sisustuksille ja jopa tulisijojen koristelemiseksi. Haittojen suhteen tämä on korkea hinta, suuri paino ja lämmönjohtavuus. Jos ajattelet, mikä tiili on parempi valita kauniiseen maalaukseen, hyperpressoitu versio sopii täydellisesti.

7. Rakentaminen ja edessä olevat tiilet

Jos puhumme tiilien tyypeistä tähän tarkoitukseen, se voidaan jakaa rakennukseen ja päin. Ensimmäinen vaihtoehto on tarkin geometria, mutta ei aina vastaa hyvin kosteuteen ja pakkasen. Näin ollen, kun käytät sitä, sinun on huolehdittava muista suojaavista pinnoista. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista valita vastavalmisteiset tiilet.

Näitä ovat:

 • hyper painettu;
 • Klinker;
 • keraaminen.

Usein nämä tiilet eivät ole vain erittäin kestäviä ulkoisia vaikutteita varten, vaan niillä on myös koristeellinen pinta, esimerkiksi jäljittelemällä luonnonkiven ulkoasua.

8. Hollow ja ontto tiilet

Tiilestä olevien reikien läsnäolosta riippuen se voi olla corpulent ja ontto. Täysikokoisessa versiossa ei ole reikiä tai niiden määrä ei ylitä 13% äänenvoimakkuudesta. Se on erittäin painava, vahva, mutta erittäin nopeasti kuumenee. Tämä on paras vaihtoehto rakenteiden ja säätiöiden tukemiseen.

Hollow-tiilillä on eri muotoisia reikiä. Tällaisten ilmakammioiden läsnäolosta johtuen hän kykenee säilyttämään lämmön hyvin. Lisäksi pieni paino yksinkertaistaa huomattavasti muninta. Tämä on hyvä tiili sisäisten väliseinien ja julkisivujen eristämiseen. Sitä ei voi käyttää laakerirakenteisiin eikä uuneihin.

9. Keraamiset huokoiset lohkot - nopea seinärakenne.

Keraamiset huokoiset lohkot - tämä ei ole varsin tiili, vaikka ne ovat koostumukseltaan identtisiä punaisen keraamisen version kanssa. Ne ovat melko suuria lohkareita, joiden sisäpinnat ovat sisäpuolella ja usein rei'itetyt sivupinnat.

Ne ovat erinomaisia ​​seinille, koska niillä on useita etuja:

 • aseman nopeus suuren koon vuoksi;
 • säästää muurausseosta johtuen urien ja harjanteiden läsnäolosta (sivusaumoissa seosta ei tarvita);
 • ei tarvita ilmakammioista johtuvaa lämpöeristystä.

10. Perustapeilien ominaisuudet - mitä etsiä?

Nyt kun olemme ymmärtäneet tärkeimmät materiaalityypit, kannattaa luetella niiden ominaisuuksia, jotka sinun on kiinnitettävä huomiota valitsemalla hyvä tiili tiettyä tiilimuurausta varten saadaksesi tietää, mikä tiili on parempi.

Nämä parametrit ovat:

 • tiheys (sitä korkeampi se on, sitä luotettavampi ja kestävä materiaali on, mutta se myös pitää lämpöä pahempaa);
 • lujuus (tämä parametri osoittaa tiilen vastarintaa kuormaan, se on erityisen tärkeää kuormittavia rakenteita varten valittaessa), merkitään kirjaimella M ja sitä seuraavalla numerolla;
 • huokoisuus (sitä enemmän huokosia ja tyhjiöitä, sitä parempi materiaali säilyttää lämpöä);
 • lämmönjohtavuus (kyky ylläpitää huoneen lämpötilaa);
 • (kyky kestää jäädytys- ja sulatusjaksot menettämättä ominaisuuksia) on osoitettu kirjaimella F ja lukumäärä, joka ilmaisee syklien vähimmäismäärän;
 • palonkestävyys (kyky kestää lämpöä, tärkeä kun valitaan hyvä tiili uuniin, takka, savupiippu);
 • kosteuden kestävyys (sitä korkeampi se on, sitä vähemmän kosteutta materiaali imeytyy, on tärkeää valita ulkona käytettävän tiilen).

Mikä tiili on parempi silikaatti tai keraaminen

Nyt on paljon materiaaleja, jotka on tarkoitettu rakennusten, talojen ja muiden rakennusten rakentamiseen. Tällainen todistettu materiaali, kuten tiili, on kuitenkin edelleen vaatimus seinien ja pintojen raken- tamisesta. Monet aloittelevat rakentajat eivät ymmärrä, milloin on parempi käyttää silikaattipintoja ja missä keramiikka soveltuu paremmin.

Tämän artikkelin tarkoituksena on verrata silikaatti- ja keraamisia tiiliä näiden materiaalien ominaisuuksien ja sovellusten tutkimiseen.

Tiilien tekniset parametrit

Jotta voitaisiin selvittää, mikä tiili on parempi ja kuinka silikaatti eroaa keraamisesta tiilestä, pitäisi tutkia materiaalien pääominaisuuksia.

Valmistusmenetelmä

Näiden kahden tyyppisten tiilien koostumus ja niiden valmistusmenetelmät ovat olennaisesti erilaisia:

 • Keraaminen tiili koostuu savi, joka on valettu, kuivattu ja ampui uuneissa.
 • Silikaattilangan koostumus sisältää 90% kvartsihiekkaa, 10% kalkkikiveä, vettä sekä joitain lisäaineita. Massan valetaan ja kohdistetaan paine ja höyry autoklaaviin.

vahvuus

Keraamisen tiilen ero silikaatista on niiden lujuus, joka luonnehtii lohkon kyky kestää tietyn painon neliösenttimetriä kohti. Silikaatissa vahvuus on 150-200 kg / cm2 ja savessa 50-200 kg / cm2. Lime-hiekkalaatua on selvästi havaittu. Tästä materiaalista on suositeltavaa rakentaa rakennuksia 1. kerroksen yläpuolelle.

Tiheys ja paino

Täysikypsä silikaatin tiheys on 1600-2000 kg / m 3 ja paino on suurempi. Punatiilissä tiheys on 1 400-2 000 kg / m 3. Ontto hiekka-kalkkikappaleen runko on 15-30% ja sen tiheys 1400-1600. Keramiikan ontto kerros on 40-55%: n putoavalla tiheydellä 1200-1400. Kuten näette, silikaatti on näissä indikaattoreissa parempi kuin savi.

Painon mukaan korpulenteiset tiilet ovat suunnilleen samanlaisia, mutta ontisen silikaatin paino on hieman suurempi kuin saven vastinpainon paino.

Palonkestävyys

Kun valitaan avoimen liekin (tulisijat, uunit, grillit) kosketukseen joutuvien rakenteiden lohkot, monet ihmettelevät: mikä on parempi keraaminen tai silikaattinen tiili? Vastaus on yksiselitteinen. On suositeltavaa käyttää keraamista versiota, joka kestää 6 tuntia korkeita lämpötiloja. Mutta sen silikaattinen analogi tuhoutuu jo 600 asteen lämpötilassa, ja vain kolme tuntia kestävät avotulen.

On eräänlainen keraaminen tiili - samotilohko. Se on valmistettu samettikerrosta, joten sillä on korkea palonkestävyys. Sitä käytetään liesituulettimien sijoittamiseen uuneissa ja tulisijoissa.

Lämmönjohtavuus

Mistä tiiliä sovelletaan, silikaatti tai keraaminen, talon lämpö riippuu. Silikaattilangan lämmönjohtavuuskerroin on 0,4-0,7 W / M * K. Jos materiaali ei ole uusi, kerroin voi nousta 0,95: een. Keraamisella tiilellä on alempi lämmönjohtavuus 0,34-0,57 W / M * K: ssa. Näin sen seinät antavat vähemmän lämpöä, ja talo on mukavampaa.

Se on tärkeää! Hollow-lohkot vähentävät merkittävästi lämmönjohtavuutta vähentäen samalla kuormitusta säätöön.

Pakkasvaste

Tämä indikaattori määrittää jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jonka aikana materiaali ei menetä ominaisuuksiaan. Se on merkitty kirjaimella F. Silikaatti on 15-35, ja parannetuilla lajikkeilla on 50. Keraamissa F50 on normi, ja joillekin lajeille on ominaista suuret arvot. Joten klinkkerillä on F100.

Äänieristys

Silikaatti on erinomainen melun imeytymisessä keraamiin. Tämä luku on 50-51 dB, kun taas keramiikka on 45-46 dB. Sisätilojen valkoisten lohkojen rakentaminen johtaa melutason tuntuvaan kohenemiseen.

Veden imeytyminen

Silikaattimateriaalin veden imeytymisnopeus on 12%. Kvartsihiekka, joka on osa sitä, on kiteinen rakenne. Hän imee nopeasti kosteuden, mutta myös nopeasti ja antaa sen ilmalle. Keramiikan kerrosrakenne kuitenkin vaikeuttaa veden tunkeutumista kerrosten väliin. Kuitenkin kun siellä savustettu savi kuivuu pitkään. Tämä on erityisen vaarallista pakkasen aikana, minkä vuoksi yksikkö voi rikkoa. Keramiikassa tämä luku on 6-14%. Tähän liittyen liittyy silikaatin kestävyys.

Hintaluokka

Kustannus on myös tärkeä parametri materiaalin valinnassa. Silikaatti on lähes kaksi kertaa pienempi kuin punaisen tiilen hinta, jos keskitytään volyymiin.

Keramiikan edut ja haitat

makeiset

 • Monipuolisuus. Levitä pääseinien, väliseinien, seinien ja julkisivujen pintoihin.
 • Omistaa palonkestävyyden ja kosteudenkestävyyden.
 • Valmistettu ympäristöystävällisistä raaka-aineista.
 • Inertti aggressiivisiin ympäristöihin.
 • Suuri valikoima sävyjä ja mitoitustasoa.

haittoja

 • Ei ole suositeltavaa rakentaa yli 1 kerrosta rakennuksia, koska se ei ole riittävän vahva.
 • Suolapitoisuudet voivat näkyä pinnalla.
 • Korkeat kustannukset

Silikaatin edut ja haitat

makeiset

 • Ekologinen puhtaus.
 • Korkea lujuus, joka antaa mahdollisuuden rakentaa korkeita taloja.
 • Erinomainen äänieristys.
 • Hyväksyttävät kustannukset.

haittoja

 • Altistuminen kosteudelle. Ei koske märillä alueilla.
 • Lisääntynyt lämmönjohtavuus.
 • Tulenkestävyys.
 • Vähäinen valikoima värejä.

Materiaalien käytännöllinen soveltaminen

Kun on olemassa valinta, käytä silikaattitiiliä tai keraamista tiiliä, sinun on keskityttävä tietyn tyyppiseen suoritettuun työhön.

Silikaattitiili

Suositellaan käytettäväksi rakennusten yläpuolella olevien osien, myös korkeiden rakennusten, rakentamisessa. Silikaattitiili soveltuu täydellisesti seinille, mikä lisää rakennuksen äänieristystä. Hyvä muuraus ja korkealaatuisen laastin käyttö - takuu seinien ja sisäisten väliseinien kestävyydestä.

Hiekka-lime-lohkoja ei saa käyttää maanpinnan alapuolella. Ei ole suositeltavaa käyttää lohkoja kylpyjen, kaivojen, kellareiden, suihkun, kellareiden ja muiden korkean kosteuden omaavien rakennusten rakentamiseen. Jos tällaisia ​​rakenteita on jo pystytetty, on toivottavaa käsitellä pintoja kosteudeltaan kestävillä yhdisteillä ja levittää sitä kuivalla säällä, kun materiaali on kuiva.

Et voi asettaa silikaatti-uuneja ja tulisijoja, sillä altistuminen korkeille lämpötiloille johtaa lohkojen nopeaan tuhoutumiseen.

Jos aluetta esiintyy pohjaveden ulkonäössä, on vältettävä niiden pääsemistä muurien pintaan. Tosiasia on, että pohjaveteen sisältämät rikkihapot voivat tuhota silikaatin kosketusprosessissaan.

Keraaminen tiili

Materiaali käyttäytyy hyvin pohjaksi seinille, joilla on matala lämmönjohtavuusaste. Takat, grillit, uunit, savupiiput on rakennettu punaisista tiilistä. Materiaalia voidaan käyttää viimeistelyyn. Clinker näyttää erityisen houkuttelevalta tässä suhteessa. Estä upotetut tyhjennysaukot, kaivot, kellarit, kellarikerrokset.

Sinun ei pitäisi rakentaa punaisia ​​tiiliseinät pohjakerroksen yläpuolelle. Jos ei ole liian suuri lujuus, lohkoille kohdistuu lisääntynyt painon kuormitus.

Pinta- ja keraamisten lohkojen ominaisuuksien ja perusominaisuuksien tuntemus mahdollistaa virheiden välttämisen rakennettaessa taloja, kotitalousrakennuksia, kylpyjä ja muita rakennuksia. Voit myös käyttää näitä materiaaleja oikein talon edessä, käyttämällä vahvuuksiaan.

Clinker tiili - vahva ja kestävä materiaali

Clinker-tiili on ainutlaatuinen tuote, ympäristöystävällinen ja erittäin kestävä. Tätä tiiliä käytetään rakentamiseen sekä yksityisten talojen ja muiden rakenteiden koristeluun.

Käännetyt saksasta sana "clinker" tarkoittaa "tiiliä". Tällaista materiaalia pidetään parhaimmillaan asiakkaiden keskuudessa ja sillä on johtava asema rakennus-, korjaus- ja viimeistelytoiminnassa.

Klinkkerin tiiliominaisuudet.

Klinkkeri on valmistettu tulenkestävistä sämpylasta koostuvista koostumuksista, joka on tunnettu muovista ominaisuuksistaan ​​eikä sisällä suolaa ja liitua. Tärkein ero tavanomaisesta tiilestä on kestävyys, ja kaikki erityinen polttolaitteisto, joka antaa materiaalin voimakkuuden, poistaa aukot ja estää siten haitallisten, tuhoisien aineiden pääsyn.

Jos verrataan klinkkeriä keraamisella tiilellä, ensimmäinen voittaa, esimerkiksi keraaminen tiili sijoitetaan maahan kestää 20 vuotta, kun taas klinkkeri ei heikkene 100 vuotta.

Edut tiilitiiliä:

1. suuri lujuus (kestää 300 kilogramman kuormitusta, vain yksi neliösenttimetri);

2. kosteuden imeytyminen alle 6% (höyryn kierrätyskyvyn vuoksi);

3. jäätymisvastus (ei pelkää lämpötilan muutoksia);

5. materiaalin turvallisuus;

6. peruskoulutus;

7. hyvät äänieristysominaisuudet;

8. Erinomainen kulutuskestävyys.

Klinkkerin tiili on muodoltaan, väriltään, kooltaan ja koostumukseltaan vaihtelevaa.

Tiilitiilille annetaan seuraavat tyypit:

 • kaakeli; tekninen klinkkeri (rautateiden ja työpajojen lattioiden ja päällystyskerrosten asentamiseen); haponkestävä klinkkeri (käytetään alueilla, joilla on aggressiivinen ympäristö);
 • kosteutta kestävä (käytetään hydraulisissa järjestöissä); erityinen klinkkeri (käytetään epätavallisia, monimutkaisia ​​arkkitehtonisia rakenteita varten); klinkkipäällyste (pihatien päällystämiseen).

Jotta tiilitiilien olisi käytettävä erityisiä ratkaisuja. Klinkkeri on saatavana karkealla pinnalla, mattapintaisella, sileällä, väreillä, jäljitellen antiikkia. Hyvät lukijat, älä unohda tilata vastaanottaa uutisia sivustolta "Comfort in the House".

Mikä tiili pidetään parhaimpana, valkoisena silikaattina tai punaisena keraamisena

Nykyään käytetään nykyaikaisessa rakenteessa kahta päätyyppiä - silikaatti- ja keraamisia punaisia ​​tiiliä. Keraaminen tiili, suosituin muoto, jota käytetään rakennustöissä, joka valmistetaan polttamalla punaisen saven uunissa ja niiden seoksissa. He käyttävät tätä yleistä tiilityyppiä rakennettaessa tiiliseinät ja rakennusten seinät, he käyttävät eri rakenteiden tiiliseinät ja seinät, erilaiset julkisivut, he käyttävät lasilevyjä, erilaisia ​​perustuksia, erilaisia ​​julkisivuja, erilaisia ​​julkisivuja ja erilaisia ​​julkisivuja.

Keraamisia tiiliä voidaan käyttää rivinä ja päin (päin), korostan kiinteää ja voimakasta kokoa - yksittäistä tiiliä (250x120x65 mm), täydet tiilet (250x120x88 mm) ja kaksinkertaiset tiilet (250x120x138 mm). Klinsky, Kalyuzhsky keraamisia punaisia ​​tiili sarja käytetään kaikkiin alueisiin rakenteen ja sen tärkein etu on pakkasenkestävyys, lujuus, kulutuskestävyys. Seinät on valmistettu keraamisista tiilistä, niillä on erinomainen äänieristys ja ne täyttävät SNiP: n kaikki vaatimukset. 23-03-2003 Suojaus melulta. Alhaisen veden imeytymisen vuoksi - alle 14%, keraamiset tiilet ovat nopeita.

Tuotantoteknologian ansiosta, jota käytetään nat. raaka-aineita - savea, punaista tiiliä pidetään ekologisena rakennusmateriaalina, koska se ei aiheuta haitallisia aineita ihmisille. Lähes kaikissa sääolosuhteissa ja ilmasto-olosuhteissa punaiset keraamiset tiilet pystyvät ylläpitämään luotettavuutta ja ulkonäköä samanaikaisesti pitkän käyttöiän ajan. Punan tiilen lujuus on 15 MPa ja sitä korkeampi, tiheys on 1950 kg / m3, manuaalinen muotoilu on 2000 kg / m3. Keraamiset tiilitaltat erottuvat niiden vahvuudesta - M75... 300 ja M400... 1000, rakennusstandardien laatu on 5-45%, kuolleisuus on 15 sykliä 100: een.

Kalugan ja Klinin punaiset koristeiset tiilet http://www.cement-zavod.ru/ soveltuvat erinomaisesti pohjoiseen ilmastoon, koska Se on hyvä vakaus, joka puhuu sen lujuudesta ja kestävyydestä. Tilan pienen koon vuoksi kaikki punatiilisen kasvoista kiinnitetyt muuraukset ovat suuria voimaa ja vastustuskykyä ilmakehän vaikutuksilta. Kun ogpomnom paznoobpaznyx faktyp valikoima ja värintoistoalueen punatiilinen voi oblitsovochnogo icpolnenie camyx tpydnyx apxitektypnyx konctpuktsy, suorittaa kuten apki kanssa okpyglennymi otkocami, pylväät tai figyrnye päättyy kuin vnytrennix cten taloja ja facadnoy rakennuksen.

Kiinteää, kiinteää punakeraarista tiiliä käytetään yleensä sarakkeiden, kaarien ja pilarien rakentamiseen, seinien tukemiseen, perustuksiin, kellariin sekä perustusten rakentamiseen. Koska tiilien erilaisten kokoonpanojen ulkona

Edut ja haitat valkoisesta silikaattilasta

Valkoinen silikaattitiili koostuu kvartsihiekkaa, kalkkia ja vettä sisältävästä seoksesta. Valettuun tiilen autoklavoinnin aikana muodostuu keinokivää - silikaattitiiliä. Silikaattilangan keskimääräinen tiheys on 1300 kg / m3, ja puristamisen aikana vahvuus saa olla enintään 15-20 MPa. Erotteluasteella erotellaan merkittyjen tiilien merkinnät - M100-M150 ja (http://www.cement-zavod.ru/kirpich/kalujskiy.php) dr. Rakennusten rakentamista kahdessa kerroksessa käytetään 100-tiiliä, useiden puolien rakennusten osalta käytetään merkkilamppuja М150: stä ja uudemmasta.

Tämäntyyppisten tiilien tärkeimpiin etuihin voidaan liittää - äänieristys ja suurempi lujuus verrattuna keraamisiin punaisiin tiilisiin. Käyttää silikaattilikan tiiliä erilaisten siirtymien ja irrallisten seinien asentamisen aikana - tämä on sen tärkein etu keraamisen punaisen tiilen edessä, se rakentaa silikaatti-valkoista seinää seinäpinnoitteisiin seinämattoihin seinämateriaalien seinäseinästä seinän seinälle.

Käyttö silikaatti tiili ynivepsalnocti yctypaet keraaminen punainen tiili - hän ne ppimenyaetcya sisään vlazhnyx ycloviyax varten cooryzheniya fyndamenta ja pohja, niin eivät salli sitä ppimenenie AIKANA yctroystve pechey ja kaminov (ppoicxodit pazpyshenie ctpyktypy tiili kanssa vydeleniem myrkyllisiä elementov). Mutta kohtuulliset hinnat tekevät tämäntyyppisestä rakenteesta yhtä suosittua erilaisissa julkisivupäällysteissä kuin punaiset keraamiset tiilet.

Silikaattilainen on myös täynnä ja ontto. Silikaattiseinien tiilitiilien käyttö massan painon takia säilyy, kun samanaikaiset seinät, joissa ei tarvita suurta lämpöä. Silikaattipintainen tiili voi olla monipuolisimpia värejä ylimääräisten kykyjen avulla, lähinnä jäljitellä keraamista oprezhnyä tai punaista tiiliä ja pitävät sitä ratkaisevana. Silikaattitiilien koot mitataan keraamisten punaisten tiilien kokoina sekä sarjassa että koko pituudelta.

Mikä tiili on parempi: valitse rakennusmateriaali

Tiili ei ole enää innovaatio rakennusmateriaalien markkinoilla. Lisäksi sen käyttöaika on peräisin tuhansista vuosista, jolloin aineisto voisi suositella itsensä parhaaksi.

Tuotantotekniikat eivät pysy paikallaan ja vuosittain lajikkeiden valikoima lisääntyy entisestään. Tässä suhteessa rakentaessasi rakennusta, sinä itsetesti kysyt itseltäsi: mikä tiili on parempi?

Tässä tarkastelussa yritämme ymmärtää tämän ongelman ja tehdä oikean valinnan tiettyjen tuotteiden hyväksi.

Tyypit tiiliä riippuen koostumuksesta

Aloittaminen on tutustua eri tyyppisiin materiaaleihin, ja aloitamme tiilien erottamisesta koostumuksesta ja tuotantotavasta riippuen.

Yksi suosituimmista ovat keraamiset tuotteet:

 • Ne voidaan tehdä useilla menetelmillä, kuten: puolikuiva (kuiva) muovaus tai muovin menetelmä.
 • Tärkein ominaisuus on, että loppuvaiheessa materiaali laukeaa, mikä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
 • Mikä on pääasiassa tehty tiili? Koostumuksen pääkomponentti on savi. Talletuksesta ja ominaisuuksista riippuen sitä voidaan käyttää tietyntyyppisen materiaalin tuottamiseen.
 • Millaisia ​​ominaisuuksia? Tärkeimmät ovat: plastisuus, palonkestävyys, kyky säilyttää muoto, sitomiskyky ja muut.
 • Sen lisäksi, sovelletaan: hiekkaa, vettä, lisäaineita, kuten pehmitintä ja kemiallisia komponentteja, joiden avulla tulevaisuuden ominaisuuksia säännellään.
 • Pehmitin puolestaan ​​lisää savimassan plastisuutta, estää tuotteiden halkeilua ja yksinkertaistaa niiden muovausta.

Tuotteet, joita ei ole vähemmän kysyntää, ovat silikaatti:

 • Tiilen koostumus: hiekka, kalkki ja lisäaineet.
 • Päinvastoin kuin keraaminen muoto, silikaattituotteille ei ole tehty paahtoa, vaan ne lähetetään autoklaaviin käsittelyyn, jossa ne saavuttavat tuotemerkin vahvuuden. Korkea lämpötila ja paine parantavat lujuutta ja suorituskykyominaisuuksia.
 • Joskus pigmenttejä lisätään seokseen, jos tavoitteena on tuottaa sävytettyjä tuotteita.
 • Puhuessaan kemiallisesta koostumuksesta on tiettyjä vaatimuksia sille. Esimerkiksi hiekassa ei saa olla paljon epäpuhtauksia, kalkki ei saisi sisältää enempää kuin 5% MgO: ta.

Uusimpia tuotteita ovat hyperpuristetut tiilet:

 • Ne valmistetaan painamalla, mikä tekee niistä kestäviä luonnonkiven kanssa.
 • Tuotantomenetelmä muistuttaa kylmähitsausta. Edellä mainittujen vaikutusten seurauksena tapahtuu seoksen hiukkasten juottaminen.
 • Erityinen piirre on tekniikan puute paistamisen ja autoklaavin valmistuksessa.
 • Mitä tiili koostuu? Korkeamman sementin sementti toimii sideaineena, sen sisältö on noin 10-20%.
 • Käytetään myös kalkkikiven seuloja, teollisuusyritysten jätteitä.
 • Rautaoksidipigmenttiä on noin 1%.
 • Tietysti koostumuksessa on vettä.
Hyperpuristetut tuotteet

Keramiikan yleiskatsaus

Ja nyt puhumme tarkasti jokaisesta lajista. Mieti ominaisuuksia ja luokituksia, ja lopulta yritämme selvittää: mikä tiili on parempi?

Ensinnäkin kiinnitä huomiota tunnettuihin keramiikkaan.

Luokittelu tarkoituksen ja soveltamisalan mukaan

Keraaminen tiili on laaja luokitus. Harkitse sitä taulukon avulla.

Taulukko 1. Laji:

Sitä käytetään rakennusten edessä, aurinkopylväiden rakentamisessa ja muissa tapauksissa.

Laajuus on laaja. Useimmiten - edessä.

Voi olla erilaisia ​​määriä tyhjiä, muoto voi myös olla erilainen.

Pinnalla on tummia pisteitä.

Mutta korkeuslujuusominaisuudet ja hygroskooppisuus vähenevät merkittävästi.

Levitä se suositellaan muuraus. Tuotteiden hinta on alhaisin.

Älä unohda, että keramiikan valikoimassa on myös palo-tiiliä. Se on lämpöresistentti tulenkestävän saven sisällön ansiosta. Nämä ovat tuotteita, joita käytetään savupiippujen, uunien ja tulisijojen rakentamisessa.

Mikä edessään tiili on parempi? Tämä on polttava kysymys.

Kaikki riippuu siitä, mihin sitä sovelletaan. Esimerkiksi aidat, esimerkiksi vähemmän kestävät tuotteet ovat sopivia, mutta kun viimeistely mökki on mahdollista käyttää kallista klinkkerin.

Se eroaa paitsi kestävyydestä, mutta myös erittäin houkuttelevasta ulkonäöstä, alhaisesta veden imeytymisestä. Clinker on parhaiten vastapäätä oleva tiili, ainakin kehittäjien enemmistön lausuntojen mukaan.

Väriväli on suuri, sävyjä tapahtuu: vaaleasta ruskeasta melkein mustaan.

Vastakkaiset tiilet voivat olla rinnakkaissärmän muodon paitsi. Valikoimassa on myös muotoiltuja tuotteita eri kokoonpanoilla. Niitä käytetään monimutkaisten muotojen ja päällystysjulkisivujen asettamisessa: kulmat, kantaluvut, reunukset, sarakkeet.

Tämä on mielenkiintoista! Tällainen tiili on nimeltään raaka. Se on myös valmistettu savesta. Se voi sisältää olkia, joka erottaa sen muista tuotteista. Paahtaminen ei yleensä ole alttiina, se kuivuu luonnollisissa olosuhteissa. Voit tehdä sen itse kotona. Sitä käytetään pääasiassa kuivissa ilmastovyöhykkeissä. Sen historia ulottuu tuhansia vuosia.

Erittäin tärkeä luokitus on jakautuminen käyttöalueille riippuen tuotemerkin vahvuudesta:

 • Tuotteet, brändi M50 - vähiten kestävä. Käytetään näiden rakenteiden rakentamisessa, joka ei ole kuorma.
 • M100, 75 - kestävämpi. Voidaan käyttää minkä tahansa seinän rakentamiseen laakerin lisäksi.
 • M125 - voidaan käyttää kantavien seinien rakentamiseen.
 • M150, M200 - kestävin. Heidän apunsa avulla rakennetaan sokeita ja muita rakenteita, joihin kohdistuu vakava kuorma.

Materiaaliominaisuudet

Koska päätimme vertailla tuotteita, katsotaan tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • Keraamilla on suuri lujuus ja tiheys. Sen lisäksi, että talot on seinään pystytetty, niin myös socles, kuten jo mainittiin.
 • Samaan aikaan niiden lämpötehokkuus pienenee tiheyden kasvaessa, joten seinät tarvitsevat lisäeristystä. Lämmönjohtavuus voi olla 0,3 - 1,5 W * MS.
 • Mutta roiskeenkestävyys on merkittävä lisä positiiviseen raaka-aineeseen. Jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä voi nousta 300: een.
 • Ympäristöystävällisyys ja palonkestävyys ovat myös ominaisia.
 • Veden imeytymisaste riippuu materiaalin tyypistä ja voi olla 3 - 15%. Esimerkiksi klinkkerin, joka on vähiten hygroskooppinen, johtuen erityisistä saviastioiden ja korkean polttolämpötilan koostumuksesta.
 • Jos mainitsemme puutteet, on syytä huomata, että materiaali soveltuu kutistumiseen.
 • Seinän pinnalle saattaa tulla vikoja.
 • Tuotantokustannukset ovat melko korkeat.
 • Mekaanisen rasituksen pelko - myös pitäisi olla miinus.
 • Vaikeuksia saattaa esiintyä myös muninnan aikana. Tekniikka ei ole niin yksinkertainen ja vaatii taitoja, erityisesti se koskee muurauskoristeita.

Silikaattitiili

Tällaiset tuotteet ovat enemmän talousarviota, mutta materiaalin ominaisuudet eivät ole alhaisempia kuin edellä kuvatut keramiikat. Samaa voidaan sanoa alueesta. Katsotaanpa tätä.

Tärkeimmät ominaisuudet ja tyypit

Kuten aikaisempien tuotteiden kohdalla, tuotteella on myös laaja luokitus:

 • Tiili voi olla corpulent ja ontto. Täysikokoinen - kestävä, ontto - päinvastoin.
 • Hylsyjen määrä vaihtelee kolmesta neljääntoista.
 • Niiden on oltava läpäisemättömiä.
 • Tuotteet jaetaan myös tavallisiin ja kasvohoitoihin.
 • He saattavat olla eri sävyjä.
 • Riippuen koosta, on: yhden, puolen ja kaksinkertaisen tiilen. Ensimmäinen koko on 250 * 120 * 65, toinen - 250 * 120 * 88, kolmas - 250 * 120 * 138.

Nyt ominaisuuksista:

 1. Kuten muillakin vastaavilla aineilla, tällä materiaalilla on suuri lämmönjohtavuuskerroin. Keskimääräinen arvo on 0,7 W * mS. Eli ilman eristys ei voi tehdä.
 2. Samanaikaisesti lujuusominaisuudet ovat päinvastoin korkeat, samoin kuin tiheyden indikaattorit.
 3. Pakkasenkestävyys on myös tasolla.
 4. Tiili pystyy höyryä läpäisemään ja äänieristykseen.
 5. Kutistuminen on erikoista, mutta sen arvo ei ylitä 5%, mikä on hyvä indikaattori.
 6. Hygroskooppisuus ei ole ohittanut tätä materiaalia. Se kykenee imemään kosteutta 6 - 16%: n määrässä.
 7. Palonkestävyys syntyy käytännön näkökulmasta.
 8. Ympäristöystävällisyys on kuitenkin kiistanalainen asia. Valmistajat vaativat täydellistä turvallisuutta, mutta tuotantoprosessin aikana vapautuu suhteellisen suuri määrä pölyä, joka voi vaikuttaa ympäristöön.
ominaisuudet

Vahvuudet ja heikkoudet

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki on hyvä silikaatti. On kuitenkin syytä huomata, että ansioiden lisäksi on myös haittoja. Mieti positiivisia ja negatiivisia puolia.

Aloitetaan hyvällä:

 • Suuri valikoima antaa sinulle mahdollisuuden valita sopivimmat tuotteet tietyllä alueella. Värivaihtoehtojen läsnäolo houkutteli yhä enemmän kehittäjien huomion.
 • Suhteellisen edullisia.
 • Tuotteiden kestävyys ja tiheys sallii sen käytön eri aloilla.
 • Pakkasenkestävyys ja kestävyys osoittautuvat käytännössä.
 • Höyryn tunkeutuminen ja äänieristyskyky.
 • Estetiikka ulkonäkö.
 • Paloturvallisuus.
Verrattuna keraamiin

 • hygroskooppisuus;
 • Rajoitus soveltamisalaan. Esimerkiksi tällaisesta materiaalista valmistettua kylpyä tai saunaa ei suositella.
 • Paljon painoa.
 • Pienet mitat.
 • Taitojen tarve munimisessa.

Unburned tiili

Unburned tiili sai nimensä, koska tuotteita ei altisteta ampua. Niitä kutsutaan myös hyperpressoiksi, koska tuotantomenetelmä perustuu tuotteiden ekstrudointiin.

Katsotaan, mitä materiaali on tarkemmin.

Lyhyt kuvaus

 1. Tuotteiden geometria on lähes täydellinen. Tämä johtuu osittain tuotantotekniikasta. Tosiasia on, että tiiliä ei kohdisteta lämpökäsittelyyn, jonka aikana tiettyjä parametreja voi tapahtua.
 2. Hygroskooppisuus myös vähenee merkittävästi. Veden imeytymisaste ei ylitä 5%.
 3. Mutta lämpötehokkuus on heikko kohta. Lujuuden ja tiheyden korkeiden arvojen ansiosta se vähenee merkittävästi.
 4. Alue on todella rikas. Tuotteita valmistetaan eri muodoissa ja kooissa, väreissä ja sävyissä.
 5. Ympäristöystävällisyys - ei jätä mitään epäilystä. Se ei sisällä vaarallisia komponentteja.
 6. Pakkasvaste saavuttaa 300 sykliä.
 7. Tuotteet ovat kestäviä ja voivat toimia pitkään.
 8. Tuotteet ovat helposti sovitettavissa melkein mihin tahansa käsittelyyn suoraan rakennustyömaalla.
 9. Koko kauden työ.
 10. Jos puhumme negatiivisista ominaisuuksista, ensinnäkin kannattaa mainita kustannukset, materiaalia ei voida kutsua talousarvion vaihtoehdoksi.
 11. Suuret painot ja pienet mitat olisi myös osoitettava miinuksille. Massa kasvattaa rakenteen pohjan kuormitusta ja koko ei salli suorittaa työtä nopeasti.
 12. Ennen polttamista tiilet on kuivattu, mikä myös hieman vaikeuttaa koko seinän rakentamista.
Hyperpuristettujen tuotteiden valikoima

Tuotteiden lajikkeet

Palamattomasta tiilen luokitus ei ole yhtä leveä kuin edellä kuvatuissa vaihtoehdoissa.

Tuotteet voivat olla:

 • Täysikokoinen ja ontto;
 • Yksityiset ja kasvot;
 • Pyydä muotoa suuntaissärmiötä tai liittyä muotoon;
 • Rakenne voi olla erilainen;
 • Värimalli ei ole yhtä leveä.

Tuotteita, joiden koko on erilainen, mukaan lukien ei-standardi. Tilauksen mukaan on mahdollista valmistaa kaikki tuotteet, jotka eivät ole ristiriidassa GOSTin kanssa. Kuvassa näkyy joitain vaihtoehtoja.

Tämän artikkelin video: "Rakennustiilien käyttöohjeet" sisältää paljon hyödyllistä tietoa kyseisistä tuotteista.

Tuotteiden valinta: eri tiilien vertailu

Käytämme pöytää ja vertaa eri tyyppisiä tuotteita.

Taulukko 2. Materiaalien vertailu:

Voidaan sanoa, että arvot ovat hyvin lähellä, eikä tässä nimityksessä ole voittajaa.

Silikaattituotteista on jo sanottu.

Mutta hyperpressoitu materiaali, ilmeisesti, on kaikkein ympäristöystävällisin edellä. Mutta tässä taas on varaus: siinä tapauksessa, että seoksessa ei ole tiettyjä lisäaineita.

Silikaatti ei voi ylpeillä tästä.

Palamattomat tuotteet valmistetaan sekoittajalla ja puristimella, joten on helpointa järjestää tällaisten tuotteiden käsityötuotanto.

Asennettaessa tekniikka vaatii taitoa riippumatta käytettävän materiaalin tyypistä. Erityisesti se koskee keraamisten tuotteiden koristeellista sijoittamista.

Katsaus johtaviin valmistajiin

Taulukko 3. Paras venäläinen tiili: lyhyt katsaus joihinkin valmistajiin:

Käytetyt korkealaatuiset laitteet.

Yksittäisten tuotteiden tuotanto on käynnistetty.

Lopuksi

Mikä on parempi valita tiili? Päättekö. Jokaisella kuvatulla tuotteella on omat edut ja haitat. On huomattava, että niiden ominaisuudet ovat erittäin lähellä, mikä voi merkittävästi vaikeuttaa valintamenetelmää.

Silikaatti tai keraaminen tiili on parempi

Tiilien käytön historia rakennusten rakentamisessa on peräisin useita vuosisatoja. Ensimmäiset tiilet oli valmistettu savesta, joka laukaistiin erityisesti valmistetuista uuneista. Tällä tavoin saatujen rakennusmateriaalien valikoima koostui vain eri saviastioiden käytöstä erilaisissa tiilintuotantopaikoissa. Yhtenäisiä standardeja ei ollut, jokainen valmistaja teki sellaiset tuotteet, jotka olivat hänelle sopivia. Tällainen materiaali soveltui myös niille matalille rakennuksille, varsinkin kun siihen ei ollut mitään vaihtoehtoa.

Määritä tiilen ominaisuudet

Jotta pystyt ymmärtämään pätevää kysymystä siitä, mitä rakennusaineita haluat ostaa rakentamiseen, sinun on perehdyttävä molempien lohkotyyppien perusparametreihin, jolloin on suositeltavaa käyttää yhtä tai useampaa rakennusaineistoa. Loppujen lopuksi kaikilla lajeilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Tarkastellessasi huolellisesti niiden teknisiä ominaisuuksia voit ymmärtää oikein eron toisen, valita ja käyttää mitä tahansa materiaalia sen tarkoitukseen.

Tiilien tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 • vahvuus;
 • tiheys ja paino;
 • lämmönkestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • lämmönjohtavuus;
 • veden imeytyminen;
 • lämmöneristys;
 • äänieristys.

Mikä on ero keramiikan ja silikaatin välillä?

Jatkuvien rakennusten massarakentamisen alussa 20. vuosisadan alussa silikaattilainen tuli laajalle levinneeksi. Tärkein ero silikaattilakan ja keraamisen tiilen välillä on täyteaineiden sitomisteknologia.

Aiemmin valmistustekniikka oli yksinkertaisempaa ja kesti huomattavasti vähemmän aikaa kuin keraaminen. Jos keraamisen tiilen tuottaminen savesta kesti noin viikon, niin samaa silikaattitiiliä voitaisiin saada alle päivässä.

Lisäksi silikaattitiili ei vaadi erityisiä komponentteja, raaka-aineita sen tuottamiseksi ovat hiekka, kalkki ja vesi. Nykyaikaisessa tuotannossa lisätään pieni määrä sitovia lisäaineita silikaattilangan teknisten ominaisuuksien parantamiseksi, mutta tämä vaikuttaa tuotteen arvoon hieman.

Nykyaikaisessa rakenteessa on yhä enemmän uusia materiaaleja, joilla on paremmat tekniset ominaisuudet, mutta sekä silikaatti- että keraamiset tiilet eivät anna luopua asemastaan. Kuten aiemmin, niitä käytetään laajalti nykyaikaisten rakennusten rakentamisessa, ja niitä käytetään pääseinien rakentamiseen ja materiaalina.

Verrata kuluttajien ominaisuuksia

Ensi silmäyksellä ei ole selvää, mikä kivi on paras talon tai mökin rakentamiseen: silikaatti tai keraaminen, mikä tekee keramiikasta ja silikaatista erilainen. Silikaattilangan hinnalla on paljon houkuttelevampi, sen hinta on lähes puolet pienempi kuin keraamisen vastakappaleen hinta.

Täydelliseen ymmärrykseen vertaamme tärkeimpiä ominaisuuksia:

 1. Lämmön ja tulen kestävyys;
 2. Vahva pakkasvaste;
 3. Lämmönkestävyys;
 4. Melun eristäminen.

Täydellistä kuvaa on vertailla silikaatin ja keraamisen materiaalin suorituskykyä, saadut tiedot antavat johtopäätöksiä siitä, mikä tiili on parempi. Vahvuus on melko korkea molemmissa tiilimuodoissa.

Silikaatin tiheys ylittää keraamisen vastineen. Kokovartisen yksittäisen lohkon paino on 3,3-3,6 kg, toinen ja puolet 4-4,3 kg. Hollow painaa hieman vähemmän, mutta kuormitus säätiöön on edelleen paljon suurempi kuin kun käytät keraamisia tiiliä. Silikaattikiven kallistaminen on myös raskaampaa johtuen melko suuresta painosta.

Lämpö- ja kylmävastus

Silikaattimateriaalin lämmönkestävyys on jopa 600 0 º, tämän lämpötilan yläpuolella se romahtaa. Tästä johtuen silikaattikiviä ei käytetä munivien uuneissa, tulisijoissa, savupiipuissa ja muissa rakenteissa, joihin kohdistuu voimakasta kuumennusta. Keraaminen materiaali antaa hyvän lämmönkestävyyden, erityisesti klinkkeriversion. Se onnistuu korvaamaan silikaatti serkku, kun se esittää edellä kuvatut rakenteet. Lisäksi keraamikiven palonkestävyys on jopa 6 tuntia, kun taas silikaatti kestää korkeintaan 3 tuntia.

Frost resistenssi on tärkeä ominaisuus tiilien meidän ilmapiirissä laaja lämpötilan vaihtelut ja pitkän ajan talvi pakkaset. Kiven karkeusvastus on merkitty kirjaimella F ja ilmaisee jäätymis-sulamisjaksojen lukumäärän ilman ominaisuuksien menetystä. Silikaatissa tämä luku on F15-F35, äskettäin, kun käytettiin erityisiä kylmänkestäviä lisäaineita, oli mahdollista nostaa tämä luku F50: een.

Keraaminen materiaali merkittävästi ylittää nämä indikaattorit, sen jäätymisvastus on arvioitu tavallisessa F50-muunnoksessa ja klinkkikivellä on F100: n jäätymisvastusmittari. On selvää, että jos asut alueella, jossa on riittävän huurteiset talvet, on suositeltavaa käyttää keraamisia tiiliä. Lämmin eteläisillä alueilla, joilla on leudot talvet, silikaattilangan pakkasvaste myös tyydyttää sinut.

Lämmönjohtavuus ja lämmöneristys

Lämmönjohtavuusindikaattorin avulla voit arvioida, kuinka lämpimästi tulevan kodin tulee olemaan. Täysin dehydratoidulla silikaattilangalla on lämmönjohtavuuskerroin 0,4-0,7 W / M * K. Vanhenemisprosessissa luku on jo 0,56-0,95 W / M * K. Pintakeramiikassa lämmönjohtavuuden kerroin on 0,34-0,57 W / M * K.

Silikaattikiven valmistuksessa käytettävien ulkoseinien osalta vaaditaan lisää lämpöeristystä, keraamista onttoa lohkoa voidaan käyttää päällystämiseen, mikä säästää arvokkaita lämpöä talon sisällä.

Toinen keraamikiven tärkeä etu on se, että se ei käytännössä koske lumesta tai sateesta, ja sen lämmönjohtavuusindeksi ei riipu ulkoisesta ilmastosta. Silikaattimateriaalin haitat ovat se, että kun se märkä, sen lämmönjohtavuuden taso kasvaa huomattavasti eli ulkoisen kosteuden kasvaessa se antaa lämpöä talolta vieläkin nopeammin.

Myös silikaattilohkon vakava ongelma on sen suuri veden imeytyminen, 10 - 13%, lisäksi tuotantomenetelmän ansiosta sen luonnollinen kosteuspitoisuus on jopa 18%. Silikaattitiili vetää vedettä helposti, koska sen käyttö on rajoitettu.

Silikaattirakennusmateriaalia ei käytetä maanalaisten rakenteiden ja kellarien rakentamiseen, kellareihin, suihkutiloihin, kylpylöihin, saunoihin ja liian kosteisiin ilmastoihin. Näissä tapauksissa se korvaa onnistuneesti keraamisen vastakappaleen. Se ei käytännössä absorboi kosteutta, se ei kehitä sieniä ja hometta. Perinteisen keraamisen tiilen veden imeytymisnopeus on alueella 6 - 13% ja klinkkerivariantin tapauksessa 2-3%. Jos on kuitenkin tarpeen käyttää silikaattikiviä rakennuksen ulkoseinille, on suositeltavaa, että rakennetut seinät käsitellään erityisillä vettähylkivillä liuoksilla (veden karkotteet) veden imeytymisen vähentämiseksi.

Lämmöneristyksessä keraaminen kivi on eduksi, kuten yllä mainittiin, johtuen huomattavasti pienemmästä lämmönjohtavuudesta.

Kyky torjua melua

Äänieristys johtaa silikaattimateriaaliin. Sen tulokset ovat 50-51 dB 45-46 dB keraamisia. Tämän ominaisuuden vuoksi silikaattilohkolle suositellaan käytettäväksi rakennuksen sisällä olevia osioita. Tämän ansiosta voit luoda riittävän äänenvaimennustason, kun rakennat väliseinät vain puoliksi tiilestä. Lisäksi sisäiset väliseinät eivät pääse märkäämään, ja niiden eristysominaisuudet eivät ole merkittäviä, joten rakennuksen sisältämän silikaattilangan heikot sivut eivät ole esteenä. Mutta huomaa, että silikaattitiili on parempi olla sijoittamatta seinät kylpyhuone tai suihku.

Tiilien toinen ominaisuus on höyryläpäisevyys. Keramiikka antaa indikaattorin 0,16 mg / m * h * Pa, kun taas silikaatin 0,05 mg / m * h * Pa. Keraamisten tiilien höyryläpäisevyys on korkeampi, mikä mahdollistaa talon hengittämisen. Silikaattilohkareiden rakentamisen tapauksessa on tehtävä ilmarako, joka edellyttää murskainten erikoispätevyyttä.

Silikaattilohkon edut sisältävät sen tosiasian, että sillä ei ole käytännöllisesti katsoen kovettumista, toisin kuin keraaminen. Ja tietysti silikaattilainen on paljon edullisempi, hintaero voi olla 30-50% silikaattikiven hyväksi.

Tietenkin tärkeä argumentti on tuotteiden valikoima. Tässä kämmen tulee antaa keraaminen versio. Erityisesti vastavalikoimassa on laaja valikoima värejä sekä vaihtoehtoja, joissa on sileä ja kohokuvioitu pinta. Peitekerroksessa oleva silikaattitiili valmistetaan pääasiassa sileällä pinnalla, eikä se voi myöskään olla monenlaisia ​​värejä. Koska kalkki esiintyy koostumuksessaan, väriaineita voidaan käyttää vain stabiileja mineraalipigmenttejä, joten silikaattilangan väreillä on vain muutamia vaihtoehtoja.

johtopäätös

Siten on helppo sanoa, minkä tyyppinen tiili se on - valinta on vaikeampaa, kullakin on omat edut, haitat ja oikeus olemassaoloon ja käyttöön. Tieto tietyntyyppisten tiilien käytöstä saatujen teknisten ominaisuuksien ja suositusten avulla voit välttää virheitä ja tehdä oikean valinnan. Tuloksena on luotettava ja kaunis koti, joka palvelee sinua monta vuotta.

Tiilen voimakkuus: leimat ja vertailutyypit

Kuinka määritellä tiilen puristusvoima? Milloin tämä ominaisuus on syytä kiinnittää erityistä huomiota? Minkä tyyppiset tiilet ovat kestävin ja miten niiden mekaanisen rasituksen kestävyys vaikuttavat muurien luotettavuuteen kokonaisuutena? Yritetään selvittää se.

Tiiliseinät liittyvät perinteisesti luotettavuuteen. Onko tämä näkökulma aina perusteltua?

Miksi se on tärkeää

Ja itse asiassa, mistä hätänä? Vuosisatojen ajan talot on rakennettu leivottujen tiilien - ja huomaa, nämä talot olivat myös vuosisatojen ajan! Heidän vahvuus oli tarkoituksella alhaisempi kuin nykyaikaiset rakennusmateriaalit. Joten ehkä sinun ei pitäisi luoda ongelmia itsellesi?

Yhden tarinan rakentamisella itse asiassa tiilen lujuusluokka ei todellakaan ole väliä. Oikein suoritetuilla rivien liittämisellä ja muurattujen rakenteiden vahvistamisella jopa puolikerroksinen seinä tukee täydellisesti ristikkojärjestelmän ja katon massaa; sitä enemmän ei tarvita.

Nuance: käytännössä yhden kerroksen rakenteen seinien eheydelle säätiön vahvuus on tärkeämpi. Sen siirtyminen tai epätasainen kutistuminen voi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin käytettäessä materiaaleja, joilla on matala mekaaninen lujuus muurausseinille.

Yhden kerroksinen talo, joka on valmistettu raakateistä.

Tilanne muuttuu perusteellisesti, jos monikerrosrakentaminen on suunniteltu. Mikä on seinien tiilien alempien rivien kuormitus?

 • Kaikki edellä mainitut rivit. Tiheys on kaksi tonnia kuutiometriä kohden, tämä on jo paljon.
 • Päällekkäin. Korkea rakennuksissa tyypillinen ratkaisu on betoniteräkset; niiden massa on myös erittäin merkittävä.
 • Rafter-järjestelmä ja katto eivät ole niin omaa helposti. Lisää heille runsaasti lumen talvella talvella katolle.
 • Jotta et menetä mitään - muista tuulikuormat, joita seinät ymmärtävät, säätiön kutistuminen ja muut usein unohtuneet pienet asiat.

Tietyistä edellä esitetyistä syistä laskettaessa tiilen kestävyyttä on melko järkevä ajatus. Tässä kuitenkin ilmenee muutamia ongelmia:

 1. Nykyiset laskentamenetelmät ovat hyvin monimutkaisia.
 2. Ne kuitenkin antavat hyvin likimääräisiä tuloksia.

Kuitenkin laskemisen sijaan voit käyttää viitetietoja.

Siirtykäämme ongelmanratkaisuun ja katsotaan, mitkä parametrit vaikuttavat tuloksena olevaan tiiliseinämän luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Seinien vahvuus

Menestyksen osatekijät

Joten, mikä on muurauksen vahvuus?

 • Tiilen puristuslujuus, kuten usein sanotaan (on oikeampi käyttää ilmaisua "puristuslujuus"), on tuotteen kyky kestää tietyn mekaanisen kuorman rikkomatta. Kuinka määritellä sen? Erittäin yksinkertainen: brändi - tämä on tiilen lopullinen lujuus puristamalla kilogrammoina neliösenttimetriä kohti. Esimerkiksi M 75 -rakennustiili putoaa keskimäärin 75 kgf / cm2 paineella.
 • Ratkaisun brändi vaikuttaa myös suoraan tulokseen. Samaa periaatetta sovelletaan täällä: merkki on suora osoitus puristuspaineesta kilogrammoina neliösenttimetriä kohti.

M 25 -liuos kestää painetta 25 kgf / cm2, M 100-100 kgf / cm2 ja niin edelleen. Ratkaisun laatu on korkeampi, sitä enemmän sementtiä ja sitä korkeampi sementin laatu: M 200: n liuoksessa suositellaan käytettäväksi sementtiä M 500.

 • Myös nivelten täyttämisen tasalaatuisuus on erittäin tärkeä. Tässä mielessä pitkäkestoinen kokeilu on viitteellinen: seinän eri osia käyttäen samanlaisia ​​materiaaleja laati kokenut muurauslaitos ja noviisi. Häirintäpaine testauksen aikana päällikön päällä oli 1,8 kertaa korkeampi kuin opiskelijan paikan päällä.

Muurien luotettavuus riippuu muurariin ainetta vähemmän.

prioriteetit

Tarvitsenko raskaan tiilen yksityiselle rakentamiselle?

Tätä kysymystä voidaan vastata yksiselitteisesti: ei. Tuskin rakentaa oma talosi vähintään 5 kerrosta: IZHS on laillisesti rajoitettu kahteen asuinkiinteistöön ja ullakolle.

Sillä välin 16-kerroksisessa talossa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 1. Kolme ensimmäistä kerrosta on rakennettu tiilen merkki M 150.
 2. Jäljelle jääville lattioille saa käyttää merkkiä M 100.

Vaikuttaa siltä, ​​että kuormitusta molemmissa tapauksissa on helppo vertailla. Testata ajatuksiasi, arvioimme painetta, että tavallinen tiilipinta joutuu kaksikerroksiseen taloon.

Tietenkin arviointi on erittäin karkeaa.

 1. Kaksi kullakin 3 metriä antaa meille 6 metrin kaltevuuden.
 2. Lattian ja ristikkojärjestelmän kokonaismassan arvioidaan olevan yhtä suuri kuin seinien massa.
 3. Siksi ensimmäisen tiilirivin pinnan jokaisen neliösenttimetrin painon ollessa 0,0001 m2 (neliösenttimetri - 1/10000 neliömetri) x 12 metriä (6 m korkeus kerrotaan kahdella) = 0,0012 m3.
 4. Tiilen tiheys on noin 1700 kg / m3. Pylvään paino on 0,0012 * 1700 = 2,04 kg. Kaksi kilogrammaa senttiä! Jopa alhaisimmillaan tiili M75: llä on valtava turvallisuusmarginaali.

Mitä minun pitäisi etsiä materiaalin valinnassa?

Jos asut alueella, jolla on ankara ilmasto, ohje on ilmeinen: huurteenkestävyys. Tiilen merkitsemisessä se on osoitettu indeksillä F tai MRZ ja tarkoittaa pakastus- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka tiili voi kestää ilman tuhoa. Vähintään 50 syklin jäätymisvastuksen arvoa pidetään hyvänä.

Valokuvassa julkisivun muuraukseen käytetty materiaali, jolla on vähäinen jäätymisvastus. Seuraukset eivät kestäneet kauan.

Tärkeää: Seinien todellisen voimavaran arvioimiseksi materiaalin karkeusvastus voidaan kertoa 2,5-3: lla. Kertoimen tarkka arvo riippuu siitä, kuinka vakavat pakkasteet ovat tyypillisiä kaupunkisi kannalta.

kuitenkin

Ja vielä on hyvin todellinen tilanne, jossa tiilen tiivistämisen perimmäinen vahvuus on erittäin tärkeä. Älä arvata? Kerro: julkisivu.

 • Tiilistä (sis. Koristeet) on suuria kuormituksia. Yksinkertaisesti sanottuna, julkisivu, jota kiinnität paljon useammin kannettaviin esineisiin.
 • Myös tuulen eroosiota on syytä harkita. Näin tapahtuu, että sen kestävyys riippuu lineaarisesti lujuudesta.
 • Höyrynkestävyys ja matala kosteuspitoisuus, jotka ovat erittäin tärkeitä pinnoitemateriaalille, riippuvat samoista materiaaliominaisuuksista kuin mekaaninen lujuus: pienimmän huokoskoko.

Eri tyyppisten tiilien vertailukyky

Millainen on kestävin tiili?

Odotamme erinomaista yleiskuvausta sen eri tyypeistä.

 • Silikaattilattia valmistetaan höyrystämällä autoklaavissa korkeassa lämpötilassa ja hiekka-kalkkiseoksen paineessa. Silikaattilangan suurin vahvuus vastaa merkkiä M200.

Silikaattilainen on suosittu ennen kaikkea tuotannon teknologisen tehokkuuden aiheuttaman suhteellisen edullisuuden ansiosta. Yksi erä kestää vain 4-6 tuntia keramiikkaa vastaan.

Muuten: tätä materiaalia ei voida käyttää perustusten asettamiseen, ja se on paremmin suojattava seiniltä sateilta, joissa on kattopalkkeja.

 • Punainen keraaminen on jo huomattavasti voimakkaampi: maksimiluokka on M 300. Savi-polttaminen aiheuttaa hiukkasten sintraamista; Tuloksena syntyvä massa muistuttaa kiviä, jolla on pieniä huokosia veden haihtumisen aikana.
 • Hyperpressoitunut tiili, koska se on helppo arvailla sen nimestä, on painostus. Raaka-aineet - täyteaine (kalkkikivi, kuorikalli, tiilitaistelu, kuona tai muu) ja 500 brändin portlandsementti.

Höyryttämisen ja myöhemmässä varastoinnissa lämpimässä varastossa materiaali saa vahvuutensa; sitä käytetään usein julkisivuihin. Lopullinen tiili lähtee valmiista tiilestä, jonka vahvuus vastaa merkkiä M 200 - M 250, mutta varastoinnin aikana ensimmäisen kuukauden aikana se saavuttaa merkin M 350.

 • Lopuksi klinkkeri tässä parametrissa on kiistaton voittaja. Kotimaan standardit antoivat vahvuuden jopa M 1000 asti; Kuitenkin parasta näytettä klinkkerin edessä kestää puristusvoimaa 1700 - 1800 kgf / cm2. On selvää, että tällaisten tuotteiden hinta on huomattavasti korkeampi kuin kilpailevilla ratkaisuilla.

Miten tällainen erinomainen tulos on saavutettu? Ei ole mitään olennaista eroa perinteisen keramiikan kanssa: raaka-aine on sama savi, mutta korkeampi kalsinointilämpötila takaa hiukkasten erittäin syvän sintrauksen.

Clinker on selkeä mestari. Ajattele sitä: M 1000 -brändin vakiokokoinen tiili (25x12x6.5 senttimetriä) pystyy kestämään jopa 300 tonnin painon ilman tuhoa!

Onko vahvuus jotain muuta kuin raaka-aineita ja tuotantotekniikkaa? Epäilemättä.

 • Tyhjyys. Jos kiinteä tiili on vahvin, niin huokoiset ja ontot (niin sanotut tehokkaat) ansiosta ontelot ovat paljon helpompi murskata.

Tärkeää: sinun ei pidä kieltää tehokasta tiiliä sen pienemmän mekaanisen kestävyyden takia. Kuten havaitsimme, yksityisen asuntorakentamisen todellinen taakka on verrattavissa jopa pienempien merkkien kykyihin; mutta ontoman materiaalin eristysominaisuudet ovat iso ja epäilyttävä plus.

 • Muodossa. Saumojen epäyhtenäisyyden vuoksi taivutusjännitys voi esiintyä jopa horisontaalisissa rivissä; tämä kuorma on parempi vastapäätä suurpaksuisia tuotteita. Kaksinkertainen tiili on vähemmän todennäköisesti halkeama kuin yksi tiili.

Käytännössä M 150 kaksinkertainen silikaattitiili osoittautuu vahvemmaksi kuin saman brändin yksittäinen brändi.

johtopäätös

  1. Vahvuus ei ole yksityisen asumisen tapauksessa tiilen ominaispiirre. Frost resistenssi ja alhainen lämmönjohtavuus todellisessa ympäristössä ovat paljon hyödyllisempää.
 1. Jos kuitenkin arvioidaan kyky kestää mekaanista stressiä, kiistaton johtaja on klinkkeri. Täysikokoinen ja mahdollisimman suuri. Tällaisen myytävien materiaalien kohtaaminen on kuitenkin epärealistista.

Kuten tavallista, tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta. Rakennuksen menestys!