Minkä puolen eristystä höyrysulun aikaansaamiseksi?

Lämpeneminen on erittäin tärkeä vaihe talon rakentamisessa tai korjaamisessa, mistä se riippuu siitä, että olet mukava siinä. Tämän "menettelyn" virheellinen soveltaminen voi johtaa epämiellyttäviin seurauksiin, esimerkiksi kondensaatioon, ilmankosteuden lisääntymiseen. Mutta tämä ei tapahdu, jos huolehdit höyrysulusta ja laita se oikealle puolelle eristykseen.

Erityisominaisuudet

Talon eristyksen aikana tulee tarkkailla tarkasti oikeita toimintamalleja ja käyttää vain parhaita materiaaleja. Valitettavasti usein omistajat, jotka ottavat omat eristykseen kotiinsa, unohtavat yhden erittäin tärkeän näkökohdan - höyrysulun. He asentavat vain eristyksen ja eivät edes ajattele, että se on kosketuksissa liian lämpimään tai liian kylmään huoneen sisälle ja että pian se alkaa muodostaa lauhdetta vesipisaroiden muodossa.

Tämä ei ainoastaan ​​estä sääntelyä, vaan myös vahingoittaa itse materiaalia - se kosteuttaa sitä ja jos höyryllä ei vielä ole aikaa haihtua, hometta tulee näkyviin ja eristysmalli heikkenee. Lisäksi ilmastolliset olosuhteet huomioon ottaen samanlainen tilanne esiintyy vähintään neljä kertaa vuodessa - kun vuodenaika muuttuu ja vastaavasti huoneen lämpötila ja sen ulkopuolella "ristiriidat", ja eristys tulee taistelukentältä.

Siksi tärkeä lämmitysvaihe on "höyrysulun" kiinnitys. Höyryeristin tulee höyryä estettä- väksi esteeksi, estää sen muuttumasta veteen, koska se "sulkee" sen huoneen sisälle ja ei salli sen joutua kosketuksiin liian kuuman tai liian kylmän ilman kanssa.

tarvikkeet

Höyrysulku voidaan valmistaa useilla materiaaleilla. Tästä joukosta on erotettava kolme päätyyppiä.

 • Elokuva. Kuurojen höyrysulku, joka ei kulje vesihöyryn läpi. Yksi tärkeimmistä eduista on alhainen hinta. Se on yleensä valmistettu polyeteenistä tai butyleenistä, niiden johdannaisista. Höyrykondensaattikalvot ovat kaksikerroksisia ja sileä sisä- ja karkea ulkopinta. Ulkokylläisyyden vuoksi lauhdepisarat eivät pääse virtaamaan ja haihtuvat ajan myötä. Jos kyseessä on kuuro höyrysulku, sinun on myös huolehdittava ilmarakoista kasvihuoneilmiön välttämiseksi, mutta lisää myöhemmin.
 • Diffuusiomembraani. Suurin ero kalvosta on se, että kalvo kulkee osan höyrystä itseensä - mutta vain sen optimaalisen määrän, joka ei kestä viipyä ja haihtuu välittömästi. Siksi membraanien höyryläpäisevyyttä voidaan pitää rajoitettuna. Diffuusiomembraani on tehty polymeerikalvosta ja polypropeenista, sillä on kaksi puolta.
 • Heijastava tai energiaa säästävä kalvo. Tällaisen kalvon ulompi kerros on metalloitu, mikä sallii sen kestämään korkeita lämpötiloja. Siksi sitä käytetään useimmiten kylvyssä tai saunassa, mikä heijastaa osaa infrapunasäteilystä.

Kuten tiedetään, talojen eristämiseen nykyaikaisissa olosuhteissa käytetään materiaaleja, kuten mineraalivillaa, polystyreenivaahtoa, ecowoolia. Höyrysulku tarvitaan mineraalivillaeristykseen.

Itse asiassa höyrysulku on aina tarpeen, riippumatta siitä, kuinka kallista tai laadukasta eristysmateriaalia käytät. Mineraalivilla tai mineraalivilla on muuten halvin materiaali, mutta sen lämmönjohtavuus on alhainen, mikä vähentää lämmön menetyksen todennäköisyyttä huoneessa. Minvatu ei pidä jyrsijöitä, muotteja, sieniä, sillä on korkea äänieristys ja helppo asentaa. Se vaatii kuitenkin höyrysulkua itselleen.

Yleisimmin käytetty höyryä läpäisevä rajoitettu diffuusiokalvo. Se sopii seinille, sen jälkeen kun se on asetettava mineraalivillalle, ja symbiosissa ne sallivat talon seinät "hengittämään".

Höyrysulkuongelma syntyy, kun talossa on ekowoolia. Yleensä ecowool on irrallisia selluloosakuituja, joilla on kyky imeä lämpimän kosteuden ja pysyvät kuivina. Se ei käynnistä sieniä, hometta, ilman siinä ei juuri märkä (jos kosteuden muutos ei ylitä 25%). Kaikesta edellä esitetystä seuraa, että vain ekowoolin tapauksessa paroeristin ei voi olla kiinteä.

Kumpi puoli asettaa höyrysulun lämmittimeen

Lämmitettäessä kattoa tai huoneen, jossa on lämmöneristin (mineraalivilla, lasivilla, löysällä vaahtomuovilla), joka pystyy kulkemaan ja keräämään kosteutta, on tarpeen kiinnittää höyrysulkukerros. Eristeeseen päästävä kosteus heikentää merkittävästi sen suorituskykyominaisuuksia lisäämällä lämmönjohtavuutta. Lisäksi kostean ympäristön vuoksi puurakenteet, joissa lämmitin on kosketuksissa, alkavat nopeasti repeytyä ja romahtaa. Katon tai talon eristyksen valmisteluvaiheessa on tärkeää selvittää, mikä sivu asennetaan höyrysulku eristeen päälle - teknologian rikkominen johtaa siihen, että huoneen höyry tunkeutuu eristekerrokseen.

Mitä höyrysuojausta tarvitaan?

Höyrysulkumateriaalien lajit

Ensisijainen kysymys on materiaalin valinta, joka suojaa eristystä kosteudelta. Klassinen katemateriaali ja lasi, joita käytettiin vesihöyryn eristämiseen, luopuivat nykyaikaisista polymeerikalvoista, joilla on eri käyttöparametrit. Rakenteissa käytetyt kalvot jaetaan höyryläpäisevyydellä täysin läpäisemättömiksi kalvoiksi ja osittain läpäiseviksi (diffuusio).

Valmistajat tarjoavat höyrysulkukalvoja seuraavista tyypeistä:

 • muovikalvo (voidaan käyttää lämmittämään kattoa tai lattiaa, este on höyry- ja vedenkestävä);
 • vahvistettu polyetyleenikalvo (tunnettu lujuuden lisäämisestä);
 • alumiinifoliokalvo (käytetään sisäpuoliseen eristeenä, joka on asennettu heijastavaan huoneen puolelle - lisäksi auttaa pitämään lämpimänä, pääasiassa saunojen ja kylpyhuonekalujen käyttöön);
 • kalvo, jossa on anti-kondensaatiopäällyste (estää kosteuden kondensoitumisen, suunniteltu asennettavaksi rakenteisiin, joissa on metalliseoksia, jotka ovat alttiita korroosiota varten, teräslevy, metallilevy jne., kalvo kiinnitetään käsiteltyyn puoleen lämpöeristeen kanssa).
Vahvistettu polyetyleenikalvo Jos käytetään täysin läpäisemätöntä kalvoa höyrysulun aikaansaamiseksi talon huoneiden eristyksen aikana, on välttämätöntä saada aikaan tehokas tuuletus huoneisiin, jotka voivat poistaa ylimääräisen kosteuden.

Höyrysigetikalvot, joissa on huokoinen rakenne, eroavat toisistaan ​​hajoamiskyvyn suhteen. Eristeen kosteuden vuoksi eristeen kosteus menee ulos, jonka ansiosta lämpöeristin säilyy toiminnallisina ominaisuuksina ja siihen kosketuksissa olevat metallirakenteet eivät ruostu, puu ei kaadu. Höyryä läpäisevien kalvojen välillä on erilaisia:

 1. Psevdodiffuzionnye. Päivän aikana kuluu jopa 300 g / m 2 haihtumista.
 2. Diffuusio. Läpäisevän höyryn määrä päivässä on 300-1000 g / m 2.
 3. Superdiffuusio. Haihdutusnopeus ylittää 1000 g / m 2.

Ensimmäisen tyyppinen höyrysulkukalvo viittaa tehokkaaseen kosteuden suojaukseen ja sitä käytetään rakenteiden sisäiseen eristämiseen (huoneen puolelta). Jos pseudodiffuusiomembraani on kiinnitetty kuitumaisen lämmöneristeen päälle ulkoseinään, höyrysulku haittaa eristeen kosteutta. Diffuusio- ja superdiffuusiomembraanit, jotka toimivat samanaikaisesti tuulensuojana, soveltuvat julkisivun eristämiseen.

Höyrysulun asennuksen periaatteet

Höyrysulun lujuus on tärkeä työvaihe kuituaineiden rakenteiden eristyksessä, jotka voivat kerääntyä kosteuteen. Työ toteutetaan osana talon korjausta tai remontointia tai uuden rakennuksen viimeistelyvaiheessa. On tarpeen tietää, kuinka kiinnittää kalvolevyt toisiinsa oikein, jotta saadaan jatkuva kerros, joka suojaa kosteudelta tunkeutumista vastaan, miten kiinnittää kalvo rakenteisiin. Ennen höyrysulkukalvon asettamista on myös määritettävä, mikä puoli se on sijoitettava eristävään materiaaliin.

Valmisteleva vaihe

Lohkon tai puutalon eristämiseen käytetään kylvyn järjestelyä, lämpöä eristäviä materiaaleja, jotka on suojattava kosteuden kerääntymiseltä. Tätä tarkoitusta varten talon sisäseinille, katolle tai lattialle, kattotiilikaiteen sisäpuolelle, joka ei salli haihtumista. Joko diffuusiokalvo julkisivueristykseen.

Valmisteluvaiheessa on valittava höyrysulkuvaihtoehto ottaen huomioon asennuksen ominaisuudet ja elokuvaominaisuuksien vaatimukset. Suosittujen vaihtoehtojen joukossa on "Izospan" (ja sen analoginen "Megaizol") - membraanimateriaali, jolla on korkeat suorituskykyparametrit. Valmistaja tarjoaa erilaisia ​​membraaneja, joilla on useita teknisiä indikaattoreita, joiden avulla voit valita materiaalin riippuen käyttötarkoituksesta - höyrysulusta katolle, lattialle, puusta tai betonista.

Ne, jotka suunnittelevat kylvyn rakentamista, eivät ole ilman syytä, uskovat, että kalvolevy luotettavasti suojaa mineraalivillan eristystä kosteudelta ja auttaa säilyttämään huoneen korkean lämpötilan heijastaen lämpösäteilyä. Klassisen "eristys- ja höyrysulkujärjestelmän" lisäksi käytetään nykyisin valmiita, palamattomia eristysmattoja, joissa on höyryjä kestävä pinta.

Kiinnitä heijastava höyrysulku oikein

Ennen kuin asetat höyrysulun, sinun on valmisteltava oikein rakenteiden pinta. Valmistustekniikka riippuu materiaalista, josta seinät, lattia, katto tai katto tehdään. Siinä otetaan myös huomioon, millaista työtä tehdään laitoksessa - rakentaminen tai korjaus:

 1. Rakennettaessa puutaloa, kaikki puurakenteen elementit on käsiteltävä yhdisteillä mätää vastaan, tuholaisten ja tulipalojen vahingoittamiseksi.
 2. Korjaustöiden aikana ne purkavat aluksi maalin, puhdistavat pinnat, kun taas:
  • puurakenteita käsitellään antiseptisellä ja palonestoaineella.
  • betoni- ja lohkorakenteita käsitellään antiseptisellä aineella, jos ne ovat kosteat ja märkähuoneissa on vaara hometta.

Seinämärakenteiden väärästä valmistuksesta johtuen lattiat tai kattojärjestelmät voivat lopulta tulla käyttökelvottomiksi tai ne voivat tulla sienisotien lähteeksi, jotka voivat aiheuttaa allergioita, astmakohtauksia ja hengityssairauksien pahenemista.

Miten sijoittaa höyrysulku kattoon

Höyrysulun asentaminen kattoon vaaditaan, kun eristetään tasainen tai huono katto talossa, jossa ei ole ullakkoa eristettäessä kellarissa sekä asuintiloja, joiden yläpuolella on kylmä ullakko. Kylvyssä oleva katto on myös eristetty ja höyrystetty. Ennen höyrysulun asettamista betonilaattojen katolle, teräsbetonista tai puulattiasta sisäpuolelta on rakennettava pinnan rakenne.

Kalvon tai pseudodiffuusiomembraanin on oltava kiinteä, joten ei ole liitoksia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua eristeen sisään. Jos valssatun materiaalin leveys ei riitä, kaistaleen on kiinnitettävä toisiinsa. Suositeltava kankaiden päällekkäisyys on 10 - 20 cm, kun taas molemmin puolin olevat liitokset on liimattu liimalla vahvisteilla rakennusteipillä.

Höyrysulkukalvon kiinnitys. Kalvopäällysteiset kalvolevyt on asetettu ilman päällekkäisyyttä, ja sauma on liimattu alumiininauhalla.

Jos katon pohja tai päällekkäisyys on puurakenne, sinun on ensin asetettava vesitiiviin kalvo (kiinteä kangas) ja kiinnitettävä se pohjaan (voit käyttää höyrysulun materiaalia).

Sitten, päällekkäisyydet tai kattotuolien väliin, lämpöeristin asetetaan matto- tai rullausmateriaalina mineraali (basaltti) villaa. Tämän jälkeen voit asettaa höyrysulun kattoon. Jos lämpöeristeen paksuus vastaa viiveen paksuutta, sinun on voitettava kiskojen laskurin ritilä tuuletusraon aikaansaamiseksi.

Höyrysulku on sijoitettava kattoon siten, että kangas koko seinien ja kaikkien kulmien ympärillä on suljettu. Maalien liitosten tulisi pudota päällekkäisyyksiin - tämä mahdollistaa niiden kiinnittämisen turvallisesti. Jotta höyrysulku olisi asianmukaisesti sijoitettu kattoon, katsella jännitettä, se ei saisi kaataa.

Kattoasennus

Harkitse myös höyrysulun asettamista betonikattoon. Katon tai lattateräksen eristämisestä sisäpinnalta on tarpeen kiinnittää seinään kiinnitettävä vesitiivis päällyste (höyrysulkukalvo) itsekiinnittyvällä nauhalla ja kiinnittää sitten laatikko terästangoista tai metalliprofiileista.

Laitteen oikea korkeus on valittava ottaen huomioon eristeen paksuus ja ilmanvaihtoväli, asennusvaihe on 1-2 cm vähemmän kuin eristeen leveys, niin että eristemateriaalien matot ovat eristyksen soluissa. Höyrysulun kiinnittämistä laatikkoon kuvataan alla yksityiskohtaisesti.

Kuinka sijoittaa höyrysulku lattialle

Höyrysulkukalvon asentaminen lattialle on tekniikaltaan samanlainen kuin höyryeristyksen tekeminen seinille ja kattoille. Sen jälkeen, kun puulattian pohja on valmistettu eristeellä tukkeihin, ennen lattian höyrysulun asettamista asennetaan vesitiivis matto, joka on taivutettava tukkien ympärille. Sitten mineraalivillaeristin lisätään viivojen väliin. Tämän jälkeen höyrysulku on asetettu, on tärkeää tietää, miten kalvo asetetaan oikein.

Valssatun materiaalin rainan päällekkäisyyden on oltava vähintään 10 cm ja kummallakin puolella liima liimataan nauhalla. Ne kiinnittävät tuloksena olevan kankaan siten, että päällekkäisyydet sijaitsevat lattialla viivästyneinä, ja koko kehällä, tasaisesti venytetty kangas asetettaisiin seinille 5-10 cm.

Lämmitetty lattia ilmavälillä

Ennen kuin asetat höyrysulun betonilattialle, sinun on asennettava kotelo, jonka väliin vedenpitävät ja eristykselliset elementit löy- tyvät. Lisätyö suoritetaan standardimenetelmän mukaisesti.

Asennusperiaatteet

Jos betonirakenteet tai puiset seinät ovat eristettyjä, on asennettava laatikoita. On kätevää kiinnittää kalvo vastaanotettuun laatikkoon kattoon tai ristikkojärjestelmään käyttäen niittejä ja rakennetta nitoja. Voit myös kiinnittää höyrysulkumateriaalin kynsillä, jossa on laaja korkki tai korkki. On suositeltavaa käyttää galvanoituja kynsiä - ne eivät ruostu. Kalvot ja kalvot asetetaan betonirakenteisiin erikoisella liitosnauhalla.

Sovittaminen päälle höyrysulun asennuksen aikana

Höyrysulun asianmukaisen varmistamiseksi kangas on kiristettävä huolella, ja kiinnittimet on sijoitettava pieneen asentoon - korkeintaan 30 cm.

Ennen kuin asennat höyrysulun, varmista, että kangas on oikeanpuoleinen puoli eristeenä.

Kumpi puoli kiinnittää höyrysulun materiaali

Tarkastele kalvon tai kalvon sivua, joka sopii eristeeseen:

 • muovikalvo (yksinkertainen tai vahvistettu) voidaan asentaa kummallekin puolelle - tämä ei vaikuta esteeseen;
 • valettu kalvo on sijoitettu kiiltävälle puolelle huoneen suuntaan siten, että este heijastaa lämpöä;
 • anti-kondensaattikalvo kiinnitettynä käsiteltyyn puoleen rakenteille, kudos huoneeseen;
 • kalvo tulee kääntyä eristävän materiaalin sileäksi puolelle ja karkeaksi huoneen puolelle.
Säännön höyrysulun asettamisesta lämmittimeen Jos kalvon etupuoli näyttää silmukalta, ja on vaikeata määrittää, miten materiaali asetetaan, voit tehdä kokeilun. Pieni kalvo kattaa kulhon kiehuvaa vettä - josta lauhde ilmestyy, sivu on vedenpitävä, se on käännettävä eristeenä.

On tärkeää tietää, kummalle puolelle höyrysulun kiinnittäminen eristeeseen, jos kalvoa käytetään vedenpitävään esteeseen - kasvot tai selkäosa. Terminen "kakku", jossa on sisäeristys, on asennettu niin, että kalvon sileä puoli on vastakkain molemmille puolille. Eli karkea höyrysulku olisi käännettävä huoneeseen ja asennettaessa vesitiivis matto - kohti eristettyä rakennetta.

Asennusominaisuudet

On tärkeää paitsi asentaa höyrysulku oikein, mutta myös aikaansaada ilmanvaihdon rako höyrysulkeutuneen kerroksen ja viimeistelyn rakenteiden vuorauksen väliin, mihin konttitelineet on pakattu koteloon. Kosteus, joka laskeutuu karkean sivun päälle, pääsee haihtumaan luonnollisesti vahingoittamatta maalia.

Eristetty kattorakenne ilmanvaihtoaukolla

Jos höyrysulku on asennettu oikein, eristys on luotettavasti suojattu kosteudelta. Lähes puolet ongelmista, jotka liittyvät jäätymiseen ja rakenteiden vaurioihin, liittyy häiriöihin höyrysulun asennuksessa.

Selvitämme kummalle puolelle höyrysulun asettamisen eri pintoihin

Ilman höyrysulun eristyksen käyttöikä on lyhyt. Kosteus tunkeutuu materiaalin kerroksiin ja hävittää sen hitaasti. Erityisesti tämä ominaisuus on merkityksellistä kylmäkaudella, kun lämpötilan ero huoneen sisällä ja sen ulkopuolella on merkittävä.

Tästä syystä taloon muodostuu höyrymäärä, joka jättää sen esteettä. Jotta voidaan suorittaa kunnollisesti kosteuden kertymisen estävien materiaalien asettamista koskeva työ, sinun on tiedettävä, kummalle puolelle höyrysulku asetetaan.

Höyrysulun asennusvalmistelut

Höyrysulku lisää rakennuksen toimintakykyä.

Valmistustöiden aikana on välttämätöntä valita itse materiaali, jota käytetään höyrysulussa.

Nykyään kosteutta suojaavien materiaalien markkinoille on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka soveltuvat lattiapinnoille, kattoille, katon alla, seinille tai jopa lattialle:

 • Asennettaessa höyrysulku puurakenteisiin: kattoon, seiniin tai lattiaan, on suositeltavaa käyttää tällaisiin tapauksiin suunniteltuja kalvolevyjä.
 • Materiaalien lattiat - polymeereihin ja bitumiin perustuvat mastit.
 • Universaali "Izospan" sopii kattoihin, seinien ja lattiojen erilaisiin pintoihin, se eristää rakenteet kosteudelta ja kondensaatin kertymältä.
 • Kalvo, polystyreeni vaahto ja megaizoli sopivat betoni- tai puuseinämiin.

Jos pintoja ei ole valmistettu oikein, höyrysulku ei ole tehokas. Alustavien töiden monimutkaisuus riippuu talon rakennuksesta, seinistä, lattiasta tai katosta, sekä siitä, onko suunniteltu rakentamaan uusi rakennus tai korjaamaan huonokuntoinen.

Pintavalmistelut materiaalista riippuen:

 • Jos rakennetaan puutaloa tyhjästä, on ensin kyllästettävä kaikki rakennuksen osat erityisillä hyönteisten torjunta-aineilla, mikä on tärkeää aluslattialle, katolle ja seinille. On myös syytä käyttää kyllästystä sieniä, homeen ja tulipalon suhteen. Kun tämä työ on tehty, voit aloittaa höyrysulun.
 • Tarkistusten aikana ne irrottavat lattian vanhentuneet pinnoitteet, kaikki eristyskerrokset. Kaikki pinnat puhdistetaan, kyllästyvät keinoilla ja vain silloin kerrotaan kosteutta suojaavaa materiaalia.

Betonirakennukset eivät vaadi erillistä pintakäsittelyä erikoismateriaaleilla, riittää puhdistaa seinät, lattia tai katto.

Höyrysulku estää homeen, homeen ja rouhimien muodostumista puurakenteissa. Asennus ei vaadi suurta taitoa, riittää, että valmistetaan pinnat oikein ja tunnetaan muutamia työn vivahteita.

Laitamme kattoon höyrysulun

Työssä on usein kysymys, minkä puolen pitäisi asettaa höyrysulku kattoon ja miten se voidaan asentaa oikein? Löydät vastauksen tässä artikkelissa.

Aluksi on määriteltävä, mihin höyrysulun etu- ja väärä sivu on. Yleensä höyrysulun sileä ja karkea puoli on. Epätasaisempi pinta kääntyy aina eristyskerroksen suuntaan ja sileä ulkopuolelta.

Jos olet epävarma, voit ottaa pienen kappaleen materiaalin ja peittää ne mukulat kuumalla vedellä. Kondensaatti laskeutuu vedenpitävälle puolelle.

Ohjeet höyrysulun sijoittamiseksi kattoon

Ennen kuin aloitat työskentelyn katon höyrysulun, on välttämätöntä puhdistaa kaikki epäsäännöllisyydet, jotka eivät ole yli 5 mm, puhdista sitten pölystä ja likaisuudesta ja alkavat sitten kuivua.

Materiaalin asettaminen riippuu sen ominaisuuksista, useimmiten höyrysulku sijoitetaan katon tai katon sisäpintaan.

Jos ilmasto on sellainen, että talvella lämpötila voi pudota alhaisiin korkeuksiin ja seinät eivät ole liian paksuja, on suositeltavaa asentaa höyrysulku sisään ja ulos.

 • Höyrysulamateriaali kiinnitetään yleensä pin- taan nitoja käyttäen.
 • Erityistä huomiota on kiinnitettävä kulmiin, materiaalin tulisi hieman peittää katon reunan seinät.
 • Materiaalin on oltava kiinteä, ei saa käyttää useita kappaleita. On tärkeää, että kankaan reunat kulkevat päällekkäin.
 • Höyrysulkukalvon asettamisen yhteydessä sen pinnan on oltava mahdollisimman tiukka. Se asetetaan vasta, kun eristyskerros on jo asetettu.
 • Kattopalkkien väliin asetettu kalvo kiinnitetään nauloilla, joilla on erityinen leveä konepelti, niiden välissä on oltava noin 30 cm: n etäisyydellä.
 • Kalvonarkkien liittäminen kattoon olisi tehtävä päällekkäin. Liitokset on suljettu liimanauhalla.

Joskus höyrysulku asetetaan kattoon ilman eristyskerrosta, jolloin kalvo voidaan kiinnittää muovilla tai puupalkilla, jotka kiinnitetään kattoon ruuveilla. Liuskojen välisen askelman on oltava pieni, ja kiinnityspisteet tulisi sijoittaa enintään 30 cm: n etäisyydelle.

Kun materiaali asetetaan eristyksen höyrysulun päälle, höyrysulun kiinnittämistä ei ole tarpeen. Voit korjata kaiken kerralla kerralla.

Kiinnitetään erilaiset höyrysulku kattoon

Suojaa katto mukavammin yhteen

Levyn höyry ja lämpöeristys edellyttävät erityistä asennusta asennuksen aikana.

Aseta ensin profiilien erityinen kehys.

Se voi olla puupalkkeja tai erityisiä alumiinilevyjä. On paljon helpompaa työskennellä jälkimmäisen kanssa, koska ne on tarkoitettu näihin tarkoituksiin.

Niissä on erityiset urat, joihin levyjä kiinnitetään. Kattoon ja seinämiin välisen raon poistamiseksi täytyy ottaa pieni osa seinistä.

Kovametallista on eräänlainen höyrysulku, tällaista työtä kutsutaan liima-aineeksi. Tämä materiaali on sijoitettu katon valmistettuun pintaan. Liimauksen aikana käytetään lämmitettyä bitumia tai mastetta, jota käytetään ilman aukkoja.

Jos päällekkäisyydellä tai kulmilla on liitoksia, on välttämätöntä aloittaa materiaali pienellä päällekkäisyydellä ja kiinnittää se kynsillä, jolla on suuri korkki erikoiskiskolla. Materiaalin reunat lämmöneristysvyöhykkeen alla.

Jos käytät maalityyppistä höyrysulkua katon, sitten useimmin käytetty bitumi-kukersolnuyu mastinen, lakata tai kuuma bitumi. Lakan on perustuttava kloorikaasuun tai polyvinyylikloridiin. Mastikerros levitetään erityisellä sprinklerillä.

Lakkapäällyste levitetään kahdesti, ja on välttämätöntä odottaa ensimmäisen kerroksen kuivumista ennen toisen levittämistä.

Mekaanisen höyrysulun ominaispiirteet lämmittimelle

Työskentelyn aikana on erittäin tärkeää harkita, mikä puoli asettaa höyrysulun lämmittimeen. Jos tässä vaiheessa tehdään virhe, lämpöeristys ei ole tehokasta.

Kaikille kalvotyyppisille materiaaleille sovelletaan yhtä sääntöä: kalvo on sijoitettu siten, että sileä pinta on eristyksen puolella ja karkea huoneen sisällä.

Tämä sääntö sopii seinien, kattojen ja lattian suojaamiseen kosteudelta, mutta vain, jos materiaalissa on rakenne, joka koostuu kahdesta kerroksesta. Kun työskentelet höyrystimellä, jossa on alumiininen puoli, sinun on laitettava kiiltävä pinta sisään ja karkea pinta seinää vasten.

Käytettäessä polypropyleenimateriaalia karkea puoli tulisi myös muuttaa huoneeseen ja sileäksi eristeeseen. Yleensä korkealaatuiset höyrysulkimet ovat asennusohjeita ja -ohjeita.

Höyrysulun asennus lattialle

Höyrysulun materiaaleja tulee levittää ainoastaan ​​valmistetulle alustalle. Tämäntyyppiselle työlle olisi paras ratkaisu käyttää isospania. Tarvitset myös rakennustyöntäjän ja kanavaliipin, jotka soveltuvat tällaisiin tarkoituksiin:

 • Jos kalvo on kaksikerroksinen, sen ensimmäinen kerros asetetaan suoraan puu- tai betonilattialle.
 • Materiaali on asetettava seinään noin 5-10 cm sisään ja kiinnitettävä erityisellä nauhalla.
 • Paikoissa, joissa kalvo liimataan yhteen kahdesta rainasta, on tarpeen lisäksi kiinnittää kerrokset nitoja käyttäen. Asennettaessa pitäisi saada yksi kangas, vailla vikoja. Sen on peitettävä kokonaan lattia-alue.
 • Höyrysulun päälle laittaa minkä tahansa eristyksen materiaali: mineraalivilla, vaahto, laajennettu polystyreeni ja muut. Eristyskerroksen jälkeen sinun on asetettava toinen kerros materiaalia, joka suojaa kosteudelta.
 • Höyrysulku asettaa sileän pinnan lämmittimeen.
 • Ensimmäisessä kerroksessa karkea puoli on lattian pohjaan ja toinen huoneeseen.
 • Oikeanlaisten materiaalien asennuksen jälkeen pääkerros asennetaan.

Kun käytetään kalvopäällysteistä kalvoa, se asetetaan päähän-päähän. Kankaan sulkemiseksi sinun on käytettävä erityistä liimanauhaa alumiinipinnalla.

Huoneen suuntaan sijoitetaan metallikerroksen kerros, jonka jälkeen kaikki lämpö heijastuu ja palaa taloon.

Joskus höyrysulkukerroksessa käytetään erikoiskumia nestetilassa. Lattiapinta on valmistettu etukäteen, sen pinta on kuivattava ja puhdistettava lian.

Sitten laita mastinen harjoilla tai rullalla. Jonkin ajan kuluttua impregnointi kuivuu ja muodostaa tiheän kalvon, joka toistaa lattian rakenne kokonaan.

Höyrysulun tyypit

Eristys asetetaan höyrysulun sileälle puolelle

Tärkeä askel eristystyössä on oikea materiaalin valinta.

Ei niin kauan sitten, suosituin tapa suojautua kosteudelta oli asfaltin tai kattohuovan käyttö.

Nykyään markkinat ovat täynnä ehdotuksia, ja tekniikan kehitys on edennyt pitkälle - voit ostaa moderneja komposiittimateriaaleja, jotka on erotettu luotettavuudesta ja kestävyydestä:

 • Kalvo on erinomainen este höyrylle, joka ei salli seinien, katon ja eristyksen tiivistymistä.
 • Alumiinifolion kerros. Metallipinnalla on kyky heijastaa lämpöä ja sillä on erinomaiset höyrysulkuominaisuudet. Tällainen materiaali on järkevää käyttää märillä alueilla: kylpyhuoneet, altaat, saunat ja kylpyammeet.
 • Kalvo, jossa on kalvo - on rajoitettu kyky höyryn kuljettamiseen. Riippuen sen tilasta, se voi muuttaa sen ominaisuuksia. Kun kosteustaso kasvaa, kalvo alkaa kulkea höyryä, kuivassa tilassa tämä ominaisuus on paljon pienempi.
 • Mastinen pohja perustuu bitumiin - kulkee ilmaa ja säilyttää kosteuden.

Myös höyrysulkuaineita voidaan tuottaa arkeissa ja teloissa. Tämän tekniikan mukaan asennus on erilainen.

Kun käytetään materiaalia rullissa, ne on käännettävä alhaalta ylöspäin. Kangas on kiinnitetty vaakasuoraan puupalkilla tai profiileilla.

Ilmanvaihtoaukko jätetään höyrysuojakerroksen ja sisäpinnan sisäpuolelle, sen koon on oltava vähintään 4 cm. Kiinnittimen on oltava kestävä.

Levyjen höyrysulku on asennettu profiilin esivalmistettuun runkoon, jolloin materiaali asennetaan alhaalta ylöspäin suuntautuvaan suuntaan.

Höyrysulun ominaisuudet

Höyryeristysmateriaalit ovat välttämättömiä huoneen kosteuden normaalille liikkeelle. Kalvon erityinen kalvo ei salli eristämisen kerääntyä kosteuteen. Siksi on erittäin tärkeää noudattaa useita ehtoja kerroksen asettamisessa:

 • Jos käytetään tuulen ja vedenpitävyyden omaavaa kalvoa, sen tulee olla tiiviisti kosketuksissa eristeen kanssa. Jos aukkoja on olemassa, materiaali jäähtyy lämpötilaan, joka on pienempi kuin lähtöhöyryn lämpötila. Sitten kalvolevy voidaan peittää ohuella jääkerroksella ja lakkaa toimimasta.
 • On välttämätöntä luoda aukko vähintään 40-50 mm: n höyryn poistamiseksi. Mutta koko voi vaihdella ilmasto-oloista johtuen. On erityisen tärkeää säilyttää tasapaino suurille kattoille tai kaltevuuden kaltevalla kulmalla, jossa ilmankierto on huonompi.
 • Järjestelmän kautta kulkevan höyryn määrän tulisi olla minimaalinen.

Höyrysululla on yksi tärkeä toiminto - se estää kosteuden pääsemästä eristekerrokseen. Mutta tämä ei ole kaikki, kun käytetään silikaatti- tai polystyreeni-vaahtomateriaaleja, jotka pitävät lämpöä kodeissa, kalvo toimii esteenä yksittäisten kuitujen ja haihtuvien aineiden pääsylle, jotka voivat vahingoittaa terveyttä.

Ilma ei poistu rakojen aukkojen ja aukkojen läpi, talossa on miellyttävä lämpötila.

Suositukset höyrysulkuaineiden asianmukaisesta asennuksesta

Höyrysulun asennuksen suunnittelu alkaa tunnistamalla kriittisimmät alueet, joissa erityistä huomiota on kiinnitettävä. Materiaalin asettaminen kosteudelta suojaavasta materiaalista on tarpeen, jos pinnasta tulee lämmin- ja kylmän ilman välinen raja.

Useimmiten nämä paikat ovat kellareja, lattioita, kattoja, ullakkoja, ullakkoa ja seiniä. Erityistä huomiota höyrynsulkuurakoiden yhteydessä edellyttää puun rakentamista:

 • Kosteudelta suojaava kerros tulee sileästi kiinnittää eristemateriaaleihin, jolloin höyryä ei tapahdu, rotta tai sieni eivät käynnisty, eikä lämpöä häviä. Tämä on erityisen tärkeää puusta valmistetuille rakennuksille.
 • Jos seinät on eristetty ulkopuolelle, höyrysulku sijoitetaan huoneen ulkopuolelle. Kun lämpömittarit on asennettu sisäisesti, myös kosteudenestokerroksen on oltava tällä sivulla.
 • Yleisin virhe - kalvon löysä sovitus eristykseen.
 • Liimaamalla höyrysulkukankaiden saumoja, sinun on käytettävä vähintään 10 cm leveää teippiä.
 • Työskentelyä ikkunoiden aukkojen alalla on usein unohdettu jättää pieni kalvo, jota tarvitaan muodonmuutoksen tai kutistumisen tapahtuessa. Sen tulisi olla 2-3 cm: n taitto.
 • Kalvo on suojattava auringonvalolta, vain yhden kauden aikana alttiina oleva pinta voi tulla käyttökelvottomaksi.
 • Jos haluat liittää kalvon liitokset kalvon pinnalle, käytä metalloitua teippiä.

Toisaalta höyrysulkutyöt eivät vaadi suuria taitoja, mutta silti on olemassa useita vivahteita, jotka on otettava huomioon. Kalvon oikean kiinnittämisen tärkein edellytys on asentaa se oikeaan puoliin eristykseen. Sisällön ja henkilöiden tunnistamisessa materiaalissa ei pääsääntöisesti ole vaikeaa. Videossa - miten pinoa Izospan:

Minkä tahansa sivun höyrysulun pitäisi kohdata eristys

Melko tavanomainen ongelma talon eristämisen jälkeen on suoritettavan työn odotetun vaikutuksen puute. Näyttäisi siltä, ​​että valittiin perinteinen materiaali, esimerkiksi mineraalivilla, kaikki tehtiin rakennuslakien ja kanonien mukaan ja se oli edelleen kylmä huoneen sisällä. Syynä tähän voi olla alkeellisten normien "asiantuntijoiden" tuntemus, mukaan lukien kummallekin puolelle höyrysulku lämmittimeen. Tarkastellaan asiaa tarkemmin.

Höyrysulku on jaettu kahteen tyyppiin käyttötavan mukaisesti:

 1. neste-maalaus höyrysulku;
 2. höyrysulkukalvot (kalvo).

Maalihöyrysulku levitetään harjoilla ja rullaluistimilla paikoissa, joissa rullaeristys on vaikea soveltaa esim. Tuuletus- ja savupiippuihin. Tätä höyrysulkulaitteiden ryhmää edustavat sellaiset materiaalit kuin bitumi, terva ja terva.

Höyrysulkukalvot

Ensinnäkin määritellään höyrysulkukalvotyypit aiottuun käyttötarkoitukseen. Rakenteissa käytettävät kalvot ovat luonteeltaan seuraavia versioita:

 • kalvot, joilla on höyrysulkuominaisuudet;
 • höyryä läpäisevät kalvot.

Mineraalivillan suojelemiseksi kosteudelta sisäpuolelta on tarpeen lisäksi sijoittaa kerros höyrysulku. Kun eristät suoraan sen alla sijaitsevan talon katon, lattian tai sisäosan, on suositeltavaa käyttää sopivaa kalvoa. Huomaa, että eristävä kerros on sijoitettu alla sijoitetun mineraalivillan alle (huoneen puolelta).

Tapauksissa, joissa seinien ulkosuojaus suoritetaan, vastaavilla osilla ei saa olla reikiä tai huokoset.

Ota aina huomioon höyryn läpäisevyyden kertoimen arvo, sitä pienempi on, sitä parempi sinulle. Erinomainen vaihtoehto on tavallinen muovikalvo. Ihanteellinen valinta olisi materiaalia lisävahvistuksella. Alumiinifolion päällysteen katsotaan olevan vain plus.

Älä unohda, että höyrysulun viimeistely johtaa siihen, että eristettyyn tilaan ilmenee kosteutta, joten sinun on huolehdittava hyvästä ilmanvaihtojärjestelmästä.

Polyeteeni-vahvistettu kalvo

Nykyiset erityiset höyrysulkukalvot suorittavat antioksidanttipäällysteen. Sen takia kosteutta ei kerääntyy. Pääsääntöisesti ne kiinnittyvät ruosteen muodostumiselle alttiisiin osiin. Puhumme metallilevyistä, aaltopahvista, galvanoiduista jne. Kalvon sisäpuolella oleva karkea kangaskerros takaa tehokkaan kosteuden poiston. Se asetetaan käsitelty puoli eristys ja kangas ulkopuolella, niin että etäisyys mineraalivilla pysyy 20-60 mm.

Talon seinämien eristyksen ulkona toteutetaan rakennusmembraania, joka pystyy suorittamaan haihtumista, suojaamaan materiaalia voimakkailta tuulenpuhaltailta. Lisäksi se soveltuu karjan tyyppisen katon suojaamiseen, julkisivuun, jossa on vuotava pohja kosteudelta. Usein höyrysulkukalvolla on hyvin pienet huokoset ja pintapuhallus, mistä johtuen vesi poistuu tehokkaasti eristeestä ilmanvaihtokanavaan. Prosessi on parempi, sitä aktiivisemmin haihtuminen tapahtuu. Näin lämmitin kuivuu nopeasti ja tehokkaasti.

Seuraavia tyyppejä höyryä läpäiseviä kalvoja ovat:

 1. Pseudo-diffuusiokalvot, jotka sallivat enintään 300 g / m2 höyryä 24 tunnin ajan.
 2. Diffuusiokalvot, joiden höyryläpäisevyyskerroin on välillä 300-1000 g / m2.
 3. Superdiffuusiokalvot, joiden haihdutusnopeus on yli 1000 g / m2.

Koska ensimmäistä eristystyyppiä pidetään hyvänä suojauksena kosteudelta, se asetetaan usein ulkokerroksen katon alle. Lisäksi on välttämätöntä aikaansaada ilmareitti eristekerroksen ja kalvon välille. Samalla ilmaistu komponentti ei sovellu julkisivujen käsittelyyn, koska se johtaa höyryä huonosti. Tämä johtuu siitä, että pöly ja muut roskat tunkeutuvat kalvon huokosiin kuivina aikoina, jolloin hengitysvaikutus katoaa ja kondensaatti alkaa kerääntyä eristemateriaalin pinnalle.

Superdiffuusiomembraani IZODACH 115

Kahdella jäljellä olevalla kalvolla on suuret huokoset, mikä estää niiden tukkeutumisen mahdollisuuden, minkä vuoksi ilmanpoistokerrosta ei tarvitse jättää alhaalta. Tämän seurauksena ei ole tarvetta asentaa laatikko- ja telinejä.

Bulk diffuusiokalvot ovat saatavilla. Kalvojen sisällä on jo tuuletuskerros, jonka vuoksi kosteus ei pääse metallipintoihin. Laitteen kalvon yksityiskohdat ovat samanlaisia ​​kuin antioksidanttivaihtoehto. Ero eroaa vain kosteuden poistamisesta eristeeltä. Tämä on edullista, koska kun katoa kallistetaan jopa pienellä 3-15 asteen kulmalla, kondensaatin mahdollisuus putoaa pohjan läpi ei sulje pois. Siksi galvanoidun pinnoitteen korroosiota tapahtuu vähitellen, minkä jälkeen sen lopullinen tuhoutuminen.

Minkä puolen eristystä kiinnittää höyrysulku

Ensin sinun on selvitettävä, mihin paikkoihin höyrysulun kalvoa tarvitset, ja päätä sitten höyrysulun puolella.

 • Jos eristys on sijoitettu seinän etupuolelta, höyrysulkukalvo on kiinnitetty ulkopuolelta, se on suojattu vedellä.
 • Katon ja katon käsittely vaatii antioksidanttisen höyrysulun käyttöä. Usein käytetään jauhe- ja diffuusiopäällysteitä. Ne sijoitetaan mineraalivillan päälle ilmanvaihtoaukon järjestämisen pohjalta.
 • Koska katon ja katon lisäeristys ei ole, höyrysulku on kiinnitetty kannattimien alapuolelle.
 • Lattiatilojen yläosan lämpöeristys, ullakkotilaan sijoitettu katto vaatii höyrysulkukalvon asentamisen eristeen alapuolelle.
 • Kun seinien ja lattian lämpöeristys on tehty sisäpuolelta, on suositeltavaa asentaa höyrysulkukalvo mineraalivillan ulkopuolelle.

Monilla "kokeneilla" rakentajilla ei edes ole aavistustakaan siitä, miten höyrysulku olisi asennettava seiniin: edessä tai sisäpuolella.

Paras ratkaisu olisi käyttää materiaalia, jolla on sama seamy ja etupuoli.

Ja mitä tehdä yksipuolisen vaihtoehdon tapauksessa, erityisesti antioksidanttisen eristeen kanssa? Sinun on tiedettävä, että saumasivu on kangaspinta, joka on sijoitettu asennuksen aikana huoneen sisäosaan.

Mekaanisen höyrysulun sivun määrittäminen

Samaan suuntaan vetäytyy kalvokalvon metallitaso - huoneen sisällä oleva kiiltävä puoli.

Kaikille kalvon höyrysulkimateriaaleille sovelletaan seuraavaa sääntöä: sileä puoli sopii eristykseen, kun taas karkea puoli on päin huoneeseen nähden.

Samaa sääntöä sovelletaan vaahtopolypropyleenihöyryn eristeisiin, jotka sijoittuvat sileästi eristykseen.

Diffuusiokomponentin valitseminen on suositeltavaa tutkia yksityiskohtaisesti sen käyttöä koskevat ohjeet. On erittäin varovainen, koska sama yritys pystyy tuottamaan kaksipuolisia ja yksipuolisia eristeitä.

Höyrysulku sopii eristeen tummalle puolelle

On pidettävä mielessä, että kun telaa pyöritetään esimerkiksi lattialle, sisäpuolen tulee olla lattialle.

Lisäksi useimmiten tummempi puoli on ulompi.

Tarvitsenko ilmavälin kalvossa?

Se olisi aina jätettävä. Kalvon alapuolelle on tehty erityinen aukko, jonka pituus on enintään 50 mm. Näin vältetään seinien, lattian ja eristämisen tiivistyminen. On tärkeää välttää kuoripintojen kosketukset kalvon kanssa. Levyllä, seinillä tai katolla varustetun diffuusiokalvon avulla voit säästää monista ongelmista, koska kiinnitys voidaan tehdä suoraan lämmöneristimellä, OSB: llä tai kosteudenkestävällä vanerilla. Kalvon ulkosivulle tarvitaan venttiili. Vaihtoehtona antioksidanttikomponentin kanssa ilmavälin tulee olla molemmilla puolilla 40-60 mm.

Ventzazorin järjestäminen höyrysulun aikaansaamiseksi

Jos kaikki on selkeitä seinillä ja lattialla, niin katolla ja katolla tilanne pysyy erillään. Ilmanvaihtoväliä varten tarvitaan lisäkiinnityslevyn asennusta puupalkkien perusteella. Järjestettäessä tuuletettua julkisivua, rako jätetään, kun asennat horisontaalisia profiileja ja telineitä, jotka ovat kohtisuorassa seinää ja kalvoa vasten.

Kuinka höyrysulku on kiinnitetty

Kalvon kiinnittäminen seiniin, lattiaan tai kattoon voidaan tehdä kynsillä, joissa on laaja korkki tai rakennusteline. Paras vaihtoehto olisi kuitenkin käyttää vastakohtausta.

Höyrysulku on asetettu päällekkäin vähintään 10 cm: n päällekkäisyydellä. Höyrysulun kiinnittymisen jälkeen liitokset on liimattu erityisellä liimanauhalla tai nauhalla höyrysululle.

johtopäätös

Lopuksi sanomme, että kalvo mahdollistaa minkä tahansa rakennusten rakenteen palvella hyvin pitkällä aikavälillä. Muilla tavoin kosteuden ja lämpötilan positiivinen suhde ei valitettavasti ole saavutettu. Lisäksi emme saa unohtaa höyrysulun asettamista koskevia sääntöjä. Useimmat valmistajat yhdessä tuotteen kanssa jakavat myös asennusohjeet. Tämä koskee erityisesti diffuusiota ja superdiffuusiokalvoja. Siksi ei ole laiska selventää myyntiedustajaa kaikki kysymyksesi ennen ostoa.

Kumpi puoli asettaa höyrysulun lämmittimeen

Kummalle puolelle höyrysulkukalvon asettaminen seinälle tai katolle eristeen kannalta on tärkeää tietää, milloin nämä rakenteet eristetään mineraalivillalla. Tarkastelemme artikkelissa, mihin puoleen Izospan on eristetty, kuinka erottaa sisä- ja ulkopuoli oikein. Artikkelin lopussa lähetettiin video, jossa on valmistajan yksityiskohtaiset ohjeet tämän materiaalin käytöstä erilaisten mallien lämpöeristeen toteutuksessa.

Kumpi puoli asettaa höyrysulun lämmittimeen?

Lähes jokainen yksityisen talon omistaja kohtaa tilojen eristämisen. Hyvin usein sen on suojeltava talon eri rakenteita pakkaselta - nämä voivat olla koko huoneita, kun varustetaan ullakko huoneen alle tai yksittäisiä elementtejä, esimerkiksi eristettäessä kuistia tai veranta maatilalta itsenäisesti. Mineraalilämmittimen käyttö edellyttää joka tapauksessa kosteutta estävää kalvoa.

Miksi tarvitaan höyrysulku eristykseen

Höyrysulku on välttämätön mineraalisuojan suojaamiseksi lämpimältä huoneelta. Huoneen lämpimässä ilmassa on vesihöyryä, ja ilman mineraalivillan edessä olevaa höyrysulkua kosteus tunkeutuu basaltivillaan. Kun mineraalivilla märkä, sen lämpöeristysominaisuudet vähenevät, on olemassa riski hometta ja sientä lämmöneristyskerroksessa. Valssattujen höyryjen vesitiivisyys tulee luotettava este kosteudelle.

Höyrysulku. Kumpi puoli seinälle

Mutta elokuvan asettamisessa tulee noudattaa rakennusmateriaalien valmistajien suosituksia. Höyrysulku sijoitetaan lämpimän huoneen puolelle, ja sen on sovitettava eristykseen tiukasti, sen levyt päällekkäin toisistaan ​​200-300 mm. Kalvon ja viimeistelyn (esimerkiksi kipsilevyn) välissä on oltava 20 - 30 mm: n tuuletusväli, jotta ylimääräinen kosteus voidaan säästää kalvon pinnalta.

Höyrysulkumateriaalien tyypit

Polyeteenikalvolla ei ole höyryn läpäisevyyttä ja se kuuluu kuuroille höyrynesteille. Kalvon suurin etu on sen edullinen hinta. Saatavana rullina eri leveydeltään ja paksuudeltaan. Kosteus ei kulje muovikalvon läpi, vaan se pysyy pinnalla. Kalvo on ihanteellinen käytettäväksi muissa kuin asuinympäristöissä. Tärkein haitta on polyeteenikalvon lyhyt käyttöikä.

Hajotuskalvoa rajoittaa höyryläpäisevyys, kosteushöyryjä ei säilytetä basalttieristössä ja nopeasti haihdutetaan. Materiaali koostuu ei-kudotusta polypropeenista ja polymeeristä, sillä on ulompi ja sisäinen puoli, joilla on erilaiset ominaisuudet. Ihanteellinen talon katon lämmittämiseen, koska se mahdollistaa kosteuden eristyksen. Usein tuotettu nimellä super diffuusiokalvo.

Valokuva. Superdiffuusiomembraani

Höyrysulun monimutkainen rakenne. Toisaalta kalvo on sileä ja sallii vesihöyryn kulkemisen, toisaalta kalvolla on savi, joka säilyttää kosteuspartikkeleita. Höyrysulku suojaa eristystä lämpimältä huoneelta. Ihanteellinen asuintiloihin - lämmittämällä ullakkokerroksen ullakolla, ullakon lattiat sekä suojelemaan eristys kostuttamasta kylpyjä ja odotustiloja.

Minkä puolen on sijoitettava höyrysulku eristeen päälle

Aluksi on helppo sijoittaa kalvo lattialle ja seiniin - kiinnitä kalvo nitoja päälle eristeen päälle ja kaikki on valmis. Kuitenkin, kuten muualla, tässä asiassa on tärkeitä asioita, jotka sinun pitäisi olla tietoisia. Esimerkiksi mitä muotoilu on eristetty - lattia, katto tai seinät, millaista kalvoa käytetään, mitä käyttöolosuhteita odotetaan jne. Mutta tärkeintä on määrittää puoli, joka pitää kosteutta.

Miten erottaa sisäpuoli ulkopinnalta

Valmistajan ohjeissa on aina oltava tiedot kalvon kummasta puolesta mineraalivillalle. Mutta jos paketissa ei ole ohjeita, on mahdollista määrittää itsenäisesti höyryn ja kondensaattikalvon työpinta ulkoisista tekijöistä. Tätä varten sinun kannattaa tarkastella materiaalia ja kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

1. Telaa pyörittäessä kalvon sivupinta, joka tulee lattiaan päin, katsotaan sisäiseksi ja sen tulee mennä eristyksen puolelle;

2. Jos kalvolla on eri väriä molemmilla puolilla, kirkas puoli asetetaan eristeenä ja pimeä puoli kuumennetun huoneen suuntaan;

3. Jalkapuoli on suunniteltu pitämään kosteutta ja sileä puoli kulkeutuu vapaasti kosteutta, joten kalvo on sileä puoli eristykseen.

Höyrysulun käyttö katon aikana

Säännöt mineraalivillan höyryeristeen asettamiseksi

Kattoon ja lattialle asetetaan polyeteenikalvo kummallakin puolella. Erottelu diffuusiokalvolla on sileä puoli ja karkean puolen pitäisi näyttää kohti lämmitettyä huonetta. Foilihöyrysulku, kuten penofoli, on asennettu heijastava puoli ulospäin ilmanvaihtovälillä, niin että metalloitu kerros heijastaa lämpösäteilyä takaisin lämmin huoneen puolelle.

Muista, että höyrynkestävien materiaalien asennus on sallittua vain, kun luodaan aukko-aukko kalvon ja viimeistelymateriaalin välillä. Jos seinänpäällyste tehdään lähelle kalvoa, kalvon pinta heikkenee huonosti. Kiinnittäessäsi kiinnitä huomiota kalvon koskemattomuuteen ja telojen välisten liitosten tulee olla vähintään 200 mm ja nauhat. Katso lisätietoja videosta valmistajan ohjeiden mukaan.

Kumpi puoli asettaa höyrysulun: ratkaise kaikki kiistanalaiset asiat

Viime aikoihin saakka asfamiini oli ainoa höyrysulun tyyppi. Leikkaa, laita, suojattu - se on kaikki! Ja vain muutama vuosikymmen sitten, käytännöllisempää muovikalvoa ilmestyi ja sen pohjalta valmistettiin monimutkaisempia ja luotettavia materiaaleja. Kyllä, nykyaikaiset vaihtoehdot eivät ole ainoastaan ​​tyytyväisiä lujuusominaisuuksiin vaan myös kestävät lämpötila- ja ultraviolettisäteilyn muutoksia ja monitoiminnallisuutta. Mutta samanaikaisesti heitä surutetaan niiden monimutkaiset käyttöohjeet, ja heidät tulisi yhdistää pitkin selkeästi määriteltyä viivaa, ja vain erityistä nauhaa tulisi käyttää ja - tärkeintä! - asennuspuolella sinun on valittava oikea.

Siksi ei ole yllättävää, kuinka usein Internetissä on paniikkikysymyksiä siitä, millä tavoin ja kummalle puolelle höyrysulku on eristetty, ja mitä tehdä, jos osapuolet ovat edelleen sekaisin? Onko todella tarpeen purkaa koko rakenne? Voimme vakuuttaa teille: ei tarvitse. Ja määritelmä, mikä puoli on "oikea", katsotaan tarkemmin - sinä olet hyvin yllättynyt!

pitoisuus

Katso, mitä juuri kattoeristeen valmistajat suosittelevat tältä osin:

Mikä on katon höyrysulku?

Kosteudeneristys - yksi lämpöeristeen tärkeimmistä ongelmista, ja kerromme nyt miksi.

Itse vesi on erinomainen lämmönjohdin, sillä ei ole mitään syytä, että sitä käytetään lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä. Ja jos katon eristys ei ole riittävästi suojattu höyrystä huoneesta, se ei pääty loppuun. Jopa lämmin kausi, et tiedä ongelman olemassaolosta, koska tällainen höyry säästyy helposti lämpöä ja hyvä ilmanvaihtoa. Ja kuumissa maissa, joissa ei ole nollan alapuolella olevaa lämpötilaa, he eivät edes ajattele höyrysulun eristämisestä, koska ongelma on ratkaistu itsestään huomaamattomasti. Mutta venäläisissä leveysasteissa kylmän kauden lämpötilaeron vuoksi höyry nousee ja tunkeutuu eristeeseen, keskittyy veden muotoon, kun se kohtaa ns. "Kastepisteen".

Tällöin kattotiilien eristyksen yläkerros jäätyy ja luo vielä yhden edellytyksen märälle sisäpuolelta. Eristeiden erittäin tehokkuus vähenee merkittävästi ja muuttunut rakenne edistää sienten ja korroosion kehittymistä. Lisäksi suuri määrä kosteutta pystyy uppoutumaan huoneeseen jälleen ja vahingoittaa siten sisätilaa. Juuri tämä on höyrysulku.

Ja ymmärtääkseen, kuinka höyrysulku asennetaan oikein, sinun on ensin ymmärrettävä rakenne itse. Joten eristys on suojattu molemmilla puolilla täysin erilaisilla elokuvilla, jotka suorittavat vastakkaisia ​​tehtäviä. Pohjasta asunnon puolelta on asennettu höyrysulku, joka ei anna höyryä läpäistä ja ylhäältä - höyryä läpäisevä kalvo, joka päinvastoin vapauttaa ylimääräisen höyryn eristeestä, jos se on "puuvillaa" ja suojaa siitä katon vuodosta:

Mutta missä on logiikka, kysytte? Kuinka höyryä pääsee eristykseen, jos edessä on höyrysulku? Itse asiassa mikään yksittäinen kalvo tai kalvo ei suojaa 100%, ja vielä kovin liimattuja liitoksia ja muita rakennusvirheitä. Siksi höyryn vähimmäismäärä on edelleen lämmittimessä, ja on tärkeää, että höyry tuodaan oikein vahingoittumatta:

Katso tarkasti kaaviota: näetkö missä lauhde näkyy kunnolla varustettuun kattoon? Se on oikein, ei huoneen puolelta, vaan melko vähän katon puolella, eristyksen toisella puolella, ja se on helppo poistaa tuulenpitävällä estolevyllä tai kalvolla. Lauhde ei kuitenkaan saa näkyä höyrysulussa, ja sen karkea puoli ei selviydy siitä sillä on erilainen rakenne, ja me osoitamme sinulle nyt.

Höyrynesteaineiden tyypit: A, B, C ja D

Jotta kuitenkin ymmärrettäisiin, mikä höyrysulun toinen puoli olisi asetettava ja miksi se yhtäkkiä oli molemmin puolin sileä, sinun on ensin määritettävä sen tyyppi. Loppujen lopuksi kaikilla lajeilla ei yleensä ole kahta eri puolta!

A-tyypin eristys: vain höyrynpoistosta toiselta puolelta

Esimerkiksi on mahdotonta käyttää tyyppiä A katon höyrysulkuna, koska lopulta kaikki höyryt päätyvät eristykseen. Loppujen lopuksi tällaisen eristämisen päätehtävä on tarjota heille esteettömät kulkutiet, mutta ei salli sadevettä toiselta puolelta.

Tällaista eristystä käytetään katoissa, joiden kallistuskulma on 35 °, niin että vesipisarat voivat helposti liu'uttaa ja haihtua (ja tällaisen eristyksen ja eristyksen välinen tuuletuserot auttavat haihtumaan).

Höyrysulku B: klassinen kaksipuolinen asennus

Mutta B on todellinen höyrysulkuaine. Höyrysulussa Kaksikerroksisessa rakenteessa, joka mahdollistaa kondensaatin välttämisen, koska kosteus imeytyy villiinsä aamulla ja se on ollut ennallaan päivän aikana.

Siksi tyypin B höyrysulku on aina sileä puoli eristykseen (kalvon puoli) ja karkean sivun ulkopuolelle. Höyrysulkua B käytetään vain eristetyssä katossa, kuten sillä ei-eristetty hänellä on liian vähän vahvuutta.

C-kalvo: parantaa vesihöyryä

Tyypin C höyrysulku on suuritiheyksinen kaksikerroksinen kalvo. Se poikkeaa merkittävästi tyypistä B höyrysulkukalvon paksuuteen. Sitä käytetään samassa paikassa kuin tyypin B höyrysulku, mutta itsessään on kestävämpi.

Lisäksi tätä höyrysulkua käytetään eristämättömässä katossa, joka suojaa ullakkokerroksen puutteita ja tasakattoja eristeen suojan parantamiseksi. Höyrysulku C on myös asetettava karkealle puolelle huoneeseen.

Polypropeenieriste D: raskaille kuormille

Uudistetun höyrysulun tyyppi D on erittäin kestävä polypropyleenikangas, jossa yksi sivuista on laminointipäällyste. Tällainen ylläpitää huomattavia mekaanisia kuormituksia. Sitä ei käytetä vain ullakkeen lattian eristämiseen kuin vedeneristyskerroksena, vaan lämmitetyssä katossa, joka suojaa sitä vuodoista. Lisäksi höyrysulku tyyppi D on välttämätön erityisesti erityisen kosteissa tiloissa.

Tässä on tapauksia, joissa tarvitaan kaikkia tällaisia ​​eristeitä:

Koskeeko höyryn läpäisevyyttä vaihtaessasi sivuja?

Kaikki edellä mainitut nykyaikaiset esteet on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • yksipuolinen asennus, joka tarvitsee vain siirtää tietyn puolen, ja on suositeltavaa olla sekoittamatta niitä;
 • ja kaksipuoliseen käyttöön, yleensä kalvoihin, jotka voidaan asettaa kummallekin puolelle.

Sinua kiinnostaa, että ensimmäistä kertaa kalvoilla, joilla jo oli sellaisia ​​ominaisuuksia kuin moderni katto, käytettiin astronautikoissa! Ja sieltä he alkoivat käyttää rakentamisessa ja monilla kansantalouden aloilla. Viime aikoihin asti asennus ei ollut niin paljon ongelmia kuin tänään.

Ja nyt on olemassa vahva mielipide tavallisten ihmisten keskuudessa: jos höyrysulku on asetettu katon eristämiseen "väärällä puolella", koko rakenne ei kestä pitkään. Itse asiassa puolen oikea valinta vaikuttaa ainoastaan ​​kattoportaan sisustuksen elinikään, koska karkealla puolella on samat kyvyydet kuin sileä ja sillä on aivan sama höyryläpäisevyys. Mutta kuinka paljon kondensoituvat pisarat itsessään ovat, on vähän tutkittu kysymys.

Höyrysulun oikea puoli: myytti tai todellisuus?

Käsittelen käsitteitä kuten kondensaatti - tämä on tärkeää. Tässä on temppu: jostain syystä useimmat asukkaat ovat vakuuttuneita siitä, että jos käytetään korkealaatuista höyrysulkua, kondensaatiota ei lainkaan tapahdu. Tai päinvastoin, hän nopeasti haihtuu. Itse asiassa kondensaatti muodostuu kosteudesta, joka höyryssä kasvaa.

Tällainen on "lämpötilaraja", so. Tämä on selvä edellytys, jossa ilman lämpötila ja kosteus ovat riittävät höyryn päättämiseksi pisaroina. Esimerkiksi 15 ° C: n ja 65%: n ilman kosteuden lämpötilassa lauhde muodostuu jo. Mutta jos ilman kosteus saavuttaa 80%, lauhde näkyy jo 17 ° C: n lämpötilassa.

Toisin sanoen koko vesihöyrymuodostuksen prosessi johtuu niin kutsutun "osapaineen" erosta. Kaikki vesihöyry, joka on ilmassa, yrittäen mennä ulos - kylmemmällä kadulla katon ympäröivien rakenteiden läpi, mutta ne kohtaavat matkallaan esteen höyrysulun muodossa. Jos talon ilmasto lämpenee nopeammin kuin höyrysulun pinta, kosteus ilmasta putoaa sen päälle kondensoituneena. Tässä erotus eristetyn katon ja eristämättömän välillä on selvästi nähtävissä: eristykselle asetettu höyrysulku lämpenee paljon nopeammin, mikä on suoraan kosketuksissa katon kylmien elementtien kanssa.

Jos höyrysulkua ei ole lainkaan, tai se ei riitä, vesihöyry tunkeutuu kattoportaan sisään ja täyttää "kylmän edustan", joka kääntää höyryn lauhteeksi ja erityisissä olosuhteissa myös jäähän. Ja kaikki tämä tapahtuu katon sisällä! Tämä jää ei häiritse sinua, ennen kuin kevät tulee ja ulkoilma lämpenee, mikä lämmittää kattoelementtejä. Sitten kertynyt jää sulaa ja muodostaa vuotoja rinteissä talon sisällä.

Mutta kun asianmukaisesti varustetulla kattiloilla ei ole lainkaan näkyvyyttä, siksi sileän ja karkean sivun välinen ero ei ole merkittävä, ainakin tässä suhteessa.

Mikä on ero kondensaatiokalvon ja "antisondensaattisen puolen" välillä?

Olemme jo sanoneet, että useimmat nykyaikaiset valmistajat korostavat, että niiden höyrysulkukalvojen ns.

Tavallisesta "anti-condensate" -puo- lesta on tunnusomaista fleecy-kerroksen läsnäolo, joka imee pienen määrän lauhdetta ja pitää sitä kunnes se haihtuu.

Tästä johtuen kalvon pinnan kostumisen vaara on paljon alhaisempi, mikä pidentää kattoportaan sisustuksen elämää. Tästä syystä karkea puoli on aina suunnattava olohuoneen tai ullakolle, ja sileä puoli on taivutettava eristykseen. Mutta onko se todella?

Harjoitus osoittaa, että jos kondensaatio muodostaa kattoportaan sisällä, kalvon pehmeä puoli ei voi auttaa tässä suhteessa, eikä ole paljon eroa, jos nämä pisarat pysyvät kalvossa tai virtaavat alas. Se, että heillä on olemassa on huono ja itsessään. Höyrysulun ja lauhdutetun veden suojakalvon anti-lauhduttimen puoli eristyksen toisella puolella ovat täysin kaksi eri asiaa!

Siksi yhteenveto: höyrysulun "oikea" puoli ei ole yhtä tehokas anti-kondensaatiokalvoominaisuuksissaan: ei poista vesihöyryä, ei tuhoa kosteuspisaroita eikä ratkaise ongelmaa kondensaatiolla.

Mutta jos olet vielä rakentamassa kattoa, tee rauhallisuuden vuoksi valmistajan ohjeet mukana toimitetuissa ohjeissa. Jos olet jo asettanut höyrysulun ja epäile, onko se oikea - unohda se ja älä enää huoli. Mutta jos toivotte, että höyrysulun "oikea" puoli kattaa kaikki tulevat pimeyden laitevirheet, älä usko sitä.

Kokeneet kattojärjestöt usein todistavat, että he pitävät yleensä eepiä siitä, kumpi puolin höyrysulun kiinnittäminen, eräänlainen shamanismi. Tuotteen oletettavasti monimutkainen, lisää sen asemointia markkinoilla. Itse asiassa, kuten olemme sanoneet, asianmukaisesti varustetulla höyrysululla ei pitäisi olla pisaroita seinille, muutoin seinien seinäpaneelit paisovat ja taustakuva putoaa, koska kaikki on niin vakavaa.

Loppujen lopuksi tämä tapahtuu vain vakavilla virheillä katon rakentamisen aikana. Lisäksi, jos itse höyrysulku on kipsilevyn ja mineraalivillan välissä, niin ei ole mitään syytä sekaantua tällaiseen monimutkaiseen rakenteeseen. Itsessään kipsilevy imee kosteutta hyvin, ja höyry on lähes mahdotonta päästä sisäiseen höyrysulkuun. Tässä mallissa jopa yksinkertainen lasi on täysin hyväksyttävää!

Esimerkiksi jotkut utelias kattojärjestelmät suorittavat jopa omia höyrysulkutestejä, joissa he päättävät, toimiiko "väärä" puoli tai ei toimi:

Ja jopa kaikkein kekseliäisimmistä sanotaan, että karkealla puolella polyeteenin höyrysulku saadaan yksinkertaisesti tehtaalla, kun polyeteenistä yhdistetään kuitukangasmateriaali: kalvo on liimattu karkeaksi kerrokseksi ja lopputuotteella on todellakin kaksi eri puolta. Ja ei ole mitään järkeä muokata toista puolta niin, että se myös muuttuu tasaiseksi yhdistämällä toiseen polyeteenikerrokseen: höyrysulkuominaisuudet eivät muutu ja valmistusprosessi lisää kustannuksia.

Sen vuoksi on helpompaa antaa tämä merkitys itse tuotteelle. Ja itse asiassa melko paljon ihmisiä on jo vakuuttunut siitä, että vaikka sekoittivat höyrysulun sivuja, mikään tällainen ei tapahdu, ja elokuva toimii samoin molemmin puolin ja suorittaa täysin tehtävänsä.

Joka tapauksessa pyrkivät vain huolehtimaan katon suojasta höyryltä oikein, ajattele kaikkia tarvittavia yksityiskohtia eikä säästä laatua!