Mitkä varusteet käytetään päällekkäin ensimmäisen kerroksen kanssa?

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Lattialaattojen vahvistamisen laskenta

Suunnittelulaskenta

Päätyypit

Monoliittiset teräsbetonilattiat voivat olla osittain tai kokonaan ääriviivan ympärillä, kun ne kiinnittyvät tukiin tai tukeen. Monoliittisen rakenteen käytännössä havaitaan usein laattoja, jotka on kiinnitetty pitkin yhtä reunaa (uloketta) tai tuettuina kulmissa (pisteissä), esimerkiksi saumattomassa laatta. Kuormituslaskenta sisältyy tähän materiaaliin.

Vahvistinverkon asettelu.

Suunnittelujärjes- telmän mukaan ne on jaettu palkkiin (yksi-span-leikkaus, jatkuva monivaiheinen, uloke), jotka toimivat useissa suunnissa, jotka ovat yksivaiheisia (ei-saranoitu tai nivelöity tuki pitkin reunoja) tai monivaiheinen jatkuva.

Levyjä pidetään palkkeina, jos yhteen suuntaan vaikuttavat voimat ovat hyvin pieniä verrattuna toisiinsa vaikuttavilla voimilla. Palkki on litteä suorakulmainen, tasaisesti kuormattu, joka on kahdella vastakkaisella puolella, levyjen lisäksi, jotka ovat ääriviivoja tai jotka on kiinnitetty 4 tai 3 sivulle sarakkeiden suhde. Sääntelyasiakirjoissa rajojen välinen raja-suhde rajoittuu numeroihin 3 tai 2.

6-8 m: n välein monoliittisen lattian on oltava tasainen ja suurille arvoille - tasainen rengasmaiset palkit tai seinät, ontto tai rei'itetty. Aulatiloihin, joiden pituus on 12-15 m, on tarpeen käyttää dekompressiota, onttoja ja ristikkäitä kattoja, kun seisoo palkkeihin tai seiniin 4 puolelta.

Yli 7 m: n ulottuville, kastelu tulisi tehdä käyttämällä ylimääräistä esijännitettyä lujitusta luokkaan K7 kuuluvista lujista köysistä ilman adheesiota betoniin.

On tehtävä laskelma.

Paksuus teräsbetonin kesonnogo usein ribbed lattiat olisi oltava vähintään 25-30 mm.

Monoliittista teräsbetonia on vahvistettava tavallisella hitsausverkolla tai neuloksilla.

Betonilaatan vahvistaminen.

Hitsatun rakenteen työtangojen läpimittaa on käytettävä vähintään 3 mm ja neulotettu vähintään 5,5 mm. Työtanojen välisten etäisyyksien on oltava enintään 400 mm.

Yksityisissä ja korkeajärjestelyissä ei ole mahdollista tehdä ilman lattialevyjä, joita on useita eri tyyppejä: monoliitti-, palkki- ja betonielementtiä. Matala- ja yksityisrakentamisessa käytetään useimmin päällekkäisyyden itsevahvistamismenetelmää, joka betonin ja raudoituksen ansiosta on voinut lisätä voimaa. Lisäksi samaan tapaan talossa voidaan tehdä portaita, kaarituoleja ja vahvistettuja päällysteitä.

Vahvistettujen laattojen kastelu

Monoliitin tekeminen on mahdotonta ilman vahvistusta. Se toimii materiaalina nippuun raudoitetuissa betonirakenteissa - porrasaskeleita, vahvistettuja laattoja, kaarevat ja vahvistetut kulmat.

Päällekkäisyyden leviäminen on tehtävä 8-14 mm: n poikkileikkauksen avulla edellyttäen, että levyn paksuus on enintään 150 mm. On kuitenkin huomattava, että vahvikkeen paksuus voi vaihdella tuotteen tyypistä riippuen. Tämä edellyttää kuormituslaskentaa.

Vahvistetut laatat tarjoavat mahdollisuuden ratkaista talon lämpimän talon rakentamisen käsite. Niitä voidaan käyttää kaupallisissa, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, jotta voidaan järjestää kattotiilet ja lattiakaapit.

Sementtibetonilaattojen vahvistamismekanismi.

Kattokappaleiden ja pinnoitteiden leviäminen mahdollistaa lopullisen tuloksen saavuttamiseksi lämpimät liitäntäkatot ja lisäksi suojaa kylmältä ullakkotilalta ja toimivat ullakolta ja kylmäsiltojen puuttuessa.

Vahvistetut betonilaatat sekä tavallinen betoni ovat erityisen merkittyjä, ja on suositeltavaa kiinnittää erityistä huomiota laattojen valinnassa. Vahvistettu betoni on merkitty numerolla, joka koostuu numeroista ja kirjaimista. Semanttinen kirjainten määrä merkitsee tyyppiä. Esimerkiksi PC - lattialaatta, PNO - lattialevy kevyt, HB - sisäinen lattia. Numerot, jotka seuraavat kirjaimia (sijoitettu yhdysviivalla) mahdollistavat levyn koon tunnistamisen: pituus ja leveys desimaaleina.

Epävarma dekoodauksessa on viimeinen numero, joka ilmaisee sallitut kuormat lattialaatoissa kilopaksaleissa. On muistettava, että mikä tahansa yksikkö, joka tulee olemaan viimeisessä kuvassa, tarkoittaa 100 kg / m². Esimerkiksi kuviossa 7 varoitetaan, että tuotteiden maksimaaliset kuormat ovat 700 kg / m².

Lisätietoja

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen laatta.

Valintamenettelyssä on huomattava, että tällaiset rakenteet voivat poiketa paitsi omalla merkinnällä ja koolla, mutta ne voivat myös olla rakenteeltaan erilaisia. Poikkileikkauksesta riippuen teräsbetonilaatat voidaan jakaa kolmeen tyyppiin: uurrettu, kiinteä ja ontto. Rakennusmarkkinoiden suosituimmat ja myydyt ovat onttoja laattoja, joilla on runsaasti arvoisia etuja.

Ensinnäkin tällaisilla laatoilla on suhteellisen pieni paino, minkä ansiosta niiden asennusta ja kuljetusta voidaan yksinkertaistaa. Lisäksi tällaiset levyt kykenevät paremmin kestämään muodonmuutoksen testit, niillä on erinomaiset ääni- ja lämpöeristysominaisuudet. On tärkeää tietää, että vahvikelevyissä olevat aukot ovat eri muodoissa: pystysuora, soikea ja pyöreä.

Vahvistuksen samanlaisten erojen avulla on mahdollista valita ne erityistilanteista riippuen alueen ilmastosta ja luonnollisista piirteistä, joissa talon rakentamista on suunniteltu. Vahvitetun betonin ostamisessa hyödyllistä tietoa on se, että jos käytetään sellaisia ​​levyjä kuin ainoa lattia tai katto, sinun on harjoitettava ristikkäisen lattialaatan vahvistamista. Kylkiluiden tulee ulottua vain toisella puolella.

Suunnittelun edut

Betonilaatan rakenne betonilla.

Luettelo työkaluista, joita tarvitaan kaiken työn suorittamiseen:

 • betonipumppu;
 • syvä värähtelijä;
 • vesi sprinkleri.

Verrattuna muihin kattotekniikoihin monoliittisilla levyillä on joitain etuja:

 • yksi päällekkäisyys painaa seiniä tasaisesti;
 • monoliittinen rakenne on kestävämpi kuin puu, lisäksi se on palonkestävää;
 • ei ole tarvetta käyttää rakennuskalustoa (nosturia);
 • monoliittisen päällekkäisyyden tukena voi toimia paitsi seinät, myös pylväät, jotka voivat tehdä talon tilavammaksi;
 • päällekkäisyyksiä voidaan tehdä ei-vakioina.

Kaikki vahvistuslevyt on suositeltava käytettäväksi julkisten ja asuinrakennusten kattoihin ja lattiaan sekä rakenteisiin, joissa on solubetonielementtien seinät, suuret lohkot ja tiilet. Tällaiset rakenteet sopivat taloon, jossa rakennuksen sisällä on noin 60% kosteutta talon lisäksi, jos seinien pinnalla on höyrysulku ja kosteus jopa 75%. Kuormattavien seinien laakerirakenteiden syvyys on vähintään 80 mm.

Teräsbetonilaatan rakenne.

Vahvistinlevyt mahdollistavat talon lämmittämisen samoin kuin nopeuttaa välittömästi rakennusprosessia ja parantaa äänen eristystä. Pieni paino betonikattiloista ja vahvistetuista laatoista voi vähentää talon kuormitusta ja talon seinämiä, samalla kun se mahdollistaa taloudellisen lisätehon saavuttamisen talon rakentamisen aikana.

Onttojen rakenteiden liittämiseksi ei tarvita suuria rakennusmateriaaleja, kuten esimerkiksi nosturia.

Jos laskelma on tehty oikein, talo on riittävän vahva ja pystyy kestämään suuria jännityksiä ja tulipalovaikutuksia ilman ongelmia pitkällä aikavälillä. Vertailun vuoksi on syytä huomata, että puun käytön päällekkäisyys voi kestää tulipaloa 25 minuutin ajan, kun taas monoliittiset lattialaatat - noin 1 tunti.

Suurten lohkojen ja lattialevyjen rakentaminen mahdollistaa monimutkaisten ja kaikenkokoisten rakennusten pystyttämisen. Monoliittirakenteiden valmistuksessa on mahdollista estää seinämien epäsäännöllisen geometrian omaava huone. Tältä osin voit luoda päällekkäisyyksiä, jotka ovat epätavanomaisia ​​kokonaismittoina. Tällaisen päällekkäisyyden tukeminen voi olla paitsi seinät, myös sarakkeet, jotka mahdollistavat talon ulkoasun vapaan käytön.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistettu betonilaattojen rakenne vahvistetulla tasoituksella.

Levyjen vahvistuksen perinteinen rakenne on seuraava: työtangot levyjen alareunassa, työtangot yläosassa, vahvistaminen, kuorman jakaminen uudelleen, tukee sauvaa. Käytetyillä tangoilla voi olla eroja. Joka tapauksessa on kuitenkin tarpeen laskea suunniteltu kuormitus ja tarvittava betonin paksuus oikein.

Paksuuslaskenta perustuu 1:30 osuuteen. Täten tarvittavan betonin paksuuden tuntemiseksi on välttämätöntä jakaa span pituus 30: lla. Optimaalinen paksuus on mahdollista saada.

Jos levyjen paksuus on yli 150 mm, vahvistus tehdään kahdella kerroksella, jolloin ne asetetaan toistensa päälle ja ne liitetään toisiinsa johdolla. Laskennan jälkeen on sanottava, että solujen koon ei pitäisi olla noin 200 x 200 mm mutta vähintään 150 x 150 mm. Näin ollen esimerkiksi, jos laakerin seinien välinen leveys on 6 m, vahvistetun levyn paksuuden tulisi olla 0,2 m.

Talon pääkuormitus on pohjaan lujitettuna ja ylemmän betonipainon saavuttaa betoni, mikä voi tehdä hyvin. On muistettava, että tällainen monoliittisten levyjen lujittamisprosessi on suoritettava kokonaan tuotteen koko pituudelta, ja lisäksi on käytettävä muottirakennetta, mikä on tärkein askel rakenteen asennuksessa. Tätä varten suositellaan puun käyttöä. Tällöin taloon sopivat sekä tavalliset 50-150 mm: n levyt että edullinen vaneri.

On tärkeää, että kiinnitysosat ovat tukevasti ja tukevasti kiinni ja laske laskennassa, sillä tällaisen toiminnan aikana käytettävän betonin paino nousee usein 300 kg / m². Ainoa asia, jota on vaikea tehdä ilman vahvistetun rakenteen kokoamista, on teleskooppiset telineet. Tämä on luotettava ja kätevä työkalu. Teline voi kestää 2 tonnia painoa, mikä ei ole sellaisia ​​levyjä, joissa voi esiintyä mikrokreikkoja tai solmuja.

Rebar laittaminen

Lujitettujen laattojen rakenne.

Asennettaessa tällaista päällekkäisyyttä on aivan tärkeää laskea oikein lattialevyn vahvistus. Tällaisten rakenteiden kotona on tarpeen käyttää kuumavalssattua teräsvahviketta, joka on luokassa A3. Tällaisen raudoituksen halkaisija on noin 8-14 mm riippuen kuormasta, jonka laskemisesta tehdään.

Laatta on vahvistettava kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen ruudukko asetetaan alustan pohjalle ja toinen yläosaan. Ristikot sijaitsevat betonin keskellä. Suojakerroksen, jonka muodostaa muotti, on oltava vähintään 15-20 mm. Ankkuri on sidottu neulomalla. Solukoko on 200 × 200 mm tai 150 × 150 mm.

Ristikkovarmiston tulee olla kiinteä, ilman aukkoja. Jos raudoituksen pituus ei riitä, lisävahvistus on sidottava päällekkäisyydellä, joka vastaa 40 vahviketta. Jos aiot lujittaa päällekkäisyyttä d-10-vahvistuksella, sinun on oltava päällekkäin 400 mm. Liitososien liitokset on järjestettävä porrastetusti ajon aikana. Ristikoiden ylemmän ja alemman raudoituksen reunat on yhdistettävä toisiinsa U-muotoisella vahvistuksella.

Teräsbetonilaatan kuormitukset siirretään ylhäältä alas ja jaetaan täysin koko pinta-alalle. Siksi voimme tehdä seuraavan johtopäätöksen: tärkein työvahvistus on alempi, jolla on taipumiskuormat. Yläosa saa puristuskuormia. Suunnittelun laskennassa tulisi ottaa huomioon lisävahvistusvahvistukset, mutta on olemassa joitakin yleisiä sääntöjä.

Kun alemman verkon vahvistus suoritetaan, lisäevahvistin asetetaan keskelle laakeritukien väliin. Kun laakeritukien yläpuolella oleva ylempi silmäkoko on vahvistettu. Lisäksi lisävahvistusta tarvitaan kuormien ja reikien kerääntymispaikoissa. Erillisiä piikkejä tehdään lisää vahvikkeita, joiden pituus on 400 - 2000 mm, riippuen leveydestä. Alempi ristikko on vahvistettu seinien välisessä aukossa.

Lämmitetyn vahvistetun levyn rakenne.

Ylempi verkko on vahvistettava laakerin seinämien yli. Vahvistetaan samanlaisia ​​rakenteita omilla käsillään niissä paikoissa, joissa he luottavat sarakkeisiin. Se on hyvin erilainen kuin perinteinen vahvistaminen. Nämä alueet edellyttävät lisää volumetristen voittojen lisäämistä.

Laatta kaadetaan betonipumpulla. Kaatamisen yhteydessä on välttämätöntä, että betonia tiivistetään, jolle syvälle värähtelijää käytetään useimmin. Betonin kovettumisprosessin mukana seuraa sen kutistuminen, joka kasvaa, kun betoniliuos kuivuu. Sen pinnalla voi näkyä mikrokreitä.

Muottien asennus

Ammattimainen muottiteline tällaisten levyjen kaatamiseksi voi maksaa melko suuren määrän rahaa, yhtä paljon kuin levy itse ja työ. Kuitenkin, sinun ei pitäisi olla järkyttynyt, jos talo on rakennettu omille, voit tehdä tavallisilla 50x150 mm levyillä tai vanerilla. Vaneri ja laudat tulevaisuudessa saattavat olla tarpeen katon ja katon arkistoinnin toteuttamiseksi, toisin sanoen näiden varojen käyttäminen olisi vielä välttämätöntä.

Nykyään on olemassa useita yrityksiä, jotka vuokraavat teleskooppitelineitä ja vuokralaatikoita. Vuokra-telineet voivat maksaa noin 70-100 ruplaa yhtä pinta-alasta kohti.

Muottien asennusprosessi on tehtävä vaiheittain:

 1. Jalustatelineet olisi sijoitettava riveihin ja niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1-1,2 m.
 2. Pitkittäinen palkki asetetaan telineen päälle, jonka jälkeen teline on vedettävä haluttuun korkeuteen.
 3. Pitkän palkin päälle asetetaan poikkipalkki (työntö voi olla makuulla). Puuta on pudotettava yhteen ristikkoon, jonka jälkeen vaneri heittää sen päälle.
 4. Kun vanerilattiat on valmistettu, on tarpeen tasoittaa koko laatta tasoilla. Seuraava alkaa vahvistusta.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.