Minkälainen vaneri on parempi käyttää muottiin?

Nykyaikaista rakennustekniikkaa ei ole mahdollista kuvitella ilman konkreettista työtä. Ja jos on konkreettista työtä, melkein aina on muotti. Ilman muottirakennusta monikerroksisten rakennusten, siltojen, teiden rakentaminen ei ole mahdollista. Tämä on nykyaikaisen rakentamisen tärkein osa.

Mitä vaneria käytetään muottiin, miten se valitaan?

Vanerin tyyppiä

 1. FC-vaneri on kosteutta kestävää vaneria, joka on yleensä koivuviilua, liimattu fenolikarbidihartsilla. Sitä käytetään huonekaluissa ja matkamuistoteollisuudessa. Materiaalina tällainen materiaali ei ole sopiva.
 2. Vaneri FSF - materiaali, jolla on korkea kosteudenkestävyys, jossa liimana käytetään fenoliformaldehydihartsia. Tällaista vaneria voidaan käyttää kertakäyttöiseen muottiin ja ilman korkealaatuisia betonipintoja. FSF-vanerin pääasiallinen käyttö on mainosala, pakkaus, huonekaluteollisuus.
 3. Laminoitu vaneri - joka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi muottijärjestelmissä. Koostuu FSF-vanerista, jonka ulkokerrokset peitetään erityisellä kalvolla, joka suojaa aggressiiviselta ympäristöltä. Se on juuri laminoitua vaneria, jota käytetään muottien pystyttämiseen, sekä korkealla että matalalla rakentamisella.

Mikä on ero eri valmistajien laminoidun vanerin välillä?

Laminaattilevyjen toimittajat Ukrainaan ovat Puola, Venäjä, Valko-Venäjä ja Kiina, Latvia.

Puun tuottama laminoitu vaneri. Muoto 1500x3000 mm. Paksuus on 18 mm, 21 mm. Laadukas mutta melko kallis. Käytetään muottijärjestelmän valmistajien toimesta.

Venäjällä valmistettu muottipesu. Levyn muoto 2500h1250mm. Paksuus 6,10,15,18,21, 30 mm. Muotoon käytetään vain paksuja 18 mm ja 21 mm. Tämä on muottialan vanerin pääasiallinen toimittaja Ukrainan markkinoille. Laatu vaneri keskimmäisellä hintasegmentillä. Käytetään kaikentyyppisiin muottijärjestelmiin.

Valkovenäjän laminoitu vaneri. Kuten venäjäksi, muoto on 2500x1250 mm. 18mm paksu. ja 21 mm. Valkovenäjän vaneri on yleensä Venäjän vaihtoehto. Näillä materiaaleilla on samat tekniset eritelmät.

Kiinalaisen muottipesun vaneri. Levyn koko on 2500х1200 mm. saatavana vain 21 mm paksuutena. ja 18 mm. Tärkein ero edellä mainituista toimittajista on aineisto. Kiinalainen vaneri on valmistettu Puuviiluista.

Kiinan vaneriluokitus

 1. Luokka A - viilut vuorottelevat koivu- ja poppelikerrokset. Kelvollinen vaihtoehto venäläiselle tai valkovenäläiselle vanerille.
 2. Luokka B - valmistettu kokonaan poppelista. Kuormitusominaisuuksissa samoin kuin koivusta, mutta on paljon halvempaa.
 3. Luokka C - poppelevy on suunniteltu muokkaamattomaan muottiin.

Mikä on liikevaihto?

Taloudelliselta kannalta laminoidun vanerin keskeinen ominaisuus ei ole hinta vaan liikevaihto. Liikevaihto on kuinka monta kertaa voit käyttää samaa vanerilevyä muottiin ilman laadun heikkenemistä. Liikevaihto ilmoitetaan sykleissä.

Tämän indikaattorin perusteella tämä näyttää, miten vanerin maat näyttävät:

Valmistusmaa Syklien määrä

 • Puola 30
 • Venäjä 25
 • Valkovenäjä 25
 • Kiina
 • Luokka A 20
 • Luokka B 12
 • Luokka C 5

Mikä materiaali valitaan?

Vaneritehdas on valittava liikevaihdon perusteella. Jos tämä on monikerroksinen rakennus, todennäköisesti sinun on valittava valmistaja Venäjältä tai Valkovenäjältä. Jos sinun tarvitsee tehdä kertaluontoisia töitä esim. Yksityisessä talossa, niin kiinalaisella vanerilla on luokka B tai C. Täällä taloudellinen tehokkuus tulee esiin. Vanerin tekniset tiedot ovat suunnilleen samoja.

Artikkelin yleinen arviointi: Julkaistu: 2017.09.22

Minkälainen muottipesu sopii parhaiten: hinnat ja materiaalin kuvaus

Teollisuustekniikan valmistaminen romumateriaaleista (edullisin tapa), jopa kokemukselliselle henkilölle, voi aiheuttaa useita vaikeuksia. Siksi asiantuntijat suosittelevat ostamaan 18 mm: n lamellilevyä muottiin, jonka hinta Moskovassa yrityksestämme vaihtelee 1500: sta 4 200 ruplaan arkille. Rakennusmateriaalin levyt ovat yleismaailmallisia. Niitä voidaan käyttää jokapäiväisessä elämässä erilaisiin tarpeisiin: huonekalujen korjaus, lattianpäällyste, autotallirakentaminen, maatalousrakennukset jne. Luetteloomme on muotoiltu vanerilla laajimmillaan. Tarjoamme edullisia toimitusehtoja ja tuottajahintoja.

Onko hintavaihtoehto?

Jos et ole kiinnostunut rakennusmateriaalien toistuvasta käytöstä, niin laminoidut vanerivalmisteet, joita voit ostaa Moskovasta, sopivat sinulle parhaiten. Levyn hinta vaihtelee alueelta 560-1 200 ruplaa arkille. Tällainen rakennusmateriaalien hinnassa oleva rako liittyy vanerin valmistajiin muottiin ja sen ominaisuuksiin (pätee uusille levyille ja käytetyille).

Laadukas laminoitu vaneri muottiin on monikerroslevy, joka on peitetty molemmilla puolilla erikoispolymeerikalvolla. Se kestää sekä kosteutta että mekaanisia vaurioita. Tämäntyyppistä rakennusmateriaalia pidetään tämän vuoksi kestävimpänä, nykyisten vanerityyppien (FC, FSF, jne.) Joukossa. Käyttämätöntä 18 mm: n muottiin laminoitua vaneria, jonka hinta riippuu materiaalin laadusta, voidaan käyttää 65 - 95-100 kertaa. Kun käytät arkkia kovissa olosuhteissa, liikevaihto pienenee 56-70 kertaa. Luetteloomme sisältää vaneriä laminoitua laminaattia varten, jossa työskentelevä resurssi on 45-55 kierrosta. Mitä pienempi resurssi (testit tarkistetaan), sitä alhaisempi on rakennusmateriaalin hinta. Tällaisen resurssilevyn nauhan perustaminen riittää.

Minkälainen vaneri, paitsi laminoidut, voidaan käyttää muottiin?

Voit täyttää perustuksen tai pystyttää monoliittisen laatan, voimme myös suositella ostaa vaneria muottiin seuraavat tyypit:

 • FC. Rakennusaineiden valmistuksessa käytettiin karbamidi-liimaa. Sen koostumus sisältää melko suuren määrän formaldehydihartseja. Siksi FC-vaneri muottiin ei sovellu kiinteisiin järjestelmiin eikä irrotettaviin rakenteisiin - suuri. Nämä levyt ovat kosteutta kestäviä. Kosteuden kestävyyskerroin on alhaisempi kuin 18 mm: n muottilevyllä valmistetun vanerilevykerroin, mutta huolellisesti levyjen liikevaihto on korkeintaan 20-25 kertaa. Tämäntyyppisessä muottitarroksen vanerissa hinta vaihtelee 750: stä 1 950 ruplaa arkkia kohden (kustannus on ilmoitettu levylle, jonka paksuus on 18 mm).
 • FSF. Monikerroksisen vanerin vedenkestävässä muottirakenteessa käytettiin fenoliformaldehydi-liimakoostumusta. Se antaa materiaalille parhaan suorituskyvyn - lujuuden ja maksimaalisen kosteuden kestävyyden. Samanaikaisesti FSF-vanerilla on parannettu kulutusta kestäviä ominaisuuksia. Sen liikevaihto on 35-43 kertaa. Käytetyn liimakoostumuksen ansiosta se kuitenkin tuottaa fenolia lämpötilan ja kosteuden vaikutuksen alaisena, joten sitä suositellaan käytettäväksi vain ulkotöissä. Vahva vanerista muottiin on hinta per arkki, joka vaihtelee 1400-2800 ruplaa.
 • FBK. Taulujen bakelite lakkakoostumus on sidottu. Se on kosteutta kestävä, ei pelkää lämpötilan muutoksia ja ilmasto-olosuhteiden ja ilmastokuormituksen kestoa. Yksinkertaisesti sanottuna, tämä kosteudenkestävä vaneritehtaan muovaus, jonka hinta vaihtelee 1 700-3 500 ruplaa / arkki, voidaan käyttää kaikissa käyttöolosuhteissa. Samankaltaisia ​​kulutuskestävyyden ja mekaanisen lujuuden ominaisuuksia ovat suomalainen vaneri muottiin FB. Se valitaan toimimaan korkeassa kosteudessa.
 • FBS. Yleisimmin käytetty materiaali. Tuotannon aikana viilua (raaka-ainetta) käsitellään erityisillä koostumuksilla, jotka sisältävät alkoholi bakeliteilla. Tämän seurauksena muottiarkit hankkivat lisää laatua - vastustuskykyä mikro-organismeille. FBS-levyillä on suuri tiheys, mikä tarkoittaa, että se kestää suuria pystysuoria ja vaakakuormia. Siksi tämäntyyppisen vanerin muodostaminen muottiin, arkin paksuus, voit valita pienemmän - 8-15 mm (riippuen perustuksen ominaisuuksista, päällekkäisyydet). Läsnäolo liimakerroksissa antaa kosteudenkestävästä vanerista muottiin parantuneita joustavuusominaisuuksia. Siksi rakennusmateriaalilla on erinomainen taivutuslujuus. Valikoimassamme on esitelty FBS-vaneria, joka on noin 2 500-3 800 ruplaa. Käyttämättömän materiaalin hinta vaihtelee 5,600: stä 10,450 ruplaan / arkkiin.

Luetteloomme löydät laminoidun lastulevyn muottien ja BV: n ja FBA-tuotemerkkien vanerin. Viimeiset kaksi rakennusmateriaalityyppiä eivät sovellu nesteytetyn betonilaivan ja muottien kaatamiseen - vaneri ei kestä kosteutta. Mutta FBA: n levyt ovat ympäristöystävällisimpiä. Materiaalin käyttöolosuhteiden ja ominaisuuksien arvioimiseksi on helppo määrittää, mikä vaneri soveltuu perustuspäällysteisiin tai liitoslohkoihin. Jos olet menettänyt valitun rakennusmateriaalin, optimaalinen hinta, ota yhteyttä johtajiimme. Ne auttavat sinua ostamaan kosteutta kestävää vaneria muottiin ominaisuuksilla, joita tarvitset tiettyihin käyttöolosuhteisiin.

Mitä luottaa vaneriin valintaa varten?

Suorat toimitukset laminoidusta vanerista monoliittiseen rakentamiseen, jonka hankinta suoritetaan suoraan valmistajalta. Siksi yrityksemme takaa rakennusmateriaalien korkean laadun ja edulliset kustannukset. Katalogissa on kielten, saksan, valkovenäjän, venäjän ja puolan tuotantoa. Valmistajan olisi kuitenkin viimeinen vaikutus rakennusmateriaalien valintaan.

Jos sinun tarvitsee ostaa vaneriä muottiin Moskovassa, valitse levyjä valittaessa seuraavia perusteita:

 • Pintalaatu. Muista, että muottien vaneri on helppo purkaa, muuten on mahdollista vahingoittaa monoliitin eheyttä.
 • Paksuutta. Mitä enemmän tämä muottitarvananparametri on, arkin hinta on korkeampi. Mutta on toinen kriteeri. Paksuus 8-10 mm pystyy kestämään nestemäisen betonin paineen pitkään. Jos pohja on massiivinen, laminoidun vanerin paksuus tulee olla 18 mm.
 • Luokalla. Rakennusmateriaalia on saatavana useissa eri luokissa - ylimääräinen, I-IV. Mitä korkeammalla arvolla on muottipesun vaneri, sitä hankalampi se on ostaa, koska laattojen vähimmäiskustannukset ovat vähintään 2,300 ruplaa. Samalla levyluokassa I / II on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Siksi muottirakenteinen vaneri on valittu käyttöolosuhteiden ja kuormitusten mukaan.
 • Materiaalien tuotanto. Viilua käytetään erilaisissa puulajeissa. Suosituin laminoidusta vanerista muottipesään, jonka hinta on 1 950 - 3 780 ruplaa / arkki koivua. Havupuu -tyyppiset rakennusmateriaalit ovat myös kohtuuhintaisia. Jotkut valmistajat tekevät laminaattilevyjä, jonka hinta riippuu puun tyypistä ja käsittelyn helppoudesta, pyökistä, lehtikuusta, teakista, kuusta ja muista. Joka ostaa laattojen vaneria, tulee esiin järjestelmän hinta ja käyttöolosuhteet betonin muodostumista varten.

Me hankimme vaneriä muottiin irtotavarana valmistusyhtiöiden varastosta, joten hinnat ovat kohtuuhintaisia. Voit tutustua niihin tutustumalla hinnastoamme. Se ilmoittaa, millaista vaneria on muottiin, m2: n hintaan ja arkin paksuuteen. Näiden ominaisuuksien mukaan tulisi opastaa valinta.

Millaisia ​​vaneriosia on olemassa?

Jos tarvitset taatun korkealaatuisen laminoidun vanerin muottirakenteisiin, voit ostaa sen Moskovassa toimittamalla meille nopeasti yrityksemme rakennustyömaalle. Mutta tilauksen yhteydessä suosittelemme harkitsemaan tarkkaan arkin mitat. Käytettävissä ovat seuraavat laminaattilevyjen koot:

 • Standardia. Levyjen ostamisen etu on niiden edullinen hinta. Muotoilun vanerin klassinen koko on 1220 mm × 1220 mm, 1525 mm × 1220 mm ja 1525 mm × 1525 mm. Joskus valmistajat tuottavat ja pienentävät levyjä. Tietoja saatavuudesta varastossa, voit pyytää johtaja. On myös syytä huomata, että vaneri bu muottiin, jonka voit ostaa meiltä toimituksineen Moskovassa ja alueella, säilyy vakiona. Mittaus suoritetaan kullekin levylle erikseen. Muotoilun bu hylätty vaneri voidaan ostaa halvemmalla.
 • Suuri muoto. Rakennusmateriaalin kustannukset ovat korkeammat kuin standardilevyjen kustannukset. Siinä on suurimuotoista muottilevyä, jonka mitat ovat 3000 mm × 1500 mm, 2500 mm × 1250 mm, 2440 mm × 1220 mm, 1830 mm × 1525 mm ja 3050 mm × 1525 mm. Elinolosuhteissa on epämiellyttävää käyttää tällaisia ​​mittoja sisältäviä levyjä varsinkin pohjamateriaalilevyjen järjestämiseen, koska laminoidut vanerilevyt ovat 1,760-6,300 ruplaa arkkia kohden, ja ne ostetaan pääasiassa tukkumyyntiyrityksiltä tai huonekalujen valmistajilta.
 • Mukautettu. Joskus on välttämätöntä, että kosteudenkestävä laminaattilevy on muotoiltu tiukasti mitoitettuina mittoina. Tällöin valmistaja suorittaa rakennusaineita tilauksen mukaan. Tällöin muottipesän vanerin kustannukset lasketaan erikseen. Jos tämä vaihtoehto ei ole sopiva, suuret arkit ostetaan ja leikataan.

Laske tarkalleen, mikä koko on kannattavampaa ostaa laminoitua vaneria muottiin, auttaa suunnitteluprojektia (etenkin monoliitin tulevaisuutta). Suosittelemme ostamaan kooltaan kootut materiaalit, jotta levyjä ei tarvitsisi leikata valmiiksi. Tämä pidentää työaikaa ja kustannuksia.

Pintamuovin pintaominaisuudet

Laminoidun vanerimateriaalin kustannukset vaikuttavat paitsi mittojen, myös ulkoisten pintojen laatuun. Jos puhumme laminaatista, sitten betonirakenteisen rakenteen organisointiin valitaan sileä ja tasaiset materiaalit. Koska tällainen vanerin muotti mahdollistaa:

 • suorita nopea ja helppo purkaminen;
 • saavat monoliitin täysin tasaisen ja sileän pinnan. Kiiltävä vaneri-muotti, jonka hinta on edellä mainittu, lisää tuloksena olevan rakenteen ominaisuuksia ja pienentää monoliitin valmistamiseen tarvittavaa aikaa seuraavien seinien rakentamiseen. Ei tarvitse puhdistaa, kiillottaa jne.;
 • purkaa ilman vaurioittavia pintoja. Jopa sileä kalvo laminoitu laminaattilevy tarjoaa monoliitin korkean suorituskyvyn.

Yrityksessämme voit ostaa moskovalaisia ​​muottilevyjä vanerilla, jossa on verkko- tai tukipinta. Tällainen rakennusmateriaali ei sovellu muovausrakenteeseen. Aaltopahvilaarinen piirustus vanerista muottityöhön bu: n kanssa tekee purkamisesta vaikeaksi, on ponnisteltava vaivaa, joka 75%: ssa aiheuttaa betonin vahingoittumisen. Tämä on erityisen mielenkiintoista muistaa, jos muottipesät, joiden hinta ei riipu pintamaalien tyypeistä, poistetaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut korkeintaan 50-55 prosenttia sen vahvuudesta.

Voidaan käyttää myös kiillotettu ja kiillottamaton vaneri muottiin bu, ostaa Moskovasta, jonka voit myös yrityksellämme. Käsittelemättömiä rakennusmateriaaleja käytetään yksinomaan karkeaseen työhön ja kosteisiin ominaisuuksiin. Mutta koska muokkaamattoman vanerin hinta on huomattavasti alhaisempi kuin laminaattilevyn hinta, sitä ostetaan useammin. Sitten hiomaan itsenäisesti, mikä säästää jopa 57%.

Valmistetaan myös kiiltoitu vaneri muottiin, jonka mitat vastaavat edellä määriteltyjä "standardi" -ryhmää. Se maksaa 325 - 1 200 ruplaa arkille. Tällainen mittalevyjen hintahinta liittyy rakennusmateriaalin laatuun. Meidän luetteloomme on myös materiaali, jossa on yksi jalostettu puoli - optimaalinen vanerin valinta matoille edulliseen hintaan ja korkeaan laatuun.

Mutta valitsemalla levyjä, joita ei ole kiillotettu, on syytä muistaa, että niiden purkaminen on vaikeaa. Samaan aikaan kiillottamattomien ja jauhettujen levyjen kosteusvastus on erittäin pieni. Kotona on mahdollista lisätä muottielementin kosteudenkestävyysominaisuuksia alhaisella hinnalla neliömetrillä tavallisella PVA-liimalla. Riittää siivota sivut useita kertoja. Mutta tämä suojausmenetelmä on lyhytikäinen.

Jos olet kiinnostunut vanerimateriaalin hinnasta, ota yhteyttä johtajaamme. Autamme sinua tekemään oikean valinnan rakennusmateriaaleista, jotka perustuvat säätiön vaatimuksiin. Voit selvittää, kuinka paljon laminoitua vaneria muottiin tai muuhun tyyppisiin laatoihin liittyvistä materiaaleista aiheutuu kustannuksille luettelossa tai lataamalla hinnasto.

Vaneri muottiin. Vaihtoehtoja. Edut ja materiaalin uudelleenkäytettävyys. Valinnan periaatteet. Asennusalgoritmi

Jokainen, joka on yrittänyt koota alumiinipohjamaita vähintään kerran elämässään, kuvittelee täydellisesti, että kilpiraaka-aine on paljon kätevämpää käyttää kuin tavalliset levyt. Kuitenkin kaikkia suojamateriaaleja ei voida käyttää, kosteutta kestävä vaneri sopii muottiin, mutta perinteistä lastulevyä tai samaa kosteutta kestävää vaneria voidaan käyttää vain kerran, minkä jälkeen ne voidaan heittää pois.

Tämän artikkelin löydät materiaalin valinnasta sen soveltamiseksi uudelleen.

Tapaus, jossa työn laajuus ei ole merkityksellinen.

Mahdolliset ratkaisut

Rakennustyössä monilla tehtävillä on useita ratkaisuja, jotka on saatu prosessin teknisiltä ominaisuuksilta samoin kuin lukuisilta samankaltaisilta materiaaleilta. Vanerin valitseminen tärkeimpänä materiaalina haluamme tarjota mahdollisimman suuren määrän mahdollisia ratkaisuja, jotta voit täysin ymmärtää, mitä tarvitset ja miten voit käyttää materiaalia sen jälkeen, kun se on kiinnitetty muottiin.

 • Bakelite-vaneri on lyhenne FBV: stä tai FBS: stä. Tätä materiaalia edustaa koivun tai mäntyviilun puu, jossa on lukuisia impregnointeja formaldehydiyhdisteillä, pääasiassa hartseilla. Jos kaikki on selvä kahden ensimmäisen kirjaimen - bakeliteivanerin kanssa, kolmas kirjain määrää impregnoinnin koostumuksen - vesiliukoinen tai alkoholiliukoinen. Hintapyramidissa on korkein asema, totuus on mitä;

Auta meitä!
Tuotteen hinta voi todella sekoittaa, mutta tosiasia on, että vanerilla on useita etuja, joita tavallinen materiaali puuttuu.
Tätä materiaalia käytetään koneenrakennuksessa, laivanrakennuksessa ja lentokoneiden rakentamisessa.
Vaneri on verrattavissa teräsrakenteiden ominaisuuksiin, kestää jopa 100 asteen lämpötila-asteita (-50: stä + 50: een), jotka liittyvät väljemmäisesti heikkojen aggressoreiden toimintaan: hapot ja emäkset.

 • vedenkestävä vaneri FSF. Jotta se olisi täysin tarkka, se ei ole vain vedenkestävä materiaali, mutta korkea vedenkestävyys. SF - hartsiformaldehydi. Se on se, joka luo puhalluksen suojakerroksen;
 • Everyday vedenpitävä vaneri FC. Impregnoinnin koostumus on karbidiliimaa, se on vähemmän kestävä kuin hartsi, mutta se kykenee kestämään vesikuormat.

Tällaista vaneria voidaan käyttää toistuvasti.

Vihje!
Vanerin hierarkiassa on tuote, jonka lyhenne on FBA.
Se on vaneri, jossa proteiiniliimat, erityisesti albumiinikaseiiniliimat.
Myyjät voivat väittää, että materiaali on kosteutta kestävä, mutta ei.
Tämän tuotteen etuna on se, että vanerin linjassa tämä on ympäristöystävällisintä ja sitä voidaan käyttää sisustustöihin, mutta tämä vaneri ei sovellu muottiin.

Edut ja uudelleenkäytettävyys

Vanerivalmisteen muottirakenteilla on monia etuja, ja materiaalin uudelleenkäyttömahdollisuus tekee siitä vielä houkuttelevammaksi.

Aloitetaan eduista:

 • vaneri - materiaali on kestävä, se ei johda eikä kaari;

Tietosi!
Levy ei todellakaan johda eikä karkota, jos tukia asennetaan oikein 80-100 cm: n välein.
Älä unohda myös kiinnittää levyjä toisiinsa, mutta tämä on erillinen osa.

 • valukappaleiden jälkeen monoliitillä on sileät seinät, joilla on vähäiset saumat, jotka käytännössä eivät tarvitse lisäkiillotusta;
 • arkit voidaan helposti räätälöidä asennuspaikalla tarvittaessa;
 • asennus - vanerin muotti on koottu omalla kädellä paljon nopeammin kuin saman elementin laudat;
 • Muotoon käytettävää vaneria voidaan käyttää enemmän eikä ainoastaan ​​rakennusalan tarpeisiin.

Tärkeimmät käyttöohjeet:

 1. Toissijainen käyttö muottien rakentamiseen varastot, autotallit, maalaistalot ja rakennukset.
 2. Käytä alustan rakentamiseen, katto puulattiat, sisätilojen seinät rakentaminen ulkorakennusten kehysmenetelmä;
 3. Materiaalia voidaan myydä tai vuokrata.

Vihje!
Vuokra on enemmän bakeliteivanerin kanssa, vaikka se soveltuu hyvin FSF-tuotteisiin.

 1. Tuottaa erilaisia ​​hyödyllisiä ja vain söpöjä kotitekoisia tuotteita puutarhaan ja puutarhaan.

Valinnan periaatteet

Ennen pohjustuksen kaatamista on tarpeen päättää, mikä vaneri käyttää muottiin. Kosteudenkestävyyden määrittämisen jälkeen meitä kiinnostaa vanerimateriaalin koko.

 1. On suositeltavaa ottaa suurikokoiset arkit enimmäiskokoon, esimerkiksi 2440 x 1220 mm.

Laminaattituotteet: paksumpi, sitä parempi.

Vihje!
Pieniä palasia on helpompi tehdä suuresta arkista kuin tehdä jotain pienemmistä.
Mainittujen kokojen arkki leikataan useampaan fragmenttiin, voi olla 2, enintään 3, ei enää sen arvoa.
Näillä sirpaleilla muodostat muotin.

 1. Vanteen paksuus perustan muottiin on valittu 10 mm. Tätä pidetään paksumpina vanerina, sitä paremmin.

Asennusalgoritmi

Yksinkertaisesti yksinkertainen, haluan sanoa, mutta on joitain vivahteita, jotka tunnet paremmin.

 1. Vaneria asennetaan nauhan kehän ympärille yhden aidan ulkosivuilta ja sisäpuolelta.
 2. 80 cm: n välein arkki kannattaa metallipalkilla tai muulla avustajalla, joka estää levyn siirtymisen sementin kovettumisen aikana.

Kuva - muottien asennus.

Tietosi!
Usein harvoin tapahtuu, että kaikki levyt käsittelevät kätevästi koko kehän, eikä pienikokoista pienempää kappaletta ollut tarvetta.
Kahdella tapilla varustetuilla erillisillä sivuilla.

 1. Levyt kiinnitetään toisiinsa metallilangalla, joka kulkee molempien puolien läpi kahdella reiällä ja sitten liimataan ja kierretään muodostamalla yksi nippu. Tämä yhdiste ei saa päästä sementtivärjäykseen. Voit käyttää haluamasi pituisia puupalkeja, jotka asetetaan levyjen päälle samalla korkeudella kuin tuet.

Vihje!
Jotta estettäisiin hyllyjen romahtaminen ylemmässä osassa, kiertymishetkellä koteloiden väliin asetetaan tarvittava pituus puupalkki.

Koko asennus tehdään käsin ja tarpeeksi nopeasti.

Miten tehdä vanerin muotti: ohjeet ja piirustukset

Vanerimateriaalina käytetään yksityis- ja teollisuusrakennuksia, jotka täyttävät perustukset, lattialaatat ja seinät. Se on kätevä ja kannattava. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti luomisprosessia materiaalin valinnasta rakenteen valmistukseen.

Edut vanerin käyttämisestä muottiin

Vanerimateriaalilla on useita etuja verrattuna puulevyihin:

 • sillä on suuri muodonmuutosraja, betonielementit eivät ole muodonmuutoksia. On tärkeää käyttää pystypintoja 60-100 cm: n välein.
 • vanerin muottien asennus on vähemmän aikaa vievää, kilvet kaatavat nopeammin kuin levyt
 • mahdollisuus saada sileä pinta ilman liitoksia
 • tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Samalla se on helppo asentaa suoraan rakennustyömaalle.

Kierrätetty vaneri

Kun muotti on irrotettu, vaneri on puhdistettava ja kuivattu. Sitä voidaan käyttää uudelleen.

Kierrätysvaihtoehdot:

 1. Sitä voidaan käyttää toisella sivustolla.
 2. Käytä sitä alilevyinä tai lattiana
 3. Vaneriliitettä voidaan myydä

Mitä vaneria käytetään muottiin?

Vaneri on jaettu tyyppeihin riippuen siitä, minkälaista liimaa käytetään tuotannossaan. Muottien rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja: vaneri FBA, FSF, bakelizirovannaya.

Tämä on eräänlainen vaneri, jossa viilunkerrokset liimataan albumiinikaseiiniliimalla. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisen ja luokittelee luonnolliset materiaalit. Se voidaan sijoittaa asuinalueille. Kuitenkin toistuvaan käyttöön muottipesän materiaalina se ei ole paras vaihtoehto, koska se ei kestä kosteutta.

Tällainen vaneri on kosteutta kestävä. Sen kerrokset liimataan yhdessä fenoliformaldehydihartsin kanssa, joka määrittää sen kosteutta kestävät ominaisuudet. On suositeltavaa käyttää ulkoista työtä, mukaan lukien muotojen luominen. Se kestää monia käyttökertoja. Fenoli-formaldehydihartsi on myrkyllistä, joten se ei ole ympäristöystävällinen tällaisen vanerin käyttämiseksi sisätiloissa.

Laminoitu vaneri

Vanerin pinnalla oleva laminointikerros parantaa kosteuden kestävyyttä. Yleensä laminoitu vaneri FSF kovapuusta, usein koivusta. Tällaisella vanerilla voi olla sileä tai aallotettu pinta, jolloin se luistaa liukastumisominaisuudet. Se on laminoitu vaneri, jota usein käytetään muottiin.

Ei-laminoitu vaneri voi olla kiillottamaton ja jauhettu yhdelle ja kahdelle puolelle. Hionnan päätavoitteena on parantaa materiaalin esteettistä laatua. Se myös eliminoi pienet pintavirheet ja siten materiaalin kestävämmät mekaaniset vauriot - sirut ja vääntyminen.

Bakeloitu vaneri

Siinä kerrokset liimataan yhdessä bakeliittihartsin kanssa. Se antaa materiaalille erityisen vahvuuden ja kestävyyden aggressiivisille ympäristöille. Tämän vuoksi sitä voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa. Bakeloitu vaneri kestää lämpötilan muutoksia, jopa merkittäviä - -50 ° C - + 50 ° C. Sitä käytetään kosteassa trooppisessa ilmastossa ja Far Northin olosuhteissa. Jos rakentaminen tapahtuu jollakin näistä alueista, tällainen vaneri sopii täydellisesti.

Venäläinen tai kiinalainen vaneri?

Venäläisiä, suomalaisia ​​ja kiinalaisia ​​vanerija on kotimarkkinoilla. Kaksi ensimmäistä ovat käytännöllisesti katsoen samanlaisia ​​laatua, jotain suomalaista vaneria valmistetaan jopa tehtailla Venäjällä. Samaan aikaan Venäjän kustannukset ovat paljon pienemmät. Kiinalaista vaneria voidaan käyttää matalarakentamisessa taloudellisena vaihtoehtona. Sen laatu on alhainen. Monikerrosrakenteiden toistuvaan käyttöön ei ole sopivaa.

Video: materiaalin valinta muottiin

Muottien valmistus

Muottipuuvaneriä voi ostaa seuraavilla hinnoilla:

 • Kiinalainen - 20-22 tuhatta ruplaa / kpl. m
 • Venäjä - 30-34 tuhatta ruplaa / cu. m
 • Suomi -

Mikä paksuus olisi vaneri

Ulkomaiset ja kotimaiset vaneripaksuus 3 - 40 mm. Muottiin voidaan käyttää 15 mm: n paksuisia levyjä. Vielä yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakennustöitä valmistaneesta vanerista on kuitenkin vaneria, jonka paksuus on 18-21 mm. Nämä arkit pystyvät kestämään betonin paineen, kun taas niissä on pieni massa. Se helpottaa kuljetusta ja käsittelyä. Siksi tällaista vaneria voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi ominaisuuksien ja kustannusten suhteessa. Teollisessa rakenteessa käytetään korkeimman lujuuden rakenteita käytettäessä vaneria, jonka paksuus on 40 mm.

Koot ja kulutus

Vanerilevyjen vakiokoot:

 • 1220x1220 mm
 • 1220x2440 mm
 • 1270x1525 mm
 • 1350x1525 mm
 • 1550x1550 mm
 • 1525x1830 mm
 • 1500x300 mm
 • 1525x3050 mm
 • ja muut

Niinpä on mahdollista laskea materiaalin kulutus, tietäen muotin mitat.

Esimerkki kulutuksen laskemisesta

Laskettaessa, kuinka paljon materiaalia tarvitset muottiin, sinun on tiedettävä sen tyyppi. Nauhamaiden perustukset lasketaan seuraavasti:

 • Mittaa rakennuksen kehä metreinä ja kerro se 2: llä (muotilla on kaksi puolta)
 • Määritä jalustan korkeus lisäyksillä
 • Tarkastellaan käytetyn vanerin paksuutta.

esimerkiksi:

Meidän on täytettävä talon pohja 15x10 m. Kellarikaistaleen korkeus on 0,5 m (ottaen huomioon 0,2 m: n päästöoikeudet, saamme 0,7 m). Käytetään 0,1 mm: n paksua vaneria. Kertoo kehän pituus kahdella kerroksella. Kerromme lopputuloksen perustan korkeudella ja vanerin paksuudella. Kaikki laskelmat on tehtävä metreinä.

Saamme: (15 + 15 + 10 + 10) x 2 x 0,7 x 0,018 = 1,26 ov. m

Muottien laskeminen monoliittisille lattioille suoritetaan seuraavasti:

Huomioi huoneen korkeus ja levyn mitoituspaksuus. Huoneissa, joiden enimmäiskorkeus on enintään 4,5 m, laskelmat suoritetaan seuraavasti:

 • Laske lattiatila
 • Vanerilehtien pinta-ala otetaan huomioon.
 • Leikkausmateriaalin leikkaukset otetaan huomioon.

esimerkiksi:

Sen on täytettävä katto, jonka paksuus on 0,4 metriä 5 x 4 m: n huoneessa. Laskemme huoneen pinta-alan - 5x4 = 20 neliömetriä. Esimerkiksi, ota levyt 1550x1550 mm. Tappiot leikkaamiseen 1.1.

Saamme: 20: (1550x1550) x1,1 = 9,15 arkkia

Eli tarvitset noin 10 vanerilevyä.

Muottien liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa viilun uudelleenkäyttökertojen lukumäärää muottiin. Tämä on osoitus sen käytännöllisyydestä. Liikevaihto riippuu valmistajasta ja arkin laadusta sekä käyttöolosuhteista. Niinpä vanerin käyttö lattian asennuksessa vähentää merkittävästi sen liikevaihtoa.

Voit lisätä materiaalin käyttökertojen lukumäärää erityisellä voiteluaineella. Se auttaa myös saamaan tasaisen kellaripinnan: voiteluaineen ansiosta vaneri erotetaan helposti seinistä eikä rikkoudu.

Käytä tätä tarkoitusta varten kahdenlaisia ​​rasvoja: este ja kemiallisesti aktiivisia. Ensimmäinen luo kerroksen laminoidun vanerimuotin ja betoniliuoksen välillä. Kemiallinen aktiivinen sisältää rasvahappoja. Se on hydrofobista ja sitä käytetään silloin, kun on välttämätöntä lisätä materiaalin vastustuskykyä kosteudelle. Voiteluaineena käytetään myös moottoriöljyä, dieselpolttoainetta, voiteluöljyä.

Puun suojaava maali myös lisää liikevaihdon kasvua. On tärkeää huomata muotin lämpötilan käyttötapa - korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti materiaaliin.

Suunnittelu piirustukset

Muottipellien väliin asennetaan tukirakenteita, jotka poistetaan betonin kaatopaikalle. Tinaa tai lankaa katkaistuna, kun muotti on irrotettu.

Materiaalipaneelien valmistuksessa vaneri, joka on naulattu puun runkoon.

Kiinnittimet

Kiinnittimien valinta riippuu levyjen paksuudesta ja vanerin tyypistä, rakenteen vaatimuksista, pinnasta, johon muotti kiinnitetään ja muista tekijöistä. Usein vanerin kiinnittämiseen ruuveilla ja nauloilla kierteellä. Haponkestävät kynnet soveltuvat myös muottiin, varsinkin jos sen toistuva käyttö on suunniteltu. Parempi kynnet, joissa on laaja korkki. Vanerin muottien kiinnikkeenä käytetään myös ruuveja, pultteja ja liimaa.

Levyjen kiinnittäminen oli luotettavaa, tarkkaile kynsien tai ruuvien välisiä välejä ja valitse oikein kiinnittimen pituus. Tätä varten voit käyttää yksinkertaista kaavaa - moninkertaistaa vanerin paksuus 2,5: llä. Kynsien välinen etäisyys on 10-20 cm. Kynsien ja ruuvien kiinnittämisen lisäksi etusiveltimet liimataan.

Vanerin muottien suojien valmistusmenetelmä sisältää kotona suoritettavia toimintoja. Käytetään seuraavia työkaluja: vasara, ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli, käsihaara, mittanauha.

Video: - suojakotelo

Vanerilla on useita etuja muottien materiaalina. On täysin mahdollista tehdä ja käyttää tällaista muottirakennetta omalla tavalla. Piirustukset, laskelmat ja vinkit auttavat sinua selviytymään tämän tehtävän onnistumisesta.

Miten valita vaneri muottiin

Muottipesu

Nyt kaataminen betoniin yhteen tai toiseen on kiinteä operaatio minkä tahansa esineen rakentamisessa. Sen sijaan muottiin tulee aina käyttää korkealaatuista monoliittista tuotetta. Miksi näitä tarkoituksia varten on parempi ostaa vanerilevyt, ja myös miten valita vaneri muottiin - tämä artikkeli tulee olemaan.

Mikä erottaa hyvän muottien huonosta

Aiemmin yksityisessä rakentamisessa käytettiin periaatteessa yksinomaan havupuuta reunavia levyjä, jotka kynnivät kilpeihin. Tämä materiaali ei liian vaativaa työtä (tai kertaluonteisia tehtäviä varten) on varsin kelvollinen. Tärkein etu tällaisessa päätöksessä on se, että reuna on halpa, varsinkin jos se on 2 lajiketta, joka muuten toimii hyvin ja sillä on pieni hinta.

Mutta jos haluat tehdä muutama monoliitti tai kun on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota käsiteltyjen pintojen laatuun, niin he tilaavat vanerin tai vaihtoehtoisesti OSB-levyt.

Muokkaustoiminto

Muotoilun ensisijainen tehtävä on luoda lomake. Nestemäisen betonimassan tulisi täyttää keinotekoisesti muodostuvien esteiden tilat, joissa kypsytysprosessin lopussa betoni kovettuu täysin ja noutaa muotoilun voimakkuuden.

Valmiin monoliitin geometristen mittasuhteiden tarkkuus riippuu siitä, kuinka mittatila on koottu, kuinka sileä ja vakaa se on. Monin tavoin täällä puhutaan myös pintojen sileydestä. Laudat, jotka on asetettu kilpiin, ovat myös hyvin leikattujen reunojen kohdalla, jättävät kuperaa "kaistaleita" betonille, koska niiden välillä on aina aukkoja. Vanerin käytössä on vain aukkojen liitoksia, ja kilven tasossa ei ole liitoksia, jotka vaikuttavat laatuun. Vaneri, joka on suurikokoinen tuote, jonka sivut ovat 4, 5, 8, 10 jalkaa, ansiosta voit luoda kiinteän muottipellin.

Älä unohda, että monissa tapauksissa on tärkeää, että betonilla ei ole vain suuria epäsäännöllisyyksiä, mutta myös sileä pinta. Hallitus ei voi antaa tätä (on luonnollinen rakenne vuotuisilla renkailla, puutteita / jälkiä sahauksesta kasvot, solmuja tai halkeamia...), ja kiillotettu (tai laminoitu) vaneri on helppoa!

Vahvuusominaisuudet

Hyvän muottien seuraavana tehtävänä on kestää valtava monitonninen kuorma, joka osoittautuu sisäisen betonin painoksi. Betonin staattisen painon kaartamisen ja puristamisen lisäksi sinun on myös harkittava voimia, jotka syntyvät betonin massan värähtelyn aikana. Mitä vähemmän yhteyksiä, sitä vähemmän ongelmia.

Lisäksi muottien vaneri on edullisempi kartonkia varten sen fysikaalisten ominaisuuksien stabiilisuuden takia, koska se on koottu useista kerroksista vaneria työpajassa, sen tiheys ja lujuus ovat aina samat, virheiden ja virheiden esiintyminen on tiukasti hallinnassa. Tästä johtuen vanerilevyn korkea toistettavissa oleva kantavuus verrattuna sahatavaran kanssa.

Massat ja kompaktit

Toinen positiivinen puoli vanerin käyttämiseksi muottiin on rakenteen pienempi paino (samanlainen voima, vaneri on ohuempi kuin levy). Ja vielä on syytä huomata, että levyjen valmistuksessa on käytettävä suurempaa määrä leikattua palkkia, jota käytetään vahvistamaan ja upottamalla muottiin. Tämä vaikuttaa myös kilpien komponenttien hintaan ja kokonaismassaan.

Monoliittinen turvallisuus

Materiaalivalintoja ei yleensä oteta huomioon muottien suojaavassa toiminnassa. Muottirakenteen pitäisi kuitenkin estää betonin jäätymistä kypsymisen aikana tai sen kuivaus lämmön aikana.

Korkealaatuisen muottien ei pitäisi sallia nestemäistä sementtimelua (joka vaikuttaa suuresti tuotetun sementtikiven lujuuteen) virtaamaan muotista. Ja täällä taas vaneri tulee olemaan käytännöllisesti katsoen kilpaillut, sillä on tarvittava eristyskyky, se luo vain vähän liitoksia.

Helppokäyttöisyys

Materiaalien sopivuuden arvioimiseksi käytettäväksi muottipesässä on myös otettava huomioon kilven käytännöllisyys. Esimerkiksi on tärkeää tietää, kuinka helppoa on kypsytetyn betonin purkaminen. Sileä vanerilevy (erityisesti voideltu) voidaan helposti irrottaa, se ei anna merkkejä monoliitille, se ei aiheuta halkeamia, koska se ei vaadi liiallista voimaa.

Tarpeettomasti sanottuna, suurien vanerilevyjen tekeminen on aina helpompaa ja nopeampaa kuin murskauspaneeleilla, jotka on räätälöitävä, ralliin kiinnitettävä osaksi suojusta.

Vastustus aggressiivisille olosuhteille

Kaatunut betoni pysyy pitkään nestemäisenä, sen kovettumisen jälkeen on edelleen märkä. Siksi muotti on koko käyttöajanjakson ajan altistunut voimakkaalle kosteudelle, mikä helposti pilaa esim. Metallilevyjä ja sillä on myös voimakas vaikutus levyjen puulevyihin, jotka ilman suojaa (kalvo tai maali) alkavat paisua, halkeamia ja roiskeita.

Muottipesu

Vaneriteollisuuden valmistus ja ominaisuudet muottiin

Nykymaailmassa rakennusyritykset ovat edistyneet merkittävästi uusien talonrakennusmenetelmien käytössä. Jos aikaisemmin se koostui betonikomponenttien asentamisesta yhdeksi kokonaisuudeksi, nyt jopa korkeimmat rakennukset ovat betonin "valupää" metallikehyksen yli. Tätä varten rakennuttajat käyttävät muottirakenteita. Yritin kokeilla paljon sopivia vaihtoehtoja, mutta ne mieluummin ovat vanerimuotit. Riippumatta siitä, kuinka kummallista se tuntuisi, on vanerin muotoiluun sopivin.

Se koostuu koostumuksestaan ​​puristetusta puulaminoidusta levystä. Se on valmistettu kuorituista viileistä tällaisista puulajeista, kuten koivu ja poppeli.

1. Kuorintaprosessi - ohuen kerroksen katkaiseminen puusta poistetusta puunrungosta erikoiskoneiden avulla. Leikattuja kerroksia kutsutaan puuviiluksi. Se leikataan haluttuun muotoon arkkeihin ja kuivataan.

Seuraavaksi levyt kyllästetään erityisellä fenoliformaldehydiliuoksella ja pinotaan yhteen useita kappaleita, liimataan yhdessä fenolimuodossa olevien hartsien perustuessa erityiseen liimausjärjestelmään. Liitosprosessiin liittyy kerrosten kuuma puristus.

3. Jokainen arkki leikataan halutun koon mukaan millimetreinä.

4. Sitten on laminointi - peite erityisellä kalvolla. Vain koska laminaattilevy on laminoitu, sillä on niin suuria lujuusominaisuuksia.

Laminointikalvo on paksua paperia, joka on kyllästetty fenoli- tai melamiini-formaldehydihartseilla. Se suojaa materiaalia kosteudelta, mekaanisilta vaurioilta ja aggressiivisen ympäristön vaikutuksilta.

Päitä värjätään erityisellä, vedenpitävällä akryylimaalilla kolmella kerroksella, jotta myös materiaalia voidaan suojata erilaisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta. Jos valitset kosteutta kestävän materiaalin, kiinnitä huomiota kosteutta kestävään vaneriin.

Vaneriteollisuudelle voidaan käyttää erilaisia ​​betonirakenteita. Siksi ennen ostoa on tarpeen määrittää, mitä me valmistamme: pylväät, seinät, pohja tai betonilattia. Tärkein ero on se, että pystyrakenteiden valmistukseen on mahdollista käyttää sileää pinnoitetta. Jos materiaalia käytetään massiivisena kansirakenteena lattiaa kaatavaksi, asiantuntijat suosittelevat vanerin käyttöä painetun verkon avulla.

Levyn vakiomuoto (myös "svezy") on 1220x2240mm ja 1250x2500mm. Seinien muottiin käytettävän materiaalin paksuus on 18 mm, betonilattian kaatamista varten käytetään 21 mm: n paksuisia arkkia (18 mm: n levyinen muotti on sallittu myös lattiat, joiden paksuus ei ole yli 20 cm). Sen tiheys on 650 - 695 kg / m2. Kosteudenkestävyys - lisääntynyt. Pinta on sileä tai sileä. Staattisen taivutuksen aikana kuitujen enimmäisvoimakkuus on vähintään 60 MPa kuitujen yli - 30 MPa. Lisäksi kuitujen elastinen kimmomoduuli (myös staattisessa taivutuksessa) on vähintään 6 000 MPa kuitujen poikki - vähintään 3000 MPa.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet muodostavat tämän tuotteen korkean kulumiskestävyyden ja sallivat sen käytön monta kertaa (jopa 350 kierrosta). Tämä tarkoittaa sitä, että muottirakenteiden vanerilevyt talonrakennuksen jälkeen voidaan käyttää uudelleen rakentamiseen.

Tuotteen vaatimukset

Suurin vahvuus. Tämä saavutetaan käyttämällä suurta määrää viilun kerroksia (levyn paksuus 18 tai 21 mm) valmistusprosessissa liottamalla sitä bakeliittiliimalla ja peittämällä se laminointikalvolla.

Kestää kosteutta. Koska valukappaleesta betonin kovettumiseen asti muottipinta on herkkä kosteudelle, sen tulee olla mahdollisimman kestävä kosteutta. Tätä helpotetaan erityiset liimakoostumukset, joita käytetään valmistuksessa, sekä erityinen laminointi.

Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä. Koska betoni kovettumisprosessissa ei ole vain kosteutta vaan myös paljon kemiallisia reaktioita, jotka vaikuttavat vanerin pintaa, niiden on oltava kestäviä. Tällaiset ominaisuudet annetaan materiaalille kyllästämällä erikoisratkaisuilla ja pinnoittamalla suojaava kerros.

Kohtuulliset hinnat. Jos tuote on kallista, on luonnollista, että kuluttaja etsii halvempaa vaihtoehtoa. Kun kyseessä on muottitarroksen vaneri, sen käytön kustannukset pienenevät toistuvan toistuvan käytön vuoksi (käyttömääräysten ja laadukkaan materiaalin mukaan). On myös mahdollista ostaa heikkolaatuinen tuote, mutta kannattaa harkita, onko se todella kannattavaa.

Vaneri muottiin: hinta arkilta, mistä ostaa

Tämän tuotteen valmistajan hinnoittelupolitiikka on hieman erilainen. Tämä vaikuttaa sekä tuotteen muotoon että alkuperämaahan.

Kotimaisella tuotteella on korkein laatu ja pääsääntöisesti suuri arvo.

Kilpailu hänelle on ulkomaalaisia ​​tavaroita, esimerkiksi Kiinasta. Se on halvempi ja huonompi laatu.

Tämä on tuotteen budjetin versio. Se sopii, jos tarvitset muutama täyttö (9-12 sykliä).

Maahamme markkinoilla näitä tuotteita edustavat sellaiset valmistajat kuin LLC SVEZA-Les, LLC Ant-Snab, LLC TMTs-Formwork, LLC Fanera-Snab, LLC Promyshlennik, LLC Faner Dvor, LLC "STK-Sparta".

Tietotekniikan nykyaikaisen kehityksen ansiosta on mahdollista löytää sopiva materiaali ja tehdä tilaus maailmanlaajuisen Internetin välityksellä.

Älä unohda selvittää, toimittaako valmistaja toimituksen ja onko se sisällytetty tavaroiden hintaan vai onko se tarpeen maksaa erikseen.

Muottipesu

Vaneri - puualkuperää oleva materiaali, joka on saatu liimaamalla kuorittuja viilulevyjä. Sitä käytetään monilla alueilla, mukaan lukien monoliittinen rakenne. Tällä hetkellä vaneri, jota käsitellään erityisillä koostumuksilla, jotka parantavat suorituskykyä, käytetään kontaktipinnaksi laatoitusjärjestelmiä luotaessa.

Muottipesu

Periaatteet vanerin valinnasta muottiin

Moderni muottipesu on jaettu luokkiin riippuen pinnoitustyypistä, viilunkerrosten lukumäärästä, mittoista jne. Kunkin tapaisen sopivan vanerin valinta perustuu sen ominaisuuksiin ja olosuhteisiin, joissa levyä käytetään. Muottipesun hinta riippuu myös sen toiminnallisista parametreistä, koko, brändi ja tuotantoalue voivat myös vaikuttaa siihen.

Vaneriliikevaihdon indikaattori määrittää sen soveltuvuuden kullekin erityistapaukselle. Kaupallista käyttöä varten vaneri, jolla on suuri määrä käyttöjaksoja (50: stä) pidetään tehokkaana. Yksityiseen rakentamiseen käytettäväksi on merkitystä vähemmän kestävä, mutta halvempi vaihtoehto. Mahdollinen syklien määrä riippuu pinnoitustyypistä ja vanerilevyn valmistusprosessissa käytetystä puusta.

Vanerin muotoja muottiin

Eri levyjä voidaan käyttää eri tyyppisissä muottijärjestelmissä. Nykyään käytössä olevista tämän tuotteen kaikista tuotemerkeistä seuraavia voidaan kutsua suosituimmin:

 • Bakelite-vaneri (FB) on monikerroksinen arkki, joka on käsitelty bakeliittilakalla. Se valmistetaan tehtaalla, jota alun perin käytetään laivanrakennuksessa. Eroaa suuren hydrofobisuuden (repeli kosteutta), ei muovaudu eikä menetä ominaisuuksia käytettäessä laajalla lämpötila-alueella. Runsaasti kallista materiaalia, jolla on pitkä käyttöikä;

Bakelite-vaneri muottiin

 • Liimattu vaneri (FC) on klassinen versio laminoimattomasta vanerista, jota käytetään useammin aiemmin yksinomaan huonekaluteollisuudessa. Koska se on hyvä suorituskyky ja riittävä kosteudenkestävyys, se on löytänyt sovelluksen rakennusteollisuudessa.
 • laminoitu vaneri - tätä tyyppiä suositellaan työskentelemään monoliittirakenteiden kanssa enemmän kuin toiset. Tärkein syy tähän ovat sen ominaisuudet, jotka asetetaan tuotantovaiheessa. Toisin kuin perinteisesti liimattu vanerilevy, tällaisella materiaalilla on tiheämpi rakenne ja täysin sileä pinta, jolla on alhainen tarttuvuuskerroin.

Laminoidun vanerin tekniset tiedot muottiin

Laminoidun vanerin tuotanto on täysin koneistettua ja koostuu useista vaiheista:

 • viiluarkkien liimaus;
 • fenolikalvon vetäminen;
 • Painamalla kalvoa korkeassa paineessa.

Laminoidut muottiarkit heikko kohta ovat päitä, niissä ei ole päällystettä ja ne ovat alttiita kosteudelle. Voit lisätä vanerin käyttöikää suojaamalla suojaamattomat alueet, joissa on vettä hylkivä. Jotkut valmistajat poistavat tämän haitan omillaan, käsittelemällä päitä suojaavilla aineilla ennen käyttöönottoa.

Muottipesun ja sen varaston hoito

Suoritusominaisuuksien säilyttämiseksi valmistajan ilmoittamien käyttöiän aikana vanerilevyt vaativat erityistä käsittelyä ennen ja jälkeen käytön. Esikokoonpanokäsittely koostuu synteettisten koostumusten levittämisestä vanerin pin- nalle vähentäen sen tarttumista nestemäiseen betoniin ja muodostaen lisä kosteutta kestävän kerroksen.

Jokaisen asennusvaiheen jälkeen vaneri on puhdistettava rakennusmateriaalien jälkiä ja kuivattu ilman lämpölaitteiden käyttöä.

Jokaisen asennusvaiheen jälkeen vaneri on puhdistettava rakennusmateriaalien jälkiä ja kuivattu ilman lämpölaitteita (uunit, hiustenkuivaajat, teolliset konvektorit jne.). Jos kulumista esiintyy yhdellä tai useammalla vanerilla, levyä voidaan leikata useisiin pieniin osiin. Laminoitu vanerilevyjen sahaus suoritetaan käsisahalla, jossa on hienot hampaat.

Jalkatavaran pitäminen toiminnassa ollessa keskeytyksettä on tiukasti valmistajan suositusten mukainen. Levyjä ei saa säilyttää märillä alueilla, polttoaineen ja muiden teollisuuskemikaalien lähellä. Teknisten standardien noudattaminen parantaa materiaalin tehokkuutta ja käyttöikää.

Laminoidut vanerilevyt muottipesuille

Talon, autotallin, pääkaupungin rakentamisen alkuvaihe on perusta. Täytäksesi sen, sinun täytyy tehdä erityinen kehys vahvoilta ja sileiltä suojilta. Rakennetta, joka on tarkoitettu kaatamaan betonia, kutsutaan muottirakenteeksi. Ilman sitä ei ole mahdollista perustaa emästä, koska valuterä on pääasiassa nestettä, joka on alusta. Vain kiinteä rajoitettu muotoilu kykenee luomaan kokoonpanon, joka tarvitaan rakentamisprosessissa. Decking on juuri se "alus", jossa betonia kaadetaan. Sen ytimessä se voi olla uudelleenkäytettävissä. Tällöin paras kehysmateriaali on vanerilevyt.

Periaatteessa muotti voidaan muodostaa kaikenlaisen vanerin avulla. Mutta toinen kysymys - mitä tapahtuu materiaalille sen jälkeen, kun arkit irrotetaan jäätyneestä pohjasta. Vain laminoitu vaneri on täydellinen ratkaisu tässä tapauksessa. Muut lajit eivät sovellu uudelleenkäyttöön turvotuksen ja pintavaurioiden vuoksi. Laminoitu kalvo, jota käytetään juuri nesteen estämiseksi, mukaan lukien erityiset kemialliset lisäaineet.

Muotoilun tärkein vaatimus on betonin pitäminen tiukasti. Siksi, kun luot sen, tarvitaan vahvoja arkkeja. Optimaalinen paksuus on 18 tai 21 mm. Standardilevyt ovat kooltaan 2440x1220 mm, myös 3000x1500.

Vastaus, jonka mukaan laminoidut levyt ovat kallis ilo, on menettänyt merkityksensä alhaisen kiinalaisen materiaalin ilmestymisen jälkeen markkinoilla. Se voidaan ostaa edullisesti, ja toistuva käyttö oikeuttaa pian hankintakustannuksiin. Kiinalaista FSF-arkkia sisältävä arkki 2440x1220 on noin 1700 ruplaa (18 mm) ja 2 000 (21) kpl. Tukkuerän ostaminen vähentää kustannuksia 5%. Samankaltaiset venäläiset vaneriteollisuuden valmistajat ostavat kalliimpia. Ja ero on 200 ruplaa yhdelle tuotteelle.

Suojuksen perustana on koivuviilu. Havupuita (kuusi, mänty) käytetään vähemmän. Pitkän aikavälin havainnot ovat osoittaneet, että laminoitu koivuvaneri on materiaali, joka kestää kosteuden imeytymistä, kun taas levyt ovat sileitä ja kevyitä. Tuotantoprosessissa viilun kerrokset kyllästetään lakalla ja hartseilla viilun käyttöiän pidentämiseksi. Nämä aineet eivät ole vaarallisia ihmiskehoon, joten laminaattilevyjä voidaan käyttää paitsi muottiin, myös sisäkorjauksen aikana.

Laminoidun vanerin edut

Kun järjestää muottiin, ei ole järkevää ostaa edullista budjetin vaneria (FC), sen levyt muovautuvat kosteuden vaikutuksen alaisena. Kehyksen purkamisen jälkeen ne heitetään pois tai poltetaan. Jopa PSF: n luokkaa (korkea vedenkestävyys) ei suositella käytettäväksi säätiössä. Laminaattikilvet on suunniteltu erityisesti ottaen huomioon niiden vaikutus kosteuteen ja syövyttävään ympäristöön, joita betoni aiheuttaa. Ne toimivat useammin kuin kerran laadukkaiden muottien rakentamisessa. Nyt valmistajat takaavat jopa 1000 sykliä tuotteiden käyttämiseksi laminoitua kalvoa pinnalla.

On mahdollista korostaa seuraavia positiivisia näkökohtia laminoidun vanerin käyttämisestä muottipesän perusmateriaalina:

1. kosteutta kestävä kalvo suojaa levyä altistumiselta aggressiiviselle ympäristölle;

2. Käyttökertojen määrä lähestyy 1000;

3. Levyt soveltuvat minkä tahansa tyyppisten seinämateriaalien (vaaka- ja pystysuuntaiset) järjestämiseen;

4. jäätyneet liuosjätteet puhdistetaan helposti vanerin laminaattipinnasta;

5. alhainen hinta arkkiin ottaen huomioon sen toistuva käyttö.

Minkälainen muottipesu sopii parhaiten: hinnat ja materiaalin kuvaus

Teollisuustekniikan valmistaminen romumateriaaleista (edullisin tapa), jopa kokemukselliselle henkilölle, voi aiheuttaa useita vaikeuksia. Siksi asiantuntijat suosittelevat ostamaan 18 mm: n lamellilevyä muottiin, jonka hinta Moskovassa yrityksestämme vaihtelee 1500: sta 4 200 ruplaan arkille. Rakennusmateriaalin levyt ovat yleismaailmallisia. Niitä voidaan käyttää jokapäiväisessä elämässä erilaisiin tarpeisiin: huonekalujen korjaus, lattianpäällyste, autotallirakentaminen, maatalousrakennukset jne. Luetteloomme on muotoiltu vanerilla laajimmillaan. Tarjoamme edullisia toimitusehtoja ja tuottajahintoja.

Onko hintavaihtoehto?

Jos et ole kiinnostunut rakennusmateriaalien toistuvasta käytöstä, niin laminoidut vanerivalmisteet, joita voit ostaa Moskovasta, sopivat sinulle parhaiten. Levyn hinta vaihtelee alueelta 560-1 200 ruplaa arkille. Tällainen rakennusmateriaalien hinnassa oleva rako liittyy vanerin valmistajiin muottiin ja sen ominaisuuksiin (pätee uusille levyille ja käytetyille).

Laadukas laminoitu vaneri muottiin on monikerroslevy, joka on peitetty molemmilla puolilla erikoispolymeerikalvolla. Se kestää sekä kosteutta että mekaanisia vaurioita. Tämäntyyppistä rakennusmateriaalia pidetään tämän vuoksi kestävimpänä, nykyisten vanerityyppien (FC, FSF, jne.) Joukossa. Käyttämätöntä 18 mm: n muottiin laminoitua vaneria, jonka hinta riippuu materiaalin laadusta, voidaan käyttää 65 - 95-100 kertaa. Kun käytät arkkia kovissa olosuhteissa, liikevaihto pienenee 56-70 kertaa. Luetteloomme sisältää vaneriä laminoitua laminaattia varten, jossa työskentelevä resurssi on 45-55 kierrosta. Mitä pienempi resurssi (testit tarkistetaan), sitä alhaisempi on rakennusmateriaalin hinta. Tällaisen resurssilevyn nauhan perustaminen riittää.

Minkälainen vaneri, paitsi laminoidut, voidaan käyttää muottiin?

Voit täyttää perustuksen tai pystyttää monoliittisen laatan, voimme myös suositella ostaa vaneria muottiin seuraavat tyypit:

 • FC. Rakennusaineiden valmistuksessa käytettiin karbamidi-liimaa. Sen koostumus sisältää melko suuren määrän formaldehydihartseja. Siksi FC-vaneri muottiin ei sovellu kiinteisiin järjestelmiin eikä irrotettaviin rakenteisiin - suuri. Nämä levyt ovat kosteutta kestäviä. Kosteuden kestävyyskerroin on alhaisempi kuin 18 mm: n muottilevyllä valmistetun vanerilevykerroin, mutta huolellisesti levyjen liikevaihto on korkeintaan 20-25 kertaa. Tämäntyyppisessä muottitarroksen vanerissa hinta vaihtelee 750: stä 1 950 ruplaa arkkia kohden (kustannus on ilmoitettu levylle, jonka paksuus on 18 mm).
 • FSF. Monikerroksisen vanerin vedenkestävässä muottirakenteessa käytettiin fenoliformaldehydi-liimakoostumusta. Se antaa materiaalille parhaan suorituskyvyn - lujuuden ja maksimaalisen kosteuden kestävyyden. Samanaikaisesti FSF-vanerilla on parannettu kulutusta kestäviä ominaisuuksia. Sen liikevaihto on 35-43 kertaa. Käytetyn liimakoostumuksen ansiosta se kuitenkin tuottaa fenolia lämpötilan ja kosteuden vaikutuksen alaisena, joten sitä suositellaan käytettäväksi vain ulkotöissä. Vahva vanerista muottiin on hinta per arkki, joka vaihtelee 1400-2800 ruplaa.
 • FBK. Taulujen bakelite lakkakoostumus on sidottu. Se on kosteutta kestävä, ei pelkää lämpötilan muutoksia ja ilmasto-olosuhteiden ja ilmastokuormituksen kestoa. Yksinkertaisesti sanottuna, tämä kosteudenkestävä vaneritehtaan muovaus, jonka hinta vaihtelee 1 700-3 500 ruplaa / arkki, voidaan käyttää kaikissa käyttöolosuhteissa. Samankaltaisia ​​kulutuskestävyyden ja mekaanisen lujuuden ominaisuuksia ovat suomalainen vaneri muottiin FB. Se valitaan toimimaan korkeassa kosteudessa.
 • FBS. Yleisimmin käytetty materiaali. Tuotannon aikana viilua (raaka-ainetta) käsitellään erityisillä koostumuksilla, jotka sisältävät alkoholi bakeliteilla. Tämän seurauksena muottiarkit hankkivat lisää laatua - vastustuskykyä mikro-organismeille. FBS-levyillä on suuri tiheys, mikä tarkoittaa, että se kestää suuria pystysuoria ja vaakakuormia. Siksi tämäntyyppisen vanerin muodostaminen muottiin, arkin paksuus, voit valita pienemmän - 8-15 mm (riippuen perustuksen ominaisuuksista, päällekkäisyydet). Läsnäolo liimakerroksissa antaa kosteudenkestävästä vanerista muottiin parantuneita joustavuusominaisuuksia. Siksi rakennusmateriaalilla on erinomainen taivutuslujuus. Valikoimassamme on esitelty FBS-vaneria, joka on noin 2 500-3 800 ruplaa. Käyttämättömän materiaalin hinta vaihtelee 5,600: stä 10,450 ruplaan / arkkiin.

Luetteloomme löydät laminoidun lastulevyn muottien ja BV: n ja FBA-tuotemerkkien vanerin. Viimeiset kaksi rakennusmateriaalityyppiä eivät sovellu nesteytetyn betonilaivan ja muottien kaatamiseen - vaneri ei kestä kosteutta. Mutta FBA: n levyt ovat ympäristöystävällisimpiä. Materiaalin käyttöolosuhteiden ja ominaisuuksien arvioimiseksi on helppo määrittää, mikä vaneri soveltuu perustuspäällysteisiin tai liitoslohkoihin. Jos olet menettänyt valitun rakennusmateriaalin, optimaalinen hinta, ota yhteyttä johtajiimme. Ne auttavat sinua ostamaan kosteutta kestävää vaneria muottiin ominaisuuksilla, joita tarvitset tiettyihin käyttöolosuhteisiin.

Mitä luottaa vaneriin valintaa varten?

Suorat toimitukset laminoidusta vanerista monoliittiseen rakentamiseen, jonka hankinta suoritetaan suoraan valmistajalta. Siksi yrityksemme takaa rakennusmateriaalien korkean laadun ja edulliset kustannukset. Katalogissa on kielten, saksan, valkovenäjän, venäjän ja puolan tuotantoa. Valmistajan olisi kuitenkin viimeinen vaikutus rakennusmateriaalien valintaan.

Jos sinun tarvitsee ostaa vaneriä muottiin Moskovassa, valitse levyjä valittaessa seuraavia perusteita:

 • Pintalaatu. Muista, että muottien vaneri on helppo purkaa, muuten on mahdollista vahingoittaa monoliitin eheyttä.
 • Paksuutta. Mitä enemmän tämä muottitarvananparametri on, arkin hinta on korkeampi. Mutta on toinen kriteeri. Paksuus 8-10 mm pystyy kestämään nestemäisen betonin paineen pitkään. Jos pohja on massiivinen, laminoidun vanerin paksuus tulee olla 18 mm.
 • Luokalla. Rakennusmateriaalia on saatavana useissa eri luokissa - ylimääräinen, I-IV. Mitä korkeammalla arvolla on muottipesun vaneri, sitä hankalampi se on ostaa, koska laattojen vähimmäiskustannukset ovat vähintään 2,300 ruplaa. Samalla levyluokassa I / II on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Siksi muottirakenteinen vaneri on valittu käyttöolosuhteiden ja kuormitusten mukaan.
 • Materiaalien tuotanto. Viilua käytetään erilaisissa puulajeissa. Suosituin laminoidusta vanerista muottipesään, jonka hinta on 1 950 - 3 780 ruplaa / arkki koivua. Havupuu -tyyppiset rakennusmateriaalit ovat myös kohtuuhintaisia. Jotkut valmistajat tekevät laminaattilevyjä, jonka hinta riippuu puun tyypistä ja käsittelyn helppoudesta, pyökistä, lehtikuusta, teakista, kuusta ja muista. Joka ostaa laattojen vaneria, tulee esiin järjestelmän hinta ja käyttöolosuhteet betonin muodostumista varten.

Me hankimme vaneriä muottiin irtotavarana valmistusyhtiöiden varastosta, joten hinnat ovat kohtuuhintaisia. Voit tutustua niihin tutustumalla hinnastoamme. Se ilmoittaa, millaista vaneria on muottiin, m2: n hintaan ja arkin paksuuteen. Näiden ominaisuuksien mukaan tulisi opastaa valinta.

Millaisia ​​vaneriosia on olemassa?

Jos tarvitset taatun korkealaatuisen laminoidun vanerin muottirakenteisiin, voit ostaa sen Moskovassa toimittamalla meille nopeasti yrityksemme rakennustyömaalle. Mutta tilauksen yhteydessä suosittelemme harkitsemaan tarkkaan arkin mitat. Käytettävissä ovat seuraavat laminaattilevyjen koot:

 • Standardia. Levyjen ostamisen etu on niiden edullinen hinta. Muotoilun vanerin klassinen koko on 1220 mm × 1220 mm, 1525 mm × 1220 mm ja 1525 mm × 1525 mm. Joskus valmistajat tuottavat ja pienentävät levyjä. Tietoja saatavuudesta varastossa, voit pyytää johtaja. On myös syytä huomata, että vaneri bu muottiin, jonka voit ostaa meiltä toimituksineen Moskovassa ja alueella, säilyy vakiona. Mittaus suoritetaan kullekin levylle erikseen. Muotoilun bu hylätty vaneri voidaan ostaa halvemmalla.
 • Suuri muoto. Rakennusmateriaalin kustannukset ovat korkeammat kuin standardilevyjen kustannukset. Siinä on suurimuotoista muottilevyä, jonka mitat ovat 3000 mm × 1500 mm, 2500 mm × 1250 mm, 2440 mm × 1220 mm, 1830 mm × 1525 mm ja 3050 mm × 1525 mm. Elinolosuhteissa on epämiellyttävää käyttää tällaisia ​​mittoja sisältäviä levyjä varsinkin pohjamateriaalilevyjen järjestämiseen, koska laminoidut vanerilevyt ovat 1,760-6,300 ruplaa arkkia kohden, ja ne ostetaan pääasiassa tukkumyyntiyrityksiltä tai huonekalujen valmistajilta.
 • Mukautettu. Joskus on välttämätöntä, että kosteudenkestävä laminaattilevy on muotoiltu tiukasti mitoitettuina mittoina. Tällöin valmistaja suorittaa rakennusaineita tilauksen mukaan. Tällöin muottipesän vanerin kustannukset lasketaan erikseen. Jos tämä vaihtoehto ei ole sopiva, suuret arkit ostetaan ja leikataan.

Laske tarkalleen, mikä koko on kannattavampaa ostaa laminoitua vaneria muottiin, auttaa suunnitteluprojektia (etenkin monoliitin tulevaisuutta). Suosittelemme ostamaan kooltaan kootut materiaalit, jotta levyjä ei tarvitsisi leikata valmiiksi. Tämä pidentää työaikaa ja kustannuksia.

Pintamuovin pintaominaisuudet

Laminoidun vanerimateriaalin kustannukset vaikuttavat paitsi mittojen, myös ulkoisten pintojen laatuun. Jos puhumme laminaatista, sitten betonirakenteisen rakenteen organisointiin valitaan sileä ja tasaiset materiaalit. Koska tällainen vanerin muotti mahdollistaa:

 • suorita nopea ja helppo purkaminen;
 • saavat monoliitin täysin tasaisen ja sileän pinnan. Kiiltävä vaneri-muotti, jonka hinta on edellä mainittu, lisää tuloksena olevan rakenteen ominaisuuksia ja pienentää monoliitin valmistamiseen tarvittavaa aikaa seuraavien seinien rakentamiseen. Ei tarvitse puhdistaa, kiillottaa jne.;
 • purkaa ilman vaurioittavia pintoja. Jopa sileä kalvo laminoitu laminaattilevy tarjoaa monoliitin korkean suorituskyvyn.

Yrityksessämme voit ostaa moskovalaisia ​​muottilevyjä vanerilla, jossa on verkko- tai tukipinta. Tällainen rakennusmateriaali ei sovellu muovausrakenteeseen. Aaltopahvilaarinen piirustus vanerista muottityöhön bu: n kanssa tekee purkamisesta vaikeaksi, on ponnisteltava vaivaa, joka 75%: ssa aiheuttaa betonin vahingoittumisen. Tämä on erityisen mielenkiintoista muistaa, jos muottipesät, joiden hinta ei riipu pintamaalien tyypeistä, poistetaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut korkeintaan 50-55 prosenttia sen vahvuudesta.

Voidaan käyttää myös kiillotettu ja kiillottamaton vaneri muottiin bu, ostaa Moskovasta, jonka voit myös yrityksellämme. Käsittelemättömiä rakennusmateriaaleja käytetään yksinomaan karkeaseen työhön ja kosteisiin ominaisuuksiin. Mutta koska muokkaamattoman vanerin hinta on huomattavasti alhaisempi kuin laminaattilevyn hinta, sitä ostetaan useammin. Sitten hiomaan itsenäisesti, mikä säästää jopa 57%.

Valmistetaan myös kiiltoitu vaneri muottiin, jonka mitat vastaavat edellä määriteltyjä "standardi" -ryhmää. Se maksaa 325 - 1 200 ruplaa arkille. Tällainen mittalevyjen hintahinta liittyy rakennusmateriaalin laatuun. Meidän luetteloomme on myös materiaali, jossa on yksi jalostettu puoli - optimaalinen vanerin valinta matoille edulliseen hintaan ja korkeaan laatuun.

Mutta valitsemalla levyjä, joita ei ole kiillotettu, on syytä muistaa, että niiden purkaminen on vaikeaa. Samaan aikaan kiillottamattomien ja jauhettujen levyjen kosteusvastus on erittäin pieni. Kotona on mahdollista lisätä muottielementin kosteudenkestävyysominaisuuksia alhaisella hinnalla neliömetrillä tavallisella PVA-liimalla. Riittää siivota sivut useita kertoja. Mutta tämä suojausmenetelmä on lyhytikäinen.