Mikä vedenpitävyys valita

Vedenpitävyys on erittäin laaja. Nykyään markkinoilla on laaja valikoima eri vedeneristysmateriaaleja monenlaisissa hinnoissa. Minkälainen vedenpitävyys valita kaikista mahdollisista vaihtoehdoista - tästä keskustellaan tänään. Käytännöllisyyden vuoksi jakautumme vedenpitävyyteen sovellusalueen mukaan, vaikka monia materiaaleja voidaan käyttää eri alueilla.

Pohja vedeneristys

Yksityisissä, matalan rakennustöissä käytetään usein pylvästyyppisen säätiön taloutta. Tässä tapauksessa yleisin vaihtoehto on käyttää vedeneristysmastia. On parempi käyttää kylmää mastista. Sen ei tarvitse lämmetä, sitä myydään valmiina käytettäväksi. Levitä mastike siveltimellä tai lastalla kahdella kerroksella (24 tunnin tauon jälkeen), joka on aikaisemmin valmistanut pohjan pintaa pohjamaalilla. Suosittelemme harkitsemaan seuraavia vaihtoehtoja mastille perustukselle: Mastinen perustukselle AquaMast, Mastinen bitumipitoinen vedenpitävä MG. Niiden ominaisuudet ovat suunnilleen samat.

Jos olemme tekemisissä kiinteiden perustusten kanssa tiili- tai lohkojen talojen kanssa, ja jopa kellarin kanssa, vedenpitävyys olisi valittava perusteellisemmin. Yleensä tällaisissa tapauksissa käytetään rullaustelan vedeneristysmateriaaleja, joskus myös profiililevyillä. Seuraavassa tarkastellaan lajikkeiden vedeneristys vedenpitävyys yksityiskohtaisesti. Sillä välin sanotaan, että perustukselle bitumipitoiset materiaalit käytetään polyesteripohjalla ilman suihkutusta: Steklokry EPP-3,0, Linokry EPP-3.5, Stekloelast EPP-3,5, Rubiteks EPP-3,5. Nämä materiaalit ovat eniten muovia ja kestäviä. Tärkein ero on elämässä.

Profiloidut kalvot käytetään suojaamaan epäpuhtauksia vedenpuhdistuksesta puiden juurista, rakennusjätteistä maahan jne. Lisäksi ne suorittavat tyhjennystoimintoja. Suositellaan käytettäväksi yksityisessä rakentamisessa: profiilikalvon PLANTER-standardi ja profiilin kalvo PLANTER eco. Muista käyttää profiilimaisia ​​kalvoja korkean pohjaveden tapauksessa. Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy ja alkaa painostaa perustaan ​​(ns. Maaperän turvotus). Tämän vaikutuksen alla maaperän terävät elementit voivat vahingoittaa säätiön vedenpitävyyttä, mikä edelleen johtaa sen tuhoamiseen.

Katon vedeneristys (katto)

Litteiden ja kaltevien kattojen vedeneristys on merkittävästi erilainen. Kaltevissa kattoissa vedenpitävyys on laatta tai kova profiili, jonka alapuolella on vedenpitävä kalvo. Jos katto on lämmin, ylempi kalvo on asennettu eristeen yläpuolelle ja sen alla käytetään muuta höyrysulkukalvoa.

Paljon kiinnostavampaa ja vaikeampaa on litteän katon tapaus. Seuraavaksi puhumme siitä, kuinka valita vedenpitävä katto. Vedenpitävyys koskee sulavia materiaaleja, PVC-kalvoja, mastisia. "Isoisä" -menetelmä katon vedeneristämiseen on kolmikerroksinen erikoiskalvotekniikka kattojen kanssa, joissa on lasikuituvahvistus. Jokainen kerros levitetään päivän aikana. Vahvistettu kangas tai kangas on upotettu mastiksi. Yläosa kerros on suojattava UV-valolta erityisellä sadetuksella tai heijastavalla mastilla. Myös joskus ruberoidia valitaan edelleen kattotiinnitykselle. Se kiinnitetään pohjaan bitumilla, joka myös päällystetään materiaalin liitoksilla. Tällaisia ​​menetelmiä pidetään vanhentuneina eikä niitä suositella käytettäväksi. Katemateriaali on erittäin altis mätäämiselle (koska se perustuu tavalliseen pahviin) ja sillä on hyvin lyhyt käyttöikä. Se on paljon tehokkaampi, turvallisempi ja kätevämpää käyttää bitumipitoisia materiaaleja katoneristykseen.

Talletettujen bitumimateriaalien valinta

Tällainen vedeneristys on selvästi yleisimpiä. Se on helppo asentaa ja sillä on korkeat tekniset ominaisuudet. Hitsatut materiaalit myydään rullina, ja ne sijoitetaan alustalle kaasupolttimella. Useimmissa tapauksissa tämä vedeneristys sijoitetaan kahteen kerrokseen. Päällyskerroksessa on suojaava päällyste levyn, hiutaleiden tai hiekan sprinklisoinnin muodossa. Materiaalia, jossa on kastike (muru), käytetään katon vedenkestävyyden yläkerrokseen. Muissa tapauksissa käytetään materiaaleja, joissa on päällyskerros kalvolla.

Säilytetyt materiaalit on järjestetty seuraavasti: bitumia (hapetettu tai modifioitu) levitetään molemmilla puolilla olevaan lasikuitu-, lasikuitu- tai polyesteri- kerrokseen, jonka jälkeen toisella puolella on kalvon tai kalvon suojakerroksia ja murros. On erittäin tärkeää, mitä bitumista käytetään tällaisessa vedeneristämisessä. Halvin on hapettunut bitumi. Se on lyhyempi käyttöikä ja käyttölämpötila. SBS-modifioitu bitumi on joustavampi, kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Mutta mikä tärkeintä, se säilyttää ominaisuutensa paljon kauemmin (jopa 30 vuotta). On paljon kannattavampaa korjata 30 vuoden välein, mutta ei joka kolmas vuosi. Korkealaatuisen materiaalin kustannukset voivat poiketa useamman kerran, mutta ajan myötä, ottaen huomioon työn kustannukset, se oikeuttaa sijoitetut varat.

Toinen tärkeä parametri sisäänrakennetun vedeneristyksen valinnassa on sen pohjan materiaali.

Polyesteri on joustavin ja riittävän kestävä perusmateriaali. Materiaalin muodonmuutoksen (taivut, venytys) se ei repeyty, mikä takaa vedenpitävyyden eheyden. Polyesteriin perustuvia materiaaleja käytetään säätiöissä, uusien ja korjatuissa rakennuksissa, uima-altaissa.

Lasikuitu - kestävä, mutta tarpeeksi joustavaa materiaalia. Sitä käytetään laajasti korjatun litteiden kattojen vedeneristämiseen. Uusissa rakennuksissa lasikuidusta valmistettujen materiaalien käyttö on sallittua, mutta on suositeltavaa käyttää polyesteriin perustuvaa vedenpitävyyttä.

Lasikuitu on halvin, mutta myös haurain materiaali. Merkittävissä muodonmuutoksissa ja mutkissa se repeytyy helposti, mikä johtaa väistämättä katon koko vedenpitävyyteen, vuotamiseen. Sitä ei voi käyttää vierekkäisiin kattoihin eri rakenteisiin (suppiloihin, ilmastimiin, vertikaalisiin siirtymiin). Useimmin näitä materiaaleja käytetään pohjakerrokseen vedenpitävänä yhdessä yläkerroksen kanssa (sadettamalla) polyesterin pohjalta. Yläkerros tässä tapauksessa varmistaa koko vedeneristysrakenteen lujuuden. Tärkeintä sinun pitää muistaa - et voi yhdistää materiaaleja sideaineella hapetetusta ja muunnetusta bitumista! Lisää lasikuitupohjaisia ​​materiaaleja käytetään höyrysulkuna - kattoportaan pohjakerros, joka suojaa sitä huoneen sisältämistä höyryistä.

Perusmateriaali salataan sen nimen ensimmäisellä kirjaimella. E - polyesteri. T - lasikuitu. X - lasikuitu. Voit selvittää, onko materiaali yläkerros vedeneristys tai alempi voi olla myös nimestä. Nimen toinen kirjain on vastuussa tästä. P - kalvopäällystys (alempi kerros), K - muru (yläkerros katon vedeneristys).

Esimerkiksi: EPP-4.0 Isoplast on polyesteripohjainen materiaali, jossa päällystetään kalvo pohjakerroksen vedenpitävälle katolle tai kerrokselle kellarin vedeneristys, ja Stekloelast TKP-4.5 perustuu lasikuitukankaaseen, jossa on suojavaipat.

Voit ehdollisesti jakaa kaikki materiaalit luokkiin: talous, standardi, liiketoiminta ja palkkio. Economy-luokan materiaalit asennetaan vain positiiviseen ympäristön lämpötilaan ja niiden käyttöikä on 5-7 vuotta. Vedeneristysluokka "vakio" toimi 10-15 vuotta ja asennus suoritetaan jopa -5 ° C: n lämpötiloissa. Liiketoimintasegmentille on ominaista 15 vuoden käyttöikä ja ympäristön lämpötila asennuksen aikana -15 ° C: een. Premium-materiaalit voivat palvella sinua jopa 30 vuoden ajan, eivätkä ne menetä elastisuutta jopa -25 ° C: n asennuslämpötilassa.

Eri materiaaliluokissa löytyy myös lasikuitua, lasikuitua ja polyesteriä. Usein käy ilmi, että lasikuitumateriaalin korkeampi luokka on halvempaa kuin polyesterin ja alemman luokan materiaali. Kysymys kuuluu: mikä materiaali on parempi valita? Vedenpitävä rakenne on välttämätöntä. Jos tämä on uusi rakennus, se istuu alas. Kutistumisjakson aikana rakenteen muodonmuutokset ovat mahdollisia, mikä johtaa vedenpitävän materiaalin venyttämiseen ja taivuttamiseen. Joten kiinteällä budjetilla on parempi tehdä vaihtoehto polyesteriin perustuvalla vedeneristyksellä. Se on luotettavampi, vaikkakin lyhyempi käyttöikä. Muussa tapauksessa koko pitkän käyttöiän kompensoidaan täydellisesti materiaalin mahdollisen rikkoutumisen lähivuosina. Ja vedenpitävyys kustannukset lisätään enemmän ja korjaus ylemmän kerroksen. Päinvastoin on vakiintuneiden rakennusten korjatun katon tapaus. Materiaaliluokan käyttäminen voi säästää katon vuotojen aiheuttamista huolista monta vuotta.

Talletettujen materiaalien toinen ominaisuus, johon on kiinnitettävä huomiota, on paino, so. paino neliömetriä materiaalia. Älä sekoita tätä ominaisuutta paksuuden kanssa. Paino ilmoitetaan tuotenimellä. Esimerkiksi: Rubiteks HPP-3.5 - kerrostettu materiaali, paino 3,5 kg / m². Yleensä todellinen paino on hieman suurempi. Esimerkissämme se on 3,7 kg / m². Yksinkertaisuuden vuoksi materiaalien valmistajien valikoima on painoltaan 0,5 kg / m². Mitä suurempi paino, sitä parempi materiaali.

PVC-vedeneristyskalvo

Litteät katot voidaan myös eristää vedestä käyttäen polymeerikalvoja. Nämä ovat moderneja korkean teknologian materiaaleja, jotka vähitellen voittavat markkinoita bitumisista, samoin kuin ne aiemmin tuhosivat melkein kokonaan katon materiaalia. Päävahvuus PVC-kalvojen laajaan käyttöön kattojen vedeneristämiseen on materiaalin ja sen asennuksen korkeat kustannukset. Toisin kuin rakennettu vedeneristys, tällaiset kalvot asennetaan erityisellä hiustenkuivaajalla ilman avointa liekkiä. Tämä tosiasia on joskus ensisijainen valinta vedenpitävyyspaikoissa paikoissa, joissa avotulta ei voida käyttää palo-syistä.

Korkeat kustannukset ovat jonkin verran kompensoineet se, että PVC-kalvo sopii yhdeksi kerrokseksi, toisin kuin bitumin vedeneristys, joka useimmissa tapauksissa vaatii kaksinkertaisen kerroksen. Lisäksi tämä vedeneristys on merkittävä käyttöikä (jopa 25 vuotta).

Polyvinyylikloridikalvot on vahvistettu polyesterikuiduilla ja vahvistamattomilla, yksikerroksisilla ja monikerroksisilla, lisäämällä erityisiä yhdisteitä, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa aallotuksilla katon liukupinnan vähentämiseksi. Eduista voidaan mainita ympäristöystävällisyys, palonkestävyys, ultraviolettisäteilyn kestävyys ja lämpötilan muutokset (mukaan lukien asennukset lähes kaikissa sääolosuhteissa) ja alhainen paino. Yhdessä kerroksessa sijoittaminen myös nopeuttaa merkittävästi asennusprosessia.

Usein PVC-kalvoja käytetään laaja-alaisten litteiden katoissa.

Valitsemalla vedenpitävät tilat (kylpyhuone), uima-allas

Tiloissa usein vedenpitäväksi vedenpitäväksi mastiksi kylmätyypiksi. Se on kätevää käyttää (myydään valmiissa muodossa) eikä sillä ole voimakasta tuoksua. Usein käytetään klassista bitumimastia. Betonin pintaa on ensin käsiteltävä pohjamaalilla, minkä jälkeen levitetään kerros mastiksella siveltimellä tai harjalla, joka kulkee 3-5 cm: n seinälle. Mastiksia tulee levittää useissa kerroksissa ja odottaa aina edellisen kerroksen täydellistä kuivausta. Vedeneristysmateriaalin suojaamiseksi on asetettava päälle sementtilaasti. Tämä on yksinkertainen ja hyvin yleinen menetelmä kylpyhuoneiden vedenpitävyys tänään, erityisesti pienikokoisille.

Suurten tilojen vedeneristämiseen käytetään lasikuituun ja polyesteriin perustuvia bitumiseosta. Tärkeitä vaatimuksia tällaisen vedeneristyskäytön kannalta ovat 2 mm suurempien epäsäännöllisyyksien puuttuminen ja sileä siirtyminen lattiasta seiniin. Raskaat rullat ja kaasupolttimen käyttö vaikeuttavat asennusprosessia, joten nykyään mastikoita käytetään yhä enemmän kylpyhuoneiden vedenpitävyyteen.

Myös tilojen vedeneristys sallitaan käyttää erityisiä kuivaseoksia, jotka perustuvat sementtiin eri polymeerien lisäaineiden kanssa. Tätä menetelmää käytetään pääasiassa seinien vedeneristämiseen. Tällaista liuosta käytetään tavalliseen kipsiin nähden eikä se vaadi ylimääräistä suojapäällystystä.

Näin keskimääräisen kylpyhuoneen vedenpitävyys on seuraava: alusta levitetään lattialle, sitten bitumi mastetaan 2-3 kerroksella pari senttimetriä seinillä. Seuraavaksi lattiaan asetetaan sementtilaastia ja seinille asetetaan erityinen vedeneristyskuivasekoitukset. Altaat, palosäiliöt jne. voidaan myös eristää mastisilla, bitumimateriaaleilla, PVC-kalvoilla jne. Jos käytetään hitsausmateriaaleja, valitaan vain ne, jotka ovat periaatteessa polyesteriä.

Minkälainen vedenpitävyys valita lattialle?

Kaikki talon tai huoneiston rakentavat elementit vaativat luotettavan suojan korkealta kosteudelta. Mikä on vedeneristys?

Kosteassa pohjalla sijaitsevassa huoneessa kosteus tuhoaa betonilattiat. Puupäällysteen ollessa korkea kosteus, muotti on päällä, mätää alkaa. Keskikerrosten korkeissa rakennuksissa, kun kosteus tunkeutuu lattian, maton, laminaatin, parketin ja bambun liitosten välisiin aukkoihin, bambu menettää alkuperäisen ulkonäönsä ja tulee käyttökelvottomaksi.

Yksityisen talon ensimmäisen kerroksen lattian vedenpitävä lattialattia, jolla ei ole kellarissa tai lattialla maata, pidentää rakennuksen käyttöikää. Maaperästä nouseva vesihöyry voi olla hapan tai emäksinen.

Yhteensuuri betoniin, kosteus voi tuhota sen kokonaan muutamassa vuodessa - tarvitaan vedenpitävyys. Lattian vedeneristyslaite auttaa välttämään samankaltaisia ​​ongelmia asunnossa, lisää sen toiminnan turvallisuutta, lisää mukavia elinolosuhteita.

tarvikkeet

Käyttötarkoituksesta riippuen tilojen käyttöolosuhteet, lattian kunto, taloudelliset kustannukset, vedenpitävyys eri materiaaleja, jotka suojaavat sitä tuhoamiselta. Kaikenlaiset vedeneristyskannat ovat kaksi pääryhmää - ulko- ja sisätiloihin.

Vettä hylkivän komponentin peruskoostumuksesta:

 • mineraalikomponentteihin perustuvat bitumipitoiset;
 • polymeeri;
 • bitumi-polymeeri.

Päällystysmenetelmän mukaan päätyypit eroavat toisistaan:

 • rullaa;
 • elokuva;
 • tunkeutuva;
 • kalvo;
 • maalaus;
 • Puureunalista;
 • obmazochnye;
 • jauhe;
 • rappaus.

Rulla ja itseliimautuva vedeneristys

On yleistä lattiapäällysteiden ja yksityisten asuntojen vesitiivistykseen. Vedeneristysmateriaalia käytetään nykyään, yhdessä toly- ja lasikuorroideiden kanssa. Pahvi tai lasikuitu, joka on kyllästetty bitumin, basaltin murun seoksella. Aseta ne voi olla suojaa kosteus perustukset, katot, lattiat. Nykyaikaisilla vedeneristysmateriaaleilla on eristeominaisuuksia.

Rullasuojaus - kalvo (geomembraani). Risteyksessä on lukko. Lisäksi tehty liimaus.

Valssattuja vedenpitäviä materiaaleja on kahta tyyppiä: kelluva ja itseliimautuva. Pinnoitusmateriaalit ovat kestäviä, edullisia hintaan. Heidän haittansa: on tarpeen asettaa vedeneristys käyttäen bensiiniä tai kaasupoltinta, kuumennettaessa heijastuu epämiellyttävä tuoksu, haitallinen savu. Menetelmä sopii hyvin käytettäväksi maassa omilla kädillä, kun se alustaa vedenpitäväksi. Katonmateriaalin asettaminen vedenpitävyyden aikana vaatii lisälastin asennuksen.

Itsekiinnittyvä vedeneristys pinota nopeasti ja helposti kiinnitettynä pohjaan. Mitkä sivut itsekiinnittyvän materiaalin asettamiseksi on esitetty oheisissa ohjeissa. Hydrosuojausta varten levitetään itseliimautuva kalvo polyvinyylikloridista, polyetyleenistä, polypropeenista. Tavallisesti PVC-kalvoa käytetään konkreettisen kerroksen kuivaan tai sementtisbetonirainaan. Itsekiinnittyvän kalvon työ ei vie paljon aikaa.

Veden suojauksen tunkeutuminen

sovelletaan betonilattian pää- tai lisätoimenpiteenä. Sisältää alaryhmät:

 • Betonisointi - lisää materiaalin tiheyttä ja lujuutta. Aseta lisäaineeksi lujittavan kerroksen luomiseksi.
 • Sementtipolymeeri - käytetään betonin, puun, tiililattian käsittelyyn. Polymeerin vedeneristyskyky on erittäin pehmeä, helppokäyttöinen, ympäristöystävällinen. Aluslattian vedeneristys voidaan tehdä sementti-polymeerivalmisteesta, joka on kiinnitetty vahvistusverkkoon - saat samanaikaisesti kerroksen vedeneristys- ja tasoitustasolle.
 • Sementtiä, epäorgaanista hydrosuojausta käytetään betonilattian käsittelyyn.

Keraaminen laatta voidaan helposti sijoittaa läpäisevään vedenpitävyyteen.

yms

muoviset liimaliuokset, jotka perustuvat bitumiin, nestekumiin, polymeereihin, hartseihin, pehmittimiin ja muihin lisäaineisiin. Mastiset ratkaisut ovat kuumia tai kylmiä. Lattian vedeneristysmastia käytetään vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseen, käsittelyssä nivelissä kylpyhuoneessa, wc: ssä, keittiössä, kylpyammeessa, altaassa. Mastinen siirtää valssattuja materiaaleja, koska niissä ei ole epämiellyttäviä hajuja, mutta ne eivät muodosta saumoja, jotka voivat aiheuttaa vesivuotoja.

Vettä hylkivä materiaalit

Vedeneristykseen voidaan sijoittaa nestemäisiä vettä hylkivä materiaaleja. Ryhmään kuuluvat alukkeet, lakat, maalit, kyllästys.

Jauheaineet

Kosteudensuojelua varten esitetään erilaiset kuivat sekoitukset sementin, liiman, neulontakomponenttien ja pehmittimien perusteella.

Välittömästi ennen käyttöä, laita kuiva seos veteen niin, että liuos on käyttövalmis. Jauheeseoksia käytetään lattiamassan betonilaattojen, vedenpitävän kellarikerroksen ja altaiden valmistukseen. Kaikki riippuu valitusta materiaalista.

Suoritustekniikat

Hydrausuojausta käytettäessä on tärkeää noudattaa sääntöä - paikoissa, joissa lattia liittyy seiniin, vedenpitävä kerros tulee nostaa vähintään 30 cm korkeuteen.

Nestemäisen vedeneristeen käyttö. Lattian nestemäinen vedeneristys materiaalin koostumuksesta ja viskositeetista riippuen jaetaan valettuihin, kyllästettyihin.

Polymeerit ja bitumiseokset

Cast - polymeeri- tai bitumiliuosten levitys, joka kiinteytyy muodostamaan sileä, vedenpitävä kalvo. Bitumiliuoksia kuumennetaan lämpötilaan 130-140 ° C, kaadetaan puhtaaseen kerrokseen ja tasataan laajaa lastalla.

Tätä menetelmää käytetään fuusioituneiden emästen käsittelyyn ennen lasin valun tekemistä. Vedeneristysmateriaalin asettaminen voi olla useita kerroksia, joiden välissä on metallia vahvistava verkko tai vahvistettu lasikuitu; vedenpitävän kalvon paksuus voi olla 5-15 cm. Pohja on kyllästetty vedeneristysmateriaalilla.

Pintamaalaukseen kuuluu kuumennetun bitumipolymeerimastikon, kylmän polymeerin, kumi- epoksimastarin kanssa työskentely. Hapettua bitumiin perustuvaa abstraktia vedeneristys tehdään käyttäen orgaanista liuotinta ja erilaisia ​​täyteaineita.

Lisäaineina käytetään kumirumua, pehmitintä, lateksia, mikä lisää huomattavasti päällysteen elastisuutta ja estää sen krakkautumisesta. Bitumipolymeerimastikoille on ominaista korkea tarttuvuus. Vedeneristys betonilattian alla vahvistuskuidulla lisää merkittävästi sen lujuutta ja hankauskestävyyttä.

Erityinen pohjamaali, jota käytetään ennen mastin levittämistä, parantaa vedeneristyskerroksen liittämistä betonialustaan. Mastia voidaan myydä täydellisenä pohjamaalilla, jonka pääkomponentti on yhteinen. Päällystemateriaalien tärkeimmät edut ovat kustannustehokkuus ja helppokäyttöisyys.

väritys

Miten vedenpitävä lattia värjätään? Värjäystä käytetään puuta, puuta tai betonipäällystystä varten. Käytetään polymeerisiä tai bitumipitoisia lakkoja. Koostumuksen koostumuksesta riippuen se levitetään pinnalle lastalla, rullalla, harjalla. Kerros tällaisen käsittelyn aikana on 2-3 mm paksua ja lisäksi suorittaa korroosiosuojan ja sienilääkkeiden suojauksen. Tällaisen suojan käyttöikä on 5 vuotta.

Päällystysmateriaalit

Kuinka tehdä vesitiiviit lattiamateriaalit? Tämä menetelmä sisältää rullan ja arkkien kosteutta kestäviä materiaaleja kerroksittain esipuhdistetulla ja pohjamaalipinnoitetulla pohjakerroksella.

Vedeneristysmateriaalin tyypit:

 • Perinteiset lattiat pinnalla sementin tai kuivan levityksen alla, puusuojan alla, joka on yhdistetty tai itsenäinen kiinnitystapa.
 • Rullatun materiaalin kiinnittäminen lattialle kaasujousella. Menetelmä on palovaarallinen, joka vaatii taitoja ja noudattaa paloturvallisuutta koskevia sääntöjä.
 • Liimaaminen erikoisliima-aineilla ja mastiksilla. Monilla moderneilla kalvotehosteilla on liimakerros, joka yksinkertaistaa huomattavasti niiden asennusta. Mastin sulamispiste bitumipolymeeripohjassa valitaan 20-25 ° korkeammaksi kuin tämän huoneen korkein lämpötila.

Kaikentyyppiset pinnoitusmateriaalit reagoivat leikkaukseen, ja siksi niitä käytetään suojaamaan tiilistä, betonista ja betonista tehtyjä jäykkiä rakenteita korkeasta kosteudesta. Tätä vedeneristyslaitetta käytetään myös puupäällystyspinnoitteisiin.

kipsi

Helppo suorittaa, ympäristöystävällinen menetelmä, jossa käytetään erilaisia ​​kuivia sementtipohjaisia ​​seoksia sitovien mineraalien ja polymeerien lisäaineiden mukana. Liuos täyttää hyvin kaikki käsitellyn pinnan epätasaisuudet, halkeamat ja halkeamat. Seos levitetään lastalla tai harjalla.

Mastinen ja kipsi

Mastinen lattian vedenpitävyys. Työn ominaisuudet mastilla ja kipsillä.

Itse tasoittavan materiaalin levittämisen jälkeen lattian on oltava rauhallisessa tilassa polymeroimaan koostumusta. Mastista levitetään useita kerroksia - samanaikaisesti jokainen myöhempi kerros levitetään kohtisuoraan edelliseen sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut.

Täysin vedeneristys varmistetaan, kun lattiaa ja seiniä käsitellään 10 - 15 cm: n korkeudelle. Sementti-polymeerimastit tarjoavat hydrausuojauksen ja muodostavat itsetasoittavan pinnan. Ei tarvitse kaataa tasoitusta. Vedenpuhdistuspinoille.

Irtotavarat

Vedenpuhdistusta käytetään suojaamaan lattiaa märillä alueilla. Miten panna täyttömateriaali? Joukkokomponentit kaadetaan valmiiksi valmistettuun muottiin, jossa on tasainen kerros.

Täyteaineina käytetään perliittihiekkaa, tuhkaa, mineraalivillaa ja betoniittia. Jätevedenpuhdistustuotannolla on pitkä käyttöikä, mutta sen asennus on aikaa vievää ja kallista.

Valinnan huoneen alla

Lattiasuojauksen materiaalin ja menetelmän valinnassa on huomioitava huoneen käytön erityispiirteet - kosteus, lämmitysjärjestelmän "lämmin kerros", wc: n ja altaan läsnäolo.

Erityisen huolellisesti on tarpeen tehdä töitä mökillä autotallissa - jatkuva kosteuden ylitys johtaa mätäneviin ajoneuvoihin. Minkälainen vedeneristys valita suojaamaan lattiaa autotallissa?

Optimaalinen ratkaisu on konkreettinen. Vedeneristys betonilattian alapuolella - tunkeutuminen, kyllästys, betonin lisäaineet liuoksen valmistelun aikana. Välittömästi ennen kuin betonia kaadetaan, maata kaadetaan bitumilla, käytetään myös rakennusmaalia tai valssatun materiaalin geomembraani.

Ehkä yhdistetyn vedenpitävyysmenetelmän käyttö - telapinnoite antaa ensimmäisen kerroksen, tiivistää sitten kaikki nivelet ja laittaa kerroksen mastille päälle.

Valmistelu työstä

Ennen hydraulisuojan työn aloittamista tehdään alustavia tehtäviä lattialohkolla:

 • vanhan pinnoitteen poistaminen;
 • perusteellinen puhdistus, karkean pinnan kuivaus;
 • tiivisteen aukot ja säröidyt pinnan osat vedeneristysastialla.

Tärkein käyttöaika ja lattian korkean kosteuden säilyttämisen tehokkuus ovat oikea materiaalin valinta, asennustekniikan noudattaminen.

Paras vesieristys kylpyhuoneelle

Kun otetaan huomioon, että kylpyhuone on alttiimpi huoneen muihin tiloihin kosteuden lisääntymisen vuoksi, laitteiden tulee olla erityisluonteisia. Yksi tällaisista silmiinpistävistä esimerkkeistä on vedeneristys. Se on tärkeä osa korjaustyötä, mutta sen asennus usein laiminlyödään. Vaikka tämä este estää huomattavasti lattian ja seinien elämää, vähentää mikro-organismin riskiä ja vähentää myös betonipohjan tuhoutumisen mahdollisuuksia tulvien aikana.

Lajeja. Pinnoituseristys

Tämäntyyppinen vedeneristys valmistetaan synteettisiä synteettisiä hartseja, liuoksia, jotka sisältävät bitumia tai nestekumia. Tuloksena oleva materiaali levitetään kylpyhuoneen valmistetulle pinnalle, mikä sallii seoksen täyttävän kaikki epäsäännöllisyydet, halkeamat ja sirut lattialle. Tämän tekniikan avulla voit tehdä vedenpitävä kerros, joka kestää useita vuosia.

Kiinnitä huomiota! On parasta tehdä pinnoituseristys pienessä huoneessa jopa 10 m².

Yleisesti käytettyjä materiaaleja päällystyseristykseen ovat jauheena rakeita, erikoislietteitä sekä käyttövalmiita nesteitä. Siten ostajalla on aina mahdollisuus tehdä ratkaisu itse tai käyttää standardiseosta. Ensimmäiset valitaan usein kokeneemmista asiakkaista, koska he tietävät, mikä on oikein ja mikä ei ole. Yleensä nämä koostumukset ovat yksiosaisia ​​tai kaksikomponenttisia, kuivia nopeasti, samalla kun ne ovat elastisia. Ne on jaettu seuraavasti:

Bitumipolymeeriseokset

Tämäntyyppinen vedeneristys voi ostaa liikkeestä käyttövalmiiksi. Ainettavia materiaaleja pidetään sitovina seoksina, samoin kuin polymeerisia täyteaineita. Itse ratkaisulla on korkea eristävä laatu, täydellisesti venytetty ja palautettu, ei ole myrkyllisiä epäpuhtauksia, se kestää lämpötilan muutoksia sekä aggressiivisen ympäristön vaikutuksia. Lattialle on suositeltavaa käyttää vuodevaatteita kylpyhuoneessa, minkä jälkeen sinun on täytettävä ohuella solmulla.

Bituminen-lateksi ja nestemäinen kumi tai nestemäinen vedeneristys

Suojakerroksen tekeminen lattialle kylpyhuoneessa on ilo! Tämä vaihtoehto on erittäin kätevä ja yksinkertainen lähestymistapa, koska koostumus poistaa kaikki halkeamat tai aukot. Liuos asetetaan puhdistetulle, pohjustetulle pinnalle käsin siten, että kerros on korkeintaan 3 - 5 mm. Tällaisen materiaalin käyttö tekee päällyksestä täysin kosteudelta suojattuna. Lisäksi millä muulla seoksella ei ole haitallisia höyryjä tai vain epämiellyttäviä hajuja? Pinnoitteen kestävyys sekä sen lämpötilakestävyyteen liittyvä kestävyys yhdessä edellä mainittujen etujen kanssa tekevät nestekumista suosiman kuluttajien keskuudessa.

Sementti-polymeeri

Mikä muu eristys voi tehdä kylpyhuoneen lattialla? Nopeasti aseteltavan sementtipohjaisen laastin muodossa oleva materiaali tunnetaan parhaiten sen ominaisuuksista. Luotettavan eristämisen lisäksi sementti-polymeeriseosta voidaan käyttää nopeiden korjausten tai pienten vuotojen korjaamiseen. Tämä vedeneristys on hyvin yhdistetty lattiaan ja seinään. Loppujen lopuksi vastakkain olevat laatat ovat erittäin luotettavia ja kestäviä.

Budjetin vaihtoehto

On välttämätöntä tehdä eristyneisyys ottaen huomioon taloudelliset mahdollisuudet, joten akryylimaali on yksi edullisimmista ja kohtuuhintaisimmista tavoista tehdä kylpyhuoneesi paremmaksi. Sen soveltaminen tapahtuu pienissä kerroksissa jopa 3-4 lähestymistapaa. Ajan myötä maali heikentyy vähitellen. Siksi vaihtoehtoisesti käytä nestemäistä lasia.

Tämä materiaali on erittäin muovinen, kätevä ja käytännöllinen. Ei ole välttämätöntä tehdä tällaista pinnoitetta, se on jo myyty valmiissa muodossa, joten täyttää se vain oikein. Tällainen koostumus sisältää natrium- tai kaliumsilikaatin elementtejä, mikä takaa sen pitkän käyttöiän sekä vahvuuden. Nestemäinen lasi on erittäin nestemäinen, minkä ansiosta se pystyy tunkeutumaan jopa pieniin aukkoihin ja kiinnittää ne luotettavasti, mikä takaa lattian korkean vedenpitävyyden. Lisäksi nesteellä on antiseptiset ominaisuudet, jotka estävät sienten ulkonäön ja leviämisen.

Eristeiden kiinnittäminen

Nämä hydrobarrierit ovat erityisiä kalvo- tai rullatuotteita, jotka perustuvat polyesteriin, lasikuituun tai lasikuituun, bitumilla tai kumilla kyllästettyinä. Niiden alaosaa erottaa erityinen liima-aine, joka tarjoaa luotettavan tartunnan pinnalle. Materiaalin yläosa on kyllästetty erikoiskomponentilla, joka parantaa tarttumista laattaliimalla.

Tämä tyyppi jaetaan itsekiinnittyvällä ja fuusioitavalla menetelmällä. Jälkimmäiset sulatetaan kaasupoltinta käyttäen, mikä on niiden suurin etu ja haitta samanaikaisesti. Itsekiinnittyvien tuotteiden asennus ei edellytä ylimääräisiä työkaluja. Eristys asetetaan aikaisemmin valmistetulla tavalla, ts. puhdistetaan pölyltä ja tasoitetaan. Korkeuserot ovat osittain sallittuja, mutta niiden ei pitäisi ylittää tiettyä arvoa 2 mm neliömetriä kohden. Hydrobarrierin valinta perustuu kohtuulliseen hintaan, kestävyyteen ja nopeaan asennukseen.

Voit myös tehdä puupinnoitteita lattiaeristykseen käyttämällä rullatuotteita. Ne ovat tämän erittäin elastisia, vakauttavat puun liikkeitä säilyttäen samalla suunnittelun yhtenäisyyden. Tämä sulkemismenetelmä soveltuu parhaiten suurille alueille. Eristys pinotaan toisiinsa päällekkäin ja saapuu seinään. Tämän jälkeen liitospisteet on kääritettävä liukurullalla, joka poistaa ilmakuplat.

Erikseen on huomattava, että materiaaleilla on pysyvä bitumi. Tällaisten tuotteiden käsittely vaatii huolellisuutta, koska asennus suoritetaan vain täysin tasaisella pinnalla. Samanaikaisesti vedenpitävyys on erittäin kestävä, sillä se on alhainen hinta, mutta sitä harvoin käytetään käytännössä, koska se vaatii erityisen teknologian käyttöä lattiatason nostamiseksi ja rullat ovat melko raskas ja hankala käyttää.

Maalausmenetelmä

Mikä muu eristys voi tehdä kylpyhuoneen lattialla? Maalipinnoitteella on useita kerroksia nestemäisen seoksen muodossa, jotka eroavat toisistaan ​​kovettumisensa muovisuhteen mukaan. Lisäksi tämä materiaali vaatii yhtenäisen levityksen koko huoneen alueelle. Koostumuksen koostumus sisältää bitumipolymeeritäyteaineita yhdessä talkin ja asbestin kanssa sekä epoksikumi-hartseja. Vesivaijerin tärkeimmät edut ovat korroosiosuojaus, lastujen ja naarmujen täyttö muodostaen saumattoman kerroksen, helppokäyttöisyyden ja kohtuullisen hinnan.

Ainoa ja suurin haittapuoli on pinnoitteen suhteellinen hauraus.

Vesitiivis lattiapäällyste

Miten ja mitä tehdä vedeneristys kylpyhuoneessa jo tiedät. Nyt on valittava sopiva lattiapäällyste. Suihkuseokseen on aina ominaista korkea kosteus, joten kosteudenkestävyysvaatimukset ovat tavallisia kaikille materiaaleille vedenpitävästä materiaalista. Seuraavilla tuotteilla voi olla kosteutta kestäviä ominaisuuksia:

 • keraamiset laatat;
 • keraaminen graniitti;
 • lehtikuusi- tai teak-lattialaudat;
 • lämpöpuu.

Mikä vedenpitävyys on parempi: tarkastellaan vesitiiviitä materiaaleja

Hyvä vesieristys on välttämätöntä jokaiselle talolle ja rakenteelle. Tiheä kosteus uhkaa rakenteita kaikilta puolilta. Pohjavesi voi vahingoittaa pohjaa, sadepisarat etsivät pienimpiä halkeamia katolla, raskaat lumikerrokset muovauttavat katemateriaalia ja sulavat sitten ja tunkeutuvat rakenteeseen. Alojen, emästen ja muiden hydraulirakenteiden tekijät ovat hyvin tietoisia rakennusmateriaalien vuorovaikutuksen ongelmista kosteuden kanssa ja niiden ratkaisemiseksi. Menetelmät ja materiaalit, joiden avulla voit suojata kotiasi ylimääräiseltä kosteudelta, ovat hyvin erilaisia. Kysymys kuuluu: mikä vedeneristys on parempi?

pitoisuus

Penetronin läpäisevän vedenpitävyys ↑

Vedeneristysmateriaalien tyypit ja tyypit ↑

Ensin sinun on ymmärrettävä, mitä vesitiiviitä materiaaleja markkinoilla tänään ja miten ne eroavat toisistaan. Vedeneristys on nimeltään tiivis vesitiivis kerros, joka levitetään rakenteen yksittäisten elementtien pinnalle kosteuden suojaamiseksi. Materiaalit, joita käytetään vedenpitävyystyön suorittamiseen, useimmiten jaettuina ryhmiin sovelluksen menetelmän mukaan. Vedeneristys on:

 • maalaus;
 • kraftlaineria;
 • obmazochnoy;
 • rappaus;
 • tunkeutuva;
 • ruiskutettava;
 • injektio.

Korkealaatuisen vedeneristysasennuksen tekemiseksi sinun tulee tutkia vaatimuksia ja rakennuskoodeja, jotka varmistavat korkealaatuisen työn.

Testattu ajan mukaan: maalaus, liimaus, maalaus ja rappaus

Maalieristys on ohutta kalvoa, joka saadaan värittämällä pohja sellaisilla yhdisteillä kuin bitumi, mastilla, lakalla, maalilla jne. Tietenkin käytetään erityisiä vettä hylkiväjä koostumuksia, jotka ovat nestemäisissä tai muovisissa muodoissa. Nykyaikaisessa maalauksessa vedeneristysmateriaaleja käytetään yleensä bitumimastetteja, joissa käytetään talkkia, asbestia, jauhemaisia ​​jne. Korkean teknologian lakanoita ja synteettisiä hartseja ja muoveja sisältäviä maaleja ovat erittäin tehokkaat.

Maalien vedeneristysmateriaaleista erotetaan koostumukset, jotka perustuvat:

Yleensä maalausmateriaaleja lämmitetään hieman ennen töitä, valmistajan suositusten mukaan, mutta bitumimastikan kanssa käytettäessä koostumusta pitäisi lämmittää riittävästi 170 astetta. Bitumiset mastikat levitetään kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joiden suositeltu paksuus on 2 mm. Synteettisille materiaaleille riittää yksi kerros 1 mm.

Huomaa: Älä käytä kylmämuovia, jos ilman lämpötila on alle viisi astetta.

Liekin ruiskutusta kutsutaan myös maalauksen vedeneristysmenetelmiksi.

Vesitiiviys vedeneristyskäyttöön käyttäen erityisiä arkkia tai rullaa materiaaleja, jotka on liimattu bitumimastilla, kuumalla tai kylmällä. Soveltuu vesitiiviiden pinnoitusmateriaalien ja paksujen synteettisten hartsien asentamiseen.

Tämäntyyppisen vedenpitävyyden tuottamiseksi käyttämällä mateen kestäviä materiaaleja, kuten:

 • metalloizol;
 • lasikuitu;
 • folio eristävä;
 • Vilkkuva;
 • PVC- ja PE-kalvot;
 • asfaltti vahvistetut matot;
 • eristys;
 • Brizol;
 • lasi roveroid jne.

Valssattu vedeneristys on helpompi käyttää vaakasuorilla pinnoilla. Mutta rullat, joilla on pahvialusta, esimerkiksi tol, glassine tai kattohuopa, eivät sovellu käytettäväksi vedeneristyskalvona.

Paneelit on asennettu 10 cm: n päällekkäin siten, että viereisten elementtien liitokset eivät ole samat.

Vinkki: Kun työskentelet materiaalin vaakasuorilla pinnoilla, on suositeltavaa päästä seinämiin parantamaan vedenpitävän vedenpitävyyden laatua. Kun työskentelet pystysuorassa seinämässä, pinnan tulee olla tasaisesti tasoitettu, koska yli 2 mm: n pudotus voi aiheuttaa muodonmuutoksia ja vaurioittaa eristyskerrosta.

Obmazochnaya-vedeneristys käytetään tiili-, sementti- ja betoniperustuksiin, ja se on yksi- tai kaksikomponenttisia elastisia koostumuksia, joita käytetään useissa kerroksissa. Tällaista vedeneristystä pidetään erityisen tehokkaana, kun sitä käytetään kellareissa, uima-altaissa sekä aktiivisten vuotoiden poistamisessa.

Huomaa: mastit, tiivisteet ja bitumit ovat myrkyllisiä, niitä voidaan käyttää vain kuivissa pohjissa, joten kaksikomponenttisten polyuretaanikoostumusten käyttö on suositeltavaa.

Seuraavia materiaaleja käytetään kipsaamisen vedenpitävänä:

 • sopivia huoneisiin, joissa on korkea kosteus: uima-altaat, kylpyhuoneet, lammet jne.;
 • kylmästä tai kuumasta mastiksesta valmistetut asfalttiastiat, jotka sopivat 2-3 kerrokseen, joista kukin on 2-4 mm paksua, niitä käytetään pintoihin, joissa on liiallista kosteutta tai vesipainetta;

Vinkki: pystysuorilla pinnoilla tällainen vedeneristys on peitettävä tiilillä, betonilla tai rappaumalla vahvistetulla verkolla. Vaakasuora kerros on suojattu betonilla tai sementtipohjalla.

 • valetut asfalttiyhdisteet, jotka ovat kuumaa mastetta tai laastia, joka kaadetaan pohjan ja suojaseinän väliin, kun se levitetään vaakasuoraan, koostumus peitetään levittämällä.

Moderni ja erittäin tehokas: tunkeutuva, ruiskutettu, ruiskutettu ↑

Vedenpitävyys on erittäin tehokas, joka täyttää pohjan huokoset. Tällöin vedenpitävät seokset syrjäyttävät kosteutta jopa 20 cm: n syvyydessä ja muodostavat liukenemattomia yhdisteitä siellä. Tämä nykyaikaisemmalla menetelmällä on kiistämätön etu, koska:

 • ei tarvitse pinnoittaa pintaa;
 • sovellettu koostumus korjaa halkeamia, jotka ilmestyvät;
 • betonipohjan pinnan lujuus kasvaa 20%;
 • ilmanvaihtoa ei ole rikottu;
 • pinnoite kestää alhaisia ​​lämpötiloja;
 • ei tarvitse suojakerroksen asentamista.

Soveltuu ruiskutettuun vedenpitävyyteen ilmanpuhalluslaitteilla, esimerkiksi ruiskupistoolilla. Tämän seurauksena pohjaan muodostetaan kalvopäällyste, joka voi koostua seuraavista:

 • bitumi;
 • akryyli,
 • suuren lujuuden omaavilla polyuretaanilla ruiskutetuilla materiaaleilla.

Tätä vedeneristysmenetelmää pidetään monipuolisimpana, koska koostumukset, joita käytetään vedenpitävän pinnoitteen muodostamiseen, ovat kestäviä sekä veden vaikutuksiin että aggressiivisempaan kemikaaliin ja ovat myös 50 vuotta kestäviä korroosiota ja liukastumista estäviä ominaisuuksia.

Injektionesteisiin käytetään vedenpitävyyttä, silikaatti-, akrylaatti- ja polyuretaanihartseja sekä sementtiä, erityisiä emulsioita jne. Tämä menetelmä on tehokas koskemattomuuden, kylmän ja muodonmuutosten saumojen, vaikeasti tavoitettavien paikkojen jne. Käsittelyyn. syvä kuin vesi. Tämä on melko kallis vesitiivistystekniikka, joka edellyttää ammattimaista lähestymistapaa. Yleensä sitä käytetään halvempien vaihtoehtojen kanssa vain silloin, kun se on tarpeen vedenpitävien töiden kustannusten vähentämiseksi.

Kuinka valita vedenpitävyyden tyyppi ja menetelmä ↑

Päättää, minkä vedenpitävyyden valinnassa tulisi ottaa huomioon useita kohtia. Asiantuntijat neuvovat kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • sellaisen pohjan tyyppi, johon koostumusta käytetään: esimerkiksi kipsiseokset soveltuvat paremmin betonialustoille, puu peitetään kerrosmateriaalilla jne.;
 • ympäristöolosuhteet;
 • materiaalin käyttöehdot;
 • asennusolosuhteita koskevat vaatimukset;
 • asennus monimutkaisuus;
 • ennustettu kuorma jne.

Rakennusvaiheessa on erittäin tärkeää vedenpitävä säätö. Asennuksen aikana alun perin tehdyt virheet saattavat vaatia huomattavia ponnistuksia ja materiaalikustannuksia korjauksille. Useimmiten perustuksen pystysuoraan vedenpitävyyteen käytetään pintamateriaaleja. Asiantuntijat suosittelevat uuden sukupolven kestävämpää telaneristystä, esimerkiksi isoplastia, bicroplastia, isoelastia, ecoflexia jne.

Huomaa: Kun otetaan huomioon tämäntyyppisten töiden monimutkaisuus pystysuorilla pinnoilla, sinun tulisi antaa kaikkien toimintojen suorittaminen kokeneille rakentajille.

Päällystemateriaalien käyttö on helppo asentaa. Bitumiset mastikat ovat suhteellisen halpoja, mutta on syytä muistaa, että niiden käyttö on melko työläs prosessi. Bitumipolymeerivalmiste on paljon helpompi käsitellä, ja materiaalikulutus pinta-alasta on paljon vähemmän.

Vihje: Kun sementtipohjaista mastia ostavat, varmista, että sen vesitiivisyys ylittää W10-arvon. Nämä tiedot löytyvät pakkauksesta.

Saavuttuaan suosio tunkeutuu vedenpitävyyteen. Asennuksen helppouden lisäksi se erottuu erittäin tehokkaalla tuloksella, koska betonin paksuuteen muodostuneet liukenemattomat kiteet suojaavat sitä veden vaikutuksilta mahdollisimman luotettavasti. Ammattimaiset rakentajat haluavat tämäntyyppisen vedenpitävyyden säätiölle, mutta tämä ei aina ole mahdollista, koska materiaalin hinta on melko korkea.

Lattian vedenpitävyys useimmin käytetyille maalimateriaaleille on helpoin käyttää. Tilanteesta riippuen hyväksyttävä vaihtoehto voi olla valettu, liimaus, rappaus, täyttö, kyllästysmenetelmä. Lattian vedenpitävyyden asentamisen ominaisuus on pakollinen vaatimus prosessin jatkuvuudelle.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä talonrakentamisen aikana tai kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen vedenpitävyyden uudistamisen aikana. Useimmin käytetään päällystysmateriaaleja, jotka mahdollistavat korkean työn laadun, toisin kuin rullamateriaaleja, jotka muodostavat liitoksia, siirtoa jne. Nestemäinen bitumi-polymeerimassa on erittäin kätevä näihin tarkoituksiin. Kun materiaalin kerros kovettuu, on tarpeen järjestää sen päälle suojaava sementtilaasti. Koska sementtikoostumuksella on kyky kutistua, koostumukseen on lisättävä erityisiä pehmittimiä, jotta halkeamat eivät näy luonnosalueella.

Kysymyksiä sopivan koostumuksen valinnasta vedeneristykseen tulisi keskustella kokeneiden ammattilaisten kanssa. Suojelun puute veden altistumisesta voi olla todellinen katastrofi kotiin. Vähintään ongelmat voivat tuoda ja huonolaatuisen asennuksen. On syytä huomata, että ammattilaiset tuntevat erilaisten vedeneristysmateriaalien parissa työskentelevien vivahteiden, joten heidän on luotettava tähän ratkaisevaan rakennusvaiheeseen.

Kuinka valita vedenpitävä

Vedeneristys - nämä ovat materiaaleja, jotka suojaavat rakenteita ja rakenteita kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Jotta voit selvittää, mikä vedeneristys parhaiten palvelisi sinun tarkoituksiasi, sinun on ymmärrettävä tyypit ja määritettävä sovelluksen laajuus.

Vedenpitävät tyypit

Sovellusmenetelmällä:

 1. Obmazochnaya vedeneristys. Näihin kuuluvat kaikki työkalut, joita voidaan käyttää harjalla - mastilla, kyllästyksellä, lakalla, sementtiemulsiolla, sulatuksella tai naplavyllä.
 2. Rulla vedeneristys. Tämä ruberoidi, polymeerikalvot, vedeneristyskalvot jne.
 3. Läpäisy- ja injektioliuokset. Ne on tehty betonin perusteella lisäämällä vedenpitävää polymeeriä tai mineraali-lisäaineita.

Vedenpitävään vedenpitävyyteen liittyvät ominaisuudet:

 • levitetään ohut harjalla;
 • on tarpeen maalata pinta useissa kerroksissa;
 • vaatii pohjan valmistelua.

Levyn / rullan vedeneristysominaisuudet:

 • on vahva;
 • nukkumateriaalia ei ole tarpeen perustaa varovasti alusta;
 • voi olla huomattava paksuus.

Rullattavan vedenpitävyys edellyttää erikoislaitteiden käyttöä lämmittämiseen / sulattamiseen.

Läpäisevien yhdisteiden ominaisuudet:

 • käytetään kipsina valmistetulla pinnalla;
 • pistokkeita, kapillaareja, mikrohuokosia noin 20 cm syvä;
 • jota käytetään betonirakenteiden, uima-altaiden, suojaamiseen rakenteiden palauttamisen aikana.

Koostumukset:

 • Luonnollinen - esimerkiksi bitumimastinen.
 • Synteettinen - esimerkiksi polymeerikalvot.

Vedeneristys luonnollisella koostumuksella on hauraampi, se ikääntyy nopeammin ja kaatuu voimakkailla lämpötilavuuksilla, mutta samalla se on paljon halvempaa kuin synteettiset vasta-aineet.

Vaikka synteettiset materiaalit ovat kalliimpia, ne ovat osoittautuneet ankaria ilmasto-olosuhteita, ne ovat kestävämpiä.

Vedenpitävyys eri alueilla

Kuinka valita vedenpitävyys säätiölle?

Koko rakennuksen monimutkaisuus on se, että eristekerroksen on suojattava rakennetta kosteudelta, mutta myös estettävä pohjaveden tunkeutuminen kellariin. Rakennusaineiden syvyydestä, pohjaveden pinnasta ja muista tekijöistä riippuen pohjustuksen vedeneristys tehdään eri materiaaleilla.

Yksinkertaisimmissa tapauksissa ulkokerrokselle valitaan profiloidut polymeerikalvot ja kellarikerroksen sisäkäyttöön käytetään päällystyseristystä.

Profiiloitu polymeerikalvo suojaa pohjaa puiden juurilta, terävä rakennusjätteet ja suorittaa tyhjennystoiminnon.

Älä myöskään unohda säätiön maanpäällistä osaa. Suojakerroksen levittämisessä on tärkeää ottaa huomioon ilmasto-olosuhteet. Lauhkeissa ilmastoissa käytetään vedenpitävää pinnoitetta - polymeeri-bitumista kyllästävää mastista. Kovaa ilmasto-olosuhteita, joissa on äkilliset lämpötilan muutokset, sopivat liimattu vedeneristys tai tunkeutuva vedeneristys, mikä lisää perustan lujuutta.

Puutaloiden vedeneristys

Puu tuhoutuu kosteuden takia, kuten 99%: ssa tapauksista, kosteus johtaa homeen, sienten, haitallisten bakteerien ja puupohjien kasvuun. Monet raakapuun roduttavat mikro-organismit voivat vahingoittaa ihmisten terveyttä. Korjaus sopimattomalla kosteusturvalla lähitulevaisuudessa on väistämätöntä. Kattava suoja auttaa estämään tämän. On välttämätöntä:

 • Suunnittele viemärijärjestelmä, jossa käytetään tyhjennysaukkoja, metallia, ristikkoa jne.
 • Anna tuuletus, koska puuta on jatkuvasti tuuletettava. Paras ratkaisu - ilmastoidun julkisivun järjestely.
 • Valmista kattava vedeneristysjärjestelmä.
 • Puun biosuojauksen ennakointi.

Useimmissa tapauksissa, niin että talon julkisivu ei ole kosteuden vaikutuksesta hirsirakenteesta tai baarista, käytä väritöntä maalimastia. Hän on päällystetty talon pinnalle 3 kerroksessa, kun puuta on käsitelty antibakteerisella pohjamaalilla. Puun suojaamiseksi runkopuutarhassa tai talossa palkista, joka leikataan vastakkain olevilla materiaaleilla, aluksi asetetaan vesitiivis kalvo yhdessä eristyksen kanssa.

Kuinka valita vedenpitävä katto

Kattoja on kaksi päätyyppiä, jotka eroavat sekä rakennusrakenteessa että sovelletuissa kattotiivisteissä.

Kaltevan katon rakenne on kattorakenteiden järjestelmä, johon kattolamateriaali kiinnitetään - metallilevy, aaltopahvi, pehmeä katto jne. Tämän katon erityispiirteitä ovat se, että se on koottu yksittäisistä arkista, jotka on asetettu päällekkäin toisiaan vasten.

Ylimaalauksesta johtuen tällainen katto sinetöidään, mutta epäsuotuisissa olosuhteissa se voi vuotaa. Esimerkiksi sateen aikana voimakas tuuli voi puhaltaa vettä arkin väliin. Jos katto on eristetty, tällainen vuoto on erityisen vaarallinen. Eristys märkää, menettää eristysominaisuutensa, ja märät kattotuotteet alkavat kaatua.

Katon kireyden varmistamiseksi on kattomateriaalin ja eristävän polymeerisen vedeneristyskalvon välinen rako asetettu.

Litteät katot ovat kiinteä kiinteä pinta. Erilaisia ​​liuoksia voidaan käyttää suojaamaan kosteudelta, mukaan lukien rullattavat vedeneristys-, päällystys-, tunkeutumis- ja ruiskutetut materiaalit.

Litteän katon vedeneristysmateriaali on myös katto. Siksi sen on kestettävä sää ja mekaaninen rasitus.

Vedenpitävä allas ja lampi

Erikoisratkaisuja tarvitaan keinotekoisen altaan, betonialtaan tai betoniteräksen suojelemiseksi. Ongelmana on se, että seinät ovat kosketuksissa veden kanssa, mutta myös vesi painostaa rakennetta. Mitä syvemmälle allas tai lampi, sitä suurempi paine, ja siksi sitä suurempi vuotojen mahdollisuus.

Toinen piirre on, että sisäpintojen suojaamiseksi on välttämätöntä valita sellainen vedeneristys, johon päin oleva laatta pitää tiukasti kiinni. Hyvä vaihtoehto on sementtipohjaiset sekoitukset.

Se on tärkeää! Järjestelyyn allas on parempi palkata asiantuntijoita. He ovat hyvin tietoisia kaikista "kapeista" paikoista ja pystyvät estämään rakenteen nopean tuhoutumisen ja pidentämään käyttöikää 40 vuoteen.

Vedenpuhdistus lattialle ja seinille kylpyhuoneessa

Minkälaista vedenpitävyys valita kylpyhuone, sauna, wc, suihku, kellari ja huoneistot ensimmäisessä kerroksessa? Paras vaihtoehto - maalaus vedeneristys - kylmämuovausmassa. Piirustuksestasi selviytyy itsenäisesti. Käytetyt tavalliset harjat. Masticia levitetään 3 kerroksessa. Sisääntulon korkeus seinälle lattiasta - 3 - 25 cm.

Jos käytit "lämmin lattia" -järjestelmää kylpyhuoneen sisustuksessa, huomaa, että tämä muotoilu laajenee kuumennettaessa ja kapenee, kun se jäähtyy. Jäykät vedeneristysmuodot, esimerkiksi sementtipohjaiset, voivat nopeasti hajota tällaisissa olosuhteissa. Tällöin suosittelemme liimaamalla vedenpitävyyttä - rullaa tai levymateriaalia, asetettu päällekkäisiksi ja tahriin liitoksissa mastilla tai sinetöimällä vedeneristysnauhalla.

Millaisen vedenpitävyyden säätiö voi valita?

Yksi veden muuttumattomista ominaisuuksista normaaleissa olosuhteissa on suuri juoksevuus, läpäisevä kyky. Vesi tunkeutuu helposti useimpien huokoisten materiaalien rakenteeseen, johon kuuluu yksi nykyaikaisimmista rakennuskohteista, betonista, joka on perusta useimmille perustyypeille. Jotta rakennusaineet eivät liota vedellä, eri materiaaleja voidaan käyttää vedenpitävään säätöön.

Miksi tarvitaan kellarissa vedenpitäviä materiaaleja?

Nykyään yksi matalamman rakennuksen yleisimpiä perustyyppejä on teipin muutoksen konkreettinen perusta. Samankaltaiset mallit soveltuvat klassisille tiilitalleille ja moderneille materiaaleille - vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni ja monet muut rakennukset. Usein tällaiset säätiöt sisältävät kodinhoitohuoneita - kellareja, autotallit, viinitilat, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella tai jotka osittain nousevat sen pinnan yläpuolelle (kellarikerrokset). Rakenteessa käytettävien tavallisten betonien hydrofiilisyyden vuoksi nämä elementit altistuvat jatkuvasti kosteudelle ulkopuolelta - ympäröivästä maaperästä ja ilmasta. Ja maaperän suolat, jotka tunkeutuvat betonin rakenteeseen kosteuden kanssa, edistävät rakenteen nopeaa tuhoutumista kuivauksen ja kiteytymisen aikana. Talvella jokaisen jäädytys-sulatusjakson aikana märät betonielementit peruuttamattomasti menettävät jonkin verran vahvuuttaan.

"Jotta säätiön elinikä pitenee merkittävästi, on tarpeen käyttää klassisia tai moderneja materiaaleja vedenpitävään säätiöön."

Minkälainen vedenpitävyys valita perustukselle ja kellarille?

Kysymys "mikä vedeneristys on parempi säätiölle" on kiinnostavaa monille aloittelijoille, yksityisille kehittäjille. Ei kuitenkaan ole yleistä vastausta. Optimaalisen vaihtelun valinnassa on otettava huomioon monet tekijät, kuten:

 • Ulkoiset olosuhteet, vuoden aikaan.
 • Maaperä, pohjaveden syvyys.
 • Keskimääräinen sademäärä eri vuodenaikoina.
 • Säätiön kokoonpano, mitat.

"Näiden tietojen perusteella melkein kokenein suunnittelija, rakennusmestari pystyy valitsemaan kummassakin tapauksessa paras vedeneristys säätiölle. Aloittelijoiden tulisi tutkia huolellisesti nykyaikaisen rakentamisen eri vedeneristysmateriaalien etuja, haittoja ja suorituskykyominaisuuksia. "

Klassiset ja uudet vedeneristysmateriaalit säätiöille: mitkä ovat parempia?

Tänään käytetään useita päätyyppisiä vedeneristysmateriaaleja, jotka eroavat erilaisissa kuluttajaparametreissä, joista tärkeimmät ovat:

 • Menetelmä. Jotkut materiaalit toimitetaan rullina ja pohjan vedeneristysmekanismin käyttöönottoa varten, jonka haluat purkaa rullan ja levymateriaalin kiinnittämällä pinnalle kiinnittämällä erityistä huomiota liitoksiin. Säätiön nestemäinen vedeneristys voidaan levittää käsiteltävälle pinnalle käsin (tavallisen maalirenkaan, rullan avulla) tai ruiskuttamalla, ja sementti-polymeerikoostumuksia levitetään kipsityökalulla.
 • Kemiallinen koostumus. Klassiset koostumukset vedeneristykseen ja useimmat valssatut tyypit perustuvat bitumiin. Näiden materiaalien vähäinen kestävyys, vedenpitävän pinnoitteen ja joidenkin muiden negatiivisten kuluttajien ominaisuuksien aiheuttamat haitat aiheuttivat kuitenkin moderneja analogeja, joista suurin osa sisälsi polymeeri-lisäaineita tai synteettistä kumia.

Valssatut vedeneristysmateriaalilajit

Näihin kuuluvat materiaalit, jotka on tarkoitettu säätiön vedenpitävyyden järjestämiseen liimamenetelmällä. Rullaneristeen klassinen vaihtelu kosteudesta on tavallinen kattohuopa (tai kateaine, lasine) - tämän ryhmän edullisimpia materiaaleja. Sitä käytetään seuraavasti: yhtä pinnoista kuumennetaan kaasupolttimen avulla ja puristetaan pohjaseinää vasten, jota on aiemmin käsitelty alukkeella tai erikoisella mastilla. Jokaisen kappaleen asennuksen jälkeen hyvän tuloksen varmistamiseksi on välttämätöntä käydä varovaisesti läpi kaikki saumat, jotta voidaan tunnistaa vuotoja, jotka voivat estää kaiken toiminnan.

Toisenlainen pohja vedeneristys vedenpitävyys on moderni bitumi-polymeeri vastineet. Jotkut niistä, samoin kuin kattohuopa, tarvitsevat esikuumennusta ennen asennusta, toisilla on itsestään liimautuva kerros, joka perustuu kylmään mastiksiin, joka voi itsekseen tarttua huokoiseen betonipintaan ja tarttua siihen ympäristön lämpötilassa yli 0 astetta.

Myös tällaisten teosten tuotannossa käytetään usein kehittyneintä rullatun materiaalin ryhmää - kalvon vedeneristys säätiöön. Se on valmistettu synteettisistä langoista ja suoraan vedenpitävistä materiaaleista, kuten polyvinyylikloridista, polyetyleenistä, termoplastisesta polyofeenistä tai synteettisestä kumista. Tällaista rakennusmateriaalia pidetään parhaimpana vedeneristeenä valssautuneiden vaihtelujen perustalle, sillä se on myös yksi kestävimmistä, koska se on leveämpi ja ei vaadi paljon ponnistuksia asennusprosessin aikana. Tällaisen pinnoitteen käyttöikä käyttöohjeiden mukaan voi olla yli 50 vuotta. Kuitenkin kalvokalvojen kustannukset ovat hieman korkeammat kuin bitumiproteiineilla.

Mutta huolimatta verrattavasta halvemmasta valssattujen materiaalien perustan vedenpitävyyteen, niiden käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska joskus se edellyttää huomattavia kustannuksia asennusta, alustavaa ja myöhempää työtä varten.

"Ennen vesikerroksen vedenpitävyyttä pinnoitusteknologian avulla tarvitaan huolellinen pintavalmistelu - tasoittaminen, kipsi, käsittely erilaisilla koostumuksilla parantamaan betoniliitoksen laatua."

Obmazochny vedenpitävyys pohjaan

Perinteiseen klassiseen ja edullisimpaan päällystyseristykseen, jota käytetään rakentamisessa yli tusinan vuotta, on tavallinen nestemäinen bitumi (jota yleisesti kutsutaan rakennushartsiksi). Mutta sitä käytetään vähemmän ja vähemmän usein pinnoitteen vedenpitävänä perustana sisäisten ja ulkoisten pintojen vuoksi vähäisten kuluttajien ominaisuuksien vuoksi, kuten:

 • lisääntynyt haavoittuvuus kylmässä, mikä johtaa käsiteltyjen pintojen halkeiluun ja tämän seurauksena päällysteen kireyden menetys;
 • melko merkittävää haitallista vaikutusta ihmiskehoon ja kotieläimiin - korkeissa lämpötiloissa on terveydelle haitallista sisäkäytävä, jonka merkittävä osa on pinnoitettu bitumilla;
 • lisääntynyt vaara työskennellessä bitumin kanssa - hartsi hankkii virtauksen ominaisuuden vain kuumennetulla tilalla, ja tuskalliset pitkäaikaiset palovammat esiintyvät tällaisen kuumennetun aineen kanssa kosketuksissa ihon kanssa;
 • bitumipinnoitteen käyttöikä on enintään 6-7 vuotta.

Siksi äskettäin modernia materiaalia on tullut korvaamaan perinteinen bitumipäällystys, jolla on paljon korkeampia kuluttajaominaisuuksia - bitumipolymeerimastiksit, joiden avulla voidaan vedeneristää perustuksia ja koostumuksia, jotka eivät lainkaan sisällä bitumikomponentteja. Tällaisia ​​mastisia aineita levitetään pinnalle kahdella tavalla: maalipenkien, spatulien, rullien tai erikoismallien ruiskuttamalla. Samoin kuin valssattujen materiaalien tapauksessa, hydrobarrierin järjestely nestemäisten koostumusten avulla edellyttää alustavaa pintakäsittelyä alukkeilla tai vastaavilla nesteillä adheesion ominaisuuksien lisäämiseksi betonilla.

Polymeerin vedeneristysyhdisteiden tärkeimmät edut ovat:

 • Ei ole tarvetta tehdä alustavaa työtä käsiteltyjen pintojen kohdistamiseen. Riittää, että kostutetaan ne likaa puhdistetulla pohjamaalilla, ja on mahdollista aloittaa piirustus.
 • Helppo, työn turvallisuus. Biumipolymeeri- ja bitumimastit ovat käytännöllisesti katsoen vaarattomia yhdisteitä, jotka eivät vaadi esilämmitystä. Näiden työkalujen yksi-komponentti- ja kaksikomponenttimuunnelmia on vedenpitävyys. Ensimmäiset kuivatetaan (kiteytetään) kosketuksesta ulkoilman kanssa. Toisen kovettamiseksi vaaditaan kahden komponentin alustava sekoitus - pohja ja kovete.

"Pohja-aineen nestemäinen vedeneristys polymeerisen tai polymeeri-bitumimateriaalin pohjalta on monipuolinen materiaali, jota käytetään laajalti sekä pohjan ulkopinnoilla että vedenpitävän kerroksen muodostamiseksi sisäseinämiin."

Masten käytön puolesta sisustuksessa puhutaan myös korkeista koristeellisista ominaisuuksistaan ​​- monet valmistajat tuottavat nämä työkalut useissa eri väreissä. Tämä ei ainoastaan ​​estä tarvetta viimeistellä ulkorakennusten seinät, vaan myös antaa visuaalisen kontrollin jokaisen myöhemmän kerroksen sovelluksen laadun suhteen (riippuen eri sävyistä).

Muut vedeneristysmallit

Edellä mainittujen perustyyppien lisäksi voit käyttää vedenpitävyyttä muiden lajikkeiden perustukseen. Nämä ovat:

 • Vedeneristysraja tunkeutuva tyyppi. Polymeeristen mastoaineiden tapaan sitä voidaan käyttää sekä pohjan pohjan ulkopuolelta että sisäpuolelta. Useimmissa tapauksissa tällaisen päällysteen materiaalina käytetään sementti-hiekkaseoksia kipsiseinien kanssa erilaisten aktiivisten polymeeri-lisäaineiden kanssa. Jokaisen kosteuden altistumisen myötä polymeerimolekyylit tunkeutuvat syvemmälle ja syvemmälle betoniin, kytkemällä pienimmät kapillaarit, joiden kautta vesi tunkeutuu kellarikerrokseen. Tämän seurauksena useiden kosteuden vaikutusten jälkeen muodostuu vedeneristyspäällyste, jota pidetään tehokkaimpina asiantuntijoiden keskuudessa. Tämäntyyppisen vedenpitävyyden toinen nimi - kipsi.
 • Vedeneristysnäytön muutokset. Se on luotettavin ratkaisu vedenpitävän pinnoitteen järjestämiseen äärimmäisissä olosuhteissa sijaitsevien rakennusten perustuksiin ja seiniin, esimerkiksi mereen purjehtimiseen, säännöllisiin syksyisiä tulvia ja muita voimakkaita vesivaikutuksia. Itse asiassa, kun järjestetään tällainen vahvistettu este, käytetään useita erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: ensin pinta käsitellään pohjamaalilla, sitten tela asetetaan tai nesteeneristys levitetään / ruiskutetaan. Sen jälkeen seinälle on järjestetty maadoitettu lukko - betonikerros, jonka tiedetään kykenevän olemaan päästää vettä. Tämän jälkeen järjestetään lujittavaa seinää (yleensä päällystetyn tiilen perusteella).

Yhteenvetona

Joten, millainen vedeneristys valita perustukselle? Tutkittuaan yleisimpiä vedeneristysmateriaalien perusominaisuuksia voimme tehdä seuraavat johtopäätökset.

 • Laatu, luotettavuus. Kestävimmät ovat polyeteenistä valmistettuja rullaimateriaaleja, lyhyin ajanjakso toimii bitumipinnoitteena.
 • Hinta. Halvin vedenpitävä materiaali on tavallinen bitumi. Muutama kalliimpi vedeneristyskalvon hankinta (mutta sen asennus vaatii useita suuria investointeja). Päinvastainen tilanne - polymeerimastiksilla. Läpäisevä vesivoima keskimääräisin kustannuksin vaatii organisaatiolle melko suuria kustannuksia.
 • Käyttöalue. Nykyisin sisätiloihin ja ulkoisiin töihin tarkoitettujen asuintilojen rakentamiseen käytetään pääasiassa polymeerimastoja ja sementti-polymeeriseosten koostumuksia. Jäljelle jääviä vedenpitäviä materiaaleja käytetään ulkopuolisiin töihin.