Kuinka tehdä lämpöä kestävä betoni omalla kädelläsi?

Tulenkestävien materiaalien käyttö vaatii melko usein laitosten rakentamisen aikana. Tulevaisuudessa se auttaa suojelemaan rakenteita ja ihmisiä onnettomien tulipalojen epämiellyttäviltä vaikutuksilta. Yksi tällaisista materiaaleista on lämmönkestävä betoni, joka pystyy kestämään korkeiden lämpötilojen jopa 1000 oC: n vaikutuksia. Samalla se säilyttää hyödyllisiä ominaisuuksia ja ei menetä muotoaan.

luokitus

Lämmönkestävää betonia on useita, joita kutsutaan myös tulenkestäviksi tai lämmönkestäviksi. Materiaalin koostumus sisältää erityisiä tulenkestäviä lisäaineita. Lämpöä kestävän betonin tuotannossa tärkein sideaineosa on Portland-sementti. Tässä täyteaineena voidaan käyttää masuunikuonaa, kivirouheita (diabaasi, andesiitti, huokoiset vulkaanista alkuperää olevat kiviä, dioriitti, keinotekoiset täyteaineet), masuunikuonaa.

Jaa materiaali erillisiin luokkiin seuraavasti:

 1. Rakenne (raskas, kevyt, huokoinen).
 2. Tarkoitus (lämpöeristys, rakenne).
 3. Täyteaineiden luonne.
 4. Käytetyt sideaineosat.

Tekniset tiedot

Portland-sementin avulla sideaineena valmistettu tulenkestävä betoni on klassinen vahvuusindeksi. Puristuskokeessa raja-arvot ovat alueella 200-600 MPa / cm2.

Lämpöstabiilisuuden ilmentymiä havaitaan, kun lämpötilat saavuttavat korkeintaan 500 ° C. Materiaalin pitkäaikainen altistuminen avoimelle liekille tai pitkäaikainen kosketus kuumien pintojen kanssa vähentää merkittävästi sementin lujuusominaisuuksia ja aiheuttaa usein virheiden ilmenemistä.

Alumiinioksidilla valmistetut eniten tulenkestävät betonit pystyvät kestämään minkä tahansa kotitalouden lämpötilan. Koostumuksessa kyllästetyt alumiinioksidipäällysteet ovat termisesti stabiileja 1600 ° C: n ja sitä korkeammat. Lämpötilan asteittainen nousu johtaa tässä tapauksessa lämmönkestävyyteen, koska sementtimassaa muutetaan keraamiseksi tilaksi.

Kuitenkin korkeasta lämpötilakestävyydestä huolimatta aluminoitavasta tulenkestävästä betonista on suhteellisen pieni lujuus. Tällaisten komponenttien avulla valmistettu materiaali voi kestää mekaanista painetta jopa 25-35 MPa / cm2.

Soveltamisalueet

Ensinnäkin tulenkestävää materiaalia käytetään lämpörakenteiden, uunien teollisiin ja kotitalouskäyttöön, perustuksiin, keräimiin, polttokammioihin. Kuitenkin ei voida sanoa, että tällaista betonia käytetään vain rakenteissa, jotka ovat lämpövaikutuksisia.

Tulenkestävän betonin erityinen koostumus myötävaikuttaa sen laajaan käyttöön kemianteollisuudessa, rakennusmateriaalien tuotannossa, energiasektorin tarpeiden tyydyttämiseksi.

Lämmönkestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden, palkkien siltojen rakentamisessa. Tämä rakentamisperusta on suositeltava, kun otetaan huomioon tarve helpottaa rakenteita, kun otetaan huomioon voimakkuus ja luotettavuus. Tulenkestävä koostumus mahdollistaa rakenteiden painon pienentämisen noin 40%. Tämä selittyy käyttämällä huomattava määrä huokoisia täyteaineita seoksessa.

Koostumuksen valmistaminen

Kuinka luoda tulenkestävä betoni, joka pyrkii tekemään omien käsiensa sekoitus? Tätä varten käytetään vettä, sitovia komponentteja ja erilaisia ​​lämmönkestäviä täyteaineita. Valmistusprosessilla on omat erityispiirteensä. Käytettävien komponenttien tulee olla erityisen puhtaita. Lisäksi hiekan, kalkkikiven tai graniitin tulenkestävien ja tulenkestävien osien tukkeutuminen jätetään pois.

Tällaisten virheiden olettaminen tuotantoteknologiassa johtaa usein materiaalin nopeaan tuhoutumiseen.

Valmistusmenetelmät

On olemassa useita tapoja tuottaa lämmönkestävää betonia omilla käsillä. Ensinnäkin materiaali voidaan saada valmiilla kuivaseoksella, jossa on kaikki tarvittavat komponentit. Monimutkaisempi vaihtoehto käsittää komponenttien itsenäisen sekoittumisen tarvittaviin mittasuhteisiin.

Paras ratkaisu on käyttää ensimmäistä tekniikkaa, sillä parhaita komponentteja käytetään lämmönkestävien seosten tuotannossa tehtaassa. Lisäksi tässä tapauksessa valmistustekniikkaa noudatetaan huolellisesti. Tämän seurauksena kuluttaja saa tilaisuuden käyttää laadukasta valmiita käyttötarkoituksia. Lisää vain liuotin tai vesi.

Kun se on valmistettu materiaalin palonkestävien ominaisuuksien hankkimiseksi, on suositeltavaa lisätä seuraavat hienojakoiset komponentit: andesiitti, palokara, kromiittimalmi, magnesiittisementti. Ainesosien ja mittasuhteiden oikean valinnan tuloksena tulee materiaali, joka kestää korotettuja lämpötiloja rikkomatta.

Työkalut ja materiaalit

Käyttämällä käsin valmistettua tulenkestävää betonia voit säästää paljon kieltämällä käsityöläisten palvelut. Kuitenkin ennen seoksen valmistusta on suositeltavaa valmistaa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tarvitset seuraavia asioita:

 • laitteet betonikomponenttien sekoittamiseksi;
 • lastan lastalla;
 • kottikärryt materiaalien kuljettamiseen;
 • lapio;
 • vesisuihku;
 • puiset muotit; muotit valu;
 • hiekka, sora, sammutettu kalkki, lämmönkestävät komponentit;
 • portland-sementtiä.

Valmistusominaisuudet

Tulenkestävien sementtien valmistuksessa valmistetut kuivat komponentit sijoitetaan betonisekoittimeen (sementti-hiekan suhde on 1: 4). Homogeenisen seoksen muodostamisen jälkeen lisätään vettä siihen määrään, joka on välttämätöntä tahattoman sakeuden saavuttamiseksi. Koska tulenkestävät rakennusalustat ovat ominaisia ​​spesifisten viskositeettiominaisuuksien suhteen ja kovettuvat nopeasti lisäämällä vettä, on parempi noudattaa sementin valmistajan suosituksia.

Valmis seos jaetaan lomakkeisiin, kaadetaan muottiin tai käytetään sideaineena tulenkestävien tiilien asettamisessa. Alumiinioksidilla varustettujen täyteaineiden avulla ne lisäävät vettä lisäämällä nopeasti, mikä estää ratkaisun ennenaikaisen asettamisen.

Työn päätyttyä on suositeltavaa puhdistaa ja pestä laitteisto huolellisesti. Jäykän tulenkestävän materiaalin raaputtaminen työkaluista seuraavana päivänä on erittäin vaikea tehtävä.

Tarvittaessa liuoksen pienten tilavuuksien valmistaminen Portland-sementillä voidaan sekoittaa komponentteja manuaalisesti. On kätevää käyttää laajaa säiliöitä tähän - syväastiot, kylpyammeet, altaat.

Betonin kestävyys tulipalossa

Betoni on erikoinen seos vettä, sementtiä, hiekkaa ja muita täyteaineita. Karkaistu, tämä keinotekoinen kivi saa vahvuuden, kestävyyden ja erinomaisen kestävyyden. Betonimateriaalin kestävyys määräytyy sen kosteuden, erilaisten lämpötilaerojen, häviämättömyyden perusteella. Tämä rakennusmateriaalilla on alhainen syttymisraja, joka ei aiheuta tulen leviämistä, kun se altistuu lisääntyneelle lämmölle. Betonirakennukset, rakennukset ja rakenteet ratkaisun ominaisuuksien ansiosta antoivat erinomaisen palonkestävyyden. Betonielementeillä ei ole ainoastaan ​​palonkestävyyttä, vaan myös korkea lämmönkestävyys.

Palonkestävyyden ja lämmönkestävyyden välinen ero

Betonin palonkestävyys on laatu, joka mahdollistaa rakennusmateriaalien kestävän kohotetun lämpötilan lyhyeksi ajaksi esimerkiksi tulipalon aikana. Lämmönkestävyys on betoniliuoksen ominaisuuksien säilyttäminen korkean lämpötilan pitkäaikaisessa toiminnassa esimerkiksi käytettäessä rakenteita erilaisten tuotteiden lämpökäsittelyyn. Tulenkestävyys on luontaista kaikissa betonissa, mitä ei voida sanoa lämmönkestävyydestä, eikä kaikilla jäätyneillä ratkaisuilla ole tätä laatua.

Huolimatta siitä, että betoni on paloturvallinen ja palonkestävä rakennusmateriaali, se voi silti käyttää suuria lämpötila-astetta. Lyhyellä ajalla toimivat valot eivät vahingoita materiaalin lujuusominaisuuksia, mutta jos tulipalolla on pysyviä vaikutuksia betonituotteisiin, ne ovat vaurioituneet. Jos lämpötila on kaksisataaviisikymmentä astetta, betoni menettää voimaa vain kaksikymmentä viisi prosenttia, ja jos se on viisisataa astetta, rakennusmateriaali tuhotaan kokonaan.

Betonirakenne, jonka palavuus on alhainen, on lisääntynyt lujuus ja palonkestävyys, mutta voi heikentää ja menettää lujuusominaisuutensa palon sattuessa tai kuumennetun koostumuksen väärästä käsittelystä. Täten jo kuumennetun seoksen jyrkkä kostuminen tai jäähdytys aiheuttaa halkeamien muodostumista, vahinkoja, joita ei voida poistaa, sekä vahvistusrakenteen heikentyminen, jotka edistävät rakennusten vahvistamista.

Polttaminen vaikuttaa haitallisesti betonin rakenteeseen, se romahtaa ja hajoaa sementtikiven rakenteellisiin osiin.

Betonimateriaalin lämmönkestävyys saadaan aikaan lisäämällä liuokseen erityisiä lisäaineita, jotka perustuvat alumiiniin ja piihin. Näiden komponenttien ansiosta voit välttää sulatusta, tulipalon sytyttämistä ja muita betonirakenteiden hävittämistä korkeissa lämpötiloissa. Mitä tulee palonkestävyyteen, se saavutetaan lisäämällä aggregaatteja liuoksen valmisteluprosessissa.

Korkeiden lämpötilojen vaikutus betoniseokseen

Betonirakenteeseen vaikuttavat lämpötilaolosuhteet 250-300 asteen sisällä aiheuttavat rakenteen tuhoutumisen ja sementtikiven lujuusominaisuuksien pienentämisen. Kun lämpömittarin merkki saavuttaa viisisataa ja viisikymmentä astetta, betonissa oleva hiekka ja murskattu kivi murtuu, jos se ylittää 550 astetta - betonirakenteet tuhotaan kokonaan.

Lisääntyvät lämpötila-indikaattorit vaikuttavat suoraan betoniseoksen lujuuteen. Niinpä liuoksen asettamisen ja jäädyttämisen aikana merkinnän lisääntyminen lämpömittarilla voi vaikuttaa betonin lujuuteen, jonka ikä alkaa seitsemästä päivästä tai kauemmin. Tämä tapahtuu nopeutetun hydraation takia, mikä johtaa epätäydelliseen fyysiseen rakenteeseen, jossa on suuri määrä täyttämättömiä huokosia. Kokeiden tulosten mukaan havaittiin, että korotetuissa lämpötiloissa betoniliuoksen lujuus korkeimmalla tasolla ensimmäisinä päivinä koostumuksen asettamisen jälkeen, mutta neljäntenä päivänä, lujuusominaisuudet laskevat merkittävästi. Ratkaisun lujuuden parantamiseksi siihen lisätään kalsiumkloridia, joka kykenee lisäämään vastustuskykyä korotettujen lämpötilamäärien suhteen.

Tulenkestävät betonit

Portland-sementtiin perustuva lämpöä kestävä betonilaatta, jonka avulla hiekan, raunion, sementin ja veden seos kestää korkeampia lämpötiloja tuhanteen astetta tai yli. Betonin ja Portland-sementin pääkomponenttien lisäksi se sisältää myös alumiinin lisäaineen hienojakoisia fraktioita ja piitä. Liuoksen lisäaineet mahdollistavat sitovan kalkin sitomisen, joka muodostuu sementtikiven hydratoinnin aikana. Sementin, hiekan, raunioiden ja veden seosta sisältävä tulenkestävä rakennusmateriaali sisältää myös seuraavia aggregaatteja, jotka estävät betonituotteiden sulamisen, muodonmuutoksen ja tuhoutumisen jopa tulipalon aikana:

Riippuen täyteaineista määritetään tulenkestävän betonin maksimilämpötila. Tällainen ratkaisu on mahdollista valmistaa henkilökohtaisesti rakennustyömaalla.

Teräsrakenteiden palonkestävyys

Teräsbetonirakenteiden palonkestävyyteen vaikuttavat seuraavat parametrit:

 • kuorma rakennuksessa;
 • suojakerroksen paksuus;
 • rakenteiden mitat;
 • lujittavien rakenteiden lukumäärä ja halkaisija.

Mitä pienempi käytetyn materiaalin tiheys ja sitä suurempi paksuus, sitä korkeampi palonkestävyysraja, joka riippuu rakenteen tuen tyypistä ja staattisesta järjestelmästä. Tämän perusteella rakentajien on tehtävä laskuja betonirakenteiden palonkestävyydelle ennen niiden kaatamista. Rakenteet, joilla on vaakasuora asento, ovat alttiita tuhoutumiselle alhaalta vahvistetun kuumentamisen vaikutuksesta, joten lämmityksen raja riippuu ensisijaisesti lujastoluokasta, materiaalin kyvystä hoitaa lämpöä ja suojakerroksen koosta.

Vaakasuorat rakenteet ovat palkkilaatikoita, palkkeja, terasseja ja paneeleja, palkkeja jne. Rakenteet, joissa on ohut seinät ja jotka voidaan taivuttaa, ovat terasseja, palkkeja, palkkeja ja paneeleja, jotka on värjätty ja ontto. Sarakkeiden palonkestävyys perustuu seuraaviin indikaattoreihin:

 • vahvistusprosentti;
 • kuormitus rakenteisiin;
 • tyyppi suuren murto-osan aggregaatti;
 • poikkileikkauskoko oikeaan kulmaan suhteessa pituusakseliin;
 • suojakerroksen paksuus raudoituksessa.

Pylväsprosessissa on noudatettava ohjeita. Sarakkeet tuhoutuvat tulipalon tulipalon seurauksena, jolloin betoniliuoksen ja lujarakenteen lujuusominaisuudet vähenevät.

Solupeton palonkestävyys

Solukerros on huokoista keinotekoista materiaalia, jota käytetään erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Se koostuu kivennäisaineiden ja silika-aggregaattien joukosta. Ne käyttävät solujen rakennusaineita sementin, hiekan, murskattujen kivien ja veden seoksesta eristämään tiloja, eristämään teräsbetonilaatat ja -lattiat, käyttämään kevyttä betonia erilaisten laitteiden, putkien, suojaamiseksi, joita käytetään lämpötilassa yli neljäsataa tai jopa seitsemänsataa celsiusastetta.

Solukerroksen palonkestävyys on korkeampi, jos rakennusmateriaalin tiheys on minimaalinen, joten kaasulohkojen palonkestävyyttä rajoittavat indikaattorit ja muut huokoisesta rakennusmateriaalista valmistetut tuotteet lisääntyvät.

Ruotsissa ja suomalaisessa oppilaitoksessa suoritettujen tutkimusten ja kokeiden mukaan määritettiin solukerrosmateriaalin vahvuus, joka muuttuu kuumennettaessa seuraavasti:

 • lujuusominaisuuksien kasvu on jopa kahdeksankymmentäviisi prosenttia, jos lämpötila-indikaattorit eivät ole korkeammat kuin neljä sataa celsiusastetta;
 • alentamalla lujuusominaisuuksia alkuperäiseen, kun materiaali kuumennetaan seitsemään sataan celsiusasteeseen;
 • Solukerrosmassan lujuuden kahdeksankymmentäkuus- ta prosenttia pienenee kun rakennusmateriaali kuumennetaan tuhanteen astettaan, eikä vain tämän, vahvuusindeksin oletetaan olevan vakaata.

Voidaan päätellä, että solukappaleiden palonkestävyyden raja-arvot saavuttavat yhdeksänsataa celsiusastetta, kun tavanomainen betonikoostumus alkaa menettää pääosansa vahvuuden arvoon neljästä seitsemälle sadalle sadalle. Siksi sellulaarinen betoni on suosituin rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa, jotka edellyttävät korkeampaa paloturvallisuutta.

johtopäätös

Betoni on rakennusmateriaali, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet, jolla on suuri palonkestävyys ja kun betoniliuokseen lisätään erityisiä täyteaineita, se tulee lämpöä kestäväksi. Betoniliuoksen palonkestävyyteen ja lämmönkestävyyteen vaikuttavat erilaiset indikaattorit ja tekijät, esimerkiksi täyteaineena käytetty materiaali tai rakenne, joka on rakennettu hiekasta, sementistä, rauniosta ja vedestä rakennetusta rakennusmateriaalista.

Palonkestävyyden ja lämmönkestävyyden väliset erot ovat ilmeisiä. Ensimmäisessä tapauksessa betonirakenteet kykenevät kestämään korotettuja lämpötila-indikaattoreita lyhyeksi ajaksi ja rakennusmateriaalin lämmönkestävyyden myötä betonirakenteet säilyttävät lujuusominaisuutensa pitkään.

Mikä on lämpöä kestävä betoni

Yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita käytetään sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa, joka säilyttää toiminnalliset ja tekniset ominaisuutensa jopa voimakkaasti kuumennettaessa, on lämmönkestävää betonia. Materiaali mahdollistaa ihmisten ja rakenteiden luotettavan suojan altistumiselta korkeisiin lämpötiloihin.

Tulenkestävän betonin tyypit

Kehitetty ja onnistuneesti käytetty useita palonkestäviä betonityyppejä.

Lämpöä kestävän materiaalin pääluokituksen mukaan:

Materiaalin lämpötila jaetaan seuraavasti:

 • lämmönkestävät, kestävät jopa 1580 ° C: n lämpötilat;
 • tulenkestävät, kestävät lämpötilan vaikutukset 1580 ° C: sta 1770 ° C: seen;
 • erittäin tulenkestävät ja kestävät yli 1770 ° C: n lämpötilat.

Käytön mukaan betonilohkot voivat olla rakenteellisia ja eristäviä.

Suosittu kuiva tulenkestävä koostumus, jonka muutokset kestävät jopa 2300 ° C: n lämpötilan vaikutuksia. Kuivien seosten merkittävä haitta on pieni säilyvyysaika, koska suuren puolivalmiiden tuotteiden ostaminen ei ole tarkoituksenmukaista.

Koostumus ja tärkeimmät ominaisuudet

Lämpöä kestävän betonin erityiset tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet johtuen tulenkestävien ainesosien koostumuksesta. Tärkein astringentti on portland-sementti. Täyteaine - seulonta kiviä, metallurgiajätteitä tai synteettisiä aineita.

Lämmönkestävällä betonilla on suuret lujuusominaisuudet - puristuslujuuden osoitin on välillä 200-600 MPa / cm2.

Materiaalin terminen stabiilius ilmenee lämpötiloissa jopa 500 ° C. Kun betoni on pitkään altistunut avotulelle tai pitkällä kosketuksella kuumien pintojen kanssa, materiaalin lujuus vähenee huomattavasti, mikä johtaa sisäisten ja pintahäiriöiden muodostumiseen.

Alumiininen betoni on kestävä, jopa lämpövaikutuksin jopa 1600 ° C. Lämpötilan asteittaisella nostamisella sementtikomponentti leivotaan ja muunnetaan keraamimassaksi, minkä seurauksena materiaalin lämmönkestävyys lisääntyy.

Alumiiniset tulenkestävät betonit ovat kuitenkin suhteellisen vähäisiä. Materiaali kestää enintään 25-35 MPa / cm 2 paineen.

Soveltamisala

Materiaalin käyttötarkoitus ei rajoitu lämpökäsiteltyjen rakenteiden valmistukseen: palamis kammiot, kotitalous- tai teollisuusuunit, keräimet ja perustukset. Tiettyjen ainesosien sisällyttämisen vuoksi materiaalia käytetään laajasti rakennusmateriaalien, kemianteollisuuden ja energia-alan tuotannossa.

Lämmönkestävää betonia käytetään myös kelluvien rakenteiden, kattojen ja sillojen rakentamiseen - rakennuksissa, joissa materiaalin korkea lujuus on alhainen. Suhteellisen pieni betonin massa johtuu huokoisten täyteaineiden lisäämisestä.

Itse ruoanlaitto

Lämpöä kestävä betoni, joka on valmistettu käsin, sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet. Tehtäessäsi sinun on noudatettava ohjeita ja noudatettava kaikkia tuotantoteknisiä standardeja, vain silloin saat koostumuksen, joka ei ole alhaisempi kuin lämmöneristysominaisuuksien tehoarvo ja lämmönkestävyys.

Lämpöä kestävän betonin valmistuksessa voit käyttää kuivaa sekoitetta, myydä rakennuksen hypermarketeissa ja markkinoissa tai itsenäisesti sekoittamalla komponentit vaadituissa mittasuhteissa. Ensimmäinen vaihtoehto on epäilemättä luotettavampi, koska valmiin seoksen koostumus on tasapainoinen ja käyttövalmis.

Materiaalit ja työkalut

Tulenkestävien betonilohkojen valmistuksessa on valmisteltava seuraavia työkaluja:

 • kottikärryt;
 • betonisekoitin;
 • letku;
 • muotti;
 • lastalla;
 • vibrotooli (esimerkiksi perforaattori);
 • atomizer;
 • muovi levyt;
 • tulenkestävä sementti;
 • hydratoitunut kalkki;
 • soraa.

Myös lisäaineiden käyttö ei ole mitenkään tarpeeton:

 • asbestia
 • bariumsementti;
 • nestemäistä lasia.

Nämä lisäaineet antavat betonille kaikki tarvittavat ominaisuudet, joiden ansiosta se voidaan käyttää rakenteissa, joita käytetään korkeissa lämpötiloissa.

Lämpöä kestävä betoni valmistetaan käsin seuraavasti:

 1. Betonin sekoittimessa kaadettiin sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1: 4.
 2. Sekoitettaessa sekoitetaan vettä (edullisesti suodatettu) ja hienoksi jauhetut komponentit seokseen, kunnes saadaan tahmea sakeus.

Hyödyllisiä! Tuloksen parantamiseksi on suositeltavaa käyttää ainesosia huoneenlämmössä - 15-20 ° C.

Seoksen kaataminen

Valmistettu betoniseos on kaadettava muottiin tai muotoihin, jotka on esikyllästetty rasvalla tai silikonilla estämään kosteuden menetykset ja yksinkertaistamaan pakastetun lohkon uuttoa.

Työ on tehtävä nopeasti, koska ratkaisu on erittäin tiheä ja jäätyy nopeasti. Liuos asetetaan pienellä marginaalilla olevaan lapioon, kun taas ylimäärä poistetaan huovalla.

tiivistys

Betoni tiivistetään käyttäen erilaisia ​​puristusmekanismeja: upotettavat tai pintavibraattorit. Työkalun työosa asetetaan seokseen, joka on täytetty seoksella ja liuos kutistuu minuutiksi.

Sinetin pääasiallinen tarkoitus on poistaa ilmakuplat, jotka vaikuttavat negatiivisesti materiaalin ominaisuuksiin, sekä vähentävät sen laatua ja suorituskykyominaisuuksia.

Poisto ja nesteytys

Tiivisteen lopussa liuos jäykistyy. Luonnollisessa kovettumisessa kosteus haihtuu seoksesta, mikä voi johtaa lohkojen halkeiluun. Siksi liuos on kostutettava säännöllisesti ja ripottanut sen vedellä.

Ensimmäisten 48 tunnin aikana kovettumislohkot peitetään muovikelmulla. Kahden päivän kuluttua kalvo poistetaan, lohkot poistetaan muotteista ja siirretään lämpimään huoneeseen 28 päivän ajan, joka tarvitaan lopulliseen kovettumiseen.

Aineiston valmistuksen loppuvaiheessa on huuhdeltava käytettyä laitetta ja poistettava seos seoksesta. On parempi puhdistaa työkalut heti käytön jälkeen, jotta sementtilaasti ei kuivuisi menestystä.

Lopuksi

Oikeasti valituista komponenteista valmistetut, lämpöä kestävät betonilohkot, jotka ovat teknisten standardien alaisia, kestävät useita vuosia, mikä takaa paloturvallisuuden ja rakenteen luotettavuuden.

Tulenkestävä betoni: lämmönkestävien koostumusten itsenäinen tuotanto

Tulenkestävää betonia, kuten nimestä käy ilmi, käytetään silloin, kun rakenteella voi olla merkittävää lämpöjännitystä. Tämän materiaalin ominaisuuksien ansiosta se kestää kuumennuksen korkeisiin lämpötiloihin ilman vahinkoa, ja siksi se on välttämätöntä savupiippujen, liesituotteiden jne. Järjestämiseksi. Ja tavanomaisissa rakenteissa palonkestävyys ei ole tarpeeton.

Mitkä ryhmät jakautuvat tulenkestäviin betoniin, mikä on niiden koostumuksessa ja miten tällainen ratkaisu valmistetaan itsenäisesti - kerromme artikkelissamme.

Lisäämällä erilaisia ​​komponentteja liuokseen on mahdollista toistuvasti lisätä resistenttiään korkeisiin lämpötiloihin.

Betoni ja teräsbetoni ovat itse asiassa melko kestäviä ja palonkestäviä materiaaleja. Tämä voidaan vahvistaa prosessilla, kuten betonissa olevien reikien timanttiporauksesta: vaikka kitkasta huomattavasti lämpöä, jäädytetty liuos ei sula eikä menetä ominaisuuksiaan.

Useissa uuneissa käytetään aktiivisesti osia, jotka perustuvat palonkestävään sementtiin

Kuitenkin betonin vähäinen lämmönjohtavuus toimii vain lyhytaikaisen lämmityksen aikana. Jos pitkäaikainen altistus aiheuttaa rakenteen 250 ° C: seen, se alkaa hajota ja 200 ° C: ssa se menettää lujuutensa 25-30%. Tämä voi johtaa surullisiin seurauksiin, ja siksi joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää palonkestäviä ja lämpöä kestäviä yhdisteitä.

Ominaisuuksiltaan betonit jaetaan useisiin ryhmiin. Niiden lyhyet ominaisuudet voidaan nähdä taulukossa:

Kiinnitä huomiota!
Lämpöä kestävät ja palonkestävät koostumukset, joiden tiheys on alle 1500 kg / m3, kuuluvat kevytbetonin luokkaan.

Ohjeissa suositellaan tällaisten materiaalien käyttöä aina, kun rakenne joutuu jatkuvasti tai jatkuvasti alttiiksi korkeille lämpötiloille. Myös lämmönkestävien seosten käyttö on perusteltua siinä tapauksessa, että tukialustojen tuhoutuminen tulipaloissa voi johtaa traagisiin seurauksiin (työpajat, asuin- ja julkiset rakennukset jne.).

Pakkaa tehdasvalmisteisen seoksen

Valmistusmenetelmä

Ompelu- ja tulisijojen asettamiseen, savupiippujen järjestämiseen ja samanlaisten ongelmien ratkaisuun saatamme tarvita materiaalia, joka kestää jopa 1000 - 1200 0С: n lämpöä ilman vahvuutta. Tehdasvalmisteiden hinta on melko korkea, joten voit yrittää itse tehdä ratkaisun.

Korkean lämpötilan liekin altistuminen

Jotta voitaisiin ymmärtää, mitä aineita tulisi lisätä modifioijina, on syytä selvittää, mitä tapahtuu kovetettuun sementtiin palamisen aikana:

 • Kuten tiedätte, sementin kovettuminen betoniin on suurelta osin vastuussa vedestä, joka reagoi materiaalin rakeiden kanssa.
 • Kun lämpötila nousee, suurin osa nesteestä haihtuu, sementin dehydraatio tapahtuu ja se menettää vahvuutensa.
 • Tämä prosessi on peruuttamaton, koska aineen ominaisuuksien palauttaminen ainakin osittain epäonnistuu.

Siksi on vältettävä betonin tuhoutumista, joten vettä pitää pitää sisälle lisäämällä sideaineita.

Tässä roolissa toimii yleensä:

 • Portland / kuona Portland-sementti.
 • Periklaasisementti.
 • Sementti on korkealla alumiinioksidilla.
 • Nestemäinen lasi.

Sementti, alumiinioksidi, nestemäinen lasi jne. edistää vedenpidätyskykyä

Lisäksi hienojakoisten lisäaineiden ruiskutetun materiaalin lämmönkestävyyden parantamiseksi:

 • Combat tiili (magnesiitti, dolomiitti, sammutti).
 • Pumice.
 • Kromiittimalmit.
 • Domain kuona (jauhe ja rakeistettu).
 • Laajennettu savi.
 • Tuhkaa.

Aggregaatina käytetään myös tulenkestävien tiilien palasia, masuunikuonaa ja kiinteän kiven jyrkkyjä: diabaasi, basaltti, tuff jne. Kevyt palonkestäviä ratkaisuja tehdään perliittiä tai vermikuliittia.

Kiinnitä huomiota!
Tiheiden kiviä murskattujen hiekkojen täyttäminen tekee lähes mahdottomaksi käsitellä jäädytettyä liuosta.
Tarvittaessa käytetään myös teräsbetonin leikkaamista timanttivanteilla tai poraamalla samanlaisia ​​työkaluja.

On täysin mahdollista valmistaa tulenkestäviä betoniseoksia.

Hyväksyttävän laadun varmistamiseksi kannattaa toimia seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Betonimyllyssä sekoitetaan kolme osaa soraa (murskattua basaltti tai tufa), kaksi osaa hiekkaa, kaksi osaa tulenkestävää sementtiä ja puolet kalkin osaa.

Sekoita kaikki ainesosat kuiviksi

 • Voit parantaa lämmönkestävyyttä 0,25 osaa hienoksi jauhettua ainetta - tuhkaa, masuunikuonaa tai hohkakiveä.
 • Lisää vettä pieninä annoksina, jolloin liuos saadaan optimaaliseen sakeuteen.

Seuraavaksi meidän on suoritettava täyttö. Betoni, joka on tarkoitettu käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa, voidaan joko kaataa suoraan rakennelman muottiin tai muovata erillisiin lohkoihin.

Joka tapauksessa toimimme näin:

Muovimuotti betonituotteille

 • Vanerista, muovista tai metallista tehdään riittävän kiinteä muotti.
 • Täytä lomake ratkaisu, yrittäen tehdä aukkoja ja tyhjiä aukkoja.
 • Sulje materiaali tiiviisti, poistaen kaikki ilmakuplat.

Kiinnitä huomiota!
Pitkäaikainen värähtelykäsittely johtaa siihen, että sora-aggregaatti laskeutuu muottipesän pohjalle.
Siksi on välttämätöntä tiivistää ratkaisu hyvin lyhyeksi ajaksi.

Ylimääräinen liuos poistetaan huovalla.

Sen jälkeen mene materiaalin kuivaukseen:

 • Tyypilliset tulenkestävät betonit ovat herkempiä hydrausjärjestelmään. Läsnäolo kalkin koostumuksessa mahdollistaa pitkään pitämän korkean lämpötilan seoksen sisällä, mikä takaa betonituotteiden tehokkaan kovettumisen.
 • Jotta tämä prosessi ei hidastuisi, on välttämätöntä peittää huolellisesti muotti, minimoida lämpöhäviö ja vähentää veden haihtumista.

Periaatteessa tekniikka mahdollistaa muottien purkamisen heti kun seos jäähtyy. Jotta mekaaniset ominaisuudet pysyisivät mahdollisimman korkeina, asiantuntijat suosittelevat kuitenkin liuoksen pitämistä vähintään kolmen päivän ajan ja purkamisen jälkeen kostuta kaikki pinnat vielä kolme tai neljä päivää peräkkäin.

Valokuvat valmiista osista valettu muottiin

Jos puhumme pienistä määristä (esim. Savupiipun pystyttämiseen tai takan asettamiseen), niin jokainen voi tehdä tulenkestävää betonia omilla käsillään. Tekniikan hallitsemiseksi riittää hankkimaan tarvittavat komponentit sekä seuraamaan videon tässä artikkelissa annettuja vinkkejä.

Mikä lämpötila voi olla konkreettinen

Mikä on lämpöä kestävä betoni? Kiinteistön yleiskatsaus

Rakennusmateriaali, joka säilyttää mekaaniset ja toiminnalliset ominaisuudet pitkällä aikavälillä erittäin korkeissa lämpötiloissa jopa 1700 ° C: ssa - tulenkestävä betoni. Samoin onnistuneesti käytetty kotona ja teollisuudessa. Erityisesti uuneille, tulisijoille ja savupiippuille on mahdotonta kuvitella rakennetta ilman lämmönkestävää betonia.

Tulenkestävän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet:

 • korkea lujuus;
 • parantunut suorituskyky käytön aikana;
 • antaa luotettavan lämmöneristeen;
 • suhteellisen helppokäyttöinen, ilman lisäpeittoa.

Lämmönkestävä betoni vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja lyhentää työaikaa.

Tulenkestävän betoniseoksen komponentit

Betonin koostumus sisältää perusaineosat (sementti, täyteaine, vesi) ja lisäaineet - ne määrittävät lopullisen tuotteen tulenkestävät ominaisuudet.

Perusraaka-aineet ovat:

 • alumiinioksidi tai periklaasisementti;
 • kuona Portland sementti;
 • nestemäinen lasi;
 • portland-sementtiä.

Johdanto alumiinioksidireseptille tekee seoksesta immuuni happojen vaikutuksille.

Pieni lujuus eliminoituu eri täyteaineiden teknisellä sisällyttämällä. Lisäaineet parantavat koostumuksen kovettumista ja muuntamista monoliittiseksi lämmönkestävälle alustalle. Hienomurskautuneet lisäaineet ja täyteaineet valitaan seuraavien kriteerien mukaan:

1. sideaineen tyyppi;

2. lämpötila käytön aikana;

3. lopputuotteen käyttöolosuhteet.

Jos betonia on tarkoitus käyttää lämpötiloissa enintään 800 ° C: ssa, sovelletaan:

 • tiili taistelu;
 • tulenkestävät kiviä (andesite, diabaasi, dioriitti);
 • tuliperäiset aggregaatit (perliitti, kuonakouru, laajennettu savi);
 • masuunikuonaa.

Kun työskentelet 1700 ° C: n lämpötilassa, lisää:

Periklaasi-sementtibetonin reseptissä on välttämättä magnesiumsulfaattia. Seoksen kovettamiseksi nestemäisestä lasista, koostumukseen lisätään rakeistettua masuunikuonaa, natriumsilikloridia tai nepheliinilietettä. Tämä kaava auttaa parantamaan rappauskerroksen suorituskykyä.

Tulenkestävän lämmönkestävän betonin valmistus nestemäisen lasin ja portlandsementin perusteella edellyttää hienoksi jauhettujen mineraalitäyteaineiden lisäämistä. Näihin kuuluvat hienojakoiset materiaalit, kuten:

1. taistele magnesiittitiiliä;

2. palo-tiilet;

3. kiinteä palo shamot;

5. kromiittimalmi;

7. löysäsippu;

9. kromiittimalmi.

Pehmittimien lisääminen lämmönkestävään koostumukseen on sallittua.

1. Pääluokassa on kolme tyyppiä:

2. Käyttömenetelmän mukaan tulenkestävät lohkot ovat lämpöä eristäviä ja rakenteellisia.

3. Käytön lämpötilasta riippuen betoni on jaettu seuraavasti:

 • Lämmönkestävä jopa 1580 ° C.
 • Tulenkestävä, 1580-1770.
 • Korkea tulenkestävä, yli 1770.

4. Aggregaattien tyyppi voi olla: dinas, kvartsi, korundi.

Suosittu rakentajien keskuudessa ja palonkestävä kuiva betoniseos. Osa näistä kehittyneistä betonikoostumuksista kykenee kestämään jopa 2300 ° C: n lämpötiloja. Ainoa haittapuoli on se, että tällaisella puolivalmisteella on lyhyt säilyvyys, joten ei ole suositeltavaa ostaa suuria määriä.

Voit ostaa tulenkestäviä sekoitteita ja betonileita missään erikoistuneessa rautakaupassa, mutta laastin valmistelu maksaa paljon vähemmän.

soveltamisalansa

Materiaalia käytetään laajalti lämpörakenteiden, savupiippujen, keräimien, perustusten rakentamisessa. Ihanteellinen kotitalous- ja teollisuusuunit, takat, erilaisten rakenteiden pystytys.

On huomattava, että tulenkestävä betoni helpottaa suuresti suunnittelua, koska siinä on huokoisia ainesosia, mikä vähentää pohjan kuormitusta 40%. Sieltä käytetään seiniä, lattioita, kelluvia rakenteita, span-siltoja.

Kuinka tehdä se itse?

Tehtävänsä materiaalin täyttämiseksi turvallisuuden ja suojan takuita, teknisten vaatimusten tiukkaa noudattamista valmistelun aikana on pakollista.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Jotta lämpöä kestävä betoni olisi omalla kädelläsi, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • betonisekoittimen tai muun säiliön liuoksen laimentamiseksi;
 • lapio;
 • vesi;
 • lastalla;
 • atomizer;
 • muovikalvo;
 • tulenkestävä sementti;
 • hiekka;
 • soraa.

Tulenkestävän betonin valmistukseen on kaksi vaihtoehtoa: kuivasta seoksesta tai sekoittamalla ainesosia. Ensimmäinen vaihtoehto on parempi johtuen sen luotettavuudesta ja suhteellisesta vastaavuudesta lämmönkestävän materiaalin komponenttien kanssa tuotantoteknologian mukaisesti.

Jos sekoittaminen on suoritettava yksinään, ensimmäinen vaihe on muottien tai tarvittavien kokoisten muotojen valmistaminen, jotka suljetaan sisäpuolelta estääkseen veden haihtumisen reaktion aikana. Helppo irrottaa valukappaleet kotona helpottaa kasvi- tai silikoni-säiliöiden käsittelyä, mutta se voidaan peittää polyetyleenillä.

Perinteiseen reseptiin kuuluvat: sora, hiekka, lämmönkestävä sementti, sammutettu kalkki suhteessa 3: 2: 2: 0,5. Vettä kaadetaan nopeudella 7,7 litraa 22,5 kg seosta kohti. Vettä vaivaamista varten on suodatettava.

Vähitellen maadoitetut komponentit lisätään vähitellen. Koko koostumus sekoitetaan perusteellisesti. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kaikkien ainesosien tulee olla huoneenlämmössä valmistuksen aikana, optimaalisesti 15-20 ° C. Liuoksen suuri tiheys määrittää työn nopeuden. Se asetetaan lapion avulla ja tasoitetaan lastalla. Lomake täytetään ylimäärällä, ylijäämä poistetaan.

Tärinää käytetään estämään aukkojen ja ilmakuplien muodostuminen yksikön sisällä. Porauksen puinen osa sijoitetaan 1 minuutin punssiin tai kuoppaan, jonka kapasiteetti värisee ja aiheuttaa betoniseoksen istumisen.

Tulvoitunut liuos on tiukasti peitetty kalvolla ja jätetään seisomaan 2 päivää. Ajoittain materiaali kostutetaan vedellä halkeilun estämiseksi. Polyetyleenin poiston jälkeen formulaation pitäisi antaa kuivua vielä 1-2 päivää. Muodosta poistamisen jälkeen tulenkestävät lohkot pidetään lämmitetyssä tuuletetussa tilassa noin 25 päivän ajan.

Lopputuotteen hinta perustuu reseptiin, brändiin, toimintaolosuhteisiin ja tuotantolinjaan.

Milloin käytetään tulenkestävää lämmönkestävää betonia?

Takat, takat, savupiiput eivät voi tehdä ilman lämpöä kestäviä materiaaleja. Asuin- ja teollisuusrakennuksissa tätä varten käytetään tulenkestävää lämmönkestävää betonia. Sen erottuva piirre on kyky kestää pitkään erittäin korkeiden lämpötilojen vaikutukset menettämättä muotoaan ja suorituskykyään. Tutustuminen lämmönkestävällä pohjalla auttaa sinua oppimaan tekemään sen itse.

Korkeimman lämpötilan, jonka korkeimmat kalliit kalliit betonityypit kestävät, on 1500 ° C. Hauras materiaali alkaa murentua, mikä vaikuttaa negatiivisesti koko rakenteeseen.

Vähärasvaisen sementin ongelma on ratkaistu tekniikoiden ansiosta, jotka sisältävät erilaisia ​​täyteaineita tuotantoprosessissa. Tulenkestävä betoni sisältää hiekkamotin, alumiinin tai bariumsementin, nestemäisen lasin, laajennetun saven, asbestin ja muiden komponenttien. Lisäaineet edistävät kovetinkoostumuksen muuttamista monoliittiseen alustaan. Alumiinioksidin lisääminen antaa lopulliselle tuotteelle luotettavan vastustuskyvyn mihin tahansa happoon.

Tulenkestävä materiaali sietää täydellisesti lämpötilanvaihtelut, joten se sopii hyvin erikoistuneiden rakennusten rakentamiseen. Lämpötilan käyttö tunnistaa kolme betonimerkkiä:

 • lämmönkestävä jopa 1500 ° C;
 • palonkesto - jopa 1800 ° C;
 • super-tulenkestävä - 1800 ° С.

Teknisten indikaattoreiden joukko antaa konkreettisia erityisiä käyttöominaisuuksia:

 • korkea lämmönkestävyys;
 • itsevarma vahvuus;
 • taloudellinen tuotantoteknologia, joka estää kalliit polttolaitteet.

Rakenteellisen tarkoituksen lisäksi myös tulenkestävää materiaalia käytetään luotettavana lämpöeristeena.

Lämpöä kestävän betonin koostumuksen valinta

Kaikki neulomateriaalit voidaan valita pohjaksi:

 • Portland-sementti;
 • kuona Portland sementti;
 • alumiinioksidi tai periklaasisementti;
 • nestemäistä lasia.

Ne lisäävät hienoksi jauhettuja lisäaineita, joiden komposiitti määrä vaikuttaa lopputuotteen suurimpaan painoon. Tavanomaisella tulenkestävällä kuivalla tilalla on indikaattori, joka on 1500 kg / m3 ja yli. Käyttötarkoituksesta riippuen on kolme luokkaa lämmönkestävää betonia:

Jauhemaisten lisäaineiden ja täyteaineiden valinta määräytyy valmiin tulenkestävän tuotteen sideaineen, lämpötilan ja käyttöolosuhteiden mukaan.

Nestemäiselle lasille valmistetun betonin kovettumiselle suositellaan nepheliinilietteen, rakeistetun kuonan tai natriumfluorisilikaatin käyttöönottoa. Seokseen lisätään magnesiumsulfaatin vesiliuosta, joka perustuu periklaasisementtiin.

Ruoan omat kädet

Kustannusten optimoimiseksi on mahdollista hallita tuotantoprosessia kotona. Lämmönkestävän tuotteen valmistusmenetelmä on samanlainen kuin tavallinen sementtipohjainen betoni. Menettelyn erityispiirre on perusteellinen vaiheittainen tutkimus.

Tarkastellaan esimerkiksi sitä seosta, josta lämmönkestävä betoni saadaan samotipitoisuudeltaan:

 • sora;
 • hiekka;
 • tulenkestoinen koostumus (sementti M400, murskattu punainen tiili, kvartsi ja samelihiekka suhteessa 1: 2: 2,5: 0,33);
 • hydratoitu kalkki.

1. Liuoksen valmistus.

Raaka-aineet sekoitetaan perusteellisesti kuivana suhteessa 3: 2: 2: 0,5 lapioineen, minkä jälkeen ne asetetaan betonisekoittimeen. Lisää vettä ja kytke pyöriminen päälle. Sitoutuvuus määräytyy käytännöllisesti: jos tulenkestävän betonin palanen, joka on käsin valettu, ei hajoa ja säilyttää sen muodon, se tarkoittaa, että seos on saavuttanut työskentelytiheytensä.

Sekoitus on suoritettava lämpimässä huoneessa. Betonin betonin on oltava puhdas ja lämmitettävä.

Valmis seos kaadetaan muotti- tai vanerisäiliöihin, jotka on esivalmistettu silikoni- kalvolla, joka on voideltu kasviöljyllä. Näin vältetään kuivuminen ja helpotetaan valmiiden elementtien myöhempää kaivamista. Jätteiden ja ilmakuplien välttämiseksi lomakkeissa täyttöä käytetään täyttöaukolla. Tulenkestävän laastin suuri tiheys vaatii pikaista työtä.

3. Betonin kovettuminen.

Pintojen halkeilun estämiseksi ne on kostutettava säännöllisesti vedellä ja peitettävä polyetyleenillä. Muutaman päivän kuluttua kalvo voidaan poistaa ja liuoksen annetaan kuivua vielä 1-2 päivää. Sen jälkeen, kun pakastetut elementit poistetaan muotteista ja annetaan seistä lämmitetyssä tilassa 20-25 päivää. Tänä aikana valmiit lohkot uuneille saavat tarvittavan lujuuden, ja niitä käytetään niiden käyttötarkoitukseen.

Hikinen laskuri, joka säästää sähköä. Se maksaa 2 kuukaudessa!
Jokainen tarvitsee tietää tämän säästää rahaa!

Tänään voit helposti hankkia tulenkestäviä tuotteita, kuivia palonkestäviä seoksia, lisäaineita missä tahansa Venäjän alueella. Kaikki tuotemerkit täyttävät GOSTin tiukat vaatimukset, mikä vahvistetaan laadunmukaisuustodistuksilla.

Tärkeimpien valmistajien joukossa ovat OJSC Magnitogorsk Cement-Refractory Plant, OJSC NovosibTeploStroy, OJSC SpetsOgneuporKomplekt (Jekaterinburg), Sukholozhsky-tulenkestävät laitokset (Sverdlovskin alue), Betonformat LLC (Moskova), Monolit-konserni (St. Petersburg) ja muille.

Lopullisen tuotteen kustannukset muodostuvat brändistä, odotettavissa olevista kuormituksista ja ilmastetun betonin tuotannosta.

Hinta alv: lla, hankaa / tonni

Tulenkestävä betoni

Lämmönkestävä betoni on betonia, joka kestä kestää 1000 ° C: n lämpötilaa pitkään. eikä samalla muuta muotoa ja käyttöominaisuuksia. Sitä käytetään eri aloilla: teollisuusrakentaminen, asuminen sekä erikoistilojen rakentaminen. Lämpöä kestävä materiaali voidaan tehdä käsin, tärkeintä on noudattaa kokeneiden rakentajien ohjeita ja suosituksia.

Lämpöä kestävän liuoksen soveltamisala

Tulenkestävän materiaalin todellinen käyttö teollisuusrakennusten, säätiöiden, polttokammioiden rakentamisessa sekä asuinrakennusten rakentamisessa. Lämpöä kestävää betonia käytetään myös kemianteollisuudessa, jossa tuotetaan energia-alalla tarvittavat rakennusmateriaalit. Lämpöä kestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden ja palkkien rakentamisessa. Sen käyttö on edullisesti sellaisissa malleissa, joissa halutaan haluttu kevyt paino, joka voi tuottaa lämmönkestävää materiaalia. Loppujen lopuksi se pystyy vähentämään rakenteiden painoa lähes puoleen johtuen huokoisesta täyteaineesta betoniseoksessa. Käytä lämmönkestävää betonia savupiippujen, tulisijojen ja uunien rakentamiseen.

luokitus

Tulenkestävä betoni luokitellaan seuraavien indikaattoreiden mukaan.

Tulenkestävä sementti imee kosteutta hyvin voimakkaasti.

Sideainekomponenttien mukaan:

Ja myös - täyteaineiden luonteesta ja käyttölämpötilasta.

Koostumus ja ominaisuudet

Betonisideaine voi olla erilainen sideaine: nestemäinen lasi, portlandsementti tai alumiinioksidisementti. Myös lämpöä kestävän betonin koostumuksessa käytetään hienoksi jauhettuja lisäaineita, jotka vaikuttavat viimeistelyrakenteen suurimpaan painoon. Sideainekomponentista riippuen käytetään betonin koostumuksessa murskattuja lisäaineita ja täyteaineita, joiden valinta riippuu myös lämpötilajärjestelystä sekä olosuhteista, joissa tulenkestävää materiaalia käytetään.

Lämmönkestävää materiaalia, joka valmistetaan lisäaineiden lisäämiseksi murskatun kiven, korundin jne. Muodossa, valmistetaan perusaineiden perusteella. Tuotannon vaikeudet eivät esiinny, ja rakenteelliset taidot vähäisin, tulenkestävä koostumus voidaan tehdä käsin.

Lämmönkestävän materiaalin voimakkuuden lisäämiseksi se täytetään hienoksi jauhetuilla mineraalisilla lisäaineilla, jotka lisäävät tuotteen tiheyttä. Koneissa voidaan valmistaa lämpöä kestäviä betonilaitteita sisältäviä aggregaatteja, lisäksi käytetään vuoren tulenkestäviä kiviä.

Tänään on mahdollisuus valmistaa lämpöä kestäviä seoksia tilauksesta. Etuna on ainesosien valinta sekä niiden suhde perustuu asiakkaan projektiin. Betonin komponentit valitaan käytön odotettavissa olevien lämpötilaolosuhteiden ja tuotteiden käyttöiän mukaan.

Ruoanlaitto itsesi

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Lämpöä kestävä betoni voidaan valmistaa omilla kädillä, mutta hänen on suoritettava kaikki määritetyt tehtävät. Myös tulenkestävän betonin kanssa on noudatettava suosituksia ja noudatettava ohjeita, jotka puolestaan ​​täyttävät vaatimukset ja tekniset standardit. Tulenkestävän komponentin valmistuksen ansiosta omalla kädelläsi on oltava betoni, joka, kuten tehdas, on resistenttejä lämpötilaeroille, on lämpöeristysfunktioita. Kuumennettaessa sen ei pidä menettää ominaisuuksiaan ja muotoaan. Kestää lämpöä kestävän betonin valmistusta vähentää rakennuskustannuksia.

Tee lämpöä kestävä materiaali kotona, sinun on varastoitava nestemäistä lasia, bariumsementtiä, asbestia. Nämä komponentit antavat betonille ominaisuuksia, joiden avulla materiaalia voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa olevien rakenteiden rakenteeseen.

Jotta lämpöä kestävä materiaali olisi omilla käsillä, sementti ja hiekka on sijoitettava betonisekoittimeen yhden ja neljän suhteen välillä. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen vettä kaadetaan, kunnes koostumus on samanlainen kuin taikina. Tuloksena oleva liuos kaadetaan muotoon ja sitten - muottiin. Ilmoitetun ilman poistamiseksi käytetään liuoksessa tiivisteitä.

Materiaalit ja työkalut

Käytetään lämmönkestävää liuosta:

 • kottikärryt;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • vesiletku;
 • muotti;
 • tulenkestävä sementti;
 • lastalla;
 • muovi levyt;
 • sora;
 • hydratoitunut kalkki;
 • atomizer;
 • hiekkaa.

Juotto ratkaisu

Tulenkestävän seoksen valmistuksen jälkeen kaadetaan se muottiin tai säiliöihin. Liuoksen kaatoon tarkoitetut muodot on esijastettu. Tämä estää kuivumisen ja helpottaa valmiin tuotteen saamista. Työt on tehtävä nopeasti, koska lämpöä kestävällä liuoksella on suuri tiheys. Aseta liuos muottiin tai säiliöihin lapion avulla, poista ylimäärä laastilla.

tiivistys

Ilmakuplat eroon lämmönkestävässä liuoksessa puristetaan käyttäen erilaisia ​​puristusmekanismeja. Tulenkestävät laastarit tiivistetään pinnalla tai upottamalla täryttimiä. Lämmönkestäviä seoksia on painettava pidempään. Jotta estettäisiin ratkaisujen erottaminen, se toimitetaan suoraan asennuspaikkaan ilman ylikuormitusta.

Kosteuttava ja ikääntyminen

Tulenkestävän liuoksen kaatamisen ja sinetöinnin jälkeen se jää kovettua. Luontaisen kovettumisen prosessi on kosteuden haihtuminen, joten liuos on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää halkeilua. Muodostumattoman laastin tulee olla päällystetty kalvolla 48 tunnin ajan - sitten se poistetaan ja betoni jatkuu kovettuneen. Kaksi päivää myöhemmin voit poistaa elementit säiliöstä ja sijoittaa lämpimään huoneeseen 28 päivän ajan. Kun betoniliuos saavuttaa lujuusominaisuutensa, se on valmis käytettäväksi tarkoitetulla tavalla.

johtopäätös

Tulenkestävän materiaalin valmistuksen päätyttyä on pestävä ja puhdistettava laite. Jäätyneen liuoksen jäännökset on poistettava välineistä heti sen jälkeen, kun seuraavana päivänä se on vaikeampaa.

Itse valmistetun lämmönkestävän liuoksen valmistusprosessi vaatii aikaa vievää tarvetta apuvälineiden saatavuuteen, mutta säästöt ovat edelleen merkittäviä. Tärkeintä on noudattaa tulenkestävien materiaalien teknisiä vaatimuksia ja ohjata ohjeita lämmönkestävän betonin valmistukseen.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Lämmönkestävää betonia käytetään pääsääntöisesti savupiippujen ja uunien rakentamisessa sekä teollisuudessa että asuinrakentamisessa. Kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti valmistettu materiaali tarjoaa korkean turvallisuuden ja luotettavan suojauksen. Rakennuttajat käyttävät käyttötarkoituksen mukaan erilaisia ​​materiaalivalintoja: kevyt, tiheä tai solu. Vastaavaa betonia voidaan käyttää myös lämpöä eristävänä materiaalina. On välttämätöntä työskennellä tämän materiaalin kanssa samalla tavalla kuin tavallisella betonilla, minkä seurauksena rakennustöiden kustannukset vähenevät tuntuvasti. Lisäksi voit tehdä niin konkreettisia omia käsiäsi. Tämä materiaali ylläpitää täydellisesti lämpötilahäviöitä, ei muuta ominaisuuksia lämmityksen jälkeen, ja siksi se on paras vaihtoehto erilaisten erikoistuneiden esineiden rakentamisessa.

Taulukko sementin kulutuksesta 1 m3: n liuoksessa.

Lämmönkestävän betonin valintaominaisuudet

Jotta tällainen betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä alumiinioksidisementtiä, asbestia, bariumsementtiä ja nestemäistä lasia.

Luettelo betonityypeistä.

Lisäaineet tekevät materiaalin sopivaksi käytettäväksi paikoissa, joissa on kohonnut lämpötila, esimerkiksi uunin rakentamiseksi.

Tavallisen rakennusmateriaalin rakenne sisältää elementtejä, jotka lämmitysprosessissa käyvät läpi vedenpoistoprosessin tai dehydraation. Rakenne, jolle tehdään samanlainen testi, puhkeaa nopeasti ja kaatuu, prosessin lopettaminen on lähes mahdotonta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi paikoissa, joissa on korkeita lämpötiloja, on käytettävä lämpöä kestävää betonia.

Kun otetaan huomioon tämän seoksen koostumus, voidaan havaita erilaisten epäpuhtauksien korkea pitoisuus. Jokainen seoksen koostumuksen elementillä on erityinen rooli, sitomalla materiaali nousevalla lämpötilalla ja lisäämällä sen voimaa.

Lämpöä kestävä betonitoimisto: koostumuksen valinta

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Voit tehdä tällaisen betonin omalla kädelläsi jonkin seuraavista sideaineista: kuona Portland-sementtiä tai Portland-sementtiä, alumiinioksidia, alumiinioksidia tai periklaasisementtejä sekä nestemäistä lasia. Erilaisia ​​hienoksi jauhettuja lisäaineita tuodaan nestemäiseen lasiseen ja portland-sementtiin. Lämpöä kestävä betoni jaetaan kevyisiin ja tavallisiin (kevyisiin materiaaleihin sisältyvät materiaalit, joiden massa on enintään 1500 kg / m3).

Höyryistä kestävää betonia sekoitettaessa periklaasisementtiin käytetään magnesiumsulfaatin vesiliuosta. Jotta voitaisiin varmistaa lämmönkestävän betonin kuivuminen nestemäiseen lasiseen normaalilämpötilassa, on otettava käyttöön natriumsilikloridia ja muita aineita, kuten nepheline-lietettä (alumiinioksidia tuottava jäte) tai rakeistettua masuunikuonaa.

Hiukkasmaisia ​​tai hienoksi jauhettuja materiaaleja käytetään hienoksi jauhettuna lisäaineena: samotti- tai magnesiittitiilipalloja, kromiittimalmia, sementtiteoksia, chumotteja, granuloidut masuunikuonaa, hohkakiveä, andesite, lentotuhka, löysäsippu. Kevyitä lämmönkestäviä seoksia, diatomi- tai tulisiltoja, laajennettua savea, lentotuhkaa ja sementoitua savea käytetään.

Suurina (5-25 mm) ja hienoina (0,15-5 mm) aggregaaleina käytetään murskattuja materiaaleja: ditiitti, titaani-alumiinioksidikuona, taistelu magnesiittimagnesiittikromiitista, kromiittimalmista, tulikiveästä tai korkeasta alumiinioksiditiilestä, taistelu tavallisesta saveesta, talkista ja puolihaposta tiilinen, palo palo, diabase, basaltti, räjähdyskuona, artic tuff, andesite. Kevyissä, lämpöä kestävissä betonipinnoissa käytetään laajennettua perliittiä tai vermikuliittia. Täyteaineet ja hienojakoiset lisäaineet valitaan betonin tyypin, lämpötilan ja käyttöolosuhteiden mukaan.

Lämmönkestävän betonin käyttö vähentää lämpöyksiköiden rakennusaikaa, vähentää työvoimakustannuksia ja vähentää työn kustannuksia.

Vaiheittainen ohje lämpöä kestävän betonin valmistukseen

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Työkalujen valmistelu:

 1. Lastaa.
 2. Lapio.
 3. Kottikärryt tai betonisekoittimet.
 4. Soraa.
 5. Muotti.
 6. Tulenkestävä sementti.
 7. Hiekkaa.
 8. Ruiskupullo.
 9. Sammutettu kalkki.
 10. Muovilevy.
 11. Letku tai muu vesihuolto.

Toimitetaan työturne tai betonisekoittimen työalueelle. Sinulla on oltava pääsy veteen, joka voidaan helposti lisätä rakennuksen koostumukseen, työkaluihin ja paikan huuhteluun jne.

Tulenkestävä sementti imee kosteuden hyvin voimakkaasti, sitä pitää säilyttää vain kuivassa huoneessa.

Materiaalit sekoitetaan suhteessa 3: 2: 2: 0,5, eli otat 3 osaa soraa 2 osaan liesiä, 2 osaa tulenkestävää sementtiä ja 0,5 osaa sammutettua kalkkia. Noudata tätä suhdetta riippumatta vaaditusta lämmönkestävän koostumuksen tilavuudesta.

Laita hiekka ja sora kelkkareihin, kouruun tai betonisekoittimeen. Lisää sammutettua kalkkia ja tulenkestävää sementtiä soran ja hiekan päälle. Sekoita kuivat aineet lapioon. Sekoita, kunnes ainekset saadaan jakautumaan tasaisesti.

Lisää vettä seokseen. Kuiva seos ja vesi sekoitetaan. Vettä on lisättävä niin paljon, kunnes seos muuttuu halutuksi johdonmukaisuudeksi. Jatka veden lisäämistä seokseen kunnes betoni on saavuttanut työskentelytiheytensä. Se on hyvin yksinkertaista tarkistaa - tehdä sekoitus seoksesta ikään kuin olisi lumipallo, ja jos se ei hajota ja ei levitä, niin on tarpeeksi vettä.

Kun käytät lapion, täytä muotti tai lomake täytettäväksi betoniliuoksella. Käyttämällä lastalla on tarpeen irrottaa ylimääräinen betoni. Tasaa pinta.

Pinta on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää liiallisen kosteuden menetyksen materiaalin kovettumisen aikana ja sallii sen välttää halkeilua. Voit peittää märkäbetonin muovikääreillä kahden päivän ajan.

Kahden päivän kuluttua irrota muovikelmu. Anna betonin kuivua vähintään 2 päivää ennen kuin yrität poistaa muottipesän. Nyt on vain odotettava, kunnes konkreettinen vahvistusvoima (noin 3 viikkoa). Tämän jälkeen voidaan käyttää pintaa.