Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Tämän online-laskimen avulla voit laskea betoni-, vahvistus- ja muuntolevyjen määrän betonirakenteen järjestämiseen. Lisäksi laskin tuottaa kattavan laskelman materiaalien kustannuksista. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Ensin - valitse, minkälainen säätiö projektin mukaan. Aseta sitten säätönauhan pituus, leveys, paksuus ja korkeus. Oikein suunnattu auttaa liitteenä olevia piirroksia, kaavioita.

Vaihe 2: Seuraavaksi täytetään kentät laskemaan vahvistus ja muotti. Laskettaessa raudoitusta on tarpeen määrittää tulevaisuuden vahvistuskammion parametrit. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 3: Betonin laskemisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 4: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja murskattua kiveä laskimessa on merkitty 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Tape-säätiö tee se itse

Säätiö on maanalainen osa rakennusta tai rakennetta, joka vastaanottaa kuormia ja siirtää ne maahan. Suosituin rakennustyypin talojen rakentamiseen pidetään nauhan perustana. Tällainen liuskatalojen yhteinen käyttö johtuu sen monipuolisuudesta ja kohtuullisista kustannuksista. Ennen rakentamisen aloittamista sinun täytyy tehdä valinta matalan syvyyden ja syvälle asetetun liuskajohdon välillä.

Matala nauhasisäätiö

Matala säästö säästää sekä talousarviota että aikaa. Ja työvoimakustannukset ovat huomattavasti pienemmät, koska sen rakentaminen ei edellytä syvää kuoppia. Tätä säätiötä käytetään pienen alueen kevyeen rakentamiseen:

 • puutaloja
 • höyrykarkaistut betonirakenteet tai rakennukset, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia ja vaahtobetonilaatikoita, joiden korkeus on enintään 2 kerrosta
 • monoliittiset rakennukset kiinteällä muottialueella
 • pieniä kivirakenteita

Matalan kellarin syvyys on puolet metristä.

Upotettu nauhaosasto

Tätä perustusta käytetään rakenteiden rakentamiseen raskailla seinillä, betonilattialla, kellarilla tai maanalaisella autotallilla. Säätiön perustuksen syvyys on laskettava etukäteen. Ensinnäkin on määriteltävä maaperän jäädyttämisen taso, vähennä sitten 30 cm ja asetettava säätiö jo tässä syvyydessä.

Valmistelu työstä

Jotta itsenäisesti rakennettaisiin nauhan säätiö, sinun on ensin suoritettava tarkka suunnittelu. Huolellisten laskelmien tarve selittyy sillä, että säätiö on yksi rakennuksen tai talon tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä. Rakennuksen alussa tehdyt virheet voivat aiheuttaa kielteisiä seurauksia talon toiminnan aikana.

merkki

Merkintä tehdään, aiheuttaen kentällä sekä ulkoisen että sisäisen rajan. Tätä varten on parasta käyttää lujitusta ja köyttä tangot tai palkit, mutta tehokkaampaa käyttää erityislaitteita, kuten lasertasoja. Muista, että suuret virheet merkinnässä vaikuttavat merkittävästi valmiiden rakennusten ulkonäköön.

Jotta voit saavuttaa täydelliset tulokset, tarvitset:

 • määritä pystytetyn rakenteen akseli
 • käytä luodinviivaa, merkitse kulma, vedä köysi 90 asteen kulmassa 90 asteen kulmassa
 • käytä neliöä toisen kulman määrittämiseksi
 • Tarkista kulmat keskittyen lävistäjäksi. Jos testi antoi myönteisiä tuloksia - vedä köysi niiden väliin
 • ottaa sisäisen merkinnän, vetäytyessään ulkoisesta merkinnästä tulevan säätiön paksuuden etäisyydellä

Kun olet lopettanut merkinnän, tutki pinnan pudotukset rakennustyömaalla ja valitse syvennyksen syvyys alhaisin piste ja sulje ero säätilan korkeuteen. Jos rakennuksen on tarkoitus olla pieni, kuopan syvyys voi olla 40 cm.

Laitteen tyyny ja vedeneristysnauha

Lopullisessa kaivannossa tulisi asettaa hiekkipyyhkeitä lisäämällä soraa. Kunkin kerroksen suositeltu korkeus on 120-150 mm. Sen jälkeen jokaisen kerroksen täytyy olla vuodatettu vedellä ja painettu tiheyden lisäämiseksi. Lopullisen tyynyn eristämiseksi sinun on asetettava vahva vedenpitävä kalvo siihen.

Muottipalkin perustaminen

Muotti on yleensä tehty höylättyjä levyjä, joiden paksuus on noin 40-50 mm. Voit käyttää liuskekiviä tähän tarkoitukseen.

Kun asennat muottien, hallitse pystysuuntaisuutta. Rungon suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm. Pieni pohja on tarpeen rakentaa. Asbesti-betoniputket asetetaan muottipesään rakennuksen viemäriverkkoon ja vesihuoltoon.

Aseta muovilevy betonin ja muottipesän väliin suojaamaan muottien likaantumista.

Rebar laittaminen

Seuraava vaihe on venttiilien asennus. 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujittavat sauvat on sidottu erityisellä neuloverkolla siten, että neliösolujen sivut ovat 30-40 cm. Vahvistin voi olla joko teräs tai lasikuitu.

Hitsauskoneen käyttöä ei suositella vahvikkeen kiinnittämiseksi korroosion estämiseksi hitsauspisteissä. Kun asetat tangon kaivantoon, tarkkaile reunojen reunoja. Suositeltu offset on 50 mm.

Ilmanvaihto ja viestintä

Seuraavaksi on välttämätöntä säätää säätö ilmanvaihtoa ja tarjota teknisiä aukkoja tiedonsiirtoon rakennukseen. Ota asbestisementtiä tai muoviputkea ja kiinnitä se kiinnittimeen.

Teipin pohjan täyttö betonilla

Täytä betonista asteittain. Kerrosten paksuus on 15-20 cm, jotta vältetään aukot ja lisää kokonaislujuutta, kerrokset kerrotaan erikoistyökalulla - puukosketin tai syvä värähtelijä.

Voit tilata valmisbetonia tehtaalta tai tehdä se itse betonisekoittimen avulla. Suositeltu osuus sementistä, hiekasta ja raunioista on seuraava: 1: 3: 5.

Kerrokset eivät saisi poiketa koostumuksesta. Kylmällä säällä käytä betonilämmittintä ja kylmänkestäviä lisäaineita kuumalla säällä - kaada betonia veteen.

Työn suorittaminen

Betonin kaatamisen päätyttyä se on suljettava kalvon avulla kuivumisen estämiseksi ja jätä voimaa vähintään 2 viikkoa.

Laskimen laskenta raudoituksen vahvistamiseen

Maarakennuksessa käytetään useimmin nauhapohjaa, jota oikein pidetään yleismaailmana. Voit rakentaa sitä vetämättä asiantuntijoita omilla käsillään. Tärkeintä on suorittaa kaikki laskelmat oikein, mukaan lukien tarvittava määrä raudoitusta liuskajohtojen rakentamiseen.

Miksi vahvistaa nauhapohjaa

Nauhan perusta on monoliitti suljettu, vahvistettu betoniliuska, joka kulkee rakennuksen jokaisen laakeri- seinän alle. Tällaista säätiötä käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa, koska sillä on hyvä joukko välttämättömiä ominaisuuksia ja erinomainen hinta-laatusuhde.

Se jakaa kuorman ympärysmitan ympärille ja estää rakennuksen romahtamisen ja muodonmuutoksen maaperän pullistumisvoimien vaikutuksesta. Tällöin pääkuorma keskittyy kulmiin. Jotkut ystävät eivät pidä tarpeellisina vahvistaa perusta. Tämä prosessi on kuitenkin tärkeä.

Loppujen lopuksi teippipohja hankkii seuraavat ominaisuudet:

 • lujuus, luotettavuus ja kestävyys;
 • helppo asentaa;
 • mahdollisuus vedeneristää vahvikkeet.

Siksi on välttämätöntä lisätä koko rakennuksen elämää ilman vahvistusta. Mutta tärkeintä ei ole vain tehdä oikein säätiön vahvistaminen, vaan myös laskea se oikein.

Säätiön suunnittelu on tehtävä varsin tarkasti, koska muodonmuutoksen tapauksessa tämä voi vaikuttaa koko rakennukseen, ja se voi olla hyvin vaikeaa ja kallista säätää. Liuskatasolle ja valssattua terästä varten tarvittavien materiaalien määrää lasketaan itsenäisesti, tai voit käyttää online-laskinpalvelua.

Esimerkki kaistaleen laskennasta

Kaistaleen laskemisen suorittamiseksi tarvitset:

 • laskea talon paino ottamatta huomioon syitä;
 • määrittää lumi- ja tuulikuormat;
 • valitse alustan tyyppi.
 • laske jalka-alue ottaen huomioon maaperän kantavuus.

Lumikuorma voidaan laskea SNiP 2.01.07-85: n perusteella. Jakso 5 sisältää tietoja kaikista piireistä. Laskettaessa tuulikuormaa nauhan jalka on melko vaikeaa. Voit käyttää yksinkertaistettua kaavaa: (15 x h + 40) x S, jossa h on korkeus maanpinnasta rakennuksen yläosaan ja S on rakenteen pinta-ala.

Rakennuksen painon laskemisessa on otettava huomioon huoneen huonekalujen ja laitteiden likimääräinen paino. Esimerkiksi rakennuksen paino 13.384 kg, 11.340 kg: n hyötykuorma, lunta kuormaa - 8.820 kg ja tuulikuorma 4 410 kg näyttävät tästä. Yhteenvetona nämä tiedot, saamme 37954 kg. Siihen on lisättävä 30% virheestä. Tämän seurauksena pohjalevyn kokonaiskuormitus on 49340 kg.

Tietäen sen kantokyvyn, on mahdollista laskea alueen jalka säätiön. Esimerkiksi, jos se on 2 kg / cm2, jakamalla kokonaispaino pohjaan tämän indikaattorin avulla osoittautuu: 49340/2 = 24670 cm2.

Liuskajohtimen laskemiseksi on otettava huomioon sen peruspituus ja yksinomainen pinta-ala. Joten, jos laakerin seinämän pituus on 30 m (3000 cm), niin: 24670/3000 = 8,2 cm. Tämä luku on teipin pohjan vähimmäisleveys. On kuitenkin pidettävä mielessä, että seinien paksuuden on oltava suurempi kuin pohjan leveys.

Jotta voitaisiin laskea, kuinka paljon betonia tarvitaan, laakerin seinämän pituus on kerrottava summalla, jolla perustus tulisi asettaa ja pohjan leveydellä. Joten, jos pohja hiekkapohjaiselle maaperälle asetetaan 0,5 metrin syvyyteen, pohjan leveys on 20 cm (0,2 m), laakerin seinämän pituus on 30 m, laskenta näyttää tältä: 30 x 0,5 x 0,2 = 3 m3.

Vahvistuksen laskenta

Seuraavaksi sinun on laskettava, kuinka paljon materiaalia tarvitaan työn vahvistamiseen. Esimerkiksi teräspalkin halkaisija on 12 mm, valumuodostuman mukaan - 2 vaakasuuntaista sauvaa ja pystysuoraan esimerkiksi sauvat sijoitetaan 0,5 metrin askelin. Edusta on 27 metriä. Joten 27 on kerrottava kahdella (vaakasuuntaiset sauvat) 54 m.

Samoin lasketaan pystysuorat sauvat: 54/2 + 2 = 110 sauvaa (108 välin 0,5 m ja kaksi kummallakin puolella). Nurkissa olevien palkkien laskemiseksi meidän on lisättävä toinen 1 tanko, josta ilmenee 114. Jos käytämme tangon korkeutta -70 cm, laskemme materiaalin pituuden: 114 x 0.7 = 79.8 m.

Helpoin tapa tehdä raudoituksen laskentamenetelmä verkkopalvelun avulla on laskin.

Harjatonlaskenta

Jos levyn parametrit ovat: paksuus on 2,5 cm, pituus 6 m ja leveys 20 cm, laskenta on seuraava. Kaava laskee sivupintojen alueen: kehä kerrotaan valukappaleen korkeudella ja toinen 2 (se, että sisempi kehä on pienempi kuin ulkokehä): (27 x 0,2) x 2 = 10,8 m2. Levyjen pinta-ala: 6 x 0,2 = 1,2 m2, 10,8 / 1,2 = 9.

Tästä johtuen tarvitaan 9 puuta, joiden pituus on 6 m. Tähän numeroon lisätään pieni määrä liitoslistoja (rakentajan harkinnan mukaan). Tämän seurauksena tarvitaan 134 metriä vahvistusmateriaaleja ja 27 metriä puupalkkeja, joiden leveys on 20 cm. Kiinnittimien lukumäärää ei otettu huomioon esimerkissä. Saatu tieto pyöristetään.

Lattialevyn vahvistuksen laskenta voidaan suorittaa myös online-laskimella.

Vahvistusjärjestelmä

Nauhatulostuksessa on enemmän pituussuuntaista venytystä kuin poikittainen. Siksi sileäpintaiset sauvat voidaan valita poikittaisiksi sauvoiksi ja aaltoputket pitkittäisiksi sauvoiksi. Enimmäkseen on paljon kulmia. Siksi, kun ne vahvistetaan, on välttämätöntä, että sauvan toinen pää menee yhteen seinään ja toinen toiseen.

Vahvistusprosessin tulisi alkaa muotojen asennuksella. Sisällä on tarpeen asettaa kerros pergamentti. Rakenteen pääasiallinen tarkoitus on helpottaa rakenteen poistamista. Kehyksen tehtävänä on jakaa tasaisesti kaikki kuormat pohjaan.

Sen järjestelmä on yksinkertainen:

 • Pohjaan pohjaan työntyvät terästangot, jotka ovat yhtä pitkiä kuin pohjan syvyys. On välttämätöntä, että muotti on keskimäärin 50 mm, jonka säde on 400-600 mm;
 • aseta jalusta (80-100 mm);
 • Niihin kiinnitetään 2-3 tangon riviä. Jotta lasinaluset, voit käyttää tiilet asettamalla ne kylkiluita varten;
 • ylä- ja alareunassa rivit on kiinnitetty ristikkäisillä raidoilla pystysuuntaiseen tappiin;
 • paikat, joissa ne leikkaavat, kiinnitetään toisiinsa viskoosilla langalla tai hitsaamalla.

Hitsaustyöt edistävät metallin ylikuumenemista ja aiheuttavat muutoksia ominaisuuksissa. Sauvojen paksuus näissä paikoissa pienenee myös. Siksi sitomiseen käytetään usein lankaa. Vahvistuksen jälkeen on tarpeen tehdä vain ilmanvaihtoaukkoja ja täyttää kaivannot betoniliuoksella.

Venttiilikustannukset

Liittimet voi ostaa rautakaupoista. Sen määrä lasketaan juoksumetreinä. Siksi, jotta saataisiin selville, kuinka monta metriä tarvitaan ja laskea lopullinen hinta, tarvitaan vuokraus painotusta. Seuraavaksi lasketaan kaavalla: (metallisten tangojen lukumäärä mittarissa) ja kerrotaan (paino 1 m. Vastaavan halkaisijan sauvat) kerrottuna (1 tonnin varret) / 1000.

Rakenteen lujuuden paino voidaan tarkastella taulukossa:

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Laskin vahvistaminen-Tape-Online v.1.0

Pitkittäisen, rakenteellisen ja poikittaisen lujituksen laskeminen nauhan perustuksille. Laskin perustuu SP 52-101-2003: een (SNiP 52-01-2003, SNiP 2.03.01-84), oppaasta SP 52-101-2003, Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet raskasta betonia (ilman esijännitystä).

Laskin-algoritmi

Rakenteellinen vahvistus

Jos tämä valikkovaihtoehto on valittu, laskin laskee perustan rakentamisen pitkittäisen raudoituksen minimipitoisuuden SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvistettu betonituotteiden vahvuus on vähintään 0,1-0,25 prosenttia betonin poikkipinta-alasta, joka vastaa teipin leveyden tuotetta nauhan työkorkeuden mukaan.

SP 52-101-2003 Kohta 8.3.4 (SP 52-101-2003: n edun analyysi 5.11 kohta, Raskasbetonista valmistettujen betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet, 3.8 kohta)

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.11

Meidän tapauksessamme vahvistuksen vähimmäismäärä on 0,1% venytetyllä vyöhykkeellä. Koska nauhan pohjalla venytetty vyöhyke voi olla sekä nauhan yläpää että pohja, lujituksen prosenttiosuus on ylempi hihna 0,1% ja hihnan alareunan 0,1%.

Käytettäessä pituussuuntaisia ​​työstötankoja, joiden halkaisija on 10-40 mm. Säätöä varten on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 12 mm tankoja.

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.17

Suuntaviivat betoni- ja betonituotteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.11

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista, kohta 3.27

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.13 (yhteisyritys 52-101-2003 kohta 8.3.6)

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.14 (SP 52-101-2003 kohta 8.3.7)

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.95

Rakenteelliset liittimet (kutistekestävät)

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelusta annettujen ohjeiden mukaan kohdassa 3.104 (analoginen opas SP 52-101-2003, kohta 5.16) yli 700 mm: n palkkeihin on raken- nusvahvistus sivupinnoille (2 bar vahvistus yhdellä vaakarivillä). Rakenteen lujituksen korkeuden korkeus saa olla enintään 400 mm. Yhden lujituksen poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,1% poikkileikkauspinnasta, joka on yhtä suuri kuin näiden sauvojen välinen etäisyys, puolet nauhan leveydestä, mutta enintään 200 mm.

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.104 (Ohje SP 52-101-2003 kohtaan 5.16)

Laskemalla käy ilmi, että rakennevahvikkeen suurin halkaisija on 12 mm. Laskimessa voi olla vähemmän (8 - 10 mm), mutta silti turvallisuussyistä on parempi käyttää 12 mm: n halkaisijaa.

esimerkki

 • Pohjan mitat suunnitelmassa: 10x10m (+ yksi laakeri sisäseinä)
 • Nauhan leveys: 0,4 m (400 mm)
 • Nauhan korkeus: 1 m (1000 mm)
 • Betonipäällyste: 50 mm (valittu oletuksena)
 • Rebar-halkaisija: 12mm

Nauhan poikkileikkauksen työkorkeus [ho] = Nauhakorkeus - (betonikerros + 0,5 * työvahvistimen halkaisija) = 1000 - (50 + 0,5 * 12) = 944 mm

Alemman (ylemmän) hihnan työhaaran poikkipinta-ala = (nauhan leveys * käyttökalan osan korkeus) * 0.001 = (400 * 944) * 0.001 = 378 mm2

Valitsimme tangon määrän liitteen 1 yhteisyrityksen 52-101-2003 mukaisesti.

Valitsemme osan, joka on suurempi tai yhtä suuri kuin yllä olevassa osassa.

Tuloksena oli 4 halkaisijaltaan 12 mm: n (4F12 A III) lujitustangot, joiden poikkipinta-ala oli 452 mm.

Joten löysimme tangot yhdelle nauhallemme (oletetaan pohja). Ylhäältä saa saman. Yhteenvetona:

Alaviivan hihnan tangot: 4

Yläosan hihnassa olevien vanteiden lukumäärä: 4

Pitkittäisten työtangojen kokonaismäärä: 8

Nauhan pituussuuntaisen työvahvikkeen kokonaispoikkileikkaus = yhden tangon poikkipinta * pituussuuntaisten tangojen kokonaismäärä = 113,1 * 8 = 905 mm2

Nauhan kokonaispituus = Säätöpituus * 3 + Säätöleveys * 2 = 10 * 3 + 10 * 2 = 50 m (47,6 m laskimessa ottaen huomioon nauhan leveyden)

Tangojen kokonaispituus = Nauhan kokonaispituus * Pitkittäisten sauvojen kokonaislukumäärä = 47,6 * 8 = 400m = 381m

Vahvistuksen yhteenlaskettu massa = 1 metrin vahvistus (ks. Yllä olevassa taulukossa) * Vavat yhteensä 0,888 * 381 = 339 kg

Vahvistuksen määrä nauhaa kohden = yhden pituussuuntaisen vahvikkeen osa * sauvojen kokonaispituus / 1000000 = 113,1 * 381/1000000 = 0,04 m3

Arvioitu vahvistus

Jos tämäntyyppinen valikko on valittu, venytetyn vyöhykkeen pituussuuntainen työvahvistus lasketaan SP 52-101-2003: n käsikirjan mukaisesti.

Meidän tapauksessamme kiristetty vahvike asennetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, joten meillä on työvahvistus puristetulla ja venytetyllä vyöhykkeellä.

esimerkki

 • Hihnan leveys: 0.4m
 • Hihnan korkeus: 1m
 • Betonipäällyste: 50mm
 • Merkki (luokka) betonista: M250 | B20
 • Rebar-halkaisija: 12mm
 • Armoriluokka: A400
 • Max. taivutusmomentti säätöön: 70kNm

Rb: n löytämiseksi käytämme SP 52-101-2003: n käsikirjan taulukkoa 2.2

Rs: n löytämiseen käytetään taulukon 2.6 etuja SP 52-101-2003: lle

Maksimi taivutusmomentti [M] oli aiemmin löydetty. Löydä se sinun täytyy tietää hajautettu kuorma painosta talon (mukaan lukien säätiö). Näihin tarkoituksiin voit käyttää laskinta: Paino-Home-Online v.1.0

Taivutusmomentin etsintämuunnittelujärjestelmä: palkki joustavalla pohjalla.

Laskelma selkeyden vuoksi tuotamme [cm]: ssa.

Työkappaleen korkeus [ho] = nauhan korkeus - (suojaava betonikerros + 0,5 * vahvistuksen halkaisija) = 100cm - [5cm + 0,6cm] = 94,4cm

Am = 700000kgs * cm / [117kg / cm2 * 40cm * 94,4cm * 94,4cm] = 0,016

Kuten = [117kgs / cm2 * 40cm * 94,4cm] * [1 - apt. juuren (1 - 2 * 0,016)] / 3650kgs / cm2 = 2,06 cm2 = 206mm2

Nyt on verrattava rakenteen vahvistamisen laskentaan ja poikkipinta-alaan (0,1% nauhan poikkileikkauksesta) saadun työvahvikkeen poikkipinta-ala. Jos rakentavan raudoituksen pinta-ala osoittautuu enemmän laskettavaksi, sitten lasketaan konstruktivinen, jos ei.

Vetolujuuden poikkipinta-ala rakenteellisella vahvikkeella (0,1%): 378 mm2

Vetolujuuden poikkipinta-ala laskennassa: 250 mm2

Lopuksi valitaan poikkileikkausalue rakentavalla lujituksella.

Ristivahvikkeet (kiinnikkeet)

Poikittainen vahvistus lasketaan käyttäjän mukaan.

Poikittaistehon standardit

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.18

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.23

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.20

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.105

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.106

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.107

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.109

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 3.111 kohta

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 2.14 kohta

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.24

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.22

Betonipeite

Käsikirja yhteisyritykselle 52-101-2003 Kohta 5.6

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.8 (betoni- ja betonirakenteiden opas Suunnittelu raskaasta betonista 3.4)

Strip-säätiö

Lataa, tallenna tulos.

Valitse tallennusmenetelmä

tiedotus

Nauhaosasto on korkealaatuisten, vahvojen betonilohkojen esivalmistettu tai monoliittinen pohja, joka on sijoitettu tulevan rakenteen kehälle samoin kuin tukirakenteiden alueilla. Nauhatulostuksen muodostuminen ei edellytä raskaiden rakennuslaitteiden osallistumista, mutta se vaatii ratkaisun ja mittaustoimien absoluuttista tarkkuutta. Interaktiivinen hihnan pohja laskin mahdollistaa hiekan, sementin ja raunioiden nopean ja tarkan laskemisen betonin valmistuksessa käsin, teipin koon sekä vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin talon pohjan rakenteen ja vahvistamisen parametrit.

Edut online-hihnan pohja laskin

 • Säästää aikaa, hermoja, vaivaa ja rahaa arvioitaessa rakennusmateriaalien hankintaa.
 • Voit arvioida luovan toiminnan määrää sekä ennustaa teippityypin perustuksen muodostumisen ajoituksen.
 • Lujittavan ja betonin parametrien pätevä laskenta takaa rakenteen sisäisen kehyksen voimakkuuden ja luotettavuuden.
 • Kyky laskea välittömästi parametrit monoliittisille tai esivalmistetuille, syväpohjaisille tai syvälle säädetyille teippityypeille.
 • 2D- ja 3D-visualisointivaihtoehtoja voit tarkastella visuaalisesti laskettujen manipulaatioiden riittävyyttä ja tehdä tarvittavat muutokset ajoissa.

Tehtävät, jotka laskin ratkaisee

Raudoituksen laskeminen nauhalevyssä auttaa määrittämään raudoituskotelon kokonaispituuden ja painon sekä poikittaisten ja pitkittäisvaurioiden vähimmäishalkaisijan, lujitushihnojen rivien lukumäärän, puristimien nousun ja päällekkäisyyksien määrän. Laskelmat tehdään SP 52-101-2003: n sääntöjen mukaisesti.

Betonin laskeminen nauhateollisuudessa antaa tietoa hiekka-, sora- ja sementtimääriosuuksista sekä päärakennusmateriaalin painosta kaistaleperän kaatamiseksi. Laskentatulokset mahdollistavat kompetenssien jakamisen ja kompetenssin jakelun rakenteen segmentteihin.

Muottien laskenta määrittää kehän kokonaispituuden sekä vahvistetun betoninauhan pohjan ja ulomman sivupinnan.

Online-laskin, jolla voit laskea teippisää, toimii täysin ilmaiseksi. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita huomautuksia hieman alemmaksi - me varmasti auttavat sinua.

Hihnan säätiön laskin

Laskelmien mukaan valitaan nauhan pohjan tärkeimmät parametrit (syvyys, korkeus ja leveys) ja otetaan huomioon maakohtaiset ominaisuudet ja standardien SP 22.13330.2011 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" sekä SP 63.13330.2012 "betoni- ja betoniteräsrakenteet" vaatimukset. Työn osittaisen helpottamiseksi suosittelemme verkkolaskimen käyttämistä liuskajohdon laskemiseksi, joka on koottu ottaen huomioon sääntelyasiakirjojen ohjeet.

Raudan halkaisijan ja betoniseoksen tilavuuden laskeminen

Tarvittavat selitykset vahvistamisen laskelmissa

 • Pohjalla on perustus ulkoseinien alle.
 • Säätiön korkeus - etäisyys pohjasta yläreunaan.
 • Pienimmän halkaisijan laskenta suoritetaan pienimmän sallitun osan lujituksen prosenttiosuudesta, kun otetaan huomioon suunnittelutarpeet.
 • Pitkittäisten lujitustangojen vähimmäismäärä on 4.
 • On tarpeen lisätä raudoituksen pituuden laskettua arvoa, jos tangot on kiinnitettävä pitkin päällekkäisyyttä.
 • Kiinnikkeet on asennettu pitämään pituussuuntaisen lujituksen suunnittelupaikassa betonin kaatamisen aikana.
 • Pituusmitat riippuvat osan korkeudesta ja ne otetaan enintään 300 mm: iin (SP 63.13330.2012).

Betonimassan koostumuksen laskeminen

Laskettaessa raudan halkaisijaa ja tarvittavaa betonimassan tilavuutta, suosittelemme laskimen käyttämistä betonin koostumuksen laskemiseksi nauhateille. Lisätietoja sementin ja aggregaattien valinnasta löytyy täältä.

Tiivistyvän betonin määrä voi poiketa arvioidusta noin 10%: sta.

Laskin tarvittavan raudoitusmäärän laskemiseksi nauhateille

Nauhapohja on vahva ja luotettava perusta useimmille eri rakenteille. Rakennuksen lujuuden lisäämiseksi tarvitaan luotettavia varusteita. Työn ensimmäinen vaihe on kaikkien materiaalien valmistelu. Tämä tarkoittaa, että sinun on ostettava tarvittava määrä tangot ja itse ratkaisu. Monet maanrakennusyrittäjät tekevät tällaisia ​​ostoksia "silmällä". Sitten on erittäin ärsyttävää, kun jäljellä on liikaa summa, ja rahat on jo käytetty. Tai päinvastoin, aika käytetään ylimääräisiin ostoihin. Ratkaisu voi olla erityinen online-laskin, jolla saadaan tarkin lopputulos.

Kuinka lasketaan oikea raudoituksen määrä raidatasolle

Laskimella lasketaan tarvittava raudoituksen määrä nauhatrakoille

Jotta voit käyttää ohjelmaa, sinun täytyy tietää eräät alkuperäiset parametrit. Tavallisesti jopa aloittelevaa rakennuttaja voi helposti määrittää nämä tiedot.

Lujituksen kaaviokuva

Miten laskelma tehdään?

Ei ole niin paljon numeroita:

 • Nauhateoksen pituus. Tämä on rakennuksen kehä, samoin kuin kaikki väliseinät, jotka ovat sisäpuolella kantavien seinien muodostamiseksi. Yleensä projektilla on jo mitat, laskimelle ne on muunnettava metriin.
 • Pitkittäisen vahvikkeen tangot. Mitä suurempi määrä, sitä vahvempi rakentaminen on.

Otamme huomioon useita yksityiskohtia

Tapahtuman tarkoituksena on parantaa rakenteen vahvuutta. Kulmia pidetään erityisen vaikeina, joten on parasta tehdä ylimääräinen päällekkäisyys sauvoista lujittamiseen ja luotettavuuteen. Useimmin rakennusvahvistuksessa käytetään enintään 12 mm halkaisijaltaan kulmia. Päällekkäisyyksien pituuden tulisi olla vähintään 50D (tangon D - halkaisija).

Ruusujen joukossa on eri pituus. Klassinen koko tässä tapauksessa on pituus 11,7. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota siihen, että voit ostaa vastaavia laitteita, vain leikata puoliksi. Ehkä pitkät osat ovat järkevämpiä rakentamisessa, mutta samaan aikaan ne on maksettava kuljetuksesta, koska tavallisen auton sijaan tilataan erityinen pituusmittari.

Laskin laskee molemmat vaihtoehdot, mutta kätevä on käyttää puolta 5,85 m.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Terävaipan kiinnitys nauhalevyn alapuolella on luotettava tapa luoda lujitetun betonirakenteen jäykkä metallikehys. Miten oikein ja ilman tarpeettomia kustannuksia näiden töiden suorittamiseksi, kerromme tässä yksityiskohtaisessa aineistossa.

Raudoituksen laskeminen säätiölle: miten tuottaa

Säätöraudoituksen laskenta on jo suunnitteluvaiheessa ja sen tärkein osa. Se on valmistettu ottaen huomioon SNiP 52 - 01 - 2003 vahvistusluokan valinnassa sen määrän ja osan. Monoliittirakenteiden vahvistaminen tehdään betonirakenteen vetolujuuden parantamiseksi. Loppujen lopuksi, vahvistamaton betoni voi romahtaa, kun turvotetaan maata.

Vahvistuksen laskeminen säätötyyppiselle laudalle

Slab-perustusta käytetään mökkien ja maanrakennusten rakentamiseen sekä muihin rakennuksiin, joissa ei ole kellarissa. Tämä pohja on monoliittinen betonilaatta, joka on vahvistettu sauvalla kahdessa kohtisuorassa suunnassa. Tämän pohjan paksuus on yli 20 cm ja verkko neulotaan sekä ylä- että alapuolelta.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Tee-se-itse pylväsperusta: askel askeleelta ohjeita. Laskelma, työnkulut. Matala sarakkeen kellari, kehysrakennuksen perusta, kylpylä, valokuva ja video.

Määritetään ensin varretankoilla. Laattojen monoliittiselle kellarille, joka suoritetaan kiinteissä, tiheissä ja ei-fossiilisissa maissa, joiden vaakasuuntainen leikkaus on hyvin pieni, on mahdollista sallia 10 mm: n ja luokan A-I rei'itetyn palkin käyttö. Jos maa on melko heikko, kallistusta tai rakennusta heijastetaan rinteelle - raudoituksen on oltava vähintään 14 mm paksu. Lujittavan verkon alemman ja ylemmän rivin pystysuorat liitokset riittävät käyttämään suoraa 6 mm: n palkkiluokkaa A-I.

Vahvistettu säätiö

Rakennuksen tulevien seinien materiaali on myös erittäin tärkeä. Loppujen lopuksi säätiön kuormituksella on merkittäviä eroja kehyksissä sekä puutalot ja rakennukset tiilen tai hiilihapotettujen betonilohkojen kanssa. Kevyiden rakennusten yhteydessä on yleensä mahdollista käyttää 10-12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 10 - 12 mm: n läpimittaista seinää ja vähintään 14-16 mm: n tiilistä tai lohkojen seinämistä.

Vahvistinverkon tangon väliset raot ovat tavallisesti noin 20 cm pitkittäissuunnassa sekä poikittaissuunnassa. Tämä seikka olettaa, että läsnä on 5 vahvistuspalkkia 1 metriin kellarin seinämän pituudelta. Itsensä keskellä olevat kohtisuorat sauvat ovat sidottuja pehmeällä langalla käyttämällä laitetta, kuten virkkuukoukkua.

Säätiön vahvistusjärjestelmä

Hyvä neuvoja! Jos rakennustilavuus on hyvin suuri, erikoistyöaseita voi ostaa neulomisvarusteille. Se pystyy yhdistämään tangot automaattisesti hyvin suurilla nopeuksilla.

Esimerkki todellisesta laskelmasta

Oletetaan, että meidän on laskettava raudoituksen laskenta hiilihapattujen betonilohkareiden yksityisen talon perustamiselle. Sen asentaminen laattojen pohjalle, jonka paksuus on 40 cm, on ennustettu. Geologisten tutkimusten tulokset viittaavat siihen, että säätiön alapuolella oleva maaperä on tiivis ja keskipitkää. Talon mitat - 9x6 m:

Lujitemuovaus

 • koska me muodostimme riittävän suuren paksuuden perustusta, meidän on täytettävä se kaksi vaakasuoraa verkkoa. Keskitason maaperän lohkorakenne vaatii vaakasuoria tankoja, joiden läpimitta on 16 mm ja nauhat, ja pystysuorat sauvat voivat olla sileitä, joiden paksuus on 6 mm;
 • Laskettaessa vaaditun pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää kallionseinämän suurimman puolen pituus ja jakaa se ritilätasolla. Esimerkissämme: 9 / 0,2 = 45 paksua teräspalkkia, joiden vakiopituus on 6 metriä. Laskemme palkkien kokonaismäärän, joka vastaa: 45x6 = 270 m;

Säätiön vahvistusvaihtoehdot

 • samalla tavalla löydämme poikittaisten nivelsiteiden vahvistuspalkkien lukumäärän: 6 / 0,2 = 30 kappaletta; 30x9 = 270 m;
 • kerrotaan kahdella, saadaan tarvittava määrä vaakasuorat raudoitusta molemmissa ristikoissa: (270 + 270) x 2 = 1080 m;
 • pystysuorat nivelsiteet ovat pituudeltaan yhtä suuret kuin koko säätiön korkeus, eli 40 cm. Niiden lukumäärät lasketaan pituussuuntaisten sauvojen kohtisuoran leikkauspisteiden lukumäärästä poikittaisilta: 45H30 = 1350 kpl. Kun kerrotaan 1350х0,4, saadaan kokonaispituus 540 m;
 • että tarvittavan perustuksen rakentamiseen tarvitset: 1080 m sauva A-III D16; 540 m sauva A-I D6.

Raudoituksen käyttö säätiön rakentamisessa

Hyvä neuvoja! Kaikkien venttiilien massan laskemiseksi on käytettävä GOST 2590: a. Tämän asiakirjan mukaan 1 rm. ristikolla D16 on paino 1,58 kg ja D6 - 0,22 kg. Tällöin koko rakenteen kokonaismassa: 1080x1,58 = 1706,4 kg; 540x0,222 = 119,9 kg.

Runkorakenteen rakentamiseen tarvitaan myös neulontankoja. Sen numero voidaan myös laskea. Jos neulotaan tavallisella virkkauksella, yksi solmu kestää noin 40 cm. Yksi rivi sisältää 1350 liitäntää ja kaksi - 2700. Tästä syystä neulontaan käytettävän langan kokonaiskulutus on 2700х0.4 = 1080 m. Samanaikaisesti 1 m halkaisijaltaan 1 mm: n lanka painaa 6,12 g. Sen kokonaispaino lasketaan seuraavasti: 1080x6,12 = 6610 g = 6,6 kg.

Säätiön vahvistusesimerkki

Kuinka laskea tarran kiinnitysnauhat liuskapohjissa

Liuskajohdon ominaisuudet ovat sellaiset, että sen repeämä on todennäköisesti pituussuunnassa. Tämän perusteella lasketaan perustan vahvistamisen tarve. Laskenta ei ole kovin erilainen kuin edellinen, joka tehtiin laattojen kaltaiselle pohjalle. Siksi sauvan paksuus voi olla pituussuuntaiselle asennukselle 12-16 mm ja poikittaisille sekä pystysuorille 6-10 mm. Nauhapohjan tapauksessa valitaan korkeintaan 10-15 cm: n pituinen askel pitkittäisen aukon välttämiseksi, koska kuorma on paljon suurempi.

Esimerkiksi laskemalla sovelluksen pohjatason nauhatyyppi puutalolle. Oletetaan, että sen leveys on 40 cm ja sen korkeus on 1 m. Rakenteen geometriset mitat ovat 6x12 m. Maa on hiekkapuhallusta:

 • Kaistaleen kiinnityksen tapauksessa kahden vahvistusverkon asentaminen on pakollista. Alempi estää monoliittisen nauhan fysikaalisen repeämisen maadoituksen aikana ja ylhäältä ajettaessa maahan;
 • 20 cm: n ristikkovaihe näyttää olevan optimaalinen, joten tällaisen perustuksen nauhan oikeanlaisen järjestelyn osalta tarvitaan molemmissa vahvistuskerroksissa pituussuuntaisen vahvistuksen 0,4 / 0,2 = 2 baria;
 • puutalolle halkaisija on 12 mm. Jos haluat tehdä kahden kerroksen vahvistuksen pohjan pisin sivuilta, tarvitset 2x12x2x2 = 96 m tankoa. Lyhyet sivut vaativat 2x6x2x2 = 48 m;

Nauhan perustuksen vahvistaminen

 • poikittaisten poikkipalkkien kanssa otamme 10 millimetrin palkin. Piki on 50 cm.
  Rakennuksen ympärysmitta: (6 + 12) x 2 = 36 m. Jakamalla se askeleella: 36 / 0.5 = 72 vahvistamalla poikkipalkit. Koska niiden pituus on yhtä suuri kuin pohjan leveys, kokonaistarve on 72x0.4 = 28,2 m;
 • pystysuuntaisiin liitoksiin, myös sauva D10 soveltuu. Koska raudoituksen pystysuoran komponentin korkeus on yhtä suuri kuin perustuksen koko korkeus (1 m), tarvittava numero määräytyy risteysmäärän mukaan. Voit tehdä tämän kertomalla poikittaisten sauvien lukumäärän pituussuuntaisten numeroiden mukaan: 72x4 = 288 kpl. Korkeuden ollessa 1 m, kokonaispituus on 288 m;
 • eli täydentää nauhalankojen vahvistamisen, tarvitset: 144 m A-III-sauva D12; 316,2 m tanko A-I D10.

Hyvä neuvoja! Saman GOST 2590: n mukaan on mahdollista määritellä kaikkien vahvikkeiden massa sen perusteella, että 1 rm. palkki D16 painaa 0,888 kg; D6 - 0,617 kg. Tällöin kokonaispaino: 144x0,8 = 126,7 kg; 316,2 x0,62 = 193,5 kg.

Käytetyt esimerkit raudoituksen laskemisesta säätiölle auttavat sinua navigoimaan materiaalien tarpeet joka tapauksessa. Tätä varten sinun on vain vaihdettava tietosi kaavoihin.

Strip Foundation Laskin

Suosittelemme verkkolaskimen käyttämistä betoni- ja vahvistusmäärän laskemiseksi nauhateille. Materiaalien laskeminen monoliittiselle nauhan perustukselle talon alla.

Laskentatulokset

Lisätietoja laskimesta

Online-laskin monoliittinen nauha säätiö auttaa laskemaan tarvittavat parametrit rakentamiseen. Sen avulla voit selvittää säätö- ja muottirakenteen tarvittavat mitat, selvittää materiaalien kokonaismäärän, varmistaa, että raudoituksen halkaisija noudattaa normeja ja määrittää betonin kulutuksen. Jos haluat tietää, sopiiko nauhatyyppisiin tarkoituksiin, älä unohda neuvotella asiantuntijoiden kanssa.

Laskettaessa otetaan huomioon SNiP 3.03.01-87, SNiP 52-01-2003 "betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja GOST R 52086-2003 annetut parametrit.

Nauhatalustana on suljettu monoliittinen raudoitettu nauha, joka kulkee rakennuksen kaikkien seinien läpi. Tämän ratkaisun avulla voit jakaa rakennuksen kuormituksen koko nauhan alueelle. Tällaisen pohjan pääkuormat keskittyvät ääriviivan kulmiin. Ribbonsäätiöllä on useita etuja verrattuna kiinteisiin aineisiin: materiaalisäästöt, parempi vastustuskyky maaperän turvotuksen voimille. Sen seurauksena se estää onnistuneesti rakennettujen rakenteiden sakkautumisen tai rullan.

Yksityisten talojen ja muiden pienten rakennusten rakentamisessa nauha-alusta on erittäin suosittu. Se on melko edullinen ja mahdollistaa erinomaisen suorituskyvyn.

Kaistaleet ovat monenlaisia. Ne on jaettu esivalmistettuihin ja monoliittisiin sekä syviin ja syviin syvyyksiin. Mikä nauha säätiö valita? Se riippuu odotetusta kuormituksesta, maaperän ominaisuuksista, käytettävissä olevista materiaaleista ja muista parametreistä, kussakin tapauksessa yksilöllisesti. Siksi suosittelemme ensimmäistä asiaa neuvotella asiantuntijoiden kanssa.

Säätiön suunnittelu on yksi rakennuksen tärkeimmistä suunnitteluvaiheista. Jos säätiö ei ole tarpeeksi vahva, se vaikuttaa koko rakennuksen vakauteen. Perusvirheiden korjaaminen on erittäin aikaa vievää ja kallista työtä.

Laskimen kenttien täyttäminen, katso lisätietoa, joka ilmestyy, kun siirrät hiiren osoitinkuvakkeen päälle.

Sivun alareunassa voit jättää tarkistuksen, esittää kysymyksen kehittäjille tai ehdottaa ajatusta tämän laskimen parantamisesta.

Laskentatulosten selitys

Kokonaisnauhan pituus

Se on kellarin kehä (ei oteta huomioon keskellä mitattua paksuutta)

Neliönahan pohja

Pohjan alapinnan tuen kokonaispinta-ala maahan. Tarvitsee vedenpitäviä materiaaleja.

Ulomman sivupinnan pinta-ala

Pohjan sivupinnan kokonaispinta-ala, joka määrittää eristeen määrän.

Betonin määrä

Tarvittava määrä betonia täyttää säätiö valitulla parametrilla. Se on osoitettu suunnilleen, koska kaatolaseissa on mahdollista, eikä toimitus aina takaa tarkkaa äänenvoimakkuutta. Suosittelemme betonin asettamista 10 prosentin marginaalilla.

Betonipaino

Arvioitu betonin paino keskitason tiheydellä.

Maaperän kuorma

Kuormitus, jolla on tukipinta-ala nauha-pohja.

Pitkittäisten lujitustangojen vähimmäis halkaisija

Laskettu SNiP-määräysten mukaan. Pitkittäisen lujituksen suhteellinen sisältö perustusnauhan poikkileikkauksessa otetaan huomioon.

Armoririvien vähimmäismäärä

Säätöön perustuvan luonnollisen muodonmuutoksen torjumiseksi puristus- ja jännitysvoimien vaikutuksesta on tarpeen asentaa pituussuuntaiset sauvat eri säätöalueilla (nauhan ylä- ja alapuolella).

Kokonaisrajauspaino

Kaikkien lujitustangojen paino yhdistettynä.

Päällekkäiset vahvikkeet

Käytä tätä arvoa, jos päällekkäisyyksiä tarvitaan.

Lujitteen kokonaispituus

Kaikkien lujittavien häkkutankojen kokonaispituus, mukaan lukien päällekkäisyys.

Poikittaisen vahvikkeen (kiinnittimien)

Määritetty standardin SNiP perusteella.

Poikittaiset raudoitusvälit (kiinnikkeet)

Jotta lujitushihnalla olisi jäykkyys ja ettei se olisi epämuodostunut, poikittaisen vahvikkeen oikea nousu tulisi ottaa huomioon.

Letkunkiristimien kokonaispaino

Koko säätiön rakentamiseen tarvittavien puristimien massa.

Muottipöydän vähimmäispaksuus (tukee joka metri)

Tarvittava paksuus muottipaneeleista säätiön tietyille parametreille ja tukiportaan jokaisen mittarin läpi. Laskettu GOST R 52086-2003: n perusteella.

Muottipaneelien lukumäärä

Vakiopituudeltaan 6 metriä levyjä, joita tarvitaan koko muottirakenteen rakentamiseen.

Muottialueen ympärysmitta

Muottien kokonaispituus ottaen huomioon sisäiset väliseinät.

Muottipaneeleiden määrä ja likimääräinen paino

Tämä määrä levyjä, joita tarvitaan muottien rakentamiseen. Levyjen paino lasketaan havupuiden keskimääräisestä tiheydestä ja kosteuspitoisuudesta.

Laskentamallin laskeminen yksityisen talon nauhan perustuksille

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä metallivahvikkeella, jos lasikuituvahviste on laskettava, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun kellarileveys on yli 50 cm, on suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella vavalla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Raudoituksen läpimitan laskeminen säätöön

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. Jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Täten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea, jossa on neljä sauvaa lujitemuovaus, sopivin vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm, koska 4 tällaisen halkaisijan sauvan poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Laskentamäärän laskeminen säätiölle

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Venttiilien lukumäärän lopullinen laskenta

Olemme määrittäneet, että pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen ja pystysuora halkaisija 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että tarvitsemme 184,8 m pituussuuntaista lujitetta ja 205 m poikittaista ja pystysuoraa vahvistusta.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.