Strip Foundation Laskin

Tämän online-laskimen avulla voit laskea betoni-, vahvistus- ja muuntolevyjen määrän betonirakenteen järjestämiseen. Lisäksi laskin tuottaa kattavan laskelman materiaalien kustannuksista. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Ensin - valitse, minkälainen säätiö projektin mukaan. Aseta sitten säätönauhan pituus, leveys, paksuus ja korkeus. Oikein suunnattu auttaa liitteenä olevia piirroksia, kaavioita.

Vaihe 2: Seuraavaksi täytetään kentät laskemaan vahvistus ja muotti. Laskettaessa raudoitusta on tarpeen määrittää tulevaisuuden vahvistuskammion parametrit. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 3: Betonin laskemisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 4: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja murskattua kiveä laskimessa on merkitty 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Tape-säätiö tee se itse

Säätiö on maanalainen osa rakennusta tai rakennetta, joka vastaanottaa kuormia ja siirtää ne maahan. Suosituin rakennustyypin talojen rakentamiseen pidetään nauhan perustana. Tällainen liuskatalojen yhteinen käyttö johtuu sen monipuolisuudesta ja kohtuullisista kustannuksista. Ennen rakentamisen aloittamista sinun täytyy tehdä valinta matalan syvyyden ja syvälle asetetun liuskajohdon välillä.

Matala nauhasisäätiö

Matala säästö säästää sekä talousarviota että aikaa. Ja työvoimakustannukset ovat huomattavasti pienemmät, koska sen rakentaminen ei edellytä syvää kuoppia. Tätä säätiötä käytetään pienen alueen kevyeen rakentamiseen:

 • puutaloja
 • höyrykarkaistut betonirakenteet tai rakennukset, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia ja vaahtobetonilaatikoita, joiden korkeus on enintään 2 kerrosta
 • monoliittiset rakennukset kiinteällä muottialueella
 • pieniä kivirakenteita

Matalan kellarin syvyys on puolet metristä.

Upotettu nauhaosasto

Tätä perustusta käytetään rakenteiden rakentamiseen raskailla seinillä, betonilattialla, kellarilla tai maanalaisella autotallilla. Säätiön perustuksen syvyys on laskettava etukäteen. Ensinnäkin on määriteltävä maaperän jäädyttämisen taso, vähennä sitten 30 cm ja asetettava säätiö jo tässä syvyydessä.

Valmistelu työstä

Jotta itsenäisesti rakennettaisiin nauhan säätiö, sinun on ensin suoritettava tarkka suunnittelu. Huolellisten laskelmien tarve selittyy sillä, että säätiö on yksi rakennuksen tai talon tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä. Rakennuksen alussa tehdyt virheet voivat aiheuttaa kielteisiä seurauksia talon toiminnan aikana.

merkki

Merkintä tehdään, aiheuttaen kentällä sekä ulkoisen että sisäisen rajan. Tätä varten on parasta käyttää lujitusta ja köyttä tangot tai palkit, mutta tehokkaampaa käyttää erityislaitteita, kuten lasertasoja. Muista, että suuret virheet merkinnässä vaikuttavat merkittävästi valmiiden rakennusten ulkonäköön.

Jotta voit saavuttaa täydelliset tulokset, tarvitset:

 • määritä pystytetyn rakenteen akseli
 • käytä luodinviivaa, merkitse kulma, vedä köysi 90 asteen kulmassa 90 asteen kulmassa
 • käytä neliöä toisen kulman määrittämiseksi
 • Tarkista kulmat keskittyen lävistäjäksi. Jos testi antoi myönteisiä tuloksia - vedä köysi niiden väliin
 • ottaa sisäisen merkinnän, vetäytyessään ulkoisesta merkinnästä tulevan säätiön paksuuden etäisyydellä

Kun olet lopettanut merkinnän, tutki pinnan pudotukset rakennustyömaalla ja valitse syvennyksen syvyys alhaisin piste ja sulje ero säätilan korkeuteen. Jos rakennuksen on tarkoitus olla pieni, kuopan syvyys voi olla 40 cm.

Laitteen tyyny ja vedeneristysnauha

Lopullisessa kaivannossa tulisi asettaa hiekkipyyhkeitä lisäämällä soraa. Kunkin kerroksen suositeltu korkeus on 120-150 mm. Sen jälkeen jokaisen kerroksen täytyy olla vuodatettu vedellä ja painettu tiheyden lisäämiseksi. Lopullisen tyynyn eristämiseksi sinun on asetettava vahva vedenpitävä kalvo siihen.

Muottipalkin perustaminen

Muotti on yleensä tehty höylättyjä levyjä, joiden paksuus on noin 40-50 mm. Voit käyttää liuskekiviä tähän tarkoitukseen.

Kun asennat muottien, hallitse pystysuuntaisuutta. Rungon suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm. Pieni pohja on tarpeen rakentaa. Asbesti-betoniputket asetetaan muottipesään rakennuksen viemäriverkkoon ja vesihuoltoon.

Aseta muovilevy betonin ja muottipesän väliin suojaamaan muottien likaantumista.

Rebar laittaminen

Seuraava vaihe on venttiilien asennus. 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujittavat sauvat on sidottu erityisellä neuloverkolla siten, että neliösolujen sivut ovat 30-40 cm. Vahvistin voi olla joko teräs tai lasikuitu.

Hitsauskoneen käyttöä ei suositella vahvikkeen kiinnittämiseksi korroosion estämiseksi hitsauspisteissä. Kun asetat tangon kaivantoon, tarkkaile reunojen reunoja. Suositeltu offset on 50 mm.

Ilmanvaihto ja viestintä

Seuraavaksi on välttämätöntä säätää säätö ilmanvaihtoa ja tarjota teknisiä aukkoja tiedonsiirtoon rakennukseen. Ota asbestisementtiä tai muoviputkea ja kiinnitä se kiinnittimeen.

Teipin pohjan täyttö betonilla

Täytä betonista asteittain. Kerrosten paksuus on 15-20 cm, jotta vältetään aukot ja lisää kokonaislujuutta, kerrokset kerrotaan erikoistyökalulla - puukosketin tai syvä värähtelijä.

Voit tilata valmisbetonia tehtaalta tai tehdä se itse betonisekoittimen avulla. Suositeltu osuus sementistä, hiekasta ja raunioista on seuraava: 1: 3: 5.

Kerrokset eivät saisi poiketa koostumuksesta. Kylmällä säällä käytä betonilämmittintä ja kylmänkestäviä lisäaineita kuumalla säällä - kaada betonia veteen.

Työn suorittaminen

Betonin kaatamisen päätyttyä se on suljettava kalvon avulla kuivumisen estämiseksi ja jätä voimaa vähintään 2 viikkoa.

Strip-säätiö

Lataa, tallenna tulos.

Valitse tallennusmenetelmä

tiedotus

Nauhaosasto on korkealaatuisten, vahvojen betonilohkojen esivalmistettu tai monoliittinen pohja, joka on sijoitettu tulevan rakenteen kehälle samoin kuin tukirakenteiden alueilla. Nauhatulostuksen muodostuminen ei edellytä raskaiden rakennuslaitteiden osallistumista, mutta se vaatii ratkaisun ja mittaustoimien absoluuttista tarkkuutta. Interaktiivinen hihnan pohja laskin mahdollistaa hiekan, sementin ja raunioiden nopean ja tarkan laskemisen betonin valmistuksessa käsin, teipin koon sekä vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin talon pohjan rakenteen ja vahvistamisen parametrit.

Edut online-hihnan pohja laskin

 • Säästää aikaa, hermoja, vaivaa ja rahaa arvioitaessa rakennusmateriaalien hankintaa.
 • Voit arvioida luovan toiminnan määrää sekä ennustaa teippityypin perustuksen muodostumisen ajoituksen.
 • Lujittavan ja betonin parametrien pätevä laskenta takaa rakenteen sisäisen kehyksen voimakkuuden ja luotettavuuden.
 • Kyky laskea välittömästi parametrit monoliittisille tai esivalmistetuille, syväpohjaisille tai syvälle säädetyille teippityypeille.
 • 2D- ja 3D-visualisointivaihtoehtoja voit tarkastella visuaalisesti laskettujen manipulaatioiden riittävyyttä ja tehdä tarvittavat muutokset ajoissa.

Tehtävät, jotka laskin ratkaisee

Raudoituksen laskeminen nauhalevyssä auttaa määrittämään raudoituskotelon kokonaispituuden ja painon sekä poikittaisten ja pitkittäisvaurioiden vähimmäishalkaisijan, lujitushihnojen rivien lukumäärän, puristimien nousun ja päällekkäisyyksien määrän. Laskelmat tehdään SP 52-101-2003: n sääntöjen mukaisesti.

Betonin laskeminen nauhateollisuudessa antaa tietoa hiekka-, sora- ja sementtimääriosuuksista sekä päärakennusmateriaalin painosta kaistaleperän kaatamiseksi. Laskentatulokset mahdollistavat kompetenssien jakamisen ja kompetenssin jakelun rakenteen segmentteihin.

Muottien laskenta määrittää kehän kokonaispituuden sekä vahvistetun betoninauhan pohjan ja ulomman sivupinnan.

Online-laskin, jolla voit laskea teippisää, toimii täysin ilmaiseksi. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita huomautuksia hieman alemmaksi - me varmasti auttavat sinua.

Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Laskimen käyttötarkoitus

Online-laskin monoliittinen nauha-pohja on suunniteltu laskemaan koon, muottien, raudoituksen lukumäärän ja halkaisijan sekä betonien määrän. Selvitä asianmukainen säätiö, ota yhteyttä asiantuntijoihin.

Nauhateos on monoliitti suljettu raudoitettu betoniliuska, joka kulkee rakennuksen kunkin tukiseinän alle ja jakaa kuorman koko nauhan pituudelle. Estää sumentumisen ja muutoksen rakennuksen muotoon maaperän nurjahduksen vuoksi. Pääkuormat keskittyvät kulmiin. Se on suosituin tyyli muiden yksityisten talojen rakentamisen perustaksi, koska sillä on paras kustannusten ja tarvittavien ominaisuuksien yhdistelmä.

On olemassa useita erityyppisiä nauhan perustuksia, kuten monoliittinen ja esivalmistettu, matala syvyys ja syvyys. Valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, odotetusta kuormituksesta ja muista parametreista, joita on tarkasteltava kussakin tapauksessa erikseen. Se soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin, ja sitä voidaan käyttää kellareiden ja kellareiden rakentamisessa.

Säätiön muotoilu on toteutettava erityisen huolellisesti, sillä sen muodonmuutoksen tapauksessa tämä vaikuttaa koko rakennukseen ja virheiden korjaus on hyvin monimutkainen ja kallis menettely.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Laskin vahvistaminen-Tape-Online v.1.0

Pitkittäisen, rakenteellisen ja poikittaisen lujituksen laskeminen nauhan perustuksille. Laskin perustuu SP 52-101-2003: een (SNiP 52-01-2003, SNiP 2.03.01-84), oppaasta SP 52-101-2003, Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet raskasta betonia (ilman esijännitystä).

Laskin-algoritmi

Rakenteellinen vahvistus

Jos tämä valikkovaihtoehto on valittu, laskin laskee perustan rakentamisen pitkittäisen raudoituksen minimipitoisuuden SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvistettu betonituotteiden vahvuus on vähintään 0,1-0,25 prosenttia betonin poikkipinta-alasta, joka vastaa teipin leveyden tuotetta nauhan työkorkeuden mukaan.

SP 52-101-2003 Kohta 8.3.4 (SP 52-101-2003: n edun analyysi 5.11 kohta, Raskasbetonista valmistettujen betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet, 3.8 kohta)

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.11

Meidän tapauksessamme vahvistuksen vähimmäismäärä on 0,1% venytetyllä vyöhykkeellä. Koska nauhan pohjalla venytetty vyöhyke voi olla sekä nauhan yläpää että pohja, lujituksen prosenttiosuus on ylempi hihna 0,1% ja hihnan alareunan 0,1%.

Käytettäessä pituussuuntaisia ​​työstötankoja, joiden halkaisija on 10-40 mm. Säätöä varten on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 12 mm tankoja.

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.17

Suuntaviivat betoni- ja betonituotteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.11

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista, kohta 3.27

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.13 (yhteisyritys 52-101-2003 kohta 8.3.6)

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.14 (SP 52-101-2003 kohta 8.3.7)

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.95

Rakenteelliset liittimet (kutistekestävät)

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelusta annettujen ohjeiden mukaan kohdassa 3.104 (analoginen opas SP 52-101-2003, kohta 5.16) yli 700 mm: n palkkeihin on raken- nusvahvistus sivupinnoille (2 bar vahvistus yhdellä vaakarivillä). Rakenteen lujituksen korkeuden korkeus saa olla enintään 400 mm. Yhden lujituksen poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,1% poikkileikkauspinnasta, joka on yhtä suuri kuin näiden sauvojen välinen etäisyys, puolet nauhan leveydestä, mutta enintään 200 mm.

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.104 (Ohje SP 52-101-2003 kohtaan 5.16)

Laskemalla käy ilmi, että rakennevahvikkeen suurin halkaisija on 12 mm. Laskimessa voi olla vähemmän (8 - 10 mm), mutta silti turvallisuussyistä on parempi käyttää 12 mm: n halkaisijaa.

esimerkki

 • Pohjan mitat suunnitelmassa: 10x10m (+ yksi laakeri sisäseinä)
 • Nauhan leveys: 0,4 m (400 mm)
 • Nauhan korkeus: 1 m (1000 mm)
 • Betonipäällyste: 50 mm (valittu oletuksena)
 • Rebar-halkaisija: 12mm

Nauhan poikkileikkauksen työkorkeus [ho] = Nauhakorkeus - (betonikerros + 0,5 * työvahvistimen halkaisija) = 1000 - (50 + 0,5 * 12) = 944 mm

Alemman (ylemmän) hihnan työhaaran poikkipinta-ala = (nauhan leveys * käyttökalan osan korkeus) * 0.001 = (400 * 944) * 0.001 = 378 mm2

Valitsimme tangon määrän liitteen 1 yhteisyrityksen 52-101-2003 mukaisesti.

Valitsemme osan, joka on suurempi tai yhtä suuri kuin yllä olevassa osassa.

Tuloksena oli 4 halkaisijaltaan 12 mm: n (4F12 A III) lujitustangot, joiden poikkipinta-ala oli 452 mm.

Joten löysimme tangot yhdelle nauhallemme (oletetaan pohja). Ylhäältä saa saman. Yhteenvetona:

Alaviivan hihnan tangot: 4

Yläosan hihnassa olevien vanteiden lukumäärä: 4

Pitkittäisten työtangojen kokonaismäärä: 8

Nauhan pituussuuntaisen työvahvikkeen kokonaispoikkileikkaus = yhden tangon poikkipinta * pituussuuntaisten tangojen kokonaismäärä = 113,1 * 8 = 905 mm2

Nauhan kokonaispituus = Säätöpituus * 3 + Säätöleveys * 2 = 10 * 3 + 10 * 2 = 50 m (47,6 m laskimessa ottaen huomioon nauhan leveyden)

Tangojen kokonaispituus = Nauhan kokonaispituus * Pitkittäisten sauvojen kokonaislukumäärä = 47,6 * 8 = 400m = 381m

Vahvistuksen yhteenlaskettu massa = 1 metrin vahvistus (ks. Yllä olevassa taulukossa) * Vavat yhteensä 0,888 * 381 = 339 kg

Vahvistuksen määrä nauhaa kohden = yhden pituussuuntaisen vahvikkeen osa * sauvojen kokonaispituus / 1000000 = 113,1 * 381/1000000 = 0,04 m3

Arvioitu vahvistus

Jos tämäntyyppinen valikko on valittu, venytetyn vyöhykkeen pituussuuntainen työvahvistus lasketaan SP 52-101-2003: n käsikirjan mukaisesti.

Meidän tapauksessamme kiristetty vahvike asennetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, joten meillä on työvahvistus puristetulla ja venytetyllä vyöhykkeellä.

esimerkki

 • Hihnan leveys: 0.4m
 • Hihnan korkeus: 1m
 • Betonipäällyste: 50mm
 • Merkki (luokka) betonista: M250 | B20
 • Rebar-halkaisija: 12mm
 • Armoriluokka: A400
 • Max. taivutusmomentti säätöön: 70kNm

Rb: n löytämiseksi käytämme SP 52-101-2003: n käsikirjan taulukkoa 2.2

Rs: n löytämiseen käytetään taulukon 2.6 etuja SP 52-101-2003: lle

Maksimi taivutusmomentti [M] oli aiemmin löydetty. Löydä se sinun täytyy tietää hajautettu kuorma painosta talon (mukaan lukien säätiö). Näihin tarkoituksiin voit käyttää laskinta: Paino-Home-Online v.1.0

Taivutusmomentin etsintämuunnittelujärjestelmä: palkki joustavalla pohjalla.

Laskelma selkeyden vuoksi tuotamme [cm]: ssa.

Työkappaleen korkeus [ho] = nauhan korkeus - (suojaava betonikerros + 0,5 * vahvistuksen halkaisija) = 100cm - [5cm + 0,6cm] = 94,4cm

Am = 700000kgs * cm / [117kg / cm2 * 40cm * 94,4cm * 94,4cm] = 0,016

Kuten = [117kgs / cm2 * 40cm * 94,4cm] * [1 - apt. juuren (1 - 2 * 0,016)] / 3650kgs / cm2 = 2,06 cm2 = 206mm2

Nyt on verrattava rakenteen vahvistamisen laskentaan ja poikkipinta-alaan (0,1% nauhan poikkileikkauksesta) saadun työvahvikkeen poikkipinta-ala. Jos rakentavan raudoituksen pinta-ala osoittautuu enemmän laskettavaksi, sitten lasketaan konstruktivinen, jos ei.

Vetolujuuden poikkipinta-ala rakenteellisella vahvikkeella (0,1%): 378 mm2

Vetolujuuden poikkipinta-ala laskennassa: 250 mm2

Lopuksi valitaan poikkileikkausalue rakentavalla lujituksella.

Ristivahvikkeet (kiinnikkeet)

Poikittainen vahvistus lasketaan käyttäjän mukaan.

Poikittaistehon standardit

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.18

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.23

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.20

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.105

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.106

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.107

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.109

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 3.111 kohta

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 2.14 kohta

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.24

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.22

Betonipeite

Käsikirja yhteisyritykselle 52-101-2003 Kohta 5.6

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.8 (betoni- ja betonirakenteiden opas Suunnittelu raskaasta betonista 3.4)

Nauhapinnan laskeminen

Online-laskin teippipohjan laskemiseen. Tarvittavien materiaalien laskeminen monoliittiselle nauhateollisuudelle (betonin määrä, vahvistaminen).

Laskentatulokset

Lisätietoja laskimesta

Online laskin monoliittinen nauha säätiö auttaa laskemaan tarvittavat parametrit perustan tämän tyyppinen: koko säätiön määrä, muotti ja betoni, määrä ja halkaisija vahvistuksen. Jotta voit määrittää optimaalisen perustan rakennukselle, ota ehdottomasti yhteyttä asiantuntijoihin.

Suunnittelulla nauhaosasto on suljettu teräsbetoniliuska, upotettu maahan ja kulkee rakennuksen kaikkien seinien läpi. Rakennuksen kuormitus on tasaisesti jakautunut koko kellarialueelle (nauhan pituus). Tämä rakenne estää rakennuksen muodonmuutoksen maaperän luonnollisen turvotuksen vuoksi vähentää riskiä siitä, että rakennus tyhjennetään tai muuttuu. Tämän säätiön kriittisimmät alueet ovat kulmat, joilla pääkuormat ovat keskittyneet.

Nauhatulostussuunnittelussa on useita vaihtoehtoja. Se voi olla matala tai syvä, koottu tai monoliittinen. Tietyn tyyppinen valinta riippuu odotetusta kuormituksesta, rakennuksen rakenteesta, kantavien seinien kokoonpanosta, maaperän ominaisuuksista ja muista yksittäisistä parametreistä.

Nauhatasolla on niin laaja sovellus, että sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin rakennuksiin, kuten kellareihin ja kellareihin. Monin tavoin se on siis yleisin yksityisten talojen rakentamisessa. Lisäksi sillä on optimaalinen kustannus- ja toimintojen suhde.

Säätiön suunnittelu on erityisen tärkeä osa rakennustoimintaa. Jos säätö on vääristynyt tai suunniteltu virheellisesti, se vaikuttaa koko rakenteeseen. Korjaaminen virheessä säätiössä on kallis, monimutkainen ja mahdollinen tehtävä ei aina. Käytä tätä laskinta välttäen suunnittelun ja laskelmien virheitä.

Voit myös kysyä kysymyksesi tai jättää haluavan parantaa tätä laskinta. Tervetuloa kommenttejasi!

Selitykset laskelmien tuloksista

Kokonaisnauhan pituus

Perän pituus. Mitattu ääriviivan ulkopuolelle.

Neliönahan pohja

Maan pohjaan perustuvan säätiön vaakapohjan ala. Määrittää vedenpitävyyden tarpeen.

Ulomman sivupinnan pinta-ala

Säätiön sivupinnan pinta-ala. Määrittää eristeen tarpeen rakenteen ulkopuolelle.

Betonin määrä

Betonin määrä, joka tarvitaan perustuksen täydelliseen täyttämiseen. Mahdolliset sinetit valun aikana sekä epätarkkuudet betonin toimittamisessa sivustolle. Suosittelemme betonin asettamista 10 prosentin marginaalilla.

Betonipaino

Arvioitu betonin paino keskimääräisellä tiheydellä.

Maaperän kuormitus säätiöstä

Säätiön kuormitus tukialueella (maaperä).

Pitkittäisten lujitustangojen vähimmäis halkaisija

Se määritetään SNiP-standardien perusteella.

Vahvistettujen rivien vähimmäismäärä ylhäältä ja alhaalta

Vähintään vaadittu määrä pitkittäisvaijereita nauhan ylemmissä ja alemmissa hihnoissa, jotka ovat välttämättömiä jännityksen ja puristuksen voimien muodonmuutoksen vastustamiseksi.

Kokonaisrajauspaino

Kaikkien varret, jotka muodostavat perustuksen vahvistuksen.

Päällekkäiset vahvikkeet

Liitäntä koko, kun yhdistät lujitustangot.

Lujitteen kokonaispituus

Sisältää kaikki rungon pituussuuntaiset vahvikkeet, mukaan lukien sauvojen päällekkäisyyksien.

Poikittaisen vahvikkeen (kiinnittimien)

Se määritetään SNiP-standardien perusteella.

Poikittaiset raudoitusvälit (kiinnikkeet)

Vahvistimen hammaskiven jäykkyyden säilyttämiseksi vaadittavien kiinnittimien minimipituus.

Letkunkiristimien kokonaispaino

Pohjan rakentamiseen tarvittavien puristimien massa.

Muottipöydän vähimmäispaksuus (tukee joka metri)

Laskettu GOST R 52086-2003 -standardien perusteella tietyn tukivaiheen ja muiden säätiön parametrien perusteella.

Muottipaneelien lukumäärä

Tiettyjen paksujen levyjen määrä määrätyn koon pohjalle. Pohja otetaan 6 metriä pitkäksi.

Muottialueen ympärysmitta

Täysi ympärysmitta, joka sisältää sisäpuoliset väliseinät.

Muottipaneeleiden määrä ja likimääräinen paino

Muottipaino kilogrammoina sekä levyjen tilavuus kuutiometreinä.

Strip Foundation Laskin

Liuskajohdon laskennan ja suunnittelun algoritmi perustuu sääntelyasiakirjoihin:

 1. SNiP 52-101-2003 "betoni- ja teräsbetonirakenteet";
 2. SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkurakenteet";
 3. GOST R 52086-2003 "Harjat, termit ja määritelmät".

Kaistaleen pohjan ja menetelmien laskemiseen käytettävät kaavat on kehitetty "vahvistettujen betonirakenteiden laskemista koskevien suositusten liitteiden mukaisesti"

Tämä laskin on suunniteltu monoliittisen nauhan peruslaskemiseen, joka on matala ja klassinen, eikä se sovi esivalmistettujen ja lohkojen perustusten laskemiseen.

Online-laskimella voit tehdä alustavan laskelman:

 1. Tarvittava määrä betonia täyttää säätiö;
 2. Rakentaminen, mitat, vaadittava rakentavan ja työvahvistuksen metrinen alue;
 3. Lankamateriaali ja suositukset tukien asentamiseksi.

Nauhapinnan laskeminen

* Rebar-laskenta

Jaa ystäviesi kanssa ilmainen online-laskin!

Miten lasketaan säätiö?

Yksinkertainen online-laskin raudoitetun betoniperustuksen laskemiseksi laskee säätiön rakennusaineiden tarkan määrän. Aloita laskeminen nyt!

Tape-säätiö tee se itse

Monoliittisen nauhan perustuksen rakentaminen on yksinkertaista, päinvastoin kuin pylväs- tai laattaperusta. Pohja on teräsbetoniliuska, joka kulkee talon ulko- ja sisäseinien alle. Tällainen säätiö vaatii työpanoksen lisäämistä ja rakennusaineiden suurta kulutusta verrattuna paalusäätiöön. Nauhateoksen rakentamista käytetään tiiliseinien, betoni- tai kiviseinien sekä raskaiden kattojen (teräsbetoni tai metalli) talojen kanssa. Nauhan vahvistettu pohja on ihanteellinen taloja, joissa on kellareja ja kellareja, koska vahvistetun pohjan seinät muodostavat kellarin seinät. On syytä muistaa, että talon rakentamisen nollakierros on lähes aina kallis vaihe, ja sen kustannukset kattavat joskus kolmasosan koko talon kustannuksista. Suosittelemme, että rakennusaineiden laatua ja määrää ei säästetä.

Online-säätiö lasketaan

Online-ohjelman avulla voit helposti laskea materiaaleja matalille nauhalevyille.

Saat tarkat tiedot vaaditusta betonin tilasta, raudoituksen määrä metreinä ja sen paino, sekä sahatavaran määrä muottiin ja kaikkien kiinteiden perustusten pintojen alue. Tästä seuraa, että ohjelma antaa sinulle piirustuksen liuskajohdosta.

Hihnan säätiön laskin

Laskelmien mukaan valitaan nauhan pohjan tärkeimmät parametrit (syvyys, korkeus ja leveys) ja otetaan huomioon maakohtaiset ominaisuudet ja standardien SP 22.13330.2011 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" sekä SP 63.13330.2012 "betoni- ja betoniteräsrakenteet" vaatimukset. Työn osittaisen helpottamiseksi suosittelemme verkkolaskimen käyttämistä liuskajohdon laskemiseksi, joka on koottu ottaen huomioon sääntelyasiakirjojen ohjeet.

Raudan halkaisijan ja betoniseoksen tilavuuden laskeminen

Tarvittavat selitykset vahvistamisen laskelmissa

 • Pohjalla on perustus ulkoseinien alle.
 • Säätiön korkeus - etäisyys pohjasta yläreunaan.
 • Pienimmän halkaisijan laskenta suoritetaan pienimmän sallitun osan lujituksen prosenttiosuudesta, kun otetaan huomioon suunnittelutarpeet.
 • Pitkittäisten lujitustangojen vähimmäismäärä on 4.
 • On tarpeen lisätä raudoituksen pituuden laskettua arvoa, jos tangot on kiinnitettävä pitkin päällekkäisyyttä.
 • Kiinnikkeet on asennettu pitämään pituussuuntaisen lujituksen suunnittelupaikassa betonin kaatamisen aikana.
 • Pituusmitat riippuvat osan korkeudesta ja ne otetaan enintään 300 mm: iin (SP 63.13330.2012).

Betonimassan koostumuksen laskeminen

Laskettaessa raudan halkaisijaa ja tarvittavaa betonimassan tilavuutta, suosittelemme laskimen käyttämistä betonin koostumuksen laskemiseksi nauhateille. Lisätietoja sementin ja aggregaattien valinnasta löytyy täältä.

Tiivistyvän betonin määrä voi poiketa arvioidusta noin 10%: sta.

Kuinka laskea nauhateollisuudelle vahvistuksen määrä?

Rakennuksen perusta on säätiön järjestely. Oikea laskenta ja kirjanmerkki ovat suorat edellytykset rakenteen vahvuudelle ja kestävyydelle. Erilaisten kuormitusten, myös muodonmuutoksen, siirtämiseksi tarvitaan vahvistus. Tässä tapauksessa betoni on sijoitettava puristuskuormaan ja palkkeihin - vetolujuuteen. Monipuolisin ja teknologisesti yksinkertainen on nauhalappu - suljetun palkin silmukan kantavien seinien alle, joka jakaa kuorman maahan tai tyynyyn. Rakennuksen onnistuneen rakenteen ja pitkän käyttöiän vuoksi on tärkeää suorittaa oikea ja täydellinen laskenta raudoituksesta. Halkaisijan ja määrän määrittämiseksi on online-laskin.

Mitä sinun tarvitsee tietää laskettaessa?

Seuraavat tekijät otetaan huomioon:

1. tulevan kodin kantava seinämien lukumäärä ja sijaintipaikan periaate.

2. Betonin merkki (valinta riippuu erilaisista sääolosuhteista ja vastaavista vaatimuksista lopulliselle lujuudelle).

3. Nauhan parametrit:

 • leveys ja pituus (työntö);
 • korkeus;
 • nauhan paksuus (leikkausleveys).

Lisä-, mutta ei pakollinen parametri voi olla säätiön ostotankoon koko.

Sinun täytyy myös päättää sen luokasta ja poikkileikkauksesta: joissakin tapauksissa on tarpeen käyttää 10 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan venttiilejä. Rakenteen lopullinen lujuus riippuu halkaisijasta (d). Esimerkiksi tiheässä, turpoamattomassa maaperässä, jolla on riittävä kantavuus, levyt eivät vaadi suurta stabiilisuutta, koska muodonmuutos talosta tulee olemaan vähemmän.

Rakenteen paino on myös tärkeä: normaalilla maaperällä sijaitsevan puutalon perustalle riittää 10 mm halkaisija. Raskaaseen taloon, joka on suunniteltu rakennettavaksi heikkoon maahan, on suositeltavaa, että oksat ovat d = 14-16 mm. Kovettumiseen luodaan myös hiekka- tai sora-alusta. Kiinteän maaperän ja pohjaveden puutteissa tyyny voidaan tehdä ohuemmaksi tai käyttää vain kaivon tasoittamiseksi.

Yleensä valittu vahvistamiseen, jonka poikkileikkaus on enintään 14 mm, koska nauhalla on pieni koko (vakiokorkeus on 0,7 m ja leveys 0,3-0,4 m). Teippirannan alle sijoittaminen tehdään usein kahdella hihnalla: neljää ja ylempää osaa neljästä sauvasta. Halkaisija lasketaan riippuen perustuksesta ja rakennusmateriaaleista. Taivutus kohdistuu pohjan pohjaan sijoitettuun poikittaiseen vahvikkeeseen (poikkileikkaus). Jotta voidaan varmistaa koko kehyksen jäykkyys ja välttää mahdolliset mahdolliset halkeamat, käytetään pystysuoraa vahvistusta.

Laskimen vahvistuksen laskennan seurauksena olisi oltava seuraavat tiedot:

1. Perimetri (nauhan kokonaispituus).

2. Pitkittäisten sauvojen halkaisija (SNiP: n pienin sallittu arvo raudoituksen sisällön suhde poikkipinta-alaan).

3. Alareunassa ja yläsarjassa olevien rivien määrä (vähimmäismäärä, joka estää nauhan muodonmuutoksen).

4. Puristimien halkaisija (SNiP: n mukaan, vähimmäisarvo pystysuorille ja poikittaisille sauvoille).

5. Puristimien nousu (poikittaisten sauvojen välinen etäisyys, jotta vältetään kehyksen siirtyminen kaatamisen aikana).

6. päällekkäiset vahvikkeet.

7. Kaikkien sauvojen pituus.

8. Vahvikotelon paino.

Yksinkertaistettua laskentamenetelmää voidaan edustaa järjestelmässä olevien sauvojen lukumäärän ja talon kehän summan sisäseinillä. Laskimen avulla voit laskea liitososat oikein nauhalevyn alapuolella, mikä puolestaan ​​säästää maksamasta ylimääräistä materiaalia ja ylimääräisiä toimituskuluja sen puutteen vuoksi. Jotta pehmustettu pohja lasketaan, toinen vedenpitävä alue lasketaan.

Laskettaessa raudoitusta nauhan perustuksille, ne välttämättä ohjataan valtion standardilla R 52086-2003 sekä normien ja sääntöjen koodeja 3.03.01-87 ja 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmät". Jälkimmäinen osoittaa pienimmän sallitun määrän, joka vastaa 0,1% raudoitetun betonielementin poikkipinta-alasta.

Esimerkki laskemisesta

 • Ribbon säätiö.
 • Seinät - 5 ja 6 m. Sisäseinä - 5 m.
 • Anna lujitussuunnitelman olevan 4 pituussuuntaista sauvaa d = 12 mm.

1. Laske tulevaisuuden rakennuksen ympärysmitta: (5 m + 6 m) * 2 = 22 m.

2. Etsi nauhan koko pituus: käännä kehä sisäseinästä. 22 + 5 = 27 m.

3. Saamme selville raudoituksen kokonaispituuden ottaen huomioon säätöraudoituksen:

a) edellyttäen, että halutun pituisen varret ostetaan: 27 m * 4 kpl = 108 m;

b) segmenttien liittämisen edellytyksenä (ottaen huomioon, että päällekkäisyys tässä tapauksessa on 1 m, ja jokaisella pitkittäistangolla on yksi sidos):

 • löytää yhteyksien lukumäärän kertomalla tangojen lukumäärä seinien lukumäärän mukaan: 4 * 5 = 20 kpl;
 • moninkertaistaa päällekkäisyyden koon lukumäärän mukaan ja selvitä ylimääräinen pituus: 20 kpl * 1 m = 4 m;
 • Yhteenvetona on lisävahvistus, jonka pituus on laskettu tarvittavien tangojen hankkimisen ehdosta: 108 + 20 = 128 m.

4. Laske tasaisten sauvojen pituus d = 10 mm, käytetään vaakasuorissa poikittaisissa harjanteissa ja pystysuorissa telineissä. Pituuksien välinen etäisyys - 0,5 m:

 • Laskemme vahvistusrenkaiden lukumäärän jakamalla säätiön kokonaispituuden palkkien välisellä etäisyydellä: 27 / 0.5 = 54 m.
 • Laskemme yhden renkaan ympärysmitan, kun etäisyys tangoista on 0,25 m: (0,5 + 0,25) * 2 = 1,5 m.
 • Näiden kahden arvon perusteella katsotaan sauvan kokonaispituus: 54 * 1.5 = 81 m.
 • Otetaan huomioon päällekkäisyydet ja leikkaus, mikä lisää noin 10% tuloksena syntyvään pituuteen: 81 m + 10% = 89,1 m. Pyöristämme jopa 90 m.

Koska materiaalia myydään painosta, ei mittarista, laskemme massalaskelman. Metallitelineiden painoa säätelee GOST 5781-82, teräspiiri - GOST 2590-88. Standardit poikkeavat toisistaan ​​läpimitaltaan. Laskentataulukossa on esitetty vavan vahvistusarvot:

Laskimen laskenta raudoituksen vahvistamiseen

Maarakennuksessa käytetään useimmin nauhapohjaa, jota oikein pidetään yleismaailmana. Voit rakentaa sitä vetämättä asiantuntijoita omilla käsillään. Tärkeintä on suorittaa kaikki laskelmat oikein, mukaan lukien tarvittava määrä raudoitusta liuskajohtojen rakentamiseen.

Miksi vahvistaa nauhapohjaa

Nauhan perusta on monoliitti suljettu, vahvistettu betoniliuska, joka kulkee rakennuksen jokaisen laakeri- seinän alle. Tällaista säätiötä käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa, koska sillä on hyvä joukko välttämättömiä ominaisuuksia ja erinomainen hinta-laatusuhde.

Se jakaa kuorman ympärysmitan ympärille ja estää rakennuksen romahtamisen ja muodonmuutoksen maaperän pullistumisvoimien vaikutuksesta. Tällöin pääkuorma keskittyy kulmiin. Jotkut ystävät eivät pidä tarpeellisina vahvistaa perusta. Tämä prosessi on kuitenkin tärkeä.

Loppujen lopuksi teippipohja hankkii seuraavat ominaisuudet:

 • lujuus, luotettavuus ja kestävyys;
 • helppo asentaa;
 • mahdollisuus vedeneristää vahvikkeet.

Siksi on välttämätöntä lisätä koko rakennuksen elämää ilman vahvistusta. Mutta tärkeintä ei ole vain tehdä oikein säätiön vahvistaminen, vaan myös laskea se oikein.

Säätiön suunnittelu on tehtävä varsin tarkasti, koska muodonmuutoksen tapauksessa tämä voi vaikuttaa koko rakennukseen, ja se voi olla hyvin vaikeaa ja kallista säätää. Liuskatasolle ja valssattua terästä varten tarvittavien materiaalien määrää lasketaan itsenäisesti, tai voit käyttää online-laskinpalvelua.

Esimerkki kaistaleen laskennasta

Kaistaleen laskemisen suorittamiseksi tarvitset:

 • laskea talon paino ottamatta huomioon syitä;
 • määrittää lumi- ja tuulikuormat;
 • valitse alustan tyyppi.
 • laske jalka-alue ottaen huomioon maaperän kantavuus.

Lumikuorma voidaan laskea SNiP 2.01.07-85: n perusteella. Jakso 5 sisältää tietoja kaikista piireistä. Laskettaessa tuulikuormaa nauhan jalka on melko vaikeaa. Voit käyttää yksinkertaistettua kaavaa: (15 x h + 40) x S, jossa h on korkeus maanpinnasta rakennuksen yläosaan ja S on rakenteen pinta-ala.

Rakennuksen painon laskemisessa on otettava huomioon huoneen huonekalujen ja laitteiden likimääräinen paino. Esimerkiksi rakennuksen paino 13.384 kg, 11.340 kg: n hyötykuorma, lunta kuormaa - 8.820 kg ja tuulikuorma 4 410 kg näyttävät tästä. Yhteenvetona nämä tiedot, saamme 37954 kg. Siihen on lisättävä 30% virheestä. Tämän seurauksena pohjalevyn kokonaiskuormitus on 49340 kg.

Tietäen sen kantokyvyn, on mahdollista laskea alueen jalka säätiön. Esimerkiksi, jos se on 2 kg / cm2, jakamalla kokonaispaino pohjaan tämän indikaattorin avulla osoittautuu: 49340/2 = 24670 cm2.

Liuskajohtimen laskemiseksi on otettava huomioon sen peruspituus ja yksinomainen pinta-ala. Joten, jos laakerin seinämän pituus on 30 m (3000 cm), niin: 24670/3000 = 8,2 cm. Tämä luku on teipin pohjan vähimmäisleveys. On kuitenkin pidettävä mielessä, että seinien paksuuden on oltava suurempi kuin pohjan leveys.

Jotta voitaisiin laskea, kuinka paljon betonia tarvitaan, laakerin seinämän pituus on kerrottava summalla, jolla perustus tulisi asettaa ja pohjan leveydellä. Joten, jos pohja hiekkapohjaiselle maaperälle asetetaan 0,5 metrin syvyyteen, pohjan leveys on 20 cm (0,2 m), laakerin seinämän pituus on 30 m, laskenta näyttää tältä: 30 x 0,5 x 0,2 = 3 m3.

Vahvistuksen laskenta

Seuraavaksi sinun on laskettava, kuinka paljon materiaalia tarvitaan työn vahvistamiseen. Esimerkiksi teräspalkin halkaisija on 12 mm, valumuodostuman mukaan - 2 vaakasuuntaista sauvaa ja pystysuoraan esimerkiksi sauvat sijoitetaan 0,5 metrin askelin. Edusta on 27 metriä. Joten 27 on kerrottava kahdella (vaakasuuntaiset sauvat) 54 m.

Samoin lasketaan pystysuorat sauvat: 54/2 + 2 = 110 sauvaa (108 välin 0,5 m ja kaksi kummallakin puolella). Nurkissa olevien palkkien laskemiseksi meidän on lisättävä toinen 1 tanko, josta ilmenee 114. Jos käytämme tangon korkeutta -70 cm, laskemme materiaalin pituuden: 114 x 0.7 = 79.8 m.

Helpoin tapa tehdä raudoituksen laskentamenetelmä verkkopalvelun avulla on laskin.

Harjatonlaskenta

Jos levyn parametrit ovat: paksuus on 2,5 cm, pituus 6 m ja leveys 20 cm, laskenta on seuraava. Kaava laskee sivupintojen alueen: kehä kerrotaan valukappaleen korkeudella ja toinen 2 (se, että sisempi kehä on pienempi kuin ulkokehä): (27 x 0,2) x 2 = 10,8 m2. Levyjen pinta-ala: 6 x 0,2 = 1,2 m2, 10,8 / 1,2 = 9.

Tästä johtuen tarvitaan 9 puuta, joiden pituus on 6 m. Tähän numeroon lisätään pieni määrä liitoslistoja (rakentajan harkinnan mukaan). Tämän seurauksena tarvitaan 134 metriä vahvistusmateriaaleja ja 27 metriä puupalkkeja, joiden leveys on 20 cm. Kiinnittimien lukumäärää ei otettu huomioon esimerkissä. Saatu tieto pyöristetään.

Lattialevyn vahvistuksen laskenta voidaan suorittaa myös online-laskimella.

Vahvistusjärjestelmä

Nauhatulostuksessa on enemmän pituussuuntaista venytystä kuin poikittainen. Siksi sileäpintaiset sauvat voidaan valita poikittaisiksi sauvoiksi ja aaltoputket pitkittäisiksi sauvoiksi. Enimmäkseen on paljon kulmia. Siksi, kun ne vahvistetaan, on välttämätöntä, että sauvan toinen pää menee yhteen seinään ja toinen toiseen.

Vahvistusprosessin tulisi alkaa muotojen asennuksella. Sisällä on tarpeen asettaa kerros pergamentti. Rakenteen pääasiallinen tarkoitus on helpottaa rakenteen poistamista. Kehyksen tehtävänä on jakaa tasaisesti kaikki kuormat pohjaan.

Sen järjestelmä on yksinkertainen:

 • Pohjaan pohjaan työntyvät terästangot, jotka ovat yhtä pitkiä kuin pohjan syvyys. On välttämätöntä, että muotti on keskimäärin 50 mm, jonka säde on 400-600 mm;
 • aseta jalusta (80-100 mm);
 • Niihin kiinnitetään 2-3 tangon riviä. Jotta lasinaluset, voit käyttää tiilet asettamalla ne kylkiluita varten;
 • ylä- ja alareunassa rivit on kiinnitetty ristikkäisillä raidoilla pystysuuntaiseen tappiin;
 • paikat, joissa ne leikkaavat, kiinnitetään toisiinsa viskoosilla langalla tai hitsaamalla.

Hitsaustyöt edistävät metallin ylikuumenemista ja aiheuttavat muutoksia ominaisuuksissa. Sauvojen paksuus näissä paikoissa pienenee myös. Siksi sitomiseen käytetään usein lankaa. Vahvistuksen jälkeen on tarpeen tehdä vain ilmanvaihtoaukkoja ja täyttää kaivannot betoniliuoksella.

Venttiilikustannukset

Liittimet voi ostaa rautakaupoista. Sen määrä lasketaan juoksumetreinä. Siksi, jotta saataisiin selville, kuinka monta metriä tarvitaan ja laskea lopullinen hinta, tarvitaan vuokraus painotusta. Seuraavaksi lasketaan kaavalla: (metallisten tangojen lukumäärä mittarissa) ja kerrotaan (paino 1 m. Vastaavan halkaisijan sauvat) kerrottuna (1 tonnin varret) / 1000.

Rakenteen lujuuden paino voidaan tarkastella taulukossa: