Monoliittinen lattialevyn laskin

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Miten laskea monoliittinen lattialaatta

Lattialaatta on vaakasuora rakennusrakenne, joka erottaa lattiat toisistaan. Tämä malli on kantaja, se jakaa kuorman ja tarjoaa jäykkyyden rakennuksen. Monoliittinen lattialaatta on rakennus rakennustyömaalla tekemällä raudoitusta betonimassalla.

Et voi vaihtaa talon hanketta ilman arkkitehdin hyväksyntää, koska nämä levyt on suunniteltu nimenomaan tietylle rakennukselle, koska niiden on määritettävä kiinnitysten sijainti ja tukijärjestelmä.

Teräs on paljon voimakkaampi kuin betoni, joten vahvistusverkko on laatan pohjalla. Tämä ristikko ei saisi olla lähellä muottirakennetta, raudoituksen ja muottien välisen etäisyyden tulisi olla yli 3 cm. Lujitetta käytetään 8-12 mm: n osuudella. Betonin on oltava vähintään 10 cm paksu. Laatta täytyy betonoitua kerrallaan. Muottien toteutus tapahtuu tulevan laatan pohjan ja seinien muodossa. M200-tuotemerkin ja sen yläpuolella olevien päällekkäisten betonin kestävyyden, kestävyyden ja luotettavuuden vuoksi. Tätä varten on parempi ostaa valmisbetoni tehtaalla.

Tämäntyyppisellä lattiapinnoitteella on etuja esivalmistettuihin betonilaattoihin verrattuna:

 • monoliittista päällekkäisyyttä käytetään tapauksissa, joissa on vaikea järjestää nosturin toimintaa rakennustyömaalla sekä rakennuksen epätavalliset mitat ja arkkitehtoniset muodot;
 • johtuen levyn elementtien voimakkaasta liitoksesta varmistetaan rakenteen suuri jäykkyys;
 • säästää rahaa sähköntuotantoon, käsittelyä, hitsausta nivelten poistamiseen, alemmat materiaalikustannukset;
 • kaikki tarvittavat materiaalit ovat myynnissä;
 • laatan pohjapinta on tasaista ja tasaista, joten kipsityö on helpompaa;
 • liitosten puuttuminen lisää rakennuksen äänieristystä;
 • materiaali ei polta eikä röyhtä;
 • Tämä rakennuksen rakentamismenetelmä mahdollistaa etärakenteiden (parvekkeiden), joiden pohja on yksi laatta, jossa on päällekkäisyydet. Tämä lisää parvekkeen vahvuutta ja luotettavuutta.

Tämäntyyppisten päällekkäisyyksien pääasiallinen haitta on työn lisääntynyt monimutkaisuus kylmäkaudella. Vaadittu voima saavutetaan 28 päivässä. Korkean kosteuden ja alhaisen lämpötilan ansiosta betoni kovenee pidempään, mikä lisää rakennusaikaa. Monoliittisen laatan suorittamiseen tarvitaan korkealuokkaisia ​​asiantuntijoita, koska levyjä on vahvistettava lisäkannattimilla.

Toinen haitta on se, että ennen raudoituksen kaatamista betoniin, sinun on tehtävä muotti. Se vie yleensä paljon aikaa ja puumateriaalia. Tällä puutteella voidaan tällä hetkellä välttää. Rakennusmateriaalien markkinoilla myydään tai vuokrataan valmiita elementtejä paneelilaudalle (vaneria).

Monoliittisten lattialevyjen luokittelu

Monoliittinen päällekkäisyys voi olla säteiltään, saumattomasti ja nauhalla (kasattu).

Kaistaleen päällekkäisyydet asetetaan kahdella tavalla laatan tyypistä riippuen: se on tasainen tai tasainen. Jos laatta on rei'itetty, palkit asetetaan kohtisuoraan ulokkeisiin. Jos sileä, suuremman jäykkyyden saavuttamiseksi palkit asetetaan kohtisuoraan toisiinsa.

Käytetään kahta palkkien tyyppiä: pää (suurella läpimitalla) ja pienet (halkaisijaltaan pienemmät). Palkit tekevät terästä tai monoliittista. Monoliittiset palkit puolestaan ​​voivat olla eri laitteiden järjestelmiä. Ne voidaan pinota useisiin riveihin tai kerroksiin. Joskus laatta vahvistetaan lisäksi palkin sijasta lisätyn vahvistusverkon avulla. Teräspalkit tukevat itse päällekkäisyyttä tai voivat olla itse monoliittisessa laatta. Laakerielementti palkissa - I-palkki.

Laitteessa on saumattomia päällekkäisiä sarakkeita pääkaupungeissa. Jälkimmäiset on tehty käänteisen pyramidin muodossa. Lujitustangojen poikkipinta 8-12 mm. Pääkaupungeissa on kysymyksiä kahden puolen nastoista, jotka päätyvät itse laatikkoon ja vahvistavat rakennetta. Levyillä on kehys kahdessa vahvistuskerroksessa. Tällöin levyjen paksuus on 1/35 - 1/30 välilevyn pituudesta. Äskettäin sarakkeiden ja levyjen samanaikaisen betonoinnin tekniikka on yleistä.

Kaisernin päällekkäisyys eroaa rei'itetyistä riveiden suunnassa: ne sijaitsevat molempiin suuntiin. Tällaisen laitteen edut ovat päällekkäisiä rakenteen ja taivutuslujuuden helpottamiseksi ristikoiden verkon vuoksi. Laajakaistan rakentamisen aikana sarakkeen ja katon risteyksestä luodaan lisää vahvistusvahvistusta. Kolonnin nastat tunkeutuvat muottipesän onteloon. Kaiutinlaite olettaa kiinteän vahvistusverkon yläviivan. Tappien poikkileikkauksen halkaisija on 8 mm.

Monoliittisen lattialevyn parametrien laskenta

Hankkeen tulisi antaa luotettaville ammattilaisille, jotka tekevät sen oikein. Hanke antaa laskelmat maksimikuormituksesta levyn poikkileikkaukseen. Laskelmat tehdään ottaen huomioon tulevan rakennuksen omistajan yksilölliset mieltymykset. Laskelmien lisäksi hankkeen asiantuntijat antavat suosituksia, mitä materiaaleja käytetään.

On erittäin tärkeää, että projektissa ei tehdä virheitä, koska rakenteen luotettavuus riippuu päällekkäisyydestä. Ylimahdollisuus kestää tietyn kuorman, ilmaistuna kilogrammoina neliömetriä kohden. Siksi on tärkeää, että projektia ei muuteta itse ilman arkkitehdin suostumusta. Sisäisten väliseinien siirto voi vaikuttaa haitallisesti kuorman jakautumiseen lattialaattaan. Jos ylität kuorman, betoni ei kestä kärkeä ja halkeile, ja lattian kellarista on olemassa vaara. Siksi laskelmissa otetaan huomioon käytettävien materiaalien ominaispiirteet, niiden kokonaispaino sekä monoliittisen päällekkäisyyden turvallisuuskerroin.

Jos monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen vahvistetuilla betonipalkkeilla, jotka kulkeutuvat päällekkäin, lasketaan parametrit, kuten korkeus, pituus ja leveys. Laatuparametrin laskemiseksi on tarpeen tietää betonin kaatamisen paksuus ja pinta-ala.

Monoliittiset päällekkäisyystilastot koostuvat yksittäisten elementtien laskelmista. Ensimmäinen muotti on tehty. Sen tulee olla hyvälaatuista tasainen pohja ja sivuseinät. Parasta käyttää paksua laminoitua vaneria. Käytä rekisteriin 10 - 10 cm: n puutavaraa.

Toisessa vaiheessa tehdään vahvistusverkko. Sitä varten on käytettävä 8-12 mm: n poikkileikkausta, jotka on sidottu lanka. Solujen koon tulisi olla 20 cm. Solujen ei pitäisi olla tavallisia, koska tämä lisää levyn massaa.

Turvallisuustekijä lasketaan rakennuksen toiminnan luonteen mukaan: yksityisessä talossa ja teollisuusrakennuksessa oleva katto on täysin erilainen.

On kehitetty erityisiä tietokoneohjelmia päällekkäisyyksien laskemiseksi. Ne eivät kuitenkaan ota huomioon käytettyjen materiaalien ominaisuuksia. Siksi suunnittelijan avustamana on joka tapauksessa. Tämän ansiosta kaikki laskelmat voidaan tehdä oikein ja ei ylityötä rakentamisen suhteen.

Ylimislujuus lasketaan kahden tekijän perusteella: levyn kuormitus ja vahvikkeen lujuus. Lisäksi lujuuden lujuuden tulisi olla enemmän kuormia levylle.

Kuormitus 1 neliömetrin päällekkäisyydestä lasketaan seuraavista tiedoista:

 • oma painon päällekkäisyys;
 • tilapäinen päällekkäiskuorma.

Havainnollisena esimerkkinä lasketaan asuntoa, jonka mitat ovat 6-10 metriä. Palkit sijaitsevat 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Päällysteen paksuus on 80 mm, joka täyttää kaavan L / 35 vaatimukset (jossa L on palkkien vaihe) vaatimukset: 2,5 / 35 = 0,071 (71 mm).

Asuntohuoneiston tilapäinen kuorma standardien mukaan on 150 kg / m 2. Turvallisuustekijä 1.3. Tuloksena on kuorma 195 kg / m 2.

Päällekkäisyyden omasta painosta laskettu kuorma lasketaan seuraavasti: Levyn paksuus 20 cm kerrotaan arvolla 2500-500 kg / m 2.

Maksimi kuorma monoliittiselle levylle on yhtä suuri kuin q = 195 + 500 = 695 kg / m 2.

Näiden tietojen vastaanottamisen jälkeen lasketaan palkkien taso. Tämä on välttämätöntä materiaalien (betoni ja metalli) optimaaliseen käyttöön ja kuormien oikeaan jakeluun palkkeihin. Palkit on sijoitettava tasaisin välein. Muista täyttää seuraava edellytys: L 1 / L 2> 2, missä L 1 on palkin pituus ja L 2 on palkkien välinen etäisyys (askel). Palkkien pituus on 6 metriä. Ehto täyttyy: 6 / 2,5 = 2,4.

Taulukon maksimaalisen taivutuksen laskemiseksi tarvitaan seuraavat tiedot:

 • suunnittelu betoniresistenssi Rb = 7,7 MPa;
 • varusteet luokan A400C;
 • rakenteen vahvistusresistanssi Rs = 365 MPa.

Etäisyys raudasta levyn reunaan on 35 mm.

Maksimi taivutusmomentti lasketaan seuraavasti:

M = q * L 2 2/11. M = 695 * 2,5 2/11 = 395 kg / m.

Alemman vahvistetun verkon päällekkäisyyden on täytettävä seuraava ehto: a m

b - päällekkäisyys leveys 6 m,

h 0 - etäisyys levyn reunasta lujituksen painopisteeseen, 0,08-0,035 = 0,045 m.

Muuten, kun m> a r, on tarpeen lisätä betonimerkkiä tai lisätä vahvistusosuutta.

Kun arvo on am = 0,042 kerroin ja yhtä kuin 0,98.

Työvoiman vahvistamisen alue

Koska = M / (Rs * a * h0) = 395 / (36,500,000 * 0,98 * 0,045) = 0,000245 m 2 = 2,45 cm2.

On olemassa 5 sauvaa, joiden läpimitta on 80 mm ja pinta-ala 2,45 cm2 monoliittista laatua kohden.

Lineaarinen kuormitus palkkiin

Palkit on tuettu seinälle 20 cm: n etäisyydelle. Palkin arvioitu pituus on 6 + 2 * 0,2 = 6,4 m.

Maksimipituus palkkiosassa

Vaadittava vastuksen hetki

Tämän vastuksen osalta I-27 soveltuu resistanssin W = 371 cm3 ja inertia I = 5010 cm4.

Palkin lujuus tarkistetaan seuraavasti:

Laskettu R on yhtä suuri kuin standardi, joka ilmaisee säteen voimakkuuden.

Kaikki vakiot ja kaavat löytyvät SNiP: n käsikirjasta 2.03.01-84 "Raskas- ja kevytbetonin betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet ilman raudoituksen jännitystä."

Kuten näette, kaikki kaavat ovat melko monimutkaisia ​​ja edellyttävät tiettyä tietämystä, joten oikea päätös olisi kääntyä osoittautuneelle yritykselle, jolla on erittäin päteviä asiantuntijoita suunnittelun ja rakentamisen alalta.

Monoliittisen laatan laskeminen neliön ja suorakaiteen muotoisten levyjen esimerkissä, joka on tuettu ääriviivoilla

Kun rakennat taloja, joilla on yksilöllinen kotisuunnittelu, kehittäjät pääsääntöisesti kohtaavat suuret haitat tehdaspaneelien käytöstä. Toisaalta niiden vakiot mitat ja muoto, toisaalta - vaikuttava paino, jonka takia on mahdotonta tehdä ilman nostolaitteiden houkuttelemista.

Eri koot ja kokoonpanot, joissa on soikea ja puoliympyrät, päällekkäiset talot ovat ihanteellinen ratkaisu monoliittisiin betonilaattoihin. Tosiasia on, että tehtaisiin verrattuna ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän raha-investointeja sekä tarvittavien materiaalien hankintaan että toimitukseen ja käyttöönottoon. Lisäksi niillä on huomattavasti suurempi kantavuus ja levyjen saumaton pinta on erittäin hyvälaatuista.

Miksi kaikki ilmeiset edut eivät kaikki turvaudu betonilattian rakentamiseen? On epätodennäköistä, että ihmiset peloissaan pitemmällä valmistelutöllä, etenkään koska kumpikaan vahvistusjärjestyksestä tai muottielimestä ei ole mitään vaikeuksia. Ongelma on erilainen - kaikki eivät osaa laskea oikein monoliittista lattialaattaa.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen edut ↑

Monoliittiset betoniteräkset ovat luotettavia ja monipuolisia rakennusmateriaaleja.

 • Tämän tekniikan mukaan on mahdollista kattaa käytännöllisesti katsoen minkä kokoisia tiloja riippumatta rakenteen lineaarisista mitoista. Ainoa asia, joka on tarpeen estää suuret tilat on tarve asentaa lisätukea;
 • Ne tarjoavat hyvän äänieristyksen. Suhteellisen pienestä paksusta (140 mm) huolimatta ne pystyvät täysin estämään kolmannen osapuolen melua;
 • alapuolelta, monoliittisen valun pinta on sileä, saumaton, ilman tippaa, joten useimmiten tällaiset katot on viimeistelty vain ohut kerros kitti ja maalattu;
 • kiinteän valun avulla voit rakentaa kauko-rakenteita, esimerkiksi luoda parveke, joka on yksi monoliittinen levy, jossa on päällekkäisyys. Muuten tällainen parveke on paljon kestävämpi.
 • Monoliittisen valun haitat ovat tarve käyttää erikoisvarusteita betonin kaatamiseen, esimerkiksi betonisekoittimiin.

Kevyiden materiaalien, kuten hiilihapotetun betonin, valmistukseen sopivat monoliittiset lattiat. Ne on valmistettu valmiista lohkoista, esimerkiksi laajennetusta savesta, hiilihapotetusta betonista tai muusta vastaavasta materiaalista ja kaadetaan sitten betonilla. Se osoittautuu toisaalta kevyestä rakenteesta ja toisaalta - se toimii monoliittisena vahvana hihana koko rakennelmalle.

Teknologisten laitteiden mukaan erotellaan:

 • monoliittinen palkkikatto;
 • litteät palkit ovat yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kustannukset materiaaleista ovat vähemmän täällä, koska ei tarvitse ostaa palkkeja ja prosessin lattialaatoja.
 • jolla on kiinteä puutavara;
 • ammattimaisella lattialla. Useimmiten tätä mallia käytetään terassien luomiseen korjaamojen ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Ammattilevyjen rooli on joustamaton muotti, johon betoni kaadetaan. Tukitoiminnot suoritetaan metallirungosta, joka on koottu sarakkeista ja palkkeista.


Pakolliset ehdot korkealaatuisen ja luotettavan monoliittisen päällekkäisyyden saamiseksi aaltopahvilla:

 • piirustukset, jotka osoittavat rakenteen tarkat mitat. Sallittu virhe - enintään millimetriin asti;
 • monoliittisen lattialevyn laskenta, jossa sen aiheuttamat kuormat otetaan huomioon.

Profiililevyjen ansiosta saat rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden, jolle on ominaista suurempi luotettavuus. Tämä vähentää huomattavasti betonin ja lujitangon kustannuksia.

Litteiden palkkien laskeminen ↑

Tämän tyyppinen päällekkäisyys on kiinteä laatta. Sen tuetaan sarakkeilla, joilla voi olla pääkaupunkiseudut. Jälkimmäiset ovat välttämättömiä, kun vaaditun jäykkyyden aikaansaamiseksi lasketaan laskettu span.

Muotoon tuetun monoliittisen levyn laskeminen ↑

Monoliittisen levyn parametrit ↑

On selvää, että valetun levyn paino riippuu suoraan sen korkeudesta. Todellisen painon ohella se kuitenkin kokee kuitenkin tietynlaisen kuormituksen, joka muodostuu tasoitustason, päällystyspäällysteen, huonekalujen, huoneen ihmisten ja muiden painosta. Olisi naitava olettaa, että joku kykenee täysin ennustamaan mahdolliset kuormat tai niiden yhdistelmät, joten niiden laskelmissa ne käyttävät tilastotietoja, jotka perustuvat todennäköisyysteoriaan. Näin saat hajautetun kuorman arvon.


Tällöin kokonaiskulutus on 775 kg neliömetriä kohden. m.

Osa komponenteista voi olla lyhytikäisiä, toiset taas kauemmin. Jotta laskumme vaikeutettaisiin, sovimme jakelukuormituksesta qt tilapäisesti.

Kuinka lasketaan suurin taivutusmomentti ↑

Tämä on yksi määriteltävistä parametreista valittaessa vahvistusosuutta.

Muista, että käsittelemme levyä, jota tuetaan ääriviivoja pitkin, eli se toimii säteenä abscissa-akselin, mutta myös aksentin akselin (z) akselin suhteen ja kokee puristusta ja jännitystä molemmissa tasoissa.

Kuten tiedetään, taivutusmomentti palkin abscissa-akselin suhteen on tuettu kahdella seinämillä, joiden leveys on ln lasketaan kaavalla mn = qnln 2/8 (mukavuus, leveys on 1 m). On selvää, että jos jänteet ovat yhtä suuret, hetket ovat yhtä suuret.

Jos katsotaan, että neliölevyn kuormitus q1 ja q2 yhtäläinen, on mahdollista olettaa, että ne muodostavat puolet suunnittelun kuormituksesta, jota merkitään q: llä. E.

Toisin sanoen voidaan olettaa, että lujitusta, joka on sijoitettu yhdensuuntaisesti abscisaanin ja sovitettujen akselien kanssa, lasketaan samalle taivutusmomentille, joka on puolet suuruudeltaan sama kuin lautaselle sama indikaattori, jolla on kaksi seinämää tukea. Saamme, että lasketun momentin maksimiarvo on:

Mitä tulee konkreettisen hetken suuruuteen, jos katsotaan, että se kokee puristusvaikutuksen samanaikaisesti kohtisuorassa toisiinsa nähden, sen arvo on suurempi,

Kuten tiedetään, laskelmat vaativat yhden momentin arvon, joten laskennallinen arvo on M: n aritmeettinen keskiarvo.ja ja Mb, joka meidän tapauksessa on 1472,6 kgf · m:

Venttiiliosan valinta ↑

Esimerkiksi lasketaan tanko-osa vanhan menetelmän mukaan ja huomaamme heti, että laskelman lopullinen tulos käyttäen jotakin muuta menetelmää antaa vähimmäisvirheen.

Mitä tahansa laskutapaa valitset, älä unohda, että lujituksen korkeus, riippuen sen sijainnista suhteessa x- ja z-akseleihin, eroaa toisistaan.

Korkeuden arvona otetaan ensin: ensimmäisen akselin h01 = 130 mm, toiselle - h02 = 110 mm. Käytämme kaavaa A0n = M / bh 2 0nRb. Näin saadaan:

 • 01 = 0,0745
 • 02 = 0,104

Alla olevasta lisätaulukosta löytyvät vastaavat arvot η ja ξ ja lasketaan tarvittava alue käyttäen kaavaa Fan = M / ηh0nRs.

 • Fa1 = 3,275 neliömetriä. cm.
 • Fa2 = 3,6 neliömetriä. cm.

Itse asiassa vahvistus 1 s. m. 5 pituus- ja poikittaissuuntaista asennusta varten vaaditaan 5 vahvistuspalkkia 20 cm: n askelin.

Voit valita osion käyttämällä alla olevaa taulukkoa. Esimerkiksi viiden tangon ⌀10 mm saamiseksi saadaan 3,93 neliömetrin pinta-ala. cm ja 1 rm. m se on kaksi kertaa niin paljon - 7,86 neliötä. cm.

Yläosassa vahvistetun raudoituksen osa otettiin riittävän marginaalilla, joten alemman kerroksen raudoituksen määrä voidaan pienentää neljään. Sitten alueen alaosaa taulukon mukaan on 3,14 neliömetriä. cm.

Esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta suorakulmion muodossa ↑

Ilmeisesti tällaisissa rakenteissa abscissa-akselin suhteen toimiva momentti ei voi olla yhtä suuri kuin sen arvo suhteessa sovellettuun akseliin. Lisäksi, mitä suurempi leviäminen sen lineaaristen ulottuvuuksien välillä, sitä enemmän se näyttää siltä, ​​että palkki on saranoitu tuki. Toisin sanoen, alkaen tietystä hetkestä, poikittaisen lujituksen vaikutuksen suuruus muuttuu vakiona.

Käytännössä poikittaisten ja pitkittäisnopeuksien riippuvuus arvoon λ = l2 / l1 esitettiin toistuvasti:

 • at λ> 3, pituus on yli viisi kertaa poikittainen;
 • at λ ≤ 3, riippuvuus määräytyy aikataulun mukaan.

Oletetaan, että haluat laskea suorakulmaisen laatta 8x5 m. Koska lasketut katot ovat huoneen lineaarisia mittoja, saamme, että niiden suhde λ on 1,6. Kaavion käyrän 1 jälkeen löydetään hetkiä. Se on 0,49, mistä saamme sen m2 = 0,49 * m1.

Lisäksi löydetään m: n arvon kokonaisarvo1 ja m2 on taitettava. Tuloksena saadaan, että M = 1,49 * m1. Jatketaan: laske kaksi taivutusmomenttia - betonia ja vahvistamista, sitten niiden avulla ja laskennallisella hetkellä.

Nyt taas kääntymme apupöydälle, josta löydämme arvot η1, η2 ja ξ1, ξ2. Seuraavaksi, korvaamalla kaavassa olevat arvot, jotka laskevat raudoituksen poikkipinta-alan, saadaan:

 • Fa1 = 3,845 neliömetriä M. cm;
 • Fa2 = 2 neliömetriä. cm.

Tuloksena saamme tämän vahvistuksen 1 st. m. levyt tarvitsevat:

Raudoituksen laskeminen monoliittiselle laattolaskimelle

Laskimen käyttötarkoitus

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kaikki laskelmat suoritetaan SNiP 52-01-2003 "betoni- ja betoniteräsrakenteiden", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 mukaisesti

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Kun täytät tiedot, kiinnitä huomiota lisätietoihin Lisätiedot-merkillä.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Yleiset tiedot laskelmien tuloksista

 • Levyn ympärysmitta - Pohjan kaikki sivut
 • Tasalevyn pohja - Tasainen levyn ja maaperän välisen vaaditun eristyksen ja vedenpitävyyden alue.
 • Sivupinta-ala - yhtä suuri eristysalue kaikilla sivuilla.
 • Betonin tilavuus - betonin määrä, joka vaaditaan koko säätiön täyttämiseksi tietyillä parametreilla. Koska tilattavan betonin tilavuus voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistyksen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • EU-betoni - Ilmaisee betonin likimääräisen painon keskimääräisen tiheyden mukaan.
 • Maakohtainen kuormitus perustuksesta - hajautettu kuorma koko tukialustalle.
 • Vahvistustangon halkaisijan vähimmäis halkaisija - Vähimmäisläpimitta SNiP: n mukaan ottaen huomioon levyn poikkipinta-alan raudoituksen suhteellinen sisältö.
 • Pystyvahvistustangojen vähimmäis halkaisija on SNiP: n mukainen pystysuuntaisten lujitangojen halkaisija.
 • Mesh mesh size - Vahvikotelon keskimääräinen silmäkoko.
 • Ylitysraudoituksen koko - Kun vanteiden segmenttien kiinnitys on päällekkäin.
 • Kokonaisraudoituspituus - Koko raudoituksen pituus runkopäällystykselle, ottaen huomioon päällekkäisyydet.
 • Yleinen vahvistuspaino - Rebar-paino.
 • T-muottilevyn paksuus - GOST R 52086-2003: n mukaisten muottilevyjen arvioitu paksuus tietyille perusparametreille ja tietyn tukivaiheen osalta.
 • Muottipaneelit - Materiaalin määrä tiettyä kokoa varten.

UWB: n laskemiseksi on tarpeen vähentää eristyseristyksen määrää lasketun betonin tilavuudesta.

Kuormien kerääminen lattialaattaan

 • Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen
 • Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely
 • Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen
 • Olemassa olevat kerättävät kuormat
 • Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki
 • Jotkut vivahteet
 • Vahvistusosan valinta
 • Vahvojen lukumäärä monoliittisten teräsbetonilaattojen vahvistamiseksi
 • Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen

Vahvistetut betoni- monoliittiset laatat, huolimatta siitä, että valmiit laatat ovat riittävän suuret, ovat edelleen vaatimuksia. Varsinkin jos se on oma yksityisasunto, jossa on ainutlaatuinen asettelu, jossa kaikissa huoneissa on erikokoisia tai rakentamisprosessi toteutetaan ilman nostureita.

Monoliittiset laatat ovat melko suosittuja, erityisesti yksittäisten rakennusten maalaistalojen rakentamisessa.

Tällaisessa tapauksessa monoliitti- sestä betoniteräksestä valmistetun levyn avulla voidaan vähentää merkittävästi kaikkien tarvittavien materiaalien hankkimiseen tarvittavia varoja, niiden toimitusta tai asennusta. Tällöin kuitenkin enemmän aikaa voidaan käyttää valmistelutöihin, joista osa on muottiyksikkö. On syytä tietää, että ihmiset, jotka alkavat laatoituksen betonoitua, eivät ole lainkaan estyneet.

Tilaus, betoni ja muotti on nyt helppoa. Ongelma on se, että jokainen henkilö ei voi määrittää, millaista raudoitusta ja betonia tarvitaan tällaisen työn suorittamiseen.

Tämä aineisto ei ole toiminnan opas, vaan se on luonteeltaan puhtaasti informatiivinen ja sisältää vain esimerkin laskelmista. Kaikki raudoitetun betonin rakenteiden laskutoimitukset on normalisoitu SNiP 52-01-2003 "Vahvistettu betoni- ja betonirakenteet. Tärkeimmät säännökset ", samoin kuin säännöt SP 52-1001-2003" Vahvistettu betoni ja betonirakenteet ilman vahvistusta etukäteen ".

Monoliittinen laatta on koko alueelle vahvistettua muottirakennetta, joka kaadetaan betonilla.

Kaikkien kysymysten osalta, joita saattaa syntyä raudoitettujen betonirakenteiden laskemisessa, on tarpeen viitata näihin asiakirjoihin. Tämä materiaali sisältää esimerkin monoliittisten teräsbetonilaattojen laskemisesta näiden sääntöjen ja määräysten suositusten mukaisesti.

Esimerkki raudoitettujen betonilaattojen ja kaikkien rakennusten rakenteen laskemisesta koostuu useista vaiheista. Niiden ydin on tavallisten (poikkileikkaus), lujuusluokan ja betoniluokan geometristen parametrien valinta, joten suunniteltu laatta ei romahda mahdollisimman suuren kuormituksen vaikutuksesta.

Esimerkki laskennasta tehdään osalle, joka on kohtisuorassa x-akseliin nähden. Paikallista puristusta, poikittaisvoimia, työntövoimaa, vääntöä (ryhmän 1 raja-arvoja), halkeaman avaamista ja muodonmuutoslaskelmia (ryhmän 2 raja-arvoja) ei tehdä. Etukäteen on välttämätöntä olettaa, että tavalliselle litteälle lattialle asuinkerrostalossa tällaisia ​​laskelmia ei tarvita. Yleensä, miten se todella on.

Sen pitäisi olla rajoitettu vain taivutusmomentin normaalin (poikkileikkaus) osan laskemiseen. Ne ihmiset, jotka eivät tarvitse selityksiä geometristen parametrien määrittelystä, suunnittelumallien valinnasta, kuormien keräämisestä ja suunnitteluarvioista, voivat siirtyä välittömästi osiin, jossa on esimerkki laskelmista.

Takaisin sisällysluetteloon

Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely

Laatta voi olla mitä tahansa pituutta, mutta palkin pituus on jo tarpeen laskea erikseen.

Todellinen pituus voi olla mitä tahansa, mutta arvioitu pituus, toisin sanoen palkin pituus (tässä tapauksessa lattialevy) on toinen asia. Span on valaisimen kantavien seinämien välinen etäisyys. Tämä on huoneen pituus ja leveys seinästä seinään, joten määritettäessä teräsbetoni-monoliittisten kerrosten span on melko yksinkertainen. Se on mitattava nauhamittauksella tai muilla käytettävissä olevilla työkaluilla tällä etäisyydellä. Todellinen pituus kaikissa tapauksissa on suurempi.

Monoliittista teräsbetonilaattaa voidaan tukea tukiseinillä, jotka on tehty tiilestä, kivestä, hiekkakivestä, sardeldiittibetonista, vaahdosta tai hiilihapotetusta betonista. Tällöin ei kuitenkaan ole kovin tärkeää, jos tukiseinät on sovitettu materiaaleista, joilla ei ole riittävää lujuutta (hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni, sementtilohko, laajennettu savibetoni), on myös tarpeen kerätä lisää kuormia.

Tässä esimerkissä on laskelma yhden kerroksen lattialaattaan, jota tuetaan kahdella tukiseinällä. Tässä materiaalissa ei oteta huomioon laskelmaa teräsbetonista, joka on tuettu pitkin ääriviivaa, ts. 4 seinämissä tai monisäikeisiin laatoihin.

Jotta edellä mainittu olisi parempi assimiloitu, on arvioitava leveydeltään l = 4 m.

Takaisin sisällysluetteloon

Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen

Kuormien laskeminen lattialevyllä tarkastellaan erikseen kullekin rakennustyölle.

Nämä parametrit eivät ole vielä tiedossa, mutta on järkevää asettaa ne, jotta pystyt tekemään laskelman.

Laatan korkeus on h = 10 cm, ehdollinen leveys on b = 100 cm. Tällaisessa tilanteessa edellytys on, että betonilaattaa pidetään palkin korkeudeltaan 10 cm ja leveydeltään 100 cm, joten tuloksia saadaan, voidaan soveltaa kaikkiin jäljellä oleviin levyjen leveyksiin. Toisin sanoen, jos on suunniteltu laatta, jonka arvioitu pituus on 4 m ja leveys 6 m, kunkin 6 m: n tiedon osalta on välttämätöntä soveltaa laskettuihin 1 m: n parametreja.

Betoniluokka on B20 ja lujitusluokka A400.

Seuraavaksi tulee tuettujen määrien määritelmä. Lattialevyllä voidaan katsoa saranoitua tukipalkkia riippuen seinämien lattialaattojen tuen leveydestä, materiaalista ja tukiseinien painosta. Tämä on yleisin tapaus.

Seuraavaksi kerrotaan kuormitusta levylle. Ne voivat olla hyvin erilaisia. Rakenteellisen mekaniikan näkökulmasta katsottuna kaikki, jotka pysyvät liikkumattomina palkkiin, liimataan, naulataan tai ripustetaan lattialevyyn - tämä on tilastollinen ja melko usein vakiokuormitus. Kaikki, jotka vaipuvat, kulkevat, kulkevat, kulkevat ja putoavat palkkiin - dynaamisia kuormia. Tällaiset kuormat ovat useimmiten väliaikaisia. Tässä esimerkissä ei kuitenkaan tehdä eroa pysyvien ja tilapäisten kuormien välillä.

Takaisin sisällysluetteloon

Olemassa olevat kerättävät kuormat

Kuorman kerääminen keskittyy siihen, että kuorma voidaan jakaa tasaisesti, keskittää, jakautua epätasaisesti ja toiseksi. Kuitenkaan ei ole mitään syytä mennä niin syvälle kaikkiin kerättyjen kuormien yhdistelmän olemassa oleviin muunnelmiin. Tässä esimerkissä on tasaisesti jaettu kuormitus, koska tällainen lastauslaattojen tapaus asuinrakennuksissa on yleisin.

Keskittynyt kuormitus mitataan kg-voimilla (CGS) tai Newtonissa. Hajautettu kuorma on kgf / m.

Lattialaatan kuormitus voi olla hyvin erilainen, keskittynyt, tasaisesti jakautunut, epätasaisesti jakautunut jne.

Useimmiten kerrostalot yksityisissä kodeissa lasketaan tietylle kuormalle: q1 = 400 kg per 1 neliömetriä. Levyn korkeuden ollessa 10 cm, levyn paino lisää tähän kuormaan noin 250 kg / neliömetri. Keraamiset laatat ja tasoitteet - jopa 100 kg / 1 m²

Tällaisella hajautetulla kuormalla otetaan huomioon lähes kaikki lattian kuormien yhdistelmät asuinrakennuksessa, joka on mahdollista. On kuitenkin syytä tietää, että kukaan ei kiellä mallia luotettavasta suuresta kuormituksesta. Tässä materiaalissa tämä arvo otetaan ja vain siinä tapauksessa se on kerrottava luotettavuuskertoimella y = 1.2.

q = (400 + 250 + 100) * 1,2 = 900 kg per 1 neliömetriä.

Leveydeltään 100 cm: n levyisen aineen parametrit lasketaan, joten tätä hajautettua kuormitusta pidetään litteänä, joka toimii lattialevyn y-akselilla. Mitattu kg / m.

Takaisin sisällysluetteloon

Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki

Kahden saranoidun kannattimen (tässä tapauksessa seinien tukemana oleva lattialaatta, johon kohdistuu tasalaatuiset kuormat) maksimaalinen taivutusmomentti on palkin keskellä. Mmax = (q * l ^ 2/8 (149: 5.1)

Span l = 4 m, Mmax = (900 * 4 ^ 2) / 8 = 1800 kg / m.

On tarpeen tietää, että raudoitetun betoniteräksen laskeminen SP 52-101-2003: n ja SNiP 52-01-2003: n mukaisten toimien rajoittamiseksi perustuu seuraaviin suunnitteluoletuksiin:

Onton vahvistetun levyn rakenne

 1. Betonin vetolujuus on 0. Tällainen oletus perustuu siihen, että betonin vetolujuus on paljon pienempi kuin lujituksen vetolujuus (noin 100 kertaa), joten betonin rikkoutumisesta johtuen rakenteen venytetty alue voi muodostaa halkeamia. Näin ollen vain vahvistus toimii jännitteenä normaalissa osassa.
 2. Betonin kestävyys puristukseen tulisi jakaa tasaisesti puristusvyöhykkeelle. Sitä ei hyväksytä enempää kuin laskettu vastus Rb.
 3. Vetolujuusrajoittumisjännitykset eivät saa ylittää laskettua resistanssia Rs.

Jotta estettäisiin muovisen saranan muodostaminen ja rakenteen kaatuminen, mikä tässä tapauksessa on mahdollista, betonin y puristetun alueen korkeuden suhde E raudan painopisteen etäisyydelle palkin h0 päästä E = y / h0 ei saa ylittää raja-arvoa ER. Raja-arvo olisi määritettävä seuraavalla kaavalla:

ER = 0,8 / (1 + Rs / 700).

Tämä on empiirinen kaava, joka perustuu kokemukseen rakenteiden suunnittelusta teräsbetonista. Rs on vahvistuksen laskettu vastus MPa: ssa. On kuitenkin syytä tietää, että tässä vaiheessa pystyt helposti hallitsemaan betonin pakatun alueen suhteellisen korkeuden raja-arvojen taulukkoa.

Takaisin sisällysluetteloon

Jotkut vivahteet

Taulukossa oleviin arvoihin on merkintä, jonka esimerkki sisältyy materiaaliin. Jos laskentamallien kerääminen ei ole ammattimainen muotoilija, on suositeltavaa laskea pakatun ER-alueen arvot noin 1,5 kertaa.

Lisälaskenta tehdään ottaen huomioon a = 2 cm, missä a on etäisyys palkin pohjasta lujituksen poikkipinta-alan keskelle.

Kun E on pienempi tai yhtä suuri kuin ER ja puristusvyöhykkeellä ei ole vahvistusta, betonin lujuus on tarkastettava seuraavan kaavan mukaisesti:

B M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan. 36

3600 * 7,69 (8 - 0,5 * 2,366) = 188721 kg / cm> M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan.

Lattian asettaminen monoliittisen vahvistetun lattialevyn päälle

Kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät.

Jos betonin luokka kasvaa B25: een, vahvistus tarvitsee pienemmän määrän, koska B25 Rb = 148 kgf / cm sq. (14,5 MPa).

am = 1800 / (1 * 0,08 ^ 2 * 1480000) = 0,19003.

As = 148 * 100 * 10 (1 on juuren neliö (1 - 2 * 0.19)) / 3600 = 6,99 neliömetriä.

Näin ollen olemassa olevan lattialaatan 1 pm: n vahvistamiseksi sinun on vielä käytettävä 5 sauvaa, joiden halkaisija on 14 mm 200 mm: n välein tai jatka valitsemaan osaa.

On todettava, että laskelmat ovat varsin yksinkertaisia, eivätkä ne vie paljon aikaa. Tämä kaava ei kuitenkaan ole selvempi. Ehdottomasti mikä tahansa betonirakenne voidaan periaatteessa laskea klassisen, eli äärimmäisen yksinkertaisen ja visuaalisen kaavan perusteella.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Kuormien kerääminen ja monoliittisten lattialevyjen vahvuuden laskeminen usein kaventuu vertaamalla kahta tekijää toisiinsa:

 • jotka vaikuttavat laattoihin;
 • vahvuus vahvistaa sen osia.

Ensimmäisen täytyy välttämättä olla pienempi kuin toinen.

Määritelmä momenttihaasteiden kuormitetuissa osissa. Momentti, koska taivutusmomentit määräävät 95% taivutuslevyjen vahvistamisesta. Kuormitetut osat - keskiosan keskiosa tai toisin sanoen levyn keskiosa.

Taivutusmomentit neliömäisessä levyssä, jota ei ole puristettu ääriviivaa pitkin (esimerkiksi tiiliseinien päälle), voidaan määrittää kullekin suunnalle X ja Y: Mx = My = ql ^ 2/23.

Tietyissä tapauksissa voit saada tiettyjä arvoja:

 1. Levy mitattuna 6x6 m - Mx = My = 1,9 tm.
 2. Levy mitattuna 5x5 m - Mx = Oma = 1,3 m.
 3. Levy 4x4 m - Mx = Oma = 0,8 tm.

Lujuuden tarkistamisen yhteydessä katsotaan, että osassa on puristettua betonia päältä sekä vetolujuus alareunassa. He pystyvät muodostamaan tehoparin, joka tuntee sen hetken, kun se tulee siihen.

Esittely Potolku Body

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Määritettäessä mitä tahansa pohjaa ja laatua - erityisesti on tärkeää määrittää etukäteen tarvittava määrä materiaaleja sen rakentamiseen. Edellytyksenä on aina laadukas vahvistaminen, joka tässä tapauksessa on useimmiten ristikkorakenne, jossa on kohtisuorassa sidotut sauvat, joissa on jaksollinen helpotus, halkaisijaltaan 10 mm tai enemmän.

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Vahvistus, jonka levyn paksuus on 150 mm tai vähemmän, suoritetaan keskellä sijaitsevassa kerroksessa. Kuitenkin useammin on käsiteltävä suurempia paksuisia levyjä, ja täällä tarvitaan jo kaksikerroksinen rakenne. Se vie paljon materiaalia, ja tällaisen hankinnan suunnittelussa laskin, jolla lasketaan laattojen perustusten päävahvistuksen määrä, tulee olemaan hyvä avustaja.

Alla on muutamia välttämättömiä selvityksiä laskelmien järjestyksestä.

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Laskelmien selitys

 • Jos ongelma ratkaistaan ​​asennusvaiheella ja vahvistuspalkkien halkaisijan avulla, lisälaskelma pienenee tavallisimpiin geometrisiin laskelmiin.

Kuinka määritellä lujitustangojen optimaalinen halkaisija ja niiden asennusvaihe?

Tätä tarkoitusta varten erikoislaskin laatoitusperustaisen raudoituksen läpimitan laskemiseksi sijoitetaan portaalin sivuille - noudata tarvittaessa linkkiä.

 • Yhden tai kahden kerroksen vahvistusrakenne voidaan laskea.
 • Laskentaohjelmassa otetaan huomioon, että 50 mm: n vaaditun tyhjennys havaitaan perustalevyn reunasta lujarakenteeseen.
 • Lopputuloksena on otettava huomioon 10 prosentin marginaali, joka vaaditaan päällekkäisyyksien luomiseksi käytettäessä kahta tai useampaa tankoa yhdellä rivillä.
 • Tulokseksi saadaan yhteensä metreinä ja lasketaan uudelleen standardipituuden - 11,7 metrin pituisten sauvien lukumäärä.

Tarvitseko lasketun määrän muuntaminen kiloiksi ja tonniksi?

Jotkut metalliä myyvät yritykset julkaisevat hintaluettelonsa hinnankorotuksilla ilmaistuna metallin tonnin hinnalla. Se on okei - erityinen laskin auttaa sinua nopeasti laskemaan tarvittavan raudan määrän painoarvoineen.

Suositeltavat artikkelit

Jousiammunta-laskin

Betonimäärälaskuri panssaroidun vyön kaatamiseksi

Laskin tiilien lukumäärän laskemiseen muuraus kellariin

Laskin betonin määrän laskemiseksi metallipylväiden asentamiseksi aitaukseen

Betonin koostumus kellarin mittasuhteille - kätevät online laskimet

Laskin ilmanvaihdon normien laskemiseen

Johdinten määrä laskin nauhan perustuksen vahvistamiseksi

Ruuvipilalaskuri

Lataa pylväs- tai pylvässäätiön latauslaskuri

Rebar Laskin Slab Foundations

Laskin laskettaessa tangojen vähimmäispaksuutta laattapohjan päävahvistukselle

Laskin monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Yksityisten rakentajien kotona rakentamisessa on usein kysymys: milloin on tarpeen tehdä laskelma monoliittisesta teräsbetonilattialasta, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ja siksi se on tuettu ääriviivoilla? Niinpä laskettaessa monoliittista laatua, jonka neliön muoto on, voit ottaa huomioon seuraavat tiedot. Kiinteän tiilen rakennettujen tiiliseinien paksuus on 510 mm. Tällaiset seinät muodostavat suljetun tilan, jonka mitat ovat 5x5 m, betonituote tuetaan seinien pohjalla, mutta tukialustat ovat yhtä suuret kuin leveys 250 mm. Täten monoliittisen päällekkäisyyden koko on 5,5x5,5 m. Arvioitu kattavuus l1 = l2 = 5 m.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen päällekkäisyyksiä.

Sen oman painon lisäksi, joka riippuu suoraan monoliittisen laatan korkeudesta, tuotteen on myös kestettävä jonkin verran kuormitusta.

Järjestelmä monoliittinen päällekkäisyys ammatillisen lattian.

No, kun tämä kuorma on jo tiedossa etukäteen. Esimerkiksi sementin pohjalta valmistetaan laatua, jonka korkeus on 15 senttimetriä, tasoituspaksuus on 5 senttimetriä, laminaatti asetetaan levityspinnalle, sen paksuus on 8 millimetriä ja lattiapäällyste pidetään huonekaluilla seinät. Huonekalujen kokonaispaino on tässä tapauksessa yhtä suuri kuin 2000 kiloa kaiken sisällön kanssa. Oletetaan myös, että huoneessa on joskus pöytä, jonka paino on 200 kg (välipaloja ja juomia). Pöytään mahtuu 10 henkilöä, joiden kokonaispaino on 1 200 kg, mukaan lukien tuolit. Mutta on erittäin vaikea ennakoida tätä, joten laskentamenetelmässä he käyttävät tilastotietoja ja todennäköisyysteoriaa. Asuinrakennuksen monoliittisen tyyppisen laatan laskeminen suoritetaan yleensä hajautetulla kuormalla käyttäen kaavaa qvuonna = 400 kg / n. Tämä kuorma sisältää kivilajit, huonekalut, lattia, ihmiset ja niin edelleen.

Tätä kuormaa voidaan ehdottomasti pitää tilapäisenä, koska sen jälkeen voidaan rakentaa, rakentaa, korjata jne., Jolloin yksi kuormituksen osista pidetään pitkäaikaisena ja toisena lyhytaikaisena. Koska lyhytaikaisten ja pitkäaikaisten kuormitusten suhde ei ole tiedossa, laskentaprosessin yksinkertaistamiseksi koko kuorma voidaan pitää tilapäisenä.

Levyparametrien määrittäminen

Esivalmistettujen levyjen järjestelmä.

Koska monoliittisen levyn korkeus ei ole tiedossa, se voidaan ottaa h: ksi, tämä luku on 15 cm, tässä tapauksessa lattialevyn painon kuormitus on suunnilleen yhtä suuri kuin 375 kg / m² = qn = 0,15x2500. Tämä luku on likimääräinen siksi, että 1 neliömetrin levyinen paino ei riipu pelkästään käytettävän raudoituksen halkaisijasta ja määrästä vaan myös kallioon ja pienen ja suuren aggregaatin kokoon, jotka ovat osa betonia. Tiiviyden laatu ja muut tekijät ovat myös tärkeitä. Tämän kuormituksen taso on vakio, vain painovoimainen teknologia pystyy muuttamaan sitä, mutta tällä hetkellä ei ole tällaista tekniikkaa. Tällöin on mahdollista määrittää levylle kohdistuva kokonaisjakauma. Laskenta: q = qn + qvuonna = 375 + 400 = 775 kg / m 2.

Monoliittisen levyn rakenne.

Laskentaprosessissa olisi otettava huomioon, että lattialaattaan käytetään luokan B20 kuuluvaa betonia. Tällä materiaalilla on laskettu puristuskestävyys Rb = 11,5 MPa tai 117 kgf / cm2. Myös luokan AIII venttiilejä sovelletaan. Sen laskettu vetolujuus on Rs = 355 MPa tai 3600 kgf / cm2.

Taivutusmomentin maksimiarvon määrittämisessä on otettava huomioon, että jos tässä esimerkissä oleva tuote lepää vain seinien parille, sitä voidaan pitää säteenä 2 saranoitua tukia (tukialueiden leveyttä ei tällä hetkellä oteta huomioon ), tämän kaiken kanssa palkin leveys otetaan b = 1 m, mikä on välttämätöntä tehtyjen laskelmien helpottamiseksi.

Suurin taivutusmomentin laskeminen

Monoliittisen päällekkäisyyden laskentamalli.

Edellä kuvatussa tapauksessa tuote on kaikkien seinien päällä, mikä tarkoittaa, että vain poikkileikkaus palkista x-akselin suhteen ei riitä, koska näet laatta, joka on esimerkki, kuten palkki suhteessa z-akseliin. Näin ollen vetolujuus- ja puristusjännitykset eivät ole samassa tasossa, normaali x, mutta välittömästi 2 tasossa. Jos lasketaan palkki saranoitujen kannattimien kanssa leveydellä l1 suhteessa x-akseliin, niin käy ilmi, että taivutusmomentti m toimii palkilla1 = q1l1 2/8. Tällöin sama momentti m vaikuttaa palkkiin l22, koska esimerkin näytöt ovat yhtä suuret. Suunnittelukuorma on kuitenkin sama: q = q1 + q2, ja jos lattialevy on neliö, voimme olettaa, että: q1 = q2 = 0,5q, niin m1 = m2 = q1l1 2/8 = ql1 2/16 = ql2 2/16. Tämä tarkoittaa sitä, että ankkuri, joka on asetettu yhdensuuntaiseksi x-akselin kanssa, ja kojelaudan, joka on asetettu yhdensuuntaisesti z: n kanssa, voidaan laskea samanlaiselle taivutusmomentille, ja momentti on 2 kertaa pienempi kuin levy, joka perustuu vain 2 seinämiin.

Kattorakenteen profiili.

Joten taivutusmomentin maksimilaskennan taso on yhtä suuri kuin: Mja = 775 x 5 2/16 = 1219,94 kgf.m. Mutta tällaista arvoa voidaan käyttää vain vahvistamisen laskennassa. Johtuen siitä, että puristusjännitykset kahdessa keskinäisesti kohtisuorassa tasossa vaikuttavat betonin pintaan, betonille taivutusmomentin arvo on seuraava: Mb = (m1 2 + m2 2) 0,5 = Mja√2 = 1219,94.1.4142 = 1725,25 kgf.m. Koska laskentaprosessissa, joka tässä esimerkissä oletetaan, tarvitaan hetki hetkeä, voimme ottaa huomioon keskimääräisen lasketun arvon betonin ja raudan momentin välillä: M = (Mja + Mb) / 2 = 1,207Mja = 1472,6 kgf.m. Olisi otettava huomioon, että kun tällainen oletus kielletään, on mahdollista laskea vahvistus hetkellä, joka vaikuttaa betoniin.

Rebar-osa

Järjestelmä päällekkäisyyksistä ammattilehdellä.

Tämä esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta käsittää vahvistamisen osan pituussuuntaisissa ja poikittaisissa suunnissa. Käytettäessä mitä tahansa menetelmää, on tarpeen muistaa venttiilin korkeus, joka saattaa olla erilainen. Joten, vahvistus, joka sijaitsee rinnakkain x-akselin, voit aikaisemmin ottaa h01 = 13 cm, mutta ankkuri, joka sijaitsee yhdensuuntaisesti z-akselin kanssa, merkitsee h: n hyväksymistä02 = 11 cm. Tämä vaihtoehto on oikea, koska raudoituksen halkaisija ei ole vielä tiedossa. Vanhan menetelmän mukainen laskenta on kuvattu kuvassa 2. Mutta apupöytä, jota näet kuvassa 3, löytyy laskentaprosessista: η1 = 0,961 ja ξ1 = 0,077. η2 = 0,945 ja ξ2 = 0,11.

Kaaviokuva pysyvän muottien esimerkistä.

Taulukko esittää suoritetun poikkileikkauksen taivutetun elementin laskennassa tarvittavat tiedot. Elementit, joissa vahvistettu yksittäinen vahvistus. Ja kuinka laskea vaadittavan lujituksen poikkipinta-ala, näet kuvassa 4. Jos yhdistämiselle hyväksytään pituussuuntaiset ja poikittaiset vahvikkeet, joiden läpimitta on 10 mm, lasketaan uudelleen poikkileikkauksen lujitussuhde ottaen huomioon h02 = 12 cm, saamme mitä näet tarkastelemalla KUVIA 5. Näin yhden juoksumittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvasta poikittaista vahviketta ja samaa pituussuuntaista. Lopulta saat verkon, jolla on 200x200 mm soluja. Yhden käynnissä olevan mittarin liitososat ovat 3.93x2 = 7.86 cm 2. Tämä on yksi esimerkki vahvistus poikkileikkauksen valinnasta, mutta on kätevää tehdä laskutoimitus IMAGE 6: n avulla.

Koko tuote sisältää 50 tankoa, joiden pituus voi vaihdella 5,2 - 5,4 metriä. Kun otetaan huomioon, että vahvistusosan yläosassa on hyvä marginaali, voit vähentää sauvojen lukumäärää neljään, jotka sijaitsevat alemmassa kerroksessa, jolloin vahvistuksen poikkipinta-ala tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin 3,14 cm2 tai 15,7 cm2 pitkin levyn pituutta.

Perusparametrit

Betonin laskentamalli säätiössä.

Yllä oleva laskelma oli yksinkertainen, mutta lujituksen määrän vähentämiseksi sen pitäisi olla monimutkaista, koska suurin taivutusmomentti toimii vain laattaosan keskiosassa. Tuen seinämien asennuspaikkojen momentti nolla, joten jäljellä olevat mittarit, lukuun ottamatta keskiöitä, voidaan vahvistaa käyttämällä vahvistusta, jolla on pienempi halkaisija. Kuitenkin 10 mm: n halkaisijaltaan lujittavien solujen kokoa ei pitäisi lisätä, koska lattialevyllä jaettu kuorma katsotaan ehdolliseksi.

On syytä muistaa, että nykyiset laskentamenetelmät, joissa rainaelementtejä tukevat monoliittisen lattialevyn laskeminen, edellyttävät lisäkerroksen käyttöä, joka ottaa huomioon tuotteen spatiaalisen työn, koska kuormitus aiheuttaa levyn kaatumisen, mikä merkitsee raudoituksen keskitettyä käyttöä levyn keskiosassa. Tällaisen kertoimen käyttö mahdollistaa poikkipinta-alan pienentämisen enintään 10 prosentilla. Mutta teräsbetonilaatoille, joita ei ole tehty laitoksen seinissä, ja rakennustyömaalla, ei ole tarpeen käyttää lisäkerrointa. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että tarvitaan lisälaskelmia mahdollisten halkeamien avautumiselle taipumaan vähimmäisvahvistuksen tasolle. Lisäksi, mitä suurempi raudoituksen määrä laatta on, sitä vähemmän taipuma on keskellä ja sitä helpompi se voidaan poistaa tai peittää viimeistelyprosessin aikana.

Joten, jos käytät suosituksia, jotka käsittävät julkisten ja asuinrakennusten komposiittisen kiinteän laatan laskennan, aluskerroksen lujuuden poikkipinta-ala on suunnilleen yhtä suuri kuin laattapituuden01 = 9,5 cm2, mikä on noin 1,6 kertaa pienempi kuin tässä laskelmassa saatu tulos, mutta tässä tapauksessa on muistettava, että raudoituksen maksimikonsentraation on oltava puolivälien keskellä, joten kuvion jakoa 5 m ei ole sallittua. Poikkileikkauksen tämän arvon avulla voidaan kuitenkin arvioida, kuinka paljon raudoitusta voidaan säästää laskelmien jälkeen.

Suorakulmaisen laatan laskeminen

Monoliittisen kaavion päällekkäisyys omilla käsillään.

Tämä esimerkki yksinkertaistaa laskutoimituksia edellyttää kaikkien parametrien käyttöä, paitsi huoneen leveyden ja pituuden, sama kuin ensimmäisessä esimerkissä. Epäilemättä hetket, jotka toimivat x- ja z-akseleilla suorakulmaisilla levyillä, eivät ole yhtä suuria. Ja mitä suurempi ero huoneen leveyden ja pituuden välillä, sitä enemmän laatta muistuttaa saranoituja tuit- teita sijoitetun palkin ja kun tietty arvo saavutetaan, poikittaisen vahvikkeen vaikutus on lähes ennallaan.

Nykyiset kokeelliset tiedot ja kokemus, jotka on saatu suunnittelun aikana, osoittavat, että suhde λ = l2 / l1 > 3 poikittaisindeksi on 5 kertaa pienempi kuin pituussuuntainen. Ja silloin, kun λ ≤ 3, on mahdollista määrittää hetkien suhde käyttäen empiiristä kuvaajaa, joka on kuvattu kuvassa 7, jossa hetken riippuvuus voidaan jäljittää λ: lle. Yksikkö tarkoittaa monoliittista laatua, jossa on ääriviivainen saranatuki, kaksi tarkoittaa levyjä, joissa on kolmiosainen saranakannatin. Kaaviossa näkyy katkoviiva, joka esittää sallitut alarajaa vahvistusprosessissa, ja suluissa on arvot λ, joita voidaan käyttää levyt, joissa on kolmiosainen tuki. Samalla, λ 2/8 = 775 x 5 2/8 = 2421.875 kgf.m. Seuraava laskelma esitetään kuvassa 8.

Niinpä yhden laukaisimittarin vahvistamiseksi tulisi käyttää 5 vahvistuspalkkia, tässä tapauksessa raudoituksen halkaisija on 10 mm, pituus voi vaihdella jopa 5,4 m ja alkurajoitus voi olla 5,2 m. Pitkittäisen raudoituksen poikkipinta-ala on yksi juoksumittari on 3,93 cm2. Poikittainen vahvike mahdollistaa 4 sauvan käyttämisen. Vahvistuslevyn läpimitta on 8 mm, maksimipituus on 8,4 m ja alkuarvo on 8,2 m. Poikittaisen lujituksen poikkileikkauksen pinta-ala on 2,01 cm2, mikä on välttämätöntä yhtä juoksumittaria varten.

On syytä muistaa, että edellä mainittua lattialevyjen laskentaa voidaan pitää yksinkertaistettuna versiona. Haluttaessa vähentämällä käytetyn raudoituksen poikkileikkausta ja betoniluokan muuttamista tai jopa laatan korkeutta voit vähentää kuormitusta harkitsemalla erilaisia ​​lautankuorenvaihtoehtoja. Laskelmat mahdollistavat sen ymmärtämisen, antaako se jonkin verran vaikutusta.

Talonrakentamisjärjestelmä.

Joten yksinkertaisuuden vuoksi lattialevyn laskeminen esimerkissä ei ottaisi huomioon tukeille toimivan alustan vaikutusta, mutta jos seinät alkavat nojautua näihin alueisiin, mikä saattaa levyn lähemmäksi puristusta, sitten suurempi seinämassa tämä kuorma olisi otettava huomioon tätä sovelletaan silloin, kun näiden tukiosien leveys on suurempi kuin seinän leveys. Siinä tapauksessa, että tukiosien leveyden indikaattori on pienempi tai yhtä suuri kuin seinän leveys 1/2, silloin tarvitaan lisää laskemista seinälle voimaa varten. Mutta myös tässä tapauksessa on todennäköistä, että seinämän massaa ei lähetetä tukialuksille.

Esimerkki variantista, jolla on tietty levyn leveys

Levyjen tukiosien leveys on 370 mm, joka soveltuu 510 mm leveille tiiliseinille. Tämä laskentavaihtoehto olettaa suuren todennäköisyyden kuorman siirtämisestä seinästä laattaosan tukialueelle. Joten jos laatta pitää seinät, joiden leveys on 510 mm ja korkeus on 2,8 m, ja seuraavan kerroksen laatta lepää seinille, keskitetty pysyvä kuorma on yhtä suuri.

Tällöin olisi oikeampaa ottaa huomioon lattialevyn laskentamenetelmä konsoliin saranapulttina ja väkevöidyn kuormituksen taso - epätasaisesti jakautuneena kuormana ulokkeessa. Lisäksi, mitä lähempänä reunaa, kuorma olisi suurempi, mutta yksinkertaisuuden vuoksi voimme olettaa, että tämä kuorma on tasaisesti jakautunut konsolille, joka on 3199,6 / 0,37 = 8647, 56 kg / m. Tällaisesta kuormasta kääntyvien laakereiden vääntömomentti on 591,926 kgf.m.

 • m1: n kulmassa suurin momentti pienenee ja se on yhtä kuin m1 = 1717,74 - 591,926 = 1126 kgf.m. Levyn lujituksen poikkileikkaus on sallittua vähentää tai muuttaa muiden levyn parametreja;
 • taivutusmomentin aiheuttavat vetolujuuksia aluslevyn yläosassa, betonia ei ole suunniteltu tälle vetoalueelle, mikä tarkoittaa sitä, että on vahvistettava monoliittista tyyppiä laattaosan yläosaan tai pienennettävä tukiosan leveyttä, mikä vähentää tukiosien kuormitusta. Siinä tapauksessa, että tuotteen yläosa ei ole vahvistettu, lattialevy muodostaa halkeamia, jotka muuttuvat saranoitua tyyppiä olevalta levyltä ilman ulokkeita.

Tätä kuormanlaskennan versiota on tarkasteltava yhdessä vaihtoehdon kanssa, joka olettaa, että lattialaatta on jo läsnä ja seinät eivät ole, mikä sulkee tilapäisen kuormituksen laattaan.