Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhdellä tuotantoyksiköllä

Tilavuuden laskeminen kuutiometreinä yhden tuotantolaitoksen koon mukaan (käyttäjän pyynnöstä).

Tarjoan kyselyn Laskennan kuutiometriä:
"Tämän laskeminen: Kuinka monta kuutiometriä yhdessä levyssä? yleinen metsätilavuuden laskenta "

No mitä voin sanoa - kaikki on selkeä, pituus leveys leveys korkeus * levymäärä ja muuntaa kuutiometriin.
Aion säästää henkilöä painamasta tarpeettomia painikkeita ja tekemään niin yksinkertaisen laskimen

Kuution tilavuus. Miten laskea kuutio-ominaisuus puutavaraa?

Puurakenteiden rakentamisprosessissa käytettiin erilaisia ​​puutavaraa. Ennen hankintaa on tarpeen suorittaa laskelmat. Samanaikaisesti suurin ongelma on se, että tavaroiden epäyhtenäisten ominaisuuksien ja laadun vuoksi on joskus vaikeaa laskea sahatavaran määrää oikein.

Jotta ei ostaisi ylimääräistä puutavaraa rakennettaessa taloa, sinun on tiedettävä, kuinka laskea sen kuutio kapasiteetti.

Joissakin tapauksissa valmistajan puutavara toimitetaan pakkauksissa, jotka osoittavat tarkasti tavaroiden määrän ja arvon. Mutta tämä käytäntö on hyvin harvinaista. Siksi kysymys siitä, kuinka laskea tietyntyyppisen puun kuutio-kapasiteetti tänään on varsin merkityksellinen.

Puutavarayksikön kapasiteetin laskennan ominaisuudet

Tänään voit ostaa puuta missä tahansa hakkuualan yrityksessä, ja valtava valikoima valmiita tuotteita voit valita parhaimman vaihtoehdon tiettyjen tehtävien hoitamiseksi. Jos pituussuuntaisen sahauspuun leveys on yli 100 mm, sitä kutsutaan puuksi. Rakennusmateriaalilla on seuraavat vakiomitat: 100x100, 100x150, 150x150, 180x180 mm, pituus 600 cm. Jos kerroksen paksuus eroaa leveydestä yli kaksi kertaa, tätä rakennusaineistoa kutsutaan laudaksi, joka voi olla joko reunan tai reunan.

Puun käsittelyaste, sen tyyppi ja tyyppi vaikuttavat kuutiokapasiteetin laskentaan. Usein tilanne syntyy, kun 1 m 3: n rakennusmateriaalista on erilainen määrä sekä reunoja että reunoja. Laskelmissa sinun on valittava menetelmä, jolla tämä toiminto suoritetaan. Ensimmäinen menetelmä koostuu kunkin elementin mittojen mittaamisesta niiden myöhemmällä kertoimella ja summalla. Toinen on erityisten taulukoiden käyttö (kuutiopöydät).

Reunavarren kuutiohinnan laskeminen

Laskennan kaikki hienovaraisuudet huomioon ottaen annetaan esimerkki, jossa on tarpeen laskea 6x6 m: n puutalon rakentamiseen tarvittava puutavara, jonka enimmäiskorkeus on 230 cm. Suunnitelmissa on käyttää palkkia, jonka osuudeksi on 15x15 cm ja pituus 600 cm.

Ensin sinun täytyy tietää oikea määrä lokeja (lukuun ottamatta ikkunoita ja ovia), joka kulkee seinien rakentamiseen. Tätä varten rakennuksen korkeus on jaettava yhden login korkeudella: 230/15 = 15,33 tai 15 kpl. Toisin sanoen yhden seinän rakentamiseen tarvitaan 16 baaria (15 + 1 peruskruunu). Sen jälkeen tuloksena oleva arvo kerrotaan 4 seinämillä: 16 * 4 = 64 kpl. Seuraavaksi sinun täytyy tietää, kuinka paljon m 3: 64 * 0.15 * 0.15 * 6 = 8.64 m 3.

Laskelmien helpottamiseksi voit käyttää tietoja erityisestä taulukosta. Näiden arvojen avulla voit tarkistaa aiemmin saavutetut tulokset. Pöydän mukaan 1 puun 15x15 cm tilavuus on 0,135 m 3. Tästä syystä 64 tällaisen elementin kuutiokapasiteetti on 64 * 0.135 = 8,64 m 3.

Sahatavaran kuutio-kapasiteetin laskeminen

Puutavara - yksi yksinkertaisimmista puutavaralajista, jota käytetään laajalti tapauksissa, joissa esineen ulkonäköllä ei ole erityistä merkitystä. Tämä rakennusmateriaali on pituussuuntaisesti sahattu loki, jossa on vaahto. Toisin kuin sahatavara, sahatavara on vain kiinteä paksuus ja pituus, ja leveys voi vaihdella riippuen siitä, mistä paikasta sahauslaji on sahattu. Näin ollen kuidun kapasiteetin laskeminen reunustamattomille levyille suoritetaan toisella menetelmällä.

Tarkimmalla laskennalla levyt taitetaan yhdeksi pinoksi, jonka jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Seuraavaksi saadut arvot summataan ja jakautuvat kahdella. Tällöin saadaan yksi elementin keskimääräinen leveys. Tämän jälkeen pinon leveys, paksuus ja pituus kerrotaan yhdessä, ja sitten vähennyskerrointa sovelletaan.

GOST: n mukaan sahatonta puutavaraa varten pelkistyskerroin on 0,63 ja puolipuusta 0,5.

Esimerkiksi 150 epäkerrattomat levyt on laskettava, jos yhden elementin paksuus on 25 mm ja pituus 600 cm. Ensinnäkin 10 levyä pinotaan, minkä jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Esimerkiksi leveimmän levyn leveys on 21 cm ja kapein 16 cm. Sitten nämä arvot summataan ja jaetaan 2: (21 + 16) / 2 = 18,5 cm.

Seuraavaksi lasketaan vastaanotetun pinon tilavuus: 0,025 * 10 * 0,185 * 6 * 0,63 (pelkistyskerroin) = 0,175 m 3. Tämän jälkeen lisätään toinen pino ja sen tilavuus lasketaan. Viimeisessä vaiheessa summataan kunkin pöllien tilavuudet, mikä on epäpohjoisen levyn kokonaiskapasiteettia.

Puutavara lasketaan

* Voi myös olla hyödyllinen sinulle:

Jaa ystäviesi kanssa ilmainen online-laskin!

GOST puutavaraa varten

Puuta valmistetaan kahdesta lajista: havupuu ja lehtipuu.
Havupuut ovat Mänty, kuusi, lehtikuusi, kuusi, setri GOST 8486-57: n mukaan
Kovapuut - haapa, koivu, leppä, poppeli, pyökki ja lehmus GOST 2695-62 mukaan
Puun tärkeä eksponentiaali on puun kosteuspitoisuus. Tällöin kosteus ei saa olla yli 25%, jos näitä puutavaraa käytetään kantaviin rakenteisiin, enintään 15%, jos liimattuihin rakenteisiin.

Hiljattain hakatussa puussa kosteus on noin 30-60% ja kaikki riippuu leikkaamisen ajankohdasta ja puusta. On parempi leikata talvella, kun puussa on vähemmän kosteutta. Havupuita pidetään kaikkein kosteimpina lajeina (50-60%), jotka ovat vastakkaisia ​​lehtipuusta (35-40%). Harkitse, että puutuotteille on tarpeen käyttää kosteuden puuta, jolla se toimii suunnittelussa.

Online Betonimäärälaskuri

Betonimäärittelyn ja materiaalin määrän määrittämiseksi on tehtävä tarkat laskentatavat, mikä auttaa betonin tilavuutta laskettaessa online-laskuria.

Betonimäärälaskuri laskee itsenäisesti tarvittavan määrän laastia, joka antaa tarkimmat luvut. Kulutus lasketaan kuutiometreinä.

Laske betonilevyn tai laastin tilavuus

Alla laskin laskee betonin pohjaan rakennussääntöjen ja määräysten mukaisesti. Laattojen pohjan laskemiseksi on tarpeen tietää levyn pinta-ala ja paksuus levy on tavallinen suorakulmainen suuntaissärmiö.

Laattojen pohja on suljettu betoniteräksinen kiinteä monoliittinen laatta, joka sopii koko talon alueelle jakamalla kuorma koko pituudelta.

Betonimäärälaskuri

Laske betonin määrä

Betonin tilavuuden selvittäminen on yksinkertaista, helppoa ja kätevää.

Määritä mitat senttimetreinä tarkemman betonin laskemista varten.
Laskuri ei pyöristää summaa, joka antaa sinulle mahdollisuuden lisätä eri erät erikseen oikein ja ilman tasapainoa, ja tämä on merkittävä säästö.

Laske betonin määrä laskentataulun käyttämiseksi

Laskin betonin tilavuuden laskemiseksi. Tuloksen saamiseksi sinun on täytettävä lomake, määritettävä kaivannon tai rakenteen koko, joka kannattaa kaataa betonia. Määritä sivun "a" ja "b" mitat sekä korkeuden "h" koko.
Määritä kaikki mitat senttimetreinä, esimerkiksi 8 metriä (800 cm) 60 cm ja 60 cm syvä kaivo, täytä tällä tavalla: sivu "a" = 800, sivu "b" = 60, korkeus "h" = 60 Laskin ei kierrä kokonaislukuja, mikä antaa sinulle mahdollisuuden manipuloida summia. Muista, että kun tilataan konkreettisia, suosittelemme, että otat hieman enemmän kuin vaaditun tilavuuden, pyöristämällä koko, esimerkiksi laskin osoitti, että tarvitset 3,6 kuutiometriä / m. tilaa pyöristys ylös - 4 kuutiometriä.

laskimet:

Laske betonimäärä.

Laske tarvittavien lohkojen määrä FBS

Laske tarvittavien kaasusilikaattilohkojen määrä

Puutavara (aluksella, puutavara) siirretään palasilta kuutioihin ja takaisin kuutioista paloiksi

Kiinnitä huomiota - yksinkertainen ja visuaalinen laskin laudalta ja baarista: tässä

Sahatavaran lautojen kääntömäärä, kallistuu kappaleiksi

Tällä sivulla voit muuntaa levyn, palkin ja muun puutavaran kuutiometriä (m3) ihmisen luettaviksi metrijakoiksi. Levyt, puutavara ja muu puutavara myydään kuutiometreinä, mutta rakennetta laskettaessa (kehysrakennus mukaan lukien) on mahdollista ottaa huomioon jopa palan määrä, joka tunnetaan palkin mitat, koska sitä käytetään erilaisten puun ja kartongin rakentamiseen, Jotta ei laskettaisi tietyn määrän levytasetta tai palkkeja joka kerta laskimessa, rakennemuutos tilavuudeltaan palasiksi on tarkoitettu.

  Mahdolliset muutokset molemmille osapuolille:
 • Vasemmalla laskimella syöttämällä mittoja (puutavaraa tai kartonkia) ja kuutiometrien lukumäärää selvität materiaalien lukumäärän, mukaanlukien kuutioiden määrä, jotka kiinnostavat sinua.
 • Oikealla laskimella, kun olet syöttänyt mitat (puutavaran tai kartongin) ja niiden määrä, saat näiden materiaalien määrän, se jää vain kerrottuna hinnaston hinnalla. Näin voit nopeasti muuntaa m3 määrän kappaleiksi.

Huomaa, että sinun on määritettävä koko millimetreinä, eikä kokonaislukuja eroteta pisteellä

Sylinterin voimakkuuden laskin

Online-laskimen avulla lasketaan sylinterin tilavuus, joten voit nopeasti ja tarkasti laskea sylinterin tilavuuden. Sylinterin tilavuuden laskemiseksi valitse ensin kaava, jolla aiot laskea. Sylinterin määrä (riippuen lähdetiedoista) voidaan laskea kahdella tavalla: 1. pohjan korkeuden ja säteen kautta; 2. pohjan korkeuden ja alueen kautta. Syötä sitten alustavien tietojen arvot laskentaan (sylinterin korkeuden arvo, sylinterin pohjan säteen tai sylinterin pohjan alueen arvon arvo) ja klikkaa "Laske". Voit myös määrittää tuloksen tarkkuuden, eli desimaalien määrän Lasketun sylinterin tilavuus on pyöristetty.

Sylinteri on geometrinen runko, jota rajoittavat kaksi yhdensuuntaista pintaa, jotka leikkaavat lieriömäisen pinnan. Lieriömäistä pintaa kutsutaan sylinterin sivupinnaksi. Kaksi rinnakkaista pintaa kutsutaan sylinteriperusteiksi.

Sylinterin tilavuus voidaan laskea kahdella kaavalla:

 1. sylinterin korkeuden ja pohjan säteen kautta;
 2. sylinterin ja perusosan korkeuden kautta.

Ohje: kuinka laskea kuution tilavuus kappaletta

Kun lopullinen päätös talon, mökin, kylpylähuoneen tai huvimaerän rakentamisesta tehdään, se jää pienille: valitse hanke ja laske arvioidut tulevat kustannukset. Rakennustyömme projekti voi olla vakio tai yksilöllinen, mutta minkä tahansa rakennuksen kannattavuuden takaaminen on oikea ja tarkin laskenta vaadittavasta määrästä ja rakennusaineiden määrästä.

Talon rakentaminen baarista

Mitä keskustellaan:

Taloudellisen rakentamisen lupaus

Suosituin rakennusmateriaali yksittäisten rakennusten rakentamiseen on puupalkki (kiinteä tai liimattu). Arvioitaessa on tarpeen laskea kuutiokapasiteetti optimaalisen määrän hankkimiseksi. Loppujen lopuksi ostopuu on ylimääräinen hinta, jonka haluan välttää. Mutta jos rakennusmateriaaleista on pulaa, voi syntyä tilanne, että vaaditun luokan tavarat eivät ole enää siellä, mutta käytettävissä on toinen laatu ja sitten ongelmia syntyy väistämättä.

Lisäksi on tarpeen laskea kuutio kapasiteetti, koska sahatavaran vapauttaminen ja myynti varastosta ja sahasta tehdään kuutiometreinä. Kun määrität työmäärän muita parametreja, on mahdotonta ymmärtää, kuinka monta kuutiometriä ostamasi tulee olemaan todellisia seiniä ja väliseiniä kotona. Siksi kysymys siitä, miten laskea kuutio kapasiteetin puuta, on kiinnostava tahansa rakentaja.

Hankkeen materiaalin laskenta

Teemme laskelmia itse

Jos tuleva rakenne on pieni ja yksinkertainen kokoonpano, ei ole erityisen vaikeaa laskea kuution tilavuutta, vaan riittää muistelemaan koulun geometriaa. On tarpeen laskea rakennuksen kehä, lisätä sisäseinämien pituus ja kertoa tulos rakennuksen korkeudella. Ota huomioon, että pylväs tarvitsee materiaalia suunnilleen yhtä seinää kohden, yhteenvetä kaikki laskelmat ja moninkertaista valitun tuotteen paksuusindikaattori. Tämän seurauksena saamme koko puun, joka on ostettava.

Ostopaikka

Havainnollistamme tämän yksinkertaisella esimerkillä laskettaessa halutun kuutiokapasiteetin palkin rakentamiseksi yhden kerroksen taloon, jonka mitat ovat 4-7 metriä ja 3 metrin korkeus palkista 150x150 (ikkunoiden ja ovien mitat tässä tapauksessa ei oteta huomioon):

 • ympärysmitta (4 + 7) x2 + 4 = 26 m
 • seinien tilavuus 26x3x0.15 = 11,7 kuutiometriä
 • luukku 4x3x0.15 = 1,8 kuutiometriä
 • lopullinen tulos (mukaan lukien 15% romun ja "leikkauksen" marginaalista) 11,7 + 1,8 + 2,025 = 15 525 kuutiometriä

Joten, meidän talomme rakentaa sinun täytyy ostaa 15,5 kuutiometriä.

Aloitamme ostaa materiaaleja

Seuraavassa vaiheessa, kun ostat puuta varastoon tai varastoon, voi olla tarpeen laskea tarvittava määrä tuotemääriä, joista sinun on tiedettävä, kuinka monta kuutiometriä yhtä baaria. Tätä varten sinun on ensin määriteltävä palkin poikkipinta-ala ja kerrottava tulos mittarilla. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sahatavaran leveys ja korkeus ilmoitetaan tavallisesti hintalappuissa millimetreinä ja pituus metreinä, joten sekaannuksen välttämiseksi kaikki mitat on muunnettava samoiksi mittayksiköiksi.

Näin ollen vakioisen kuuden metrin palkin tilavuus 150 × 150 on 0,135 kuutiometriä. Rakennuksen aikana tarvitaan myös muuta puutavaraa: lokit, palkit ja levyt. Niiden kuutiomittaus lasketaan samalla tavalla.

Erilaisen puutavaran parametrien taulukko

Laske- malla selvitämme, kuinka monta kappaletta tuotetta tarvitaan koko rakennelmalle, jolle on tarpeen jakaa aiemmin saadut kuutiometrit yhden palkin tilavuudella.

15,5: 0,135 = 114,8 kpl.

Joten rakentamiseen tarvitaan 115 puuta.

Joskus on tarpeen määrittää vielä yksi parametri, nimittäin kuinka monta kappaletta tiettyä kokoa oleva tuote on yksi kuutiometri. Tämä on helppo tehdä. Esimerkiksi valitsimme 6 metrin pituisen palkin ja 150x150: n leikkaus yhden kuution kohdalla olisi 7 kappaletta "kappaleineen" (1: 0,135 = 7,41).

Mitä tehdä, jos matematiikalla "sinuun"?

Jos suunnitellussa talossa on monimutkainen asettelu, on useita kerroksia, sisäisiä osioita ja laajennuksia, tarvittavan puun määrän laskeminen on jo nyt paljon vaikeampi tehtävä, eikä henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, todennäköisesti selviytymään onnistuneesti. Lisäksi, riippuen siitä, mitä rakennusaineita käytetään erityisesti, sen koko vaihtelee, ja laajamittaisen rakenteen tilavuuden tarkempaa laskemista varten on tarpeen vähentää ikkunoiden ja ovien aukkojen pinta-ala seinien ja väliseinien kokonaispinta-alasta.

Mutta sinun ei pitäisi pelätä ongelmia, on online-laskimet ratkaista tällaisia ​​tilanteita. Nämä ovat valmiita ohjelmia, joissa sinun tarvitsee vain syöttää rakennuksen seinämien mitat ja valitun palkin parametrit.

Laskinohjelma, jolla laskee puun kuutio- kapasiteettia suuremmalla tai pienemmällä tarkkuudella, laskee itsenäisesti valittua hanketta varten vaaditun kuutiometriä puuta. Jäljelle jää vain se, että varastokorvaus on 12 - 15% vastaanotetusta tilavuudesta, koska ei edes ihanteellisin laskelma ennakoida kaikkien mahdollisten tilanteiden esiintyminen, esimerkiksi tietty prosenttiosuus avioliiton puusta.

Verkkolaskimen avulla voit nopeasti laskea useita projekteja ja vaihtoehtoja puuparametreille ja valita parhaan ratkaisun.

Samanlaisia ​​laskuohjelmia sahatavaran määrän laskemiseksi on mobiilisovelluksissa, joten on helppo laskea, kuinka monta puutavaraa on yksi kuutiometri juuri tavaroiden ostopaikassa.

Yksi tärkeä asia

Monimutkaisessa projektissa käytetään tavallisesti eri profiililla olevaa puutavaraa, ja joskus tapahtuu, että sinun on ostettava useita eri pituisia ja osia sisältäviä eri lajikkeita. Kuinka laskea kuution tilavuus baarissa tässä tapauksessa?

Tätä varten on tarpeen pinota puu mahdollisimman lähelle, kuten yllä olevassa valokuvassa on esitetty, ja mitata syntyvän pinon parametrit. Sitten kertomalla ne, saamme kuutio kapasiteetin ns. "Taittuvat" kuutiometreinä.

Saadaksesi "massiivipuuta", eli sitä, jota ostat suoraan, tilavuusmäärän täytyy kertoa "kuutiometrillä" valtion standardin määrittämällä muuntokerralla.

Puutavaran tilavuuden laskimen lisäksi on myös erityisiä taulukoita, joissa annetaan valmiita arvoja tuotteen poikkileikkauksesta ja pituudesta riippuen. Kuutopöydät, kuten online-laskimet, yksinkertaistavat huomattavasti laskentamekanismia.

Kuinka laskea kuutio levyt

Online-laskin kuutio-korttien määrästä

Kuinka monta levyä 1 kuutio

Kuinka monta levyä kuutioissa - 4 pöytää 6 metrin levyiselle

Lauta, jonka korkeus on 25 mm

Taulukko: kuutiometri 25 levyä 6 metriä pitkä

Lauta, jonka korkeus on 30 mm

taulukon numero 6 metriä levyjä kuutio

Lauta, jonka korkeus on 40 mm

Pöydät 40 mm korkea ja 6 metriä pitkä

Lautanen korkeus 50 mm

Taulukko 6 metrin levyistä kuutioissa

Puulattian määrä ja mitataan sitä.

Ensinnäkin katsotaan puulevyjen määrää ja selvitä, kuinka laskea se.

Puutuotteiden tilavuusyksikkö on 1 (yksi) kuutiometri (kuutiometri). Toinen nimi: kuutiometri tai vain kuutio.

Tilavuusyksikön matemaattinen määrittely:
Kuutimittari on kuution tilavuus, jonka reunapituus on 1 (yksi) metriä.

Tilavuuden numeerinen arvo lasketaan kaavalla:

V = L x h x b, missä,

V on tilavuus;
L on pituus;
h - korkeus;
b - leveys.

Tällöin kaikki pituusyksiköt on ilmaistava metreinä.

Pöydän koot

Levyjen mitat annetaan yleensä millimetreinä ja ne on kirjoitettu seuraavasti:

25 x 150 x 6000 jossa

25 - levyn paksuus;
150 - levyn leveys;
6000 on kortin pituus.

Levyjen standardipituus on 4 tai 6 metriä. Itse asiassa se on melkein aina hieman suurempi. Niinpä 4 metrin pituiselle levylle lisäys voi olla korkeintaan 10-20 cm ja 6 metrin levyinen - jopa 30 cm. Mutta muut kaksi parametriä, korkeus ja leveys, vastaavat aina tarkasti ilmoitettuja mittoja.

Kuinka monta 1 kuubalauta mitat 50x150x6000

Kuinka monta korttia kuutioissa - riippumaton laskelma

 1. Laske yhden levyn tilavuus.

Käytämme aiemmin annettua kaavaa V = L x h x b. Tällöin kaikki millimetrin levyisen kokoiset mittasuhteet muuttuvat mittareiksi ja suorittavat kertolaskua.

0,050 x 0,15 x 6,0 = 0,045 kuutiometriä

Niinpä 1 (yhden) levyn tilavuus on 0,045 kuutiometriä.

 • Yhden hallituksen hinnan määrittäminen.

  Tietää yhden kuution kustannukset. mittalevyt, voit selvittää yhden hallituksen hinnan. Joten, jos hinta on 1 kuutiometri. yhtä suuri kuin 200 ruplaa, niin yksi lauta maksaa sinulle

  200 x 0,045 = 9 (ruplaa).

  Joten, 1 (yksi) aluksella maksaa 9 ruplaa.

 • Laske levyjen määrä 1 kuutiometrissä.

  Nyt kun tiedät yhden levyn tilavuuden, jonka mitat ovat 50 x 150 x 6000, voit itse määrittää, kuinka monta tällaista levyä on 1 kuutiometrissä. Käytämme kaavaa:

  N - kappalemäärä;
  1 - 1 kuutiometri
  V on yhden levyn tilavuus.

  Edellä mainittujen laskelmien avulla löydämme halutun kappalemäärän:

  N = 1/0, 045 = 22, 2 (kappaletta).

  Joten, 1 kuutiometri. 22 koko levyä mitat 50 x 150 x 6000.

 • Kuten laskelmista voidaan nähdä, ostaa 1 kuutiometri. näistä laudoista olet todella saanut 22 koko levyt. Ja 0,2 yhden hallituksen hinta on ylikapasiteetti.

  Joten, kun tiedät ostavien levyjen koon, tämän artikkelin avulla pystyt itsenäisesti määrittämään yhden levyn tilavuuden, sen kustannukset ja kappalemäärän yhtä kuutiometriä kohden.

  Kuutiokorttien määrä: laskenta, online-laskin ja valmiita pöytiä

  Kaikki sahatavaran rakennustyöt ennemmin tai myöhemmin asettavat kysymyksen ennen sinua - kuinka monta tietyn koon hallitusta on yksi kuutio. Laskentatehtävän helpottamiseksi, valmiiden kuutiopöytien tuottamiseksi ja myös kertomalla nykyisistä vivahteista kuutiometrien muuntamiseksi levyjen lukumäärään ja päinvastoin, yritämme tässä artikkelissa.

  Menettely ja laskentamenetelmä

  Jotta laskettaisiin, kuinka monta levyä on yksi kuutio, riittää päivittää kurssin tietämys lukion matematiikasta. Menemme laskentamäärään.

  Raakatiedot

  Laskelmissa kehitämme kartongin kokoa. Käytetään kolmea arvoa: korkeus (paksuus), leveys ja pituus. Lajitelmassa ne annetaan samassa järjestyksessä, esimerkiksi 25 × 150 × 6000 ja ne on ilmoitettu millimetreinä.

  Se on tärkeää! Ennen laskujen aloittamista muista unohtaa geometristen mittojen arvojen muuntaminen mittareiksi. Koska harkitsemme laskennan, että löydämme levyjen määrän 1 metrin kuutioina, se tarkoittaa, että kaikki alkuperäiset tiedot olisi pienennettävä kooltaan metreinä.

  Sahatavaran korkeutta ja leveyttä (osaa) säätelee GOST 24454-80 "puuvillapuu. Mitat ", vaikka niillä saattaa olla muita merkityksiä myyjien kanssa.

  Huomaa, että erikoistyökerroksen laskemiseen, joka poikkeaa poikkileikkaukseltaan tavallisesta suorakulmaisesta muodosta (esimerkiksi kielen ja uurteen lattiat), korkeuden ja leveyden mitat on otettava etupuolella, "työskentelyalueen" leveydellä.

  Leikattua puutavaraa varten suosituimmat tarjoukset ovat 4 ja 6 metriä levyjä.

  Se on tärkeää! Kun ostavat tuntemattomia geometrisia parametreja, jotka eivät ole sahattuja, on parempaa löytää osion mitat jälkikäteen laskemalla kuutio keskimääräiseksi arvoksi korkeuden ja leveyden välillä mitattuna kummallakin puolella.

  Laske kuitujen levyjen määrä

  Työnnä yksinkertaisesta geometrisesta kaavasta: tilavuus on yhtä suuri kuin kolmen puolen pituus. Sen mukaan käyttäen alkuperäisiä tietoja laskemme yhden levyn tilavuuden. Sitten jaa 1 saadulla arvolla ja saat kuutiohjelmien kokonaislukumäärän palasiksi.

  Symbolinen kaava kortin kuutioarvon laskemiseksi voidaan kirjoittaa seuraavasti:

  h, b, L - levyn korkeus, leveys ja pituus vastaavasti m;

  N - levyjen määrä 1 m 3: ssä, kappaletta.

  Sinun on ymmärrettävä, että nimetyn kaavan laskeminen on suuntaa-antava. Numero voi osoittautua murto-osaksi, vaikka ostoksena otat määrän moninkertaisesti koko ja pyöristettynä. Sahatavaran valmistaja ei myöskään voi selkeästi havainnoida geometristen mittojen nimellisarvoja, ja yhden kuution levyjen todellinen lukumäärä voi olla joko suurempi arvo tai pienempi kuin laskettu. Lisäksi sinun ei pidä ohjata "pudotuksen" laskemista. Kaikki ostetut sahatavarat eivät ehkä ole käyttökelpoisia, joten avioliitolle on asetettava 10-15 prosenttia varastoista, erityisesti suurista ostomäärien määrästä.

  Se on tärkeää! Kun ostat puutavaraa, joka ylittää 1 m 3, vaativat laskemalla kokonaismäärästä annettavan levyn määrän käyttämällä yllä olevaa kaavaa (korvaamalla haluttu tilavuus yksikölle sijasta) eikä yhden kuution sijaan pyöristämistä ja kertolaskua - häikäilemättömät myyjät voivat säästää tätä.

  Kattavuus lasketaan m 2: ssä yhden kuutiometrin levyisenä

  Tämä laskelma on erikoistapaus, jota vaaditaan, kun tarvitset tietää, kuinka monta neliömetriä yksi kuutioinen puutavara pystyy peittämään esimerkiksi lattialaudalle tai seinäpaneelille.

  S - alue m 2: ssä, "ommeltu" 1 m 3 aluksella.

  Se on tärkeää! Hallituksen alueen arvioitu arvo yhdessä kuutiometrissä saadaan myös likimääräisellä luvulla, joka hankittaessa vaaditun neliön kuvamateriaalia "neliöissä" on otettava tietyllä marginaalilla.

  Board Cubature laskimet

  Ottaen huomioon edellä olevat kaavat, teoriassa käy selvästi ilmi, kuinka lasketaan kuution tilavuus. Jokapäiväiseen käyttöön ja rutiiniprosessin yksinkertaistamiseen sivuillamme on laskelmia, jotka suorittavat online-laskennan eri kriteereillä.

  Laskin laskemaan korttien määrää kuutioissa

  Tämä laskin laskee tietyn puutavaran tilavuuden kuutiomittareihin sisältyvien levyjen määrän. Halutun indikaattorin laskemiseksi on syötettävä yhden levyn parametrit (leveys, paksuus, pituus - mm) ja levyt yhteensä m 3 vastaavissa kentissä.

  Kappaleiden lopputuloksella voi olla murtoarvo, mutta puutavaran myyjät pääsääntöisesti kiertävät arvioidun levytilojen lukumäärän kuutioon lähimpään alempiin kokonaislukuihin, mikä ottaa huomioon myös online-laskimemme.

  Laskin laskemalla korttien kuutioarvo niiden lukumäärän mukaan

  Seuraava laskin on hyödyllinen, kun tehtävää käännetään levyt kuutioiksi. Alkuperäisiksi tiedoiksi, kuten edelliselle online-laskennalle, käytetään yhden levyn geometrisia mittoja mm: ssä ja palasina olevien levyjen kokonaismäärää, joiden osalta on määritettävä niiden kuutiokapasiteetti m 3: ssä.

  Valmis taulukoita korttien määrästä kuutioina

  Huolimatta kaavan yksinkertaisuudesta kuidun kapasiteetin määrittämiseksi ja saatavilla olevien online-laskimien saatavuudesta, on melko hankalaa laskea kuinka monta korttia kuutiossa eri kokoja kerrallaan. Tämän rutiiniprosessin poistamiseksi on luotu valmiita kuutio pöytiä, jotka ovat melko käteviä käyttää nopeasti määrittämään puutavaraosien lukumäärää 1 m 3: ssä.