Stone aidat ruudukossa

Nykyään yksityisten talojen, huviloiden ja maatilojen omistajat ovat yhä suosittuja silmä- ja kivirakenteita. Tämä aidata pergony. Ne houkuttelevat käyttäjiä ainutlaatuisella suunnitteluratkaisulla.

Esimerkki ruudukon alkuperäisestä kiven aitasta

Pergonin ominaisuudet

Nämä ovat melko alkuperäisiä muotoja, joissa on pitkät ja tasomaiset metallikaapit, jotka on tehty oksista, jotka on täytetty reunoilla joidenkin materiaalien kanssa.
Riippuen asiakkaan halusta tai mausta, täyteaineet voivat olla:

Nämä ovat tyypillisimpiä metallikoreja täytettäviä materiaaleja. Jokainen tuo omat ominaisuutensa ja esteettisen ulkoasunsa muotoiluun. Värillisten täyteaineiden aidan muotoilu näyttää erittäin kauniilta. Täällä voit luoda melko houkuttelevan koostumuksen useista sävyistä.

Verkon ansiosta täyteaine ei vaadi sementtiä tai muuta sideainetta. Tämä muotoilu ei ole kauhea sademäärä, äkillinen lämpötilan muutos. Se on vahva ja kestävä.

Esimerkki suurien piikkien aidasta

Mielenkiintoinen, epätavallinen piirustus aitasta, jossa täyteaine on sahattavissa puita. Rakenne näyttää erikokoisten puurakenteiden joukosta.

Aidat, jotka ovat täynnä marmoripaloja, joissa on sinertävä sävy tai valkoisen kalkkikiven paalut, näyttävät erittäin vaikuttavalta.

Äskettäin rikki lasi on tullut suosittu suunnittelijoiden sijasta kivet. Aurinkoisena päivänä tällaiset aidat näyttävät hyvin kirkkailta, juhlallisilta. Jos talossa on kuitenkin pieniä lapsia, on parempi käyttää tätä materiaalia. Ne ovat uteliaita, voivat loukkaantua, yrittävät vetää kirkasta lasia. Suojassa voidaan rakentaa eri esineisiin, joissa on eri päällysteet. Karkea sora täyteaine on täydellisessä sopusointuisena aidan kanssa rakennettuihin puupenkereihin. Tämä yhdistelmä antaa koostumukselle osan ekologisesta puhtaudesta, luonnon läheisyydestä. Tätä viehätystä voidaan täydentää samanlaisella materiaalilla päällystetyillä poluilla, kukkapenkillä ja muilla sisustuselementeillä. Materiaalien luova käyttö, erilaisten täyteaineiden sekoittaminen yhdellä ruudukolla mahdollistaa hämmästyttävän tuloksen.

Aidat pergony on yhä uusi elementti maisemasuunnittelusta. Siksi tarjotaan rajallisella alueella. Tästä syystä niiden eri valmistajien hinnoilla ei ole merkittäviä eroja. Kustannukset ovat suhteellisen alhaiset, mutta ne näyttävät kalliilta ja värikkäiltä aitoilta.

Kivenveisto

Luonnollisista suurista kivistä valmistettua täyteainetta käytetään useimmiten aidojen rakentamiseen. Ne näyttävät erittäin vaikuttavalta.

Vaihtoehto pergon peitetty kivi

Ennen kivirajan rakentamista on tarpeen valita tämän luonnollisen täytön väri. Ja sinun pitäisi myös tietää, että estetiikka menettää sekä erittäin suuria että liian pieniä kiviä. Sopivin on keskikoko.

Tällaista kiveä aita käytetään aitojen, huviloiden, esikaupunkien yksittäisten rakennusten aitaukseen. Kivirajan avulla luotu kukkapenkki näyttää siistiltä ja houkuttelevalta. Tämä malli sopii hyvin myös paviljongin, portaiden, keinotekoisten altaiden koristeluun. Se on aina sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Julkisivujen, eri rakennusten seinämien koristeluun tarvitaan kapeita verkkoja ja täyteaine on pieni kivi.

Original kukkapenkki, asennettu pergon

Metalliverkko - pergon pohja

Yleensä asennetaan valmiiksi täytettyyn pohjaan, joka ei ehkä ole nauha. Kantotelineiden etäisyys on 2,5 metriä. Jokainen on varustettu laipoilla metallikorien kiinnittämiseksi ankkureilla ja tukipuilla.

Riippumatta siitä, mistä verkosta ne ovat, ne ovat 25 cm leveitä ja niiden korkeus on 60-240 cm. Tällaisten ulottuvuuksien suoja suojaa tehokkaasti talon asukkaita autojen, tuulen ja ohikulkijoiden uteliaisuudesta. Tällaisen esteen hakkerointi on suljettu pois. Taattu toimintamuoto, jolla on oikea kokoonpano - yli 50 vuotta. Vuosien mittaan lisähuoltoa ei tarvita.

Hitsatun sähköverkon materiaali on erityinen teräsputki, jonka läpimitta on 5-6 mm. Se on galvanoitu eurooppalaisten standardien mukaisesti. Tällainen korroosionestopinnoite eliminoi esteettisen ulkonäön ja ennenaikaisen kulumisen.

Tämä video näyttää vaiheittaisen prosessin, jossa luodaan kiven aita verkkoon.

Pergon oma valmistus

Rakenteen asentaminen ei vie paljon aikaa. Suorittaa kotiinsa käsityöläinen omin käsin melko voimalla. Se ei ole niin vaikeaa ja kallista, kuten esimerkiksi rakentaa tiilestä tai aidasta tehdystä aidasta muodostuva aita.
Joukkojärjestelmän rakentamiseen tarvitaan metalliprofiilin, kiinnittimien ja mahdollisesti täyteaineen kustannukset. Vaikka se ei välttämättä ole kiveä. Käytännölliset materiaalit, kuten rikkoutuneet tiilet, betonilevyt tai laatat, jopa puiden oksat, soveltuvat hyvin. Kaikki tämä ruudukossa voi olla siististi säädetty tai kaunistelematon.

Laakeripukki, johon ne kiinnitetään, vaikeuttaa itseäsi. Saatat joutua ostamaan ne valmiissa muodossa, samoin kuin metalliverkkojen ja kiinnittimien. Jotta aidat olisivat suoria, tee-se-itse -asennuksen tärkein vaihe on asennuspylväiden tarkka asennus.

Esimerkki kotitekoisesta pienestä pergonista luomaan varjoa

Betonipolku, asfaltti tai vanhan rakennetun rakennuksen pohja sopii varsin sopivaksi pohjaksi, jolla kaikki tämä pysyy.

Tämä aita on hyvin harvinainen, mutta se asennetaan suoraan maahan. Tällöin on varmistettava, että aidan pylväiden vakaus on tasoitettava.

Korin täyteaine valitaan maun mukaan. Ne voivat olla mitä tahansa materiaalia, mitä fantasia kertoo. Se ei edellytä suuria rahoituskustannuksia. Ja jos metallirakenteet ovat hyvin kauniita, verkko voidaan jättää tyhjäksi. Se riippuu omistajasta. Tässä hänelle on laaja kenttä luovuudelle.

Vaiheittainen ohje pergon asentamiseksi

Kukkapenkit pergons

Korkea tai monikerroksinen kukkapenkki, jossa on omat kädet, sisustettu tähän tyyliin, näyttää hyvältä. Se antaa puutarhalle hyvin pidetyn, siistin ilmeen. Lisäksi helpottaa kasvien ja kukkien hoitoa. Ei tarvitse työskennellä kauan, taivuttamalla kolmeen kuolemaan. Sen rakenne toteutetaan samalla tavoin kuin suurien aidojen asentaminen. Mutta leveys ja korkeus käytetään pienempiä.

Korkeat vuoteet:

 • Maaperän nopeampi lämmittäminen;
 • Mikroilmaston luominen hajoavan orgaanisen täyteaineen vuoksi;
 • Paras suojelu etanoita vastaan;
 • Kasvien hoito;
 • Mahdollisuus muuttaa ulkonäköään korvaamalla täyteaine;
 • Siirrä toiseen paikkaan ilman suuria työ- ja aikakustannuksia;
 • Runsaasti satoa.

Alkuperäinen kukkapenkki pergon

Pergonit on asennettu paitsi suorakaiteen muotoisiin, myös pyöreisiin, soikeisiin muotoihin. Lisäksi tällaiset voivat olla aidat ja muut suunnitteluympäristöt. Puutarhan pyöreä kukkapenkki sopii hyvin neliön kukkapuutarhaan. Nämä kukka-saarten pitäisi olla monipuolisia ja tyylikkäitä. On tärkeää, että niiden kehystys on suunniteltu samaan tyyliin, yhdistettynä menestyksekkäästi aidan ja polun kanssa.

Pergonin edut

Näissä aidoissa ei ole käytännössä mitään puutteita. Ellei niiden asennuksesta voi aiheutua ongelmia millä tahansa alueella, koska joitain metallituotteita ei ole asennettu. Vaikka kaikkialla on tarpeeksi kiviä.
Mutta edut ovat monta. Ne ovat parempia kuin muut aitaukset seuraavissa parametreissä:

 • On epätavallinen ulkonäkö;
 • Monipuolinen, voi vaihdella koon, muodon, täyteaineiden, värien mukaan;
 • Asennukset ovat suhteellisen helposti asennettavissa omalla kädellä;
 • Helppo käyttää, ei tarvitse säännöllistä hoitoa, kestävä;
 • Koska jokin muu viemäröintijärjestelmä ei kerry kosteutta;
 • Koska ne eivät ole sideainetta, ne kestävät äkillisiä sääolosuhteita;
 • Heillä on korkea liikkuvuus: voit helposti siirtyä toiseen paikkaan, muuttaa muotoa ja sisältöä.

Suuri tukeva aita, joka on tehty silmäkokoisesta kivestä

Miten rakentaa aidan kiven verkkoon

Ruutuun kiveä oleva aita kutsutaan gabioniksi (pergon, pergola). Tämä on rakenne, joka koostuu luurangosta ja täytöstä, joka voi olla murskattu kivi, roskat ja kivet. Kiven koko on aina erilainen. Kuitenkin hienojakoisen murto-osan käyttöä ei suositella, koska se irtoaa ristikkosoluista. On mahdollista toteuttaa erilaisia ​​versioita gabion-mallista - kaikki riippuu sivuston omistajan fantasioista ja myös maisemasuunnitelmasta ja suljetun esineen ulkoisesta.

Historia, tarkoitus

Ristikon ja kiven rakentaminen käytettiin vain teollisiin tarkoituksiin:

 • keinotekoisten säiliöiden järjestelyissä (seinien rakenne ja kovettuminen);
 • koska jokipankit suojelevat luonnollisesta, mutta tuhoisasta prosessista: eroosio.

Kun jotkut aidat vanhentuvat, ne korvataan uusilla, rohkeilla ja epätavallisemmilla ratkaisuilla. Se tapahtui kiven ja verkon aidan kanssa. Tällaisten rakenteiden tarkoitus on laajentunut. Noin vuonna 2007 niitä alettiin käyttää erilaisten kohteiden ja yksityisten talojen, kesämökkien ja kaupallisten rakennusten etsimiseen.

Tämäntyyppisten aidojen (pergonien) nimi on saksalaisista sanoista "pergola" (baarien käytävä) ja "gabion" (laatikko, joka on täynnä kiviä vahvistamaan barrikadeja). Aluksi tällaiset rakenteet rakennettiin lännessä, mutta nykyään pergonia esiintyy usein Venäjän alueella. Niiden suosio kasvaa epätavallisen ulkonäön vuoksi. Tällainen aita on sivuston ornamentti. Lisäksi tätä mallia käytetään kaavoituksessa sekä kukkapenkkien järjestelyssä.

Suunnittelu, sen hyvät ja huonot puolet

Pergon kutsutaan irtotavarana. Ja todellakin tällaisen aidan rakentamiseksi on tarpeen tehdä riittävän jäykkyydeltään metallikehys ja täyttää se täyteaineella (kivi, rauniot, rauniot). Hilan kokoonpano voi olla erilainen. Se on valmistettu suoraviivaisella aallokkeella. Myös aidan korkeus vaihtelee, samoin kuin sen leveys. Metallikehys on haudattu maahan tai kiinnitetty betonilla. Mitä suurempi aita, sitä luotettavampi sen pitäisi olla.

Usein pergon tehdä säätiö.

Tämä asennusmahdollisuus on pidempi, kestää huomattavaa tuulikuormaa ja on luotettava. Tämäntyyppisen aidan rakentamisen päätehtävänä on valita oikea metalliverkko. Sen täytyy vastustaa korroosiota, olla kestävä. Rikkareiden lisäksi käytetään myös täyteaineena raunioita ja kiviä, käsiteltyä lasia, puuta ja jopa suurikokoisia elementtejä, kuten betonilaatuja.

Jos aiot käyttää hienojakoista täyteainetta, metallikehyksen solujen on oltava kooltaan pieniä, muuten materiaali kaadetaan ulos laatikosta. Tapauksissa, joissa suuria elementtejä lisätään rakenteeseen, voidaan käyttää suurikokoisia kehyksiä.

Gabion-tyyppisen aidan edut:

 • kiinnostava ja houkutteleva ulkonäkö;
 • tontti on piilotettu uteliailta silmiltä;
 • aita suojaa tuulta;
 • malli ei haalistu auringossa;
 • aita ei altistu ulkoisille tekijöille;
 • pitkä käyttöaika;
 • gabion on monipuolinen muotoilu, joka sekoittuu hyvin eri materiaaleihin;
 • aita ei vaadi huoltoa.

Jos et käsittele metallikehystä tai ainakin ruudukon leikattua osaa, se ei kestää kauan. Syynä tähän ovat korroosioprosessit.

Aidan haitta on asteittainen kutistuminen.

Jopa huomaamattomat kiven täytteen edistykset voivat aiheuttaa metallin suojaavan pinnoitteen muodonmuutoksen. Tästä syystä tarraa materiaalia varovasti, kun asetat kehykseen.

Suunnitteluratkaisut

Kiven aidojen ja verkkojen mitat voivat olla hyvin erilaisia. Sekä korkeus että leveys eroavat toisistaan. Kukkapenkit asettuvat pienimuotoiseen aitaukseen; jotta rajataan sivuston luoda suuria rakenteita. Täyteaineen tiheys on myös erilainen. Jos jakeet ovat pieniä, aita muuttuu läpikuultavaksi seinämän muodossa. Suurten kivien käyttö aiheuttaa aukkoja rakenteessa. Yleinen versio gabionista on kiinteä seinä, jonka runko on täynnä kiviä. Kuitenkin asteittain klassiset ratkaisut menevät taustalle, koska pergon alkuperäisessä tyylissä on tulossa suosio.

Mahdolliset suunnitteluratkaisut:

 1. Kehys on jaettu osiin, koska sisäiset väliseinät ovat samasta verkosta. Tämä mahdollistaa läpikuultavan aidan muodostamisen. Vaiheet vaihtelevat: yksi täyteaineella, seuraava tyhjä, jne. Kaikki materiaali on asetettu kehykseen. Tämä vaihtoehto soveltuu suurta läpinäkyvyyttä omaavien aidojen tuulettimiin. Muuten, perinteiset taotut ja mesh-aidat ovat ominaisia ​​samalla ominaisuudella.
 2. Monitasoinen aita. Koko rakenne on jaettu osiin, ja täyteaine voidaan asettaa koko pituudeksi ja joissakin aitaosissa. Tämän vaihtoehdon tärkein ominaisuus on osien eri korkeus. Tämä ratkaisu soveltuu myös alueelle, jolla on merkittäviä eroja maaperän pinnalla.
 3. Mitkä tahansa mallit voidaan koristaa takorautaelementeillä. Koska gabion kehys on valmistettu metallista, samasta materiaalista valmistetut koristeet sopivat hyvin muotoiluun.
 4. Yhdistelmä mesh ja kivi tiili, teräslevy, puu. Jättimäillä kaikki materiaalit näyttävät hyviltä rinnalla. Toteuta tämä vaihtoehto voi olla erilainen. Esimerkiksi kiven täytetyt osat ja tiililevyt vaihtelevat. Aidan pääainetta voidaan käyttää puuta tai tiiliä, ja gabion on vain osa tätä muotoilua.
 5. Aidat, jotka on tehty verkosta, täynnä kiveä, sopivat hyvin pensasaidelle ja kukoille. Voit tehdä kukkapenkkejä aitauksen tai vaihtoehtoisten osien pohjalla kiven täyttöä ja suojaavia osioita. Tällä vaihtoehdolla on merkittävä haitta: kasvit kasvavat hitaasti. Jotta saataisiin toiminnallinen aita ensimmäisiltä päiviltä, ​​voit rakentaa gabionia koko sivuston pituudelta ja joissakin paikoissa kasvaa monivuotisia kasveja. 1-2 vuoden kuluttua ilmestyy vihreä lehti.
 6. Mukautettu täyteaine. Metallikehyksen sisällä on monivärisiä materiaaleja. Se voi olla valkoinen kalkkikivi, marmori vaaleanpunaisella tai siniharmaalla. Moniväristen materiaalien käyttö mahdollistaa värien siirtymisen tai kuvion. Tuloksena oleva muotoilu on kuitenkin sovitettava maisemasuunnitteluun ja yhdistettävä talon ulko- puolelle.

Kuinka asennusta tehdään?

Työ vaatii materiaaleja:

 • mesh;
 • niitit tai lanka kiinnitykseen;
 • varusteet ja metallipylväät (jos aita on korkea);
 • nailonkierteet ja merkintäkiilat;
 • konkreettinen ratkaisu säätiölle;
 • GEOTEKSTIILIT.

Ensinnäkin sivuston merkitseminen tehdään, pilarien kohdat määritetään. Jos aiot rakentaa laajan ja korkean aidan, tee sitten säätiö. Voit vähentää kustannuksia, voit tehdä metallipilarien kaatamisen betonilla, koska ne ovat ne, jotka ottavat pääkuormituksen. Tällainen toteutusmenetelmän mukainen vaihtoehto muistuttaa pylväsperustaista. Jos aita on suhteellisen kevyt, se riittää vahvistamaan sitä metallipuilla (halkaisija 8-10 mm). Ne kierretään verkkokehyksen läpi ja ajavat maahan tai ne kiinnitetään verkkoon niitteillä, johto.

Voit ostaa valmiin piikkilankaan. Sitten rakennusprosessi vie vähemmän aikaa ja vaivaa. Jos silmäkokoonpano tehdään itsenäisesti, tarvitaan vahva silmäkoko, esimerkiksi sopii 5-6 mm: n langan paksuus. Solumitat määräytyvät täyteaineen koon mukaan.

Pienelle kiveälle hankitaan hieno verkko.

Paikka, johon aita asennetaan, poistetaan roskista, poistetaan maapohjan yläkerros ja geofabriikka asetetaan. Sitten alkaa asentaa seinät aidan. Ne on kiinnitetty toisiinsa joko lanka- tai niittikuvioilla. Kun laatikon kokoonpano päättyy, sinun on jätettävä yksi sivu irti, jolloin voit täyttää kehyksen kivillä. Suurikokoisille rakenteille tehdään vahvikkeet - suuret poikkileikkaukset on sijoitettu kulmakappaleisiin.

Kehyksen täyttämisessä sinun on toimittava johdonmukaisesti. Vaiheessa 1 asetetaan vain osa laatikosta. Sinun on jatkuvasti varmistettava, että muotoilu ei muuta muotoa. Rungon täyttö, se on suljettu ristikon päällä. Kivi asetetaan eri tavoin. Jos aidan ulkonäkö ei ole niin tärkeä, täyteaine yksinkertaisesti kaadetaan kehykseen. Jotta saisit kauniin aidan, täytyy asettaa jokainen kivi. Pehmeämpi on asetettu reunoille ja verkkosuunnan kulmakappaleille, loput keskelle.

Tension verkkorata

Tätä vaihtoehtoa varten on tarpeen tehdä säätiö. Reikää porataan maahan, jonka syvyys on keskimäärin 1 m. Mutta on parempi keskittyä pylvään kokoon: sitten se laskeutuu maaperään etäisyydellä, joka vastaa yhtä kolmasosaa sen pituudesta. Tarkistetaan, onko tuki asennettuna tasaisesti, mihin käytetään lyijyä tai rakennustasoa. Jos pylväs on tasainen, se kiinnitetään tähän asentoon tukien avulla, minkä jälkeen betoniliuos kaadetaan kaivoon.

Kun säätö on valmis (täysin kuiva), voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - verkon kiinnittämiseen. Se pidetään pylväässä johtoineen. Verkko-osuudet on yhdistetty suluilla.

Materiaalin reunusreuna käsitellään korroosionestoaineella.

Viimeisessä vaiheessa viimeistelty runko on täynnä kojelauta. Aidan ylähylsyä ei voida kiinnittää, jos on luottamusta siihen, ettei tällaisesta aidasta tulevaa kiveä poisteta käytön aikana. Luotettavuutta varten on parempi sulkea rakenne ristikolla ja korjata se.

Issue hinta

Ostettu kehys näyttää siistinä. Ei tarvitse viettää aikaa ja vaivaa sen tuotannossa. Lisäksi voit ostaa valmiita osia täyteaineella kehyksen sisällä. Tällaisen aidan hinta on kuitenkin paljon suurempi kuin kotitekoinen versio. Jos marmoria käytetään täyteaineena, 1 osan (2-2,5 m) hinta on 700 euroa. Puusta, murskakivestä, lasista ja muista melko saatavilla olevista materiaaleista valmis pergonit maksaisivat halvemmalla.

Jos teet tällaisen aidan itsellesi, kalliimpi rakentaminen on kivi. Ristikko, sauvat, betoni - näiden materiaalien hinta on hyväksyttävä. Voit vähentää kustannuksia käyttämällä muovia tai murskattua kiveä luonnonkiven sijasta. Jos varastossa oleva omistaja on aiemmin kerännyt pulloja, sitä voidaan turvallisesti käyttää aitauksen rakentamisessa verkosta täyteaineella.

Kiven rajaus ruudukossa 78 kuvaa

On olemassa alueita IVY-maissa, joiden maaperä on hiukan valtava, esimerkiksi Karjala.

Maanmuokkaustyön aikana paikalliset asukkaat piirittävät juuriltaan juurtuneet kivet muodostaen kivien vuoria.

Tässä valokuvassa esitetty ratkaisu auttaa asukkaita vastaavia alueita löytämään luonnollisen kivijalkaisten kivien käytön.

Tällainen metalliverkosta ja kivistä valmistettu aita, jota kutsutaan gabioniksi, on erinomainen vaihtoehto kivi- ja tiiliseinäkkeille.

Mikä on gabion? Tämä on yksinkertainen rakenne, joka koostuu metalliristosta, joka on täynnä raunioita, raunioita, kiviä, rakennuskiviä jne. Teollisessa mittakaavassa käytetään gabionien käyttöä vesistöjen seinämien vahvistamiseen ja vesistöjen eroosion ehkäisemiseen. Mutta tänään tämä ainutlaatuinen muotoilu on löytänyt laajemman sovelluksen. Niitä käytetään onnistuneesti rakentamisessa, erityisesti aidan rakentamisessa, maisemasuunnittelussa ja puhtaasti koristeellisissa tarkoituksissa.

Gabion-laite

Gabionit vaihtelevat solukoko ja geometrinen muoto. Käytetään pääasiassa laatikoita, mutta myös sylinterimäisiä ja litteitä.

Flat gabions, se on alhainen rakenne 15 - 30 senttimetriä, käytetään vahvistamaan rinteitä ja pohja altaiden.

Sylinterimäiset piikkarit käytetään pohjan rakentamiseen veden alla tai joissa on tarpeen vahvistaa epäsäännöllisyyksien alueita.

Yleisimmät laatikkomaiset gabionit, jotka tekevät erilaisista aitauksista, kiinnitysseinistä ja jopa rakennuksista, pääasiassa kotitalouskäyttöön. Valmiiden koon valmistukseen käytettävä metallirakenne 1 metriä korkea ja 2 leveä. Pituus voi olla mielivaltainen ja saavuttaa kuusi metriä. Verkko vaihtelee hitsaamalla tehtyjen silmämenetelmän tai suorakaiteen muotoisten solujen, yleensä kuusikulmien, koon ja muodon mukaan.

Gabion-asennus

Grid for gabion, voit ostaa tai tehdä itse. Asennukseen tarvitaan erityinen nitoja, lanka, pihdit ja sorkkarauta. Yhdistä malli langalla vanteille. Samalla tavalla yhdistää laatikot keskenään - lanka tai kierre. Laiteversio tapahtuu yleensä kolmessa vaiheessa. Aluksi laatikko asetetaan kolmanteen kiveen, minkä jälkeen seinät on kiinnitettävä metallisilla lisäosilla. Tämä koskee hitsattuja rakenteita, neulotaan vain langalla. Tämän jälkeen kokonaan täytä muotoilu ja kiinnitä suojus.

On myös tärkeää jakaa kunnolla kivet, tasainen ja tasainen on asennettava nurkkiin, suurempi ulkopuolella, pieniä ja sirpaleita keskellä. Tämä on, jos olet huolestunut gabionin esteettisestä ulkonäöstä.

Kiinnitä erityistä huomiota kiinnitykseen. Käytä tällaisia ​​menetelmiä verkkokalvolle.


Ne on kiinnitetty erityisellä nitojalla varustettuna nipulla

Toinen vaihtoehto on kaksirivinen vanteet.

Hitsattu verkko, jossa suorakulmaiset solut liitetään spiraaliin.

Vakiokokoinen gabion. Jotta rakenne olisi vahva ja vakaa, metallipidikkeet on asennettava sisään, päiden on oltava kunnolla kiinni.

Gabion aita

Gabion aita on kestävä, luotettava ja houkutteleva muotoilu, joka ei tarvitse jatkuvaa hoitoa. Mikä vielä tärkeä on ympäristöystävällinen materiaali. Luotettavuuden kannalta se ei ole alhaisempi kuin tiili- tai betoniurheilu, ja kustannusten kannalta se on erittäin kannattava ratkaisu. Ei voida sanoa, että kotimaassamme gabion-aidat ovat hyvin suosittuja, mutta tämä on ajan kysymys. Ulkomailla, erityisesti Euroopassa ja Amerikassa, gabionia on pitkään käytetty hyvin laajasti.

Massiivisuutensa ansiosta aitaus gabionista ei ole vaikea tehdä omilla kädillä, yksi näistä vaihtoehdoista on kuvattu alla.

Koska aurinkosta aitoilla on oma erityispiirteensä, sen tarvitsee vain vähän enemmän tilaa kuin tavalliselle aitaukselle. Jos ostat verkon myymälästä, asennus ei vie paljon aikaa. Mutta jos päätät säästää ja ostaa sähkösinkittyä verkkoa, voit tehdä laatikon itse. Kuinka edellä on kuvattu gabionit ja asennusmenetelmät.

Askel askeleelta ohjeita valokuvilla

 • Merkitään, tasoitamme juoni ja tarvittaessa tehdään sora kerros, jos maa on liian pehmeä. Vaikka sora ei aina loukkaa.
 • Jotta rikkaruohot itkisivät, on toivottavaa tehdä pieni ura.
 • Samalla tarkoituksella tyhjennetty tila peitetään mustalla kalvolla.
 • Tämän jälkeen laatoitamme ruudukon valmiiksi leikattuna osana järjestyksessä, johon rakennat rakenteen. Tämä on alussa päälevyjä ja valmistettu "puolin" risteyspisteisiin.
 • Kierrä tukevasti kaikki langanpuoleiset päät ja pääarkit.
 • Laitamme ruudukon pystysuoraan ja kiinnitämme muut sivut samanaikaisesti poikittaisten paneelien asentamiseen.
 • Jos se on korkea aita, liittimet on asennettava nivelissä ja kulmissa.
 • Nyt voit täyttää ruudukon kivillä. Tämä on tehtävä tasaisesti, alkaen kulmista, missä valita suurimmat ja tasaiset kivet. Mitä tiukempi muotoilu on, sitä luotettavampi muoto on.
 • Käytännöllisesti katsoen jokainen kivi soveltuu gabionille, mutta jos haluat aitan näyttämään kauniilta, poimi eri värisiä kiviä ja aseta ne kerroksittain.
 • Suurten aidojen tai erillisen osan rakentamiseksi, kuten tässä tapauksessa, toinen ristikko asennetaan päälle ja asennetaan samalla tavalla.

Miksi gabion-aidat ovat niin menestyneet?

 • Ensinnäkin nämä ovat suuria mahdollisuuksia suunnitteluratkaisuihin, koska sangion keskeinen osa on verkko, ja täyteaineet voivat olla hyvin erilaisia, kivestä ja puusta rikki lasiin ja muuhun.
 • Toiseksi gabionille ei ole tarvetta lineaariselle perustukselle, ei ole tarvetta tehdä viemäröintijärjestelmää, suunnittelun yksinkertaisuus tekee mahdolliseksi koko teosten kokoamisen omilla käsillä, mikä vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.
 • Kolmanneksi tällainen aita kestää hyvin kauan, joustavan rakenteen ansiosta, se ei romahda edes vahvalla maaperän ratkaisulla, ja ajan mittaan maapallon ja hiekkakivien välisten aukkojen vuoksi tulee vain vahvempi.

Täältä näet, mitkä ovat vaihtoehtoja miekkoja varten.

Kuten näette, on mahdollista tehdä tämä kaikki omilla kädillä, ja on paljon mahdollisuuksia muotoiluun.

Kiviraja verkkoon (gabion): alkuperäinen ja luotettava

Taloudelliset, innostuneet ihmiset pyrkivät aina poistamaan tavanomaisista ratkaisuista kaikkiin ongelmiinsa, mukaan lukien omien maidensa suunnitteluun liittyvät ongelmat. Tietenkin markkinoilla olevien rakennusmateriaalien joukossa löydätte ne, jotka toimivat luotettavana ja kauniina aidatuksina. Mutta joku ajatteli tehdä ristiä aidan, täynnä kivet! Tämä ei ole vain erittäin luotettava. Se on alkuperäinen ja kaunis. Lisäksi on aivan mahdollista rakentaa omat kädet.

Yhdistetty puun ja kivien yhdistelmä ruudukossa

Verkko- ja kiviseinien edut

Eri muotoisia, karkeasta verkosta valmistettuja ja kiviä, kiviä tai muita täyteaineita sisältäviä rakenteita kutsutaan gabioniksi. Gabion-aidat ovat yleistyneet niiden poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta:

 • Tällaiset aidat erottuvat suurella lujuudella, suojelevat paikan täysin tuulelta, katumukselta, uteliailta silmiltä, ​​fyysiseltä tunkeutumiselta.
 • Hirviöön voidaan yhdistää keinotekoisia ja luonnollisia materiaaleja, jotka antavat laajimman mahdollisuuden suunnittelupäätösten toteuttamiseen.
 • Gabion-aidat ovat vedenpitäviä, mikä eliminoi vedenpoistojärjestelmän.
 • Massiivisesta aidasta huolimatta ei ole tarpeen rakentaa säätiötä. Tämän aidan kutistuminen ei ole kauheaa ruudukon joustavuuden vuoksi. Siksi on tarpeeksi asentaa ja konkreettisia luotettavia tukia.
 • Gabionit eivät altistu lämpötilan ääripäille ja ilmakehän kataklysmeille.
 • Tällainen aita on ympäristöystävällinen, ei haittaa ympäristöä ja ihmisten terveyttä. Hyvin kauan, se ei vaadi mitään hoitoa.
 • Voit asentaa aidan omilla käsillä ilman erityistä koulutusta ja kalliiden työkalujen käyttöä. Ja se ei ole enää kymmenen vuotta.

Valmistellaan materiaalit gabionille

Omien käsiensiirtojen valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • metalliristikot
 • johtimet
 • GEOTEKSTIILIT
 • kivi tai muu täyteaine
 • teräksiset nastat
 • metalliset kierteet
 • vaijerit
 • hiekkaa ja sementtiä

Työkalusta täytyy valmistaa lapio, mittanauha, betonisekoittimet, vasara, kynnet, levyt.

Aidat, jotka on rakennettu omilla käsillään, palvelivat uskollisesti monta vuotta, sinun on lähestyttävä perusteellisesti verkon valintaa. Valtavan valikoiman joukossa on parempi antaa etusija ketjulinkkiin, joka voi olla poikkileikkaus tai jännitys. Solujen muoto voi olla mikä tahansa, mutta on syytä muistaa, että suuret solut soveltuvat laajamittaiseen täyteaineeseen.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä täyteaineen valintaan. Verkko voidaan täyttää paitsi kivillä, myös rikkoutuneilla tiilillä, kiviä, hiekkakiveä, graniittia, raunioita, lasia ja puuta. Kun valitset täyteaineen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin:

 1. Harmaiden kivi voi olla halkaisijaltaan 40 cm. Samanaikaisesti verkon solujen on oltava kooltaan pienempiä, jotta tartunta pysyy tukevasti rakenteessa.
 2. Materiaalin vahvuus on vähintään 1000 astetta.
 3. Täyte voidaan valmistaa pyöreä, soikea, nelikulmainen muoto. Kiinteä kivi gabionille ei voida käyttää.
 4. Täyte on valittava alueen sääolosuhteiden mukaan, sillä on oltava tarvittava jäätymislujuus.
 5. On parempi, jos täytettävä materiaali on houkutteleva ja sopii yhteen muiden materiaalien kanssa, jotka täydentävät aidan muotoilua.
 6. Kun valitset graniittia täyteaineena, sinun on kysyttävä radioaktiivisuuden tasosta.

Asennusominaisuudet

Suunnittelun perustana on ketjulinkki metalliristikko minkä tahansa muotoisia soluja. Koko rakenne on jaettu useisiin lokeroihin. Kehyksen muodostaminen omilla kädillä on viiran kierre, joka kulkee verkon reunojen yli siten, että toinen puoli on avoinna. Sen kautta koko rakenne täyttyy täyteaineella. Nastat läpi lanka ovat kierteillä teräviä päätyjä alas. Nämä nastat on syvästi haudattu, jotta koko aita voidaan vahvistaa luotettavammin.

Harjoitusten aitojen rakentaminen tehdään useassa vaiheessa:

 1. Ensin sinun täytyy merkitä alue kivien ja verkkojen aitauksen rakentamiseen, laskea materiaalin määrä ja tehdä arvioiden laskenta. Koska rakenne on raskas ja aiheuttaa suuren kuormituksen, on tärkeää laskea oikein pylväiden ja tukien välinen etäisyys.
 2. Seuraava vaihe on pilarien asennus. Merkittyyn kohtaan kaivaa kaivoja niin, että pilarit upotetaan kolmasosa maahan. Jos aiot rakentaa aidan, jonka korkeus on 2 metriä, kaivojen pitäisi olla vähintään 120 senttimetriä.

Neliön tai suorakaiteen muotoisia pylväitä on helpompi korjata. Puukantojen kiinnittämisen jälkeen kaivoja täytetään sementtilaastilla ja jätetään jähmettyä kolmen päivän ajan.

 1. Verkkokankaan asentaminen omiin käsiisi ei aiheuta ongelmia. Metallisuojarakenteet kiinnittyvät tukiin sinkkikiinnikkeillä. Vahvempaan liitokseen vaaditaan lankahihnoja. Sen jälkeen, kun metalliverkko on asennettu, ruosteen ulkonäön estämiseksi leikkuujohdon paikka on käsiteltävä korroosionestoaineella.
 2. Seuraava vaihe on täyttää verkko. Kivi gabionille asetetaan rakenteeseen käsin. Menestyksekkäästi valittu materiaali on täysin sopusoinnussa muiden materiaalien kanssa, jotka on valittu aidan koristelemiseksi.

On melko yksinkertaista rakentaa tällainen aita omalla kädelläsi. Koko prosessi ei edellytä paljon aikaa eikä vakavia taloudellisia kustannuksia. Kokoelman rakenteen ja sisustuksen lisäämiseksi kiipeilijöitä istutetaan aitaa pitkin. Kivien välissä voit tehdä hedelmällisen maaperän kerros kasvien kasveille, jotka eivät vaadi maaperän koostumusta ja kestävät kuivuutta hyvin. Näyttäisi siltä, ​​että tällainen yksinkertainen ajatus, joka voisi tehdä aidon virheitä, antaa laajan mahdollisuuden kaikenlaisten suunnittelua koskevien ajatusten toteutumiseen.

Gabions - epätavallinen kukkapenkki mesh ja kivi

Tässä julkaisussa haluan esitellä teille poikkeuksellisen käsityksen siitä, kuinka tehdä kukkaruukku, säiliö tai potti teräsverkkoihin.
Luultavasti olet jo kuullut tällaisen sanan - gabion, kerron sinulle lisää siitä.
Gabion on metalliverkon rakentaminen korin tyypin mukaan, sillä voi olla geometrinen muoto, koko, langan ja solun halkaisija. Tällaiset säiliöt ovat täynnä vakiokiviä, ja kurssin muuttamiseen on luonnollisia materiaaleja ja jopa asioita, joiden käyttö sinulle on yllätys.

Olen aina pitänyt luonnonkiven yhdistelmän kasveista, se muistuttaa vuoristomaisemista. pieni luonnonkasvi. Lisäksi tämä on hyvin harvinaista ja uutta keksintöä maisemasuunnittelussa. Ajatus peeped kauan sitten saksalaisissa sivustoissa, joissa niillä on tällainen "minimaalinen" tyyli, on erittäin suosittu.
Esittelen valokuvasi kukkuloilla - kukkapenkit, kukkaruukut, kukkapenkit, altaat ja niin edelleen Internetistä, inspiraationa.

No, ehkä se on kaikki. vaikka tämä ei ole koko arkisto. vain ne koot, jotka sopivat julkaisuun.

erittäin mielenkiintoinen idea!

Talon vieressä tällainen gabion oli rakennettu suurien kivien ja ulkonevien viirien palasista. Se näyttää erittäin siistiä, vaatteita säännöllisesti repeytyy lanka. On hyvä, että tässä artikkelissa he osoittivat erittäin hyviä vaihtoehtoja, muuten minulla oli jo puolueellisuus kohti tällaista koristetta) Kiitos julkaisemisesta!

Juuri sitä, että joku ei kasva tästä paikasta.

Mielenkiintoinen julkaisu ja erittäin kauniit esimerkit. Kiitos!

Jos johto olisi vielä näkymätön, se olisi hienoa! Ja näyttää siltä, ​​että "luonto takana baareja" kuin jos vankilassa.

Kiitos paljon lähettämisestä, erittäin mielenkiintoinen.

Näin tämän Israelissa, todella pidä siitä!

Kiitos lähettämisestä!

Viimeinen kuva (päillä) ei ymmärrä.

On mielenkiintoisia näytteitä, ei ole kovin - solu ja solu. Mutta kiitos tuttavasta :)

Usein kaunis, mutta en pidä siitä - KUKAISUUDET CELLS ovat vielä huonompia kuin BIRDS IN CELLS

ja päitä kuin kivet ovat yleensä pimeitä

Niin, niin RZD: n kaverit saivat idean. Tai ovatko saksalaiset etsivät heitä?

Itse asiassa mielenkiintoinen, käy ilmi, että tällaiset asiat voivat olla hyvin erilaisia. Kiitos.

Kyllä, kyllä, katselin myös pari tällaista "kukkapenkkiä" kaupungissa, ja pidän heti tästä päätöksestä. Ja vielä sarakkeet aidat on mahdollista tehdä niin, vain on tarpeen paljon paikkoja.

Mielenkiintoinen ratkaisu, pidin siitä, kiitos artikkelista!

Hyvä postitus :) Kiitos! Intersny pieniä ideoita. Erittäin hyvä vaihtoehto yksinkertaisille klubeille maan kanssa;)

Erittäin kirkas ja joustava kokoelma))) Niin monet kukkakaupat)))

Kaunis tai ei - se on henkilökohtainen maku ja mieltymykset. mutta käytännöllisestä näkökulmasta sanoisin, että gabion on vain hyvä tuore.. Ajan myötä luonnolliset jätteet (lehdet, neulat, kuorenpalat, maa jne.) ovat hyvin tukossa ja gabion muuttuu järjetönksi esineeksi.

Kiitos, erittäin mielenkiintoinen valinta! Rakastan kivien ja kasvien yhdistelmää!

Mökissä he tekivät gabion-aidan ympäri. komposti kasveja Tontti on suuri, yläosat, lehdet ja rikkaruohot on varastoitava jonnekin, varsinkin koska humus puutarhassa on aivan juttu! Mutta sellainen kasa ei näytä kovin hyvältä, kaatuu, levittyy yleensä - tarvitaan aita. Ja siellä oli kasaa kalkkikiveä ja kasa murtuneita tiiliä ja kaikki rauniot. Ketjulenkistä hänen miehensä määräsi soluja, taitettuina, sidottuna yhteen lankaa. Sisällä - tiili ja rauniot, ulkona - villi kivi. Työ on tietenkin pitkä ja fyysisesti jännittynyt - taivuttamalla lankaa, kivityskiviä. Mutta se osoittautui, ja hyvin! Tänä keväänä gabionit istutettiin naimattomilla rypäleillä. Nyt tämä rypsi purkautuu aktiivisesti ruudukkoon - se levittäytyy - se kaartaa kaiken, en edes epäile sitä.

Joten tällaiset rakenteet tapahtuvat jokapäiväisessä elämässä. Ja paras on kasvien lähiympäristöjen kasvattaminen.

Kiitos kokemuksestasi!

mutta gabionin seinät

Äskettäin olen saanut lahjaksi spiraalikiipeä, muutamia näistä valokuvista, mutta kunnes voin istuttaa kasveja siellä on tauko, että maa murenee täyteaineen väliin (vaikka siinä on suojakangas kitin ja täyteaineen välillä) ja lopulta itää välillä kivien rikkaruohojen.

Hyvä julkaisu. Kyllä, samanlaisia ​​asioita useissa eri vaihtoehdoissa löytyy toimiston ympärillä olevasta alueesta. ja yksityisillä alueilla. On hyviä pisteitä ja epäilyksiä. Kaikki, kuten tavallista. =)

Sopivasti tällaiset moduulit sisääntuloa varten olevien seinien tai pylväiden osalta ovat liikkuvia. Ehkä minulle se on suurin etu. ) Muutti olosuhteita tai ei pidä niistä ja niitä voidaan siirtää.

Joitakin epästandardeja ratkaisuja. Silti he eivät ilmestyneet "pysähtyneinä" vuosia sitten ja pysähtyvät silti.

Hyvät mahdollisuudet koristella niitä.

Erilaisia ​​muotoja ja kokoja.

Kestävyys ja valtava vakaus - et voi kääntyä ilman vipua. =)

Muuten yksi osanottajista sanoi, että he ovat hankalia hoitaa - pudotetut lehdet, tuulen tuomat jätteet. Ei, aivan mukava itsesi kanssa. Käveli luuta ja kaikki on puhdas. Muuten, itävaltalaiset (kuten saksalaiset) ovat faneja tältä osin. Kukaan ei anna jotain kerääntyä seinään. He seuraavat katuja lakaistaan ​​kaduilla jokaisen olki-traktorin takana =)))

Tämä ei ole rohkaiseva, koska tällaisten asioiden hinta. En muista tarkkaa, mutta se ei selvästikään ole inhimillinen. Se tuntuisi vain vankalta verkolta ja kiviltä. Itävallassa on enemmän kuin tarpeeksi kiviä - Alpeilla. Mutta yhden lohkokorkeuden hinta 70-90 cm ja tavallisen keittiöpöydän pituus on masentava.

Koriste-aidat pergon - uusi sana viherrakentamiseen

Vielä äskettäin maisemasuunnittelussa on ilmoitettu aita itse, joka on ainutlaatuinen irtotavarake, jonka perustana on luonnonkivi ja metalliristikot.

Koska innovaatioita, pergons aidat kotimaan maisema-suunnittelun koostumuksia ei käytetä laajalti tänään.

Kuitenkin joka päivä yleismaailmalliset aidat ovat nousemassa suosioon ja tulevat pian olemaan olennainen osa puutarhan suunnittelua kussakin maassa.

Maisemointi on ensisijaisesti taidetta. Koska maisemasuunnittelun rakenteellinen elementti, pergon on osa tätä taidetta, joten sen soveltamisen on oltava paitsi hyödyllistä myös kiehtovaa.

Näiden aidojen käyttö voi olla hyvin monimuotoista.

Se voi olla epätavallinen aita tai luova kukkapenkki, alueellinen juoni tai koristeellinen sänkysi.

Rakenteen käyttö riippuu täysin mielikuvituksesta ja yksilöllisistä mieltymyksistä.

Aidan edut ja haitat

Pergonin etuja, jotka tekevät siitä yleismaailmallisen koriste-aidan, ovat seuraavat:

 • jolla on mutkikas muoto, mutta upea ulkonäkö dachalle, pergon sopii kaikkiin maisemiin;
 • luonnollisten kiveen täyteaineiden, kuten murskattujen kivien, kivien ja kivenlastujen, ansiosta ristikkokäytävä eroaa sen kestävyydestä (yli 50 vuoden toiminnasta) ja kestävyydestä;
 • Metalliristikon käytön ansiosta rakenteen asentamista varten sen osat voidaan liittää mihin tahansa kulmaan, jolloin rakenne on monenlaisia ​​geometrisia muotoja;
 • Pergonin asennus ja sen purkaminen tehdään yllättävän helposti eikä kestää paljon aikaa, ja näin ollen on mahdollista koota ja purkaa pergon niin monta kertaa kuin on tarpeen;
 • niin että mielikuvitus ei kuiskaisi sinua, voit aina tyydyttää sen hajuun tekemällä muutoksia muotoiluasi, koska tämä aita voi muuttua tarpeen mukaan;
 • erityinen luovuuden pergonu, joka on erityinen aitaustyyppi, antaa sille yhdistelmän puupinoja ja niittejä;
 • Maisemasuunnittelijoiden mukaan rakennuksen tärkein etu on ainutlaatuinen mahdollisuus sen "elvyttämiseen" kiipeilykasvien avulla.

Ei ole lisäyksiä ilman minua. Vastaavasti "ristikkokäytävällä" on haittapuolensa.

Ne ilmaistaan ​​seuraavassa:

 • Pergonalaiset, jotka ovat rikki kotimaan markkinoilla, ovat ilmoittaneet paitsi laatua, myös hintaa, joka varmasti osuu lompakkosi mukaan, jos aita asennetaan koko esikaupunkialueelle;
 • Tällainen aitaus on kaukana vaarallisuudesta (varsinkin jos usein lepää lasten maisemassa sijaitsevassa maalaistalossa), koska luonnonkivituotteilla on ominaisuuksia, jotka putoavat metallilevystä ja aiheuttavat sen jälkeen kielteisiä seurauksia.

Rakenta- mme kalkkikivipolkuja omiin käsiimme oikein käyttämällä materiaaleissamme esitettyjä ohjeita.

Kesän keskuudessa asukkaat käyttävät laajalti kasviperäjä järjestääkseen pensasaidat ja muut koristeelliset elementit.

Aidojen käyttö

On olemassa useita tyyppejä pergon:

 1. Jokainen tyyppi on ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen käytettäväksi maisemasuunnittelussa. Niinpä kapeat pergonit ovat pienikokoisia: paksuus on 16 senttimetriä, enimmäiskorkeus on 180 senttimetriä. Muussa tapauksessa ne eivät ole erilaisia ​​kuin "vanhemmat veljet".
 2. Mini-pergonit sopivat erinomaisesti kesämökin kaavoitukseen, mikä antaa sille luonnollisen ja hienovaraisen suuruuden. Ne toteutetaan aina eri muodoissa ja eri täyteaineina ympäröivän maiseman mukaisesti.
 3. Jokainen itsekin kunnioittava kesän asuva tietää, että korkeat vuoteet ja kukkapenkit suojaavat häntä kivun ja nivelten kipuilta, ja nyt, pergon käyttö on tullut paitsi mahdolliseksi myös kauniiksi. Ilo huolehtia tällaisista sängyistä ja kukkapenkkeistä tarjoaa runsaan sadon ja ihastuttavat kukkaistukset.
 4. Puutarhan elementteinä. Mielenkiintoisia ristikkorakenteita, tyylikkäitä kaaria, puoli-vehreyttä ja kiipeilyä viherkasveja, koristeellisia ristikoita ja jopa kukka-obeliskejä ovat kaikki puutarhan elementtejä. Tällaiset aidat toimivat vain koristeena puutarhassa tai kausittaisessa dachassa. Ne tekevät kuitenkin vähän, täydentävät muotoilua ainutlaatuisilla muodoilla ja malleilla.
 5. Julkisivu. Pergonin käyttö verhouspinnoitteena on peräisin Euroopasta. Yleensä se on ohut muotoilu, jota voidaan käyttää sekä tuulessa että vaakasuorilla pinnoilla ja koristella sitä kaikin tavoin (esimerkiksi käyttää neonvaloja), mikä luo tilaa arkkitehtonisia ideoita varten.

Kuten näette, ainutlaatuisen aidan valikoima on hyvin laaja. Jokainen voi käyttää aitaa määränpäähän ja valita maistaa. Mutta miten asensit tämän hämmästyttävän harjan ja kiven käytävän?

Asennustekniikka ja asennus

Asennetun viimeistelyn asentaminen ei ole niin vaikeaa, kuin se tuntuu ensi silmäyksellä.

Valmiiden komponenttien valokuvakehyksestä

Katsokaamme siis toimenpiteiden järjestystä:

 1. Pergonin perusta on sen runko - metalliristikko. Se on hänestä ja alkaa asentaa aidan. Asennusta varten sinun on kuitenkin laadittava teline oikein ja oikein. Niissä vuorollaan on oltava laippa niiden pohjaan, joka liittää kiinteästi ankkureita ja tylkkejä.
 2. Jos olet suorittanut telineasennuksen ensimmäisen vaiheen, ei ole enää ongelmia. Lisäksi erityisten kiinnittimien ja kiinnityselementtien avulla on tarpeen yhdistää metalliristikko valmiiseen jalustoon.

Valmisrakennuksen asennus ei vie paljon aikaa ja vaivaa.

Videossa valmiit mallit pergonov ostettujen komponenttien.

Oman aidan luominen

Pergon tee-se-itse-aidan luominen tyhjästä voi kestää enemmän aikaa, vaivaa ja mielikuvitusta.

On tärkeää noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä rakennettaessa:

 1. Ensimmäinen vaihe on valita oikea pinta. Sen pitäisi olla luja ja melko tasainen. Joten pergonin rakentamisen perusta voi olla pohja, asfaltti tai vain maa.
 2. Päätetään tulevan suunnittelun sijainnista, teemme pylvästelineitä. Pylväät on varustettava laipoilla, jotta kaikki aitaosat voidaan kiinnittää yhteen.
 3. Seuraava askel on tehdä grilli. Koska se on eräänlainen kori kiven täyttöä varten, säleikkö on valmistettava voimakkaista sinkityistä sauvoista, jotka kestävät erilaisten kiven painetta.

Kaunista elämää ei ole kielletty.

Jokainen kesä asuva tai maanmiehen omistaja unelmoi kaunista tilaa, joka ympäröi hänet paitsi talossa myös seinien takana: vihreä alue, kukkapenkit, vahva ja samalla alkuperäisen aidan.

Pergonin rakentaminen auttaa toteuttamaan monia näistä toiveista. Tämä ainutlaatuinen rakenne voi olla ja suorittaa erilaisia ​​toiminnallisia tarkoituksia. Minkä tahansa vuodenajan, kukka järjestelyt tai kiven täytteet yksinkertaisia ​​kuvioita on miellyttävä silmään.

Aita-ristikko - erinomainen ratkaisu vanhan, unohdetun ja tylsän uuden, modernin, viihtyisän alueen syntymiseen.

Bulk aita (pergon)

Suuri aita (pergon) on uutuus venäläisten koristekisojen markkinoilla. Mallit ovat nopeasti saavuttaneet suosiota erinomaisten teknisten ominaisuuksien ja houkuttelevan ulkonäön ansiosta.

Kuva nro 1: pergon-aita

Euroopassa ja Amerikassa tällaiset tilat ilmestyivät kauan sitten. Venäjällä teknologia on yleistynyt viimeisten kolmen vuoden aikana.

Aihiotuotteen edut

Kivirakenteella on useita etuja verrattuna perinteisiin malleihin.

 • Ainutlaatuinen muotoilu. Pergonit soveltuvat maisemien ja maanrakennusten sisustukseen. Yhdistämällä täyteaineita, käsityöläiset luovat ainutlaatuisen upeat mallit.

Kuva nro 2: koristeellinen pergon aita, jossa on erilaisia ​​täytteitä

 • Pitkä käyttöikä. Kun se on asennettu oikein, kestävät teräsverkot ja korkealaatuiset materiaalit toimivat yhtä paljon kuin massiiviset aidat tiilipylväineen.
 • Valtava valikoima sisustusvaihtoehtoja. Puu- ja metallirakenteet ovat erinomaisia ​​lisäyksiä irtotavarana. Verkko-osat ovat ihanteellisia kiipeilijöille.

  Kuva numero 3: pergon, koristeltu vihreillä kasveilla

 • Korkea asennusnopeus. Pergonit on rakennettu nopeammin kuin tiilisahat ja monet muut aidat. Useimmissa tapauksissa ei tarvita kaistaleiden perustamista.
 • Ei sideainetta. Aidat eivät pelkää sadetta ja lämpötilan muutoksia.
 • Liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Tarvittaessa häikäisysuojan aidan purkaminen ja siirtäminen on helppoa. Voit muuttaa aidan suunnittelua milloin tahansa.
 • Pergon-sovellus

  Toinen etu pergon - useita vaihtoehtoja käyttää irtotavarana irtotavarana rakenteita.

  • Puutarhan sisustus. Peronat sisältävät korkeat ja monikerroksiset kukkapenkit. Alkuperäiset "säiliöt" näyttävät erittäin vaikuttavalta.

  Kuva numero 4: pergon puutarhan sisustuksessa

 • Maalaistalojen julkisivujen rekisteröinti. Pergonit antavat rakennuksille vaikuttavan ulkoasun. Tämä sisustus korostaa kiinteistön omistajan korkeaa asemaa.

  Kuva nro 5: julkisivut

 • Sisustus. Masters asentaa laipio-osiot maalaistaloihin, huoneistoihin, toimistoihin ja viihdelaitoksiin.

  Kuva nro 6: pergon aita huoneessa

 • Rakentaminen eri koriste-malleja. Uuden teknologian avulla rakentaa kaaret, labyrintit, takat, kesä leikkikentät ja muut tilat.

  Valokuvan numero 7: kivimuuri

  Aseiden ainoa haittapuoli on luonnonmateriaalien korkea kustannus. Kivirakenteiden kerta-aitojauhojen hinnat vaihtelevat leikkausten koosta, koristeellisten inserttien läsnäolosta ruudukkoihin, rakenteiden kokonaispituudesta, perustuksen rakentamisesta ja muista tekijöistä.

  Aidat-pergony tee se itse

  Aidat, omat kädensijat ovat nopeasti ja ilman ongelmia. Jos aiot rakentaa aidan maahan, lue seuraava kaavio.

  Kuvan numero 1: asennusjärjestelmä pergonseja maalla

  Asennukseen tarvitaan erikoislaitteita varustetut telineet (pituus - 600 mm). Toimialan vahvistamista on vielä parannettava.

  Jos aiot laittaa pergon valmistettuun betonialustalle, asennus tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Tässä tapauksessa kiinnitysosat kiinnitetään ankkuripultteilla.

  Kuvan numero 2: asennusohjelma pergon kiinteällä pohjalla

  Seuraavaksi tarkastelemme yksityiskohtaisesti maanpinnan rakentamista.

  Pergon-aidan vaiheittainen rakentaminen

  Pergon-aidan rakentaminen ei vaadi erityisiä tietoja ja taitoja, ja se tapahtuu 5 vaihetta.

  Vaihe 1. Valmistelu

  Ensinnäkin, osta puuttuvat työkalut. Tarvitset:

  • säiliö sekoitusastiasta tai betonisekoittimesta;
  • puutarhanpora;
  • lapio;
  • tasolla;
  • köysi ja tapit;
  • sledge hammer;
  • ruuvimeisseli ja jakoavain.

  Saat kaiken tämän alhaisilla hinnoilla Moskovan rakennusmarkkinoilla.

  Merkitse alue, määritä paksuus ja laske aidan kokonaispituus. Tämän jälkeen ota yhteyttä pergonovin valmistajaan. Sinulle kerrotaan, kuinka monta tarvitsemasi pylväät, osat ja kiinnittimet. Tilaa ne ja tuo ne sivustolle.

  Älä unohda tarkistaa valmistajan kanssa 4 lisävoitonta:

  1. Kuinka syviä reikiä on porattava?
  2. Kuinka paljon hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä tarvitaan betonirakenteisiin?
  3. Missä määrin on parempi sekoittaa ratkaisu?
  4. Kuinka monta kiviä tai muuta täyteainetta tarvitset?

  Voit ostaa jälkimmäisen suoraan pergon valmistajalta, tilata se toiselta yhtiöltä, jos löydät parempia tarjouksia tai saat sen omalle.

  Vaihe 2. Tukirakenteiden asennus

  • Poraa reiät määritetystä syvyydestä.
  • Aja pilarit reikiin niin, että ongelmat katoavat maahan.

  Se on tärkeää! Hallitse tukien oikeaa sijoittamista. Niiden on pysyttävä pystysuorassa asennossa.

  • Valmista ratkaisu.
  • Täytä reiät betonilla.

  Vaihe 3. Asennus verkko-osiin

  Osastojen osien mukana toimitetaan valmistajan ohjeet niiden asentamisesta ja tarvittavista kiinnikkeistä. Levyt toimitetaan laskostettuna. Tilavuusmallien saamiseksi tarvitaan erityinen laite.

  Kuvan numero 3: osa pergon-aidasta

  Verkkojen kiinnittämiseksi tukirakenteisiin valmistaja saa teräskerrokset ja U-muotoiset profiilit.

  Kuva nro 4: kiinnikkeet

  Tarvittaessa saat myös sulkeita pergon liittämiseksi tiili- ja betoniseiniin.

  Kuvan numero 5: leikkaus kiinnitysjärjestelmä seiniin

  Vaihe 4. Täyteaineen täyttö

  Aloita täyteaineen täyttö sen jälkeen, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden. Se kestää yleensä noin 28 päivää.

  Se on tärkeää! Kaada kaikki aitaosien osat kerroksittain 20-30 cm kerroksittain. Tämä on välttämätöntä tukikuormien tasaiselle jakaudelle.

  Jos olet hankkinut eri värisiä materiaaleja ja haluat tehdä aidan mahdollisimman houkuttelevaksi, älä kiirehdi, lähestytä prosessia luovasti ja luo ainutlaatuinen aita, josta sinä olet ylpeä.

  Kuva numero 8: yksi loputon määrä vaihtoehtoja aidan suunnittelusta

  Vaihe 5. Ylempi säleikkö

  Kun osat on täytetty, asenna suojavaijerit. Kiinnitä ne pakkaukseen sisältyviin kiinnikkeisiin.

  Kuvan numero 6: kansiasennus

  Mitä ostaa pergon aidan? Vihjeitä täyteaineiden valitsemiseen Ennen kuin ostaat pergon-aidan, tutustukaa sellaisten materiaalien ominaisuuksiin, etuihin ja haittoihin, joista tällaiset aidat on tehty.

  • Kiviä. Tämän kalleimmat edustajat ovat marmori ja graniitti. Vakiokokojen yhden osan pituus (pituus 2,5 m, leveys 0,2 m, korkeus 2 m) voi saavuttaa 1000 dollaria. Dolomiitti ja kalkkikivi ovat halvempia, mutta edellyttävät käsittelyä vedenkarkeilla. Ihanteellinen hinta, kestävyys ja ulkonäkö ovat sopivia: rauniot, keinokivet, mukulakivet, sekä kiviä ja murskattua kiveä suuri osa.
  • Puuta. Täyttöosastoissa käytetään sahanleikkuja ja lokeja. Tällaiset pergonit näyttävät ilmavilta ja edullisilta. Nämä täyteaineet edellyttävät erilaisten suojaavien yhdisteiden hoitoa.

  Kuva numero 9: pergon, täynnä puulajeja

 • Kiinteä tai rikki lasi. Soveltuu myös aidan rakentamiseen, mutta huomaa, että tällaiset rakenteet eivät ole turvallisia lapsille.

  Valokuvanumero 10: pergon, jossa paksu lasi ja koristeellinen valaistus

  Teoriassa metalliosat voidaan täyttää lähes mistä tahansa kooltaan sopivasta materiaalista ja esineestä. Kaikki riippuu mielikuvitustasi.