Puun talon takan laite: miten valita ja asentaa turvallisesti

Hirsitalot ja puutalot ovat lämpimimpiä ja ympäristöystävällisimpiä. Puiset seinät eivät vaadi eristystä, lisäksi voit säästää viimeistelyyn - luonnon puu näyttää aina hyvältä. Ainoa asia, joka pimentää hirsitalon hankkimisen iloa on tarve järjestää sähköjohdot ja lämmitys ottaen huomioon päärakennusmateriaalin - puun palovaaran. Mutta jos turvallisuusmääräyksiä noudatetaan, omistaja voi jopa asentaa takan puutaloon lisäämään mukavuutta ja lämpöä kotiin.

Tyypit tulisijat: malleja voidaan asentaa puutaloihin

Takat ovat sallittuja puutalossa, mutta tiukat asennusvaatimukset. Markkinoilla on monia eri malleja. Asennuksen monimutkaisuus riippuu uunin, polttoainetyypin, talon rakenneominaisuuksien materiaaleista.

Klassinen tulisija hirsitalossa

Luokittelu rakennetyypin ja asennuspaikan mukaan

Rungon muoto on erilainen:

 • Corner tulisijat. Tällainen tulipesä on asennettu huoneen kulmiin.
 • Suora seinä. Suorista rakenteista - upotettu ja seinä. Uppoasennettuna seinien sisäpuolelle, jota käytetään usein lämmityspattereiden asentamiseen kahden vierekkäisen huoneen lämmittämiseen. Seinä - asennettu seinien lähellä.
 • Eristetty. Pyöreä, suorakulmainen, neliö, avoin ja suljettu tulipesä - erilliset keskukset sijoitetaan vapaaseen alueeseen etäällä seinistä, usein olohuoneen keskellä.

Tyylitelty antiikkimainen takka puulämmitteisessä talossa

Tulisijat tulisijat lajikkeittain kulutetun polttoaineen mukaan

Taloissa, joissa on puiset seinät ja katot, on erityisen tarpeellista lähestyä takan tyyppistä valintaa. Jotkut avotakkarakenteet on kielletty asennettavaksi puutaloihin.
Markkinoilla on kuitenkin monia vaihtoehtoisia polttoaineuunia, jotka voidaan asentaa mihin tahansa tilaan ilman savupiippua.

Puutaloille sopivat takat luokitellaan polttoainetyypin mukaan:

 • Klassinen, kiinteä. Normaalit savupiipustorakenteet, joiden uuni on suunniteltu puun tai hiilen käyttöön. Tällaiset tulisijat on asennettu puutaloihin, joissa on pakollinen erillinen säätölaite, vierekkäisten pintojen, lattioiden eristys.
 • Sähkö. Luotettavin paloturvallisuustekniikoina. Avotulen sijasta ilmaa kuumennetaan sähköllä. Ja elävien tulipalojen jäljittely luodaan sisäisten maisemien valaisemalla. Sähköpistoolit ovat helppoja asentaa, asennus ei ole tarpeen perustaa, savupiippua ei ole. Se on ihanteellinen muotoilu puulastujen ylemmässä kerroksessa, ullakkotiloissa. Tärkeintä - hyvä johdotus luotettavassa eristyksessä, joka kestää kuorman.

Sähkö takka: yksinkertainen asennus ja turvallisuus

 • Bio tulisijat Suhteellisen uudentyyppiset tulisijat, jotka ovat optimaalisia asentamiseen puutaloihin, ovat koristeellisia fokaaleja, jotka toimivat etanolissa. Uunissa on polttoainesäiliö ja keraaminen poltin. Biopolttoaineen etu - tuhkan, noki- ja haitallisten aineiden täydellinen puuttuminen. Tällaisen tulenkestävän huoneen lämmittäminen ei riitä, päätoiminto on koristeellinen. On olemassa useita tyyppisiä malleja: seinä, ripustettu, lattia ja pöytä. Ominaisuus - vapautuminen polttoainehöyryn palamisen aikana, kostuttamalla ilmaa. Savupiippu - ei tarvita.

Bioetanolin suspensio-malli

 • Kaasua. Kaasupoltin asennetaan kammion sisään. Polttopuun sijasta käytetään nestemäistä tai maakaasua. Asennusvaatimukset eivät poikkea klassisten tulisijojen asennusvaatimuksista. Savupiipun järjestely on pakko.

Materiaalien valmistus takat

Klassiset polttopuut puusta voidaan tehdä metallista tai valuraudasta. Tällaiset palokammiot on rakennettu koristeellisiin savupiippuihin kivestä, puusta, keinokivestä, tiilestä. Takka-ryhmät varustavat savupiippuja, jotka ovat suljettuja kipsilevyjä. Puuportaiden avotulakoilla on oltava lasista tai teräksestä valmistetut suojavaatteet.

Sika-raudan palokammio, jossa on keraamisia laattoja

Puuportaan tiili takka on esivalmistettu rakenne erillisellä pohjalla. Käytettäväksi tavallinen tiili. Tulipesä on ripustettu tulenkestävällä tiilellä. Savupiipun suunnitteluvaihtoehdot - kaksi: metalliputki tai tiilimuuraus.

Tiili takka kivivillaa

Bio- ja sähkökäyttöiset takat ovat terästä ja tulenkestävää lasia.

Asennusvaatimukset: asunnon turvallinen asennus

Ennen kuin päätät klassisen takan asentamisesta puutaloon, sinun on varmistettava, että kaikki asennusvaatimukset voidaan täyttää. Avotulen tulisi olla lämmönlähde, ei ongelma.

Erityisvaatimukset asetetaan palonsammutettujen laitteiden asentamiseen puutaloissa

Puuportaiden tulisijojen yleiset turvallisuusmääräykset

Ne, jotka päättivät rakentaa todellisen tiilen tiilen, joutuvat tarkistamaan, että hanke täyttää 10 puutavaran tulisijan perusvaatimukset:

 1. Koska talon rakentaminen kestää vähintään 12 kuukautta.
 2. Rakennuksen valmistumisen ja uunin tai takan asentamisen välinen optimaalinen aika on 36 kuukautta - eli kuinka paljon aikaa on kulkenut, jotta puurakenteet muuttuvat vakaina ja luonnollinen kutistuminen loppuun.
 3. Asennus avotulkkien yläkerroksessa, ullakko - on kielletty.
 4. Älä asenna laitetta parkettilattialle.
 5. Takan takana pitäisi kaataa eristetty talon pohjasta.
 6. Muista rakentaa savupiippu.
 7. Kaikki puulattiat lähietäisyydeltä liesi tai takka on eristettävä ylikuumenemisesta ja kipinöistä.
 8. On mahdotonta asentaa tulipeskiä lähelle ikkunaa, jossa on verhot tai verhot, verhoillut huonekalut, tekstiilikoristeet lähietäisyydellä.
 9. Tulipesän on oltava irrotettava näyttö.
 10. Huoneessa tulee olla aina käytössä palonsammutin.

Etkö pysty täyttämään kaikkia vaatimuksia? Anna etusijalle turvalliset sähkökäyttöiset takat, varsinkin jos aiot asentaa ullakkotilaan, talon toisessa kerroksessa, jossa on parkettilattiat.

Kaunis ja turvallinen: vaihtoehto tavallisille uuneille

Pinta-eriste: Kuinka suojata puuta tulelta

Niiden, jotka päättävät rakentaa klassisen tiilipinnan, on huolehdittava puupintojen suojaamisesta. Päätehtävänä on estää seinät ja katot lämmityksestä, suojata lattiaa ja seiniä kipinöiltä, ​​jotka voivat lentää ulos tulipesästä.

Seinäeristysjärjestelmä

Puiset seinämateriaalit:

Erilaisia ​​paksuja levyjä

 • Mineraalilevyeriste lämpöä heijastavalla seulalla - myydään arkkeina.
 • Valssattu palamaton eristys.

Lämmönkestävä synteettinen folioeristys

 • Brick-muuraus: Levyjen päällystämisen sijaan voit asettaa osaa seinään tiilimuodostelmana puoliksi tiilen.

Parketin tai kannella olevien levyjen suojelemiseksi voi olla teräslevyjä tai ruostumatonta terästä, peitä liesi edessä keraaminen graniitti, keraaminen laatta tai kivi.

Kattoon kulkeva savupiippu on eristetty kalvolla varustetulla palonkestävällä villalla.

Takan sijoittaminen puutalolle: ohjeet

Ilman koulutusta ja ammattitaitoista apua voit asentaa valmiita tehtaan tulipaloja. Jos haluat rakentaa todellisen tiiliseinän, pyydä mestaria - suunnittelua on laskettava tarkasti ja tiilimuuraus vaatii lähes korumallitaitoa.

Uunin asennus

Pohjan rakentaminen

Edellytys: säätiö on eristettävä talon perustasta. Siksi uunin rakentamiseksi on tarpeen tehdä erillinen perusta. Paras vaihtoehto - asennuspaikan valinta ennen rakennustöiden aloittamista. Tässä tapauksessa, samanaikaisesti yhteisen pohjan kaatamisen kanssa, asetetaan takaseinä.

Jos aiot asentaa vanhaan tai jo rakennettuun taloon, sinun on purettava osa katosta asennuspisteessä. Lattiapäällyste poistettu.

Pit, jossa on muotti, eristyskalvo ja varusteet

Säätökuoppa kaivataan syvyyteen maahan jäädytyspisteeseen. Alhaalla kuoppa nukahtaa kivi, rikkoutunut tiili, rauniot. Kerää muottien koko pohjan korkeudelle lattian yläpuolella oleva ulkonema jopa 10 cm.

Kaada liuos. Varmista, että käytät vahvistamista. Vahvistelangamentit valmistetaan terässauvojen verkon muodossa tai levittäytyvät metalliputkien palasista.

Täytön yläkerros on kohdistettava. Tarkastuksen jälkeen tarkista pohjan vaakasuora asento ja korjaa se tarvittaessa.

Vedeneristys asetetaan jäätyneelle pohjalle

Jalostusseinät: läpivienti

Kun säätö on kovettunut, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa takka rakennetaan puutalossa - seinien eristys. Jos suunnitellaan tiilenrakennusta, vaaditaan monikerrossuojausta.

Ensimmäinen eristyskerros profiililla

Tee sellaisen sivuston asettelu, johon asennat asennuksen. Peitä koko pinta - lattiasta kattoon. Takan reunoista 50 cm: n ja 1 m: n puolelle - tämä alue on lämmitettävä.

Metalliprofiili on kiinnitetty seinäohjaimiin arkkia varten. Asenna ensimmäinen eristekerros.

Kipsilevyarkit eristämiseen

Yläpuolelta puuvillasta valmistetut matot on peitetty kipsilevyillä. Yli kipsilevy asennetaan profiileja lämmönkestävää eristystä varten. Kalvot on kiinnitetty ohjaimiin.

Eristys metallin uunin asennusta varten

Levyjen väliset raot on suljettava kapealla eristysnauhalla, jossa on folio pohjalevyyn.

Vaihtoehtoinen paloeristysvaihtoehto on tavallinen tiilimuuraus. Butt puuseinää vasten asettui kiinteän tiilen tiiliseinä.

Rakentaminen takka tiiliä

Rivien ja tulenkestävien tiilien lisäksi tarvitset:

Muuraus toteutetaan tiukasti järjestelmän mukaan. Käytetään kiinteää tiiliä, kun se sijoittaa tiilipulloa sisäpintaan, se on tulenkestävä. Levitä erityinen lämmönkestävä ratkaisu.

Tulenkestävä tulipesä

Asettelu alkaa ensimmäisellä rivillä. Jokainen rivi on tarkistettava tasolta. Kaaren tyyppiset holvit on rakennettu kuvioon.

Asennusosien asennuksessa: säleikkö, uunin ovi. Tiiliseinän ja eristyslevyjen välissä on oltava 20 cm: n sisennys.

Valmiit tiilirakenteet tehdasosien kanssa

Savupiipun asennus: säännöt putkien poistamiseksi

Poimun poistaminen puusta talon takasta on järjestetty kahdella tavalla:

 • Sisällä päällekkäin katon tuoton kanssa.
 • Kun tulo ulos takasta.

Savupiippu laatikossa

Sisäisen vedenpoiston tapauksessa on tarpeen muodostaa aukko kattoon niin, että savupiipun reunan ja katon välillä on enintään 15 cm vapaata tilaa. Savupiippu muodostuu kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta putkesta - monikerroksinen. Putket on eristetty lämpöä kestävällä valssatulla materiaalilla.

Eristetty kerrosputki

Ulkoseinällä asentaa savupiippu sisennyksellä. Suunnittelu on sinetöity.

Lattiasuojaus tulipesän ympärillä: pintaverhous

Osa lattiasta takan ympärillä on säädettävä palamattomalla materiaalilla. Säde - jopa 1,5 metrin päästä uunista. Yksinkertaisin ratkaisu on kiinnittää metallilevy tai ruostumaton teräs.

Tile vastaamaan seiniä tulen ympärille

On paljon parempi katsoa lattiaa, joka on keraamisilla laatoilla. Vakiolaattojen sijaan voit käyttää posliinia, luonnonkiveä, marmoria.

Suunnittele TOP-ideat: kuinka takka voi näyttää puutalolta

Tee suunnittelulaskenta, tehtaan tulipesän asentaminen tai tiilitaltaan rakentaminen päälliköille. Älä rakenna omaa uunisi, varsinkin puutalossa. Ota miellyttävät ongelmat - poimi tyylikkäitä lisävarusteita, mieti mallia. Halutessasi tee omat päin.

Jotkut arvokkaat ideat:

Tiili takka vuorattu luonnonkivellä

Kaunis sähkökäyttöinen tulisija ja sivuhylly

Takka puutalossa: rakennustyypit ja asennusominaisuudet

Takan sijoittaminen puutalolle on vaikeaa paitsi aloittelijalle myös mestalle. Loppujen lopuksi puu ei siedä naapurustossa avointa liekkiä. Mutta jos noudatat turvallisuussääntöjä, voit varustaa upean takan baarissa, joka antaa sinulle lisää mukavuutta, mukavuutta ja lämpöä. Parhaan suunnittelun valinnan varmistamiseksi sinun on tutkittava takan etuja ja haittoja sekä selvitettävä sen asennuksen vivahteet.

Puulastujen tulisijat

On olemassa monia tulisijojen malleja. Asennustyön monimutkaisuus riippuu uunin materiaalista, rakennuksen ominaisuuksista ja polttoaineen vaihtoehdoista. Runko-osan muodot ovat kulmikkaat tai suorat. Tässä tapauksessa jälkimmäinen tyyppi luokitellaan myös seinä- ja suljettuihin malleihin.

Riippuen paikasta, takka tulee seuraavista lajikkeista:

 • kulmayksikkö on asennettu huoneen kulma-alueelle;
 • etusuoja on asennettu seinää vasten;
 • Itsenäinen laite sijoitetaan huoneen keskelle eikä se ole riippuvainen seinien sijainnista.

Polttoainetyyppien tyypit luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

 1. Perinteisissä kiinteissä malleissa on savupiippu. Niitä kuumennetaan puulla tai hiilellä.
 2. Sähköiset takat ovat turvallisempia. Lämmitys tapahtuu sähköllä, ei avotulella. Tällaisia ​​soikeita ei ole vaikea asentaa, eikä niiden tarvitse rakentaa pohjaa ja savupiippua.
 3. Biofireplaces ovat koristekuvio, joka toimii etanolissa. Tulipesässä on keraaminen poltin ja polttoainesäiliö.
 4. Kaasulla on polttimet kammion sisällä. Se käyttää luonnollista tai nesteytettyä kaasua.

Puutavaraa käytetään usein valurauta- tai metalli-takka. Tällaisia ​​tulipaloja voi- daan asentaa koristeisiin kivi-, tiili- tai puu- rakenteisiin. Perinteisille laitteille on pakko asentaa savupiippu. Avoin tulipesä, joka on peitetty erityisillä suojusruuduilla.

Takka koristeellinen takana, etanoli

Tiilimainen takka on pohjalla tehdasvalmisteinen rakenne. Normaali tiili soveltuu muuraukseen, ja tulenkestävää lamellimateriaalia käytetään tulipesän järjestelyyn.

Takuun valinta

Takan sijoittaminen puutaloon edellyttää, että asennuspaikka valitaan oikein. On mahdotonta, että kuuma pinta kosketti puun elementtejä. On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Lämmittimen asennuksen on oltava läsnä rakennuksen suunnitteluvaiheessa.
 2. Keitä ei ole suositeltavaa sijoittaa ovien ja ikkunoiden eteen, koska vedet voivat aiheuttaa savun savun.
 3. Se ei ole sopiva asentaa takka pienelle huoneelle, koska se on tärkeä palamisen kannalta, jotta varmistetaan hapen syöttö. Suuria alueita lämmittäen voit käyttää ilmakanavia.

Parhaan mahdollisen ratkaisun takan sijoittamiseen puun talossa on asennus huoneen keskelle ilman, että se kiinnitetään seiniin.

Kuinka asentaa takka puutalolle: hyödyllisiä suosituksia

Jotta laadukkaat takka lämmitettiin puutalossa omiin käsiisi, sinun on otettava huomioon joitain vivahteita. Tulipalolähde tulisi järjestää siten, että mahdolliset tulipalovaaran minimoidaan. Lähellä ei saa olla helposti syttyviä esineitä. Seuraavaksi sinun on asennettava keinot sammuttaa tulipalo.

Seuraavat suositukset auttavat luomaan takka:

 1. Tulisijan vieressä oleva lattia on peitettävä palamattomilla materiaaleilla - kivellä, posliinista tai metallista. Tämä suojaa vasikan putoamiselta.
 2. Tulipesän lähellä oleva seinä on tulenkestävä. Se käyttää myös eristyskerrosta alumiinifolioista tai erilaisista metalliseoksista.
 3. Asennuksen aikana on varmistettava korkeiden lämpötilojen suojaus.
 4. Lattia on peitettävä palonkestävillä materiaaleilla.
 5. Savupiipun asennusta varten suositellaan käytettäväksi kaksikerroksista materiaalia.
 6. Suojaa katto korkeilta lämpötiloilta, kipsilevy ja metalliristikko väliseinät.

Asennus takka tehty tiili - yksityiskohtaiset ohjeet

Takan korkealaatuinen asennus puutalossa riippuu suurelta osin oikeasta materiaalien valinnasta. Polttokammioon hankitaan tulenkestäviä tiilisiä lämpöä kestäviä ominaisuuksia. Tapauksessa tarvitset punaista tiiliä. Rakennuksen rakentamiseen käytetään erityisiä lämmönkestäviä ratkaisuja.

Oikein valmistetusta tiilimuodosta ei tule savua eikä sytytysongelmia

Lämmittimen kiinnittämistä seiniin ei ole suositeltavaa. Erityisen itsenäinen säätiö on valmistettu uunin alla.

Puinen seinänsuojaus

Valurautaisen takan paino puutalossa ja sen vuoraus voi saavuttaa noin 500 kg. Lisäksi painolla on savupiippu ja tiiliseinä, joka suojaa seinää. Tällaisille rakenteille tarvitaan vankka perustus. Ennen levittämistä lattiakerros poistetaan ja pohjakerros vedetään ulos. Pohjaan asetetaan kerros, joka tiivistetään ja kaadetaan sementin ja hiekan liuokseen. Sitten laittaa ruberoidi vedenpitävyyteen.

Rakentamalla seinään asennettavia tulisijoja viereisen seinän tulee olla rakennettu lämpöä kestävistä materiaaleista. Savupiippuun asennetaan levy. Tiiliseinän mitat tulisi olla 0,5 metriä suurempia kuin uunin.

Pohjan rakentaminen

On suositeltavaa rakentaa säätiö, joka ei ole riippuvainen rakennuksesta alapuolelle. Näin vältetään kutistuminen ja halkeilu. On pidettävä mielessä, että puun elementtien toiminnan aikana vähitellen muuttuu, koska niistä haihtuu ylimääräinen kosteus. Tulenkestävän pinnoitteen lämpöeristysmateriaalia ei saa kiinnittää seinään jäykästi.

Eristyslevyt voidaan asentaa käyttämällä kipsilevyprofiileja.
Lämmitysjärjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi on tarpeen varustaa asianmukaisesti yksiköt, joissa savupiippu kulkee katon ja katon läpi. Reiät on eristettävä lämpöä kestävillä materiaaleilla.

Peruskuoppia tarvitaan. Sen mitat ylittävät rakenteen mitat 10 cm, syvyyden tulisi olla 60-70 cm, mikä riippuu tulipalon koosta. Roska, rikkoutunut kivi ja tiili asetetaan syvennykseen. Pohja on täynnä sementtilaasti. Tämän pohjan on oltava noin kuukausi ja asenna takka puutalolle.

Rakentaminen takka tiiliä

On olemassa joitakin sääntöjä takkapuiston asentamiseksi puutaloon:

 1. Kun asennat uuden tiilirivin, on tarpeen tarkistaa vaakasuora taso rakennustasolla.
 2. Muuraus tehdään lian ja lian avulla.
 3. Liuoksen paksuuden tulisi olla 2-3 mm.
 4. Rakennusseoksen ei pitäisi päästä ulos tiilistä.

Rakentamalla tulipesä on tärkeää saavuttaa vaakasuora asento. Tulipalo avolouhoksissa tehdään tiilien avulla ja suljetuissa metallisissa. Puuportaan metallipinnoille käytetään tulenkestävästä lasista valmistettua ikkunaa. Suljetuissa uuneissa pidetään tehokkaampia laitteita, koska ne mahdollistavat palamisprosessien hallinnan.
Asettelu tapahtuu positiivisissa lämpötiloissa, mikä mahdollistaa rakenteen lujuuden.

Savupiipun asennus: säännöt putkien poistamiseksi

Universal savupiippu on keraamisten putkien rakenne. Oikean asennuksen varmistamiseksi sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 1. Savupiipun asennus suoritetaan järjestelmän suoruuden ja putkien pystysuuntaisen ohjauksen avulla.
 2. Tiilestä valmistetun savupiipun sisäseinät on pyyhittävä nestemäisellä saviin kostutetulla kostealla liinalla.
 3. Rakenteen rakentamiseen käytetään sementti-hiekkaseosta.
 4. Asennuksen aikana on suositeltavaa käyttää valmiita sandwich-paneeleita.

Asennettaessa savupiippua käytetän palamattomia materiaaleja, ja sen sisällä käytetään erityistä folio- villaa.

Yläpuolella 0,3 metrin korkeudella kotelo on suojattu katon pinnan suojaamiseksi

Jopa suunnittelun vaiheessa takka olisi harkittava kätevää sijaintia laitteen ottaen huomioon kattotuolit ja palkit. Sinun on myös vahvistettava säätiötä takan sijainnin suhteen.

Jos haluat asentaa turvallisen takan puuhun omalla kädellä, on suositeltavaa käyttää kolmikerroksista radikaalia savupiippua. Vapaan tilan puutteessa käytetään kaksinkertaisen piirin ruostumattomasta teräksestä valmistettua savupiippua. Puiset elementit eivät saa olla kosketuksessa putken kanssa. Tiilitehtaan asennus puutalossa on tehtävä palo- ja rakennusmääräysten mukaisesti.

Lattiasuojaus tulipesän ympärillä: pintaverhous

Lattiat lähelle tiilen tai valurautaisen takan puusepissä olisi valmistettava palamattomista materiaaleista. Paikan päällä ennen tulipesää voit käyttää tulenkestävää kiveä. Lattianpäällysteet voidaan tehdä keraamisista laatoista tai luonnonkivestä. Yksinkertaisin vaihtoehto on metallilevy.

Jos polttokammiossa ei ole lasilevyä, on mahdollista asentaa lisäksi metallilevy. Takka antaa alkuperäisen ulkoasun ja ainutlaatuisen tyylin, kipsiä tai laattoja. Pinta on erityisen tärkeä rakenteille, joissa on suljettu tulipesä. Se käyttää laatta, marmori tai tiili. Pinnoituspinta on myös suosittu. Menettely toteutetaan kahdella kierroksella. Kuivauksen jälkeen kipsikerros voidaan maalata.

Puuportaan tiili takka voi olla erinomainen vaihtoehto yksinkertaisen lämmitysjärjestelmän luomiseksi. Monimutkainen laite edellyttää päteviä laskelmia kaikista yksityiskohdista ja sääntöjen noudattamisesta vaiheittaisten ohjeiden mukaan.

Laitteisto ja takkapuiden asennus puutalossa: turvallinen ja tehokas

Venäläinen majapaikka meidän aikakausissamme on uudestisyntymistä. Saamme kuitenkin yhä enemmän suomalaisen talon ominaisuuksia. Valitettavasti ei se, että muinaiset Saamit leikattiin käsin vanhasta pohjoisesta männystä, vaan se, että ne teroitettiin koneilla, jotka Saarelineen veljet, Honkan perustajat, keksivät vuonna 1960. Mutta on edelleen ihmisiä, jotka mieluummin "nopea" teollisuus työvoimavaltaisiin, mutta korkealaatuisiin perinteisiin teknologioihin. Tämä ei kuitenkaan koske heitä, eikä yleensä puurakenteiden rakentamista. Puhutaan talon sydämestä. Tieteellinen ja teknologinen kehitys on pakottanut venäläisen uunin maatilalta: se on suuri, on helpompi ostaa piirakoita myymälästä kuin leipoa itse, ja hitaasti liesi tekee maukasta puuroa. Mutta tuhannen vuoden ikä elävän tulen janoa ei voida poistaa henkilöltä. Meidän takkuamme korvattiin eurooppalaisella takalla, usein modernissa lasi-turvallisessa näytössä. Kompakti, viehättävä ja hyvin, mutta ei pitkä, lämmin.

Kuitenkin asentaminen takka puutalo, omistajat joutuvat usein vakavia ongelmia. Kerron, miten välttää ne.

Takkaongelmat puutalossa

Monessa suhteessa kauniilla puutaloilla on kaksi merkittävää haittaa, jotka tuovat huomattavaa erityisominaisuutta takan suunnittelussa puutalossa:

 • Puu on palavaa, palonestoaineiden käsittely vähentää palamista, mutta vain vähän.
 • Puuhuoneessa on merkittäviä muodonmuutoksia. Emme puhu paitsi lokin kutistumisesta ensimmäisen vuoden aikana, kun se asetettiin katon alle. Talo "kävelee" koko elinkaaren ajan, ajoittain se muuttuu hieman korkeammaksi, sitten alhaisemmaksi riippuen kaudesta ja ilman kosteudesta. Tämä tuo huomattavaa spesifisyyttä tulipesän laitteeseen puutalossa.

Takan takana on seuraavat kaksi haittapuolta:

 • Alhainen tehokkuus, klassinen Englanti takka, se ei ylitä 20%.
 • Keitin, vaikka sitä ei sytytetty, toimii huopana, jos savupiippu ei ole tiukasti suljettu portilla. Ja kun tulipalo palanee tulipesään, suuret määrät ilmaa poistetaan huoneesta palamistuotteiden mukana. Jos huoneeseen ei pääse tuoretta ilmaa, siihen voi syntyä lupa ja savu kiihtyy sisään, tulipesä syntyy. Jos avaat tuuletusaukot, voit tyhjentää huoneen ja se tulee kylmemmäksi kuin ennen takan valaistusta.

Mikä olisi takka puutalossa, jotta edellä mainitut haitat eivät estä omistajia nauttimasta elämästä omassa talossaan? Harkitse tapoja ongelmien ratkaisemiseen riippuen takomme suunnittelusta:

Tiili takka - perinteinen lähestymistapa ja perusteellisuus

Kilan tiili on raskas materiaali, yksi kappale painaa noin 3,5 kg. Ja tarvitset tuhansia heitä. Siksi projektissa, jossa on puulämmitteinen talo, jossa on tiilimuuraus, tulisi säätää säätiön rakentaminen. Lisäksi se on erotettu seinien kellarista, koska muuraustyön kuormitus ylittää merkittävästi puuseinän.

Tiili on hyvä perusteellisuudelle ja korkealle lämmönkapasiteetille. Lämmitetty, se antaa pehmeää lämpöä huoneeseen pitkään. Tiilimuodon paloturvallisuuteen ei ole erityisiä ongelmia. Jos takaseinän paksuus seinään päin on vähintään 250 mm, riittää, että seinän ja takan väliin asetetaan 50 mm paksu basalttivaras. Muut vaihtoehdot - täyttävät palavat rakenteet ja perliittipeili tai vermikuliitti. Asbestipahvi tai huopa, joka imeytyy savea, voidaan sijoittaa aukkoon. Nykyaikaisia ​​eristysaineita on paljon.

Oikeanlaisen lähestymistavan avulla tiili takka tulee voimaan:

 • Optimaalisesti sinun on laskettava uunin mittasuhteet, joten voit lähettää enemmän säteilevää energiaa huoneeseen. Savupiipun poikkileikkauksen oikea määritelmä antaa hyvän vetovoiman, mutta ei "heittää" liikaa ilmaa kadulle.
 • Mitä suurempi takan pinta-ala on, erityisesti lämmitysvyöhykkeellä, sitä parempi lämmönsiirto ja tasaisesti jakautunut lämpö. Lämmitystekniikan näkökulmasta on edullista olla monimutkainen muoto, jossa on erilaisia ​​reunoja, reunoja ja niittejä.
 • On mahdollista vakauttaa himo, estää tulipalo tupakoinnista ja samalla minimoida palamistuotteiden mukana poistetun ilman määrä yksinkertaisella, mutta luotettavalla tavalla: kadulta, kylmästä kellarista tai alakentistä tuo ilmakanava suoraan tulisijan päälle. Syöttökanavaan on sijoitettava portti tai läppä, jotta talvi voidaan sulkea talvella, kun tulipaloa ei kuumenneta.

Videossa - takapiha puulämmitteisessä avotilassa ja tehokkuus. Huomaa, kuinka yksinkertaisesti keinotason pinta-alaa lisätään lämmön vapautumisen lisäämiseksi ja tasaisemman jakautumisen lisäämiseksi. On tärkeää, että takalla on ilmansyöttö poltettavaksi kadulta.

Kuinka lisätä tiilimuodon tehokkuutta

Huolehtimalla huolellisesti kaikkiin tulipesän parametreihin ja asettamalla ne oikein, takan tehokkuus avoimella tulipesällä voidaan nostaa 35 prosenttiin. Valitettavasti tämä on raja. Jotta kaksinkertaistat takan tehokkuuden, sinun on osittain käännyttävä uuniin - varustaa se ovella. Jos ovi on suuri ja lasi, se ei estä meitä ihailemasta liekkiä. Tiilinen takka, jossa on ovi, voi olla tulipesän "uunin" muoto: ei laaja eikä korkea, mutta päinvastoin pitkä ja suhteellisen kapea. Tämä muuttaa lämmönsiirron luonnetta säteilylämmön määrän vähentämiseksi, mutta massiivisempi muuraus lämpenee. Tämä "varaus" lämpö siirretään huoneeseen pitkään sen jälkeen, kun tulipalon tulipalo sammuu.

Toinen tapa lisätä polttopuun polttamista on asentaa takkasydän tiiliin. Ylikuumenemisen välttämiseksi metallikoteloa ei saa päällystää tiilillä, teräksen ja keraamien välillä on oltava pieni etäisyys ilmanvaihtoa varten. Toiminnallisesti tämä yhdistelmä on jo suljettu takkasyöttö, jossa on lämpöä absorboiva tiilikotelo.

Teräs tai valurauta takka - korkea hyötysuhde

Teräs- tai valurauta takkasydän lasilevyllä - takan ja uunin hybridi. Tulipesän muoto on lähempänä klassista takkaa, joka mahdollistaa huoneen maksimaalisen lämpösäteilyn. Puhaltimet ja ovi, jotka mahdollistavat elävien liekkien näkyvyyden, antavat mahdollisuuden polttamiseen tarvittavan ilman määrän täsmälliseen annosteluun. Kehittyneillä räpäillä varustettu metallirunko ja suuri lämmönsiirtoalue mahdollistavat merkittävästi, verrattuna tiilimuuraukseen, lämmön siirtymisen huoneeseen. Näiden ratkaisujen ansiosta modernin tulipesän tehokkuus saavutti 80%. Tehokkuus, kohtuullinen hinta, houkutteleva muotoilu, tiivistys ja pieni paino ovat tällaisten uuneiden kiistattomia etuja. Ei ihme, että puurakenteiden teräsputket ovat suosituimpia. Heidän ainoa vakava haitta - he nopeasti jäähtyvät. Mutta lämmitä kylmähuone yhtä nopeasti, pitkään he polttavat yhdellä polttopuikolla.

Tulipesän metallipinta nousee paljon voimakkaammin kuin paksujen seinien tiilitaltaan. Sen vuoksi sitä ei voida sijoittaa lähelle seiniä. Palavien puurakenteiden vähimmäisetäisyys on määritelty tulipesän asennusohjeissa. Jos ei, sinun tulisi ohjata rakennuskoodeja. Tulisijojen olosuhteita ei ole kirjoitettu niihin, joten keskitymme teräsuunien tietoihin. Ei ole sallittua sijoittaa ei-vuorattu rauta-uuni lähemmäksi kuin metri "paljaasta" puuseinästä. Seinämien läheisyydessä on mahdollista, että takka asennetaan puutalolle vain siinä tapauksessa, että ne on suojattu tulenkestävällä eristysnäytöllä. Suojausvaihtoehtoja on paljon, tämä on aihe erilliselle artikkelille. Yksi edullisista ja yksinkertaisista ratkaisuista: basalttivilla 50 mm paksu, kaksi kipsikuitulevyä ja 20 mm: n ilmaväli. Tällöin metallin uunin takaosasta tai sivupinnoista seinäön kokonaispituus ottaen huomioon suojan on 10 cm.

Laitteen laatikon ominaisuudet ja metallin uunin vuoraus

On erityisen tärkeää ottaa huomioon puutalon yksityiskohdat, jos tulipesä sijoitetaan laatikkoon:

 • Laatikon sisällä oleva puinen seinä on suojattava tulipalon lämmöltä vähintään avoimella asennuksella, tarkkailtava tarvittavat etäisyydet ja järjestettävä lämpöä heijastavat näytöt.
 • Laatikon ylä- ja alaosassa tulee olla aukot, jotka estävät sen ylikuumenemiselta. Voi olla useita ristikoita, mieluiten kolmessa tai ainakin kahdessa vastakkaisella puolella laatikkoa. Jos niiden kokonaispinta-alaa ei ole määritelty ohjeissa, käytämme 0,15 m2 sekä alempaa että ylempää aukkoa varten.
 • Puukatto on tarpeen suojata ylikuumenemiselta. Yksinkertainen ratkaisu ei ole avata takkasäiliö suoraan kattoon, riittää, että jätät vapaan tilan 35-40 cm. Samanaikaisesti kutistumisongelma ja kausittaiset muodonmuutokset poistetaan. Yläpuolelta laatikko on suljettava ja sen vaakasuora "kansi" on eristettävä pahempaa kuin pystysuorat seinät.
 • Siinä tapauksessa, että suunnittelupäätöksessä annetaan laatikko kattoon, sinun on jaettava se korkeuteen. Yläosassa on erillinen leikkaus, jonka korkeus on vähintään 30 cm. Se on erotettava pääkanavasta lämmöneristysmateriaalilla, ja sen on myös oltava omat ilmanvaihtoviet, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 0,02 m2. On muistettava, että hirsitalon mahdollisesta vetämisestä johtuen laatikkoa ei voida asentaa lähelle kattoa. Laske tarvittava aukon koko ei ole helppoa, sitä voi tehdä vain kokenut asiantuntija. Muodostunut rako voidaan sulkea kattoon kiinnitetyllä kehyksellä.

Savupiippu puutalossa

Puuportaassa rakennettaessa savupiippu on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Tiilipinnoitteen seinien paksuus on palavien rakenteiden (lattiat, katto) läpi kulkevien paikkojen on oltava vähintään 25 cm. Puu ei saa olla muurattu, vaan se on erotettava lämpöeristyksellä.
 • Teräsparikaaleissa puuportaassa suosittelemme kaksinkertaisesti eristettyjä basaltivillaa (sandwich) putkia, joiden sisäpuolella tulee olla lämmönkestävää korkean seosmetallin terästä. Poikkeus on takan ensimmäinen osa noin 25-40 cm: n korkeudelle, on parempi tehdä yksi putki estääkseen tulipesän ja savupiipun risteyksen ylikuumenemisen. Minimipituus, jolla kaksinkertaiset putket voidaan asentaa puurakenteista, riippuu kerroksen eristeen paksuudesta, mutta sen ei tulisi olla alle 130 mm. Päällekkäisyksikön ja katon läpi kulkevien läpivientien on oltava tulenkestävä.
 • Kuumavesisäiliön päällekkäisyksikön ja katon kautta tapahtuvan laitteen tulisi ottaa huomioon hirsitalon primääri- ja kausittainen kutistuminen. Alas- ja yläpuolelta kulkevan esiliinan on oltava "kelluva" riippumatta savupiipusta, jotta se voi liikkua putken suhteen.

Video: takan asennuksen monimutkaisuus puutalossa

Tässä videossa tietyssä esimerkissä näytetään, miten takka asennetaan puutalolle.

Mainitsimme vain tärkeimmät piirteet tulisijojen puutaloissa, on vielä paljon asioita, jotka on otettava huomioon. Kaikki, jotka liittyvät tulipaloon, vaatii erityistä käsittelyä, lisää huomiota ja paloturvallisuusmääräysten tarkkaa noudattamista. Suosittelemme luottamaan tulisijojen ja uunien suunnitteluun ja asentamiseen yksinomaan ammattilaisille, joilla on asianmukainen tieto ja kokemus.

Kuvaile kysymyksesi mahdollisimman tarkasti ja asiantuntija vastaa siihen.

Takka puutalossa: tyypit, tarkoituksenmukaisuus, rakennustyöt

Kun suunnittelet asentaa takka puutaloon, sinun on ensinnäkin harkittava sen integroitumista rakennukseen. Ongelmana on, että hirsitalo, joka on jopa vahvistettu innovatiivisilla kyllästyksillä, osoittaa suurta syttymisvaaran, lisäksi se joutuu jatkuvasti muodonmuutoksiin. Jopa alkuperäisen kutistumisen jälkeen rakenne on vähäpätöinen, mutta silti sen ulottuvuudet muuttuvat ilman kosteuden dynamiikan seurauksena. Ammattilaiset huomauttavat, että puurakenteen avoimen lähteen lähes kaikki heikot kohdat voidaan tasoittaa, jos rakenteen rakenne on oikea.

Takan karkea kivirakenne korostaa puun luonnollista rakennetta seinillä ja katolla.

Tyypit tulisijat: malleja voidaan asentaa puutaloihin

Jos perusmateriaali otetaan perustaksi, tällaiset kotelot voidaan varustaa seuraavilla tulisyypeillä:

uunin tiilestä. Rakenteet erottuvat suurilla mitoilla ja suurella massalla, ja ne edellyttävät erillisen perustuksen asettamista, joka ei ole linjassa seinien pohjan kanssa. Tiilellä on korkea lämmönkestävyys, se kykenee lämmittämään huoneen pitkään ja tasaisesti. Seinämän lähimpään muuraukseen paksuus on yli 25 cm, se on eristetty puusta käyttäen kerrosta basaltivillaa, vermikuliittia tai perliittiä;

metallipullolla - teräksestä tai valuraudasta. Usein rakenteet sisältävät lasiseinän, mikä johtaa jotain toimivan takan ja takan välillä. Nykyaikaisten muunnelmien tehokkuus voi saavuttaa 80%, ratkaisun edut ovat kompaktisuus, saatavuus ja asennusnopeus. Metallipullot on upotettu keinotekoiseen tai luonnonkivestä valmistettuihin koristeisiin tulisijoihin, puihin, tiiliin, savupiippuihin peitetään kipsilevy;

kivi. Täyttää harvemmin järjestelyn monimutkaisuuden ja säätiön tarpeen vuoksi, se asennetaan tilaviin huoneisiin.

Urban metalli ratkaisu otettu tilavassa maalaistalossa

Lomakkeen ja sijainnin kriteerien avulla voit valita useita ryhmiä:

kulma. Ne ovat pienikokoisia, ne sopivat pieniin taloihin;

eristetty. Yleensä heillä on vapaasti seisova versio, ne on tehty neliön, pyöreän, suorakaiteen muotoinen, tulipesä voidaan avata tai sulkea. Tuotteet vaativat vapaata tilaa, usein tilata sijoituksensa keskelle olohuoneen;

suoria viivoja. Ne on jaettu seinään ja upotettuihin, ensimmäinen asennettu seinän vieressä, toinen käytetään kahden huoneen palvelukseen.

Upea sisäänrakennettu lasikuvion takka tilavassa olohuoneessa

Polttoaineiden käyttämät takat ovat:

klassinen kiinteä polttoaine. He käyttävät hiiltä, ​​polttopuut, he päättivät suunnitella ne yhdessä puulastujan kanssa. Rakenteet edellyttävät kaikkien kerrosten ja vierekkäisten pintojen eristämistä;

sähkö täydentää jäljittelemällä elävä tulipalo. Tulenkestävät takat varustavat puutalojen ullakolle, ylempiin kerroksiin, tuotteet eivät tarvitse savupiippua ja oma perustus;

biopelät toimivat etanolilla, suorittavat vain esteettisiä tehtäviä;

kaasu-takat sekä klassinen, edellyttävät täysimittaisen uunin ja savupiipujärjestelmän asentamista.

Kevyt muotoilu, joka ei ole tyypillistä puurakenteiden sisustukselle, kattaa kiinteän polttoaineen takan viilun.

Sähköiset vaihtelut voivat lämmittää huoneen, mutta vaihtoehtoiset biopolttoaineet eivät.

Sivustollamme voit tutustua rakennusyritysten suosituimpiin puutaloihin, "Low-Rise Country" -näyttelyssä esitellyt talot.

Tulenkestävä takkasydäminen puutalossa

Keskustaa ei voi sijoittaa aukkoja vasten: luukun ovi tai ikkuna aiheuttaa savun. Päättäessään siitä, kuinka asentaa takka puutaloon, on syytä muistaa, että ydinpelti on vuorattu materiaaleilla, jotka eivät pelkää kipinöitä, hiutaleita - kiveä, levyä ja posliinista valmistettua kivitettä. Lämmityskoneen käyttöönotto pienessä huoneessa on epäkäytännöllistä, suuria määriä happea tarvitaan palamisen ylläpitämiseksi.

Jotta puutalko pysyisi vakaana, se on kokonaan kutistunut, sen rakentamisen loppuun asti ja takan asennuksen alkaessa, sinun on odotettava vähintään kolme vuotta. Tässä tapauksessa minimoidaan siirtymisvaara tai palamistuotteiden poistamisen aiheuttamat ongelmat. Asiantuntijat huomauttavat myös, että turvallisuusstandardien mukaan avotulipaikkojen asennus on kielletty ylemmissä kerroksissa.

Paloturvallisuusvaatimusten mukaan takan edessä oleva tila on vuorattu kaakelilla.

Parketit eivät sovellu rakenteen pohjaksi, uunin pohja on välttämättä kiinnitetty. Huoneen on tarjottava paikka sijoittaa sammutin. Liesi ei voi asentaa ikkunoiden vieressä, koristeltu verhoilla, verhoilla, myös ei-toivottujen naapurustossa pehmeillä huonekaluilla.

Erityistä huomiota kiinnitetään puupintojen eristämiseen, jotta ne voidaan suojata lämmöltä ja kipinöiltä. Tähän voi sisältyä sellaisia ​​materiaaleja kuten basalttipuvunvillaa, mineraalieristyksen arkkeja, joita täydennetään heijastavalla seulalla, valssaamattomat palamattomat synteettiset yhdisteet. Jos savupiippu läpäisee katon, se on pakattava tulenkestävällä villalla, jossa on kalvotettu kalvo.

Sivustollamme löydät kontakteja rakennusalan yrityksiltä, ​​jotka tarjoavat tulisijojen ja uunien asennusta. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Kuinka asentaa takka puutaloon

Puutavaran takan rakentamisen ongelman ratkaisemiseksi aina alusta suunnittelusta: asiantuntijat perustuvat asiakkaiden toivomuksiin ja tehtyihin mittauksiin, laske suunnitteluparametrit ja hahmottele muuraustyön suunnitellut ominaisuudet.

Videon kuvaus

Video esimerkki ammatillisesta asennuksesta metalli takka valmiin puutalo:

Kaikki työ voidaan jakaa päävaiheisiin:

Säätiön järjestely. Se on eristetty talon pohjasta, mutta kaadetaan samanaikaisesti jälkimmäisen kanssa jo ennen kotelon rakentamista. Jos haluat tuoda takan valmiiksi valmistettuun rakenteeseen, käsityöläiset poistavat lattiat ja pura joitakin kattoja. Kaivon syvyyden tulisi saavuttaa maaperän jäädytyslinja, muodostuneen kerroksen pohja, rikkoutunut tiili. Valmis muottikorkeus ylittää lattiatason 10 cm: n päähän. Kun laastia käytetään, käytetään lujittavia nivelsiteitä, tasoitetaan, hydro-eristetään kiinteytymisen jälkeen.

Seinien valmistelu. Ne on peitetty eristysmateriaaleilla, usein monikerroksisessa muodossa. Levyt on kiinnitetty metallijohtimille, liitokset tiivistetään liimanauhalla. Vaihtoehtoinen ratkaisu eristykseen voi toimia lisäseinärakenteena, joka on vuorattu seinää vasten.

Rakenna takka. Muuraus suoritetaan projektin mukaan alusta alkaen, käytetään erityistä lämmönkestävää ratkaisua. Sisäpinnat muodostuvat tulenkestävistä tiilistä, loput valmistettu täyteläisestä. Aseta asteittain osat, jotka muodostavat tulipesän, oven.

Rakenna takka puutalossa Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kodin puupinnoista.

Savupiipun muodostuminen. Se voi olla sisäpinta, joka kulkee katon läpi kattoon tai ulkoa, johtaen tulipalon tulipaloihin. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään kahden putken yhdistämistä toisiinsa. Tässä vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota tiivistämiseen.

Viimeistele lattia. Takkaa, jonka säde on korkeintaan 150 cm, on suojattu palamattomilla materiaaleilla - marmorilla, posliinista, keraamisista laatoista.

Talousarvio ratkaisu päättyy - metallilevyt. Mutta ne tulevat lopulta epätasaisiksi, mikä antaa huoneelle utilitaristisen ilmeen.

TOP Design Ideat: Mikä takka voi näyttää puurakenteelta

Hankkeiden budjettiluokka perustuu valmiiden metallien tulisijojen käyttöön. Niiden harmoninen toteutus riittää laskemaan mallien yhteensopivuuden tietyn rakenteen ominaisuuksiin, luomaan perustan, asentamaan komponentit ja asentamalla savupiipun. Tällaiset ratkaisut eivät aina muistuta pintapuolella tunnettuja uuneja: valmistajat tarjoavat valikoiman tyylikkäitä tuotteita, jotka sopivat sekä kaupunkilaisiin että klassisiin sisätiloihin.

Laconic-kopio, joka tarvitsee vain asiantuntevan asennuksen

Jalustaan ​​asennetut kiveen / tiilen nieriin asennetut mallit ovat hieman monimutkaisempia työ- ja materiaalikustannusten suhteen.

Tässä suunnittelussa on otettava huomioon materiaalin luoma kuorma.

Yksittäiseen muotoiluprojektiin kootut mallit kuuluvat tulisijojen premium-segmenttiin. Tavanomaisia ​​vakiomuotoja ovat täällä - tulisijat, joiden muoto on pitkänomainen soikea, jossa on koristeellinen paneeli, jossa kehystetään tulipesä tai aktiivivyöhykkeen pystysuora suunta.

Tyylikäs ratkaisu lämmitysjärjestelmään kotona. Tämä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talon talon takan takasta.

johtopäätös

Projektin laatimisessa on tarpeen vaatia ratkaisujen lämpökapasiteettia. Täysikokoiset tiili- ja kivirakenteet kykenevät lämmittämään huoneen täydellisesti, ja ne lämmittävät myös polttopuun polttamisen jälkeen. Tällöin takan asettaminen puutalolle on perusteltavissa lämmityksen tarpeella. Metalliset ratkaisut päinvastoin lämmittävät huoneen nopeammin, mutta niitä ei ole mukautettu lämmön säilyttämiseksi.

Takka puutalossa: voidaan tai ei pitäisi asentaa?

On täysin mahdollista rakentaa takka puutalolle. On otettava huomioon turvallisuusvaatimukset ja valita oikea polttoainetyyppi.

pitoisuus

Katsotaan, että puutalo, koska sen korkea palovaara ei ole sopiva asentaa takka. Asennusohjeiden tiukan noudattamisen ja erikoisrakennustekniikan käytön ansiosta puun talon takka voidaan kuitenkin rakentaa. Tulipalovaara näissä olosuhteissa on erittäin pieni.

Puuhuoneessa kaiken tyyliinen takka näyttää orgaaniselta ja tekee sekä esteettistä että käytännöllistä toimintaa.

Asennustekniikoita

Ensin sinun on harkittava, mitkä takat riippuvat asennusmenetelmästä.

Seinä takka

Asennus on mahdollista sekä valmiissa talossa että rakenteilla olevassa rakennuksessa. Savupiippu kiinnitetään seinätasolle, joka ei syty. Portaalin lohko on valmis eri materiaaleilla:

 • tiili;
 • keraaminen laatta (Suosittelemme lukea lisää keraamisista laatoista takka);
 • luonnollinen tai tekokivet.

Takan haittapuoli on se, että se ei ole yhteensopiva pienien tilojen kanssa sen kokonaismittojen vuoksi.

Etno-tyylisessä huoneessa oleva seinätöity takka korostaa ilmapiiriä ja näyttää sen sijaan välttämättömältä.

Sisäänrakennettu takka

Sen rakentaminen alkaa hetkellä, jolloin rakentajat jatkavat tulevan talon seinäpaneeleiden rakentamista. Tämä johtuu siitä, että osa tulipesästä sekä savupiippu kokonaisuutena rakennetaan suoraan seinään. Niiden asentaminen valmiiksi viimeisteltyyn pintaan vaatii erikoisalojen leikkaamista, mikä lisää työvoima- ja rahoituskustannuksia.

Puinen talon sisäänrakennettu ja seinä takka voidaan asentaa kahteen vaihtoehtoon:

 • kulma;
 • seinän pinnan keskellä.

Corner-sijoitus on enemmän kysyntää johtuen ulkonäön erityisestä vaikutuksesta.

Corner-takat valitaan useammin, koska niiden tiivistys ja kyky lämmittää suurta aluetta.

Varustettu takka

Tällaiset tilat soveltuvat yksinomaan suurille huoneille. Ulkoisesti tämä malli, joka nousee lattian yläpuolelle. Ne asennetaan yksinomaan huoneen keskelle. Suoritettu kahdessa versiossa:

 • ulkona (takka-alue ei sulje mitään);
 • suljettu (lasiseinän ympäröimä).

Aikaisemmin me jo kirjoitimme hallin suunnittelusta takalla ja kehotimme lisäämään artikkelin kirjanmerkkeihin.

Suoraan alustan yläpuolella on savuhylly, joka on yhdistetty savupiippuun.

Puuportaan erillinen takka on melko harvinainen ja erittäin alkuperäinen ratkaisu, jonka valinta on lähestyttävä hyvin huolellisesti.

Saaren muotoilun foci eroavat toisistaan ​​alkuperäisessä suunnittelussa, mikä on heidän ehdottoman etunsa. Samalla niillä on useita haittoja:

 • niiden sijoittaminen edellyttää suurta aluetta;
 • alhainen lämmönsiirtokerroin.

Viimeksi mainittu haittapuoli ei salli tällaisten tulisijojen käyttöä tilan lämmitykseen.

Polttoainetyyppejä

Asennukseen puutaloon sopii perinteinen puulämmitteinen takka ja muuntyyppiset polttoaineet.

Classic Wood

Mallista, joka on tuttu monista Sherlock Holmesin elokuvista, ei ole sopiva pienille alueille. Lisäksi rakenteen lisääntynyt palovaara tekee sen erittäin vaaralliseksi käyttää sitä puutaloissa. Totta, kokeneet käsityöläiset löytävät keinoja vähentää tulipalovaaraa asentamalla suojalevyt ja ritilät. Suosittelemme, että tutkimme materiaalia siitä, kuinka asennat puutalon talon taloon ja löydä vastauksia kysymyksiisi.

Puulämmitteinen takka pystyy lämmittämään huoneen hyvin, vaikka se on todellinen magneetti niille, jotka haluavat mukavuutta ja rauhaa.

sähkölämmitin

Ympäristöystävällisyys vaihtelee. Nämä tulisijat puutaloissa toimivat uunit voivat toimia sekä kylmässä että lämpimimmissä kerroissa tilakytkimen läsnäolon takia. Ei tarvitse savupiippuja, pienet kokonaismitat ja houkutteleva ulkoasu. Lisäksi käyttäjä kykenee säätämään paitsi voimakkuutta myös liekin muotoilua. Kauko-ohjaimen läsnäolo kaukosäätimellä on toinen plus.

Kaasu takka

Toimii propaanibutaanilla tai metaanilla. Sytytys sekä palamisen voimakkuus säädellään termostaatilla. Liekin kunnossapito on vastuullinen poltin, jolla on työn automaattinen luonne. Takalle sijoitettu polttopuut ovat synteettisiä materiaaleja. Kaasun polttamisprosessissa muodostettujen aineiden poistamiseen käyttäen yksinkertaista mallisuotusta.

Kaasupullojen asentaminen edellyttää koordinointia kaasu- ja palontorjuntaviranomaisten kanssa.

Kaasutakka sisältää kivihiiltä ja polttopuuta, mutta se ei ole polttoaine, joka polttaa niitä, mutta kaasua, jonka palamistuotteet puretaan savupiipun läpi.

Biotakka

Bioetanolia käytetään polttoaineena. Niille on ominaista korkea lämmönsiirtokerroin, joka sallii näiden tulisijojen käytön puutalossa tilan lämmitykseen. Voit asentaa ne kaikkialle. Aiemmin olemme jo kirjoittaneet takkauunista uunilla ja lämmityksellä ja suositeltiin lisätä artikkeli kirjanmerkkeihisi.

Puutalo ei ole vain vanha venäläinen tyyli. Nykyaikaisessa puutalon sisustuksessa näyttävät hyviltä biopaloilta

Asennus takka puutalo

Joten, miten asentaa takka puutalossa? Noudata asennusohjeita.

Paikan suunnittelu

Takkaa ei voi sijoittaa samalle linjalle oven ja ikkunan aukkojen kanssa. Myös takan asennusta puutalolle sekä muissa materiaaleissa tehtyjä rakennelmia ei suositella, jos huoneen pinta-ala on alle 20 m 2.

Luo pohja

Takan asentaminen on edellytys lämmönkestävälle alustalle. Paikka, jossa uuni pysyy, irrota kaikki lattianpäällysteet ja järjestä sitten betonipalkki. Seinätulppa sopii kunnolla seinälle, sillä se on kaikkien materiaalien kanssa, joilla ei ole palavia ominaisuuksia.

Kaikki puurakenteet on eristettävä tulipesästä.

Jos aiot asentaa takan puutaloon, on parempi, jos rakennuksessa on pohja, joka on valmistettu monoliittisesta laatasta. Tällaisia ​​ehtoja ei voida täyttää valitessaan kaasua, sähköä ja biopäästöjä.

Asenna takkasydän

Se on sijoitettava tarkasti vaakasuoraan. Tulipesä on kiinnitetty mastisilla liimalla, jolla on lämmönkestävät ominaisuudet. Alle on suositeltavaa asettaa palo-tiili, teräslevy. Lisäksi katon ja lattian välinen kuilu suositellaan erikoislääkärin täytettäväksi basaltivilla. Kaikki tämä lisää rakennuksen paloturvallisuutta.

Paljastamme takan

Facing palvelee paitsi täydellistä ulkoasua, mutta myös auttaa turvallisen käytön takaamiseksi. Erityisen tärkeitä ovat työt suljettuun tulipesään. Samaan aikaan päin ei tule koskettaa tätä takan osaa. Lue lisää takkahuoneiden vaihtoehdoista ja lisää artikkeli kirjanmerkkeihisi.

Tontin kaakelointi keinotekoisella tai luonnonkivellä on hyvä idea talon maalaismainen tai chalet tyyliin.

Käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Se on myös normaalia käytäntö kipsiä. Tätä menetelmää ei eroteta pelkästään estetiikasta vaan myös soveltamisen helpottamisesta. Kipsilaastia levitetään kahdessa vaiheessa, ja kokonaiskerroksen paksuus saa olla enintään 5 cm.

Kaikkien verhousmateriaalien on oltava lämmönkestäviä ja lämmönkestäviä.

Suojaa katto

Takan sijoittaminen puutaloon on liitettävä kattoon sytytyksen suojaamiseksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi suojaava suojus palvelee, jonka tulisi ohittaa savupiipun 30 cm (ei vähäisempi).

Takka ja puiset asuinrakennukset - yhteensopivat ilmiöt. Tyypin asianmukainen valinta ja asennusvaatimusten tiukka noudattaminen varmistavat, että tulisija kestää pitkään eikä aiheuta tulipaloa.