Gabions do-it-yourself - miten tehdä yritys yhtä hyvä kuin?

Lumoavien ja epätavallisten elementtien ystäville lähiympäristölle sopii sellaiset mallit kuin gabionit. Oman käsiinsä ne ovat tietenkin muutamia, mutta yritämme edelleen.

1 Tarvitsetko solun, jossa on kiviä juoniin?

Gabion on italialainen sana. Kirjaimellinen merkitys on "iso solu". Heidät tunnetaan ihmiskunnalle kauan ennen pienaseiden keksintöä, kun niitä alettiin käyttää kannustimien kannessa kaivannoissa. Näitä rakenteita on käytetty menestyksekkäästi jo rannikoiden vahvistamiseksi, lumivyöryjen tai maanvyörymien suojaamiseksi, kalanviljelyjen ja muiden kohteiden rakentamiseksi.

Miksi virheet ansaitsevat suosiota yksityisten kehittäjien keskuudessa? Tämän suunnittelun avulla et voi luoda vain alkuperäisiä ja kauniita kukkapenkkeitä, suihkulähteitä kivistä, huviloista tai aidoista. Gabionia voidaan käyttää viereisten rakennusten parantamiseen. Tiedetään, että kivi hitaasti lämmittää, mutta pitää lämpöä pitkään. Tämä ominaisuus voidaan eristää kylpyjä, talon ulkoseinät, kasvihuone.

Gabion muistuttaa yhtenäisyyttä luonnon kanssa, siitä, mitä henkilö aina etsii alitajuntaan. Ja jos ympärillät edelleen kivirakenteita, joissa on kasvillisuus tai päinvastoin kasvien kukat kivenhäkissä, saat uskomaton harmonian: ikuinen kivi - ja hauras elävä viheriö. Sängyt ja nurmikot ovat kaukana ainoasta mahdollisuudesta käyttää gabionia. Aita, alueen kaavoitus, huvimaja tai uima-allas ei ole täydellinen luettelo gabion-sovelluksista.

Toinen piirtää mallin yksinkertaisuuden. Suurten häkkien rakentaminen ja täyttäminen kivillä - ei ole mitään helpompaa. Siksi yhä useammat ihmiset päättävät rakentaa gabionia omilla käsillään, koska tähän tarkoitukseen on riittävän yksinkertaisia ​​työkalujen omistusta ja perustietoa hitsauksesta. Myös gabionin kestävyyden parametrit korreloivat kiven kanssa - luonnollinen materiaali, joka voi selviytyä sekä talosta että sen omistajista.

On otettava huomioon liikkuvuussuunnitelmat. Jos uudistustarve on tarpeen, sormenjälki voidaan helposti purkaa ja siirtää toiseen paikkaan. Myös sen järjestelyihin ei vaadita muotti- tai kaivaustöitä. Tämä malli ei vaadi lisäkustannuksia sementtilaastin kiinnittämiseksi, mutta ei vahingoita sitä. Ainoa poikkeus on korkealaatuinen rakenne gabionista, esimerkiksi aita. Tällaisissa tapauksissa kaivaa pieni kaivanto, tasoittaa pinta ja järjestää geotekstilikerros. Alhaisten hälytysten tapauksessa pintakäsittely ei ole tarpeen.

Gabioilla on yksi kiistämätön paremmuus - materiaalin korkea ympäristöystävällisyys, joka mahdollistaa sen soveltamisalan laajentamisen.

Hinnannousu on yksi kaikkein tärkeimmistä rakennustöistä. Vertailun vuoksi ottakaamme myös betoniteräksen (se on lähempänä kestävyyttä kiveä) ja gabionia: arvioidut 1 m3: n kustannukset raudoitetulle betonille saavuttavat 20 000 ruplaa ja gabion - 7 000 ruplaa (kiven tyypistä riippuen hinta voi olla jopa alhaisempi). Metalliverkon joustavuus mahdollistaa minkä tahansa kokoonpanon virheellisen rakenteen, joka on epäilemättä edullinen muotoiluideoita. Ja silti tietenkin, mittareiden aitauslaite on erinomainen ratkaisu melun imeyttämiseen.

2 Kuinka täyttää gabion?

Kivi on täyteaine ja pääosa gabionista. Se on se, joka antaa esineen laitokselle. Ja on parempi käyttää alueen luonnollista materiaalia, jossa tällainen aita on järjestetty. Ensinnäkin luonnollinen ilme korostaa talon arvokkuutta ja harmoniaa ympäristön kanssa. Toiseksi, kiven läsnäolo paikkakunnalla poistaa kysymyksen sen hankinnasta. Jäljellä on vain toimittaa se sivustoon, joka voi olla varsin edullinen.

Jos luonnonmaisemassa ei ole kiveä, mutta haluaisitko järjestää virheen? Tässä tapauksessa materiaali on ostettava. Se maksaa enemmän, mutta on yksi etu - valinta. Ja täyteaineiden valikoima on tänään niin mahtava, että se on syytä ymmärtää yksityiskohtaisemmin.

Basalttia, kvartsiittia, dioriittiä ja graniittikivejä käytetään useimmiten verkon täyttämiseen. On myös mahdollista käyttää hiekkakiviä tai muita kiviä, joilla on suuri lujuus. Jos gabionia käytetään koristeena, on syytä käyttää lasia, puuta, rikkijauheita ja muita materiaaleja.

On tärkeää valita materiaali ja muoto. Jos täyttöä käytetään vedenalaisiin rakenteisiin, niin kiven muoto ei todellakaan ole väliä. Myös leikattujen teräsbetoniosat soveltuvat tähän tarkoitukseen. Maisemasuunnittelun elementtejä varten valitaan muoto ja koko suunnittelijan suunnitelman mukaisesti.

Entä koosta? Vedenalaisen tai rannikon linnoituksen rakentamisessa kiven halkaisijan on oltava puolet sijoittuneen solun koosta. Tämä johtuu vesiympäristön vakauden lisääntymisestä. Pienet kivet pestään vedellä. Suunnitelman mukaisessa laitteessa kuivilla alueilla täyteaineen koon tulisi olla 1/3 osaa enemmän kuin solun koko. Sulkemalla vapaan tilan suurien kivien välillä gabionissa sallitaan pieni lisäys pienemmällä materiaalilla (enintään 10%). Pienet kivet eivät kuitenkaan saa kulkea vapaasti ruudukon läpi. Lisäksi tällainen lisäaine on sallittu vain maaperän rakenteille.

3 metallikotelolaitetta

Metalliverkko - toinen pakollinen osa laitevipua. Valmiita laatikoita, joissa on eri solukoot, voidaan nyt ostaa. Mutta niille, jotka päättivät rakentaa gabionia omilla käsillään, kerromme, kuinka valita oikea lanka. Koska rakenne on ulkona, sinun on valittava materiaali, jolla on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Paras vaihtoehto on galvanoitu kierretty lanka, jonka poikkileikkaus on 2,2-4,0 mm.

Huolimatta siitä, että valmiita laatikoita ja verkkoja tarjotaan laajalla valikoimalla, tekemällä gabion omilla kädillä on hieman kannattavampaa ja kätevämpää, koska se tarjoaa suorituskyvyn joustavuutta. Loppujen lopuksi, jos et löydä sopivaa kokoa valmiista ruudukkoasi, joka vastaa ajatusta, luomalla metallihäkki itse voi olla ainoa vaihtoehto luonnoksen toteuttamiseen.

Kohl, olette päättänyt toimia yksinomaan omalla kädelläsi, nyt tarkastelemme tarkemmin, miten tehdä gabion. Jos verkko tehdään hitsauksen avulla, saumojen paikoissa kiinnitetään lisäkiinnitys kiertämällä lankaa, joka on valmiiksi leikattu sopiviksi kappaleiksi. Solujen koko riippuu kivestä, jolla gabion täyttyy. Aidan pituus ja korkeus mitataan paikan päällä.

Sen välttämiseksi, että hiipuminen omalla painollaan, jokainen osa on vahvistettu kulmissa metallisilla tapilla. Solun voimakkuuden lisäämiseksi voit järjestää lisää jäykistysrivat. Tällaisia ​​tarkoituksia varten sopiva tanko, joka on syvästi kaivettu maahan. Jos solun korkeus on yli 0,5 m, täyttö suoritetaan kolmessa vaiheessa. Joka kerta kun kiviä täytetään 1/3: lla, sinun on liitettävä vastakkaiset seinät toisiinsa siten, että kuorman alla oleva rakenne ei vääristy.

Koska on lähes mahdotonta tehdä yli 0,25 m: n korkeuskorkeus ilman liukumisen uhkaa, ei ole suositeltavaa jännittää verkkoa kiinteällä linjalla jakamatta jaksoja. Tämä voi johtaa myös muodonmuutokseen. Valmis verkosta voit rakentaa lieriömäisen tai pyöreän muodon piikkilanka, joka kiinnitetään se kiertyneen langan reunaan. Tällaiset epätavalliset pilvet antavat mielenkiintoisen ilmeen sivuston suunnittelulle. On parempi käyttää ketjupäätä apumateriaalina gabionrakenteen laitteeseen, vaikka tällainen verkko on helpompi muovautua, mikä on tärkeää itse tehdessä, mutta se on sen haittana myöhemmin, ja se on myös vähemmän kestävä eikä korroosiota kestä. Sitä käytetään parhaiten välikerroksessa suurissa osissa.

Kun kotitekoisen gabionin valmistus on valmis, sinun on täytettävä se oikein materiaalilla. Ei ole suositeltavaa täyttää leikkeitä liian suurilla kivillä, niin niiden väliin jää paljon vapaata tilaa, joka on varattava pienemmillä kivillä. Ja he slip kautta suuri solu ja saada tarpeeksi nukkua ympäri verkkoon. Jos teet omia käsiäsi, jotka pitävät tai rikkovat veden virtauksia, esimerkiksi rantaviivalla, täyttämällä se yli 2/3 on vaarallinen. Aallon voimakkuus tai nopea virtaus voi helposti kaataa rakenteen.

Voit käyttää rakennusaineita verkon lataamiseen sisätiloissa. Tällöin etupuolen välissä oleva gabion-syvennys on esitäytetty geotekstil- lillä, ja sitten eri materiaalit sijoitetaan niin, että ne eivät työntyvät. Häkän ulkosivut on säädetty kauniilla kivillä.

Jos aiot tehdä korkea aidan (enintään 3 m) gabionista, voit tehdä sen erillisistä osioista. Mutta sinun täytyy työskennellä vähän. Koska toistensa vakautta varten rakenteessa on oltava jäykkä kehys. Yleensä kappaleet hitsataan metallikulmista, joihin verkko kiinnitetään. Solut saavat enemmän painoa, mutta tämä tulee olemaan kestävyyden takaus, jos tietenkin keräät aita, kun olet pystysuorassa. Tietenkin on parempi tarjota solujen välinen lisäkiinnitys keskenään, jopa yksinkertaisin - langalla.

Gabions - asennusohjeet ja esimerkkejä modernista suunnittelusta (100 valokuvan ideaa)

Nimi "gabion" tuli meille italia. Kirjallisessa käännöksessä sana "gabbia" tarkoittaa "solua". Gabionit ovat kolmiulotteisia rakenteita, jotka on valmistettu metalliverkosta, joka on täynnä kiviä. Heidän tarinansa alkaa seitsemästoista vuosisata. Aluksi ne olivat laatikko pajusta, johon maapallo ja mukulakivet peittyivät.

Tällainen itsetuhoinen suojelu suojeli sotilaita vihollisilta luoteilta ja kuoreilta. 1900-luvulla rakennuttajat huomasivat tuotteen ja sopeutettiin vahvistamaan jokien rantoja.

Tällä hetkellä virheitä tunnetaan koriste-elementteinä maan sivuston järjestämisessä.

Yhteenveto artikkelista:

Käyttöajat

Maakuntasuunnittelua edustavat Gabion ovat edullisia mutta tyylikkäitä ilmaisuvälineitä. Heidän avulla voit toteuttaa rohkeimmat ideat. Suunnittelijat ovat kehittäneet paljon vaihtoehtoja maisemointiin gabion-rakenteisiin.

Kiinnitä huomiota muutamiin ideoihin:

Zoning-alue. Liikkuvuuden ja joustavuuden ansiosta silmukkakehykselle voidaan antaa erilainen muoto. Jalkakäytävässä oleva korkea gabion on todistettu tekniikka yhteisen puutarhatilan jakamiseksi erillisiin toiminnallisiin vyöhykkeisiin.

Säiliön rinteiden vahvistaminen eroosiosta. Tosiasiallisesti omistajille maatiloja joet, järvet, sekä niille, joilla on oma koriste lampi. Tuulen ja veden vaikutuksesta maaperä vähitellen romahtaa.

Rannikkomallin eroosion estämiseksi auttaa säiliön ympärillä sijaitsevia gabionia. Jotta rakenne ei hajoaisi, jokainen lohko on kytketty edelliseen johdintaan. Vedenlähteen vieressä olevia tikkaita voidaan tehdä myös gabionien avulla.

Kiitos. Jos rakennusprosessin aikana on syntynyt paljon jätettä (rikkoutunut tiili, kivestä tai betonista tehty kivi), sinun ei pidä päästä eroon siitä. Käytä niitä suojuksen täyteaineena.

Aidan etu - pitkä käyttöikä, ympäristöystävällisyys, helppo asennus. Suurempi estetiikka tilan viiniköynnösten välissä.

Vihreiden istutusten rekisteröinti. Harjusilta voit rakentaa jalustan tai kukkapenkkiin. Kivet korostavat täydellisesti kasvien haurautta ja arkuutta.

Luvut ja arkkitehtoniset elementit. Gabion-solut ovat hyvä perusta puutarha penkkejä, pöytälevyt, grillit ja tulisijat, lehtimaja seinät.

Alla oleva valokuvamateriaali näyttää valmiit ratkaisut suunnittelualalla.

Gabions: tyypit ja materiaalit

Ulkonäköä varten gabion-rakenteet luokitellaan kolmeen tyyppiin:

Laatikonmuotoiset gabionit (toinen nimitys "Jumbo") valmistetaan säiliön muodossa, jonka leveys on 1-2 m ja korkeus 0,5-1 m. Tuotteen pituus on 2-6 m. Jäykkyyden lisäämiseksi erityiset verkko-osiot sijaitsevat laatikon sisällä, jotka ovat kaukana toisistaan. kaverilta 1 metrin etäisyydellä. Käyttöalue - säilytys, rajauselementit, miekkailu.

Patjan tyyppiset reno-gabionit ovat rakenteeltaan samanlaisia ​​kuin box-muotoiset. Kaikki samat suorakaiteen muotoiset, mutta tasaisemmat ja kohtuullisemmat. Elementin korkeus ei ole yli 30 cm. Muutama sata vuotta sitten nämä rakenteet säästävät asukkaita.

Bolognasta tulvasta, josta hän sai toisen nimensä saman nimisen joen kunniaksi. Tähän päivään niitä käytetään rinteiden ja patojen kanssa.

Sylinterimäinen gabion näyttää siltä, ​​että ontto verkkorunko, jonka poikkileikkaus on 0,95 m ja pituus 2-4 m. Se on valmistettu ompelemalla telasta. Pakkausta varten reiät on jätetty 1-pään päähän (pussi-muotoinen lajike) tai ikkunaan sylinterin puolelle.

Kaikenlaisten tuotteiden pääosat ovat metalliverkko ja täyteaine. Virheiden on oltava kestäviä, koska sen päätehtävänä on säilyttää koko rakenteen eheys.

Tämän vaatimuksen täyttyminen varmistetaan käyttämällä halkaisijaltaan 2-8 mm teräslankaa. Korroosionkestävä sinkki- tai PVC-päällyste on välttämättä levitettävä pintaan.

Ristikon sovitetun valmistustekniikan mukaan kaikki kehykset on jaettu hitsattuihin tai punottuihin kaksinkertaisen vääntömekanismin avulla. Hitsatuilla gabionilla on suorakulmainen tai neliösummainen solu, joka muodostuu sauvoilla, jotka on juuttunut hitsaukseen leikkauspisteissä.

Niiden tärkein etu on luotettavuus, vähemmän muodonmuutoksia. Kietoutuneilla langoilla varustetut laitteet kestävät pienempiä kuormia. Visuaalisesti ne voidaan tunnistaa kuusikulmaisilla soluilla, jotka muistuttavat hunajakennoa.

Kun valitset kivet jumittuneille kiville, harkitse rakenteen toiminnallista tarkoitusta. Kehysten vahvistamiseksi tarvitaan kovaa kiviä - graniitti, betoni.

Jos sivusto on tarkoitus sisustaa, lasiosat, puukappaleet, laatat ja kartiot sopivat sopivaan materiaaliin. Joka tapauksessa täyteaineen tulee olla 30-40% suurempi kuin solun koko. Ja kun käytetään gabionia veden alla, ero on vähintään 50%.

Pieni temppu, joka säästää budjetin merkittävistä kuluista: laita silmän näkyvät etuosat kiviin ja täytä ydin hiekalla. Tämä vähentää asennuksen kustannuksia useita kertoja.

Gabionit tekevät sen itse

Työajan lyhentämiseksi voit ostaa valmiita gabionrakenteita. Mutta joissakin tapauksissa ne eivät sovi yhteen. Tuotos on henkilökohtainen metallisten kehysten muotoilu.

Ensin sinun on varastoitava työkaluja ja materiaaleja, mukaan lukien:

 • Metalliverkko;
 • Viiran vierekkäiset seinät kiinnitysraudat tai kierteet;
 • Teräksiset tapit mausteen kiinnittämiseksi maaperään;
 • geotekstiilit;
 • Kiilahihnat;
 • täyteainetta;
 • Pihdit, kiinnikkeet, käsien suojakäsineet.

Kaikki kulutustarvikkeet ostetaan 10-15 prosentin marginaalilla. Ennen asennusta tarkistetaan kaikki luettelon mukaan tarvittavat tiedot. Yhden asian puuttuminen voi vähentää asennuksen nopeutta. Hitsausta varten tarvitaan lisä hitsauskone ja komponentit.

Vaiheittainen ohje gabionien luomiseen

Alue, jolle esine asennetaan, mitataan. Järjestelmä tai piirustus laaditaan rakenteen perusmittauksin.

Laivan valmistelu gabionille. Tarvittaessa maaperä poistuu kasvusta, tasoitetaan ja syöksyy. Jotta rakenne ei liiku ruohoa, voit laittaa sen alla geotekstiilin tai mustan kalvon.

Metalliverkkoa leikataan piirustuksen mukaisesti. Laatikkotuotetta varten on hankittava seuraavat osat: pohja, 4 sivupaneelia ja kansi.

Jokainen runko-osa on koottu toisiinsa kierteillä tai niitteillä. Tässä vaiheessa yhden osapuolen on oltava avoin täyttämään laatikko kivillä. Jäykkyydelle rakenne voidaan vahvistaa verkko-oloilla.

Maapohjan asennus maaperään toteutetaan tappien, ankkuroiden ja panosten avulla, jotka kiinnitetään laatikkoon puristimilla tai laitteilla.

Laatikko on täynnä kiviä puoleen. Suurin niistä levisi pohjaan ja etuseinämiin, keskellä pienempiä täyteaineita. Joten, että pieni ei herätä suurien kivien aukkojen läpi, he käyttävät geofabrista. Vastakkaiset sivut on varustettu erityisillä kaapeleilla - pidikkeillä. Ne kulkeutuvat joka 4-5 verkkokerrosta kohti ja toimivat estääkseen laatikon muodonmuutoksen. Tämän jälkeen gabion on täytetty kokonaan.

Viimeisessä vaiheessa kiinnitetään suojus ja kiinnitetään seinään langalla tai niitteillä.

Gabion-rakenteiden käyttö on perusteltua luoda sivuston ainutlaatuinen helpotus. Näiden yksinkertaisten laitteiden ansiosta voit saada korkeuksia tai laskuja, järjestää kukkapenkkejä. Gabion ei vaadi hoitoa. Joka vuosi se vain vahvistuu, koska maa täyttää kaikki aukot ja aukot.

Gabion - muodikkain trendi maisemasuunnittelussa, tai mitä voidaan luoda ruudukosta ja kivistä

Kevät on tulossa. Talvipyrkimykset alkavat haalistua taustalla, mikä antaa mahdollisuuden tuleviin dacha-ongelmiin. Pian he saavat hallitsevan aseman niille, jotka rakastavat puutarhaaan ja käyttävät paljon aikaa lähiöalueen suunnittelussa ja pyrkivät tuomaan järjestelyyn eräänlaisen iskun, joka erottaa sen lähialueilta.

Tässä julkaisussa halusin näyttää maisemasuunnittelussa käytettävän elementin, joka mahdollistaa alueen pinnanmuodostuksen ja kaavoittamisen, luo kukkapenkkejä ja mielenkiintoisia arkkitehtonisia muotoja. Tämän elementin mahdollisuudet ovat loputon! Kuten he sanovat, kuinka monta ihmistä - niin monia ideoita :)

Esitän teille gabion (käännös "iso solu"). Rakentajien kielellä tällaista rakennetta kutsutaan gabion-nettotuotteeksi. Se kuulostaa hieman kuivalta, mutta vaikutus on hämmästyttävä! Tämä muotiosa koostuu kehyksestä, joka on tehty suuresta metalliverkosta. Kehystä voidaan antaa mikä tahansa muoto. Tuloksena oleva lomake on täynnä kiviä. Hänen valintansa riippuu yksinomaan sinun makusi ja halu :)

Miten gabionia voidaan käyttää sivustossasi? Katsotaanpa!

Alueilla, joilla on suuri korkeusero, murskaus voi toimia pidätysseinäksi.

Sen avulla voit rajata sivuston alueen.

Päätimme päivittää aidan? Ja täällä malarian tulee pelastukseen! Muuten sanon, että gabion rakenne toimii hyvä äänieristys.

Virkistysalue, joka on koristeltu gabionilla, saa luonnollisen luonnollisen tyylin. Mallien avulla voit tehdä tulipaloja, pirteitä ja puutarhakalusteita.

Gabion avulla voit monipuolistaa puutarhakasvien, luoda klassisia ja vesisänkyjä.

Kuten esimerkistä voi nähdä, gabion-rakenteen joustavuus antaa mahdollisuuden antaa gabion-muotoa ja käyttää sitä erilaisissa utilitaristisissa suunnissa sekä pienen arkkitehtonisen muodon muodossa, josta tulee maiseman todellinen koriste!

Koeta, luo ja mallitse sivustosi niin, että se ilahduttaa sinua pitkään aikaan!

Kuinka ja milloin on mahdollista käyttää virheitä henkilökohtaisessa juoksussa

Gabionit ovat monitoimisia ja yleismaailmallisia rakenteita. Ne ovat vahvoja lankoja tai kestäviä metalliverkkoja, jotka on täynnä kiviä, roskaa tai muita materiaaleja. Sana "gabion" on ulkomaalainen. Käännetään italiaksi, "gabbione" tarkoittaa "suurta solua".

Aluksi gabion kehykset olivat kudotut ja muistuttivat koreja ilman pohjaa. Niitä käytettiin 1500-luvulta alkaen sotilasasioissa linnoitusten pystyttämiseen. XIX-luvun lopulta lähtien näitä esivalmistettuja rakenteita alettiin käyttää rakentamisessa. Ilman heitä ei pystytty tekemään padojen, siltojen ja seinien rakentamista, kaltevuuden vahvistamista, rinteitä ja pankkien suojelua gabionilla käytettiin laajalti.

Virheet ja niiden laajuus

Myöhemmin metallikuoret korvasivat kudotut korit, ja mallit itse saivat uusia toimintoja. Nykyään gabionia käytetään paitsi rakentamisessa, myös maisemasuunnittelussa. Useiden täyteaineiden ansiosta ne voivat täyttää sekä suoran tarkoituksensa, esimerkiksi vahvistaa maata gabionilla ja koristeellisella toiminnolla tai yhdistää molempia näistä tehtävistä.

Piikkirenkaille käytetään tavallisesti kiinteää galvanoitua lankaa, jonka läpimitta on 2-6 mm. Erilliset tuotteet kiinnitetään yhteen samaan muotoon. Samaan aikaan rakenteen vakauden varmistamiseksi, sen muodonmuutoksen ja ennenaikaisen tuhoutumisen estämiseksi samaa vahvaa lankaa käytetään gabionien asennukseen. Kehyksen muoto, nämä tuotteet jaetaan:

 • tasainen;
 • lieriömäinen;
 • laatikko gabions.

Suurpintaisten rakenteiden on oltava jakautuvia seinämiä (kalvoja). Samanaikaisesti laatikon muotoiset rakenteet voivat olla joko silmäkokoisia tai hitsattuja gabioneja riippuen niiden tuotannosta.

Litteät piikkarit, joiden paksuus ei ole yli 30 cm, ovat erinomainen vaihtoehto patojen ja jokien, rinteiden rinteiden, vahvistamiselle, jotka sijaitsevat matalien altaiden pohjalla.

Joustavilla tuotteilla, nämä pienet paksut tuotteet toistavat kaikki pinnan taipumat ja kaikki helpotuksen epätasaisuudet. Tällaiset gabionit, kuten valokuvassa, voidaan myös pinota laatikon rakenteiden perustana.

Gabions - asiantuntijoiden valinta

Rakentajien, puutarhojen omistajien ja maisemasuunnittelijoiden huomion nämä rakenteet eivät houkutella sattumalta. Heillä on useita etuja, jotka ovat arvokkaampia:

 1. Grilliin perustuvalla verkolla on joustavuus, joka sallii rakenteen muodostavan minkä tahansa pinnan. Hän ei pelkää maaliikennettä: sen joustavuuden vuoksi rakenne voi olla epämuodostunut, mutta sen tuhoaminen ei tapahdu.
 2. Kiven täytetyillä gabionilla on hyvä kosteuden läpäisevyys. Tästä johtuen rakenne ei koe ylimääräistä hydrostaattista kuormitusta eikä vaadi tyhjennysjärjestelmää veden tyhjentämiseen.
 3. Gabionien asennus säästää aikaa, rahaa, resursseja ja vähentää työvoimakustannuksia verrattuna betoniteräsrakenteiden rakentamiseen.
 4. Rakenteilla on vahvuus ja vakaus, jotka ajan mittaan voivat vain kasvaa. Tämä johtuu siitä, että maaperä tunkeutuu täyteaineiden palasien ja kasvijuuston itämisen välillä.
 5. Lukuun ottamatta laajamittaisten hankkeiden toteuttamista rantaviivojen ja rinteiden kaltevuuden vahvistamiseksi ja rekonstruoimiseksi tällainen työ ei edellytä raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista.
 6. Rakenteet kouristuksista ovat kestäviä. Tämä laatu johtuu luonnonkiven ominaisuuksista ja galvanoidusta langasta. Näiden rakenteiden käyttöikä lasketaan vuosikymmeniä. Kuitenkin niiden ulkonäkö pysyy lähes ennallaan.
 7. Harhalähetysten käyttö helpotusalueilla mahdollistaa luonnollisen maiseman säilyttämisen ja ihmisten ympäristöön puuttumisen minimoimisen.
 8. Laadullisesti tehdyt gabionit eivät vaadi korjausta eivätkä tarvitse hoitoa koko käyttöjakson ajan.

Nämä mallit ovat turvallisia ja sopivat täydellisesti ympäröivään maisemaan.

Kuinka tehdä gabionit puutarhassa itsenäisesti

Esikaupungeissa ja esikaupunkialueilla gabionia voidaan käyttää:

 • terassien luominen ja vahvistaminen;
 • sängyt, sängyt ja kukkapenkit;
 • kaatopaikka;
 • pienet arkkitehtoniset muodot;
 • koristekasvien pohjan ja pankkien vahvistaminen;
 • tukiseinien rakentaminen ja rinteiden vahvistaminen;
 • koriste-aidojen ja -rajojen pystyttäminen;
 • puutarhakalusteiden tuotannon (penkit, tuolit, pöydät);
 • aidojen rakentaminen, molemmista murskeista ja puupalojen kanssa;
 • puutarhan veistosten, figuurien ja muiden maisema-elementtien rakenteet.

Voit rakentaa sivuston virheitä käyttämällä voit kutsua päteviä rakentajia. Kuitenkin tällainen malli on kyettävä kokoamaan itsenäisesti, sinun tarvitsee vain käyttää laadukkaita materiaaleja. Annamme askel askeleelta ohjeet siitä, miten voit tehdä virheitä omiin käsiisi. Vaihtoehtoja on kaksi:

 1. Osta teollisen tuotannon kehys valitsemalla haluamasi koko ja tarvittava määrä suunnittelua. Niitä voidaan käyttää sekä rinteiden lujittamiseen gabionilla että koristeellisiin tarkoituksiin. Tänään valmistajat tarjoavat valmiita silmäkooltaan erilaisia ​​säiliöitä ja kokoja. Rakennukset on asennettava niille varattuun tilaan ja täytettävä valittu materiaali.
 2. Tee kehys gabionille omilla kädet, lanka, metallinen sauva tai verkko ja sitten, kuten yllä on kuvattu, asetettu valittuun paikkaan. Tämän jälkeen työn luova osa alkaa: rakenteen täyttö. Soveltamalla mielikuvitusta ja luovaa luovutusta, voit muuttaa gabionin sivuston todelliseksi sisustukseksi, jota on vaikea välittää kiinnittämättä huomiota siihen.

Jättiläisten rakentamiseen tarvitset vahvan metalliverkon, erikoismetallispiraaleja, teräspinssejä, vahvoja langallisia kiinnikkeitä, telineitä, geofabrisia (irtotavarana) ja täyteainetta. Telineiden ja metallirenkaiden avulla voidaan liittää laatikon osat ja rakenteet kiinnittyvät tukevasti tangon avulla. Kontin keskiosa voidaan täyttää hienolla täyteaineella (tähän käytetään geofabiaa), ja etuseinät voidaan täyttää suuremmilla kivillä.

Täytefraktioiden tulee olla suurempia kuin gabion-säiliön solut. Mitä suurempia soluja, sitä suurempia täyttöaineita tarvitaan.

Pintarakenteiden järjestelyssä täytefraktioiden koon tulisi olla yksi kolmas suurempi kuin laatikon tai verkkokerrosten koko. Jos tuote on tarkoitettu käytettäväksi veden alla, tällainen rakenne on täytettävä vielä suuremmalla kiveällä, sen pitäisi olla puolitoista kertaa metallisäiliön kennojen koko.

Piilotusten asennus

Täyttäminen gabions: mikä valita?

Jos sivustollasi nämä rakenteet toimivat kiinnitysseinien, rinteiden lujittamiseksi tai päättävät rakentaa kukkuloita, tätä varten on käytettävä kestävää täyteainetta. Täydellinen kovan kiven luonnonkivi: basaltti, kvartsiitti, graniitti.

Voit myös käyttää muita lajikkeita, jotka ovat pakkasenkestäviä, kestäviä, vedenpitäviä ja kestäviä ääripäähän. Harmaiden kivi voi olla eri muotoisia ja kokoja riippuen metallikehyksen solujen koosta. Se voi olla pyöristettyjä lohkareita, "villikivi", suuria kiviä tai murskattua murskattua kiveä - mikä tahansa näistä materiaaleista ei ole vain kestävä, vaan myös koko rakenteen houkutteleva, mikä tekee siitä miellyttävän silmään.

Käytä koristeellisia toimintoja täyttävien virheiden täyttämiseen materiaaleja, joilla on mielenkiintoinen rakenne tai niiden erilaiset yhdistelmät.

Laiteversion koristepakkauksena voit käyttää kaikenlaisia ​​materiaaleja ja valita ne sivuston suunnittelun ja väripaletin tyylin mukaan. Se voi olla lasipaloja, leikkausputkia ja metallirakenteita, rikkoutuneita laatat, päällystyskivet, tiilihiutaleet, puiden leikkaukset, paksut kuorenpalat ja muut luonnolliset tai ihmisen valmistetut materiaalit.

Videokäsky kokoonpanossa malion rakentamisessa

Koristeviput maisemasuunnittelussa

Nykyään on yhä enenevässä määrin maisemasuunnittelun virheitä koriste-elementteinä. Ei ole epäilystäkään siitä, että näiden rakenteiden käyttö koristekäyttöön on tuonut heille uutta elämää. Tämä alue mahdollistaa sellaisten tuotteiden käytön, jotka aiemmin toimivat vain toiminnallisena kuormana, yhtenä sivuston pääkoristeet. Ja kääntäessään suunnittelijan fantasioita, tällä alueella on todella rajoittamaton tila.

Näiden rakenteiden koristeellinen rooli voidaan yhdistää menestyksekkäästi niiden toiminnalliseen tarkoitukseen. Nykyään omilla kädillä tehdyt gabionien seinät ovat nähtävissä paitsi takapihoilla, aidat, seinät, väliseinät rakennusten ja rakennusten ulkopuolella, mutta myös sisätiloissa.

Kaunis näyttävä valaistus koristeellinen gabion sivustolla illalla. Siksi näiden rakenteiden rakentamisessa tulisi huolehtia niiden valaistuksesta.

Gabions on paras ratkaisu grillipaikan ja huvipuistojen rakentamiseen, pienien koristelampien ja suihkulähteiden, kukkapenkkien, kukkaviljelmien, puutarhakalusteiden ja puutarhanviljelystelineiden rakentamiseen. Näiden mallien täyteaineet yhdistetään harmonisesti väärennettyjen osien, luonnon puun, metallin ja muiden materiaalien kanssa.

Gabionit näyttävät hyviltä huipputekniikan tai minimalistisen tyylin juoniin. Näiden mallien tiukkuus on kauniisti vihreä nurmikko, kukkivat kasvit ja koristepensaat. Alueilla, joilla on eroja helpotus, luodaan gabion rakennusten terassit ovat mielenkiintoinen ratkaisu. Virkistysalue voidaan erottaa näytöllä gabionista, sillä se on varustettu kodikkaalla kulmalla, jolla on alkuperäinen muotoilu.

Kun rakennetaan "ulkona" takka tai grillialue gabion, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sen täyteaine. On parempi, jos se on tulenkestävä materiaali: kivi tai tiili. Näihin tarkoituksiin tarkoitettu puu ei toimi.

Maisemasuunnittelua edustavat gabionit, joista on kuvattu jäljempänä, ovat yllättävän erilaisia ​​materiaaleja, muotoja ja värejä. Näiden mallien ansiosta kaikki sivustot voivat saada ainutlaatuisen ulkoasun ja tulla mukavaksi paikka rentoutumaan, missä on mukavaa koko perheen kokoaminen ja vastaanottaminen.

Keräämme gabionit omilla käsillämme - parhaat ideat antamista varten

Gabion on laatikko, joka on valmistettu metallilasta, joka on täynnä kiviä ja jota käytetään aidana tai koristeellisena elementtinä.

Tällaisia ​​aidoja käytetään alueilla, joilla on erilaiset tavoitteet, ne ovat melko houkuttelevia. Lisäksi erityyppisten kivien käytön ansiosta voit tehdä omalla kädellä ainutlaatuisen suunnitteluratkaisun.

On helppoa rakentaa aita aidalta, omalla kädelläsi, se on monta kertaa helpompaa, jos haluat rakentaa sitä kivistä sementtilaastin avulla.

Mitkä ovat aidan edut?

Tällaisia ​​aidoja käytetään yhä useammin, koska niillä on paljon etuja, joita tarkastelemme jäljempänä:

 • turvallinen vartiointi ei-toivottujen vieraiden ja uteliaiden silmien varalta;
 • tuulisuojaus;
 • houkutteleva muotoilu;
 • kohinasuojaus.

Lisäksi tällaiset suojaukset voivat usein olla osa rakennusten julkisivua.

Gabionit on rakennettu riittävän nopeasti omilla käsillään ja ovat erittäin kestäviä ja luotettavia rakenteita.

Niiden lisäksi, joita käytetään gabionien käyttämisessä aidoina, niitä voidaan käyttää yksinomaan suunnitteluratkaisuna, esimerkiksi alueen kaavoittami- seksi, penkkeinä tai kukkajärjestelyinä, portaina ja niin edelleen.

Mitä aita koostuu?

Kuten aiemmin mainittiin, aidat muodostuvat metalliristikosta, joka on kivellä täytetty laatikko.

Tällaiset laatikot voivat vaihdella muodoltaan ja kooltaan. Kivirakenteessa käytetään yleensä murskattuja kiviä, kiviä tai muita kivityyppejä, koko voi vaihdella halkaisijaltaan 70 - 150 mm.

Tavallisesti tämän suunnittelun suuremman lujuuden vuoksi metalliristikot on jaettu useisiin tasoihin. Näin ollen ei ainoastaan ​​saada aidan vetolujuutta, mutta on paljon helpompaa täyttää ne.

Kivien valinta on tärkeä kysymys.

Kun valitset kivien täyttämistä, sinun on ohjattava seuraavat näkökohdat:

 • kiven on oltava pakkasenkestävä;
 • sinun on kiinnitettävä huomiota valitun materiaalin lujuuteen;
 • kiven on oltava riittävän luotettava, mikä vaikuttaa rakenteen kestävyyteen;
 • kosteuden kestävyys on yksi tärkeimmistä pysyvyyden ja luotettavuuden parametreista.

Ristikko virheille

On myös tarpeen sanoa ristikon laadusta, etusijalle tulisi antaa tehdasrakenteet, joilla on korkea lujuuden, kestävyyden ja jäykkyyden osoitin.

Tyypillinen esimerkki gabionista on suorakulmainen laatikko, yläkansi avautuu ja sisällä on kaksi tai useampia osioita.

Tämän mallin versiot voivat kuitenkin olla paljon enemmän. Seuraavaksi tutustumme niihin tarkemmin.

Teemme vanhojen renkaiden polkuja omin käsin. Kaikki tarvittavat tiedot ja lisävalokuvat ja videot ovat saatavilla osoitteessa.

Käytä maisemasuunnittelussa

Suuri menestys, kukat käytetään maisemasuunnittelussa, joka on luotu omilla käsillä, ja ne antavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuinen ja kestävä muotoilu samanaikaisesti.

Jos et edes puhu aitauksista, tällaiset tilat voivat myös löytää toisen sovelluksen sivustolta. Jos haluat jakaa tontin virkistysalueelle ja työtilaan, tämä on yksinkertaisesti ainutlaatuinen vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä kaikki fantasiasi todellisuudesta nopeasti ja helposti.

Voit helposti tehdä sivustosi luonnollisen ja ainutlaatuisen suorituskyvyn, voit nähdä itsellesi.

Oikeus käyttää virheitä valokuvan valinnassa.

Päätyypit

Gabionilla voi olla erilaisia ​​malleja. Joten suunnitteluominaisuudet, ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Laatikoiden muoto, ne ovat pääsääntöisesti suorakaiteen muotoisia, ne voidaan helposti asettaa toistensa päälle ja ne kestävät hyvin pitkään.
 2. Lieriömäinen muoto on harvinaisempi, mutta se on kuitenkin myös hyvin käytännöllinen versio. Lyhyt lieriömäinen rakennus voi olla erinomainen tuki kukkapuutarhalle, se näyttää tyylikkäältä ja luonnolliselta.
 3. Patjan Reno-muoto on käytännöllisin vaihtoehto, niiden korkeus eli paksuus on pieni. Mielenkiintoista, että tällaisten patjojen pinoaminen voi rakentaa rakenteen, jonka korkeus voi nousta 8 metriin.
 4. Monimutkaisten rakenteiden rakenteet voidaan yleensä rakentaa yksinkertaisista rakenteista.

Tee omat kädet

Gabionit ovat melko yksinkertaisia, voit itsenäisesti rakentaa aitaa, kukkapuutarhaa tai muita ainutlaatuisia sävellyksiä.

Lisäksi on huomattava, että itse gabionit voidaan tehdä omalla kädelläsi, jolloin luotat tulevan suunnittelun luotettavuuteen ja voivat tehdä kaiken täsmälleen niin kuin haluat.

Rahalla säästämisellä on myös tärkeä rooli tässä liiketoiminnassa. Tällaisten rakenteiden suurin etu on se, että niitä voidaan kuljettaa.

Haluttaessa ja tarpeellisina ne voidaan helposti poistaa tai muuttaa, järjestellä uudelleen. Joten, jatka valmistamaan käsintehdyt aidat.

Askel askeleelta

Tätä varten tarvitset:

 • teräsrasiat;
 • kivet täyttöä varten;
 • teräsjouset ja vavat kiinnittämistä varten, metallitangot antavat jäykkyyden tulevalle rakenteelle.

Yleensä gabionin luomiseen tarvittavat kohteet määräytyvät sen mukaan, mitä haluat saada.

Esimerkiksi, jos haluat vain asentaa kukkia, tarvitset patjat täynnä kiviä ja materiaalia, kuten terästangot kiinnittämiseen.

Halutessasi voit myös rakentaa laatikoita galvanoidusta ketjuliitosverkosta, tarvitset myös teräsvaijeria ja metallilangan, jonka läpimitta on noin 3 mm. Näin voit säästää paljon.

Rakennamme aidan

Jos haluat rakentaa tiettyyn korkeuteen liittyvän aidan, sinun on ensin valmisteltava pohja eli kompakti maaperä, koska rakenne on tarpeeksi painava ja maa hajoaa.

Gabion-osan täyttö kivillä

Sinun on myös huolehdittava siitä, että rakenne on kiinnitetty teräsjousilla. Laatikot on kiinnitetty toisiinsa metallirakenteilla.

Tässä tapauksessa on myös mahdollista säästää metallia. Tämän lisäksi laatikoiden ensimmäinen rivi ei saa olla suljettua tyyppiä, kansi tulee olemaan ensimmäinen rivi virheitä.

Rakennamme aidan, joka keskittyy telalle.

Harkitse aitauksen rakentamiseen liittyvien toimenpiteiden likimääräistä algoritmia:

 1. Alusta lähtien päättää, millaista rakennustyötä sinulla on, minkä korkeuden aita on tarkoitus olla. Joka tapauksessa tarvitaan fyysistä apua, sillä jos ensimmäinen rivi voidaan laittaa omaan käyttöön, toisen, kolmannen ja niin edelleen on pakattava voimakkailla avustajilla.
 2. Päätä, ostako valmiita laatikoita ja tehdä ne itse.
 3. Sinun täytyy aloittaa työn jälkeen maata aita on valmis. Voit tehdä sen tällä tavalla. Kaada sementtilaastia ikään kuin seinämän alle. Jos maa on heterogeeninen tai kallioinen, niin et voi tehdä sitä, riittää se. "Kellarikerroksen" tulee olla noin 20-25 cm korkea.
 4. Ensimmäinen rivi laatikoihin voidaan tehdä siten, että ne täytetään, kun ne on asennettu oikeaan paikkaan tarpeellisella tavalla. Joten voit säästää virtaa niiden kuljetukseen. Seuraavien laatikoiden asettaminen järkevästi vain täynnä kivet. Tämä oppitunti vie paljon työtä, aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta tämä on välttämätön vaihe rakentamisen aita.
 5. Menetelmässä, jossa heitetään gabionit, heidät täytyy liittää toisiinsa metallivanteilla, jotka on kierrätettävä verkon läpi niin, että ruudut pysyvät yhdessä. Ne on kiinnitetty myös kierteillä ja metallipalkkeilla.

Valmis misioon maassa

Videossa kerrotaan, miten voit tehdä virheitä omiin käsiisi ja mitä sinun on otettava huomioon rakentamisen aikana.

Luotettava miekkailu ei ole mielikuvitus, sillä nykymaailmassa se on välttämätöntä. Mutta miksi ei tehdä tällaisia ​​aitoja, jotka suunnittelun näkökulmasta voivat olla kohokohta ja ovat luotettavia samaan aikaan.

Gabionit ovat vankkoja ja kestäviä rakenteita, ne ovat yhä suosittuja, koska rakennusten aitoja on tullut paljon helpommin ja nopeammin.

Gabions do-it-yourself: askel askeleelta ohjeita.

Gabionit ovat kolmiulotteisia rakenteita, jotka koostuvat metalliverkosta tai vahvikkeesta ja täyteaineesta, täyteaineen roolissa ovat erilaiset kivet, kivet, roskat. Pää- ja alkutarkoituksena on suojella joenvuoteita, vahvistaa rinteitä ja seinämiä, mutta on mahdotonta tehdä omia käsiäsi maagisten rakenteiden elementteinä, varsinkin kun tuotteiden yksinkertainen ja laakoninen muoto tarjoaa suuria mahdollisuuksia suunnitteluideoille.

Gabions: mitä se on ja mihin he ovat?

Gabionien valmistukseen käytetään tavallisesti metalliverkkoa kaksoisvääntöä, korroosiosuojaa sinkkiä, galfaania tai polyvinyylikloridisuihkutusta vastaan.

Lisäksi rakenteen lujuuden lisäämi- seksi on kehys, jolle vahvistusta käytetään. Täyteaineena voi käyttää erilaisia ​​luonnonkiviä:

 • sora;
 • kiviä;
 • liuskekivi;
 • graniitti;
 • Okol;
 • basaltti;
 • graniitti;
 • Luonnonkivi;
 • hiekkakivi;
 • kvartsiitti ja muut.

Materiaalille ei ole erityisiä vaatimuksia tyypin, värin tai muodon mukaan lukuun ottamatta yhtä asiaa: niiden on oltava 25-40% suurempi kuin silmäkoko. Jos käytät gabionia vahvistaaksesi jokivarastoja tai pankkeja, eli jos ne ovat jatkuvasti alttiina liikkuvalle vedelle, kivien koon pitäisi olla kaksinkertainen ruudukon solun kokoon nähden.

Vaikuttavan painonsa ansiosta gabion-rakenteet ovat vakaita ja eivät ole alttiita muodonmuutokselle, vaikka merkittävät maaliikkeet olisivatkin paikallaan. Ajan myötä he laskeutuvat, tiivistetään maaperän hiukkasilla, kasvillisuus kasvaa, mikä tekee niistä luotettavampia ja kestäviä.

Kuva gabionov:

Toimintaedut gabionista

Sivuston päivittämistä tai suojaamista voidaan ostaa valmiina rakenteina, jotka kuitenkin kuljetetaan kokoonpainuvaan tilaan, mutta voit tehdä sen itse. Jopa sinimailanen itse tuottaminen ei ole erityisen vaikeaa. Riittää, että hankit tarvittavan materiaalin ja työkalut. Mutta gabionien käyttö tarjoaa kiistattomia etuja:

Erilaisten materiaalien käyttö täyttääksesi gabionin laajentaa suunnitteluratkaisujen mahdollisuuksia, jolloin voit maksimoida kivien värin ja muodon luonnollinen kauneus.

Hohtava gabion, video:

Joukkotyypit

Gabionit eroavat paitsi kooltaan myös muodoltaan, mikä usein määrittää sekä sovelluksen laajuuden että tuotteen toimivuuden. Esimerkiksi malleja:

 • litteitä muotoja, ns. Reno-patjoja käytetään useimmiten rinteiden, joenvuorojen vahvistamiseen ja myös tukemaan muiden muotojen suurikokoisten rakenteiden asennusta;
 • laatikkomainen, ovat yleisimpiä ja niitä käytetään ensisijaisesti rannikkosuojan ja esteiden rakentamisessa. Esimerkiksi jumittimien pidätysseinällä voit suojata rinteitä liukastumiselta padojen, siltojen, rautatiepantojen ja vaikeissa ja epävakaissa maissa olevien patojen rakentamisen aikana. Tämäntyyppinen gabion on yleensä kooltaan varsin vaikuttava, joten osana vahingoittumisen ja muodonmuutoksen estämistä sekä kuorman jakamista tasaisesti kivistä, erityiset väliseinät - kalvot järjestetään;
 • sylinterimäisiä muotoja voidaan käyttää pitämään materiaalin vahvistavaa toimintaa, rakentamalla vedenalaisia ​​esineitä sen perustaksi, mutta käytetään laajalti maisemasuunnittelussa;
 • epätasainen muoto - tällaiset tuotteet voivat olla abstraktio tai kaavamainen kuvaus tunnistettavissa olevista esineistä, ihmisistä tai eläimistä. Useimmin käytetään koriste-elementteinä, jolla ei ole mitään toiminnallista kuormitusta.

Keskeisimmät sovellukset gabions

Huolimatta siitä, että alunperin maametallit käytettiin maavahvistustöihin, ajan myötä niiden soveltamisala laajeni huomattavasti ja puhtaasti utilitaristisesta merkityksestä lähtevältä suunnittelulta ne alkoivat vähitellen muuttua elementteiksi ympäröivän tilan koristekuvioiksi.

Niinpä myös maisema-elementteinä käytetään myös gabionioita, joita voidaan käyttää myös pitkien seinien rakentamiseen erilaisten rakentavien esineiden ja rakenteiden rakentamiseksi, tiemaksujen vahvistamiseksi tai maaperän suojelemiseksi eroosilta.

 • kivi-pohja nurmikoille;
 • erotusrakenteet kaavoitusalueella;
 • koristeelliset vuoteet, kaaret, puutarha;
 • kuten puutarhatiet, portaat, portaat tai siirtymät alueen vyöhykkeestä toiseen;
 • puutarhakalusteiden (pöydät, penkit, penkit) valmistuksen perusta;
 • alueelle rajoittuneiden luonnollisten säiliöiden tai keinotekoisten altaiden rakentamisessa;
 • maiseman veistosten valmistukseen.

Voit jopa varustaa aidan gabionista omiin käsiinsä, joka sen päätehtävän lisäksi auttaa suojelemaan alueen alueen katumelun, äänien ja tuulen tunkeutumisesta.

Vaihtoehdot gabion tekstuurista, video:

Kuinka tehdä virheitä omiin käsiisi?

Ennen kuin ryhdyt tekemään virheitä, sinun on valmisteltava tarvittava materiaali:

 • metalliverkko, jonka paksuus on 2-8 mm, riippuen itse tuotteen koosta ja ottaen huomioon toiminnalliset ominaisuudet;
 • vahvistus kehyksen vahvistamiseksi ja jäykistämiseksi;
 • lankakaapelit ja metalliset kierteet - rakenteellisten elementtien liittäminen;
 • geofabriksi materiaalina käänteisen suodatuksen aikaansaamiseksi sekä hiekan tai muun irtomateriaalin kustannusten alentamiseksi asennustöiden aikana.

Ja tietenkin sinun on varastoitava tarvittava määrä täyteaineita. Tällöin, jos esteettiset vaatimukset päätyvät päälle tai ovat tärkeitä, sinun kannattaa antaa etusija materiaaleille, jotka eroavat toisistaan ​​värimuutoksilla tai epätavallisilla muodoilla, ulkonäössä.

Tämä edellyttää vain luovaa lähestymistapaa ja taiteellisen makun ilmentymistä.

Harjoitusten valmistuksessa ja asennuksessa tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja, joista suurin osa on saatavana isännän arsenalissa:

 • pihdit tai pihdit;
 • metalli-kehyksen asennus nitoja;
 • vuorella
 • lapio;
 • ankkureita.

Mutta jos valmistus tapahtuu vahvistuspalkkien avulla, hitsauksen käyttö on edes välttämätöntä, koska elementtien neulominen tavallisella langalla on melko työlästä eikä se tarjoa tarpeellista jäykkyyttä kehykseen.

Kuinka korjata aivoviittaukset? videot:

Miten tehdä gabion: askel askeleelta ohjeita

Koska pienen rakenteen paino on melko vaikuttava, gabionin valmistus ja kokoaminen olisi suoritettava suoraan paikan päällä.

 1. Ensin sinun on valmisteltava pohja tarvittaessa vahvistaen ja vahvistet- tamalla sitä esimerkiksi karsimalla maata perusteellisesti tai poistamalla maapohjan kerros, tekemällä 10-20 cm paksuinen hiekkamyyjä riippuen gabionin painosta ja koosta. Joissakin tapauksissa jopa matala nauhataso on perusteltua, esimerkiksi avattaessa aidoja gabionista, erityisesti yhdistettynä perinteisten materiaalien osiin.
 2. Joten, että grilli ei ylitä ruohoa ja muita epätoivottuja rikkaruohoja, jotka tulevat myöhemmin melko ongelmallisiksi päästä eroon, on tehtävä kapea ura 10-15 cm: n syvyisen rakenteen ympärillä. Tämän jälkeen se peitetään geotekstilikankaalla tai mustalla kalvolla ja kiinnitetään, taivuttamalla yksi reuna tulevan rakenteen alla.
 3. Seuraavaksi leikkaat verkon ennalta laskettujen koon mukaan ja voit jatkaa sen liitäntää tai "ompelemista".
 4. Ensin asennetaan alaosa ja rakenteeltaan sivut sovitetaan yhteen ja yhdistetään toisiinsa metallilangalla. Viiran jäljellä oleva pää on tiukasti ja lujasti kierretty ja kiinnitetty pihdeillä.
 5. Jos aiot tehdä suurta gabionia tai suhteettoman pitkä osa sivuista, sinun on huolehdittava jäykistyskalvoista. Varmista, että jompikumpi osapuoli on jätettävä avoimeksi pystyäkseen täyttämään gabionin kivillä. Lopullinen ompelu suoritetaan asennustyön loppuun saattamisen ja koko tilavuuden täytön jälkeen.
 6. Kun rakenne on täysin valmis, sen lopullinen asennus ja kiinnitys suoritetaan. Rakenteen lujuuden ja stabiilisuuden varmistamiseksi paitsi oman painonsa kustannuksella, se olisi kiinnitettävä ankkureilla tai itsenäisesti tehdyillä panoksilla. Äärimmäisissä tapauksissa sopivat liitokset, joiden läpimitta on vähintään 10 mm.
 7. Monikerroksisten rakenteiden laitteille on mahdollista sallia jonkin verran materiaalisäästöjä esimerkiksi aidojen rakentamisen aikana. Tällöin alemman tason gabion-verkko voi tulla yläosan pohjaan (pohjaan). Tällöin tarjotaan lisää jäykkyyttä, mutta ottaen huomioon kasvava kuormitus, langan paksuus, josta kangas on tehty, on kyettävä kestämään sen, joten se on valittava ottaen huomioon turvamarginaali.

Valmistetut rakenteet kiinnitetään toisiinsa jäykästi, ja sitten gabionien laitetta voidaan jatkaa kiven asettamisen yhteydessä noudattamalla tiettyjä sääntöjä:

 • pitäisi alkaa täyttää, kun gabion on ottanut pysyvän paikkansa;
 • jos valitaan eri kokojen kivet täyttämiseksi, suuret reunat pinotaan, ja keskiosa on täynnä pienempiä;
 • jos käytetään pieniä, mutta suunnilleen samanlaisia ​​kokoja ja muotoisia kiviä, muninta tehdään irtotavarana, mutta aina useassa vaiheessa kunkin osan pakollisella tiivistämisellä;
 • Jos gabion korkeus on yli puoli metriä, kivet tulisi myös asettaa useita kerroksia, noin 15-25 cm paksuihin. Lisäksi tässä tapauksessa rakenteen täyttämisen jälkeen noin kolmanneksella on tarpeen tehdä erityisiä venytysnauloja, jotka kiinnittävät vastakkaiset sivut ( useimmiten - edessä ja takana) deformaation estämiseksi. Jos rakenteen korkeus on yli metrinen, tämä toimenpide on toistettava tietyn etäisyyden jälkeen esimerkiksi täytön jälkeen 2/3 ja 3/4 tilavuudesta.
 • siinä tapauksessa, että tarjotaan monikerroksisia gabionien asentamista, alempi rivi on täytettävä kivillä, ottaen huomioon niiden kutistumisen sekä oman painonsa että ulkoisen kuormituksen vuoksi, joten ne olisi täytettävä keskimäärin 5-7 cm rakenteen yläreunan yläpuolella;
 • joskus on sallittua käyttää kivihiilen pienempiä kiviä, mutta tässä tapauksessa niiden pitäisi sijaita rakenteen keskellä tai alemmassa osassa, kun ne on aikaisemmin kääritty geofabriksi, joka ei estä vettä pääsemästä gabionin läpi, mutta ei päästä pestämään täyteainetta;
 • Kun olet asentanut ja täyttänyt gabion-säiliöt, voit lopettaa viimeisen kosketuksen - sulje ja kiinnitä kansi metallilangan kierteen avulla.

Kivien siirron ja kuvan tuhoutumisen välttämiseksi työ on suoritettava vaiheittain, jolloin kerrokset käsittävät 10-20 cm: n kerrokset ja niiden kummankin pakollinen tiivistys.

Gabion-aidan: suunnitteluominaisuudet

Tällä hetkellä on olemassa erilaisia ​​materiaaleja, joita voidaan käyttää erilaisten aidojen luomiseen. Sopivimman vaihtoehdon valinnassa ihmiset keskittyvät varmistamaan, että valmiin aidan lujuus on kestävä ja kestää niin kauan kuin mahdollista. Rakenteen ulkonäkö on kuitenkin tärkeä rooli: monet valitsevat vaihtoehtoja, jotka ovat alkuperäisiä, epätavallisia.

Se näyttää erittäin mielenkiintoiselta gabionien aidalta. Tällaisilla rakenteilla on tiettyjä ominaisuuksia, mutta samaan aikaan voit luoda oman piikkilanne riittävän helposti.

Mikä se on?

Gabion-aita koostuu täyteaineesta ja metallirungosta (ristikko, verkko). Näitä aidoja ei voida kutsua useimmille ihmisille, mutta ne näyttävät erittäin mukavilta.

Nykyään gabionit ovat epätavallisia sisustuselementtejä, mutta aiemmin niitä käytettiin pääasiassa niin, että sotilaat voisivat puolustautua taistelujen aikana.

edut

Tällaisia ​​aidoja erottaa suuri määrä etuja. Suoritusten tärkeimmät edut gabionista:

 • Aseiden lisääntynyt lujuus. Ne kestävät melko suuria kuormia.
 • Edullinen. Tällaiset mallit ovat paljon halvempia kuin tiili ja teräsbetoni, koska ne koostuvat vain verkosta ja täyteaineesta.
 • Luonnollisuus. Tällaiset aidat sopivat erittäin hyvin ympäristöön, he katsovat sivustoa niin harmonisesti kuin mahdollista.
 • Mahdollisuus luoda samankaltaiset aidat sivustoille, jotka eroavat vaikeassa helpotuksessa. Voit yhdistää yksittäisiä osioita haluamaasi kulmaan.
 • Vastustuskyky erilaisille ilmakehän vaikutuksille. Tällaiset rakenteet eivät pelkää sadetta, lunta, lämpötilan muutoksia.
 • Pitkä käyttöikä. Ei ole välttämätöntä huolehtia tällaisista aidatuista jatkuvasti, vaikka ne pitävät pitkään säilyttää lujuutensa, luotettavuutensa ja esteettisen ulkonäön.
 • Kyky tehdä aidan yhdistelmäksi. Osa aidasta voi koostua esimerkiksi vain ruudukosta tai puusta.
 • Kyky käyttää täyteaineina erilaisia ​​materiaaleja. Löydät myös materiaaleja, joita on pitkään tallennettu ja pidetty hyödyttömiksi.
 • Ei tarvitse tilata asennustöiden toteuttamista, vuokraa erikoisajoneuvoja. Kun gabion-aidan luominen on melko mahdollista selviytyä itsestään, sinun tarvitsee vain varata aikaa ja kärsivällisyyttä.

laji

Gabionit jaetaan useisiin lajeihin (muodon mukaan). Seuraavat lajikkeet voidaan erottaa toisistaan:

Maisemasuunnittelussa käytetään useimmin ruutuvaihtoehtoja. Tällaiset gabionit ovat suorakulmaisia ​​astioita. Niitä käytetään luomaan aidat, huonekalut ja niin edelleen.

Flat gabions ovat alhaiset, leveät. Useimmiten niitä käytetään perustana laatikkomaisille gabionille, ne sopivat säiliöiden järjestämiseen. Sylinterimäisiä vaihtoehtoja voidaan käyttää luomaan kukkapenkkejä, pieniä aitoja.

Kuinka valita materiaali?

Valitsemalla, mistä on parempi luoda aidat, sinun on keskityttävä omiin vaatimuksiisi tulevan aidan toiminnallisuudelle ja estetiikalle. Mitä tulee kustannuksiin, tässä suhteessa ei ole miltei rajoituksia, koska itse asiassa tällaiset rakenteet syntyvät romumateriaaleista.

netto

Suojaväylät luodaan kiinteällä verkolla. Sopivimman materiaalin valinta on otettava mahdollisimman vakavasti, koska se on verkko, joka pitää koko rakennetta. Hyvin usein gabionovogo-aidan rakentamiseen saa korkealaatuisen ketjulinkin. Tällaisen ruudukon solujen muoto voi olla neliö, pyöreä ja niin edelleen.

On suositeltavaa keskeyttää valinta ruostumattomasta teräksestä. Tämä materiaali on korkea korroosionkestävyys, se kestää niin kauan kuin mahdollista. Laatikon liittämiseen voit käyttää lankaa, jossa on sinkitty pinnoite.

täyte

Otettuaan sopivan ruudukon, on tarpeen päättää täytettävistä materiaaleista. Haravoiden aidat yleensä täyttävät:

Muitakin mineraaleja ja kiviä käytetään gabion-aidojen tekemiseen. Jotkut valitsevat keinokivää. Joskus verkko täytetään puupullojen avulla.

Valitsemalla sopivimman täyteaineen miekkailun miehistöstä, kannattaa harkita joitain suosituksia:

 • Valitse huolellisesti tulevan täyteaineen koko ja määrä.
 • Muista myös lomakkeesta, koska murskatut kivet ja kivet näyttävät täysin erilaisilta. Täyteaineen muoto voi olla suorakaiteen muotoinen, pyöreä, soikea ja niin edelleen. Lopullinen valinta riippuu siitä, millainen suunnitteluidea aiotte kääntää todellisuudeksi.
 • Valittu materiaali on erotettava vastustuskyvystä alhaisissa lämpötiloissa ja pitkän käyttöiän ajan.

On suositeltavaa valita luonnolliset materiaalit omalta alueeltasi. Joten maiseman kauneutta, luonnonmukaisuutta ei mureta, muotoilu näyttää mahdollisimman sopusointuiselta. Lisäksi tämä vaihtoehto on edullisempi kuin tarvittavien materiaalien kuljettaminen kaukaa.

 • Jos olet keskittynyt showiness, muista seuraavat: mitä suurempi on täyteaine, sitä mielenkiintoisempi aidan näyttää.
 • Poimi graniitti äärimmäisen varovasti. Tällaiset materiaalit voivat poiketa radioaktiivisuudessa.
 • Tavallisesti täyttämällä gabionovogo-aidan valita kivi. Tämä materiaali on ihanteellinen täyte meshille. Lisäksi kiven aidalla on suuri lujuus, ja tämä on erittäin tärkeä laatu.

Valmistelu työstä

Jättäen aidan rakentamiseen on valmistauduttava tiettyihin materiaaleihin. Luetteloon olisi sisällyttävä seuraavat tiedot:

 • vaijerit;
 • metalliset kierteet;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset solut, ristikot;
 • nastat (paras vaihtoehto on metallituotteet);
 • täyteaine;
 • kynnet, hiekka, sementti;
 • geotekstiilit.

Valitse työkalut, joita saatat tarvita asennustöihin. Valmistele piirros, se on helpompi asentaa sen avulla.

Määritä tarkalleen missä gabion-aita asennetaan, käytä johtoa tai merkkijonoa. Venytä se korostamaan ulkokehää. Alueen valmistelu suoritetaan seuraavasti:

 • Poista maaperästä hedelmällinen kerros, kaikki kasvit, roskat.
 • Sitten sinun täytyy kaivaa kaivanto aitauksen alle.
 • Jotta rikkaruohot eivät itkeisi, aseta geotekstiilit sen seiniin ja pohjaan.

Asennustekniikka

Asennustyöt on suoritettava tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Tämä tekee suunnittelun luotettavin ja kestävä.

Säätiö- ja tukisarakkeet

Seuraava askel on aidan perustuksen luominen. Tämä on välttämätöntä, jos aita kestää niin kauan kuin mahdollista. Voit kaataa teippausta. Aseta varsi kaivannon pohjaan ja käytä valmistettua materiaalia. Kun betoni kuivuu, sinun on vedettävä säätiö vedellä, varsinkin jos asennat lämpöä.

Jättiläisiä ei saa kiinnittää säätiöön, mutta joka tapauksessa tämä on tehtävä tukipilareilla. Muutoin ne eivät voi tukea aitauksen painoa. Pilarien tulee olla noin kahden metrin etäisyydellä toisistaan. Kun hahmottelet, missä tukee, kaivaa pieniä reikiä näissä paikoissa (niiden koko on noin 200 x 200 mm). Syvyys on määritettävä siten, että se ohjaa peruspylvään korkeus (optimaalinen vaihtoehto useimmissa tapauksissa - 1/3 sen korkeudesta).

Suositeltavaa on käyttää profiiliputkia tukeina. Niiden poikkileikkauksen tulee olla suorakaiteen muotoinen.

Asenna pylväät, kiinnitä ne tukien avulla puusta tai lankkuja ja kaada sementtiä kaivoihin. Irrota erilaisia ​​aukkoja, tampaat materiaalia sorkkaraudan avulla. Jätä tuki muutama päivä, jotta materiaali olisi mahdollisimman voimakasta.

Kuinka korjata kankaalle?

Kokoa verkko tukista. Ensin sinun on liitettävä laatikon kulmat. Kun teet tämän, varmista, että kaikki on samalla rivillä. Kiinnitä rivat kaapelilla. Vahvistetaan kulmat terästangoilla.

Runko on kiinnitettävä tukipylväät pulttien tai hitsauksen avulla. Kun käytät täyteainetta, se piilottaa tuet. Yhdistä yksittäiset laatikot toisiinsa käyttämällä niittejä ja lankaa. Ajoittain tarkista rakenteen tasoitus käyttämällä tasoa. Kun olet asentanut verkon pohjan, voit kiinnittää pitkän radan ulkopuolelle. Näin voit varmistaa, että aidan tasaisuus asetettaessa täyttöä.