Ruotsin ja Suomen kiukaan perusta: ero, asennus, haitat ja ammattilaiset

Eurooppalaisen näytteen pohjalevy on innovaatio Venäjän teknisten ratkaisujen rakentamisessa. Mitä olemme yrittäneet ja ajattelemme useita vuosia, ulkomaiset kaupalliset yritykset testaavat, parantavat ja sen myötä myyvät kaikkialla maailmassa. Tämä pätee myös pohjalevyihin, joiden haitat ja ammattilaiset, asennusmenetelmät, pidämme erittäin huolellisesti.

Mikä on ero

Säätiö ruotsalainen tai suomalainen takka on ulkomaista teknologiaa, joka on kehitetty paikallisille maaperille tai ilmastovyöhykkeille. Meillä on "venäläinen" laattojen pohja, jonka rakenteellinen piirre on paksu laatta ja massiiviset kylkiluut. Kaikissa säätiöissä tärkein on vahvuus ja kestävyys, joten "Venäjän" säätiön tarkoitus on suuri vahvuus.

Suomalainen liesi - on suomalaisten insinöörien kehittäminen. Ja paljon tätä Euroopan maata pidetään tehokkaana ja harkittuna. Suhteellinen "venäläinen" liesi on hieman ohuempi, mutta huomattavaa lämpenemistä. Tämäntyyppinen laattojen pohja on ennalta laskettu paitsi kovaa ilmastoa, myös lattialämmitysjärjestelmää varten. Tällainen "modernisoitu teknologia" on normi Baltian maille. Suomalaista levyä kutsutaan myös kylmäksi.

Siksi tämä on ajateltu: paksu kerros katkaisee kylmän pudotuksen kentän ja lämpimän lattian välissä. Myös lattialämmitysjärjestelmä on lujitettu lattiapäällyste. Mielenkiintoista on, että suomalainen liesi on kaadettava kerrallaan. Joten rakentamisprosessi on paljon nopeampi.

Ruotsin tyyppinen säätiö tai laatta tuli luonnollisesti samasta maasta. Itse asiassa tämä on sama suomalainen tekniikka, mutta siinä on useita eroja. Ruotsalaisilla levyillä ei ole tavanomaista tehdä lattiapäällysteitä, ja lämmitetyn lattian järjestelmä (sen putket) on sijoitettu suoraan laattaan. Tämä lähestymistapa tekee levyt ohuemmiksi ja halvemmaksi. Mutta tällaisen järjestelmän säästämisen kannalta säätiö on huonompi kuin suomalainen teknologia. Ruotsalaiset levyt kaadetaan samaan tapaan kuin suomalaiset yhden kierroksen aikana. Mikä on rakennuksen kannalta edullisempi, mutta ei kannattavaa eristykselle tai pikemminkin lämmön kulutukseen tulevaisuudessa.

Mistä hakea

Ruotsin ja suomalaisen tekniikan harjoittaminen tapahtuu useammin tällaisissa tapauksissa:

 1. Työn aikana maaperän kosteustasolla.
 2. Yksityisissä talouksissa heikoilla alueilla.
 3. Jos maalla on korkea pohjavesi.
 4. Ongelma-alueet, joissa on monia korkeuksia.

Mitä asiantuntijat suosittelevat

Ennen kuin poistat maaperän ja alkavat merkitä sekä suomalaisille että ruotsalaisille säätiöille, on suositeltavaa huolehtia seuraavista kohdista:

 1. Varmista, että tarvitset tyhjennysjärjestelmää. Ilman sitä ei ole veden poistamista rakennuksesta.
 2. Hiekka ja rauniot kestävät paremmin yhtä suuressa määrin ja kaatuivat hyvin huolellisesti.
 3. Voit käyttää geotekstiilejä. Se on asennettu maahan tai kerrosten välille.
 4. On parempi ajatella sähkön tarjontaa ja johdotusta. Sinun on myös laskettava lämmitys- ja viemärijärjestelmä.
 5. Suomalaisen uunin osalta eristys on tärkeä, pikemminkin sen laatu. Luonnollinen kerros tulee sen jälkeen vaakasuoralle kerrokselle, joten sitä ei voi säästää.
 6. Sisäisen komponentin kestävyydelle on tavallista käyttää seuraavia materiaaleja: polybutaani, polyeteeni, kupari ja muovi.

Kuinka kiinnittää

Aloitetaan kuvaus ruotsalaisilla levyillä. Työ (valmistelu) tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poista maaperä huolellisesti (sen yläkerros). Laskettiin kellarialueella, mutta oikeammin, kun maa poistettiin puolentoista ja puolentoista marginaalilla.
 2. Kaada iskunvaimennus hiekan laatuun. Runsas kerros 15-20 senttimetriä. Kuiva hiekka on kostutettava ja vain silloin täynnä.
 3. Onko salaojitus ja välttämätön elämäviestintää.
 4. Nukahtaminen sora. On toivottavaa säilyttää sama osuus kuin hiekalla.
 5. Styroksi on asetettu. Samassa jaksossa sinun on huolehdittava muottipesästä. Se muodostaa tulevaisuuden rakentamisen sivut.
 6. Tarkista syntyvän alustan horisontti.
 7. Tarkistuksen jälkeen sinun on asennettava väliaikainen jalusta. Sitten ne laittavat levyille vahvistustason.
 8. Samassa "kerroksessa" täytyy laittaa putket lämpimään lattiaan, joka on pumpattava lämpimällä ilmalla.
 9. Ennen kaikkea kaadetaan pieni kerros (enintään 10 cm) betonia.

"Suomen kilven" tekniset vaiheet:

 1. Valmistelutyöt.
 2. Hiekkapuhaltimet.
 3. Asennus vedeneristyskerroksesta.
 4. Sulautettujen putkien asennus ja tekninen viestintä.
 5. Levyn levitys itse.
 6. Paksun eristyskerroksen asennus (vähintään 15 cm).
 7. Levyjen asennus lämmitetyillä lattioilla ja lisäviestinnän avulla.

Ja tämä on pinnallinen listaus. Kuten näette, työt verrattuna "Ruotsi" ainoa ero eristys ja lattialämmitys. Yhteisen ymmärryksen vuoksi on kuitenkin parempi lisätä muutamia sanoja työnkulusta.

Aloita työskentely laskelmilla. On tarpeen selvittää "nolla" -kulma ja korkeusero alueella. Useimmiten käytetään tasoa. Nykyaikaisen laitteen avulla on helppo laskea tarvittavat tasoitustyöt, joilla on myönteinen vaikutus kokonaissuunnitteluun. Ja vasta sen jälkeen jatka merkintää.

Joten, ero asennus on:

Sekä suomen että ruotsin kielet ovat välttämättömiä. Mutta jos toinen on suojattu kuumuuden menetykseltä sivuilta (maadoitusosa), niin suomalaisella on vaikuttava kerros eristeen ja betonin välillä. On selvää, että suomalainen tekniikka tarjoaa korkean, lämpimän ja nykyaikaisen säätiön. On mielenkiintoista, että lasin kuivaamisen jälkeen voit siirtyä välittömästi maalipeitteeseen.

Kanadan talon säätiö

Kanadan tekniikan mukaan rakennetut talot ovat alkuperäisiä paitsi suunnittelussa, rakennusmateriaalien valinnassa myös teknisissä ominaisuuksissaan. Ja tietenkin tämä heijastuu tällaisten rakenteiden rakentamisen menettelyvaiheissa.

Ja koska kaikki rakennustyöt alkavat säätiön perustamisen myötä, kannattaa tarkastella huolellisesti tämän rakentavan osan valintaa vaaleita paneeleista valmistetuille taloille.

Ottaen huomioon Kanadan koteja suunnittelun piirteet, säätiön valinta on yksi tärkeimmistä rooleista.

Kerrostalot sandwich-paneelien taloon

Tällaisten rakenteiden tärkein ominaisuus on niiden kevyt paino, ja se on tämä seikka, joka on otettava huomioon valittaessa säätiön tyyppiä.

Tietenkin, jos käytät esimerkiksi massiivista laatatäätä, silloin rakennuksessa ei ole mitään vahinkoa. Samaan aikaan tällaisten säätiöiden käyttö on epätodennäköistä talousarvionäkökohtien ja työvoimakustannusten vuoksi.

Täältä voimme päätellä, että lähes kaikki säätiöt soveltuvat Kanadan kodeille, mutta kaikki tällaiset säätiöt eivät ole järkevä ratkaisu.

Joten mitä pitäisi ottaa huomioon, kun valitaan kanadalaisen talon tyyppiä?

 • Talousarviokustannukset ovat yksi rakentamisen ratkaisevista tekijöistä. Lisäksi tilastojen mukaan talon perustan laskemisesta aiheutuvat kustannukset voivat olla budjetissa, ja osuus kaikista kustannuksista on kolmas osa.
 • Suunnittelun luotettavuus lisäprosessissa. Säätiö, huolimatta talojen rakentamisesta SIP-paneeleilta, on velvollinen varmistamaan vakauden myös liikuteltaessa
 • Laitteen yksinkertaisuus. Koska kanadalaisen tekniikan talojen rakentaminen on esteettömyyttä ja yksinkertaisuutta, ei ole järkevää monimutkaistaa säätiön perustamisprosessia
 • Työvoiman ja ajan kustannukset. Tämä on myös tärkeä tekijä. Kanadalaisten talojen rakentamisen periaate merkitsee tehokkuutta rakentamisen ja yksinkertaisuuden kannalta.

Mutta edes kaikkien näiden olosuhteiden vallitessa on myös otettava huomioon rakentamisohjeiden ja määräysten (SNiP) edellyttämä säätiön asettamisen periaatteet. He sanovat, että koko rakennuksen pitkäaikaista ja tehokasta toimintaa varten on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Veden horisontin syvyys maassa - mitä pienempi tämä taso, sitä vähemmän vaivaa perustaa pohja. Ja syvän horisontin myötä on mahdollista tehdä pienempi syvyys kellarista, joka puolestaan ​​näytetään kustannusten arvosta.
 • Syvyys, johon maa jäädyttää, on Keski-Venäjällä, tämä luku on yleensä yhden metrin alueella. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että maaperän jäädytyksen taso on pohjaveden yläpuolella
 • Maaperän rakenne ja liikkuvuus. Alapatyyppi on valittava maaperän tyypin mukaan - eräiden perustilastojen tyypillä liikkuvilla ja kelautuvilla mailla ei edes ole aikaa kovettua. Siksi on valittava paras vaihtoehto huolimatta talon koko rakenteen keveydestä
 • Ilmastovyöhyke. Tämä indikaattori ei ole niin tärkeä, kun valitaan itse säätiön tyyppi, mutta se otetaan huomioon määritettäessä syvyyteen perustan asettamista.

Näiden indikaattorien huomioon ottaminen ja SIP-paneelien talojen rakentamisen erityispiirteet huomioon ottaen voit aloittaa harkitsemaan säätiön järkeviä vaihtoehtoja.

Perspektiivinen kanadalainen talo

Rakennustyömaalla sijaitsevan ilmastovyöhykkeen ominaisuuksista riippuen seuraavien luokkien perustukset sopivat parhaiten kanadalaisille kodeille:

 • Ribbon tyyppinen kanta
 • Säätöpohjat ruuvipolleille
 • Sarake maatyypit

Niillä alueilla, joilla maaperän liikkuvuus on huomattavasti lisääntynyt tai riittävän löysä maarakenne, voidaan käyttää kelluva pohjatyyppi - ns. Se on kiinteä monoliittinen laatta, joka on muodostettu pinomalla useita valmiita teräsbetonilaatuja tai kiinteän betonin kaatamalla.

Siitä huolimatta kehittäjä ei ole helppo valita kaikkein kannattavin ja käytännöllisin säätiön muoto näistä muutamista vaihtoehdoista.

Mitä pitäisi ensin harkita?

Tukiaseman tyypin määrittäminen

Jotta selvitettäisiin, mikä vaihtoehto olisi tietyssä tapauksessa järkevämpi, voit yrittää verrata niitä talousarvion menojen kriteerien, valmistuksen monimutkaisuuden ja materiaalin kulutuksen mukaan.

Ribbon tyyppinen kanta

Alustan nauhatyyppiä käytetään useimmiten lähes kaikilla Venäjän alueilla. Valmistuksen valmistusprosessi ei ole erityisen vaikeaa ja koostuu kolmesta peräkkäisestä vaiheesta:

 • Kanavan rakentaminen Kanadan kotiin
 • Laatikon tai lautakuntien laiterakenne
 • Säätiön suora laite kaatamalla betonia

On vielä lisättävä, että jokaiseen vaiheeseen liittyy ylimääräisiä töitä.

Kaivantoa valmistettaessa sen pohja on pakattava ja peitettävä hiekalla hiekkavyöhykkeen muodostamiseksi. Puiset muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa vastakkaisilta puolilta, jotta vältetään betoniliuoksen vuoto.

Kun kaadetaan, itse liuos on peitettävä perusteellisesti. Täytä se vahvistamalla asettamalla metallivarret tai vahvikkeet kaivannon pohjalle.

Vahvistusta voidaan tehdä luotettavammaksi tekemällä metallikehys tulevan perustuksen koko kehälle. Mutta koska kyseessä on talon rakentaminen SIP-paneeleista, silloin ei ole tarvetta - tällainen rakenne on kallista, ja yksinkertainen vahvistaminen kaivannon pohjassa voi selviytyä talon massiivisesta kuormituksesta.

Tämän säätiön haitta on sen korkea kustannus. Tärkeimmät kustannukset johtuvat suuresta betonin ostamisesta ja sen toimittamisesta sekä työntekijöiden avustusten maksamisesta - koska kaataminen olisi tehtävä yhden päivän aikana. Jos tätä ei noudateta, säätiöllä ei ole lujuutta ja lujuutta.

Pilarin tyyppiset säätiöt

Tämä vaihtoehto on edullisempi talousarviomenojen vuoksi. Erityisesti, jos sen valmistuspylväät täytetään betonilla suoraan rakennustyömaalla.

Voit tehdä sen itse. Lisäksi tällaisen säätiön rakentamisprosessi ei ole ajallisesti rajoitettu.

Yhden sarakkeen valmistusta varten sinun on valmisteltava kaivo, jonka syvyys on suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Sitten hiekkalaatikko on järjestetty ja betoni kaadetaan. Kaikkien pilarien yläreunaan grilli on järjestetty samalle vaakasuoralle tasolle. Tällaisen perustuksen eristämiseksi pylväiden välinen tila on täynnä hiekkaa tai laajennettua savea.

Tällainen perusta on käytännöllinen ja kätevä tuotannon kannalta. Mutta sen haitta on se, että se on suunniteltu pienille rakennuksille.

Jos SIP-paneelien talo ei ole liian suuri, tällainen säätiö on yksi järkevimmistä ratkaisuista.

Säätöpohjan ruuvirakenteet

Tämä on luultavasti järkevin vaihtoehto, kun otetaan huomioon tällaisen säätiön valmistuksen kustannukset. Se on myös kannattava nopean asennuksen takia.

Valmiit ruuvipallot asennetaan hyvin nopeasti. Tämä säätiö on luotettava ja edullinen, joten se saa yhä enemmän kysyntää Kanadan teknologian talojen rakentamisessa.

Sen ainoa haitta voidaan kutsua maaperän rakenteen vaatimuksiksi. Valitettavasti kaikki alueet eivät ole rakenteeltaan sopivia porausruuvin perustukseen, joka takaa pitkäaikaisen käytön.

Laitteen lisäkustannukset ovat paalujen kuljetus ja koneiden ja laitteiden vetovoima niiden asennukseen.

Mitä valita?

Kun olet ottanut huomioon kolme yleisintä vaihtoehtoa, voit tehdä valinnan perustuen tärkeimpiin kriteereihin - kustannuksiin, käytännöllisyyteen ja käytettävyyteen laitteessa.

Joka tapauksessa niiden prioriteetit voidaan tunnistaa, ja ne on myös otettava huomioon.

Kehyksen asiantuntija

Kanadalaisen tekniikan avulla kehysrakenteiden rakentaminen

Päävalikko

Monoliittinen laattasäätiö

Laattojen pohja on kiinteä laatta, upotettu maahan, se on luotu betonista tai betonista, joskus sitä kutsutaan vankaksi perustukseksi. Sekä sisäisten että ulkoisten seinien kuormitustaso maassa, kun käytetään pohjalevyä, jaetaan tasaisesti ja on vähäinen. Monoliittinen pohjalevy on erittäin kestävä maaperän epätasaiselle siirtymiselle saostumisen ja lämpömenetelmien (jäädytys ja sulatus) seurauksena. Tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen on sallittua kaikentyyppisissä maissa, mukaan lukien kallistuminen tai hiekka, myös silloin, kun vesipöytä on tarpeeksi korkea. Kiinteä levy - pystyy vaihtamaan yhdessä maan kanssa, mikä sulkee pois rakentavan rakennuksen muutokset. Tästä syystä sitä kutsutaan myös kelluvaksi säätiöksi.

Monoliittinen laatta sopii erinomaisesti epävakaisiin maatyyppeihin, kuten heikkoon, mädäntyneeseen, löysäksi, hiekkaiseksi, vetiseksi jne. Levyä käytetään myös niillä alueilla, joilla maaperä on jäädytetty. Kiinteä perusta on erittäin suosittu yksityisten talojen rakentamisessa. Sen monipuolisuus johtuu Euroopan rakennustekniikan korkeasta kehityksestä ja uusien lämpö- ja vedeneristysmateriaalien kehittämisestä.

Pohja lämmitti Ruotsin liesi

USP on moderni teknologia, jolle on ominaista hyvä säästö, lyhyt rakenneaika ja pieni paksuus. Uuden teknologian ja innovatiivisten rakennusmateriaalien ansiosta UShP P mahdollistaa viestintä- ja viemäröintijärjestelmien sekä "lämpimän lattian" integroinnin. Tämän seurauksena kaikki rahoituskustannukset maksavat kotimaisen lyhyen ajanjakson jälkeen kiinteän laatan.

Ensimmäistä kertaa UWB on peräisin Ruotsin kaltaisesta Euroopan maasta, se tapahtui viime vuosisadalla, ja nyt se alkaa olla suosittu Venäjällä. Mutta kaikki yritykset eivät ole välttämättömiä peruslaatan rakentamiseen, koska kehittäjän valintaa on käsiteltävä erittäin huolellisesti.

Monoliittisen alustan edut:

 • Täysi suoja pohjavesiin;
 • Erinomainen vedeneristys;
 • Korkea luotettavuus ja kestävyys;
 • Mahdollisuus rakentaa alueilla, joilla on ongelmallisia maaperityyppejä;
 • Vahvan maaperän paineen kestävyys;
 • Laatta sopii minkä tahansa materiaalin rakentamiseen;
 • Suhteellinen yksinkertaisuus asennuksessa.

Laite on vankka perusta

Levyke perustetaan betonilla tai betonilla. Lankakokoonpano säätiöllä on yksi rakenne. Koska pohjalevyä käytetään usein silloin, kun on ongelma maaperä, tämäntyyppiseen perustukseen liittyy melko suuria vaatimuksia. Talon suunnittelussa ja rakentamisessa on noudatettava tiukasti tekniikkaa ja käytettävä vain korkealaatuisia rakennusmateriaaleja.

Kiinteän perustan rakenne vaihtelee ja riippuu projektista.

 • Monoliittinen levy on:
 • Ristikko tai kiinteä aine;
 • Ribbed tai smooth;
 • Betoni (yksinkertainen) tai raudoitettu betoni (vahvistettu).

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn perustaminen rakentamisen aikana vahvistetaan tavallisesti lujitussorvalla, mutta joka kerta kun valitaan yksittäinen betonityyppi ja vahvistus. Lisäksi hankkeen piirteet vaikuttavat syventämisen tasoon maahan. Syvemmällä perusteellisemmin kellarin rakentaminen.

Laattojen pohjan alla syntyy karkea hiekkamaljakko, jonka alapuolella on erityinen vedenpoistojärjestelmä. Laattojen laaja tunkeutumisaste kaivaa kaivaa, muutoin vain hedelmällinen maapallo poistetaan. Ennen betonin kaatamista, vedenpitävyys ja lämpöeristys on järjestetty, samoin kuin varusteet asennettuna. Tämän jälkeen lattialämmitysjärjestelmä asennetaan erikoisverkkoon. Ruotsalaisen levyn tärkeä etu on se, että betonin pohja on valmis viimeistelyä välittömästi kuivauksen ja hankauksen jälkeen.

Harkitse lämmitetyn suomalaisen keittotason perustetta - millaista tekniikkaa?


Suomalaisen asuntorakentamisen teknologiasta puhuminen on mahdotonta olla koskematta säätiön teemaan.

Yleensä kehystekniikan talo voidaan rakentaa kaikilla tunnetuilla pohjalla - nauha-vaihtoehtona sopii tähän ja jopa lohkareihin - ne olivat niiden skandinaavisia kansoja, joita aiemmin käytettiin aiemmin.

Skandinavian teknologia pysyi tärkeänä aikanamme. Tähän mennessä suosituimpia lajikkeita ovat lämmitetty ruotsalainen säätiö - USHF tai USHP ja lämmitetty suomalainen levy - UFF tai UFP. Tällaiset lajit ovat saavuttaneet suosiotaan paitsi Skandinavian kansojen lisäksi myös Venäjällä.

Yleistä tietoa

Rakennuksen alku on säätiön asennus. Ominaisuuksiltaan: laatu, lujuus, vakaus ja luotettavuus riippuvat rakentamisen toimintakaudesta, joten rakenteen suunnittelussa sinun on valittava oikea laatu. Lukuisten lajikkeiden perustusrakenteiden joukossa lämmin suomalainen lajike on erikoinen paikka.

Viite: UFP: n suunnittelusta on keksitty asiantuntijoita Suomesta ja voit asentaa sen monenlaisiin maatyyppeihin. Tämä lajike on suhteellisen vaatimaton paksuus, mutta sillä on suuri lujuus ja kyky pitää lämpö hyvin.

hakemus


Tällainen säätiötyyppi soveltuu erityisen hyvin niille, jotka aikovat laittaa lämmintä lattiaa kotiinsa, mutta se on mahdollista ilman sitä.

Lisäksi tämä perusta voi olla sopiva paitsi kehystyyppisten talojen kanssa.

Suomalaisella säätiöllä on joitakin yhtäläisyyksiä ruotsalaisen tyynyn kanssa, mutta niiden väliset erot ovat hieman suurempia. Lisäksi tällä lajilla on paljon sopeutumista Venäjän ilmastoon.

UFP: n ja UWB: n tärkeimmät erot ovat:

 • läsnäolo lisää jäykisteitä ympärysmitta;
 • erityinen eristys.

UVF asennetaan koko rakennuksen alueelle, mikä vähentää merkittävästi paineita maaperän pohjalle.

Tämän rakentamisen periaatteen takia kuormitus maasta tuntuu lähes olemattomalta.

Jos projekti tarjoaa kuormituksia pohjalle, lisää jäykisteitä lisäävät leikkauksen korkeutta. Jos esimerkiksi tulevan rakennuksen ulottuvuudet ovat varsin vaikuttavia, sinun on rakennettava jäykempi perustus.

Eristys, joka peittää tämän tyyppisen perustan, auttaa pitämään lämmintä huoneessa ja varmistaa kylmäsiltojen puuttumisen, koska muotoilu ei kosketa lattiaa. Kytkin on tehty lattialämmitysjärjestelmien ja viemäriverkkojen asennuksen jälkeen. Tuloksena saadaan luotettava, tasainen pohja, jota täydentää lämmitysjärjestelmä.

Tärkeää: UVF: tä voidaan käyttää myös silloin, kun pohjavettä on lisätty. Tietenkin, ilman viemärijärjestelmää tässä tapauksessa ei riitä. On usein suositeltavaa asentaa pyöreä tyhjennysjärjestelmä hiekkalaatikon kanssa ja asentaa geotekstiilit niiden väliin.

Suomen ja ruotsalaisten levyjen välinen ero


Vaikka UWB: n ja UFP: n rakentamisen teknologialla on joitain yhtäläisyyksiä, niiden suunnitteluerot ovat yhä suuremmat.

Erot tärkeimmät tekijät ovat:

 1. UVP-tyyppisen mallin pohjamallia ei ole yhdistetty tukiosaan sukupuolen kanssa. Rakenteellisesti se on samankaltainen kuin nauha-alusta, jonka sisällä betonilattia on pystytetty eristämällä maaperän pohjaan.
 2. Suomalainen lajike ei ole kiinteä monoliittinen - osa sen osista on tehty lohkoista.
 3. UFP ei sijaitse maaperän pinnalla, kuten ruotsalainen versio, ja sen oma syvyys esiintymällä on puolitoista metriä.

Lisäksi suomalaisella mallilla, joka on osittain tehty lohkoista, on enemmän rakennusmahdollisuuksia. Jos muutat pystysuuntaisten osien muurauskorkeutta, voit ratkaista useita ongelmia tällä tavalla, joista yksi on nostaa lattiatasoa korkeammalle ja toinen - sijoittaa tällainen tukikohta alueille, joilla on merkittävä kaltevuus.

Säätiön suomalaisen levyn tekniikka on samanlainen kuin ruotsalainen: on mahdollista erottaa yhtä alhainen lämpöhäviötaso, samanlainen jätevedenkasvatusjärjestelmä ja myös se, että nämä levyt voidaan rakentaa rakennuksen kokonaispainolle ja maaperätyypille.

Hyödyt ja haitat

Tällaisen levyn tärkeimmistä eduista voidaan tunnistaa:

 1. Pienentyneet työvoimakustannukset alueilla, joilla on voimakas rinne (toisin kuin muut lajikkeet).
 2. Mahdollisuus lisätä korkin korkeutta.
 3. Hyvä sovitus rakennuksen painoon.
 4. Ei kustannuksia muottiin.
 5. Yksinkertainen erektiotekniikka.
 6. Kyky johtaa viestintää kehyksen rakentamisen jälkeen.

Rakenteellisen tärkeimmät haitat ovat:

 1. Melko korkea hinta, ja sitä korkeampi perusta, sitä enemmän hinnankorotusta.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. Suuri määrä irtotavaraa kulutetaan täyttöteknologialla.

Kun valitset, on otettava huomioon myös kaikki laudan pohjan edut ja haitat.

Suunnittelun ominaisuudet


UFF: n yleinen rakenne koostuu kerroksista:

 1. Perusta, joka on pystytetty koko talon alueelle ja varustettu kylkiluutin jäykkyydellä.
 2. Eristys, joka asetetaan tämän pohjan päälle.
 3. Lattialämmitysjärjestelmät ja viestintä.
 4. Sementtilaasti.

Rakenteellisesti suomalaisen pohjalevyn tyyppi on kylmä muoto.

Eristysmateriaali on sijoitettava pohjalevyyn, kun taas eristävän kerroksen paksuus ei saa olla alle 150 millimetriä.

UFP: tä käytetään usein kehystyyppisissä kodeissa, mutta se voi olla myös perustana muille lattialämmitysjärjestelmille varustetuille taloille. Tämän rakenteen piirre on sen erektiota nopea, koska levyä kaadetaan kerrallaan, mutta sen hinta on pääsääntöisesti suurempi verrattuna muihin perustuksiin. Tällaisen laatan asennusta varten on vahvistettu lattian levittämisen edellytys.

Huomiota: eristeen käyttö rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa poistaa kylmän pohjan suoran kosketuksen, joten lämpimään lattiaan rakennetaan vähintään 80 millimetrin paksuinen lujitettu savi.

Lämmitetty pohja suomalaisena versiona soveltuu seuraavissa tapauksissa:

 • kun rakennuksen pystyttämiseen tarvitaan vähintään aikaa;
 • kun pohjan perusedellytys on sen kestävyys;
 • jos tulevaisuudessa rakennuksen rakentaminen edellyttää lattialämmitysjärjestelmän luomista;
 • jos maaperä, jolle talo rakennetaan, on korkea jäätymisaste.

tekniikka


Kun puhutaan pohjan rakentamisesta suomalaisen kilven tyypistä, on mahdollista erottaa seuraavat päävaiheet:

 1. Alueen valmistelu.
 2. Hiekkalaatan täyttö.
 3. Asennus vedeneristys.
 4. Asuntolainojen asennus.
 5. Viestinnän järjestäminen.
 6. Täytä levy
 7. Eristyskerroksen asennus.
 8. Lattialämmitys- ja viestintäjärjestelmän sisältävän laatan asennus.

Ensinnäkin on tarpeen laskea pinnan korkeusero myöhempää rakennetta varten tasoituslaitteella.

Tämä lähestymistapa myötävaikuttaa tarkemman suunnitteluprojektin luomiseen sekä rakentamisen perustan asianmukaiseen yhdenmukaistamiseen.

Seuraava vaihe on tukikohdan merkintä. Tätä varten ylempi maakerros on poistettava maanpinnasta. Homogeeninen maaperä edistää yhtenäistä luonnosta tulevaisuuden rakenteesta.

Ominaisuudet: säätiön asennuksen kannalta kaikkein epämukavampi on kallioinen maaperätyyppi - tässä tapauksessa rakenteellinen luonnos voi aiheuttaa vääristymiä.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto - tähän tarvitset erikoisia tappeja, joilla on kalastuslinja. Koukkuja ajetaan tulevan säätiön kehällä ja niiden välille on vedettävä kalastuslinja.

Seuraavassa vaiheessa pohjakuorta kaivetaan pohjalevyn syventämiseksi. Sen syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista: sen ominaisuuksista jäätymiseltä ja vesitasolta. Joka tapauksessa FPI ei vaadi liian syvää.

Seuraava askel on geotekstilien asentaminen kaivetun kaivon koko alueelle. On valittava lajike, jonka tiheys on enintään 350. Tämä materiaali on täytettävä romuilla, asenna sitten putket vesi- ja sähköasentajille.

Seuraavaksi sinun täytyy puristaa kerros rikki hyvin, ja sitten kaivaa erityisiä viemärien viemäriputket siihen. Seuraavaksi tämä kerros suljetaan jälleen geotekstiilien avulla, johon hiekka kaadetaan päälle. Geotekstiilien kerrokset tässä tapauksessa ovat hyvin tärkeitä, emmekä pysty käsittelemään niitä ilman niitä.


Tämän jälkeen tarvitaan uusi tamping ja sitten koko pinta täytetään betonin liuoksella.

Eristyskerros on asetettava betonilastan ja monoliittisen pohjan väliin, minkä jälkeen muodostetaan lattialämmitysjärjestelmä. Tarvitaan tarvittava tiedonsiirto ja sen jälkeen, kun kaikki putkistot on asennettu vahvistimeen. Sen jälkeen järjestelmä voidaan kaataa betonipinnoitteella.

Muita verkkosivuilla käsiteltyjä levypohjaja: tiekarttojen perusta.

tulokset

Lämmitetty suomalainen liesi tarjoaa hyvät mahdollisuudet sen käyttöön. Erityisesti se on hyödyllistä, jos talon rakentaminen käsittää lämmitetyt lattiat. Lisäksi tällainen säätiö olisi erinomainen ratkaisu, jos paikkakunnalla on voimakas kaltevuus tai kohonnut pohjavesi.

Säätiö "Ruotsalainen lautanen"

Matala pohja "eristetty ruotsalainen lautanen" (UShP) on monoliittinen betonilaatta, jossa on vedenlämmitteinen lattia. Tämä tekniikka ilmestyi Ruotsissa, joten nimiä on parannettu ja saanut jakelun Saksassa ja muissa Euroopan maissa. Kuinka tehdä tällainen säätiö kotiisi?

"Ruotsin kilven" edut ja haitat

Säätiön hyveet

 • Sopii mihin tahansa maaperään, paitsi turpeen.
 • Maapallon alapuolella oleva maa ei jäätyy läpi, mikä takaa, että huurteinen turvotus ei toimi pohjan suhteen.
 • Säätiötä ei haudata, joten pohjavesi ei vaikuta siihen.
 • Lauhde ei muodostu liesiin, joten muotin, sammakon ja sienen kasvua ei ole.
 • Sen rakentamiseen ei tarvita raskaita koneita, lukuun ottamatta betonin sekoitinta, koska on parempi käyttää betonibetonia.
 • Lämmitetty lattia ja kaikki tietoliikenne tehdään säätöprosessin aikana, joten säästyy aikaa. Ei tarvitse tehdä erityistä maanalaista, jossa putket kulkevat.
 • Lämmöneristyksen takia lämpö ei jätä taloa maahan, lämmityskustannukset pienenevät.
 • Eristys säilyttää levyllä suunnilleen samanlaisen lämpötilan koko vuoden, joten jäätymis- ja sulatusjaksoja ei ole, mikä vähentää betonin kestävyyttä.
 • Laattojen pinta on sileä ja tasainen, joten voit heti asentaa lattiaan (parketti, matto, laatta, linoleumi jne.).

Tällaisten etujen ohella syntyy vaikeuksia, joista useimmat ovat ominaisia ​​kaikille alustoille, kuten laattoille.

 • Ensinnäkin on välttämätöntä laskea mahdollisimman tarkasti kaikki viestit, jotka tehdään uunin sisällä (vesihuolto, jätevesi, sähkö), erityisesti niiden sisääntulo- ja poistumispisteet. Viestien laskemiseksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin.
 • Sivuston on oltava tasainen, ilman kaltevuutta, muuten tällaisen pohjan luomisen kustannukset lisääntyvät suuresti.
 • Toiminnan aikana muutaman vuoden kuluttua laattaan asetettujen tietoliikenneyhteyksien korjaaminen voi olla tarpeen. Lähellä oleminen on vaikeaa, se vaatii kallista työtä.
 • Tällaisessa talossa ei voi rakentaa korkeaa pohjaa, lattia on alhaalla maanpinnan yläpuolella.
 • Säätiö ei ole perusteltua ruotsalaista levyä taloon, jossa he eivät asu talvella.
 • Rakennusaineet, joita tarvitaan USHP: n rakentamiseen, ovat melko kalliita.
 • Ruotsalaista levyä ei ole suunniteltu raskaille suurille rakennuksille (yli 2 kerrosta).

Tavallisen pieni yksityisen talon täyttämiseksi ei tarvita erityistä tietoa, mutta se on melko vaikea työtä, tarvitaan apulaisia ​​täällä. Tekniikan noudattamisen vuoksi eristetyn "ruotsalaisen lautasen" laite kestää kaksi päivää viikosta ja aika, jonka kuluessa betoni jäätyy. Video näyttää vaiheittain miten UWB on tehty.

koulutus

Ennen laattojen kaataamista he suorittavat maaperän tutkimuksia, puhdistavat kasvien ja roskat. Irrota noin 40 cm: n maakerros. Kaivon pohja litistetään ja tiivistetään hyvin. UWB: n perustuksen alapuolella kaada hiekka-hiekka tyyny.

Ensinnäkin on suositeltavaa kaataa noin 10 cm: n kerrosta savea ja tiivistää se. Savi on vesitiivistyksen rooli, eikä maaperän kosteus pääse sivulle. Sitten kaadetaan hieno soraa, joka tulee olemaan salaojitus. Se on myös tiivistetty. Sitten geotekstiilit asetetaan päälle ja hiekkaa kaadetaan (karkea, louhos tai sora), joka on tamped vibroplatform.

Hiekkakuitu peitetään kerroksella kateaineita tai vedeneristyskalvoa (päällekkäisyyksiä). Lämmitin asetetaan päälle.

Kaivanto ja viemäriputki kaivetaan pohjakerroksen varrella. Tämä olisi tehtävä pohjavedestä riippumatta, koska se voi muuttua ajan myötä. Myös joskus viemäriputket asetetaan laattaan.

Eristys ja vahvistaminen

Eristys asetetaan sora- pinnalle ennen laatoituksen kaatamista, johon on kiinnitetty raudoitus.

Sen alapuolella on erityinen teline, jotta se ei vahingoita eristystä, joka samanaikaisesti muuttuu pysyväksi muottirakenteeksi. Nämä lasinaluset ovat myynnissä, ne näyttävät pieniltä muovikupilta, myös tavallisia puupalkkeja voi käyttää, mutta tärkeintä on nostaa raudoitus vähintään 50 mm.

Ensimmäinen ruudukko on valmistettu soluilla 10 x 10 cm. On tarpeen valmistaa kaksi teräspalkkia, jotka eivät ole ohuempia kuin 12 mm.

Tekniikka tarjoaa jäykistysrivat laakerin seinämien alle. Näissä paikoissa eristys on 10 cm paksu, muilla alueilla - 20 cm, eli yksi kerros sijasta kaksi. Tämän syvenemisen ansiosta saadaan jäykiste (katso kuva).

Eristysmateriaalina käytetään tavallisesti styroksi (penoplex), joka on moderni materiaali, jolla on tärkeitä etuja:

 • Ei aiheuta haitallisia aineita.
 • Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 • Se ei käynnistä sieniä, sammaleita.
 • Ei murtaa.
 • Hengittävä.
 • Siinä on suuri puristuslujuus - tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, koska suuri betoni massa painaa eristystä ylhäältä.

On myös tarpeen lämmittää sokea noin 50 cm: n leveäksi. Tämä tehdään kaivaamalla vaahtolevyn tulevan talon kehää, asetettu kahteen kerrokseen vedenpitävillä väliseinillä. Yläpuolelta ne peitetään hiekalla, sitten ne voidaan betonoida ja kaakeloitu.

viestintä

Putkisto- ja viemäriputket asetetaan hiekkamaljakkoihin. Pre-kaivaa hänen uransa putkille. Asettamalla ne ympäri kehä, muodostavat laattojen muotoilun, sisäpuolelta myös esitelty laajennettu polystyreeni. Kun betoni on asetettu, levyt poistetaan ja penoplex jää.

Lämmin lattia

Asenna lattialämmitysputket sen jälkeen, kun lujituksen ensimmäinen kehys on asennettu. Pohjan reunasta 15 cm.

Lämmitetty lattia voidaan asettaa erilaisten mallien mukaan, jotka on esitetty kuvassa.

Putkien painehäviön välttämiseksi ääriviivat eivät ylitä 100 m. Jos haluat tehdä useita silmukoita, on parempi jakaa ne lyhyemmiksi ja yhdistää kukin keräilijään. Keräilijä on parempi lämmitettävässä huoneessa.

Lämmin kerroksessa voit käyttää seuraavia putkia:

Näillä materiaaleilla on kestävyys, lujuus, ei korroosiota.

Mitä lähempänä lattialämmitysputken kierrokset ovat, sitä korkeampi lämpötila on. Normien mukaan niiden välinen minimipituus on 10 cm, maksimi on 25 cm. Kelat ovat tiheämmin sijoitettuja lähelle seiniä ja harvoin huoneen keskellä. Asennuksen jälkeen putket liitetään kollektorille ja paineistetaan paljastaakseen vuotoja.

Paineenmittaus suoritetaan 5 atm tai veden ilmanpaineella. Jos käytetään ilmaa, kaikki yhdisteet päällystetään saippuavedellä, jotta löydettäisiin epätäydellinen alue, kun kuplat näkyvät. Tekniikan mukaan puristustyön aikana koko putki on avattava ja kiinnitettävä keräimeen.

Tulevaisuudessa sinun on ehkä luotava lisää viestintää (johdotus, internet, kaapelitelevisio). Siksi on suositeltavaa asettaa useita lisäkanavia, joiden avulla voit ohittaa johdot.

betoni

Betonipumpun avulla kaadetaan vähintään 10 cm: n paksuinen betonikerros, kerroksen paksuus riippuu talon koosta, ts. Pohjan odotetusta kuormituksesta. Betonin on oltava vähintään M350: n luokkaa.

Kun pinta on asetettu 2-2,5 tuntia, pinta tasoitetaan betonikoneella. Betoni jäätyy ja on voimaa noin kuukauden ajan.

Jäätynyt levy on hiottu. Tämän jälkeen putket voidaan täyttää vedellä, jonka lämpötilaa tulee lisätä vähitellen kolmen päivän aikana.

UWB on eräänlainen säätiö, jonka luomisessa käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja. Se on monia etuja, on mahdollista rakentaa pieniä taloja eri materiaaleista lähes missä tahansa maaperässä. Se ei sovellu yli kahden kerroksen raskas- tai betonirakennuksiin eikä turpeen maaperään.

9 plussia ja 3 miinusta lämmitetystä ruotsalaisesta levystä

Talon rakentaminen alkaa... Se on oikein. Lämmitetystä ruotsalaisesta levystä.

Miksi lämmitetään? Koska yksi kerroksista on pursotettua polystyreenivaahtoa.

Miksi ruotsia? Koska keksittiin Ruotsissa.

Miksi liesi? Koska se on kokonaisuus.

Tämän integroidun ratkaisun luominen on yksinkertaista, mutta vaatii huomaavainen lähestymistapa eikä anna anteeksi virheitä. Tulos on erinomainen, kustannukset ovat pienemmät, käyttöikä on valtava. Ymmärrämme, mitä pohjoisen maan insinöörien ehdottamat uudet ovat perustaneet.

Rakennuspohja

USP tai eristetty ruotsalainen liesi on monoliittinen betonirauta matala, jossa ensimmäiset kerrokset ja lattialämmitys sijaitsevat. Sen toiminnallisuutta ja luotettavuutta ovat useat valmistelutilaisuudet, tekniset ratkaisut ja innovatiiviset ideat.

Soveltamisala

UWB: hen perustuva rakennuskonttori on levinnyt laajalle Virossa.

Suosituin UWB voi saada:
[flat_ab id = "33"]

 • alueilla, joilla on ankara ilmasto (lukuun ottamatta permafrost-alueita);
 • pohjaveden pinnan lähellä oleviin paikkoihin;
 • alhaisen kehyksen, paneelilevyn, paneelin, lohkon, tiilenrakentamisen tapauksessa;
 • heikoilla mailla.

Edut levy

UShP: n mukaisen rakennuksen rakentaminen on seuraavilla eduilla:

 1. Elämäntuen tekniset verkot asetetaan joko itse levyyn tai sen alapuolelle. Tämän seurauksena kellarista tai kellarikerroksista ei ole tarvetta asentaa viestintää, työskennellä putkien ja kaapeleiden eristämiseksi ja suojaamiseksi, mikä vähentää rakennuskustannuksia.
 2. Yksi säätiön kerroksista on lämmöneristys. Sen läsnäolo estää kausiluonteisen syklisen toiminnan (jäädytys - sulatus).
 3. Vedeneristysmateriaalien laaja käyttö suojaa rakennuksen kuoren kosteuden läpäisevyydestä, mikä lisää käyttöikää ja lämmönkestävyyttä.
 4. Vedeneristysmateriaalien, kuivatuksen, hiekan ja sora "tyynyjen" käyttö sulkevat kokonaan kosteuden aiheuttamat haitalliset vaikutukset pohjaan.
 5. Ruotsin teknologian ja lämpimän kerroksen vesijärjestelmän eristyksen ansiosta lämmityksen käyttökustannukset pienenevät merkittävästi.
 6. Kiinteä rakenne, luotettava lujitus, suunnitellut jäykistysrivat tarjoavat suurta kantavuutta, eivät luo rajoituksia rakennustekniikkaan, erilaisten rakennusmateriaalien käyttöä seinien, kattojen, kattojen rakentamiseen.
 7. Betonipohjan kohdistaminen myöhemmällä hionnalla tekee mahdolliseksi olla järjestämättä 1. kerroksen viimeistelyä ennen viimeistelyaineiden asettamista, mikä säästää rahaa ja aikaa.
 8. UWBP: n luomiseen tarvittavat materiaalit toimitetaan rakennustyömaalle pienissä erissä, niiden käyttö ei edellytä nostureiden ja raskaiden kuorma-autojen käyttöä;
 9. Suunnitteluverkkojen ja säätölaitteiden asennus tehdään yhdellä teknisellä toiminnalla, mikä lyhentää rakennusaikaa.

Flaws levy

Koska jokaisella kolikolla on kaksi puolta, ja UWB: llä on haittansa:

 • Teknologia mahdollistaa UWBP: n asentamisen vain litteille vaakasuorille alueille (irtotavaran käyttäminen mahdottomaksi varmistaa vaaditun lujuuden);
 • ammattilaisten ja suunnittelijoiden korkeatasoinen pätevyys on tarpeen (tarvitaan tarkkoja laskelmia, moitteetonta projektin toteuttamista, kun viestintä ja vahvistaminen);
 • viestinnän korjaamisen monimutkaisuus edellyttää varalinjojen asettamista.

Rakentamismääräys

Suunnittelu- ja tutkimustyöt

Jos pieni levy voidaan tehdä käsin, on parempi antaa maaperän rakennetta, tehdä laskelmia ja laatia projekti ammattilaisille. Projektiasiakirjojen valmistelun aikana:

 • pohjaveden tasotutkimuksia tehdään;
 • määritetään maaperän koostumuksella ja sen liikkuvuudella;
 • selvitetään mahdollisuutta siirtää kerroksia sulatetun ja sadeveden vaikutuksen alaisena.

Alustavien tietojen perusteella laskelma tehdään seuraavasti:

 • kuopan syvyys;
 • vedenpoistojärjestelmän ja teknisten verkkojen ominaisuudet;
 • eristeen ja betonin "tyyny" -kerroksen paksuus;
 • rungon halkaisija ja tangot;
 • putkiston lattialämmitys.

Kaikkiin laskelmiin liitetään yksityiskohtaiset piirustukset, jotka helpottavat USHP-rakentamisen prosessia.

Kuopan valmistus

Kuopan järjestelyn yleinen tekniikka on seuraava.

 • Sivusto puhdistetaan hedelmällisestä maasta syvyyteen projektin mukaan. Törmäyspaikan leveyden ja pituuden on oltava vähintään 2 metriä suurempi kuin suunnitellun levyn lineaariset mitat.
 • Rakennuskohdan geodeettinen merkintä toteutetaan erityislaitteiden avulla, jotka havaitsevat kiinnitysrakenteiden samansuuntaisuuden ja kohtisuoruuden. Tämä on erityisen tärkeää tulevan kodin monimutkaisen kokoonpanon kannalta.
 • Merkitty paikka viestien vetämisestä levyltä.

Suojaus vettä vastaan ​​ja munivien viestintä

Säätiön on oltava jatkuvasti kuiva. Tätä varten kaivanto vedetään ulos kaivon ympäryksen ympärille rei'itetyn tyhjennysputken sijoittamiseksi sulatteen, sateen ja pohjaveden tyhjentämiseen. Putket on varustettu pystysuorilla poistoyksiköillä puhdistusta varten. Veden vastaanottamiseen on asennettu maanalainen säiliö, jonka vettä voidaan käyttää taloudellisiin tarkoituksiin.

Näiden töiden rinnalla toteutetaan toimenpiteitä viestinnän aikaansaamiseksi: kuuma ja kylmä vesi, jätevesi ja sähköverkot. Rakennusteknologia mahdollistaa putkien asentamisen, jotka mahdollistavat kaksoisrakenteisten verkkojen luomisen.

Kaikki verkot sijoitetaan horisonttiin, joka sijaitsee alle maaperän jäädyttämisen alueella.

Tyynynvalmistus

Kaivon pohja tiivistetään värähtelevällä levyllä ja peitetään geotekstiilillä. Ennen laitteen "tyynyjä" luonnollisista irtotavaroista on suositeltavaa täyttää se noin 10 cm savi ja tamp. Tämä luo lisää vedenpitävyyttä UWB.

Tyyny vähentää maaperän liikkeen vaikutusta pohjaan. Se on peräisin rauniosta (sora, kivi) ja hiekkaa. Pohjakerroksessa sopivat hienojakoisten fraktioiden kiinteät materiaalit, joita painetaan ja peitetään geotekstiilillä. Hiekka kaadetaan seuraavaksi (joki tai suuri kuoppa). Se altistuu tampingille, vuorotellen salmenvesiin tiheyden lisäämiseksi geotekstiilin peittämiseksi.

Asennuksen eristys

Suorituskyvyn ylläpitämiseksi säätö ei saa altistua pakkaselle ja maaperän paineelle alhaisissa lämpötiloissa. Tätä varten lämpöeristin asetetaan "tyynyn" päälle.

Laattaeristeeseen sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • erottuva mekaaninen puristuslujuus;
 • nollahöyryläpäisevyys ja nolla veden absorptio;
 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lämpökapasiteetti;
 • kemiallinen ja biologinen stabiilisuus.

Tämä välttää kylmien siltojen muodostumista ja säätiön yksittäisten elementtien jäätymistä.

Eristys sopii seuraavan kaavion mukaan:

 • Ensimmäinen kerros kattaa kokonaan levytilan;
 • 2 kerrosta vetäytyy ulkokehästä noin 0,5 metrin etäisyydellä sivureunojen luomiseksi, 20-30 cm leveät urat asennetaan panssaroidun vyön ensimmäisen tason asentamiseen niihin.

Muottirakenne

Tekniikka tarjoaa muottirakennetta kahdella tavalla.

Klassisessa versiossa käytetään puulevyjä ja (tai) levytuotteita. Tällöin ne kohdistuvat kellarintason lämmöneristyslevyjen ulkosivuihin. Suorakulmainen kosketusta muottiin betonilla ei ole. Materiaalien käyttö myöhemmässä rakenteessa on mahdollista.

Toinen koskee L-muotoisten eristyselementtien asentamista. Asennus on alempi tukialue. Tällöin ei tarvita lisätyötä tulevan rakennuksen sokea-alueen eristämiseen.

Armopoyojen ja "lämpimän lattian"

Vahvistettuun vyöhykkeeseen käytetään armatuet ja muovipidikkeet ("tuolit", "kupit"). Ne tarjoavat helppokäyttöisen asennuksen, sillä ne ovat samalla korkeudella. Hihnan ensimmäisen kerroksen vähimmäisreunan on oltava vähintään 50 mm. Rakenteen leveys ja läpimitta määräytyvät suunnittelulaskelmissa.

UWB-laitevesiputkiston toimivuus lisää merkittävästi 1. kerroksen lattian lämmittämistä. Se on sijoitettu vahvistetun hihnan ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin, mikä varmistaa putken kiinnityksen. Ehkä se laittaa sen päälle toisen kerroksen päälle. Tässä tapauksessa kiinnittämistä varten käytetään erityisiä mattoja tai seisontatuotteita, jotka ovat samankaltaisia ​​rakenteessa vahvistuskaluston kanssa.

Järjestelmän keräimet nostetaan mallimerkkiin ja kiinnitetään. Kun olet valmis testattavaksi, painelaitteisto "lämmin lattia".

Betonivaihto

Betonikerroksen paksuus määrittelee suunnitteluorganisaatio. Tukiseinien alapuolella jäykistysreunoissa se voi nousta 20 cm: iin, loput alueesta on noin kaksi kertaa pienempi. Tämä voi vähentää merkittävästi valmiin betonin hankintakustannuksia.

Täyttö täyttyy betonipumpulla. Monoliittisen levyn vastaanottamiseksi on tarpeen täyttää yksi päivä. Valmisbetonin tarjonnan suurin mahdollinen keskeytyminen on 30 minuuttia.

Menetelmässä ja kaadtamisen jälkeen on välttämätöntä tuottaa liuoksen vibrokompaatio, johtuen ulkoasun monimutkaisuudesta, suuresta määrästä tiedonsiirtoa ja erilaisista kerrospaksuuksista.

Vain pinnan tiivistys suoritetaan, koska lujitushihnan ja lämmitysputkien luokittelu on erittäin epätoivottavaa.

Jälkikäteen tapahtuvan hionnan tai järjestämisen kustannusten vähentämiseksi suoritetaan ylimääräinen tasoituspinnan tasoitus.

Kun betoni on asetettu (noin 2 tuntia sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin), se on märkä 3 päivän ajan. Korkeissa ympäristön lämpötiloissa on suositeltavaa peittää pinta muovikelmulla.

Kolmen päivän kuluttua voit purkaa säätiön. Liuoksen täydellinen vahvuus nousee 28 päivän kuluessa.

Viimeistelyyn tehdään timanttipinnan hionta. Sen jälkeen voit tuottaa työskentelyä sulkevien rakenteiden rakentamisessa.

Eristävän ruotsalaisen uunin käyttö mahdollistaa talon talon nopean varustamisen mahdollisimman pienillä rakennuskustannuksilla, mikä vähentää 1. kerroksen viimeistelykustannuksia ja sitä seuraavia säästöjä lämmityksessä.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka rakentaa lämmitetty säätiö omalla kädelläsi

Viime aikoina kun asuinrakennuksen säätiö valittiin, tärkeimmät perusteet olivat rakenteen luotettavuus, lujuus ja kestävyys. Uusien tekniikoiden myötä otettiin huomioon säätiön kustannukset ja toimivuus. Nykyään heikoksi maaperäisille alueille voidaan valita paitsi pylväs- tai paalusäätiö, mutta myös hienostunut eristetty ruotsalainen levy (USB). Teknologian yksinkertaisuus ja saatavuus mahdollistavat monoliittisen, lämmitetyn perustan omilla kädilläsi ja samalla, ettei ylitä budjetin määrää.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn ominaisuudet

UWB: n monoliittinen säätiö testattiin ensin Skandinavian niemimaalla ja sitä käytettiin pitkään lähinnä Luoteis-Euroopassa. Nykyään tilanne on muuttunut, ja ruotsalaisen säätiön maantieteellinen käyttömaantiedote on laajentunut huomattavasti ja levinnyt jopa Venäjän laajoihin alueisiin.

Rakentaessasi lämmitettyä ruotsalaista levyä vain betonilla tarvitset nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja.

Kuten nimestä käy ilmi, tämäntyyppinen tukirakenne on teräsbetoninen pohjalevy, joka on asetettu eristyskerrokseen. Rakentaminen ei vaadi paljon hautaamista, joten se on täydellinen rakennus seuraaville tontille:

 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • löysällä ja löysällä maalla;
 • maaperällä, joka on altis turvotukselle ja leikkaukselle.

UWB-teknologian keskeinen piirre on jäykkä, monoliittinen muotoilu, joka selviää kausiluonteisista maaliikkeistä. Lisäksi ruotsalaisen levyn alapuolella oleva eristys estää maaperän jäädyttämisen, minkä seurauksena sen turvotukseen ja luistoon liittyvät riskit vähenevät. Kun käytät pohjaa, et voi olla huolissaan siitä, että se muuttuu halkeilla kylmien talvikuukausien aikana.

UWB: n edut ja haitat

Ruotsin ruostumattomien levyjen rakentamisen tekniikka antaa sinun rakentaa säätiön omilla kädilläsi, ja siinä on samankaltaisuuksia tavallisempien nauhalementtien rakentamisprosessin kanssa. Samalla monoliittisella tukirakenteella on rakentavia ja toiminnallisia eroja, jotka antavat sille paljon etuja:

 1. Koska UWB: n rakentaminen ei edellytä syvän kaivamisen kaivamista, ei tarvitse käyttää raskaita kuorma-autoja ja maansiirtovälineitä. Kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.
 2. Ruotsin tekniikan mukaan varustettu monoliittinen levy on eristetty paitsi pohjan lisäksi myös sivuilta. Lämpötilan pysyvyys koko alueella on myönteinen vaikutus alustan elämään.
 3. Laattojen rakentaminen mahdollistaa perustekniikan viestinnän rakentamisen alkuvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja nopeuttaa työtä. Lisäksi teknistä maanalaisuutta ei tarvitse varustaa vesihuolto- ja viemäriputkilla.
 4. Monoliittinen teräsbetonipohja soveltuu rakennustyömaille missä tahansa paikassa riippumatta maarakenteesta. Koska laatta sijaitsee maan pinnalla, pohjavesi ei vaikuta siihen, mikä lisää rakenteen kantavuutta. Säätiötä voidaan käyttää yhtä hyvin sekä pienissä puutaloissa että kolmikerroksisissa mökeissä.
 5. Pohjan tiiviys ja ns. Kylmäsiltojen puuttuminen estävät kosteuden, homeen ja sienen leviämisen.
 6. Lämmin ruotsalaisen kilven ihanteellisesti tasainen ylempi taso on valmiin pohjan pohjaan lattianpäällisten asettamiselle. Tämä ominaisuus pienentää viimeistelyajankohtaa ja vähentää niiden kustannuksia.
 7. Ruotsalainen eristetty levy on hyvä eristyskyky. Tämä sekä lattialämmitysjärjestelmä, joka on asennettu lujitetulle betonipohjalle, mahdollistaa lämmityskustannusten pienentämisen ja talon miellyttävyyden.
Pohjakerroksena käytetään ihanteellisesti tasainen UWB-pinta.

Kaikista UWB: n perustajien vahvuuksista huolimatta on melko vähän ihmisiä, jotka liittyvät teknologiaan, jossa on melko epäluulo. Lämpimän vahvistetun betoniperustuksen rakentamista vastaan ​​esitetyt perustelut antavat seuraavat väitteet:

 • korkeat kustannukset;
 • teknologia ei tarjoa kellareiden rakentamista;
 • lämmöneristyskerroksen riittämätön jäykkyys, joka voi myöhemmin aiheuttaa rakennuksen kutistumisen;
 • jyrsijöiden vaurioituminen polystyreeniin;
 • tietoja ei ole käytetty käytettävän eristeen kestävyydestä - tekniikkaa testataan edelleen ajallisesti huonosti;
 • laattapohjan mallin monimutkaisuus liikkuvissa pinnoissa;
 • rajoitetaan rakennusten kerrosten lukumäärää.

On sanottava, että jotkut näistä väitteistä eivät ole ilman järkeviä jyviä. Mitä tulee korkeiden materiaalikustannusten väittämiin, meillä on tänään täysin luottamuksellinen heidän liioittelumme. Näin ollen UWB: n rakentamisen aikana voit tehdä ilman rakennuskoneiden käyttöä suorittamalla leijonanosan työstä itse. Lisäksi on mahdollista säästää alustan ja teknisen maanalaisen järjestelyn avulla. Osa kustannuksista palautuu epäsuorasti kustannusten pienentämiseen rakennuksen toiminnan aikana.

Ruotsin kellarilevy

Lämmitetyn ruotsalaisen säätiön perustana on perinteinen monoliittinen teräsbetonilaatta, jota on käytetty yksityisessä rakentamisessa viime vuosisadan puolivälistä lähtien. Kestävyyden ja energiatehokkuuden erinomaisista indikaattoreista huolimatta ne ovat monien suunnittelun piirteitä.

Joten UWB koostuu seuraavista elementeistä:

 1. Sand-murskattu kivi- tai sora-tyyny, joka toimii viemäröintijärjestelmänä ja toimii eräänlaisena pelti kauden kausivaihteluille maaperässä.
 2. Geotekstiilikangas, joka estää tyhjennyskerroksen tukkeutumisen pienillä hiukkasilla.
 3. Vedeneristyskerros, joka pystyy suojaamaan betoniteräsrakenteen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.
 4. Eristyskerros, joka sopii sekä laatta-liitoksen koko tason alle maahan että pohjan sivuille. Eristeen ja vedeneristyskerroksen "piirakka" estää lämmön leviämisen maaperään, mikä vähentää energiakustannuksia.
 5. Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmä. Kiitos heille, tukirakenne ei altistu sademäärästä. Vaikka sulatettu ja sadevesi alueella virtaa alas tasangolle, ja maanalaiset vedet sijaitsevat 3 metrin syvyydessä ja enemmän, kosteudenpoistojärjestelmien läsnäolo mahdollistaa pohjalevyn käyttöiän pidentymisen vuosikymmenien ajan.
 6. Vahvistettu runko tai hihna. Koska jäykkä tilava rakenne on valmistettu paksuista metallista, tämä elementti tekee pohjasta kestävämmän.

Kuten tiedetään, betoni on erinomainen vastustamaan puristuskuormia, mutta heikosti vastustuskykyisiä taivutus- ja vetovoimia. Poista nämä puutteet ja suunniteltu lujitushihna joka kaventaa minkä tahansa tyyppisen elastisen muodonmuutoksen kanssa.

 • Suunnitteluviestintä, johon kuuluvat viemäröinti, putkisto, sähköjohdotus ja kaapelikanavat tietoliikenneyhteyksien vetämiseksi.
 • Lattialämmitysjärjestelmä. Asiantuntijat suosittelevat vesipiirin asettamista suoraan perustuksen rakentamisvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja edistää lattian pohjan tasaista kuumentamista.
 • Laakeri betonilaatan, jonka paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen painon mukaan. Vahvistetun betonipohjan lujuuden lisäämiseksi se suoritetaan jäykisteillä. Ne sijoitetaan ulkoseinien sekä sarakkeiden ja muiden materiaaliintensiivisten elementtien asennuspaikkoihin.
 • Vahvistettu runko tekee ruotsalaisesta levystä vastustuskykyisiä vaihtovirtauksille

  Tällainen yksinkertainen rakenne ei tietenkään voi kantaa kuormaa monikerroksisten kerrostalojen muodossa, mutta yksityisen rakentamisen alalla se takaa riittävän luotettavuuden ja kestävyyden. Ainoastaan ​​lämmityseristettyjen ruotsalaisten lämmityskustannusten vuoksi 15-20% vähenee, puhumattakaan mahdollisuudesta rakentaa vaikeissa olosuhteissa ilman kalliita koneita ja laitteita.

  Eristetty ruotsalainen levyrakentaminen

  Seuraavassa kuvattua UWB: n rakennustekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä maissa, paitsi turpeen, maaperä-kasvillisuuden ja siltin. Kun ne löytyvät, tulee poistaa maakerros ja korvata se tiivistetyllä hiekalla. Alustan kantavuuden on oltava vähintään 1 kg / cm 2. Näin voidaan rakentaa jopa 3 kerrosta oleva rakennus, jossa on kantavia rakenteita kaikesta materiaalista - tiilet, kaasuletkut, kehyspaneelit, laminoitu viilupuu jne.

  Eristetty ruotsalainen liesi voi kestää rakennuksen painoa jopa kolmessa kerroksessa

  Menetelmä raudoitetun betonipohjan paksuuden laskemiseksi

  Pohjalevyn paksuuden määrittäminen on tärkein suunnitteluvaihe. Tarkka laskelma tai UWP-parametrien valinta "ystävän kaltaisena" voi loppua huonosti. Talon liian heikko pohja voi haljeta ensimmäisen talven jälkeen tai olla liian massiivinen aiheuttaen tuhlaisia ​​rahoituskustannuksia.

  Kuuluisan ruotsalaisen Dorocellin alkuperäinen piirustus määrittelee UWB: n pääparametrit

  Huomaa, että täydellinen laskenta eristetystä ruotsalaisesta levystä SNiP: n ja GOST: n normien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että venäläisessä suunnitteluyhteisössä ei ole tunnustettua sääntelyasiakirjoja tai perusteellisia laskelmia. Mitä voin sanoa - edellä mainituissa asetuksissa ei ole sellaista kuin UWB.

  Sitä vastoin ei pitäisi ajatella, että kaikki pohjoismaisen tyyppiset laattojen perustukset rakennetaan "silmällä". Laskentamenetelmä, vaikkakaan ei niin yksityiskohtainen kuin haluaisimme, on olemassa. Tosiasia on, että vaikka levyjen rakentamisen aikakauden alussa venäläinen Internet-osio sai dokumentaatiota ruotsalaiselta Dorocell-yritykseltä, jonka ansiosta UWB: n suunnitteluparametrit olivat mahdollisia, vaikka se oli jossain määrin rajallisessa muodossa.

  Tietenkin monoliittisten pohjalevyjen suunnittelua seuraava lähestymistapa on yksinkertaistettu eikä sitä voida verrata ulkomaisten suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden insinöörien tekemään laskelmaan. Sitä voidaan kuitenkin käyttää luottamuksellisesti yksityiseen rakentamiseen.

  Taulukko: optimaalinen erityispaine, jonka pohjalevy on kohdistettava maahan

  Ennen laskelmien suorittamista määritä vallitseva maaperä ja määritä sen kantokyky edellä olevan taulukon mukaisesti. Jos rakennustöiden tarve on lihavoitu, on suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa. Kuten pöydästä voidaan nähdä, muovisilla hiekkasilla ja kovilla savilla on korkein paine, joten ne edellyttävät massiivisen pohjan asentamista. Tärkein laskelma tehdään seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  1. Taulukoiden mukaan eri materiaalien ominaispaino laskee rakennuksen painon ottamatta huomioon säätiötä. Tuloksena oleva arvo on tiivistettävä muilla kuormilla. Samalla ne ottavat huomioon talossa asennettujen laitteiden ja kalusteiden käyttöpaineen sekä sademäärän ilmastokuormituksen.

  Jos kaltevuuskulma on yli 60 astetta, minkä tahansa Venäjän alueen osalta ilmastokuorma voidaan jättää huomiotta.

 • Tarkentamalla rakenteen kokoa ja kokoonpanoa, laske laattapohjan pinta-ala.
 • Rakennuksen massan jakaminen levyn pinta-alaan saadaan erityiskuorman arvoksi maaperään ottamatta huomioon paineita, joissa on vahvistettu betonirakenne. Tätä lukua verrataan kuorman suuruuteen ensimmäisestä taulukosta ja määritetään poikkeama optimaalisesta arvosta. Lasketun ja vaaditun kuormituksen välinen ero on kerrottava alustan alueella - niin saat levyn halutun massan.
 • Emäksen tilavuus määritetään jakamalla monoliittirakenteen paino raudoitetun betonin tiheydellä 2500-2700 kg / m 3. Suorita tilavuuden jakautuminen levyn alueella - niin paksu sen paksuus.
 • Laskettu arvo pyöristetään 5 cm: n tarkkuudella lähimpään suuntaan, minkä jälkeen lasketaan perustuksen paino. Lisäämällä se rakennuksen painoon määritetään uudelleen maaperän erityinen paine. Poikkeama optimaalisesta arvosta ei saa ylittää 25%.

  Taulukko: käyttökuorman ja seinien, lattioiden ja kattojen ominaispaino

  Jos laskelman seurauksena pohjan paksuus ylittää 15-35 cm, sen asennus katsotaan sopimattomaksi. Jos laatta on alle 15 cm, tämä osoittaa rakennuksen liiallista massaa tämän tyyppiselle kentälle. Näissä olosuhteissa itsenäinen rakentaminen liittyy riskeihin, joten tarvitaan varovaista geologista etsintää ja ammatillisia laskelmia. Laattojen paksuus on yli 35 cm ja se on mahdollista luopua UWB-pohjasta ja asentaa talon nauhan pohjaan tai sarakkeen tukiin.

  Kun rakennat ruotsalaista laattaa omiin käsiisi, on mahdollista valita itsellesi sopivin rakennusjärjestelmä.

  Se, mitä tarvitset UWB: n rakentamiseen, tee se itse

  Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • korkean lujuuden omaava ekstrudointipolystyreeni perustuspohjoille - vähintään 0,3 m 3 per 1 m 2 levyalueelle;
  • teräsvahvistus Ø10 mm (virtausnopeus 15 m / 1 m 2 UBP) ja Ø12 mm grillauksen täydentämiseksi (vähintään 4,5 m / m jakelurakennetta kohden);
  • neulonta lanka;
  • muovinen teline panssaroidun vyön asentamiseksi;
  • muovikalvo, jonka paksuus on vähintään 150 mikronia - enintään 1,2 m 2 pohjaan neliömetriä kohden;
  • geotekstiilikudos - enintään 1,4 m 2/1 m 2 levy;
  • taivutetut levyt tai suojat muottien rakentamiseksi - 1 - 1,5 m 3;
  • hiekka;
  • murskatut keskimmäisen murskat;
  • betonista - 0,15 - 0,25 m 3/1 m 2 UWB, jälkimmäisen paksuuden mukaan.

  Lisäksi tarvitset polymeeriputkia, liittimiä ja muita osia lattialämmitysjärjestelmän järjestelyyn sekä kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

  UWB-käyttökohteissa on erittäin kovia polystyreenilohkoja. Niiden rakenne sallii ilman aukkoja.

  Luettelo työkaluista, joita tarvitaan työhön:

  • bajonetti ja lapiot;
  • rakennuspaikka tai auto;
  • manuaalinen tamping tai tärisevä levy;
  • taso tai vedenpinta;
  • Bulgaria;
  • sähköinen ruuvimeisseli;
  • syvä värähtelijä;
  • sääntö on kipsi, lastalla ja lastalla;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • lastalla;
  • vasara.
  Värähtelevän levyn käyttö helpottaa työtä hiekka-shchebnevy-tyynyn vakauttamisessa

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti, tarvitset muun muassa betonisekoittimen ja materiaalin valmistelevan työliuoksen.

  Askel askeleelta ohjeet asiantuntijoiden suosituksineen

  1. Rakenteilla oleva alue on puhdistettu roskista ja rikkaruohoista.
  2. Pohja on säädetty käyttäen tasoa tai tasoa, kiinnittämällä ulkoreunus kiinnikkeillä ja johtoon.
  3. Merkittyyn alueeseen tehdään kaivauksia 0,3 - 0,4 m syvyyteen. Kun rakennat matalaa perustusta UWB, voit tehdä ilman maansiirtovälineitä, mutta kun tilaisuus ilmenee, miksi sitä ei käytetä?
  4. Kaivon pohja peitetään 15 cm: n kerroksella hiekkaa, joka on runsaasti vuodatettu vedellä ja varovasti tamped. Tätä varten on parempi käyttää värähtelevää levyä, mutta jälkimmäisen puuttuessa voit tehdä ilman käsin tarttumista. Hiekka- ja murskattujen kivien tiivistykseen parhaalla työkalulla on tärisevä levy
  5. Geotekstiilit asetetaan valmistettuun hiekkalaatikkoon. Maalien reunojen on ulotuttava laattojen yli 20-30 cm.
  6. Suodatusmateriaalin päälle on järjestetty sora- tai roska-tyyny (murto-osan korkeintaan Ø20-40 mm), jonka paksuus on 10-15 cm. Sivut on kääritty geotekstiileillä, jotka ulkonevat perustekouran ulkopuolelle. Harkon tyyny on välttämättä erotettu hiekasta geotekstilikerroksella.
  7. Rikkakerroksessa tekninen viestintä on viemäröinti- ja vesiputkia, sähkökaapeleita jne. Niiden vesihöyrykorkeus lasketaan ottaen huomioon säätiön "kakun" paksuus. Putkien asentaminen suunnitteluasentoon kiinnitetään väliaikaisesti liittimien ja muovisten kiinnittimien avulla. Suunnitteluviestintä haudataan roskasäiliön sisällä
  8. Lämpöeristeenä käytetään fibroliittilevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erityisten L-lohkojen ja kulmaelementtien muodossa, mutta voit myös ottaa tavallisia, litteitä paneeleita. Eristysmateriaalin on oltava mahdollisimman kova ja kostea imeytyminen on vähäistä, joten on suositeltavaa käyttää erityistä eristystä betoniperustalle (esim. Penoplex Foundation, Penoboard jne.) Rakennuksen kirjekuoren vahvistamiseksi liitä muottiin 50 mm: n paksuisista levyistä, jotka on vahvistettu joka on vähintään 50 mm50 mm. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään suljettavan rakenteen kiinnittämiseen.
  9. Vedenpitävyyskerros asetetaan tiivistetyn murskatun tyynyn päälle. Se voi olla sekä nykyaikaisia ​​valsseja että tavanomaisia ​​kateaineita. Pääasiallinen on varmistaa kosteutta kestävän kerroksen tiiviys, minkä vuoksi yksittäiset kangat asetetaan päällekkäin, 15 senttimetrin päällekkäisyydellä. Liitokset on suljettu kaasu- tai bensiinipolttimella. On tärkeää, että kankaiden reunat ulottuvat ulkokehän yli ainakin betonilaatan paksuuden - myöhemmin niitä käytetään varmistamaan pintojen vedeneristys.
  10. Aseta ensimmäinen eristyskerros. Tätä tarkoitusta varten pinnalle on asetettu polystyreeni-vaahtolevyt, joiden paksuus on 10 cm. Paikoissa, joissa viemäriputket ja vesiputket kulkevat pohjan läpi, leikkaukset tehdään tiivisteellä. Lämpöeristyksen pohjakerros on asetettu tasolle, jossa on aukkoja viestintään
  11. Toinen eristyskerros on sijoitettu samoilta polystyreenilevyiltä, ​​mutta ne eivät ole kiinteitä, vaan projektidokumentaation mukaan. Käyttökuormituksen alueilla, nimittäin, kun viimeistelylohko on varustettu, eristeen kokonaisakselien on oltava 200 mm. Laakerin seinien ja pylväiden tukikohdista jätetään vain puoliksi täytetyt betoniteräkset (jäykisteet) myöhemmäksi vahvistamiseksi ja kaatamiseksi. Eristeiden yläkerros asetetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

  Polystyreeni-vaahtoeristettä käytettäessä on tärkeää poistaa halkeamat, sillä betonin kaataminen näihin paikkoihin muodostuu ns. Kylmäsiltoja. Toisen kerroksen levyjen tilapäiseen kiinnitykseen voidaan käyttää polyuretaaniliimaa tai itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on vähintään 120 mm.

 • Suorita valurautojen vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten rakennustyömaa lukuunottamatta on valmistettu erilliset metallikehykset 4 Ø12 mm: n raudasta, jotka on suunnattu pituussuunnassa. Päävahvistuksen spatiaalinen kiinnitys suoritetaan Ø10 mm: n palkin avulla, joka asennetaan 300 mm: n välein ja kiinnitetään sidelangalla. Valmistuksen jälkeen riittävä määrä kehyksiä ne asetetaan muotoon ja sidotaan yhteen. Grillereiden lujittamiseen käytetään valmiiksi valmistettuja irtokehyksiä
 • Vahvista käyttökuorman alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään 10 mm: n raudoitusta, joka on sidottu ruudukkoon 150 x 150 mm: n soluilla. Useimmissa tapauksissa riittää yksi rivi varrista. Jotta saataisiin aikaan vähintään 30 mm: n vähimmäispaksuus vähintään 30 mm: n paksuinen betonikerros, paalukorkkien verkko ja vahvikekuvut asennetaan tehdasvalmisteisiin FS-30-muovipuristeisiin tai 6-8 mm: n halkaisijaltaan teräksestä valmistettuun ristikkotukeen. Parantaa alueita, joilla on käyttökuorma, kerää yksikerroksinen verkko

  Jos tangon pituussuuntaista telakointia tarvitaan, on tarpeen säätää tangon päällekkäisyydet, joiden pituus on vähintään 20d. Joten liittimien Ø12 mm liitäntäosan on oltava 240 mm.

 • Lattialämmitysjärjestelmän muoviputket on asetettu, jotka kiinnitetään lujitusverkkoon muovipuristimilla. Lattialämmityksen ääriviivat asennetaan sopivasti suoraan lujarakenteeseen.
 • Lämpimän kerroksen risteyksissä risteyksissä, joiden päälle tukirakenteet ja seinäosat asennetaan, putket suojataan 40-50 cm pituisilla HDPE-putkista. Lämmin lattian jakolaitteet voidaan kiinnittää kahdelle 1,5 metrin leveälle Ø12 mm: n vahvikekaudelle, jotka työnnetään pohjan pohjaan 90 asteen kulmassa. Kiinnityslevyn kiinnittämiseen käytetään maahan sijoitettuja metallipuita
 • Lattialämmitysjärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä ja paineenkestävyys tehdään sen tiiviyden testaamiseksi.
 • Valmista betonin muoto. Tee näin tarkkailkaa edellisten vaiheiden oikeellisuutta, puhdista roskat ja varmista muotin eheys. Vesijohtojen ja viemäriputkien putket suojaavat liuoksen sisääntuloa vastaan, mistä syystä ne käyttävät erityisiä pistokkeita tai muita sopivia materiaaleja - rättiä, polyetyleenileipiä jne.
 • Lomake täytetään betonilla ja jakaa sen pinnan yli lapioihin. On välttämätöntä varmistaa, että liuos virtaa lujitteen alle, kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, joille on syytä käyttää syvää värähtelijää. Täytetty lomake tiivistetään värähtelevällä kiskolla tai levyllä ja tasoitetaan pintaan sääntöä ja lastalla. Sen jälkeen säätiö peitetään muovikelmulla. Betonivalmistus muottiin alkaa kulmista ja tasoittaa sen pohjan keskelle
 • Betoni saa tarvittavan lujuuden vain, jos oikeat lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat käytettävissä. On mahdotonta estää liuoksen kuivumista liian nopeasti - tässä tapauksessa dehydraatioreaktiot (kohtaus) hidastuvat ja lämpötila- ja kutistumamuutokset tapahtuvat.

  Jos säätiö kaadetaan kuumina kesäkuukausina, vettä on kaadettava sen pinnalle 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja toisella kaudella - viimeistään 10-12 tuntia. Kostutuksen jälkeen lomake on peitettävä ja toistettava menettely koko ensimmäisen viikon ajan useita kertoja päivässä. Niinpä 15 ° C: n lämpötilassa ensimmäisten 2-3 päivän aikana on tarpeen vettä betonia 3 tunnin välein ja seuraavina päivinä - vähintään 3 kertaa päivässä, jolloin yöllä on runsaasti kosteutta.

  Päivää säätämisen aloittamisen jälkeen säätiön pinta voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai sahanpurua. Koska nämä materiaalit pitävät kosteutta hyvin, kastelun välistä aikaa voidaan lisätä 1,5-2 kertaa.

  Jos rakentaminen tapahtuu tekniikan mukaisesti, niin säätiöllä ei ole vain suurta lujuutta vaan myös erinomaiset käyttöominaisuudet.

  Mahdolliset ongelmat ja keinot ehkäistä niitä

  1. Säätiön paksuuden oikeasta laskemisesta riippuu rakennuksen vakaus ja kestävyys. Jos laatta on liian massiivinen, talo kutistuu. Riittämätön vahva pohja voi vaikuttaa seinien vinoutumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. On vaikeaa maaperää suunnittelussa on parempi antaa asiantuntijoita.
  2. Poikkeustilassa rakentaminen alueilla, joilla on korkea pohjavesi, saattaa olla vaikeaa. Tässä tapauksessa sen on suoritettava joukko toimenpiteitä pohjan tyhjentämiseksi eristetyn ruotsalaisen uunin alle. Tätä varten kaivetaan kaivantoa kellarikerrokseen, jossa kuivatus on järjestetty. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tyhjennysputkien asentamista ja pohjalevyn alle.
  3. UWB: n täyttämiseen tarvittavan betonin määrä mitataan kuutiometreinä. Levitysratkaisu aiheuttaa voimakkaita paineita muottiin, mikä voi johtaa taivutukseen ja vaurioitumiseen. Tämän välttämiseksi puutuki ajetaan maata pitkin sulkevan rakenteen ulkokehää ja 0,5 m.
  4. He yrittävät täyttää laatan yhdellä kertaa, koska rakenteen lujuuden rikkominen voi aiheuttaa halkeamia yksittäisten betoniosien reunalla. Kuitenkin, jos muotti ei ole mahdollista kaataa kerralla, prosessi jaetaan useaan vaiheeseen, sijoittamalla yksittäiset betonikerrokset vaakasuoraan.
  5. Vahvistinrungon järjestelyssä on varmistettava, että metallitangot peitetään vähintään 3 cm: n paksulla betonikerroksella. Muussa tapauksessa kosteus voi tunkeutua betonirakenteeseen, joka vähitellen tuhoaa perustan. Samasta syystä panssaroidun vyön asentaminen maata vasten oleviin pystysuuntaisiin sauvoihin ei ole sallittua.

  Video: kuinka rakentaa lämmitetty ruotsalainen takka 2 päivässä

  Lämmitetyn perustuksen rakentamisessa olisi osoitettava mahdollisimman tarkka tarkkuus ja tarkkuus - skandinaavinen tekniikka ei siedä Venäjää satunnaisesti. Jos tuodat muutamia ihmisiä sukulaisesi ja ystäviesi keskuudesta, työ voidaan suorittaa 2-4 vuorokauden kuluessa riippuen rakenteen monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.