Viemäriputket ja ruuvipallot

Melko paljon aikaa on kulkenut ajatukseen siitä, miten viemäriputkiston asennus tehdään.

Loppujen lopuksi talo seisoo ruuvailla, maanalainen on kylmä. Huolimatta siitä, että viemäriputket ovat tyhjiä suurimman osan ajasta, on mahdollista, että ne jäätyvät kosteuden kondensoitumisen vuoksi, joka putoaa putkiin ilman epäpuhtaussäiliöstä.

Kaaviokuva

Ottaen huomioon eri vaihtoehdot, päätin tehdä niin.

 1. Päätie 110mm. Talon alapuolella on halkaisijaltaan suurin tyhjennyslinja 110, kulmaan. On vertikaalinen siirtymä ja putki menee edelleen maan alle saostussäiliöön asti. Miksi ei heti maahan? Ensinnäkin, koska se on liian laiska kaivaa paalujen alla. Toiseksi riittävän pitkä etäisyys septisäiliöstä ja korkea GWL. Jos vaadittu kaltevuus havaitaan, putki septiseen säiliöön sopii kunnolliselle syvyydelle, mikä lisää sen toteutuksen työvoimakustannuksia.
  Tulevaisuudessa ilmatila on hyvin eristetty.
 2. Toissijaiset moottoritiet. Talossa on useita, nielujen, suihkun ja wc-kulhon ohella myös hätäsatamia kosteissa tiloissa (erittäin hyödyllinen asia) ja kotitalouskoneiden vedenjakeluista. Nämä putket, päätettiin laittaa kattoon. Poistuvat WC-kulhoon tai riippumattomiin uloskäynteihin talon alla olevalle pääväylälle.

Kaaviossa: oranssi linja, pääväylä, joka kulkee ilmansuodatuksessa, siniset, kattoon menevät.
Osasto 1
putki 40 halkaisijalta pesukoneesta, sitten siirtyminen 50: een, yhdistää suihkualtaiden sivuliikkeeseen, menemällä pääaukkoon pohjaan ja alas pääradaan

Branch 2
Teknisen huoneen hätäliukukäytävä, tälle sivulle asti, kylpyhuoneen hätäovellusliitäntä on yhdistetty pesualtaan kautta, tuomme kaikki päätielle.

Haara 3
Tiskialtaan tyhjennys on kytketty höyryhuoneen hätätasolle ja sukeltaa päätielle.

Keski-moottoritie kulkee hieman kulmassa, koska läpimitat, jotka yhdistävät ruuvipallot + talon kulmaan, joulukuusi kasvavat suoraan häiritsemään taloa ja putki lepäävät suoraan siihen.

Käytännön toteutus

Toteuttaminen aloitettiin haaranumerolla 3, koska sen käytännön toteutus oli yksinkertaisin. Kaikki on erittäin kätevää istua lokin, jossa tarvittavat rinteet.

Sitten tuli haaran numero 2. Mikä oli vaikein pituuden takia.

Halutun kaltevuuden aikaansaamiseksi meidän oli leikattava vastaraajat, jotka tekivät heille kanavan putken kulkua varten.

Ja osa vastaajasta on sahattu alhaalta, niin että putki kulkee niiden alla:

Ja kokeile hieman liittämalla tikkaat kylpyhuoneesta tähän haaraan.

Viimeinen haara pesukoneesta ja suihkusta tehtiin samalla periaatteella

Tämän seurauksena kaikki putket sopivat kattoon tarkkailemalla oikeaa 2,5-3 cm: n kaltevuutta metriä kohden.

Tämä voisi olla valmis, mutta yksi kohta, josta haluan asua erikseen. Nimittäin - saniteettitikkaiden asentaminen tukkien päällekkäisyyksissä

Asennus viemäriin kehysrakennuksessa

Runkorakennuksen viemäröinti - yksi mukavista ja viihtyisistä asunnoista. On erittäin tärkeää noudattaa kaikkia normeja ja sääntöjä ulkona ja sisäisissä jätevesijärjestelmissä, muuten se saattaa pian lopettaa työskentelyn tai tukkeutumisen ja jättää vuokralaiset ilman perusominaisuuksia. Pohdimme, miten jätevesi on kehystehossa kaikkien vaatimusten mukaista.

Viemäröinti runkorakenteessa

Sisätyyppisessä kehysrakennuksessa oleva viemäriverkko sisältää viemäreitä viemäreiden tyhjennykseen, jotka on liitetty suoraan huoneen terveys- ja kodinkoneisiin. Vedenjakajärjestelmän järjestämiseen käytetään pääasiassa muoviputkia kehysrakennuksessa.

Ennen silitysrautavalmisteita muoviputket erottuvat seuraavilla eduilla: ne on helppo asentaa ja niillä ei ole paljon painoa, sisäseinillä ei ole talletuksia ja pitkä käyttöikä.

Seinäasennus säästää tilaa.

50 mm halkaisijaltaan putket on kytketty suoraan kotitalous- ja saniteettilaitteisiin, kaikki muut johdot, myös yhteinen putki, valmistetaan putkilla, joiden läpimitta on vähintään 100 mm.

Sisäinen jätevirta luurangon ruhossa on kaavamaisesti jaettu seuraaviin osiin:

 • Putkikiinnikkeet.
 • Viemäriputket.
 • Keskitetty nousu.
 • Hauska putki.

Kehysrakennuksen sisäinen jätevesi alkaa järjestelmän kaikkien osien käsitteellisen asettelun kehittämisestä. Seuraava askel on määrittää keskitetyn nousupisteen sijainti. Lisäksi kaikki viestinnät on asennettu ja viemäriputki on varustettu, keskusosasto on muodostettu. Työn viimeisessä vaiheessa johdotus kytketään, puhallinputki vedetään ja käyttöönotto suoritetaan.

Jäteveden asennus

Runkorakennuksessa olevat viemäriputket voidaan asentaa avoimen ja suljetun järjestelmän mukaisesti. Ensimmäistä asennustapaa käytetään äärimmäisen harvoin, koska ulkopuoliset putket eivät näytä esteettiseltä kannalta houkuttelevilta eivätkä sovi kehysrakennuksen sisätilaan.

Kehysrakennuksen jätevesirakenne sisältää muoviputkien sijoittamisen seinämien, lattian tai katon alle. Tämä menetelmä näyttää enemmän esteettisesti miellyttävältä, kun taas rakentamisen, korjauksen ja kunnossapidon toteuttamisprosessi muuttuu paljon monimutkaisemmaksi.

Liitosputket rakennuksen kattoon.

Puhdasjohdot kylpyhuoneessa alkaa kehittää viemärijärjestelmä, jossa otetaan huomioon tilojen sijoittaminen talon taloon, kuten keittiö, kylpyhuone, wc, pesula. Jos järjestelmä laaditaan kehysrakennuksen suunnitteluvaiheessa, rakennuksen aikana kaikki tekniset reiät tehdään seinissä ja katossa. Tämä rakennusperiaate voi merkittävästi vähentää jäteveden asentamisen kustannuksia kehysrakennuksessa.

On tärkeää määritellä oikein viemäriverkoston sijainti, johon kaikki sisäiset jäteveden lähteet johdetaan. Kehysrakennuksessa oleva viemäriverkko on parhaiten lähellä talon WC: tä, koska standardien mukaan putki wc: stä nousuputkeen ei saa olla yli 1 metriä. Se on talon nousuputken sijainti, joka määrittää viemäriputkien pituuden ja sijoituksen taloon.

Runkorakennuksen jäteveden asennus on tehtävä rinteellä. Nykyisten sääntöjen ja määräysten mukaan on suositeltavaa kestää 20 mm: n kaltevuus viemäriputkiston metriin kohden. Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen voi johtaa liian usein viemäreiden tukkeutumiseen tai hitaaseen vedenpoistoon.

Kotitalousjätteet

Koska maamme kellarissa kehysrakennuksessa usein evätään 2-3 kerrosta, on suositeltavaa jättää työskentely solu säätiön rakentamisen aikana, jonka aikana viemärit asetetaan. Jos maanpäällistä järjestämistä ei ole mahdollista, viemäriverkot pääkorvakäytävässä pidetään mahdollisimman vähäisinä säätelyn kaltevuuden mukaan.

Sijainti kartalla

Ensimmäisessä vaiheessa, jossa viemäriverkko järjestetään kehysrakennuksessa, valitaan jätevesiputkien kaavamainen asettelu. Vaihe alkaa talon suunnitteluvaiheessa. On suositeltavaa valita kooltaan päällekkäisyyksien viivästyminen siten, että niiden välillä on jopa suuria viemäriputkia.

Toisessa vaiheessa kuvataan viemärijärjestelmän asettelua talossa. Kustakin WC-kulhosta on runko, jonka halkaisija on vähintään 110 mm, keittiöstä, suihkusta, astianpesukoneesta ja pesukoneesta - runko, jonka läpimitta on noin 50 mm. Kaaviossa on oltava merkintä tees, kierros. Seuraavaksi lasketaan muoviputkien vaaditut mittarit ja hankitaan tarvittavat rakennusmateriaalit.

Hauska putki

Kolmannessa vaiheessa työ suoritetaan tuuletuksen järjestelyllä jokaiselle haaralle. Vaihe on erittäin harvinaista maassamme. Tällöin, jos viemäriverkko tehdään "sokea" alueeksi, usein vedenpoiston aikana sifonissa on veden ummetus, minkä seurauksena epäpuhtaava jätevirta näkyy septisäiliöstä.

Lopullisessa, neljännessä vaiheessa auditointioikeus järjestetään viemäriverkon jokaiselle haaralle. Revision-käyttö mahdollistaa tukoksen nopean poistamisen: luukku avautuu, korkki on irrotettu, tukos työnnetään talon nousuputken kautta erityisellä kaapelilla.

Viemäröinti luutossa paaluilla

Runkokaapissa, joka on rakennettu nauhalle tai laatoitettuun pohjaan, poistoputki sijaitsee alapinnan alla minimietäisyydellä sekä nousuputkesta että septisäiliöstä. Kaivanto on tässä tapauksessa alle maaperän jäädytyksen taso, joten putket eivät tarvitse lisäsuojausta. Viemärirakennuksessa puulungissa on useita ominaisuuksia.

Pihdit puhuvat lattian alla.

Paljon monimutkaisempi on tilanne, jossa kierrätyspallojen kehysrakennuksessa syntyvä jätevesi järjestetään. Tällöin putki kulkee talosta maahan avotilan kautta. Jos asennusvaiheessa ei ole tarvittavia toimenpiteitä, jos ilman lämpötila putoaa negatiivisille arvoille, putkien läpi menevän jäteveden ulosvirtaus estyy nopeasti nesteen jäädyttämisen vuoksi.

Asuinrakennuksissa, joissa on paalusäätiö, putkien eristämiseen käytetään erilaisia ​​menetelmiä. Lämmitintä voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 1. Erityinen akseli on koottu polyuretaanivaahtopinnoista, joiden kautta ulkoiset viemäriputket ohjataan.
 2. Erityisten eristemateriaalien käyttö.
 3. Putkistoihin kiinnitetään putkistoja, jotka estävät jäätymisen.

Riippumatta käytetystä menetelmästä talon omistajalla on yksi tehtävä: suojata maaperän jäädyttämisen yläpuolelta tulevat viemäriputket miinuslämpötilasta. Kaikki tärkeimmät kohdat siitä, miten viemäriverkko tehdään kehysrakennuksessa (videoeditointi), jota näet.

Ulkoinen jätevesi

Kehysrakennuksessa oleva ulkoinen jätevesi sisältää keskitetyn poistoputken ja jäteveden puhdistamon septisen säiliön. Keskitetystä putkesta talon poistumispaikasta ja septisen säiliön yhteyteen on lämmitettävä erityisten lämpöeristysmateriaalien avulla ja haudattu maahan syvyyteen jäädytyspisteen alapuolelle.

Keskusputken lämpöeristyksen sääntöjen noudattamatta jättäminen voi muuttua vakaviksi ongelmiksi: nallen banalista jäädytyksestä ja viemäriputkien rikkomisesta putken läpimurtoon. Samalla on erittäin vaikeaa tehdä viemärijärjestelmän korjaustöitä talvella.

Septinen säiliö

Kehysrakennuksessa oleva septinen säiliö on erityinen järjestelmä, jota käytetään ihmisjätteiden saostamiseksi ja suodattamiseksi. Suodatus suoritetaan mekaanisella toiminnalla tai erityisten bakteerien avulla, suodatustyyppi riippuu septisen säiliön laitteesta. Järjestelmä voidaan varustaa paikan päällä itsenäisesti vahvistetuista betonirenkaista tai ostaa valmiin laitteen.

Ruumiin ruiskumaalaus.

Suodatuksen jälkeen suhteellisen puhdas vesi tulee ulos septisestä säiliöstä ja se puhdistuu maaperän läpi tapahtuvan tunkeutumisen aikana, jolloin jätevesi tulee täysin turvalliseksi ja ei saastuta maata. Riippumatta käytetystä septisysteemistä järjestelmä on estettävä 3-5 vuoden välein.

Sewage in the house: miten se tehdään

Yleensä kaikkien viestintöjen sijoittaminen on suunniteltu samanaikaisesti rakennuksen rakentamiseen, mutta joskus talon talteenottovaihejärjestelmä tai paalinnauha on asennettu paljon myöhemmin, mikä aiheuttaa paljon haittaa. Asunnon rakentaminen on kuitenkin välttämätön edellytys perusterveysstandardeille, jotta eri esteistä huolimatta jätevesiputket olisivat joka tapauksessa tarpeen.

Putkisto ja jätevesi puutalossa

Voit tehdä tällaisen putken itse ja puhua siitä alla sekä katsella videota tässä artikkelissa.

Viemäri yksityisessä talossa

Noudata kaltevuutta

Huom. Kun jätevesi on asennettu kotona yksityisellä sektorilla, tähän tarkoitukseen käytetään pääasiassa muoviputkia, joiden läpimitta on 50 mm ja 100 mm, mutta lisäksi 32 mm: n halkaisija astianpesukoneelle tai pesukoneelle sekä 150 mm kadulle voidaan käyttää.

 • SNiP 2.04.01-85 * -standardin mukaan asuinrakennuksissa ja viereisissä tiloissa on asennettava tietty putken kaltevuus, joka riippuu suoraan halkaisijasta. Tällöin 50 mm: n putkilinjan optimaalinen viemäriveden virtaus on 30 mm lineaarimittarilla, 100 mm - 20 mm ja vastaavasti 150 mm - 8 mm. Jos puhumme pesukoneen tai astianpesukoneen liittämisestä viemärijärjestelmään ja veden syöttöön (32 mm: n putki), voit tehdä ilman kallistamista vedenpoistoon, koska vesi on pakotettu.
 • Parametrin suurentaminen sallitaan vain lyhyillä osuuksilla (enintään metrillä). Näin voit rajoittaa reittiä mahdollisimman paljon tukosten esiintymisestä. Mutta asia on se, että kun tiivisteen kulma vähenee, painovoimansiirtoinen vesi ei pysty pestä pois kiinteät roskat (ruoan hiukkaset ja uloste), ja koska tämä kulma kasvaa, nesteen yksinkertaisesti ei ole aikaa tehdä sitä.
 • Lisäksi ohje kiinnittää huomiota kulmaliittimiin, joiden halkaisijat ovat 32 °, 45 ° ja 90 °. Joten kääntö 90 °: lla sallitaan vain noususta pystysuoraan tasoon tai huoneen 50 mm: n ja 32 mm: n putkille, koska ensimmäisessä tapauksessa syntyy hyvä vedenpaine ja toisessa tapauksessa nesteessä ei ole lainkaan kiinteitä roskia. Jos putkilinjan asettamista kadulle putkilinjan kääntämiseksi on välttämätöntä, sen jälkeen ne käyttävät kahta kulmaa 45: ksi - sileä kääntyminen ei ole niin helpota tukosten muodostumiselle.

Liittimet ja pienennykset

Liittimet ovat erilaisia ​​kokoonpanoja

Asennettaessa talon viemäröintijärjestelmä koostuu tavallisesti putkista, joiden halkaisijat eivät ole koskaan suorassa linjassa, ja lisäksi tiivisteen taso voi muuttua ja tähän tarkoitukseen on monia siirtymäkaappeja. Tällaisia ​​sovittimia käytetään rivinvaihdon muuttamiseen, tiivisteen tason muuttamiseen sekä halkaisijan muuttamiseen.

Suurin valikoima tällaisia ​​liittimiä on 100 mm: n putkille, mutta silti sopiva sovitin muillekin osille.

Jos putkilinjan osiot ovat yli 4 metriä, samoin kuin kulmauksen tarkistus, joka on hyvin samanlainen kuin tee, mutta sivulava on suljettu kansi. Tätä sovitinta käytetään puhdistamaan esteitä syrjäisillä alueilla.

Kumien vähennykset ja tiivisteet

Lisäksi kumialennuksia ja tiivisteitä käytetään telakointiin, jota voidaan itse asiassa kutsua myös vähennysosiksi. Tiivisteitä käytetään samaan läpimittaan kiinnittävien putkien asentamiseen, kun yhden putken pääty työnnetään hieman laajentuneeseen lasia toiseen (siis vähennystoiminto) - sinetin hintaa ei myöskään oteta huomioon, koska se toimitetaan.

Mutta vähennys voi olla tarpeen, kun muovia liitetään valuraudalla (ei voi tehdä sitä ilman, kun vaihdat nousuputken korkean rakennuksen huoneistossa). Tai esimerkiksi vaihtamalla 50 mm: n ja 32 mm: n putken (pesukoneiden ja astianpesukoneiden) ja tietenkin sifonkiletkun asentamisen yhteydessä.

Kiinnikkeet tai kiinnikkeet

Putki (jos sitä ei ole asennettu lattiaan tai seinään) on kiinnitetty liikkumattomuuteen tietyn halkaisijan muovisten tai metallisten kiinnittimien avulla. Muotoa käytetään yleensä pienihalkaisijoille (32 mm), muissa tapauksissa käytetään metallikappaleita.

Asennustyöt talossa

Viemärit ja vesijohto piilotettu seinän urissa

Ensinnäkin, riippumatta siitä, onko se jätevesijärjestelmä kehysrakennuksessa tai tiilessä, lohkossa tai puurakenteessa, sinun on tehtävä merkintä saniteettitilojen asennuksesta suhteessa putken ulostuloon kadulle. Siksi sinun on ensin selvitettävä, mihin jätevesi menee kadulle ja sen läpäisykyky (kerrotaan tästä hieman myöhemmin).

Tämän merkinnän ansiosta voit määrittää paitsi materiaalin materiaalin ja halkaisijan myös erilaisten kiertymien ja liitäntöjen tarvitsemien liittimien määrän ja kokoonpanon.

Kun viemäriverkkoa rakennetaan talosi sisään, sen jälkeen, kun saniteettitilat asennetaan paikalleen, sinun täytyy lyödä ne linjat, joissa on tarvittava kaltevuus, johon koko reitti on sijoitettu, ja kuori (maalijohdin). Näiden vertailuarvojen ansiosta pystyt tekemään kynät oikeilla paikoilla tai kiinnittämään kiinnikkeitä tähän kiinnikkeeseen.

Käytettäessä uria (uria) käytetään hiomakone, jossa on timanttilevy ja vasarapora, jossa on taltta. Timanttipäällystetyn levyn kaksi karkeaa viivaa leikkaavat, syvyys ja etäisyys toisistaan ​​olosuhteista riippuen. Tämän jälkeen taltta (joka on mahdollista ilman reikälevyä) kaataa leikattua nauhaa ja säätää sen syvyyttä tarpeen mukaan.

Jotta putket voidaan pitää kourussa, se on kiinnitettävä jotain (ennen kipsiä tai laatikon asentamista) ja metalli-kehyksiä varten kipsilevyyn käytettävät rei'itetyt metallikaistat.

Suositus. Valmis johdotus on testattava, kaada vettä siihen. Jos havaitset vuotoa mistä tahansa nivelestä - älä kiirehdi tiivistää tätä paikkaa silikonilla tai tiivistysaineella - tällaisissa tapauksissa liitoskappale on purettava, tiiviste on säädettävä ja koottava se uudelleen. Jotta kumitiiviste ei häiritse kitkan poraustaan, putken pää leviää nestemäisellä pesuaineella kotitalouksien tarpeisiin.

Vaikea vaihto teknisessä kerroksessa

Jos talossa on tekninen kerros tai kellari, voit välttää seinien parranajon - vain jokaisesta kylpyhuoneesta, tyhjennä lattian läpi pääputkeen, kuten yllä olevassa kuvassa esitetään. Näissä tapauksissa vaakasuorassa putkessa on yleensä poikkileikkaus 100 mm ja sen kaltevuuden tulisi olla 2 cm lineaarimittareita kohden.

Tämä johdotusmenetelmä säästää paljon työvoimakustannuksia sekä hyödyllistä tilaa huoneessa - sinun ei tarvitse tehdä laatikkoa sisätiloissa piilottaa putket.

Asennustyöt ulkona

Kaivannon syvyys riippuu maaperän jäätymispisteestä

Käsittelemme nyt kaivannon syvyyttä, joka riippuu pääasiassa kahdesta tekijästä: maaperän jäädyttämisestä alueellasi sekä etäisyydestä talosta saostussäiliöön tai altaaseen.

Esimerkiksi maaperän jäädyttämisen enimmäismäärä alueella on yksi metrinen, ja etäisyys saostussäiliöstä on 20 m ja samaan aikaan sinun on sijoitettava 100 mm: n putki. Asennuksen jälkeen kriittisen jäätymispisteen on oltava vähintään 10 cm korkeampi kuin putken yläseinä.

Tämä merkitsee sitä, että talon syvyys ylemmällä tasolla on 110 cm, ja septisen säiliön tai tyhjennysverkon osalta tämä luku on jo 110 + 20 * 2 = 150 cm, mutta tämä on vain indikaattori ylemmästä tasosta, mutta ei itse kaivannon pohjaa. mutta kaivamisen syvyyden määrittämiseksi sinun on lisättävä 10 cm putken paksuus plus 5-10 cm hiekkalaatan päälle.

Kaivannon pohjassa kaada hiekkakerros, jonka korkeus on 5-10 cm. Näin voit suunnitella maata niin, että siinä ei ole teräviä pisaroita ja lisäksi kovia teräviä esineitä (kivet, lanka, varusteet, lasi). Tämä voi vahingoittaa muovisia seiniä. Suunnittelun jälkeen hiekka on tiivistettävä siten, että se ei enää laske maaperän paineen alaisena.

On helpompaa koota suora putkiosasto, joka ei ole kaivannossa vaan pinnalla, alentamalla viemäriputkia tiettyyn pituiseen lohkoon.

No tarkistamista varten

Kuten edellä mainittiin, putkiston pituus on yli 4 metriä tai kierrosta, on tarpeen upottaa tarkistusliitin ja sen saa- vuttamiseksi kuopat asennetaan tällaisiin paikkoihin.

Itse voi olla betonirenkaita lävistämällä sisäänkäyntejä oikeilla paikoilla, mutta voit myös asettaa tällaisen reiän tavallisiin tiiliin ja kipsiin (mikä on parempi - päätät, koska se ei ole tekninen ja tekninen suhde viemäriputkiston laatuun).

Kun olet asentanut koko reitin ja tarkistanut sen telakan tiheydestä tyhjenemällä vettä, voit aloittaa kaivannon valumisen maaperällä. Maata ei kuitenkaan voida kaataa suoraan putkeen - ensinnäkin voi olla kovia leikkaavia esineitä (metalli, lasi, kivet) ja toisaalta maaperä joka tapauksessa antaa vedon, joka voi johtaa putken muodonmuutokseen.

Tällaisten epämiellyttävien seurausten välttämiseksi hiekkaa kaadetaan maahan, jonka tulee olla vähintään 5 cm yläseinän yläpuolella.

Mutta kuiva hiekka voi myös väistyä, mutta sitä ei voida painaa muoviputken yli - muovi voi olla epämuodostunut. Siksi tällaisissa tilanteissa on hyvin yksinkertaista tehdä se - hiekka on runsaasti kostutettu vedellä ja se imeytyy lähes välittömästi heti kun vesi pääsee kaivannon pohjaan. Muovilinjojen tällaisen menettelyn jälkeen maaperän samentuminen ei ole kauheaa.

Kaavamainen kaavakuva säiliöstä

Viemäröinti päätyy tyhjennysaukolla tai septisellä säiliöllä, joka muuten voi tehdä omalla kädellä, mutta tämä on täysin erillinen aihe. Lisäksi septisäiliö voidaan ostaa myymälästä ja sen määrä riippuu talon sisältämien mehujen määrästä, mutta sen asentamista on pidettävä erillisenä artikkelina.

johtopäätös

Kuten ymmärrät, et voi tehdä vessaa talossa ilman viemäröintiä, joten kaikki korjaukseen liittyvät epäkohdat huolimatta sinun on tehtävä kaikki asennustyöt jäteveden asentamiseksi vaiheittain. Se on hieman helpompaa tehdä tällä sivustolla, esimerkiksi voit päästä arvokkaiden puiden ympärille kulmaliittimien avulla.

Viemäröinti kehysrakennuksessa

Autonominen jätevesi runkopohjassa paaluilla, nauhalla tai monoliittisella pohjalla voidaan asentaa käsin. Tehtävää helpot- tavat käytettävissä olevat komponentit viemäröintijärjestelmille, jotka ovat riittävän oikeita yksittäisen verkon valitsemiseen ja yhteyden muodostamiseen. Tutki jäteveden poistoa ja algoritmia, kiinnitä huomiota vivahteisiin ja mahdollisiin ongelmiin.

Viemäröinnin tärkeimmät ongelmat

Se ei ole niin vaikeaa tehdä viemäröintijärjestelmän sisäpuolelle rakennuksessa, miten tämä viestintä voidaan varustaa ulkopuolelta. Mutta jätevesijärjestelmän on oltava täydellinen sekä talon sisällä että sen ulkopuolella.

Jos talo sijaitsee alueella, jossa on mahdollista muodostaa yhteinen keskusvesijärjestelmien yleinen runkoverkko, biologisen jätteen käsittelyn ongelma ratkaistaan ​​helpommin. Mutta jos sinulla on tehtävä itsenäinen järjestelmä, tehtävä muuttuu paljon monimutkaisemmaksi, koska talon omistajan on pidettävä silmällä elämänsä tukea.

Useimmissa tapauksissa yksityisen talon viemäröintijärjestelmä on kytketty kaatopaikkaan, mutta se voi olla useampia. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa kehysrakennuksen jätevesijärjestelmä ei voi päätyä kaatopaikalle, ja muita rakenteita on käytettävä.

Perusperiaatteet runkorakenteen liittämisestä viemäriin

Viemäröintijärjestelmän suunnittelu ja sen asentaminen kehysrakennukselle ei poikkea samantyyppisistä töistä muiden yksityisten ja korkeiden rakennusten tyyppisiin töihin. Mutta on monia ominaisuuksia ja hetkiä, jotka kannattaa kiinnittää huomiota. Lisäksi käytettävien materiaalien lisäksi on olemassa useita lisävaatimuksia.

Kehysrakennuksen jätevesien sisäinen osa on välttämätön jätevesien ja muiden vuokralaisten jätteiden toimittamiseksi talon ulkopuolisten vesijohtolaitteiden ja kodin laitteiden sijainnista.

Keittiössä on oltava wc, kylpyamme, suihku, pesuallas ja pesuallas kylpyhuoneessa viemäriverkkoon. Lisäksi pesukone ja astianpesukone on kytkettävä suoraan, koska ne käyttävät vettä työhönsä, joten ulosvirtausjärjestelmän on oltava varustettu.

Näin ollen yleisesti ottaen jätevesijärjestelmä voidaan esittää suurena verkkona putkista, jotka on yhdistetty yhteen ja jotka on suunniteltu poistamaan talteen jätevettä sekä erilaisia ​​jätteitä. Lisäksi rakennuksen ulkopuolella yhteinen putki liitetään joko keskitettyyn viemäriverkkoon tai siirtyy paikallisiin keräyspaikkoihin päästöjä varten.

Mikä on viemäriverkko

Joten jokainen runkorakenne, joka on rakennettu omilla käsillään tai ammattilaisilla, on oltava viemäröintijärjestelmä. Tällöin sen asennus on suunniteltava etukäteen, koko talon valmistelun aikana.

On erittäin tärkeää valmistaa valmiin jäteveden hanke ennen rakentamisen aloittamista, koska jotkut putket voivat kulkea säätiön alla, joten ne on asetettava etukäteen. Jos talo on rakennettu, mutta ei ole varustettu viemärijärjestelmällä, se voidaan tehdä, mutta se on melko kallis tapahtuma.

Jätevesijärjestelmän itserakentamisprosessi voidaan jakaa kahteen osaan - sisäisen jäteveden asentamiseen ja ulkoiseen.

 1. Sisäiset viemäriverkot alkavat pystyttää kaikkien saniteettitilojen asennuksesta ja putkien verkon rakentamisesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa talon uloskäynnin yhteydessä.
 2. Ulkoinen viemäriverkko koostuu elementeistä, joiden kautta viemärit ulottuvat talosta pohjaan. Ei ole väliä onko järjestelmä autonominen vai keskitetty.

Jos keskitettyä viemärijärjestelmää ei ole mahdollista yhdistää, on varmistettava septisen säiliön tai viemäriverkko sekä suodatus- ja tyhjennyslaitteet. Lisäksi on mainittava joitain yksityiskohtia:

 • runko-osan jätevesijärjestelmän elementit riippuvat sen kutistumasta;
 • jäteveden keräysastian määrä riippuu rakennuksen tarkoituksesta ja asukkaiden määrästä;
 • Viemärijärjestelmän ulkoinen osa muodostetaan yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaan rakennustyypistä riippumatta.

Kehysrakennuksen jätevesijärjestelmä on siten kokoelma kaikista järjestelmistä, joiden avulla viemärit kerätään, siirretään varastointipaikkaan ja varastoidaan loppusijoitukseen asti.

Sisäiset verkot

Jos haluat sijoittaa viemärijärjestelmän kehysrakennukseen omiin käsiisi, on tutkittava kaikki tapauksen yksityiskohdat.

Joten kun asennat sisäisen jätevesijärjestelmän, on tarpeen harkita aukkoja putkien suojaamiseksi ja rakennuksen kutistumiseksi, joka tapahtuu ruuvipilareiden perustuksen aikana. Vaakasuuntaiset elementit on sijoitettava siten, että niillä on vähimmäispituus ja ne kiinnittyvät ilman karkeita siteitä seiniin.

Optimaalinen materiaali sisäisten jätevesiputkien valmistamiseksi - polypropeenista tai PVC: stä valmistetut putket, joiden läpimitta on 50 mm. Mitä tulee WC: hen, tarvitset 110 mm: n putken. Asenna ensin putkikaapelien asennus yleisestä kylpyhuoneesta. Tämä tarkoittaa, että wc-, suihku-, kylpyhuone- ja pesukone on yhdistettävä putkiin viemäriin.

Jotta putket voidaan puhdistaa mahdollisimman nopeasti ja kätevästi tulevaisuudessa, on suositeltavaa laatia tarkastus joka käänteessä. Lisäksi jokaisen sauman ja liitoksen on tiivistettävä, jotta viemärijärjestelmän lujuus lisääntyisi. Ulkoisen jäteveden asennus ei mene eteenpäin, ennen kuin sisäosa on koottu.

Ulkoinen verkko

Ennen kuin alat asentaa yhteinen putki sivustoon, sinun on liitettävä viemäriverkon sisäpuoli ulkoiseen ympäristöön. Tee näin asennus ns. Pakopakkauselementillä. Asennus tehdään imupaikalta nousuputkeen.

Siten putki asennetaan WC: n ja vesijohtoveden jäteveden suuntaan. Pilat ja pistorasiat on asennettu tiukasti 90 asteen kulmaan.

Putken halkaisijan valitseminen huomioi sen, että se on ehdottomasti yhdenmukainen nousuputken kanssa. Pakoelementtien pituus voi olla enintään 12 metriä. Jäteveden kerääminen voi myös rakentaa omia käsiinsä. Tätä varten perusmateriaalina käytetään tiiliä, muovia, vahvistettuja betonirenkaita. Koska kaivo vahvistetaan kosteaan maaperään, sen suojaamiseksi pinta käsitellään erityisellä pohjamaalilla.

Valmistaudu kaivosta pistorasian tyhjennysasennukseen, varmista, että maa on ehjä. Jotta lopulta estettäisiin maaperän samentuminen tulevaisuudessa, hiekka kaadetaan kaivoon putkella ja varovasti hiekalla. Kaikissa niveltyöpaikoissa tehdään pieni maaperän kaivaus niin, että kaikki putket ovat suorassa ilman kaarevuutta.

On huomattava, että jos putket ovat alle 70 cm: n syvyydessä, ne on eristettävä siten, etteivät ne jäätyvät talvella.

Viemärirakenteen ominaisuudet

Suunnitella jäteveden asentamista, huomioi koko putkistojärjestelmän kallistuminen. Nestemäisen jätteen on virrannut itsenäisesti ja luonnollisesti viemäriverkon elementtien kautta, minkä vuoksi niiden täytyy mennä alas.

Ihannetapauksessa putki on sijoitettava suoraan ilman taivutuksia. Jos taivutusta ei voida välttää, kaivoja on asennettava näihin paikkoihin, joiden avulla on mahdollista puhdistaa tietty osa viemäriverkosta.

Septisen säiliön paikannuspaikan valinta on otettava huomioon kaikki rakennus- ja hygieniavaatimukset.

Perusmateriaalit

Puhdasveden virtaus taloon ja sen erittyminen yhdessä jätetuotteiden kanssa tulee olla korkealaatuista, koska ihmisten mukavuus ja terveys riippuvat siitä. Tämä tarkoittaa, että viestintäjärjestelmän materiaalit on valittava erittäin huolellisesti. Tärkeintä tässä tapauksessa on valita tavalliset putket.

Ne voivat olla metallia, muovia, asbestia ja muita materiaaleja. Metalliputket pidetään kalleimpina. Ensinnäkin materiaali on kallista ja toiseksi hitsauskone on asennettava. Mutta tämä malli on melko kestävä ja luotettava.

Asbestia käytetään yksinomaan viemäriverkkoon, koska se ei sovellu vesihuoltoon. Näillä putkilla on erittäin korkea tiivistysaste. Muoviputkien osalta tämä on optimaalisin ja edullisin vaihtoehto.

Jäteveden vaiheet kehysrakennuksessa

Joten jos asennat viemäriverkon kehysrakennukseen, on välttämätöntä tehdä useita vaiheita sisältävä työ. Alla käsitellään.

Sisävesisäiliön kehittäminen

Ennen jäteveden asennuksen aloittamista on tarpeen laatia hanke, jossa tulee olemaan viestintäjärjestelmä. Järjestelmä ja jätevesi hanke on tehtävä ennen koko talon hankkeen hyväksyntää. Suunnittelu olisi toteutettava samanaikaisesti talon huoneiden suunnittelun ja niiden toiminnallisen jakelun kanssa.

Kun arkkitehti tai kehittäjä ymmärtää, miten huoneet sijaitsevat ja missä vesirakennusosa sijaitsee, hän pystyy suunnittelemaan, miten hän suorittaa viemäriputket. Siksi ennen säätiön, seinien ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisen aloittamista on jo selvää, missä on tarpeen putkien asettaminen ja milloin se tehdään.

Kokeneille kehittäjille on suositeltavaa suunnitella talon kehys niin, että huoneet, joissa on vesijohto ja jätevedet, ovat vierekkäin.

 1. Ensinnäkin vesihuolto- ja viemäriverkosto on tällä tavoin pienempi, minkä vuoksi kaikenlaisten onnettomuuksien ja vuotoiden riski pienenee merkittävästi.
 2. Toiseksi hankkeen kustannukset ovat pienemmät, koska rakentajat käyttävät sitten vähimmäismäärän putkia ja muita materiaaleja varten, joita ei tarvitse vetää koko taloon.

Määritetään, missä keskimmäinen nousu on

Jopa viemärijärjestelmän hankkeen toteuttamisen vaiheessa on tärkeää päättää ei ainoastaan ​​viemäriputkijärjestelmästä, vaan myös selkeästi ilmoitettava, missä keskimmäinen nousuputki sijaitsee.

Tämän rakenteen keskeinen tehtävä on kaikkien sisäisten viemäriverkostojen yhdistäminen yhteen ja jäteveden poisto talon ulkopuolelle. On tärkeää valita keskimmäinen nousuputki siten, että viemäriputken kokonaispituus on vähintään sisä- ja ulkopuolella.

Viemärijärjestelmän kehittäminen talossa merkitsee selvästi kaikki olohuoneet ja kotitilat, joissa on saniteettilaitteita. Joten on kätevämpää selvittää, mistä löytää keskitetty nousuputki. Kun paikka on muodostettu, vedä koko viemäriverkko.

Samalla ne kiinnittävät erityistä huomiota kaikkiin liitoksiin, toreihin, oksistoihin ja muihin elementteihin. On tärkeää, että suunnitteluvaiheessa sinun on ymmärrettävä, kuinka monta osaa ja yksikköä tarvitaan.

Heti, kun talon paras ideaalinen jätevesijärjestelmä piirretään, he alkavat pohtia, kuinka paljon putkia ja muita elementtejä tarvitaan siihen.

Asentaminen viemäriin taloon

Kaikista jätevesien asennuksesta on vaikeinta tehdä putken asennusta suoraan taloon. Työssä on mukana putkien sijoittaminen projektin mukaan, niiden kytkentä ja kiinnitys. Tämä osa työstä on lähes mahdotonta tehdä itseäsi suuressa kehysrakennuksessa, joten sinun pitäisi etsiä avustaja. Loppujen lopuksi putket liikkuvat huoneesta toiseen, kytkeytyvät eri elementteihin, joten niiden asennukseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä.

Fyysisesti nämä teokset eivät ole kovin monimutkaisia. Ongelmana on vain näiden teosten suuri määrä. Kaikki jätevedenpuhdistamon yksityiskohdat ovat nyt paljon helpompaa, joten niiden asennus on yksinkertaista.

Joten jos elementit liittävät liitoksen liitokseen, riittää, että ne johdetaan erityiseen uraan, jossa on kumitiiviste - yhteys on tiukka. Jotta vältyttäisiin mahdollisilta vuotoilta tulevaisuudessa, kaikki nivelet ja liitokset suljetaan ilmatiiviillä silikonimatoilla.

Viemärijärjestelmän putkien sijainnin paras paikka ovat seinien ja vapaiden ontelojen aukot puulattian viivästysten alapuolella. Järjestelmän asennuksessa on erittäin tärkeää pitää painovoiman virtaus, koska veden täytyy virrata alaspäin ilman pumppujen vaikutusta, mutta vain painovoiman vaikutuksen alaisena. Tämä tarkoittaa, että talon jätevesien poistumispaikan pitäisi olla kaikkien muiden putkien alapuolella.

Tietenkin voit asentaa ja paineastioita. Sen ero on erityisten pumppujen läsnäolo, jotka luovat vesivirtojen liikkumisen painovoiman suhteen ja ohjaavat niitä oikeaan suuntaan. On kuitenkin järkevää asentaa tällaiset viemäriverkot vain poikkeustapauksissa.

Esimerkiksi omistaja haluaa poistaa pesutupa talosta ja tehdä sen kellarista. Sitten on tarpeen asettaa painehäviöjärjestelmä siten, että pesukoneista tulevat jätevedet poistetaan ylhäältä.

Jos jätevedet suoritetaan klassisella painovoimaisella versiolla, on välttämätöntä saavuttaa sopiva putken kaltevuuskulma. Joten 50 mm: n putkille käytetään yli 3-4 cm: n kaltevuutta, ja suurempien putkien kohdalla 2-3 cm riittää jokaiselle pituudelle.

Sewage point laitteet

Viemärijohdon asentaminen talon ulkopuolelle on erittäin tärkeä askel. Ja ei ole mitään arvoa, käytetään itsenäistä järjestelmää jäteveden poistamiseksi tai keskitetty. Vapautumispistettä käytetään viemärien sisä- ja ulkopuolella liittämiseen taloon.

Tyypillisesti rakentajat asentavat tämän viemäriverkon osan lähelle nousuputkea. On suositeltavaa asentaa vapautus lähes välittömästi, ennen kuin muut viemäriverkon elementit asennetaan.

Jotta vesi, jossa jätevesi ei jäätyisi tässä putkistossa, vapautuspisteen on oltava syvällä pohjalla yli 1 metrin syvyydessä. Jos asut lämmin alue, jossa maa ei jäädy niin paljon, voit järjestää vapautuksen ja yllä.

Jotta voimia ja resursseja ei joudu hukkaan reiän tekemiseen, on parempi ottaa se huomioon, kun kaatoa säätä. Jos näin ei tehdä, kestää paljon aikaa työskennellä valmiilla betonilla halutun reiän saavuttamiseksi.

Asentaminen ja järjestelmän liittäminen

On parasta asentaa teline huoneeseen, jossa on wc (erillinen wc tai jaettu kylpyhuone kylpyammeella). Tämä on vahvistettu suosituksin, jotka edellyttävät, että putken pituus ei ylitä yhtä metriä vettä sisältävästä kulhosta nousupisteen kohtaan.

Viemäriputket suoritetaan tavallisesti puulattian tai kehysseinän sisällä - tämä on kätevää. Tällaisten putkien asennus voidaan sulkea tai avata. Tietysti suljettu tyyppi näyttää onnistuneemmalta, koska putket ovat piilossa katsojan silmissä. Mutta jos sinun täytyy korjata viemäriverkko tai puhdistaa sen yksittäiset osat, sitä on paljon vaikeampaa toteuttaa.

Jotta viemärijärjestelmä toimisi tehokkaammin, on suositeltavaa yhdistää nousuputki vaakasuoriin putkiin vinoilla sisäänkäynnillä ja teeillä olevien oksojen avulla.

Poistoputken poisto

Tämä on näkyvimpi osa viemäristä. Mutta se on erittäin tärkeää koko järjestelmän toimivuudelle, koska tämä putki tuottaa ulkoiselle ilma-aineelle putkistoa, mikä vähentää niiden tukkeutumisen riskiä.

Tekniikan mukaan putki tulisi liittää nousuputkeen. Väärässä asennuksessa tämä voi johtaa huonoksi tuoksuun talossa. Tämän välttämiseksi sinun täytyy poistaa tuulettimen putki erikseen ja olla kytkettynä ilmanvaihtojärjestelmään. Lisäksi puhallinputken ulostulon alueella ei saa olla avautuvia ikkunoita ja parveke.

Mitä materiaaleja käytetään jätevesiin kehysrakennuksessa

Kuten jo mainittiin, optimaalinen valinta talon sisäiselle jätevesijärjestelmälle on harmaa muoviputki. Samanaikaisesti on parempi käyttää putken halkaisijaltaan 50 mm tavallisen jäteveden poistamiseksi kylpyhuoneesta, keittiöstä ja suihkusta ja halkaisijaltaan 100 mm tai enemmän WC-altaan jäteveden poistamiseksi.

Tutkittuaan tekniikan, jossa viemäröintijärjestelmät asennetaan klassiseen kehysrakennukseen, on selvää, että vakavalla lähestymistavalla tämä työ voidaan tehdä itsenäisesti. On alusta asti tärkeää suunnitella kaikki etukäteen, laskea tarvittavien materiaalien määrä ja ottaa huomioon kaikki tämän suunnittelun vaatimukset.

Video: viemäröinnin asentaminen talossa pinoon

Tietoja kaikista viemäriverkon talon asennuksesta, joka on kuvattu videossa.

Säätiö ja jätevesi. Viemäröinti pohjan alla ruuveilla

Tässä artikkelissa käsitellään eräitä viemärijärjestelmien suunnittelua ja asennusta ruuveilla tapahtuviin paikkoihin taloon, erityisesti pääteiden sijainti pohjaan nähden ja putkien eristyksen tarve. Erityishuomiota kiinnitetään talon talon jätevesilaitteiden käsitteeseen.

Viemäröinti talossa ruuveilla. Laitteen jäteveden ominaisuudet ruuveilla tapahtuvien talojen rakentamisessa

Ruuvien paalujen talossa oleva jätevesijärjestelmä on vain yksi perustavanlaatuinen ero perinteisiin pohjatyyppeihin ehdotetuista ratkaisuista: kun kaivaa oja, jossa putket asetetaan myöhemmin, on välttämätöntä kestää tietyn etäisyyden kaivosta pinoihin (lisätietoja "Technical Solutions Album" edellytykset, jotka on kuvattu luvussa "Kampanjat"). Sen vuoksi ennen työskentelyä on suunniteltava putkiston kompakti järjestely ja otettava huomioon rakennuksen rakenteen erityispiirteet, jotka osoittavat runkoporakoneiden perusrakenteiden suunnittelujärjestelmät, joihin kaikki asennustyöt tehdään.

On myös tärkeää muistaa, että viemärijärjestelmän suunnittelussa ja rakentamisessa (jos päätät tehdä sen itse, mutta ei erikoisasiantuntijaa), SNiP 2.04.01: n "Sisäinen vesihuolto ja viemäröinti rakennukset", SNiP 2.04.03 "Sewerage" yleiset vaatimukset. Ulkoiset verkot ja tilat ", SNiP 3.05.01" Sisäiset terveys- ja tekniset järjestelmät "ja SNiP 03.05.04" Ulkoiset verkot ja vesihuolto- ja jätevedenpuhdistuslaitokset "sekä lisävaatimukset SNiP 31.02.2001" Yhden perheen asuntotuotteet ".

Analyysi jätevesilaitteiden käsitteestä

5.1.2 kohdan mukaisesti. SNiP 31.02.2001 "Yhden perheen asuntotaloihin" keskus- tai ryhmäverkkoon yhdistetyllä viemärijärjestelmällä tulisi olla sisäinen viemäriverkko, talon poisto ja purkuputki ja itsenäinen järjestelmä - sisäinen viemäriverkko, talon poisto, purkuputki, septinen säiliö ja jätevesi rakenteisiin.

Sisäinen viemäriverkko

Sisäisen verkon kokoonpano ja mitat riippuvat ensinnäkin talon koosta ja toiseksi vesihuoltoaineiden suhteellisesta sijainnista. Kaikkien saniteettilaitteiden ja laitteiden, joihin vettä on tyhjennetty (lavuaarit, lavuaarit, wc jne.) On liitettävä siihen.

Tässä tapauksessa sisäisen viemäriverkon laitteen kaaviokuva näyttää seuraavaa:

 • päätie Dat 100 mm - WC-astiat, bidee;
 • päätie Dat 50 mm - kaikkien muiden kylpyhuoneisiin asennettujen putkistojen liittäminen: kylpyamme, suihku, pesuallas ja pesukone;
 • päätie Dat 50 mm - kaikki keittiöön asennetut saniteettilaitteet: yleensä pesuallas ja astianpesukone.

Ulkoinen jätevesi: purku talosta ja poistoputkesta

Jätevesijärjestelmän järjestelmä, joka ei ole kytkettynä keskus- tai ryhmäverkkoon, mahdollistaa jätteen sijoittamisen 5-8 metrin etäisyydelle talosta sijaitsevaan säiliöön erityisen purkausputken kautta.

Ulkoinen putki asetetaan esikaivuskaivaan, joka yhdistää talon jätevesisäiliöön. Samanaikaisesti keskeytymättömän tyhjennysliikenteen varmistaminen tapahtuu vain, jos ojalla on tietty kaltevuus - 2-2,5 cm per 1 metrin pituinen putkilinja.

Jätevesisäiliö: septinen säiliö tai tyhjennysletku?

Kuten aiemmin mainittiin, purkausputki virtaa erityiseen jätevesiosastoon, jossa jätevesi on hävitettävä. Useimmiten viemärivettä tai septistä säiliötä käytetään loppusäiliöksi.

Jätesäiliö on kaivo, jonka seinät on vahvistettu tiilellä tai betonilla. Vaikka sen sisältämät jätevedet, osittain hajoavat ja osittain - suodatetaan maaperään, niiden päämassa pysyy edelleen itse kaivossa. Tämän seurauksena jätevesien säännöllinen pumppaus on tarpeen ja myös lisää pohjaveden saastumisvaaraa ulosteella. Siksi asiantuntijat suosittelevat tämän säiliön käyttämistä pienille maalajeille vähimmäismäärän jätevedet tai tilapäiset ratkaisut.

Septisen säiliön käyttämisen yhteydessä putkilinjan jätevesi virtaa ensin septiseen säiliöön, jossa bakteerien hajoaminen tapahtuu liukenemattoman epäorgaanisen jäännöksen muodostamisen yhteydessä. Tästä johtuen jo kirkastettu vettä, jossa minimaalinen määrä epäpuhtauksia, tulee toiseen kammioon - suodatuskaivoon tai tunkeutumissäiliöön. Näin ollen septisen säiliön käyttö välttää ympäristön saastumisen ja pumppaaminen siitä tapahtuu paljon harvemmin.

Onko eristys tarpeen asennettaessa viemäröintisysteemit taloon ruuveilla?

Usein, kannattaen konkreettista perustetta, asiakkaat sanovat, että heille tuntuu vähiten kylmä. He ovat varma, että tämäntyyppisen säätiön valinta antaa heille mahdollisuuden pitää lattia talossa lämpimänä ja suojata putket jäätymiseltä. Lattian lämmittäminen on aiheena toiselle suurelle keskustelulle, tässä artikkelissa yritämme selvittää, onko tämä lausunto pätevä viemäriverkkoon.

Jos lähdetään sääntelyasiakirjoista, lähestymistapa vesihuolto- ja saniteettijärjestelmien sääntelyyn on sama kaikille olemassa oleville säätiöille. Esimerkiksi betonilla on korkea lämmönjohtavuus, ainoa asia, josta taataan suojattu, on tuuli. Ruuvipallojen tapauksessa voit saavuttaa saman vaikutuksen, esimerkiksi ompelemalla talon kellarissa koristeellisia paneeleja, sivuraitaa, kovalevyä tai lastulevyä jne. Näin ollen, kuten konkreettisen perustan tapauksessa ja ruuvipillojen perustuksen tapauksessa, on paljon helpompi huolehtia putkien paikallisesta suojasta (eristys ja lämmitys) sen sijaan, että koko maanalainen tila lämpenee.

On sanottava, että eristys voidaan hylätä kokonaan, jos rakennuksen aikana huolehdit useiden ehtojen noudattamisesta.

 • Oikea kulma valtatie. Koska viemärijärjestelmä on rakennettu yleensä vakavaraisuusmenetelmällä, tiettyyn kaltevuuteen (2-2,5 cm per 1 metrin pituinen putkilinja) vesi ei pysähdy putkissa, jolloin vältetään tukokset, ruuhkautuminen ja sen jälkeen jäätyminen negatiivisissa lämpötiloissa.
 • Pysyvä kuumaa vettä talossa. Jos vesijohtoputken jäätymistä varten on riittävästi alle 0 ° C: n lämpötila, jäähdytysputken tavanomaisen halkaisijan jäätymisen vuoksi, koska vesi yleensä lämpenee, usein orgaanisilla epäpuhtauksilla ja ei viivästy putkessa, on käytännössä mahdotonta negatiivisissa lämpötiloissa.
 • Putkien sijainti maaperän jäädytyksen syvyyden takana. SNiP 2.04.03-85: n mukaan "Viemäröinti. Ulkoiset verkot ja rakenteet "Putkien vähimmäissyvyys riippuu tietyn alueen ilmastollisista ominaisuuksista, maaperän koostumuksesta ja pohjaveden pinnasta. Esimerkiksi Venäjän keski- ja lounaisalueilla pakastussyvyyden indeksi on 120 - 150 cm. Näin ollen näiden alueiden jätevesiputki on sijoitettava alle määritetyn maaperän jäädytysasteen.

Jos et pysty täyttämään vähintään yhtä näistä ehdoista, on parempi huolehtia jätevedestä.

Virheet, jotka tekevät laitteesta jätevettä talossa ruuveilla ja niiden mahdollisista seurauksista

 • Optimaalisen etäisyyden säilyttäminen viemäriputkista ruuvaan. Tällöin paalin lähellä oleva maaperä irtoaa, mikä johtaa väistämättä ruuvipurkimen kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Vesiputkien jakautuminen maanalaiseen tilaan vaakasuoraan johtaa tukkeutumiseen ja sen jälkeiseen jäädyttämiseen.
 • Vanhentuneiden rakennusmateriaalien käyttö merkitsee työn kustannusten nousua ja vielä pahempaa järjestelmän käyttöiän vähenemistä. Esimerkiksi asiantuntijat suosittelevat hylkäämään perinteiset valurautaiset tuotteet polypropeenin tai polyvinyylikloridiputkien, tees- ja liitososien hyväksi, sillä ne ovat paljon halvempia mutta paljon kestäviä.
 • Käytä, kun kääntämällä yksi mutka 90 astetta, lisää tukosten todennäköisyyttä. Tämä voidaan välttää asentamalla kierrokset kahden polven avulla 45 asteen taivutuksella.
 • Harmaiden keittiön viemäriputkien asentaminen sekä käytetyn veden poistaminen putkista, joiden halkaisija on pienempi kuin 50 mm ja jätevesiputkien halkaisija on alle 100-110 mm. Tällöin ne eivät yksinkertaisesti selviydy vesivirrasta, joka johtaa liikenneruuhkien ja tukosten muodostumiseen.

Vapaa tekninen ratkaisu viemärijärjestelmään yrityksen "GlavFundament"

Yrityksemme tarjoaa asiakkailleen kaavioita vedensyöttö- ja viemäröintijärjestelmistä ruuvipilareiden pohjalle sekä kolmea tyypillistä vaihtoehtoa teknisen ratkaisun löytämiseksi viestinnän eristämiseen.

Tekniset ratkaisut viestinnän järjestämiseen ja eristämiseen sisältävät tietoja siitä, kuinka syvä putket on sijoitettava, kuinka kaukana ruuvipapeista ne pitäisi sijoittaa, miten myös viemärijärjestelmän lämmittäminen ja paljon muuta.

Säätiö ja jätevesi. Viemäröinti pohjan alla ruuveilla

Säätiö ja jätevesi. Viemäröinti pohjan alla ruuveilla

Nykyaikaisessa rakentamisessa paalusäätiön käyttö liittyy lähes kaikkiin arjen tarpeisiin. Veden syöttö ja viemäröinti putken alapäässä ruuveilla ei ole poikkeus. Perusta ja viemäriverkko ovat rakenteen rakenteen alkuvaiheita ruuvaamalla.

Kun käytät perustusta, jossa on suuri grillaus, ei ole mitään vaikeuksia toimittaa kaikkia viestintää, mukaan lukien paalusäätiö. Jos teräsbetonirypäleitä tai -levyä käytetään ruuveilla, on tarve tarjota erityinen tila levyn tai nauhan rakenteeseen.

Jätevesijärjestelmä itsessään on jossain määrin ongelmallinen. Vaikka huolimatta siitä, että viemäröinti on suurimmaksi osaksi ilman vettä, sen jäätyminen on mahdollinen. Jäätymisprosessi tapahtuu kosteuden kondensaatin tunkeutumisen kautta putkiliitoksiin ja vuorovaikutukseen ilman kanssa, mikä vuorostaan ​​tunkeutuu järjestelmään septisen säiliön läpi.

Kaaviokuva viemäriveden asentamisesta pareihin, joissa on paaliruuvi

Järjestelmän toteuttaminen käytännössä on asentaa kolme viemäriverkkoa, nimittäin:

1) sivuliikkeen numero 1; Tämän haaran toteutus edellyttää 40 asteen halkaisijan putkea, joka tulee esimerkiksi pesukoneesta. Tämän jälkeen putki putoaa putkeen, jonka läpimitta on 50. Tämän haaran toteutuksessa suhteessa tehdään suihkutulpan haara sekä suora pääsy WC-kulhoon. Näiden liitosten jälkeen putki purkautuu viemäriverkon pääradalle.

2) sivuliikkeen numero 2; Hätätasojen liittämisen vaihe teknisestä huoneesta. Tälle sivulle on tie, että kylpyhuoneen hätätikkaat ovat kytkettynä, mikä on suoraan kytketty pesualtaan. Kaikki tehdyt liitokset on tuotava pääviemärin viereen.

3) Haaran numero 3. Hätätasojen liittäminen keittiössä olevaan pesualtaan, mikä merkitsee myös päätien kulkua.

Pääputkilinjan viemäröinti

Pääviivana käytetään halkaisijaltaan putkea 110. Tällainen moottoritie sijaitsee tiloissa, nimittäin talon alla, missä paalusäätiö sijaitsee. On varmistettava, että porausruuvin säätö ei häiritse pääviemärin toimivuutta. Putki sijaitsee talon alapuolella, ja se on suunnattava kulmaan, jossa se suorittaa pystysuoran siirtymän ja "nopeasti" menee maan alle, jossa se kytkeytyy septisen säiliön kanssa. Kysymys kuuluu: - Ja miksi putki ei heti mene maahan?

Tässä tapauksessa on kolme syytä:

 • On hankalaa kaivaa paalujen alla;
 • Pitkä matka, joka on voitettava septisen säiliön saavuttamiseksi;
 • Korkea GWL.

Jos putki upotetaan ottaen huomioon kaikki tekniset ominaisuudet ja kaltevuuskulman noudattaminen, keskusvesiputki saavuttaa saostussäiliön kunnollisen syvyyden mukaan, mikä vuorostaan ​​on riittävän suuri maaperän jäädyttämisen syvyyden voittamiseksi. Ilmaraon on oltava hyvin eristetty.

Toissijaisten viemäriputkien asentaminen

Jos puhumme toissijaisista viemäriputkista, niin pitäisi olla useita heitä talossa kannassa. Tiskialtaan, suihkun, wc-altaan ja hätätahtien lisäksi tulee käyttää korkeassa kosteudessa varustettuja huoneita. On myös hyvä varustaa lisää luumuja kodinkoneiden kanssa. Kattoon on sijoitettava toissijainen moottoritie sekä järjestettävä myymälöitä vessaan, suihkuun jne. Toissijaisen pääviemärijärjestelmän omat päätelmät voidaan tehdä talon alapuolella olevalle pääväylälle.

Käytännön toteutus

Haaran numero 3 on helpoin toteuttaa, koska viemärijärjestelmän toteutus voi aloittaa hänen kanssaan. Tämä vaihe ei vie paljon aikaa. Yhdistetyt tikkaat on sijoitettava varovasti lokien väliin, tietysti tarvittavan vinosti. Tässä ehkä kaikki, mikä liittyy sivuliikkeen numeroon 3. Edellisessä haarassa suoritettujen töiden jälkeen voit aloittaa haaranumeron 2 järjestelmän toteuttamisen.

Kaikkien tämän haaran prosessien toteuttaminen vie paljon aikaa ja vaivaa. Yleensä vaikeus johtuu viemärin viemisestä sen pituuden ja lukuisten yhteyksien vuoksi. Jotta saat kaiken irti tästä rivistä, sinun on varmistettava, että sopiva kaltevuus.

Joissakin tapauksissa on välttämätöntä leikata vastalamput pääputkikanavan varmistamiseksi. Osa vastarinnasta on jätettävä. Viimeinen vaihe - yhdistää kylpyhuoneen tikkaat. Riippuen viemäriverkon sijainnista tämän yhteyden kanssa, on usein kokeiltava.

Mitä tulee pesukoneen, suihkun jne. Liittämiseen Tämä yhteysperiaate on samanlainen kuin edellä. Keskusviemäriputken oikean kaltevuuden tulisi olla 2,5-3 cm / m.

Muut ruuvipillojen perustukseen liittyvät yksityiskohdat löytyvät täältä.