Valettujen arbolita-seinien rakentaminen omilla käsillä, arbolita-valmistelu

Ja rbolit kutsutaan yleensä kevyeksi betoniksi, vaikka tämä ei ole täysin oikea, koska siinä ei ole hiekkaa. Mutta se, kuten tavallinen betoni, on yleismaailmallinen, ja sen kanssa tehtävä työ, jos se on erilainen, on todennäköisempää vähemmän työvoimavaltaiseksi. Eli arbolitan talon valettujen seinien rakentaminen tekee sen itse helpommin kuin betonista.

Katsotaanpa, mitä arbolit on, kuinka rakentaa monoliittiset arbolitin seinät omiin käsiisi ja mitä virheitä on mahdollista.

Tämän talon seinät on rakennettu puubetonista - sekoitus sahanpurua ja sementtiä

Arbolita-talon seinien edut ja haitat

Arbolitan lämmönkestävyysominaisuudet eivät ole huonompia kuin kuiva puu. Hiilihapotettujen betonilohkojen osalta mahdollisuus käyttää monoliittista tekniikkaa antaa suuren lisäyksen muurausliitosten puuttuessa. Näin ollen seinien yhtä paksuus, tällainen talo osoittautuu paljon lämpimämmäksi, esimerkiksi ilmastettujen betonilohkojen rakennus.

Jopa kotitekoisen arbolitan voima riittää talon seinille kahdessa kerroksessa, joilla on marginaali. Lisäksi tällaiset seinät ja tällainen talo on ominaista alhainen herkkyys alasajoon ja korkea seismisen vastuksen.

Nämä ovat arbolitin edut, mutta arboliittia on myös miinukset, jotka on otettava huomioon työskentelyssä:

 • Komponenttien valinnan monimutkaisuus.

Sawdust ja puulastut, joista arboliitista koostuu 2/3, ovat merkittäviä parametrien vaihteluita. Alkaen koosta, kosteudesta ja loppuun sokereiden sisällöstä, joka voi vaihdella eri puulajeille useilla (!) Times-alueilla.

 • Puu-betoni "ei pidä" korkeasta kosteudesta.

Ilman ylimääräistä suojaa ulkoseinät voivat alkaa kuoriutua muutaman vuoden kuluttua.

 • GOST 19222-84: n mukaan puuta betonituotteissa käytettävien liitososien on oltava korroosionkestävä pinnoite.

Tämä on helpompaa, koska vahvistaminen arbolitovyh seinät laitteessa omilla käsillään on apuväline. Ja missä sitä käytetään, lasikuituvahviste sopii jopa paremmin kuin teräs.

 • Seoksen koostumuksen lämpötila, kun sitä käytetään jelloitetun arbolitin kanssa, ei saa olla alle +15.

Se ei todellakaan poikkea tavanomaisen betonin vaatimuksista (vähintään +5), mutta tämä tekijä on otettava huomioon, eikä se saa tehdä työtä +10

Arboliitin talon kaksikerroksiset seinät kestävät pakkasen ja maanjäristyksiä

Ruoanlaitto arbolita-ominaisuudet

Valmistelussa arbolita on sen subtleties, ei tiedä, mikä laatu ei ole saavutettu. Tässä on suurelta osin syytä joidenkin rakentajien epäileminen tälle materiaalille.

Se näyttää yksinkertaiselta - sekoita sahanpurua sementillä ja vedellä. Mutta pian käy ilmi, että tuloksena ei haluta kovettaa, ja jos se on edelleen kovettunut, sitten kuoriutuu ja halkeilee. Tästä päädytään siihen, että kaikki puubetonin hyveistä kertovat tarinat eivät ole hyödynnettävissä käytettyyn sahanpuruun.

Itse asiassa kaikki ei ole niin yksinkertaista. Puusolut sisältävät erilaisia ​​sokereita (glukoosi, sakkaroosi, hemiselluloosa jne.). Nämä ovat vesiliukoisia aineita, jotka vaikuttavat haitallisesti materiaalin sementtikomponenttiin. Hidätä ja jopa lopettaa kokonaan kovettuminen, tuhoava vaikutus sementtiteokseen.

Onneksi on täysin mahdollista taistella tätä vastaan.

Helpoin tapa on antaa puuraaka-aineita levätä ulkona pari vuotta. Tänä aikana kaikki sementille haitalliset aineet pestään pois, muuttuvat liukenemattomiksi yhdisteiksi tai hajoavat.

Mutta koska tällainen pitkä prosessi ei ole aina mahdollista, monet aineet lisätään arboliittiin neutraloimaan sokereita. Näistä hydratoituneen kalkin yhdistelmä nestemäisellä lasilla tai kalsiumkloridilla ja alumiinisulfaatilla (alumiinioksidisulfaatti) sopii puubetonin itse- valmistamiseen. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi. Lisäksi jotkut käsityöläiset pitävät sitä luotettavampina ja vähemmän vaativina raaka-aineiden laadussa. Toinen houkuttelee havaittavissa olevan seoksen kiihdyttämisen.

Arbolita-resepti ja tee se itse -ruoat

Taulukossa 1 on esitetty seoksen koostumus, jossa arboliitin valmistaminen omiin käsiisi erilaisilla lisäaineiden yhdistelmillä. Tuloksessa saadaan materiaali, jonka vahvuus vastaa M25-laatua. Toisin sanoen tämän arbolitan näytteen on kestettävä vähintään 25 kg / 1 cm 2 kuormitus.

Monoliittinen puubetoni: materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Puubetoni sekä tavallinen betoni mahdollistavat kaksi päärakennusmenetelmää: lohko ja monoliitti. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään melko suuria lohkoja, jotka on sijoitettu tiiliksi. Toisessa tapauksessa puubetoni kaadetaan muottiin, kuten kaikki muut monoliittiset betonit.

Ominaisuudet monoliittinen arbolita

Kiinteän materiaalin tekniset ominaisuudet eivät eroa lohkosta. Arboliitti valmistetaan samanlaisella järjestelmällä, lukuun ottamatta muottiin ja kovettumisvaihetta. Tämä vaihe on toteutettu suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittipuubetonia käytetään useimmiten talojen rakentamiseen, esimerkiksi kahdesta kerroksesta, kuten alla olevassa videossa esitetään:

edut

Materiaalin epäilyttävät edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tämä pätee myös rakentamiseen ja eristemateriaaliin, joka on korkeampi kuin 5-7 kertaa savesta tehtyjä tiiliä;
 • materiaali ei polta, orgaanisesta täyteaineesta huolimatta: ensinnäkin sementti antaa tukkeutumattomuuden ja toiseksi puuta käsitellään erityisesti palonestoaineilla;
 • puuta betoni on erittäin helppo käsitellä: se leikataan, leikataan, porataan, pidetään kiinnittimellä hyvin, joten sen rakentaminen vie aina mahdollisimman lyhyeksi;
 • aine ei ole herkkä mätää ja härmäistä, mutta se on houkutteleva jyrsijöille;
 • alhainen paino - arboliitin seinät ja väliseinät muodostavat hyvin pienen kuormituksen. Niinpä talon perusta, voit valita kevyt;
 • Erinomainen etu on taivutusjännityksen vastus. Lohkot palauttavat muodonsa 10% kuormituksella. Jos vaahtobetoni, jolla on samat tiheysindeksit, reagoi säätiön liikkeisiin halkeilla ja murtumilla, niin mitään tällaista tapahtuu puubetonilla.

puutteet

Arbolian sekä monoliitti- että lohkon haitat ovat seuraavat:

 • runsaasti veden imeytymistä - haketta täydellisesti imee vettä ja turvota, joten kiinteää puubetonia voidaan käyttää rakentamiseen vain tapauksissa, joissa huoneen ilman kosteus ei koskaan ylitä 75%;
 • puuta betonia on suojattava: GOSTin mukaan sen ulkopinta on käsiteltävä koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Sisäkerros ei välttämättä ole. Materiaali on kipsi;
 • tarvitaan erittäin hyvä vedenpitävä säätö;
 • rakennuksen arbolita asentaa katon pitkiä ylimiä, niin että ne suojaavat seiniä sateelta ja lumelta.

Monoliittinen arbolit sekä tavalliset tuotetut kaksi tyyppiä.

 • Rakenteellinen - se vastaa lujuusluokkia B1, B1.5, B2, B2.5, B3, B3.5. Niiden tiheys on 500-800 kg / m3. m. Tästä materiaalista on mahdollista rakentaa seiniä ja väliseiniä. Mutta koska sen vahvuus on edelleen alhainen, se saa rakentaa vain 1, 2-kerroksisia rakennuksia.
 • Lämpöeristys - lujuusluokka B0.5, B0.75, tiheys 300-500 kg / m3. Lämpöeristys arbolite käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot.

Arbolita-monoliittisen talon alla olevista kehyksistä ja mahdollisuudesta rakentaa ilman häntä, kerromme lisää.

Kehyksen valinta

Koska puubetonin lujuus ei ole erinomainen, vain 1 ja 2-kerroksiset rakennukset voivat rakentaa siitä. Monoliittisen rakenteen ansiosta rakennuksen lujuutta on kuitenkin mahdollista kasvattaa kehyksen rakentamisen takia.

 • Puukehys - pieni määrä kerroksia on melko tarpeeksi tavallisia puurakenteita, jotka asennetaan pystysuoraan 120-150 cm: n etäisyydelle. Tällainen elementti tarvitaan aukon ikkunaan ja oviin. Laudat eivät vain lisää koko rakenteen lujuutta vaan toimivat myös laajennusliitoksena, joka sallii tasaisen jakauman jakautumisen kutistumisesta. Puubetoni on hieman kutistunut, mutta se on olemassa, ja tämä on otettava huomioon. Puukehys on kätevä, koska heti rypytyksen jälkeen on mahdollista kiinnittää kattotuolit, palkit, asentaa ikkunat ja ovilavat ja niin edelleen. Lisäksi monoliittisen menetelmän tapauksessa puukerrosta ei edes suositeltaisi liioitella liikaa, kuten pienemmällä tiheydellä eristysominaisuudet lisääntyvät.
 • Metal runko - ei vähemmän suosittu, koska se näyttää paljon luotettavammalta. Käytetään verkkoja ja teräsputkia sekä palkkeja ikkunoiden kattotiilien luomiseen - tämä on pakollista. Metalli on suojattava korroosiolta.
 • Ilman kehystä voidaan rakentaa vain pieniä rakennuksia, ja tässä tapauksessa käytetään vain puuta betonilohkoja.

Monoliittisen arbolitan perustusta ei voida rakentaa: materiaali imee hyvin kosteutta. Lisäksi betonibetoniseinät on pystytetty vain kellariin - vähintään 50 cm maanpinnasta.

Monolithic rakentaminen arbolta talo arvostelujen mukaan on sen edut ja haitat, miellyttävä hinta - puhumme tästä myöhemmin.

Sovellus rakentamisessa

Koska materiaali on kevyt ja ei aiheuta suurta kuormitusta, minkä tahansa puurakenteiden perustukset ovat kevyitä: paalu, laatta, ei upotettu monoliitti. Toisin kuin sen lähimmässä "veljellä" - vaahtobetonilla, puubetoni reagoi paljon vähemmän kellariin, sillä se on hyvä vastustuskyky venyttelyyn. Joten pääoman vakaa säätiö on hyödytön täällä.

Puulattian rakentamisen tärkein asema on hyvä suoja kosteudelta. Puhutaan monoliittipuun betonista.

Talonrakennuksesta ja monoliittisesta arbolitasta kerrotaan rakennuksen omistajalle:

Rakennamme rakennuksia

Jopa rakentaessa yhden kerroksen rakennusta suositellaan rakentaa kehys. Ja muotti on tässä tapauksessa helpompi korjata ja seinien kuorma jaetaan tasaisesti. Metalliset tai puiset - riippuu projektin ominaisuuksista.

Rakenneperiaate ei eroa tavanomaisesta betonitoimasta.

 1. Säätiö on valmistettu monoliittisesta raskaasta betonista. Cap - 50 cm, voidaan rakentaa savesta tai betonielementistä. Varmista, että tarvitset erittäin hyvän vedenpitävyyden, muutoin seinien huokoinen materiaali saa kosteuden pohjasta.
 2. Rakenna runko - puinen tai metallinen.
 3. Seinien rakentamisessa käytetään kahta menetelmää: irrotettava muotti ja kiinteä.

Irrotettava muotti

Siirrettävänä muottina käytetään tavallista vaneria, jonka paksuus on 25 mm, metallilevyjä tai minkäänlaista levyä, jonka paksuus on vähintään 50 mm. Vaneri imee vähemmän kosteutta ja sisältää useita käyttötarkoituksia, mikä ei ole totta.

Muotti poistetaan riittävän lujuuden saavuttamisen jälkeen - 2-3 päivää lämpötilassa, joka ei ole alle + 18- + 20 ° C ja 7 vrk, jos lämpötila on alhaisempi.

Pysyvä muotti

Kiinteät muottipesät ovat esimerkiksi lastulevyä tai jopa tiiliä. Valmis sekoitus kaadetaan muottiin, jonka kerros on korkeintaan 25-30 cm ja painettu. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun puubetoni on kovettunut.

Puhutaanpa monoliittisen arbolitikerroksen alla.

Lattiapinnoitteet

Arbolite-tasoitus on melko harvinaista ja täysin turhaa: materiaalilla on erinomainen lämmön- ja äänieristys. Se asetetaan betonipohjalle, ja jos sitä vaaditaan asettamaan maahan, käytä kaksoisbetonivahviketta.

 • Ensimmäisessä tapauksessa kytkin asetetaan kerroksiksi: ensimmäinen, 7 cm paksu, on valmistettu puuta betonista, jonka osuus materiaalista on suurempi. Toinen - 3 cm materiaalista, jossa on pienempi määrä sahanpurua.
 • Kun laitat maahan, aluksi ripottele kerros hiekkaa ja tamperia. Sitten ne kiinnittävät vahvistuksen - halkaisijaltaan 6 mm, joka muodostaa soluja 25 x 25 cm. Vahvistus kaadetaan tavallisella betonilla, ja se on sitten vesitiivistynyt alukkeella tai jopa normaalilla katehuovalla. Sitten levitä kerros arbolita.

Laatoitus voi olla paksumpi - jopa 15 cm. Lisäksi materiaali ei ole vain lämpimämpi kuin betoni, mutta halvempi: yleisesti ottaen tasoitus on 60% halvempaa.

seinät

Monoliittisen arbolita-seinien rakennusteknologiaa on jo kuvattu edellä. Mutta koska puubetoni voi olla kahta tyyppiä, on vielä yksi vivahde.

 • Itsekantavat ja tukevat seinät ovat puuta betonia, joskus jopa ilman runkoa, mutta vain rakenteeltaan. Materiaalin ulkoseinän on oltava vähintään 60 cm paksu ja sisäseinämä voi olla ohuempi.
 • Eristettyä monoliittista arboliittia käytetään eri tavalla: ne rakentavat savi- tiilen kaksoisseinämät ja niiden väliin kaadetaan puubetonia. Tämä vaihtoehto on paljon lämpimämpi kuin tavallinen tiiliseinä ja samalla se vähentää seinän paksuutta ja helpottaa koko rakennetta.

Seuraavaksi puhumme puubetonin monoliittisesta päällekkäisyydestä.

päällekkäisyys

Levyille käytetään arboliittilaatuja, joiden pituus on enintään 4,8 m - teollisessa mittakaavassa suurempia pituisia tuotteita ei tuoteta. Levyjä, joiden pituus on yli 6 m, ei ole suositeltavaa: materiaalia ei ole testattu niin hyvin.

Tällaiset levyt valmistetaan käyttäen vahvistusverkkoa, jonka halkaisija on 10-12 mm. Yhdistettyjä tuotteita, joissa on ylempi ja alempi kerros raskasta betonia M200 ja puupalkin M25 tai M35 keskellä, pidetään luotettavampina. Itsenäinen valmistus rakennustyömaalla tuntuu kyseenalaiselta.

Puubetoni - sopiva materiaali matala- rakentamiseen. Yli 5 kerrosta olevissa rakennuksissa sitä voidaan käyttää eristeenä, mutta sen tehokkuus tässä roolissa on erinomainen.

Seuraava video korostaa monoliittipuun betonin käyttöä talon lattian ja seinien rakentamisessa:

Monoliittinen arbolit kehyksessä omin käsin

Monoliittisesta betonista sekä lohkosta ei ole suurta lujuutta. Puulattian lujuus riittää vain rakennusten seinien pystyttämiseen korkeintaan 3 kerrokseen. Talon seinämien kantavuuden lisäämiseksi tehdään vahvistus ja kehys monoliittiselle puu- betonille. Mutta jos puhumme 1-2-kerroksisen rakennuksen rakentamisesta, niin tukikehykset ovat melko tarpeeksi.

Metallirunko massiivipuuta betonille

Se on rakenne, joka on valmistettu teräsputkista, metalliverkosta ja palkkeista ikkunoiden ja oviaukkojen luomiseksi. Tämä ilme on ensi silmäyksellä luotettava, mutta monilla on kysymys metallin suojaamisesta korroosiolta talon toiminnan aikana. Toinen asia on metalli runko, joka on paljon suurempi kuin puun hinta. On suositeltavaa käyttää sitä seinien rakentamiseen, joissa on erittäin suuri kuorma, esimerkiksi 3-kerroksinen rakennus, jossa on teräsbetonilattialevyt ja tehokas katto. Vaikka puurakenne kestää tällaisia ​​kuormia. Siksi monet haluavat luoda puukehyksen, etenkin 1-2 kerroksisen rakennuksen.

Puinen runko massiivipuuta betonille

Se voidaan suorittaa kahdessa versiossa:

 • Pöydän runko 100x50 mm. Laudat asennetaan pystysuoraan 120-150 cm: n välein rakennuksen ulkokehän sekä ovien ja ikkunoiden aukkojen ympärille. 100x50 mm: n suuret levyt toimivat erinomaisena tukirakenteena, joten ei ole tarpeen täyttää rakenteellista monoliittipuun betonia, on tarkoituksenmukaisempaa käyttää lämpöeristettyä puuta betonia. Suunnittelu ja siten kestävä.
 • Larsenin telineiden runko tai 50x50 bar. Räkit Larsen - nämä ovat kahta palkkia, jotka on yhdistetty poikittaiskiskoilla. Jos Larsen-telineiden sijasta käytetään telineitä 50x50 bar, sitten joka 40 cm ne on vahvistettu siltojen avulla, jotta rakennusta ei repeytyisi monoliittisen puubetonin asennuksen aikana. Nurkissa voit asentaa telineen Larsenin. Räkit on suositeltavaa asentaa ennen kattotuolia, jotta ne pääsevät eroon kylmäsiltojen ja lämpöhäviön seurauksena.

Kaikki puurakenneelementit suositellaan käytettäväksi antiseptisesti!

Kun kehys on asennettu, siihen kiinnitetään muotti (esimerkiksi laminoitu vaneri) seinien suunnittelupaksuuden mukaan. Luotettavuutta varten rakenne on lujitettu siltojen ja tukien avulla.

Massiivipuubetonin puukehys toimii paitsi tukirakenteena myös liikkumisliitoksena, joka jakaa kuorman tasaisesti puuta betonin vähäisestä kutistumisesta. Puurungon helppokäyttöisyys on, että sen jälkeen, kun se on irrotettu, sitä voidaan käyttää palkkien, kattorakenteiden, ovien ja ikkunoiden asentamiseen.

Yksi video-ruutun vaihtoehdoista on videossa:

Puulattiasta valmistetut talot: materiaalin edut ja haitat, miten rakentaa omat kätesi monoliittiseen tekniikkaan

Nykyisin markkinoilla olevien rakennusmateriaalien valikoima on melko suuri. Monet niistä ovat jo melko tuttuja massanjulkaisijalle, mutta uusia ja jatkuvia esiintyy jatkuvasti, ja useimmat ostajat eivät ole todella tutustuneet. Kaikki tämä voi aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia valita oikea vaihtoehto talon rakentamiseen paitsi tavallisten ihmisten keskuudessa, jotka katsovat vain myytäviä tuotteita, mutta myös rakennusalan ammattilaisia. Arbolit voidaan katsoa johtuvan tällaisesta uudesta aineistosta, mutta "unohdetun vanhan" määritelmä on sitäkin sopivampi. Loppujen lopuksi hänet syntyi viime vuosisadan 60-luvulla, ja Neuvostoliiton aikoina sen tuotanto perustettiin, jonkin verran katettu sen jälkeen. Nyt arbolit saa uutta suosiota.

Materiaaliominaisuudet

Puubetoni tarkoittaa komposiittirakennusmateriaaleja. Kun hän jo nauttinut melko suuresta kysynnästä asuntorakentamisessa. Sen pohjalta rakennettiin useita taloja, myös kokeiluna arktisella alueella. Sitten materiaali epäonnistuneesti unohdettiin ja vain nyt on jälleen suosittu.

Se on kevyt betonia, joka on täynnä havupuuta ja lehtipuupuuta. Se sisältää myös melko rauhallisia lisäaineita ja lisäaineita, jotka parantavat materiaalin suorituskykyä, mutta eivät vaikuta sen ympäristöystävällisyydestä.

Arbolit valmistetaan pääasiassa lohkojen muodossa, jotka helpottavat talojen rakentamista, mutta niitä voidaan käyttää myös muottien kaatamiseen. Tällaisia ​​materiaaleja ovat:

Arbolit-lohkoja käytetään pääasiassa matalarakenteisiin rakenteisiin. Käytetty rakennusmateriaali erilaisiin taloudellisiin tarkoituksiin.

Varoitus! Tällä materiaalilla on jonkin verran rajoituksia sovelluksessa - nämä ovat huoneita, joissa on korkea kosteus, sekä ne, joissa on olemassa mahdollisuus aggressiivisten kaasujen esiintymiseen.

Koska käytetyn lisäaineen koostumuksessa ja turvallisuudessa on paljon puuta, kyseiselle materiaalille on tunnusomaista melko korkeat ympäristöominaisuudet. Ne ovat täysin vertailukelpoisia luonnon puun ominaisuuksien kanssa. Se on arbolit ja muut merkittävät edut, eikä käytännössä ole merkittäviä haittoja.

Arbolita-talojen etuja ja haittoja

Puubetonilla voi olla koostumukseltaan eri määrä haketta, joka voi olla jopa 90 prosenttia kokonaismäärästä. Pitoisuus ja tietty määrä sahanpurua, joka ei saisi ylittää tiettyä indikaattoria normeissa, on hyväksyttävissä, muuten puu- betolevyjen lujuus vähenee merkittävästi. Jos materiaalin koostumuksessa olevat sirut ovat vallitsevia, se näyttää melkein kuin luonnollinen puu sen rakenteen mukaan.

Puulattiasta valmistetut talot ovat lämpimiä ja mukavia elää. Tällä materiaalilla on monia muita etuja. Sen tärkeimmät edut ovat seuraavat ominaisuudet:

 • korkea lujuus;
 • vastus ulkoisista vaikutuksista;
 • erinomainen lämmönjohtavuus;
 • hyvä äänen imeytyminen;
 • erinomainen tulenkestävyys;
 • jalostuksen yksinkertaisuus;
 • helppokäyttöisyys.

Huolimatta sirujen suuresta sisällöstä materiaali ei ole palavaa johtuen koostumukseen lisättyjen lisäaineiden vuoksi. Siksi ei tarvitse huolehtia talon paloturvallisuudesta, joka on tehty puubetonin perusteella. Se ei käytännössä ole kutistumassa, minkä seurauksena viimeistely voidaan aloittaa heti seinien pystyttämisen jälkeen. Materiaali pitää muodon hyvin, kestää erilaisen mekaanisen rasituksen. Se reagoi hyvin lämpötilan muutoksiin. Se ei käytännössä ole alttiina mätää, jyrsijät tai hyönteisten tuholaiset eivät pelkää sitä.

Perinteisiin betonilohkoihin verrattuna tämän materiaalin lohkoilla on huomattavasti kevyempi paino, mikä yksinkertaistaa rakennustöitä ilman talojen rakentamista raskaita laitteita. Lisäksi ne antavat pienemmän kuormituksen säätiölle, mikä vähentää sen rakentamisen kustannuksia. Lisäksi arboliitti on melko helppo käsitellä - voit käyttää säännöllistä haavasahaetta leikkaamaan lohkoja. Riittävät vain tehdä reikiä, kynsien vasara, ruuvien tai pulttien ruuvi. Kaikki tämän materiaalin valmistetut kiinnityspinnat eivät edellytä.

Tämän aineen kaikki edut eivät ole voineet välttää pieniä puutteita siihen sisältyvään puutteeseen. Ne eivät ole niin merkittäviä, mutta silti läsnä. Niistä on useita sellaisia ​​haittoja kuin:

 • liiallinen alttius kosteudelle;
 • melko korkeat materiaalikustannukset;
 • ulkoisen ulkopinnan ulkopuolinen olemattomuus, jos sitä ei ole vielä täydennetty, joka on kuitenkin täysin päällystetty;
 • toisinaan lohkojen epäsymmetria ja niiden koon poikkeamat sekä sirujen sijaan sahanpurun hallitsevuus, joka johtuu teknologian tai tuotantosyklin rikkomuksista.

Ja mitkä ovat arbolita-talojen materiaalihenkilöiden arviot?

Arvot ihmisistä, jotka valitsivat arbolit talon rakentamiseen, ovat suurimmaksi osaksi positiivisia. Tämä koskee arbolitovyh-lohkoja ja täyttömateriaalia, jota käytetään monoliittirakenteessa. Ne, jotka eivät ole tyytyväisiä valittuun vaihtoehtoon, ovat paljon vähemmän. Ja tällainen tyytymättömyys liittyy todennäköisemmin huonolaatuisten tuotteiden hankkimiseen kuin suoraan tämän materiaalin ominaisuuksiin.

Suurin osa arbolita-talojen omistajista korostaa tämän materiaalin etuja:

 • talon rakentaminen, myös ulkopuoli, ei kestä liian kauan;
 • rakennuksen rakentamisessa ei ollut valituksia työntekijöiden aineistosta;
 • arbolitovy lohkot on helppo nähdä tai porata, ja kaikki kiinnikkeet pysyvät täydellisesti seinillä tästä materiaalista;
 • itse talossa lämpöä säilytetään yksinkertaisesti, vaikka sähkön ollessa sammutettuna jonkin aikaa, mukava lämpötila kestää pitkään huoneissa.

Monolithic house arbolita: miten rakentaa omalla kädelläsi?

Ihmiset, jotka haluavat tehdä kotinsa mahdollisimman vahvoiksi, valitsevat usein monoliittisen rakentamisen. Rakennusta, joka perustuu tähän tekniikkaan, luonnehtii luotettavuuden ja kestävyyden lisääntyminen. Ja puubetonin käyttö rakennusmateriaalina sallii sinun tehdä kotisi ympäristöystävällisen, turvallisen ja mukavan pysyä siellä.

Talon rakentamisen alkuvaiheessa sinun on ensin määriteltävä itsellesi, kuinka haluat nähdä sen, ja miten se näyttää ulkoiselta. Tällöin sinun on laadittava projekti. Jos aiot tehdä pohjakerroksen, niin säätiön on oltava monoliittinen. Muussa tapauksessa voit päästä yksinkertaisella nauhalla tai jopa pohjalla ruuveilla, mikä on varsin hyväksyttävää puupalkin pienen painon vuoksi.

Rakennettaessa arbolitan taloa monoliittiseen tekniikkaan tarvitaan lisävarusteiden varustus - tämä muotti ja metsät. Muotti voidaan itse poistaa. Mutta sitä käytetään usein ja ei voida irrottaa, mikä tekee rakennuksesta entistä kestävämmän. Lisäksi sinun on käytettävä tiettyä tekniikkaa tehdä työtä kaatamalla muotti korkeudella.

Kun rakennat monoliittista taloa omilla käsilläsi, sinun on noudatettava joitain yksinkertaisia ​​vinkkejä:

 1. Kellarin läsnä ollessa se on rakennettu 50 cm: n korkeudella sokean alueen yläpuolella, jolloin vältetään puu-betonin pinnalla oleva kosteus ja sen tuhoaminen. Ja perusmateriaalin rakentaminen pohja on parempi valita tiili.
 2. Kun säätiö kaadetaan, laatoitetaan muottipesät, jotka voidaan tehdä lankkuja, vaneria, metallilevyjä. Jotta rakenteelle saadaan lisää vahvuutta, vahvistimen runko asennetaan muottiin.
 3. Paljon puubetonia kaadetaan muottiin enintään 30 cm, minkä jälkeen se on pakattava.
 4. 3-4 päivän kuluttua, kun liuos kovettuu, muotti voidaan purkaa ja järjestellä uudelleen työn jatkamiseksi. Jos muotti ei ole irrotettava, toiminta on melkein sama, mutta prosessi on paljon nopeampi.
 5. Optimaalinen seinämän paksuus on vähintään 60 cm, ja muotti- ja pohjalevyt ovat noin 5 cm.

Betonibeton talon rakentaminen ei ole kaikkein vaikein tehtävä. Tärkeintä on tehdä työ vaiheittain ja käyttää laadukasta materiaalia sen rakentamiseen.

Puulattian käyttö monoliittirakenteessa

Betoni- tai massiivipuubetoni on laajalti tunnettu rakentamisessa. Materiaalilla on hyvät tekniset ominaisuudet. Sen käyttö rakennusten rakentamisessa on sen etuja ja haittoja. Mikä on arbolit-koostumus ja mitkä ovat monoliittirakenteiden ominaisuudet?

Materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Monoliittinen puubetoni on sekoitus murskattua puuta ja sementtiä. Lisätarvikkeena lisätään materiaaliin riisin murskatut oljet, puuvillavarat ja kemikaalit, jotka hajottavat puun sokereita.

Talonrakennuksessa otetaan huomioon materiaalin suuri kosteuden absorptio. Siksi puubetonin käyttö mahdollistaa kaikkien seinien hyvän vedenpitävyyden:

 • julkisivun pinta on suojattu päällysteellä tai kipsillä;
 • pohjan päälle asetetaan vesitiivis pinnoite;
 • seinien yläpuolella olevan räystäskannen on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä.

Seinämän pohjasta maan korkeimpaan kohtaan on pidettävä 50 senttimetrin etäisyydeltä.

Monoliittinen puubetoni on kahta tyyppiä:

 1. Rakenteelliset. Se soveltuu rakennuksen ja väliseinien tukirakenteisiin. Pienestä lujuudesta johtuen vain matalien rakennusten rakentamisessa. Lujuuden mukaista rakennemateriaalia on luokiteltu B3.5: ksi, B3: ksi, B2.5: ksi, B2: ksi, Bl.5: ksi ja B1: ksi, joka vastaa tiheysrajaa 500 - 850 kg / kuutiometri.
 2. Lämpöeristys. Tämä ratkaisu on kaadetut seinän aukot. Lujuus jaetaan luokkiin B0,75 ja B0,5. Materiaalin tiheys on enintään 500 kiloa kuutiometriä kohden.

Käytetyn sementin laatu ja koostumuksen tiivistymisaste vaikuttavat arboliittiseoksen kaatamisen lujuuden asteeseen. Rakenteiden kestävyyden lisäämiseksi materiaali on välttämättä vahvistettu.

Monoliittisen rakenteen tavat

Monoliittisten rakennusten rakentamista tehdään kahdella päämenetelmällä:

 1. Jatkuva lattiapinta. Tämän vaihtoehdon mukaan talojen rakentaminen säätiölle on rakennettu kiinteäksi muottirakenteeksi. Kaatopaikoitus toimitetaan paikallisesta betoni-laastiasennuksesta tai automaattisesta sekoittimesta.
 2. Täytä hihnat. Muoto on asennettu koko talon kehälle. Aluksi puurunkoinen leveys asetetaan, joka vähitellen siirtyy alhaalta ylöspäin muodostaen seuraavan hihnan.

Usein monoliittirakenteessa käytetään segmenttivalua, jossa kerrallaan kaadetaan tietyn kokoinen sivuttainen rajoittava seinä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Monoliittisille arbolit-rakennuksille ei ole tarvetta rakentaa vahvistettua betonilattiaa. Kevytbetoni, joka on asennettu nauhan pohjalle. Sen leveyden tulisi vastata seinien paksuutta.

Monoliittisten rakennusten rakentaminen ei ole erityisen vaikeaa. Usein tällainen talo pystyttää omin käsin:

 1. Alapia kaataessa lujitustangot altistuvat rakennuksen seuraavan kerroksen lattiatasolle. Mitä enemmän aiot rakentaa lattioita, sitä paksumpi valintarakenne on valittu.
 2. Vaadittavan kokoinen muotti on asetettu pohjaan siten, että sen alaosa on päällekkäin nauhapohjalla. Valumuodon yksityiskohdat on yhdistetty metallipultteihin. Kaikki sivutilat on peitetty puupellillä. Kun betoni on täysin kiinteytynyt, muotti poistetaan ja kiinnittimet leikataan siten, ettei tarpeettomia reikiä ole.
 3. Arboliitin liuos kaadetaan oikein asennettuun muottiin. Seoksen koostumus valmistetaan seinämän tyypin mukaan - sisäinen tai ulkoinen. Lomake on täytettävä siten, että sen reunat yläreunasta jäävät viisi senttiä vapaiksi.
 4. Tulva liuos varovasti puristetaan pinnan yli. Tätä varten käytä metallipinää. Tällainen tiiviste poistaa ilmakuplat materiaalista, mikä lisää sen lujuutta.
 5. Muotti poistetaan vasta sen jälkeen, kun osa seinästä on jäätynyt kokonaan. Sen jälkeen se puhdistetaan, kyllästetään öljyisellä aineella ja altistetaan täyttämään seuraava osa. Muoto liikkuu samassa tasossa, kunnes kehä sulkeutuu. Seuraava on nousu ylemmille osioille.
Monoliittinen arbolit, katso lomakkeen sisällä täyttöön ja täyttöön

Kun alemmat seinät ovat täysin tulvia, asennetaan seuraavan kerroksen lattia. Tätä tarkoitusta varten on erityisesti asennettu muotti, joka on täynnä arbolit-seosta tai joka on sovitettu päällekkäin betoniteräksen levyn päälle. Sitten, kuten ensimmäisessä kerroksessa, yläseinät kaadetaan.

Eristävä arbolitnom-liuos täytä aukot kaksinkertaisen tiilen seinämien välillä. Tämä muotoilu vähentää huomattavasti lämmönsiirtokerrosrakenteita ja yksinkertaistaa huomattavasti rakennuksen rakennetta.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Arbolita-liuoksen laatu monoliittiseen rakenteeseen riippuu seoksen mittasuhteiden noudattamisesta ja sen oikeasta valmistuksesta.

Komponenttien valmistelu

Arbolaasiin kaadettavasta liuoksesta koostuva koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuusta. Se on tietty koko ja muoto. Raaka-aineiden standardiarvo on 25 * 5 * 10 millimetriä. Jos puupartikkeleilla on suurempi tilavuus, materiaalin lujuus vähenee. Pienemmissä kooissa tarvitaan enemmän sementtiseosta ja samanaikaisesti lämmöneristysominaisuuksien taso laskee.

Arbolitan kaatamaan liuoksen koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuuta

Portlandsementtiä käytetään sementtikantaan. Useimmin käytetty M500 tai M400. Seoksen kovettumisen nopeuttamiseksi lisätään mineraali- lisäaineita, kuten alumiinisulfaattia, kalsiumkloridia tai vesilasia. Sammutettu kalkki on myös vakiintunut.

Monoliittirakenteiden täyttämiseksi arbolitovy-liuos valmistetaan sen tyypistä riippuen. Rakennetulle puutavaralle, joka on 1 kuutiometri, vaaditaan tällaisia ​​pääkomponenttiosuuksia:

 • tiheydelle В1 - 210 kilogrammaa sementtiä ja 210 kilogrammaa hienonnettua puuta käytetään 360 litraan vettä;
 • B2 - yhdistää 350 kilogrammaa sementtiä, 230 kilogrammaa haketta ja 400 litraa vettä;
 • Luokka B2,5 vaatii 250 kiloa havupuita, 440 litraa nestettä ja 380 kiloa portlandsementtiä.

Tiheydestä riippuen 280 - 300 kg sementtiä, 300-430 litraa vettä ja 170 - 190 kiloa puuhaketta tarvitaan arboliitin vaivaamiseen, jota käytetään lämpöeristykseen.

Kaikki laskelmat käytetään sementtibrändin M400 lisäyksen alaisena. Jos käytetään M 500: n kuivaa liuosta, otetaan huomioon kerroin 0,96.

Ratkaisun teknologia

Eräprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kuivasekoittimet ja mineraali- tai kemialliset lisäaineet. Sen jälkeen lisätään portlandsementtiä. Kaikki komponentit sekoitetaan, kunnes ne ovat homogeenisia.
 2. Vesi kaadetaan valmistettuun koostumukseen pienessä virrassa. Samanaikaisesti liuos sekoitetaan jatkuvasti rakennus- sekoittimella tai betonisekoittimella. Valmis arbolitov-materiaali kaataa kaikki lastut peitetään sementtiseoksella. Komponenttien sekoittamisprosessi kestää vähintään 5 minuuttia.

Oikein tehty ratkaisu pitäisi olla märkä, mutta ei liian märkä. Kun kalkkia lisätään lisäaineeksi täydelliseen lunastukseen, liuosta sekoitetaan 20 minuuttia.

Kehyksen rooli monoliittirakenteessa

Monoliittisten rakennusten rakentamisen tekniikka käsittää kehyksen asentamisen. Vahvuus ja mahdollisuus rakentaa enemmän kuin kaksi kerrosta riippuu tällaisten tukien tyypistä ja koosta. Myös kehyksen avulla asetetaan tulevan rakenteen muoto.

Arbolitan monoliittisille rakenteille käytettiin kahdenlaisia ​​tukirakenteita:

 1. Puuta. Tämä vaihtoehto koskee vain matalia rakennuksia. Puusta valmistetut kehykset asennetaan pystyasentoon 120-150 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan. Samanaikaisesti ikkunoiden ja oviaukot ovat välttämättä mukana. Puukehys lisää rakennusten lujuutta. Levyjen avulla levitetään tasaisesti koko kuormitus kutistumisen aikana.
 2. Metallia. Tällainen kehyspohja on rakennettu rasvaisista sauvoista ja verkosta. Avautuvissa ikkunoissa käytetään metallipalkkeja. Tämäntyyppinen säätiö on luotettavampi ja mahdollistaa monoliittisten kerrosrakenteiden valmistuksen.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla. Tällaiseen perustaan ​​voit kiinnittää kattotuolit ja asentaa ikkunan ja oven rakenteet helposti.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla

Metallikehysosat edellyttävät aikaisempaa suojausta korroosiota aiheuttavilla aineilla. Arbolitasta rakennettavien rakennusten rakennetta ei rakenneta monoliittiseen rakenteeseen. Tämä vaihtoehto sopii vain puulaatikoiden rakenteisiin.

Massiivipuubetonin edut ja haitat

Arbolian monoliittisen rakenteen etu on materiaalin hyvät tekniset ominaisuudet. Puuta betonin etuja ovat:

 1. Palonkestävyys Palon sattumisesta huolimatta arbolit ei pala. Tämä ominaisuus antaa materiaalille sementtiseoksen ja esipuhdistuksen siruja palonestoaineita.
 2. Korkea lämmöneristys. Puubetoni säilyttää huoneen lämmön viisi kertaa paremmin kuin savesta valmistettu tiili. Monoliittisten rakennusten lämmöneristysominaisuuksien aste riippuu materiaaliluokasta.
 3. Kevyt. Betonin ominaisuuden ansiosta voit rakentaa kevyitä perustilajia.
 4. Yksinkertainen materiaalinkäsittely. Puubetonia voidaan leikata tai sahata pienellä vaivalla. Kaikki kiinnittimet on helppo asentaa, mikä säästää huomattavasti rakennuksen sisäistä työtä.
 5. Hyvä äänieristysominaisuudet. Äänen absorptiokerroin saavuttaa 0,6 korkeimmalla taajuudella 2000 hertsiä.
 6. Pakkasvaste. Puubetoni on kestävä noin 50 syklin matalissa lämpötiloissa.
 7. Pitkä käyttöikä. Monoliittinen arbolit säilyttää rakenteensa ja ei aiheuta halkeamia ja jakaa viidettäkymmentä vuotta.
 8. Materiaalin biologinen vastus. Puu-betonirakenteisiin ei kohdistu sieni-infektioita, homeen ja rotuherkkyyttä.

Monolittisen arboliitin lukuisten etujen lisäksi sen haitat ovat:

 • korkea kosteuden imeytyminen.
 • epävakautta aggressiivisiin kemiallisiin vaikutuksiin.

Materiaali kastuu nopeasti ja turvonnut. Siksi rakennusten rakentaminen edellyttää välttämättä suoja-seiniä. Puuraaka-aineen monoliittisten talojen rakentaminen suoritetaan vain kosteissa olosuhteissa. Myös betoniseinien asennukseen tarvitaan pohjan luotettava vedeneristys.

Puu-betonirakenteet ovat riittävän houkuttelevia jyrsijöille, jotka tekevät helposti liikkeitä ja reikiä siinä.

Monoliittisen arbolitan edut ylittävät huomattavasti haittoja. Rakenteen rakenteen asianmukainen rakenne ja mittasuhteiden noudattaminen sekoitettaessa liuosta lisäävät huomattavasti materiaalin teknisiä ominaisuuksia ja luotettava suoja kosteudelta lisää käyttöikää.

Monoliittipuubetonin talon seinien rakentaminen

Rakennuksen luova luovutusmenetelmä, joka mahdollistaa minkä tahansa muodon ja kokoonpanon muodon, on monoliittisten seinien rakentaminen, joissa ei ole liitäntäliitoksia, ja siten suurimman tiiviyden. Simuloimalla valumuotoa halutulla profiililla saat maatilan futuristisia ääriviivoja peräkkäisellä valumuotolla ja permutatoinnilla.

Tämän menetelmän pääasiallinen haitta on sen korkea kustannus ja monimutkaisuus, koska hiekkasementtilevy on raskas ja kallis materiaali. Eräs vaihtoehtoinen menetelmä talousarvion rakentamiseksi saman tekniikan mukaiseksi rakennukseksi on monoliittipuun betonista valmistetun talon seinien rakentaminen, mikä on paljon helpompaa, mikä tarkoittaa sitä, että työ voidaan tehdä käsin.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Termi "arbolit" yhdistää laajan valikoiman murskattujen kasvikuitujen seoksia sementin kanssa, mikä mahdollistaa 80-90 prosentin kevyen rakennusmateriaalin saamisen, joka koostuu siruista tai murskatuista eri kasveista. Tällaisen rakennemateriaalin koostumus minimoi valmistuksen kustannukset, koska murskattuja kasvikuituja voidaan saada kaikesta jätemateriaaliteollisuudesta, joka on tarkoitettu päästötarkoituksiin.

Reseptin komponenttien sekoittamiseen arbolitan valmistamiseksi riippuu käytettävän materiaalin luokkaan ja luokkaan, joka perustuu käyttötarkoitukseen:

 • ulkoseinät vaativat seoksen kaikkein tiiviimmän ja kestävän koostumuksen;
 • sisäseinät ja lattiat saattavat olla pienempiä, mutta lämpöä ja äänieristystä.

Seuraavassa taulukossa esitetyn seoksen koostumuksen ottaminen huomioon on otettava huomioon joukko oletuksia ja mukautettava tietoja komponenttien todellisiin parametreihin perustuen:

 1. Osuus on annettu sementtimerkin M400 osalta, eli kun käytetään muita merkkejä, sinun on annettava vahvuuden muutoskerroin: M300 - 1,05; M500 - 0,96; M600 - 0,93.
 2. Aineksen kulutusta käytetään täysin kuivassa materiaalissa, mikä on harvinaista todellisten rakentamisolosuhteiden vuoksi. Siksi sen massaa on lisättävä kertoimalla tekijä, joka ylittää yksikön vesipitoisuudella täyteaineen koostumuksessa (kosteus prosentteina jaettuna 100 prosentilla).
 3. Puhtaan veden määrää tulisi pienentää sen sisältämän aineen määrällä kemiallisessa lisäaineessa, joka ruiskutetaan tiettyyn konsentraatioon.

Muottien tyypit ja niiden rakenne

Kaikkien seinien ja lattioiden monoliittirakenteen rakentamiseen tarvitaan muottirakenne, joka on eri materiaalimallien rakenne, joka rajoittaa tilaa, joka on täytetty nestemäisellä rakennusseoksella, joka kiinteytyksen jälkeen muodostaa talon tai muun rakennuksen rakenteelliset elementit. Riippuen geometrisista muodoista, jotka on suunniteltu toistettavaksi talon arkkitehtuurissa, esimerkiksi kovera tai kuperat seinät, voi olla tarpeen tehdä erityisiä muotoja, jotka valmistetaan tehdasolosuhteissa. Vaikka useimmissa tapauksissa monoliittipuun betoniseinien rakentaminen merkitsee suoraviivaisia ​​ja muotoja, joita voidaan toistaa käyttämällä puiset muottipesät, jotka on koottu omiin käsiinsä lankkujen ja baarien kanssa.

Kun otetaan huomioon arbolitan hygroskooppisuus, kohtuullinen ratkaisu olisi polystyreeni-vaahtolevyistä muodostuva pysyvä muotti, joka luo kaksipuolisen höyryn ja lämmönkestävän kerroksen. Polystyreeniä sulkevan muotin kokoonpano koostuu standardielementtien liittämisestä erityisten lukkojen avulla, jotka on muodostettu muottielementtien valmistuksen aikana ja jotka ovat niiden erottamaton osa. Tämän mallin laite vaatii lisäkustannuksia, koska ei-irrotettavaa polystyreeni-vaahtorakennetta ei voida valmistaa käsin improvisoiduista materiaaleista.

Arboliitin valitseminen talon rakennusaineeksi talon monoliittisten seinien ja lattian täyttämiseksi valmistettujen muottituotteiden tai kiinteiden muottien käyttö olisi epäjohdonmukainen. Olisi järkevämpää tehdä levyt laudasta tai lastulevystä yhdistämällä ne yhteen ja asettamalla etäisyydet, jotka ovat yhtä suuria kuin seinien paksuus, voit saada uudelleenkäytettävän kiinnityksen, joka järjestetään vaaka- ja pystysuoraan tasoon.

Paneelien pinnan on oltava hyvin käsitelty, koska kaikki puun epäsäännöllisyydet ja puutteet siirretään seinille, mikä tarkoittaa, että niiden viimeistelyyn tarvitaan lisää viimeistelykerrosta. Jotta rakennuksen arboliitin kiinteytymisen jälkeen rajoitusrakenne voidaan helposti purkaa, levyn tai lastulevyn pinta on esikäsitettävä käyttäen mitä tahansa öljyistä koostumusta, esimerkiksi käytettyä moottoriöljyä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Arbolit on kevyin rakennusmateriaali, joten seinien pystyttämiseen ei tarvita monoliittisen lattian asentamista teräsbetoniin, se riittää vain nauhoittamaan omia käsityksiä, joiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinien paksuus. Betoni tai tiili, joka kykenee ylläpitämään kolmen kerroksen rakennuksen painoa, olisi käytettävä talon tukirakenteen rakennusaineena, koska monoliittisten arbolith-rakenteiden suuret lattiat eivät ole sallittuja. Seuraavaksi nauhan perustukset suorittamaan laitteen lattiat, jotka voidaan myös tehdä arbolita.

Monoliittinen rakenne voidaan toteuttaa monella tavalla:

 • jatkuva lattia-lattian valu, jossa lattiaan tai pohjaan kiinnitetään pysyvä muotti, ja seos toimitetaan automaattiyksiköstä tai paikallisesta betoni-laastiyksiköstä;
 • valssihihnoilla, kun tietyn leveyden muotti muodostetaan kerralla koko rakennuksen koko kehän ympäri ja siirretään peräkkäin alhaalta ylöspäin;
 • Segmenttinen täyttö, kun yhdestä lähestymistavasta kaadetaan osa kiinteästä pituudesta ja pituudesta koostuvasta seinämästä, jolla on rajoituksia sivuilla.

Jos talon rakentaminen tehdään käsin, kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat täysin utopistisia, mutta jälkimmäinen on realistisin ja käytännöllisin mahdollinen, vaikka betonisekoittimen puuttuessa.

Toimintajärjestys tässä tapauksessa on seuraava:

 1. Käsien valmistama puutavara altistuu kellarissa tietylle alueelle, johon on välttämätöntä seinää etukäteen lujitustangot, jotka ulottuvat korkeuteen asti siihen pisteeseen nähden, jossa seuraavan kerroksen lattia tulee. Seinien laitevahvistuksessa olevien tangojen halkaisija ja korkeus valitaan rakennuksen suunnitellun korkeuden perusteella, sitä korkeampi se on, sitä pienempi etäisyys ja sitä suurempi on upotettujen osien paksuus.
 2. Aitauksen alareuna on päällekkäin talon pohjan kanssa ja yläleikkaus on kiinnitetty kahteen tai kolmeen kohtaan seinämän paksuuden suuntaan. Jotta tiukasti istuvat, levyt liitetään toisiinsa 3-5 mm: n halkaisijalla olevilla metallipultteilla, jotka on poistettava muottipesän poistamisen jälkeen, jotta ne eivät olisi aukkoja. Muottien sivuilla olevat aukot on suljettu levykappaleilla.
 3. Arboliitti kaadetaan valmistettuun segmenttiin, jonka koostumus määräytyy ulomman seinän tai osion mukaan, eikä täytä 3-5 cm yläpuolella olevaa muottipesää. Kaatamisen jälkeen on välttämätöntä, että laasti tiivistetään käsinpuristamalla erityisen täytetyn tapin avulla täytön koko pituutta pitkin siten poistaen ilmakuplat puubetonikerroksesta halutun tiheyden ja lujuuden saavuttamiseksi.
 4. Seinäosan kiinteyttämisen jälkeen muotti voidaan irroittaa, suojata, öljyttää ja asentaa seuraavaan segmenttiin, minkä jälkeen kaikki aikaisemmat manipulaatiot on toistettava. Permutaatio suoritetaan peräkkäin: ensin samassa tasossa korkeudelta ja sen jälkeen, kun kehä on suljettu, se nousee korkeammalle tasolle.
 5. Seuraavan kerroksen merkin saavuttamisen jälkeen lattia on viimeisteltävä omalla kädellä käyttäen arbolitia erikoismuotoilemalla muottipesään tai asentamalla standardit vahvistettuihin betonilevyihin. Kun lattia on varustettu, kaikki toimenpiteet toistetaan, kunnes rakennuksen ennustettu korkeus saavutetaan.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Rakennus talo arbolita - askel askeleelta esimerkki rakennuksesta

Puun betonipuun rakentamisen tekniikka (puubetoni).

Ensinnäkin pieni teoria ja yksityiskohtia rakennusmateriaalista.

Arbolit (derevobeton) - komposiitti rakennusmateriaali, joka käsittää 80-90% hakkeen (keskimääräinen tiheys - 500-850 kg / m 3). Sen lämmönjohtavuus on 0,07-0,17 W / mK, kun taas lämmönjohtavuus tiiliä -0,45-1,45 W / mK, ja puu - 0,15-0,4 W / m- K. Standardi yksikkö ARBOLITA paksuus on 30 cm, sen lämpö- ja äänieristys vastaava tiili seinämän paksuus 90 cm, ja klassisen puinen -. 50 cm: n paksuinen Lisäksi tämä materiaali ei ylläpidä palamista, joten ei vaadi ylimääräisiä tulta käsittelyä.

Puu-betonista ei aiheudu mätää, tappio sienten ja mikro-organismien avulla. Suuren huokosrakenteen ansiosta puusepän seinät mahdollistavat viihtyisän lämpötilan ja huoneen hyvän ilmanvaihdon.

Puubetoni on helppokäyttöinen, koska se on helppo lyödä kynnet ja kiristä ruuvit ilman ensimmäisiä porauksia reikiä varten. Arbolitovy-lohkojen huokoinen pinta tarjoaa korkealaatuisen kytkennän betonilla ja kipsillä ilman lisävahvistusta.

Tämä on arbolita-ominaisuus rakennusmateriaalina, jonka I.Kh. Nanazashvili, tekniikan tohtori.

Arbolitan valmistuksessa 85% käytti puulastuja pääasiassa havupuita, joita käsiteltiin puhdistetulla alumiinisulfaatilla. Tämä suola, jota käytetään erityisesti juomaveden ja teollisen veden puhdistamiseen.

Puuta käsiteltävä puu ei aiheuta mätää ja hometta. Sideaineena käytetään korkealaatuista sementtiä. Tämä on, kuten rakennusmateriaalin komponenteista voidaan nähdä, se on täysin ympäristöystävällinen.

Edullisesti muuraus seosta käytetään asennukseen puu-betonitiilet tulla kevyt fraktio perliitin, mikä parantaa lämmönkestävyyttä sauman (lukuun ottamatta muodostuminen ns "kylmä nivelet"), ja yleisesti parantaa lämmönkestävyyttä seinän osan puuta betonielementeistä. Paisutettua perliittiä - hiukkasmainen, huokoinen, pehmeä, kevyt, kestävä ja liekki-kestävää materiaalia, jolla on lämpö- ja äänieristys ja myös suuri imukyky, joka on valmistettu jauhamalla ja lämpökäsittely happamien tulivuoren lasi.

Puun betoniprojekti. Suunnitelmassa:

Alakerta (kuva 1):

1 - vieras 14 m 2; 2 - kylpyhuone 5,5 m 2; 3 - kattilahuone 6,5 m 2; 4 - alusta 3,5 m 2; 5 - sisääntulo 11.5 m 2; 6 - käytävä 5,4 m 2; 7 - keittiö-ruokailuhuone, 16,5 m 2; 8 - olohuone 26.0 m 2; 9 - terassi 28,0 m 2.

Toinen kerros: 1 - makuuhuone (kuva 2): 15,5 m 2; 2 - makuuhuone 15,5 m 2; 3 - kylpyhuone 2,5 m 2; 4 - 8,5 m 2 kylpyamme; 5 - sali 16,5 m 2; 6-kerros 4,0 m 2; 7 - makuuhuone 18,5 m 2. (koot ovat ehdollisia ja niitä voidaan muuttaa)

1. Rakennustöille varattu alue on merkitty matala-teipillä vahvistettuun perustukseen. Kaivasimme kaivannon 500 mm: n syvyyteen pohja-teippiä kaatavista merkinnöistä (lue lisää siitä, miten perustus saadaan oikein). Muotti oli tehty leikkaavista levyistä. Kaivannon pohjassa hiekkalaatan peittämiseksi hiekkaa 200 mm: n korkeudelle, tasoitetaan se, laita vesitiivis. Tässä tapauksessa suositeltava alustan nauhan leveys on 300 mm. Joutsenkaulusraudan muodostamiseksi uraan asennettiin 10 mm: n poikkileikkaus ja kaadettiin M300-betonia (lujuusluokka B22.5).

2. Pohjan reunan sisäpuolella olevaa maata tiivistettiin jyrsimellä. Samalla tavoin hiekkaa, peitetty maahan.

3. kehä pystytetty perustuksen päälle kiinnitetty laasti 150x200x500 mm puu-betonielementeistä. Sisällä tuloksena rakenne täyttää levyn noudattaen vedenpitäväksi vahvistaminen asetettu kaksi tasoa 6 mm -ruuvikiinnitys 010, joka yhdistää sen sitova lanka elementtejä. Sitten kaadettiin samaa merkkiä kuin nauhalle. Pohjan korkeus on 500 mm ja syvyys 300 mm. Muistuttaa, että rakentamisen viestintään (eyeliner Power House ja saostussäiliö yhteys) tulee huolehtia täyttämään nauhalle.

4. kulma alkoi annetun ensimmäisessä kerroksessa talon puun-betonijalat 300x200x500 mm, jossa 300 mm - Block paksuus, 200 mm - Block korkeus ja 500 mm - pituus. Rakennustekniikka on sama kuin tiiliseinät, joissa käytetään hiekkakiveä laastia tai erityistä perliitti kuivaa seosta. Sauman paksuus - enintään 1 cm.

5. Asettaessasi talon sisäisiä väliseinämiä (projektin mukaan) tuuletuskanava asetettiin valmiiksi valmistetuista lohkoista. Ne valmistetaan erityisen muodon avulla, joka vastaa arboliittilohkojen kokoa, johon hiekosementtiseos kaadetaan. Näiden lohkojen sisällä on reikä, jonka läpi savupiipun putki kulkee.

6. Ennen asennusta päällekkäisyys ensimmäisessä kerroksessa, on tarpeen täyttää Muurausverkko, joka tarjoaa rakennuksen vahvuus. Tätä varten, kehä rakennuksen lähemmäksi ulkoseinään noudattaen puu-betonitiilet 150x200x500 mm (joka on, kuten voisi sanoa bricklayers, on puoli-tiili, tässä tapauksessa - in polbloka). He ovat ulkopuolella seinän betonilaattojen kaatamalla edelleen ja ylimääräisenä eriste Muurausverkko. Sisäpuolella ne laatoivat leikattuja levyjä. Tuloksena syvennys kehän ympäri rakennuksen noudattaen ankkurin 010 mm langasta 6, sitten kaadetaan betoni samaa tyyppiä, jota käytettiin perusta. Armopoyas sitoi rakennuksen tukevaksi ja luotettavaksi rakenteeksi. Kun virta runko oli valmis laid päällekkäisyyttä ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa - ei kehyksiä betonilaattoja 150 mm leveä, joka tilattiin erityisesti tähän hankkeeseen. On erkkeri ulkonevat osat leikataan levyt ja antaa heille tarvittavat määritykset. Kehää pitkin levyn on myös lämmitettiin 150x200x500 mm puu-betoni lohkojen Muurausverkko.

7. Tämän jälkeen he alkoivat rakentaa talon 2. kerros käyttäen onttoja lohkoja ja kuivia muurausseoksia.

8. Yli viimeisen rivin lohkojen toisessa kerroksessa asetetut palkit päällekkäin osan 100 x 200 mm 600 mm, esikäsitelty antiseptinen.

9. Ristikkojärjestelmän rakentamiseen käytettiin reunuslevyä 50 × 200 mm. Tsekin yritys JUTA asetti urakoitsija UTAFOL N 110 -eristyskalvolle. Sen yläpuolelle kiinnitettiin nauhat 50 × 50 mm: n vastapalkkiin ja tehtiin pohjalevy 150 x 35 mm: n levyllä, jonka pitch oli 250 mm. Laatikko oli päällystetty suuntautuvilla lankoilla 122 x 250 cm ja 9,5 mm paksulla.

10. Suomessa valmistetut KEROBIT-panssarit asetettiin katolle. Hän tilasi suoraan valmistajalta tietylle hankkeelle.

11. Rakennuksen julkisivuissa olevien lohkojen päälle karkea kipsikerros asetettiin ensin majakkaille. Sitten seinät päällystettiin kipsiverkolla viimeistelylaastan alla. Ja vasta sen jälkeen ne käyttivät vedenpitävää ja huurteista suojaavaa kipsiseosta, jonka kerrospaksuus oli korkeintaan 5 mm. Julkisivut ovat valmiita kuvioidun maalin käyttämiseen.

Betonibeton talon rakentaminen kesti vain kaksi kuukautta. Rakennus ei käytännössä kutistu (se on enintään 0,4%), joten viimeistely voidaan tehdä heti rakentamisen jälkeen.

Arbolian talon rakentaminen omiin käsiinsä: kuva

Tekijä: O. Nadezhdina Kuva: EcoDrevProdukt-yritykset (se myös harjoittaa tällaisten talojen rakentamista betonilohkoilta).