Pohjaveden kartta

Kartoilla merkityt pääasemat:
Gribanovsky, Boguchar, Semiluki Bobrov, Ostrogozhsk, Rossosh, Kalach, Borisoglebsk, Povorino, Buturlinovka, Anna, Ertil, Liski, Voronezh.

lähteet:
1. Neuvostoliiton hydrogeologia IV, Voronezh, Kursk, Belgorod, Bryansk, Oryol, Lipetsk, Tambov-alueet.
2. Tiedotuslehtinen Venäjän federaation alueella sijaitsevan maaperän tilasta.
3. VSEGEI. GIS-ATLAS "NEDRA VENÄJÄ".
MPR RF.

Voronezhin alueen pohjavesi

Voronezhin alue on suurien hydrogeologisten rakenteiden yhteinen paikka: Moskovan, Volga-Khoperskin ja Donetsk-Don-taideteollisuuden altaat. Alueen pinnan alla on näiden altaiden vesistöalue.

Alueen hydrogeologisessa osassa havaitaan kolme rakenteellista ja geologista lattiaa: ylä-, keski- ja alempi.

Yläkerrassa

Nämä ovat Paleogeenin, Neogeenin ja modernin kvaternäärisen ikäjohdon. Merkittävin niistä on Neogene-Quaternary aquiferous kompleksi. Se rajoittuu Keski-Venäjän Uplandin ja Oka-Don -laakson alku- ja fluvioglaatteihin. Tämä on tärkein osa väestön ja talouden vesihuoltoa. Tämä kompleksi sisältää erilaisia ​​hiukkasia, usein soraa pohjassa.

Nämä vedet ovat enimmäkseen vapaasti virtaavia, esiintyy 0-10 metrin syvyydessä jokien tulva-alueilla ja jopa 30 metrin päähän terassilla. Muinaisimpien maanjäristyksen horisonttien syvyys kasvaa 60 metriin tai enemmän. Vesilaitoksen voima on 1-3-25 m.

Alla neogenic talletukset esiintyä kaksi pohjavesiesiintymiä: Plioseeni (isäntä kiviä - inequigranular hiekkaa soraa ja savea välikerrokset) ja mioseenikautena (isäntä kiviä - rakeinen hiekka ja silts savea välikerrokset). Ne ovat yleisiä Oka-Don-alueen alueella. Ne sijaitsevat 20-70 metrin syvyydellä. Nämä vesistöalueet ovat runsaat ja niitä käytetään veden toimittamiseen kaupungeissa.

Keskimmäinen kerros

Liuske-, jura-, hiili- ja devonian sedimentit. Niissä on säiliö-halkeamia, säiliö-karstia ja säiliön huokosia.

Alemman hiiletyn sedimentissä vesi kiertää hiekka-savi-, karbonaatti-sedimentteissä savea ja hiekkakiveä. Nämä vedet ovat paineita ja paineita. Syvyydellä 100-120 m, paksuus pohjavesivaraston osat 20-70 m. Food ne suoritetaan täynnä vettä näköaloja alueilla päällä hydrogeologisiin "ikkunat".

Alhaalla voi olla Ylä Devonian vesipiiri. Alueen kaakkoisosassa tämän horisontin vedet kiertävät hiekka-, hiekkakivi- ja hiekkakiviä sisältävien maaperäisten sedimenttien kanssa. Näiden vesien katon syvyys vaihtelee 8 - 342 metrin syvyydestä, veden paineesta. Ruokailu tapahtuu hydrologisen viestinnän paikoissa, jotka ulottuvat horisontaalisista näköaloista ja purkamisesta Don-joelle.

Devonian pohjavesivärjät ovat yleisempiä. Vesi sisältää tässä yhteydessä karbonaattisidonnaisia ​​kiviä. Aseta horisontit syvyyteen 4-770 m ja enemmän. Vesistöjen paksuus on 0,6-100 m. Näillä vesillä on paineominaisuus. Ruoka saadaan, kun vesi virtaa paineensuodatuksella alla olevista vesipatsaista ja purkaminen tapahtuu viereisissä ja alempiin valehtelualueisiin. Tällaista purkamista kutsutaan subfluvialiksi tai rakenteelliseksi. Näillä vesillä on voimakas mineralisaatio, ovat: natriumkloridi-kalsium, natriumbikarbonaatti, natriumkloridi, natriumkloridi. Myös bromi ja jodi-bromi vedet ovat Volga-Khoperskyn altaassa.

Alakerta

Archean-Proterozoic-vesirakennelma. Vedet sisältyvät säänkestävän kuoren sijoitettuihin ja voimakkaasti metamorfisoituihin räykkyihin kiviin. Vesivarat ylittävät syvät tektoniset viat. Katto koostuu keskimmäisestä ja ylimmäisestä Devonian-savesta, ja pohja on monoliittisia Archean-kiviä. Syvyys esiintyy 0 m (Pavlovskin kaupungissa) 850 m: iin (Povorinskyn alueella). Tämän kompleksin vedet ovat korkeapaineisia, tuoreita, murtoväreisiä, vedenalaisissa tiloissa on kloridi-bromi-natrium- tai kalsium-natriumjauheita. Heitä syötetään kristallimassan kaaren lähellä, Pavlovskin kaupungin lähellä, ilmakehän sademäärän vuoksi. Syvemmän upotuksen paikoissa - tunkeutuvilla vesillä, jotka sijaitsevat horisonttien yläpuolella hydrogeologisten "ikkunoiden" paikoissa.

Joet pääosin tyhjentävät Keski-Venäjän ja Kalachskin ylänköiden hiekkadeksoja ja Neogene-Kvaternäärisiä horisontteja Oka-Don-alamäksillä. Jokienergian rakenteessa pohjavesi on heikosti edustettuna (1-5%).

Oka-Don-laaksossa on laaja levähdys. Se sijaitsee 5 metrin syvyydellä ja johtaa maaperän vedenpeitokseen.

jouset

Jouset ovat luonnollinen kompakti poisto pohjaveden pinnalle. Niiden määrä Voronezhin alueella on noin 1300.

Alalla on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin jouset: Belogorsky, 1. ja 2. Gremyachy, Kolodezhansky, Kolbinsky, Repevsky, Serdyukovsky ja jousien Podvoronezhya (Springs Resort Gorkin keskuspuisto Kulttuuri ja vapaa, kylä Kalastus, Mitrofanovsky, kylä Som kylä Čertovica)..

Voronezhin kaupungissa on rekisteröity 17 lähdettä. Kaupungin lähdevesi kuitenkin yleensä poikkeaa nykyisistä puhtausasteista useille indikaattoreille. Syynä tähän on, että saastuneet pintavedet suodatetaan helposti maanalaisiin horisontteihin.

Pohjaveden ekologinen tila.

Ehkäpä huonolaatuisen pohjaveden käyttö on yksi nykyään vallitsevien tautien - onkologisen, keuhkojen, ihon, sydän- ja verisuonisairauksien - syistä. Intensiivisen veden vaihdon vyöhykkeen pohjavesienäytteissä MPC: t ylitetään monille hivenaineille sekä nitriiteille, nitraateille ja ammoniumille.

Poistaminen kaivosten, maanalaisen rakentamisen, putoaminen nestemäisten ja kiinteiden jätteiden maaperään vastuuvapauden jätevesien vesistöihin, pakoputkia liikenteen - kaikki tämä johtaa lisääntyneeseen ihmisen aiheuttama kuormitus pinta- ja pohjaveteen.

Voronezhin alueen pohjavesi

Voronezhin alueen pohjavesi kartta

Spec. Tarjota!
Kun tilaat palvelut, poraukset ja hyvin valmistetut, pumppuyksikön huolto ei ole yhtä vuotta vaan 2!

Kirjaopas
MITEN HYVIN RAKENTAMISJÄRJESTELMÄ VALITTAA VESIIN

Kesällä asukkaat, joilla on kokemusta, jotka poraavat kaivon veteen 30-40 vuotta sitten, muistavat varmasti, kuinka peräsimestari etsii paikan suoneksi johtojen parin avulla. Siten on vaikea määrittää vedenpinnan tarkkaa syvyyttä tällä tavoin, joten yritettäessä päästä veteen, oli usein tarpeen porata useita kuoppia. Nykyään vesisyvyyskaavioita käytetään etsimään artesia-kaivoja ja tarkempia ammatti-menetelmiä, joiden avulla voit etsiä vesijohdinta ensimmäistä kertaa.

Voronezhin alueen pohjavesi

Voronezin alue sijaitsee kolmen suurimman artesialaisen altaan (Moskova, Donetsk-Don ja Volga-Khopersky) risteyksessä. Asiantuntijoiden mukaan pohjavesien kokonaismäärä on noin 40 prosenttia alueen kokonaisvesialueista. On syytä huomata, että sademetsäviljelmien täydennyksestä johtuen vesi ei ole kuivunut käytön aikana. Tämä on tärkeä etu Voronezhin alueen pohjaveden suhteen, sillä matalat kuopat voivat kuivua kuivana kesänä.

Kartta vesistöalueista

Pohjavesivarojen Loya:

Tieto suunnitellun rakennustyön alueen hydrogeologisista piirteistä on tärkeä tieto suunnittelijoille. Oikein koottu kaikki tutkimuksessa saadut tiedot, mukaan lukien Voronezhin kaupunki, auttavat laadukkaasti kartoittamaan vesipatsaiden kartan, jonka suunnittelu on parhaiten uskottu geologisille yrityksille. Tulevien rakennustoimien määrä sekä rakennettavan hankkeen myöhempi toimintaominaisuudet riippuvat siitä, kuinka ammattimaisesti se valmistuu.

Geolog Voronezh -yrityksessä on runsaasti asiantuntijoita, jotka voivat hyvin suunnitella ja luovuttaa suunnittelijalle tällaisen tärkeän teknisen asiakirjan, joka heijastaa paitsi pohjaveden pinnan tasoa koskevia tietoja myös esineen kohteena olevan kohteen pohjavesimuodostelmasta veden pakokaasujen pakollista nimeämistä ja kaikki maaperän kerrokset saatavilla kehitysalueella.

Veden etsintä

Hanki laadullisia tietoja, jotka muodostavat pohjaveden pohjaveden pohjan, pohjavesien tutkimiseen ja tuotantoon liittyvien tutkimusten avulla.

  Asiantuntijamme toteuttavat ne seuraavasti:

 • Porataan porausreikää, jonka aikana maaperän ja pohjavesien näytteet kuljetetaan pinnalle ja siirretään seuraavaan analyysiin;
 • Tehdään laboratoriokokeita, jotka antavat yksityiskohtaisen kuvauksen maaperän ja pohjaveden ominaispiirteistä (niiden fysikaaliset ominaisuudet ja niiden aggressiivisuus tietyille metalli- ja betonityypeille);
 • Geologinen raportti laaditaan ja lähetetään tarkastettavaksi sen liitteenä olevan vesipiirikartan avulla.
 • Tyypit syviä lähteitä

  Ohjauspäätöksen jälkeen tekninen asiakirja luovutetaan asiakkaalle henkilökohtaisesti. Siitä kehittäjä kykenee selvittämään, kuinka alhainen tai päinvastoin, vedenpinnan syvyys sijaitsee korkealla kohteen alueella. Lisäksi raportti auttaa suunnittelijaa tutustumaan entistä helpommin rakennettuun alueeseen sekä tietää, mitkä syvät lähteet kulkevat sen läpi.

   Vesialueilla voi olla:

  Riippuen siitä, mikä lähde havaitsi kehittäjä, toteutetaan lisätoimenpiteitä veden poistamiseksi. Geologit määrittelevät vesivarojen talteenoton mahdollisuudet ja tarkoituksenmukaisuus, tai päinvastoin, että se on kokonaan hylätty, jos paikan päällä oleva vesi on saastutettu eri bakteereilla. Voit aina selvittää tilan todellisen tilan tilaamalla yrityksellämme olevan palvelun halvalla. Me emme ainoastaan ​​suorita veden etsintätöitä koko sivustossasi, vaan arvioimme myös niiden kokonaisvarantoja ja arvioimme juomaveden laatua.

  Maan geologia

  Pohjaveden kartoitus on keskeisessä asemassa kaikentyyppisten maa-esineiden geologisessa tutkimuksessa. Erityisen tärkeitä ovat sen tiedot perusrakenteessa.

   Kehittäjä, jolla on tällainen järjestelmä, tietää:

 • Mikä betonimerkki tarvitsee asettaa ja millä syvyydellä;
 • Voidaanko pystyttää kellari ja kellari rakenteilla olevaan rakennukseen (jos pohjaveden virtaus on liian korkea, on parempi kieltää tällainen yritys estää tulvien ja kosteuden esiintyminen);
 • Minkälainen harhautusjärjestelmä on;
 • Millaisia ​​vaikutuksia esineeseen voi olla lähellä järviä ja varastoja, jos sellaisia ​​on, rakennetussa ympäristössä.
 • Yrityksemme, joka tekee maan geologiaa, soveltaa tutkimuksessaan kaikki onnistuneesti kehitetyt menetelmät vedenalaisille etsimiseksi kehittäjän alueella. Tätä varten emme pelkästään porata kuoppia, vaan myös suorittamaan kohteen sähköinen etsintä pysty- ja pyöreän tunnistuksen avulla. Jos molemmat menetelmät eivät auta, käytämme uusimpia menetelmiä vesivarojen havaitsemiseen. Erityisesti teemme magneettisia tutkimuksia rakennustyömaalla sekä turvautumalla resonanssi-akustisen etsinnän menetelmään, jonka avulla tunnistetaan vesivarastot jopa 150 metrin syvyydessä ja jopa paremmin ilman toimenpiteitä tutkivaa porausta varten.

  Pohjaveden syvyys

   Pohjaveden on erilainen luonne ja syvyys. Seuraavat pohjavedetyypit luokitellaan:

 • Vapaa virtaus, joka sijaitsee ensimmäisellä vesipatsaalla maan pinnasta. Tällaisten vesien ylempi taso on epävakaa ja riippuu pääosin sademäärästä;
 • Paine, joka sijaitsee noin 100 metrin syvyydessä (huolimatta alhaisesta virtauksesta maan alla, ne ovat yleisempiä ja niitä voidaan käyttää vesihuoltoon, koska niiden vesi puhdistetaan ja rikastuu mineraalien lisäaineilla).
 • Eri vesipatsaiden erot ja niiden syvyys

  Tutkimuksen suorittaminen mahdollistaa myös pohjavesien paljastamisen maaperän sijainnin syvyydessä.

   Maanpäällisiä johtimia on neljä:

 • Verkhovodka, joka sijaitsee noin 4-5 metrin syvyydessä maanpinnan tasosta (vesi on saanut tämän nimen, koska se on hyvin lähellä maaperän pintaa: tämä tekee siitä täysin käyttökelpoisen juomaveden niin tällaisessa kerroksessa esiintyy vain silloin, kun sadanta laskee, poikkeavat erittäin voimakkaasta pilaantumisesta). Tällä syvyydellä, yleensä, Abyssinian kaivo on tehty;
 • Pohjavesi, joka sijaitsee 8-10 metrin etäisyydellä maapallon pinnasta (niillä on saviä säiliöksi, joten pohjavettä käytetään harvoin juomavaroihin, ellei joki tai joki, jossa on makeaa vettä, lähtee lähelle - tällaisissa tapauksissa lähde käytetään juomiseen vesi ja muut kotitalouksien tarpeet, mutta aluksi se vaatii kuitenkin perusteellista puhdistamista keittämällä tai suodattamalla);
 • Interstratal waters - niiden syvyyden syvyys on 100 metrin syvyydellä, mikä tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon kaivojen järjestämiseksi veden poistamiseksi (kuopasta pumpatusta nestettä voidaan käyttää juomana hyvän suodatuksen ansiosta);
 • Artesian vedet, jotka ovat kaikkein syvimmät (ne kulkevat maan alle 100 metrin korkeudessa, mikä myös, kuten interstrataalisten vesien tapauk- sessa, tekee niistä täysin saastuttamattomia - puhdistus tapahtuu luonnollisesti, mutta on muistettava, että artesian vesillä on mahdotonta hyväksyä mineraaliesiintymää, mikä lähes aina vaatii veden koostumuksen kvalitatiivista analyysia).
 • Hyödy suunnittelijalle

  Kaikki pohjaveden koostumuksen ja syvyyden tutkimuksessa saadut tiedot löytyvät pakolliselta näytöltä, kun täytämme vesiväyliemme kartan henkilökunnassamme. Nämä tiedot voivat olla erittäin hyödyllisiä paitsi tutustumalla valitun rakennustyön geologisiin ominaisuuksiin, mutta myös toimimaan luotettavana tietolähteenä kaivojen suunnittelussa. Kaivojen kaivaminen tapahtuu pääsääntöisesti vähintään 15-20 metrin syvyydellä, jossa tapahtuu interstraatti- ja pohjavesivaroja. Tutkimuksen suorittaminen yhtiömme ymmärtää, kuinka tärkeitä ne ovat suurimmalle osalle Voronezhin kaupungin maapalstoja, joissa on puutetta puhdasta juomavettä, ja siksi lähestymistapa on mahdollisimman keskittynyt, käyttäen vain viimeisimpiä kehittyneitä laitteita arsenalissaan.

  Voit selvittää, kuinka paljon maa-alueen maa-ala maksaa ottamalla yhteyttä Geolog Voronezh -yhtiön johtajiin. Yrityksen työntekijät käsittelevät hakemuksesi nopeasti ja antavat tietoja saatavilla olevista palveluista.

  Pohjaveden kartta ohjeena perustaa säätiö

  Pohjaveden taso: Luoteis-Venäjän kartta

  Hydrogeologia on vankka tieteellinen ja geologisten osapuolten tekemien tutkimusten tulokset kartoitetaan. Myös pohjavesi - sekä sulautettu että pohjavesi otetaan huomioon. Tässä mielessä pohjaveden kartta ei ole erilainen, esimerkiksi mineraalikartasta. Sitä käytetään makean veden vedessä, suunnittelijat ja rakennuttajat ohjaavat sitä.

  Mikä on tämä asiakirja ja mistä hyödyllisiä tietoja voidaan kerätä? Ohjeemme ja tämän artikkelin videot auttavat selvittämään tämän ongelman.

  Mikä on hydroisohypsum

  Karttoja on useita, joissa ei vain vesimerkkejä ole merkitty maan alle, mutta myös niiden vaihtelut tai muutokset otetaan huomioon (ks. Pohjaveden syvyys: Määritelmätavat). Suosituimmat ovat kahdenlaiset kortit: vedeneristys ja vedeneristys.

  Hydroisopysi on pohjavesikertojen pietsometristen tasojen kartta. Emme puhu siitä yksityiskohtaisesti, koska se on vain merkityksellistä maanalainen vedenottoa varten.

  • Olemme kiinnostuneita hydroiso-kipsistä - pohjaveden syvyydestä. Tässä on käytännöllisintä tärkeää perustaa ja perustaa apuohjelmia. Se näyttää ensimmäisen horisontin merkkejä, jotka ovat täynnä vettä maapinnasta.

  Veden esiintymisjärjestys

  • Jokainen alue luo omat karttat - niiden avulla piirrettyjen tietojen avulla arvioidaan paineettoman pohjaveden tilavuutta. Samalla on otettava huomioon maaperän geologinen rakenne. Ensinnäkin kartat merkitsevät samaa pohjaveden korkeutta ja yhdistävät ne viivoihin.

  Jos hydraulisen pinnan gradientti ei ylitä arvoa 0,01, veden horisontin johtavuutta pidetään vakiona. Tällaisessa horisontissa veden virtaus on lähes horisontaalinen eikä sen vuoksi ole painetta.

  Kun korkeus muuttuu, samoin kuin tektonisten vaikeuksien maaperän rakenteessa, vesi liikkuu ja sen tasot muuttuvat. Tällaisia ​​horisontteja kutsutaan paineeksi.

  Pohjavedenpinnan tarkkailu

  Vedenkorkeuden säätöön on järjestetty erityisiä kaivoja (ks. Vedenpoisto hyvin pohjavedessä: yksi vedenpoiston mahdollisuuksista) ja mittaukset tehdään tietyin väliajoin. Hydroisohypsit - kuten ne kutsuvat viivoja, jotka ilmaisevat vesitasoja, pannaan jäljityspaperiin ja niiden muutos on helpointa seurata peittämällä yksi läpinäkyvä kartta toiselle.

  • Tämä yksinkertainen tapa verrata nykypäivän tasoa edelliseen vuoteen verrattuna. Pohjaveden vaihteluiden pitkän aikavälin havaintojen perusteella laadittu aikataulu on tehokkain keino tutkia alueen hydrogeologista tilannetta.

  Näistä tiedoista saat paljon tietoa. Tämä ei ole pelkästään vesipesun koko ja tilavuus vaan myös sen lyhyen aikavälin muutokset, riippuvuus sen ympärillä olevien kivien mekaanisista ominaisuuksista sekä vuorovaikutus ilmakehään.

  GWL: n muutosten syyt

  Kiinnitä huomiota! Kolme keskeistä syytä, miksi veden pinnan taso voi muuttua dramaattisesti. Tämä on:

  1. Kerrosten muodonmuutos, jotka ovat vesijohdon rajoja;
  2. Pohjaveden määrän muutos;
  3. Vaikutus vesipulloon ilmakehän paineessa.

  Kerrosten muodonmuutos on kaikkea selvää: henkilö ei voi vaikuttaa maan syvyyksiin kohdistuviin prosesseihin. Yleisimmin vaikuttavat kuormat, joita valtameren vedet ovat rannikon vesilaitoksissa - hyvin, sitten alas ketju. Räjähdysvaihtelut, kulkevat junat, maansiirtovälineiden työ - kaikki tämä myös aiheuttaa kuormituksia kentällä.

  • Taustojen muodonmuutoksen syyt eivät koske ainoastaan ​​kuun syklin yhteydessä esiintyviä meri- ja maanpäällisiä vuorovesiä vaan myös kuoreen kohdistuvia seismisiä muutoksia. Kuvittele, että seitsemän pisteen maanjäristyksen aikana löyhän kallion muodonmuutos ei ilmene sen epicentrissä, vaan ympyrällä, jonka säde on sata kilometriä.

  Rakentavan talon tulva

  • Kerrokset puristavat veden horisonttia, ja vesi löytää ulospääsyn: se kaatuu kaivoista, tulvelee kaivoja, lisää tulva-aluetta ja niin edelleen. Hiekkapohjaiset maaperät ovat alttiimpia muodonmuutokselle. Hydraulisen paineen vaikutuksesta pinnalle työntyy hiekalla kyllästettyjä suihkulähteitä, jotka muodostavat tuberkuloita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin pienet tulivuoret.
  • Ja mikä voi vaikuttaa veden toimitusten muutokseen? Pohjimmiltaan nämä ovat tekijöitä, jotka liittyvät luonnollisiin vesistöihin. Ne, jotka asuvat lähellä joen, tietävät, kuinka nopeasti sen kurssi voi muuttua - melkein kuivaa lämpöä tai tulvata kaiken ympäri tulvan aikana. Joiden ja järvien tila vaikuttaa suoraan veden tilaan maassa.
  • Ja silti dramaattiset muutokset veden esiintymisessä johtuvat voimakkaasta pumpusta. Useimmiten tämä on kausiluonteinen ilmiö alueilla, joilla maataloutta kehitetään. Viljelyalueiden kastelu suoritetaan vedestä, joka on uuttunut vedenalaisen vedenottoaukosta.

  Viljelyalueiden kastelu maanalaisen veden sisääntulosta

  • Heti kun pumppaus pysähtyy, veden taso palautuu. Jos muutokset ovat pitkittyneet, voimme puhua vesijohdon tyhjenemisestä. Se voi tuntua tietämättömäksi henkilöltä, että se on hyvä, jos pohjavesi on vähemmän.
  • Itse asiassa GWL: n alentaminen on hyötyä vain, jos se on aiemmin ylittänyt tämän sektorin normatiivisen merkin. Veden syöttöä jyrkästi vähenee maaperän alapuolella. Näin ollen rakennuksen perustus voi yksinkertaisesti suojata. Jos tämä prosessi tapahtuu suuressa mittakaavassa, putoaminen muodostuu ajan mittaan maahan.
  • Tämän on muistettava ne, jotka rakentavat jotain, tietäen korotetusta vesitasosta ja ajattelevat, että se voidaan pumpata helposti pumppuun. Tilanne voi syntyä siten, että vältettäisiin ilmiö, jota kutsutaan "suffuusiksi", päinvastoin pumppaamalla vettä maahan.

  Vedenlaskulaite rakentamiseen

  • Suurten rakennustöiden yhteydessä kohteen valitseminen kohteen rakentamiseksi suoritetaan hydroiso-kipsin kartan mukaisesti. Ja jos on tarpeen rakentaa GWL: n liian korkealle, suunnittelijat valitsevat ja laskevat ensin veden laskujärjestelyn (ks. Veden laskeminen pohjaveden pinnalla rakennustyömailla: mitä voit tehdä), joista yksi näet yllä olevassa kuvassa.

  Tämä toimenpide on vain väliaikainen ja huolellisesti laskettu. Sen tavoitteena on vähentää veden paineita ja mahdollistaa rakentajien tiivistää rakenne korkealla laadulla.

  Rakennuksen lopussa pohjavesipeili voidaan palauttaa edelliselle tasolle tai säilyttää kuivauskaivojen avulla uusi, mutta turvallinen merkki.

  Veden taso maan alla: miten päättää itse

  On selvää, että suunniteltuun rakennukseen käytetään vesimuodostumien karttoja. Mitä yksityisen elinkeinonharjoittajan on tehtävä, joka haluaa rakentaa talon, mutta ei tiedä mitään hydrogeologisesta tilanteesta tontissaan?

  Periaatteessa voit tehdä kyselyjä lähimmässä geologisessa puolueessa. Jos jostain syystä ei ole tietoja, on edelleen tehtävä tiedustelu itsenäisesti.

  • On luonnollisesti kaikenlaisia ​​kansallisia merkkejä, jotka puhuvat veden läheisyydestä. Voit silti ohjata heitä, jos aita rakennetaan, mutta kun kyseessä on asuinrakennus, sinulla on vielä oltava tarkat tiedot, joiden avulla voit laskea oikein sen tavaramerkin, jolla sinun on syventää säätiötä.

  Veden esiintymisen merkin määrittäminen omilla käsillä: porauskaivot

  Kiinnitä huomiota! Jotta saataisiin tarkin kuva, GWM-mittaukset olisi tehtävä keväällä tai syksyllä, kauden lopussa, jolloin suurin määrä sadetta laskee. Alueen mukaan tämä on maaliskuun loppua - toukokuun alkua tai syyskuun puoliväliä - lokakuun loppua.

  • Mittausta varten sinun on vain porata reikä. Jos talo rakennetaan ilman kellarista, sen syvyys voi olla vain metrin korkeampi kuin alueen maaperän jäädyttämisen merkki. Selitkäämme, miksi tämä on niin eikä muuten. Pohjalevyn pohja on haudattava maahan vähintään puolet metrin alapuolella huurteen tunkeutumisen alapuolella, ja samalla etäisyydellä on myös erotettava rakenne pohjavedestä - tämä on kaikki aritmeettinen.
  • Jotta rakennettaisiin talon kellarissa, sinun on suunnattava seinien korkeus, unohtamatta mainittua etäisyyttä. Alimmalla kellarin korkeudella 2,2 m, poratun reiän syvyyden tulisi olla noin kolme metriä. Voit tehdä siitä yksinkertaisen puutarhan tai sähköporan.

  Sitten kaikki on yksinkertaista: asenna pitkä reikä reikään, jossa on merkitty maapintaan. Voit käyttää myös lankaa, jonka päätyyn on kiinnitetty teline tai metalliputki.

  Jätä se muutaman tunnin, vedä sitten ylös. Seuraavaksi sinun on mitattava etäisyys maasta ja rajan, joka erottaa napojen tai johtojen kuivat ja märät osat. Tämä on merkki, jolle pohjavesi on.

  Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

  Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

  Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

  Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

  Kommentit

  Noin 10-15 vuotta pohjaveden määrä voi muuttua dramaattisesti. Kylälleni tänä aikana kaikki kuopat kuivattiin, järvi jäi ja virta kuivui. Ei ollenkaan vettä, ja se on 20 km päässä suuresta kaupungista.

  Kyllä, pohjavesi-kartta olisi hyödyllinen minulle, kun rakensin talon viime kesänä, harkitsisin kaikkia vaihtoehtoja ja kun kaivoin kaivannon perustuksen alle, minun piti pumpata sen ulos.

  Siksi, että kun ette ajattele pohjavettä, silloin voi olla ongelmia. Edessä sama ongelma kuin Sasha. Tämän tuloksena tajusin, että olisi parempi, jos palkitsin erikoislääkärin ja tein kaiken oikein kuin pumpata vettä ja tehdä kellarin uudelleenrakentaminen.

  Pohjaveden kartoitus alueellasi

  Jos tulet maanomistajaksi, jolla aiot rakentaa talon, kasvattaa erilaisia ​​puutarhan ja puutarhan kasveja, sinun tarvitsee vain tietää joitain tietoja takapihallasi. Sinun pitäisi olla tietoinen maastasi, kuten pohjaveden tasosta, maaperän päätyyppien jakautumiskartasta, hedelmällisen kerroksen paksuudesta, maaperän syvyydestä alueellasi, tietoja vallitsevasta tuulikuidusta ja paljon muuta. Kaikki nämä tiedot ovat erittäin hyödyllisiä sinulle. Sinulla on mahdollisuus maksimoida sivuston resurssit alhaisin kustannuksin.

  Kuva 1. Pohjaveden esiintymissuunnitelma.

  Tällaiset tiedot voivat todella säästää monista ongelmista. Esimerkiksi hallitseva oppimisen omalla alueella Tuuliruusu, voit ottaa huomioon tämä tekijä ja pystyttää rakennuksia siten suojella joitakin niistä vaikutuksista tuulen, koska banaali esimerkki on rakentaa tiili grilli. Tämä rakenne on kestävä, toisin kuin sen metallikappale, joten et voi siirtää sitä. Jos rakentaminen ei ottanut huomioon vallitsevaa tuulta, se polttaa jatkuvasti talon ja pihan.

  Vielä tärkeämpiä tietoja ovat tiedot, jotka osoittavat pohjavesiä alueellasi.

  Tietämyksen tärkeys

  Pohjaveden syvyyskartta.

  Alueen pohjaveden tasokartta ja jopa paremmin tietojasi, on erittäin tärkeä asiakirja maallisille omistajille. Tämän tiedon avulla voit luotettavasti suunnitella talon rakentamisen tai puutarhan ja puutarhakasvien tulevaisuuden istuttamisen. Vain tietämättä mitä syvyys pohjaveden, valita oikea tyyppi ja perustussyvyys talon, koska pieninkin virhearvio voi johtaa pohjan muodonmuutoksia tai jopa tuhota koko talon, mikä merkitsisi paitsi merkittäviä tappioita, mutta myös riski elämälle asuvien ihmisten koti.

  Maanalaiset vesivarastot ovat tärkeitä ja kasveja. Liian syvästi virtaavien vesilaitosten ei kyetä kyllästämään maata ja antamaan elämää kasveille, mutta liian lähellä vettä ei myöskään tuo iloa. Jos juuret ovat veteen pitkään, ne tuhoavat ja kasvi voi kuolla. Erityisen herkkä tähän ovat puut, joiden juurien syvyys on paljon suurempi kuin pensas- ja puutarhakasvien.

  Nämä kaksi tekijää ovat jo riittävät ymmärtämään, kuinka tärkeää on tietää alueesi hydrologinen tilanne.

  Pohjaveden kartta

  Pohjaveden virtauskuvio.

  Mistä saat selville pohjaveden sijaintipaikasta alueellasi ja kuinka selvittää, millä syvyydellä vesistöjä kulkevat? Tätä varten on olemassa kaksi tapaa. Helpoin ja järkevin on ottaa yhteyttä oman kaupungin tai alueen asianmukaiseen viranomaiseen. Tämä voi olla maankäytön komitea, arkkitehtikomitea, hydraulinen etsintä jne. Eri organisaatioilla voi olla pohjavesi kartta eri paikoissa.

  Mutta on tilanteita, joissa tällaista korttia ei ole tai jostain syystä se ei sovi sinulle. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä oma tutkimus. Tätä varten on monia tiukasti tieteellisiä ja suosittuja tapoja oppia. Käyttämällä joitain niistä tai yhdistämällä toisiinsa voit nopeasti ja tarkasti määrittää, kuinka syvä pohjavesi virtaa alueellasi.

  Täällä on syytä huomata, että tällainen tärkeä hetki on eräänlainen pohjavesi. Tosiasia on, että niitä on 3 tyyppiä. Jokaisella niistä on omat ominaisuutensa ja vaatii erilaisia ​​toimia sen toiminnan kannalta.

  Heilurin ja kehyksen valmistusmenetelmä.

  1. Maaperä vapaasti juokseva vesi on kosteutta, joka tulee eri saostuilla ja maaperän yläkerroksen imeytyy. Vesi luonnollisista säiliöistä voi myös tulla tänne. Tämäntyyppisten vesivarojen käyttäminen riittää yksinkertaisen hyvin.
  2. Maaperän painevesi on hieman vaikeampi käyttää, koska se sijaitsee suurella syvyydellä ja on vesilinssi, joka sijaitsee kahden vedenpitävän kerroksen (yleensä savi) välillä. Vesi pääsee näihin maanalaisiin säiliöihin suurilta alueilta, ja niiden tilavuus voi olla kuutiokilometreinä mitattuna ja yleensä paineistettuna. Tämän resurssin käyttämiseksi on tarpeen porata syvä syvennys.
  3. Kyydissä. Tämä on kaikkea vettä, joka on kerääntynyt maaperän yläkerrokseen saostumisen jälkeen. Se ei käytännössä kerääntyy ja sen määrä riippuu suoraan sademäärän tasosta.

  Kaikkien kolmen pohjavedetyypin likimääräinen asettelu voidaan katsoa kuv. 1.

  Älykkyyden tekniset menetelmät

  Pohjaveden tasotutkimus.

  Yksinkertaisin tekninen älykkyys sinun tapauksessa saattaa näyttää tältä. Jos naapurit elävät lähelläsi ja heillä on jo kaivoja tai kuoppia, älkää olko laiskoja tulemaan käymään heidän luonaan ja pyytää katsomaan näiden laitteiden vesitasoa. Mitä enemmän kaivoja voit tarkistaa, sitä tarkemmin pohjaveden kuvio tulee näkyviin ennen sinua. Katsokaa maastoa, jos se on tasainen, niin todennäköisimmin omalla alueellasi vesipatsaiden taso on samassa syvyydessä kuin naapureiden taso. Jos maasto on täynnä korkeuserot, se vaikeuttaa hydrologisen tilanteen tarkkaa analysointia. Joka tapauksessa nämä tiedot auttavat sinua ainakin suunnilleen suunnata tässä asiassa.

  Tämän jälkeen on suositeltavaa aloittaa vesikasvojen suora tutkiminen ja suorittaa useita testiporauksia paikan päällä ohuen poran avulla. Jos törmäät vesistöön syvällä, joka sopii sinulle, niin kaikki hakutyöt voidaan suorittaa ja täydellistä kaivoa voidaan porata. Ja jos sitä ei ole mahdollista löytää, on tarpeen porata useita muita kaivoja muualla.

  Ennen työn aloittamista on erittäin tärkeää ottaa huomioon sivustosi helpotukset. Esimerkiksi tasaisella pinnalla on helpompi löytää vettä samalla tasolla kuin naapureiden. Pohjanmaalla pohjavesi pyrkii lähentyä maan pinnalle kuin kukkuloilla. Ja jos niemi tai juoksu on naapurustossa tai tontilla itsessään, kaivo voidaan kaivaa vain sen rinteessä, koska muualla ei ole vettä, se on jo löytänyt tien ulos eikä kerääntyisi paksuihin kerroksiin.

  Kuten näet, hoitoa tarvitaan myös silloin, kun teknisesti etsit vesistöjä. Koulutettu silmä on erityisen tärkeä, kun etsit vettä folk-menetelmillä.

  Folk omens

  Järjestelmä pohjaveden pinnan määrittämiseksi porakoneella.

  Käyttämällä nykyaikaista tekniikkaa on mahdollista porata useita kaivoja alueella ja näin nopeasti selvittää, onko vettä ja millä syvyydellä. Mutta ei aina ole mahdollista käyttää telakkaa, ja vaikka se olisikin käytettävissä, voit säästää huomattavasti aikaa ja resursseja tekemällä alustavan tutkimuksen sivustosta käyttämällä suosittuja menetelmiä. Ne auttavat vähentämään mahdollisimman vähäisiksi paikan, jossa vesistö voi olla lähellä. Joten pitäkää niitä.

  Pohjaveden pinta vaikuttaa merkittävästi kasvillisuuteen. Jos se on riittävän lähellä, niin se voidaan havaita sekä kasvien tilasta itsessään että lajien moninaisuudesta. Tämä on erityisen havaittavissa kuivana ajanjaksona, kun tällainen tuoreen vehreyden saari muistuttaa keidas sen tuoreudesta ja kirkkaudesta. Jos kasveilla on tarpeeksi kosteutta, niillä on kyllästynyt väri ja paksumpi. Sellaisia ​​paikkoja, kuten: sedge, cane, lompakko, sorrel, coltsfoot ja jotkut muut kasvit. Jos sinulla on paikka sivustoon, jossa tällaiset kasvit haluavat kasvaa ja niillä on mehukas ja kirkas väri, niin voit olla varma, että vesi on lähellä.

  Havainnointi auttaa löytämään tällaisen paikan muilla tavoilla. Esimerkiksi kesällä, hämärässä, kosteassa paikassa, huomaat lievästi sumuinen sumu, kun kosteus ilmasta laskeutuu viileämmässä paikassa. Joten tässäkin vesi on lähellä pintaa.

  Voit tarkastella eläinten käyttäytymistä, ne voivat myös kertoa, mistä etsiä vettä. Esimerkiksi on tunnettua, että kissa haluaa levätä missä se on kylmä ja kostea. Hän valitsee tällaisen paikan maan päällä. Vaikka koira päinvastoin välttää tällaisen paikan.

  Pohjaveden pinnanmittaus majakalla.

  Tarkkailemalla tarkasti lemmikkisi käyttäytymistä voit ymmärtää paljon sivustossasi. Jopa hyttysen käyttäytyminen riippuu veden läsnäolosta. Yläpuolella paikassa, jossa vesi tulee lähelle, hyttys räjäyttää tuulet iltaisin.

  Lähellä pintaan vesi estää kasveja, etenkin juurista kärsivät puut voivat kuolla. Samalla tavalla vesi vaikuttaa eläimiin. Kukaan ei pidä siitä, kun heidän asumisensa on vettä, joten niissä paikoissa, joissa pohjavesi on lähellä pinnalle, ei löydy hiirimonkeja tai punaisten muurahaisten pesäkkeitä.

  Yksinkertaiset tunnistusmenetelmät

  Tämä liittyy kuitenkin enemmän havainnointiin kuin varsinaiseen tutkimukseen. Kansan viisauden varauksissa löydät erityisiä kokeita, jotka auttavat löytämään paikan kuopassa. Muista ne, ehkä ne ovat sinulle hyödyllisiä.

  1. Poista sodat pienellä alueella ja laita villaa maahan ja tuore muna sitä. Peitä tämä tavallisella saviastialla ja sitten turpeella. Aamulla sinun on tarkistettava, että jos kaste kattaa sekä muna että villa, veden taso on hyvin lähellä. Jos vain villa on märkä, niin siinä on vettä, mutta se sijaitsee usean metrin syvyydessä. Jos villa ja kananmuna ovat kuivia, vesi on hyvin syvä tai ei lainkaan.
  2. Sekoita yhtä paljon rikkiä, poltettua kalkkia ja kuparisulfaattia, laita tämä seos saviastiassa ja kääri kankaalla. Tämän jälkeen laita ruukku 0,5 m syvyyteen ja täytä se maahan. Mutta ennen sitä on punnittava huolellisesti lupaava seos. Päivän jälkeen kaivaa potti takaisin ja punnitse olemassa oleva seos uudelleen. Jos seoksen massa on kasvanut 10%: lla ja enemmän, se tarkoittaa, että pohjavesi on lähellä. Voit käyttää näiden aineiden sijaan silikageeliä. Menetelmän käyttö on täysin samanlainen kuin edellä.
  3. Indikaattorina voit jopa käyttää yksinkertaisia ​​punaisia ​​tiiliä. Niitä on myös kuivattu, punnittava, käärittävä ja heitetty puolen metrin syvyyteen. Päivän jälkeen ne kaivetaan ja punnitaan. Jos tiilien massa on kasvanut, se tarkoittaa, että ne ovat imeytyneet kosteuteen ja jonnekin vesipiirin lähelle.
  4. Myös veden etsiminen niin sanottujen asuntovaunujen avulla on hyvin tiedossa. Jotkut saattavat epäillä tätä, mutta pitkään tällaiset ihmiset ovat olleet vaatimuksia maanviljelijöiden keskuudessa, varsinkin kuivilla paikoilla. Lukuisat kokeet osoittivat, että tällaiset ihmiset etsivät ei vain vesisuihkuja, vaan myös mineraaleja, syviä tyhjiöitä ja muita maanalaisia ​​poikkeamia.

  tulokset

  Kaikkien suosittujen veden havaitsemismenetelmien tarkoituksena on löytää veden ja pohjaveden tarkka eikä veden painekerrokset, sillä jälkimmäiset ovat liian syviä eivätkä ne vaikuta maapallon pintaan tällaisella voimalla.

  Jos olet onnekas ja sinulla on mahdollisuus valita paikka, jossa kaivo järjestetään, suosittelemme rakennusta, jossa maaperä koostuu hiekasta, kiviä, soraa ja muita rakeita kiviä. Tällöin kuopan täyttönopeus on erittäin korkea ja veden laatu on erinomainen. On paljon pahempaa, jos maaperä alueella on savi: tämä maa ei anna veden kulkea hyvin. Lisäksi saviepäpuhtaudet tekevät veden laadusta matalalla. Tässä tapauksessa voi olla syytä kaivaa hieman syvemmälle ja löytää kerrosta vettä tarkasti rakeisilla kiveillä kuin kärsiä halvalla tehdyllä kuopilla savi kerroksessa.

  Suosittelemme, että käytät koko kansallisten merkkien ja menetelmien löytämistä vedestä ja jatka kaivon poraamista.

  Tässä tapauksessa sinun ei vain merkittävästi säästää taloutesi, mutta sinulla on myös likimääräinen kartta vesivaroista sivustosi, joka auttaa paitsi valita paikan hyvin, mutta myös kätevä rakentaa rakenteita, valita paikka puutarhaan ja paljon muuta.

  Kuinka syvästi poraa vettä vesille - arvioimme ja suunnittelemme

  Entä jos pumppu on juuttunut kaivoon?

  Kuinka puhdistaa hyvin itse?

  Veden saannin ja korkki-laitteen lähteen suojelun tärkeys

  Voit toimittaa talon puhtaalla vedellä, voit käyttää omaa hyvin. Mutta ei ole helppoa porata. Määritä, millaisia ​​kokoja se tarvitsee, missä tehdä? Tule mukaan artesia-kaivojen syvyyskarttaan. Poraus on aikaa vievää ja kallista prosessia, mutta tulos on sen arvoinen. Kotisi on riippumaton kaupunkiverkostosta, eikä vesi mene kemialliseen käsittelyyn. Tämä vaikuttaa perheen terveyteen.

  Voit porata hyvin liittymällä naapureihisi, mutta kiistat varmasti näkyvät. On parempi ylipainottaa kerran ja elää koko elämäsi rauhassa. Ja miten porauksen syvyyden määrittäminen kertoo lisää.

  Artesian veden ominaisuudet

  Miksi artesiavesi on niin vaikea saada, kuinka hyödyllistä on? Lähteet sijaitsevat kaikkialla Venäjällä. Ainoa ero on tapahtuman syvyydessä. Vesi sijaitsee huokoisen kalkkikiven alemmissa kerroksissa, jolloin se suodatetaan. Lisäksi vesikerrosten maku 4 tai 12 m: n alueella voi erota merkittävästi. 4 m: n lämpötilassa se voi olla tyydyttynyt raudalla, sillä on epämiellyttävä maku ja väri. Kahden metrin jälkeen puhtaimmista, erinomaisilla makuominaisuuksilla.

  Porauksessa on välttämätöntä kulkea pintakerroksen, yläveden, tiheän kalkkikiven ("veden katon") läpi ja vasta sitten vesialtaaksi. Tosiasia on, että tiheä kerros ei sisällä vettä, mutta sen vastakkaiset huokoiset ovat kyllästyneet. Veden koostumus on runsaasti mineraaleja. Se sisältää kalsiumia, rautaa, magnesiumia. Siksi ihmiset 18-luvulta lähtien yrittivät saada kosteutta maan suolistosta.

  Lähteiden esiintymistiheys kaikilla alueilla ja alueilla on erilainen. Voit porata "satunnaisesti", jatkuvasti yrittää. Mutta tietää sijainti ja kuinka kauas mennä alas metriä, työ on helpompaa. Kartta näyttää lähteiden mineralisaation, sijainnin syvyyden. Jokainen yritys, joka alkaa henkilökohtaisesta kokemuksesta, täydentää karttaa. Mutta se pitää salassapitoa kilpailijoilta.

  Hyödyt ja haitat

  Omalla artesia-alueella on useita etuja:

  1. ei tarvitse maksaa vettä;
  2. vesihäviö 3-4 kuutiota tunnissa;
  3. työn asianmukaisella suorituksella perhe voi käyttää lähdettä rajoituksetta 70 vuoden ajan.

  Minusta, vain hinta on korkea. Hinta riippuu siitä, kuinka paljon poraa metriä lähteeseen. Kaikki muut kerrokset ympäröivät erikoiskotelon. Sisällä pumppu on sijoitettu, joka antaa vettä ylhäältä.

  Tapahtuman lähde

  Venäjällä on erilainen huokoisen kalkkikiven syvyys artesiaveteen. Niinpä Uralille indikaattori on 35 metriä ja Kalmykian osalta 250 metriä. Tarkka sanoa, kuinka monta metriä poraa, ei voida määrittää teorian mukaan. Geodesia muuttuu 1-2 kilometrin välein. Esittelemme esimerkiksi Venäjän suurkaupunkien keskiarvoista taulukon:

  Aquifer kartta

  alennus

  Yrityksemme tarjoaa paitsi nopeaa ja laadukasta palvelua myös houkuttelevia alennuksia.

  Alennuksia sovelletaan kaikkiin yrityksen tarjoamiin palveluihin ja laitteisiin. Jokainen asiakkaamme, joka on hakenut yritystämme ja tehnyt sopimuksen tai useita sopimuksia, saa meiltä maksuttoman asiakaskortin, jonka kumulatiivinen alennus on 3, 5 ja 10%.

  Tärkeimmät ohjeet

  Teollisuuspora

  Useimmissa teollisuusyrityksissä tekniset prosessit edellyttävät suuria määriä vettä. Joissakin tapauksissa yrityksen yhteyden keskitettyyn vesihuoltojärjestelmään on mahdotonta.

  Well poraus yksityisille asiakkaille

  Nykyään esikaupunkirakennuksen aktiivisen kehittämisen ansiosta ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota tällaiseen palveluun ja poraukseen. Tämä on tehokkain ja helpoin tapa tarjota sivustosi tarvittavia tarvikkeita.

  OVS: n suunnittelu ja rakentaminen

  AquaGeo Holding tarjoaa teollisuuslaitosten suunnittelua riippumatta tehtävän monimutkaisuudesta. Yrityksemme tiimi työllistää erittäin päteviä ammattilaisia, jotka voivat.

  Veden toimittaminen yksityisille asiakkaille

  Maaseudun vesihuolto on ratkaisematon, ajankohtainen kysymys suurimmalle osalle yksityisomaisuuden omistajia. Joillakin alueilla vesihuolto on epäsäännöllinen, kun taas muilla alueilla ei yksinkertaisesti ole keskitettyä verkkoa.

  Pohjaveden syvyys

  Toteutetun alueen ensimmäinen tehtävä on määrittää pohjaveden syvyys. Loppujen lopuksi se ei ole tarpeen pelkästään henkilökohtaiseen kulutukseen dachassa, vaan suuressa määrin talon ja ansiorakennusten rakentamiseen tulevassa dachassa. Nämä kaksi tehtävää voidaan ratkaista samanaikaisesti vain tietyin varauksin. Esimerkiksi ylempi kerros voi antaa vettä vain taloudellisille tarpeille, vaikka sen kiehumisen jälkeen sen laatu aiheuttaa huolenaiheita. Millä syvyydellä kaivo täynnä vettä se sopii kulutukseen, ilman lisäkäsittelyä, käsitellään tässä artikkelissa.

  Pohjavesi

  Kuva 1. Pohjavesien asettelu ja eristävät vedenpitävät maakerrokset

  Pohjakerros sijaitsee suoraan maan alla, tämä on ns. Ylempi kerros. Se muodostuu sulatetuista ja sateisista vesistä, jotka ovat tunkeutuneet ohut kerros löysä maaperä, ja siksi sitä ei käytännössä ole suodatettu. Usein se on tyydyttynyt liuenneesta lannoitteesta pellolta ja ihmisten ja karjan jätteistä läheisiltä tiloilta. Veden laatua voidaan käyttää vain teknisiin tarpeisiin ja puutarhan juurruttamiseen maassa.

  Tällainen vesistö voi esiintyä 2 metrin syvyydessä keskimmäisinä aikoina ja usein tulee pinnalle keväällä ja syksyllä. Näissä paikoissa rakennusten ja rakenteiden rakentaminen iso kysymys epävakaat maaperät. Ennen päätöksentekoa on tutkittava tarkasti hydrogeologisen tilan kartta kehitysalueella.

  Kuva 2. Esimerkki hydrogeologisesta kartasta

  Kuvion 2 esimerkissä on esitetty kartta, jossa esitetään pohjavesivarastoja, niiden ominaisuuksia, vedenottoa ja syvyyttä veden ominaisuuksilla.

  Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa luopua rakennuksesta läheisen pohjaveden takia tai käyttää säätiön paaluvarianttia ja porata johtavat kuopat.

  Tyypillinen vedenottoaukkojen edustaja ylemmän kastelun kourassa on kaivo, jonka syvyys on jopa 10 metriä. Tällainen laite ei ole rajoitettu valintaan - hyvin yleinen vaihtoehto on Abyssinian hyvin. Sen etuna on käsipumpun käyttö veden pumppaamiseen, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää ilman sähköä.

  Toinen hiekkaranta

  Aluevaltaiset maaperät, jotka koostuvat hiekan ja vedenpitävien savien seoksesta, voivat toimia pohjaveden yläkerroksen substraattina. Yleensä tämä kerros ei ole voimakas ja sillä on alhainen vedenläpäisevyys. Päävesivaihto ylemmän vesikerroksen kanssa tapahtuu murtuneiden vyöhykkeiden ja vikojen kautta, joiden päähän on hieno hiekka. Tämän kerroksen suodatusominaisuudet ovat rajalliset ja riippuvat sen paksuudesta ja koostumuksesta. Sen vuoksi vesi on tarkistettava Vodokanalin laboratoriossa.

  Kerroksessa olevaa vettä voidaan tukkia, eli se on paineessa siinä, koska ylimääräinen naapurikerros ylittää pistokohdan paikan.

  Toisen kerroksen toimittaman pohjaveden määrä on 7 - 30 metriä. Lisäksi, mitä enemmän vettä otetaan suuremmasta syvyydestä, sitä todennäköisemmin on, että kuopassa on riittävästi puhdasta juomavettä antavaa kosteutta, joka sopii hyvin käytettäväksi maassa kiehumisen jälkeen.

  Poraus tällaiseen syvyyteen voidaan tehdä jopa manuaalisesti, ja on mahdollista, että kaivo virtaa vedellä, jonka pohjaventtiili painostaa. Valinta on sinun, mutta ammattilaiset tekevät sen paremmin.

  Tyypillinen vedenkeräyslaitteiden edustaja tällaisissa vesilaitoksissa on hyvin - kuoppa tai runko, jonka halkaisija on keskimäärin 108 - 168 mm. Mökin tällaiset vedenottoa koskevat lisenssit, ja niiden on oltava valtion jatkuvassa hallinnassa.

  Syvä (artesia) vesikasvatus

  Jotta artesialainen kaivo olisi maassa, on jokaisen omistajan unelma. On huomattava - unelma on vaikea täyttää. Pohjaveden lain vaatimusten mukaisesti tällainen vedenotto edellyttää pakollista lisensointia, ja kaivon suojavyöhyke on vähintään 30 metriä siitä mistä tahansa suunnasta. Näin ollen syrjäytymisalue on noin 40 hehtaaria, ja tällä alueella kaikenlainen taloudellinen toiminta on kielletty. Myydäänkö tämä maa sinulle - iso kysymys ja kuinka paljon se maksaa? Vaikka paljon paikkoja Venäjällä.

  On mahdollista valita ongelman ratkaisemiseksi - poraamaan kollektiivinen artesialainen vedenotto pienessä kylässä, sitten kustannukset eivät näytä liialta.

  Tällöin vesisäiliön syvyys voi vaihdella 70: stä 200 metriin, ja on tavallista, että porata tällaisia ​​horisontteja. Tällaisten kuoppien elinkaaren antava kosteus on pääsääntöisesti erittäin korkea, läpinäkyvä ja maukas, mikä ei ole yllättävää suodatuskerroksen paksuuden ollessa kyseessä. Alueen hydrogeologinen kartta voi antaa tietoa säiliön veden merkityksestä ja laadusta.

  Erikseen mainitsemisen arvoinen on sora-akvaario. Poraus tällaisessa ympäristössä on erittäin vaikea, ja kaikkein tuottavin on pesun aikana. Mutta jos käytetään saveja, kuopan tukkeutuminen on erittäin merkittävää ja vaatii pitkää kerääntymistä, vaikka vettä tuettaisiin sisäisen paineen avulla säiliössä. Laadullisesti avattu säiliö antaa hyvää veloitusta ja maukasta vettä.

  Läheisen veden määrittäminen

  Ensinnäkin sinun on käytettävä tarkkailumenetelmää. Pohjaveden läsnäolo matalalla syvyydellä voidaan tunnistaa seuraavilla ominaisuuksilla:

  • sumun paksuuntuminen tietyissä paikoissa paikan päällä hiljaisella aamuyöllä mahdollistaa vedenpinnan määrittämisen pinnan lähellä;
  • hiljainen ilta hyttyspylväs ilmaisee lähellä vettä mökillä;
  • paikoissa, joissa lehtivihannekset, laskuvarjot ja muut kosteutta rakastavat kasvit kasvavat, se osoittaa selvästi, että vesi on lähellä pinta-aluetta.

  Voit määrittää veden läsnäolon perinteisillä tavoilla, esimerkiksi:

  • aseta osa silikageelistä (aiemmin käytettyä suolaa, sinistä vitriolia ja muita kuivausaineita, jopa rakeistettua sokeria ja muita aineita) saviastiassa ja punnitse se huolellisesti;
  • kääri potin kankaaseen ja hauta se lupaavissa paikoissa noin 0,5 metrin syvyyteen;
  • poista se päivästä ja punnitse se uudelleen;
  • painon muutos voidaan arvioida absorboituneen kosteuden määrään, sen vuoksi - veden määrittämiseksi;
  • jos käytät useita ruukkuja ja sijoitat ne paikalleen, voidaan tehdä tiettyjä havaintoja maan porauksen paikasta.

  Tutkimusalueen hydrogeologinen kartta, joka löytyy verkosta tai paikallisten porauskaivojen järjestöistä, auttaa tutustumaan vesihuollon näkymiin.

  Pohjaveden syvyys on kuitenkin kaikkein tarkin selvitysporaus. Erityisesti, jos käytetään ytimen menetelmää, joka ei ainoastaan ​​määrää veden läsnäoloa paikoilla vaan myös määrittää maaperän koostumuksen keräytettävistä ytimistä. Kuinka paljon vesi voi antaa vettä määräytyy testipumppaamalla.

  Kuvio 3. Esiintyvä kaivaminen veteen kairausasennuksella

  Porausmenetelmän valinta, pumppaus- ja vedenkäsittelylaitteiden valinta sekä kaivojen suunnittelu riippuvat pohjaveden syvyydestä.

  Tärkeä asia on vesiympäristön suojelu, joka estää niiden sekoittumisen. Jos poraus suoritetaan toisella hiekkakerroksella, on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen vapaan veden virtauksen vesiputkesta sen vieressä olevaan vesistöön. Tätä varten sinun täytyy järjestää savi hyppyjä.

  Kun kotelo on vahvistettu soraa täyttämällä reiän seinämän ja putken välinen ontelo, sinun on järjestettävä pistoke muta samasta tilasta. Voit tehdä tämän laimentamalla saven nestemäisen hapan kerman koostumukseen ja kaataa se väliin. Kuinka paljon liuosta riittää muodostamaan korkki, jonka korkeus on 1,0-1,5 metriä, riippuu kotelon ja kuoppareunan halkaisijan erosta. Samanlainen suljin sijaitsee aina hiekka- ja kalkkikiven vesipitoisten kerrosten välissä, jos jatkat porausta artesiaan.

  Pohjaveden kartta

  Kuva 3 Pohjavesi

  rehuna joen vesillä

  1.4.3 Pohjaveden syvyys

  Se on erotus maapallon ja pohjaveden absoluuttisten kohoumien välillä tietyssä pisteessä (kuvio 4). Mark ja GWL kohdassa "A" määritetään interpolointimenetelmällä. GWL-merkit määritellään myös samalla tavalla, mutta tässä tapauksessa iso-kipsilinjoja käytetään interpolointiin. On huomattava, että interpolointi suoritetaan kohtisuoraan maapallon pinnan ja veden eristteisiin nähden.

  Pohjaveden horisontin paksuus asetetaan pohjaveden pinnan ja veden pysäytyserojen väliseksi erotukseksi.

  Kuva 4 Pohjaveden syvyyden määrittäminen kohdassa A ja pohjaveden paksuus

  1.4.4 Painegradientti (hydraulinen kaltevuus)

  Painegradientti (virtausnopeus) ilmaisee pohjaveden pinnan merkkien erotuksen suhdetta suodatuspolun pituuteen

  jossa J on painegradientti (hydraulinen kaltevuus);

  H - merkitse pohjaveden pinta pisteessä 1;

  H - merkitse pohjaveden pinta pisteessä 2;

  L - vaakatasojen väliset etäisyydet.

  Paineen gradientin arvojen laskemiseen valitut T-1 ja T-2-kohdat sijaitsevat pohjaveden virtauksessa (kuva 5). Maanpintaisen tason määrittäminen pisteissä T-1 ja T-2 käyttämällä vesisuihkutuspisteen avulla tapahtuvaa interpolointimenetelmää käyttäen pisteiden (L) välistä mitattua etäisyyttä, laske virtauksen (J) kulmakerroin.

  Kuva 5 Paineen gradientin määrittely isohyps-kartassa