Pahojen korroosiosuojaus - joka suojaa metalli- ja betonipintoja

Pallojen kestävyydestä betoni- ja metallipintojen suojaus korroosiolta on tärkeä rooli. Ensisijainen toimenpide negatiivisten prosessien eliminoimiseksi on sellaisten tuotteiden valmistuksessa, jotka kestävät teräs- ja betonituotteiden aggressiivisia käyttöolosuhteita sekä erilaisia ​​lisäaineita ja täyteaineita, jotka lisäävät merkittävästi materiaalien korroosionkestävyyttä. Toissijainen suoja on erilaisten koostumusten, myös bitumisten, polymeeristen, antiseptisten, vettähylkivien jne., Valmiiden tuotteiden käsittely.

Viimeistelypäällysteet levitetään suoraan yritykselle ajo-, vibro-upotus- ja ruuvipinoilla, jotka suurelta osin takaavat eristetyn kerroksen laadun. Jos pinnoille on vaikea päästä esimerkiksi poraamattomien paalujen asettamiseksi, korroosionestomenetelmät rajoittuvat tiettyjen sementtityyppien käyttöön ja erityisten lisäaineiden käyttöön betonirakenteeseen.

Vaaditun suojan määrittäminen

 • ilmasto;
 • kemiallinen koostumus ja maaperä;
 • aggressiivisten komponenttien ominaispiirteet ja niiden pitoisuus;
 • pohjaveden taso;
 • tulvien vaarat;
 • toimintaolosuhteet;
 • mekaaniset kuormitukset säätöön;
 • paalutusmateriaalia.

Tiedot hyväksytään alueen geologisten tutkimusten, meteorologisten karttojen, teknisten eritelmien ja laskelmien perusteella. Tulosten käsittelyn jälkeen päätetään, miten maanalainen rakenne suojataan korroosiolta.

Teräsbetonilla ja metalliruuveilla on erilaisia ​​korroosiosuojausvaihtoehtoja, kuten SNiP 2.03.11-85: ssa on määritelty. Sääntelyasiakirjan ohjeita ei kuitenkaan sovelleta tuotteiden säteilykorroosiota. Se ei myöskään käsittele rakenteita, jotka on valmistettu haponkestävistä ja polymeerisestä betonista, mutta toimenpiteitä on määritelty maksimaalisesti tällaisten tuhoutumien poistamiseksi:

 • mekaaninen;
 • kemialliset;
 • sähkökemiallinen.

Vaikutuksen mukaan jouset eivät ole aggressiivisia tai matala-, keski- ja voimakkaasti aggressiivisia. Ne voivat olla nestemäisessä, kaasumaisessa tai kiinteässä olomuodossa.

Suojaa korroosiota vastaan ​​ja maanrakennuksen käyttöiän lisääminen auttaa projektin dokumentointiin suojatoimenpiteiden oikea-aikaista tunnistamista.

Metallipallojen suojaaminen

Merkittävin ruuvipapeille on kemiallinen korroosio, joka näkyy metallipintojen rajapinnassa veden tai hapen kanssa. Hävitysaste näissä tapauksissa riippuu suurelta osin väliaineen happamuuden (pH) ja maaperätyypin tasosta. Mitä pienempi pH, sitä nopeammin korroosioprosessi.

Tutkimuksen mukaan ruoan tunkeutumisen syvyys suojautumattomaan paalun seiniin vuodessa riippuu maaperän ominaisuuksista ja perustuksen sijoittamisesta:

 • savessa - 0,0032 mm;
 • hiekassa - 0,00292mm;
 • veden ja maaperän rajalla - 0,0814 mm.

Myös metallipallon korroosionopeuteen vaikuttaa sen tunkeutumisen koko. Pohja-altaaseen ei ole happea maaperän alle, joten sen alapuoli on paremmin säilynyt, vaikka vesi voi vaikuttaa siihen.

Ruuvipallojen suojaaminen auttaa poistamaan veden ja hapen vuorovaikutuksen metallin kanssa. Jotkut asiantuntijat uskovat, että itse ruostetta peittää täysin pinta, joka luo suojaavan kerroksen, joka estää korroosiota edelleen. Tämän seurauksena negatiiviset reaktiot lakkaavat ja kasa onnistuneesti ruuvatetaan maahan. Mutta olisi kuitenkin järkevämpää käyttää yhä sivistyneempää suojelumenetelmää, joka koostuu erikoiskalvojen käytöstä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruuvipallot eivät ole alttiita ruosteille. Mutta ne ovat useita kertoja kalliimpia kuin rautametallituotteet.

Sähkökemiallisen korroosion esiintyminen liittyy elektrolyytin sisääntuloon vesiliuoksen muodossa aggressiivisessa maaperäympäristössä metallikapselin seinämissä. Useiden vuodojen seurauksena esiintyvien harhavirtojen vaikutuksesta tällaisessa ympäristössä alkaa elektrolyyttinen dissosiaatioreaktio, joka tuhoaa metallirakenteen. Yksittäisiä tapauksia ei oteta huomioon, mutta raitiovaunujen ja rautateiden, maanalaisten laitteiden ja pääkaupunkiseudun läheisyys osoittavat selvästi, että kulkevat virrat voivat olla pysyviä. Tämän tekijän tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Suojatoimenpiteiden tyypit

Tehtaalla ja suoraan rakennustyömaalla ruuvipallot altistuvat kaikenlaisille korroosionestokokeille alkaen korkean seostetun teräksen käytöstä ja päättyvät täyttöä varten paalusakselilla sementtilaastilla sekä suojaavilla alueilla, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle. Säätiön asennustekniikka vaatii huolellista noudattamista jokaisessa työskentelyvaiheessa. Vain tässä tapauksessa metallipallot saavat 100-prosenttisen korroosiosuojauksen pitkään aikaan.

Valmistajat tarjoavat useita päällystetyyppejä:

 • bitumimaali;
 • maali- ja lakkakoostumukset;
 • kylmä galvanointi;
 • polymeeriseokset;
 • lämpökutistuva kalvo;
 • yhdistetty hoito jne.

Suojakerroksen valinta riippuu monista tekijöistä ja neuvotella asiakkaan kanssa etukäteen. Koostumusten hinnoittelu ja menetelmä vaikuttavat suurelta osin tuotteiden loppukustannusten muodostumiseen.

Monet ihmettelevät ruuvipillojen korroosionkestävyyden toteutettavuutta johtuen siitä, että pinnoite, joka väitetysti kiertyy, poistetaan, kun se on vuorovaikutuksessa maan kanssa. Oikeudenmukaisuuden vuoksi on syytä huomata, että tällaiset tapaukset eivät ole harvinaisia ​​niille levitetyille metallihelmille, joissa on bitumimastista. Mutta kasa, tässä tapauksessa, on osittain alttiina - vain kärjessä ja terän leikkaavalla reunalla ja sivupinnat pysyvät suojakerroksen alla.

Karkaistu alue on syvyydeltään ja käytännössä ei altistu ilmakehän hapelle, mikä hidastaa merkittävästi ruostumista. Rungon yläosassa olevan päällysteen säilyttämiseksi paalun asennuspisteessä esikyllästyvät reiät tehdään 70 cm: n syvyyteen, minkä takia pinon yläosan suojakerros pysyy ehjänä ja kiinteänä. Kun ruuvaus on rakenteeltaan suunnittelumerkkiin asti, kuopat peitetään pohjamaalilla, jossa on kerros kerroksen välinen rakeistus.

Runkopallien seinämien korroosionkestävyys polymeerikoostumuksilla ja lämpökutistuvalla kalvolla on luotettavampi mutta kallis vaihtoehto metallipintojen käsittelyyn.

Bitumiset mastit

Erittäin joustava kalvo luo vedenpitävän kalvon, joka pystyy luotettavasti eristämään metallin kosteuden ja hapen kielteisistä vaikutuksista. Mastinen on edullinen ja helppo levittää pinnalle, mutta sitä on helppo poistaa myös metallipuristimen ruuvauksessa. Lisäksi bitumi jättää mustia pisteitä pintoihin, joihin se joutuu kosketuksiin tuotteiden kuljetuksen ja varastoinnin aikana, ja pehmenee myös korkeissa lämpötiloissa.

Maalipinnoitteet

Tämä segmentti sisältää emalit, erikoismaalit ja lakat. Tällaista suojaa pidetään luotettavana, yksinkertaisimpana ja suhteellisen edullisena. Se käsittää primerin ja päällystekerroksen levittämisen, minkä seurauksena pinnoite näyttää erilaiselta:

 • vedenpitävä;
 • joustavuus;
 • lisääntynyt kovuus;
 • kemiallinen ja sähkökemiallinen passiivisuus.

Maalimateriaalin tyyppi valitaan riippuen teräslaadusta, pintamateriaalista ja metallipalojen koosta sekä odotetuista mekaanisista kuormituksista (tärinä, iskut). Lisäksi otetaan huomioon ulkoiset tekijät, toimintaolosuhteet ja hintakriteerit. Uusi sukupolvi väriaineosista sisältää seoksia, jotka sisältävät polyuretaanihartseja, joilla on paremmat ominaisuudet kuin epoksianalogit.

Maalipinnoitteiden puute on ilmeinen. Kaikki eivät pysty selviytymään kitkavoimien vaikutuksesta paalun ajamiseen maahan, vaikka modernit polymeerikoostumukset osoittavat erilaisia ​​tuloksia. Heidän haittansa ovat korkeat kustannukset.

Kylmä sinkitty

Metallipinta käsitellään erikoisilla sinkkiä sisältävillä maaleilla, jotka sisältävät yli 94% puhdasta sinkkiä. Päällyste kondensoituu ajan myötä läpäisemättömän esteen ja kahden metallin sähkökemiallisen parin muodostamiseksi. Tämän seurauksena kaikki huokoset täytetään, mikä osaltaan edistää luotettavan korroosionestosuojan paikkoja.

Kylmä sinkitys tarkoittaa halpoja, kohtuuhintaisia ​​ja nopeita korroosiosuojaustyyppejä. Maalilla on suuri tarttuvuus, mutta kerros voi helposti romahtaa pienimmänkin mekaanisen kuormituksen aikana.

Sähkökemiallisen reaktion päätyttyä maali- ja lakkapäällyste on sallittu pinon pinnalla.

Huomiota olisi kiinnitettävä SNiP: n tärkeään vaatimukseen. Se koostuu galvanoitujen ja muiden suojaavien päällysteiden käytöstä, jotka on valmistettu metallista maaperään tai nestemäiseen väliaineeseen, jotka on luokiteltu keskipitkäksi tai erittäin aggressiivisiksi ja joiden happamuusindeksi on alle 3 ja yli 11. Tämä edellytys on otettava huomioon suunnitteluvaiheessa.

Kutistesukat

Valmistettu materiaaleista, jotka ovat kestäviä mekaaniselle rasitukselle ja aggressiiviselle materiaalille. Lämpökutistuvat putket tai kalvot sijoitetaan yleensä heikoimpaan paikkaan ruuvipallolle - metallivarsi poistuu maasta. Ne asennetaan kumpaankin suuntaan 10-15 cm: n suunnittelustasosta.

Muovisuutin kuumennetaan, minkä jälkeen se pienenee halkaisijaltaan ja peittää paalun hyvin. Tuloksena on lisäksi suljettu eristys.

Sisäinen suoja

Ruuvi paalun onteloita ei saa jättää tyhjäksi. Asennuksen jälkeen ne betonoidaan suunnitteluasentoon, jotta ilmakehän happea ja vettä ei pääse sisään. Talvella lisätään erityisiä lisäaineita liuokseen.

Betonin ja teräsbetonipallojen suojaaminen

Konkreettisen korroosion prosessissa esiintyy liukoisten komponenttien liuotus, sellaisten yhdisteiden muodostuminen, joilla ei ole supistavia ominaisuuksia eikä liukenevien kovettumissuolien kertymistä. Tämän seurauksena kylmän ajan epäsuotuisat alueet jäätyvät, minkä jälkeen betoni altistuu mekaaniselle tuhoutumiselle.

Käyttökelpoisten, värähtelevien uppopuomien ja tylsistyneiden paalujen ensisijainen suojaus sisältää:

 • kestää aggressiivisia ympäristöjä betonit;
 • erityisten lisäaineiden käyttö, jotka vähentävät läpäisevyyttä ja lisäävät betonin suojaustoimintaa paaluun upotettujen lujituspalkkien suhteen;
 • vaatimusten noudattaminen.

Toissijainen suoja on lopputuotteiden betonipintojen käsittely eri kokoonpanoilla:

 • mastinen pinnoite;
 • maali;
 • kyllästys;
 • vettä hylkivä;
 • antiseptinen.

Säännöksissä todetaan, että paaluille on valittava betonin laatu, joka ei ole alempi kuin W6, ja että kyllästys ja päällysteet ovat niin voimakkaita, että ne eivät voineet menettää suojaavia ominaisuuksia alapäästöpöydän uppoamisen yhteydessä. Maalauksen tai pinnoitekerroksen stabiilius tarkistetaan koostumuksen levittämisen jälkeen ja tuotteen kuivaus alustavilla testeillä.

Bitumipitoisia päällystysaineita ei suositella käytettäviksi alueilla, joilla on hiekka- ja sora-alueita.

Ympäristön aggressiivisuudesta riippuen, jossa se aikoo sijoittaa ajo- tai vibro-upotettavat paalun perustukset, määritetään suojapinnoitteen muunnos, joka rajoittaa korroosion ilmaantumista maksimiin:

 • heikolla aggressiivisuudella - on sallittua käyttää kuumaa ja kylmää bitumimastista;
 • keskipitkällä aggressiivisuudella - valitaan HP734-lakalle tai polyisosyanaatille perustuvia formulaatioita;
 • voimakas aggressiivisuus - käytä polymeeripinnoitetta, pyroplastia sekä yli 5 mm: n syvyyden impregnointia styreeni-indeenihartseilla tai polyisosyanaatilla.

Lujitetun betonipilarin suojaus sähkökorroosiota vastaan ​​suoritetaan rakennuksen sijainnin tapauksessa kulkevan virran alalla tai rakenteen käyttämisenä maadoitusjohtimena. Toimenpiteet, jotka rajoittavat kielteisiä vaikutuksia, kuvataan projektidokumentaatiossa perusteellisen ongelman tutkimisen jälkeen.

Kierrä paalun suoja

Nykyään ruuvipallot voivat kestää jopa 100 vuotta. Tietenkin tämän kestokyvyn kestämiseksi on paitsi pystyttävä asentamaan paalut oikein myös käyttämään asianmukaista toimintaa: vedenpitävyyden varmistamiseksi paalujen suojaamiseksi korroosiolta. Jälkimmäinen koskee erityisesti maaperää, jolla on korkea kosteuspitoisuus, sulatettu ja pohjavesi.

Kaikki yritykset eivät tiedä kaikkia salaisuuksia etukäteen asiakkailleen, puhumatta näistä rajoituksista. Yhtiömme yritämme olla avoinna asiakkaiden kanssa ja kuvaamaan etukäteen tarvittavaa työtä. Tarjoamme lisätoimenpiteitä porausruuvin ja korroosiosuojan vedenpitäviksi, jos sitä vaaditaan. Meidän tehtävämme on täyttää tilaus mahdollisimman hyvin, kun rakennuksen käyttöikä on korkea.

Ruuvipillojen ja korroosiosuojan tarkastus

Ennen kaiken työn aloittamista yrityksen asiantuntijat tarkastavat paalun kaikki pinnat ja arvioivat niiden tilan, minkä jälkeen tehdään tarvittava vedenpitävyys.

Seuraavana vaiheena on tutkia sivustoa tulvien riskin suhteen ja laatia luettelo vesitiiviistä töistä.

Ennen perustuksen luomista voidaan tarvita lisätehtäviä, esimerkiksi veden poistamista paikasta, kovettuminen tunkkien asennusta varten, lisätoimenpiteet rakenteen suojaamiseksi korroosiolta.

Suoritetut työt auttavat suojaamaan tukia metallin tuhoamisesta (korroosio), mikä takaa pitkän käyttöiän.

Valitessaan nauhan pohjan vedeneristys syntyy bitumipäällysteen ansiosta, jossa on ruberoidipohja. Käyttöikä - 10 vuotta. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä perinpohjainen tarkastus sen myöhemmällä korvaamisella tai korjaamisella, sillä pohjavesi voi heikentää säätiötä ja jos ei ryhdytä toimiin, talon perustelut alkavat 15-20 vuoden kuluttua. On syytä huomata, että paalusäätiö antaa sinun päästä eroon tällaisista ongelmista.

On tärkeää huomata, että jos aiot rakentaa kellarin ja valita pile-ruuveja, tarvitset lisää vesitiivistystä, koska sinun on rakennettava betonirakenne kellariviin.

Miksi betonoitu ruuvipallot?

Erilaiset lähteet puhuvat paalun sisäisen ontelon betonoitumisesta. Mutta mistä se on? Huomaa, että betonointi ei vaikuta lujuuteen ja kestävyyteen. Ei korroosiota, voi olla suuri vaaratekijä. Pinoakselin tuhoutumista talvella voi olla mukana jäätyneessä vedessä. Siksi on suositeltavaa käyttää betonipuristettua paineistettua ratkaisua.

Lopuksi haluaisin myös huomata, että käytettyjen materiaalien laatu on tärkeä tekijä paalujen kestävyydessä, ja siksi myös säätiö, paikoilta itse betonimassan valintaan.

Ostamalla kaikki todistetuista yrityksistä saadut materiaalit, jotka voivat vahvistaa kyseisten todistusten laadun, antavat itselle myös takuun säätiön pitkästä elämästä ja siten talosta kokonaisuutena.

Ruuvien paalujen suojaus korroosiota vastaan

Porausruuvin kestävyys riippuu materiaalin kestävyydestä syövyttäviin prosesseihin. On olemassa keinoja, joiden avulla voit lisätä ruuvitukien käyttöikää. Osa toiminnoista voidaan tehdä vain tehtaalla. Korroosionestomenetelmä riippuu haitallisista vaikutuksista.

Miksi ruuvipuristimet ruosteessa?

Ruuvipillojen korroosio tarkoittaa metallin hävittämistä kemiallisen tai fysikaalis-kemiallisen ympäristön vaikutuksesta. Prosessi on luokiteltu kolmeen ryhmään:

 • Sähkökemiallinen. Tämäntyyppinen eroosio on merkityksellinen, jos valmistuksessa käytetty materiaali ja ympäristön reagenssi (esimerkiksi pohjavesi tai lauhde) ovat erilaiset. Tuloksena on redoksireaktioita ioninvaihdolla, joka tuhoaa seoksen. Prosessiaktivaattori on sähkövirta;
 • kemikaali. Räjähtävät ilmiöt esiintyvät mediassa kosketuksissa olevan rajan kanssa. Kierrä paaluja ruosteeksi kuuluisuuden ja reagenssien vuorovaikutuksesta. Nämä ovat hapettumisreaktioita ilman hapen kanssa tai kosketukset pohjaveden kanssa ja saostuminen. Tärkeä parametri on maaperän happamuuden taso. Happamassa maaperässä prosessi etenee nopeammin;
 • mekaaninen. Mekaaninen eroosio perustuu metalliseoksen fyysiseen aktiivisuuteen. Tuotteen aiheuttamat muodonmuutokset, tuhoutumiset ja halkeamat johtuvat terävästä lämpötilavaihtelusta, esimerkiksi huurrehdon aikana. Negatiivisissa lämpötiloissa materiaali kaventuu, laajenee lämpenemisen aikana. Metalliseoksen ominaisuuksista vähäiset muutokset mahdollistavat tämän tyyppisen vaikutuksen laiminlyönnin.

Luokittelu perustuu periaatteeseen, että metallin tuhoisat ilmiöt esiintyvät kosketusaineen vaikutuksesta. Yleisin tyyppi on sähkökemiallisen luonteen korroosio, joka luokitellaan ilmakehään ja maaperään.

Ruuvipillojen suojaus korroosiolta

Käsittelemätön ruuvipalmut ruoste. Mitä pitäisi tehdä säilyttääkseen metallitukien vahvuus ja lisätä säätiön elämää? Pillakentän asennusta varten sinun tulee ostaa telineitä, jotka ovat tehtaalla altistuneet sinkitystä tai galvanointia varten.

Valmiit tuotteet, joihin hitsatut terät sijoitetaan tuotantokylpyyn, sijoitetaan työkappaleita, elektrolyyttiä, katalysaattoria ja ainetta, joka ioninvaihtoreaktiossa luo suljetun suojakuoren pinnalle. Kuumasinkitys perustuu valmiiden telineiden upotukseen säiliöön, jossa on sulaa sinkkiä. Kalvon pinnalle muodostettu suoja suojaa terästä ilman hapen ja veden kanssa.

Yksi tärkeimmistä indikaattoreista on metallin paksuus, josta ruuvipallot valmistetaan. Korroosiosuojaus vaaditaan kullekin tuotteelle, riippumatta metallin paksuudesta. Tuppojen tehtaan jalostus takaa tämäntyyppisen perustan elämisen jopa 50 vuoteen.

Kuinka käsitellä ruuveja ennen ruuvaamista?

Valtion standardin 9.032-74 mukaan ruuvipillojen korroosiosuoja erikoispinnoitteiden avulla lisää säätiön käyttöikää kymmenellä vuodella. Talojen, taloudellisten lohkojen, risteyksien, kourujen, siltojen, terassien rakentamiseen on suositeltavaa käyttää telineitä, joiden metallipaksuus on 4,5 mm. Räkit on valettu terässeoksista, mikä sallii paksuseinämäisten metallituotteiden kasa-alalla ominaisuuksien, jotka vastaavat GOST R 54257-2010.

Valmistajat tarjoavat valinnan kuluttajien metalliputkesta valssattua terästä terässeoksesta laatuluokasta 3 mukaan lukien seostetut teräkset. Hiiliterästuotteiden 20 ja 30XMA korkeat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Metallipilarien pinnoittaminen suojaavilla seoksilla on ylimääräinen suoja korroosiota vastaan. Rungon suojaamiseksi syövyttäviltä vaurioilta on välttämätöntä valita tehokas koostumus käsittelyyn. Maali- ja lakkakoostumus toteutetaan kahdessa vaiheessa - pohjustus ja maalaus. Tapahtuman tarkoituksena on suojella:

 • sähkökemiallinen tyyppi. Suojattu kuoren muodossa tukeen, joka esiintyy putken ja levitetyn aineen välisen redoksireaktion aikana;
 • fyysinen luonne. Se saavutetaan elastisuuden, läpikuultavuuden ja veden kestävyyden ominaisuuksilla.

Ennen kuin suojaat metallia korroosiovaurioilta, on tarpeen arvioida maalien ominaisuudet, maalin jakautumismenetelmä ja maaperän ominaispiirteet.

Erityyppisten ei-metallisten erikoiseosten joukosta, jotka soveltuvat telineisiin ennen valssaamista, optimaalisilla ominaisuuksilla on suoja korroosiolta:

 • polymeeriä. Maali luo ilmatiivisen esteen ja hyvän tartunnan metalliin. Haittana on mekaaninen säröinti asennuksen aikana hitsattujen liitosten yhteydessä ja sen jälkeinen korroosiokohdan luonteen muodostuminen;
 • polyuretaani. Kaksikomponenttinen kemiallinen koostumus tarjoaa vahvan sulkukalvon, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus, luotettava piilotusteho hitsauksissa, vastustuskyky aggressiiviselle ympäristölle.

Aiemmin käytetyt epoksimaalit aiheuttivat epävakaa päällysteen, jolla on alhainen elastisuus. Tämän tyyppisen tuen ratkaisuilla maalattu huolellinen huolto ja huolellinen asennus. Näistä syistä etusijalle tulisi antaa koostumuksia, jotka perustuvat polyuretaanihartseihin ja polymeereihin.

Ruuvattujen telineiden suojauksen järjestämisen yhteydessä sinun on valittava optimaalinen menetelmä koostumuksen jakamiseksi. Työkalua voidaan käyttää pneumaattisella ruiskulla, upottamalla astiaan, puristamalla tai käsinmaalalla harjalla ja rullalla.

Rakennuksen pystyttämisen jälkeen ylimääräiset ympäristönsuojelu- ja korroosiosuojaukset yläpuolella olevalle osalle ovat betonielementin täyttö ja betonipinnan viimeistely.

Paksuseinämäisten putkien valssaukseen, tehdaskäsittelyyn tai maalaukseen erikoistuneiden erikoiskoostumusten ja lisätoimenpiteiden ansiosta metalliseoksen ominaisuudet ja ominaisuudet voidaan tehokkaasti säilyttää, mikä lisää huomattavasti korroosiosuojausta ja metallipohjan käyttöikää.

Kuinka suojata ruuvit paikoilta korroosiolta

Korroosio ei ole ongelma: kuinka luotettavasti suojata ruuvipillot

Metallin pinnan suojaaminen aggressiiviselta ympäristöltä on ensisijainen tehtävä, jonka ratkaisu pidentää kasa-aikaa. Käsittelemätön kasa kestää noin 30-40 vuotta, käsitelty - yli 60-80. Monessa suhteessa riippuu myös teräslajista. 20. on suositeltavaa, vaikka monet käyttävät enemmän talousarviota kolmanneksi.

Kuinka suojata kasa korroosiolta

 • - mekaaninen. Näihin kuuluu metallin tuhoutuminen lämpötilaerojen seurauksena. Ainoa suojaus on metallin laatu;
 • - kemiallinen. Metallin reaktiot hapen, orgaanisten yhdisteiden, happojen ja alkalin kanssa. Tehokas suojaus - sopiva päällyste;
 • - sähkökemiallinen. Vaeltavat virtaukset maahan ja tuhoavat metallin.

Pallon yläpuolinen osa on kunnostettava, koska se on suositeltavaa säännöllisesti puhdistaa ja sävyttää tavallisella maalilla (3-5 vuoden välein). Siksi on erittäin kätevää, kun rakenne on hieman korotettu maanpinnan yläpuolella - säätö on helpompaa.

Ruuvipuristimen suojausmenetelmät:

 • - galvanointi (galvanoidun teräksen tai alumiinihöyryn käyttö);
 • - inhibiittorien käyttö (hydrokinoni - hapettumisen estäjä) - aineet, jotka hidastavat yhtä tai muuta kemiallista ja fysikaalista prosessia;
 • - sähköplasma-ruiskutus;
 • - Monikerroksisten maalipäällysteiden käyttö.

Korroosionestokerroksen levittämistä sovelletaan teknologisten standardien mukaisesti: vain varmasti teräksen ja koostumuksen lämpötila, alustava pohjamaali jne. Kestävimmät korroosionestoaineet eivät naarmuuntuneet (eivät vaurioidu uppoamisen aikana) eivätkä ne aiheuta kemiallista vaikutusta maaperään.

Kun vaihdat tai asennat uusia säätöjä, kiinnitä huomiota maaperän happamuuteen: esimerkiksi galvanointi ja alumiinisuihkutus ovat kestävimpiä pH = 3-7.

Usein syy perusta epävakaus on juuri huonolaatuinen ruuvi. Ja mikä on epämiellyttävää, sinä opit siitä vasta 5-10 vuoden kuluttua, jolloin ketään ei voi esittää.

Korroosiosuojaus

Säätiön valinnassa ei ole pelkästään kustannusten tekijöitä, asennusaikaa ja sovellettavuutta, vaan myös kysymys kestävyydestä. Teräsruuvin paalujen perustuksen tärkein rajaus liittyy korroosioprosessiin.

Tämä prosessi suhteessa ruuvin paaluihin on hyvin tutkittu.

Hitsattujen ruuvipillojen korroosionopeus

Korroosion tunkeutumisnopeus suojaamattomaan metalliin millimetriin vuodessa.

Maaperän ja ilmakehän raja (keskipitkä)

Taulukosta käy selvästi ilmi, että maaperän ja ilmakehän maaperän ja ilmakehän kohdalla oleva ruuvipuristin osa on kaikkein alttiimpia korroosiolle, ja on myös havaittavissa, että tämän paikan suojaamaton paljaat metallit voidaan täysin tuhota korroosiolla 50: ssä standardin putken seinämän paksuus 4 mm.). Tämän vastustamiseksi paalut peitetään kaksikomponenttisella korroosionestopinnoitteella, ja ne ovat betonipinnoitettuja sisäpuolella.

Näiden toimenpiteiden ansiosta voidaan luotettavasti todeta, että ruuvipallojen pohja kestää vähintään 50 vuotta, ja puutalojen tapauksessa se ei ole "heikko kohta" koko rakenteen kestävyydestä.

On kuitenkin tunnettua, että 0,3 mm: n paksuinen suojapinnoite voidaan naarmuuntua kiristettäessä, minkä jälkeen korroosioprosessi voi alkaa naarmujen vaikutuksesta maan / ilman rajapinnassa. Siksi on loogista ajatella ruuvipurkimen heikoimman pisteen suojaamista. Kun testattiin erilaisia ​​menetelmiä, pysähdymme mahdollisuuden asentaa paksuseinämäinen lämpökutistuva putki maahan / ilmaliitäntään. Lämpökutistuvan putken asennus antaa lisäsuojaa 2,5 mm: n paksuiseksi liimakerroksella koko pituudelta (putki asennetaan 15 cm: n etäisyydellä molempiin suuntiin).

Lämpökutistuvat putket on valmistettu materiaaleista, jotka kestävät aggressiivista materiaalia, ja niitä käytetään kestävän sähköeristyskerroksen aikaansaamiseen sekä tiivistämiseen ja mekaanisen rasituksen ja korroosion estämiseen. Niitä käytetään myös sähkökaapeleiden liittämiseen siten, että kosteuden pudotus ei pääse sisään. Korkean lämpötilan vaikutuksesta putki muuttaa halkaisijansa ja peittää tiukasti esineen (tässä tapauksessa ruuvipuristin).

Ruuvipatsauksen ruuvaamisen jälkeen siihen asetetaan kutisteputki niin, että se limittuu maapallon ja ilmakehän reunaviivan paalupaikan päälle. Tämän yksinkertaisen toimenpiteen ansiosta tämän alueen korroosionkestävyys kasvaa vakavasti ja saavuttaa ruuvipuristimen muiden osien taso, mikä pidentää pohjan koko käyttöikää ruuvipapeille.

 1. GOST 9.101-2002 ESKS. Tärkeimmät säännökset.
 2. GOST 9.102-91 ESKS. Biologisten tekijöiden vaikutus teknisiin kohteisiin. Ehdot ja määritelmät.
 3. GOST 9.103-78 ESKSK. Metallien ja tuotteiden tilapäinen korroosiosuojaus. Ehdot ja määritelmät.
 4. GOST 9.306-85 ESZKS. Metalliset ja epäorgaaniset epäorgaaniset päällysteet. Nimityksiä.
 5. GOST 9.602-2005 "ALUSTARVIKKEET" Yleiset vaatimukset korroosiosuojauksesta "

Kierrä paalun suoja

Nykyään ruuvipallot voivat kestää jopa 100 vuotta. Tietenkin tämän kestokyvyn kestämiseksi on paitsi pystyttävä asentamaan paalut oikein myös käyttämään asianmukaista toimintaa: vedenpitävyyden varmistamiseksi paalujen suojaamiseksi korroosiolta. Jälkimmäinen koskee erityisesti maaperää, jolla on korkea kosteuspitoisuus, sulatettu ja pohjavesi.

Kaikki yritykset eivät tiedä kaikkia salaisuuksia etukäteen asiakkailleen, puhumatta näistä rajoituksista. Yhtiömme yritämme olla avoinna asiakkaiden kanssa ja kuvaamaan etukäteen tarvittavaa työtä. Tarjoamme lisätoimenpiteitä porausruuvin ja korroosiosuojan vedenpitäviksi, jos sitä vaaditaan. Meidän tehtävämme on täyttää tilaus mahdollisimman hyvin, kun rakennuksen käyttöikä on korkea.

Ruuvipillojen ja korroosiosuojan tarkastus

Ennen kaiken työn aloittamista yrityksen asiantuntijat tarkastavat paalun kaikki pinnat ja arvioivat niiden tilan, minkä jälkeen tehdään tarvittava vedenpitävyys.

Seuraavana vaiheena on tutkia sivustoa tulvien riskin suhteen ja laatia luettelo vesitiiviistä töistä.

Ennen perustuksen luomista voidaan tarvita lisätehtäviä, esimerkiksi veden poistamista paikasta, kovettuminen tunkkien asennusta varten, lisätoimenpiteet rakenteen suojaamiseksi korroosiolta.

Suoritetut työt auttavat suojaamaan tukia metallin tuhoamisesta (korroosio), mikä takaa pitkän käyttöiän.

Valitessaan nauhan pohjan vedeneristys syntyy bitumipäällysteen ansiosta, jossa on ruberoidipohja. Käyttöikä - 10 vuotta. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä perinpohjainen tarkastus sen myöhemmällä korvaamisella tai korjaamisella, sillä pohjavesi voi heikentää säätiötä ja jos ei ryhdytä toimiin, talon perustelut alkavat 15-20 vuoden kuluttua. On syytä huomata, että paalusäätiö antaa sinun päästä eroon tällaisista ongelmista.

On tärkeää huomata, että jos aiot rakentaa kellarin ja valita pile-ruuveja, tarvitset lisää vesitiivistystä, koska sinun on rakennettava betonirakenne kellariviin.

Miksi betonoitu ruuvipallot?

Erilaiset lähteet puhuvat paalun sisäisen ontelon betonoitumisesta. Mutta mistä se on? Huomaa, että betonointi ei vaikuta lujuuteen ja kestävyyteen. Ei korroosiota, voi olla suuri vaaratekijä. Pinoakselin tuhoutumista talvella voi olla mukana jäätyneessä vedessä. Siksi on suositeltavaa käyttää betonipuristettua paineistettua ratkaisua.

Lopuksi haluaisin myös huomata, että käytettyjen materiaalien laatu on tärkeä tekijä paalujen kestävyydessä, ja siksi myös säätiö, paikoilta itse betonimassan valintaan.

Ostamalla kaikki todistetuista yrityksistä saadut materiaalit, jotka voivat vahvistaa kyseisten todistusten laadun, antavat itselle myös takuun säätiön pitkästä elämästä ja siten talosta kokonaisuutena.

Pahojen korroosiosuojaus - joka suojaa metalli- ja betonipintoja

Pallojen kestävyydestä betoni- ja metallipintojen suojaus korroosiolta on tärkeä rooli. Ensisijainen toimenpide negatiivisten prosessien eliminoimiseksi on sellaisten tuotteiden valmistuksessa, jotka kestävät teräs- ja betonituotteiden aggressiivisia käyttöolosuhteita sekä erilaisia ​​lisäaineita ja täyteaineita, jotka lisäävät merkittävästi materiaalien korroosionkestävyyttä. Toissijainen suoja on erilaisten koostumusten, myös bitumisten, polymeeristen, antiseptisten, vettähylkivien jne., Valmiiden tuotteiden käsittely.

Viimeistelypäällysteet levitetään suoraan yritykselle ajo-, vibro-upotus- ja ruuvipinoilla, jotka suurelta osin takaavat eristetyn kerroksen laadun. Jos pinnoille on vaikea päästä esimerkiksi poraamattomien paalujen asettamiseksi, korroosionestomenetelmät rajoittuvat tiettyjen sementtityyppien käyttöön ja erityisten lisäaineiden käyttöön betonirakenteeseen.

Vaaditun suojan määrittäminen

 • ilmasto;
 • kemiallinen koostumus ja maaperä;
 • aggressiivisten komponenttien ominaispiirteet ja niiden pitoisuus;
 • pohjaveden taso;
 • tulvien vaarat;
 • toimintaolosuhteet;
 • mekaaniset kuormitukset säätöön;
 • paalutusmateriaalia.

Tiedot hyväksytään alueen geologisten tutkimusten, meteorologisten karttojen, teknisten eritelmien ja laskelmien perusteella. Tulosten käsittelyn jälkeen päätetään, miten maanalainen rakenne suojataan korroosiolta.

Teräsbetonilla ja metalliruuveilla on erilaisia ​​korroosiosuojausvaihtoehtoja, kuten SNiP 2.03.11-85: ssa on määritelty. Sääntelyasiakirjan ohjeita ei kuitenkaan sovelleta tuotteiden säteilykorroosiota. Se ei myöskään käsittele rakenteita, jotka on valmistettu haponkestävistä ja polymeerisestä betonista, mutta toimenpiteitä on määritelty maksimaalisesti tällaisten tuhoutumien poistamiseksi:

Vaikutuksen mukaan jouset eivät ole aggressiivisia tai matala-, keski- ja voimakkaasti aggressiivisia. Ne voivat olla nestemäisessä, kaasumaisessa tai kiinteässä olomuodossa.

Suojaa korroosiota vastaan ​​ja maanrakennuksen käyttöiän lisääminen auttaa projektin dokumentointiin suojatoimenpiteiden oikea-aikaista tunnistamista.

Metallipallojen suojaaminen

Merkittävin ruuvipapeille on kemiallinen korroosio, joka näkyy metallipintojen rajapinnassa veden tai hapen kanssa. Hävitysaste näissä tapauksissa riippuu suurelta osin väliaineen happamuuden (pH) ja maaperätyypin tasosta. Mitä pienempi pH, sitä nopeammin korroosioprosessi.

Tutkimuksen mukaan ruoan tunkeutumisen syvyys suojautumattomaan paalun seiniin vuodessa riippuu maaperän ominaisuuksista ja perustuksen sijoittamisesta:

 • savessa - 0,0032 mm;
 • hiekassa - 0,00292mm;
 • veden ja maaperän rajalla - 0,0814 mm.

Myös metallipallon korroosionopeuteen vaikuttaa sen tunkeutumisen koko. Pohja-altaaseen ei ole happea maaperän alle, joten sen alapuoli on paremmin säilynyt, vaikka vesi voi vaikuttaa siihen.

Ruuvipallojen suojaaminen auttaa poistamaan veden ja hapen vuorovaikutuksen metallin kanssa. Jotkut asiantuntijat uskovat, että itse ruostetta peittää täysin pinta, joka luo suojaavan kerroksen, joka estää korroosiota edelleen. Tämän seurauksena negatiiviset reaktiot lakkaavat ja kasa onnistuneesti ruuvatetaan maahan. Mutta olisi kuitenkin järkevämpää käyttää yhä sivistyneempää suojelumenetelmää, joka koostuu erikoiskalvojen käytöstä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruuvipallot eivät ole alttiita ruosteille. Mutta ne ovat useita kertoja kalliimpia kuin rautametallituotteet.

Sähkökemiallisen korroosion esiintyminen liittyy elektrolyytin sisääntuloon vesiliuoksen muodossa aggressiivisessa maaperäympäristössä metallikapselin seinämissä. Useiden vuodojen seurauksena esiintyvien harhavirtojen vaikutuksesta tällaisessa ympäristössä alkaa elektrolyyttinen dissosiaatioreaktio, joka tuhoaa metallirakenteen. Yksittäisiä tapauksia ei oteta huomioon, mutta raitiovaunujen ja rautateiden, maanalaisten laitteiden ja pääkaupunkiseudun läheisyys osoittavat selvästi, että kulkevat virrat voivat olla pysyviä. Tämän tekijän tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Suojatoimenpiteiden tyypit

Tehtaalla ja suoraan rakennustyömaalla ruuvipallot altistuvat kaikenlaisille korroosionestokokeille alkaen korkean seostetun teräksen käytöstä ja päättyvät täyttöä varten paalusakselilla sementtilaastilla sekä suojaavilla alueilla, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle. Säätiön asennustekniikka vaatii huolellista noudattamista jokaisessa työskentelyvaiheessa. Vain tässä tapauksessa metallipallot saavat 100-prosenttisen korroosiosuojauksen pitkään aikaan.

Valmistajat tarjoavat useita päällystetyyppejä:

 • bitumimaali;
 • maali- ja lakkakoostumukset;
 • kylmä galvanointi;
 • polymeeriseokset;
 • lämpökutistuva kalvo;
 • yhdistetty hoito jne.

Suojakerroksen valinta riippuu monista tekijöistä ja neuvotella asiakkaan kanssa etukäteen. Koostumusten hinnoittelu ja menetelmä vaikuttavat suurelta osin tuotteiden loppukustannusten muodostumiseen.

Monet ihmettelevät ruuvipillojen korroosionkestävyyden toteutettavuutta johtuen siitä, että pinnoite, joka väitetysti kiertyy, poistetaan, kun se on vuorovaikutuksessa maan kanssa. Oikeudenmukaisuuden vuoksi on syytä huomata, että tällaiset tapaukset eivät ole harvinaisia ​​niille levitetyille metallihelmille, joissa on bitumimastista. Mutta kasa, tässä tapauksessa, on osittain alttiina - vain kärjessä ja terän leikkaavalla reunalla ja sivupinnat pysyvät suojakerroksen alla.

Karkaistu alue on syvyydeltään ja käytännössä ei altistu ilmakehän hapelle, mikä hidastaa merkittävästi ruostumista. Rungon yläosassa olevan päällysteen säilyttämiseksi paalun asennuspisteessä esikyllästyvät reiät tehdään 70 cm: n syvyyteen, minkä takia pinon yläosan suojakerros pysyy ehjänä ja kiinteänä. Kun ruuvaus on rakenteeltaan suunnittelumerkkiin asti, kuopat peitetään pohjamaalilla, jossa on kerros kerroksen välinen rakeistus.

Runkopallien seinämien korroosionkestävyys polymeerikoostumuksilla ja lämpökutistuvalla kalvolla on luotettavampi mutta kallis vaihtoehto metallipintojen käsittelyyn.

Bitumiset mastit

Erittäin joustava kalvo luo vedenpitävän kalvon, joka pystyy luotettavasti eristämään metallin kosteuden ja hapen kielteisistä vaikutuksista. Mastinen on edullinen ja helppo levittää pinnalle, mutta sitä on helppo poistaa myös metallipuristimen ruuvauksessa. Lisäksi bitumi jättää mustia pisteitä pintoihin, joihin se joutuu kosketuksiin tuotteiden kuljetuksen ja varastoinnin aikana, ja pehmenee myös korkeissa lämpötiloissa.

Maalipinnoitteet

Tämä segmentti sisältää emalit, erikoismaalit ja lakat. Tällaista suojaa pidetään luotettavana, yksinkertaisimpana ja suhteellisen edullisena. Se käsittää primerin ja päällystekerroksen levittämisen, minkä seurauksena pinnoite näyttää erilaiselta:

 • vedenpitävä;
 • joustavuus;
 • lisääntynyt kovuus;
 • kemiallinen ja sähkökemiallinen passiivisuus.

Maalimateriaalin tyyppi valitaan riippuen teräslaadusta, pintamateriaalista ja metallipalojen koosta sekä odotetuista mekaanisista kuormituksista (tärinä, iskut). Lisäksi otetaan huomioon ulkoiset tekijät, toimintaolosuhteet ja hintakriteerit. Uusi sukupolvi väriaineosista sisältää seoksia, jotka sisältävät polyuretaanihartseja, joilla on paremmat ominaisuudet kuin epoksianalogit.

Maalipinnoitteiden puute on ilmeinen. Kaikki eivät pysty selviytymään kitkavoimien vaikutuksesta paalun ajamiseen maahan, vaikka modernit polymeerikoostumukset osoittavat erilaisia ​​tuloksia. Heidän haittansa ovat korkeat kustannukset.

Kylmä sinkitty

Metallipinta käsitellään erikoisilla sinkkiä sisältävillä maaleilla, jotka sisältävät yli 94% puhdasta sinkkiä. Päällyste kondensoituu ajan myötä läpäisemättömän esteen ja kahden metallin sähkökemiallisen parin muodostamiseksi. Tämän seurauksena kaikki huokoset täytetään, mikä osaltaan edistää luotettavan korroosionestosuojan paikkoja.

Kylmä sinkitys tarkoittaa halpoja, kohtuuhintaisia ​​ja nopeita korroosiosuojaustyyppejä. Maalilla on suuri tarttuvuus, mutta kerros voi helposti romahtaa pienimmänkin mekaanisen kuormituksen aikana.

Sähkökemiallisen reaktion päätyttyä maali- ja lakkapäällyste on sallittu pinon pinnalla.

Huomiota olisi kiinnitettävä SNiP: n tärkeään vaatimukseen. Se koostuu galvanoitujen ja muiden suojaavien päällysteiden käytöstä, jotka on valmistettu metallista maaperään tai nestemäiseen väliaineeseen, jotka on luokiteltu keskipitkäksi tai erittäin aggressiivisiksi ja joiden happamuusindeksi on alle 3 ja yli 11. Tämä edellytys on otettava huomioon suunnitteluvaiheessa.

Kutistesukat

Valmistettu materiaaleista, jotka ovat kestäviä mekaaniselle rasitukselle ja aggressiiviselle materiaalille. Lämpökutistuvat putket tai kalvot sijoitetaan yleensä heikoimpaan paikkaan ruuvipallolle - metallivarsi poistuu maasta. Ne asennetaan kumpaankin suuntaan 10-15 cm: n suunnittelustasosta.

Muovisuutin kuumennetaan, minkä jälkeen se pienenee halkaisijaltaan ja peittää paalun hyvin. Tuloksena on lisäksi suljettu eristys.

Sisäinen suoja

Ruuvi paalun onteloita ei saa jättää tyhjäksi. Asennuksen jälkeen ne betonoidaan suunnitteluasentoon, jotta ilmakehän happea ja vettä ei pääse sisään. Talvella lisätään erityisiä lisäaineita liuokseen.

Betonin ja teräsbetonipallojen suojaaminen

Konkreettisen korroosion prosessissa esiintyy liukoisten komponenttien liuotus, sellaisten yhdisteiden muodostuminen, joilla ei ole supistavia ominaisuuksia eikä liukenevien kovettumissuolien kertymistä. Tämän seurauksena kylmän ajan epäsuotuisat alueet jäätyvät, minkä jälkeen betoni altistuu mekaaniselle tuhoutumiselle.

Käyttökelpoisten, värähtelevien uppopuomien ja tylsistyneiden paalujen ensisijainen suojaus sisältää:

 • kestää aggressiivisia ympäristöjä betonit;
 • erityisten lisäaineiden käyttö, jotka vähentävät läpäisevyyttä ja lisäävät betonin suojaustoimintaa paaluun upotettujen lujituspalkkien suhteen;
 • vaatimusten noudattaminen.

Toissijainen suoja on lopputuotteiden betonipintojen käsittely eri kokoonpanoilla:

 • mastinen pinnoite;
 • maali;
 • kyllästys;
 • vettä hylkivä;
 • antiseptinen.

Säännöksissä todetaan, että paaluille on valittava betonin laatu, joka ei ole alempi kuin W6, ja että kyllästys ja päällysteet ovat niin voimakkaita, että ne eivät voineet menettää suojaavia ominaisuuksia alapäästöpöydän uppoamisen yhteydessä. Maalauksen tai pinnoitekerroksen stabiilius tarkistetaan koostumuksen levittämisen jälkeen ja tuotteen kuivaus alustavilla testeillä.

Bitumipitoisia päällystysaineita ei suositella käytettäviksi alueilla, joilla on hiekka- ja sora-alueita.

Ympäristön aggressiivisuudesta riippuen, jossa se aikoo sijoittaa ajo- tai vibro-upotettavat paalun perustukset, määritetään suojapinnoitteen muunnos, joka rajoittaa korroosion ilmaantumista maksimiin:

 • heikolla aggressiivisuudella - on sallittua käyttää kuumaa ja kylmää bitumimastista;
 • keskipitkällä aggressiivisuudella - valitaan HP734-lakalle tai polyisosyanaatille perustuvia formulaatioita;
 • voimakas aggressiivisuus - käytä polymeeripinnoitetta, pyroplastia sekä yli 5 mm: n syvyyden impregnointia styreeni-indeenihartseilla tai polyisosyanaatilla.

Lujitetun betonipilarin suojaus sähkökorroosiota vastaan ​​suoritetaan rakennuksen sijainnin tapauksessa kulkevan virran alalla tai rakenteen käyttämisenä maadoitusjohtimena. Toimenpiteet, jotka rajoittavat kielteisiä vaikutuksia, kuvataan projektidokumentaatiossa perusteellisen ongelman tutkimisen jälkeen.

Heikot maaperät edellyttävät paaluperustan asentamista. On monia tyyppejä paaluilla. Ne on valmistettu metallista ja teräsbetonista, puusta sekä erilaisten materiaalien yhdistelmästä. Maanalaiset rakenteet lyöttään, ruuvataan ja puristetaan ja poratut kuopat täytetään betonilla. Pileillä on erilainen leikkausmuoto ja upotuksen syvyys.

Ankkuripallojen ainutlaatuiset ominaisuudet antavat mahdollisuuden käyttää rakenteita huippupisteiden rakenteiden vahvistamiseen, rautatiepatsausten ja tunnelirakenteiden vahvistamiseen. Tekniikan tehokkuutta on jo testattu ja tarkistettu tiejohtojen rakentamisessa, nykyaikaisilla penkereillä ja tukiseinillä moottoriteillä.

Ruuvien paalujen suojaus korroosiota vastaan

Tärkein tekijä, joka määrittää porausruuvin perustuksen kestävyyden, on epäilemättä niiden korroosion aiheuttama tuhoutumisnopeus. Koska betoni tai puu on paljon voimakkaampia, metallilla on tuhoisampi kosteuden vaikutus maaperään. Ruuvien paalujen korroosiosuojaukseen liittyy kuitenkin useita toimenpiteitä.

1. Korroosionestomenetelmien luokittelu

Metalliruuvi on enimmäkseen maanpinnasta, ja vain pieni osa siitä on maanpinnan yläpuolella. Tällöin paalun ulompi osa on suorassa kosketuksessa maan kanssa. Putken sisäseinämä, josta ruuvipuristin on valmistettu, vuorostaan ​​on kosketuksissa ilman kanssa tai betonilla, jota käsitellään alla.

Maaperä joka tapauksessa sisältää tietyn määrän vettä, lisäksi kosteus vapautuu putken sisäseinästä lämpötilan ja paine-eron vuoksi. Niinpä ruuvaan kohdistuu pääasiassa kosteus sen rakenteessa. Lisäksi kemikaalit, joilla on haitallinen vaikutus metalliin, voidaan liuottaa veteen.

Vesimolekyylien vaikutus rautamolekyyleihin johtaa raudan hapettamiseen, mikä johtaa metallin kidehilan hävittämiseen.

Ruostumattomien paalujen tapauksessa on useita metallityyppisiä menetelmiä:

 • Kemiallinen korroosio
 • Elektrokemiallinen korroosio
 • Mekaaninen eroosio

2. Kemiallinen korroosio

Kemiallinen korroosio on metallin ulkopuoliset kerrokset, jotka ovat kosketuksessa aggressiivisen väliaineen (tässä tapauksessa maaperän tai ympäröivän ilman) kanssa.

Metallin ja ympäristön välisellä rajalla tapahtuu kemiallinen reaktio, erityisesti vuorovaikutus veden kanssa ja pintakerrosten hapettuminen. On selvää, mitä suurempi on hapen osuus maaperässä, sitä nopeampi reaktio. Maaperät vaihtelevat happamuuden asteessa, ns. PH. Mitä alhaisempi pH-arvo on, sitä korkeampi on maaperän happamuus, sitä korkeampi on korroosionopeus.

Maaperän pitoisuuden laskiessa sen hapen kyllästyminen laskee ja metallin tuhoutumisaste syvyyksellä on pienempi kuin lähes pinnan tasoilla.

Metallinen korroosioprosessin kaavamainen esitystapa

3. Elektrokemiallinen korroosio

Maan sisältämä vesi sisältää aina liuotettuja suoloja ja happoja, minkä seurauksena siitä tulee sähköjohto. Tässä tapauksessa vesi on samanlainen kuin akun elektrolyytti. Samanaikaisesti maapallon paksuuteen liittyy aina kulkeutuneita sähkövirtoja - johtuen maadoitusjohdot, rautatiekiskot, vaurioituneet kaapelit jne. Metallin vastus maan paksuuteen on pienempi kuin itse maaperän kestävyys ja sähkövirta kulkee metalliin ja samaan aikaan palaa maahan. Tällöin virta kulkee maahan sijoitetun metallirungon läpi, erityisesti ruuvin rungon tapauksessa. Mikrovirtojen jatkuva kulku metalli alkaa hajota.

Korroosioprosessin kehittäminen

4. Mekaaninen eroosio

Tämäntyyppinen metallihävitys johtuu ruiskupuristimen kanssa kosketuksessa olevan ympäristön mekaanisesta toiminnasta - onko se maahan tai ilmakehään:

 1. Ensinnäkin, kun kasa kiristyy, pintakerros kokee valtavia jännityksiä kosketuksesta maan kanssa.
 2. Toiseksi, käytön aikana muodostaa muodonmuutos putken ja terän pinnalle lämpötilaeroista johtuen, tämä koskee sekä maata itse että metallia.
Korroituneen alueen mikrostruktuuri

5. Tapoja vähentää korroosion vaikutusta ruuvien paalujen kestävyyteen.

Esimerkeissä tarkastellaan ulkoisen ympäristön metalleihin kohdistuvaa vaikutusta ja tapoja vähentää tätä vaikutusta.

Ensinnäkin - tuhoaminen menee vähitellen ja alkaa pintakerroksista - siksi itse metallin paksuutta voidaan lisätä. On selvää, mitä paksumpi putken seinä, sitä kauemmin se romahtaa. Sama pätee terien paksuuteen.

Kuitenkin paksumpi putken seinä, sitä enemmän paino putki ja lopulta kalliimpi säätiö.

Metallin tuhoutumisaste eri tyyppisistä korroosioista vähenee, kun käytetään seosaineiden lisäaineita. Tärkein esimerkki on ruostumaton teräs, joka sisältää nikkeliä, kromia, molybdeenia ja muita kemiallisia elementtejä, jotka estävät teräksen hapettumisen. On selvää, että ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ruuvipallojen pitäisi olla ihanteellisia, mutta tällaisen säätiön kustannukset kasvavat useita kertoja. Teräksistä (st20, st30XMA) valmistettuja putkia, jotka ovat vähemmän alttiita korroosiolle kuin tavalliset terät (st3), käytetään ruuvipinoille.

Maaperällä on suurin vaikutus metallipinnalle ruuvipuristimen pintakerroksissa. Näin putken runko voidaan suojata suojaavan materiaalin pintakerroksilla - maalaus, galvanointi jne. Tämä on toinen tapa - ja ehkäpä tärkein asia ruuvipätkän suojaamisessa korroosiolta.

On huomattava, että toinen suojausmenetelmä - tässä tapauksessa paalun rungon sisäpuolella. Hapen kulun rajoittaminen putken ontelon sisäpinnoille täytetään betonilla.

Näin ollen ruuvipuristimen suojaamiseksi korroosiolta käytetään:

 • Pilarin seinämän paksuuden lisääminen
 • Metallipinnan pinnoittaminen suojakalvolla
 • Betoniputken ontelo

Tarkastele kaikkia näitä menetelmiä tarkemmin.

6. Putkien ja siipien optimaalinen seinämän paksuus

Putken ja terän seinämän paksuuden laskeminen korroosiosuojana on tietenkin ensisijaisesti suoritettava maaperän happamuuden ja kosteuden mukaan. Mitä korkeammat ne ovat, sitä paksumpi seinä ja terän pitäisi olla. Tähän liittyen paalujen asennuksen tulisi olla tarkoituksenmukainen maaperän analyysi.

Laskelmien mukaan yhden 1 mm: n seinämän paksuuden lisääntyminen kasvattaa kantojen elinkaarta 10-20 vuoteen, jopa aggressiivisimmissa olosuhteissa.

Kuitenkin, kuten edellä on esitetty, paksuuden lisäys 1 mm: n kanssa aluksi 3-4 mm johtaa putken painon nousuun 20-30%, ja näin ollen koko säätiön kustannukset kasvavat.

Mitä tulee terän paksuuteen, siinä on myös huomattava rajoitin - paksumpi levy, sitä vaikeampaa on prosessoida terän valmistuksessa. Jos 2-3 mm: n paksuisella levyllä voidaan leikata tavanomaisilla työkaluilla, tarvitaan paksumman levyn leikkaamiseksi leikkureita ja muita monimutkaisempia mekanismeja.

Lisäksi seinämän ja terän paksuuden lisääntyminen merkittävästi (sama 20-40%) lisää ruuvipilareiden painoa, joka vaikeuttaa asennusta - ja vaikuttaa myös rakennuksen kustannuksiin. Joten, jos kevyitä paaluita voidaan ruuvata käsin, niin raskas niistä usein vain raskaiden koneiden avulla.

Tällä hetkellä putken seinämän paksuuden ja terän paksuuden optimaaliset arvot on valittu useimpien maaperän ruuvipallojen valmistukseen:

7. Ruuvipillojen korroosionkestävä pinnoitus

Yleisimmät ruuvipallojen päällysteet ovat tavanomaiset maalit. Useimmissa tapauksissa, kun maa ei ole liian märkä, se suojaa metallipintaa korroosiolta riittävän hyvin, koska:

 1. Kestävä maalikalvo toimii mekaanisena pintakäsitteenä.
 2. Ei reagoi veden kanssa
 3. Passivoi estovirtojen vaikutuksen sen sähkömagneettisuuden vuoksi.

Maalipinnoitteen soveltamisen edellytys on sen kerroksen kerros. Ensimmäinen kerros, jota kutsutaan alukkeeksi, takaa pinnoitteen toisen, emäksisen (päällystys) kerroksen maksimaalisen tarttumisen.

Ruuvipallomalleja varten on useita perusmenetelmiä:

 • Harjan värjäys - työläs ja tehoton
 • Spray gun - voit nopeasti ja tasaisesti levittää maaleja
 • Tuotteen koko maalaamisessa on melko hankala mutta tehokas menetelmä.
 • Sähköstaattinen ruiskutus - voit täyttää pienimmät huokoset maalilla, mutta tarvitset erikoislaitteita

Ruostumattomien paalujen laajamittaisessa tuotannossa maalia käytetään yleensä erityisissä kammioissa, mikä antaa pinnoitteen erittäin laadukkaan.

Maalipinnoitustyypit ovat samanlaisia ​​kuin metallipintojen maalaamiseen käytettävät metallipinnoitteet, jotka on suunniteltu työskentelemään vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, aggressiivisissa ympäristöissä jne. Korkealaatuiset materiaalit näihin tarkoituksiin perustuvat polyuretaanihartseihin. Niillä on korkea tarttuvuus, kestävyys ja korkeat suojausominaisuudet kemiallisia vaikutuksia vastaan, eivätkä ne käytännössä muuta ominaisuuksiaan terävien lämpötilahäviöiden aikana.

Kammio paalutus

Maalien lujuus on hyvin tärkeä paalujen asennuksen ensimmäisessä vaiheessa, kun putki ruuvataan maahan. Samaan aikaan putken rungossa on valtavia hioma-aineita. Jos päällyste ei kestää ainakin joissakin paikoissa, paalun tuhoutuminen tapahtuu lähes yhtä nopeasti kuin ilman pinnoitetta, koska putki viereisten osien alla, jopa maalattu, on nopeasti syöpynyt.

Putkien terät ja niiden hitsauspisteet putken rungon kanssa on maalattava erityisen huolellisesti.

Hitsauksen perusteellinen maalaus

8. Galvanoitu ruuvipäällystys

Viime vuosina kuumasinkittyjen ruuvipillojen menetelmää on käytetty laajalti. Tietenkin sileä pinnoitteen pinnoitepintainen sinkki on paljon voimakkaampi kuin maalilla ja lakalla. Lisäksi metalli, kuten sinkki, on paljon vähemmän altis kemialliselle korroosiolle verrattuna raudan seoksiin.

On kuitenkin mahdollista soveltaa tätä menetelmää vain riittävän suurilla alueilla käyttäen erityisiä teknisiä laitteita. On myös huomattava, että putkien johtaminen paalujen osalta tuottaa harvoin galvanoituja, ja ne ovat paljon tavanomaista kalliimpia.

Pinon maalauksen lisäksi pinon alaosaa käärimisen jälkeen suositellaan peittämään hydrofobisen mastikerroksen kanssa.

9. Kaadetaan paaluja betonilla

Maali on mahdollista maalata sisäpuolelta, mutta tämän on täytettävä kokonaan väriaineeseen, mikä on ongelmallista ja sitä käytetään vain suurissa yrityksissä. On paljon tehokkaampaa täyttää paalun runko betonilla. Tämä suoritetaan paalun asennuksen jälkeen, kun sitä ei ole päällystetty.

Betoni valmistetaan tavalliseen tapaan, yleensä hiekan-sementtiseoksesta. Tämän seurauksena kovettumisen jälkeen betoni estää paalin sisäpinnan koskettamasta ilmasta. Lisäksi paalun betonointi lisää rakenteellista vastustusta.

Betonia yleensä kaadetaan suurella suppilolla.

Kaadetaan paalun ontelo betonilla

10. Päätelmä

Korroosiosuojapuristimilla on suuri rooli. Asennettaessa pino-ruuveja, kehittäjän on hallittava huolellisesti rakennuttajien käyttämä ruuvipallo. Maalattu tai sinkitty pinta on suojattava luotettavasti paalusta mistä tahansa mekaanisesta, kemiallisesta ja sähkökemiallisesta korroosiosta. Hitsautuneiden liitosten käsittely on erityisen huolellisesti suoritettava - olipa kyseessä koukun kärki tai terän liitos putken kanssa.

Piles, jotka valmistetaan yrityksessä "K-House", täyttävät kaikki paalujen korroosiosuojausvaatimukset. Käytämme asiakkaan tarpeiden mukaan laajaa valikoimaa ruuvipinoja - värikkäästi pinnoittamalla tai galvanoidulla.