Socle-laatta: viimeistelymateriaalien valinnaisuudet

Nykyään rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​julkisivuja. Valinta olisi kuitenkin tehtävä, eikä sitä olisi ohjattava henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, kuten materiaalin nimittäminen. Joten, laattojen varten Socle on suuria vaatimuksia koskevat voimaa, kulutusta kestävyys, säänkestävyys.

Erityisominaisuudet

Jalkalistat ovat julkisivun alaosa, tavallisesti hieman eteenpäin. Tämä on eräänlainen "kerros" säätiön ja rakennuksen pääosan välillä.

Pohja enemmän kuin muut julkisivuominaisuudet altistuvat mekaanisille ja iskukuormituksille. Talvella se ei ole alttiina vain matalille lämpötiloille, mutta se jäätyy myös maahan.

Lumen sulamisen aikana ja sademäärän aikana kellarissa esiintyy kosteuden aktiivinen vaikutus, ja useimmissa tapauksissa sulamisvedessä on hiukkasia tiekemikaaleja ja muita aggressiivisia komponentteja.

Kaikki tämä lisää kellunta-aineen viimeistelymateriaalin lujuutta, jäätymisvastusta, kemiallista inertia ja kosteutta. Ja koska se on erottamattomasti sidoksissa julkisivulle, on tärkeää, että materiaalia leimataan visuaalisesti.

Socle-laatta, jolla voi olla erilainen muotoilu, jäljitellä tätä tai tätä pintaa ja valmistetaan eri rakenteista, vastaa näitä vaatimuksia. Ainoastaan ​​korkeat tiheys jalusta laatat, suurempi paksuus verrattuna julkisivun vastineet, ja vastaavasti parannettu voimaa indeksit pysyvät ennallaan.

Materiaalin paksuuden lisääntyessä sen lämpö- ja äänieristysominaisuudet kasvavat.

Kilven ilmeiset edut kellarin koristeluun ovat:

 • rakennuksen luotettava suoja kosteuden tunkeutumiselta;
 • rakenteen lämpöhyötysuhteen parantaminen;
 • nykyaikaiset materiaalit eivät ole syttyviä tai niissä on alhainen syttyvyysluokka;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet, kulutuskestävyys;
 • säänkestävyys;
 • yksinkertaisuus asennus - laatta on kätevä koko (sen korkeus yleensä vastaa korkeutta säätiön);
 • helppo huolto - monilla pinnoilla on itsepuhdistuvat pinnat, joista suurin osa on helppo puhdistaa jäykillä harjalla ja vedellä;
 • Pitkä käyttöikä, keskimäärin 30-50 vuotta.

Haittapuolena on materiaalin suurempi paino, joka vaatii perustuksen lisäämistä. Löydät kuitenkin aina kevyemmän vaihtoehdon, ja ehkä kannatat säätiön vahvistamista.

Esimerkiksi jos perustan voima ei riitä klinkkerilevyjen asentamiseen, se saattaa riittää asennettavaksi kevyemmästä epäjalosta metallista.

Tarvittaessa voit noutaa paneeleita, joilla on sama klinkkeri.

Pohja voidaan laatia erilaisista materiaaleista. Harkitse yleisimpiä laatatyyppejä.

päällystys

Tämä julkisivulaatta ilmestyi vaihtoehtona kalliimmille ja raskaille tiilitiilille. Ei ole yllättävää, että se jäljittelee tiilimuurausta, vaikka on myös vaihtoehtoja kiville.

Klinkkerilevyn perustana on savi, joka altistuu korkean lämpötilan polttamiselle. Tuloksena on erittäin luja materiaali, jolle on ominaista matala kosteuden absorptio, lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys. Luotettavuudellaan se on verrattavissa graniittilaattoihin.

Itse materiaalilla ei ole korkeita lämmöneristysominaisuuksia, joten se vaatii eristeen käyttöä. Mutta tänään voit myös löytää lämpölaatat - parannettu näyte perustuu klinkkerin, joka on varustettu kerroksella polyuretaani tai mineraalivilla eristys. Tämän kaksikerroksisen lämpösovelluksen lisäksi on kolme ja neljä kerrosta, jotka on varustettu jäykkyydeltään ja tulenkestävillä lisälevyillä. Tiililevy vaihtelee korkealla kustannuksella, joka kuitenkin maksaa pitkän käyttöiän - 50 vuotta ja enemmän.

polymeeri

Hiekassa koostumuksessa laatta on kevyt, hyvä höyryläpäisevyys. Tuotteen alhainen paino mahdollistaa sen asentamisen jopa vahvistamattomille alustoille sekä tukirakenteille, joilla on pieni suoja. Polymeerihartsien läsnäolo luo tuotteen lujuutta ja kosteutta, sen kykyä säilyttää eheys ja geometria altistuessaan korkeille ja matalille lämpötiloille. Korkea muovattavuus suojaa laatat haketuksesta ja halkeilusta. Se on asennettu sekä kuivaan että märkään tapaan.

hyperpressed

Tileelle on ominaista myös pieni paino ja kestävyys, korkea kosteudenkestävyys sekä houkutteleva ulkonäkö. Se näyttää hyvin samalta kuin klinkkerilaatat.

kivi

Tämä laatta tehdään luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Luonnonkiviä käytetään kuitenkin vähemmän koristeluun. Suuresta turvamarginaalista huolimatta se on liian raskas, vaikea hoitaa ja hoitaa, sillä voi olla säteilytausta ja lopulta kallis hinta.

Mutta jos päätät käyttää luonnonkiveä, valitse liuskarakentaminen. Tämä on kivirakenne, jolla on epäsäännöllisen muotoisia levyjä, joiden paksuus on harvoin yli 50 mm.

Materiaalin arvokkaita analogeja ovat posliiniset kivitavara, fagot, jotka ovat keinotekoisten kiven lajikkeita. Tällaisten materiaalien pääkomponentit ovat murskattu graniitti ja muut luonnonkivet sekä polymeerihartsit. Tuloksena ovat laatat, jotka eivät ole huonompia luotettavuutta luonnolliseen vastineeseen verrattuna, mutta kevyempiä, kosteutta kestävämpiä ja edullisempia.

On oikeudenmukaista huomata, että posliinista valmistettu kivitavara painaa edelleen huomattavasti, joten sitä käytetään vain kiinteissä perustuksissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta keinokivistä valmistetut laatat muistuttavat luonnollisia pintoja - graniittia, liuskekiveä, käsiteltyjä ja karkeita kiveä ja niin edelleen.

Hartsipohjainen levy

Tämä vastapäätä oleva laatta eroaa joustavuudestaan ​​ja joustavuudestaan, minkä ansiosta se voidaan käyttää pohjan puoliympyrän ja pyöreän elementin pinnoittamiseen. Ulkopuolella he jäljittelevät tiilimuurausta tai "runtelemaa" kiveä.

Koriste-laatat voidaan leikata saksilla, mikä helpottaa asennusta. Asennus toteutetaan märällä erikoisliimalla, ei tarvita välilevyjä, joten vaikuttava monoliittinen pinta muodostuu. Tuotteen alla voidaan asettaa eristyskerros. Laattojen alla voi olla betoni tai kipsiä oleva pinta.

Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

Socle-laatta suojaa kaikkia pohjaa kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta. Alhainen lämmönjohtavuus luonnehtii luotettavaa eristystä.

Julkisivun edessä on erilaisia ​​materiaaleja, jotka toistavat rakennuksen perustuksen ja seinien rakentamisessa käytettävät tunnetut rakennusanalogit.

Pinta-ainemateriaalityypit

Tile talon kellarista on valittu houkuttelevalla tavalla. Se voidaan asentaa ilman paljon vaikeuksia. Se voidaan tehdä (alla):

 • luonnollinen ja tekokivet;
 • tiilimuoto ja koko - klinkkeri;
 • polymeeri-hiekkakokoonpano;
 • hartsiin perustuvat materiaalit;
 • hyperpainamalla.

Kunkin kehittäjän kellarikerroksessa olevat julkisivulevyt on valittu itsenäisesti sen jälkeen, kun tutkittiin kunkin tyyppisiä ominaisuuksia ja kiinnitysmenetelmiä rakennuksen ulkosivulle.

Kellarin koristeluun käytetyllä laatoilla on suurempi lujuus materiaalin lisääntyneen paksuuden vuoksi. Lisäksi tämä koristeelementti suorittaa myös tällaisen lisätoiminnon, koska se korostaa rakennuksen alaosaa julkisivuun liittyvän kokonaiskuvan taustalla.

Laatoituksen ominaisuudet

Luonnonkivestä valmistetut levyt on valmistettu hiekkalaatikosta, tuffista, kalkkikivestä, graniitista ja marmorista. Raaka-aineen ulkosivulla voi olla karkea tai kiillotettu pinta.

Laatta asennettu sementti-hiekalla tai liima-aineella.

Mahdolliset tuotetut laatat

Klinkkerilevyt kestävät kosteutta hyvin

Kellarissa oleva klinkkerilevy on valmistettu erityisistä saviastioista tiilen koon ja värin mukaan. Siinä on kiiltävä lakka pinta, joka kestää hyvin kosteutta. Lisäksi materiaalilla on suuri hapenkestävyys, joten sitä käytetään useimmissa tapauksissa teollisuusyritysten rakennusten viimeistelyyn.

Mitä tulee raaka-aineiden kestävyyteen, se ylittää kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat päällystysmateriaalityypit tässä indikaattorissa.

Polymeeri-hiekkakokoonpanon pohjalta tehdyt laatat ovat luonnonkiven ulkonäkö. Tällaisten elementtien kiinnittäminen julkisivulle tehdään liiman avulla. Kellarin puupintaan voit kiinnittää laattojen itsekierteittävät ruuvit.

Jokainen elementtielementti kiinnitetään toisiinsa erityisellä salpalla, tasaamalla pinnan ja poistamalla aukon erot.

Polymeerilevyille on tunnusomaista lisääntynyt jäätymisvastus. Tästä huolimatta ne voidaan helposti leikata oikeaan paikkaan tai taivuttaa kulmassa.

Hyperpuristettujen löysästi sekoitettujen altaiden viimeistelylaatta on hyvä kosteudenkestävyys, korkea lujuus, alhainen paino edullisen hinnoittelupolitiikan avulla.

Ennen kuin päätät, mitkä laatta valitsee talon kellarikerroksen, on syytä tutkia kunkin laattojen tyyppisiä ominaisuuksia ja neuvotella asiantuntijan kanssa.

Plinth vaatimukset

Kehittäjä voi suorittaa vuoraustyöt itsenäisesti, ja jos tarvittavat taidot puuttuvat, ota yhteyttä rakennusalan ammattilaisiin, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppiseen toimintaan.

Kun otetaan huomioon, että kellarilevyillä on lisääntynyt kuormitus, niistä on suuria vaatimuksia:

 1. Paksuuden tulisi olla kaksi kertaa suurempi kuin standardi.
 2. Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä, mikä estää laatuominaisuuksien ja ulkonäön menetyksen.
 3. Alhainen lämmönjohtavuus lämmönhukan vähentämiseksi.

Kun olet päättänyt kattota talon kellarikerroksella, voit olla varma, että työn päätyttyä:

 • tehokkaan suojan talon kellarista tai kellarista kosteudelta ja lämpöhäviöltä;
 • pinta voidaan pestä milloin tahansa käyttämällä pesuainekoostumuksia ja lakkaa, pinta on helppo palauttaa;
 • mekaanisen iskun seurauksena julkisivuun käytettävät socle-laatat eivät vaurioidu.
Huolehdi oikeasta laattaliima-aineesta

Jalustan kiinnittämiseen rakennukseen käytetään erilaisia ​​koostumuksia: liima "cerezit", liimasementti, PVA-liima ja sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3.

Visuaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​väriaineita.

Joten, jotta saadaan punertava sävy, on suositeltavaa lisätä kuiva miniumi liuokseen ja ruskean noki, joka on tekninen hiili.

Laattojen väliseen saumaan oli valkoinen, niiden välissä oleva ontelo on täynnä erityistä valkoista täyteainetta.

Jotta kivi kiven alla täysin täyttää tehtävänsä, luoda kaunis ja kestävä pohja, sinun pitäisi seurata teknologiaa sen asennus.

Menetelmä kellarista

Ennen kuin aloitat muninnan, sinun on valmisteltava koko rakennuksen ympärysmitan ympärille: leikata pinta spatolla; poista vanhoja viimeistelyaineita; vahvistavat vahvistettua verkkoa, joka varmistaa laatan kiinnityksen luotettavuuden pohjaan. Koko kellarikerroksen edessä oleva prosessi näyttää tässä videossa:

Alustalle asetetut laatat ovat erilaiset. Tämä määrittää, missä ja mitä laatan kellarista päin.

Työn suoritusjärjestys:

 1. Valmisteltu sementti-hiekkalaasti, lisää siihen hieman PVA-liimaa. Tämä antaa sille linnoituksen ja muodostaa turvallisen yhteyden vastakkaisen pinnan ja kiinnitettävän materiaalin välillä.
 2. Sementtiliimaa käytettäessä sen paksuus ei saa ylittää 5 mm. Samanaikaisesti on suositeltavaa käyttää sitä sekä kellarin pinnalle että laattojen takapuolelle.
 3. Pintapuolella on tarpeen soveltaa erityisiä tukiprofiileja tasaiselle saumalle vaakasuoralle ja pystysuoralle.

Sileisiin saumoihin käytetään erityisiä tukia.

 • Alustan asettaminen alustalle alkaa ylimmästä rivistä. Tämä varmistaa jäljelle jäävien rivien hyvän lujuuden ja vaakasuoran kohdistuksen. Rivien horisontaalisuus tarkistetaan rakennustasolla.
 • Alarivin epätasaisuus sen läsnäolon sattuessa peitetään myöhemmin sokealla alueella, joka suoritetaan pohjakerroksen viimeistelyn jälkeen.
 • Kulma-alueet on upotettu erityisiin kulmaelementteihin.
 • Levyliitokset on suljettu erityisellä laastilla, jota käytetään vain sen jälkeen, kun liima on täysin kuivunut. Sen väri voidaan valita riippuen itse laatan sävyistä.
 • Kun kaikki työt suoritettiin kellariin päin, laatta peitetään suojaavalla pohjamaalilla tai lakalla, joka myös suojaa kellarin eri ulkoisista vaikutteista.

  Tile talon kellariin

  Erityisesti on kiinnitettävä huomiota rakennuksen kellarikerroksen viimeistelyyn, koska siihen vaikuttavat monet luonnolliset tekijät, kuten korkea kosteus. Hyödynnettäessä sopivaa kaakeliä soclen valitsemiseksi, on parempi kunnioittaa korkealaatuisia materiaaleja, jotka voivat toimia uskossa ja ovat totta vuosikymmenien ajan. Kyseessä on kellarilevyn viimeistelyprosessi, kuvataan myöhemmin.

  Mikä tässä artikkelissa on

  Ominaisuudet kaakeloitu jalusta edessä

  Talon kellari ei ole alttiina vain jatkuvalle suurelle kuormalle, mutta se on melkein koko ajan kosketuksissa märän ympäristön kanssa. Tässä yhteydessä pohjan pinnan ei pitäisi olla vain koriste, vaan myös eräänlainen suoja ulkoisista aggressiivisista tekijöistä.

  Samanaikaisesti tällainen vaihtoehto kuin keraamisten lattialaattojen asentaminen katsotaan tavallisimmaksi tavaksi suojella sään ja kosteudelta. Lisäksi tämä sisustus on ainutlaatuinen muotoilu. Kaikki ero putkilinjan ja julkisivun välillä on ensimmäisessä korkeammassa lujuudessa, joka saavutetaan mm. Elementtien huomattavan paksuuden avulla. Tässä yhteydessä rakennuksen eristys kasvaa, sen alaosa vahvistuu. Myös talon kellarikerroksen kaakeli toimii eräänlaisena linjana, joka rajaa talon pohjan apinaalisella osalla.

  Liimaelementit yhdistetään usein vedeneristys- ja lämmöneristysmateriaaleihin. Tarvittavan vahvuuden takia talon kellarissa on saatavana erilaisia ​​muunnelmia. Jos talon omistajalla on vähän kokemusta normaalilevyn käsittelystä kellarissa, hänellä ei ole mitään ongelmia. Tällaisessa tilanteessa paras ratkaisu on kuitenkin hakea asiantuntijoiden apua. Loppujen lopuksi säätiön edessä olevaa laatua ei voida tallentaa, sen toiminnan kestävyys riippuu siitä. Tällöin päällikkö on tietyn tiedon ja kokemuksen omistaja. Hän pystyy varoittamaan siitä, mitä materiaaleja voi olla ja mistä on mahdotonta vahvistaa laatta.

  Laatta-aineiston ominaisuudet pohjalle

  Useimmissa tilanteissa, kun käytetään käytettyjä klinkkerilevyjä, jotka jäljittelevät erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Koska laatta on vastuussa tärkeistä toiminnoista, laatuvaatimukset ovat hyvin tiukat.

  Tässä yhteydessä kellarissa viimeisteltävälle kaakelilevylle tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

  1. Lisääntynyt paksuus. Kun verrataan pohjalevyä tyypilliseen, ensimmäisen paksuus on kaksi kertaa toisen paksuus. Tyypillisesti paksuus voi vaihdella ja olla arvojen välillä 15 - 20 mm. Se on tämä laattaelementtien paksuus, joka antaa heille kyvyn kestää rakennusrakenteen pääosan yläpuolelta tulevia kuormia;
  2. Vastusta aggressiivisista ympäristötekijöistä. Koska ympäristötilanne pahenee joillakin alueilla eli erilaisten luonnonkatastrofien ilmaantuminen (esim. Happosata) ei ole suljettu pois, kellarin kellarissa on oltava korkealaatuista eikä missään olosuhteissa häviä ulkonäköään;
  3. Alhainen verhoilun lämmönjohtavuus on laatu, jonka avulla voit lisätä laattoja talon eristysjärjestelmään sisältyvien materiaalien lukumäärään. Vaikka luonnollisesti kukaan ei ole peruuttanut pakollista vesivoimaa ja lämpöeristystä. Tässä yhteydessä estää kylmän sisäpuolen tunkeutumista ja koko talon lämpöhäviökerrointa pienenee.

  Pohjakansiotyypit

  Alustan voi olla eri materiaaleja. Mutta tässä luettelossa erotetaan suosituimmat rakennusmarkkinoilla. Nämä ovat seuraavia materiaaleja.

  Klinkkerilevyt

  Se valmistetaan puhdistetusta savesta yksittäisillä korkean lämpötilan (1000 asteen) paahtamalla. Julkisivulla sitä käytetään vain sen ansioiden takia:

  • lisääntynyt lujuus;
  • alhainen veden imeytyminen;
  • kestävyys (klinkkerillä valmistetut rakennukset Euroopassa ovat olleet lähes uudistettavia viime vuosisadalta);
  • lisääntynyt pakkasenkestävyys;
  • kosteuden kestävyys;
  • kestävyys aggressiivisia osia vastaan.

  "Irrotettu vyö"

  Tällainen materiaali on yksi keinotekoisista kivityypeistä. Koostumus sisältää marmorisiruja ja akryylisideainetta. Vain etupinta näyttää helpotuksen, kun taas sisäpuolella on tasainen, mikä helpottaa asennusta. Lisää myönteisiä kohtia:

  • kosteuden kestävyys;
  • paloturvallisuus;
  • vahvuus;
  • vastustus jäätymiseltä;
  • estetiikka luonnontuotteiden tasolla;
  • sävyjen ja tekstuurien monimuotoisuus;
  • hoidon helppous;
  • ympäristönsuojelu (kyky hakeutua sisustukseen sisäpuolelta).

  Polymer hiekka päin

  Polymer hiekka päin. Tällaisen materiaalin koostumus sisältää hiekkaa, polymeerejä, väriaine modifioijilla. Ominaisuudet ovat:

  • pakkasvaste (enintään -70 astetta);
  • kosteuden kestävyys;
  • UV-säteilyn kestävyys;
  • kulumiskestävyys;
  • lämpötilavaihtelu;
  • alttius aggressiivisten aineiden - öljyjen, happojen ja muiden sateiden ja puhdistuskoostumusten haitallisten aineiden vaikutuksille;
  • pieni paino;
  • erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet.

  Muita yhtä tärkeitä vaihtoehtoja.

  1. Sementtimaalaus. Se on valmistettu betonista, jolle on ominaista hyvä kosteuden imeytyminen. Siksi tällainen vuoraus on välttämättä käsiteltävä vettähylkivillä kyllästyksillä;
  2. Keinotekoinen kivi. Se luo vaikutelman, joka ei ole huonompi kuin luonnonkivi, mutta sen kustannukset ovat pienemmät. Se painaa hieman. Miinukset - käyttöikä verrattuna luonnolliseen materiaaliin on vähäisempi, tarvitaan vettähylkivää ainetta;
  3. Luonnonkivi. Ulkomaisuus, kestävyys, voimakkuusindikaattorit kuvaavat tätä materiaalia. Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset, suuri paino, kuljetus- ja asennusvaikeudet, lisäkuormitus pohjaan;
  4. Julkisivusivut. Se on muovi / tiilimuuraus simulaattori. Se ei paina paljon, se on vesitiivis, se on alhainen, se on vain asennettu, erilaisia ​​suunnittelun kehitystä. Kiinnitys runko-oloon mahdollistaa hyvän tuuletuksen alemman kerroksen. Haittoihin kuuluu lämpölaajeneminen, pieni UV-säteilyn kestävyys;
  5. Hyperpuristettu materiaali. Se on valmistettu löysäksi mineraalien fraktioista hitsauksen periaatteella lisäämällä sitovia komponentteja paineen alaisena. Edut ovat kosteuden kestävyys ja pakkasenkestävyys.

  Lähestymiset rakennuksen pohjan leikkaamiseen

  Kellaristossa, kuten yllä mainittiin, on useita hyödyllisiä piirteitä. Materiaali ei kuitenkaan pysty osoittamaan toimivia ominaisuuksiaan oikein, jos se on pinottu virheillä.

  Laattojen viimeistelysäännöt

  1. Laskettaessa kattavuutta, sinun on otettava huomioon leikattava alue. Yksityisen talon kellarikerroksen korkeus vaihtelee 20-50 cm: n välein. Jos kellarissa on kellari, luku kasvaa. SNiP: n mukaisesti ei saa tehdä kellarikertaa alle 20 cm, koska sen pieni korkeus ei todennäköisesti suojaa sulatusta ja sadevedestä, ja se estää sen tunkeutumisen taloon;
  2. Kiinnityselementtien liimausmenetelmä on yleisin asennusvaihtoehto. Sen lisäksi on olemassa mekaaninen kiinnitysmenetelmä (itsekierteittävät ruuvit), kehysmenetelmä (tuulettuva julkisivu).

  Liiman kiinnittämiseen sopivat tällaiset viimeistelyt:

  • kivi koriste-ja luonnollinen;
  • klinkkerin;
  • polymeerihiekka tai sementtilaatta.

  Samanaikaisesti on mahdollista asentaa mekaanisesti mekaanisesti polymeerimateriaalihionta ja kehys, sivuraide - kiinnittämällä runkoon.

  Ennen työn suorittamista rakennuksen kehällä tasolle horisontaalisen jalustan profiilin mukaisesti. Työn päätyttyä se poistetaan. Tämä toimenpide johtuu suurelta osin socle-pinnasta, jolla rivit alkavat yksinkertaisesti "kellua" ilman lähtöviivaa.

  Liimaustekniikka

  Liimausmenetelmän tekniikan noudattaminen ansiosta voit luoda kauniin kellariviin, joka suojaa tiloja sisältä kaikenlaisia ​​vaikutteita.

  Ensimmäinen vaihe on rakenteen rakenteen valmistelu. Riippumatta valitusta materiaalista, seinät puhdistetaan vanhoista tahroista ja viimeistelevät ja tasoitetaan. Asenna tarvittaessa vahvistusverkko eristyksen ja vedeneristysmateriaalien peittämiseksi. Lisäksi pinta pinnoitetaan huurteen kestävällä alukkeella.

  Seuraavaksi arvioi elementtien sijainti pinnalla. Kellarimateriaali kiinnitetään sopivilla liimakoostumuksilla. Älä käytä tätä koostumusta sementillä, sillä niillä ei ole tarvittavia ominaisuuksia, jotta viimeistely olisi mahdollisimman tehokasta. Ei ole tarpeen noudattaa periaatetta säästää materiaaleja (loppujen lopuksi sementtilaasti on halvempaa), koska se voi mennä sivuttain jonkin ajan kuluttua. Tässä tapauksessa valittu liima on erotettava hyvillä alhaisilla lämpötiloilla. Liimaa levitetään kerroksella, jonka paksuus on enintään 4-5 mm.

  Jotta elementtien rivien välisten muodostuneiden saumojen tasaisuus olisi mahdollista, käytä välikappaleita yhtenäisen muurauksen varmistamiseksi. Etumateriaalia ei ole vaikea antaa liimalla omalla tavallaan ilman ammattilaisten apua.

  Elementtien asettaminen alustalle alkaa ylhäältä merkistä. Tämä lähestymistapa takaa elementtien yhtenäisen ja tiiviin sovittamisen seinään. Lisäksi alarivillä on paljon vähemmän väärinkäsityksiä. Esimerkiksi jos on tarpeen leikata osia, ei-esteettinen osa voidaan peittää maaperällä.

  Kellarin viimeistely on suoritettava sokean alueen rakentamiseen saakka. Tämän vaihtoehdon avulla on mahdollista poistaa alemman elementin leikkauksen tarve. Koska pohja on edelleen peitetty sokealla materiaalilla.

  Kulmien koristelu on ongelma, jota usein esiintyy yksityisten asuntojen omistajien kanssa, kun viimeistellään julkisivujen pinnat. On järkevää viimeistellä nivelet kulmavälineillä. Mutta jopa niiden puute kaakeloitu koristelu julkisivu näyttää hyvältä.

  Yksittäisten elementtien välisten saumojen tiivistäminen suoritetaan erikois-fuusiolla, jonka koostumus sopii ihanteellisesti liima-ainesosien kanssa (tässä tapauksessa yhdistetyt materiaalit hankitaan yhdessä päällystysmateriaalin ostamisen aikana). Kiinnitä nivelet varmistaen, että lastalla ei sekoitu liimaa. Tässä yhteydessä ammattilaiset suosittelevat injektointia sen jälkeen, kun pohjalevy on kokonaan kuivunut.

  Ratkaisu, kuten laatan jalusta, on kaikin puolin oikea. Jalkakäytävän tämän vaihtoehdon valitseminen on ymmärrettävä, että se on melko kallis (socle-laatat ja -laatat eivät ole halpoja). Jos kellari on suuri, on suositeltavaa hankkia laaja kalibraattinen laatta, joka luo ainutlaatuisen vaikutelman käsityksen siitä, että pinta on ulkoasultaan leikattu. Lisäksi asennusprosessi sen kanssa on paljon helpompaa.

  Plinth keramiikka

  Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

  Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

  Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

  Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

  Materiaalien valinta

  Keramiikan viimeistelyaineet:

  1. laatat;
  2. liima;
  3. lianvalmiste.

  Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

  laatta

  Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

  • kovuus - vastustaa sokkia;
  • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
  • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
  • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
  • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
  • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

  Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

  Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

  Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

  Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

  Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

  Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

  Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

  Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

  Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

  Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

  Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

  Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

  Materiaalien kulutus

  Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

  Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

  Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

  Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

  Pintavaatimukset

  Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

  Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

  Korkin viimeistelymenetelmät

  Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

  Kuiva tapa

  Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

  Märkä viimeistely

  Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

  Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

  Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

  vahvistaminen

  Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

  Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

  Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

  Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

  Laatoitus

  Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

  Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

  Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

  Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

  Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

  Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

  Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

  Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

  2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

  Saumaus

  Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

  Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

  Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

  johtopäätös

  Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.

  Tile talon kellariin

  Kauniita kaakeloita talon kellariin, jonka hinta on noin 300 ruplaa, mahdollistaa kodin ulkoasun muokkaamisen, tarjoavat paitsi ulkoisia parannuksia ja suojaavat myös rakennetta. Näiden kahden ominaisuuden yhdistämiseksi sinun on valittava sopiva kellarimateriaali. Älä unohda kellarin eristämistä. Erityinen eristysyksikkö täydentää rakennuksen ulkoista kauneutta.

  Viimeistelyvaihtoehdot

  Kuvia laatoista talon kellarista

  Harjoittelu osoittaa, että kellarikerroksessa on käytetyin vaihtoehto talon tämän osan viimeistelyyn. Vastakkainen laatta tapahtuu aivan eri tavalla, samanlainen viimeistely on houkutteleva ulkonäkö ja useita positiivisia ominaisuuksia.

  Mutta etujen lisäksi on tärkeää ottaa huomioon materiaalin puutteet. Tarjoamme tutustumaan kellariin suosituimpiin vaihtoehtoihin. Joten voit itse päättää, mitä laattoja käytetään työnteon ja talon lämpenemisen lisäämiseen. Peruslevyn viimeistelyä varten:

  1. Klinkkerilevyt. Klinkkeri on yleinen laatta pohjaan. Älä vain sekoitta tiiliä, nämä ovat kahta eri käsitettä. Ne on erotettu kestävyydestä, luotettavuudesta, pakkasvastuksesta, laatoitettu laattaliima. Kerromme siitä tarkemmin.
  2. Fagotti. Ns. Kiveä tai kaakeli kiven alla, jonka valmistuksessa käytetään hiekkaa sementillä ja erilaisilla lisäaineilla. Ne mahdollistavat kiven kestävämmän vaikutuksen ulkoisiin vaikutuksiin ja vaikuttavat talon eristämiseen. Fagossa voi olla erilainen muoto, väri ja koko, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asiakkaiden valintaa ja laajentaa valinnanvaraa erityisesti kotonaan. Samaan aikaan keinotekoinen fagotikivi on vakava haitta kuin socle-laatta. Tämä päällyslevy imee voimakkaasti kosteutta, jonka vuoksi kivi voi yksinkertaisesti pudota. Tämän estämiseksi on ehdottomasti noudatettava asennustekniikkaa. Viimeistelyyn liittyy tuotteen pakollinen liottaminen vedessä ennen sen takapaneelin asentamista tai käsittelyä käyttämällä alukekoostumusta.
  3. Betoni laatta. Betonilaatasta on erityinen ulkonäkö, joka ei sovellu jokaiseen kotiin. Samanaikaisesti betonirakenne luo lisäeristystä ja stressiä julkisivulle. On vaikea sanoa, miten tällaiseen materiaaliin liittyy. Koska konkreettinen viimeistely ei ole ainoa vaihtoehto asiakkaille, suosittelemme ensin tutustumaan tärkeimpiin kilpailijoihin. Voit päästä sopivaan päätökseen - onko konkreettinen laatta sopiva vai ei.

  Tyypit laatat talon kellarille

  klinkkeri

  Socle-tiili-laatta on tällä hetkellä suosituin materiaali. Hänelle, monet omistajat yksityisissä kodeissa. Onko se mahtavaa? Ehdottomasti. Jalustan tiililasi monessa suhteessa ylittää raunioituneet kivi-, betoni-, hartsipohjaiset ja useat kilpailijat.

  Olisi ymmärrettävä, että klinkkerin etupinta on saatavana kahta tyyppiä:

  • Käsityö;
  • Koneen tuotanto.

  Nyt monet sanovat, että käsikäyttöiset klinkkerilevyt ovat paljon parempia, vaikkakin kalliimpia. Itse asiassa näin ei ole.

  Ulkopuolella tuotteet eivät välttämättä poikkea toisistaan. Mutta koneen laatta kellarista päin tehdään voimakkaan puristuksen menetelmällä, joka mahdollistaa tuotteiden erinomaiset lujuusindikaattorit. Materiaali ei pelkää huurretta, sillä on erinomaiset tekniset ominaisuudet. Ja käsin valetut tuotteet eivät voi saavuttaa tällaisia ​​tuloksia. Siksi niiden valinta olisi tehtävä koneen valmistuksen hyväksi.

  Kysymys ostosta. Leroy Merlin

  Hintaklinkkeri Leroy Merliniin vaihtelee 300 ruplasta. Yleensä Leroy Merlin ostaa rakennusalan tuotteita on varsin kannattavaa.

  Miksi monet ammatilliset rakentajat ja tavalliset kansalaiset kääntävät silmänsä kohti Leroy Merlinia? Tämä on yhden luukun, jossa voit ostaa lähes kaiken rakentamiseen ja korjaukseen.

  Kun suunnittelet jalustan pohjaa, sinun tulee katsoa Leroy Merlin, tutustua kohtuuhintaisiin laattoihin ja tilauksiin liittyviin tuotteisiin. Laattojen lisäksi Leroy Merliniin löytyy liima, trowels, asennusvälineet.

  Leroy Merlinin tärkein etu on kuitenkin hinta ja laatu. Ei ole pelottavaa valita tuotteen valokuvasta.

  Vuorivärejä

  Jotta sinun kellari-laatta täydentää täydellisesti taloa, sinun on tehtävä tärkein asia - tehdä oikein työn viimeistely. Tässä kannattaa kuunnella muutamia tärkeitä vinkkejä.

  1. Tasainen muotoilu. Sen varmistamiseksi, että koko kellarikerroksessa on mahdollisimman tasaisesti asetettu, kiinnitä erityistä huomiota ensimmäiseen riviin. Pohjassa kiinnitä litteä palkki ja noudata se ensimmäisten ja kaikkien seuraavien rivien asettamisessa.
  2. Lämmitettävä jalusta. Laattojen alla on asennettava eristys. Ilman sitä keraamiset laatat eivät pysty täysin paljastamaan kaikkia etujaan. Kellarikerroksen edessä on uusi tilaisuus hoitaa oman kodin perusta eristämällä kellari. Tätä varten sopivat erilaiset materiaalit, jotka löytyvät myös Leroy Merlinista.
  3. Savea. Monin tavoin vuorin kestävyys riippuu oikeasta liimasta. Käytä vain erikoistuneita yhdisteitä, jotka kestävät kosteutta ja matalaa lämpötilaa. Etsi Ceresit-vaihtoehdoista. Jotkut mestarit käyttävät vedenpitäviä seoksia munimiseen.
  4. Vahvistinverkko. Asiantuntijat eivät useinkaan huomioi tätä hetkeä, vaikka se vaikuttaa vakavasti vuorauksen lujuuteen. Lujittavan verkon olemassaolo antaa anteeksi paikoille, jotka ovat huonosti kiinnitettyinä liimoihin. Lisäksi se auttaa tarjoamaan lisäliima-laatat ja korkki.
  5. Suojaus vettä vastaan. Huolehdi palautusjäähdytyksen saatavuudesta, muuten katosta virtaava vesi laskee jatkuvasti pohjaan ja tuhoaa sen. Täällä jopa kaikkein kosteutta kestävät materiaalit eivät kestä.

  Socle-laattojen avulla voit muuttaa kodin ulkonäköä ja vaikuttaa sen suojaamiseen negatiivisista tekijöistä.

  Jalusta laatta luo kuvan talosi, suojaa sen alaosaa.

  Ystäväni rakentaa maalaistalon. Hän käänsi minulle kysymyksen siitä, mikä kellari laatta suojaisi paremmin rakennusta ja miten se näyttäisikin. Päätin kertoa Vadikille tärkeimpien suojamateriaalien tyypistä ja ominaisuuksista. Rautakaupassa näytetään ulkonäkö. Osoita talo, jonka tiimimme viimeisteli muutama vuosi sitten. Hän on amatööri ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia ja suunnittelemaan talonsa.

  Jalusta loppuun

  Käyttötarkoitus ja erilaisia ​​kellarilevyjä

  Pohja sijaitsee lähellä maata. Kosteus nousee sen yli. Vedeneristys, joka on rakennettu rakennuksen aikana, suojaa seiniä kosteudelta ja tuhoutumiselta. Talon alempi osa kastuu jatkuvasti sadesta, talvella se jäätyy ja lumi peittää. Lattia sijaitsee kellarin yläosassa. Kylmä ja kostea tunkeutuvat siihen. Tuloksena on muotin kulmissa ja kosteudessa huoneissa.
  Laattajalusta on tullut suosittu suojan muoto. Se on asennettu ulkopuolelle ja suojaa mekaanisia vaurioita, roiskeita ja likaa sateen aikana. Samalla alhainen lämmönjohtavuus lämmittää rakennuksen pohjassa. Suuri valikoima profiileja ja värejä tekee rakennuksista yksilöllisen, erottaa useista samanlaisista tyypeistä.

  Tile jalusta on tullut suosittu loppuun

  Nykyaikaiset rakentajat käyttävät useita erilaisia ​​laattoja:

  • luonnonkivi;
  • tekokivestä;
  • klinkkerilevyt;
  • PVC-paneelit;
  • hartsiin perustuvat;
  • polymeeri hiekkakivi.

  Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja etunsa muihin materiaaleihin nähden. Kiinnitys kiinnitetään liimalla ja ruuveilla, riippuen materiaalin materiaalista. Maalin ulkonäkö toistaa perusrakennusmateriaalit: kivi, tiili, lohkot. Myymälöissä on laaja valikoima kuvioita ja värejä. Jokainen voi luoda unelma-asunnon standardirakennuksesta. Seinien koristeluun käytetään käytännöllisiä ja kauniita kellareita pihalle.

  Plinth-laatta suojaa pohjaa

  Luonnonkivestä valmistetut laatat antavat luonnollisen kauneuden

  Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin, joten tarkastelu aloitimme luonnonkivestä. Lähestyttiin jalustat, joiden näytteet hiekkakivestä, tuffista ja kalkkikivestä kuvioiduilla karkeilla pinnoilla osoitettiin. Takapinta oli tasainen. Kasvoskivelle ei käsitellä. Hän välitti kaikki lämpimän hiekan sävyt, auringon säteiden punertava sävy ja ruskeat sävyt. Talon tarpeeksi koristaa pohja tällaisella kivi, ja sen ulkonäkö on ystävällinen. Sisällä kunnossa mukavuutta.
  Marmorilla ja graniitilla on runsaasti värivalikoimaa ja ääretön määrä piirustuksia. Tämä on erityisen havaittavissa kiillotetuissa näytteissä. Levyjen koot ovat erilaiset. Pienistä niistä voit tehdä mosaiikkimaisia ​​kuvioita. Suuri lohko laitetaan yhteen riviin korkin koko korkeudelle. He tekevät talon ylelliseksi. Kellarissa olevat raikkaat ja raunioituneet laatat muuttavat rakennuksen muinaiseen linnaan. Varsinkin jos lopetat seinät.

  Socle laatta luonnonkivestä

  Luonnonkivi on kiinnitetty suoraan talon kellariin sementtiliimalla. Liitokset on suljettu tiivisteellä. Efektin tehostamiseksi saumat tehdään suhteessa laattojen kokoon. Kuivumisen jälkeen ne sävytetään kiviin vastakkaisella värillä, joka on täynnä huijausta, mikä lisää pakkasvastusta. Kiven pinta peitetään vettähylkivällä suojaavalla koostumuksella. Tiheä marmori ja graniitti eivät voi peittää. Ne absorboivat korkeintaan 3% kosteutta kauden aikana. Se ei vaikuta niiden lujuuteen ja kestävyyteen.
  Luonnonkivi laatta on kallista. Sen etu on materiaalin vastustamaton kauneus, luonteen ja vahvuuden luomat kuvioiden ainutlaatuisuus. Ystäväni kiehtoi materiaalin kauneus. Hän piti hänen käytännöllisyyttään. Se kestää 3 - 4 vuotta kiven suojelemiseksi suojaavalla yhdisteellä, ja se kestää yli kymmenkunta vuotta.

  Tekokivet eivät ime vettä

  Sementin ja hiekan pohjalta pehmittimien lisäämiseksi maalit ja suojaavat yhdisteet loivat laatat jalustan viimeistelyyn. Keinotekoinen kivi on huonompi kuin luonnon kauneus. Sen etu erilaisissa lisäaineissa ja suuri tiheys. Se ei absorboi vettä. Lika voidaan helposti pestä pois vesivirralla letkusta.
  Erilaisia ​​tekstuureita ja värejä, keinotekoisia kivia kopioita rock, shell rock. Se on "kuluneiden" ulkoasua, joka aiheuttaa kouristuksia, siruja ja halkeamia. Hartsien ansiosta se on enemmän muovia kuin luonnollinen materiaali ja kestää iskuja. Korkin pintaan kiinnitetään erikoisella sementtipohjaisella liimalla. Levyjen välinen tila täytetään erikoisliitoksella suurille saumoille. Hydrofobinen aine suojaa niitä kosteudelta ja pakkaselta.

  Socle laatta keinokivestä

  Klinkkerilevyt pitävät ruokia

  Klinkkerilevyn puolella näyttää tiilen leikattu viipaleiksi. Sillä on sama koko ja väri. Valmistustekniikka on erilainen.

  Kerroin ystävälle, että sitä tuotetaan useassa vaiheessa:

  1. Erityinen tulenkestävä savi louhitaan. Se tyhjennetään kuolleiden kasvien, juurien, ulkomaisten kivien jäännöksistä.
  2. Savi massaa sekoitetaan lisäaineiden kanssa. Paksu koostumus hajotetaan muotoon ja puristetaan. Poistaa ylimääräisen kosteuden ja poistuu ilmasta.
  3. Hehkutus suoritetaan lämpötilassa 1000 - 1200 astetta. Savi on sintrattu, kovaa. Kiiltävä pinta ei päästä veteen.

  Väritys suoritetaan ennen hehkutusta. Kuva välittää eri tiilimuotoisten värejä: päin, vanhentuneita. Ystäväni opiskeli pitkään, miten sokkelilevy on tehty savesta. Sitten hän sanoi, että tekee ruokia. Ero astian laadussa ja muovausmenetelmä.
  Pohja pohjaan on kiinnitetty pintaan erityisellä synteettisellä liimalla. Se on sijoitettu tasaisiin riveihin merkinnällä ja luo ulkonäön. Kulmille tehdään erityisiä L-muotoisia elementtejä, joilla on eri pituudet sivuilta. Tiililevy on vakaasti hapen ja muiden aggressiivisten aineiden vaikutusta vastaan. Hän leikkaa teollisuusrakennusten ja rakennusten seinät lähellä kemikaaleja. Kestävyyteen päin oleva klinkkerilevy ylittää kiven.

  Klinkkerilevyt

  Polymeeri sementin sijasta

  Muuraus jäljittelee ja polymeeri hiekkakivi laatat. Sen pohjana on hienojakoisen hiekan runsaus. Sementtipolymeerin sijasta. Eri värit ja tekstuurit luovat suuren määrän vaihtoehtoja. Levyt valmistetaan luonnonkiven alapuolella. Ne ovat muovia, kiinnitys voi olla erityinen liima. Useimmiten asennetaan ruuveihin laatikolle tai suoraan seinän pinnalle. Pehmeys ja joustavuus mahdollistavat pinnoille epätasaiset pinnat.
  Muokkaajien arvostamia kykyä tehdä minkä tahansa tekstuurin, mukaan lukien vanhentunut kivi. Polymeeripohjainen jalusta laatta asennetaan mihin tahansa seinämateriaaliin, mukaan lukien puu. Kiinnittämistä varten riittää, että kiinnitysosat kiinnitetään vastaaviin reikiin ja napsautetaan paikalleen.
  Polymeeri-hiekkakiven alhaista lämmönjohtavuutta käytetään talon eristämiseen. Kosteuden ja huurteen kestävyys tekevät siitä hyvän suojan koko julkisivuun.
  Samanlaisia ​​ominaisuuksia on hartsiin perustuva laatta. Se on ohutta, helppo leikata jopa saksilla. Se voidaan taivuttaa kulmissa. Sitä käytetään vähemmän kuin polymeeriset hiekat. Pitkäaikainen kuivausaine puuttuu. Kolmen päivän pohja on suojattava sateelta ja kosteudelta.

  Pohjaosuoja PVC-paneeleilla

  Laasti ja liima aiheuttavat haittaa ja likaa. Kuivan asennuksen tukijat voivat käyttää PVC-paneeleja. Kiinnitys heille on erikoisprofiili ruuveille. Heidän välillään ne on yhdistetty uraseinämiin. Avaruusvaipoissa voidaan asettaa eristys. Levyt toistavat erilaisten kivien ja tiilien kivien asettamisen. Helppo asentaa itse. Yksi henkilö voi hoitaa tehtävän.

  Vadik oli väärässä. Hän haluaa oppia uusia erikoisuuksia. Hän piti PVC-verhouspaneelin tarjoamaa tilaisuutta, joka oli vaatimaton ja helppo asentaa. Polymeerilevyjen kiinnityksen ansiosta hän myös selviytyy. Mutta luonnonkivi ihastutti häntä kauneudessaan. Odotan hänen päätöstään aloittaa laskelmat ja kertoa ystävälle, kuinka paljon hänen pitäisi ostaa.

  Mikä on socle laatta julkisivu + ominaisuuksia sen asentamista

  Plinth-laatta - ulkopinta materiaali, joka on suunniteltu suojaamaan kosteutta, lämpöä ja mekaanisia vaikutuksia vastaan, jotka talon alaosaan kohdistuvat - kellariin.

  Seinämiin vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat testataan täysin kellarilla, mutta tavanomaisiin lisätään myös muita tyyppejä - maaperän kosteuden ja mekaanisten vaikutusten vaikutukset pinnan helppoon saantiin.

  Talon ulkoasu on vakava asia, jossa yhdistyvät useat paikat:

  • Koristeellinen laatu.
  • Suojausaste mekaanista rasitusta vastaan.
  • Kyky kestää ilmakehän ilmenemismuotoja - kosteutta, ääriolosuhteita jne.

  Pääkuorma putoaa rakennuksen alaosaan, koska pohjasta tulevan kapillaarisen kosteuden vaikutus lisätään myös kaikentyyppisiin kuormituksiin. Riippumatta siitä, kuinka hyvin säätiö on hydro-eristetty, ei ole mahdollista täysin poistaa kosketusta maaperän vesien kanssa, ja sadetta joka tapauksessa kerääntyy talon jalkoihin.

  Jalkakäytävällä olisi vastustettava menestyksekkäästi sellaisia ​​ilmentymiä kuin jalustalevyjen laatat menestyivät onnistuneesti.

  Miksi tarvitset ja mikä on socle laatta julkisivuun

  Viimeistelymateriaalilla, joka kykenee kestämään näitä kuormia, on oltava suuri lujuus ja vedenkestävyys, mikä parhaiten osoittaa socle laatta. Toisin kuin muilla pinnoilla, sokkelilevy mahdollistaa elementtien itsenäisen asentamisen ilman mekaanisesti liittämistä toisiinsa.

  Tämä ominaisuus tekee mahdolliseksi vaihtaa helposti yhden tai useamman elementin helposti purkamatta koko seinäpeitettä vahingoittumispaikkaan. Jalkalistatyynyn ominaispiirre on myös kyky asentaa eristeen päälle, jolloin voit luoda ilmanvaihdon tai tiheän pinnan ilman ilmaa.

  Plinth vaatimus

  Jalkakäytävälaattojen tärkeimmät vaatimukset ovat:

  • Kosteudenkestävyys.
  • Kestävyys, kyky kestää mekaaniset rasitukset - iskut, naarmut ja kosketukset vieraiden esineiden kanssa.

  Näiden vaatimusten lisäksi tärkeä tekijä on tulossa koristeellinen komponentti, joka tekee pinnasta valmiiksi kellarikerroksella, esteettisesti houkuttelevaksi. Tällaisten ominaisuuksien yhdistelmä on useimmiten klinkkerilevy, mikä luo pintaa, joka jäljittelee kivi- tai tiiliseinämateriaalia ja jolla on kaikki näiden materiaalien ominaisuudet.

  Materiaalin luotettavuuden ja kestävyyden suhteen kaikkiin vaikutuksiin pintalevyn paksuus on suurempi kuin tavanomaisten ulkovaippojen. Samanaikaisesti on olemassa tiettyjä rajoja, sillä paksuuden huomattava lisääntyminen aiheuttaa painon kasvua ja vastaavasti kantavien rakenteiden kuormitusta.

  Siksi keskiarvona pidetään pohjana. Jotkut asiantuntijat suosittelevat mieluummin laatikoita, joiden paksuus on 16-18 mm, mikä mahdollistaa korkealaatuisen suojauksen ulkopuolelta, mutta luo lisäkuormituksen seinille. Useimmissa klinkkerinäytteissä valmistajat tarjoavat paksuuden 8-9 mm.

  Plinth-laatta - useiden erilaisten pinnoitustyyppien yhteinen nimi, kuten:

  • Klinkkeri. Yksi kestävimmistä materiaaleista, joka on kestävä kaikille ilmentymille. Valmistettu eri kiviä tai tiilikiviä käyttäen. Jälkimmäisessä tapauksessa ei ole niin paljon jäljittelyä kuin paksuuden muutos - klinkkerilaatat ja tiilet ovat samasta materiaalista saman tekniikan mukaan, joten tässä tapauksessa on olemassa vaihtelu eikä jäljitelmä.
  • Polymeerinen hiekkaa. Tällaisella vuorauksella on suuri joustavuus, pakkasenkestävyys ja kosteudenkestävyys. Materiaalin ulkonäkö lähinnä jäljittelee karkeasti käsiteltyä kiveä, ainakin - tiilimuurausta. Verhousn alhainen paino on omiaan käyttämään heikoissa tukirakenteissa. Asennus liimaan tai itsekierteittäviin ruuveihin on mahdollista - ns. kuivalla tavalla.
  • Luonnonkivi. Kallein vaihtoehto, sekä materiaali että asennus maksaa huomattavan määrän. Eri tyyppisiä kivejä käytetään - liuskekivi, marmori, kalkkikivi, graniitti jne. Levyjen mitat ovat myös monipuolisia, riippuen materiaalin kokoonpanosta ja ulkoisista ominaisuuksista. Asentamiseen vaaditaan kokenut asiantuntija, koska luonnonkiven asentaminen vaatii eräiden erityisominaisuuksien ja laajentamiskertoimien huomioon ottamista.
  • Keinotekoinen kivi tai keraaminen graniitti. Komposiittimateriaali, joka useimmiten muodostaa luonnollisen ja keinotekoisen alkuperän eri komponenttien sulamisen. Siinä on monia muunnelmia ulkonäöstä, sileä tai karkea pinta, erityinen helpotus tai koostumus. Suoritusominaisuudet eivät poikkea luonnonkivestä ominaisista ominaisuuksista. Materiaalin hinta on korkea, mutta hiljattain hintakehitys on ollut teknologian kehityksen vuoksi vähäistä.
  • PVC-paneelit. Vaihtoehtoinen, luo korkin kevyt ja ilmatiivis pinnoitus. Paras tapa suojata kevyitä rakennuksia, jotka eivät kestä karkeampien kuorimallien kuormitusta. Kestää kosteutta, lämpötila ääripäitä, UV-säteitä. Niillä on melko korkea lämpölaajenemiskerroin, joka on otettava huomioon asennuksen aikana. Vyöhykkeen pakastamisesta tulee haurasta, mikä rajoittaa sen käytön talojen kellarikerroksissa, joissa on ihmisten tai laitteiden raskasta liikennettä seinien välittömässä läheisyydessä.

  Mikä laatta on parempi valita?

  Kellarin verhousmallin valinta on monimutkainen tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista materiaalitieteen alalla ja erityisten toimintaolosuhteiden huomioon ottaminen. Jos mahdollista, on parempi antaa tämä menettely ammattilaisille, jotka pystyvät arvioimaan oikein tietyn tyyppisen materiaalin ominaisuuksia. Omavalinta on kuitenkin mahdollista myös, jos sinulla on jonkinlainen käsitys parhaista kaakeleista.

  Asiantuntijat suosittelevat yksimielisesti klinkkerityyppisiä materiaaleja kellarista. Niiden kyvyt, sekä koristeelliset että toiminnalliset, täyttävät täysin kellari pinnoitteiden vaatimukset.

  Kestävyys ja kulutuksenkestävyys lisäävät kestävyyttä - joissakin tapauksissa pinnoitteen 100-vuotinen toiminta havaittiin, mikä ei vaikuttanut klinkkerilevyn ominaisuuksiin. Materiaali ei kosteudu, se kestää sokketta tai muita mekaanisia kuormia, se siirtää vapaasti lämpötilavaihtoja. Tarvittaessa voit korvata yhden tai useamman laatan tuhoamatta koko pintaa.

  Muotoiluominaisuudet

  Kuiva-ainekerroksille (jos materiaali sallii sen), vaaditaan pohjalevyn tai osajärjestelmän esiasennus. Se on järjestelmä, joka on sijoitettu niin kauas toisistaan, että se mahdollistaa laattojen kiinnittämisen.

  Osajärjestelmään käytetyt materiaalit ovat puupalkit, oppaat kipsilevyjen asennusta varten tai harvoin erityisosajärjestelmät, jotka on tuotettu tietyille pinnoille. Kuiva menetelmä yhdistetään menestyksekkäästi ulkoisen seinien eristämiseen, koska se ei häiritse eristyksen moitteetonta toimintaa ja edistää höyryjen poistamista seinämateriaaleista.

  Samanaikaisesti ennen asennuksen aloittamista on asennettava yksipuolinen vedenkestävä vesisuojakalvo, joka estää eristyksen kostuttamisen mutta auttaa höyryn poistamista siitä.

  Märällä asennuksella on paljon yhteistä tavanomaisen laattaasennuksen kanssa. Kulma-elementtien läsnäolo mahdollistaa kulmien, ikkunoiden tai oviaukkojen suunnittelun helpottamisen ja arkkitehtuurin ulkonevat elementit.

  Laatta asennetaan asianmukaiseen liimaan, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja joka kestää lämpötilan muutoksia ja kosteutta. Asennus tehdään tavallisella tavalla - pohjaan asennetaan vaakasuora tukipalkki, johon materiaalin alariviä tuetaan.

  Levyjen välisten etäisyyksien varmistamiseksi käytetään tiettyjen kokoisia muovisia ristejä.

  Saumatonta asennusta ei suositella, koska vesi pääsee laattojen välisiin aukkoihin, jotka voivat jäädyttämällä tuhota tai kaataa laattojen pohjalta. Grouting suoritetaan samalla liimalla, jossa vuori on asennettu tai erityisellä yhdisteellä, jolla on vastakkainen väri, mikä luo lisäkoristeellista vaikutusta.

  johtopäätös

  Jalkakäytävälaatta on kestävä materiaali, joka on kestävä kaikille ulkoisille vaikutuksille, jolloin talon alaosa suojataan mahdollisimman suuresta mahdollisesta vaurioitumiselta. Oikea materiaalivalikoima ja asianmukainen asennus parantaa laattojen suorituskykyä ja lisää käyttöikää.

  Julkisivun paremmalle harmonialle kannattaa harkita kellarin ja pääpinnan yhteensopivuutta taiteellisessa merkityksessä, jotta varmistettaisiin koko seinän koristeelliset ominaisuudet eikä vain yksittäisiä elementtejä. Korkealaatuinen ja luotettava jalusta laatta tarjoaa monta vuotta palvelua ja suojata seinät talon ei-toivottuja vaikutuksia.