Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillä

Rakenna talo omiin käsiinsä - yksi todellisen ihmisen tärkeimmistä tavoitteista. Jos budjettia ei ole rajoitettu, voit vuokrata rakennustyön, ja jos haluat säästää - vaikka materiaalin tuottaminen onkin toteutettava käsiinsä. Viime aikoina rakennuksissa käytetään usein keramiittibetonielementtejä, joilla on korkea ääni- ja lämpöeristysominaisuudet ja jotka ovat ehdottomasti ympäristöystävällisiä.


Keraamisten betonilohkojen valmistus omalla kädellä on yksinkertaista, mutta tärkein asia on noudattaa tuotantoteknologiaa ja hankkia tarvittava määrä komponentteja. Tuloksesi jää iloisesti yllättyneeksi ja säästää rahaa.

Valmistus tekniikka

Sementti, hiekka ja vesi ovat sideaineita, ja laajennettu savi antaa pääominaisuudet valmiille materiaaleille. Sementti tarvitsi brändin M400 ja sen yläpuolella, hiekka olisi puhdas ja hieno. Voit lisätä tavallisen pesuaineen koostumukseen, se voi lisätä seoksen muovisia ominaisuuksia. Kotona voit käyttää myös astianpesuainetta tai nestemäistä saippuaa pinta-aktiivisten aineiden korvaamiseksi, jotka muodostavat ilman huokoset, lisäävät materiaalin huurretta ja kosteutta. Betoni on parhaiten valmistettu betonisekoittimessa (se voidaan vuokrata) tai manuaalisesti, kun tarvitaan pieni määrä rakennusmateriaalia. Käytä lapiota tai hankausta varovasti kaadetaan ensin kuivat ainesosat ja lisää vettä sekoittaen.

Claydite-seoksen pitäisi seistä jonkin aikaa, niin se on sekoitettava kaiken huolellisesti, kunnes homogeeninen massa, joka muistuttaa saviä.

Materiaalien ja työkalujen valmistus

Jotta slaydite omalla kädelläsi tarvitsisi:

Muottien valmistelu

Tulevan tuotteen muotoilemiseksi tarvitset puiset levyt, joiden paksuus on vähintään 2 cm, ohut metallilevy, käsisaha, mittanauha, lyijykynä. Koon tavoin se valitaan yleensä tavalliseksi, esimerkiksi tiiliksi tai hiutaleiksi. Kun olet päättänyt koosta, voit aloittaa merkinnän ja leikkaamalla 3 osaa alustalta haarukalla: kuormalavaa ja 2 puolisketta kirjaimen "G" muotoon ja yhdistää kaikki metallikulmat. Jotta lohkot olisivat helpommin vetämässä, levy levytyyteen sisäpuolelta, ja jos sitä ei löydy, sisäpuolelta oleva muoto huolellisesti käsitellään moottoriöljyllä. Ja niin, että muoto ei muuta sen kokoa, erikoiset sulkimet tehdään puolikkaiden päissä.

Valitaan sardelliittibetonin osuus liuoksesta

 • Portland-sementti M400 - yksiosainen.
 • Laajennettu savi - 6-8 osaa tai 350-500 kg / m3. Voit mitata kauhailla, sillä tällaisessa kymmenen litran säiliössä mahtuu 3-5 kg ​​laajennettua savea.
 • Hiekka-osuus pienempi kuin 5 mm - kaksi osaa.
 • Vesi - 0,8-1 osa; veden määrä 1 m3: n kohdalla kuvioidulle kerrokselle olisi määriteltävä sopivalla tavalla.
 • Pesu jauhe - yksi osa.
Takaisin sisällysluetteloon

muodostaen

On tarpeen heittää lohkoja suuressa huoneessa, jossa on tasaisimmat lattiat. Sisällä ei saa olla kostea, ja suositeltava lämpötila on noin 15-18 ° C. Nyt sinun on laitettava valmiit muottilaatat laajennetulle savibetonilohkolle litteälle, kiinteälle metallipinnalle ja mieluiten suojakuoren alle, joka suojaa suoralta auringonvalolta ja sateelta.

Ennen sardeldittibetonin kaatamista, muotin seinät on voideltava tavallisella moottoriöljyllä sisäpuolelta, ripottele pohja kevyesti hiekalla ja kaada vain seos. Laajentuneiden savilohkojen työntämisen helpottamiseksi sinun tulisi laittaa pieni määrä laajennettua savea. Slaydite-lohko on pääsääntöisesti valettu alaspäin ja asetettu lavaa kohti.

Me kondensoimme ratkaisun

Koska sardeldialla on suuri määrä huokosia, se on kevyempi kuin betonin koostumus ja se kelluu pinnalle, jolloin lohkot ovat epätasaisia, joten kovettumisen alkaessa sardeldiitti on pakattava lohkoon. GOST: n mukaan sardeldiolohkoihin on ensin kohdistettava tärinänpuristus erikoiskoneella ja kuivataan sitten uunissa. Kodissa kone voidaan korvata samankaltaisilla lapioilla ja sitten puupalkilla, kunnes "sementtimaito" ilmestyy pinnalle. Lohkon yläosassa oleva muoto voidaan tasoittaa lian avulla.

Purkamismuoto

24 tunnin kuluttua voit purkaa lomakkeen, irrottaa sulkimet ja vetää irtoava yksikkö. Jos tätä ei voida tehdä ensimmäisen kerran, muotin pohjaan voidaan porata pieni reikä niin, että ilma voi virrata yksikköön ja se tulee nopeasti ulos.

kuivaus

Kuivumisaika on noin kaksi päivää, mutta halutun lujuuden aikaansaamiseksi lohkojen pitäisi olla kestänyt vielä 28 päivää, päällystetty polyetyleenillä nesteen haihtumisen välttämiseksi. Jälkeen kuukauden kiinteyttämistä, lohkot on täysin valmis seinät. 100 kg: sta kevyestä aggregaatista valmistetaan 9-10 ontotusta (190 * 190 * 390 mm), joiden paino on 16-17 kg, mutta jos niiden koko pienenee, määrä kasvaa vastaavasti.

Erikoislaitteet

Jos et ole pahoillani rahoillesi, erityislaitteiden hankinta ei ole tarpeetonta laadulliselle materiaalille. Se helpottaa savielementtien valmistusta omilla käsillä, parantaa niiden laatua ja vähentää kuivausaikaa. Ensinnäkin sinun on valittava tasainen, mieluiten betonipohja, joka vähentää tärinää, joka voi tuhota valmiit lohkot. Erityinen tyyny voidaan korvata kuormalavoilla.

Betonisekoitin - välttämätöntä asiaa sekoitettaessa betoniliuosta, se tekee siitä täysin homogeenisen. On parempi ostaa mekanismi, jonka tilavuus on vähintään 130 litraa. Värähtelykone. Koostuu kehosta, jossa on jo tyhjiöastioita ja värähtelijä. Yhden yksikön valmistusprosessi kestää enintään 3 minuuttia. Käyttäen tällaista konetta, on mahdollista tehdä päällystyslaatat, jalkakäytävät, seinälohkot minimaalisilla kustannuksilla.

Kun sinulla on ainakin tämä laitteiden luettelo, yhdellä päivällä voit saada suuren käden ja tehdä noin 150 savielokasta oman työvoiman kanssa. Jos kutsut prikaati, suorituskyky kaksinkertaistuu tai jopa kolminkertaistaa.

DIYd savi, sekoita mittasuhteet

Kevyiden keruukappaleiden tuotantoa voidaan järjestää kotona. Päätteen hankkimiseksi päällikön on hankittava sopivat laitteet ja laadukkaat raaka-aineet. Jos tee-se-itse-slaydite valmistellaan, osuuksia on noudatettava mahdollisimman tarkasti.

Laitteen valmistelu

Materiaalin päällikön tuotantoon tarvitaan betonisekoitin ja värähtelevä kone.

Manuaaliset voimakoneet

Pienikokoinen laite sopii erinomaisesti työn toteuttamiseen muissa kuin ammattikäyttöisissä olosuhteissa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • värähtelijä kiinnittyy runkoon ja tuottaa kohtuullisia värähtelyjä, mikä varmistaa työskentelymassan tasaisen jakautumisen;
 • tuote on varustettu paikallaan olevilla ja irrotettavalla jäteveden muodostimilla. Ensimmäisessä tapauksessa voit tuottaa corpulent ja ontto moduulit;
 • Valmistajan ja lisävarusteiden mukaan värähtelijän kustannukset ovat 10 tr.

Moottorikäyttöiset koneet

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Laitteessa on kantolaukku ja vipuyksikkö, joka poistaa muodon automaattisesti kotelosta;
 • koneessa on pyörät, joiden avulla voit organisoida helposti liikkuvan kohteen ympäri;
 • Riippuen tarpeista riippuen voit valita mallin, jossa on useita lisäosia, esimerkiksi nipistinpainalluksella;
 • värähtelijä on kiinnitetty koneeseen ja lähettää pulssin muotoon;
 • laite voidaan varustaa neljällä matriisilla, jotka nopeuttavat tuotantoprosessia;
 • kustannukset ovat 16 tr

ravistelulaitteessa

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • laitteen pohja on varustettu sisäänrakennetulla värähtelijällä, tässä on metallinen kuormalava, paksuus jopa 3 mm;
 • kuormalavalle asetetut muodot, jotka on värjätty tärinöillä;
 • sitten kuormalava kuljetetaan tuuletetulle kuivalle paikalle, jossa materiaalin lopullinen kuivaus tapahtuu;
 • kaikki manipulaatiot tehdään manuaalisesti;
 • voidaan valmistaa enintään 6 muotoa kerrallaan, jotka kuljetetaan kätevästi kuormalavalla kuivauspaikalle;
 • täryttimien alempi sijoitus mahdollistaa täyden ja optimaalisen tärinän jakautumisen koko pöydälle;
 • laitteiden kustannukset ovat noin 20 tr.
 • värähtelevä pöytä ei ole mobiili, suurikokoinen ja vaatii runsaasti manuaalista työtä.

Tärinälaitteet

Tämän luokan laitteita käytetään suurissa tehtaissa ja yrityksissä. Valmistuslohkojen kaikissa vaiheissa manuaalinen työ on käytännössä suljettu pois. Laitteelle on ominaista korkea suorituskyky ja voit saada erinomaiset laatumoduulit.

Lomakkeen valmistelu

Lomakkeet voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä yksinkertaista puulevyä, 20 mm. Rakenne on muodostettu lavan ja kahden g-muotoisen elementin perusteella, jotka kokoonpanossa muodostavat sivut tai 4 vakiopuolta.

Tuote voi olla tarkoitettu onttojen tai täyteläisten moduulien valmistukseen:

 • muodot ilman tyhjiä;
 • muodostaa tyhjyyden kautta;
 • muodoissa sokea tyhjyys.

Tuotteen parametreilla on varmistettava sardelliitti-betonilohkon vaaditut mitat. Lomakkeen sisällä on päällystetty metallilla. Vaihtoehtona olisi muotojen valmistus kokonaan metallista. Näin varmistetaan valmiin lohkon helppo purku.

Laajennettu savi - koostumus

Alla on muutamia reseptejä, joita voidaan käyttää valmistettavan seoksen valmistamiseen.

Suositeltava koostumus 1 m³ betonista seinäkiven valmistukseen:

 • Portland-sementti M400 - 230 kg;
 • laajennettu savi-sora, murto 5,0-10,0 mm, tiheys 700-800 mg / m³ - 600-760 kg;
 • kvartsihiekka, 2,0-2,5 mm - 600 kg;
 • vesi - 190 kg.

Jos käytät tätä reseptiä, voit saada betonibrändiä M150, jonka kuiva betonin paino on 1430-1590 kg / m³.

Sadediittibetonin stabiilisuuden lisäämiseksi veden vaikutukseen, aggressiiviseen väliaineeseen ja jäädytykseen voidaan käyttää ilmoitettua formulaatiota / m3:

 • sementti - 250 kg;
 • slaydite seos - 460 kg;
 • laajennettu savihiekka - 277 kg;
 • B / C - sementin ja veden välinen suhde - on 0,9;
 • Bitumiemulsio - 10% sekoitusveden tilavuudesta.

Kuinka tehdä keramsit omalla kädellä 100 kg:

 • laajennettu savi - 54,5 kg;
 • hiekka - 27,2 kg;
 • sementti - 9,21;
 • vesi - 9,09 kg.

Määritetystä määrästä komponentteja voidaan valmistaa 9-10 ontosta moduulia.

Kuinka tehdä kevytkokoinen aine ilman annostelua? Jos otamme kauhan tilavuusyksikköinä, on sallittua käyttää ilmoitettuja mittasuhteita:

 • sementti M400 - 1 yksikkö;
 • hiekka poistettu, 5 mm - 2 yksikköä;
 • laajennettu savi, tiheys 350-500 kg / m³ - 8 yksikköä;
 • vesi - 1,5 yksikköä. - lopullinen nestepitoisuus määritetään paikan päällä riippuen tuloksena olevan liuoksen konsistenssista.

Seoksen valmistus

Kuinka valmistetaan sardeniitti, jonka osuudet valitaan ja valmis vaivaamaan? Työssä käytetään pakotettua sekoituskoneella, joka estää laajentuneiden savimaiden raekokojakauman muutokset ja niiden tuhoutumisen.

Vaivaamisen kesto riippuu liuoksen vibro-kollapsittavuudesta ja on 3-6 minuuttia. Koska keramiittibetoni menettää nopeasti käyttökelpoisuutensa, on mahdollista pitää se kunnossa ruoan valmistamisen jälkeen tiivistymään enintään 30 sekunnin ajan.

Betonisekoittimessa olevien komponenttien järjestys:

 • vesi;
 • pehmitin - jos sitä käytetään;
 • hiekkaa, jonka jälkeen massa sekoitetaan perusteellisesti;
 • vähitellen laajennetun saven koko määrä otetaan käyttöön;
 • sementtiä.

Kun soraa kastetaan, se on peitettävä sementtilaastilla. Massan tulee olla homogeeninen.

On tarkoituksenmukaista annostella materiaalia volumetristen annostelijoiden kanssa, mikä antaa optimaalisen partikkelikokojakauman.

Kuinka tehdä kevyitä kerrostumia itse, video

Teokset voidaan toteuttaa erityisten laitteiden mukana tai ilman sitä, mikä vaikuttaa valmiin moduulin laatuun.

Jos on tarpeen tehdä sardeldiittibetonilohkoja omilla käsillä, valmis työseos valetaan:

 • Ruostumatonta terästä oleva levy asetetaan värähtelevään koneeseen erityisessä syvennyksessä;
 • laajennettu savibetoni kaadetaan levylle;
 • tärinä jakaa ja pakkaa seoksen tiukasti;
 • ylijäämät poistetaan huovalla;
 • levy, jossa muodostunut massa siirretään kuivaimeen.
 • Kuivaus on viimeinen vaihe. Teräslevyissä olevat lohkot kuivuvat 48 tunnin ajan, minkä jälkeen levyt poistetaan ja prosessi jatkuu avoimessa ilmakehässä kunnes se täyttyy.

Jos päälliköllä ei ole tarvittavia laitteita, on toinen tapa tehdä lohkoja:

 • muoto on asennettu tasaiselle metallipinnalle;
 • muotti on täynnä laastia;
 • seosta sekoitetaan puu- tai metallipalkilla, mutta tämä prosessi on parasta toteuttaa tärytystoimistolla;
 • kun sementtimaito vapautetaan, moduulin yläosa tasoitetaan lastalla;
 • lomake poistetaan 24-48 tunnin kuluttua, lohkot jätetään täyteen kypsyyteen asti.

Kevyt kerros, lattia koostumus

Lattian sardelliittiosuuksien valinta riippuu pinnoitteen käyttökuormasta. Jos kotitalouksien lattian järjestäminen on epäselvä, on suositeltavaa käyttää määriteltyä reseptiä:

 • sementti M500 - 263 kg;
 • vesi - 186 l;
 • hiekka - 1068 kg;
 • laajennettu savi - 0,9 m³.

Kevyiden kerrostumien mittasuhteet saattavat vaihdella. Seuraava resepti ei ole yhtä tehokas:

 • sementti-hiekkaseos - 60 kg;
 • laajennettu savi - 50 kg.

Komponenttien sementti-hiekka-seoksen suhdetta valmistellaan 1: 3: ksi, esimerkiksi 45 kg hiekalle tarvitaan 15 kg sementtiä.

Lattian laajennetun saviosuuden ansiosta voit valita materiaalin tuotemerkin vahvuuden. Seuraavat ovat suhteet sardiinin, hiekan, sementin pitoisuuteen:

Miten sardeldiota tehdään kotona

Teknisen prosessin periaate on saviraaka-aineiden polttaminen eli optimaalinen tila. Edullisin valmistusmenetelmä on kuiva menetelmä. On suositeltavaa käyttää sitä savi-kaltaisten kallioperäisten raaka-aineiden - liuskekivien tai kuivien saviakivien läsnäollessa.

Teknologian mukaan raaka-aineet murskataan ja ohjataan pyörivään uuniin. Jos materiaali sisältää liian pieniä tai isoja kappaleita, ne poistetaan. Jälkimmäiset voidaan edelleen pilkkoa ja johtaa tuotantoprosessiin.

Päällikön on ymmärrettävä, että prosessin organisointi edellyttää laitteiden hankintaa ja menetelmä on perusteltu, jos alkuperäinen rotu on homogeeninen, sillä on suuri laajenemiskerroin eikä se sisällä vieraita sulkeutumia.

Tärkeimmät laitteet:

 • hieno ja syvä hionta, kivierotusrullat;
 • kuivausrumpu;
 • uunissa;
 • muovausyksikköön.

Kysymys siitä, miten kevytyhdistelmä tekee itsestään, huolestuttaa monia aloittelijoita ja kokeneita rakentajia. Esitetyt suositukset auttavat ymmärtämään työn kulkua.

Kuinka tehdä slaydite lohkojen itsesi näkyvät videossa:

Kirjat aiheesta:

Betoniyhdistelmät. Reseptikirja rakennusmateriaalien rakentajille ja valmistajille - P. Maiorov - 166 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Nykyaikaiset rakennusmateriaalit - A. Svatkov - 510 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Betoniyhdistelmäteknologia. Opinto-opas - Leonard Chumakov - 670 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

Komposiitit, jotka perustuvat hajonneeseen teräsbetoniin. Teoria- ja muotoilukysymykset, tekniikka, muotoilu - Felix Rabinovich - 1 988 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Tee omat slaydite-korttelinsa

Pääomasijoitusten, yksityisten talojen ja tilapäisten rakennusten rakentamisessa sovellettiin laajennettuun saviin perustuvia koostumuksia. Ei ole aina suositeltavaa ostaa niitä, mikä liittyy toimituksen tarpeeseen, rahoituskustannuksiin ja useisiin tekijöihin. Tähän tilanteeseen päästään ulos! Betonisavea voidaan tehdä omalla kädellä valmistelemalla tarvittavat raaka-aineet, työkalut ja erityiset muottipesät etukäteen.

Slaydite-lohkot ovat lupaava materiaali, joka on saanut laajan suosion rakentajien ja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Toisin kuin perinteinen betoni, joka koostuu Portland-sementistä, hiekasta, lisäaineista ja vedestä, sardidiitti-komposiitit käyttävät täysin erilaista täyteainetta - sardeldi, joka on savi pallo, joka on paistettu uunissa kiertämisen aikana erityisellä tekniikalla.

Laajennetut savielementit ovat osoittautuneet vaatimattomiksi ja kestäviksi materiaaleiksi

Betoni, jossa on laajennettu savialusta, on tiheämpi kuin tavallinen betoni. Tämä ei kuitenkaan vaikuta valmistettujen tuotteiden lujuuteen. Materiaali houkuttelee asiakkaita kohtuulliseen hintaan, mikä kehittyy jatkuvasti kysyntään.

Kevyiden aggregaattien lajikkeet

Laajennetut savilohkot on valmistettu erilaisista betonityypeistä, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan, matriisien pitoisuuksina, jotka edustavat ilman huokoset. Betoni, jossa on laajennettu saviaggregaatti, luokitellaan seuraavasti:

 • koostumus laajentuneiden huokosten (suuri huokosten) kanssa;
 • huokoinen komposiitti;
 • tiivistetty betoni.

Taulukko laajennettujen savilohkojen tyypeistä ja ominaisuuksista

Rakennustyön toteutuksen laajuudesta riippuen sardelliitti lohkot on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • rakentava lämpöeristys;
 • lämpöeristys tuotteet;
 • rakenteellisia elementtejä.

Luokituksen mukaan laajennetun saviyhdistelmän kanssa täytetyt lohkot voivat suorittaa lämmöneristysfunktion ja samanaikaisesti absorboivat rakenteelliset vaivaukset. Materiaali soveltuu rakennus- ja seinärakenteisiin, joille on ominaista korkea lämmöneristysominaisuus ja kestävyys.

Vahvuudet ja heikkoudet

Claydite-täyteaineilla on useita etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin ja niille on ominaista:

 • Pieni paino suuren huokoisuuden takia.
 • Korkea äänieristysominaisuudet.
 • Luonnon raaka-aineiden käyttöön liittyvä ekologinen puhtaus.
 • Lisääntynyt lämpöeristys, mikä luo miellyttävän mikroilmaston huoneeseen.
 • Lisääntynyt kestävyys, joka mahdollistaa huomattavia kuormituksia.
 • Pieni laajenemiskerroin, joka estää halkeilua;
 • Jäätymiskestävyys mahdollistaa syväjäädytyksen ilman vakavia seurauksia.

Monilla eduilla komposiiteilla on pienet haitat:

 • ongelmallinen käyttö rakennusten ominaisuuksiin liittyvien monikerroksisten rakennusten rakentamisessa;
 • kapea käyttöalue, jossa on onteloita, jotka johtuvat suunnittelutoiminnoista.

Valmistustiedot

Omien käsiensa sardelliittipalojen tuotanto vaatii käytännön taitoja, tarkkuutta, laitteita ja seuraavia materiaaleja:

 • Portland-sementti;
 • laajennettu savi täyteaine;
 • hiekka;
 • puuta, metallia muottien valmistukseen.

Seoksen tärkein ainesosa on kevyt, laajennettu saviaggregaatti.

Perinteisen sementin, hiekan ja sitovien lisäaineiden lisäksi tärkein täyteaine on laajennettu savi, jolle on tunnusomaista korkea ilmastointikonsentraatio. Tuloksena saatavaa kiinteytyskomposiittia käytetään betonipintojen suunnitteluun, eristys ja parannetut lämpöeristysominaisuudet.

Jos kyseessä on itsenäinen valmistus, noudata teollisuusyrityksissä sovellettuja teknisiä suosituksia, joihin kuuluu tärinänvaimennin ja kuivaus.

Valmistuksen tärkeimpien vaiheiden toteuttaminen edellyttää valmistelua. Kun sekoitetaan sardiinin koostumusta ponnahtaa ylös. Varmista taulukon pinnan tasaisuus painamalla täyteaineseoksessa. Saatujen elementtien ominaisuudet vastaavat teollisen keinon tuottaman laajennetun betonin parametreja.

Muottien valmistelu

Käytä ohutta teräslevyä ja puuta valmistukseen. Tarvitset lyijykynä, mittanauha, käsi saha. Harkitse laajennetun savi-lohkojen kokoa. Suosittelemme, että keskityt tavallisen siksakkeen ja tiilen kokoon. On parempi toistaa tiilen geometriaa, mutta suuren rakennuksen kohdalla on helpompi käyttää suurempaa kokoa, joka vastaa kranaatin lohkoa.

Harjatan 48 savielementin kaatamista kerrallaan

Lomakkeen rakentamisen päävaiheet:

 • Merkitse halutun kokoiset työkappaleet.
 • Leikkaa tarvittavat yksityiskohdat.
 • Valmista L-muotoiset sivuelementit.
 • Kiinnitä työkappaleen elementit teräskaarilla.
 • Kynsit ohut metallilevy muotin pohjaan ja sivuihin.

Levymateriaalin puuttuessa käytä moottoriöljyä, joka takaa tiivisteen sisäpuolelle.

Materiaalit ja laitteet

Rakentamalla muottipesän, valmistele laitteet, materiaalit työhön ja aloita keramit betonilohkojen tekeminen omiin käsiisi. Materiaalien laatu määrittelee tuotteiden vahvuuden. Niiden ei pidä tarttua muotin pintaan. Valmistukseen tarvitaan tärinälaite, laite betonin sekoittamiseen.

Kevyiden aggregaattien nopeaan ja jatkuvaan sekoittamiseen tarvitset betonisekoittimen

Valmista myös:

 • standardi slaydite täyteaine;
 • jokien hiekka;
 • tekninen vesi;
 • Portland-sementti M400;
 • metallilevyt;
 • pehmitettävät aineet tuotteen lujuuden varmistamiseksi;
 • leveä spatula.

Koostumusvalmistus

Tuotteet, jotka on valmistettu laajennetusta savesta itsestään, ovat helppoja. On tärkeää tarttua yhdistämiseen, liuoksen valmistamiseksi.

Taulukko seosten koostumuksesta laajennetun savibetonilohkon valmistamiseksi

Noudata vaiheita:

 • Sekoita Portland-sementtiä laajennetulla savella ja hiekalla suhteessa 1: 6: 3. Varmista liuoksen yhdenmukaisuus.
 • Kaada tekninen vesi säiliöön, lisää pehmittimiä noudattaen ohjeiden suosituksia.
 • Sekoita seos kuivaseoksella betonisekoittimella tai käsisekoittimella.

Toimenpiteen tulos on saada aikaan yhtenäinen paksu seos, jonka koostumus vastaa smetan tiheyttä. Oikein valmistettu liuos kovettuu nopeasti.

Valutekniikka

Suorita valuprosessi erityislaitteiden avulla. Tarvitset betonisekoittimen, jonka tilavuus on 130 litraa, sekä tärisevä kone, joka on pohja, jossa on siihen kiinnitetty vibrator. Koneessa on kiinteä kapasiteetti muovausta varten, jotka täytetään koostumuksella.

Täytä lohkot omilla käsillänne suositusten mukaisesti:

 • Työskentele 15-20 ° C: n lämpötilassa tilavassa huoneessa, jossa on litteä lattiapinta, joka vaikuttaa tuotteiden pohjapintaan.
 • Asenna aihiot muodostamaan onkaloita pitäen samalla etäisyydet niiden välillä. Jos rakennat suurta rakennusta, on suositeltavaa käyttää elementtejä ilman onteloita.
 • Kaada koostumus huovalla, kauhalla tai lastalla. Kiinnitä taskut nopeasti, jotta seoksella ei ole aikaa kovettua. Lopeta täyttö täyttämällä lomake.
 • Anna sen kovettua 3 päivää.
 • Poista karkaistu elementti muotista napauttamalla kevyesti pintaa.

Valmis tuote on oikea geometria ilman teräviä reunoja. Poista pienet epätasaisuudet leikkaustyökalulla. Vakavia vikoja ei saa käyttää rakennustyössä. Tarkista lomake ja poista haitat.

Kevyiden aggregaattilohkojen valmistusta omiin käsiisi voidaan kiihdyttää useilla muottipuikoilla. Pienien erien tuottaminen lyhentää toimitusaikaa ja saat nopeasti rakennusmateriaalin.

Keraamilohkareiden valmistus itsenäisesti suositusten mukaisesti vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia ja tuottaa rakennusmateriaalia, jota ei tarvitse epäillä. Olemme varmoja, että onnistut!

Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillä

XXI vuosisadan rakennusteknologiat antavat sinun rakentaa omia käsiäsi, paitsi puuta ja tiiliä, myös erilaisia ​​kolmiulotteisia lohkoja, jotka nopeuttavat merkittävästi rakentamisprosessia. Suorakulmaisten lohkojen muodossa oleva rakennusmateriaali on valmistettu kaasu- ja vaahtobetonista, laajennetusta savea betonista, polystyreeni-betonista, betonin seoksesta kuonan tai sahanpurun kanssa. Jos viimeksi mainitut edustajat ovat jo pitkään käyttäneet asuintaloja ja kodinhoitohuoneita yksityisrakentamiseen, toiset valmistetaan teollisesti.

Keraamilohkoja voidaan oikeutetusti kutsua rakennuksen budjetin materiaaliksi. Samalla heidän ominaisuutensa eivät kuitenkaan ole mitenkään huonompia kuin muut materiaalit.

Jos kaasun ja vaahdon lohkojen valmistuksessa seoksessa on erityisiä kaasu- ja vaahtomuoviaineita. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kalliita laitteita, ja sardeldi-betonilohkot omilla kädillä ovat varsin todellisia.

Savirahan savirakeet ovat suurella lujuudella ja pienillä painoilla. Alhaisen veden läpäisevyyden vuoksi keramitbetonia käytetään lämmittämättömissä tiloissa, ja ihanteellinen äänieristys ja lämmönjohtavuus mahdollistavat sen käytön asuinrakennusten rakentamisessa.

Laajennettu savi rakennuksen talossa on halvempaa 30% kuin tiili. Tällaisissa lohkoissa ei kuitenkaan ole niin paljon tuotoksia. Ostaakseen ne on joskus tarpeen maksaa paitsi itse lohkojen lisäksi myös kalliille toimituksille. Siksi on järkevää hallita laajennetun saven valmistuslohkoja omilla käsillä.

Materiaalit ja mittasuhteet

On huomattava, että korkean lämmönjohtavuuden lohkojen kerroin säilyy vain onkaloiden läsnä ollessa.

Ympäristöparametrien mukaan sardelliitti-betonilohkot voidaan asettaa yhdelle tasolle keraamisten tiilien kanssa. ne sisältävät vain luonnollisia ainesosia: rikastettua hiekkaa, sementtiä, vettä, laajennettua savea. 5-10 mm: n laajennetun saven osuuksia ei suositella. On myös syytä päättää käsintehdyistä lohkojen tuotannosta, koska häikäilemättömät valmistajat rikkovat usein komponenttien osuuksia. Sattuu, että rikastetun hiekan sijasta käytetään jokia, ja tämä vaikuttaa voimakkuuteen. Pieni osa sementistä ja laajennetusta savesta vähentää myös lujuutta, ja toinen komponentti on tärkeässä asemassa lämmönjohtavuudessa. Tarvittavien mittasuhteiden tuntemuksen ansiosta on mahdollista tehdä luotettavia kevyitä yhdistelmälohkoja. Ei vain mittasuhteet ovat tärkeitä, vaan myös materiaalien käyttöönoton järjestys. Tee seoksen tässä järjestyksessä:

 • vettä (9 kg);
 • laajennettu savi (54,5 kg);
 • sementti (9,2 kg);
 • hiekkaa (27,2 kg).

Muodostuneesta seoksesta 100 kg muodostuu 9-10 lohkoa, ja se ottaa huomioon, että ne ovat onttoja. GOST-standardin mukaisesti valmistettu standardi keramiittibetonilohko sisältää parametrit 190 * 190 * 390, mutta jos ne tehdään pienemmiksi, niin numero kasvaa vastaavasti.

Kuivumisaika tehdyt lohkot - jopa 48 tuntia. Sen jälkeen ne ovat täysin suunniteltua käyttöä varten.

Sementti, hiekka ja vesi muodostavat sideaineen. Mutta tuotannossa pehmittimiä lisätään tähän koostumukseen, jolloin tuloksena oleva ratkaisu ei ole ainoastaan ​​supistava vaan myös muovi. Orgaanista alkuperää olevana pehmittimena käytetään savea tai kalkkia, saippuoitua puu - tuhkaa ja epäorgaanista maametallikuonaa, kalkkikiveä.

Mylonaft- tai sulfiittialkoholibardit, jotka kuuluvat myös orgaanisiin pehmittimiin, antavat mahdollisuuden muodostaa lukuisia pieniä ilmakuplia liuokseen, lisätä liuoksen sitomisominaisuuksia ja pakkasenkestävyyttä sekä vähentää kosteuden imeytymistä. Se kestää vain osan sementin massasta.

Viime aikoina tähän tarkoitukseen on aktiivisesti käytetty pinta-aktiivisia aineita (pinta-aktiivisia aineita), jotka vaativat enempää kuin 1% sementtimäärästä. Kotona tehden lohkoja omin käsin, voit käyttää tavallista pesuainetta tai nestemäistä saippuaa. Joskus orgaanisia ja epäorgaanisia pehmittimiä käytetään tasavertaisina sementtikustannusten alentamiseksi. Lisäksi tällaisen komponentin vaikutuksesta sementin särkyjä rikotaan helposti, mikä ei ole mahdollista mekaanisesti.

Valmistusteknologian lohkot

Jotta voidaan tehdä suuri määrä lohkoja lyhyessä ajassa, voit käyttää erityisiä koneita.

Sinun ei pitäisi kiirehtiä hankkimalla runsaasti raaka-aineita ja tarvikkeita, varsinkin jos tarvitset pienen määrän lohkoja tilarakennuksille. Siksi laitteessa tarvitaan vain säiliö liuoksen sekoittamiseksi 100 litraa kohden, muotin lohkolle, joka on kaksiosainen L-muotoinen tai E-muotoinen, niin että seoksen kuivauksen jälkeen se voidaan helposti irrottaa ja teräslevy, johon nämä hyvin lohkot ennen kuivaamista.

Lomake voidaan valmistaa levyistä tai metallista. Metallimuodossa lohkon ansiosta saadaan säännöllisempi muoto. Seinissä käytetään metallia, jonka paksuus on 5 mm, ja sisäpuoliset väliseinät, jotka muodostavat lohkon aukot - 3 mm. Kierteitä tarvitaan paitsi laastin pelastamiseksi, myös ilmakehien muodostamiseksi seinien sisäpuolelle, mikä edesauttaa lämmönjohtavuutta.

Kun liuos on sekoitettu haluttuun konsistenssiin (ja sen pitäisi olla kuin pehmeä savi), laajennettu savibetoni sijoitetaan muottiin ja jätetään noin päivälle. Tämä ei tarkoita sitä, että sardeldiolohko on valmis. Ennen lopullista kuivumista säästä riippuen kestää 1-1,5 viikkoa.

On pidettävä mielessä, että tuotannossa ratkaisun tiivistyminen erityisessä muodossa tapahtuu vibrobankin mukana, koska laajennettu savi on paljon helpompi sementoitua ja se pyrkii nousemaan. Koneen puuttuessa sardelliittibetoni tiivistetään puupalkilla, kunnes sementti "maito" tulee ulos pinnalta. Yksittäisten kuormalavojen lohkojen muodostaminen helpottaa niiden varastointia, mikä mahdollistaa niiden siirtämisen oikeaan paikkaan ja järjestää 3-4 tasoa.

Kannen alla oleva alue on tarpeen valmistaa niin, että sardeniitti turvallisessa paikassa saavuttaa kunnon, lukuun ottamatta auringon ja sademäärän sisääntuloa. Äärimmäisissä lämpötiloissa, jos lohkoja ei käytetä muurauksessa 5 päivän ajan, ne on kostutettava vedellä ja peitetty polyetyleenillä. Lähes keramsit valmis rakentamaan töitä kahden päivän kuluttua. Mutta sementti saa aikaan brändin vahvuuden asiantuntijoiden mukaan vain kuukausi myöhemmin.

Erikoislaitteet

On mahdollista rakentaa talon korkeintaan kolme kerrosta claydite lohkojen.

Kun hän täytti kätensä pienikokoiselle rakenteelle, voi hyvin käydä niin, että omistaja yrittää luoda jotain kunnianhimoisempia, esimerkiksi rakentaa sardeldi-betonilohkon talo. Voit käyttää rahaa erikoislaitteisiin, jotka lisäävät tuottavuutta. Ensinnäkin tarvitset vähintään 130 litran sementtisekoitinta. Käytettävissä kädessä ja pienikokoiset työstökoneet vibropressointiin. Ne edustavat elintä, johon värähtelijä on kiinnitetty. Pääasia on, että siinä on jo muoto (säiliö, jossa on tyhjiöitä), eikä yksi. Ne ovat irrotettavia tai kiinteitä - koneen mallista riippuen. Irrotettavat ontot sydämet mahdollistavat sekä onttojen lohkojen että kiinteiden osien omat kädet.

Kuten käytännössä käy ilmi, erikoislaitteilla on mahdollista tehdä noin 150 rakennuspalikkaa työpäivällä, jos työskentelet yhdessä. Tulos voidaan kaksinkertaistaa pelkästään työnjohtajalla, koska on tarpeen, että joku tuo ja täyttää raaka-aineet, joku siirsi jo valmiit lohkot, joita ei voi tehdä kahdella ammattitaidolla.

Ennen kuin teet sen itse, sinun on laskettava, kuinka monta lohkoa tarvitaan talon rakentamiseen, kuinka paljon toimituskustannuksia ja verrata näitä kustannuksia laitteiden ostoon. Suuri määrä tarvittavia lohkoja on säästöjä. Muussa tapauksessa on parempi investoida valmiiden rakennusmateriaalien hankintaan.

Lyhyesti slaydite-lohkojen tekemisestä omiin käsiisi

Clayditella on hyvät suorituskykyominaisuudet, joten sitä käytetään laajasti rakennusteollisuudessa. Rakentaa talon ulos siitä, ei ole tarpeen tilata valmiin materiaalin. Säästät paljon, jos teet sardeldi-betonilohkoja omilla käsilläsi. Sinun ei tarvitse ostaa kalliita laitteita tai raaka-aineita.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Kun rakennat rakennuksen suuresta määrästä sardeldi-betonilohkoa (esimerkiksi päätät rakentaa talosi), sinun on varastoitava erikoislaitteita:

 • betonisekoittimella (on parempi ottaa kapasiteetti vähintään 130 litraa), riippuen yrityksestä, sen arvo voi olla 9,5-12 tuhatta ruplaa;
 • manuaalinen kone vibropressointiin: se voidaan ostaa rautakaupasta 7,5-10 tuhatta ruplaa. tai tilaus suoraan valmistajalta; muotit tällaisten rakenteiden valuosaan on jo toimitettu, joten sinun ei tarvitse ostaa tai valmistaa niitä erikseen; haluttaessa se voidaan valmistaa itse metallipöytälevystä ja vanhasta työstökoneesta.

Kuten käytännössä käy ilmi, että erikoistyökalujen ja riittävien lomakkeiden tarjoamisen koko työpäivän ajan yhdessä työskentelyssä on mahdollista saada noin 160 lohkoa. Mekaaninen valmistuskone mahdollistaa 1-4 lohkot yhden jakson aikana (1-2 minuuttia). Jos ottaisimme muutamia muuta avustajaa, jotka tuovat ne ylös, täyttävät raaka-aineet ja vetävät lopputuotteita, valmiiden tuotteiden määrä kasvaa kaksi kertaa.

Pieni määrä lohkoja voidaan tehdä ilman erityisiä laitteita. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain valita sopiva koko liuoksen sekoittamiseksi ja muotojen tekemiseksi kaatamiseksi.

Muottien valmistus

Voit tehdä lohkot itsellesi käyttämällä sekä yleisiä muottipohjia että useita erillisiä lomakkeita. Matriisit kootaan kahdesta G-kirjaimen muotoisesta sivusta ja tuotteen kuormalavasta (pohja). Voit tehdä ne tavallisesta 20 mm: n alustasta, metallista tai muovista. Vakiolohko on kooltaan 39x19x19.

Puumuodot ovat paremmin kiinnitettävissä metallisten kulmien kanssa ja neulotaan sisäpuolella ohutseinäisellä metallilla. Muuten ne imevät kosteutta liuoksesta, mikä saattaa vaikuttaa tulevien tuotteiden lujuuteen. Jos metallia ei ole käsillä, voit voitele sivuseinät ja säiliön pohja moottoriöljyllä. Se myös suojaa matriisi kosteudelta.

Lohkojen aukkoja ei ole pelkästään laastin pelastamiseksi vaan myös ilmakeinojen muodostamiseksi seinämiin lämmönjohtavuuden lisäämiseksi. Onton tuotteiden luomiseksi on tarpeen asentaa kolme pyöreää tai suorakaiteen muotoista sylinteriä lomakkeiden sisällä. Joten ne eivät liiku, ne ovat toisiinsa yhteydessä ja ruuvatut sitten ruuveja muodon sivuosiin.

Jos haluat saada aukkoja pienen lukumäärän valmistuksessa, voit jopa käyttää tavallisia muovipulloja. Tällaisissa tapauksissa on parempi täyttää ne vedellä, jotta ne ovat raskaampia. On tarpeen lisätä ne muotoon sen täyttämisen jälkeen 2/3 liuoksella.

Joten lomakkeemme ovat valmiita. Jäljelle jää vain keramit.

Liuoksen valmistus

Kramzitobetonin tekeminen itse on helppo vaivata. Laadun ratkaisun saamiseksi sementtiä, hiekkaa ja laajennettua savea sekoitetaan suhteessa 1: 3: 8. Vettä lisätään 200 litraa per 1 m 3, vaikka sen määrä riippuu kuivan seoksen alkuperäisestä kosteuspitoisuudesta. Laajennettujen savilohkojen valmistukseen tarvitsemme:

 • hiutaleen lujuus P150-200: suurempia kuin 5-10 mm: n jakeet ovat parempia käyttää, koska lohkot eivät ole muodoltaan, ja niiden lujuus on paljon pienempi;
 • hiekka: laadukkaiden tuotteiden saamiseksi käytetään hiekkakiviä hiekkaa, tavallista jokivedettä ei suositella;
 • sementti M400-500;
 • vesi;
 • pehmittimiä: käytetään usein tavallisia nestesaippua, pyykinpesuaineita tai astianpesuaineita, tarvitset 1% sementin kokonaismäärästä; 130 litran betonisekoittimelle, voit ottaa noin 70 g saippuaa; Liuoksen plastisuutta ei ole mahdollista lisätä pelkästään saippuan avulla, vaan myös lisäämällä siihen saviä, kalkkia tai puuhiiltä.

Laadun homogeenisen liuoksen sekoittamisen yhteydessä on tärkeää paitsi säilyttää mittasuhteet, myös sisällyttää komponentit tiettyyn sekvenssiin. Aluksi tarkka veden määrä mitataan. Laajennettu savi, hiekka ja sementti sekoitetaan perusteellisesti yhteen, ja vasta sitten syntynyt kuiva seos lisätään nesteeseen. Sakeuttavan valmistetun liuoksen tulisi muistuttaa pehmennettyä savea.

Kuinka tehdä kevytbetoni ilman betonisekoittimia? Tässä tapauksessa sinun täytyy kovaa työtä huolellisesti sekoittamalla ratkaisu lapioon. Laimennetaan liuos tässä tapauksessa pieninä annoksina - loppujen lopuksi sekoittamattomat kokkaset voivat vaikuttaa lopputuotteiden laatuun. Ratkaisu on valmis. Viimeinen kysymys on edelleen - kuinka tehdä kevyitä kokonaislohkoja?

Valmistuslohkot

Koska kevyt, laajennettu savi on materiaalia, se liukuu jatkuvasti liuokseen, minkä takia suuri määrä tuotteita vaatii värähtelypenkkiä. Jos sitä ei ole, jokaisen muodon on karsittava kapealla puupalkilla, kunnes "sementtimaito" ilmestyy. Kiinteät tuotteet voidaan puristaa käsinmittauslaitteella.

Vibraskivun käyttö yksinkertaistaa työtä huomattavasti. Liuos kaadetaan teräsmuotteihin, sen ylimäärä poistetaan. Seuraavaksi moottori on kytketty päälle muutaman sekunnin ajan, joten ratkaisu on pieni perse. Tasaa liuos, poista sen ylimäärä ja ota uudelleen käyttöön vibraattori 5-7 sekunnin ajan. Sammuta auto. Kun haluat saada lomakkeen koneesta, sinun on vieritettävä, kunnes se pysäyttää kahvan.

Lisätietoja siitä, miten kestäviä sardelliittibetonielementtejä voi tehdä omilla käsilläsi, katso video.

kuivaus

Lohkojen muodossa kuivataan noin 2 päivää. Märällä ja sateisella ajalla tämä aika voi olla hyvä. On parempi varastoida valmiita sardeldi-betonilohkareita kuormalavoilla 3-4 kappaletta peräkkäin. Kuormalavojen välinen ilmaraja mahdollistaa valmiiden tuotteiden kuivumisen tasaisemmin.

Lopuksi, lomakkeesta otetut lohkot on saatettava tilaan, on tarpeen katon alla, jotta auringon ja sadeputken suorat säteet eivät pudota niihin. Lämmössä ne kostuvat vedellä ja peitetään sellofaanikalvolla. Voit aloittaa työskentelyn heidän kanssaan 1-1,5 viikon kuluttua. Kuitenkin ihanteellinen vaihtoehto olisi niiden kuukausittainen kuivaus - vain tänä aikana, sementti tulee täysin tuotemerkin vahvuus. Ennen työn aloittamista lohkot on puhdistettava väärinkäytöksistä. Liuoksen kuivattujen virtausten poistaminen voi olla säännöllinen veitsi.

Kotimaisten lohkojen kustannukset

Käsintehdyt slaydite lohkot, maksaa paljon vähemmän kustannuksella. Jos haluat tietää, kuinka paljon voit säästää, tee seuraavat yksinkertaiset laskelmat. Noin 10-11 ontosta lohkosta saadaan 100 litrasta liuosta. Tämän ratkaisumäärän sekoittamiseksi tarvitsemme:

DIY lohkot omilla käsillään: miten saada laadukkaita materiaaleja

Laajennettu savi - erinomainen rakennusmateriaali. Se eroaa pienestä hinnasta, hyvästä lämmöneristyksestä ja rakenteellisista ominaisuuksista. Lisäksi siitä valmistetut tuotteet voidaan helposti tehdä itsenäisesti, mikä on vaikeaa puhuttaessa silikaatista tai keramiikasta.

Harkitse tarkemmin.

Mikä on keramsit

Tämä on eräänlainen kevytbetoni. Se koostuu laajennetusta savesta, jolla on karkea aggregaatti, kuten raskas rasvaisissa seoksissa.

Laajennetun saven ja sementin yhdistelmä antaa erityisominaisuuksia materiaalille:

 1. pieni tietty massa (tiheys), jonka avulla voit tehdä ja pinota suurikokoisia lohkoja;
 2. hyvät lämmöneristysominaisuudet, näiden lohkojen seinät eivät tarvitse lisäeristystä;
 3. materiaali on erinomainen vedenkestävyys keramiikasta ja silikaatista, koska sementti kovettuu vain kosteuden läsnäollessa;
 4. se on palamatonta;
 5. sardeldiittibetoni on kipsattu hyvin ja viimeistelty muilla tavoilla;
 6. materiaali on hyvässä kosketuksessa raskaiden betonirakenteiden kanssa, mitä ei voida sanoa muiden tyyppien lämpöeristyksestä.

Suuren saven haitat saattavat johtua vain pienemmästä lujuudesta ja pakkasvasteesta kuin raskaaseen betoniin, mikä johtuu aggregaatin sisältämistä huokosista.

Kevyiden aggregaattien koostumus

Laajennettu savi lähes poikkeaa raskaan betonin koostumuksesta, ja se sisältää:

 1. sementti;
 2. hieno aggregaatti - hiekka;
 3. suuri aggregaatti - laajennettu savi, kerromme sen alla;
 4. lisäaineet, muutetaan seoksen ja materiaalin ominaisuuksia (valinnainen).

Myös komponentteihin voidaan antaa vettä, joka on välttämätöntä valmistuksen ja kovettumisen kannalta. Koostumuksen valinnassa kerrotaan myöhemmin. Lisäksi lohkojen lujuuden lisäämiseksi mikrokuitu (polymeeri, lasi, basaltti jne.) Voidaan lisätä seokseen, mikä vahvistaa kiviä.

Komponenttien vaatimukset ovat samat kuin tavalliselle betonille: laatu, epäpuhtaudet. Hiekka on toivottavaa käyttää pestä.

Mikä on sardeldiitti

Laajennettu savi on keinotekoinen rakennusmateriaali. Se valmistetaan muodostaen rakeita savi ja liuskekiven seoksesta, jotka sitten poltetaan.

 • Sintrauksen aikana vapautuu kaasuja, jotka muodostavat sisään suljetut huokoset. Lisäksi ulompi kerros pysyy lähes monoliittisena.
 • Niinpä sisäisen ilmatilan läsnäolosta huolimatta laajennetut savirakeet heikentävät heikosti vettä. Lisäksi laajennettu savi on halvempaa kuin kaikki muut huokoiset aggregaatit ja sillä on hyvä vahvuus.
 • Slayditin ostamisessa on otettava huomioon sen laatu tiheydeltään - sitä pienempi tiheys, sitä alhaisempi on lämmönjohtavuus, mutta myös sen lujuus.

GOST-paisutettu savi jaetaan fraktioiksi rakeiden kokoa kohti millimetreinä:

 1. 5 - 10;
 2. 10 - 20;
 3. 20 - 40 mm.

Yleensä sardeldi on vapautettu joko irtotavarana tai pakattu säiliöön - myös isoihin pusseihin, kuten alla olevassa kuvassa. Lohkojen tuottamiseksi on parempi käyttää kahta ensimmäistä fraktiota tai niiden seosta (joka on vielä parempi). Vaikka lohkot suunnitellaan ilman sisäisiä tyhjiä (kiinteitä), niin murto-osaa voidaan lisätä 20-40 mm.

Tekniikka laajennetun saven valmistukseen

Keraamisten betonilohkojen tuotantotekniikka tuskin poikkeaa raskaan seoksen tekniikasta (ei ottaen huomioon, että suuri aggregaatti on erilainen), se sisältää samat toiminnot:

 1. Sekoituskomponentit
 2. Asettelu laasti muottiin tai muotoon.
 3. Tiivistysseos.
 4. Lohkonmuodostus ja muottien poisto.
 5. Tarvittaessa käytetään höyrynprosessin nopeuttamista.
 6. Jos ei ole höyrytettyjä, tuotteita tai rakenteita pidetään erityisen varovasti, kunnes ne saavuttavat tuotemerkin voimakkuuden.

Ainoa ero on se, että kun valmistat sardeldi betonia omilla käsilläsi, on tehokkaampaa käyttää ei painovoiman sekoittimia vaan pakotettuja. Tämä johtuu siitä, että kevyet, laajenevan saven rakeet, jotka putoavat korkeudesta, kun terät tarttuvat gravitaatiosekoittimeen, sekoittuvat huonommiksi kuin raskas sora tai murskattu kivi.

Mitä sinun tarvitsee kotiesineiden valmistukseen slaydite lohkojen

Lisäksi tietenkin materiaaleja tarvitaan vähimmäisvaruste.

Harkitse kahta vaihtoehtoa:

 • aiot tehdä pieni määrä lohkoja pienelle rakennukselle;
 • sinun täytyy laittaa sardeldi-betonilohkojen tuotanto omiin käsiin streamissa suuren rakennemäärän tai lohkojen toteuttamisen vuoksi.

Pienen tilavuuden tuottamiseen

Jos tarvitset muutaman sadan kappaletta kevytrakenteisia lohkoja, esimerkiksi autotallin rakentamista varten, voit saada vähimmäismäärän laitteita.

Se voi olla vain:

 1. Teidän painovoimasi sekoittimesi. Korkealaatuisen sekoittumisen vuoksi toiminta ei saa tapahtua kahdella tai kolmella minuutilla, kuten raskaalle betonille, mutta puoliksi kahteen kertaan.
 2. Muotoon tai koneeseen kevyiden keruupalojen valmistamiseksi omilla käsillä.
 3. Vibrotable - viimeisenä keinona seos voidaan tiivistää liimaamalla, mutta tämä tekee prosessista enemmän aikaa vievää ja työlästä. Lisäksi työskentelymomentti laajennetun savea betonilla, sinun täytyy laskea pyyntiponnistus tarkasti, jotta rakeet eivät murskaa.
 4. Työkalu komponenttien täyttämiseen ja jakeluun - kärryt, kauhat, lapiot jne.

Jos aiot laittaa tuotantoa streamiin

 • Tällöin on suositeltavaa käyttää pakotetun betonisekoittimen käyttöä. On toivottavaa koneistaa komponenttien, seosten ja valmiiden tuotteiden kuljetusprosessi.
 • Helpoin tapa tehdä tämä on koota nosturipalkki paikan päällä tai ostaa sähköauto edessä hissi.
 • Jotta prosessia voidaan nopeuttaa ja jotta kaatopaikalle, johon tehdyt lohkot kovettuvat, ei ole suurta aluetta, voit asentaa laitteen höyryttämiseen (lisätietoja tästä alla).

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin jokaista laitetta.

Betonisekoittimet

Sen rakenne on vakio. Kuten yllä mainittiin, pakotettu sekoituslaite on parempi laajennetulle savibetonille. Sekoittimen tilavuus valitaan siten, että voisimme muokata seoksen valmistettua osaa yhdestä kahteen tuntiin, kunnes kovettuminen alkaa.

ravistelulaitteessa

Sekoittajan lisäksi tämä on kalleimpien lohkojen tuotantoon tarvittava kallein yksikkö. Mutta ilman sitä on mahdotonta tehdä, ellei vain valmistettaessa corpulent tuotteita upottaa submersible vibrator, joka on hieman halvempaa. Tämä lähestymistapa on kuitenkin epäkäytännöllinen, koska se hidastaa valmistusprosessia.

Työkalukaupassa on vaikea ostaa tärisevää pöytää. Mutta se voidaan helposti tilata. Tämän laitteen hinta alkaa 10 tuhatta ruplaa. Voit myös tehdä sen itse.

Suunnittelu on yksinkertaista, ja siinä on vain muutama solmu:

 1. pohja (runko);
 2. alue, jolla tiivistyminen tapahtuu (itse taulukko);
 3. iskunvaimentimet, joihin pöytää on asennettu, voit käyttää jousia auton jousituksesta, sopivista kumipeitteistä;
 4. tärytin, teollisuuslaitteen sijaan voit asentaa epäkeskoisen moottorin akseliin. Tai jopa parempaa - erillinen epäkeskus, joka on liitetty moottoriin hihnakäytön avulla.

Paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi on toivottavaa, että on olemassa kaksi tai useampia täryttimiä. Pöydän alue valitaan siten, että se sopii koneeseen lohkojen valmistukseen tai lomakkeiden enimmäismäärään.

Varoitus. Kun värähtelevän pöydän itsesuunnittelu ja kokoaminen, erityisesti yksittäisellä värähtelijällä, voi olla rakenteellisen resonanssin ongelma. Se ilmaistaan ​​siinä, että taulukko kasvattaa dramaattisesti sen värähtelyjen amplitudia, vetämällä alustaa itse ja jopa siirtämällä koko yksikkö jalustasta. Voit päästä eroon tästä ilmiöstä muuttamalla kuorman painoa epäkeskiselle vaihteelle tai vaihteelle tai moottorin pyörimisnopeudelle.

muoto

Yksinkertaisimmat lomakkeet on helppo tehdä pienillä työkaluilla. Voit valita tuotannossasi useita vaihtoehtoja.

 • Tuotetaan puusta tai sen yhdistelmästä muulla arkkimateriaalilla, esimerkiksi puukehyksellä ja tina- tai tekstoliittiseinillä. Puu ei kestää pitkään, mutta pieni sarja on varsin hyväksyttävä vaihtoehto.
 • Tee metallista, jos on hitsauskonetta ja taitoja. Metallilomakkeet, joilla on asianmukainen hoito, voivat kestää useita vuosia, ne on helppo voitele ja puhdistaa.

Neuvoston. Älä tee lomakkeita irrotettavalla sivuseinillä, ne ovat vähemmän luotettavia. Kun seoksen koostumus on oikein valittu, työkappale on helppo irrottaa muotista.

 • Osta valmis metalli tai polymeeri.

On olemassa toinen tapa tehdä muotteja - tehdä niistä lasikuitua. Mutta hän on liian työläs. Luodaksesi lomakkeen, sinun täytyy tehdä malli lohkosta ja liittää sen päälle useita kerroksia lasikuitua epoksihartsilla.

Block-kone

Tarkoittaa useita kerroksia valmistettaessa samanaikaisesti. Suorittaa joko vain esimuotoa tai sulkee välittömästi seoksen (jos täryttimet on rakennettu koneeseen).

Voit ostaa valmiin koneen tai yrittää tehdä itsesi, kuten tämän artikkelin videossa. Sen muotoilu voi olla hyvin monipuolinen.

Yksinkertaisin ja yleisimpi seuraavista solmuista:

 1. Estä lomake - useiden lomakkeiden yhdistelmä.
 2. Laite betoniseoksen - laseille tai kuljettimille betonin syöttämiseksi kaikkeen muotoon kerralla.
 3. Laitteet (useimmiten käsikäyttöisellä) - esikompensaatioon painamalla seosta ja irrottamalla työkappale muotista.

Keramzit-betonilevyjen valmistusprosessin ominaisuudet

Selosimme edellä kuvatuista tuotantovaiheista, ja nyt kuvataan yksityiskohtaisesti toiminnan laadun kannalta tärkeimmät vivahteet.

Seoksen valmistus slaydite-lohkojen osalta

Seoksen valmistusprosessi ei ole erilainen tavallisen betonin valmistuksesta (paitsi että gravitaation sekoittimessa kestää hieman kauemmin). Mutta sinun on otettava huomioon, että poistamme muotit välittömästi muovauksen ja tiivistämisen jälkeen. Siksi me tarvitsemme vähintään vettä sisältävän seoksen. Tästä syystä lisää pehmittimiä.

Komponenttien kvantitatiivinen tai volumetrinen koostumus löytyy helposti viitetietokannasta tai Internetistä. Tiedot saattavat antaa seuraavan taulukon, jossa ilmoitetaan mittasuhteet laajennetun savibetonin lohkojen osalta.

Selitykset taulukkoon:

 1. seoksen koostumus sardeldiittibetonilohkoille annetaan lopullisen materiaalin kuutiometriä kohden;
 2. sementti on tuotemerkki M400;
 3. sitä suurempi on valmiin sardelliittibetonin tiheys, sitä suurempi sen lujuus, mutta pahemmat lämpöeristysominaisuudet.

muodostaen

Jotta työkappale voidaan helposti ja vahingoittumattomasti poistaa ja myös muodon helppo puhdistaa, on käytettävä voiteluainetta. Tämä voi olla teollisesti valmistettu koostumus (sen käyttöohjeet kertovat, mihin materiaaleihin se on tarkoitettu, onko se tarpeellista ja miten sitä laimennetaan vedellä) tai improvisoituja aineita.

Voit esimerkiksi käyttää käytetyn moottoriöljyn liuosta veteen. Vaikka ne sekoittuvat huonosti, emme tarvitse koko emulsiota. Paremman liukenemisen ansiosta voit lisätä pyykinpesuaineita tai jopa käyttää voiteluainetta.

Varoitus. Pesuaineiden käyttö voitelumuotoihin - mahdollinen syy kivun puhkeamiseen seiniin.

Käytä liuosta harjalla tai sienellä, mutta on kätevämpää käyttää suihketta. Huomaa, että jokaisen muodostuksen jälkeen ei ole tarpeen voitelua - seos alkaa tarttua vasta kolmen neljän syklin jälkeen.

Toinen kysymys, joka kannattaa kiinnittää huomiota muodostettaessa, on painetta puristuksen aikana. Sen ei pitäisi olla liiallinen, koska vihdoin tiivistyvät tärinää.

Savirakeiden rakeet eivät tietenkään vahingoita, kun painamme koko aluetta, mutta muoto, erityisesti polymeeri, voi "turvota". Sitten on vaikea poistaa lohkoa ja sen koko ei ole vakio. Tämä on tärkeää, jos emme siirrä koneen mekaanista ajaa.

Tiivistysseos

Vaikka näyttää siltä, ​​että mitä pitemmälle pidämme muodon värähtelevässä pöydässä, sitä enemmän luotettavuutta siitä, että seos on hyvin tiivistetty, se ei ole. Pitkät tärinät johtavat siihen, että kevyt, laajennettu savi liikkuu ylöspäin ja hiekka ja sementti liitä alas, betoni kerrostetaan. Myös liuoksesta jätetään liiallinen määrä vettä.

Ohjaus on parempi visuaalisesti. Jos ilmakuplat lakkaavat olemasta pinnalla ja valkoinen neste (sementtimaito) on alkanut, pysäytämme tärinän. Yleensä prosessi kestää alle minuutin.

Höyrytysseos

Monet uskovat, että höyrytetty betoni on kestävämpi. Muuten, miksi tämä toiminta toteutetaan tuotannossa?

Päätetään, että on toivottavaa yrittää käsitellä höyryä ja omia tuotteita. Tämä ei kuitenkaan ole täysin oikea. Itse asiassa, kun höyrytys betoniin, voi ilmetä huokosia ja halkeamia.

Tosiasia on se, että kun seosta kuumennetaan, sen eri komponentit lämpenevät ja laajenevat epätasaisesti. Myös liiallisissa lämpötiloissa veden haihtuminen tuotteen sisäisessä tilavuudessa muuttuu.

Kiinnitä huomiota! Betoni on höyrytetty kasveihin nopeuttamaan kovettumisprosessia ja lisäämään muottien liikevaihtoa. Laadun pienentäminen oli vähäistä, joten sinun on laskettava ja hallittava prosessiparametreja - mikä on lähes mahdotonta kotona.

 • Et voi vain muotoilla seosta höyryä, sinun on ensin kestettävä se. Lisäksi höyryssä tämän ajan muodossa on vähemmän, ilman sitä enemmän. Kuitenkin höyrytys on vaikeaa saada laadultaan, koska sen materiaali, erityisesti metallia, kuumennetaan nopeammin kuin betoni.
 • Seinät myös häiritsevät veden haihtumista pinnalta. Kevyiden yhdistelmävalmisteiden itse tuottamiseen on parempi höyrykäsitellä muotoiltuja aihioita.
 • Tuotteen lämpötilan on noustava tasaisesti 2-5 tunnin kuluessa. Sitten pidä jonkin aikaa 80 asteen kulmassa tavalliselle sementille perustuville seoksille ja noin 100 astetta kuonan Portland-sementille.
 • Altistuminen riippuu monista tekijöistä eikä sitä voida laskea itsenäisesti. Tehtaissa myös kokeellista (empiiristä) menetelmää käytetään useammin.
 • Lämmön pienentämisen tulisi myös olla sujuvaa. Lisäksi kotona on vaikea luoda hoitokammiota sekä höyryn syöttölaitteita. Älä unohda, että tarvitset polttoainetta, jonka hinta meidän aikanamme on kunnollinen.

Siksi, jos vain ei aiota pohjustaa laajennettujen savielementtien massatuotantoa rajallisella sivustolla, höyrytys on parempi kieltäytyä.

Lohkojen hoito kovettumisen aikana

Laajennetun savibetonin hoito on sama kuin tavalliselle raskaalle. Normaaleissa olosuhteissa (20 astetta, 90% kosteus) se saa tuotemerkin voimakkuuden samassa 28 päivässä:

 1. suojata tuoreita valettuja lohkoja saostuksesta ja suorasta auringonvalosta;
 2. tarjoamme tarvittavan kosteuden peittämällä se kalvolla ja vuodattamalla se säännöllisin väliajoin vedellä tai suihkuttamalla märällä hiekalla tai sahanpurulla;
 3. jos se on mahdollista, jätämme sen kovettumaan yleensä vedessä (altaassa, kun sitä on 24 tuntia ilmassa). Tätä tapaa käytetään laboratoriossa valvontanäytteitä varten.

Viimeinen kovettumisvaihtoehto tarjoaa valmiin tuotteen suurimman lujuuden, toisin kuin höyrytys. On totta, että tällaiset lohkot on kuivattava ennen asennusta.

Toivottavasti puhuimme siitä, miten sardeldi-betonilohkareita omilla käsissämme ymmärrettäisiin. Tietenkään tämä ei ole täysin kattavaa tietoa.

Mutta kuitenkin, kun olet lukenut tämän artikkelin ja hankkinut tai kerännyt itsenäisesti tarvittavat laitteet ja materiaalit, on melko mahdollista aloittaa tämän materiaalin tuottaminen. Olemme iloisia, jos ne auttoivat sinua rakentamaan lämpimiä, mutta myös vahvoja ja kestäviä rakennuksia.